Still Going Strong Cricket Club

Impressie van het Drielandentoernooi in Denemarken 2008


Verslag van Duco Ohm

Na een lange autoreis met veel regen en files kwamen de meeste SGS'ers zaterdagavond in Nykobing-Mors aan.

Nyk°bing C.C. heeft een leuk clubhuis en twee goede cricketvelden. De velden liggen vlak bij de fjord, die verbonden is met de Noordzee. Op de foto kunt u de velden zien rechts onderaan (onderste twee grote grasvelden).

Op Zondag speelde SGS de eerste, 35 over-oefenwedstrijd, tegen een combinatie van de lokale club NCC en de Deense Forty club. SGS mocht batten en bracht slechts 115 runs op het bord voor 7 wickets. Walter Brand 27, Pieter van Noord 27, Amin Kasam 17 en Raimond van den B. van S. 13, waren de producenten.
Voor het verlies van ook 7 wickets werd ons totaal gepasseerd. 116-7.
Daniel Eldering was met 3-8 in 5 bijna onbespeelbaar. Roelof Kruijshoop, Amin Kasam en Maarten Ingelse namen elk 1 wicket terwijl er ŔŔn vang was voor Andre Dikmoet en Amin.

 

Ook op Maandag een oefenwedstrijd met enkele gastspelers tegen het tweede team van de Engelse Forty Club. Steffen Maibom, de man van het gebroken sleutelbeen in een vorig toernooi, ging na 51 runs run out. Marc Hillen 25, Eric Booij 30, Amin Kasam 37 en Andre Dikmoet 15 n.o, brachten 178-4 op het bord.
De eerste 5 Engelse batsmen kwamen allen in de dubbele cijfers en Roelof Kruijshoop nam van de Hollanders als enige een wicket. Amin Kasam en Walter Brand pakten een vang. Na 26 overs stond er 183 voor 3 op het bord en hadden wij de tweede nederlaag te pakken.

Maandagavond een ontvangst in het clubhuis waar de loco/burgemeester ons hartelijk welkom heette. Na de regen gedurende het weekend bleek deze burgemeester de zaak goed op orde te hebben want na het moment van welkom is er geen druppel meer gevallen en werd het alleen maar mooier en warmer.

Dinsdag moesten wij aantreden tegen de Forty Club. De Engelse bowlery was goed verzorgd, de wickets vielen regelmatig en het zag er bij 57 v.7 bepaald niet rooskleurig voor ons uit. Van de eerste 7 batslieden kwam Raimond als enige met 22 runs in de dubbele cijfers. Een werkelijk voortreffelijk partnership van 50 runs van Erno Ruchtie 23, met Stewart Spalding, ons Australisch SGS lid 48, gaf weer enige hoop maar uiteindelijk zaten wij voor het magere totaal 139 runs aan de kant. Dat de Engelse slechts moeizaam tot 140-7 kwamen was te danken aan het goede bowlen en fielden van Amin Kasam 2-14 in 5 overs, Daniel Eldering 2-43 in 9 en Jan Balk 1-20 in 9. Marc Hillen pakte een fraaie vang vlak voor de boundery. Met een 40 runs meer hadden wij een kans gehad.

 

Woensdag waren de Denen onze tegenstander. Na een trage, maar solide, opening van Marc Hillen 11 en Raimond van den B.van S. 39 in 94 minuten, lieten enkele gerenommeerde rungetters het helaas afweten. Met bijdragen van Pieter van Noord 26, Johan Vriezen 13 , Maarten Ingelse 14 en Stewart Spalding 12 n.o- kwam de 163 op het bord en in de boeken. De Denen hadden de oud aanvoerder van het Deense team uitgenodigd en deze Per Jensen liep zich letterlijk kapot tussen de wickets. Zijn 90 not out was van grote klasse en met zo een kanon in het team werd ons totaal na 35 overs gepasseerd voor het verlies van 5 wickets. Per ging uitgeput naar huis en verscheen niet in de wedstrijd tegen de Engelsen. In onze aanval was Raimond van den B. van S. in vorm met 3-43 in 8 en waren Amin Kasam 0-11 in 4 en Jan Balk 1-27 in 9 zuinig. Marc Muis pakte 2 vangen en Erno Ruchtie 1.

Zo kwamen wij met lege handen te zitten in het hoofdtoernooi.

Op donderdag speelden wij nog tegen de President XI. Het President┤s team bracht 153 in de boeken. Jan Balk 1-18, Stewart 1-27, Arthur van Lunszen 1-19, Raimond 2-32 en Amin 1-28 namen de wickets. Johan Vriezen, Roelof Kruishoop, Eric Booij en Dirk Coster deden een vang. Eric Booy 57, Raimond van den B. van S. 13, Jan Balk 21, Arthur van Lunszen 25 brachten ons in de goede richting maar op 149 was het afgelopen en bleef SGS zonder winstpartij in Denemarken.

Op het hoofdveld waren de Engelsen en Denen in een felle strijd gewikkeld om toernooiwinst. Na 243 uit 45 overs dachten de Engelsen op rozen te zitten maar oh wat prikten de doornen. Op de voorlaatste bal wisten de Denen, voor het verlies van 6 wickets, het Engelse totaal te passeren. Vermeldenswaardig is het feit dat beide teams 191 runs met het bat sloegen en dat het verschil in extra┤s een run was. Wat een wedstrijd ! Daarna vloeide het bier rijkelijk.

Een goed georganiseerd toernooi kwam ten einde met de prijsuitreiking gevolgd door een gezellige slotavond, smakelijk eten en zeer goede muziek.

Duco.

Klik op de foto en deze wordt groot geopend in een nieuw venster. Foto's Duco Ohm
Klick on the picture and it will be opened in a new screen