Still Going Strong Cricket Club

Drielandentoernooi 2013


Bedankbrief van Dansk XL Cricket Club aan alle deelnemers van het Drielandentoernooi 2013

 

Bijgaande brief ontving SGS CC van Kurt Østergaard, de President van de Dansk XL CC.

Klik op de foto links en het pdf-bestand wordt gedownload.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Duco Ohm bedankte de Denen voor de organisatie en kreeg antwoord.

Dear Kjeld ,

We all safely returned from Copenhagen but had serious delay on the German highroads.
On behalf of all SGS players and their ladies I like to thank your XL Club for organizing the tournament in your country.

We all enjoyed ourselves, renewed friendships and met a lot of newcomers to this event.

We sincerely hope to meet you all next year in our part of the world : Capelle aan de IJssel near Rotterdam.

Enclosed a picture of the ground and pavilion.

Warmest regards to all our Danish friends !

Duco

  

----

Thanks - from Kjeld

Dear Duco

Thank you for your warm greeting. It's great to hear from you and that all is well home.
There are very often problems on German motorways, but good when you avoid accidents.

Cricket ground and facilities in Rotterdam look beautiful.
Hope to see you next year on your Cricket Ground. I would definitely recommend The Triangle Tournament 2014 for Danish XL's members.

I put pictures on the Danish website www.forty.dk

Click where it says:
Klik dig ind på Jubilæumsturneringens kampresultater
  Click here to go to Jubilee Tournament match results)

You are even on the front along with Raimon and the Danish team.
Try to use them. If not then we try something else.

Have a good summer and say hello to Lideke.

Sincerely
Kjeld Lyngsø


Verslag Drielandentoernooi 2013 in Kopenhagen.

Aangezien Duco Ohm de wedstrijden al heeft beschreven rest mij de taak een algemene indruk van de hele toer te geven.

Vrijdagmiddag 12 juli arriveerden onze spelers, althans voor het grootste deel.
Tenslotte moesten wij zaterdag 13 en zondag 14 juli het Twenty20 voortoernooi spelen.
De Denen hadden uitgerekend dat wij op zaterdag 3 wedstrijden moesten spelen om zondagavond op tijd de opening te kunnen verzorgen van het Drielandentoernooi. Dat werden er tenslotte 2,5 waardoor wij zondagmorgen vroeg moesten beginnen om die andere helft te spelen.
Het werd geen succes voor ons. De eerste wedstrijd tegen de Spanjaarden was niet best. Daarna meer kansen tegen de Engelsen en de Zweden. De laatste wedstrijd tegen de Denen was voor hen aanleiding met goede gevoelens naar het Drielandentoernooi te kijken want de nederlaag tegen hen was flink.
Enfin, opening geweest, cadeau aangeboden in de vorm van 2 sets stumps incl. bails beschilderd door een kunstenaar uit Oudewater en op naar de vrije maandag. Die dag kwam de rest van het elftal voor het echte werk aan.

Dinsdag de eerste wedstrijd tegen de Denen. Steven Lubbers aanvoerder en dat hielp. De Denen maakten er ruim 190 en dat leverde voor ons geen probleem op. Toch kondigden de blessures zich aan. Steven zelf, Marc Muis en Ferdinand Smit baalden flink. De volgende dag tegen de Forty Club zou uitwijzen wie kon spelen.

Woensdag 17 juli, de beslissende wedstrijd voor ons tegen de Forty Club. Helaas zonder Steven en Ferdinand. Wij kwamen niet verder dan ruim 180 runs hetgeen tegen hun sterke battingteam niet genoeg was. In de avond was er een sfeervol afscheidsdiner zodat de volgende dag rustig gespeeld kon worden. Een goed idee van de Denen.

Donderdag 18 juli, beslissingswedstrijd van de Denen tegen de Forty Club. Tot onze stomme verbazing sneuvelden de Engelse topbats voor weinig. Hun totaal van 199 runs moesten de Denen binnen 37 overs bereiken om het toernooi op gemiddelde te winnen. Dan is cricket toch een spannende sport !! Na 36 overs en 3 ballen konden de Denen juichen hetgeen ze zeer enthousiast deden.
De Zweden wonnen het Twenty20 toernooi, de Spanjaarden het Anniversary Special toernooi en de Denen de strijd om de Axel Morild Cup.

De Spanjaarden worden voor 2014 uitgenodigd mee te doen in een 4-landentoernooi in Capelle a/d IJssel op de velden van Sparta. De wedstrijden worden gespeeld van 21 juli t/m 25 juli 2014. Dat is een week later dan normaal. De strijd om de Four Nations Trophy zal gespeeld worden op maandag, woensdag en vrijdag. Op dinsdag en donderdag zijn Twenty/20 wedstrijden. De eindstand van deze trophee zal tevens doorslaggevend zijn voor de eindstand om de Axil Morild Cup.

Conclusie voor SGS: onze tegenstanders waren sterker, hetgeen geen ramp is. Wat wel belangrijk is het feit dat ze fitter en jonger waren. Daar zullen wij hard aan moeten werken hetgeen gaat gebeuren. Belangrijk aan de nieuwe opzet is dat niet alleen de sterkste spelers maar ook de liefhebbers een belangrijke rol spelen in het toernooi. Voor SGS wordt 2014 het jaar van de waarheid !!!

Mijn dank gaat speciaal naar Dirk Coster, Raimond van de Berg van Saparoea en Tijl Huygen voor hun prima werk voor en tijdens het toernooi.
Daarnaast dank aan de umpires Duco Ohm en Joep Hesseling en uiteraard aan Liedeke Ohm voor het scoren.
Verder dank aan alle spelers en de aanwezige dames voor hun inzet, het was tenslotte een eindje rijden cq. vliegen, en de gezelligheid met elkaar.
Wij zullen iedereen op de hoogte houden mbt Sparta 2014. Zet de data maar vast in de agenda.

Hartelijke groet vanuit een tropisch Oudewater.
Jan Willem Heshusius.


In Denemarken zijn veel foto's gemaakt. De links hieronder openen fotoalbums
Fotos_Duco
Fotos_Raimond

------

Kopenhagen  deel I    -   Twenty/20   Snel vergeten: 4 nederlagen.

SGS – Spanje  70/9 – 71/0   een pak slaag

Bij SGS wist alleen Mans de Rooij en Faroek Ayube (beiden de bekenden van de Senioren Onderlinge wedstrijden) de dubbele cijfers te halen met 18 runs.
De Spanjaarden bowlden fanatiek en goed maar pakten ook elke vangkans (6). In 10 overs was het bekeken – geen enkel wicket voor de  4 ingezette bowlers.

Engelse Forty Club 209/4  - SGS 164/5  krap verloren
Drie Engelse batsmen hadden er goed het oog in en toonden geen respect voor onze bowlers.
Gijs de Jong 2-40 en Mans de Rooij 2-36 pakten toch wat wickets. Maarten Ingelse, Theo Straten en Dirk Coster (ook al SO) elk één vang.
209 in 20 overs was een uitdaging en Bryan Rayman (61), Maarten Ingelse (22)  brachten de 100/2 op het bord. JanWillem Heshusius (27() en Theo Straten (19 no) deden nog een poging maar op 164/5 was het gebeurd en de nederlaag een feit.

SGS 133/4  - Zweden 139/6   nog krapper verloren
Theo Straten (39), Maarten Ingelse (48 no) en JanWillem Heshusius (17no), gesteund met 10 extra’s brachten 133/4 op het bord.
De Zweden, allemaal jongen Aziaten, hadden toch 18 overs nodig opm op het goede bowlen van SGS ons totaal te passeren.
JanWillem Heshusius  2-12, Bryan Rayman 2-21 en Farouk Ayube 1-28 namen de wickets.
Vermeldenswaardig zijn de 2 flitsende stumpings van Dirk Coster en de fraaie vang van Maarten Ingelse.

Deense Forty Club 157/2  -  SGS  123/5   ruim verloren
Twenty20 ligt ons kennelijk niet en het veld was ook erg groot en snel !
Olsen (91 no) kon net zijn verdiende 100 niet voltooien. Mortensen had met 33 goed gesteund.
JanWillem Heshusius 1-19 en Maarten Ingelse 1-40 namen de wickets en weer viel een stumping van Dirk Coster te noteren.
Aan bat waren het Bryan Rayman (37) en Gijs de Jong die met 48 runs op zijn naam retired ging (ademnood ?). Maarten Ingelse ging met 12 runs ongelukkig run out.


Toernooi opening

De begroetingsceremonie was gezellig en met een geestige speech overhandigde JanWillem Heshusius ons cadeau aan de jubilerende Deense Forty Club. Daarna werd van het buffet genoten en de onderlinge contacten met onze Engelse en Deense vrienden aangehaald. Met de jeugdige ‘Zweden’ en de Engelsen uit Spanje werd moeilijk contact gemaakt. Eigenlijk vreemde eenden in onze cricket vijver.

Vermoeid van twee dagen cricket op de voor ons toch wat (te) grote velden, met bovendien een koude straffe wind, werden het hotel en de camping opgezocht.

Op de rustdag kwamen wij SGS-ers op de meeste vreemde plaatsen in Kopenhagen tegen. Gelukkig konden wij de Lubbers broertjes, Mark Muis, Raimond van den Berg van Saparoea en Steven Bos en Ferry Smit begroeten en dat is best een versterking !

Het echte werk gaat nu beginnen en de vooruitzichten zijn hoopvol.

Tot mijn verbazing kwam Skype door en kon ik via de laptop ons lid Jan Nefkens de prachtige velden in Kopenhagen laten zien. Hij wenste ons succes en dat kunnen wij gebruiken !

Deel II volgt spoedig.

Toeschouwer - 16.7.2013


Deense Forty Club  192/6  SGS 193/6    De eerste overwinning !

Met ‘good old’ Ole Mortensen 54, T. Jespersen ook al 54, Ole Olsen 29 en onze goede vrind Jan Østergård 19 no brachten de Denen 192 op het bord.
Steven Lubbers 2-41 en Raimond van den Berg van Saparoea 2-43 hielden de batsmen onder controle. Steven Bos (2), Marc Muis en Michiel Lubbers elk één vang.

SGS bracht de 100 op het bord na 20 overs en lag vanaf de eerste over al goed op schema.  Marc Muis liet ons schrikken door een hamstring blessure op te lopen maar kon gelukkig later zijn inning voort zetten (na een flinke lik “tigerbalsem” te hebben gesmeerd) en scoorde een nuttige 50 no.  Bryan Rayman (37) legde het hout er goed op maar ging te vroeg gevangen. Steven Lubbers, die een voortreffelijke captaincy toonde tijdens ons fielden, scoorde een nuttige 33. Ook hij verliet het veld met een blessure en hopelijk kan hij morgen tegen de Engelsen meespelen! Raimond v.d. B. van S. scoorde een magnifieke 29 en Maarten Ingelse een 12 tal runs. Steven Bos bleef met 10 no en sloeg de winning hit in de 40e van de 45 over wedstrijd. Direct na afloop heb ik met Amin Kasam gebeld om hem onze overwinning te melden. Hij wilde direct naar Schiphol gaan en naar Kopenhagen vliegen om in te vallen indien Marc of Steven niet zouden kunnen spelen………………! Dat heet clubliefde.

Onnodig te zeggen dat het bier goed smaakte en dat ook de aanwezige supporters (vnl. onze dames) een heerlijke middag beleefden. Dank nog  aan Dirk Coster voor het verzorgen van het natte werk na de wedstrijd.

In een Italiaans restaurant werd van een buffet gebruik gemaakt waarna wij onze jongere vrijgezellen richting Kopenhagen zagen verdwijnen.

De oudjes gingen naar het hotel terug want morgen (17/7) wachten de Engelsen ons op. Er zijn een paar cracks ingevlogen en de Forty Club heeft hoge verwachtingen en wil de beker niet afstaan…..

Ik ben benieuwd naar wat er gaat gebeuren en zal u later berichten hoe een en ander afgelopen is.

Toeschouwer - 16.7.2013


SGS  182/6 – Forty Club 183/4

Zonder de geblesseerden Steven Lubbers en Ferdinand Smit ging SGS eerst batten. Alle spelers droegen een steen of steentje bij om tot 182 runs te komen. Marc Muis 21, Michiel Lubbers 15, Bryan Rayman 40, Raimond v.d. B. van S. 18, Maarten Ingelse 21, Steven Bos 47 no en 16 extra’s.
Ondanks goed bowlen van JanWillem Heshusius (2-30), Raimond v.d. B. van S. (1-40) en Bryan Rayman (1-17) werd ons totaal al na 35 overs gepasseerd.  Peter Rebera 30,  Jim Thornton 33, Jerry Hinds (180 in La Manga) 13, Jef Hartley 46 no en Ian Robinson 36 no waren de cracks aan Engelse zijde.  Michiel Lubbers maakte 2 slachtoffers (1 vang en 1 stumping). De Engelse zagen zich al als winnaars van het toernooi !

Na de wedstrijd werd het afscheid banket (!?) gehouden op het prachtige sportcomplex. Het eten viel wat tegen maar de ambiance was uitstekend.
Tijdens de speeches werd Maarten Ingelse de Gentleman’s Cup overhandigd en een geëmotioneerde Maarten sprak in zijn dankwoord niet alleen de deelnemers toe maar hield de Cup ook omhoog zodat Daan en Truus die misschien ook zouden kunnen zien. Maarten: dat was een gloedvol antwoord en gefeliciteerd met de Cup die in 2014 weer in andere handen zal komen.
Twee Denen die de laatste twee toernooien in Denemarken erg uitblonken in de organisatie werden door SGS tot Honorary Member benoemd: Kurt Østerg
ård en Steffen Meibom.

Donderdag was het Denemarken – Engeland (met Raimond en Duco als umpires).

De Engelse Forty Club begon te batten en de vijf (!) namen die hierboven vermeld staan in het verslag van SGS-Engeland zaten op 45 allemaal weer aan de kant….. Maar Phil Deakin en Rob Nelson hielden het hoofd koel terwijl de Denen daarna de nodige vangkansen lieten liggen. Al met al werd het 199/9.
De Denen brachten zonder wicketverlies de 100 op het bord en onze Engelse vrienden werd nerveus. Er vielen snel enkelen Deense wickets maar een overwinning op de Forty Club begon zich af te tekenen ! Dat zou betekenen dat alle drie teams één overwinning behaald zou hebben en dat de runrate zou gelden. De rekenmeesters hadden vastgesteld dat de Denen binnen 37 overs moesten winnen…… In de 36e over lukte dat en met een geweldig gejuich van de Deense aanhang werden in die over twee zessen en een vier geslagen.
Denemarken winnaar van het toernooi! Wie had dat gedacht?

Volgend jaar komen zij, de Engelsen en ook de nu officieel uitgenodigde  Spanjaarden in Capelle aan de IJssel  (bij Sparta) vijf dagen cricket spelen. Maandag, Woensdag en Vrijdag de 45-over wedstrijden en op Dinsdag en Donderdag Twenty20.

Terug naar huis was een lange tocht omdat bij Hamburg en Bremen op de snelweg langdurig stil gestaan werd of met een slakkengangetje gereden kon worden.

Rest mij aan het eind van de reeks verslagen iedereen te bedanken die aan het slagen van dit toernooi, op welke wijze dan ook (toercommissie, scoorster, drankverzorger, umpires, pleisterplakker, shirt supplier, BB1,  waterdragers en de dames supporters) heeft meegeholpen !

Toeschouwer - 20.7.2013