3Landen2013

Inhoud

Still Going Strong Cricket Club

Drielandentoernooi 2014

 

Won by Forty Club

won by Forty Club

Won by SGS

Nabeschouwing op

"Het best georganiseerde toernooi ooit in de geschiedenis van het drie landentoernooi"

 

Het klinkt wat aanmatigend om dit van je eigen toernooi te zeggen. Maar dit is de lof die onze gasten ons, tijdens het op donderdag genoten feestelijk banket, toezwaaiden. De lof van alle deelnemende landen over de conditie van de velden, de gastvrijheid, lunches en drankjes op Sparta en de service van het v.d. Valk Motel in Nieuwerkerk aan de IJssel waar liefst 60 kamers door onze gasten werden bezet. And last not least: voor de organisatie van het toernooi, ladiesday etc...

Het begon op Zondag met een wedstrijd ter nagedachtenis aan Stef Egging, BB1 van de Royal Bad Boys CC, waarvoor leden van die bijzondere club uit Australië, Denemarken en Engeland naar Holland kwamen. Die middag was indrukwekkend, mede door de zwarte shirts (Amin en Yacht bedankt) die door Claudia en Theo waren verzorgd! Daarna werd  rond 19.00 uur het toernooi geopend met de sprekers die ik al in het verslag vermeldde.

 

De Maandag was de eerste toernooidag en werd er kennis gemaakt met de capaciteiten van de Spartaanse keukenbrigade. Zij hadden de gehele week alles onder controle en daarvoor danken wij met name Faye, Jaap, Nasser, Peter, Deborah en alle andere vrijwilligers.

Rond het clubhuis waren Bas Kornet en Jörg Kamerbeek heer en meester: er werden op tijd gemaaide velden aangeboden, de stumps, bails en krijt lagen klaar, de vlaggen van de deelnemende verenigingen hingen te wapperen, de covers lagen binnen handbereik, de sleutels van de schone kleedkamers konden in ontvangst genomen worden en de scoring borden waren voor gebruik gereed. Alles was tot in de puntjes geregeld.

Amin Kasam verzorgde zoals vermeld shirts en Theo en Claudia als altijd de opdruk. Ook was het deze Amin die met veel getelefoneer liefst 36 SGS-ers op Sparta deed aantreden incl. een 12e man bij iedere wedstrijd, knap gedaan.

Na afloop van de twee wedstrijden was er een voortreffelijke BBQ en kon niemand klagen over de prijs, er was goed ingekocht! Bravo!

 

De Dinsdag was andere koek: liefst vier T20 wedstrijden met lunch voor meer dan zestig man tussen de innings. En alles liep weer op rolletjes. Er is geen klacht gehoord.

In de middag kwamen een 20-tal enthousiaste dames terug uit Oudewater waar JanWillem en Gerda Heshusius een rondwandeling en een boottocht hadden georganiseerd. Iedereen was zeer te spreken over die happening! Gerda en Jan Willem bedankt.

Gerard Inden (secretaris van de SRC) en Jacques Mulders (voorzitter van de KNCB) kwamen twee T20's leiden en ze waren 's avonds onze gast. Ook een 'dank je wel' aan hen.

In de avond werd van een koud en warm buffet genoten, verzorgd door een Sparta-lid - volop en bijzonder smakelijk. Voor de liefhebbers was er voldoende bier, alhoewel deze nog niet de gelegenheid had gehad op temperatuur te komen, maar de heerlijke wijnen raakten wel uitverkocht. Daar doen wij iets aan zei Jörg, tevreden met de omzet.


Klik op de foto om het abum te openen. Foto's
Gerda Heshusius.

 

Op Woensdag traden Raimond en ik op bij de 45 over wedstrijd tussen de Dansk XL en de Forty Club. Om 15.55 werden de wedstrijden op beide velden gestaakt en om 16.00 uur werd bij de halfstok hangende Nederlandse vlag een minuut stilte in acht genomen. Wat een stilte en hoe lang kun dan je alle vogeltjes rondom het Sparta veld zo duidelijk horen.

Met o.a. wat informatie via Facebook konden wij ook veel bezoekers verwelkomen en het was alle dagen druk op Sparta. Ook kregen wij iedere middag bezoek van de fazanten haan die parmantig over een deel van het hoofdveld ging wandelen en zich niet liet storen.

Als alle vorige dagen een gezellige derde inning - voor het diner werd een naburig restaurant bezocht en ook het hotel had een goede keus op de kaart staan.

 

De Donderdag had slechts twee T20 wedstrijden op het programma staan. De Sparta jeu de boules dames en heren boden de dames gelegenheid met hun tak van sport en ontspanning kennis te maken. Een 12-tal dames stelde dat op prijs en kon er later enthousiast over praten. Dank aan Fieke Kamerbeek voor deze actie.

 

Dan gaan wij tijdig naar het hotel om met liefst 104 deelnemers het buffet te nuttigen. Het buffet was uitstekend en dat was ook de ambiance in die grote, volle zaal waar één man met zijn keyboard en harmonica ons fijne, oude en bekende Nederlandse en Engelse songs voor toverde. Goede liedjes en met het juiste geluidsvolume waardoor er aan de tafels geconverseerd kon worden, en op de vloer gedanst (en hoe!). De sprekers werden door Tijl Huijgen, die deze week iedereen introduceerde en spreekstalmeester was, met passende muziek aangekondigd.

JanWillem bedankte iedereen uitvoerig en dat heb ik ook de nodige keren in het verslag gedaan.

Hij reikte daarna de Axel Morild Cup uit aan Ian Robinson: de Forty Club had immers twee wedstrijden gewonnen en die buit was dus al binnen.

De T20 Cup werd aan onze Salim Mohammed overhandigd.

 

De speech van Barry Aitken was voortreffelijk en typisch Engels.

De Deense kort maar melodieus want Steffen Meibom zong zijn tekst.

De speech van Harmit (Rico) Phull, de Spaans scorer, heeft iedereen ontroerd en bij een groot aantal aanwezigen (ook bij mij) moest er een zakdoek aan te pas komen.

De wijze waarop hij de inzittenden van het neergehaalde vliegtuig herdacht was uniek en ik heb hem daarvoor gecomplimenteerd en bedankt.

Al onze buitenlandse gasten roemden de organisatie van het toernooi en spraken de hoop uit dat wij in 2018 weer op Sparta kunnen spelen en in Nieuwerkerk kunnen slapen! Een mooier compliment kan er niet aan Sparta en v.d. Valk gegeven worden.

Als laatste mocht ik nog het woord voeren en allereerst de Gentleman's Cup (anoniem geschonken en bestemd voor een jarenlange deelnemer aan het toernooi en iemand met veel inzet voor de organisatie ervan) aan Steffen Meiboom overhandigen.

 

In mijn dankwoord kon ik Jörg Kamerbeek zeggen dat het Bestuur van SGS onze voorjaarsvergadering zal voorstellen hem tot Lid van Verdienste te benoemen. Zeer verdiend want om van 7 uur in de ochtend en iedere dag weer tot sluitingstijd voor de deelnemers te zorgen was in één  woord "toppie".

Peter van den Burg en Bas Kornet waren, evenals Jörg Kamerbeek,  deze slotavond met hun echtgenotes onze gasten.

Rond 23 uur was ook dit evenement achter de rug.

 

De Vrijdag moest beslissing brengen wie de Four Nations Trophy voor het eerst ging winnen. De Engelsen pakten, met Arthur van Lunszen en mij als umpires, Cricket España hard aan en wonnen hun derde en laatste duel en daarmee deze beker.

SGS sloot het toernooi af met een daverende overwinning op Dansk XI.

 

Dirk Coster kwam mij trots (en terecht) vertellen dat zijn commissie ver onder het budget was gebleven.

 

In de vergadering van de afgevaardigden van de deelnemende landen werd o.a. besloten :

     - Er wordt voortaan in alle wedstrijden met de door ons bij de T20 wedstrijden geïntroduceerde roze bal gespeeld.

     - Deelnemers aan het toernooi zullen 35 jaar en ouder zijn met de aantekening dat de Denen de leeftijd voor de T20 wedstrijden op 40 en ouder willen zien.

     - 2015 wordt in Engeland verspeeld en kandidaten komen al binnen uit Guildford, Wales en Schotland.

     - 2016 wordt het bekende La Manga.

 

Tot slot wil ik eindigen met een woord van dank aan alle umpires en scorers en in het bijzonder mijn Lideke die voor ons alle wedstrijden gescoord heeft.

Bedanken is riskant want je vergeet snel iemand.....

Ik hoop echt dat ik niemand vergeten ben, meer notities had ik niet gemaakt .....

 

Nu gaan wij weer verder met de maand augustus van ons seizoen en staan er nog prachtige wedstrijden op het programma o.a. tegen Zamigo's (op ACC), Guyana XI, Lions-Tigers, Suriname XI, ACC en Hengelo terwijl er ook in September nog het een en ander te beleven valt. Het resterende programma staat op de site.

 

Duco Ohm, 27 juli 2014

 


 

Wedstrijdverslagen

Het cricket feest op Sparta  zondag 20 juli t/m vrijdag 25 juli.

 

 

Voorafgaand aan de officiële opening van onze drie toernooien vond er op zondag een oefen- en een herdenkingswedstrijd voor Stef Egging plaats. Een indrukwekkende aangelegenheid waarbij alle spelers, de toeschouwers (familie, SGS-ers en vrienden)  een zwart shirt droegen met "RIP Stef  BB1".

Tussen de innings kwamen alle aanwezigen naar de pitch voor een korte herdenking en groepsfoto's. Een waardig gedenken van een goede vriend waarvoor leden van de Royal Bad Boys CC waren overgekomen vanuit Australië en Engeland - wat een respect voor Stef!

 

Om 7 uur werd het toernooi officieel geopend en kwamen de sprekers aan het woord: burgemeester Frank Koen, voorzitter Bas Kornet van Sparta, KNCB voorzitter Jacques Mulders, Barry Aitken van de Forty Club, Steffen Meibom van Dansk XL, George Wambeek van Cricket España en Duco Ohm namens SGS.

 

Daarna werd kennis gemaakt met de gastvrijheid van Sparta en daar zou nog veel over gesproken gaan worden. Wat hebben die vrijwilligers hun best gedaan en wat hielden Jorg Kamerbeek en Bas Kornet alles goed in de gaten. Het ontbrak aan niets en dat was nog maar de opening .....  Gaan wij naar de maandag:

 

21 juli : Forty Club verslaat SGS  222/6 - 208/8 (45 overs) 

De Forty Club ging batten: Stuart Faulkner 37, Peter Rebera 35, David Humphreys 26, Glynn Gunning 27, Gordon Watts 18 maar bovenal Ian Robinson (die nog een rekeningetje met Marc Muis te vereffenen had) 55 not out in 28 ballen zorgden voor een totaal dat met iets beter fielden een stuk lager was geweest.

De wickets werden verdeeld onder Sidhur Lavania 2-38 in 9, Rob Kottman 1-23 in 6, Raimond van den Berg van Saparoea 1-28  in 9, Amin Kasam 1-37 in 6 en Marc Muis 1-35 in 3 met de zoete wraak  voor Ian. Steven Lubbers pakte twee fraaie vangen en ook de vang van Bryan Rayman mocht gezien worden.

Toen maakten wij kennis met het lunch buffet, klaargemaakt door de keukenbrigade van Sparta. Geweldig wat er allemaal aan tafel stond en hoe snel er aangevuld werd. Dat was hun prestatie op de Maandag maar tot en met Vrijdag bleven zij ons verrassen met heerlijkheden. Iedereen was aangenaam verrast.

 

SGS deed aan bat zeker niet voor de Forty Club onder: Marc Muis 21, Roelof Balk 11, Mark Hillen 14, Steven Lubbers 28. De show werd gestolen door Bryan Rayman die een fraai 103 scoorde en ongelukkig uitging omdat zijn substituut runner niet binnen de crease stond en gestumped ging. Een zacht regenbuitje en een wicket val brak, met de winst in zicht, het scoringstempo.  Uiteindelijk kwamen wij 14 runs tekort en als ..., ja als .... , ja echt als ....., dan hadden we gewonnen. Maar dat is nakaarten.

 

Op veld 2 werd Dansk XL door Cricket España verslagen.

 

Het was warm en het bier vloeide zo rijkelijk dat Sparta bijna droog kwam te staan en er op dinsdagochtend royaal aangevuld moest worden en krijg dat maar weer eens op tijd koud. Terug in het Motel v.d. Valk in Nieuwerkerk a/d IJssel (erg goed en warm aanbevolen) konden wij op het terras nog wat napraten en daarna de airconditioned kamers opzoeken.

Foto's Maandag  
Klik op de linkof de foto's  en de fotopresentatie opent. Foto's Donald Noorhoff.

 

T20 op dinsdag 22 juli   

Vandaag worden er vier T20 wedstrijden gespeeld, met roze ballen; ballen die zo goed zijn bevallen dat er later besloten zou worden dat vanaf volgend jaar in alle toernooiwedstrijden (dus ook de 45 over wedstrijden) met die ballen zal worden gespeeld.

 

Dansk XL 97 a.o  SGS  100/3

Onze Deense vrienden konden niet imponeren. Ole Olsen (13) en gastspeler (en SGS-er) Stuart Spalding (53) waren de twee mannen die in de dubbele cijfers kwamen.

SGS : James Junior 1-3 in 1.1/2, Farouk Ayoube 1-2 in1, Jaap Vogelaar 2-20 in 4, Salim Mohammed 1-19 in 4 maar bovenal Alan Tomlinson 3-21 in 4 hielden de Denen onder de 100 in 19 overs.

Vangen noteerden wij van Diederik Neeb (2) en 1 van resp. James Junior, Steve Balkissoon en Mans de Rooij.

Met bijdragen van Diederik Neeb (29), James Junior (24), Salim Mohammed (27) en Maarten Ingelse (11 not out) werd in 17 overs de overwinning binnen gehaald.

 

SGS  84 a.o. (in 16 overs)  Forty Club  83/6 in 20 overs -  SGS wint

Weer een spannende wedstrijd. Onze batsmen konden niet imponeren en slechts twee kwamen in de dubbele cijfers : Johan Vriezen 27 en Salim Mohammed 13. Ook Mr Extra 17 waarvan 11 wides hielp mee.

 

Nooit gedacht dat de Forty Club dit niet ging maken.... Goed bowlen van Jaap Vogelaar 3-15 in 4, Alan Tomlinson 2-24 in 4 en Salim Mohammed 1-11 in 4, allen goed gesteund door scherp fielden met één vang van Walter Prescod en Johan Vriezen plus een razend snelle stumping van Dirk Coster bracht de 73/5 in 19 overs op het bord. Peter Rebera was de gevaarlijke man en kwam aan bat met al 40 runs achter zijn naam, sloeg twee viertjes en wordt dan door Salim gecleaned.  81/6 met nog 3 ballen te gaan , opluchting in het veld en de Engelsen zien de bui nog niet hangen. Dan volgend een up, een puntje en een up op de laatste bal en is er met één run verschil gewonnen. Bravo mannen dat was knap veldwerk.

 

Na afloop van deze wedstrijd op een erg warme dag werd op het terras lang nagepraat en aan de koers van Jupiter bier gewerkt. Dan een voortreffelijke BBQ en weer terug naar de koude kamers in het hotel.

 

 

Woensdag 23 juli  SGS  253/8  - Cricket España 192/9  (45 overs) SGS wint

Dat werd genieten voor de echte liefhebbers want wij gingen een tweede century van een SGS-er noteren!  Marc Muis was de man of the match met 108 runs en kreeg terecht een groot applaus. Liefst 14 harde vieren sloeg hij op dat grote Sparta veld; een veld dat dagelijks gemaaid werd en dat dan ook als een treintje liep. Voorts kwamen in de "dubbele": Mark Hillen 33, Geert van Seventer 25, Rob Kottman 17, Bart Schotte 33 no en 27 extra's.

 

De Spanjaarden vielen ons totaal aan en Dave Williams (81) hield het vol tot 159. Toen was de weerstand gebroken al droegen Geoffrey Evans 15, Dave Smith 30, Neil French 22 en 27 extra's van onze kant (waarvan liefst 19 wides) goed aan het Spaanse totaal bij.

 

Geert van Seventer 4-45 in 8, Amin Kasam 3-27 in 8 pakten wickets. Voorts één vang voor Gijs de Jong, Jan Willem Heshusius en Geert van Seventer.

 

Op het tweede veld versloeg de Forty Club Dansk XI en werd met de twee overwinningen al winnaar van het drielandentoernooi en dus van de Axel Morild Cup.

 

Donderdag 24 juli  dag van de beslissing van het T20 toernooi

In de ochtend versloeg de Forty Club de Denen eenvoudig en dus kon iedereen kijken naar de middag wedstrijd tussen Cricket España en SGS.

 

Tot verbazing van een ieder hadden de Spanjaarden zich verzekerd van Forty Club gastspeler Jon Thornton en lieten hem nog openen ook. 68 Not out was zijn bijdrage aan de 155/3 na 20 overs. Zes Spanjaarden mochten slechts toekijken. Twee bowlers pakten de wickets:  Salim Mohammed 1-31 in 4 en Ad de Vries 2-30 in 4.  Ad de Vries een vang en Donald Noorhoff een stumping.

SGS was niet productief genoeg en eindigde bij 119/3. Erik de Haard 16, Raimond van den Berg van Saparoea 13, Salim Mohammed 25 maar vooral Maarten Ingelse met een fraaie 51 not out droegen goed bij.

 

Deze nederlaag betekende dat Cricket España en SGS gelijk eindigden in het T20 toernooi en dat een bowl-out zou beslissen wie de cup in ontvangst mocht nemen.

Iedereen naar het middenveld en met veel enthousiasme werd er op de palen gemikt en gemist, 1-1 nadat beide teams 11 ballen hadden gebowld. Toen mochten de captains vier bowlers aanwijzen voor de sudden death.  Spanje mist de eerste en wij ook. Spanje mist de tweede maar Ad de Vries raakt de midstump en SGS is winnaar van het T20 toernooi.

 

Foto's Bowl Out
Klik op de link of de foto en de fotopresentatie opent. Foto's Donald Noorhoff.

 

 

 

Vrijdag 25 juli   de slotdag

Zoals te verwachten was lieten de Engelsen niets heel van de Spanjaarden en wonnen met overmacht die wedstrijd en daardoor ook als eerste de nieuwe Four Nations Trophy.

 

Op het hoofdveld speelden SGS en Dansk XL en bracht SGS de monsterscore van 306/3 op het bord na 45 overs.

Marc Muis 61 (8x4), Ferdinand Smit 87 no (6x4), Amin Kasam 75 (10x4) en Rob Kottman 50 n.o. (9x4) hadden er goed het oog in en hielden de Denen lang in het veld waar het deze dag erg benauwd was.

 

De Denen brachten het tot 158 a.o. in 37 overs zodat SGS ruim gewonnen heeft.

DE bowlers waren Gijs de Jong 1-13 in 2.1/2, Marc Muis 2-12 in 6, Ferdinand Smit 1-15 in 3, JanWillem Heshusius 1-46 in 9, Sidhur Lavania 2-16 in 9, Robert Kottman 1-20 in 3 en Raimond van den Berg van Saparoea 1-26 in 5.

Vangen: Raimond v.d.B. v. S en Ferdinand Smit elk 1.

 

Een lange nazit met spelers en toeschouwers, goed door elkaar, was het slot van een geweldige week op Sparta. Het grootste compliment voor Sparta was het verzoek van onze buitenlandse gasten om, als het even kan, over vier jaar weer naar Sparta te mogen komen en in hetzelfde hotel te mogen slapen. Overal was het goed georganiseerd en was niets teveel gevraagd = zelfs het v.d. Valk busje kwam regelmatig gasten ophalen. Niets dan lof voor iedereen die aan het succes van dit toernooi heeft bijgedragen. Dank jullie allemaal.

Dat was het even voor nu: u houdt nog een verslag tegoed van de zeer geslaagde Lady's Day (dinsdag) en de slotavond in het hotel op de donderdagavond: daarover later meer.

Ook gaat er gewerkt worden aan een selectie foto's van de afgelopen week. Ik mocht ze op mijn PC zetten en dat zijn er op dit moment door de 700 en dus teveel voor de website. Ik ga selecteren en er zit dus nog iets in het vat en dat zal niet verzuren.

Foto's vrijdag of klik op de foto's
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Foto's Donald Noorhoff.

 

Duco Ohm, 27 juli '14