Still Going Strong Cricket Club

Vierlandentoernooi 2018 in Køge (DK) van 22-07 t/m 27-07-2018  

link naar het programma


De Gentleman's Cup  (24-09-2018)

In Køge werd door de Spanjaard Rico de fel begeerde cup uitgereikt aan Jan Willem Heshusius vanwege zijn jarenlange inzet voor het toernooi.
Een glunderende Jan Willem nam de beker en de felicitaties in ontvangst.

Onderstaand de jaartallen en de namen en de toevoeging aan de toernooi gegevens.
Duco Ohm


The Gentleman's Cup was donated by a former Dansk XL player, Henning T. Olesen.
The cup is presented each year to a player who has served the Triangular Tournament well, or who has participated for many years.
 “From a grateful Dansk XL former player to a worthy gentleman”

Year

WINNER

Organized in/by

1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018

Robert Munn
David Hamilton
Jørgen Morild
Bill Reader
Gerard de Leede
Ole Christiansen
Kees van Esveld
Ron Hart
Peter Hargreaves
Louis de Bruin
Mike Wicks
Preben Nielsen
Duco Ohm
David and Jane Speyer
Kurt Østergaard
Mike Smith
Dirk Coster
Kjeld Lyngsø
Barry Aitken
Maarten Ingelse
Steffen Meibom
Amin Kasam
Peter Owens
George Wambeek
Jan Willem Heshusius

XL
XL
Dansk XL
XL
SGS
Dansk XL
SGS
XL
Dansk XL
SGS
XL
Dansk XL
SGS
XL
SGS
XL
SGS
Dansk XL
XL
SGS
Dansk XL
SGS
XL
Spanish XL
SGS

Nykøbing Mors / DK
Ashford / GB
Copenhagen / DK
Deventer / NL
Neston / GB
Odense / DK
Nijmegen / NL
Oakham / GB
Brøndby / DK
Utrecht / NL
Sherborne / GB
Herning / DK
Oakham / GB
Amstelveen / NL
Nykøbing Mors / DK
Oakham / GB
Deventer / NL
Herning / DK
La Manga / XL GB
Brøndby / DK
Capelle a/d  IJssel / NL
Newport / GB
La Manga / Spanish  XL
Capelle a/d IJssel / NL
Køge / DK


Hartelijk dank (06-08-2018)

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken die mij feliciteerde met mijn benoeming tot Honorary Life Member van de Engelse Forty Club.

Het was voor mij een grote verrassing toen Barry Aitken mij dat op de slotvond in Koge mededeelde.

Natuurlijk ben ik apetrots op deze benoeming.

Ik ga nu de plaats van Klaas Vervelde innemen, een plaats waar ook Henk van Weelde gestaan heeft.

Duco Ohm

 

Klik op de foto om het bericht te lezen


Algemeen verslag van het Quadrangular Tournament in Køge 2018 (Oudewater, 31-07-2018)

Met de mooi gestreken en uiteraard gewassen oranje wedstrijdshirts achterin de auto vertrokken Gerda en ik op dinsdag 17 juli richting Køge met een leuke tussenstop van een paar leuke dagen in Bremen.

Vrijdag 20 juli kwamen wij, via de zeer hoge Grote Beltbrug, in Køge aan en het Comwell Hotel aan de Strandvejen 111 was makkelijk te vinden. Via de receptie naar de kamer om de koffers uit te pakken. Voor de prijs van 115,- euro voor een kamer verwacht je dan wel het e.e.a. Wat schets onze verbazing: geen airco, geen koelkast, bloedheet op de kamer kortom beslist geen 4-sterren kwaliteit waardig. Wat ga je dan doen? Kamer upgraden hetgeen lukte maar dat was ook niet goedkoop. Toch maar een biertje genomen want de reis was ver.

Op zaterdag 21 juli kwamen zo successievelijk onze toergangers binnendruppelen. Rond 17.30 uur was de welkomstborrel en was iedereen blij in het hotel te zijn na de lange reis.

Zondagavond 22 juli was er een wedstrijd tussen de Bad Boys en een Deens elftal gepland dat in het kader stond van het plots overlijden van Kurt Østergård in november 2017. De wedstrijd werd ingekort tot een T20 want niet alle lichtmasten deden het en ondanks de witte bal is het toch redelijk gevaarlijk cricket in het donker te spelen. Daarnaast werden velen onder ons lekgeprikt door de steekvliegen.
Zie het fotoalbum van deze dag  Foto's Donald Noorhoff

Maandag 23 juli eindelijk het begin van het toernooi. Om 10.00 uur de openingsceremonie die werd opgeluisterd door de loco burgemeester van Køge. Helaas is de ene opening de andere niet maar wij konden in ieder geval beginnen. SGS tegen de Denen werd opgeluisterd door een century van Roelof Balk die ons een score van 251 runs na 45 overs bezorgde. Helaas konden wij de Deense rungetters niet van de overwinning afhouden. Op het andere veld won de Forty club van de Spanjaarden.

Dinsdag 24 juli speelden wij tegen de Spanjaarden en die waren ook dit jaar te sterk. De Forty Club won van de Denen zodat ze voor de toernooizege alleen nog even van SGS moesten winnen op donderdag.

Woensdag 25 juli was het T20 dag. Twee wedstrijden, eerst tegen de Spanjaarden die ons lieten batten. Na 20 overs stonden er wel 181 runs op het bord. Daar gingen ze echter op een keurige manier in de 19e over overheen. Vermeldenswaard is de 87 harde runs van Manish. Vele boundaries maakten het een leuke innings waarna de Spanjaarden hard moesten werken om te winnen.

De volgende wedstrijd verloren wij van de Engelsen na een matige score van onze kant.

Donderdag 26 juli zou de Forty Club het toernooi wel eens eventjes winnen door makkelijk van SGS te winnen. Hoe anders zou het lopen!! Na een verloren toss, daar waren wij goed in dit toernooi, gingen ze zelf eerst batten. Dat bleek later een totaal verkeerde beslissing. Hun score stokte door goed bowlen en fielden van onze kant. Na 39 overs stonden er ongeveer 175 runs op het bord. Dat het er uiteindelijk van Engelse zijde 225 werden was het gevolg van onze eigen slordigheid. Maar toen kwam het geweld van SGS zijde pas goed los en wat kan cricket toch spannend zijn. In de eerste over werd Roelof Balk voor 0 uitgevangen door de fanatieke Engelse openingsbowler. Daarna droeg Erik de Jonge zijn bat door de innings met een geweldige 115 not out. Op het einde goed gesteund door Marc Koch. Na 44 overs en 3 ballen had een op het oog zwakker SGS de overwinning binnen. Uiteindelijk scoorden wij 226 runs voor het verlies van slechts 3 wickets en voelden wij ons eigenlijk toernooiwinnaar. Dat werd Spanje echter en de Engelsen baalden flink. Voor ons kon de dag en eigenlijk het hele toernooi niet meer stuk.

Op donderdagavond de feestavond die, ondanks alle goede wil van onze gastheren, eigenlijk veel te lang duurde. Dat zal volgend jaar in Engeland beter gaan denk ik. Prijzen werden uitgereikt aan Spanje en Engeland als nrs. 1 en 2. De Engelsen hadden voor Duco Ohm een geweldige verrassing in petto. Duco werd benoemd tot “Honorary Life Member” van de Forty Club hetgeen hem door iedereen ten zeerste gegund werd en voor hem zelf een emotioneel moment opleverde. Zelf viel mij de eer ten deel de Gentleman’s Cup uitgereikt te krijgen.
Zie het fotoalbum van deze avond  Foto's Donald Noorhoff

 Vrijdag 27 juli voegden wij nog een overwinning aan de donderdag toe door de T20 van een zwak Deens elftal te winnen met wederom prima batten van Manish.

Alles bij elkaar kunnen wij concluderen dat het op een toernooi nog nooit zo warm is geweest met een gemiddelde dagtemperatuur dicht tegen de 30oC. aan en dat, vooral door de overwinning tegen de Forty Club, de eenheid binnen de SGS gelederen geweldig was.
Liedeke en Annie jullie van harte bedankt voor het scoren en verder een geweldige pluim voor alle SGS’ers die soms meer dood dan levend de vrijdagmiddag eindstreep bereikten. CHAPEAU!!

Op naar 2019 waarin wij naar Engeland gaan en voor een nog sterker elftal moeten zorgen om ons de Spanjaarden en vooral de Engelsen van het lijf te houden.

Een hartelijke groet namens de toercommissie,
Jan Willem Heshusius.


De drie Twenty20 wedstrijden :   Verloren van Spanje en Engeland, maar gewonnen van de Denen (29-07-2018)

Verslag Twenty20 woensdag 25 juli 2018:

In de ochtend mochten wij tegen de Spanjaarden met batten beginnen en kregen 181/4 runs op het bord. De temperatuur liep op in de richting van 30 graden.

Manish Moorjani werd de grote man met 87 (10x4 4x6) en werd uiteindelijk op de boundary gevangen. Wat had hij een century verdiend ! Ik heb genoten van zijn innings.  Mohammad Nazim (13) steunde hem waarna Theo Straten (46 no 5x4 en 26 uppies) en Erik de Jonge (15 no) met 16 extra’s de 20 overs voltooiden. 181/4.
Mark Webb was het Spaanse kanon en zijn 82 waren ook een lust voor het oog (8x4 4x6) en uitgerekend Manish ving hem en ook al aan de boundary. Het stijlvolle batten van David Smith (33 no) en de harde klappen van David Williams (35 no 6x4) plus 19 extra’s brachten de overwinning in de 39e over. 184/4.
Stuart Spalding 1-45 in 4, Jan-Willem Heshusius 1-20 in 4, Arthur van Lunszen 1-24 in 2 en Manish Moorjani 1-29 in 3 namen de wickets. Vangen werden gepakt door Manish (2) en Farouk Ayoube en Jan-Willem Heshusius elk 1.
Opvallend was het goede keepen van Donald Noorhoff die met veel duikwerk geen enkele bye toestond.

Fotoserie 4L T20  Spain-NL 25 juli 2018   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
 
In de middag werd de toss verkoren en gingen onze Engelse vrienden eerst batten en mochten onze fielders 20 overs in de 34 graden hitte staan.

Het Engelse totaal werd goed laag gehouden door uitstekend en zuinig bowlen van Jan-Willem Heshusius en Stuart Spalding. Toch kwam 146/4 op het bord door goed batten van vader en zoon Mohamed. Zoonlief, 15 jaar oud, speelde alle drie wedstrijden bij de Engelsen mee die daardoor voor het toernooi werden gediskwalificeerd. Pa 36 en zoon 44.  Amir Raza 37 ging run out waarna Martin Goff (18 no) nog in de dubbele cijfers kwam. 8 extra’s werden genoteerd en slechts 1 bye.
Jan-Willem Heshusius 1-15 in 4 was moeilijk bespeelbaar evenals onze gastspeler Rob Macefield die betere cijfers verdiende dan zijn 1-38 in 4. Mohammad Nazim , Stuart Spalding en Manish Moorjani werden niet beloond.
De warmte heeft onze batsmen geen goed gedaan. Manish Moorjani, Farouk Ayoube en Hans Noorhoff gingen snel uit (16/3) waarna Rob Macefield (21) en vooral Erik de Jonge (34 4x4) ons in de richting van het Engelse totaal duwden. Stuart Spalding (34 4x4) en Mohammad Nazim (11 no) gaven ons hoop maar ondanks 24 extra’s kwamen wij met 131/7 16 runs te kort.

Fotoserie 4L T20  UK-NL 25 juli 2018  Foto's Duco Ohm
Fotoserie 4L T20  UK-NL 25 juli 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

Maar wij hadden het beste voor het laatst bewaard……………….. een overwinning !
Verslag T20 vrijdag 27 juli 2018:

Op 27 juli speelden wij tegen de Denen die met 102/3 de 20 overs voltooiden. Alle Deense batsmen kwamen in de dubbele cijfers en ook Mr Extra met 15. Topscorer werd Jan Østergård (30 no) en ook Jan Hansen, gelukkig weer erbij met 18 no,  scoorde stijlvol.
Mans de Rooij 2-15 in 4 en Jan-Willem Heshusius 1-17 in 4 namen de drie wickets. Twee vangen genoteerd: Theo Straten 1 en een geweldig fraaie van Marc Koch.
Onze skipper wilde met een overwinning naar huis en zette ons kanon Manish Moorjani op 1. En dat hebben de Denen geweten. Met 79 no (10x4 en 2x6) speelde hij de hoofdrol waarbij Arthur van Lunszen (16 no) hem steunde. Zes extra’s kregen wij van de Denen.
Met een harde 4 bracht Manish in de 17e over de winnende score van 104/1 op het bord.

Het bier smaakte beter dan de twee dagen ervoor.

Toeschouwer

Fotoserie 4L T20 NL-DK 27 juli 2018   Foto's Duco Ohm
Fotoserie 4L T20 NL-DK 27 juli 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload


Verslag 26 juli 2018   Engeland - Nederland (29-07-2018)

Foto uit de lokale krant (klik er op om vergroot te bekijken)  .

Een historische overwinning op de Engelse Forty Club.

Onze Engelse vrienden verkozen te batten.…..

Op 16 kreeg Manish Ash Mohammad lbw en dat was één van hun toppers. Steven Sandri kreeg Jon Thornton (44), ook al een geweldig bat, lbw en wat later ving Marc Koch op Sandri’s bowlen Nigel Angus (22) achter de palen. Nigel is ook een topbat en 110/4.
Wij dachten op rozen te zitten maar op 170 (na 38 overs) viel pas het achtste wicket en dachten wij de Forty Club onder de 200 te houden. Martin Goff (47) dacht er anders over en met 33 extra’s (28 wides !) kwam er toch 225/6 op het bord. Geen misselijk totaal met 34 graden op de meter.
Opvallend was het geweldig gevarieerd bowlen van Rob Macefield geweest 4-36 in 9.
Manish kreeg 1-51 in 8 te zien, Stephen Sandri 2-37 in 9 en skipper Ferdinand Smit 1-51 in 8.
Jan-Willem Heshusius was zuinig met 0-36 in 9 en zo ook Erik de Jonge met 0-12 in 2.
Roelof Balk pakte liefst 2 vangen en achter de palen verrichtte Marc Koch 1 vang en 1 stumping.

Wij mochten gaan batten en toen zagen wij die arme Roelof Balk op de 4e bal al voor 0 naar de kant komen.
Dat was schrikken want Roelof had immers op de eerste dag al een century gescoord en werd nu gevangen door de bowler Nick Heather, een bowler die ik nooit meer tijdens een toernooi hoop terug te zien: wat een onbehouwen appeals schreeuwende vent, die helaas niet door zijn skipper tot de orde werd geroepen.

Ferdinand Smit hield het hoofd koel (bij 34 graden !) en bracht een gedegen 32 in de boeken (4x4) bij een stand van 89/2 na 22 overs. Toen kwam Erik de Jonge in en die was niet uit te krijgen. Met steun van eerst Manish Moorjani (31 3x4 2x6) die aan de boundary gevangen werd en daarna Marc Koch (24 no) zagen wij de score lekker oplopen 145 na 30, 162 na 35, 193 na 40 en 213 na 43…..

Achter de boundary stonden de Spanjaarden, verscholen in de bosjes,  te kijken want als wij zouden winnen zouden zij winnaar van het toernooi worden…... Na 43 overs kwamen zij uit de bosjes om ons aan te moedigen.

220/3 op het bord  na 44 overs en nog 6 nodig. Dat lukte op de derde bal en de overwinning op de Forty Club die echt dachten het toernooi te winnen was een feit.   Eindstand 226/3.

Erik de Jonge zou uiteraard voorop het veld met een geweldige 119 no achter zijn naam mogen verlaten. Liefst 10x4 zaten in dat geweldige totaal. Wat hebben wij van zijn batten genoten.

Maar die nare Nick Heather was echter sneller en zonder shirt verliet die als eerste het veld zonder ook maar één SGS-er te feliciteren. ‘Die zien wij niet meer terug’ zeiden de Engelsen die zich schaamden voor zijn gedrag.

Met ons vierden de Spanjaarden feest en dat kunnen Harmit Phull (Ricco) en zijn mannen als geen ander.
Zowel het 45 over toernooi als dat van de T20- werd door hen gewonnen.

De Fair Play prijs ging naar onze sympathieke Deense vrienden.

Toeschouwer

Fotoserie 4L UK-NL26 juli 2018   Foto's Duco Ohm
Fotoserie 4L UK-NL26 juli 2018   Foto's Donald Noorhoff

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload


Door de te hoge temperaturen en slechte omstandigheden is er een pauze in de rapportage vanuit Køge.
Het is geen doen om grote verslagen te maken in de hitte.

Toeschouwer

---------------

Niet alleen in Nederland maar ook in Denemarken is het extreem droog en warm. De weersvoorspelling voor Køge geeft aan dat het de komende dagen boven de 30oC blijft.

De voorspelling in de figuur rechts komt van www.yr.no, de Noorse weersite die ik altijd gebruik en een die vrijwel altijd een goede kwaliteit van de voorspellingen biedt.

De rij onder 18o geeft de hoeveelheid neerslag aan (=0 mm) en daaronder de windrichting en windkracht.

Roelof Kruijshoop (25-07-2018)


Verslag 24 juli 2018   Nederland - Spanje (25-07-2018)

Ondanks een enerverende start kwam er toch 205/7 op het bord tegen Spanje

Zagen wij gisteren een fraaie 106 van Roelof Balk nu kwam er niet meer dan 2 van zijn bat. Het kan verkeren. Op 34 sneuvelde Ferdinand Smit (16) waarna Erik de Jonge in kwam (en lang bleef). Op 56/4 moest Manish Moorjani naar de kant (12) en zagen wij een bekende SO-er t.w. Nazeem Mohammad in komen. Samen met Erik bouwde hij een prachtig partnership op van boven de 100 eer hij met een super waardevolle 37 op 164 sneuvelde (164/5). Erik ging door tot hij helaas lbw ging met 59 runs. Wel de man van het herstel vandaag. Dan komen Bob Macefield en Steven Sandri op weg naar de 200 hetgeen lukte met Bob 22* terwijl Steven op de voorlaatste bal uitging met 14 runs achter zijn naam. Theo Straten mocht de laatste bal voor een singel wegslaan en 205/7 werd de stand bij de lunch.

Het is hier benauwd en boven de 30 graden. Wel een opgewekt team.

Onze 205 bleek weer niet voldoende te zijn. De Spanjaarden verloren slechtst 4 wickets en passeerden met 206/4 ons totaal. Het bowlen was redelijk goed en het fielden alert maar enkele kleine kansen werden helaas niet gepakt. Daar maakte David Williams (48) en Simkinds (56) dankbaar gebruik van. Uiteindelijk werd de wedstrijd al in de 41e over beslist.
Manish Moorjani 2-45 in 9 , Steven Sandri1-37 in 9 en Bob Macefield 1-36 in 9. Deze Bob pakte ook een geweldige vang.

Met twee nederlagen in de boeken een rustdag voor het A-team en gaan wij naar de twee T20 wedstrijden kijken.
De stemming is opperbest al is er natuurlijk wel sprake van teleurstelling.

Het is nu 9.10 uur (woensdag) en al 29 C……………….

Toeschouwer

Fotoserie 4L NL-Spain 24 juli 2018   Foto's Duco Ohm
Fotoserie 4L NL-Spain 24 juli 2018   Foto's Donald Noordhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload


Verslag 23 juli 2018   Nederland - Denemarken (23-07-2018)

Ondanks een fraaie century van Roelof Balk toch verloren van de Denen

SGS mocht gaan batten en deed het voortreffelijk met 232 runs van het bat en 18 extra’s kwamen het fraaie totaal van 250/6 op het bord. Roelof Balk (zie foto rechts) had een shaky start maar herstelde zich goed en ging met fraaie slagen op weg naar zijn 106. 14x4 en 3x6 bespaarde hem veel loopwerk. Steun krijg hij van Ferdinand Smit (14), Erik de Jonge (24 3x4), Manish Moorjani (28 3x4 1x6), Steven Sandri (back in town 22*) en een goed gespeeld 38*van Theo Straten.  

Hoopvol begonnen wij met fielden en op de eerste bal was er al een succes: via de handen van de eerste slip in de handen van de tweede en dat was Steven Sandri die geen moeite had de bal te pakken. Wij moesten daarna wachten eer op 118 het tweede wicket viel, begonnen te lachen toen op 118, 119 en 126 de nummers 2, 3 en 4 in de boeken kwamen maar toen was de koek op. M. Jefferson scoorde een harde 92* met 7x4 en 5 verre zessen. Met zijn laatste 6 werd ons totaal gepasseerd :255/4. Peter Crawford en Peter Mortensen , resp. 37 en 31*, hadden hem goed gesteund. Onze bowlers deden hun best bij 29 C…. 

Manish Moorjani 1-46 in 9 (zijn eerste bal was al een wicket), Steven Sandri (1-43 in 9 en Ferdinand Smit 2-49 in 9 namen de wickets. Ik zag 3 vangen, één van zowel Steven Sandri, Manish Moorjani en Stuart Spalding.  

Ondanks deze teleurstellender nederlaag bleef de stemming goed, smaakte het koude bier voortreffelijk en werd er in de oude haven lekker gegeten.   Over drie kwartier, het is nu 9.15 uur, gaan wij de Spanjaarden ontmoeten. Zij verloren nipt van de Engelsen met ook een 500 in totaal op het bord. Ik blijf ui op de hoogte houden.  

Toeschouwer

Fotoserie 4L NL-DK 23 juli 2018   Foto's Duco Ohm
Fotoserie 4L NL-DK 23 juli 2018   Foto's Donald Noorhoff

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload


Het 4-landentournooi in Køge / Denemarken van zondag 22 tot en met vrijdag 27 juli 2018

Het 5e "Quadrangular Tournament" wordt in de laatste volledige week van juli gespeeld. Dit jaar wordt dit belangrijke crickettoernooi georganiseerd door Køge Kricket Klub KKK in Denemarken.

Het programma staat op de Facebook-pagina van de club. Het is in het Deens, maar goed te begrijpen voor ons Nederlanders. Klik op de foto en het programma wordt groot geopend in een nieuwe pagina.


Het eerste bericht uit Køge (22-07-2018)

Onze mannen zijn op dit moment (10.30 uur op zondag) bijna allemaal aangekomen in het schilderachtige Køge. Wij hebben gisteren het stadje verkend en genoten van de terrassen in de oude haven.

Gisteravond kwamen auto’s uit Brabant aan met geweldige vertraging op de Duitse Autobahn. Noord Duitsland ging met vakantie en dat hebben ze geweten – vier uur vertraging. Nog twee auto’s zijn op dit moment onderweg. Maar het welkomstdrankje smaakte voortreffelijk op het terras van het hotel.
Nou ja hotel…………….Twee keer de prijs van van der Valk in Nieuwerbrug en dan …. geen airco, geen kluis, geen minibar of ijskastje, super lage toilet, geen lift maar wel erg schoon.

Wij hebben de velden gezien en dat zag er goed uit. Ongelofelijk wat Jan Rasmussen voor elkaar gekregen heeft. En ook de sproeiers hebben hun werk goed gedaan – het grootste deel van de velden is groen. De matten zijn schoon en de lijnen strakgetrokken. Tenten staan klaar voor de EHBO, voor de spelers en een grote waar het afscheidsfeest a.s. donderdag gevierd gaat worden.

Al met al maken wij ons op voor de wedstrijd van vanavond: De Bad Boys van Theo tegen een combinatie team waarbij stilgestaan wordt bij het overlijden van Kurt Østergård.

En morgen binnen wij dan met de wedstrijden van het hoofdtoernooi. Beloof jullie op de hoogte te houden  

Toeschouwer