Vierlandentoernooi 2019 / Quadrangular Tournament

Het toernooi is gespeeld van 22 t/m 26 juli 2019 in Neston (in de buurt van Liverpool).

Verslag van het 4-landentoernooi 2019 in Neston na Jan Willem Heshusius   (29-07-2019)

Dat Nederland een land is van vele weerprofeten is bekend. Ook dat het volgens enkele profeten onder ons een week in Neston zou worden met veel regen. Gelukkig hebben deze voorspellers geen gelijk gekregen want op een paar druppels na op de vrijdag, dus de laatste dag, is het prachtig cricketweer geweest.
Aangezien Duco Ohm de wedstrijdverslagen al op de website heeft laten zetten kan ik mij beperken tot een algemene indruk.

Gewoontegetrouw werd op zondag de wedstrijd van de Bad Boys gespeeld. King’s School was een prachtige locatie met dito veld. De wedstrijd ging over 2 x 35 overs en werd overtuigend gewonnen door de uitdagers van de Bad Boys.

Op naar de opening in het clubhuis van Neston. In het programma boekje stond duidelijk dat er een welkomstdrankje zou worden aangeboden door de Forty Club. Navraag bij Barry Aitken hoe dat gegeven zou worden leverde een teleurstellend antwoord op. De Forty Club had geen geld voor zo een drankje. Het is echt waar!!

Maandag de eerste wedstrijden. SGS tegen de Forty Club stond op de rol. Een fel oranje tegen een sterk verjongde Forty Club leverde niet het gewenste resultaat op en dat was jammer want er waren mogelijkheden. Op het andere veld won Spanje van Denemarken.

Onze spelersgroep was dit jaar kleiner dan anders en toch eigenlijk aan de iets te magere kant wat het aantal batsmen betreft en daarnaast te weinig 40-ers wat leeftijd betreft. Dat betekent dat vermoeidheid door het volle programma een doorslaggevend item kan worden. Dat bleek op de dinsdag tegen de Spanjaarden. Onder de strakblauwe hemel en een graad of 28 maakten de Spanjaarden veel runs die wij bij lange na niet in staat waren te maken.

Daarna op woensdag 2 x T20 met een paar andere spelers. Zeer positief was het feit dat er vanuit het hoofdteam spontaan steun werd toegezegd. Dat leverde uiteindelijk resultaat op. Niet in de eerste wedstrijd tegen de Engelsen want die waren domweg te sterk maar wel tegen de Spanjaarden. Gelukkig wonnen wij steeds de toss waardoor wij eerst konden gaan batten. De Spanjaarden waren te moe om ons openingsgeweld te breken en uiteindelijk betekende dat de eerste overwinning.

Op donderdag tegen de Denen. Zij brachten een paar nieuwe en jonge gezichten mee die de doorslag hebben gegeven. Daarnaast wonnen de Engelsen van de Spanjaarden en dus het hoofdtoernooi. Op vrijdag voegden zij daar ook de overwinning in de T20 aan toe hetgeen gewoon verdiend was.

De feestavond op donderdag viel uiteen in 2 delen. Aan het eten heeft het Thornton Hotel volgens velen een jaarsalaris aan overgehouden maar de kwaliteit zat hem in de speeches achteraf. Die van SGS werd vol verve en swing afgestoken door Roelof Balk. Alles uit zijn hoofd en zwevend door de zaal alsof hij in de covers aan het fielden was. Klasse Roelof!!
Een speciaal compliment gaat van mijn kant uit naar Manish Moorjani, Mohammad Nazim en Theo Straten die het voor elkaar gekregen hebben ALLE wedstrijden te spelen zowel in het hoofdtoernooi als de T20. Niet onvermeld mag blijven dat Debbie Kooy als eerste vrouw ooit runs heeft gemaakt in 50 jaar toernooi en als een speer langs de boundary suisde als dat nodig was. Uiteraard bedanken wij iedereen voor de prima samenwerking want de sfeer bleef goed ondanks het ontbreken van meer sportieve successen.

De conclusie wat SGS betreft is snel getrokken. Wij zullen hard moeten werken om volgend jaar in La Manga van zondag 18 oktober tot zaterdag 24 oktober 2020 beter en jonger voor de dag te komen. Daar zullen wij vandaag mee moeten beginnen en wij zullen er met zijn allen aan moeten werken. Het lijkt ons een prachtige uitdaging dat tot een succes te maken en dat er een nieuwe generatie dit prachtige toernooi in de toekomst in stand houdt.
De toercommissie bestaande uit Dirk Coster, Ferdinand Smit, Theo Straten, Roelof Balk en Warre de Vroe, met Jan Willem Heshusius als afzwaaiend lid, heeft met plezier de organisatie op zich genomen en de nieuwe commissie ziet de toekomst toch met vertrouwen tegemoet.

Jan Willem Heshusius

Benoeming Lideke Ohm en fotograferende Duco Ohm (28-07-2019)

Lideke Ohm is wegens haar langdurige verdiensten op 27 juli door Dansk XL Club benoemd tot "Honorary Member".
GEFELICITEERD !!!

 

 

◄  Duco Ohm in actie tijdens het 4-landentoernooi. Deze foto heeft hij ontvangen van Barry Aitken.
      Duco bedanken wij hierbij hartelijk voor de prachtige foto's die wij ontvingen!

 

             Klik op de foto's om deze groter weer te geven 

Ter overpeinzing  (28-07-2019)

Jarenlang waren de Denen wel aanwezig op het toernooi maar speelden ze nimmer een rol van betekenis. De leeftijdsopbouw was de oorzaak. Jongere spelers ontbraken en wij vreesden zelfs dat de Denen zouden stoppen met de deelname aan het toernooi. Tijden zijn veranderd en het ziet er naar uit dat wij SGS'ers nu in die positie zijn geraakt. Dagelijks een wedstrijd spelen van zondag t/m vrijdag vergt teveel van ons huidige team waarvan de gemiddelde leeftijd flink is opgelopen. Dit team verdient mijn respect voor de wijze waarop gestreden werd al bleven de resultaten uit.

Wij zullen ons best moeten doen om voor La Manga in 2020 een aantal jongeren te motiveren mee te gaan willen wij niet het Denemarken van een paar jaar geleden worden.

Duco Ohm

Thuisreis  (28-07-2019)

Drie lange uren stilgestaan maar toch de boot van 18.00 uur gehaald. Regen van Oxford tot Utrecht ! Om 1 uur ’s nachts toch terug in Laren en om 1:30 uur als een blok in slaap gevallen. Dit zijn dan de laatste woorden van mijn verslagen tijdens dit toernooi.

Duco Ohm

Information and results Quadrangular Tournament 2019 (31-07-2019)

ALLE UITSLAGEN OP EEN RIJTJE INCL. DE PERSOONLIJKE PRESTATIES

Ik vroeg Barry Atkin van de Forty Club om een overzicht van alle uitslagen van het toernooi in Neston en kreeg een kort antwoord…..

“Volg bijgaande link en je krijgt het professionele werk van onze scorer Nathan te zien.
Niet alleen de uitslagen maar onder ‘statistics’ ook de persoonlijke prestaties van alle deelnemers.
E.e.a. werd mogelijk gemaakt op de prima door Kevin Owens opgezette website”.

http://fortyclubcompetitions.play-cricket.com/website/web_pages/245288

Wij zijn hen veel dank verschuldigd.
Duco Ohm

Overzicht in de vorm van een foto: klik op de foto en het overzicht opent (zonder doorlinken naar prestaties) groot op een nieuwe pagina.


Hieronder het complete wedstrijdprogramma: 

Links een fotokopie van het wedstrijdprogramma.
Onderstaand informatie heb ik gevonden op de website van de Engelse Forty Club.

The Tournament will be as follows :

- Sun 21st July    : Bad Boys pre-tournament game at the King’s School, Chester. It will be a 35 over game starting at 1.00pm, with tea between the innings.
                            : 7.00pm The Reception Evening for the Tournament will take place at Neston CC. There will be a Supper Party, also at Neston CC on Mon 23rd Jul.
- Mon 22nd July   : 11:00am and 11:30am : 2 x 45 over matches
                            : Ladies Day with a day trip to and tours of Chester.
- Tue 23rd July    : 11:00am and 11:30am : 2 x 45 over matches
- Wed 24th July   : 10:00am : 2 x 20 over matches &  14:00pm :  2 x 20 over matches
- Thurs 25th July : 11:00am and 11:30am : 2 x 45 over matches
                            : Tournament dinner at Thornton Hall Hotel
- Fri 26th July      : 10:00am : 2 x 20 over matches

  Accommodation for all players and supporters has been arranged at Thornton Hall Hotel and Spa, Neston Road, Thornton Haugh, Wirral CH63 1JF, Tel: 01513 363938;

email : enquires@thorntonhallhotel.com The hotel website address is :  www.thorntonhallhotel.com

Klik hier om het hele programmmaboekje te openen.

Vrijdag 26 juli: De laatste dag en SGS verliest opnieuw van de Denen 83/7 – 88/2  (28-07-2019)

T20 is toch wel een spel van aanvallend cricket en af en toe wat risico nemen om de score omhoog te krijgen. Dit snapte Manish Moorjani heel goed en zijn innings met 30 (3x4) was helaas aan de korte kant. Victor Dreis kreeg 10 runs achter zijn naam, evenals Theo Straten die ‘weg gevingerd’ werd. Robert Smith had er het oog in maar ging ongelukkig run out met 12. Mede door de 10 extra’s stonden er na de 20-overs slechts 83 op het bord. Dit bleek een makkie te zijn voor de Denen. Ian Moore 34 no en Peter Mortensen 29 brachten de 42 op het bord na 10 overs en even dachten wij toen een kans te hebben maar met de 21 no van Jan Hansen en 4 extra’s waren genoeg om in de 17e over ons totaal te passeren. Mohammad Nazim 1-16 in 4 en Stephen Sandri 1-22 in 3 namen de wickets en Robert Smith pakte een vang. Einde van een toernooi dat ons slechts één overwinning bracht.

Duco Ohm

Fotoserie 4L-T20-DK-SGS 26 juli 2019

Foto's Duco Ohm ,
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

De slotavond op Donderdag 25 juli  (28-07-2019)

Om 20.00 uur waren 120 man verzameld in een heerlijk koele zaal met tafels voor 10. Fijn om met zoveel vrienden en bekenden bijeen te zijn voor, heel jammer maar wel waar, het slechtste diner in de 50 jarige geschiedenis van het drie/vierlanden toernooi ! Niets smaakte…. Wij hadden ons hier veel van voorgesteld want met een persoonlijke brief van General Manager Geoff Dale werden gasten van het hotel o.a. voorgelicht met “During your stay I hope you will be able to dine wit us. Sam Wilson and his team strive to ensure the finest ingredients and absolute skill are used to make your dining experience just perfect”.

120 cricketers denken dat Sam een off day had en door de warmte niet meer wist wat hij en zijn team in de keuken deden. De avond was toch geanimeerd mede door goede speeches van o.a. de voorzitter van de Forty Club, onze Spaanse vriend Ricco en Roelof Balk. De Denen verblijdden en verrasten Lideke door haar te benomen tot Honorary Member van de Deense Forty Club vanwege haar 40 jaren scoren bij de toernooien. Alle aanwezigen stonden op om dit met een luid applaus te ondersteunen. Dat Jan Rasmussen, de organisator van het toernooi in Køge in 2018, de Gentleman’s Cup van Jan-Willem Heshusius overnam bevreemdde niemand. Rond 23.00 uur zocht een ieder zijn bed op en waren enkele diehards toch op weg naar de buitenbar.

Duco Ohm

Fotopresentatie SGS'ers op de slotavond
Fotopresentatie Onze tegenstanders op de slotavond

Foto's Duco Ohm
Klik op een link en die fotopresentatie opent.
Alle foto's kunnen worden gedownload

Donderdag 25 juli: 45 overs tegen de Denen – 268 - 153  (26-07-2019)

Onze Deense tegenstanders lustten er wel pap van. 268 op het bord na 45 overs – ik vrees een record in de geschiedenis van SGS-Denemarken. Onze bowlers kregen weinig steun van de fielders. Vangen in het veld en achter het wicket ketsten uit de handen. Daar profiteerden Ian Moore (23), Mark Scotland (45), Reddy Modugula (58), Saxe Hansen (82 no) van en ook de extra’s telden lekker aan. Tegen het eind van de innings konden nog een paar wickets gepakt worden. Tijdens het bowlen werd Ferdinand Smit hard op zijn been geraakt en zag de wedstrijd verder vanaf de kant.

Bij een regenbui moesten de covers geplaatst worden en verwondde Daniel Eldering zich zo zeer dat hij met Dirk Coster naar het ziekenhuis moest, waarschijnlijk voor hechtingen. In het ziekenhuis leren ze ons kennen: gisteren was daar al David Mearns voor hechtingen…. Sudhir Lavania 1-30 in 9, Mohammad Nazim 2-37 in 7, Stephen Sandri 1-53 in 9 en Roger Bailey 1-29 in 6. Daniel Eldering en Erik de Jonge pakten elk 1 vang. Onze bowlers hadden fraaie cijfers moeten hebben maar als de vangen niet gepakt worden ziet het er minder fraai uit. Na de lunch kwamen wij aan bat.

De Deense bowlers beheersten deze wedstrijd en na 41 overs sneuvelt onze laatste man. Mohammad Nazim (nu dan goed geschreven – sorry) 26 (3x4) en Roger Bailey 24 (3x4) kwamen in de ‘dubbele’. Daniel Eldering, als nr. 10, met een prachtige 32 en Mark Koch, nr 11, met een even fraaie 22 no, lieten zien hoe gebat moet worden en met een 25 extra’s werd het uiteindelijk 153 waarna wij ons gingen kleden voor de slotavond.

Duco Ohm

Fotoserie 4L-SGS-DK 25 juli 2019

Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

Woensdagmiddag 24 juli: Eindelijk een T20 overwinning. Spanjaarden verslagen 155 – 127 (25-07-2019)

Hier hebben wij lang op moeten wachten maar daar is dan toch de eerste overwinning, een duidelijke zelfs !

Onze openers Manish Moorjani en Marc Koch brachten de 112 (!) op het bord na 10 overs toen Mark met 19 runs lbw gegeven werd. Het eerste wicket van de Engelse umpire. Manish was geweldig en zijn 82 runs mochten gezien worden en daar zaten 11 vieren bij en ook nog 4 verre zessen. Echt indrukwekkend batten. Daarna kwam Ferdinand Smit met 11 ook in de dubbele cijfers en met 19 extra’s stonden er 155 runs op het bord na die 20 overs. Victor Dreis was overigens het tweede wicket van die Engelse umpire !

Op 31 had Mohammad Nazim al 2 Spanjaarden naar de kant verwezen waaronder Loundon 11 en Lake 11. Good old French spartelde tegen en toen hij met 42 runs door Robert Smith werd gevangen zag ik de stemming er goed in komen. Laat ik niet vergeten een geweldig vang van Mark Koch aan de boundery te vermelden…. Een juweeltje ! Op 127 was de overwinning een feit en die umpire scoorde ook tweemaal bij Spanje en eindigde dus met liefst 4 scalpen. Mohammad Nazim was met 2-12 in 4 een toppertje. Victor Dreis bowlde 2-26 in 4. Jan Willem Heshusius, Ferdinand Smit en Manish Moorjani werden, ondanks voortreffelijk bowlen, niet met een wicket beloond.
De vangen van Robert Smith en Mark Koch memoreerde ik al eerder. Het bier smaakte nu beduidend beter dan na de vorige drie wedstrijden.

Vandaag – donderdag – de 45 overs tegen de Denen en vanavond de slotavond.

Morgen nog een T20, wederom tegen onze Deense vrienden waarna wij naar een hopelijk koeler Holland kunnen vertrekken.

Duco Ohm

Fotoserie 4L T20-SGS-Spanje 24 juli 2019

Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

Woensdagochtend 24 juli: Alweer verloren – zit ons niet mee – nu T20 tegen de Engelsen (24-07-2019)

Wij hadden een redelijke start met Manish Moorjani 28 (3x4 2x6) en Erik de Jonge 31 (3x4). Daarna kwam alleen Jan Willem Heshusius nog in de dubbele cijfers 13 (1x4). Debby Dreis scoorde als vrouw de eerste run in de geschiedenis van het toernooi! Memorabel. Met 96 runs op het bord na 20 overs was het wisselen.

De Engelsen hadden enkele mannen uit India in hun gelederen en die wisten wel raad met onze arme bowlers. Jan-Willem Heshusius 1-34 in 4, David Mearns (Pumpkin) 2-24 in 4. Achter de palen het ‘debuut’ van dirk Coster met 1 vang en slechts 1 bye. Met 4 wickets verlies werd ons totaal al na 14 overs gepasseerd. Een naar contact met de screen verwondde David en die moest naar het ziekenhuis voor hechtingen. Een domper.

Nu lunch en dan de Spanjaarden in de tweede wedstrijd T/20.

Duco Ohm

 

Fotoserie 4L T20 SGS-XL 24 juli 2019 

Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

Dinsdag 23 juli: Ingepakt door de Spanjaarden en hoe !! 245 – 102…..  (24-07-2019)

Nog moe van de wedstrijd tegen de Engelsen werd aangetreden tegen een relatief veel jonger team.
Onze vriend Loundon had zijn dag en ramde 72 runs bijeen (1x6 6x4), kreeg steun van Keeman 36 waarna Holmer 28, Gladwin 40 en Atikinson het scoren overnamen. De wides waren talrijk en helaas ook enkele gemiste vangkansen. 33 extra’s was wat veel.
Sudhir Lavania 3-34 in 9, Manish Moorjani 1-63 in 9 en Ferdinand Smit 2-42 in 8 konden niet voorkomen dat er liefst 245 runs op het bord stonden toen geluncht kon worden

Onze vermoeide mannen waren kansloos.
Ferdinand Smit scoorde een keurige 20 (2x4), Erik de Jonge 16 (3x4) en Manish Moorjani 36 (6x4 1x6 !) zagen geen hulpkrachten en met hulp van 9 extra’s zaten wij teleurgesteld voor 102 a.o. aan de kant.
Het was warm geweest en het bier goed gekoeld.

Duco Ohm

Fotoserie 4L 45 overs Spanje-SGS 23 juli 2019

Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

Maandag 22 juli: De Engelse Forty Club verslaat ons eenvoudig  197 a.o – 149/9 (24-07-2019)

Onze Engelse vrienden mochten beginnen met batten en het zag er goed voor ons uit want gerenommeerde openers werden voor een schijntje ingerekend. Zo zagen wij 89/6 op het bord na 17 van de 45 overs. Helaas ging het toen mis en werden een aantal, wel moeilijke, vangen gemist. Zulfi Shahid 49 (2x4), Amir Raza 52 (6x4 1x6) en Ash Arora 37 (3x4) sloegen ons alle kanten op en met 17 extra’s kwam toch de lunch met 197 op het bord en waren er 10 wickets veroverd.
Daniel Eldering 2-17 in 9, Manish Moorjani 3-36 in 8.4. Opvallend was het debuut , n.b. in de regio waar hij vandaan komt, van Roger  Bailey 4-42 in 6. Voorts een fraaie vang van hem en een drietal van Manish.

Roelof Balk 13 (1x4), Ferdinand Smit 20 (21x4), Stephen Sandri 13 (1x4) en de licht geblesseerde Erik de Jonge 56 (3x4) zagen 101/3 op het bord na 32 overs maar daarna ging onze scoringrate omlaag en begonnen de wickets met grote regelmaat te vallen. Manish Moorjani 14 (1x6) en Mohammad Nazim 11 no haalden nog de dubbele cijfers. Het was 139/5 en het werd toen 149/9.

De Engelsen waren blij en bij hen werd Ash Arora met 5-27 in 9 man of the match.

Morgen staan de Spanjaarden te popelen om ons ook te verslaan nadat zij vandaag de Denen royaal versloegen.

Duco Ohm

Fotoserie 4L 45 overs - XL-SGS  22 juli 2019 

Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

De Gentleman's Cup (24-09-2018)

Aan het einde van elk Vierlandentoernooi wordt de Gentlemans Cup uitgereikt.

"The Gentleman's Cup was donated by a former Dansk XL player, Henning T. Olesen.
The cup is presented each year to a player who has served the Triangular Tournament well, or who has participated for many years.
 “From a grateful Dansk XL former player to a worthy gentleman”

Jan Willem Heshusius won deze belangrijke cup in 2018.

Ga hier naar de lijst met de winnaars.