18e LUSTRUM: 90 JAAR SGS

Lustrumboek SGS 90 jaar Still Going Strong Cricket Club (02-09-2019)

Alle SGS'ers die aanwezig waren bij de viering van ons Lustrum bij Kampong hebben het prachtige lustrumboek in ontvangst kunnen nemen.
Op de website staat een groot pdf-bestand van het complete boek.

Er is copyright van toepassing. Leden kunnen het bestand downloaden voor hun persoonlijk gebruik.

Het bestuur

 

Viering 90-jarig bestaan op vrijdag 30 augustus 2019 op Kampong (1/7/2019)

Aan alle S.G.S.'ers.
Wat een geweldige dag afgelopen vrijdag op Kampong.
Parkeren was geen probleem en al voor 10 uur was een grote groep SGS'ers ingeschreven en voorzien van een mooie badge en niet onbelangrijk: 3 munten voor de bar. De koffie (of iets anders) met cake viel hier niet onder.

Rond 10.30 uur werden de spelers verzocht zich om te kleden, waarbij op de deur van de kleedkamer het team stond aangegeven. Alle spelers kregen een mooie groene cap met het jubileumlogo. Sommigen droegen deze cap tot laat in de avond. Klokke 11 uur werd op beide velden de 1ste bal gebowld.
Op beide onberispelijke velden hield men zich keurig aan de opdracht: 13.30 uur lunch voor de spelers. De lunch was natuurlijk weer een waar Floris-genot en de keurig gedekte witte tafels gaven er een chique cachet aan.
De 2de innings kon op tijd beginnen (14.30 uur) en wederom waren de partijen voor het geplande tijdstip van 17 uur klaar. Op veld 1 een spannend eind en op veld 2 een echte Senioren Onderlinge-sfeer.
Aan het verzoek tot eerst verkleden werd keurig gehoor gegeven en zo werd kon de 3de inning uitgroeien tot een waardig SGS-gebeuren.

Bij uitzondering (en compleet beeld van de dag) kunt u deze keer ook hier de verslagen van de wedstrijden lezen door te klikken op:
Team Eijken - Team Geertsema  Daar vindt u ook de bijbehorende fotserie.
Team Ingelse - Team Ohm          Daar vindt u ook de bijbehorende fotserie.
Het fotoverslag zal in de loop van de week op de website verschijnen, waar een extra SGS ACTUEEL u op zal attenderen.
Een fotoserie van de gehele lustrumdag opent als u op de volgende link klik :  Fotoserie Donald Noorhoff - De Dag!

Waren er 's ochtends al volop bezoekers. In de loop van de dag groeide het gezelschap aan tot ruim 130 personen. En zoals dat gaat bij S.G.S., betekende dit een uiterst gezellige praterij tussen en met (oude) bekenden.
Niet onvermeld mag blijven het grote aantal partners, dat aanwezig was. Die droegen bij aan een geweldige sfeer en dat maakte ook dat de voetjes van vloer gingen op de voor ons mooie en gelukkig niet te luide klanken van EemJazz.

John Worries was gastspreker en trakteerde de aanwezigen op een wellicht soms de wenbrauwen fronsende speech, maar ook natuurlijk met het belang van SGS voor en in het Nederlandse cricket.

Hierna nam voorzitter Pieter van der Hammen het woord, die na zijn inleidende terugblikkende en vooruitkijkende woorden een extra Algemene Ledenvergadering opende en de aanwezige leden hun instemming vroeg om aan Lideke Ohm het Gouden Ereteken uit te reiken voor haar jarenlange (scorings)bijdrage aan SGS en het Nederlandse cricket. Een luid applaus was de instemming en kon Pieter het Gouden Ereteken opspelden. Duco kreeg wat vocht in de ogen. Voor zijn kus moest hij tot zijn verbazing Amin voor laten gaan. Na deze kus werd de vergadering gesloten.

De fotowedstrijd was gewonnen door Gerda Heshusius. De winnende foto staat iets lager op deze pagina.

Rob de Haas zette de leden van de Century Club (onze individuele sponsoren) in het zonnetje en reikte aan ieder lid een speld uit.

Hierna konden de aanwezigen aan de dis. Wederom aan de wit gedekte tafels. Floris Jansen met zijn crew kunnen, net als de organisatie (Jan Willem Heshusies c.s.), terugkijken op een geslaagde dag en de grote dank van de aanwezigen. De dank gaat ook uit naar de weergoden voor de zon overgoten en niet te warme dag. Rond 22 uur was iedereen huiswaarts. En voorzien door Rob de Haas van een SGS-sleutelhanger en het prachtige Jubileumboek, gemaakt door de Historiecommisie. Voor liefhebbers was ook nog het jubileumboek uit 2004, gemaakt o.l.v. ons aanwezige erelid Willy van Nierop, beschikbaar.

Graag verwijzen wij tot slot naar de aardige onderstaande mail van Frans Kramer.

"Aan Het Bestuur van SGS en de leden,

Graag wil ik jullie allen gelukwensen met het negentigjarig bestaan. Een prachtige mijlpaal van een club, waar ik al 39 jaar voornamelijk “STIL” lid van ben. Helaas ben ik niet in de gelegenheid om de lustrumfestiviteiten bij te wonen. Ik wens jullie een mooie feestelijke dag en hoop ook nog het honderdjarig bestaan te mogen meemaken. Via de website geniet ik van de verslagen en sta verbaasd over de vele dubbele cijfers bij de onderlinge. Maar ook van de ongevallen op het veld. Straks wordt cricket als een gevaarlijke sport , boven de 65 jaar uit het verzekeringspakket geschrapt. Ik houd het toch maar bij mijn wekelijkse partijtje golf en denk ook met plezier aan die periode dat ik met SGS golfde.

Hartelijk gegroet, Frans Kramer ( in het verleden junior)."

Nabeschouwing bij het maken en aanbieden van het Lustrumboek:

U leest en kijkt waarschijnlijk met veel plezier en herkenning in ons prachtige jubileumboek, samengesteld door de Historie Commissie. Omdat de temperatuur van de barbecue inmiddels haar hoogtepunt had bereikt, was er helaas geen ruimte en aandacht meer om de Historie Commissie te midden van alle aanwezigen te bedanken voor het vele verrichte werk. Dit tot grote spijt van het Bestuur.

Als voorzitter van S.G.S. vertel ik dan nu langs deze weg over het hoe en waarom van het boek en wie er allemaal bij betrokken is geweest.

Een aantal jaren geleden begon Duco Ohm ons als Bestuur al voor te bereiden op het 100 jarig bestaan van SGS in 2029. Hierop zaten we wat lacherig te kijken en met de humor, die een S.G.S.- bestuurder eigen is, reageerden we met “Dat moeten we eerst nog maar zien te halen”.
En dat was nu juist wat Duco bedoelde. De mannen met de interessante verhalen van toen zijn nu al dermate op gevorderde leeftijd dat wachten tot 2029 wel eens te laat zou kunnen zijn. Een bizarre gedachte maar wel heel praktisch, want wat is een jubileum zonder een kijk op het verleden van de oudste generaties.

Dus is in november 2017 de Historie Commissie opgericht, die vrij snel concludeerde dat bij een lustrum een mooi boek hoort en dat we niet moesten wachten tot 100 jaar. Het lustrum van 90 jaar was dan ook een goede gelegenheid voor een boek en dat op weg naar de 100 jaar nog een aantal historische uitingen zouden moeten volgen. Tenslotte hebben we het actuele gemak van alle moderne media tot onze beschikking………

Het boek moest niet alleen tekst bevatten, maar ook veel plaatjes om naar te kijken, zodat sommigen van de Commissie zich door (elektronische) bergen foto’s hebben heen gewerkt om aan een geschikt exemplaar te komen. De Commissie is ter realisatie van het boek zo’n 10 keer bij elkaar geweest.

Het Bestuur bedankt uit naam van alle leden de commissieleden voor hun grote inzet en dit prachtige resultaat!

Ter afsluiting laat ik alle betrokken werkers de revue passeren.

- Wim Neleman
De man met veel ervaring en ideeën. Houdt met duidelijke taal iedereen scherp en zorgt voor druk op de ketel, zodat deadlines gehaald worden. Wim heeft er ook voor gezorgd, dat Harrie Oltheten erbij betrokken werd om de interviews professioneel uit te voeren en vast te leggen.

- Roelof Kruijshoop
Ondanks allerlei zaken thuis, die om veel aandacht vroegen, de maker van gedetailleerde verslagen van vaak chaotische gesprekken. Hij ondernam ook een zoektocht in de vele foto’s op onze website.

- Jan Willem Heshusius
Zijn ervaring in de drukkerswereld voorzag de Commissie van de noodzakelijke drukwijsheid.

- Alex Matthijssen
Halverwege afgehaakt, maar had waardevolle bijdragen aan tafel.

- Tjebbe Westendorp
Onvermoeibaar om de Commissie telkens weer de historisch context van zeer oude gebeurtenissen bij te brengen en auteur van het historiehoofdstuk in het boek.

- Louk Hartong
Gastheer voor de Commissie bij UD met koffie en koek en ging als beheerder van het S.G.S.-archief door vele boeken. Samen met zijn broer Georg heeft Louk op weg naar de finale de taalcorrecties gedaan en dat bleken er na iedere versie steeds weer meer dan gedacht.

- Donald Noorhoff en Arjen van de Pol
.Zorgden voor de redactie, de opmaak en vormgeving van dit boek. Een enorme klus, die de club een aardig geldbedrag heeft bespaard.
Na de eerste interviews verscheen al een concept, dat uiteindelijk door hun kennis en ervaring, en vele uren stug ploeteren achter de PC, heeft geleid tot ons mooie jubileumboek. 
Opmerking van Roelof Kruijshoop: Donald Noorhoff stelde zijn enorme hoeveelheid foto's ter beschikking en zorgde voor voor het verbeteren van foto's van iets mindere kwaliteit.

Ik mocht zelf voorzitter aan tafel zijn, maar dat was met alle aanwezige ervaring en expertise meer een theoretische exercitie, maar ik kon op deze manier het Bestuur wel uit eerste hand informeren.
In dit beeld mag niet onvermeld blijven, dat onze penningmeester Rob de Haas in de vakantieperiode er in is geslaagd het boek aanmerkelijk goedkoper te laten vervaardigen dan eerst gedacht werd.

Nogmaals mijn oprechte excuses dat het boek op Kampong niet in een gepaste setting is aangeboden aan onze vereniging en haar leden, maar de dank en waardering aan de makers is er niet minder om.

Ik hoop dat we met de ervaringen, verslagen en foto’s van de jubileum dag op Kampong en het boek “Een Leven Lang Cricket” nog lang kunnen nagenieten van deze mijlpaal van 90 jaar S.G.S..

Met z’n allen op naar de honderd!

Pieter van der Hammen
Voorzitter S.G.S.

Jubileum Fotowedstrijd 2019  (21-05-2019)

 
f
De winnende foto van Gerda Heshusius.

 

"SGS in het 4-Landentoernooi op zoek naar de "vorm", die maar niet werd gevonden"

 

 

Klik op de foto voor een groter formaat