Still Going Strong Cricket Club

Crickettour naar Albir / Alfas del Pi in Spanje 2014


Hierbij het verslag van deze goed geslaagde en erg gezellige crickettoer naar Spanje.


Vrijdag 24 Oktober
: onze reisdag naar Albir in Spanje en verder een vrije dag

Het was een "vroeg opstaan"dag voor uw verslaggever. Om 02:00 uur op en rijden naar de Shuttleservice van 247. Dat ging prima en we werden vlot naar Schiphol gebracht. Arthur stond al klaar bij incheckbalie 03 om 04:30 uur. Het was leuk om elkaar weer te ontmoeten. Het vliegtuig van Transavia vertrok om 07:05 uur met 20 SGS' ers.  Om 09:30 kwamen wij aan op de luchthaven van Alicante. De mensen die een auto hadden gehuurd gingen die ophalen en het "voetvolk" (14 SGS'ers) ging met een kleine bus.  Die bracht ons snel naar Hotel Albir Playa & Spa. Bij de aankomst om 11:30 uur was het inchecken goed geregeld en al snel kon iedereen naar de eigen kamers. Hierna volgde een lekkere vrije middag voor het verkennen van de prachtige boulevard bij het kiezelstrand en winkelstraten. Arthur haalde Ron en Edelhard Hart op van het vliegveld. Simon en Ellen Santcroos waren er ook al. Zij kampeerden op de plaatselijke camping, die heel erg groot is en ook goede sanitaire voorzieningen heeft.  Ook Maarten en Anja Ingelse kwamen naar de borrel. Zij waren twee dagen eerder vanuit Eindhoven gevlogen. Om 17:30 uur was iedereen terug in het hotel voor een heel gezellige borrel. Arthur van Lunszen verwelkomde ons met een leuk woordje. Gevraagd om het in het Engels te doen, maar in overleg met Ron Hart was dat niet nodig en begon hij in het Duits. Het was overduidelijk dat Duits niet zijn favoriete taal is en hij schakelde snel over op het Nederlands.

's Avonds ging iedereen zijns weegs. Wij dineerden in een Indisch restaurant, het was heerlijk. Het restaurant Something Else, dat gerund wordt door Nederlanders bleek overvol te zitten en had geen 4 stoelen meer voor ons beschikbaar.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's 24-10-2014 Donald

Zaterdag 25 oktober: 35 overs match Sporting Alfas 1 (zaterdag team) - SGS CC : 235 a.o. in 34.4 overs - 67 a.o in 28 overs.
De umpires werden geleverd door Sporting Alfas.

Eerst heerlijk uitgeslapen en prima ontbeten in het hotel. Saleem Mohammed en Steve Binns waren 's ochtends gevlogen naar Alicante en waren tijdig aanwezig. Om 11:45 uur was het gezamenlijke vertrek naar het cricketveld. Het was prachtig weer en het zou 27 °C worden, dus water en een appeltje meegenomen. Aangekomen op het veld zagen wij veel golf balletjes die nog "geraapt" zouden worden met behulp van een slim schijvensysteem dat is gemonteerd op een oude tractor. Om 13:00 uur begon de wedstrijd tegen Sporting Alfas.
SGS verloor de toss en moest fielden. De bowling werd geopend met Alen Tomlinson en Saleem Mohammed. Bij de start bleek al snel dat er goed werd gebat. Bijna direct had Alen bijna een caught & bowled, maar ja bijna is niet helemaal!  De  scoring rate bleef wel beperkt tot ruim 4 runs per over. In de 9e over ving Henk v.d. Horst J.Brook (23) op het goede bowlen van Alen. Al vrij snel vielen ook het 2e en 3e wicket, maar SGS kon hierna geen vuist maken en er werd bijna op elke bal gescoord. Brown en Pennick gingen retired met half centuries. Pas in de 21e over op een stand van 182 werd Fletcher gevangen door Maarten Ingelse op het bowlen van Roelof Kruijshoop. Captain Saleem nam met vangen door Donald Noorhoff en Maarten Ingelse 2 wickets. Saleem ving ook de snoeiharde slag van Rosharat, waarmee wij Sporting Alfas all out kregen na 235 goede runs (14 extra's).

Wij kregen een prima verzorgde lunch in de rust, waarna Steve en Maarten onze batting innings openen.  Er werd hard en ongecontroleerd gebowld en daarop konden wij maar langzaam scoren. Steve Binns (19 en topscorer) ging gevangen in de 8e over en toen had SGS pas 21 runs. Saleem scoorde 11 runs en was de 2e batsman in de dubbele cijfers. Hierna ging de een na de ander gevangen. Sporting Alfas 1 was een wat jonger team en er werd erg goed en hard ingegooid. ook lieten ze geen enkele vangkans vallen.  Alle SGS' ers werden gevangen en dat was een uitstekende prestatie van Sporting Alfas. Na 28 overs op 67 runs waren wij all out (18 extra's).

Hierna volgde een erg gezellige 3e innings met een prima verzorgde barbecue. De schemering viel al snel in en Theo Straten reikte in het donker de dagprijsjes uit. Good old Taylor (72 jaar en oudste speler van Sporting Alfas) bowlde nog steeds prima 2 v. 9 in 7 overs!  Man of the match bij SGS werd Alen Tomlinson met 2 wickets (1xc&b)  en 1 vang op het bowlen van Mans de Rooij.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's 25-10-2014 Donald

Zondag 26 oktober: 35 overs match Sporting Alfas 2 (zondag team) - SGS CC : 203 v.5 - 201 v.10.
SGS CC leverde Joep Hesseling en Herman Huising als umpires.

Nadat alle golfballetjes waren geraapt door de tractor kon de wedstrijd vlot beginnen. SGS won de toss en ging opnieuw eerst fielden. Deze wedstrijd spellede wij tegen een jonger elftal (jongste 15) met een paar ouderen erbij. SGS wilde nu een beter resultaat halen dan de vorige wedstrijd. Ook nu werd de bowling geopend met goed bowlen van Alen Tomlinson en Saleem Mohammed. De scoring rate was ongeveer 4. Op 52 runs nam Steve Binns op zijn eerste - veel te lange - bal het wicket van Marriner (20). Captain Saleem wisselde de bowlerij goed af, maar het duurde tot de 23e over en een totaal van 120 runs voordat het 2e wicket werd genomen ( Brown 24) op het bowlen van Pieter van Noord. Zouden wij weer dik verliezen? Nee, het was te vroeg in de wedstrijd om dat te kunnen voorspellen. De inzet van onze fielders was goed maar het bleek veel beter om ballen met je handen tegen te houden dan met je voeten! Mckinstry kregen wij niet uit en hij ging retired out met 50 runs. Dat gold ook voor J.Derman (52 runs). Sporting Alfas scoorde ook nu weer bijna op elke bal, ook met goede korte runs. Op 203 voor 5 waren de 35 overs op. SGS had 5 man uit gekregen waarvan 2 gevangen 1 Run Out en 1 LBW. Aantal extra's 26.

De lekkere en uitgebreide lunch werd deze keer vanuit het clubhuis geserveerd wegens de aanwezigheid van lastige vliegen. Saleem Mohammed (8) en Hans Nooorhoff (9) openden maar gingen te snel gevangen c.q. gebowld. Maarten Ingelse ging ongelukkig run out door Steve Binns, waardoor Steve de verloren runs er maar bij moest scoren. Dat lukte prima met 43 runs (1x6 en 4x4). Hij werd gestumpt nadat hij niet terug kon komen uit een bijna spagaat. Steve had een uitstekend partnership met Theo Straten. Het was fijn om ze zo goed te zien batten. Wouter Herklots (LBW) en Roelof Kruijshoop (caught door "no name" letterlijk "with his balls") mochten een tijdje ondersteunten. Uiteindelijk werd Theo LBW gegeven na 57 prima runs. SGS had toen 152 runs en dat was al veel beter dan de eerdere wedstrijd. Zouden wij de 200 halen? Er was twijfel, maar wij werden prettig verrast door het goede batten van de staart Pieter van Noord 15 (1x4) en Mans de Rooij 26 (3x4). Wij hadden met een wide ball nu precies 200 runs en hadden nog maar een paar ballen over om te scoren. Helaas kreeg Herman v.d. Horst het niet voor elkaar om nog te scoren. Op de laatste bal van onze innings runde Alen keihard naar de overkant in een laatste poging om te scoren, maar Herman merkte dat niet op en bleef staan. De wicketkeeper rende naar het verlaten wicket van Alan en brak het wicket, waardoor Alan op die laatste bal run out ging. SGS bleef helaas in deze spannende eindstrijd steken op 201 v.10 (33 extra's). Captain Saleem was heel blij met deze prima prestatie en dat liet hij goed blijken.

's Avonds gingen wij gezellig met ons allen dineren bij het Indisch restaurant "Haweli" op de hoek. Saleem had dit uitstekend georganiseerd. Ook dit jaar was er weer een bloemenverkoper met rozen. Alle dames kregen van Saleem een roos, nadat Joep Hesseling op romantische wijze zijn Truus tracteerde op drie rozen. Pieter van Noord zette zijn Ivone ook in de bloemetjes. Hans Noorhoff bood ons tenslotte een extra drankje aan en het was super gezellig.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's 26-10-2014 Donald

Maandag 27 oktober geen wedstrijd maar een vrije dag.

Iedereen deed iets anders op deze vrije dag. Roelof kocht een nieuwe cricket tas, omdat een wieltje van zijn tas tijdens de reis was gesneuveld. Hierna zochten zij Simon en Ellen op bij de camping. Zoals je dat zegt "een loei van een camping" maar hun caravan stond op een relatief mooi en rustige plaats. 's Middags zijn wij met de auto van Simon en Ellen naar het bergdorpje Finestrat geweest. Een klein dorp op zo'n 20 minuten rijden. Het staat bekend om de prachtige architectuur en gekleurde huizen. Daar hebben wij de bewegwijzerde bezichtigingsroute gelopen. Het was inderdaad heel mooi en er was een prachtig uitzicht over de bergen en ook aan de kant van de zee. Helaas was het siësta en waren er geen activiteiten en dus ook geen mogelijkheden om gezellig koffie of thee te drinken. Hierna reden wij via een toeristische route terug naar Alfas del Pi.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's 27-10-2014 Roelof en Aly
Foto's 27-10-2014 Donald

Dinsdag 28 oktober: 30 overs match XL Club of Spain - SGS CC : 130 v.5 -129 v.7.
SGS leverde Roelof Kruijshoop als umpire en XL Club of Spain had Jeff.

XL Spain had te weinig spelers en had zich versterkt met wat jongere spelers van Sporting Alfas. SGS leende bovendien Ron Hart aan hun uit. Tijdens de wedstrijd zou blijken dat de ingehuurde "jonkies" bij Alfas een paar goede cricketers waren uit de 1e wedstrijd. Captain Saleem won de toss en koos batten. Hij ging zelf openen met Simon Santcroos. Simon ging op 24 caught & bowled met 4 runs op Keegan. Ook Herman v.d. Horst werd vlot hierna gebowld. Saleem werd gebowld (32, 4x4). Steve Binns met 15 runs (1x4) gevangen en Theo Straten gevangen met een prachtige running catch vlak voor de boundary. SGS had toen pas 70 runs en dat was te weinig. Mans de Rooij scoorde regelmatig 1 en 2 runs, maar werd ook caught & bowled (27) op Keegan. Alan Tomlinson ging opnieuw run out (15, 2x4). Met 18 extra's (6 byes) kwam SGS totaal op 129 runs.

Ook nu weer een lekkere lunch en na 25 minuten ging SGS het veld weer in. Alan Tomlinson en Saleem Mohammed openden de bowling en het bleek al snel dat XL Spain de beste batsmen voor in de batting order hadden geplaatst en dat zij de runs snel wilden maken. Helaas miste Donald (die bijna nooit mis grijpt) in het begin van de wedstrijd een goede doch moeilijke vangkans op McKinstry en er werd hierna snel en veel gescoord. S.Ali caught door Steve Binns: 43 runs (6x4) op het bowlen van Arthur van Lunszen, McKinstry 34 runs (2x4), caught door Saleem op bowlen van Mans, G. Ward LBW op Steve 28 (3x4). Mans de Rooij bowlde goed en nam 3 wickets voor 32 runs in 6.5 overs. Wij kregen helaas geen gelegenheid om er een leuke wedstrijd van te maken en de motivatie "droogde langzaam op" en dat was erg jammer. Na 24.5 overs scoorde Evans voor XL Spain de winning hit. XL Spain 130 v.5 (7 extra's waarvan 1 bye).

De 3rd innings moesten wij deze keer zelf gezellig maken. De meeste tegenstanders waren (te) snel vertrokken en ook dat was onverwachts. Volgende wedstrijd beter zullen wij maar zeggen

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's 28-10-2014 Donald

Woensdag 29 oktober: golf-dag

Alle golfers vertrokken in de wel beschikbare huurauto's om 9:15 uur naar het golfpark "Don Cayo" dat op circa 15 km van Albir ligt. Winnaar was - hij flikte het weer! - Joep Hesseling.

Hier onder het verslag dat door Joep is gemaakt.

Op woensdag 30 X 2014, de dag dat Valencia veranderde, omdat Truus die stad bezocht, samen met Anny, Millie en Ine, diezelfde dag speelden 10 SGS'ers verderop, op de golfclub Don Gayo, voorbij Altea L'Olla, een 9 holes baan met een hoogteverschil van meer dan 213 meter! om de SGS tour 2014 Spanje Trophee.

Het clubhuis kende een paar merkwaardigheden, bijvoorbeeld de (on)bereikbaarheid vanaf de parkeerplaats voor trollies. Dat moest als in het WTC in New York via  2 liften, en de deuren daarvan waren smaller dan de breedte van de wielen van de trolley!

De koffie was heerlijk, het gezelschap hartelijk, en de vreugden en de teleurstellingen als vanouds.

Joep bleek winnaar met 30 Stableford punten, op de voet gevolgd door Ron en Arthur met 29 punten, maar die reden in een golf buggy en dat scheelde nogal. Hij kreeg een prachtige herinnering, een golfer in een vlammende ster, die de rest van de week boven zijn bed prijkte, zodat hij die 's nachts als hij wakker werd, zou kunnen grijpen. Maar hij werd niet wakker!

De borrel was genoeglijk, met vlammetjes en zo, de de verhalen later op de avond groeiden tot onbegrijpelijke hoogten.

Deze wedstrijd moge het begin zijn van een lange reeks.
Joep

Zoals Joep al schreef; vier van de dames uit ons gezelschap (Truus, Anny, Millie en Ine) gingen naar Valencia. Zij hadden daar een heel leuke dag. Het was fantastisch mooi. Het openbaar vervoer (radiotaxi en bus) was perfect georganiseerd.
Wij (Roelof en Aly) gingen naar Altea via de weg langs het strand. Het is lopend prima te doen. Vlak voor de klim naar de prachtige kerk en het oude centrum kruisden wij de TRAM-weg (smalspoor spoorlijn met dieselelektrische treinen). Boven hadden wij een fantastisch mooi uitzicht over de zee en naar Benidorm en Calpe.
Ook werd lekker gezwommen in zee bij Albir door Herman v.d. Horst (lekker water!).
Alen en Mary hadden een prachtige dag in Alicante.
SGS'ers zijn ondernemende mensen!

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's 29-10-2014 Donald

Foto's 29-10-2014 Saleem

 

Donderdag 30 oktober: 33 overs match (u leest het goed, drie en dertig!) CC Alfas Midweek XL - SGS CC : 213 v.4 - 126 v.6
SGS leverde Herman Huising als umpire en Alfas leverde Rico.

De toss werd verloren en SGS begon met fielden. Alan Tomlinson en Salim Mohammed openden de bowling. De scoring rate was 4.2 in de eerste 10 overs. Alan bowlde prima en zijn derde over was een maiden over. In de 9e over ving Theo Straten op het bowlen van Alan batsman nr.2, D.Smith (18). Als hij er maar 18 had, zou batsman nr.1, de ons inmiddels bekende McKinstry er wel meer hebben. Klopt, hij had 32  runs maar scoorde vrij langzaam. Hij bleef staan tot de 22e over en werd toen gebowld door Arthur van Lunszen. De eerstvolgende bal een goede catch door Alan en toen stond Arthur op een hattrick! Sporting Alfas speler D.Locke nam geen risico en stopte de eerstvolgende bal. Jammer. Locke bloeek een een goede batsman te zijn en bleef lang staan. Retired out met 62 runs. Keegan (26) en Wambeek sloten de innings af. SGS kon geen grip krijgen en Alfas XL scoorde 213 runs en dat is 6.4 per over. Arthur van Lunszen bowlde goed maar er werd wel op hem gescoord. Hij nam 2 wickets v. 58 in 7 overs.

Ook nu weer een prima verzorgde lunch, waarna wij konden proberen een goed resultaat neer te zetten. Salim en Theo openden. Helaas ging Theo al in de 1e over bowled op J.Braithwaite. Pieter van Noord (43) had met Maarten Ingelse (30 not out) een goed partnership, maar ook daarbij was er geen hoge scoringrate. Mans de Rooij moest een onmogelijke run lopen en bleef steken op 5. Verder waren er geen vermeldenswaardige scores. Wel te melden was opnieuw het uitstekende bowlen van de ruim 70-jarige P.Taylor: 6 overs, 2 maidens en maar 7 runs tegen. Na 33 overs had SGS maar 126 runs v.6, een scoring rate van maar 3.8.

Na afloop was er nu wel een erg gezellige 3e innings en reikte Theo Straten de prijsjes uit (de zgn. "presentation"). Geoff Evans voor de organisatie, de umpire van deze dag en de SGS umpires, Andy Dell voor zijn uitsrekende fielden, waarbij hij veel boundaries voorkwam, D.Locke voor de topscore, en niet te vergeten de twee dames - Jill en Jane - die de bar hadden gerund en voor de lunches hadden gezorgd.

Om 19:30 uur hielden de 2 jarigen Truus en Maarten hun verjaarspartij in Carpe Diem, waarbij eigenaar Jaap (geboren Amsterdammer) zorgde voor deels Spaanse en deels echt Nederlandse hapjes. De drankjes werden ook prima verzorgd. Truus en Maarten hierbij nogmaals heel hartelijk bedankt!

Om 21:00 uur had reisleider Arthur van Lunszen tafels gereserveerd voor een afsluitend diner bij het Japanse restaurant "Saporro - Yuan Teppanyaki" tegenover het hotel. Het bestellen van het overigens best lekkere eten, verliep nogal chaotisch, maar dat mocht onze pret niet drukken. Het was heel erg gezellig. Arthur van Lunszen reikte twee leuke SGS-herinneringsplakettes uit aan Saleem Mohammed voor zijn captaincy bij alle wedstrijden en aan Mans de Rooij die voor de eerste keer mee was op toer. Traditioneel droeg Joep Hesseling een gedicht voor. Herman v.d. Horst vertelde over de tijd dat hij en Willem Wilmink op dezelfde school zaten met een 4-regelig gedichtje als toegift.
Theo Straten bedankte Arthur en Anny voor de uitstekende organisatie van deze toer (het cadeau volgde later; een prachtige sjaal voor Anny en een mooi shirt voor Arthur). Saleem bedankte iedereen voor hun inzet en speciaal nog eens Arthur en Anny. Hij leek uiterlijk blij, maar deelde mee dat hij niet echt blij was want hij wil altijd winnen en dat was niet gelukt. Volgende keer is hij er weer bij. Ook showde hij zijn cricketbat dat tijdens de heenreis door de bagageafhandelaars grondig was vernield. Het was gebroken en er miste een stuk hout.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's 30-10-2014 Donald

Vrijdag 31 oktober: "Halloween".

Saleem en Steve vertrokken al vroeg naar vliegveld Alicante voor hun terugreis. Verder had iedereen een rustdag / vrije dag. Lekker uitslapen (als je dat lukt), alles was mogelijk. Aly en ik dronken eerst gezellig koffie en reisden toen per trein naar Denia. Een leuke reis van ruim een uur. Denia is een veel grotere plaats dan wij dachten en heeft een prachtig oud centrum met een heel oude ruïne van het kasteel. Er is in het kasteel een zeer interessant archeologisch museum, waar duidelijk werd dat de mensen van het "Koninkrijk Valencia" veel handel dreven per schip met de verre oostelijke landen aan de Middellandse Zee, zoals Egypte, Turkije, enz.. Natuurlijk 's avonds weer lekker gegeten in Albir.  

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's 31-10-2014 Roelof en Aly

Foto's 31-10-2014 Donald

Zaterdag 1 november: een vrije dag voor iedereen met wel de plicht om voor 12 uur de kamer te verlaten en uit te checken.

Onze bagage kon in de "lockerroom" worden bewaard tot ons vertrek om 18:00 uur naar het vliegveld van Alicante. Veel SGS'ers gingen 's middags naar het cricketveld en zagen dat Sporting Alfas 1 op de laatste bal verloor van het ons bekende Old Lincolnians. Met een wanhopige slag werd de benodigde 6 geslagen. Ook toen lage totalen: 165-166. De bus stond precies op tijd klaar voor de reis naar het vliegveld van Alicante en de reis naar het vliegveld was zeer voorspoedig (deze keer slechts ruim 40 minuten!). Ook de SGS'ers, die een huurauto moeste inleveren, waren tijdig in de vertrekhal. Zoals verwacht ging het inchecken erg gemakkelijk en toen was het wachten op het boarden. De vlucht met Transavia was vertraagd omdat de bagage niet tijdig was ingeladen! De vlucht verliep gladjes en aangekomen op Schiphol  kwamen de koffers, cricketbags en golftassen redelijk voorspoedig op de bagageband. Daar nam iedereen van elkaar afscheid en bedankten velen Arthur en Anny nogmaals heel hartelijk voor de prima organisatie.

Uw verslaggever moest wel wachten op de Shuttleservice, maar de reis naar huis verliep prima. Om 03:00 uur waren wij thuis en hebben wij de tassen nog even uitgepakt voor wij naar bed gingen. Het was een prachtige crickettoer met vakantie tegelijkertijd. Aly en ik gaan graag de volgende keer weer mee en dat geldt naar ik verwacht voor de hele groep.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's 01-11-2014 Donald

Hier de links naar andere fotoseries.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's Spanje 2014 Wouter

Foto's Spanje 2014 Herman vd Horst

 

Foto's van het scorebook:

25-10-2014 SGS   en   25-10-2014 Sporting Alfas 1

26-10-2014 SGS   en   26-10-2014 Sporting Alfas 2

28-10-2014 SGS   en   26-10-2014 Spain XL

30-10-2014 SGS   en   30-10-2014 Alfas Midweek

Uw verslaggever,
Roelof Kruijshoop