Still Going Strong Cricket Club

Crickettour naar Corfu 2013


De crickettour naar Corfu/Griekenland was een heerlijk vakantie voor de deelnemers. Wij hadden over het algemeen mooi weer met een lekkere temperatuur, het zeewater was uitstekend van temperatuur om lekker te zwemmen, het eten in het hotel was uitstekend en onze appartementjes waren een verrassing en werkelijk super! Dank aan Agnete van Lunszen voor de goede keuzes en de prima reisorganisatie. Een minpuntje mag ook wel even aangezien de vertrektijden van de vluchten gewijzigd waren van zeer aangenaam in zeer onaangenaam, maar daar kon Agnete niets aan doen! Arthur en Anny van Lunszen hadden alles voorafgaand aan onze reis netjes gepland, maar zoals Arthur meedeelde "Er gebeurt altijd wat als ik iets organiseer" was het ook dit keer weer waar. Improviseren en nieuwe afspraken maken zijn gelukkig uitstekend gelukt en er waren geen wanklanken maar complimenten voor Arthur en Anny.

De tour begon op zaterdag 28 september met het parkeren van een groot aantal auto's bij 24:7 Parking Service, waar ons lid Farouk Ayube werkt. De Valet-service was enorm handig voor de reizigers. Ook de Shuttle-service was prima verzorgd. Ook kwamen er enige SGS'ers met de trein naar Schiphol. Bij de incheck balies was het op de afgesproken tijd (18:30 uur) lekker druk met veel SGS'ers en het verliep daar voorspoedig. Onze vlucht met Arke Fly startte om 21:25 uur en wij vlogen lekker snel naar het vliegveld van Corfu - Luchthaven Korfoe Ioannis Kapodistrias - waar wij om ± 01:15 uur zijn geland.

Na het oppikken van onze bagage liepen wij naar de gereed staande bussen. Enige verwarring, want er gingen ook andere hotelgasten met "onze" bus. Midden in de nacht kregen wij gedurende een half uurtje durende tocht naar ons Hotel Louis Corcyra Beach in Gouvia een verhaal te horen van een reisleider van de andere groep over Corfu en de goden in de oudheid, maar ook over "de beste chauffeur van het eiland, die toch wel een tip verdiende".

Aangekomen bij het hotel verliep het inchecken en krijgen van de sleutels redelijk snel. Tot onze grote verrassing troffen wij er Rudy Don Griot aan in de receptie. Hij had zoute koekjes, haringen, frisdranken, enz. meegenomen uit Nederland en wilde die tijdens onze aankomst met een drankje laten serveren. Eerst ging de hotelmanager akkoord, maar 's nachts werd het niet toegestaan. Waarschijnlijk omdat hij de eigen dranken er bij wilde zetten. Na het inboeken werden wij wij naar onze appartementen begeleid. Dat was echt nodig, want het was erg donker en onze cricketgroep zat over een groot aantal huisjes verspreid over een groot terrein. De bagage werd met golfcart nagebracht en dat was uitstekende service, maar duurde helaas veel te lang. Om half vier 's nachts ging uw verslaggever eindelijk slapen.

De volgende ochtend, zondag 29 september, een super uitgebreide keus bij ons ontbijt en iedereen nam het er goed van, aangezien er geen lunch zou zijn bij het veld. Het vervoer naar Corfu Town ging deels met taxi's (i.v.m. de vele cricketbagage) en deels met openbaar vervoer. Aangekomen op Espianade square Ground zagen wij een niet al te goed onderhouden pitch midden tussen de parkeerplaatsen en de terrassen met dagjesmensen. Natuurlijk werd er even met echte cricketballen geoefend, waarbij Theo Straten al een paar auto's zachtjes wist te raken. Een auto/motorfiets/scooter raken zou immers 4 resp. 6 runs gaan opleveren! Onze tegenstanders kwamen binnendruppelen en begonnen behoorlijk fanatiek met een dosis fielding practice en dat zag er goed verzorgd uit!
-----

Zondag 29 September 2013  |  Corfu Town : Thinali CC - SGS  (25 overs match)

SGS 96 voor 8: Eric de Haard 10, Gerard de Leede 11, Theo Straten 23, Maarten Ingelse 14 en Mr. Extra 33. De Griekse bowlers verdeelden de 8 wickets redelijk eerlijk.
Thinali CC 96 voor 2 in 13 overs: Nikitas 16, Zois 42, Nikovavovros 30 n.o. Fielden SGS: Alan Tomlinson 1 voor 11 in 4 overs, Maarten Ingelse 1 voor 15 in 2 overs

Na een korte nachtrust , een goed ontbijt en een rustige ochtend vertrokken de spelers per taxi van ons hotel in Gouvia naar het veld in Corfu stad. De overige toergangers kwamen met het openbaar vervoer. Niet zo maar een veld, maar een historische plek in de oude stad met uitzicht op The Old Fortress, omzoomd door leuke terrasjes, restaurantjes en heel veel auto’s. Deze unieke plek staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. (zie foto)

Bij het veld – overigens zonder verdere voorzieningen – aangekomen, kregen we een goede indruk van deze plek waar de terrasjes goed gevuld waren en de zon uitbundig scheen. De tegenstanders – een team van redelijk jonge locals met de mooiste Griekse namen bleken het spelletje aardig onder de knie bleken te hebben. Na een gewonnen toss ging SGS batten op een pitch die regelmatig was, maar waar de kunststof matting wel aan vervanging toe was. Omdat een gewone cricketbal veel schade aan kan richten aan in en rond het veld staande auto’s en terrassen, spelen ze op dat veld met een speciale kunststof bal - vergelijkbaar met ballen die wij indoor gebruiken - die veerkrachtiger is dan een normale bal en dus veel langzamer van het bat kwam. Hoewel het veld niet echt snel was, was onze score van 96 aan de lage kant. Slechts enkelen van ons bereikte de dubbele cijfers; Theo Straten en Maarten Ingelse smaakten het genoegen om een zes te slaan op de parasols van de naastgelegen terrassen. Het was erg leuk dat Rudy Don Griot aan iedereen stukjes haring serveerde, kaas, zoute koekjes en studentenhaver. Alles speciaal voor ons meegebracht uit Nederland. Rudy bedankt hiervoor!

Het totaal van 96 leek aanvankelijk nog wel verdedigbaar door goed bowlen van met name Alan Tomlinson, die moeilijk te bespelen was. Ook de andere bowlers wisten aanvankelijk het scoringstempo laag te houden, maar toen bleek dat het vangen van de speciale bal een kunst apart was – maar liefst 8 vangkansen eindigden in het Griekse gras – ging de pot eigenlijk vrij gemakkelijk naar de gastheren. Gelukkig zorgde Eric de Haard nog voor een relatief hoogtepunt door toch nog een vang vast te houden. Dirk en Joep ‘floten’ hun eerste Griekse wedstrijd zonder problemen en Anny scoorde haar eerste wedstrijd op Griekse bodem foutloos.
Al met al geen hoogstaande wedstrijd, maar het was echt mooi om in deze entourage te mogen spelen!
Na afloop smaakte het biertje en het wijntje uit de kroeg op de hoek ons uitstekend.

Maarten Ingelse - captain of the day

-----

Maandag 30 september 2013  |  Marina Ground in Gouvia : Byron CC - SGS

Om twee uur 's middags vertrokken wij per taxi (cricketbags) en te voet naar het cricketveld vlak naast de haven in Gouvia. De weersvoorspelling was niet al te best, maar waarschijnlijk konden wij wel spelen. Onderweg werd het weer snel slechter en kwamen wij terecht in een behoorlijk zware regenbui met onweer. In etappes, soms regende het bijna niet, kwamen wij aan bij het cricketveld. Het is een mooi groot veld met redelijk goed gras en de pitch was goed, behoudens dat de lijnen erop vaag waren. Helaas was er geen tegenstander te bekennen. Vlak voor de starttijd van 15:00 uur kwam er een auto aanrijden en kregen wij te horen dat de wedstrijd was gecancelled. Wij hebben toen een café gevonden vlak bij het veld waar wij de teleurstelling hebben weggewerkt met koffie en bier. Het was daar wel erg gezellig!

-----

Dinsdag 1 oktober 2013  |  iedereen heeft een vrije dag

Deze dag werd voornamelijk gebruikt om per openbaar vervoer het eiland Corfu te verkennen. Er zijn prachtige baaien en ook veel oude historische plekken.
Wij, Roelof en Aly, gingen naar Corfu Town en hebben daar de twee forten bezichtigd en lekker geslenterd en koffie gedronken in de stad en naast het cricketveld op de Espianade. Het was uitstekend weer. Het oude fort dat in zee is gebouwd was heel erg interessant en erg mooi om te zien. Het nieuwe fort was functioneel en minder mooi. Ook was er veel minder aandacht besteed aan de veiligheid van de bezoekers. Het was deels erg slecht verlicht, stijl en zonder trappen of gevaarlijke trappen. Het uitzicht bovenop het fort maakte veel goed. Wij keken prachtig uit over de zee.

 

-----

Woensdag 2 oktober 2013  |  SGS vs Old Lincolnians (40 overs match)

Old Lincolnians 85 a.o. en SGS  86 v.5 in 22.3 overs

Op woensdag 2 oktober 2013 togen wij naar het pittoreske cricketveld nabij de haven van Gouvia op Corfu. Al enigszins gewend aan de omstandigheden en extra hongerig naar een potje cricket, omdat de vorige wedstrijd was verregend. Nou ja… Afgelast vanwege enige regenval is wat preciezer omschreven.
De captain van de tegenstander was Mike Savage. Een wat oudere man, die recentelijk onderscheiden was voor zijn verdiensten in het cricket op Lord’s en die daar geanimeerd over kon spreken. Na daartoe te zijn aangemoedigd door zijn medespelers: dat wel. Hij wist in ieder geval beter hoe de munt viel dan ik en gaf aan eerst te willen batten.

Duidelijk was, dat enkele van zijn jongere spelers de avond ervoor een behoorlijk bacchanaal offer hadden gebracht. Het ontbreken van dergelijke wrakken aan onze zijde leidde ertoe, dat de wickets van de Engelsen zeer regelmatig en vlot vielen. Alan Tomlinson, wiens partner zich had verheugd op een mooie wedstrijd tegen Engelsen die uit haar geboortestreek kwamen, was on top. In ieder geval veel te goed voor de benevelde top order van de Old Lincolnians.
Via 1-5 / 2-7 / 3 en 4-21 en 5-29 kwam er eindelijk een batsman, die ze wel kon raken. En dat ook deed. Hij maakte er zelfs 53 om daarna tot ieders stomme verbazing zijn crease uit te lopen en stumped te gaan. Toen zijn wicket op 69 was gevallen, volgden twee snelle ducks (beiden op bowlen van Alan) en was er een captain’s innings voor nodig (11) om als tweede in de dubbele cijfers te eindigen. Daarna volgden weer twee ducks (beiden bowled door Farouk Ayube) en ook het laatste wicket was een bowled door Farouk met 1 run. En Bas de Gaay Fortman spande de kroon door in vier ballen slechts 1 run tegen te krijgen (een wide) en zijn wicket mee te pakken. Al met al: de OL a.o. voor 85 in iets minder dan 21 overs.
De bowlingcijfers die dag spreken voor zichzelf: Alan Tomlinson 5-21 in 8; Brian Rayman 1-20 in 4; Farouk Ayube 3-38 in 6; Gerard de Leede 0-5 in 3; Bas de Gaay Fortman 1-1 in 0.4.

Het batten moest hierna wel lukken, zo was de algehele opinie. Maar wel met in het achterhoofd, dat een laag totaal van de tegenstander vreemde gevolgen kan hebben. Stef Egging (13) en Simon Santcroos (20) openden gedegen. Hans Noorhoff (4) en Henk Kloppenburg (2) kregen er niet echt goed het oog in, hetgeen ook gold voor Herman van der Horst (2). Tjebbe Westendorp (8 n.o.) en Theo Straten (15 n.o.) maakten de wedstrijd in de 23e over af. SGS 86 voor 5 in 22.3.
Na afloop smaakte het biertje in de bar aan de haven (de meesten) voortreffelijk. Het zoet van de eerste overwinning… smaakte naar meer! We hebben er weer een goed contact bij in Engeland (captain Mike) want later die week hebben Stef, Brian en ik met de Engelsen nog meegespeeld tegen een lokaal team. Dat is wederzijds erg goed bevallen…

De captain van 2 oktober Theo Straten.

-----

Donderdag 3 oktober 2013  -  iedereen heeft een vrije dag  | sightseeing  |  trip naar Albanië  |  bezoek aan de golfbaan

Er waren op deze dag nog meer SGS'ers die op verkenning gingen. Uw webmaster en "zijn" Aly gingen op deze dag naar Paleokastritsa. De bus is lekker goedkoop op Corfu! In de bus zaten ook Alan en Mary Tomlinson en we besloten om deze dag samen op te trekken. Paleokastritsa heeft een prachtige baai en een heel mooi klooster. Toen wij aankamen bij de Paleokastritsa Monasteryi (het klooster) konden wij de bezichtiging pas na twee uur 's middags beginnen, dus besloten wij verder te voet de omgeving te verkennen. Je hoefde niet ver te klimmen om prachtig over de zee uit te kijken. Het waaide behoorlijk hard en het was koel. Wij besloten de lunch te gebruiken op het terras van het er vlak bij gelegen restaurantje Skeloydi. De lunch bestond uit een pizza en een salade; deels erg lekker en deels tegenvallend.
Om twee uur bezochten wij het klooster en dat was prachtig. In de kerk waren veel prachtige iconen en in het museum was ook veel moois te zien. Tegen vier uur
's middags gingen wij naar de bushalte voor de terugreis en daar zagen wij tot onze grote verrassing Herman van der Horst op een gehuurde scooter. Hij had een mooie helm op en reed op de scooter alsof die van hem zelf was. Hij had die dag erg veel kilometers afgelegd en heel veel van het eiland gezien. De bustocht terug verliep weer voorspoedig.

Andere SGS'ers hebben een uitgebreide dagtrip gemaakt naar Albanië. Die was prima geslaagd en zij hebben per bus ook door Albanië gereden en het bericht was dat het een mooie trip was maar dat het ook erg vermoeiend was.

Onze golfspelers hebben op deze dag de golfbaan opgezocht en een "balletje geslagen". De baan was goed en het was zeer geslaagd. Er zijn geen golfresultaten bekend bij de redactie. Ook de golfers waren gezond moe aan het eind van deze dag.

-----

Vrijdag 4 oktober 2013  |  Gouvia Marina Ground : Bulgarian Cricket Federation - SGS Twenty/20

Bulgarian CF 131 v.5 : Tekumi 28, Mishra 26, Clarkson 24 n.o., Zanev 40. Fielden SGS : Alan Tomlinson 2 voor 11, Mart Meerdink V. 2 voor 33, Maarten Ingelse 1 voor 25, Dirk Coster 2 vangen en 1 stumping.
SGS 78 a.o in 14 overs : Eric de Haard 12, Brian Rayman 23 en Mr. Extra 34!! De Bulgaarse bowlers deelden de wickets .

Opnieuw maakten we iets unieks mee door een wedstrijd te kunnen spelen tegen een selectie van de Bulgaarse Cricket Federatie; je denkt dan vooraf dat je wel tegen kerels zal spelen met een Aziatische achtergrond, maar dat was mis! Slechts één Australiër die met een Bulgaarse getrouwd is en hun captain; een Japanner die in Sofia studeert en een Indiër die een restaurant heeft in Sofia en daarnaast ook aanvoerder is van het Bulgaarse nationale team; de rest zijn Bulgaren!
Deze keer werd de toss verloren en konden wij gaan fielden. Opnieuw was het Alan Tomlinson die weer goed bowlde, gesteund door Brian Rayman die zelfs een maiden-over bowlde – komt niet veel voor in T/20 cricket! Dirk deed goed werk achter de palen, Mart Meerdink en Maarten pakten hun wicket(s) mee, maar 1 Japanner, 1 Indiër , 1 Aussie en 1 Bulgaar met een honkbalachtergrond bepaalden de score op 131!

Toen was het de beurt aan ons om op jacht te gaan naar een score van 132. Brian en Eric begonnen voortvarend en na 5 overs stonden er 40 runs op het bord. Brian was heel goed bezig, maar ding helaas te vroeg en vooral ongelukkig uit. De overige 10 batsman waren op een of andere manier niet in staat om de toch zeker niet dodelijke Bulgaarse aanval te bespelen en konden de goede start geen vervolg geven; slechts 38 runs konden zij bijeen sprokkelen.
Opmerkelijk was het optreden van Hans Noorhoff, die voor de Bulgaren uitkwam. De Bulgaarse captain Mishra boor hem de gelegenheid om te bowlen en Hans greep de kans om alle SGS-ers te tonen dat hij kan bowlen: 4 ballen warm draaien met slechts 2 runs tegen en dan op de 5e bal een clean bowled! We zijn gewaarschuwd voor komend seizoen.

Volgens afspraak begonnen we snel aan de tweede T/20 wedstrijd omdat later op de middag de dames interland Greece vs. Bulgaria op het programma stond. Een wat krappe planning zou later blijken omdat er geen tijd was om de wedstrijd af te maken. Slechts 1 innings van 20 overs is gespeeld. We verloren de toss en dat betekende opnieuw fielden. Wederom goed bowlen van Alan Tomlinson ( 2voor 5), Farouk Ayube (2 voor 19), Gerard de Leede (1voor 25),Pumpkin Mearns ( 2 voor 13), Brian Rayman ( 2 voor 17) beperkte de Bulgaarse score tot 105 all out. Goede vangen waren er van Theo Straten, Maarten Ingelse en Dirk Coster die ook weer 1 stumping liet aantekenen.
De Griekse “officials” waren resoluut en we konden het veld verlaten vanwege de dames interland, hetgeen aan onze toerleider de opmerking ontlokte: “Ik heb nog nooit voor dames het veld moeten ruimen!”
Op het terras van de naast het veld gelegen kroeg hebben we ons het bier en de wijn goed laten smaken. We werden af en toe op de hoogte gehouden van de score van de dames wedstrijd en die werd als volgt doorgegeven: Bulgaria 40 voor 7, waarvan 38 wides. Het is allemaal leuk geprobeerd, maar waar gaat dit eigenlijk over? Geld van het ECC Development Fund lijkt zou beter besteed moeten kunnen worden, dunkt me. Rudy Don Griot had een SGS-logo laten "tatoeëren" op zijn arm en die was perfect gelukt.

Maarten Ingelse – captain of the day

-----

Zaterdag 5 oktober 2013  |  nog een leuke dag voor ons zelf en hierna terug naar Nederland

Op deze laatste dag pakten wij onze koffers en gaven die in bewaring bij het hotel. Hierna hadden wij de handen vrij voor een extra tochtje over het eiland Corfu. Wij besloten met de bus naar Kassiopi te gaan aan de noord-oostkust van Corfu. In de bus troffen wij Simon en Ellen Santcroos met hetzelfde reisdoel. De reis ging deels langs de kust. In Kassiopi hebben wij op aanraden van Bas de Gaay Fortman Kassiopi Castle bezocht. Het kasteel is gebouwd ter verdediging van Corfu, maar tijdens de Italiaanse periode met de Venetiërs aan de macht werden delen van het kasteel opgeblazen met dynamiet. Tijdens onze tocht binnen de muren zagen wij een grote boomgaard van olijfbomen en op de kasteelmuur had je een prachtig uitzicht over de zee. Albanië is nog geen tien kilometer verwijderd en je kon het goed zien liggen. Het haventje was pittoresk en daar hebben wij lekker gepauzeerd en koffie gedronken. Hierna samen weer de prachtige bustocht terug naar Hotel Louis Corcyra Beach in Gouvia en 's avonds met de hele groep SGS'ers gezellig samen dineren in het restaurant van het hotel. Het was heel erg gezellig en Arthur en Anny werden uitgebreid bedankt en kregen een leuk cadeau. Overigens MCC betekent vanaf nu Malta-Cyprs-Corfu !

Hierna moesten wij wachten op de bus die ons naar het vliegveld zou brengen. Om half twaalf 's avonds was het vertrek gepland. Het werd wat later, maar wij waren prachtig op tijd op het vliegveld Luchthaven Korfoe Ioannis Kapodistrias. Hierna wachten op het vertrek. Ons vliegtuig bleek defect te zijn, maar wij hoefden niet lang op het vervangende toestel te wachten. Om half drie 's nachts was het boarding time. De vlucht naar Schiphol verliep uitstekend en wij kwamen omstreeks half vijf 's ochtends aan. Bij het wachten op de bagage namen wij afscheid van elkaar. Het was een uitstekend geslaagde crickettour en wij kijken al weer uit naar de volgende. De shuttle- en valetservice van 24:7 Parking Service verleende weer prima service en Aly en Roelof waren om kwart voor acht thuis na een rit door een erg mistig Nederland. Wij missen het heerlijk warme weer van Corfu!

Arthur, Anny en hun dochter Agnete van Lunszen hierbij nogmaals heel hartelijk bedankt voor de uitstekende organisatie en onze heerlijke vakantie!

Roelof Kruijshoop, Maarten Ingelse en Theo Straten

-----

Hier de links naar de fotoseries.
Ga er even voor zitten, want het zijn erg veel foto's ! Alle foto's kunnen worden gedownload.

Fotoserie Tineke Grootmeijer

Fotoserie Herman van der Horst

Fotoserie Henk Kloppenburg

Fotoserie Aly Kruijshoop

Fotoserie Roelof Kruijshoop

Fotoserie Alan Tomlinson

Fotoserie Mart Meerdink Veldboom