Still Going Strong Cricket Club

Crickettoer naar Luxemburg van 19 tot en met 20 augustus 2017


20-08-2017   De Forty Club pakt ons in: 223/4–129/7 :  SGS werd  tweede (20-08-2017)

Wat ons team vandaag mankeerde weet ik niet maar het was geen schim meer van het team dat gisteren zo geweldig batte, bowlde en fieldde. Wel moet ik zeggen dat de gemiddelde leeftijd van onze tegenstander zeker 10 jaar onder die van ons lag en dat was merkbaar.
De Engelsen wisten wel raad met de te kort gebowlde ballen en lieten ons letterlijk alle hoeken van het veld zien om ballen op te halen en oh wat duurt een innings dan lang en wat zijn de scorers druk en niet te vergeten de mannen die het bord moeten bijhouden.Het was gelukkig droog maar de temperatuur haalde de 18 graden niet.
Toen eindelijk ons lijden voorbij was, na 25 overs misère in het veld, stond er liefst 223  op het bord en waren er maar 4 wickets verloren gegaan. Wij mochten 24 viertjes en 2 zessen uit het hoge gras achter de boundery opzoeken. De grote ‘genieters’ bij het t.o.v. ons wel erg jeugdige Engelse team waren Stuart Faulkner (de keeper met baard die ook op Sparta was) met 49 (6x4 1x6) , Claude Bisset (51 ret. 5x4),  B. Sheppart (35 3x4) en R. Harris (29 no 4x4). Donald verrichtte 1 stumping en Manish Moorjani pakte 1 vang.
De bowlingcijfers waren natuurlijk niet best. Jaap Vogelaar ging liefst 9 keer voor 4 maar pakte wel wickets (2-47 in 4). Mans de Rooy (1-30 in 2) en Walter Prescod (1-29 in 3). De vier andere bowlers wisten geen wicket te nemen.

Bij ons was het – zoals ik al eerder voorspelde – Imran Haider die uitblonk. Zijn 52 ret. met 7 geweldige vieren maakten indruk bij vriend en vijand. Hij werd later tot man of the match uitgeroepen. Sonny Jogia (26 no 2x4) en Farouk Ayube (17 2x4 en ongelukkig run-out) kwamen nog in de dubbele cijfers. Met 9 extra’s stopte de teller op 129 toen de overs op waren. Fraaie vangen zagen wij van ‘onze’ Robert Smith en een eenhandige, net zo fraai als die van Saleem Mohammad gisteren, van Stuart Faulkner.

De derde innings met veel speeches was gezellig. Jaap Vogelaar werd de beste bowler van het toernooi met 6 wickets en zijn 4-14 van gisteren. De organisatie van de Optimist CC was uitstekend. Overigens werden er contacten gelegd om dit toernooitje in stand te houden met teams van min of meer dezelfde leeftijd. De Forty Club zou dan wegvallen en Malta (!) zou graag mee doen. Een goed idee want SGS glijdt af naar de SO. Daar is niets mis mee maar wij komen zonder ‘jeugd’ te zitten en dat baart grote zorgen.

Toeschouwer

Fotoserie Forty Club-SGS 20 augustus 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


19-08-2018     SGS verslaat de Optimists in Luxemburg  147/9 – 139/9 na 25 overs (19-08-2017)

Met veel regen onderweg waren er vrijdag al twaalf toeristen in Luxemburg geland in het prima NH Hotel bij het vliegveld. Er werd een gezellige avond doorgebracht en iedereen had zin in het toernooi. Op zaterdagmorgen, tijdens de wedstrijd van de Forty Club tegen de Optimists uit Luxemburg, kwamen er twee auto’s met veel SGS-ers uit de regio Nijmegen het veld op en waren wij op volle oorlogssterkte.

Wij zagen de Engelsen nog winnen en mochten toen op onze beurt proberen de Luxemburgers te verslaan. Geweldig om bij Luxemburg bekende namen tegen te komen als Joost Mees (HCC) en Jan Stembord (familie van Eelco en Wilbert  en Bloemendaal).

Wij hadden een wat moeilijke start maar toen Manish Moorjani (67 no 7x4 1x6), Sonny Jogia (19 4x4) en Imran Haider (17) het totaal naar de 130 tilden en uit waren vergat onze  staart te kwispelen. 15 extra’s kregen wij nog. Anand was de belangrijkste man: 4-22 in 5 plus nog een vang.

SGS trok flink van leer en op 6 waren er al 2 belangrijke wickets gevallen. G. Terblanche (37 4x4), Shiwa (35 1x4 2x6), G. Cook (27 2x4) en Adrian (16) brachten toch de 136 op het bord met 8 wickets down en nog twee overs te gaan. Prachtige vangen (2 plus een stumping) van Donald Noorhoff, Manish Moorjani (2) en de mooiste van Saleem Mohammad aan de boundery waarmee hij Shiwa naar de kant verwees.
Donald weer zonder byes en slechts 3 wides genoteerd.
De bowlerij was in goede handen en vooral Jaap Vogelaar (4-14 in 4 !) werd met veel respect bespeeld. Manish Moorjani (2-18 in 4), Danny Godfrey (2-15 in 5) en Mans de Rooij (1-21 in 3) kwamen ook met slachtoffers achter hun naam het veld uit.

De stemming zat er de hele dag goed in ondanks de koude wind en de motregen in de laatste overs. Lideke deed de boekhouding en Arthur van Lunszen en Wouter Herklots hielden het scoringbord bij zodat iedereen op het eind de spannende laatste overs kon volgen.
Vol goede moed werd er uitgekeken naar de wedstrijd tegen de Forty Club op zondagmorgen en daarover later meer.

Toeschouwer

Fotoserie Optimists-SGS 19 augustus 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


CRICKETTOER NAAR LUXEMBURG (23-12-2016)

Beste allemaal, In het verleden zijn er enkele crickettoers naar Luxemburg georganiseerd. We zijn daar altijd zeer gastvrij onthaald en hebben op een redelijk niveau cricket kunnen spelen tegen een team met de vermakelijke naam "Optimisten". Ze spelen op het "Pierre Werner Cricket Ground" in Walferdange.

SGS is nu uitgenodigd door deze Optimists CC uit Luxemburg om deel te nemen aan een drielandentoernooi voor over 40's in het weekend van 19 en 20 augustus 2017. Naast hun team zal hoogstwaarschijnlijk ook een team uit Lincolnshire aantreden bij dit evenement.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze mini-toer laat dit dan even weten aan Theo Straten via midstump @ hotmail.com.

Groetjes en fijne feestdagen allemaal,
Theo Straten