Still Going Strong Cricket Club

Crickettour naar Spanje in oktober 2005



Op 12 oktober vroeg uit de veren, we gaan naar Spanje. Een vijftien tal spelers in gezelschap van echtgenoten en partners verzamelen zich op Schiphol om hun cricketseizoen met twee weken te verlengen. Op 6 kilometer van Benidorm ligt Albir en daar is een grote Engelse gemeenschap, die in de winter het koude Engeland ontvlucht en van de Spaanse warmte geniet. En natuurlijk spelen zij cricket, soms onderling, maar ook graag tegen mensen die in ieder geval enkele weken in dit klimaat willen vertoeven. The Columbus Oval ligt midden in Albir en wordt tot 12.00 uur gebruikt als afslag voor sporters met de nog kleinere bal. Al die honderden ballen die in de ochtend op het veld geslagen zijn worden door een machine verzameld waarna de cricketers aan de beurt zijn. In 12 dagen staan 5 wedstrijden geplanned. Dan kan er een verregenen zonder dat we echt te kort komen. Ook resteert er nog wat tijd om de toerist uit te hangen.

 

Buren overleg

Spaanse belangstelling voor Hollandse toerist in Guadelest

 

We slapen in appartementenhotel Venus Albir, een op ecologische filosofie gebaseerd appartementenhotel. Je kunt hier gebruik maken van de hotelfaciliteiten, maar je hebt ook een keukentje tot je beschikking waarmee je volledig self supporting bent. Maar de keuken van het restaurant was uitstekend zoals wij hebben ervaren.

We hebben het in deze temperatuur prima naar ons zin, we spelen uiteindelijk alle vijf wedstrijden, waarvan we er twee winnen. We hebben plezier en komen na twee weken terug in een koud nat Nederland dat toen we weg gingen nog lekker warm was.

Een uitgebreid verslag kun je downloaden door op de link te klikken.