Diverse berichten over leden

Berichten over leden die speciale aandacht verdienen

Informatie over leden die even extra aandacht verdienen a.u.b. doorgeven aan onze voorzitter en secretaris, opdat hieraan extra aandacht kan worden gegeven.
Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven!

Rudy Don Griot  - een update   (19-11-2020)    Graag een kaartje sturen.

Duco Ohm stuurde Rudy een mailtje en vroeg hoe het hem vergaat in deze moeilijke tijd.
Via zijn neef Miguel kreeg ik onderstaand antwoord:

Dag Duco,

Dank dat je weer even aan Rudy hebt gedacht. Ik heb je bericht geprint en aan Rudy gegeven gisteren. Hij glimlachte even. Jammer genoeg komt er weinig emotie bij hem los de laatste  paar maanden.

Op zijn afdeling is voor de 2e keer corona geconstateerd bij enkele medebewoners dus moest iedereen weer getest worden. Gelukkig was Rudy zijn test negatief. Wel betekende het weer een afsluiting voor 3 weken dus in die tijd kon ik hem niet bezoeken. Wel heb ik elke week wat lekkers voor hem achtergelaten zodat hij in ieder geval ergens van kon genieten. Gisteren was hij erg stil. We hebben samen de 2e helft Ned elftal – Bosnie Hert. voetbal gekeken. Maar het kon hem niet echt boeien. Was ook een slechte wedstrijd trouwens.

Hij sukkelt erg met een blaasprobleem als gevolg van de kanker waar hij voor is behandeld. Dat is natuurlijk al mensonterend genoeg. Laat staan als ze ook nog eens constant met mondkapjes rondlopen en niet aan zijn doofheid denken. Hij zegt dan ook erg vaak “Ik begrijp het niet”. Door het vele slapen is hij ook nog erg verward soms. Weet niet meer wat voor dag het is en draait dag en nachtritme om. Het nieuws van het overlijden van Lideke hakte er ook erg in bij hem. En dan onlangs nog van de heer Ferry Dukker. Doordat hij zich zo erg afsluit weet ik soms echt niet waar zijn gedachten zitten. Lekker uit eten is er door corona ook al een tijdje niet meer van gekomen.

Ik probeer zijn leven nog een beetje aangenaam te maken maar veel helpt het helaas niet. Het spijt me dat ik geen beter nieuws voor je heb. Het is zoals het is helaas.

Het allerbeste en de groeten van Rudy!
Miguel Picavet"

 
Stuurt u Rudy svp ook een berichtje ! Het zal hem goed doen ! Het kan als volgt :

Een mailtje naar zijn neef m.picavet@librandt.nl die het zal afdrukken en bezorgen of een kaart of brief rechtstreeks naar:
    Dhr. R.W.M. Don Griot
    Zorgcentrum OUDTBURG
    Afd. Stern / A- Kamer B 120
    Molenweidtje 1
    1862 BC BERGEN

Duco Ohm

Even aandacht voor Hanny Knüpfer alstublieft  (17-10-2020)    Heeft u al een kaartje gestuurd ! Het kan natuurlijk nog steeds.

Duco Ohm stuurde een email naar Hanny (ons oudste lid !) om haar niet alleen wat te lezen/afleiding te geven maar ook om haar te laten merken dat hij haar niet vergeten is al zit ze dan in een verzorgingshuis. Bijna omgaand kreeg hij antwoord. Belangstelling doet haar goed en derhalve zijn vraag aan de SGS'ers die haar kennen haar ook eens een mailtje of een kaart te sturen !

Het zal zeker op prijs gesteld worden. Het email adres : jknupfervinks@gmail.com
Het postadres voor uw kaart: Mevr. J.H.L. Knüpfer-Vinks, Particuliere Woonzorginstelling, Nieuwe Haven 153, 3117 AA Schiedam

Ik kreeg onderstaand antwoord van Hanny en haar zoon EP op mijn mail :

Dag Duco,

Op verzoek van mijn moeder help ik haar met het sturen van een mailtje in antwoord op jouw bericht eerder deze week.
Mama was blij een bericht van je te mogen ontvangen en beseft dat ook jij veel alleen bent en de gezelligheid van het cricketveld mist.
Vervelend dat je in de wacht zit voor de medische ingreep, de toenemende opnames vanwege het virus maken het er niet beter op.
Mama zegt dat jij dus ook last hebt van je gehoor en dat jij dan beter beseft wat een handicap het is.
De man van Beter Horen is gister weer langs geweest ivm controle voor haar nieuwe gehoorapparaat.
Het testen van zo beter of minder is erg vermoeiend voor haar en optimaal krijgen van het gehoor is helaas niet mogelijk. Het blijft een hulpmiddel.
1 op 1 lukt een gesprek gelukkig nog wel, als de mensen maar langzaam praten en haar aankijken.
Nu de maatregelen zijn aangescherpt moet ook binnen het verzorgingshuis iedereen een mondkapje dragen en dat maakt het kunnen verstaan er niet gemakkelijker op.
Maar goed, we hebben het er maar mee te doen. Zoals mama vaak zegt, oud worden is fijn, maar oud zijn aanzienlijk minder.
Het liefst zou ze nog zelf de jas aantrekken en zelf boodschappen gaan doen, al heeft zij geen idee dat dat op dit moment geen pretje is.
Wat dat betreft is het leventje in het zorghuis afgesloten van de buitenwereld en maakt ze een hoop dingen niet zelf mee.
Mama is blij met de bezoeken van ons. Eveline is nu snotterig en dus thuis, maar komt geregeld en ik probeer 3x in de week te gaan.
Hans-Willem komt om de andere maand over vanuit Italië voor een weekje en nam laatst zijn jongste zoon mee.
De kinderen van Eveline komen ook met regelmaat.
Fijn dat je af en toe een mailtje stuurt, je bent de trouwste van allemaal.
Als je zoals mama stil zit in een stoel dan geeft dat wat afleiding en dat wordt door haar zeer gewaardeerd.
Duco all the best, blijf gezond en de hartelijke groeten van mama en mij.

Liefs,
Hanny en EP