headerfoto

Heugelijk nieuws 2020

Judith van den Berg van Saparoea herstelt goed van haar herseninfarct  (19-12-2020)

Vandaag heb ik gebeld met mijn vriend Raimond.

Hij meldde dat het herstel van Judith zeer voorspoedig verloopt. 
Judith is weer thuis en kan weer goed lopen en  voelt zich steeds beter.
Ze mag zelfs al weer fietsen!

Een verder herstel is waarschijnlijk maar of er een compleet herstel mogelijk is blijkt pas in de toekomst.

Judith en Raimond zijn erg blij met het onverwacht snelle herstel en dat geeft goede hoop hierop.

Wij feliciteren hen met het reeds bereikte en onverwachts snelle herstel !

Roelof Kruijshoop

  

Goed nieuws uit Amstelveen !  (17-09-2020)

Ik kreeg zojuist bericht van Ruud  Ackermann dat zijn echtgenote Wil na een geslaagde heupoperatie weer thuis is.

Gefeliciteerd met deze geslaagde operatie !

Duco Ohm

Georg Hartong onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (04-05-2020)

Wij feliciteren natuurlijk ook Georg met zijn welverdiende koninklijke onderscheiding.
Ik citeer een werkelijk indrukwekkende staat van dienst uit de Deventer pers:
 
Deventer Burgemeester Ron König reikte afgelopen vrijdag 14 koninklijke onderscheidingen uit aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor onze samenleving.
Onder de gelukkigen was ook Deventenaar Georg Hartong, die sinds 1984 actief is als vrijwilliger bij de Vereniging van Vrienden van de Stads- of Athenaeumbibliotheek.
Georg Hartong werd vrijdag vanwege de coronamaatregelen telefonisch onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Behalve voor de Athenaeumbibliotheek zette hij zich de afgelopen jaren ook in voor onder andere de Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis en Museum Geert Groote Huis.
Al meer dan veertig jaar verzamelt Hartong boeken over Overijssel. Sinds 1991 bevindt een groot deel van zijn collectie zich in de Athenaeumbibliotheek.
De afgelopen jaren vulde hij die collectie aan met talrijke schenkingen van bijzondere Overijsselse boeken.
De naar hem vernoemde collectie Hartong telt inmiddels meer dan 2500 titels, waarvan meer dan 500 uniek zijn in Nederlandse openbare collecties.
Museum Geert Groote Huis eerde Hartong vorig jaar nog met een tentoonstelling in zijn naam.
Zijn onderzoek leverde belangrijke aanwinsten op voor hun boekenbezit. Ook wij zijn Hartong dankbaar voor zijn schenkingen en zijn advies.

 
Duco Ohm - 04-05-2020

Marc Asselbergs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau  (24-04-2020)

Ons lid Marc Asselbergs, die ook erelid is van de KNCB, heeft ter gelegenheid van Koningsdag 2020 de koninklijke onderscheiding "Ridder in de Orde van Oranje Nassau" ontvangen.

Naast het feit dat Marc, eerder al voorzitter van CTC De Flamingo’s, tussen 2006 en 2012 voorzitter was van de KNCB, heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse oogzorgwereld. Hij was o.a. 18 jaar bestuurslid van de NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven) waarvan 11 jaar als voorzitter.

Bij zijn afscheid in 2018 werd hij bij deze brancheorganisatie ook tot erelid benoemd.  

Wij feliciteren Marc hartelijk met deze verdiende koninklijke onderscheiding.

Duco Ohm - 28-04-2020

Jorg Kamerbeek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau  (24-04-2020)

Ons Lid van Verdienste Jorg heeft nu ook erkenning van de gemeente Capelle gekregen voor zijn grote verdiensten voor Sparta Cricket en de burgemeester heeft hem telefonisch medegedeeld dat het onze vorst behaagd heeft hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Natuurlijk feliciteren wij Jorg met de koninklijke onderscheiding die ons inziens meer dan verdiend is.  
Duco Ohm - 24-04-2020

Geerta Alladin genezen van het Coronavirus en weer thuis. Nog wel twee weken quarantaine!  (22-04 en 24-04-2020) 

Een bericht van Geerta voor ons allemaal !  (24-04-2020)

Lieve Mensen,

Heel hartelijk bedankt voor jullie warme medeleven. De revalidatie gaat langzaam maar ik ben weer thuis !In december werd er bij mij spierreuma geconstateerd en prednison helpt goed. Maar daarom gaat het herstel ook langzamer dan ik zou willen.

De thuiskomst gaf veel emotie en het zal wel even duren eer ik alles verwerkt heb.Daarom mijn verzoek alleen post en dus geen telefoontjes, e-mails of bezoekjes.Ik ben erg blij dat iedereen zo met mij meeleeft.

Veel liefs - Geerta Alladin

Voor eerdere informatie betreffende Geerta ga naar de "Ziekenboeg"

22 april bericht: Geerta vandaag thuis !

Broer Gerard mailde vanmorgen (22 april) “Vandaag komt Geerta thuis. Ze moet dan nog wel twee weken in quarantaine blijven. Het gaat gelukkig erg goed met haar, fysiek, mentaal en emotioneel. Iedereen nogmaals bedankt voor de condoleances. Jij Duco natuurlijk bedankt voor het regelen van de bloemen en de updates op de website Van de zomer drinken wij hopelijk een glaasje op Satar. LET OP:  nog even wachten met opbellen. Ze is daar emotioneel nog niet aan toe, maar ze doet het goed en we zijn trots op haar.Hartelijke groet Gerard

Duco Ohm - 22-04-2020

Hanny Knüpfer bedankt ons allen voor de ontvangen attenties bij haar 93e verjaardag  (10-04-2020)

Beste SGS'ers,

Mede namens mijn moeder hartelijk dank voor de bloemen, kaarten en e-mails die zij voor haar 97ste verjaardag heeft mogen ontvangen.

Het was voor haar heel bijzonder deze heugelijke dag zonder kinderen en kleinkinderen te moeten vieren.
Alle aandacht heeft haar echter bijzonder goed gedaan, het was hartverwarmend.

We zijn dankbaar dat zij op de 'Nieuwe Haven' in goede handen is en hopen nu maar dat we haar weer snel in onze armen mogen sluiten.

Blijft allen gezond.

Hartelijke groet, EP     

Ons oudste lid, Hanny Knüpfer-Vinks op 5 april 97 jaar !  (02-04-2020)

Onze Hanny zit ‘opgesloten’ in het verzorgingstehuis en op deze toch wel bijzondere dag zullen de kinderen haar niet mogen/kunnen bezoeken.

Hoe onrealistisch is dat niet ! Daarom heb ik het vriendelijke doch ditmaal wel dringende verzoek haar een felicitatie kaart te sturen (het liefst) en als dat niet gaat lukken een e-mail.

Aangezien Hanny zeer slechthorend geworden is kan er niet getelefoneerd worden.

De gegevens: E-mail:     Knüpfer-Vinks Hanny (jknupfervinks@gmail.com)    Kaarten    Mevr. J.A.L. Knüpfer-Vinks                  Particuliere Woonzorgvoorziening Nieuwe Haven Kamer 7                  Nieuwe Haven 153
                 3117 AA Schiedam

Ik hoop dat er een geweldige stroom kaarten/mailtjes naar Schiedam zullen gaan.

Ik reken op jullie !

Duco Ohm 

Rob de Haas benoemd tot Lid van Verdienste  (05-01-2019)

Gistermiddag is Rob, in het bijzijn van zijn Karin, door onze voorzitter benoemd tot Lid van Verdienste. Een kleine deputatie (Pieter, Arthur en Arjen, resp. voorzitter, vice-voorzitter en voorzitter Senioren Onderlinge) was daarvoor naar Nijmegen afgereisd.
Hierbij de speech van Pieter van der Hammen bij de benoeming.  

"Beste Rob. Toen jou werd gevraagd om Carel op te volgen als penningmeester heb je ons snel in oktober 2017 uit de brand geholpen. Vervolgens heb je met jouw, nu ons bekende, voortvarendheid de boekhouding in Excel overgezet naar het softwarepakket E-boekhouding. Onze financiële administratie werd hiermee nog meer vereenvoudigd.

Toen we in 2018 vonden, dat S.G.S. moest worden wakker geschut en ons ledenbestand uitgebreid met jongere dan wel nieuwe leden, heb jij dit wederom met voortvarendheid aangepakt en veel binnen de club in gang gezet. En wel zodanig, dat we nu als S.G.S. breed aan de gang zijn met imago en communicatie en zien we de resultaten terug in het aantal nieuwe leden en elan binnen de club.

Dat koppelde ook mooi met ons 90-jarig bestaan en onze feestdag op Kampong afgelopen augustus. Voor de viering heb je veel werk verzet. Het succes van de viering, alom onderschreven, was dan ook jouw succes. Het motortje van de werving en communicatie doet het nu. Het zal natuurlijk steeds brandstof nodig hebben, maar het zal blijven werken.

Wees daarvan verzekerd en daar kun jij met recht trots op zijn. Rob, we zijn je zeer dankbaar, dat je dit in zo'n korte tijd voor elkaar hebt gekregen. Daarom wil we namens heel S.G.S. onze dankbaarheid en vriendschap tot uitdrukking brengen door je te benoemen tot Lid van Verdienste van S.G.S. en daar hoort deze oorkonde bij." 

Rob was totaal verrast. Hij had alleen op overdracht van zaken gerekend. (De oorkonde was wederom een mooi stukje huisvlijt door Theo Burki).

De overdracht: vrijdagmiddag waren Karin en zoon naar de berging gestuurd en met behulp van live videobeelden werden door Rob de S.G.S.-zaken aangewezen en boven klaar gezet voor de overdracht. De financiën zijn tot en met 31 december bij. Het boekjaar 2019 is afgesloten en alle bescheiden zijn keurig op orde. Klaar voor de Kascommissie en opname in ons jaarboek 2019. Ook hier bleek maar weer de inzet en nauwkeurigheid van Rob. En Duco kan een grote tas met cricketspullen tegemoet zien voor Suriname.

Er is natuurlijk ook gepraat. Met een lach en een traan. De humor van Rob is nog aanwezig: "Ik heb alvast cake bij de thee en de koffie".

Helaas is Rob inmiddels overleden. Zie de pagina Overleden voor het complete bericht.