Still Going Strong Cricket Club

Overlijdensberichten 2012


Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links):

Willem Frederik van der Luur  19.3.1922 - 7.11.2012

Eén van onze oudste leden is op 90 jarige leeftijd overleden. Op zijn verjaardag in maart heb ik, als ieder jaar, nog lang met hem gesproken. Wij kwamen tot de conclusie dat wonen en cricketen in het Gooi een gezonde bezigheid is ook al omdat good old Hans Knebel die, al ver in de 90, nog steeds van de partij is. Met Wim speelde ik rond 1970 enkele jaren in de veteranen van Hilversum waar gezelligheid troef was. Na de wedstrijden, tijdens de door Hannie Schouten en Piep Drost aangeklede borrel, konden wij van zijn laatste moppen genieten. Wat een tijd was dat met mannen als Gerard Eikelboom, Hans Knebel, de broers Tjeerd, Han en Carel Boonen, Erik Kuurstra, Henk van de Bijl, Jaap Alders en Henk Kuylman. Geen mannen die direct na de wedstrijd naar huis gingen ! Van dit gezelschap zijn alleen Hans Knebel, Hannie Schouten en Piep Drost nog in ons midden. Ik besef dat ook ik oud begin te worden als ik dit zo neerschrijf. Wim was een geboren Hagenaar en speelde er ooit met zijn broers bij de Kon. HCC.

Na een verhuizing naar Blaricum, waar hij bijna mijn buurman werd, meldde hij zich aan bij Hilversum CC. Mij staat nog bij dat hij altijd uiterst correct gekleed naar het veld kwam en zich daar in een blinkend witte uitrusting hees.

In 1981 werd hij lid van SGS. Hij speelde niet veel mee maar was wel een regelmatige gast bij de winterevenementen. De kinderen schrijven in de overlijdensadvertentie "een gentleman is heengegaan......."

Ik had het niet beter kunnen zeggen.
Wim, dank voor je vriendschap en rust zacht.

Duco Ohm - 08.11.2012

Zed Ali  10.7.1939 - 25.10.2012

Zed kwam in 1973 naar Nederland uit Trinidad om hier voor de Shell te werken en ging direct cricketen in Alkmaar. Hij speelde daar met o.a. Klaas Vervelde, Auke Bloembergen, Jan Hoep, Ernst Offerman, Henk Rikse en Max Grondhout, allen gerenommeerde SGS-ers. In de jaren 70/80 was hij daar een topper. Een echte allrounder hetgeen later ook goed te merken was bij zijn cijfers en prestaties bij SGS waarvan hij in 1981 lid werd. Opmerkelijk is overigens het feit dat Zed gescout werd door Surrey CCC, hij was een voortreffelijke wicketkeeper en batsman, maar de voorkeur gaf aan een toekomst bij de Shell.
Wij hebben vaak tegen en later met elkaar gespeeld. Toen wij beiden wat te oud werden voor de wedstrijden in de landelijke competities zijn wij gaan scheidsrechteren. Een bezigheid waaraan ook hij veel plezier beleefde. Talloze wedstrijden hebben wij samen geleid of gestaan zoals het bij cricket heet.
Bij Alkmaar speelde Zed een belangrijke rol en het was jammer dat die vereniging ophield te bestaan. Noodgedwongen, maar met veel plezier, ging Zed zijn vrije middagen besteden aan de vriendschappelijke doordeweekse wedstrijden van SGS waar hij een zeer geziene, gezellige speler was. Altijd opgewekt en zeer positief ingesteld.
Voor Alkmaar speelde hij in 11 seizoen 124 wedstrijden , scoorde 3 centuries waarvan 110 n.o. de hoogste score was. Hij sloeg 2963 runs, pakte 83 vangen en verrichtte 24 stumpings
Bij SGS staat Zed hoog op de ranglijsten van onze spelers aller tijden en dat wil echt wat zeggen.
Batten 198 innings 27x no hoogste score 100 totaal 4602 runs gem 26,91
Bowlen 566 overs 39 maidens 2224 runs 105 wickets gem. 21.18
Vangen 65 en als wicketkeeper nog eens 2 stumpings

Ook was hij met zijn Liz een trouwe gast bij de winterevenementen van onze vereniging en beiden namen deel aan een groot aantal drielandentoernooien. Zijn laatste levensjaren waren niet eenvoudig en ook niet voor Liz die hem zo geweldig bleef steunen.

Wij moeten nu helaas definitief afscheid nemen van een aimabel mens, een goede cricketer en voor mij en vele anderen van een goede vriend.

Zed , wij zullen je niet snel vergeten. Rust in vrede makker.

Duco Ohm - 26.10.2012

Alma Yvonne Noorhoff-Smit 13 april 1950 - 25 augustus 2012

Op 25 augustus is Alma,  de trouwe bezoekster van de wedstrijden van SGS, de Senioren Onderlinge en Hercules, waarvoor haar Donald zeer regelmatig uitkomt, in het ziekenhuis onverwacht overleden.

Donald wist haar in de loop der jaren vier maal na een hartstilstand te reanimeren en tijdig in het ziekenhuis te krijgen. Na de laatste opname waren de eerste berichten optimistisch maar er ontstonden enkele nare complicaties die helaas tot een onverwacht en versneld overlijden hebben geleid.

SGS zal deze moedige vrouw niet snel vergeten en condoleert Donald en zijn broer Hans met dit verlies. Wij zullen haar erg missen bij onze wedstrijden en winterevenementen waar zij  en Donald bijna altijd aanwezig waren.

Lieve Alma, rust zacht.

Duco Ohm, 28.8.2012

 

Dankkaart van Donald Noorhoff.

Klik op de kaart en deze opent groot in een nieuw scherm

Enny Grondhout-Zoete 16.11.1917 – 30.7.2012

Enny is op 95-jarige leeftijd overleden. Zij was met haar man Max (erelid en drager van ons gouden ereteken) een trouwe bezoekster van SGS wedstrijden en winterevenementen.

Na het overlijden van Max waren de laatste jaren moeilijk voor haar en schreef de familie bedroefd, maar dankbaar dat haar langer geestelijk lijden bespaard is gebleven.

SGS bewaart goede herinneringen aan Enny en haar Max.
De crematie heeft inmiddels in familiekring plaatsgevonden.

Lieve Enny – rust zacht.

Duco Ohm - 06.08.2012

Klaus Fischer op 79 jarige leeftijd overleden - In Memoriam

IGeboren 25 mei 1932, overleden 12 april 2012

Klaus woonde als jongetje in de Jan Tooroplaan, op het rijtje van groundsman Jan Noomen en de politieman Klaas Kaat. Nog geen 50 meter van de velden waar Amsterdam hockeyde en VRA zomers cricket speelde. Geen wonder dat kleine Klausje daar ging spelen. In beide sporten bereikte hij de eerste elftallen. Bij Amsterdam I, als een onverzettelijke achterhoedespeler die weinig bewoog maar waar je moeilijk langs kwam. In VRA I jarenlang als opening batsman en verraderlijke slowbowler. En twee kolenschoppen van handen waar makkelijk 52 eerste klas vangen in bleven zitten.

Vlak voor de jubileumwedstrijd op het Museumplein eind maart had ik zijn vrouw Charlotte aan de telefoon. Er was geen sprake van dat Klaus deel kon nemen aan de jubileum festiviteiten, daar was hij te ziek voor. Zijn korte termijn geheugen liet hem in de steek. Wel kon hij urenlang over zijn VRA tijd praten en dat kon Charlotte weer niet verifiëren omdat ze Klaus toen nog niet kende. Vast staat dat Klaus een getalenteerde sportman was en een heel sportieve speler. Na zijn studie elektrotechniek in Delft doceerde hij jarenlang met verve in het beroepsonderwijs. Hij was voor het vak van leermeester, begeleider en stimulator van studenten in de wieg gelegd. Zo ontwierp hij voor VRA een elektronisch scoringboard, lang voordat die als bouwpakket in Engeland te koop was.

Erelid Robbie Raayen haalt herinneringen aan Klaus naar boven:
“Samen stalen we in de oorlog bomen uit het Amsterdamse Bos om het maar warm te hebben. Als de politie niet achter ons aan zat waren het de Duitsers wel. We verzamelden in het Bos strooibiljetten van geallieerden, de Vliegende Hollander genaamd, om die weer in Amstelveen huis aan huis te verspreiden. En dat mocht niet van de Moffen. Ik voelde me altijd veilig met Klaus erbij.

En dan was er die trip naar Parijs met VRA I. Bij aankomst in het hotel ging de telefoon voor Klaus. We hebben hem daarna vier dagen niet meer gezien. Iets met een vriendin of zo….

Het fijne vertelde Klaus nooit. Hij was altijd op zichzelf, maar wel een trouwe teamgenoot, anders speel je niet zo lag in het eerste”. Aldus Rob Raayen.

Ikzelf denk met veel weemoed aan Klaus terug. Aan mijn debuut in het eerste, net 14 jaar, opende ik met de grote Fischer. Speelde de bal stijlvol de covers in en riep Klaus op voor een ééntje. Hij kwam tot de helft van de mat en ik kon wel door de grond gaan. Vreesde de ontmoeting aan de kant. Klaus kwam naar me toe en zei: “ dat doe je nooit meer, je hebt wat geleerd vandaag “!

VRA herdenkt een groot speler en een trouw lid. Tot het allerlaatst liet hij zich op de hoogte houden van het wel en wee van ons clubje.

Dag Klaus, bedankt voor al die jaren sportplezier en wijze levenslessen.

John H. Wories
Voorzitter VRA
---------------
Klaus was sinds 1974 lid van SGS maar heeft niet zo vaak voor ons gespeeld. Hij speelde tussen 1974 en 1989 in totaal 16 wedstrijden, waarin hij 263 runs maakte, 10 wickets nam voor 159 runs en 2 vangen vasthield. Klaus bleef daarna trouw lid en volgde het wel en wee van SGS, zij het op afstand. Daarom hebben veel van de SGS-ers die na 1990 toetraden deze rustige, sportieve man nooit ontmoet.
Moge hij rusten in vrede.

Maarten Ingelse
secretaris SGS
---------------

Uitvaartplechtigheid op woensdag 18 april 2012 om 13:30 uur in het Groene Kerkje, Haarlemmerstraatweg 6 te Oegstgeest.Link naar de rouwkaart (pdf bestand)

nog geen foto beschikbaar

Piet Schilperoord op 87 jarige leeftijd overleden

Wij hebben bericht ontvangen dat Piet Schilperoord in de leeftijd van 87 jaar op 22 maart jl. is overleden. Kort voor zijn overlijden werd hij opgenomen in een verpleegtehuis, maar “het viel hem zwaar zijn beperkingen te aanvaarden”, zo vermeldde de rouwkaart.

De uitvaartplechtigheid heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden.

Maarten Ingelse - 12.04.2012

Netty Schooneveldt op 85 jarige leeftijd overleden

De oudere SGS-ers zullen zich het echtpaar Schooneveldt nog wel herinneren. Hans en Netty. Vooral Hans was met wijlen Rob Dukker en Jacques Diepeveen een gangmaker van de zeer gezellige wedstrijden op ACC in het Amsterdamse Bos.
Na het overlijden van Hans wilde Netty wel betrokken blijven bij SGS maar zagen wij haar niet meer op een cricketveld.

Jammer. Wij zullen goede herinneringen bewaren aan Hans en Netty.
Rust zacht Netty.

Duco Ohm - 12.04.2012

In Memoriam, Jaap Lantinga 19-8-1918   4-4-2012   93 jaar oud

Jaap Lantinga heeft altijd veel plezier beleefd aan zijn cricket. Hij speelde eerst bij de cricketclub de Roggewoning, later bij CCG. Als batsman opende hij indertijd de innings, en legde daarbij eindeloos geduld aan de dag. Het risico van een korte run vermeed hij stelselmatig, dit niet altijd tot genoegen van een run-getter als Piet Bromberg aan het andere wicket. Als materiaalman was hij altijd in de weer met het bouwen van screens, het timmeren van kisten voor bats en legguards, en het ontwerpen van vlaggetjes, Alles moest perfect in orde zijn.

Hij kende de Haagse cricketwereld goed, en na afloop van de wedstrijden waren de avonden in “De Bunker” lang, mede door zijn humoristische bijdragen. Jan Tekenbroek, bij voorbeeld die hem recentelijk nog ontmoette, heeft zeer goede herinneringen aan hem.

Nader onderzoek in de statistieken leert ons dat Jaap vanaf 1959 speelde voor SGS. Volgens diezelfde statistieken was hij voor SGS als speler actief t/m seizoen 1970 en heeft hij 147 innings gespeeld, scoorde 2097 runs met een gemiddelde van 16,38; bowlde 494 overs waarin hij 87 wickets nam voor 1.377 runs ( gem. 15,83) en in het veld 77 slachtoffers maakte ( 62 vangen en 15 stumpings).

Hij ruste in vrede.
Tjebbe Westendorp & Maarten Ingelse - 13.04.2012

---------------

"Na een geweldig leven is hij vredig ingeslapen. Aan onze 30 jaar samen, van veel geluk, reizen, feestjes en plannen maken tot de laatste dag, is nu een einde gekomen. Het worden nu de jaren van herinneringen, dat zijn er honderden!"    (Tekst van Anne-Marie / NRC)

--------------------

Ik ontving bericht van het overlijden van Jaap als reactie op mijn uitnodiging om deel te nemen aan het winterevenement Fort bij Rijnauwen.
Jaap is inmiddels in besloten kring op 13 april gecremeerd. Jaap heeft de laatste paar jaar regelmatig de winterevenementen bezocht en hij was een beminnelijke man en een prettig mens. Wij zullen hem missen. Anne-Marie heeft aangegeven de winterevenementen graag te willen blijven bezoeken.

Roelof Kruijshoop - 11.04.2012

Liesbeth Huising  22.07.1938 - 29.03.2012

Een paar weken geleden belde Herman mij om te zeggen dat het met Liesbeth slecht ging en vanmorgen ontving ik het bericht dat onze lieve vriendin is overleden. Wat kan het snel gaan.

Liesbeth was de trouwe begeleidster van Herman bij de cricketwedstrijden van VOC en SGS en toen Herman zich bij onze Senioren Onderlinge aansloot was zij ook daar een graag bij aanwezig. Zij stelde gezelligheid erg op prijs. Ook zat Liesbeth vele zondagen langs een cricketveld als Herman , vaak met mij, als umpire aantrad.

In het afgelopen najaar maakten wij met SGS een toer naar Malta en daar waren Liesbeth en Herman ook bij. Liesbeth was ernstig ziek en er erg slecht aan toe toen wij van Schiphol vertrokken maar leefde helemaal op in het zonnetje van Malta. Ook de aandacht die de SGS-ers aan haar besteedden deed haar goed. Na de wedstrijden werd genoten van glaasje wijn waarna ‘lekker’ gegeten werd. Het sfeertje was er zoals bij het SGS gebruikelijk is : vriendelijk en ontspannen. Dat waardeerde zij enorm.

Terug op Schiphol namen wij van hen afscheid niet vermoedend dat wij haar ruim voor het begin van het cricketseizoen zouden verliezen.

Lieve Liesbeth rust nu maar zacht.

Duco Ohm - 31.03.2012

Jørgen Morild overleden op 30 januari 2012

Uit Denemarken ontvingen wij het bericht dat ‘good old’ Jørgen Morild is overleden op 87-jarige leeftijd.

Jørgen - oprichter van de Dansk XL CC - was jarenlang hun voorzitter en werd bij zijn afscheid tot hun erevoorzitter benoemd. Een man met een geweldige staat van dienst voor het Deense cricket in het algemeen en voor de Dansk XL in het bijzonder. In 1979 werd hem gevraagd lid te worden van SGS hetgeen deze sympathieke Deen graag accepteerde. Hij was hij een trouwe deelnemer aan en later bezoeker van de drielandentoernooien. Zijn grootste vrienden waren wijlen Peter Hargreaves en Louis de Bruin en onze Engels leden Bill Reader en Mike Wicks. Vanwege een slechter wordende gezondheid kon hij de laatste toernooien niet meer bijwonen maar schreef toch steeds een welkomstwoord als wij in Denemarken speelden.

Net als aan zijn broer Axel zullen wij ook aan hem goede herinneringen bewaren.

Rust in vrede Jørgen.

Duco Ohm - 31.01.2012


Overzicht 2012

J. Morild
mw. N. Schooneveldt
mw. E. Grondhout-Zoete
W.F. van der Luur
mw. L. Huising-Gorter
P. Schilperoord
mw. A. Noorhoff
 
J.M. Lantinga
K. Fischer
Z. Ali