Still Going Strong Cricket Club

Overlijdensberichten 2014


Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links):

Er is geen foto beschikbaar

Emmy Doets - van Dijck overleden

Van haar dochter Annemiek kregen wij bericht dat Emmy is overleden. Wij moeten een flink stuk terig naar de tijd toen op Kon. U.D. nog door die vereniging cricket gespeeld werd. Daar was onze, veel te vroeg overleden, vriend Arie Doets één van de mannen die vooral de derde inning gestalte gaf. Aan die tijd zullen veel oudere SGS-ers goede herinneringen bewaren.

Na Arie’s overlijden vertrok Emmy naar Witmarsum en wilde het contact met onze vereniging verbreken. Dat heb ik kunnen voorkomen maar helaas waren de contacten daarna heel erg spaarzaam.

Rust in vrede Emmy ! 

Duco Ohm - 17.12.2014
-----
Reactie van Marjan Doets:

"Dank je wel, Duco.   Ik weet dat mijn vader en moeder de activiteiten en contacten van SGS ook altijd zeer gewaardeerd hebben.   De laatste jaren ging de gezondheid van mijn moeder helaas zo achteruit dat zij niet veel meer buiten haar woonplaats kwam. Dank voor jullie aandacht voor haar overlijden.  
Hartelijke groet vanuit Leidschendam, Marjan Doets"  - 28-12-2014

In Memoriam Hans Vierling 07-11-1932 - 12-12-2014

Hans was lid sedert 1974. Kort voor aanvang van het vorige cricketseizoen 2013 (!) belde Hans mij en had een naar bericht te melden. Hij was aan de eindfase van zijn leven begonnen en hoopte het einde van het seizoen nog te halen… Dat is hem royaal gegund geweest met een extra seizoen en bovendien nog met liefst twee kampioenschapen van zijn grote liefde : het Haagse Quick,  de Haantjes.

Ik ontmoette Hans de afgelopen zomer nog een keer toen ik een wedstrijd tussen Quick Hg 2   mocht leiden. Het werd een warm afscheid en de laatste keer dat ik hem ontmoette. Daarna hadden wij nog enige keren per email contact.

Een email van Hans van 3 september 2013 (!) koester ik en meen deze hier te mogen toevoegen.

Beste Duco,
Jouw herinneringen aan Dries Kost deden mij aan herinneren aan de 10 jaren, dat ik met Dries in het bondsbestuur heb gezeten (1975 –1985).
Ik realiseerde me deze week, dat ik jou misschien wel de laatste keer op een cricketveld tegenkwam. Ik koester die tijd (heb op mijn kamer nog een foto van een wedstrijd Quick-UD waarop jij aan het bowling-end naast David Trist staat open jas , mijn zoons aan bat, Ruskamp achter de palen). Ik herinner mij tevens, dat je op de SGS-site schreef, bij mijn melding 80 jaar, dat ik de umpires altijd ontving, dát was een activiteit op verzoek van de toenmalige cricketcommissie . Ik zelf ben altijd betrokken geweest bij alle cricketcommissies vanaf 1955 tot 1986 (KAMPIOEN). Ná die tijd vond ik het wel genoeg. In de 50 er jaren heb ik van alles gedaan, administratie opgezet, jeugd, lid selectiecommissie enz. In 1975 werd ik door Willem van Rossem en Wim Peschar benaderd lid van het KNCB bestuur te worden als “jeugd commissaris”, dat heb ik 10 jaar gedaan (bij mijn afscheid kreeg het lidmaatschap van verdienste). Dat kreeg ik ook van Quick. Het doet me denken aan een tijd van vertrouwdheid en er was vriendschap. Ook humor, Wim Bosman verzon de “blindenstok” voor de z.g. slechtste umpire, Gerrie Stalman kwam die met veel gelach en humor ophalen. Waar zijn die tijden gebleven ??? Dit moest me toch even van het hart, de kans is groot, dat wij elkaar niet meer ontmoeten. Weet, dat ik die tijd koester. Genoeg nu. Hartelijke groet ook voor jouw Lideke (je trouwe volgster).
Hans

Dit was de Hans die mij op mijn verjaardag in maart 2014 nog feliciteerde en eraan toevoegde dat de huisarts hem had gezegd dat hij het cricketseizoen 2014 echt niet ging halen…. Maar Hans wilde nog geen afscheid nemen en gelukkig stelde Gerard Inden mij in de gelegenheid
Quick 2 – Ajax  te umpen zodat ik daar bij Kijkduin, op een stralende zaterdag in juni, Hans en al zijn familieleden nog eens kon ontmoeten. Wat een warmte straalde hij uit en wat genoten de familie en zijn oudere cricketvrienden van zijn aanwezigheid. Dit werd nu echt ons laatste contact, een echt afscheid.

Nu is ook dat cricketseizoen 2014 achter de rug en hoorde ik vanmiddag bij de ALV van de KNCB dat Hans gisteren overleden is. Aan zijn fraaie innings is een eind gekomen.

Ik, de SGS-ers en ook de oudere umpires gaan je missen Hans  maar zullen je niet snel vergeten!

Rust zacht goede vriend.

Duco Ohm - 13.12.2014

Er is geen foto beschikbaar

In Memoriam Frits Bodaan 28.4.1933 – 24.10.2014

Wij moeten afscheid nemen van een enthousiaste cricketer waarmee en waartegen ik heel veel gespeeld heb en met plezier. Ik denk dat ik Bob Commerell moet citeren die, als clubgenoot, Frits van heel dichtbij heeft meegemaakt en onderstaand in memoriam schreef. Jammer dat wij Frits (en zijn Atty) de laatste jaren niet meer langs een cricketveld konden of mochten begroeten. Bridge was zijn grote liefde geworden. Bob schrijft :

“ De naam Bodaan was een begrip binnen V.U.C. zowel bij de voetbal- als bij de cricketafdeling. Als speler en op bestuurlijk gebied heeft hij gedurende meer dan 40 jaar de club gediend. In 1984 werd hij door het V.U.C. Bestuur tot lid van verdienste benoemd.   Frits had altijd uitgesproken ideeën. Zo bowlde hij vaak, in de tijd toen wides nauwelijks werden gegeven, rechts round in de richting van derde slip, om de batsman te laten hengelen. Zo was hij ook een tegenstander van de, in zijn ogen té elitaire, Flamingo’s. Hij richtte de Travellords op om “gewone” cricketers propaganda voor de cricketsport te laten maken, want zijn liefde voor cricket(en bridge) was groot. Dat hij met bepaalde opvattingen soms tegen schenen aanschopte nam hij voor lief. Puurheid ging bij hem boven alles.   Als speler heeft hij bij bijna alle teams de Top Tien aller tijden ingenomen. Met als hoogtepunt zijn 101 op 8-7-1956 in de wedstrijd V.U.C. 2 – Ajax Leiden 1. Ook als umpire heeft hij de cricketsport gediend.   Met onderbrekingen heeft hij vele jaren deel uitgemaakt van de Cricketcommissie, ondanks vele inspanningen was het navrant dat hij als laatste voorzitter – noodgedwongen - de opheffing van V.U.C. Afdeling Cricket moest bekrachtigen.   Bob Commerell. “

Frits werd in 1975 lid van SGS en speelde tot en met 1989 regelmatig voor onze club. In ruim vijftig wedstrijden scoorde hij 763 runs met als hoogste score 48; als bowler liet hij 348 overs los waarvan 49 maidens en nam 48 wickets; als fielder pakte hij 10 vangen.  

Spijtig dat wij de crematie op 30 oktober niet konden bijwonen – de rouwkaart was bij Maarten Ingelse bezorgd en die kwam 3 november uit Spanje terug.  

SGS condoleert Atty en de familie met dit overlijden en hoopt dat zij bij de kinderen en kleinkinderen troost en kracht zal vinden om alleen verder te gaan.  

Frits, rust in vrede.  

Duco Ohm - 04.11.2014

In Memoriam Stuart Squires

Van de zoon van Stuart, John, kreeg ik het bericht dat Stuart 15 juni j.l. is overleden. Hij is bijna 88 jaar geworden.

Stuart speelde voor ACC en HCC en was een tijdgenoot van Wally en Henk van Weelde, de ACC coryfeeën. Ik heb hem leren kennen als een gentleman en een goede cricketer, maar heb helaas nooit met hem gespeeld.

In 1979 en 1982 speelde Stuart 2 wedstrijden voor SGS, dus 4 in totaal en scoorde daarin 45 runs. Hij bowlde 32 overs en nam daarin 1 wicket voor 107 runs, en pakte 1 vang.

Ik heb zoon John namens SGS gecondoleerd met het verlies van zijn vader.

Rust in vrede Stuart.  

Duco Ohm - 01.08.2014


Coen Burki in 2008


lees hier het artikel in
De Gelderlander
18 juli 2014 ....

In Memoriam Coen Burki 25.11.1939  -  11.7.2014

Vanmiddag bereikte mij het bericht dat onze Coen op 74 jarige leeftijd is overleden.

Coen was een fanatieke cricketer, een goede umpire en een geweldig SGS lid. Hij werd in 1980 lid en stond altijd in de basis als bowler om het onze buitenlandse gasten alsmede de spelers in de drielandentoernooien lastig te maken.

Met zijn Diny was Coen ook een trouwe bezoeker van de winterevenementen en bij hun laatste bezoek – het bezoek aan de Apenheul – werd de foto rechts hiervan genomen.

Het ging Coen de laatste jaren niet voor de wind en zijn mobiliteit nam af en ook zijn geheugen liet hem in de steek. Wij zagen hem langzaam maar zeker wegkwijnen toen Diny hem niet langer thuis kon verzorgen en hij in een verzorgingshuis werd opgenomen. J.l. zaterdag , bij de crematie van Stef, hoorde ik al van Theo dat zijn broer niet lang meer in ons midden zou zijn, maar dat het zo snel zou gaan is onbegrijpelijk. Vanmiddag mailde Theo mij: “Hij was nog maar een zielig hoopje en een wanhopig mens geworden.” De familie heeft dan ook vrede met zijn overlijden.

Liefst 17 jaar speelde Coen in de hoogste klasse van onze competitie. Hij kwam in de periode 1951-1976 uit voor de beide verenigingen met dezelfde naam: Quick 1888 en Quick Den Haag. Vooral in de vijftiger jaren speelde ik tegen hem en ontstond er een goede band die later toen wij bij SGS gingen spelen en beiden ook in de competitie gingen umpiren verder uitgebouwd werd. In de tachtiger jaren toen wij nog geen 50 waren hielden wij vooral de Engelse batsmen onder controle en konden zij geen hoge totalen scoren. Broer Theo nam het later van ons over.

Een cricketer wordt altijd met cijfers herdacht en er staan van hem indrukwekkende cijfers in de boeken bij de hoofdklasse van de KNCB, vooral als bowler want dat was zijn specialiteit.
Wedstr   inn       runs     no      h.s.  maar wel :    wickets    runs    vangen
183        120       521      32       28                          480        6530       43  

Als umpire debuteerde hij in 1989 bij VOC 2 – Hermes DVS 2, het werden uiteindelijk 166 wedstrijden waarvan 120 in de hoofdklasse.

Ook bij SGS speelde Coen graag en zo vond ik onderstaande cijfers :
Wedstr     inn       runs     no      h.s.     en als bowler :  overs  maidens  wickets    runs    vangen
ca. 100      50        546     14       77                                 913        166         147      2.248       15  

De cricketwereld verliest een goede vriend want op Coen kon je eenvoudig niet boos worden en SGS verliest, zo kort na Stef, weer een prominent lid.

Langs deze weg condoleer ik namens de SGS gemeenschap Diny, Coen Jr, haar familie, alsmede Theo, Blanche en hun familie.

Wij zullen Coen niet snel vergeten. Rust nu maar zacht makker.

Duco Ohm 12.06.2014  

Stef Egging    19.12.1948 -   29.06.2014

Kort voor de Kerst kreeg ik een telefoontje van Arthur van Lunszen die, net terug van een bezoek in het ziekenhuis, mij berichtte dat onze Stef zeer ernstig ziek was en dat genezing uitgesloten was. Dat was toen even slikken.

Het is ondenkbaar dat wij hem nu niet meer bij onze activiteiten zullen aantreffen. Geen biertje of wijntje meer, geen aandacht meer voor de dames langs de velden, geen gefotografeer meer langs de boundery, geen Bad Boys meer en het einde van een grote, hechte, vriendschap met zijn en onze vrienden Arthur van Lunszen, Theo Strating en ‘Stewy’ Spalding. Wat zullen wij Stef missen. Het drie/vierlanden toernooi, in juli op Sparta, zal dan ook anders zijn dan in de voorafgaande jaren.

Stef werd lid in 1993 en kwam regelmatig uit voor zijn Quick in Nijmegen en SGS. Voor SGS luiden zijn cijfers:

 

Wedstrijden

Innings

Runs

H.S.

gem.

Overs

Wickets

Runs

Vangen

1993-2013

103

85

1075

61

14.73

60

7

234

30

Een zeer bijzonder mens is ons ontvallen, een cricketer met een groot hart, een mens met uitsluitend vrienden en niet te vergeten vriendinnen. Vader van een voortreffelijk cricketster, zijn trots, zijn Lotte. 

De laatste maanden bezochten velen hem op zijn Quick en wat stelde hij die bezoeken en aandacht op prijs! Dank natuurlijk ook aan Arthur van Lunszen die Stef zo goed begeleidde in die laatste fase waarin Stef langzaam maar zeker en snel achteruit ging en steeds meer hulp nodig had. 

Een van Stef’s laatste activiteiten voor SGS was nog het schoonmaken en opnieuw inrichten van onze kast in de bestuurskamer van Quick 1888. Hij was altijd graag van dienst. Ook daarvoor zijn wij hem dankbaar. Een herinneringsplaatje zal op die kast geplaatst worden. 

Stef, het was een voorrecht jou in SGS te hebben gehad en een vriend van je geweest te mogen zijn . Voor mij was jij zó bijzonder dat ik meerdere foto’s bij dit In Memoriam heb geplaatst. Zo wil ik, en ik denk velen met mij, jou de laatste eer bewijzen, gedenken en herinneren. 

Wij gaan je missen makker.

Rust zacht. 

Duco Ohm

Jan van Harmelen 18.11.1922 -  10.5.2014

Op 91 jarige leeftijd is ons Jan van Harmelen ontvallen.

Tot op hoge leeftijd speelde hij bij onze Senioren Onderlinge en hij was met zijn echtgenote een graag geziene gast bij onze winterevenementen. Hij hield de band met SGS warm en op onze wederzijdse verjaardagen werd er lang getelefoneerd en bijgepraat. Jan speelde ruim 110 wedstrijden voor SGS, waarin hij 1.202 runs maakte met als hoogste score 40; ook bowlde hij 383 overs en nam daarin 57 wickets en in het veld pakte hij 17 vangen.

Wij en Excelsior verliezen een van onze meest sympathieke leden, iemand die wij niet snel zullen vergeten.

Rust zacht Jan !

Duco Ohm - 14.05.2014

In Memoriam op de Excelsior'20 website

Jonathan Payn Fellows-Smith

Jonathan is op 28 september 2013 in een ziekenhuis in Bedfordshire overleden.
Hij werd 81 jaar. ‘Pom Pom’ Fellows Smith – een Zuid Afrikaan – werd in 1980 lid van SGS nadat hij eind 70-er jaren met de Engelse XL-club in het Drielandentoernooi tegen SGS speelde. Hij was een hard slaande batsman en een getructe legspin bowler die het de SGS-batsmen met name in de spannende strijd in 1978 te Oxford zeer moeilijk maakte. In 1985 heeft hij één wedstrijd voor SGS gespeeld, waarin hij 49* in de boeken bracht en in 13 overs 5 voor 49 bowlde en ook 3 vangen pakte.
Hij heeft een tijdje als tolk-vertaler in Nederland gewerkt en speelde in 1974 zelfs een wedstrijd in de Nederlandse competitie voor ACC 2 tegen Sparta en bowlde 5 voor 50! Hij zou ook voor Alkmaar gespeeld hebben, maar dat hebben vooralsnog niet kunnen achterhalen.

Een citaat uit Wikipedia: “Appearing first as a student for Oxford University in 1953, he won his Blue that season and in the following two years as an all-rounder. He stayed in England after his university days and played fairly regularly for Northamptonshire in 1957, when the team equalled its highest-ever placing by coming second in the County Championship. He finally played his first “first-class cricket” in his native country in 1958-59, turning out regularly for Transvaal that season, and the following season he scored 512 runs with two centuries at an average of 73.14, and was picked for the 1960 ‘South African’ tour to England. For much of the tour, Fellows-Smith batted very low in the batting order. He returned respectable figures of 863 runs and 32 wickets, and he played in four of the five Tests, batting at number seven or eight in three of them, but promoted to number three for the final match at The Oval. After the 1960 tour, Fellows-Smith played one more first-class match in South Africa and just two more in England, both for Free Foresters against his former university. In 1966, he played Minor Counties cricket for Hertfordshire.”

Duco Ohm / Maarten Ingelse - 03.03.2014

Herman Hulsinga op 19 januari 2014 op 81 jarige leeftijd overleden.

Herman en zijn Marijke waren trouwe bezoekers van onze wedstrijden en winterevenementen.
Een paar jaar geleden heeft hij (na 36 jaar) zijn lidmaatschap opgezegd. Hij was lid van 1975 t/m 2011.
Hij speelde tot 1990 voor SGS en kwam uit in 32 innings, scoorde 103 runs; bowlde 22 overs en nam 4 wickets voor 56 runs en hield 4 vangen vast.
Wij condoleren Marijke en haar kinderen en kleinkinderen met het verlies van hun echtgenoot, vader en grootvader.

Duco  22.01.2014

 

 


Overzicht 2014

H. Hulsinga (oud lid)
S.J. Egging
F.W. Bodaan
J.P. Payn Fellows-Smith
C. Burki
H.A. Vierling
J.F. van Harmelen
S. Squires
mw. E. Doets-van Dijk