Still Going Strong Cricket Club

Overlijdensberichten 2016


Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links):

Er is geen foto beschikbaar

Frans Raasveld overleden op 14 oktober 2016 (08-12-2016)

Eerst nu vernamen wij van zijn zuster Marga dat Frans op 14 oktober j.l. op 71  jarige leeftijd is overleden.
Zijn broer Peter was een zeer trouwe speler bij SGS en Frans zagen wij na Peters dood helaas minder vaak.

‘Na het overlijden van Peter heeft Frans “zijn plekje” ingenomen in het kleine SGS-cricketboekje en hiermee is dit laatste lidmaatschap beëindigd. De goede herinneringen blijven bewaard ’ schrijft Marga ons.  

Rust zacht Frans

Duco Ohm

In Memoriam Hans Woudstra 17-07-1935 - 16-10-2016

Wij ontvingen via Max de Bruin sr. het bericht dat ACC en SGS lid Hans Woudstra is overleden.
Hij was erelid en Fifty Not Out Lid van A.C.C. en was SGS lid sinds 1976. Hij leefde van 17-07-1935 tot 16-10-2016 Voor de Good Olds rubriek schreef Max sr. destijds: "Hans is één van de 3 gebroeders Woudstra. Hans, Frans en de te vroeg overleden Lou, die in de jaren 50/60 van de vorige eeuw als  goede cricketers in ACC 1 en 2 (1B) hun sporen achter lieten. Na zijn competitief cricket figureerde Hans vele jaren in diverse lagere elftallen van A.C.C. tot aan ACC.7 hetgeen in 1987 in de Koch klasse uitkwam en waar social cricket gepaard ging aan opleiding van de oudere jeugd. Daarnaast maakte hij 22 jaar deel uit van het ACC Bestuur waarbij mooie projecten van nieuwe clubhuizen werden gerealiseerd en waarvoor hij werd benoemd tot Erelid van ACC in 1977. Hij is een echte cricket kenner en liefhebber met de “ spirit of the game”  hoog in het vaandel. Samen met zijn Carolien een trouw volger van A.C.C.1 , maar helaas laat zijn mobiliteit de laatste tijd nog al te wensen over.  Voor zover ik weet kwam hij nooit voor S.G.S. uit in welke wei dan ook."  

Pieter van der Hammen - 18-10-2016

In Memoriam Ron Rishworth   26-11-1932 - 16-7-2016

De Nederlandse cricket- en rugbywereld, HBS en SGS verliezen met het overlijden van Ron één van hun coryfeeën.  Een kleine zestig jaar geleden speelde ik al tegen HBS en Ron die gedurende vele jaren hun voortreffelijke openingsbat in de hoofdklasse was. Een kaarsrecht bat en moeilijk weg te krijgen.

Ook was hij de grote man achter de Commonwealth CC, de club van Engelstaligen in Nederland, die vele wedstrijden met vaak sterke teams speelde tegen Nederlandse clubs en buitenlandse touringteams.

Na zijn actieve periode als speler werd hij een trouwe, goede umpire waarmee ik vele wedstrijden in de Nederlandse cricketcompetitie geumpired heb.

Hij was een zeer vriendelijke Engelsman die onze taal voortreffelijk beheerste en al in 1979 lid van SGS werd; hij speelde slechts 25 cricketwedstrijden voor ons waarin hij regelmatig runs maakte, wat wickets nam en een paar vangen deed. Inmiddels had hij zijn hart verpand aan onze golfafdeling waar hij, sinds 2001 als commissielid, één van de drijvende krachten was. Hij speelde met SGS meer golfwedstrijden dan cricketwedstrijden!
Voor zijn inzet en betrokkenheid op alle fronten werd Ron in 2011 tot Lid van Verdienste van SGS benoemd.

Een man die ik tot mijn vrienden mocht rekenen, een man die wij niet snel zullen vergeten.

Dank voor alles wat je voor SGS gedaan hebt.
Rust zacht beste Ron.

Duco Ohm, 17-07-2016

David Hamilton overleden 18-05-2016

Op 18 mei overleed David Hamilton op bijna 94 jarige leeftijd en op 17 juni werd afscheid van hem genomen.
Op hun website herdenkt de Forty Club (Barry Aitken) hem:

“It is with deep regret that we inform you that David L Hamilton, Life Vice President of the Forty Club, passed away peacefully in his sleep at 3:30 am this morning.
David was hoping to celebrate his 94th birthday a little later this year. Details of the funeral or memorial service will be announced when they are available. We said ‘goodbye’ to Forty Club luminary David Hamilton today (17/6). Player, match manager, tour manager, secretary and Life Vice President, he seemed to live for the Forty Club and was a passionate supporter.
Well done to Tonbridge CC who organized such a poignant farewell.
Requiescat in Pace".

Ik denk dat alleen de oudere SGS-ers zich deze vriendelijke man zullen herinneren als de leider/organisator van de Engelse teams die op tour gingen of meededen (hij ook) aan het drielandentoernooi. Dat deed hij met Robert Munn. Zij waren dus de voorgangers van Ron Hart die dit werk van hen overnam. David Hamilton en Robert (Bob) Munn werden voor hun voortreffelijke werk 30 jaar geleden, in 1986, tot buitenlandse leden van verdienste (Honorary Members) van SGS benoemd.  

Een bijzonder mens is niet meer. Wij condoleren onze vrienden in Engeland met dit grote verlies en zullen hem, net als zij, niet snel vergeten.

Rust zacht beste David.  
Duco Ohm 27-06-2016

In Memoriam   Anny Nightingale (28-08-1923 - 15-06-2016)

Vorige week is Anny op 92 jarige leeftijd overleden en in kleine kring begraven. Ik kreeg dit bericht van een goede Kampong vriend die nog wel contact met haar had. Zelf heb ik een aantal keren met haar gebeld maar het werden steeds kortere gesprekken; Anny had er geen zin meer in en hield de gesprekken verschrikkelijk kort, ook die met haar goede vriendin Hanny Knüpfer: jammer, erg jammer.

In het verleden bezocht zij met haar Harold trouw de wedstrijden van Kampong en SGS en de charmante en vriendelijke Anny was altijd zeer betrokken bij het wel en wee van SGS (en Kampong). Ook na de dood van haar Harold onderhield zij contact met ons. Op Kampong draagt een pad zelfs Harold’s naam !

Een bijzondere vrouw is niet meer in ons midden maar wel in onze herinneringen.

Rust zacht Anny

Duco Ohm - 22-06-2016

-------------------------

Vanuit Amerika reageerde Anny’s zoon Peter

Duco,

Dat is een heel mooi in memoriam voor mijn moeder. Ze had voor ons vaak ook niet meer dan een tiental seconden.
Dagelijks weten dat we er nog waren en onze stemmen horen was belangrijk, maar daar hield het meestal mee op. 
Zoals je schrijft, heel triest.

Hartelijk dank voor dit waardig afscheid.

Peter Nightingale <http://www.phys.uri.edu/people/nightingale.html>
Department of Physics, East Hall University of Rhode Island Kingston, RI 02881, USA
Telephone 401.874.5882; Fax 401.874.2380

In Memoriam Ans van der Hammen (11-6-1919 – 12-2-2016)

Ons oudste lid is j.l. vrijdag op bijna 97-jarige leeftijd overleden.
Ans was voor mij van een eerdere generatie en wij kenden elkaar voornamelijk van de winter evenementen waar zij tot op hoge leeftijd aan deelnam. (
Voor de laatste keer op 19 januari 2008 bij de Nieuwjaarsbijeenkomst in Vinkeveen - Roelof)
Zij voerde de lijst van Good Olds aan en uit de door haar zoon Pieter voor die rubriek geschreven bijdrage wil ik graag citeren:

Ik schat dat zij tot ca. 2005 nog sterk bij SGS en de winteractiviteiten betrokken was. Een van haar laatste bijeenkomsten was een fietstocht tussen Rotterdam en Delft. Met terug zoals het hoort wind tegen…….. Zij kwam een uurtje te laat binnen en het gezelschap was ongerust, maar ja ze is van voor de oorlog, dus opgeven was geen optie. Na de Hermes periode van mijn vader volgden na 1945 de Olympia jaren in Gouda en zat zij als zo vele cricketmoeders met de kinderen zondag langs het veld. Een hechte kern ontstond in de jaren 60 met Jan Hulleman, Chris Karelse, Piet van Vliet, Ge Brummelkamp, Wout van de Bovenkamp e.a. met als hoogtepunten wedstrijden tegen de studenten van Groen Geel met als aanvoerder ene Tjebbe Westendorp. Ook de wedstrijden van Olympia tegen SGS waren een jaarlijks clubevenement zoals bij veel andere clubs ook gebruikelijk was. Mijn vader zal ergens begin 60'er jaren lid geworden zijn van SGS en speelde naast de veteranen van Hermes een ruim aantal wedstrijden voor SGS en ik denk dat mijn moeder het grootste deel van die SGS-wedstrijden mee is geweest. Zij bleef ook na het overlijden van mijn vader in 1974 nog zeer betrokken bij SGS en bezocht in haar DAF nog vaak wedstrijden meest in de regio Rotterdam en bezocht trouw de winteractiviteiten totdat autorijden niet meer ging. De laatste jaren woonde zij in het verzorgingshuis Oostduin in Den Haag.

SGS condoleert Pieter, Trijnie, de kinderen en verdere familie met haar overlijden.

Rust zacht lieve Ans.

Duco Ohm - 13-02-2016

Er is geen foto beschikbaar

In Memoriam José de Moura Correia  (03-10-1923  - 19-01-2016) lid sedert 1985

Wij ontvingen op 25 januari het bericht dat José op 19 januari j.l. op 93-jarige leeftijd is overleden.

Hij was SGS-lid sedert 1985 en altijd te vinden bij de thuiswedstrijden van zijn VOC in Rotterdam waar hij de prestaties van het eerste team en die van zijn zoon Ed met grote belangstelling volgde. Hij had altijd even tijd voor een praatje en bood na de wedstrijd graag een biertje aan de umpires aan. Omdat hij geen cricketer was, maar wel een gezelligheidsmens speelde hij nooit voor ons en volgde hij SGS van afstand.

Wij wensen zijn Ed, Victor, Jenny en overige familie sterkte toe met het verwerken van hun verlies.
Rust zacht José.

Duco Ohm - 25-01-2016

Overzicht 2016

J. de Moura Correia
D.L. Hamilton
F.J.M. Raasveld
mw. A.C.van der Hammen Hardon
R. Rishworth
mw. A. Nightingale
H. Woudstra