Still Going Strong Cricket Club

Overlijdensberichten 2017


Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links):

In Memoriam Michiel Soeters  23-12-1944   09-12-2017 (10-12-2017)

Onze Michiel heeft een ongelijke, zeer lange, strijd verloren en is op 72-jarige leeftijd overleden.

Een maand geleden plaatsen wij nog een bericht van hem op de website, een bericht waarin hij aankondigde “Ik ben nu hard bezig aan mijn conditie te werken, die de drie maanden in isolatie een ferme tik heeft gekregen. Er is mij ook aangeraden groepen mensen te mijden want in mijn toestand kan ik niet hebben dat iemand mij een griepje laat staan een verkoudheid bezorgt”.

Het is dus helaas bij het sturen van een kaart met goede wensen gebleven. Cricket pikte hij op bij VRA in Amstelveen waar hij vnl. in het tweede speelde en een enkele maal in het eerste. Hij was veel in het buitenland werkzaam maar als hij in ons land was meldde hij zich om enkele wedstrijden bij SGS te spelen en zag uit naar het seizoen 2018 bij onze SO. Op de zondagen was hij, als hij in het land was, een betrouwbare umpire bij competitiewedstrijden. Cricket was zijn grote liefde.
Vanwege zijn langdurig verblijf in het buitenland waren de contacten met Michiel de laatste jaren schaars maar zijn belangstelling voor het wel en wee van onze vereniging bleef onverminderd groot.

Tussen 1984 en 2017 speelde Michiel 115 wedstrijden, scoorde 1899 runs, had een hoogste score van 80 en gemiddeld 18,26. Hij bowlde in 8 overs 1-25 en in de boeken staan 21 vangen en 1 stumping. In de jaren 2008 t/m 2016 speelde hij niet vanwege dat verblijf in het buitenland.

Rust zacht grote vriend – wij zullen je missen!

Duco Ohm

In Memoriam Chris Bax  03-10-1941    08-12-2017 (08-12-2017)

Vanmiddag bereikte mij het bericht dat onze Chris op 76 jarige leeftijd is overleden.

In 1953 begon Chris te cricketen bij VUC. Later, toen hij zeer betrokken was bij de Deltawerken, kwam hij in Roosendaal terecht waar o.a. Carel Hubert en Dick Rigbers in 1983 de cricketclub Pelikaan oprichtten. Daar speelde hij met veel genoegen.
In 1994 stopte Pelikaan en ook Chris met competitie cricket. Toen in 2003 VSOP (een clubje van oud-VUC-ers) werd opgericht volgde er nog een tiental fijne jaren met o.a. een toer naar Engeland, een toer met 23 deelnemers waarvan er liefst 11 als SGS-ers waren.

Chris was een fanatieke cricketer, eerst bij SGS en later bij onze SO, en zijn Heleen werd in die periode jarenlang de geweldige scoorster van de SO.
Tijdens de laatste toer, afgelopen zomer naar Hengelo in het Oosten,  een toer die zij jarenlang organiseerden, waren zij nog aanwezig. Samen waren zij ook trouwe bezoekers van onze winterevenementen.
Het ging Chris  de laatste jaren niet voor de wind en zijn mobiliteit nam af maar met hulp van Heleen en zijn zoon wist hij niet alleen een groot aantal wedstrijden bij te wonen maar gelukkig ook het 45 jarig jubileum in Nieuwerkerk a.d. IJssel in september.

Een cricketer wordt altijd met cijfers herdacht en zo staan van hem de volgende cijfers bij SGS over de periode 1989 tm 2012 genoteerd:
Wedstr.   Inn.  Runs     h.s.  gem.     en ook :    wickets    runs   vangen
   153      147   1867      50   13.53                          2            26        27

Langs deze weg condoleer ik namens de SGS gemeenschap Heleen en de familie.
Wij zullen Chris niet snel vergeten.
Rust nu maar zacht makker.

Duco

Gerard Inden postuum onderscheiden door de KNCB (14-12-2017)

Tijdens de ALV van de KNCB werd Gerard postuum, maar oh zo verdiend, tot Lid van Verdienste benoemd.
Wat zou hij daar trots op zijn geweest.

Duco Ohm

---------------

IN MEMORIAM Gerard Inden  20-08-1944  17-11-2017 (17-11-2017)

Een beminnelijk mens voor zijn vrienden, een groot organisator en een goede umpire is aan de gevreesde ziekte bezweken. Het was een klein stemmetje waarmee hij mij op 8 november belde en vertelde hoe hij ervoor stond. De 10e zou hij horen of er met een chemokuur nog iets te redden viel. De uitzaaiingen waren helaas te ernstig en zijn overlijden volgde vandaag, afschuwelijk snel.

Ik verlies een grote vriend waarmee ik meer dan tien jaren in de scheidsrechterscommissie zat. Ook ‘stonden’ wij samen in heel veel Nederlandse cricketwedstrijden op het hoogste niveau. Grote, belangrijke interlandwedstrijden heeft hij ook achter zijn naam staan. Bij speciale gelegenheden wilde Gerard graag SGS wedstrijden umpiren, zo ook bij het laatste vierlandentoernooi, in Juli op Sparta,  waar hij met zijn makker Jacques Mulders een paar wedstrijden leidde. Gerard behoorde ook tot de laatste trouwe leden die getracht hebben de crickettak bij de Stichtse overeind te houden. Het afbranden van het onverzekerde clubhuis met de daarin opgeslagen cricketmaterialen was de laatste klap die SCHC niet heeft overleefd

In de jaren 2000-2009 speelde Gerard 61 wedstrijden met SGS, batte hij in 53 innings en scoorde 170 runs. In 20 overs nam hij 1 wicket en ook werd 1 vang opgetekend.

Het zal vreemd zijn Gerard de komende zomer niet meer in het veld te zien staan. Ook bij de vergaderingen van SGS, de SRC en de KNCB zal zijn afwezigheid opvallen.

Gerard : bedankt voor alles dat je voor cricket in ons land gedaan hebt. De Flamingo’s hebben je met hun Willem van Rossem Memorial daarvoor terecht onderscheiden ! . Ook dank voor de vriendschap die ik van je mocht ontvangen.

Onze gedachten gaan nu natuurlijk uit naar zijn echtgenote Mariëlle en de familieleden die wij met dit grote verlies condoleren.

Gerard, makker, rust zacht - wij zullen herinneringen aan betere dagen koesteren en je niet snel vergeten.

Duco Ohm

IN MEMORIAM Jan Tekenbroek 20-05-1927  10-11-2017 (14-11-2017)

Een echte SGS-er is niet meer. Na jarenlang zijn Anneke liefdevol verzorgd te hebben is Jan, toch nog onverwacht, overleden. Hij had de laatste jaren twee grote wensen en die heeft hij beide gerealiseerd. De eerste was Anneke overleven om haar te mogen begraven en niet andersom. De tweede was de 90e verjaardag van zijn grote vriend Willy van Nierop te kunnen bijwonen.  

Op VRA, waar Willy van Nierop zijn 90e verjaardag vierde, was hij dan ook aanwezig en hield een prima speech waarin hij zijn jarenlange vriendschap naar Willy en Dolly duidelijk uitte.

Het was de laatste keer dat ik Jan ontmoette en zijn afscheid - in de golfkar maakte hij  met de kleinzoon van Willy – Mees - niet alleen een rondje om de pitch, waarna hij wuivend naar de gasten op het terras van het clubhuis het complex verliet maar aansluitend ook nog een afscheid rondje over Pinoke , heeft mij echt getroffen. Dat was een waar afscheid!

Het is de moeite waard nog eens in ons jubileumboek van 2004 te bladeren en de verslagen te lezen die Willy van Nierop optekende (pag. 88-105). Ook geeft de link naar de historie van de winterevenementen een indruk wat er zoal georganiseerd is door deze commissie waarvan Jan jarenlang deel uitmaakte (Historie winterevenementen). Daarom werd hem  In 1993 terecht ons Gouden Ereteken toegekend.  

Rust zacht Jan en dank voor alles dat je voor ons SGS gedaan hebt.  

Duco Ohm

In Memoriam Kurt Østergård (11-11-2017)

It is with great sadness that Dansk XL was informed about the death of Kurt Østergaard on Thursday, 9th November 2017.

On the 28th August 2017, Kurt had an accident while out cycling and suffered a fracture of the skull together with haemorrhaging of the brain. As a result, he was put into an artificial coma. He began to recover miraculously after the accident and on 8th November he was very positive after being released from the rehabilitation centre. Unfortunately on the following day his heart stopped functioning.

We remember Kurt as a lively, vibrant and bubbly person who was always ready for a battle in the many senses of the word. Cricket had a special place in Kurt's life. He stood for all the correct values and traditions in cricket. He breathed and lived for cricket, and Kurt's knowledge of cricket has greatly benefited many throughout the years. Kurt was involved in all areas of cricket in Denmark. For many years, he was a member of the Board of Directors of the Danish Cricket Association. As the long-standing chairman of the Fredericia Cricket Club, he was responsible amongst other things for the coaching, youth tournaments and women's cricket at the Club.

Kurt has been a member of Dansk XL for decades and has been President for the past few years. We will all miss his wonderful sense of humour, infectious laugh and the forthrightness that characterised him. He always provided many good stories and anecdotes. Danish Cricket has lost a valuable person with a huge capacity, and the members of Dansk XL have lost a good friend and companion, together with a person who excelled in all of the 1st, 2nd and 3rd halves of a match.

There are going to be many who will miss Kurt. The times we spent together on cricket pitches will be remembered and discussed for many, many years to come. This will also be the same for his many friends in the Netherlands, UK and Spain with whom Kurt had a very special relationship.

An anonymous author expressed the situation about a death as:
"We can close our eyes and wish that he would return,or we can open your eyes and see what he left behind. We can remember him above all despite that he has disappeared,or we can protect his memory and let it live on."

Dansk XL will ensure that Kurt's name will be remembered and today our thoughts go to his family and relatives at this very sad time.

The funeral will take place at Christianskirke, Christiansvey 4, in Fredericia on Saturday 18th November 2017.

In honour of Kurt Østergard's memory.
On behalf of Dansk XL

Paul “

Wij gaan Kurt missen en oh wat zal het vreemd zijn als wij deze gezellige, spontane, vriendelijke Deen in Juli niet zien bij het toernooi  in Koge.
Veel SGS-ers verliezen een vriend. Geweldige herinneringen zullen ook wij koesteren. Rust zacht Kurt !  

Duco Ohm - 11-11-2017

In Memoriam Gijs Buijze - 17-01-1925   30-10-2017  (01-11-2017)

Gijs Buijze, ons op twee na oudste lid, is op 92 jarige leeftijd overleden.
Cricket speelde hij niet bij ons maar hij nam wel aan enkele golfwedstrijden deel.

Meer van hem kwam ik te weten via het krantenknipsel dat Donald Noorhoff mij eens toezond en dat u door op bijgaande link te klikken kunt nalezen : Krantenartikel Gijs Buijze

Vooral bij zijn grote liefde, cricket bij Hercules, zal hij gemist gaan worden.

Rust in vrede Gijs.  

Duco Ohm 


In Memoriam Hans van Keulen : 16-4-1941 - 17-5-2017 (20-05-2017)

Wij nemen afscheid van een moedige vrouw voor wie de laatste jaren niet eenvoudig waren.

De cricketwereld verliest een trouwe bezoekster die altijd met haar man aanwezig was, niet alleen bij de heren- en dameswedstrijden van de KNCB die door haar Bob geleid werden, maar ook bij SGS tijdens zijn actief meespelen en later umpiren. Hansje was een gezelligheidsdier, wilde nooit snel naar huis en genoot van het gezelschap spelers en hun dames. Bij de derde innings van de SO werd zij gemist. Een praatje met haar onder het genot van een rood wijntje, haar favoriete drankje, is nu verleden tijd.

Lieve Hansje : wij gaan je missen. De fijne en goede herinneringen zullen wij koesteren en jou niet snel vergeten.

Duco Ohm

In Memoriam Ans Diepeveen-Nieuwendijk : 14-11-1932 - 12-4-2017 (17-04-2017)

Helaas moeten wij weer definitief afscheid nemen van een van onze oudere dames.

Ans, de weduwe van Jacques, was lang een trouwe bezoekster van de wedstrijden van SGS en de ACC-veteranen waar haar Jacques zoveel plezier aan beleefde. Zij (en ook haar dochter Monique) was toen altijd betrokken bij de slotdag op ACC waar twee SGS-teams twee ACC-teams bestreden en de ACC dames een fantastische en ongekende tea-party verzorgden waarvoor alle ACC spelers een taart meebrachten. Dat werd een jaarlijkse happening die veel oudere SGS-ers graag bijwoonden, eigenlijk een reünie aan het eind van het cricket seizoen.

Helaas zagen wij haar de laatste jaren niet meer langs de boundery in Amstelveen en ook het persoonlijke contact verwaterde. Nu resten ons slechts goede herinneringen.  

Rust zacht Ans.  

Duco Ohm.

Er is geen foto beschikbaar

In Memoriam Dina van der Ende-Mulder : 20-08-1925 - 14-12-2016 (21-03-2017)

Haar dochter Hanneke schreef ons:

“Mijn moeder, Dina van der Ende-Mulder, is op 14 december 2016 op 91 jarige leeftijd overleden.
Zij was vanaf 1987 weduwe van A. van der Ende (Dolf) die altijd een enthousiast cricketer was, lid van Hermes DVS en ook van SGS.
Door haar hoge leeftijd en fysieke omstandigheden kwam ze al erg lang niet meer op het cricketveld. Maar ik weet nog dat toen mijn vader nog leefde, cricket een groot deel van haar leven uitmaakte, en dat zij daar zeer veel goede herinneringen aan koesterde.
Vriendelijke groeten, Hanneke van der Ende
“.

Zo langzamerhand ben ik één van de oude garde geworden die met en tegen oudere SGS-ers gespeeld heeft. Natuurlijk was onder die tegenstanders ook Dolf die met zijn Dina de andere Hermes kanjer Manus Stolk en zijn Sjaan naar de wedstrijden van SGS en Hermes DVS begeleidde.

Dat was de tijd dat de echtgenotes bij onze wedstrijden (vaak dominant) aanwezig waren. Zij zorgden voor een geweldige sfeer bij de derde innings en vroeg naar huis gaan was niet aan de orde….. Ik koester die goede herinneringen en veel ouderen met mij. Rust zacht Dina.

Duco Ohm.

In Memoriam Ben Teeuwisse : 29-12-1922 - 12-02-2017 (14-02-2017)

Vanmorgen bereikte mij het bericht dat Good Old Ben Teeuwisse, ons oudste lid, op 94-jarige leeftijd is overleden.

Ben was een enthousiast cricketer, bij o.a. CRIC- het latere Hippo – en HTCC  in Eindhoven en werd in 1960 lid van SGS, waarvoor hij tussen 1960 en 1979 19 wedstrijden speelde; hij scoorde 141 runs, nam 17 wickets en hield 10 vangen vast.
In de 60-jaren van de vorige eeuw maakte hij ook een groot aantal jaren deel uit van de propagandacommissie van de KNCB

Ben was de laatste jaren een trouwe bezoeker van onze wedstrijden op ACC en zeker als wij tegen Hippo speelden. Hij genoot van de aandacht die hij van zijn vele cricketvrienden ontving en dronk met hen en een van zijn dochters die hem altijd vergezelden (en waarvoor hij zeer dankbaar was), onder het genot van een sigaartje, na afloop graag een biertje. Hij was een gezelligheidsdier die vaak ook nog een hapje bleef mee-eten. 

Wij zijn Ben zeer dankbaar voor de tijd die hij gestoken heeft in het schrijven van liefst drie wetenwaardige artikelen voor onze website. U kunt ze vinden bij de berichten uit de Oude Doos t.w. 31-10-2011 , 21-01-2012 en 15-03-2012. Dit zijn stukken cricketgeschiedenis die bewaard zullen en moeten blijven en ons aan Ben zullen blijven herinneren.
Lees deze verhalen: klik HIER

Bijzonder is ook het feit dat Ben heel verheugd was uitgenodigd te worden voor een reünie van medewerkers van het blad Libelle. Zij hadden op Google naar Ben gezocht en hem teruggevonden dankzij de hierboven vermelde artikelen en een telefoontje naar de secretaris van SGS die het adres en telefoonnummer kon doorgeven. Over die reünie raakte hij niet uitgesproken. Geweldig.

Wij zullen ‘onze’ Ben, een markante SGS-er, niet snel vergeten en hem langs de boundary op ACC gaan missen.

Rust zacht goede vriend !

Duco Ohm.

----------------------------------------------

Bericht aan SGS (12-04-2017)

Lieve SGS-vrienden,

Voor ons is de Nederlandse cricketwereld op al zijn velden een warme wereld waarin een hartelijk welkom vanzelfsprekend is. Het is ook een heel speciale wereld en een waaraan wij ons bestaan te danken hebben; onze ouders hebben elkaar bij VVV ontmoet in de zomer van 1945.

De vriendenkring van onze ouders bestond voor een heel groot deel uit cricketers; zo waren we bruidsmeisjes hij crickethuwelijken en onze peetooms waren cricketvrienden.

We hebben en bewaren geweldige herinneringen aan de wedstrijden van (Hippo-)CRIC, HTCc, SGS en vele uitwedstrijden; allemaal met velden waar je als kind heerlijke zomers doorbrengt. Herinneringen aan Karel Klinkhamer, Maarten Ingelse en de Nooijen en hun ouders hebben we ook sinds die tijd.

Dat hartelijke welkom bij jullie, jaarlijks ervaren door oude Ben en (een van) ons, gaan we niet vergeten en de warme aandacht die we nu bij het overlijden van oude Ben hebben ondervonden, het fraaie In Memoriam, de mooie bloemen en de komst naar het afscheid en de crematie; die vergeten we ook niet. Het was hartverwarmend!

Sabien, Stans en Dorien Teeuwisse  

In Memoriam Anne-Margrieta Tekenbroek-Reyseger : 08-12-1931 - 27-07-2017 (01-08-2017)

Anneke, een van de enthousiaste dames bij SGS, de echtgenote van Jan, is na een lang ziekbed overleden.

Zij was altijd aanwezig bij de winterevenementen, die ook lange tijd mede door haar Jan, werden georganiseerd. Ook bij vele wedstrijden ontbrak zij niet. Zij had altijd een warme belangstelling voor het wel en wee van de SGS-ers die aan de evenementen en wedstrijden deelnamen en haar aanwezigheid werd altijd door iedereen zeer op prijs gesteld.

De laatste jaren waren voor Anneke en Jan niet eenvoudig. “Aan een dappere maar ongelijke strijd is nu een eind gekomen” schrijft Jan.

Wij SGS-ers zullen de fijne herinneringen aan deze sympathieke arts in ruste koesteren en condoleren Jan, de kinderen en kleinkinderen met dit verlies.

Rust zacht lieve Anneke !

Duco Ohm

Overzicht 2017

B.H. Teeuwisse mw. A.U.J. van der Ende-Mulder mw. A. Diepeveen-Nieuwendijk
mw. J.M. van Keulen-Treels mw. A. Tekenbroek-Reyseger G. Buijze
K. Østergård J.E. Tekenbroek G.J.M. Inden
C.W. Bax J.M. Soeters