Still Going Strong Cricket Club

Overlijdensberichten 2017


Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links):Download hier de rouwkaart

In Memoriam Hans van Keulen : 16-4-1941 - 17-5-2017 (20-05-2017)

Wij nemen afscheid van een moedige vrouw voor wie de laatste jaren niet eenvoudig waren.

De cricketwereld verliest een trouwe bezoekster die altijd met haar man aanwezig was, niet alleen bij de heren- en dameswedstrijden van de KNCB die door haar Bob geleid werden, maar ook bij SGS tijdens zijn actief meespelen en later umpiren. Hansje was een gezelligheidsdier, wilde nooit snel naar huis en genoot van het gezelschap spelers en hun dames. Bij de derde innings van de SO werd zij gemist. Een praatje met haar onder het genot van een rood wijntje, haar favoriete drankje, is nu verleden tijd.

Lieve Hansje : wij gaan je missen. De fijne en goede herinneringen zullen wij koesteren en jou niet snel vergeten.

Duco Ohm


Hans is overgebracht naar de afscheidskamer van Ineke Smit Uitvaartverzorging, Zomerkade 165 in Haarlem.
Dinsdag 23 mei van 19.00 tot 20.00 uur kunt u hier afscheid van haar nemen.
De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.
Correspondentieadres:
R.D. van Keulen, Rechthuisstraat 50, 2024 EE Haarlem  E-mail : bobvankeulen4 @ gmail.com

In Memoriam Ans Diepeveen-Nieuwendijk : 14-11-1932 - 12-4-2017 (17-04-2017)

Helaas moeten wij weer definitief afscheid nemen van een van onze oudere dames.

Ans, de weduwe van Jacques, was lang een trouwe bezoekster van de wedstrijden van SGS en de ACC-veteranen waar haar Jacques zoveel plezier aan beleefde. Zij (en ook haar dochter Monique) was toen altijd betrokken bij de slotdag op ACC waar twee SGS-teams twee ACC-teams bestreden en de ACC dames een fantastische en ongekende tea-party verzorgden waarvoor alle ACC spelers een taart meebrachten. Dat werd een jaarlijkse happening die veel oudere SGS-ers graag bijwoonden, eigenlijk een reünie aan het eind van het cricket seizoen.

Helaas zagen wij haar de laatste jaren niet meer langs de boundery in Amstelveen en ook het persoonlijke contact verwaterde. Nu resten ons slechts goede herinneringen.  

Rust zacht Ans.  

Duco Ohm.

Er is geen foto beschikbaar

In Memoriam Dina van der Ende-Mulder : 20-08-1925 - 14-12-2016 (21-03-2017)

Haar dochter Hanneke schreef ons:

“Mijn moeder, Dina van der Ende-Mulder, is op 14 december 2016 op 91 jarige leeftijd overleden.
Zij was vanaf 1987 weduwe van A. van der Ende (Dolf) die altijd een enthousiast cricketer was, lid van Hermes DVS en ook van SGS.
Door haar hoge leeftijd en fysieke omstandigheden kwam ze al erg lang niet meer op het cricketveld. Maar ik weet nog dat toen mijn vader nog leefde, cricket een groot deel van haar leven uitmaakte, en dat zij daar zeer veel goede herinneringen aan koesterde.
Vriendelijke groeten, Hanneke van der Ende
“.

Zo langzamerhand ben ik één van de oude garde geworden die met en tegen oudere SGS-ers gespeeld heeft. Natuurlijk was onder die tegenstanders ook Dolf die met zijn Dina de andere Hermes kanjer Manus Stolk en zijn Sjaan naar de wedstrijden van SGS en Hermes DVS begeleidde.

Dat was de tijd dat de echtgenotes bij onze wedstrijden (vaak dominant) aanwezig waren. Zij zorgden voor een geweldige sfeer bij de derde innings en vroeg naar huis gaan was niet aan de orde….. Ik koester die goede herinneringen en veel ouderen met mij. Rust zacht Dina.

Duco Ohm.

In Memoriam Ben Teeuwisse : 29-12-1922 - 12-02-2017 (14-02-2017)

Vanmorgen bereikte mij het bericht dat Good Old Ben Teeuwisse, ons oudste lid, op 94-jarige leeftijd is overleden.

Ben was een enthousiast cricketer, bij o.a. CRIC- het latere Hippo – en HTCC  in Eindhoven en werd in 1960 lid van SGS, waarvoor hij tussen 1960 en 1979 19 wedstrijden speelde; hij scoorde 141 runs, nam 17 wickets en hield 10 vangen vast.
In de 60-jaren van de vorige eeuw maakte hij ook een groot aantal jaren deel uit van de propagandacommissie van de KNCB

Ben was de laatste jaren een trouwe bezoeker van onze wedstrijden op ACC en zeker als wij tegen Hippo speelden. Hij genoot van de aandacht die hij van zijn vele cricketvrienden ontving en dronk met hen en een van zijn dochters die hem altijd vergezelden (en waarvoor hij zeer dankbaar was), onder het genot van een sigaartje, na afloop graag een biertje. Hij was een gezelligheidsdier die vaak ook nog een hapje bleef mee-eten. 

Wij zijn Ben zeer dankbaar voor de tijd die hij gestoken heeft in het schrijven van liefst drie wetenwaardige artikelen voor onze website. U kunt ze vinden bij de berichten uit de Oude Doos t.w. 31-10-2011 , 21-01-2012 en 15-03-2012. Dit zijn stukken cricketgeschiedenis die bewaard zullen en moeten blijven en ons aan Ben zullen blijven herinneren.
Lees deze verhalen: klik HIER

Bijzonder is ook het feit dat Ben heel verheugd was uitgenodigd te worden voor een reünie van medewerkers van het blad Libelle. Zij hadden op Google naar Ben gezocht en hem teruggevonden dankzij de hierboven vermelde artikelen en een telefoontje naar de secretaris van SGS die het adres en telefoonnummer kon doorgeven. Over die reünie raakte hij niet uitgesproken. Geweldig.

Wij zullen ‘onze’ Ben, een markante SGS-er, niet snel vergeten en hem langs de boundary op ACC gaan missen.

Rust zacht goede vriend !

Duco Ohm.

----------------------------------------------

Bericht aan SGS (12-04-2017)

Lieve SGS-vrienden,

Voor ons is de Nederlandse cricketwereld op al zijn velden een warme wereld waarin een hartelijk welkom vanzelfsprekend is. Het is ook een heel speciale wereld en een waaraan wij ons bestaan te danken hebben; onze ouders hebben elkaar bij VVV ontmoet in de zomer van 1945.

De vriendenkring van onze ouders bestond voor een heel groot deel uit cricketers; zo waren we bruidsmeisjes hij crickethuwelijken en onze peetooms waren cricketvrienden.

We hebben en bewaren geweldige herinneringen aan de wedstrijden van (Hippo-)CRIC, HTCc, SGS en vele uitwedstrijden; allemaal met velden waar je als kind heerlijke zomers doorbrengt. Herinneringen aan Karel Klinkhamer, Maarten Ingelse en de Nooijen en hun ouders hebben we ook sinds die tijd.

Dat hartelijke welkom bij jullie, jaarlijks ervaren door oude Ben en (een van) ons, gaan we niet vergeten en de warme aandacht die we nu bij het overlijden van oude Ben hebben ondervonden, het fraaie In Memoriam, de mooie bloemen en de komst naar het afscheid en de crematie; die vergeten we ook niet. Het was hartverwarmend!

Sabien, Stans en Dorien Teeuwisse  

In Memoriam Anne-Margrieta Tekenbroek-Reyseger : 08-12-1931 - 27-07-2017 (01-08-2017)

Anneke, een van de enthousiaste dames bij SGS, de echtgenote van Jan, is na een lang ziekbed overleden.

Zij was altijd aanwezig bij de winterevenementen, die ook lange tijd mede door haar Jan, werden georganiseerd. Ook bij vele wedstrijden ontbrak zij niet. Zij had altijd een warme belangstelling voor het wel en wee van de SGS-ers die aan de evenementen en wedstrijden deelnamen en haar aanwezigheid werd altijd door iedereen zeer op prijs gesteld.

De laatste jaren waren voor Anneke en Jan niet eenvoudig. “Aan een dappere maar ongelijke strijd is nu een eind gekomen” schrijft Jan.

Wij SGS-ers zullen de fijne herinneringen aan deze sympathieke arts in ruste koesteren en condoleren Jan, de kinderen en kleinkinderen met dit verlies.

Rust zacht lieve Anneke !

Duco Ohm

Overzicht 2017

B.H. Teeuwisse mw. A.U.J. van der Ende-Mulder mw. A. Diepeveen-Nieuwendijk
mw. J.M. van Keulen-Treels mw. A. Tekenbroek-Reyseger