Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links):

In Memoriam Roy House  29-04-1935 - juni 2019 (12-06-2019)

Uit Engeland kwam de uitnodiging om 18 juni de afscheidsdienst bij te wonen van Roy waaruit wij moesten opmaken dat Roy niet meer in ons midden is.

Met dank aan zijn kleindochter Mariska kon ik vier jaar geleden onderstaand stukje schrijven toen Roy 80 en dus een Good Old van SGS werd. “Roy kwam in de begin jaren 70 naar Asvion via een van zijn collega’s op het werk. Hij staat binnen Asvion vooral bekend als Mr. Asvion, de man die altijd aanwezig was, altijd bereidt was om ergens mee te helpen of iets te organiseren. Hij was het ook die het clubhuis afsloot. Hij was de echte gastheer van Asvion (zelf als ze uit speelden). Bij Asvion is hij altijd meer een bowler dan een batsman geweest. Met ons SGS is hij tweemaal mee geweest op tour naar Engeland en de oudere SGS'ers herinneren zich zeker nog die haringwedstrijden op Asvion ! Zelfs nadat zijn “cricket-carrière” was afgelopen bij Asvion bleef Roy nog erg betrokken bij de club en het cricket. Hij verzorgde geregeld de lunches en stond altijd op het veld als umpire. Zelfs als het echt nog nodig was trok hij zijn cricketspullen aan (de laatste jaren natuurlijk niet meer)”.

Roy geraakte uit het oog maar zeker niet uit het hart – goede herinneringen zullen wij koesteren.
Rust zacht Roy.

Duco Ohm

Er is helaas geen foto beschikbaar

In Memorian Frans Wouters   † 26-04-2019 (20-05-2019)

Via zijn familie hebben wij de mededeling gekregen dat ons lid Frans Wouters op 26 april jl. is overleden. Wij condoleren zijn familie en wensen hen sterkte bij dit verlies.
Frans speelde vele jaren in VRA met o.a. Willy van Nierop die goede contacten met hem onderhield. Frans speelde in alle teams van VRA maar niet in het eerste. Hij vestigde zich op oudere leeftijd in Portugal maar kwam regelmatig over naar zijn flat in Noordwijk.
Tussen 1973 en 1977 speelde hij 18 wedstrijden voor ons , waarin hij 123 runs maakte met een h.s. van 43. Hij bowlde niet en deed 7 vangen. Hij is wel 45 jaar lid  van SGS geweest!!

 
Namens het bestuur: Pieter van der Hammen, voorzitter

In Memoriam Frank Kramer  14-02-1926 - 11-05-2019 (11-05-2019)

Via ons lid Taco Kramer ontvingen wij de droeve mededeling dat zijn vader en lid van SGS Frank Kramer onlangs op 1 mei is overleden. Frank was tevens lid van Quick 1888 en is 93 jaar geworden. De crematie heeft inmiddels in kleine kring plaatsgevonden.

Het bestuur condoleert Taco en zijn familie met dit verlies.

Frank is lid geweest van Quick 1888 – in de cricketwereld veelal Quick Nijmegen genaamd. Hij speelde uiteraard al jaren niet meer, maar de cricketsport had nog steeds zijn warme belangstelling. Frank was in zijn werkzame leven leraar Engels en bij zijn bezoeken aan Engeland zal zijn liefde voor het cricket ontloken zijn. Frank was het voorbeeld van een gentleman-cricketer. Linkshandige batsman en slowbowler die nooit op hoog niveau speelde, maar veelal op zaterdag, maar ook op zondag met veel plezier zijn geliefde cricketsport beoefende. In onze prestatielijsten zul je vergeefs naar de naam van Frank zoeken want hij heeft nimmer voor ons gespeeld al volgde hij SGS wel op afstand.

Pieter van der Hammen

In Memoriam Kees Schoordijk  17-12-1932 - 03-05-2019 (0-4-05-2019)

Ons bereikte het bericht dat onze Good Old Kees is overleden. Zijn dochter Marieke schrijft op de rouwkaart dat de fysieke gesteldheid al jaren broos was en dat hij toenemend geïnvalideerd raakte door de ziekte van Parkinson. Gelukkig was hij geestelijk tot het laatst prima, grappig, spits en in staat om ondanks alle beperkingen vriendschap met mensen te onderhouden.
Wij verliezen een lid dat ons op afstand volgde maar wel een lid dat een geweldige belangstelling voor cricket in het algemeen had. “Samen met mijn moeder werd er langs de kant genoten van het spel, en vriendschappelijke contacten” schrijft zijn dochter op de kaart.
Kees was één van de Schoordijken die hun hart aan cricket verpand hadden en ik kende hem vnl. als toeschouwer en journalist. Met zijn broer Herman (†) heb ik bij ACC gespeeld en ook tegen de bij CCA spelende broer Jan (†). Aan alle drie heb ik goede herinneringen.
Kees schreef fraaie cricketverslagen voor diverse ochtendbladen en met een biertje erbij konden er door en over ons zelf fraaie zinnen worden toegevoegd. In mijn plakboek, dat even zoek is, staan er een paar uit de 50-iger jaren !
Zijn gezondheid liet hem de laatste jaren in de steek maar aan de telefoon was hij opgewekt en memoreerde dat hij onze SGS site regelmatig bezocht.

Rust zacht Kees.
Duco Ohm

Er is helaas geen foto beschikbaar

In Memoriam Truus Peschar - van den Brink  29-05-1925 - 03-02-2019 (09-02-2019) 

Helaas moeten wij u het overlijden melden van een van onze oudere dames :
Truusje Peschar, de weduwe van Willem, de moeder resp. schoonmoeder van Joke en Albert van Nierop Jr.
Zij bereikte de respectabele leeftijd van bijna 94 jaar.

De ouderen onder ons zullen zich deze charmante dame zeker herinneren en goede herinneringen aan haar bewaren.

Wij condoleren de familie met dit verlies en wensen hen veel sterkte. 

Bestuur SGS

In Memoriam Corrie Terwiel - Vos (28-01-2019)

Wij ontvingen bericht van het overlijden van: Corrie Terwiel - Lid van verdienste van V.O.C. en weduwe van S.G.S.'er Arie Terwiel.
Corrie is overleden op 19 januari j.l..
Op de website van V.O.C. staat: "Corrie was getrouwd met cricket coryfee Arie Terwiel. Na zijn overlijden heeft zij tientallen jaren op vrijwel alle zondagochtenden de bar geopend en gerund(samen met Miep van Eck). Haar typisch Rotterdamse ‘recht voor zijn raap’ benadering zorgde steeds voor veel sfeer." 

Graag wil ik daaraan toevoegen dat zij een geweldige gastvrouw was als wij op VOC speelden. En zeker in de periode dat ik nog umpirede stond zij garant voor de koffie en een smakelijke lunch na mij/ons eerst hartelijk welkom te hebben geheten.
Zij was verbaal een kanjer en zoals hierboven vermeld staat was zij ‘recht voor zijn raap’ (nam nooit een blad voor haar mond) en was mede daarom een zeer geziene gastvrouw.

Rust zacht Corrie en nog eens dank voor hetgeen je voor cricket en voor VOC in het bijzonder gedaan hebt.

Duco Ohm

In Memoriam George Wijnand  05-07-1925  -  07-01-2019 (09-01-2019)

Op 93 jarige leeftijd is George overleden.
Op 1 december belde ik hem nog om hem met zijn 70 jarig huwelijk te feliciteren.
Hij bedankte met een klein stemmetje en liet weten dat hij vanwege zijn gezondheid er geen feestelijke dag van kon maken.
De laatste jaren was zijn gezondheid niet optimaal maar hij behield wel zijn interesse voor o.a. SGS en het Amsterdamse AFC waarvan hij 72 jaar lid was.
Een goede 60 jaar geleden speelde ik met George, die een straat achter mij woonde in de stadionbuurt van Amsterdam, in een team van ACC.
Hij was een slimme bowler waar ik veel van leerde en ook een zeer spraakzaam mens met interessante verhalen.
George speelde geen enkele wedstrijd voor SGS maar SGS is hem toch veel dank verschuldigd.
Zijn inbreng en inzet en niet te vergeten die van Nol Phijffer, Max Grondhout en Willy van Nierop voor ons jubileumboek 2004 was enorm.
In mijn exemplaar zit een humorvol gedicht geplakt dat ik koester en dat ik graag aan dit IM toevoeg.

George wij zullen je niet snel vergeten, rust zacht.

Duco Ohm

Klik op foto of gedicht om het groter te openen in een nieuw venster 

 

Overzicht 2019

G.J.N. Wijnand mw. C.H. Terwiel-Vos mw. T.H. Peschar-van den Brink
C.A. Schoordijk Drs. F.A.G. Kramer F. Wouters
R.R. House