Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links):

Overzicht 2019

 

Dankwoord van Duco Ohm voor de vele blijken van medeleven  (18-12-2019)

Lieve SGS vrienden en vriendinnen ! Vanwege erg veel overledenen in het Gooi
kon de crematie van Lideke pas op 17 december plaats vinden en konden wij moeizaam afscheid nemen ! De naaste familie en een aantal goede vriendinnen waren in Bilthoven aanwezig om in een kleine warme kring afscheid te nemen.

Na de crematie plechtigheid nam ik de rozen mee naar huis en die kregen een speciaal plaatsje in de serre.

Het is mij onmogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken voor de vriendelijke
en troostende woorden in brieven, kaarten en e-mails.
Ik heb alles afgedrukt en er staan al twee ordners vol onder mijn bureau.
Zo indrukwekkend !

Langs deze weg wil ik jullie allemaal oprecht bedanken voor het getoonde medeleven ! Het deed mij en de kinderen en kleinkinderen goed te lezen hoe
geliefd zij in SGS en bij cricket spelend Nederland was.

Het is onwezenlijk dat Lideke niet meer in ons midden is. Ik zal daar aan moeten wennen en deze donkere tijd van het jaar werkt helaas niet mee.
Ik zie nu uit naar mei wanneer ik weer langs een cricketveld bij vrienden en vriendinnen kan vertoeven al besef ik maar al tegoed dat ik er alleen naar toe zal moeten gaan. Helaas betekent dat nog ruim vier maanden wachten.

Rest mij jullie allen prettige feestdagen toe te wensen en een voorspoedig maar bovenal gezond 2020 !

Duco Ohm 18.12.2019

---------------

In Memoriam Lydia Ellen (Lideke) Ohm-Takkenberg  07-01-1939  -  08-12-2019 (13-12-2019)

fNa kort opgenomen te zijn in het ziekenhuis is Lideke op 8 december overleden. Voor ons allemaal een enorme schok. Niet alleen omdat ze de vrouw van onze erevoorzitter is, maar zeker ook omdat ze tot op het laatst centraal binnen onze S.G.S. gemeenschap heeft gestaan. Immers met het zo consequent scoren van wedstrijden, het bijhouden van de jaarcijfers, maar ook haar aanwezigheid samen met Duco bij haast alle gelegenheden van S.G.S., heeft dit haar een aparte status gegeven binnen onze club.

Wij prijzen ons gelukkig dat ik haar bij de viering van ons 90 jarig bestaan op Kampong het Gouden Ereteken mocht uitreiken. Een unicum, omdat zij niet alleen tot de eerste 10 damesleden behoort, maar ook de allereerste gedecoreerde dame van S.G.S. is. Zoals in de begeleidende speech werd aangegeven kreeg zij dit ereteken niet alleen voor haar activiteiten bij S.G.S., maar ook voor haar inzet in het algemeen voor het cricket in Nederland. Zo heeft Lideke een rol gespeeld bij het verwerken van de jaarcijfers voor de Kleefstra Almanak, heeft ze in de succesvolle opbouwperiode van de nationale cricketjeugd Charles Verheijen met al het organisatiewerk ondersteund, heeft zij als lid van het begeleidingsteam diverse trips van het Nederlands Damesteam meegemaakt, heeft ze nationale en internationale wedstrijden gescoord en werd zij in 2010 bij het elite scorer gezelschap van ICC Europe opgenomen. Ook was het mooi, dat zij dit jaar tijdens het 4-Landentoernooi in Engeland tot Honorary Member van de Deense Forty Club werd benoemd, ook al weer omdat zij bij  vrijwel alle toernooien aanwezig was en op haar gerekend kon worden als vaste scoorster.

Scoren vond ze geweldig, omdat dat een enorme betrokkenheid bij het spel garandeert en als je echtgenoot dan ook nog in het midden staat als umpire, dan is het plaatje niet alleen uniek maar ook helemaal compleet. Lideke we zullen je gedenken en we zullen je missen. Maar vooraleerst wensen we Duco de kracht om dit enorme verlies te dragen en wensen we ook haar kinderen, kleinkinderen en familie sterkte bij het verwerken van dit grote gemis.

Pieter van der Hammen, voorzitter.
12 december 2019  

==========================

Letter of Duco Ohm of December 9th 20192-2019)

Dear Friends in the Netherlands. the U.K., South Africa and Australia,

Many many thanks for all the mails, cards and messages I received to support me and the children when Lideke was in hospital. So warm !!

My darling Lideke is now no longer amongst us.

Last friday, on the 6th, I found her lying in the toilet downstairs on the cold tile floor. That was at 7.30. After an emergency call she was rushed to the nearby hospital, had a scan and was hospitalized at 8.30.
She suffered an enormous stroke and a little bit later a serious second one. From the moment I found her she has been unconscious. She landed in a very deep coma and we have been unable to get into contact with her. Not a single word of love or comfort could be exchanged. A miserable feeling.

We, myself, the children and grandchildren have been sitting near her bed ever since and could only see her ‘fighting’. A very sad situation as she was just not yet ready to ‘retire’. She finally gave up on Sunday 8th December at 18.00 hours  and frankly speaking we were all relieved that her struggle/suffering was over.

We will have a farewell service later in the week with the family and her very close friends only. We hope that my/our friends in Holland and The Forty Clubs will understand that it has been her wish. My darling was convinced that a service with so many friends present would be too much for me/us. Please respect her wish !  Trust you will treasure the fine memories with me and that are many.I hope my Dutch friends will appreciate that I wrote this in  English.

Warmest regards to all of you.

Duco (or Duke for many of you)

In Memoriam Aad van Diest  1927 - 27-11-2019

Aad van Diest is 27 november op 92 jarige leeftijd overleden. Lid van SGS sinds 1978 dus 41 jaar lid geweest.
Voor zijn club Hermes DVS is hij een icoon geworden sinds hij in 1952 de kampioenswedstrijd keepte in een uitverkocht Feyenoord stadion tegen Sparta, die door Hermes gewonnen werd. Schiedam is toen uitgelopen alsof het een wereldkampioenschap betrof en de verhalen daaromheen heb ik vele malen moeten aanhoren, zowel van mijn vader die op dat moment bestuurslid was, als van Aad en vele andere Hermeskisten zoals de oudgedienden van Hermes genoemd worden. Aad was vooral betrokken bij het voetbal als begeleider en trainer, maar heeft ook 34 seizoenen gecricket voornamelijk voor het destijds zeer sterke tweede en heeft naast 2400 runs het respectabele aantal van 254 wickets genomen. Aad was ook lid van het fameuze veteranenteam met de van der Ende’s, Manus Stolk, Huub van Meurs, Jan Swinkels, Ruud Baris, Hans Dronkers, allen oud SGS-ers en een wedstrijd tegen SGS stond elk jaar standaard op het programma.

Bij SGS heeft hij 13 wedstrijden gespeeld waarin hij 296 runs scoorde en 11 wickets nam in 71 overs. Ik heb Aad leren kennen als zo’n getalenteerd sportman die het maakt-niet-uit-in-welke-balsport kan uitblinken. Maar ja hij was lid van Hermes en dan speel je cricket en voetbal.

Wij wensen Aad junior en zijn familie veel sterkte bij het gemis van hun sportieve en zeer aimabele Aad Senior.
Pieter van der Hammen

In Memoriam Ans van Weelde – Gravestein 28-04-1930  –  26-10-2019

Haar zoon Huib belde mij vanmorgen en meldde dat zijn moeder rustig was ingeslapen.
Ans, de weduwe van ons erelid Henk, was bijna altijd aanwezig bij de wedstrijden waarin haar Henk speelde (ACC en SGS) en onze evenementen. Ik had toch nog regelmatig, meest telefonisch, contact met haar en bij het laatste gesprek verzuchtte zij dat het leven steeds moeilijker voor haar werd en dat zij ondanks de regelmatig bezoeken van de kinderen eenzaam was in het verpleegtehuis.

Jaren geleden bood SGS ACC een bank aan met een naamplaatje van haar Henk (ook erelid van ACC) als dank voor de vele wedstrijden die wij op hun veld mochten spelen (zie foto rechts). En dat was de laatste keer dat wij haar op een cricketveld konden begroeten.

Vele oudere SGS-ers zullen fijne herinneringen aan Ans en haar Henk koesteren.

Rust zacht Ans.  
Duco Ohm

 In Memoriam Hein van Marken  24-12-1933  -  begin oktober 2019.

Hein van Marken overleed de afgelopen week in de USA op bijna 86 jarige leeftijd. Voor veel SGS-ers zal Hein een onbekende zijn maar voor Amsterdammers zeer zeker niet.

In de 50-iger jaren speelde ik nog tegen hem en veel later werden wij buren in Laren en hadden wij weer contact.

John Wories schreef een In Memoriam dat op de onderstaande link gelezen kan worden.
Ik leerde Hein na het lezen nog beter kennen. Wat een warm IM van John.
Lees het IM door het klikken op link:
http://www.vra.nl/howsthat/2019/10/in-memoriam-hein-van-marken-1933-2019.

Op de foto zitten de twee ereleden en ras VRA-ers Hein van Marken (rechts) en John Wories met mij op het VRA terras in Amstelveen.  
Hein, rust in vrede. Hein was lid sedert 1995.

Duco Ohm

In Memoriam Roy House  29-04-1935 - juni 2019 (12-06-2019)

Uit Engeland kwam de uitnodiging om 18 juni de afscheidsdienst bij te wonen van Roy waaruit wij moesten opmaken dat Roy niet meer in ons midden is.

Met dank aan zijn kleindochter Mariska kon ik vier jaar geleden onderstaand stukje schrijven toen Roy 80 en dus een Good Old van SGS werd. “Roy kwam in de begin jaren 70 naar Asvion via een van zijn collega’s op het werk. Hij staat binnen Asvion vooral bekend als Mr. Asvion, de man die altijd aanwezig was, altijd bereidt was om ergens mee te helpen of iets te organiseren. Hij was het ook die het clubhuis afsloot. Hij was de echte gastheer van Asvion (zelf als ze uit speelden). Bij Asvion is hij altijd meer een bowler dan een batsman geweest. Met ons SGS is hij tweemaal mee geweest op tour naar Engeland en de oudere SGS'ers herinneren zich zeker nog die haringwedstrijden op Asvion ! Zelfs nadat zijn “cricket-carrière” was afgelopen bij Asvion bleef Roy nog erg betrokken bij de club en het cricket. Hij verzorgde geregeld de lunches en stond altijd op het veld als umpire. Zelfs als het echt nog nodig was trok hij zijn cricketspullen aan (de laatste jaren natuurlijk niet meer)”.

Roy geraakte uit het oog maar zeker niet uit het hart – goede herinneringen zullen wij koesteren.
Rust zacht Roy.

Duco Ohm

Er is helaas geen foto beschikbaar

In Memorian Frans Wouters   † 26-04-2019 (20-05-2019)

Via zijn familie hebben wij de mededeling gekregen dat ons lid Frans Wouters op 26 april jl. is overleden. Wij condoleren zijn familie en wensen hen sterkte bij dit verlies.
Frans speelde vele jaren in VRA met o.a. Willy van Nierop die goede contacten met hem onderhield. Frans speelde in alle teams van VRA maar niet in het eerste. Hij vestigde zich op oudere leeftijd in Portugal maar kwam regelmatig over naar zijn flat in Noordwijk.
Tussen 1973 en 1977 speelde hij 18 wedstrijden voor ons , waarin hij 123 runs maakte met een h.s. van 43. Hij bowlde niet en deed 7 vangen. Hij is wel 45 jaar lid  van SGS geweest!!

 
Namens het bestuur: Pieter van der Hammen, voorzitter

In Memoriam Frank Kramer  14-02-1926 - 11-05-2019 (11-05-2019)

Via ons lid Taco Kramer ontvingen wij de droeve mededeling dat zijn vader en lid van SGS Frank Kramer onlangs op 1 mei is overleden. Frank was tevens lid van Quick 1888 en is 93 jaar geworden. De crematie heeft inmiddels in kleine kring plaatsgevonden.

Het bestuur condoleert Taco en zijn familie met dit verlies.

Frank is lid geweest van Quick 1888 – in de cricketwereld veelal Quick Nijmegen genaamd. Hij speelde uiteraard al jaren niet meer, maar de cricketsport had nog steeds zijn warme belangstelling. Frank was in zijn werkzame leven leraar Engels en bij zijn bezoeken aan Engeland zal zijn liefde voor het cricket ontloken zijn. Frank was het voorbeeld van een gentleman-cricketer. Linkshandige batsman en slowbowler die nooit op hoog niveau speelde, maar veelal op zaterdag, maar ook op zondag met veel plezier zijn geliefde cricketsport beoefende. In onze prestatielijsten zul je vergeefs naar de naam van Frank zoeken want hij heeft nimmer voor ons gespeeld al volgde hij SGS wel op afstand.

Pieter van der Hammen

In Memoriam Kees Schoordijk  17-12-1932 - 03-05-2019 (0-4-05-2019)

Ons bereikte het bericht dat onze Good Old Kees is overleden. Zijn dochter Marieke schrijft op de rouwkaart dat de fysieke gesteldheid al jaren broos was en dat hij toenemend geïnvalideerd raakte door de ziekte van Parkinson. Gelukkig was hij geestelijk tot het laatst prima, grappig, spits en in staat om ondanks alle beperkingen vriendschap met mensen te onderhouden.
Wij verliezen een lid dat ons op afstand volgde maar wel een lid dat een geweldige belangstelling voor cricket in het algemeen had. “Samen met mijn moeder werd er langs de kant genoten van het spel, en vriendschappelijke contacten” schrijft zijn dochter op de kaart.
Kees was één van de Schoordijken die hun hart aan cricket verpand hadden en ik kende hem vnl. als toeschouwer en journalist. Met zijn broer Herman (†) heb ik bij ACC gespeeld en ook tegen de bij CCA spelende broer Jan (†). Aan alle drie heb ik goede herinneringen.
Kees schreef fraaie cricketverslagen voor diverse ochtendbladen en met een biertje erbij konden er door en over ons zelf fraaie zinnen worden toegevoegd. In mijn plakboek, dat even zoek is, staan er een paar uit de 50-iger jaren !
Zijn gezondheid liet hem de laatste jaren in de steek maar aan de telefoon was hij opgewekt en memoreerde dat hij onze SGS site regelmatig bezocht.

Rust zacht Kees.
Duco Ohm

Er is helaas geen foto beschikbaar

In Memoriam Truus Peschar - van den Brink  29-05-1925 - 03-02-2019 (09-02-2019) 

Helaas moeten wij u het overlijden melden van een van onze oudere dames :
Truusje Peschar, de weduwe van Willem, de moeder resp. schoonmoeder van Joke en Albert van Nierop Jr.
Zij bereikte de respectabele leeftijd van bijna 94 jaar.

De ouderen onder ons zullen zich deze charmante dame zeker herinneren en goede herinneringen aan haar bewaren.

Wij condoleren de familie met dit verlies en wensen hen veel sterkte. 

Bestuur SGS

In Memoriam Corrie Terwiel - Vos (28-01-2019)

Wij ontvingen bericht van het overlijden van: Corrie Terwiel - Lid van verdienste van V.O.C. en weduwe van S.G.S.'er Arie Terwiel.
Corrie is overleden op 19 januari j.l..
Op de website van V.O.C. staat: "Corrie was getrouwd met cricket coryfee Arie Terwiel. Na zijn overlijden heeft zij tientallen jaren op vrijwel alle zondagochtenden de bar geopend en gerund(samen met Miep van Eck). Haar typisch Rotterdamse ‘recht voor zijn raap’ benadering zorgde steeds voor veel sfeer." 

Graag wil ik daaraan toevoegen dat zij een geweldige gastvrouw was als wij op VOC speelden. En zeker in de periode dat ik nog umpirede stond zij garant voor de koffie en een smakelijke lunch na mij/ons eerst hartelijk welkom te hebben geheten.
Zij was verbaal een kanjer en zoals hierboven vermeld staat was zij ‘recht voor zijn raap’ (nam nooit een blad voor haar mond) en was mede daarom een zeer geziene gastvrouw.

Rust zacht Corrie en nog eens dank voor hetgeen je voor cricket en voor VOC in het bijzonder gedaan hebt.

Duco Ohm

In Memoriam George Wijnand  05-07-1925  -  07-01-2019 (09-01-2019)

Op 93 jarige leeftijd is George overleden.
Op 1 december belde ik hem nog om hem met zijn 70 jarig huwelijk te feliciteren.
Hij bedankte met een klein stemmetje en liet weten dat hij vanwege zijn gezondheid er geen feestelijke dag van kon maken.
De laatste jaren was zijn gezondheid niet optimaal maar hij behield wel zijn interesse voor o.a. SGS en het Amsterdamse AFC waarvan hij 72 jaar lid was.
Een goede 60 jaar geleden speelde ik met George, die een straat achter mij woonde in de stadionbuurt van Amsterdam, in een team van ACC.
Hij was een slimme bowler waar ik veel van leerde en ook een zeer spraakzaam mens met interessante verhalen.
George speelde geen enkele wedstrijd voor SGS maar SGS is hem toch veel dank verschuldigd.
Zijn inbreng en inzet en niet te vergeten die van Nol Phijffer, Max Grondhout en Willy van Nierop voor ons jubileumboek 2004 was enorm.
In mijn exemplaar zit een humorvol gedicht geplakt dat ik koester en dat ik graag aan dit IM toevoeg.

George wij zullen je niet snel vergeten, rust zacht.

Duco Ohm

Klik op foto of gedicht om het groter te openen in een nieuw venster 

 

Overzicht 2019

G.J.N. Wijnand mw. C.H. Terwiel-Vos mw. T.H. Peschar-van den Brink
C.A. Schoordijk Drs. F.A.G. Kramer F. Wouters
R.R. House J.H. van Marken mw. A. van Weelde-Gravestein
A. van Diest mw. L.E. Ohm-Takkenberg