Overledenen in 2020

 

Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links)

Wim Slendebroek overleden  01-08-1934 - 28-12-2020   Lid  sedert 1976

Wij moeten helaas afscheid nemen van Wim, de cricketer en golfer bij SGS, en, niet te vergeten, de schatmeester tijdens de viering van ons 75 jarig jubileum in 2004 toen hij met dit bord de laatste (gratis) ronde aan de bar op ACC aankondigde. Wat had hij de evenementen in Amsterdam en Utrecht financieel goed onder controle!    Lees hier de rouwkaart

Als ik mij niet vergis maakte Wim kennis met cricket bij Rood en Wit in Haarlem en was hij betrokken bij de oprichting van de cricketclub Wageningen in 1982. Maar zijn beste cricket jaren waren toch wel bij CCA in Arnhem en bij SGS.

Voor SGS speelde hij tussen 1976 en 2003 en zijn cijfers luiden: 107 wedstrijden, 1311 runs, hs 49, 32 wickets voor 842 runs en Wim pakte
19 vangen.

Het afgelopen jaar heeft hij nog één keer meegedaan met onze golfers. Hij was bang voor het virus en daarom slechts één keer actief. In 2005 was hij de winnaar van de Green Jacket.  De golfers denken overigens nog met veel plezier terug aan de door hem georganiseerde golftoer naar zijn geliefde Zweden in2015.                                                                                                                 

Al met al goede herinneringen aan een gezellige en altijd opgewekte SGS'er.
Rust zacht Wim, wij zullen je niet snel vergeten.

Duco Ohm

Niek Schepman overleden   04-02-1926 -  10-12-2020   Lid  sedert 1988

Niek heeft tot 2005 gecricket bij de Onderlinge, maar na zijn afscheid heeft hij stilletjes nog de nodige partijtjes gespeeld bij Quick/HBS veteranen. Hij woonde dan ook op de Haagse Sportlaan, precies tussen de beide velden in.
Hij was ooit lid van VCC. Hij was en is de vriendelijkheid zelve, maar als batsman trad hij agressief op. Ik heb hem de nodige harde zessen zien slaan. Hij herinnert zich nog goed dat hij van Koos van Staaij het compliment kreeg dat hij zo brutaal ballen voor het wicket wegmaaide.
Ik heb het genoegen gehad, lang geleden, met hem op de Wassenaarse Roggewoning te voetballen, vierde klasse KNVB, in Graaf Willem II - VAC, De Volkskrant schreef vorig jaar bij het 100-jarig bestaan, dat dit in Nederland de mooiste naam voor een club was. En daar is hij reeds lang erelid van.
Met Ien maakt hij zich sociaal verdienstelijk met het bezoeken van ouderen. Hij doet hun boodschappen, en, zegt hij, het verbaast hem hoe vaak hij zijn cricketverhalen kwijt kan. Hij hoopt deze activiteiten nog lang vol te houden.
Dit schreef Tjebbe Westendorp t.g.v. de 80e verjaardag van Niek in 2006 !
Een goede vriendelijke cricketer, een persoonlijkheid, is niet nu meer onder ons.
Rust in vrede Niek

Duco Ohm

Herinnering van Geerta Alladin aan Niek.

Zag net het  overlijdensbericht van Niek Schepman. Op de website van Graaf Willem Vac, hij was daar erelid, staat het een en ander vermeld. Wij zagen hem de laatste  jaren in de zomer altijd op Quick en HBS. Hij was lid van VCC en speelde ook  bij de S.O. van SGS.

Maar wat wel leuk is om te weten, toen Satar in 1963 naar Nederland kwam ging hij werken bij het CBS (dat was al vanuit Suriname geregeld) . Hij werkte toen op een afdeling samen met Niek Schepman. Satar heeft daar eerst diverse statistiek diploma’s gehaald en ook M.O. Economie en is daarna bij het CPB gaan werken. Later kwamen ze elkaar vaak tegen bij cricket. Niek was ook op het laatste lustrum van SGS.

Weer iemand waar wij afscheid van moeten nemen, hoop dat je iets aan deze info hebt.
Groetjes Geerta

 

 

◄  Klik op de foto het het IM opent in een nieuw scherm (pdf)

In memoriam Josephine van der Burg 04-05 1946 - 07-12-2020

Na Thea Das moeten wij nu alweer afscheid nemen van een van de dames die altijd aanwezig was als wij op Sparta speelden.
De warme en altijd goedlachse Josephine zullen wij er gaan missen.

Onze gedachten en condoleances gaan naar Peter en zijn kinderen en kleinkinderen die, met de feestdagen voor de deur,  een moeilijke tijd tegemoet gaan en hun lieve echtgenote, moeder en grootmoeder moeten missen.

Wij, SGS'ers, zullen goede herinneringen aan haar bewaren.
Rust zacht Josephine.

Duco Ohm  08-12-2020

naar het artikel dat op de website van Sparta is gepubliceerd

In memoriam Ferry Dukker 11-12-1931 - 17-10-2020  Lid  sedert 1972

Op bijna 89 jarige leeftijd is een trouwe SGS'er, met een voor ons fraaie staat van dienst, overleden aan een in het verzorgingshuis opgelopen Corona.

Er zullen weinig, vooral oudere, cricketers zijn die Ferry niet als tegenstander gekend hebben toen hij met zijn broers Rob en Hans speelde bij Ajax. Later kwam hij in het oosten van ons land te werken en werd een trouw lid van PW. Daarna verhuisde hij met zijn Martien naar het westen en speelde hij, wederom met zijn broers, bij ACC. Mij staat vooral de veteranen-tijd bij. Met oud eerste elftal spelers als Henk van Weelde, Gerrit Meijer, Paul Meyer, Wim van de Hurk en drie maal Dukker was ACC jarenlang bijna onverslaanbaar en het team werd vaak (dat was toen nog zo) landskampioen !

Voor gezelligheid kon je ook bij de Dukkers terecht. Na menige wedstrijd was de derde innings op het veld al een groot succes waarna spelers van beide teams met echtgenotes nog laat een naburig Chinees restaurant wisten te vinden.

De vader van Ferry was jarenlang een voortreffelijk penningmeester van Ajax en het is dus niet verwonderlijk dat Ferry deze taak later ook bij SGS op zich nam. Hij maakte tussen 1993 en 2001 deel uit van het SGS-bestuur , waarvan 5 jaar als penningmeester. Ook nog te vermelden dat hij zeer betrokken was bij de RG Ingelse Stichting voor Gehandicapten waarvoor hij van eind 90'er jaren tot en met 2012 het secretariaat verzorgde.

Ferry werd lid van SGS in 1972 en speelde tussen 1975 en 1999 33 cricketwedstrijden voor ons en scoorde daarin 601 runs met als hoogste score 100 not out; achter de palen maakte hij 17 slachtoffers waarvan 5 stumpings.
Ook als golfer was Ferry zeer actief bij SGS, naast het spelen van een zeer groot aantal wedstrijden – vaak samen aanwezig met zijn echtgenote Martien - was hij  van 1992 tot 2000 lid van de golfcommissie, eerst als secretaris en later als bestuursgedelegeerde.

De laatste jaren waren niet eenvoudig voor Ferry maar met hulp en veel geduld van Martien wel vol te houden totdat hij uiteindelijk toch in een verzorgingshuis geplaatst moest worden.

Veel, vooral wij oudere SGS'ers, zullen, hoewel er de laatste jaren weinig contact was, de vriendelijke en spontane Ferry missen en veel, heel veel warme herinneringen koesteren.

Rust zacht makker, het was een voorrecht jou als goede vriend te hebben gehad !

Max de Bruin schreef voor ACC een IM met nog meer informatie dat hierbij als link is toegevoegd.
    Ferry-dukker-1931-2020 Afscheid-van-een-gentleman-cricketer

Duco Ohm 17-10-2020 


Artikel over Ferry Dukker uit De Volkskrant (rubriek "Eeuwig leven" 12 november 2020)   (12-11-2020) Ferry Dukker jr. (1931-2020) - Boekhouderszoon die gentleman cricketer werd
Hij speelde voetbal én cricket bij Ajax. Maar hij had ook politieke aspiraties: hij richtte in Wormerland een afdeling op van de VVD en werd wethouder.

Ferry Dukker zat graag langs de lijn bij voetbal- en cricketwedstrijden.
Ferry Dukker jr. voetbalde bij Ajax met Rinus Michels, Piet Ouderland, Ger van Mourik, Hans Boskamp, Eddy Pieters Graafland en Theo de Groot in een tijd dat zijn vader Ferry Dukker sr. daar penningmeester was.

En hij speelde ook cricket bij Ajax, toen de club nog een cricketafdeling had. Ook met Van Mourik, Boskamp en Eddy PG. Maar er moest brood op de plank komen. ‘Van het bedrag dat je als semiprof verdiende, kon je niet leven. Ik studeerde economie en koos voor een maatschappelijke carrière’, zei Ferry in een interview met Ajax Magazine. Zijn zoon Hans-Peter vertelt: ‘Toen zijn werkgever, Jan de Boer Brandblusapparaten, mijn vader in 1956 vroeg naar Enschede te gaan om daar een vestiging te gaan leiden, twijfelde hij niet. Hij werd in Enschede lid van Prinses Wilhelmina, een club die hem de mogelijkheid gaf zowel voetbal als cricket te spelen.’
Eigenlijk kon hij zijn hele leven niet kiezen tussen de beide sporten. Hij ging graag naar het voetbal en was ook lid van Lucky Ajax, de vereniging van voormalige eerste-elftalspelers. Maar hij bezocht ook ACC, de cricketvereniging waarin de cricketafdeling van Ajax was opgegaan. Jaarlijks reisde hij met dochter Nicolette naar Lord’s in Londen, de tempel van het cricket, voor een testwedstrijd van Engeland tegen ‘een van de voormalige kolonies’.

En daarnaast was Ferry Dukker lange tijd actief in het gemeentebestuur van van het Noord-Hollandse Wormerland, waar hij vanaf 1965 woonde. Hier richtte hij begin jaren zeventig een afdeling van de VVD op, hoewel hij uit een SDAP-nest kwam. Hij zou hier ook acht jaar wethouder zijn.

Daarnaast was hij bestuurder in de gehandicaptenzorg. De jongste van zijn drie kinderen was gehandicapt. Zelf leed hij de laatste jaren aan afasie, waardoor hij was opgenomen in een verpleeghuis in Krommenie. Hier overleed hij 17 oktober op 88-jarige leeftijd aan covid-19. Hij is maar liefst 74 jaar Ajax-lid geweest.

Joodse achtergrond

Dukker werd in Amsterdam geboren als Ferdinand Abraham Dukker. Zijn grootvader Abraham Dukker was diamantbewerker, maar trouwde met een niet-Joods meisje, waardoor de familie aan de vervolging in de oorlog ontkwam. Zijn vader Ferry sr. was boekhouder bij Bols en al een fanatiek cricketliefhebber. Hij was van 1952 tot 1962 penningmeester van Ajax, waar al zijn drie zoons – Ferry jr., Rob en Hans – in de winter op het voetbalveld stonden en in de zomer op de cricketground.

Meteen na de oorlog werd Ferry jr. lid van Ajax. Op 17 mei 1953 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Hans-Peter: ‘Mijn vader vertelde altijd dat hij als rechtsbuiten iedere tegenstander voorbij holde. En hoe ouder hij werd, hoe mooier de verhalen. Maar altijd met een knipoog.’
In 1965 werd hij benoemd tot adjunct-directeur van Adr. Dekker, een drukkerij in Wormerveer, en verhuisde terug naar het westen van het land. Hij werd hier lid van de voetbalvereniging WFC.

Tegelijkertijd ging hij samen met zijn broers cricket spelen bij ACC in de hoofdklasse, waar hij vier seizoenen wicketkeeper was.
‘Wanneer zijn batten ter sprake kwam, liefst tijdens de 3de innings, vergezeld van een goed glas vocht, dan kwamen steevast zijn 55 runs voor het 9de wicket met Rob van de Maas ter sprake, waarmee de 228 runs van Rood & Wit werden gepasseerd’, aldus een in memoriam op de site van ACC.

Hij werd in de club, gelieerd aan voetbalvereniging AFC, de gentleman-cricketer genoemd, die bekend was vanwege zijn droge humor en sociale instelling.

Peter de Waard (De Volkskrant) 

In Memoriam Tony Opatha   11-09-2020  Lid van 1993 t/m 2005

Ons oud lid Tony Opatha overleden op de leeftijd van 73 jaar.
Tony was tot zijn vertrek naar Sri Lanka lid van  SGS geweest en ik schrok toch toen ik het door Rod Lyall geschreven overlijdensbericht onder ogen kreeg. Tony kwam als speler coach naar ons land en maakte er veel vrienden.
Ook was hij de organisator van onze SGS toeren naar zijn Sri Lanka.
Tony was SGS-lid van 1993 t/m 2005 en speelde in die periode 25 wedstrijden voor ons waarin hij 709 runs , maakte, 33 wickets nam en 8 vangen deed.

Vele zullen, met mij, goede herinneringen aan hem koesteren.
Rust in vrede Tony !
Duco Ohm
Ga hier naar Rod’s IM

In Memoriam Emelie Offerman-van Lawick van Pabst  11-12-1929 - 31-07-2020

Weer moeten wij afscheid nemen van ooit een van onze trouwste supporters, de weduwe van Ernst Offerman.

Jeanne Francoise Emelie Offerman, barones van Lawick van Pabst zoals zij voluit heette was altijd aanwezig als Ernst speelde. Ook sloegen zij geen drielandentoernooi over en beide waren graag geziene gasten, ook bij onze winter evenementen.

Na het overlijden van Ernst raakte zij uit het oog. Ik bezocht haar in haar appartement nabij het veld van Rood en Wit als ik daar moest umpiren. Wij konden heerlijk praten over onze ‘gouden’ tijd bij SGS. Die bezoekjes deden haar goed want zij had echt aandacht nodig daar in Haarlem.

SGS condoleert haar familie en in het bijzonder de zoon en SGS'er Joep.
Rust zacht Emilie, velen koesteren een goede herinnering.

Duco Ohm - 07-08-2020

In Memoriam Rob Biermann  05-05-1949 - 24-06-2020 - lid sedert 2006

Ons lid Rob Biermann is op 24 juni jl. overleden. Een oud HBS-er in hart en nieren die ik op UD tegenkwam toen zijn zoon bij UD cricket ging spelen. Een periode dat het cricket bij de Kon.UD nog bestond en Louk captain was van het vierde, het opleidingselftal met de helft senior en de helft jeugd, het zogenaamde hopmannen elftal.

Hans genoot er van om samen met zijn vrouw Ellen bij de wedstrijden langs de kant aanwezig te zijn en naast het umpiren is hij als ik het wel heb zeker ook nog een aantal keren ingevallen. Oude-sfeer-crickettijden herleefden als je beseft dat ook Harry van Lingen, Mart Meerdink Veldboom en Wim Naujoks in hetzelfde elftal optraden.

We hebben Rob nog wel proberen te verleiden om wedstrijden voor SGS te spelen, maar hij zag dat gedraaf door het veld niet meer zitten en vond het veel mooier om zijn club HBS op de voet te volgen.
Een aimabele man staat in het IM van HBS, ik kan het alleen maar van harte beamen.

Ellen, Hans en de overige kinderen wensen wij heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

Pieter van der Hammen    ◄  Klik op de foto en het onbewerkte origineel opent in een nieuw scherm

In Memoriam Henri Jean Melsen  24-01-1932 - 20-06-2020 - lid sedert 2009

Harry was in zijn jonge jaren een echte sportman. Hij speelde cricket bij Union (Malden) en bij Quick Nijmegen was toen zijn sport Atletiek en vooral hardlopen. Hij is toen door Nol Phijffer (wie anders!) overgehaald om bij Quick te komen cricketen. Hij heeft dat een  aantal jaren gedaan en is toen vanwege zijn werk diverse keren verhuisd waardoor hij nog heeft gespeeld voor MOP (Vught), Kampong en Hercules. Hij heeft daar in de wat lagere klassen gespeeld maar met veel plezier.

In de jaren '90 is hij gaan golfen en nadat hij diverse malen de laatste wedstrijd speelde met Nijmegen tegen SGS om de Phijffer trofee is hij uiteindelijk in 2009 lid geworden van SGS .Hij heeft dan ook alleen maar gegolfd voor SGS en niet gecricket. Bij het golfen heeft Harry 48 wedstrijden gespeeld en is diverse malen in de prijzen gevallen.Helaas ging het de laatste jaren steeds minder met Harry en dat was niets voor hem. Hij is dan ook na een korte opname in een hospice gestorven. Harry heeft nu zijn rust gevonden.

Arthur van Lunszen 

In Memoriam Mariëtte Gertrude Everarda Vogelaar – Heijman   21-01-1943 - 09-06-2020

Al in juni en vorige week werden wij door Jaap en zijn zoon Harold voorbereid op het overlijden van hun lieve echtgenote en moeder. En dan doet het toch pijn weer afscheid te moeten nemen van een van onze trouwe bezoeksters, een vriendin van velen. Jaap en Harold condoleren wij met het grote verlies en wensen hen sterkte in de moeilijke tijd die voor hen ligt.

Mariëtte was vooral aanwezig bij de wedstrijden van Jaap en in het bijzonder als er tegen Engelse vrienden gespeeld werd. Buiten cricket had met name bridge nog haar grote belangstelling en bij beide activiteiten maakte zij snel veel vrienden en vriendinnen. Ook was zij bekend om haar liefde voor kleding en sieraden. De Queen of hearts én Queen of arts is niet meer in ons midden en als wij weer mogen spelen zullen wij de altijd opgewekte Mariëtte langs de boundery en bij de derde innings zeker gaan missen.

Rust zacht Mariëtte.

Duco Ohm - 12-06-2020

In Memoriam Cocky Hoenderkamp-Vollaard  29-06-1929 - 15-04-2020

In het Eindhovens Dagblad lazen wij het overlijdensbericht en dus moeten helaas afscheid nemen van een van onze oudere dames .

Cocky was de weduwe van ons lid Ton Hoenderkamp die ik niet gekend heb. Na zijn overlijden was zij jarenlang de trouwe metgezel van onze Louis de Bruin. Met hem woonde zij talloze wedstrijden bij, ook in het buitenland en niet te vergeten de winterevenementen.

Na het overlijden van Louis raakte zij helaas uit ons gezichtsveld. Vooral de oudere leden zullen zich, net als ik, deze vrolijke goedlachse dame zeker herinneren.

Rust zacht Cocky.

Duco Ohm - 26-04-2020

In Memoriam Satar Alladin   07-07-1938 - 06-04-2020 - lid sedert 1982

Vanmorgen kreeg ik via Facebook een bericht van Pyara Gokoel door “Meneer Ohm je grote vriend Satar is er niet meer”. Na vele telefoontjes om Geerta te condoleren met het verlies van haar en onze Satar heb ik de moed opgegeven en goede vrienden van ons beiden opgebeld om te horen of die iets meer konden zeggen.

En dan krijg je het trieste verhaal van iemand die een afspraak wilde maken voor een etentje en Satar op zijn 06 belde. Hij kreeg Satar aan de bel en die was bijzonder kort met het gesprek “ik lig in het ziekenhuis, ben ernstig ziek, gaat niet goed, ben moe, blijf jij gezond” en hij hing op.

Ik vrees dat wij geen afscheid kunnen nemen van onze kleine, maar grote vriend die 60 (!) jaar lang zijn stempel drukte op het cricket bij VUC, The Travellords, V.S.O.P en natuurlijk SGS en daar op het laatst bij onze Senioren Onderlinge. En waar je Satar zag zag je natuurlijk Geerta die trouw bij al zijn wedstrijden aanwezig was. Helaas moet ik vermelden dat zij op dit moment in het ziekenhuis verblijft.

Voor cricket in Nederland heeft Satar veel betekend: zo was hij één van de grote organisatoren (met wijlen Jan Wilts) van het eerste ICC toernooi buiten Engeland (1990) dat een groot succes werd. Jarenlang zat hij in de scheidsrechtercommissie van de KNCB en was ook een bondsumpire.

Bij cricket gaat het om cijfers en prestaties en die van het batten van Satar zullen nog jarenlang boven aan de lijst van de beste prestaties aller tijden prijken. Van Maarten Ingelse kreeg ik de eindstand van de geweldige innings van Satar door:
In 38 jaar speelde hij maar liefst 796 wedstrijden. Hij speelde 761 innings en scoorde daarin 20.571 runs met een hoogste score van 111 not out  en een gemiddelde van 32.86!!  Ook bowlde hij 608 overs waarin hij 124 wickets nam voor 2.940 runs en als fielder wist hij 191 vangen te pakken. 
Met deze cijfers voerde Satar de top 25 aller tijden BATTEN  aan en zal dat nog vele jaren doen! In de top 15 aller tijden Overige Fielders staat hij op de 3e plaats en ook daarin zal de komende decennia geen verandering in komen.

SGS heeft een kanjer verloren. Een kanjer die in 2009 terecht met ons Gouden Ereteken werd onderscheiden nadat hij in 2002 al Lid van Verdienste was geworden voor zijn activiteiten voor SGS en cricket in het algemeen.

Prettige herinneringen zullen wij koesteren en zijn naam zal nog lang in onze geschiedenis voortleven.

Rust zacht makker!

Duco Ohm - 07-04-2020  


Geerta Alladin ontving van SGS ook het Jaarverslag 2020 en stuurde ons onderstaande mooie reactie:

Lieve mensen,

Vandaag het jaarverslag van SGS ontvangen. Bedankt voor het mooie weergeven van alles betreffende het overlijden van Satar.
Voor mij heel emotioneel, vooral omdat 6 april de sterfdatum van Satar is. Maar hier moet ik mee leren leven en het gaat al heel goed met mij.

Maar in deze tijd is het even moeilijk, ik kom er wel en ik heb heel mooie herinneringen.
Vooral zijn humor helpt mij er doorheen.
Bedankt voor jullie meeleven.

Groetjes en liefs,
Geerta   (13-03-2021)

In Memoriam Rob de Haas  19-11-1943 - 16-01-2020 - lid sedert 1989

Uit zijn eerste berichten kwam al de vrees naar voren dat zijn overlijden in de nabije toekomst onvermijdelijk was maar dat dit zo snel zou gebeuren heeft ons SGS-ers toch wel onaangenaam verrast. Rob en ik  hadden onze roots in Amsterdam waar wij, toen wij nog jong waren, elkaar op het cricketveld ontmoetten: hij bij VVV op de Zuidelijke Wandelweg, ik bij ACC op het Twentse Bank terrein in Amstelveen. Goede herinneringen koesterden wij aan een mooie jeugd. Rob schreef daarover al op zijn eigen webpagina en ook in onze “Oude Doos” vindt u artikelen van zijn hand. Veel later kwamen wij elkaar tegen bij SGS  en de laatste jaren werd Rob ‘onze’ zeer bedreven en gemotiveerde penningmeester die bovendien de motor werd van het zo succesvolle nieuwe-leden beleid. Als voorzitter had ik een geweldige steun aan hem. Rob zagen wij veel bij de SO en natuurlijk als er op ‘zijn’ Quick in Nijmegen gespeeld werd. Menig wijntje heeft hij daar met zijn vrienden gedronken. Rob werd lid van SGS in 1989, maar speelde door verblijf in het buitenland niet heel regelmatig, hij speelde ruim zestig cricketwedstrijden voor ons en was ruim vijftig keer deelnemer aan de SGS golfwedstrijden. Onze feestdag op Kampong in augustus was een hoogtepunt in het 90-jarig bestaan van SGS en Rob vervulde er een hoofdrol. Een van de vele herinneringen die wij zullen koesteren.  

Wij prijzen ons gelukkig dat wij begin januari Rob, in het bijzijn van zijn vrouw Karin, het Lidmaatschap van Verdienste hebben kunnen aanbieden.

Tegen het bijwonen van het afscheid zag ik  - gezien het overlijden van mijn Lideke -  geweldig op en was er dan ook ’s middags slechts in gedachten bij. Ik kon het nog niet aan. Sorry.  

Rob, dank voor al hetgeen je voor SGS gedaan hebt. Wij zullen je niet snel vergeten.

Rust zacht makker.
Duco Ohm - 14-02-2020

Overzicht 2020 (sortering oud naar recent)

R.A. de Haas M.S. Alladin mw. C. Hoenderkamp-Vollaard
mw. M.G.E. Vogelaar – Heijman H.J. Melsen  R. Biermann 
Tony Opatha F.A. Dukker mw. J.J.M. van der Burg-Saas
N.A. Schepman W. Slendebroek