Overledenen in 2020     Ga hier naar het overzicht van de overledenen in 2019

Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links):

Overzicht 2019

In Memoriam Rob de Haas  19-11-1943 - 16-01-2020 (14-02-2020)

Uit zijn eerste berichten kwam al de vrees naar voren dat zijn overlijden in de nabije toekomst onvermijdelijk was maar dat dit zo snel zou gebeuren heeft ons SGS-ers toch wel onaangenaam verrast. Rob en ik  hadden onze roots in Amsterdam waar wij, toen wij nog jong waren, elkaar op het cricketveld ontmoetten: hij bij VVV op de Zuidelijke Wandelweg, ik bij ACC op het Twentse Bank terrein in Amstelveen. Goede herinneringen koesterden wij aan een mooie jeugd. Rob schreef daarover al op zijn eigen webpagina en ook in onze “Oude Doos” vindt u artikelen van zijn hand. Veel later kwamen wij elkaar tegen bij SGS  en de laatste jaren werd Rob ‘onze’ zeer bedreven en gemotiveerde penningmeester die bovendien de motor werd van het zo succesvolle nieuwe-leden beleid. Als voorzitter had ik een geweldige steun aan hem. Rob zagen wij veel bij de SO en natuurlijk als er op ‘zijn’ Quick in Nijmegen gespeeld werd. Menig wijntje heeft hij daar met zijn vrienden gedronken. Rob werd lid van SGS in 1989, maar speelde door verblijf in het buitenland niet heel regelmatig, hij speelde ruim zestig cricketwedstrijden voor ons en was ruim vijftig keer deelnemer aan de SGS golfwedstrijden. Onze feestdag op Kampong in augustus was een hoogtepunt in het 90-jarig bestaan van SGS en Rob vervulde er een hoofdrol. Een van de vele herinneringen die wij zullen koesteren.  

Wij prijzen ons gelukkig dat wij begin januari Rob, in het bijzijn van zijn vrouw Karin, het Lidmaatschap van Verdienste hebben kunnen aanbieden.

 Tegen het bijwonen van het afscheid zag ik  - gezien het overlijden van mijn Lideke -  geweldig op en was er dan ook ’s middags slechts in gedachten bij. Ik kon het nog niet aan. Sorry.  

Rob, dank voor al hetgeen je voor SGS gedaan hebt. Wij zullen je niet snel vergeten.

Rust zacht makker.
Duco Ohm

Overzicht 2020

R.A. de Haas