Overledenen in 2021
Voor eerdere jaren kies eerst "Berichten over leden totaaloverzicht"

Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links)

R.W.M. ( Rudy ) Don Griot overleden  01-08-1934 - 19-02-2021  Lid  sedert 1976

Vandaag, 19 februari 2021, bereikte mij het bericht dat Rudy op 86 jarige leeftijd is overleden.

In 1976 kwam Rudy bij SGS en werd een echte SGS'er. Altijd bereid om op een laatste moment in te vallen. Ook stond hij altijd klaar om te helpen bij het zetten van de vlaggetjes aan de boundary, het vegen van de mat, het bijhouden van het scoringbord en het verzorgen van de scoorster. Na de wedstrijd meehelpen met het opruimen en natuurlijk rondgaan met de drankjes en hapjes. Een ware, zeer sociaal voelende, gastheer. Zulke leden zijn er bijna nergens meer.

Ik meen dat Rudy met cricket begon bij HBS en later naar Utrecht verhuisde en zich bij Kampong aansloot. Zijn laatste actieve jaren was hij op ACC in  Amstelveen te vinden en vooral bezig met allerlei klussen. Hij was o.a. actief met de verfkwast om de screens en hekjes een beurt te geven. Goed te weten dat men zich Rudy bij alle genoemde verenigingen herinnert als een bij de verenging betrokken lid en dat was hij dus niet alleen bij ons.

Rudy was slechthorend maar kon goed liplezen mits wij hem maar recht aankeken bij het spreken. Ondanks deze handicap reisde hij toch veel en kwamen wij hem vaak bij een evenement tegen waar hij op eigen gelegenheid naar toe was gegaan. De jaarlijkse drielandentoernooien waren een grote afleiding voor hem en hij maakte er vele vrienden. Ook was hij regelmatig in Londen om op Lords een belangrijke wedstrijd te bekijken.

In 2004 werd Rudy tot Lid van Verdienste benoemd en mocht ik hem de oorkonde uitreiken. Ik weet nog goed dat hij erg vereerd en ontroerd was en tranen moest wegvegen.

Als speler bracht Rudy tussen 1977 en 2008 navolgende cijfers na 95 wedstrijden in de boeken: hij scoorde 655 runs met als hoogste score 36, hij bowlde 491 overs en nam 82 wickets voor 1841 runs en deed 21 vangen.

De laatste jaren waren moeilijk voor hem. Het verblijf in een verpleegtehuis in Bergen, het overlijden van zijn zuster Joan (ook vaak bij SGS gezien), de goede vriendin (van beiden) Ans van Weelde en het Corona virus, waardoor bezoekjes heel beperkt waren, maakten van Rudy een eenzame man ondanks de trouwe bezoekjes van zijn neef Miguel Picavet en onze Ernst-Pieter Knüpfer.

Wij zullen bij onze vergaderingen altijd weer even aan Rudy denken als wij daar het grote groene tafelkleed op de bestuurstafel zien liggen dat hij voor SGS heeft gemaakt.

Rust zacht Rudy,  SGS gaat je missen – je was een kanjer!

Duco Ohm

►►► De uitvaart van Rudy is op 27 februari 2021 in crematorium Alkmaar om 14:45 uur. ◄◄◄

Ivm de coronabeperkingen is de uitvaart in besloten kring maar u kunt er waarschijnlijk wel bij zijn als u zich snel aanmeldt.
Aanmelden bij zijn neef Miguel Picavet
: e-mail adres miguelpicavet@gmail.com
Er is een maximum aantal toelatingen.

Naar de rouwkaart   ◄► naar de gedachteniskaart

◄ klik op de foto en deze opent groot in een nieuwe pagina.

               ►Lees hier de mooie condoleanxe van Joep Hesseling aan Miguel Picavet

Dick Kramer overleden 07-01-2021  (11-01-2021)

Ons oud lid Dick Kramer overleden op 7 januari j.l.

Het is altijd triest als een cricketer overlijdt, vooral als je hem gekend hebt en tegen hem gespeeld hebt.
In het begin van zijn lidmaatschap heeft hij tussen 1990 en 1994 slechts 4 wedstrijden voor ons gespeeld en in augustus 2014 zijn lidmaatschap opgezegd. Dick was ook een uitstekende voetballer.

Voor een IM verwijs ik graag naar de website van zijn Quick Hg : https://www.quick.nl/index.php?page=2485&sid=1

Rust in vrede Dick
Duco Ohm

Overzicht 2021 (sortering oud naar recent)

D. Kramer R.W.M. Don Griot