Still Going Strong Cricket Club

"Ziekenboeg" van onze club


Actuele berichten over zieke - en overleden leden

Informatie over zieke - en overleden leden a.u.b. vlot doorgeven aan onze voorzitter en aan onze secretaris, zodat hieraan tijdig de juiste aandacht kan worden gegeven. Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven !


Kurt Østergaard - Trieste update (29-09-2017)

Ik mailde Anne en vroeg haar de groeten en beterschap wensen van SGS over te brengen en mij, als het kon, het adres van het ziekenhuis te mailen. Het laatste lukte niet. Zij houdt de boot af. Via Google is het adres wel te vinden maar laten wij haar wens respecteren ! Van de laatste woorden kon ik geen vertaling vinden.  

Duco Ohm

Hello Duco.   
Our dad was in a bad accident on his bike about 4,5 weeks ago. He's been in a coma for 3. The last week he's become more and more awake. But now we can see and hear, when we talk to him that, that he's got some big brain damage. Especially his memory and his understanding of his surroundings is difficult for him.

So as of now our dad is sadly not going to play cricket again. Our hope is that he will enjoy to watch Danish cricket especially in his home club. He has started to stand up from his bed and can use both hands/arms. We are pretty sure that he will train his walking and every day skills back to normal. But at this point we don’t know yet.

Thank you for your mail. You are welcome to write me again for an update. 
Right now he's at Kolding sygehus, on the floor with what in Danish is called "hjerte nerve sengeafsnit".   

From Anne and all of Kurts kids.

---

Kurt Østergaard update 2 (27-09-2017)

Eindelijk nieuws,

Duco Ohm

Here is the latest update on Kurt's condition.   

Both the doctors and the family have noticed that Kurt is confused and suffered a memory loss after he regained consciousness and has begun to talk and noticing what is going on around him.

Therefore, we have chosen in conjunction with the hospital, to control the number of visits, so that he can have a little bit of structure in his routine each day. People are still welcome to visit him but please contact me (Anne Lund Østergaard) before going to ensure the timing is OK.

As written previously, Kurt is making good progress and is now able to stand up, talk and eat. For Kurt the major problem is his memory, his understanding of what is going on around him and both his and other people's feelings. Kurt will be released from Intensive Care tomorrow and be moved to the Neurological Ward. The doctors will then decide what sort of rehabilitation training that Kurt needs to make progress.  

Anne's telephone no.: +45 51274142 Anne's e-mail address: annelund16 @ hotmail.com I would suggest that if anyone wants to send a card, please use Anne's e-mail address above, as this will ensure it gets to Kurt.  

Sincerely, Paul

---

Kurt Østergaard update 1 (14-09-2017)

Ik zocht contact met onze Deense vrienden want ik wilde weten hoe het Kurt vergaat.

De secretaris van de Deense Forty Club antwoordde mij:
“Dear Duco, Kurt's family has told me that he was free of medication yesterday.
He was momentarily in contact with the doctors. The doctors suggested that he probably would not get speech and mobility problems. Nothing is certain.

Kurt will not be able to register contacts from friends as the situation is now, and the family wants you not to contact him now - but later.
We will notify when.

Yours sincerely Kjeld Lyngsø“

Wij moeten dus nog wat geduld betrachten maar de eerste berichten zijn gelukkig dus niet ongunstig.

Duco Ohm
---
Slecht nieuws uit Denemarken
(31-08-2017)

Onze goede vriend Kurt Østergaard heeft jl. dinsdag met zijn fiets een ernstig ongeluk gehad.
Hij is opgenomen in het Odense University Hospital waar hij met een schedelbreuk door de artsen kunstmatig in coma wordt gehouden.

Wij hopen dat Kurt spoedig en algeheel zal genezen.
Ik heb Paul Clarke gevraagd ons op de hoogte te houden opdat wij hem – zodra mogelijk – kaarten met beterschap wensen kunnen sturen.

Duco Ohm


Tom de Veth in de ziekenboeg (01-09-2017)

Afgelopen dinsdag is ons golflid Thom de Veth geopereerd in het St. Franciscus Ziekenhuis te Rotterdam.
Op controle bij zijn tandarts merkte deze op, dat zijn mond een ietwat scheef stond en raadde hem aan direct naar zijn huisarts te gaan.
Hij bleek een kleine Tia te hebben gekregen, en stuurde hem direct door naar de specialist.

Vanochtend contact met zijn vrouw Cobie gehad en zij melde me, dat de operatie aan zijn halsaderen goed verlopen was. Als zijn bloeddruk weer op een normaal niveau is mag hij weer naar huis.

Alle SGS-ers wensen hem een voorspoedig herstel toe.

Jan Willem Gorter


Einde cricket carrière Peter Schmitt   (28-08-2017)

Van Peter ontving Maarten Ingelse onderstaand bericht:

Ik wist dat mijn lijf het een keer zou begeven na mijn auto ongeluk. De artsen gaven mij tot rond mijn 40ste maar dat heb ik toch 20 jaar kunnen rekken. Dit seizoen is het zo ver en ik was genoodzaakt om te stoppen. Het gaat gewoon niet meer.  

Voor mij houdt dit ook in dat ik mijn lidmaatchap opzeg bij SGS. Ik ben niet zo’n clubjes mens en ga ook andere dingen doen. Het als “stil” lid door het leven gaan past dan ook niet bij mij. Het is alles of helemaal niets. Ik wil jou en het bestuur bedanken voor de ruim 20 jaar dat ik met jullie heb opgetrokken en met jullie heb mogen en kunnen spelen. Het was een waar genoegen.

Dank jullie wel en het gaat jullie goed.
Met vriendelijke groet,
Peter

Jammer, heel jammer dat Peter de handdoek in de ring heeft moeten gooien. Een gedreven speler, zowel bij Quick 1888 als SGS; voor SGS speelde hij 76 wedstrijden, waarin hij 1.239 runs scoorde, 44 wickets nam in 301 overs en  8 vangen pakte.

Wij zullen goede herinneringen aan hem koesteren zoals wij dat ook doen met zijn vader die ik mij nog goed herinner als bondsumpire en trouwe bezoeker van de vrijdagen. Dat was iedere laatste vrijdag van de maand in het Wapen van Bunnik waar meer coryfeeën van SGS een biljartje speelden, een kaartjes legden en enkele ‘jonkies’ dronken voor ze aan tafel gingen.

Peter, dank voor jouw vriendschap en wij zeggen op onze beurt: het gaat je goed en hopelijk tot ziens als wij op Quick spelen.

Duco Ohm


EINDE SEIZOEN VOOR SIMON SANTCROOS (24-08-2017)

Ons trouwe lid van o.a. de Senioren Onderlinge heeft helaas een hernia en ligt in het ziekenhuis.

Bijgaand een bericht van Simon, waarbij het duidelijk is dat zijn humor nog steeds uitstekend is.

Lieve cricket vrienden en vriendinnen,

Bedankt voor de kaart met de vele namen. Deed mij goed tussen de pijn door. Enkelen stonden er niet op, dus die staan op mijn lijstje: "te stumpen".

Zo speel je cricket op hoog niveau, wandel je in de uiterwaarden en het volgende moment komt de brandweer mij met een hoogwerker uit huis takelen.
Dat volgende moment duurde lang. De arts vond niets op de foto's en wilde 3 weken wachten of met medicatie de pijn vanzelf zou verdwijnen. Ik heb nooit in verdwijntrucs vertrouwen gehad en nu zeker niet meer. Na enkele weken creperen een bevriende specialist gebeld, die mij liet opnemen en met spoed in een MRI scan voorzag. Daar kwam dus hernia uit.

Het ziekenhuis in Ede is super. Een heel goede keuken en uitgebreide menukaart, waar de patiënt de hele dag gebruik van kan maken, tot een wijntje, kaasje, etc. voor de late uren. WiFi , koptelefoon , met TV. Mooie ruime, lichte kamers, met uitzicht op het groen. Ik heb er geen ervaring mee, maar het doet denken aan een buitenhut met een all-inclusive arrangement, op een cruiseschip dat voor anker ligt.

Prachtig is te zien het verschil in kwaliteit van de verpleging. Een enkele zou je een beauty arrangement gunnen, ziet er oververmoeid uit, de patiënten maken het beter. Een ander heeft een enorm overzicht, weet alles, hoeft nooit bij het uitdelen van medicijnen op een lijstje te kijken en straalt kennis, kunde en plezier in haar werk uit. Aan het einde van haar dienst oogt ze nog net zo fris en verzorgd als toen ze binnenkwam.
Er zijn ook frisse deernen, die waarschijnlijk in het voorjaar de Veluwse schapen scheren. Zo wassen ze mij ook. "Broekje uit, goed zo". Mijn fallus wordt gehanteerd als ware het een versnellingshendel van een gedateerde jeep, op de vlucht voor, of achter de vijand aan, door een onherbergzaam gebied. Ik had moeite met het onderdrukken van de bijbehorende geluiden. Er was duidelijk sprake van achterstallig onderhoud.
"Zo nu zijn we weer fris". Wie? ? Ik heb haar niet zien wassen. Dat moet dan met mijn zeep, washandje en handdoek gebeurd zijn. Daar zal Ellen niet blij mee zijn. Ze controleert dagelijks mijn spullen. Het kan toch niet zo zijn dat de verpleging die voor eigen gebruik aanwendt.

Maar ja, sinds gisteren lig ik op de afdeling Geriatrie van een revalidatie-centrum. Een grote overgang. Eten wat de pot schaft, maar daar maken ze een potje van. Wel ligt het dicht bij huis, dus komen onze buren tijdens het uitlaten van de hond even langs. Daantje, de buurhond, dol op mij vanwege de lekkere hapjes, keerde zijn hoofd om bij het tweede stukje vlees dat ik aanbood. Heel fijn is TV voor het bedrag van €1,52 per dag en tweemaal in de week iets lekkers bij de avond-boterham voor €6 per maand. Dat is toch jofel.

Bij binnenkomst op een brancard, zag ik dat ze de gang Geriatrische Zorg namen. Ik probeerde te roepen dat ik daar niet naar toe moest. "Ik kom voor een hernia". Niks mee te maken, Geriatrie stond op het lijstje. Ik voelde mij een dissident die in een psychiatrische kliniek gedumpt werd. Hadden ze spiegels opgehangen, dan zou het geen probleem zijn. Dan zou ik het zien. Hier hoor ik, voel ik mij veilig en kom ik tot rust. Daarnaast zijn er therapieën, bloemschikken en bingo.  Wat wil je nog meer?

Mijn nichtje, waarmee ik correspondeer, schreef "Van gewone dingen genieten, is rijkdom".
Vanochtend hoorde ik de fysiotherapeute zeggen " U moet wel uw best doen hoor, dan kan U naar huis. Dat wil uw man ook graag". Zij huilend: "Neen, dat wil hij niet". Mogelijk doet haar korte geheugen het niet zo goed meer en dacht ze aan haar eerste man. "Soms zijn gewone dingen om te huilen".

Het is bijna slaaptijd. Een prikje in mijn te grote buik ging samen met de door mij niet gewaardeerde grap:  " genoeg plaats". Klaarblijkelijk denkt hij dat mij dat opvrolijkt. Niet dus, maar het stimuleert om er alles aan te doen om zo snel mogelijk weer thuis, naast die goed ogende, kundige dame, met plezier in de verzorging, te mogen liggen.

Er zijn hier nog plaatsen vrij. Het mooie verslag van Gerard zette mij aan daar naar te informeren.

Hopelijk tot spoedig,
Simon Santcroos


Nienke Wittich update 01-08-2017 (01-08-2017)

Vanmorgen Pol weer aan de bel kunnen krijgen en ik kon hem feliciteren met de verjaardag van zijn Nienke.

Zij ligt nog steeds in het verpleegtehuis in Haaksbergen en gaat langzaam, te langzaam naar haar zin, vooruit.

De bloemengroet van SGS met beterschapswensen wordt door beiden zeer op prijs gesteld.

Zij groeten alle bekenden en danken voor de belangstelling en medeleven.  

Duco Ohm

---------------

update 26-06-2017

Eindelijk contact gehad met Pol n.a.v. onderstaand bericht. Hij verblijft dagelijks in het ziekenhuis in de buurt van zijn Nienke en maakt het ’s avonds niet laat. Ne veel bellen heb ik hem gesproken en heb ik hem gevraagd of ik dit op de site mag plaatsen. Geen enkel bezwaar – hier is dan een update (na 14 april) waaruit blijkt dat het de goede kant opgaat met onze Nienke. Langs deze weg wensen wij haar een voorspoedig herstel toe en hopen dat zij weer spoedig naar huis mag. Mijn kaartje gaat vandaag de deur uit. Duco

  “ Beste allemaal,   Dankzij de hulp van mijn overbuurman kan ik jullie deze e-mail sturen.

De laatste operatie, wat de vijfde was sinds 16 januari, heeft een goed resultaat geleverd. Zij en ik hebben een heel zware tijd achter de rug. Ze kreeg namelijk na de operatie allerlei ongewenste problemen die met drie antibiotica zijn bestreden. Maar gaf als nevenwerking een allergie voor een van de drie antibiotica. Dit veroorzaakte een ernstige vorm van oedeem. De medici hadden toch wel snel in de gaten welke dat was. Na stopzetting daarvan moest ook dat herstel plaats vinden. Kortom, de laatste vier weken is haar herstel steeds sneller gegaan. Ze kan weer communiceren, weliswaar met enige beperkingen, maar toch het is meer dan "ja" en "nee". Daarbij is ze ook actief communicatief, dat wil zeggen dat ze uit zichzelf zaken aankaart. Voor ons is dat een groot goed. Ze heeft daarnaast veel fysiotherapie gehad en tevens logopedie. Ook met de voeding is ze zover dat ze al een heel eind zelfstandig kan eten. Dit heeft ertoe geleid dat het ziekenhuis (MST) tot de conclusie kwam dat ze naar een verpleeghuis moest worden overgeplaatst voor verder herstel en revalidatie. Dit alles onder het wakend oog van het MST.

Zij wordt morgenochtend (26 juni) om 10.30 uur in het verpleeghuis verwacht.
Hieronder de gegevens van dat huis:
Naam:  Verpleeghuis Het Wiedenbroek,
             Afdeling: De Pendel
Adres:  Wiedenbroeksingel 4
             7481 BT
             Haaksbergen

Een heel hartelijk groet van ons,
Leopold (Pol) Wittich

---------------

Update 14-4-2017

Ik maakte mij weer ongerust want ik kon Pol al wekenlang niet aan de telefoon krijgen en ook mijn mailtjes en sms-jes bleven onbeantwoord!

Gisteravond lukte het dan eindelijk en vertelde Pol mij dat Nienke nog steeds in het ziekenhuis ligt en dat zij behandeld wordt voor niet alleen een opgelopen long- en blaasontsteking maar ook weer een operatie aan het hoofd heeft moeten ondergaan.

De laatste ingreep is weer zwaar geweest. Haar spraakvermogen is amper verbeterd en Pol onderhoudt de contacten met de chirurg en de zusters. Hij zit daarom dagelijks van 10 – 6 uur aan het bed en heeft in de avond wat tijd voor persoonlijke zaken.

Al met al een zware tijd voor beiden. Zij zal nog wel geruime tijd in het ziekenhuis moeten verblijven en heeft nog steeds de kamer van een maand geleden.

Stuurt u haar nog eens een kaart met de beste wensen voor een voorspoedig herstel? 
Ons medeleven zullen Nienke en Pol zeker op prijs stellen.  
SGS stuurde voor de Paasdagen bloemen met een beterschapswens.  
---------------

update 21 maart 2017

Ik maakte mij ongerust want ik kon al veertien dagen noch Pol noch Nienke aan de telefoon krijgen en ook mijn mailtjes en sms-jes werden niet beantwoord !

Gisteravond kreeg ik dan eindelijk Pol aan de bel die mij  vertelde dat Nienke een verschrikkelijke tijd achter de rug heeft en weer opgenomen werd in het ziekenhuis. De laatste ingreep is zeer zwaar geweest en heeft haar spraakvermogen aangetast zodat er een tijdlang alleen ja of nee geknikt kon worden. Heel langzaam komt er nu verbetering en Pol meldde dat er gisteren voor het eerst een zinnetje van drie woorden uitgesproken werd.
De verpleging hoopt dat hier sprake is van het begin van een verbetering.

Ze zal nog wel geruime tijd in het ziekenhuis moeten verblijven en kreeg een kamer direct naast de zusters post zodat er altijd snel hulp aanwezig is indien nodig.

Stuurt u haar weer een kaart met de beste wensen voor een voorspoedig herstel ?
Nienke en Pol zullen dat zeker op prijs stellen.  

Duco Ohm

---------------

Nienke Wittich : afloop operatie tot nu toe (21-01-2017)
 
Beste Allemaal,
 
Nienke heeft dit mailtje voorbereid wat adressen betreft en ik schrijf de inhoud. hoop dat het lukt.

Hier komt mijn verhaal over de afgelopen tijd:

"Maandag ochtend om 6.40 uur werden we gewekt voor de voorbereidingen op haar kamer voor de operatie.
Om 7.50 uur heb ik haar begeleid naar de lift naar de operatie-verdieping. Daar hebben we elkaar een kusje gegeven en het beste gewenst. We hadden allebei een slechte nacht gehad met veel spanning.
Op de operatie-verdieping werd zij klaargemaakt voor de operatie, die om 9.30 uur zou beginnen.
Ik ben toen naar huis gegaan en het telefoontje van de chirurg afgewacht.

Om 16.15 uur belde de chirurg mij om te melden dat de operatie technisch goed verlopen was en dat zij naar de uitslaap-afdeling was gebracht (PUCA). Ik ben toen naar het MST (Enschede) gereden en werd door een verpleegkundige naar de uitslaap-afdeling gebracht.
De eerste informatie was dat zij 24 uur daar zou verblijven.
In tegenstelling tot het aanvankelijke idee dat zij heel langzaam uit de narcose zou worden gebracht, lag daar mijn lieve Nienke met open oogjes en een beetje pratend mij op te wachten. Heerlijk!
Voor ons beiden was deze spannende tijd toen voorbij.

Vandaag zou om 10 uur beslist worden of zij weer naar eigen kamer zou worden gebracht. En dat gebeurde ook.
Om 10.30 uur zag ik haar in de gang van de afdeling met een lach op het gezicht mij tegemoet komen.
Vergeleken met Maandag was zij heel wat beter en gelukkig dat zij weer in haar eigen kamer lag.
Niet lang daarna begon zij in het door mij meegebrachte puzzelboekje haar vertrouwde puzzeltjes op te lossen.
Overigens heb ik alle nachten bij haar mogen slapen op haar wens.
Toen ik vanmorgen naar huis zei ze dat ik de komende nacht weer thuis mag slapen.
Dierbare allemaal, dit is zo ongeveer het verhaal van haar operatie.

Vriendelijke groet,

Leopold Wittich

Ik hoorde gisteren dat de operatie liefst 6.1/2 uur geduurd heeft, dat Nienke binnenkort naar een verpleeghuis zal gaan om daar verder verpleegd en door de fysiotherapeuten begeleid te worden. Zodra dat adres bekend is krijg ik een berichtje en kunnen wij haar een kaart en/of een bloemetje sturen.

Dat waren gelukkig goede berichten !

Duco Ohm


Peter van Giezen kan niet umpiren bij het Vierlandentoernooi (24-07-2017)

U heeft natuurlijk ons bestuurslid en bondsumpire Peter van Giezen gemist als umpire bij de openingswedstrijd van de Forty Club tegen de Spanjaarden. Hij heeft helaas voor het komende vierlandentoernooi moeten mailen dat hij niet beschikbaar is als umpire. Er zijn problemen met zijn bloedvaten en kreeg het advies tot nader order geen onnodige inspanning te verrichten. Het hem ook ten stelligste ontraden om te gaan umpiren nadat hij uitgelegd had wat dat inhoudt. “Met pijn in mijn hart moet ik je dan ook mededelen dat ik komende week maandag en vrijdag niet mijn wedstrijden kan staan op het Quadrangular Tournament maar ik zal uiteraard nog wel langskomen op Sparta volgende week, dan spreken we elkaar nader”.Inmiddels heeft de eerste behandeling plaats gevonden, ‘is de kop is eraf’ en het viel hem  mee.

Wij wensen Peter beterschap toe en hopen dat de behandeling succes zal hebben en dat hij dit seizoen toch nog een paar zondagen zal kunnen umpiren – dat is immers zijn grote hobby.

Duco Ohm


Michiel Soeters ziek (26-07-2017)

Op Sparta kwam een onthutsend bericht van hem door:  “Ik ben zojuist ontslagen uit het ziekenhuis van wat weer een legionella bleek te zijn. Nu is het zo dat de GGD hier op springt en terugrekenend van de dag van opname je de hemd van het lijf vraagt waar je geweest bent en eventueel gedoucht hebt. De eerlijkheid dient te vermelden dat binnen de periode ook een douchebeurt op Qui Vive in de docentenkleedkamer valt. Het is ook niet meer dan dat, daarna ben ik naar Letland gegaan waar ik het opgelopen kan hebben, eventueel zelfs thuis.

Maak er een werk van, alleen de GGD kan legionella constateren. Maar het lijkt me wel aan te bevelen te waarschuwen aangezien umpires altijd in de incourante kleedkamers gestopt worden en ook de cricketers op het risico te wijzen. Verder is als bijvangst tijdens de onderzoeken geconstateerd dat ik een vorm van leukemie heb. Ik ga as vrijdag een behandeltraject met chemokuren in. Dus voor mij even geen activiteit als umpire”.

Langs deze weg danken wij Michiel voor het ons attenderen op het risico van legionella in minder vaak gebruikte douches en wensen hem het allerbeste toe voor de komende behandelingen.

Duco Ohm


Jan Hoep is lang niet gezien, ...... waarom?  (12-07-2017)
Ik
kreeg een kopie van een mail van Ruud Ackermann waaruit ik – na overleg met Ruud – kan citeren,

"Zoals beloofd heb ik zojuist langdurig met Jan Hoep gebeld. Dit werd zeer op prijs gesteld en ik moet iedereen de groeten overbrengen.
Ik heb hem gevraagd hoe het met zijn vrouw gaat en het hele verhaal vernomen met alle problemen van de zorg die Jan grotendeels zelf op zich heeft genomen. Zij is zeer hulpbehoevend geworden en Jan is 24/7 druk met haar verzorging. Gelukkig heeft hij wel nog wat werk onderhanden maar kan eigenlijk nooit langer dan een uurtje de deur uit en wil dat ook niet.

“Zij heeft altijd voor mij gezorgd en nu doe ik dat voor haar” is zijn devies.

Derhalve is een bezoek aan een cricketwedstrijd vrijwel niet mogelijk maar hij gaat wel z’n best doen even naar Rood & Wit of naar Bloemendaal te komen als de SO daar speelt al ziet hij er tegenop om te vaak een bekend en pijnlijk verhaal over zijn echtgenote te moeten vertellen. Ik kan me dat wel voorstellen hoewel hij zegt dat het verhaal aan dovenmansoren is gericht omdat men het niet aan den lijve heeft ondervonden. Hij heeft nog wel contact met Reurt Gisolf want Oostwoud is immers dicht bij Winkel. Hij hoopt bij een eventueel bezoek Dick Rigbers te ontmoeten, zijn oude cricketmaat bij c.c. Alkmaar.

Ook het ‘andere’ SGS speelt nog op Bloemendaal en ook die SGS-ers willen je graag weer eens zien Jan!

Duco Ohm


Harry Melsen bij zijn golfclub getroffen door een hartaanval en inmiddels gedotterd  (11-07-2017)

Natuurlijk zijn wij getroffen en geschrokken door dit bericht. Arthur van Lunszen heeft inmiddels contact gehad met zijn echtgenote.

Harry is gelukkig weer thuis en moet het voorlopig kalm aan doen.

Wij wensen hem een voorspoedig herstel toe en hopen hem dit jaar nog op een golfbaan te zien.

Natuurlijk stuurde Maarten namens SGS een bloemgroet. U een kaartje ? 

Duco Ohm

-----

Bloemengroet Harry Melsen (21-07-2017)

Vandaag belde Harry mij om te bedanken voor de bloemen die ik hem namens SGS mocht sturen. Hij was blij verrast.
Het gaat hem naar omstandigheden goed, maar mag niet veel doen, hetgeen niet mee valt voor een altijd actief sportman zoals Harry.
Gelukkig is er nu veel sport op TV en kijkt hij met plezier naar Tour de France, The Open op Royal Birkdale en de Vierdaagse in Nijmegen.

Hij laat iedereen groeten en hoopt in augustus weer een balletje te mogen slaan.  

Maarten Ingelse


Einde seizoen voor Rob Puttkammer  (11-7-2017)

Na de wedstrijd op Gelre kon hij nauwelijks nog op zijn rechterhiel staan en er is inmiddels door zijn huisarts en podotherapeut “hielspoor” geconstateerd. Herstel van deze vervelende klacht duurt lang (6 – 9 maanden) en hij heeft daarom helaas moeten melden dat hij dit seizoen niet meer kan spelen.

Hij wenst alle SGS-ers nog een plezierig vervolg van het seizoen.

Wij hopen dat hij weer snel de ‘oude’ zal zijn en dat wij hem toch nog langs een boundary zullen zien. 

Duco Ohm


Slecht nieuws uit Engeland (25-04-2017)

Ik stuurde Ron Hart, ons buitenlands lid van verdienste, een mail om naar zijn gezondheid te vragen want in april zou hij een chemokuur krijgen waarvoor ik hem sterkte en een geslaagde behandeling toewenste. Gisteravond kreeg ik onderstaande reactie:    

Hi Duco.  

So nice to hear from you and your kind words. Unfortunately the luck of the dice is still not in our favor on our return from Spain last weds Edelgard had the most freighting fall in the middle of the night down the stairs thinking it was the bathroom she was rushed to hospital Tunbridge Wells and is still in the intensive care ward she has broken rib's punctured lung and damage to her arm. She will remain on 24 hr care and we hope may be allowed home next week fingers crossed.  

I'm due to start my cancer treatment in a couple of weeks every day for the month which I'm not looking forward to.  

Re the Tournament I 'm still planning to be at the Tournament but will not arrive in time to play for your Presidents XI I'm so disappointed .  

Best Regards
RON & EDELGARD   

In ons boekje staat zijn huis- en email-adres.
Ik hoop dat vele SGS-ers hen een kaartje of een bericht zullen toezenden.
Hopelijk zijn ze er toch bij als wij het vierlandentoernooi op Sparta gaan spelen.  

Duco Ohm


Lies de Bruin  (17-03-2017)

Lies horen wij nooit klagen en ook nu niet nu de derde (!) knieprothese geplaatst gaat worden. SGS stuurde via Maarten bloemen en wij kregen onderstaande reactie:

“ Van: Lies & Max de Bruin : Onderwerp: bloemen  

Hi Duco, Gisteren bij thuiskomst vond ik voor mijn deur een schitterend boeket bloemen (door de buurvrouw aangenomen en veilig neergezet) met een opbeurende tekst voor Lies namens SGS. Namens haar heel erg bedankt voor deze sympathieke geste.!   Zij heeft het verwijderen van de knie (3,5 uur !) heel goed doorstaan en is nu vrijwel pijnvrij. Moet nu ca. 6 weken met antibiotica de bacterie zien te verwijderen. Als dat OK is, kan een nieuwe prothese (de 3e !) worden geplaatst.

Ik verwacht haar begin volgende week thuis. Heb een hoog/laag bed in huis gehaald  en dat antibiotica proces kan dus thuis plaatsvinden met hulp van de Thuiszorg. Ze is optimistisch ingesteld en we vertrouwen er op dat eea weer aanvaardbaar goed zal komen ondanks het feit dat de revalidatie weg lang zal zijn.  

Nogmaals dank aan SGS.

Groet van huys tot huys. Max "

Wij hopen dat ze nu (eindelijk) pijnvrij blijft.  

Duco Ohm


Heleen en Chris Bax (28-02-2017)

Met Heleen gaat de goede kant uit. Geen helse rugpijnen meer. Operatie geslaagd wat dat betreft.
De mobiliteit, m.n. linkerbeen, wordt met 4x in de week fysiotherapie steeds beter. Wel last weer van reuma aan de handen. Die moeten nu eerdaags om beurten onder het mes. Maar desalniettemin positief, zeker nu er ook weer gebridged kan worden. En ..... hopenlijk van de zomer weer in staat zelf auto te rijden.

Chris gaat na een lange goede periode weer langs bij de oncoloog. De slokdarm speelt op. Maar de Bax'en zijn nog steeds blij weer samen thuis te zijn,zeker tijdens de afgelopen feestdagen in december, na de lange uithuizige periode vorig jaar.

Arjen van de Pol

---------------

update 18-12-2016

Na ruim 14 weken gezamenlijk verblijf in het revalidatiecentrum al weer 10 dagen thuis! De 1ste nacht weer in het eigen bed en huis was natuurlijk onvergetelijk. Nergens slaap je zo lekker als thuis. En niets is zo vertrouwd als het eigen huis.

Heleen is verlost van de helse pijnen in de rug. De rug is nog wel uiterst kwetsbaar na de operaties. Dus niet bukken en tillen. Maar veel spierpijn nu de spieren met veel fysio weer op sterkte moeten worden gebracht. Met krukken lopen kleine stukjes in huis gaat en er is een juiste methode van in- en uitstappen van auto's aangeleerd. Natuurlijk is ook Chris weer blij dat hij en zij thuis zijn samen.

Er is door Heleen, in deze tijden van verplichte zelfredzaamheid, veel adequate hulp geregeld iedere dag. Kortom ...... met de feestdagen lekker thuis.

Arjen van de Pol                                                                                                      Foto uit december 2012

---------------
update 12-10-2016

De 3de kleinzoon is geboren: Tristan Christiaan Pieter, zoon van Remco.
Verder zijn Chris en Heleen op een gezamenlijke kamer in de Wiekendael, afdeling Klimroos,
kamer 25, geplaatst.

Chris leeft weer op nu hij samen met Heleen kan optrekken, de dag doorbrengen of visite ontvangen in de Brasserie. Heleen heeft nog een lang revalidatietraject te doorlopen. Elke dag fysiotherapie om haar spieren aan te sterken en weer wat controle te krijgen over onderbeen en voet. Op dit moment legt ze korte stukjes af met de rollator op de afdeling en als ze van de afdeling wil gaat ze nog met een rolstoel die Chris kan duwen en gebruiken als zijn loophulpmiddel. Een mooie symbotische oplossing.

Arjen van de Pol

---------------

update 28-09-2016)

Heleen is gisteren overgeplaatst naar het revalidatiecentrum De Wiekendael, waar Chris ook tijdelijk logeert. Ze zijn in ieder geval weer samen onder 1 dak. Heleen is zeker (nog) niet pijnvrij, ook als gevolg van de operatie. Ze heeft nog een lange revalidatieweg te gaan.

Adres: De Wiekendael, afdeling Zonnebloem, kamer 101, Kalsdonksestraat 89, 4702 ZB, Roosendaal.

Een berichtje, kaartje of mailtje kan ook naar het huis/mailadres worden gestuurd: Basaltdijk 27,
4706 DP Roosendaal / chrisbax @ home.nl.

Arjen van de Pol

---------------

update 20-09-2016

De operatie van Heleen leek goed verlopen, maar het herstel ging nog niet zo voorspoedig.
Heleen heeft pijn door heel haar lichaam en heeft ook koorts. Een scan vandaag op haar verjaardag heeft uitgewezen, dat een zenuw niet goed zit. Een nieuwe operatie is noodzakelijk.

Chris kan zijn plekje en draai nog niet helemaal vinden in de zorginstelling en is een beetje verward door de nieuwe situatie. Hij is al wel op bezoek geweest bij Heleen, wat voor beiden een geruststelling is geweest.

Arjen van de Pol

---------------

update 8 april

Maarten Ingelse ontving van Anton onderstaand bericht:

Beste Maarten,  

Op de eerste plaats alsnog van harte bedankt, voor de prachtige bloemen en de goede wensen. Zoals je waarschijnlijk zult begrijpen, zal ik a.s. zaterdag nog niet aanwezig kunnen zijn op de ALV. Het gaat wel duidelijk de goede kant op, en ik hoop tegen het eind van de week naar huis te mogen.

Wil je alle SGS-ers mijn hartelijke groeten overbrengen en, mede namens Molly, onze dank voor de genoten belangstelling. Ik wens jullie een goede, gezellige en vruchtbare vergadering toe.

Tot ziens, Anton Distelbrink  

Inmiddels belde Molly mij enthousiast door dat Anton a.s. vrijdag al naar huis mag.
Hij moet wel een aantal malen per week dyaliseren maar is in ieder geval weer thuis.

Kunnen wij hem weer eens een belletje geven (hopelijk niet allemaal tegelijk….) !    

Duco Ohm - 08.04.2014

---------------

Update 3 april

Lang met Molly gesproken en gehoord dat de hartoperatie van Anton geslaagd is maar ik moest helaas ook noteren dat de nierfunctie van Anton niet verbeterd is. Hij zal vermoedelijk vier maal in de week gedialyseerd moeiten worden.

Anton zou Anton niet zijn als hij in dat schema de dinsdagen niet vrijgehouden zou hebben om zijn vrienden en vriendinnen bij onze Senioren Onderlinge te kunnen bezoeken. 6 mei is de eerste wedstrijd en dan hopen wij hen te kunnen begroeten.

Duco Ohm - 02.04.2014

---------------

Update 23 maart:
Goed en mindert goed nieuws.

Eerst het goede nieuws: ik hoorde net van Molly dat de hartoperatie geslaagd is, dat het nu stukken beter gaat dan aan het begin van de week en dat Anton al op de gang mag wandelen. Ze houden hem nog wel op de hartbewaking.

Het slechte nieuws is dat zijn nieren een fikse opdonder gehad hebben en dat zijn nierfunctie erg sterk gedaald is. Daar wordt nu vooral aan gewerkt.

Volgende week weer een update.
Duco Ohm - 21.03.2014

---------------

Update 15 maart:
De Distelbrinken zijn nu beiden geopereerd.

Gisteren had ik Molly aan de bel die mij even bijpraatte: zij is begin vorige week geopereerd en die operatie is niet helemaal geslaagd. Enkele niersteentjes bleven zitten. Wel mocht zij naar huis om Vrijdag Anton in een ander ziekenhuis te bezoeken.

Vrijdag j.l. was de hartoperatie van Anton en ’s avonds leek alles in orde te zijn. Zaterdag was er sprake van een erg lage bloeddruk en werd Anton op de hartbewaking geplaatst. Daar lag hij gisteren, maandag, ook nog. Gelukkig kreeg zij tijdens het bezoek wel te horen dat Anton’s toestand ‘stabiel’ is.

Later deze week krijg ik weer een update.

Mocht iemand hen een kaart willen sturen dan graag via zijn huisadres:
    A.H. en M. Distelbrink, Jacob van Campenlaan 118, 23121 GG LEIDEN

Duco Ohm - 15.03.2014

---------------

Bericht 5 maart:
Lieve mensen,  even het laatste nieuws over onze medische avonturen:

Mijn Molly: De vorige week gemaakte CT-scan toonde ondanks twee maal vergruizen, nu nog twee stenen.Er moet op korte termijn iets gebeuren, omdat de nier gaat blokkeren, met nier schade als gevolg. Opnieuw vergruizen heeft geen zin, dus worden de stenen  maandag 10 maart operatief verwijderd. Naar verwachting zal ze, als alles goed gaat,  met 2 à 3 dagen weer thuis zijn.

Ik zelf : De operatie om de aorta hartklep te vervangen is nu, eindelijk, gepland voor vrijdag 14 maart a.s., opname 13 maart. Het ging bijna weer mis, doordat de eerder door een infuus opgelopen aderontsteking in de linkerarm weer ging opspelen en de hartchirurg zei niet te opereren bij een actieve ontsteking, Maar gelukkig  gaat dat nu wel weer. Gisteren,  bij een controle bezoek aan de nierspecialist weer paniek, want er werd een ernstige bloedarmoede geconstateerd. Resultaat: eerst a.s. vrijdag 7 maart dagopname om enkele zakken bloed toegediend te krijgen. We gaan er van uit dat de operatie dan gewoon kan doorgaan.

Als er iets in deze planning uitloopt zou het kunnen zijn, dat we allebei tegelijk in het ziekenhuis liggen, maar wel in twee verschillende !. Lekker handig van ons. Wij willen jullie heel erg bedanken voor de morele steun, die wij van velen van jullie in de afgelopen tijd hebben gehad.

Hartelijke groet,
Molly en Anton

Natuurlijk wensen wij hen geslaagde operaties en een voorspoedige genezing toe !
Zodra ik meer weet zal ik mij hier weer melden.

Duco Ohm - 05.03.2014


AFSCHEID VAN GE BRUMMELKAMP….   TRIEST (26-02-2017)

Kortgeleden kreeg ik een telefoontje van Mevr. Brummelkamp, Jopie voor mij. Het was een emotioneel en helaas kort gesprek. Daarom stuurde ik haar onderstaande brief en vroeg ik Maarten om voor Jopie een boeket bloemen te verzorgen.
Met pijn in het hart neemt SGS afscheid van de Jopie en haar Gé die een echte topper bij SGS was.

Dag lieve Jopie Brummelkamp !

Ik kom nog even terug op ons afscheid tijdens ons  laatste telefoongesprek.

Ik meen dat wij  elkaar voor het eerst ontmoetten bij de Hilversumsche CC ,eind 60-iger jaren ;  ik was toen nog geen SGS-er maar een tegenstander. Natuurlijk komen nu goede herinneringen boven uit ons beider  ‘cricket verleden’.  Daarbij denk ik aan vrienden zoals een Daan Ingelse, Klaas Vervelde, Arno Knüpfer, Ton Loggere, Wil van Nierop, Jopie de Bruin, Harold Nightingale, Gerard Eikelboom, Geni Pino, Henk van der Bijl en Cees van Esveld en zo kan ik er nog wel even doorgaan. En de echtgenotes natuurlijk niet te vergeten.

Dat was een geweldige periode in de geschiedenis van SGS, waarin Gé zelf tussen 1966 en 1991 ook zeer actief was getuige zijn 242 gespeelde wedstrijden voor SGS. Hij was een geduchte en goede bowler en in de cijfers komt dat tot uiting: hij nam maar liefst 521 wickets en daarmee staat hij, nu 25 jaar later, nog  op de 4e plaats  in onze bowlers “ TOP 25  Aller Tijden”. Als batsman scoorde hij 1735 runs en als fielder hield hij 63 vangen vast. Een prestatie om trots op te zijn! Ook bij de golfers was hij een graag geziene speler.

Het was dan ook triest te moeten vernemen dat jouw Gé, liefst 50 jaar lid van SGS, uit huis geplaatst moest worden en nu  niemand meer herkent.

Begrijpelijk dat jij om die reden zijn lidmaatschap opzegt al had ik graag gezien dat jij nog betrokken zou blijven als dameslid. Daar zag je helaas van af.

Ik hoop dat jij nog een groot aantal,  bovenal gezonde,  jaren voor de boeg zult hebben.
Het was een voorrecht Gé en jou gekend te hebben.

Met een warme afscheidsgroet mede namens jouw vrienden en vriendinnen bij SGS,

Duco Ohm


Nienke Wittich en Tineke Grootmeijer (30-01-2017)

Nienke heeft een zware operatie goed doorstaan en is nu tijdelijk opgenomen in onderstaand verpleegtehuis om daar te revalideren.
SGS stuurde al een bloemengroet  met de beste wensen voor een voorspoedig en goed herstel – mogelijk wilt  u een kaartje sturen.
Haar juiste - tijdelijke - adres luidt :
   Mevr. N. Wittich
   St. Elisabeth Langestraat 74
   7401 AJ Delden Kamer 238

Tineke heeft ook een zware operatie achter de rug en is nu weer thuis herstellende waar Jaap haar goed verzorgt.
Ook zij kreeg een bloemengroet van ons en indien u haar een kaart wilt sturen luidt haar adres:
   Mevr. T. Grootmeijer
   Nieuw Loosdrechtsedijk 5 C
   1231 KL Loosdrecht

Duco Ohm
  ? P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos.

Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken.

Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen.

Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!!

Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).

Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.