"Ziekenboeg" van onze club

Actuele berichten over zieke leden

Informatie over zieke - en overleden leden a.u.b. vlot doorgeven aan onze voorzitter en aan onze secretaris, zodat hieraan tijdig de juiste aandacht kan worden gegeven.
Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven!

Gerard de Leede: arm in het gips en pijnlijke knie  (24-07-2021)

Gerard de kwam zaterdagochtend bij het vers brood halen op de fiets bij de bakker op de terugweg helaas in aanraking met een hem inhalende fietser. 

Toegesnelde omwonenden schoten te hulp om Gerard  weer op de been te helpen. Het leek mee te vallen, vooralsnog een heel pijnlijke arm.
Via de huisarts naar Radiologie.

Diagnose:  een scheur in de onderarm ( gelukkig niet helemaal gebroken) en gips van de duim tot aan de schouder.
In de loop van deze avond werd de knie knie aardig dik. Geen cricket voorlopig en geen toer naar het oosten.

Beterschap Gerard! Wij zullen je missen!

Arjen van de Pol.

Hoe gaat het met RON HART  (22-07-2021) 

Gisteren, op Kampong, werd door enkele SGS-ers geïnformeerd naar ons Engelse lid Ron Hart. Dus vanmorgen gebeld en eerst lang met Edelgard gesproken die vertelde dat het niet eenvoudig was met Ron door zijn geheugenverlies maar dat hij gelukkig opgewekt was.

Zij was erg geïnteresseerd naar hun vriendenschaar in Nederland en vroeg of wij allemaal safe uit de watersnood gekomen zijn. Daarna kreeg ik Ron enthousiast aan de bel, pratend of er niets aan de hand was met hem. Over koetjes en kalfjes gesproken totdat ik moest antwoorden op zijn vraag hoe het met Lideke was…

Edelgard nam toen het gesprek weer over nadat Ron nog wel gevraagd heeft zijn vrienden in ons land zijn hartelijke groeten over te brengen ! Bij deze dus.

Duco Ohm

Arjen van de Pol update  (03-08-2021)

Update 2 augustus  Arjen was gedeeltelijk bij de Senioren Onderlinge aanwezig tijdens de Toer door het Oosten. Het gaat gelukkig iets beter met Arjen alhoewel hij nog niet genezen is.

Update 6 juli  Arjen was even aanwezig bij de Senioren Onderlinge op Hilversum!

Update 29 juni Het effect van de behandeling wordt in de komende weken duidelijk. Het grootste probleem is momenteel het niet of nauwelijks kunnen praten. Rustig aandoen blijft het advies. Wel begonnen met herstelfysio om weer conditie op te bouwen. Alles in Slowfox-tempo.

Update 11 juni: Arjen is weer thuis, stapje-voor-stapje wat verbetering, rustig aan doen, peil conditie = 0.  Praten is nog steeds problematisch

---------------

Update 3 juni: Arjen heeft extra rust nodig en beantwoord diverse zaken alleen na 10 uur 's ochtends en voor 8 uur 's avonds.

---------------

Update 31 mei: Helaas moest Arjen voor de 3e keer worden opgenomen in het ziekenhuis. Vervelende verschijnselen en Arjen heeft nu ook nog een longontsteking opgelopen. Wij wensen Arjen beterschap!

---------------

Update 28 mei: Er is verbetering en Arjen is weer thuis maar de behandeling gaat verder en duurt in elk geval nog tot oktober.
---------------

Update 25 mei: In goed gezamenlijk overleg hebben we besloten vanochtend mijn verblijf in het ziekenhuis met 1 week te verlengen. Er treed nog geen verbetering op. 1 week was de optimistische verwachting. 2 weken is de meer gewone verwachting, dat verbetering kan gaan optreden. Arjen van de Pol.
---------------

Update 21 mei: Het latent aanwezige auto-immuunsysteem speelt na enige jaren weer op. Problemen met kauwen, praten en slikken.
En een kans op verslikken en verstikken. Dat laatste is thuis niet wenselijk, vandaar opnamei in het ziekenhuis
.
De 1ste behandeling met een 6-daagse boost aan medicijn bleek dus niet de oplossing te zijn. Nu dus een 2de opname voor een reset van het afweersysteem en weer op gang brengen en houden van de afweer met hopenlijk minder problemen.
PPositief in dit alles is, dat ik ambulant ben. Een "zieke" tussen echte zieke patiënten op de Stroke-unit. Verder fysiek vooralsnog alles oke. Je mag niet uit het zicht raken, dus is de dagelijkse wandeling nu 60 /meter heen en 60 meter terug. Het streven is 9000 stappen per dag.
Dinsdag kijken we of het verblijf in het ziekenhuis met een week nodig is.br>Ik hoop natuurlijk, als we spelen weer spreekstalmeester te zijn bij SO. Een minpuntje wordt de 3de innings. Geen alcohol meer en kleine teugjes 0% met kleine stukjes bitterbal.

Iedereen wordt bedankt voor de prachtige bos bloemen namens S.G.S., die niet alleen door mij en Lisette, maar ook afdelingsbreed wordt bewonderd.
Tot spoedig. Arjen.

---------------

Update 14 mei: Het was in Maarssen uitstekend cricketweer vandaag. 9 km gelopen, 13000 stappen.

---------------

Update 9 mei: De omstandigheden zijn nu weer beter, ook internet.
Na 3 dagen ambulant intern in het ziekenhuis, om de 2-3 uur controle, kan de conclusie zijn, dat onze ziekenhuiszorg meer dan puik is. Ondanks de Corona-situatie alom. En 2 dagen de dagelijkse 10.000 stappen in de afdelingsgang afgelegd. Het linoleum wordt morgen vernieuwd.

Gelukkig is zijn humor niet verdwenen en wij wensen Arjen een spoedige beterschap!

Judith van den Berg van Saparoea : Het eerste herstel ging snel maar het verdere herstel gaat veel langzamer (04-06-2021)

Gisteren gesproken met onze vrienden Raimond en Judith.

Het eerste herstel van Judith na haar herseninfarct ging fijn snel, maar het herstel is nog niet voltooid. Het gaat nu met kleine stapjes langzaam de goede kant op. Er zijn nog periodes met grote vermoeidheid.

Toch kan Judith al weer veel van de daglijkse zaken gelukkig weer behoorlijk goed zelf doen. 

Nogmaals beterschap gewenst Judith!

Roelof Kruijshoop

P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos. Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken. Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen. Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!! Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).
Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.