Ziekenboeg" van onze club

Actuele berichten over zieke leden

Informatie over zieke - en overleden leden a.u.b. vlot doorgeven aan onze voorzitter en aan onze secretaris, zodat hieraan tijdig de juiste aandacht kan worden gegeven.
Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven!

Drie korte berichten (09-03-2020)

Alan Tomlinson:
Alan  is al enige maanden onder chemobehandeling, maar verwacht een training op Sparta te kunnen bijwonen.

Amin Kasam:
Amin is nog steeds herstellende van de 2de oogoperatie na de mislukte 1ste oogoperatie. Maar de progressie is er. En spelen gaat zeker lukken.

Jan Hoep :
Jan is gevallen, waarbij zijn schouder wat ontregeld werd, maar een verblijf van 4 weken op Aruba bij zijn dochter heeft veel goed gedaan. "ik ga spelen in 2020!"

Arjen v.d. Pol

Het gaat alweer iets beter met George Reman (01-03-2020)

Helaas was deelnemen aan ons winterevenement Spoorwegmuseum Utrecht nog iets te veel van het goede, maar wij hebben opnieuw een positief bericht mogen ontvangen. Het gaat gelukkig langzaam maar zeker steeds beter met George.
We moeten nog geduld oefenen maar hij heeft zin in het voorjaar en het werken in de tuin! Als er weer genoeg energie is pakt hij de winterevenementen vast weer op.

Roelof Kruijshoop

-

Update Hanny Knüpfer-Vinks  (21-01-2020)

Na 1 week verblijf in zorghotel Aafje van het Maasstad ziekenhuis en 8 weken in het revalidatiecentrum Marnix in Vlaardingen hebben wij afgelopen maandag onze lieve moeder verhuisd naar de particuliere woonzorgvoorziening Nieuwe Haven in Schiedam. In dit kleinschalige verzorgingshuis (12 personen) heeft zij een mooie kamer met fraai uitzicht. Het zal ongetwijfeld wat tijd vergen om aan haar nieuwe woonsituatie te wennen, maar wij hebben goede hoop dat zij zich hier snel zal weten te settelen.

Langs deze weg wil ik namens mijn moeder iedereen bedanken voor de kaarten en bloemen die zij heeft mogen ontvangen.
Alle aandacht doet haar goed en stelt ze zeer op prijs.

Haar nieuwe adres is:

Particuliere Woonzorgvoorziening Nieuwe Haven
Kamer 7
Nieuwe Haven 153
3117 AA Schiedam

Ernst-Pieter Knüpfer

P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos. Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken. Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen. Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!! Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).
Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.