Still Going Strong Cricket Club

"Ziekenboeg" van onze club


Actuele berichten over zieke leden

Informatie over zieke - en overleden leden a.u.b. vlot doorgeven aan onze voorzitter en aan onze secretaris, zodat hieraan tijdig de juiste aandacht kan worden gegeven. Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven !

Nieuwe heup voor Steve Tovey   (20-02-2018)

Terug van hun huwelijksreis werd afgelopen donderdag Steve van een nieuwe rechter kunstheup voorzien (de andere was al vervangen evenals zijn linkerknie) en hij is druk aan het revalideren.

Het herstel verloopt voorspoedig en hij hoopt over 6 weken weer goed mobiel te zijn en klaar voor het seizoen 2018 !

Duco Ohm


Een dankwoord van Joep Hesseling (16-02-2018)

Familie, vrienden,

Dank voor de berichten, brieven, bloemen, bezoeken, adviezen, waarschuwingen en hartelijke telefoontjes.
Het gaat goed. Lopen, fietsen, (zelfs) golftraining en holes lopen. En ’s middags ga ik 1/1.5 uur liggen. Heel rustmakend.

Vandaag gesprek met cardioloog. Hartfilmpje + luisteren. Alles prima. En ik mag de reis naar Indonesië op 21 maart laten doorgaan.

Maandag fietsen en hartfilmpje daarvan + revalidatie gesprek. Maar met de revalidatie ben ik al volop bezig.
Nog een echo voor 21 maart en dan controle over 6 maanden.

Onbegrijpelijk dat dit pas een ruime week geleden gebeurde.
Truus en ik zijn heel opgelucht en blij dat alles zo goed is verlopen. Wij gaan de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Nogmaals dank en hartelijke groet,  

Truus & Joep
---------------

Mijn probleempje en een echt probleem ​​(12-02-2018)

U heeft al weer een tijd niets van mij gezien op de site. Griep en ​hoesten zijn al ruim vijf weken de oorzaak hiervan.
Het gaat gelukkig nu beter met mij.

Natuurlijk deed mijn PC het wel en het bleek dat er op 8 februari een ​belangrijke e-mail was gestuurd door Joep Hesseling die mij deed ​schrikken. Joep was vroeg wakker geworden met "een baksteen op de borst" maar ​geen uitstraling naar zijn arm.
Joep kon gelukkig vlot terecht bij ​zijn huisarts. Na onderzoek en enige medicatie, die niet bleek te helpen, werd Joep doorgestuurd naar het Amstelland ziekenhuis.
Uit ​bloedonderzoek bleek dat er een echt probleem was. Na analyse van een​ hartfilmpje moest Joep naar het AMC of VU gaan voor hartkatheterisatie.
Deze katheterisatie lukte niet en later lukte ook ​dotteren niet. Oorzaak was dat twee kransslagaderen helemaal verstopt waren met kalkafzetting. De pogingen om de kalk te verwijderen​ mislukten.

De situatie was zo slecht en het deed zo veel pijn dat Joep​ bang was op de ​operatie​ tafel te sterven, maar dat gebeurde gelukkig niet.
Joep moest blijven in het AMC waar Truus hem opzocht met vriend Jaap Breunese. De situatie was zo slecht dat hij een aantal 'afscheidsbrieven' schreef.

Op de volgende dag werd een nieuwe poging gedaan via de lies en met diamantboortjes. Na twee uur was de kalk weg en waren er twee stents ​ ​ geplaatst. Operatie geslaagd !!!.

Hierna mocht Joep via het Amstelland ziekenhuis en voorzien van​ een lijst medicijnen naar huis.

Hij berichtte "Wij zijn nu weer thuis en het is een luxe gevoel om nog of weer te leven."

Zijn leven zal Joep wel anders moeten inrichten.

Natuurlijk heb ik direct met Joep gebeld die, hoewel zeer geschrokken, toch ​blij was met de goede afloop.
Ik kon hem daarmee feliciteren !

Zou het een idee zijn indien onze oudere, nog actieve spelers voor aanvang van het seizoen hartslag en bloeddruk door de huisarts laten ​ ​ controleren? Kan geen kwaad. Doen !

Duco Ohm


George Moon (07-11-2017)

Ik feliciteerde George met zijn verjaardag: 74 not out en stelde de vraag ‘still going strong ?’.
Van zijn echtgenote, Pat, kwam onderstaande reactie: “ Beste Duco, Bedankt voor je mail. Heel attent van je.
Hier gaat alles goed behalve dat George z'n geheugen heel erg achteruit is gegaan. Hij heeft allerlei tests gehad maar tot nu toe hebben ze niets kunnen vinden. Ik vrees dat het gewoon ouderdom is. We hebben wel een gesprek met een neuroloog maar dat is pas in februari. Misschien kan hij meer vertellen maar tot die tijd maken wij er de beste van."
Groeten aan Lideke, Pat “.
Hopelijk wordt er iets gevonden bij onze voormalige wedstrijdsecretaris. Laten wij het beste voor hem hopen.  

Duco Ohm


Kees Schoordijk  (07-11-2017)

Kees vertelde mij dat hij op een gesloten afdeling zit en zich met een elektrische rolstoel kan verplaatsen.
Hij heeft Alzheimer en was voor mij helaas heel moeilijk te verstaan.
Wel was het duidelijk dat hij het gesprek (via de 06 uit ons boekje) erg op prijs stelde.
Bij het afscheid moest ik hem beloven zijn nog in leven zijnde vrienden en kennissen bij SGS te groeten; bij deze gedaan !  

Duco Ohm


Jan Kors is zeer ernstig ziek (05-11-2017)

Op 4 november 2017 probeerde ik Jan te bellen om hem met zijn 88e verjaardag te feliciteren. Ik kreeg hem niet te pakken en stuurde hem een mailtje met de beste wensen.

Tot mijn verdriet kreeg ik onderstaande reactie:
“ Beste Duco. Bedankt voor je goede wensen t.g.v mijn verjaardag. Helaas moet ik je vertellen dat het niet goed gaat met mij. Ben al een maand geleden opgenomen in het Hospice in Voorburg. Ik heb gelukkig geen pijn maar ben wel ongeneselijk ziek. Ik dank je voor de ongelofelijk gezellige cricketervaringen  die ik met jouw mocht delen en doe iedereen de groeten . Bye bye Duco het ga je goed. Hartelijke groet,  Jan Kors “
 Ik heb afscheid van Jan genomen en bij deze breng ik zijn laatste groeten aan zijn SGS- en umpire vrienden over.

Duco Ohm


Piep Drost (05-11-2017)

Deze zuster van Daan Ingelse is jarenlang gastvrouw geweest bij de Hilversumsche CC. De derde inning in Hilversum was vermaard want wat zij thuis aan hapjes klaar maakte en dan meebracht grenst aan het ongelofelijke. Wedstrijden op Hilversum werden om die reden ook door niet spelende SGS-ers graag bezocht en het was meestal erg laat als de weg naar huis gevonden moest worden.

Helaas heeft Piep nogal wat tegenslag en kon niet langer in het verpleegtehuis blijven en woont nu in de Stichtse Hof in Laren. Stuur haar eens een kaartje – het zal haar mogelijk goed doen.
Mevr. P. Drost-Ingelse  p/a Stichtse Hof - Afd. Berg/St Jan - Naarderstraat 81 - 1251 BG Laren


Nienke Wittich update (07-11-2017)

Heel lang met Pol gesproken. Nienke is erg lang stabiel geweest en gaat nu (veel te) langzaam vooruit. Zij zal blijvend zorg nodig hebben; is onder  ZZP 9 ingedeeld en dat is meen ik de hoogste vorm.

A.s. donderdag gaat zij verplaatst worden naar een tehuis voor langdurige verpleging. Er wordt nu ook  naar een woongelegenheid of aanleunwoning in het Gooi gezocht (in de buurt van de kinderen) waar beiden in  één woning kunnen verblijven en Nienke de zorg kan krijgen.

Pol vroeg om, mede namens Nienke, alle bekenden bij SGS te groeten.

Duco Ohm

---------------

update 01-08-2017

Vanmorgen Pol weer aan de bel kunnen krijgen en ik kon hem feliciteren met de verjaardag van zijn Nienke.
Zij ligt nog steeds in het verpleegtehuis in Haaksbergen en gaat langzaam, te langzaam naar haar zin, vooruit. De bloemengroet van SGS met beterschapswensen wordt door beiden zeer op prijs gesteld.
Zij groeten alle bekenden en danken voor de belangstelling en medeleven.  

---------------

update 26-06-2017

Eindelijk contact gehad met Pol n.a.v. onderstaand bericht. Hij verblijft dagelijks in het ziekenhuis in de buurt van zijn Nienke en maakt het ’s avonds niet laat. Ne veel bellen heb ik hem gesproken en heb ik hem gevraagd of ik dit op de site mag plaatsen. Geen enkel bezwaar – hier is dan een update (na 14 april) waaruit blijkt dat het de goede kant opgaat met onze Nienke. Langs deze weg wensen wij haar een voorspoedig herstel toe en hopen dat zij weer spoedig naar huis mag. Mijn kaartje gaat vandaag de deur uit. Duco

  “ Beste allemaal,   Dankzij de hulp van mijn overbuurman kan ik jullie deze e-mail sturen.

De laatste operatie, wat de vijfde was sinds 16 januari, heeft een goed resultaat geleverd. Zij en ik hebben een heel zware tijd achter de rug. Ze kreeg namelijk na de operatie allerlei ongewenste problemen die met drie antibiotica zijn bestreden. Maar gaf als nevenwerking een allergie voor een van de drie antibiotica. Dit veroorzaakte een ernstige vorm van oedeem. De medici hadden toch wel snel in de gaten welke dat was. Na stopzetting daarvan moest ook dat herstel plaats vinden. Kortom, de laatste vier weken is haar herstel steeds sneller gegaan. Ze kan weer communiceren, weliswaar met enige beperkingen, maar toch het is meer dan "ja" en "nee". Daarbij is ze ook actief communicatief, dat wil zeggen dat ze uit zichzelf zaken aankaart. Voor ons is dat een groot goed. Ze heeft daarnaast veel fysiotherapie gehad en tevens logopedie. Ook met de voeding is ze zover dat ze al een heel eind zelfstandig kan eten. Dit heeft ertoe geleid dat het ziekenhuis (MST) tot de conclusie kwam dat ze naar een verpleeghuis moest worden overgeplaatst voor verder herstel en revalidatie. Dit alles onder het wakend oog van het MST.

Zij wordt morgenochtend (26 juni) om 10.30 uur in het verpleeghuis verwacht.
Hieronder de gegevens van dat huis:
Naam:  Verpleeghuis Het Wiedenbroek,
             Afdeling: De Pendel
Adres:  Wiedenbroeksingel 4
             7481 BT
             Haaksbergen

Een heel hartelijk groet van ons,
Leopold (Pol) Wittich


  ? P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos.

Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken.

Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen.

Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!!

Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).

Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.