Ziekenboeg" van onze club

Actuele berichten over zieke leden

Informatie over zieke - en overleden leden a.u.b. vlot doorgeven aan onze voorzitter en aan onze secretaris, zodat hieraan tijdig de juiste aandacht kan worden gegeven.
Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven!

Jan Willem Gorter getroffen door een hersen infarct   (13-12-2019)

Jan Willem heeft donderdag 5 december een herseninfarct gehad en is direct daarna in het ziekenhuis opgenomen in Den Haag.
Na twee dagen is hij naar het ziekenhuis in zijn woonplaats Zoetermeer overgebracht en gaat daar revalideren.

Het gaat nu steeds iets beter, hij loopt alweer kleine stukjes en de oefeningen met fysio en logopedie hebben al succes.
Alleen het praten gaat hem nog moeilijk af maar soms maakt hij al kleine zinnetjes.

De bedoeling is nu dat hij gaat revalideren, 5 dagen opname en in het weekend naar huis. Dus alle hoop voor de toekomst.

Voor degene die een kaartje /mailtje etc willen sturen kunnen dat het beste doen naar zijn huisadres:
     Lommerbaan 144,2728 JJ Zoetermeer.

Arthur van Lunszen

George Reman aan het herstellen - update 2 (04-11-2019)

Onze George, bondsumpire en lid van de Contactcommissie, is na de zware operatie van midden oktober weer thuis en onderging een aantal chemokuren. George is nu redelijk goed opgeknapt na de operatie van 7 weken geleden.

Vervelend is dat George nog lang moet herstellen en dat is niet alleen lichamelijk. Hij heeft eigenlijk nog nergens zin.
Stuur hem en zijn Gonnie een kaart met wensen voor een spoedig herstel en veel sterkte de komende tijd. .  

Het adres: De heer W.G. Reman, Flits 14, 1231 SN Loosdrecht

------------------------------------------

Bericht (19-09-2019)

Onze George, bondsumpire en lid van de contactcommissie,  heeft een zware spoedoperatie ondergaan en is inmiddels weer thuis bij zijn Gonnie in Loosdrecht.
Het terugwinnen van zijn conditie zal veel tijd vergen en om hem en Gonnie daarbij te steunen vraag ik onze leden hen een kaart te sturen met wensen voor een spoedig herstel en bovenal veel sterkte voor de moeilijk tijd die voor hen ligt.  

Duco Ohm 

? P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos. Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken. Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen. Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!! Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).
Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.