"Ziekenboeg" van onze club

Actuele berichten over zieke leden

Informatie over zieke - en overleden leden a.u.b. vlot doorgeven aan onze voorzitter en aan onze secretaris, zodat hieraan tijdig de juiste aandacht kan worden gegeven.
Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven!

Teleurstellend nieuws over Martien Dukker  (15-02-2021)

Vanmorgen kreeg ik van dochter Nicolette Dukker onderstaand bericht:

Hallo Duco.

Er is erg veel gebeurd sinds het overlijden van papa. De dag na het overlijden van mijn vader belandde mijn moeder met Covid in het ZH.
Daarna hersteld in de Covid unit en toen naar een observatiekliniek om te kijken waar haar verwardheid vandaan kwam.
Daar kreeg ze de diagnose dementie...

Gelukkig was er plek in het Max Plazier Huis voor haar, een vrij nieuwe zorginstelling bij ons om de hoek in Schagerbrug. Op 18-12 hebben we haar in huis genomen want die kliniek was zo mistroostig en 3,5 week later is ze verhuisd naar het MPH. Dat lijkt een goeie keus te zijn geweest. Ze gedijt daar goed.

Nu zijn we bezig met de verkoop van het huis van mijn ouders. Heel heftig allemaal.

Ik kom niet echt aan rouwen toe en ben erg moe. En dan die corona er nog bij…

Ik vroeg Nicolette om het juiste adres zodat wij kaarten en een bloemengroet kunnen laten bezorgen.

 Mevr. M. Dukker
Max Plazier Huis
Appartement Dahlia 26
Schagerweg 97
1751 CB Schagerbrug

Mijn kaart gaat vandaag op de bus. Hopelijk volgen er veel.

Tot slot nog de vraag van Nicolette om deze dankbetuiging met de SGS leden te delen.
Door alles wat op ons afkwam na het overlijden van mijn lieve vader, zijn we niet toegekomen aan het bedanken en hebben dat vorige week gedaan middels deze advertentie in het Noord Hollands Dagblad Zaanstreek.

Duco Ohm

Klik op de foto van de dankbetuiging en deze opent dan groot in een nieuw venster  ►

Wat een vriendenclub is dat SGS toch ! (14-02-2021)

Ik ben na een geslaagde operatie ontslagen uit het ziekenhuis maar het was wel spannend op de laatste dag. Ik mocht weg totdat een verpleegster twee Kleenexjes zag liggen. Ik had ’s nachts mijn neus gesnoten en zij dacht aan Corona…..

De afdeling werd afgesloten en drie patiënten moesten op de zaal blijven en uit mijn buurt.
Verpleegsters helemaal ingepakt met extra bril !

Dat ik vorige week zaterdag – voor de operatie – al negatief getest was deed niet te zake. Niemand mocht de zaal in – ik mocht om 12 uur wel naar huis maar moest thuis binnen blijven totdat de uitslag bekend werd. Test met spoed opgestuurd en om 17.30 die vrijdagmiddag kreeg ik groen licht en mag ik weer naar buiten.

Groot was de opluchting ook bij de drie patiënten die nu ook vrij mochten bewegen.

Alles is goed verlopen en ik voel me weer geweldig. Blij dat het achter de rug is.

Dan wil ik wel langs deze weg iedereen bedanken (lekker gemakkelijk zo want het zijn bijna 40 tal reacties in de mail) voor hun blijken van medeleven en goede wensen voor een voorspoedige algehele genezing. Dat stel ik zeer op prijs en niet te vergeten de prachtige bloemen groet die namens SGS bezorgd werd.

Trots bij deze club te behoren.

Duco Ohm 13-02-2021

---------------
Duco Ohm na lang wachten geopereerd en met succes !  (10-02-2021)

Duco Ohm had in augustus vorig jaar melding gemaakt van problemen waardoor hij een wedstrijd van de Tigers tegen de Lions moest missen. Hij meldde toen ook dat het verder goed met hem ging. Destijds was er medisch gezien geen urgentie om te opereren en begon het wachten voor Duco.

Helaas bleek dat hij nog veel langer zou moeten wachten op zijn operatie omdat wij met ons allen belandden in de coronaperiode met een te hoge beddenbezetting in de ziekenhuizen, waardoor "gewone" operaties moesten worden afgeschaald - lees uitgesteld.

Omdat de bezetting in de ziekenhuizen nu gelukkig wat lager is geworden kreeg Duco kort geleden toch zijn langverwachte oproep en is hij op 10 februari met succes geopereerd. Hij is daar erg blij mee en ik kreeg 's middags al een bericht van hem!

Nu nog verder herstellen en dan kan hij het komende cricketseizoen weer als vanouds langs het cricketveld worden gevonden!
SGS is hier zeker erg blij mee!

Roelof Kruijshoop

Judith van den Berg van Saparoea herstelt goed van haar herseninfarct  (19-12-2020)

Vandaag heb ik gebeld met mijn vriend Raimond.

Hij meldde dat het herstel van Judith zeer voorspoedig verloopt. 
Judith is weer thuis en kan weer goed lopen en  voelt zich steeds beter.
Ze mag zelfs al weer fietsen!

Een verder herstel is waarschijnlijk maar of er een compleet herstel mogelijk is blijkt pas in de toekomst.

Judith en Raimond zijn erg blij met het onverwacht snelle herstel en dat geeft goede hoop hierop.

Wij feliciteren hen met het reeds bereikte en onverwachts snelle herstel !

Roelof Kruijshoop

 

 
Hetr bericht van 6 december volgt hier onder: Judith van den Berg van Saparioea is herstellende van een herseninfact en gelukkig weer thuis.

Hierbij een bericht van Judith zelf.

 Apeldoorn, 5 december 2020 Beste vrienden en collega’s, kortom, beste allemaal.

Het gaat goed met mij. Vandaag ben ik een dagje thuis met Raimond en onze teckel om te ervaren hoe het is om thuis te zijn na drie weken ziekenhuis en revalidatiecentrum. Het herstel gaat boven verwachting. Dit bevestigt dat mijn herseninfarct een lichte was. De ongemakken zijn er niet minder om.
Ik werk onder leiding van verschillende disciplines van behandelaars hard aan mijn herstel. Het revalidatiecentrum Klimmendaal geeft mij alle kansen daartoe.
Het centrum is niet ver van ons huis en Raimond kan mij elke avond opzoeken.

De vele berichtjes, kaartjes, bloemen en meer algemeen de aandacht, geven mij moed om door te gaan. Heel veel dank daarvoor.

De behandeling intern in het revalidatiecentrum duurt in ieder geval drie weken en ik hoop voor de kerst thuis te zijn. Indien nodig kan de periode intern verlengd worden tot ik weer zelfstandig veilig kan functioneren in huis. Daarna volgt eventueel verdere poliklinische revalidatie.

Lieve groetjes,
Judith

Wij wensen Judith een snelle en complete beterschap !  -  de webredactie

P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos. Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken. Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen. Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!! Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).
Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.