"Ziekenboeg" van onze club

Actuele berichten over zieke leden

Informatie over zieke - en overleden leden a.u.b. vlot doorgeven aan onze voorzitter en aan onze secretaris, zodat hieraan tijdig de juiste aandacht kan worden gegeven.
Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven!

Wim van der Loos heup gebroken (28-09-2021)

Wim informeerde Hans Noorhoff dat hij zijn heup heeft gebroken als volgt:

Op mij kan je voorlopig niet rekenen. Ik heb mijn bovenbeen vlak onder de heup gebroken door een val over de grasmaaier.
Inmiddels is er d.m.v. een operatie een schroef ingedraaid en nu breekt een revalidatietraject aan.

Maar alles zal goedkomen. Het gaat redelijk.
Groet, Wim

SGS wenst Wim een spoedig en geheel herstel !!!

Clive Huggins  (07-09-2021)

Bericht van Matt Huggins:

Snelle update over papa/Clive, hoewel hij stabiel is, boekt hij enige vooruitgang. Wordt nog steeds erg moe, maar kan in een stoel zitten en neemt ook eten, maar moet meer drinken. Op lange termijn zullen we kijken om hem ideaal naar huis te verplaatsen met een zorgpakket.

Bezoekers zijn momenteel alleen familie vanwege COVID en ziekenhuis vrij streng.

Als iemand meer wil weten, graag een gesprek. Hij houdt van foto's en video's die allemaal worden getoond.
We geven de wensen van iedereen door !

Duco Ohm


Hoe gaat het met RON HART  (22-07-2021) 

Gisteren, op Kampong, werd door enkele SGS-ers geïnformeerd naar ons Engelse lid Ron Hart. Dus vanmorgen gebeld en eerst lang met Edelgard gesproken die vertelde dat het niet eenvoudig was met Ron door zijn geheugenverlies maar dat hij gelukkig opgewekt was.

Zij was erg geïnteresseerd naar hun vriendenschaar in Nederland en vroeg of wij allemaal safe uit de watersnood gekomen zijn. Daarna kreeg ik Ron enthousiast aan de bel, pratend of er niets aan de hand was met hem. Over koetjes en kalfjes gesproken totdat ik moest antwoorden op zijn vraag hoe het met Lideke was…

Edelgard nam toen het gesprek weer over nadat Ron nog wel gevraagd heeft zijn vrienden in ons land zijn hartelijke groeten over te brengen ! Bij deze dus.

Duco Ohm

Arjen van de Pol update  (28-08-2021)

Update 28 augustus door Arjen zelf: de spraak is weer normaal, maar wel nog kwetsbaar bij fysieke vermoeidheid.
Fysiek (conditie) herstel zal nog enige maanden vergen.
Voor stabiel zicht wordt de lens in zijn rechter oog vervangen door een kunststoflens.
 Tuning van de medicatie  voor (blijvende) onderdrukking van de verkeerde spieraansturing loopt in ieder geval tot januari 2022.

 

Judith van den Berg van Saparoea : Het eerste herstel ging snel maar het verdere herstel gaat veel langzamer (04-06-2021)

Gisteren gesproken met onze vrienden Raimond en Judith.

Het eerste herstel van Judith na haar herseninfarct ging fijn snel, maar het herstel is nog niet voltooid. Het gaat nu met kleine stapjes langzaam de goede kant op. Er zijn nog periodes met grote vermoeidheid.

Toch kan Judith al weer veel van de daglijkse zaken gelukkig weer behoorlijk goed zelf doen. 

Nogmaals beterschap gewenst Judith!

Roelof Kruijshoop

P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos. Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken. Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen. Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!! Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).
Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.