"Ziekenboeg" van onze club

Actuele berichten over zieke leden

Informatie over zieke - en overleden leden a.u.b. vlot doorgeven aan onze voorzitter en aan onze secretaris, zodat hieraan tijdig de juiste aandacht kan worden gegeven.
Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven!

Duco Ohm weer thuis na opname in het ziekenhuis  (21-08-2020)

Ons bereikte het bericht over de onverwachtse opname van Duco in het ziekenhuis.
Duco stuurde ons ter geruststelling onderstaande update over zijn gezondheid.

Het gaat goed met me.

Voor het eerst heb ik een wedstrijd van de Tigers tegen de Lions moeten missen.
Perikelen met mijn waterweg noopten mij thuis te blijven en later door de huisarts naar de eerste hulp in het ziekenhuis te worden verwezen.

Bloed- en urineonderzoek leverden geen verontrustend resultaat op en ik mocht naar huis met het advies veel te drinken en een paar dagen geen bloedverdunners te gebruiken. Al met al is het dus meegevallen. Wel wacht mij binnenkort een operatie maar daarvoor moet ik op een oproep wachten. Vervelend.

In ieder geval dank ik een iedere die mij zo snel een mailtje of appje stuurde met beterschapswensen !

Duco Ohm

Wij hopen dat de operatie voorspoedig verloopt en dat Duco snel en geheel hersteld. Graag tot ziens binnenkort bij SGS !

P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos. Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken. Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen. Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!! Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).
Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.