"Ziekenboeg" van onze club

Actuele berichten over zieke leden

Informatie over zieke - en overleden leden a.u.b. vlot doorgeven aan onze voorzitter en aan onze secretaris, zodat hieraan tijdig de juiste aandacht kan worden gegeven.
Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven!

Donald Noorhoff weer opgenomen met gezondheidsklachten (08-08-2020)

Onze hoffotograaf bij SO was er niet afgelopen dinsdag. Hij vertoefde wederom in het ziekenhuis. Het lukt maar niet om echt fit te worden en weer te kunnen keepen.

Sterkte Donald en tot spoedig met de camera op het veld bij ons,

Senioren Onderlinge.

Update Geerta Alladin (11-07-2020)

Lieve Mensen,

Even een update over mijn gezondheid. Het gaat heel goed met mij.

De cardioloog (na wat hartproblemen) is erg tevreden. Heb boezemfibrillatie, een pilletje voor nood-gevallen, maar de rest is goed en hoef niet meer terug te komen.

De internist is na een groot bloedonderzoek ook heel tevreden (super bloed volgens hem) hoef ook niet meer terug te komen. Ben ook van de bloedverdunners af. De afbouw van prednison gaat wel, maar helaas komen de reuma klachten weer terug. Dus afwachten.

Dan volgen er 2 staaroperaties, door de prednison is de staar erg toegenomen. De operatie is riskant omdat er gaatjes in mijn netvlies zitten, maar ja met (-17 en -10 hebben ze dit eerst niet durven doen) nu  gaan ze dat  terugbrengen naar -2½. Hoop dat het lukt.

Dit is mijn laatste bericht, mocht er nieuws zijn laat ik het weten. Iedereen bedankt voor het meeleven en alle steun die ik heb mogen ontvangen.

Liefs Geerta Alladin

 

HIER DOE IK HET VOOR !!!  - Update Gonny Reman  (02-07-2020)

Lieve allemaal,

Ik had al veel eerder deze update moeten maken en versturen, maar het zat mede door de hitte van vorige week even niet mee!

In het begin moesten er nogal wat onderzoeken gedaan worden en dat kon alleen in het ziekenhuis. Toen de behandeling van de borstkanker goed op de rails stond, hoefde ik eigenlijk alleen voor bloedonderzoeken vóór de eerstvolgende chemokuur naar het ziekenhuis en de kuren.  Alle andere zaken werden telefonisch gedaan en dat werkte prima!

Een fijne verrassing is dat de chemokuren tot nu toe bij mij goed hebben gewerkt en ik niet te veel last heb gehad van de bijwerkingen. Wel heb ik minder smaak en ben ik duidelijk afgevallen. De tumor is duidelijk kleiner geworden dus de chemo doet waar het voor is “ingehuurd”!!! 

Vorige week heb ik de laatste ronde van 4 chemo infusen gehad en op 3 juli begint de volgende ronde van 12 kuren, die iedere week gegeven worden. 

Afijn, ik ga vol goede moed verder  en ik hoop, dat met name het gebrek aan eetlust en het smaakverlies minder worden,  zodat koken ook minder weerzinwekkend is, want  om te zeggen, dat George kan koken, ehhh nou nee. 

Veel liefs,
Gonny

-----

Lieve Gonny,

Jouw SGS-vrienden en -vriendinnen zijn heel blij dat de behandelingen werken. De behandelingen gaan nog verder en wij wensen je een zo spoedig mogelijk volledig herstel, zodat jij en George weer beiden genezen fijn samen kunnen genieten van de mooie kanten van het leven.

Het bestuur van SGS CC  

P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos. Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken. Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen. Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!! Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).
Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.