"Ziekenboeg" van onze club

Actuele berichten over zieke leden

Informatie over zieke - en overleden leden a.u.b. vlot doorgeven aan onze voorzitter en aan onze secretaris, zodat hieraan tijdig de juiste aandacht kan worden gegeven.
Stuur een kaartje als teken van belangstelling c.q. medeleven!

Het gaat goed met George Reman - hij is uit de "Ziekenboeg" ontslagen - toch een domper op de vreugde   (30-04-2020)

Ik heb vandaag uitgebreid met George getelefoneerd. Het gaat prima met hem en hij is "terug van weg geweest".

George blijft lid van de Contactcommissie en neemt deel aan het opstellen van het komende programma van de Winterevenementen van Still Going Strong. De volgende stap is het weer zelf organiseren van  evenementen.

SGS is blij dat hij weer actief deel gaat nemen aan de SGS bijeenkomsten, enz.. Wij hopen er op dat hij weer blijvend ons kan helpen met de Winterevenementen.

Roelof Kruijshoop - 30-04-2020

Helaas heeft Gonnie ernstige gezondheidsproblemen  (01-05-2020)

Nieuws uit Loosdrecht Ik heb contact gehad met de familie Reman in Loosdrecht en te horen gekregen dat het met George gelukkig erg goed gaat maar dat zijn Gonny met ernstige gezondheidsproblemen te kampen heeft.

SGS heeft haar een bloemetje gestuurd en beterschap gewenst..

Duco Ohm 01-05-2020

Donald Noorhoff ook slachtoffer van het Coronavirus, maar is gelukkig weer genezen en wel thuis  (25-04-2020)

Toen ik Donald Noorhoff sprak over de inhoud van de website vertelde hij mij dat hij weer eerns in het ziekenhuis was opgenomen in verband met zijn reeds bekende kwaal. De routineoperatie was goed geslaagd en op dat punt is alles weer goed gelukt. Ik wist helaas niets van deze opname, waardoor er geen eerdere melding mogelijk is geweest op onze website in de "Ziekenboeg".

Terloops spraken wij over de problemen met het Coronavirus in de maatschappij. Hij vertelde mij dat hij ook besmet was geraakt met het Coronavirus en dat hij gelukkig weer beter was geworden.

SGS is blij dat het goed is afgelopen en dat wij onze huisfotograaf nog in ons midden hebben en wij nog kunnen vertrouwen op mooie foto's en filmpjes over het wel en wee van de cricketclub tegemoet kunnen zien.

Ten aanzien van de filmpjes is wel de nodige afsteming nodig ten aanzien van de te hanteren werkwijze. Donald heeft nog diverse interessante films op de plank liggen.

Ik heb Donald gefeliciteerd met zijn herstel en zijn thuiskomst.

Wij hopen elkaar dit cricketseizoen nog op het veld te mogen zien. Iedereen wil graag sporten, maar wanneer en hoe wij gaan cricketen in de nieuwe anderhalve meter maatschappij is nog niet bekend.

Roelof Kruijshoop

 
Geerta Alladin genezen van het Coronavirus en weer thuis. Nog wel twee weken quarantaine!  (22-04 en 24-04-2020) 

Een bericht van Geerta voor de Ziekenboeg (24-04-2020)

Lieve Mensen,

Heel hartelijk bedankt voor jullie warme medeleven. De revalidatie gaat langzaam maar ik ben weer thuis !
In December werd er bij mij spierreuma geconstateerd en prednison helpt goed. Maar daarom gaat het herstel ook langzamer dan ik zou willen.

De thuiskomst gaf veel emotie en het zal wel even duren eer ik alles verwerkt heb.
Daarom mijn verzoek alleen post en dus geen telefoontjes, e-mails of bezoekjes.

Ik ben erg blij dat iedereen zo met mij meeleeft.

Veel liefs - Geerta Alladin

Drie korte berichten (09-03-2020)

Alan Tomlinson:
Alan  is al enige maanden onder chemobehandeling, maar verwacht een training op Sparta te kunnen bijwonen.

Amin Kasam:
Amin is nog steeds herstellende van de 2de oogoperatie na de mislukte 1ste oogoperatie. Maar de progressie is er. En spelen gaat zeker lukken.

Jan Hoep :
Jan is gevallen, waarbij zijn schouder wat ontregeld werd, maar een verblijf van 4 weken op Aruba bij zijn dochter heeft veel goed gedaan. "ik ga spelen in 2020!"

Arjen v.d. Pol

P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos. Neem even één minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken. Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen. Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!! Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).
Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.