Still Going Strong Cricket Club

Nieuws betreffende speciale acties van SGS


Wereld MS dag   (31-05-2017)

Hallo allemaal,  

Vandaag is het Wereld MS-dag. Voor mij een uitgelezen dag om iedereen hartelijk te bedanken voor de giften in "Mijn actie voor MS".
Dankzij al jullie bijdragen is het voor mij mogelijk om met behulp van zogenaamde Experience-kits anderen een klein beetje te laten ervaren hoe het is om met MS te leven.

Het is mijn bedoeling om in een luchtige sfeer partners, kinderen en zorgverleners van MS-patiënten kennis te laten maken met de grilligheid van MS. Zonder jullie hulp was dit allemaal niet mogelijk geworden en daarom wil ik jullie nogmaals hartelijk danken voor jullie steun.

Mochten er nog mensen zijn, die een bijdrage willen leveren: dat kan nog!   Zie dan de aanwijzingen in onderstaand artikel ! 

Met vriendelijke groeten,  
Claudia Koopman.

---------------

Claudia en MS (18-05-2017)    LET OP DE AANVULLENDE MEDEDELING ONDER DIT ARTIKEL

Gisteren, op Quick in Nijmegen, werd de actie "SGS steunt Claudia Koopman en MS" ingeluid. De R.G. Ingelse's Still Going Strong Stichting voor Gehandicapten zorgde voor een geweldige start en penningmeester Maarten Ingelse kon haar met een overmaking van € 1.000.00 verblijden en diep ontroeren.

Na dit voorbeeld zijn nu onze leden aan zet en vraag ik een ieders aandacht voor de harte kreet van haar Theo Straten en Claudia zelf.  

Duco Ohm, uw voorzitter

   
Onderstaand de oproep die ons lid Theo Straten heeft gedaan:

Beste allemaal,

Zoals de meesten van jullie wel weten heeft mijn Claudia MS. Twee letters die heel veel ellende hebben veroorzaakt en dat in de toekomst ook zullen blijven doen in ons leven. Gelukkig heeft het haar goede humeur en positieve kijk op zaken en mensen nooit aangetast.

Nu is het helaas een feit, dat in Nederland alle subsidiekranen ernstig zijn dichtgeschroefd. Tot groot verdriet van mensen zoals Claudia, die hier hun hoop uit putten, dat er ooit nog eens "iets" gevonden zou worden. Zij ging echter niet bij de pakken neerzitten maar heeft een initiatief genomen, dat ik van harte ondersteun. En ik denk dat jullie dat met mij eens zullen zijn.

Hallo allemaal,  

Dit is een actie die ik als patiënte ben gestart voor de Multiple Sclerose-Vereniging Nederland om meer aandacht te krijgen voor de grilligheid van Multiple Sclerose (MS). Voel je niet verplicht maar je kunt al sponsoren vanaf € 2. Ik wil mijn doel bereiken door zelf voorlichting te geven aan mensen door ze te laten ervaren hoe het voelt om MS te hebben. Daarvoor maak ik gebruik van zogenaamde Experience-kits. Mijn doel is om de door de MS-Vereniging Nederland aangeschafte kit in mijn naaste omgeving en die van mijn Theo in te gaan zetten. Zodat mensen leren te begrijpen wat de impact van MS kan zijn...   

Met vriendelijke groet,
Claudia Koopman.
           zie:  https://mijnactievoorms.nl/projects/help-mee-meer-bekendheid-geven-aan-ms/  

Alvast bedankt voor jullie begrip en hopende op jullie medewerking in deze.   

Met vriendelijke groet, Theo Straten.  

-----------------------

Hallo, allemaal,

Het viel mij op, dat het diverse mensen niet lukte middels de link die op de SGS-site is geplaatst te doneren voor de MS-actie van Claudia. 
De oplossing hiervoor is relatief simpel: selecteer de gehele link door met de muis  van het einde naar het begin van de volgende regel te slepen.
https://mijnactievoorms.nl/projects/help-mee-meer-bekendheid-geven-aan-ms/
Klik dan eenmaal met de rechtermuisknop, waarna je de link in een nieuw tabblad kunt kopi�ren. Er opent zich een nieuw tabblad. 
Klik dan op de knop: "Doneer nu". Dan werkt het wel en kom je na "Volgende stap" niet meer op een blanco pagina maar op de pagina waar je je gegevens kwijt kunt. Hopelijk gaat het nu wel lukken. Het zou toch erg vervelend zijn als deze onvolkomenheid mensen ervan weerhoudt de actie te ondersteunen. 
Als het ondanks bovenstaande nog niet wil lukken, stuur dan even een email aan
midstump@hotmail.com, dan zorg ik er persoonlijk voor dat het anders wordt opgelost.  Alvast dank voor jullie steun, SGS-ers! Die wordt zeer op prijs gesteld!

Met vriendelijke groet, Theo Straten. 


Er zijn twee belangrijke acties die lopen ter ondersteuning in verre landen.
Klik op een van de onderstaande links en kijk naar het nieuws op de betreffende pagina.

 

1. Suriname

 

 

 

2. Rwanda


Satar Alladin "Recreational Player of the year" (23-11-2015 : KNCB en Cricket Europe Netherlands)

Op de website van de KNCB stond volgend artikel: Het drukbezochte KNCB Cricket Gala in Amsterdam, onder leiding van de bezielende en humoristische presentator Jan Balk, leverde zondag dertien blije gezichten op. De grote winnaars waren de twee Haagse verenigingen Quick (Topklassespeler, Trainer, Club van het Jaar) en HCC (Hoofdklassespeler, Buitenlandse speler en Speelster van het Jaar), die ieder met drie prijzen naar huis gingen. De 13 winnaars: Topklasse: Wesley Barresi (Quick Hg), Hoofdklasse: Reinier Bijloos (HCC), Eerste Klasse: Abhijeet Avhale (Qui Vive), Buitenlandse speler: Jonathan Vandiar (HCC), Recreatieve speler: Satar Alladin (SGS), Speelster: Sterre Kalis (HCC), Jeugdspeler/speelster: Rens van Troost (Excelsior'20), Jeugdteam: Rijnmond Flamingo-team, Trainer: Tim Gruijters (Quick Hg).

Afgelopen zondag heeft Satar dus tijdens het KNCB Cricket Gala 2015 in de RAI de beker gekregen voor Recreatieve speler van het jaar 2015.
Hij was genomineerd maar dan moet je toch afwachten of je de beker krijgt. Jan Balk heeft een mooie  en geestige toespraak gehouden en ook verteld wat Satar voor het cricket in Nederland heeft gedaan. Zijn vrouw Geerta is heel erg trots op hem en Satar vond het ook een hele eer.
Wij sluiten ons graag bij haar mening aan! Gefeliciteerd Satar!

 

De door ons gesponsorde Fair Play Trophy

Wij hebben de SRC (de scheidsrechterscommissie) gevraagd om bij het toekennen van deze trophy vanaf 2014 alle klassen waarvoor bondsumpires aangesteld worden te betrekken, dus incl. de Overgangsklasse en bij het berekenen van de winnaar het gemiddelde cijfer te betrekken en niet meer de totaalscore.

De SRC heeft ons voorstel geaccepteerd en dus krijgt nu een groter aantal verenigingen de kans de Fair Play Trophy plus het aan hun jeugdcricket te besteden bedrag te winnen.

Duco Ohm


SGS sponsort Fair Play Trophy


Na de beëindiging van de sponsoring van de Fair Play Cup door de Muntaz Foundation, heeft SGS besloten de ondersteuning van deze prijs op zich te nemen.

Na een periode van circa tien jaar waarin de familie Mohamed en de Muntaz Foundation als sponsor van de Fair Play Cup hebben gefungeerd, kunnen wij meedelen dat SGS heeft besloten deze sponsoring over te nemen.
De familie Mohamed wordt ook vanaf deze plaats nogmaals bedankt voor hun jarenlange bijdrage aan het Nederlandse jeugdcricket (de bestemming van het aan de prijs verbonden sponsorbedrag). Over het seizoen 2012 was HCC 2 de winnaar van deze beker (foto).

Wij hopen en vertrouwen op een jarenlange samenwerking tussen SGS en deze prijs.

 

SGS sponsort sinds 2011 ook de prijzen voor de Twenty20 competitie van de dames.

Het gaat hierbij om een wisselbeker voor de winnaar en een vaste trofee voor in de prijzenkast van de winnaar en een prijs voor de beste speelster van het toernooi.


Een hartelijk "Dank U" gericht aan Quick 1888 en MCC Hengelo inzake �onze� kast

Ik loop al wat jaartjes mee en weet niet beter dan dat "de kast" van SGS in Nijmegen in de vergaderkamer van Quick 1888 een vaste plaats had na jarenlang op Amersfoort gestaan te hebben onder toezicht van Willy van Nierop. Onze onvergetelijke Nol Phijffer had deze verhuizing geregeld. Wijlen Stef Egging verzorgde de kast en iedere keer als wij er speelden bestond er interesse om de kast en inhoud te bezichtigen.

Quick gaat aan een grote verbouwing beginnen en vroeg ons, al geruime tijd geleden, de kast weg te halen en nu moest onze kast echt voor 1 augustus a.s. een andere bestemming gevonden hebben..�
Wij hebben de nodige verenigingen gepolst maar het bleek moeilijk een standplaats te vinden totdat onze Arthur van Lunszen een gesprek met Johan Vriezen aanging en Johan ons, na overleg met het bestuur van MCC Hengelo, kon mededelen dat de kast in Hengelo welkom is.

 

 

 

 

                                                                                                Klik op de foto's en deze openen groot

De verhuizing heeft inmiddels plaats gevonden en de kast en inhoud heeft nu een fraaie plaats in het clubhuis van MCC Hengelo.
Onze secretaris zal het bestuur van Quick 1888 bedanken voor het ons jarenlang toestaan onze kast in de bestuurskamer te plaatsen en het bestuur van MCC Hengelo voor het beschikbaar stellen van ruimte in hun clubhuis.

U kunt de kast niet missen als U in Hengelo komt spelen of op 29 augustus de jubileum wedstrijd komt bijwonen.

Duco Ohm - 3 juli 2015


? P.L.A.T.? Hoe herken je een HERSENINFARCT

Sommigen sterven niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos.

Neem even ��n minuut om het onderstaande tot je te nemen !

Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken.

Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de pati�nt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen.

Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.

Lees dit en leer het van buiten!!

Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken
L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen
A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken
T : Tong; vraag om de tong uit te steken.

Als hij of zij moeite heeft met ��n van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).

Een cardioloog beweert dat als iedereen die deze e-mail krijgt hem doorstuurt naar 10 andere mensen, je er van uit kunt gaan dat er tenminste een leven is gespaard.