Still Going Strong Cricket Club

Programma en verslagen wedstrijden Senioren Onderlinge 2017


De Senioren Onderlinge biedt oudere leden de mogelijkheid om in onderlinge wedstrijden (ca. 20 per jaar) bij gastverenigingen in Nederland de cricketsport te blijven spelen dan wel betrokken te zijn bij het spelen van cricket door collega-ouderen. Dat in een sportieve en sociale sfeer met partners en ongeacht niveau en fysieke gesteldheid. Waarlijk Still Going Strong!  --->  Naar het wedstrijdprogramma

Inschrijven bij de secretaris Hans Noorhoff: onderlinge @ sgs-cricket.nl (spaties verwijderen).


Cijferverantwoording en terugblik op het jaar 2017 (21-12-2017)

Zoals toegezegd op de najaarsbijeenkomst zijn de cijfers uitgewerkt. Er is ook een terugblik op het seizoen in verwerkt.
Veel leesplezier!

Arjen van de Pol

 

Klik op de foto rechts en het bestand wordt geopend in een nieuw venster 
Let op: het is een zeer groot bestand en het downloaden duurt iets langer! 
.


28-11-2017 Najaarsbijeenkomst Senioren Onderlinge (3-12-2017)

Dat was een mooie, gezellige en democratische bijeenkomst afgelopen dinsdag. Zelfs met een 3de innings, die om 16.45 uur aan de bar werd opgebroken.​ 31 meisjes en jongens waren aanwezig en hebben het laatste glas geheven op 45 jaar SO. Ook het bestuur was vertegenwoordigd met Duco Ohm, Pieter van der Hammen, Peter van Giezen en Rob de Haas (bestuurslid in spe).

Adriaan Poffers is met goedkeuring van het bestuur toegetreden tot de commissie. Zijn taak komt later in dit epistel. Na de traditie van het voorlezen van het verslag van de najaarsbijeenkomst 2016 en het jaarverslag 2017 werden, nadat de nodige puntjes op de i waren gezet door de scherpe aanwezigen, de verslagen onder applaus en dank aan de secretaris Hans Noorhoff goed bevonden. Hoewel Dirk Coster even tijdelijk afwezig was, werden het financiële verslag 2017 en de begroting 2018 na toelichting akkoord bevonden. Ook de bijdragen voor het seizoen 2018 blijven voorlopig ongewijzigd: € 12 voor de spelers en € 8 voor de partners. De aanwezigen waren het er over eens, dat dit niet ten eeuwige dage zo zal kunnen blijven gezien alle prijsstijgingen om ons heen. Applaus viel de afwezige Dirk ten deel. Maar de vergadering deed het dunnetjes over bij zijn rentree in de loop van de middag. De Jopie de Bruijn-prijs werd uitgereikt aan Gerard van Vuuren voor al zijn grote bijdragen aan het in stand houden van SO. Een lang en luid applaus onderstreepte de juistheid van de toekenning. We hopen onze Pater Familias met Corrie (en als cie-lid en wedstrijdorganisator) nog vele jaren langs de lijn en op onze bijeenkomsten te mogen begroeten.

​De voorzitter van de Senioren Onderlinge had zijn eigen jaarlijkse keuze dit maal gemaakt voor een SO-lady van het jaar 2017. Met Wil, Ruud's trouwe vrouw en metgezellin bij SO, zette hij Wil en alle overige SO-ladies​, in het zonnetje. Zonder onze ladies geen SO en geen SO-sfeer! Er is een vacature voor verslaggever 2018, nu Gerard van de Meij met sabbatical gaat een jaar. Een slip of the tongue van uw voorzitter dat Gerard met Petra op wereldreis gaat, leverde enige plezierige verwarring op bleek later. De twee binnengekomen sollicitaties werden voorgelezen en zijn hieronder weergegeven.

 ………, 25 oktober 2107 Geachte commissie Senioren Onderlinge van Still Going Strong. U zoekt journalistiektalent. Het is een publiek geheim, dat de verslagen van de Senioren Onderlinge is steeds bredere sportkring worden ontdekt en gewaardeerd. De verslagen van de Senioren Onderlinge kenmerken zich door een passie voor nuchtere feiten, achtergronden, die echt tot inzicht in de edele cricketsport leiden, grondige onderzoeksjournalistiek, een gevoelige maatschappelijke antenne, onpartijdigheid en wars van hypes. Misschien wel de meest inhoudelijke sportverslaggeving in Nederland. Ondergetekende is goed opgeleid in de journalistiek met een al meer dan 60 jaar diepe en veelzijdige belangstelling voor alles wat in de sport, en met name cricket, bloeit en leeft. Mijn eigen bijdragen aan de cricketsport qua spel en vochtinname zijn weldoordacht, sportief en een voorbeeld voor anderen. Ik wil met al mijn inzet deze geweldige uitdaging beantwoorden om de verslagen op het huidige hoge niveau te handhaven dan wel op een nog hoger plan te brengen. Ik ben digitaal redelijk slim, een toegankelijke schrijver met oog voor visualisatie en soepel in de samenwerking. Referenties kunt u opvragen bij de redacties van ……………………… In afwachting van uw reactie, Met hoogachting en vriendelijke groet.

De voorzitter heeft vervolgens contact opgenomen met de sollicitant, die had twee sollicitaties door de war gehaald. Deze was bedoeld geweest voor het Financieel Dagblad. Kortom na zo'n fout leek het beter niet samen verder te gaan.

Geacht SO Bestuur, Mijnheer de Voorzitter,
Naar aanleiding van een eerdere oproep en in verband met Uw geplande beraadslagingen van 7 november a.s., neem ik de vrijheid het volgende onder Uw gewaardeerde aandacht te brengen: Om de voorzien in de vacature als gevolg van het eenjarige verlof van de Heer van der Meij als wedstrijdverslaggever is er zonder twijfel een felle concurrentiestrijd ontbrand. Immers, eer er een opvolger is benoemd zullen er veel emoties los komen. Wie is het gegund wekelijks het voetvolk van SGS toe te spreken. In de kelder van het cricketwalhalla van het grote SGS, wordt met argusogen uitgekeken naar de cijfermatige inbreng van de godenzonen. Geloofsbrieven zullen worden ingediend, partijkassen geplunderd, partijprogramma herschreven, alles met slechts één doel : de scribententroon van 2018. Vermits ondergetekende in 2018 weer herkozen wordt als scorer, is het zijn vurigste wens ook als kandidaat te worden erkend. Referenties zijn ter inzage en vrij verhandelbaar.
Met de meeste Hoogachting en hartelijke groeten Uw nederige dienaar: RUUD

Met dank en applaus van allen aanwezig wordt uitgekeken naar de verrichtingen van Ruud Ackermann.

Vervolgens werd de "SO quiz 2017", mooi verzorgd met 8 pagina's incl. foto's, uitgereikt. Niet eenvoudig bleek al gauw. Gelukkig waren de telefoons e.d. niet ingenomen en spieken of hulp vragen was niet geheel verboden. Rob de Haas nam wraak op zijn i-puntje, dat de quiz niet genoemd was in het verslag van de najaarsbijeenkomst 2016, door met voorsprong winnaar te worden: 22 punten van de max. 35 te bereiken punten. ex aequo. 2de met 19 punten: het duo Aly Kruijshoop/Adriaan Poffers en Gerard van der Meij. ex aequo. 3de met 18 punten: Gerard van Vuuren en Duco Ohm. De laatste had slechts 7 bestuursleden genoemd in plaats van de 8 zitting hebbende leden. Hij was zichzelf niet vergeten. Mocht u niet aanwezig geweest zijn en toch uw kunde willen tonen? Stuur een mailtje naar apolmssn @ gmail.com (spaties verwijderen) en hij wordt u per ommegaande als Word-document toegezonden. Na invullen kunt u hem opsturen ter beoordeling en zal kond worden gedaan van uw resultaat.

Gerard van Vuuren ging kort in op het wedstrijdprogramma 2018. Vanaf 1 mei tot en met 11 september op dinsdag en tussen de vakanties van Roelof: de SO- toer van Maandag 16 juli t/m Donderdag 19 juli.

​Bij het agendapunt Wedstrijdafspraken vierde inspraak en polderen hoogtij. Met Herman van der Horst in de hoofdrol werd democratisch met hand op steken tot een aantal wijzigingen besloten. De free-hit na een no ball gaan we invoeren en de verlenging van de innings bij een ongelijk aantal spelers wordt afgeschaft. De commissie heeft dus huiswerk en zal u in het voorjaar over de aanpassingen informeren. De aanwezigen waren het unaniem eens, dat iedereen op tijd aanwezig dient te zijn en dat er op tijd wordt begonnen, desnoods onvolledig: 12 uur de 1ste bal! Waarvan akte! Op tijd beginnen is ook van belang om de clubs met de voorbereiding van hun catering enige zekerheid van de lunchtijd te bieden en ook niet onbelangrijk een redelijke eindtijd voor ons allen.

Evenwicht.​ Evenwichtigheid. ​Met dank aan de naamgever Tjebbe zal het systeem Poffers de opstellers van het teams ondersteuning bieden bij het maken van de opstellingen.​ De voorzitter lichtte het systeem in een powerpoint-presentatie toe. Op basis van de resultaten in 2016 en 2017 is aan alle spelers een score toegekend voor batten (1-5), bowlen (0-5) en fielden (1-3). Met de aantekening: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst! De uitwerking voor 1 gespeelde wedstrijd liet zien, dat het systeem niet zaligmakend kan zijn maar wel behulpzaam. Onderstaand de totalen per team met in het rood de totalen aan runs. Bijvoorbeeld. 2 falende topbats (score 4) in het enen team en het andere team 2 scorende topbats (score 4 en 5). 4 fielders met een score van 3 in een team tegenover het andere team met 1x 3.! Dat is bij SO meer dan een slok op een borrel verschil in het veld. Kortom. Een hulpmiddel. Niet meer dan dat.

Adriaan Poffers wordt het centrale aan- en afmeldpunt voor de spelers en maakt 2 concept-opstellingen met de individuele scores. Farouk Ayube stelt vervolgens de definitieve opstellingen vast, gezien ook de soms late aanvulling tot 2 x 11. De captains op dinsdag hebben de verantwoordelijkheid om een echte SO-wedstrijd te spelen in echte SO-sfeer. Met iedereen voor iedereen. Uw voorzitter benadrukte in de presentatie en discussie menigmaal: "Bij SO is voor iedereen plaats, ongeacht ..........., en doet aktief mee." en "O ja, voor we het vergeten! Cricket is ook sport!" - ​"Met falende toppers! En presterende waterdragers!" ​

Met een dankwoord van Duco werd de bijeenkomst afgesloten en kon worden begonnen aan de 3de innings.​

Arjen van de Pol.

Foto's 28 november 2017 Najaarsbijeenkomst   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Najaarsbijeenkomst Senioren Onderlinge (23-09-2017)

We doen het dit jaar anders. We maken er een lunchbijeenkomst van.
Na de files van huis en voor de files en donker weer op pad naar huis.

De bijeenkomst wordt gehouden op Dinsdag 28 november a.s.
De koffie staat klaar vanaf 10.30 uur. Om 11.15 uur is de aanvang van onze bijeenkomst.
Rond 13 uur lunch met een laatste '45-drankje en natuurlijk de SO-quiz.
Voor 15.30 uur huiswaarts.
Locatie: wederom de Heerenzaal van de Heeren van Maarssen in Maarssen.

Er is plek voor iedereen, al dan niet met partner.
En een uitstekende gelegenheid om na 2,5 maand elkaar niet zien, weer bij te praten.
En natuurlijk mee te praten.

De Commissie Senioren Onderlinge


Vervolg op het verslag 11 september 2017 “45 jaar Senioren Onderlinge” (17-09-2017)

Beste SO'ers.  

Maandag 11 september ligt achter ons.
Iedereen, die aanwezig was, kijkt er met meer dan voldoening op terug.
Een uiterst gezellige en waardige SO-avond: 45 jaar SO!
Hoe zo oudjes!  

De woorden van de voorzitter van SGS, Duco Ohm, bij onze viering:

​​Beste allen of mag ik beginnen met beste vrienden en vriendinnen of moet het beste SGS-ers worden: wat is het tegenwoordig ?
Mede namens het bestuur feliciteer ik de SO met het 45-jarig jubileum. Ook feliciteer ik onze SO met het voortreffelijk functionerend bestuur dat er de leiding heeft en dat ieder jaar weer een goed programma organiseert inclusief een toer.
Lang geleden – en nu val ik zelf in die categorie – kwamen ‘oudere’ mannen de laatste vrijdag van de maand naar het Wapen van Bunnik.
Er werd gebiljart, een kaartje gelegd en een of meerdere jonkies gedronken eer zij aan tafel gingen. Hier is de SO uit ontstaan, de SO een bloeiend onderdeel van SGS.

Nu zitten wij in 2017 en moet er helaas een S worden toegevoegd: SGS  SOS.
Voor de SO zit het wel snor:
in ons ledenbestand zitten 19 leden onder de 50 jaar maar de SO kweekvijver is goed gevuld met 74 leden tussen de 50 en 59 jaar en 104 tussen de 60-69 !
Wel maken wij ons grote zorgen over het voortbestaan van SGS want de aanwas van jongere spelers van 35 jaar en ouder wil maar niet lukken.
De jeugd trouwt laat, moet hard werken, gaat met de familie op zomervakantie en heeft tijd noch zin voor het opnemen van een snippermiddag om te cricketen.
Voor een aantal nog zeer actieve oudere spelers is het spelen van meer dan één wedstrijd in de week een echte belasting aan het worden. Daarom is mijn hartenwens het uitzien binnen een ieders verenging naar ‘jong bloed’.
Het is m.i. vijf voor twaalf geworden.

Het zal veel overtuigingskracht kosten want helaas hebben wij nog steeds de reputatie van die ‘oude mannen club’ die altijd eerst moet batten.
Dat is al heel lang niet meer zo. Dat kon ooit – ik denk 30 jaar geleden – gelden voor wedstrijden tegen verenigingen.
Maar ook die zijn schaars want ook daar worden geen snippermiddagen meer opgenomen om tegen ons te spelen.
Enkele verenigingen slagen er gelukkig nog wel in.

Ik hoop dat u tijdens onze winterstop – met aanmeldingsformulieren (download via deze link!) op zak – bij een evenement van uw vereniging zult rondzien naar potentiele nieuwe krachten. Dit hebben wij ook aan de spelers van het ‘andere’ SGS  gevraagd.
Wij hopen dat deze actie zal slagen.
Dan dank ik u voor uw aandacht en wens u een aangename voortzetting toe en droog weer op Sparta staat in mijn tekst maar dat was helaas ijdele hoop.

Duco Ohm

Het feestlied luidde aldus op de wijs van 24 rozen van onze Toon Hermans.
Uw voorzitter werd hierbij ondersteund met passende accordeon en "24 rozen, 24 rozen, 24 rozen SO, La la la la la la" werd luidkeels meegezongen door alle aanwezigen.

1972 toen het ooit begon
Cricket ook voor oudjes, wie dat ooit verzon
In England had je wel de Forty Club
Maar ging dat om het cricket of de pub
Kalmpjes proberen en dan ben je er zo
45 jaren, 45 jaren, 45 jaren S.O.

Met veertig jaren kon je naar de S.G.S.
Lukte het bij je club niet, sloeg je daar een zes
Maar na wat jaartjes spelen en wat moe
Kon je naar de Onderlinge toe
Ook al kwam geen wedstrijd op de radio
45 jaren, 45 jaren, 45 jaren S.O..

Onderlingers spelen zelden zonder vlag
Vanaf twaalf uur ‘s ochtends op een vaste dag
Dinsdags klinkt het, wie doet vandaag mee
Maar wat wel voorop staat is Fair-Play
Onderlinge vriendschap is een groot cadeau
45 jaren, 45 jaren, 45 jaren S.O.

Er zijn natuurlijk kerels met heel veel talent
En zelfs een umpire die haast elke regel kent
Ieder doet zijn best op zijn manier
Sla je nooit geen zes, dan maar een vier
Als ook dat niet gaat dan blijf je zo wie zo
45 jaren, 45 jaren, 45 jaren S.O.

Gewonnen of verloren, had je geen geluk
Onderlingers maakt dat echt hun dag niet stuk
Want ook al leer je rekenen in Delft
Onderling kent ook een derde helft
Met een biertje wijntje of een Cinzano
45 jaren, 45 jaren, 45 jaren S.O.

Weer een lustrum hier, dus met elkaar
Hef het glas de lucht in en dan proosten maar
Ons lied zit er nu op, dus dat is fijn
Lekker ouder worden, maar ’t niet zijn
Nu een groot hoera voor ons en houwen zo
45 jaren, 45 jaren, 45 jaren S.O.
 

Agenda  

Najaarsbijeenkomst 2017
   Datum en locatie nog onbekend.
   Uw voorzitter denkt zelf aan een lunchbijeenkomst.
   Na de files weg van huis en voor de files en donker weer op pad naar huis.
   Maar de Cie moet nog besluiten.  

Noteert u wel alvast.
   13 januari 2018 Nieuwjaarsbijeenkomst bij "Brasserie Berestein" in ’s-Graveland.
   Vorig jaar al een groot aantal SO'ers.  Ontvangst vanaf 17.00 uur.  

Natuurlijk ook de overige winteractiviteiten worden vol gaarne onder uw aandacht gebracht.
En 14 oktober nadert met rasse schreden.
Meldt u aan bij Roelof Kruijshoop voor een gezellige, interessante en leerzame dag op een van de allermooiste natuurparken van Nederland, ​met daarin het Museum Kröller-Müller en het Jachthuis Sint Hubertus Kröller-Müller. Zie verder de website voor details.   ​

Tot spoedig allemaal

Arjen van de Pol


Verslag 11 september 2017 “45 jaar Senioren Onderlinge” (15-09-2017)

Eindelijk was het zo ver. Senioren Onderlinge viert haar 45 jarig bestaan. Het feest was bij het van der Valk Hotel in Nieuwerkerk a.d. IJssel.

Het was ook ver voor onze oosterlingen, Herman van de Horst en Willem Voogel. Met partner. Ook Louk Hartong kwam van achter de IJssel en Jan Hoep uit het verre noorden van Noord-Holland. Jan liet in klein dank woord aan het eind van de avond blijken geweldig genoten te hebben van de vriendinnen en vrienden van ook zijn SO. En wij van Jan. En ook Simon Santcroos verscheen, herrezen uit het ziekbed van een zware hernia. Hij hoopt volgend jaar weer fit te zijn om mee te doen.

Nu is om 17 uur verzamelen een filerijk tijdstip natuurlijk. De vertragingen liepen bij sommigen op naar een uur extra reistijd. En al jaren verbazen wij ons er over dat de belangrijke rijksweg tussen Gouda en Nieuwerkerk ( 5 km!) nog steeds 2-baans is. En er ook geen plannen liggen om hem te verbreden. We houden het er maar op, dat de slappe ondergrond, 5 meter onder Amsterdams peil, zelfs voor onze Rijkswaterstaat een onoplosbaar probleem is.

Maar de live muziek was op tijd aanwezig en wij konden de SGS-vlag ophangen tussen de staanders van de boxen in een mooi intiem zaaltje bij Valk. Het gebak bij de thee of koffie was smakelijk. En onze voorzitter, Duco met Lideke, waren al ruim op tijd ingecheckt evenals Ruud en Wil.

De start was een kort welkomstwoord van uw eigen voorzitter en een dienstmededeling.
Georg Kamerbeek had bij zijn binnenkomst meteen om een onderhoud met de Cie gevraagd. Het veld van Sparta was een moddervlakte met gras na de vele, vele regen van de voorgaande dagen. Het was zelfs de goed drainage teveel geworden. En tot overmaat van ramp was de mat gaan drijven, zodat her en der de gravel was weggespoeld. De beslissing was gauw genomen met slagregens tegen de ramen. Geen slotwedstrijd. Met het 1ste drankje in de hand werden door Arjen, Farouk en Hans de spelers en officials ingelicht. En om 20 uur verscheen ook een bericht op de website met dank aan een oplettende Roelof.

Met het 2de drankje in de hand ging uw voorzitter, nu er geen slotwedstrijd was, over tot de uitreiking van de Frits d'Archerd van Enschut Prijs. Dit jaar was de beste speler met afstand Mohammad Nazim. Zichtbaar verrast, maar ook verguld, in de aanwezigheid van zijn zoon, nam hij de beker in ontvangst. Het bijbehorende diploma was natuurlijk nog niet klaar, maar dat wordt t.z.t. nog overhandigd. Prestaties: 15 wedstrijden, 15 x batten, waarvan 8 x not out. 312 runs, hoogste score 45 n.o. en gemiddeld 44,57 runs. bowlen 104 overs, waarvan 9 maidens. 298 runs tegen en 17 wickets. Gemiddeld 17,53 runs per wicket. Tot slot: 4 vangen. En ......... , niet in de laatste plaats, ook voor zijn plezierig meedoen bij de SO. Een luid applaus van alle aanwezigen was naast de beker zijn deel.

Het verslag is een coproduktie, dus hieronder de bijdrage met een uitnodiging van onze vertrouwde Gerard van der Meij.

Op de eerste plaats complimenteer ik de voorzitter van de S.G.S. Senioren Onderlinge Commissie, die ondanks droeve omstandigheden er in slaagde om de boel losjes aan elkaar te praten, waardoor we ook naar mijn mening kunnen terugzien op een sfeervolle en gezellige jubileumviering.

Ondanks het slechte weer en de files meen ik, dat de Onderlingers die niet geweest zijn, volgens mij een heel leuke avond hebben gemist. Ook de man achter het keyboard (Cees?) voelde prima aan welke muziek hij voor deze groep ten gehore moest brengen,  met een gezellig drukke dansvloer als gevolg, heel herkenbare muziek en zonder dat je bij de speakers zittend werd weggetoeterd. De speeches op cricketgebied door Arjen en een verontruste Duco wat betreft de aanwas van nieuwe 35+ leden en het verhaal  van de mooi uitgedoste Herman van der Horst die het cricket in het verleden in de achterhoek belichtte, o, dat moet met een hoofletter, in de  Achterhoek belichtte, lag waarschijnlijk wat meer in de verwachting, dan mijn speech. Hoewel wij niet kapot waren van de Sauvignon Blanc die werd geserveerd (maar ja ik had 5 bonnen hè) konden wij de hartelijke ontvangst met thee of koffie vergezeld van een klein maar heerlijk gebakje enorm waarderen. Ook de hapjes onder de borrel waren van goede kwaliteit en over de carpaccio en daarna het lopend buffet, (wij liepen, het buffet niet) hoorde ik alleen maar positieve geluiden. De kwaliteit, die van der Valk Nieuwerkerk ook bij het dessert presenteerde, overtrof volgens mij ruim die van voorgaande cateraars. Mijn speech ging anders dan anderen niet direct over cricket, maar was een uitnodiging aan andere SGS’ers  om na heel veel door mij gemaakte verslagen, ook eens te proberen een verslag van een onderlinge match te maken. Een sabbatical zou mij heel mooi uitkomen. Het zo op het oog makkelijk gepresenteerde verhaal, dat schrijven echt zo moeilijk niet is, heeft mij aardig wat tijd gekost en hoe je van één roman er zo maar drie kunt maken, komt niet helemaal uit mijn pennekoker. Ook het door mij gesuggereerde jachtongeluk, per ongeluk, door Peter R. de Vries zelf, heeft nooit plaatsgevonden. Ik kreeg heel leuke reacties uit de zaal en zelfs een verzoek om een handtekening, maar die heb ik bij het cricket ook nooit gegeven. De 45 jaren S.O. song werd door de hele zaal enthousiast meegezongen en zelfs het tussenspel werd door de zaal  toegevoegd. Nogmaals ik vond het een heel leuke avond, de zon schijnt nu, en Petra heeft al drie keer gevraagd of “ze” het bij Sparta niet te vroeg hadden afgelast. Een nieuw laagterecord voor mij, dit seizoen, maar ach er zijn ergere dingen. Gerard van der Meij.

De speech van uw voorzitter luidde als volgt: Beste SO’ers en partners. 45 jaar Senioren Onderlinge. Ik wil niet te veel terugkijken, liever kijk ik vooruit. Maar ik toch sta ik even stil bij alle SO’ers, die ons in de afgelopen 5 jaar zijn ontvallen of niet meer willen of kunnen spelen. Jammer, maar we gaan door. Ze zouden niet anders gewild hebben. Senioren Onderlinge was en blijft binnen SGS de plek om op latere leeftijd nog te kunnen cricketen als speler, umpire of scorer, ongeacht niveau, lichamelijke of geestelijke fitheid. En langs de lijn is en blijft iedereen welkom. Bij ons, Senioren Onderlinge, is het recreatieve en sociale aspect belangrijk. Een belangrijke rol is en wordt hierin vervuld door de partners. Soms in weer en wind, verplicht kijkend naar sport. Nou ja. Sport. Soms is het niet om …. Ik wil dan ook een spelersapplaus voor onze partners. (Dat heeft luid geklonken!) Maar de spelers zelf genieten nog steeds. De battingregel is na 2 jaar een succes gebleken. Iedereen komt aan bat in de wedstrijd en heeft een kans op glorie. Hoe beperkt ogend wellicht voor de een, maar persoonlijk voor de ander…………… een groot voldaan gevoel. Up en downs zijn onvermijdelijk. Maar sommige ups en downs zijn meer dan het zien waard. En worden dan ook uitvoerig genoemd in onze verslagen van de hand van Gerard van de Meij. Natuurlijk gelardeerd met de foto’s van onze onvolprezen hoffotograaf, Donald Noorhoff. Mannen, jullie bijdragen zijn mede bepalend voor de sfeer bij onze SO. En dan moet ik natuurlijk ook onze scorers noemen: Heleen, Ruud en Albert. Of het resultaat er niet toe doet bij SO! Maar o wee als er een run of vang mist op naam van ….. Laten we ontzettend blij zijn, dat we het niet zelf hoeven te doen. Ik weet zeker dat we dan als Cie een cursus moeten organiseren. Kritiek is makkelijker dan zelf doen. Umpires vergeten doen we niet. Het is nog steeds een “hell of a job”, ook bij SO. Je wordt nog steeds net als vroeger boos aangekeken na een toegekend appeal voor LBW. En ook hier. Kritiek is vele malen makkelijker dan zelf doen. Dat geldt ook voor allen, die in de Cie. SO gezeten hebben, zitten en gaan zitten. Waarbij aangetekend, dat het zorgen voor 22 spelers soms een zware opgave is. Zeker zoals nu, waar we kampen met meer dan een normaal aantal zieken en geblesseerden. Dus laten we blij zijn met en positief spreken over deze inzet om ons het actief spelen mogelijk te maken. Waarbij een groot woord van dank, alweer na vorige week, aan Gerard, pater familias van SO, voor zijn wedstrijdprogramma’s in goede harmonie met de clubs. Waterdragers bij het wielrennen. Waterdragers bij cricket. Eerder gezegd in dit gezelschap. Zonder waterdragers kunnen de sterren van weleer niet flonkeren op oudere leeftijd. En als tegenprestatie laten de sterren de waterdragers hun flonkering beleven. Dat is sportieve spirit binnen SO. Laten we dat koesteren. En ik dank dan ook de spelers uit het grote SGS, die wel met ons willen meedoen. En dat brengt mij op het niet uit te bannen idee in sommige gelederen. “Dat zijn oudjes” “Dat is niets” “Daar wil ik niet aan meedoen” “Ik stop dan met cricket”  “Daar ben ik te goed voor” Als ik naar het afgelopen seizoen kijk, is dit jaar onze bowlerij sterker dan ooit. We moeten echt voor de punten werken. En is het niveau vaak niet minder als bij de Onderlinge wedstrijden van de “grote SGS”. Het idee van oudjes is m.i. gebaseerd op hoe wij tegen onze ouders aankeken en meemaakten, toen die ouder waren dan 60. De oudjes van nu, zoals wij hier zitten, zijn in die vergelijking nog verrassend fit en gemotiveerd. Tot in de 80. In de komende jaren zie ik een toevloed van rijp voor SO zijnde spelers vanuit de grote SGS. Er is een groot potentieel van babyboomers. Voor de aanwas van SGS zelf ligt er een uitdaging m.i. om het contact met de clubs en hun spelers te herstellen. Vroeger waren de wedstrijden tegen de clubs de bron van nieuwe contacten en aanwas. Een Twenty20 kan wellicht een vorm zijn qua tijdsduur om aan het einde van de middag en begin van de avond tegen een club te spelen. Natuurlijk verandert de maatschappij en de wijze van samenleving. En onze tijdsbesteding is totaal anders geworden. Niet alleen geraniums en cricket, maar ook reizen, musea, golf, genieten van kleinkinderen, enz. Vrije tijd is schaars geworden, ook voor de jongere vanaf 35 jaar. Even een middagje cricketen door de weeks is er niet meer bij. De agenda met familiare en zakelijke verplichtingen loopt over. Bij de grote SGS en ook bij SO heeft multicultureel met andere zeden en gewoonten zijn intrede gedaan. Dat vereist continue omgangsaanpassing om het ieder naar de zin te maken binnen onze sportieve en sociale doelstellingen. Maar sterke drank drinken na afloop uit de kofferbak langs de openbare weg gaat mij toch wat te ver. Laten we de naam van cricket en de waardigheid van SGS en ook SO niet bezoedelen met dergelijke openbare uitwassen. Liever zou ik de oude traditie van ergens eten na afloop weer in ere hersteld zien worden.

Een anekdote tot slot.

De ongekroonde koning van Senioren Onderlinge, Harry van Benthem, speelde in de jaren zeventig een SO-wedstrijd in Wageningen. Harry, een gerespecteerd advocaat en rechter (zijn naam leeft nog voort in het grote bureau Van Benthem & Keulen), sloeg er vrolijk op los.

De jonge Bas de Gaay Fortman, toen druk met de PPR, deed ook mee. Op fiets gekomen van Ermelo naar Wageningen. Captain Jan Smit (VRA) zette Koos Oosterholt aan in de poging Harry te beteugelen en Bas kreeg op het bowlen van Koos een plek op cover-point. U raadt het al. Hij vangt Harry uit. Mismoedig zittend aan de kant, was Harry’s antwoord, op de vraag hoe hij zich voelde. “Wel jongeman, ik ben inderdaad honderden keren uitgevangen, daar is niets bijzonder mee, maar dat ik door zo’n linkse rakker met de rechterhand ben uitgevangen, daar heb ik het even moeilijk mee” Als een van de opvolgers van koning Harry, tevens mijn cricketvader, heb ik het volste vertrouwen voor de komende jaren, dat bij de SO gespeeld kan en blijft worden. Iedereen, die wil en kan cricketen en onze attitude onderschrijft, kan tot zijn laatste gongslag voor het einde, meedoen bij de Senioren Onderlinge. Actief of passief. Ik ga ervoor. Cricket spelen bij SO. Ik wil dan ook een toost uitbrengen op de afgelopen jaren en de komende jaren van onze Senioren Onderlinge bij SGS. Op naar 50 jaar Senioren Onderlinge.

De eerder genoemde bijdrage van Herman van de Horst was als volgt. Waarbij aangetekend dat Twente toch wel een geheel andere volksaard en cultuur heeft dan de door Gerard van der Meij aangeduide Achterhoek. Achter de IJssel is het nog steeds een groot onbekend gebied voor de westerlingen ondanks onze toeren.

Beste heren SO’ers, beste dames en mede-genders, Ik ben intussen al weer via introductie van Ferry Dukker en Wilco von Oven Fransz 10 jaar lid van dit illustere gezelschap SGS/SO, heb vooral bewondering voor de damesgroep, die regelmatig het veld decoreert en de vele prestaties, op de pitch en in het veld vertoond. De tijd jakkert voorbij, daarom de volgende bijdrage bovenop het beetje batten en fielden dat ik nog mag en kan doen. Ik neem jullie terug naar situatie midden vorige eeuw NCB in 1955 met klasse 1A (die wilden niet naar Twente) en 1B (die moesten wel). PW speelde dus in 1B en had in die tijd twee internationals, beide spelers waren vol zelfvertrouwen en on-top NL , ook bekend als hockeyer met eigen sportzaak in Enschede was een type als Ad van Troost (beetje elastischer, beetje sneller als bowler),speelde 15 x in NL-elftal, RV een beetje zoals Gerard de Leede, speelde 5 interlands, beide waren allround bowlers en batsmen. NL bowlde ooit in 1957 Gerald Sobers uit weliswaar nadat deze 101 runs gescoord had. Carmel Lyceum Oldenzaal in de vorm van onderwijzer Dr. Van Spanje met nog een collega enthousiast over cricket. Er was zelfs naam gevonden voor eventuele club : Boundary. Demo-wedstrijd  op Slagman bij PW, slecht resultaat voor Oldenzaal tegen een mengelftal PW 1/2 Belofte voor herhaling in Oldenzaal, maar dan 2 tegen 11 (NL zei : wie doot wa met zien tweeën ) Omgebouwd Bully-hockeyveld, wel een stuk kleiner dan het PW-Slagman, kwaliteit pitch met kokosmat onbekend, een mooie zondag in augustus vrij van competitie, elf uur Umpires waren : Bram Stroink, Bram Deutz Ebeling De score werd bijgehouden door Willy Elkink en Evert van Seventer Carmel wint toss en besluit te batten (ongelimiteerde over wedstrijd) Carmel all-out 120 runs, waarvan 2 wides, 30 byes en 10 leg-byes in 20 overs Dr. Van Spanje c/b N.L. voor 30 punten waarvan 1 vier NL 4 voor 40, RV 3 voor 38, 1 ongelukkige run out, 2 retired hurt met een kapotte hand en kaak, waardoor voor 1 speler kort ziekenhuisbezoek nodig De achtervanger gebruikt geen legguards, duurt te lang met al die riempjes, daarom zoveel byes, niemand wordt gestumped Meeste wickets door vallend hout, lbw (vaak tot eigen lichaamsbescherming) en caught behind vooral op NL PW gaat direct batten : het tweetal geeft slechts een enkele vangkans op de boundary, die niet wordt  benut Bijna een run out in de 10e over door een verrassende streepingooi uit het verre veld van cricketende honkballer of honkballende cricketer Een skyer van NL  in de 14e over van zeker 50 meter hoog, kwam recht uit de zon en wordt door de jeugdige wicketkeeper gemist. PW maakt de runs in 15 overs NL 51 (2x6, 4x4) not-out, RV 40 (3x4) not out, 30 extra’s (vooral wides en no balls) Dr. Van Spanje 0 voor 49 Een theepauze was niet meer nodig Het toch talrijke vooral Oldenzaalse (school) publiek samen met wat PW-aanhang geeft het winnende tweetal een hartelijk applaus.
De derde innnings in het clubhuis van Bully waren beter dan de eerste twee. Er zijn helaas geen foto’s van deze merkwaardige ontmoeting, er stond een klein stukje in de krant de volgende dag van Leo Ebbinge, een journalist, die wel vaker voor Dagblad Tubantia over cricket schreef, met dit keer als titel: ”PW-tweetal wint van Boundary”. Er zijn mogelijk weddenschappen op de uitslag afgesloten, maar het begrip match-fixing was toen nog niet bekend. Deze gegevens zijn verkregen uit oude score-boeken, die na de teloorgang van PW na het 100-jarig bestaan in 2008 zijn overgedragen aan het archief van de Gemeente Enschede, als u dit verhaal niet gelooft, kunt u daar gaan zoeken. Conclusie: Cricket heeft het volgens ingewijden enkele jaren volgehouden in Oldenzaal, maar bleek vooralsnog aldaar geen definitieve toekomst te hebben en men heeft zich verder gespecialiseerd in het vieren van carnaval. Daarentegen lukte het wel in Hengelo vanaf 1 mei 1954. Nog vragen, zo niet, dank voor jullie aandacht. Dit is een parafrase van een verhaal in een Engels cricketboek met historische gebeurtenissen, waarvan ik helaas niet meer de titel heb, ik denk afkomstig van Tjebbe, van een wedstrijd tussen een dorpsteam en twee professionals, met soortgelijke uitslag ten gunste van de profs.  

Het verslag van deze geslaagde avond stopt met de aankondiging dat het lied “45 jaar SO” gezongen is, nou ja gezongen, door uw voorzitter met begeleiding van de accordeon later in een paper apart wordt beschreven. Het lied is geschreven door Gerard van der Meij. Hartstikke goed. En ook een tweede “speech” van uw voorzitter komt in een paper terug. De foto’s spreken verder voor zich.
Tussen 22 en 23 uur ging bijna iedereen huiswaarts. De overnachters namen ruim de tijd voor een afzakkertje, gesteund door Pieter en Nelleke. Uiteindelijk ging de bar om 1.30 uur dicht voor deze 3de innings in de lege Valk. Bij het gezamenlijk uitstekende Valk-ontbijt met een zonnetje op de achtergrond rees de vraag natuurlijk. Afgelast? Ja, het was al onbespeelbaar toen we begonnen met het feest en de vele regen tijdens ons feest heeft dat alleen nog maar erger gemaakt. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer spelen op Sparta.
Vele aanwezigen kijken nu al weer uit naar onze najaars-/winterbijeenkomst.  

Arjen van de Pol

Foto's 11 september 2017 Jubileumviering   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

 


Verslag 5 september 2017 bij Hermes D.V.S  

Onder de naam Schiedam in Beweging ontwikkelt de gemeente Schiedam nieuwe mogelijkheden voor sport, wonen en groen. Dat was bij Hermes duidelijk te merken want de woningbouw was inmiddels opgerukt tot op haar parkeerplaats en dan moet je als sportclub wel meebewegen, ook al moet je dan een heel mooi cricketveld achterlaten. Misschien dat we volgend jaar al gebruik gaan maken van het al dan niet afgebouwde nieuwe complex hier vlak in de buurt. De koffie bij gastheer Gerard van Vuuren en Stef en Marian smaakte er niet minder om en ook het vertrouwde plakkie cake was weer aanwezig. Als onze optimistische voorzitter Arjen van de Pol een mooie dag met weinig wind, droog en zon voorspelt, begin ik de laatste tijd toch eerst zelf maar eens naar boven te kijken en kom dan soms tot wat andere conclusies. Helaas was niet iedereen die op het lijstje stond van Gerard de Leede en Aad van Troost, de captains van vandaag, aanwezig, dus werd het een onderlinge match van 10 tegen 10.

Het team van Aad begon met een bewolkte hemel uiteraard met batten en in de loop van de match zagen we het steeds donkerder worden, moesten tussendoor gaan lunchen om uiteindelijk toch de wedstrijd uit te kunnen spelen vlak voor de volgende regenbui, die volgens de buienradar pas om 11 uur ’s avonds verwacht werd. Aad de Neef en Arjen van de Pol mochten openen en traden de bowlers met de nodige eerbied tegemoet. Resultaat? Arjen ging na 1 run gevangen door Chris van Weel op bowlen van Ashraf Jamal en Aad kwam met een big smile na 10 overs met precies 1 run naar de kant, het scorebord stond toen op 11. Aad wist hieraan in 2e termijn nog 7 runs toe te voegen en bleef dus met 8 runs not out. Poet Dubar probeerde het wel en bleef in eerste instantie met 12 not out om er later nog 3 aan toe te voegen toen hij met 15 runs bowled ging door Ashraf Jamal. Hoewel Mans de Rooij wist waar Chris van Weel stond, bezorgde hij hem zijn tweede vang na 5 runs op bowlen van Gerard de Leede. Dick Rigbers van wie we bij de Onderlinge langzamerhand behalve goede bowlingprestaties ook op het gebied van het batten het een en ander verwachten, kwam ook maar tot 5 runs toen hij op bowlen van Adriaan Poffers weer eens kennis maakte met het bliksemsnelle stumpen van Donald Noorhoff. Pieter Bertels ging na wat wides en no balls en nog zonder runs caught en bowled door Gerard de Leede en dan krijgt zo’n groot reclamebord waar jij als batter dan op uitkijkt: Try Rugby, toch een wat wrange bijsmaak. Na overleg tussen de captains en om het evenwicht in de teams te herstellen kreeg Mohammad Nazim tijdens de wedstrijd te horen dat hij van team moest wisselen, dat komt wel meer voor bij de S.G.S. Senioren Onderlinge. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer door het niet opkomen van spelers een team opeens met te weinig bowlers moet gaan spelen. Het bleek een gouden wissel voor captain van Troost. Mohammad bleef in eerste instantie met 25 runs not out en voegde er later nog 9 aan toe, om zo op 34 not out te komen. Was het de druk van de captaincy? Was het de komst van Duco Ohm en zijn vrouw? Het kan niet aan zijn instelling gelegen hebben want met de kreet: Nou zal ik je eens even wat laten zien Duco, ging captain Aad van Troost het veld in, om er na zijn eerste bal weer net zo snel en zonder runs, op bowlen van Gerard de Leede en op die zelfde plek weer gevangen door Chris van Weel, van terug te keren. Peter van Giezen liet na twee eentjes ook zijn bat eens spreken, eerst een vier, toen een grote mannen zes, om vervolgens na 12 runs met datzelfde bat in een poging de bal van bowler Gerard de Leede uit zijn wicket te werken, zijn complete hekwerk om te slaan, maar Peter, we zijn blij dat je er weer bij bent.  Uw verslaggever, droeg zijn bat weliswaar door de lunch heen, maar behaalde vandaag geen runs en speelde een door Adriaan Poffers gebowlde bal recht in de handen van Gerard de Leede. We hadden in de tot 35 overs teruggebrachte match, met 99, net de honderd niet gehaald ondanks de 19 extra’s. Dit lage totaal was in eerste instantie een verdienste van de bowlers. Bowlingcijfers: Ashraf Jamal 2 voor 16 in 8, Chris van Weel 0 voor 7 in 7, 3 maidens, prima natuurlijk en met zijn 3 vangen, het waren er bijna 5, terecht star of the day, Gerard de Leede 4 voor 35 in 7, Adriaan Poffers 2 voor 22 in 7 en tenslotte Alan Tomlinson 0 voor 18 in 6.

De lunch was weer op Hermes niveau, al moesten we wel even op de kaas wachten. Er waren mooie fruitmandjes, aardbeien, twee soorten meloen en gelukkig, natuurlijk de vertrouwde Hermes kroket, ditmaal op een broodje geserveerd. Ik hoop wel dat die traditie straks naar de nieuwe locatie meeverhuist. Het team van Gerard de Leede opende met Satar Alladin die ook tijdens de wedstrijd was getransfereerd. Ook onze bowlers overheersten, maar Satar slaagde er toch in om na tien overs, met 13 retired, not out te gaan. Ashraf Jamal ging op eigen verzoek na 5 runs, run out, door attent fielden. De ook weer herstelde Herman van der Horst ging na 10 overs met 6 runs retired, not out. Hans Noorhoff kwam vandaag tot 7 runs en werd op bowlen van Dick Rigbers, mooi laag uitgevangen door Mohammad Nazim. Gerard de Leede liep na 6 runs ook tegen een run out aan en Adriaan Poffers behaalde vandaag maar 3 runs, hij ging bowled door Mohammad Nazim. Chris van Weel had last van een onwillige bilspier en liet het lopen over aan Hans Noorhoff. Na 7 runs werd hij op bowlen van Mans de Rooij, hij komt er weer aan, gevangen door Dick Rigbers. Het werd donkerder en donkerder en of de 5 vrouwen langs de lijn voor ons nog een wave gedaan hebben, kon ik niet goed zien, maar de onverwachte overwinning kwam er heus aan. Want Donald Noorhoff ging op bowlen van Aad van Troost na 5 runs bowled, en Pieter Bertels smaakte het genoegen om in zijn tweede over en na 11 runs Alan Tomlinson te bowlen. Wijnand van Eck kwam niet aan bat en Satar Alladin zag het in het donker en onder die opkomende regen niet zitten om in de laatste over en in 3 ballen 16 runs te slaan. Met 84, waarin 20 extra’s werd gesloten en had het team van Aad van Troost wat met 99 eindigde toch nog de overwinning behaald. Bowlingcijfers: Mans de Rooij 1 voor 14 in 7, Poet Dubar 0 voor 15 in 7, Dick Rigbers 1 voor 14 in 7, 1 maiden, Aad van Troost 1 voor 25 in 5, Mohammad Nazim 1 voor 10 in 7, 1 maiden en tenslotte natuurlijk Pieter Bertels 1 voor 6 in 1 3/6.

Met een lekker biertje, wijntje, of frisje werd dit gevierd. Ook werden heerlijke balletjes met saus, verschillende soorten kaas en lekkere kippenboutjes gepresenteerd. De umpires en scoorder werden bedankt en ook zagen we voorzitter Duco Ohm eerst Corrie van Vuuren met een orchidee en een bloemetje bedanken voor haar jarenlange support aan haar man Gerard, die op zijn beurt behalve dank, een tableau kreeg uitgereikt waarin naast wat leuke foto’s ook zijn indrukwekkende cijfers bij S.G.S. zijn vastgelegd. Ik hoop niet dat dit tableau op de wc komt te hangen, anders ontstaat vast elders hoge nood. Ook Stef en Marian kregen een aardigheidje voor hun goede zorgen en natuurlijk komen we graag terug, straks in hun nieuwe onderkomen om weer een spannende Onderlinge match te spelen.

Maandag 11 september 2017 vieren we vanaf 17.00 uur het 45 jarig bestaan van de S.G.S. Senioren Onderlinge, met 4 speeches en 5 consumptiebonnen, liever zo dan andersom, en gaan we met muziek smullen van een drie gangen menu bij van der Valk in Nieuwerkerk aan de IJssel en dinsdag 12 september volgt dan onze laatste wedstrijd dit seizoen bij Sparta in Capelle.

Tot dan.
Gerard van der Meij.

Foto's 5 september 2017 bij Hermes DVS   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 29 augustus 2017 bij Qui Vive

Kent u het uit 1972 daterende beroemde lied uit een fantasievolle jeugdserie: Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Kijk daar moet ik nu elke keer weer aan denken als ik voor een Onderlinge wedstrijd naar Qui Vive moet. Zoals velen van ons beschik ik niet constant over een recent geüpdatete  (ja, zo schrijf je dat echt ) Tom-Tom en dus had ik baat bij het in de ANWB routeplanner gemelde advies om na de A4 richting Amsterdam, de A5 richting Zaanstad en afslag 3 te nemen richting Amsterdam Westpoort. Dan rechtsaf richting Slotermeer en daar weet de Tom-tom dan weer precies uit te leggen hoe je bij de Bok de Korverweg kunt komen. Naast de vraag Qui Vive?, overigens met een leuk gevonden logo van een grote O met een onderin schuin geplaatst cricketbat waardoor een Q ontstaat, hoeven we dan niet langer de aanvullende vraag te stellen: Qui Vive, mais Qui Joue? We zaten al met wat blessures, waardoor dit keer ook bijvoorbeeld de man met een voetblessure en een prachtig gepoetste glimmende 17 jarige motor ( alleen met mooie dagen, mag mijn baby naar buiten) Farouk Ayube, vandaag niet mee kon doen. Gastheer Dirk Coster had nog zo gewaarschuwd voor afsluiting van de A4, maar had er wellicht nog beter aan gedaan om via een e-mail berichtje een omleidingsroute of alternatief bekend te maken. Het blijft natuurlijk vervelend als mensen die op weg naar sportpark de Eendracht gaan, teleurgesteld naar huis terugkeren. Dat maakt het voor de teamindeling ook moeilijk, want hoe kun je tot een juiste afweging van krachten komen, als je niet weet wie nu wel of niet, of misschien toch nog later komt spelen.

Ook de captains van vandaag Gerard de Leede en Aad van Troost hadden daar zichtbaar moeite mee. Het team van Gerard ging, na de koffie met een krentenbolletje, onder warme en klammige weersomstandigheden, later dan gepland batten. Alvin Sing kon na 2 runs alweer naar de kant toen hij op bowlen van Mans de Rooij, door de van een kuitblessure herstelde Adriaan Poffers werd uitgevangen. Ashraf Jamal mocht na 10 overs en 8 runs nog terugkomen voegde er toen nog 7 aan toe, en kwam tot 15 toen hij op bowlen van Amin Kasam door Mohammad Nazim werd uitgevangen. Pieter Bertels. Vandaag zondert Nelleke en zonder kleinkinderen werd na 2 runs op bowlen van Mans de Rooij, de man met de zwarte pleister, uitgevangen achter het wicket door Aad de Neef. Dan zouden de runs op papier van James Junior moeten komen, maar hij kreeg nog zonder runs LBW op bowlen van Poet Dubar. Deo Misier kwam in en behaalde voorzichtig in zijn eerste tien overs 17 runs. Om er in tweede instantie met harde boundaries nog liefst 33 aan toe te voegen, zodat hij met 50 runs not out bleef. Vandaag zonder diploma, maar voor mij een zekere Star of the day. Nadat ik klaar stond om als nummer 6 in te komen, bleek ik toch te zijn over gedaan aan het sterker geachte team van Aad van Toost en kwam captain Gerard de Leede in. Ook hij speelde bekeken en kwam in zijn eerste tien overs tot 9 runs om er later nog 5 aan toe te voegen, toen hij met 14 op bowlen van Amin Kasam stumped ging door Aad de Neef. Laatkomer Phil Cole die eerst al een lange wandeling naar het sportpark achter de rug had, liep toch nog 9 eentjes eer hij run out ging. Adriaan Poffers scoorde in zijn eerste 10 overs liefst 15 eentjes en voegde er in tweede instantie nog 3 aan toe en bleef met 18 runs, not out. Donald Noorhoff ging als nummer 9 na 6 runs bowled door Mans de Rooij. Na 40 overs stond er aan het einde van de eerste innings een score van 138 voor 7 op het scorebord, waarin 22 extra’s zaten en konden wij aan een late lunch. Bowlingcijfers: Poet Dubar 1 voor 19 in 8, Mans de Rooij 3 voor 15 in 8 (keurig) Mohammad Nazim 0 voor 33 in 8, Amin Kasam 2 voor 38 in 8, Robbert de Rooij 0 voor 13 in 4, Aad van Troost 0 voor 17 in 4.

Nadat we de trappen zonder leuning, weer genomen hadden kregen we een lekkere lunch met vruchtensappen, melk, brood, beleg, eier- en tonijnsalade, een krentenbolletje en ook nog een broodje kroket. Nadat Robbert de Rooij 8 runs had behaald werd hij op een kort balletje van Gerard de Leede gestumped door Donald Noorhoff. Uw verslaggever kreeg na 1 run ongelukkig een bal van bowler Ashraf Jamal op de manchet van zijn handschoen en werd attent uitgevangen door Donald Noorhoff. Hoe kan je nou die bal zomaar in zijn handen lepelen, kreeg hij van captain van Troost te horen. Tja, ’t is maar hoe je het wil zien. Vooral aan het eind van het seizoen lijkt het wel, of de bowlers sterker worden en met onze regels de batslieden vooral in hun eerste 10 overs voorzichtiger. Mohammad Nazim ook een van de uitblinkers de laatste tijd, kwam in zijn eerste tien overs tot 11 runs, maar voegde er later liefst 29 aan toe en bleef met 40 not out. Poet Dubar ging na 5 runs, run out. Op bowlen van Phil Cole werd Amin Kasam na 6 runs al mooi uitgevangen door een steeds maar naar de bal blijven kijkende James Junior. Satar Alladin had ongetwijfeld tot zijn teleurstelling, vandaag maar 1 run, toen hij bowled ging door Phil Cole. Mans de Rooij werd na 12 runs door Deo Misier gebowld, en captain Aad van Troost had, toen hij inkwam de hoop op een overwinning al opgegeven. Toch gaf hij nog een lesje wicketbehoud weg, steeds vooruit naar de bowler blijven kijken, kijken waar de bal neerkomt en daar je bat plaatsen en altijd naar voren gaan. Jammer was het, dat Aad de Neef met zijn captain vandaag geen runs kon scoren en onze wicketkeeper ging, niet voor de eerste keer dit seizoen, run out. Captain van Troost bleef in de klamme hitte heel wat overs instaan en had 10 runs behaald, toen hij op een bal van bowler Ashraf Jamal ook eens naar achteren ging en, zoals te verwachten, ging hij toen uiterst vermoeid bowled. In de 36e over kwam bij een stand van 98 voor 8 waarin 15 extra’s, een eind aan deze onderlinge match van 9 tegen 9. Bowlingcijfers: Ashraf Jamal 2 voor 14 in 5 4/6 (prima) Gerard de Leede 1 voor 18 in 7, Phil Cole 2 voor 19 in 8, James Junior 0 voor 9 in 7, 1 maiden, Deo Misier 1 voor 25 in 5 en Adriaan Poffers 0 voor 13 in 3. Zo had het zwakker geachte team van captain Gerard de Leede een eind gemaakt aan het sterker geachte team van de alsmaar winnende captain Aad van Troost.

Uiteraard werd dit nog even nabesproken en/of gevierd op het terras, nog steeds onder heerlijk hoge buitentemperaturen, met ijskoude blikjes bier of andere drankjes en heel veel frituurhapjes, maar dat komt er van als niet alle geachte aanwezigen aanwezig zijn. Gerard de Leede hield in verband met de in Basel verblijvende voorzitter Arjen van de Pol, een speech, waarin hij de uitblinkers van vandaag roemde, het jammer vond dat er zoveel ontbraken, de scoorder bedankte, en ook de gastvrijheid van Qui Vive noemde.

Volgende week Hermes D.V.S.,  in Schiedam. Ik hoop dat iedereen weet waar die spelen. Tot dan.  
Gerard van der Meij.  

P.S. Mocht u denken, wat is dat verslag deze keer laat, ik moest van Qui Vive natuurlijk ook nog wel naar huis rijden.

Foto's 29 augustus 2017 bij Qui Vive   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 22 augustus 2017 bij Bloemendaal

Wist u dat Bloemendaal tot het graafschap Kennemerland behoorde en dat het Kopje weinig te maken heeft met de smakelijke koffie of thee die we vergezeld van een koek of kaakje altijd bij C.C. Bloemendaal gepresenteerd krijgen? Het kopje van Bloemendaal is 43 meter hoog, kent een bescheiden stijgingspercentage van 2.3%, dus u hoeft er niet speciaal een e-bike voor aan te schaffen en kent een uitkijktoren van 52 meter hoog met een weids uitzicht over park, zee, Haarlem en zelfs Amsterdam. En uit dat 020 is ook de jongste aanwinst voor de aanzienlijke stropdassencollectie bij Bloemendaal afkomstig, namelijk een van de daar gehouden gay-parade. Ondanks het schitterende weer was er toch op de rijksweg een flink auto-ongeluk gebeurd, waardoor het moeilijk was om op tijd aanwezig te zijn.

Ook vandaag geen twee complete teams, maar gelukkig wel twee debutanten bij de S.G.S. Senioren- Onderlinge, David Mearns, alias Pumpkin en Phil Cole (Phil Collins) en ongeveer om kwart over twaalf konden we met 11 tegen 10 beginnen. Het 10 mans team van de alsmaar winnende captain Aad van Troost ging het opnemen tegen een team onder leiding van Ashraf Jamal. En vooral in het begin lag het scoringstempo met 2 per over, verbazend laag, al zal ook de toestand van het veld daarin een rol gespeeld hebben, want hoe vredig en romantisch het er met madeliefjes en boterbloemen ook bij lag, het liep voor geen meter. Eric de Haard kwam tot 9 runs toen hij bowled ging door James Junior. Ook vandaag vernielden hier verschillende spelers weer hun eigen wicket, dat lijkt wel een tikkie dom, maar scoorder Ruud Ackermann maakt daar correct, geen notitie van in het scoringsboek, alleen de vermelding ‘’bowled’’, of zou dat komen omdat hij in 2006 hier ook zijn eigen hekwerk eens omver liep? Chris van Weel kreeg al na 2 runs een LBW aan zijn broek, op bowlen van Farouk Ayube. Een van de uitblinkers bij het team van Aad van Troost was Deo Misier, na een rustig begin van 12 runs, kwam hij later in totaal op liefst 37 runs, toen hij bowled ging door David Mearns. Op bowlen van James Junior kreeg voorzitter Arjen van de Pol na 6 runs LBW. Ook Walter Prescod begon met 17 runs vrij rustig aan zijn eerste optreden, maar hij kwam in totaal tot een prachtige 43 not out, ondanks het afzetten van de boundary. Hans Noorhoff, is met een pijnlijke rug nog steeds zoekende naar zijn vorm en naar herstel, gelukkig ging hij dit keer niet op de eerste bal uit, maar wel kreeg hij zonder runs een LBW op bowlen van Mans de Rooij. De indringende blik van bowler Denish Jharap schijnt al genoeg te zijn om een batsman (te) ver achteruit te dringen. Dat gebeurde zowel bij de ervaren Mohammad Nazim na 8 runs, als bij nieuwkomer Phil Cole, na 3 runs. Captain van Troost werd na 10 runs slachtoffer van happy bowler Pieter Bertels en dacht toen al aan zijn revanche mogelijkheden. Tiende man Aad de Neef had nog maar 1 run, toen hij na een aarzeling, run out ging. In de veertigste over werd uiteindelijk een totaal van 143 bereikt, hier in zaten 24 extra’s, 2 byes, 20 wides en 2 no balls. Bowlingcijfers: David Mearns 1 voor 16 in 6 4/6, Farouk Ayube 1 voor 23 in 8, 1 maiden, Mans de Rooij 1 voor 26 in 8, 1 maiden, James Junior 2 voor 27 in 8, 1 maiden, Denish Jharap 2 voor 34 in 4, Ashraf Jamal 0 voor 5 in 3 en Pieter Bertels 1 voor 11 in 2.

De lunch was prima verzorgd, vers wit brood en mooi donkerbruin konden versierd worden met tonijnsalade of een lekkere eiersalade. Ook waren er krentenbolletjes, tomaten, komkommers, druiven en zomerkoninkjes (aardbeien), allemaal heerlijk. Tot onze verbazing openden onze batters nog langzamer dan onze voorgangers. Satar Alladin ging na 10 overs met 8 runs retired, om er later nog 2 aan toe te voegen en na 10 runs ging hij op een langzaam balletje van Walter Prescod bowled. Op bowlen van Chris van Weel ging Denish Jharap na 1 run en een misser, stumped door Aad de Neef. Ook de aanwezigheid van zijn kleinkinderen kon opa Pieter Bertels niet inspireren om meer dan 3 runs te maken, op bowlen van, wie anders, Aad van Troost kreeg hij LBW. David Mearns heeft ons vandaag overtuigd van zijn goede bowlingcapaciteiten, op zijn battingprestaties moeten we nog even wachten, want nog zonder runs kreeg hij LBW op bowlen van Deo Misier. Farouk Ayube ging met dikke pech en een beetje ongelukkig na 13 runs, run out. Mans de Rooij werd op bowlen van Phil Cole na 4 runs door wicketkeeper Aad de Neef achter het wicket uitgevangen. James Junior had na 10 overs ook pas 13 runs, later voegde hij er nog enige aan toe en hij bleef met 23 runs, not out. Ook Wilbert Stembord was weinig gelukkig, nog zonder runs kreeg hij al vlug op bowlen van Mohammad Nazim LBW. Uw verslaggever slaagde er in om aardig wat ballen op de palen te verdedigen, maar na slechts 1 run, moest hij passen op een mooie snelle inkomende bal van ook weer Mohammad Nazim. Captain Ashraf Jamal en Donald Noorhoff beseften dat een overwinning er vandaag echt niet meer inzat, al kwam Ashraf in twee instanties nog tot 30 not out en 11 x 30  = …. Donald ging na 10 overs met 5 runs retired, not out. Toen de 40 overs onder nog steeds prima weersomstandigheden waren uitgespeeld stond een einstand van 104 voor 8 op het scorebord, hierin zaten 14 extra’s, 1 leg bye en 13 wides. Bowlingcijfers: Chris van Weel 1 voor 22 in 8, 2 maidens, Aad van Troost 1 voor 5 in 4, 2 maidens (wat zuinig!) Phil Cole 1 voor 20 in 8, Deo Misier 1 voor 21 in 5, Mohammad Nazim 2 voor 18 in 8, 3 maidens (voor mij veel te goed) en Walter Prescod 1 voor 17 in 7.

Nadat de touwen netjes aan de zijkant van het veld waren gelegd, zodat er weer gemaaid kon worden, en ook de stoelen weer hun vertrouwde plekje hadden gekregen, werd nog onder het genot van een drankje teruggekeken op deze match. Gelukkig zagen we weer veel bekende gezichten langs de boundary, zoals Jan Hoep, Bob van Keulen, Willem de Jonge van Ellemeet en Willy van Nierop met echtgenote. Van onze oud Onderlinge speler Reurt Gisolf hadden wij vandaag twee (rode) cricketballen ter beschikking gekregen, waarvoor wij hem uiteraard dankbaar zijn. Behalve kannen bier ging gekookte worst en leverworst met mosterd rond, evenals een lekker stukje kaas. Jan Hoep kreeg vandaag onder applaus het diploma Star of the day, en het bloempje van Bloemendaal zoals voorzitter Arjen haar noemde, kreeg een envelopje voor haar goede zorgen. Ook werden alle scoorders en umpires bedankt en werd er nog een oproep gedaan om vrijdag a.s. mee te spelen met S.G.S. bij A.C.C. waar nog veel mensen tekort zijn, en waar zelfs gelegenheid bestaat om te blijven eten, wat wil je nog meer. Captain Ashraf vroeg aan mij, na het douchen, of zijn haar nog wel goed zat en glimlachte toen ik hem de knapste in de kleedkamer noemde. Captain Aad van Troost maakte het nog bonter en in plaats van met badschuim smeerde hij zich in met zonnebrandcrème. Tja, een overwinning kan rare dingen met je doen. Volgende week worden wij op de Bok de Korverweg, dat is heus in Amsterdam, bij Qui Vive verwacht, tot dan. Benieuwd naar de elftal foto’s, als het goed is, staan we er allemaal lachend op.  

Gerard van der Meij.  

Foto's 22 augustus 2017 bij Bloemendaal   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 15 augustus 2017 bij M.O.P.

Dames en Heren.

Neen, zo mag je ook volgens onze voorzitter Arjen van de Pol tegenwoordig een toespraak, brief, of verslag niet meer beginnen. Vind je het gek dat je dan ook gaat twijfelen aan een veel bekritiseerd instituut namelijk dat of die van weer-man. Hoe bedoelt u... Je wordt wakker op zomaar een dinsdag in de zomer van 2017 in augustus, kijkt naar buiten en ziet het alsmaar regenen, temperaturen volgens het weerbericht tussen 23 en 26 graden, maar in de auto wordt een buitentemperatuur van 16 graden vastgesteld. In de middag is code oranje voorspeld, regen, hagel, wind en bliksem, het kan niet op. Ja, misschien is het in die omstandigheden niet zo gek dat ook de S.G.S. Senioren Onderlinge er dan niet in slaagt om twee complete teams van 11 tegen 11 bij elkaar te krijgen, ook al spelen we vandaag met of zonder goede voetbaldoelen bij de gastvrije Vughtse Mixed Hockey & Cricket Club Maakt Onderling Plezier (M.O.P.). Een uur lang naar die bewegende ruitenwissers zitten kijken, maar op sportpark Bergenshuizen is het tot onze verbazing, dan gewoon droog. Na een bakkie koffie van Berend van Weel werd de 10 tegen 10 samenstelling van de teams bekend gemaakt op basis van een klassering die Adriaan Poffers had uitgedokterd en die voor liefhebbers in de SO-paper van Arjen kon worden ingezien, tenzij je heel laag ingeschaald bent, want dan krijg je de mededeling, dat de gekoppelde afbeelding niet kan worden weergegeven. Het team van captain Arjen ging batten en het team van Aad van Troost kon de in het begin toch nog wat vochtige wei in. Zo als ik het zag, had Hans Noorhoff dit keer bij zijn eerste bal terwijl hij fier zijn wicket overeind hield geluk, dat onze fielder Herman van der Horst op zijn vertrouwde plek in de slips achter de wicketkeeper een flinke spierverrekking opliep, anders had hij weer een uitzonderlijk kort optreden kunnen hebben. Herman wist meteen dat het goed mis was en verliet direct het veld, zodat de ook aanwezige Bas Wijffelaars nu als invaller voor hem zijn debuut bij onze Onderlinge kon maken. Vandaag zou geen uitzondering vormen op eerdere matches hier, meestal wordt hier maar een heel laag totaal bereikt. Hans Noorhoff kwam tot 5 runs toen hij caught en bowled ging door Aad van Troost. Farouk Ayube kwam in twee instanties tot 22 runs toen hij op bowlen van Dick Rigbers werd gevangen door Robbert de Rooij. Wouter Herklots ging na 1 run bowled door Walter Prescod en Mans de Rooij van wie vandaag zijn vrouw en zijn schoonzus aanwezig waren, kwam tot 10 runs toen hij na een missertje LBW kreeg op bowlen van Denish Jharap. Wijnand van Eck kwam vandaag in twee instanties in de dubbele cijfers toen hij met 11 runs, run out ging, op nu naar de twintig Wijnand! Mart Meerdink Veldboom sloeg nog zonder runs een prachtige bal op bowlen van Robbert de Rooij, maar tot verbazing van velen dook Walter Prescod soepel, maar met een uiterste krachtinspanning naar die bal en wist hem nog juist boven de grond prima vast te houden, echt een onderscheiding waardig! Ook Jaap Mulder had zonder runs maar een uiterst kort optreden en nadat hij, volgens zichzelf, een paar keer te vlug met zijn bat geweest was, ging hij nu juist met een te langzame beweging bowled door een glunderende Denish Jharap. Mohammad Nazim, wat zou die op het cijferlijstje van Adriaan voor bowlen en batten hebben gekregen, bleef in twee instanties met 18 runs keurig not out, maar had er vandaag echt veel meer willen maken. Ook Aad de Neef ging eerst retired, voegde nog 2 runs toe en kwam tot 15 toen hij LBW kreeg op bowlen van Dick Rigbers. Arjen van de Pol ging na 1 run, run out. In de 37e over bij een stand van 105 voor 9 waarin 22 extra’s werd de eerste innings afgesloten. Bowlingcijfers: Aad van Troost 1 voor 13 in 4, Chris van Weel 0 voor 17 in 7, 1 maiden, Dick Rigbers 2 voor 17 in 6 3/6, 3 maidens, keurig Dick, Walter Prescod 1 voor 18 in 6, 1 maiden, Robbert de Rooij 1 voor 16 in 5, 1 maiden, Denish Jharap, hij komt eraan, 2 voor 14 in 5, 1 maiden, en Bas Wijffelaars 0 voor 8 in 3. Aad had dus liefst 7 bowlers in zijn team en ja, dan ga je natuurlijk smakelijk lunchen. Die lunch binnen op de bovenkamer van M.O.P. was met wit- en bruin brood, krentenbrood, salades, tomaten, komkommers, meloen en druiven, prima verzorgd; ook was er voor de echte liefhebber nog karnemelk.

Zo’n lage stand die zo’n 2 ½ run per over vergde, leek makkelijk haalbaar, maar je moet ze toch altijd nog maar even zien te maken. Uw verslaggever mocht openen, liet op uitdrukkelijk verzoek van zijn captain zoveel mogelijk wides en no balls gaan en kon voor het eerst dit seizoen met 5 runs na 10 overs retired. Wel zag hij tot zijn verbazing eerst Rob de Haas op eigen verzoek na 1 run, run out gaan en behaalde Denish Jharap helemaal geen runs door het bowlen van Mans de Rooij. Walter Prescod behaalde 15 runs toen hij bowled ging door Mohammad Nazim. Ook Aad van Troost liep na 3 runs tegen deze sluwe bowler op. Spectaculair was ook de mooie éénhandige vang van Jaap Mulder die nog nèt een door Farouk Ayube gebowlde bal, die door Chris van Weel na 4 runs zo mooi geplaatst leek, kon pakken. Onze andere batters waren niet uit te krijgen: Dick Rigbers 8 not out, Robbert de Rooij 25 not out en daarmee star of the day. Verder Bas Wijffelaars 17 not out en, tenslotte natuurlijk, Donald Noorhoff 5 not out. In de 31e over werd met 107 voor 5, waarin 24 extra’s, een eenvoudige overwinning behaald.

Bowlingcijfers: Jaap Mulder 0 voor 8 in 2, onbespeelbaar, Mart Meerdink Veldboom 0 voor 40 in 8, 1 maiden, Mans de Rooij 1 voor 21 in 8, Mohammad Nazim 2 voor 5 in 5, twee maidens (dat wordt dus weer een goed rapport) en Farouk Ayube 1 voor 31 in 8, 1 maiden. Terwijl de hele crew zich buiten verzamelde voor een droge buiten nazit, bleek die toch boven plaats te vinden, maar het bier, fris of andere drankjes, vergezeld van nootjes, druiven, kaas en (Gelderse?) worst smaakten er niet minder om. We zagen langs de boundary vandaag weer vele bekende gezichten. Peter van Giezen kwam langs, en kon evenals Frans Houben het umpiren niet laten en oud voorzitter Jan Timmermans, met wie het naar omstandigheden redelijk gaat, zagen we ook weer eens. Er ging een kaart rond voor pechvogel Simon Santcroos die rugproblemen met uitstralingspijn had. Berend en Bas kregen een kleine attentie uitgereikt, maar ook de dames achter de bar werden niet vergeten en kregen van Onderlinge voorzitter Arjen een mooie bos bloemen. Ook de scoorders en de umpires werden bedankt. Natuurlijk stond onze Robbert de Rooij te stralen met zijn terechte award, zou dat door het oefenen in de Sparta trainingshal zijn gekomen(?) en hij zal zijn oudere broer wel hebben ingefluisterd dat als Mans goed zijn best blijft doen, dat wellicht in de toekomst er voor hem óók nog wel eens in kan zitten. Laat jullie echtgenoten dan daar maar gerust getuige van zijn.

Het is ongelofelijk, maar we hebben de hele wedstrijd droog kunnen uitspelen en zien nu al uit naar hopelijk weer zo’n mooie dag, volgende week dinsdag op Bloemendaal.

En, op verzoek van de cricket penningmeester van Excelsior’20, mocht u eerder nog van cricket willen genieten a.s. zondag Excelsior – Hermes, komt dat zien, misschien ziet u de nieuwe landskampioen of een uitblinkende Myburgh, ter Braak of Statham.

Gerard van der Meij.
Foto's 15 augustus 2017 bij MOP   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 8 augustus 2017 niet bij Rood en Wit, niet bij V.C.C., maar bij Sparta (10-08-2017)

Vandaag geen welkom door de helaas zieke Frans Kottman, geen Australische koekjes door Ada, ook geen druifjes van Mieke, maar wel in Voorburg een tijdrit in de Binck Bank Tour over natte klinkertjes en voorspellingen van regen, hagel, onweer en hoosbuien. Hulde voor de grote optimisten onder ons, die er dan toch nog last minute in geslaagd zijn, om op onze vertrouwde dinsdag, als het even kan, toch nog iets aan cricket te gaan doen en het gastvrije Sparta Cricket 1888 bereid vonden om ons hier weer te ontvangen. Na 11 juli een déjà vu dus. Zou het nog kunnen? De twijfels sloegen bij mij toe, toen ik die ervaren snelle fielder Mans de Rooij, samen met zijn veel jongere broer Robbert op de parkeerplaats zag aankomen, terwijl ze hun tassen voorlopig maar droog in de auto lieten liggen. De koffie met cake stond klaar, maar helaas geen twee complete teams, maar zoals voorzitter Arjen van de Pol vertelde, een Twenty20 match van twee elftallen van 9 en 8 man en de onderlinge afspraak om steeds 10 fielders in het veld te hebben, na 5 overs of 12 runs retired en uiteraard gezien de weerberichten, zo spoedig mogelijk beginnen. Klokslag 12 uur, het kan dus ècht wel, begon het team van captain Aad van Troost, die de toss gewonnen had, al lag die munt in de kiezels volgens mij duidelijk op zijn kantje, logischerwijs met batten, dat zou u toch zeker óók gedaan hebben? Het team van Arjen ging versterkt met tegenstanders fielden, hoewel we die eigenlijk natuurlijk helemaal niet kennen bij onze S.G.S.- Senioren Onderlinge en toen was het bijna helemaal droog. Openingsbowler Pieter Bertels had er duidelijk zin in met alle gunstige gevolgen voor zijn vrouw Nelleke, en ook onze tegenstander had over zijn 0 voor 27 in 3, niet te klagen. Adriaan Poffers ging eerst met 13 retired en voegde er later nog 7 aan toe en bleef met 20 runs, not out. Ook Farouk Ayube deed het goed, ging met 16 retired en 3 in tweede instantie, dus 19 not out. Alle mooie duck-namen ten spijt, hoe helpen we die arme Hans Noorhoff van zijn nare gewoonte af om bij zijn eerste bal zijn wicket om te slaan. Drie keer is scheepsrecht luidt het spreekwoord en Hans dus is het voor dit seizoen nu echt wel genoeg. James Junior bowlde ook Robbert de Rooij na 12 runs en ook Mohammad Nazim(8) die de laatste tijd een ijzersterke bowling- en battingprestatie bij de Onderlinge neerzet. Herman van der Horst bleef eerst met 8 runs retired, voegde er later nog 1 run aan toe en ging na 9 runs, run out. Aad van Troost wilde vandaag eens niet beginnen met stoppen, scoorde 5 eentjes en ging bowled door Ashraf Jamal. Aad de Neef en Donald Noorhoff bleven beiden met 12 runs not out. Na 20 in een stuk doorgespeelde overs, stond er een stand van 118 voor 5 op het scorebord, hierin zaten 19 extra’s.
Bowlingcijfers: Mans de Rooij 0 voor 19 in 4, Pieter Bertels 0 voor 27 in 3, Ashraf Jamal 1 voor 30 in 5, James Junior 3 voor 19 in 4 (prima) Satar Alladin 0 voor 10 in 2, en, hij deed weer mee, Arjen van de Pol 0 voor 11 in 2.

In verband met de weersverwachting werd de lunch uitgesteld tot na de tweede innings. Ashraf Jamal bleef met 12 runs en Pieter Bertels met 6 runs, retired, not out. Dit geldt niet voor uw verslaggever, na 3 runs ging hij, kennelijk te langzaam, op uitnodiging van James Junior, er moesten runs gemaakt worden, run out. Na slechts 6 runs sloeg James Junior een door Farouk Ayube gebowlde bal hoog in de lucht. Dat kan je beter niet in de richting van Aad van Troost doen, want die heeft echt geen keukentrap nodig om zo’n bal te vangen. De (snelle) Mans de Rooij kreeg na 7 runs, ook een run out oordeel, maar verschilde van mening met de umpire, die altijd gelijk heeft. Satar Alladin moet zijn rabarberbonbons wel met smaak gegeten hebben, want hij ging dus keurig met 12 runs, not out. Denish Jharap kwam er na bowlen van Adriaan Poffers en 3 runs achter, hoe snel Donald Noorhoff kan stumpen. En Arjen van de Pol bleef nog zonder runs, not out, toen de regen kwam en niet meer ophield. Bij een stand van 58 voor 3 in de 13e over werd gesloten, hierin zaten 9 extra’s.
Bowlingcijfers: Aad van Troost 0 voor 10 in 3, Robbert de Rooij 0 voor 15 in 3, Mohammad Nazim 0 voor 16 in 3, Farouk Ayube 1 voor 15 in 3 en Adriaan Poffers 1 voor 2 in 1, die is heus écht zo slecht nog niet.

De Sparta lunch was weer ouwerwets op niveau. Brood, beleg, groentesalade, aardappelsalade, heerlijke halal gehaktballetjes en twee soorten meloen. Klasse!
Arjen bedankte de scoorders en de umpires en het gastvrije Sparta, die de aanwezige dames onverwacht verrasten met 3 warme balletjes gehakt, toen de lunch werd uitgesteld. Hierna bestond de mogelijkheid om even te praten over een voorstel van Adriaan Poffers, dat het mogelijk moet maken, om wat meer evenwicht te brengen in de opstellingen, zodat de uitslag van de wedstrijden niet al bij voorbaat bekend is. Verder gingen de echte diehards, neen, namen noemen we nu even niet, nog even lekker warm en droog oefenen in de grote hal. Wij namen nog een drankje, bedankten onze gastheren en in het bijzonder Nazer Mohammed en weten nu al, dat we dit seizoen nog een laatste keer terugkomen bij Sparta. Nooit gedacht dat we vandaag tóch nog zouden spelen en in de krant gelezen dat het in Voorburg plensde. Volgende week gaan de Onderlingers naar MOP in Vught, er zijn nog plaatsen.

Gerard van der Meij.
Foto's 8 augustus 2017 bij Sparta   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 1 augustus 2017 bij V.C.C.   (01-08-2017)

Na de geslaagde toer van onze S.G.S. Senioren Onderlinge naar het oosten, vandaag bij prima weersomstandigheden even lekker bijkomen in het westen bij onze vrienden van V.C.C. in Voorburg op hun prachtige rustieke complex waar vele ganzen zich hadden geïnstalleerd en waarbij het jammer was, dat een enorme moderne windmolen het idyllische plaatje een beetje verstoorde. Onze gastheren hadden zich daardoor niet laten ontmoedigen het complex lag er prima bij, mooi gemaaid en strakke lijnen, hulde voor de vroege werkers die dit zo keurig voor elkaar gebracht hebben. Gastheer Jaap Mulder zal met tevredenheid geconstateerd hebben dat ook de ontvangst met koffie, cappuccino of thee prima verzorgd was, je kon daarbij kiezen voor cake of koek, en voor mij was dat geen vraag want ik herinnerde me nog hoe eerder de eigengemaakte befaamde lekkere koek van Ada de Leede volgens een geheim Australisch recept, smaakte. Zonder er nu teveel reclame voor te willen maken, volgende week spelen we weer bij V.C.C., hij smaakte weer prima. Ook Mieke Hoogenvorst was weer eens bij onze Onderlingers en hoe ze het klaarspeelt weet ik niet, maar vandaag en vroeg in het jaar, had ze voor ons weer haar heerlijke druifjes uit eigen kas meegenomen. Ondanks een oproep waren we er vandaag niet in geslaagd om twee teams van elf man op de been te brengen, maar heel sportief werd steeds voor aanvulling gezorgd, zodat de fieldende partij toch steeds over elf man kon beschikken. Het 10 mans team van Mans de Rooij ging eerst batten en het team van Satar Alladin, waar nog even gewacht moest worden op Walter Prescod, die wat later kwam, ging fielden. Natuurlijk met het bekende verzoek om niet over de graswickets te gaan runnen. De start van het team van Mans was niet veelbelovend. Ashraf Jamal kreeg na 5 runs LBW op bowlen van Farouk Ayube en Wilbert Stembord ging na 1 run, ook al vlug, bowled door Aad van Troost. Dick Rigbers liet zien hoe het beter kon en met veel inzet kwam hij in zijn eerste tien overs tot 13 runs om er in tweede instantie nog liefst 14 runs aan toe te voegen, na 27 runs ging hij run out. Ook Tjebbe Westendorp bleef 10 overs staan, daarna kwam hij nog even terug en liep toen en met 3 runs een spierblessure op en ging retired hurt. Ook de fielders toonden een forse inzet en Farouk Ayube waagde het zelfs om, nadat hij eerst een keiharde snoeier op zijn knie gestopt had, na een ijsbehandeling, uitdagend met een opgestroopte broekspijp in het veld verder te gaan. Jammer was het dat toch enige vangetjes gemist werden, maar meer als je best kun je niet doen. Met een gemiddelde van twee per over bleef het totaal wat laag en Jaap Mulder deed zijn uiterste best om daar wat verandering in te brengen. Na 13 runs kreeg hij op bowlen van Robbert de Rooij LBW, maar je zag aan Robbert dat die bal ook zijn uitwerking op zijn bowlingschouder had. Aad de Neef deed me een beetje aan Napoleon denken, veni, vidi, vici, bij hem: ik kwam, ik zag en ik kon na 1 bal al weer terug. Wijnand van Eck deed het met 1 run en daarna een run out nauwelijks beter, maar gelukkig beschikte captain Mans vandaag wel over loopwonder Adriaan Poffers, die in 10 overs veertien eentjes bij elkaar wist te timmeren en er in tweede instantie nog eens 9 aan toevoegde, inclusief uitbatten, om uiteindelijk met 24 runs en op de laatste bal van de wedstrijd run out te gaan. Na twintig overs kregen we water en over timmeren gesproken, in de 24e over kwam voor ons de man met de hamer, die wat pinnen in de grond ramde om de zwarte matjes waaronder gras was ingezaaid op hun plek te houden. Pieter Bertels liet ons ook weer genieten van zijn bij vriend en vijand bekende onbevangen batten en pas na 16 runs, waaronder twee boundaries ging hij bowled door Gerard de Leede. Captain Mans de Rooij, die later kritiek had op de teamsamenstelling en de verdeling van bowlers, kwam niet verder dan 4 runs toen hij ook al door Gerard de Leede caught en bowled ging. Opvallend vandaag was ook, dat onze captain Satar Alladin weer eens twee overtjes voor zijn rekening nam. Met een stand van 134, waarin liefst 40 extra’s, zat na 40 overs, de eerste innings erop.
Bowlingcijfers: Aad van Troost 1 voor 10 in 4, Farouk Ayube 1 voor 25 in 6, Mohammad Nazim 0 voor 20 in 8, Gerard de Leede 3 voor 27 in 8, Walter Prescod 0 voor 19 in 8, maiden, Robbert de Rooij 1 voor 18 in 4, en Satar Alladin 0 voor 13 in 2.

De lunch met wit en bruin brood, kaas, ham en ander beleg werd opgesierd met twee soorten heerlijke quiches, waarvan ik eer één geproefd heb en die ik u sterk kan aanbevelen. Als toetje uiteraard de druifjes van onze Mieke Hoogervorst. De weer steeds knapper wordende Hans Noorhoff, mocht samen met uw reporter de tweede innings openen. Hans had duidelijk last van zijn rug en of dat de oorzaak was, weet ik niet zeker, maar op zijn eerste bal, een verraderlijk laag blijvend balletje van gastheer Jaap Mulder, zat hij toch iets te hoog met zijn bat en lagen zijn palen om. Mohammad Nazim liet daarna de fielders alle hoeken van het veld zien en ging met 26 runs retired. Uw reporter steunde hem daarin, maar kwam zèlf na 7 overs niet verder dan 1 schamel runnetje, toen hij op bowlen van Ashraf Jamal stumped ging door Aad de Neef. Robbert de Rooij kreeg na 11 runs LBW op bowlen van Dick Rigbers en Gerard de Leede bleef 10 overs staan waarin hij 18 runs behaalde. Willem Naujoks ging zonder runs bowled, weer door uitblinker Dick Rigbers. Farouk Ayube, nu weer met lange pijpen, zag zich na slechts 2 runs op bowlen van Mans de Rooij, schitterend worden uitgevangen door wicketkeeper Aad de Neef. Heel rustig bleven zowel captain Satar Alladin met 14 runs en Walter Prescod met 13 runs hun 10 overtjes staan en gingen retired, not out. Aad van Troost met 4 not out en Donald Noorhoff met 7 not out, zorgden ervoor dat niemand voor de tweede keer moest komen batten, want met 135 voor 5 werd in de 33e over een heel makkelijke overwinning behaald, hierin zaten 39 extra’s.
Bowlingcijfers: Jaap Mulder 1 voor 26 in 3 4/6, Pieter Bertels, ja hij mocht weer Nelleke, 0 voor 14 in 3, Dick Rigbers 2 voor 30 in 8, Ashraf Jamal 1 voor 21 in 5, Mans de Rooij 1 voor 22 in 8, 1 maiden en Adriaan Poffers 0 voor 20 in 5.

Na een bedankje door voorzitter Arjen van de Pol aan scoorders en umpires, werd Dick Rigbers uitgeroepen tot star of the day, voor zijn kolossale inzet bij het batten en zijn fanatieke bowlen, waar we in de laatste overs de vermoeidheid begrijpelijk zagen toeslaan. Verder ging er een kaart rond voor de in het ziekenhuis liggende Frans Kottman, waardoor de match die bij Rood en Wit gepland stond nu op 8 augustus hier in Voorburg gespeeld wordt, Frans beterschap! In de derde innings werd uiteraard een biertje, frisje of wijntje gedronken, wat vergezeld ging door een toastje met Franse kaas. Of er nog bitterballen rond gingen weet ik niet, ik moest snel gaan douchen om u dit verslag nog te kunnen sturen. O ja, Satar kreeg nog van mij echte jeneverbonbons uit Schiedam en als compensatie voor het gemis in Hengelo, rabarberbonbons. Proost.  

Gerard van der Meij.

Foto's 1 augustus 2017 bij VCC   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag van onze tour naar het oosten met S.G.S. Senioren Onderlinge wedstrijden op 18 juli in Hengelo en op  20 juli in Gelre.

Verslag maandag 25 juli 2016                                                                          Bij dit verslag geldt : klik op de foto's en deze openen groot in een nieuw venster

Ook bij deze tour naar en in het Oosten moet je je als verslaggever steeds weer afvragen ‘’Wêr giet it oer? Nou, dan heb je de poppen meteen al aan het dansen, want dat is Fries. Nou zullen ze dat in Hengelo ook best wel verstaan, maar wij gebruikten bij het inchecken toch voor de zekerheid maar gewoon Nederlands en waren lang niet de enigen die ook dit jaar weer besloten om met Visa te betalen, omdat je dan ook tussentijds op je kamernummer allerlei drankjes of andere versnaperingen kunt bestellen. Toch verliep onze reis anders dan anders, omdat Petra, mijn vrouw, met haar nieuwe knie, zèlf plaats voorin nodig had, zodat onze vaste passagiere Bep van Lingen dit keer met Aad en Nel van Troost meereed. Toeval of niet, wij zagen Aad en Nel, met Bep achterin, ons passeren op de snelweg, vlak voordat wij in Nieuwerkerk aan de IJssel bij van der Valk gingen lunchen en u weet, dat is het mooie adres waar we binnenkort het 45 jarig bestaan van de S.G.S. Senioren Onderlinge gaan vieren. Het was warm, maar gelukkig hadden sinds enige jaren al onze prachtige kamers bij van der Valk Hengelo airco, en dat is voor de flinke groep die daar ook dit jaar weer bleef overnachten een heerlijk vooruitzicht.

Om half zeven zou het eerste drankje voor rekening van de Senioren Onderlinge doorkomen, maar u begrijpt, dat wij na zo’n lange rit daarop ècht niet gewacht hebben. Na aankomst van penningmeester Dirk Coster kon, heerlijk in het zonnetje op het terras, van dat beloofde rondje genoten worden en ja, er was voor ieder ook nog precies één bitterbal. Wel moest de prijs van het crickettreffen morgen iets worden verhoogd, het moet immers ook bij de Onderlingers uit de lengte of de breedte komen.

Met liefst 29 man en vrouw, de overnachters dit jaar bij van der Valk, zaten we in de ons bekende gereserveerde hoek aan tafels, waar Satar Alladin en ik bij het gratis saladebuffet al direct een van de weinige keiharde tegenvallers op deze trip voor onze kiezen, of liever niet voor onze kiezen kregen: er was geen RABARBER !!!

Tja, daar gingen mijn runs in Hengelo, dacht ik toen al. Het was weer een ouwerwets gezellige boel aan tafel, met oude en nieuwe verhalen, maar iedereen deed of we ze echt voor de allereerste keer hoorden. Dus met Chris Bax nog enige directiepraat en ouwe bruggen doorgenomen en met anderen een onschuldig praatje over kinderen en kleinkinderen en/of hoe het met die banen zat van die kinderen uit dat ei: de een werd uitsmijter, de andere advocaat.

Na een lekker diner gingen wij al vrij vroeg naar onze kamer, waar de wastafel weigerde door te lopen en de playboy (ik bedoel hier om misverstanden te voorkomen de closetborstel) gedemonteerd bleek.
Anderen speelden traditioneel hun potje bridge, met de ook, als altijd al, bekende winnaars, of deden onder aanvoering van een enthousiaste Farouk Ayube mee aan de Hengelo Open, Domino.
De airco ’s nachts uitgezet, anders wordt je wakker met dikke ogen en dat wil niemand, geloof ik.

Foto's Toer dag 1 - 17 juli 2017   Foto's Donald Noorhoff

Verslag dinsdag 18 juli 2017

De lift bij dat merkwaardige halve trappetje, werkte niet en we waren al weer zo gewend om de deur op het gangetje te openen met onze kamerkaart. Iedereen had goed geslapen en Satar vroeg, of ik de namen van de bridgewinnaars van gisteravond niet bekend wilde maken, nou dan weet u wel, wie er gewonnen heeft. We hadden op onze ruime Zwitserse matrassen prima overnacht en ook de aanbieding om ze voor thuis en super voordelig aan te schaffen, hing er na vele jaren nog steeds. De beste voorbereiding op zo’n eerste cricketmatch hier in Hengelo en vlak over de rijksweg, is natuurlijk een goed stevig ontbijt. Ik nam dan ook geen enkel risico en nam eerst een English breakfast en daarna een Frans petit déjeuner. Geheel volgens traditie was het voor onze Bep na het ontbijt bij van der Valk nog even afwachten of, voor de kleine trek, de bananen nog zouden doorkomen en ja hoor, last minute een hele schaal vol.

Uiteraard wachtte ons op het mooie sportpark Slangenbeek van de Mixed Cricket Club Hengelo een door gastvrouw Aly geschonken bakkie leut met de bekende beboterde krentenwegge want: Twentseleu leukeleu. Wist Albert van Nierop al, dat dat kleine hondje van Louk Hartong behalve blaffen ook koffie kan drinken? Ze drinken gewoon uit dezelfde beker, zèlf gezien. De ploeg die gastheer Roelof Kruijshoop zag verschijnen, was aanzienlijk groter dan vooraf ingeschat, maar er gaan veel makke schapen in een hok en, zo leren wij onze kleinkinderen al: delen is leuk! De maaier werd bedankt voor de prachtige cirkels die hij gedraaid had, het verre veld zou naar bleek, wat stroever lopen en nadat de dames nog even de Nissan Qashqai automaat van Heleen Bax hadden bewonderd, konden we met een 12 mans team onder aanvoering van captain Mans de Rooij dat ging batten, en een 11 mans team onder captain Farouk Ayube dat ging fielden, redelijk op tijd beginnen. Opener Wim Voogel bleef in eerste instantie keurig not out, om later na 6 runs op bowlen van Walter Prescod door Donald Noorhoff achter het wicket te worden gevangen. Gerard de Leede bleef met al zijn ervaring ook not out en bleef dat ook in tweede instantie toen hij liefst 34 runs had behaald. Gastheer Roelof kwam aan bat in de dubbele cijfers en ging na 10 runs bowled door Robbert de Rooij. Ook Aad de Neef liet zich niet verrassen en bleef 10 overs staan, waarin hij 9 runs behaalde. Alan Tomlinsom verkeek zich na 9 runs op bowler Pieter Bertels, die zich langzamerhand van change bowler tot stock bowler ontwikkelt. Je leven is zoveel leuker, zo vertrouwde zijn altijd goedlachse vrouw Nelleke mij toe, als je man gebowld heeft. Tja, dat zou zomaar kunnen. Willem Naujoks bleef ook rustig battend zijn 10 overtjes staan en ging met 8 runs retired. Een met een lichte spierblessure spelende Herman van der Horst ging na 2 runs, run out. En toen gebeurde het. Na slechts 1 run kreeg Hans Noorhoff op bowlen van Pieter Bertels en neen, het was ècht geen bouncer, een bal tegen zijn ooglid en ging hevig bloedend retired hurt. Na enig plakwerk bij de huisarts, het ziekenhuis zou veel langer gaan duren, zagen we hem gelukkig weer terugkomen en werd hij liefdevol door vrouw Ine getroost. Na zo’n bloedig tafereel mocht u verslaggever in en uiterst geconcentreerd, om geen schade op te lopen, werden een paar balletjes gestopt. Nog zonder runs en bij de laatste bal ging ik op bowlen van killer Pieter, iets te ver naar achteren. Weliswaar werd ook die bal keurig neergelegd, maar iets van mijn achterkant raakte het wicket. Dat komt ervan als je twee ontbijtjes wegwerkt of zoals wicketkeeper Donald Noorhoff mij in duidelijke niet- crickettaal toevoegde: Je bent echt uit, als je met je vette reet op je wicket gaat zitten. Captain Mans de Rooij deed het stukken beter en ging met 13 runs retired. Mart Meerdink Veldboom ging na 2 runs, run out en alleskunner Adriaan Poffers rende weer 12 runs, not out, bij elkaar. Alleen Gerard de Leede slaagde erin om op dit grote veld een boundary te slaan. Met een stand van 132 voor 6 waarin 26 extra’s werd de eerste innings afgesloten.

Bowlingcijfers: Aad van Troost 0 voor 24 in 8, Pieter Bertels 2 voor 22 in 8, Robbert de Rooij 1 voor 37 in 7, Walter Prescod 1 voor 30 in 9, 1 maiden en Farouk Ayube 0 voor 18 in 8.

De lunch werd zowel binnen als buiten gebruikt en het leek wel of er nog steeds eters bij kwamen. Uiteraard werd vooruit geblikt hoe onze kansen lagen, er werden de laatste tijd wel meer wedstrijden gewonnen met een laag totaal, zou dat door de toegenomen kwaliteit van de bowlers komen? Willem Naujoks heeft zo kon ik zien in ieder geval een heel eigen wijze van bowlen, hoe het precies werkt weet ik niet, want er gebeurde van alles op de mat, maar het bleek enorm effectief te zijn. Satar Alladin kreeg na 5 runs LBW op bowlen van Robbert de Rooij. Pieter Bertels ging, nog zonder runs, run out. Arjen van de Pol werd ook al zonder runs op bowlen van Willem Naujoks gevangen door wicketkeeper Aad de Neef. Het mooiste moment van de wedstrijd was echter de manier waarop loopwonder Adriaan Poffers van heel ver, op bowlen van Alan Tomlinsom na slechts 4 runs Walter Prescod schitterend uitving. Hij zag sterretjes moest hij later toegeven en terecht werd hij dan ook na afloop, door alle dames en vele medespelers uitgeroepen tot star of the day. Of zoals onze Gerard de Leede het zo mooi zei: dit was een matchwinning catch. Op bowlen van Willem Naujoks ging Simon Santcroos na 2 runs stumped door Aad de Neef. En na 10 overs waren er al 5 wickets down. Aad van Troost moest er dan ook de rem op zetten en bleef eerst met 6 runs, 10 overs staan en voegde er in tweede instantie nog 6 aan toe en kwam zo tot 12, toen hij op bowlen van Adriaan Poffers door Alan Tomlinsom werd gevangen. Op bowlen van Mart Meerdink Veldboom, die voor het eerst in twee seizoenen weer meespeelde, werd Robbert de Rooij na 2 runs ook al door Alan uitgevangen. Captain Ayube, de man die het iedereen naar de zin probeert te maken, ook al valt dat lang niet altijd mee, ging eerst retired en kwam in tweede instantie tot een totaal van 16 runs, toen hij caught en bowled ging op bowlen van Adriaan Poffers. Wijnand van Eck werd nog zonder runs door gastheer Roelof Kruijshoop gebowld en de bijdragen van Henk Kloppenburg in twee instanties 6 not out en Donald Noorhoff 5 not out, konden hier ook niet voor meer krenten in de krentenwegge zorgen. Na 40 overs was het team van Farouk niet verder gekomen dan 94 voor 9 waarin liefst 42 extra’s. Ook hier was er maar 1 speler die een boundary sloeg, dit goede voorbeeld werd gegeven door captain Farouk en eigenlijk is dat dus maar een heel kleine pleister op de nederlaag.

Bowlingcijfers: Willem Naujoks 2 voor 11 in 4, Alan Tomlinsom 1 voor 16 in 8, een aanwinst bij de bowlers in de Senioren Onderlinge, Mans de Rooij 1 voor 11 in 6, 1 maiden, Mart Meerdink Veldboom 1 voor 17 in 6, 1 maiden, Gerard de Leede 0 voor 8 in 7, 1 maiden, (ook al heel zuinig), Star Adriaan Poffers 2 voor 16 in 6 en meer extra’s dan runs tegen, en Roelof Kruijshoop 1 voor 12 in 3, maar wel hier op eigen terrein.

Met een biertje, wijntje, limo, stukje worst of kaas werd nog even teruggeblikt, tenslotte wachtte het diner nog voor een hele grote groep bij van der Valk. Arjen bedankte de scoorders en de umpires en gastvrouw Aly werd verblijd met een mooie plant en Roelof kreeg wat lekkernijen uit de streek. Na deze wat hete, maar prachtige dag was het ’s avonds in het restaurant ook zonder de rabarber, maar wèl met sorbets die niet op de kaart stonden, weer heel gezellig, met natuurlijk bridge na afloop en de tot bedrijfsarts van de Onderlinge benoemde Gerard van Vuuren verraste ons compleet, toen hij in korte tijd liefst 3 keer yahtzee op tafel toverde, tegen zo’n geluksvogel kan je natuurlijk niet op. Vermoeid en een beetje laat, zochten wij onze kamer weer op.

 

Nog wat extra foto's van de 3e innings

 

Foto's Toer dag 2 - 18 juli   Foto's Donald Noorhoff en Arjen van de Pol
 
Verslag woensdag 19 juli 2017

Vandaag op een tropisch warme dag, met weerwaarschuwingscode oranje en kans op veel regen, onweer en hagel, mochten we doen wat we wilden. Dus begonnen wij uiteraard met uitslapen en stapten pas zo rond half elf de grote ontbijtzaal in. Zie ik daar een Belg met korte broek en wandelschoenen wat verdwaasd rondkijken, die had volgens mij bij zijn super vroege start om een uur of vier in de morgen in de bij ieder bekende Nijmeegse vierdaagse, kennelijk de verkeerde brug genomen. Uiteraard weer zo’n heerlijk uitgebreid ontbijt naar binnen gewerkt, een beetje Hollands natuurlijk, maar ja, het is per slot van rekening in de prijs inbegrepen. Op een minuscuul briefje, opgemaakt door rekenmeester Satar, zag ik de uitslag van het bridgen van de vorige avond voorbij komen, waarbij twee al wat oudere dames, laten we ze A. en B. noemen, bovenaan waren geëindigd. Mocht u denken, dat winnaars altijd goed slapen, dan kan Bep van Lingen u wel uit de droom helpen. Ze zag wat witjes en had lang op de wc pot gezeten, heerlijk dan, zo’n eigen eenpersoonskamer. We hadden afgesproken dat An en Bep met ons mee zouden kunnen gaan, om wat cultuur op te snuiven en hadden dit jaar het Zoutmuseum in Delden uitgekozen. Helaas, zowel A. als B. haakten dus vanochtend af. Vanuit uw lagere schooltijd weet u vast nog, dat zout onlosmakelijk verbonden is met Boekelo, maar op een kwartiertje rijden van ons hotel, hier in Delden, weten ze er ook alles van. De kasteelheer hier, had om aan zoet (drink)water te komen, enorme lange buizen in de grond van zijn landgoed laten jassen, maar tot zijn spijt kwam er alleen zout water omhoog. Ook voor een goede gezondheid moest er toen via een lang buizenstelsel water van heel ver worden aangevoerd. Er moet iets vreemds, iets heiligs in zout zitten. Zowel onze tranen als de zee bevatten het. Wist u dat China nummer 1 en Nederland nummer 11 staat in de landen met zoutproducten. Zout werd vroeger ook als betaalmiddel gebruikt en er werd veelal ook fors belasting over geheven. Met vijf kilo zout kon je begin 16e eeuw in Amsterdam een huis kopen. U begrijpt dat ik gelijk tien kilo in de achterbak van mijn auto geladen heb, ik wil er ook een garage bij. Daarna op advies van Roelof Kruijshoop, genoten van een heerlijke cappuccino met eigen gemaakte appeltaart met slagroom, bij hotel restaurant Sevenster, daar vlak in de buurt. En omdat ik Pieter Bertels bij temperaturen boven de dertig graden, heerlijk ontspannen op een terrasje een biertje zag wegwerken, heb ik na de vraag of hij morgen niet moest cricketen, samen met Petra wat verderop in Haaksbergen ook maar zo’n goudgele Grolsch rakker genomen, uiteindelijk moet je dat zout toch ook wel goed doorspoelen. Naar ik begreep, was Bep nog even haar bed ingekropen, maar waren er ook bij deze hitte, nog zeven mensen fanatiek gaan oefenen in de cricketkooi bij M.C.C. Hengelo. Neen, geen takkenwicket dit keer, maar bowlen op een zelf meegenomen wicket. Anderen gingen naar Ikea, Ootmarsum, of op familiebezoek of zochten een oud verblijf adres van onze S.G.S.- Onderlingers in Winterswijk op. De dinerploeg was ’s avonds wat kleiner dan gebruikelijk, maar toch leerzaam. Er bleek zelfs enige verarmde adel tussen onze Onderlingers te zitten, maar ja, als je nu bijvoorbeeld geen kasteel, maar alleen maar een toren heb, tel je al aardig mee. Verder begreep ik, dat een goede crème brûlée moet ‘krakken’ en kan ik uit eigen ondervinding de Irish coffee hier bij van der Valk, aan een ieder aanbevelen. Na het diner was er weer bridge en bij de kampioenschappen domino waren er zo ik hoorde, alleen maar winnaars. O ja, aan de gokkast hier, heb ik mijn kwijtgeraakte regenjack teruggewonnen. Laat maar komen die regen.

Foto's Toer dag 3 - 19 juli   Foto's Donald Noorhoff

Verslag donderdag 20 juli 2017

De regen was gekomen en bij het opstaan zagen we onze auto’s in de kletsnatte parkeervakken, maar Petra stelde optimistisch dat die oude vertrouwde tent bij Gelre er vast en zeker wel weer zou staan. Even als vorig jaar twijfelde ik even bij het ontbijt. Nu niet of ik rabarber zou nemen, want die was er nog steeds niet, maar of ik in verband met de komende cricketmatch vandaag wèl of geen worstje(s) bij het Engelse ontbijt moest nemen. Mijnheer, doorlopen, neemt u nu wèl of geen worstjes, vroeg de eierenbakker mij. Alleen als ze “knakken” zei ik. Oh, zei de eierenbakker, maar dan bent u in de war met de crème brûlée. Door die regen waren er in de eerste uren van de derde dag van de vierdaagse veel afvallers, omdat natte sokken altijd veel blaren veroorzaken. Wij wisten echter uit ervaring, dat als we eenmaal de weg naar Eefde ingeslagen zouden hebben, het weer drastisch zou gaan opklaren. Het zat er weer op hier in Hengelo, even afrekenen aan de receptie en dan inpakken en wegwezen dus, want we beginnen wel graag op tijd. Onze tomtom leidde ons weer over schitterende weggetjes en wij reden weer via Laren. Het laatste stukje naar het cricketterrein toe, is het moeilijkst, vraag maar aan Aad van Troost of Walter Prescod. Gelukkig ons richtpunt, Jan Schoenmaker achter de bar en de witte tent stond er nog, al bleek de laatste in de week daarvoor compleet te zijn weggeblazen. Koffie met cake en thee voor de liefhebbers. We kregen de teamsamenstelling te horen, toen nog niet iedereen er was en ik mocht dit keer met het battende team van Farouk Ayube meedoen tegen het fieldende team van Gerard de Leede. Wij waren blij dat Wim van der Loos er ook weer eens bij was en al zal hij als opener er misschien wat meer hebben willen maken dan de 3 die hij vandaag behaalde, het begin is er weer. Hij werd op bowlen van Pieter Bertels gevangen door Mart Meerdink Veldboom. Simon Santcroos bleef 10 overs staan en ging met 8 retired. Alan Tomlinsom was het tweede slachtoffer van Pieter Bertels toen hij met 4 runs werd gevangen door Willem Naujoks. Roelof Kruijshoop ging met 12 runs retired en uw verslaggever had maar 2 runs toen hij LBW kreeg op bowlen van Adriaan Poffers. Aad van Troost ging met 6 runs retired en Walter Prescod liet zien dat hij na lang volhouden niet voor niets het cricketterrein bereikt had. Hij ging met 25 runs retired, waaronder een hele mooie harde zes, die vele autobezitters enige schrik aanjoeg. Ondanks de druk van het aanvoerderschap behaalde Farouk Ayube met 10 de dubbele cijfers; op bowlen van Mart Meerdink Veldboom werd hij door Adriaan Poffers uitgevangen. Ondanks zijn oogblessure haalde ook Hans Noorhoff 10 runs, toen hij na 10 overs retired ging. Niemand mocht een tweede termijn batten, want Herman van der Horst met 6 en Donald Noorhoff met 2 bleven not out. Met 148, waarin heel veel extra’s (60) zat de eerste innings erop, niet veel zult u zeggen, maar we hebben al meer lage totalen verdedigd. Daarna konden wij aan de zelfgemaakte en vertrouwde soep van Jan.

Bowlingcijfers: Pieter Bertels 2 voor 21 in 8, kijk dat bedoel ik, Mart Meerdink Veldboom 1 voor 21 in 5, Willem Naujoks 0 voor 22 in 4, Gerard de Leede 0 voor 24 in 8, 1 maiden, Adriaan Poffers 1 voor 36 in 7 en Mans de Rooij 0 voor 25 in 8, 1 maiden.

Ondanks de hitte ging de groentesoep er goed in, er was ook voor karnemelk, melk, tomaten, komkommer en meloen gezorgd en de regen had maar één keer tot een onderbreking geleid. De tweede innings begon met Arjen van de Pol die 10 overs bleef staan en later in tweede instantie met 8 runs, run out ging, Hij werd bijgestaan door Willem Naujoks die na 5 runs LBW kreeg op bowlen van Wim van der Loos. Mart Meerdink Veldboom behaalde 5 runs, toen hij bowled ging door onze excellerende bowler Alan Tomlinson. Roelof Kruijshoop bowlde, nou bowlde, maar 1 over en hield het toen zèlf voor gezien. Hier ging het vandaag gewoon niet, dat kan gebeuren. Bas de Gaay Fortman liep zonder runs ook tegen een snelle LBW aan, op bowlen van Alan Tomlinsom. Wilbert Stembord ging na 9 goede runs, run out. En captain Gerard de Leede ging na 19 runs retired. De als altijd hardwerkende Aad de Neef ging bij een uiterste poging om nog meer te halen ook al run out, maar had wel 12 runs. Pieter Bertels kreeg na 5 runs LBW op bowlen van Walter Prescod. Wim Voogel stond lang in, maar haalde geen runs, uiteindelijk ging hij bowled door Farouk Ayube. Ook al op bowlen van Farouk, werd Mans de Rooij na 2 runs uitgevangen door Herman van der Horst. Aanvoerder Gerard de Leede gooide in de 38e over vlak voor het weer flink ging regenen, de handdoek bij een stand van 116 voor 9, hierin zaten 33 extra’s.

Bowlingcijfers Alan Tomlinson 2 voor 9 in 8, 1 maiden, keurig, Roelof Kruijshoop 0 voor 11 in 1, Wim van der Loos 1 voor 29 in 8, Hans Noorhoff 0 voor 23 in 4, Aad van Troost 0 voor 13 in 3, Walter Prescod 1 voor 14 in 7 en Farouk Ayube 2 voor 14 in 6.

Met een biertje of wijntje werd in de tent en in de regen onze toer afgesloten. Bedankt aan allen die dit door hun medewerking mogelijk hebben gemaakt, met name de scoorders en umpires. We waren weer dankbaar om op het rustieke complex van Gelre te mogen spelen, al liepen we door het groeizame warme weer, wel op vrij hoog gras. De derde innings was er een, waar we weer afscheid van elkaar namen, de wedstrijd nog eens doornamen en beseften dat voor velen nog een lange thuisreis zou gaan volgen. De beheerder van het sportcomplex van Gelre, Jan Schoenmaker, kreeg alleen al voor zijn soep een welverdiende oorkonde, maar ook dankzij de vele aanwezige vrouwen was onze toer alles bij elkaar, weer een heel geslaagde trip geweest. Als dank ontvingen alle vrouwen een mooie gezamenlijke Star of the day onderscheiding en staan vast mooi op de foto met voorzitter Arjen van de Pol.

Hèhè.  Gerard van der Meij.

Foto's Toer dag 4 - 20 juli   Foto's Donald Noorhoff en Arjen van de Pol


Verslag 11 juli 2017 bij Sparta

Zouden ze het allemaal gelezen hebben? Door koffie leef je langer stond er in de krant. Als dan bij de Senioren Onderlinge een eerste wedstrijd dit seizoen bij Sparta gepland staat, moet je niet raar kijken als er dan zomaar een pot van 13 tegen 12 gespeeld wordt. Achter de bar stond zoals altijd Nazer Mohammed en die zorgde voor een lekker bakkie koffie of thee met de traditionele plak cake. Bij de cappuccino uitgifte had hij kennelijk instructies gekregen om daar vooral niet te scheutig mee te zijn, de tweede moest je zelf betalen. Gastheer Jorg Kamerbeek had zoals vanouds alles onder controle, op het eerste Sparta veld speelde een winnend team van jong oranje, met daarin ook een kleinzoon van Aad van Troost, de Dutch Lions onder de 15 tegen een team uit Taunton, Surridge.

Nadat Jorg bevel gegeven had, dat het nu wel op kon houden met regenen en de maaier ook wel kon stoppen, konden wij op veld twee onder aanvoering van Mans de Rooij gaan fielden, terwijl het team van invaller captain Farouk Ayube ging batten. En daar kwam Hij dan. Na drie sessies met zijn psychiater trad ‘Royal’ Hans Noorhoff, ongebroken, fier en vol vertrouwen, als opener aan, om gewoon weer ouwerwets met een paar knallende vieren te gaan beginnen. Waren we in Madurodam terechtgekomen, of was dit veld echt zoveel kleiner dan het hoofdveld hiernaast? Ook James Junior knalde er vrolijk op los om in twee instanties, met 29 runs, not out te blijven. Hans ging na 14 runs bowled door Mans de Rooij. Ook Mohammad Nazim liet met 14 runs zien hoe je op deze pitch met veelal laagblijvende ballen overeind kunt blijven. Hij kreeg na een misser LBW op bowlen van Adriaan Poffers. Satar Alladin en Aad van Troost, pakten deze pitch wat voorzichtiger aan en gingen na 10 overs met 8 respectievelijk 9 runs retired, not out.  Hun voorbeeld werd gevolgd door Gerard de Leede en Dick Rigbers en ook zij gingen met 11 en 13 runs retired. Walter Prescod besloot wel voor een flink schot te gaan, maar werd op bowlen van Chris van Weel, vandaag met tintelende vingertoppen, keurig door Adriaan Poffers uitgevangen. Chris kreeg zijn tweede wicket toen Farouk Ayube, nog zonder runs, LBW kreeg. Na een misverstandje moest ook Tjebbe Westendorp na een run out, zonder runs terug naar de kant. Aad de Neef, die al helemaal uitkijkt naar onze trip naar het oosten volgende week, dubbele kansen immers, kwam met 10 runs weer in de dubbele cijfers, toen ook hij LBW kreeg op bowlen van Adriaan Poffers. Pieter Bertels was vandaag hoorbaar met zijn keel bezig en kwam dan ook niet verder dan 5 runs toen ook hij LBW kreeg op bowlen van Ashraf Jamal. Donald Noorhoff slaagde er dit keer traditioneel weer eens in om met 1 run, not out te blijven. Alle dertien batters hadden ook vandaag weer een beurt gekregen, dankzij onze onderling overeengekomen regels en dat is natuurlijk voor een ieder fijn. Op een laag totaal van 131 voor 7, waarin 16 extra’s kon aan de lunch worden begonnen. Captain Mans de Rooij was tevreden over het fielden van zijn ‘bowlingteam’. Bowlingcijfers: Alan Tomlinson 0 voor 18 in 4, Mans de Rooij 1 voor 23 in 4, Amin Kasam 0 voor 11 in 5, en vandaag ook geen vangetje, Adriaan Poffers 2 voor 24 in 7, 1 maiden, Chris van Weel 2 voor 22 in 8, 1 maiden, Deo Misier 0 voor 12 in 8, 3 maidens, en Ashraf Jamal 1 voor 20 in 4. Onze wicketkeeper Denish Jharap liet maar 1 bye door en die stumpings en catches achter het wicket zullen spoedig vast gaan volgen. Bij de lunch werden we verrast met een extra salade en een gerecht met kip rijst en kerrie. Uiteraard zag regisseur Kamerbeek er op toe, dat de eerste lunchgangers niet teveel op hun bord namen, zodat er door de wat groter uitgevallen groep, voor ieder wat over zou blijven. Het deed me deugd dat, nadat een ieder opgeschept had, nu van onze Jorg een aanmoediging moest volgen, om ook de laatste restanten op te komen halen. Lekker was ook dat er liefst twee soorten meloen waren, zodat met frisse moed aan de tweede innings kon worden begonnen. De van vakantie teruggekeerde Simon Santcroos beleefde maar een heel kort optreden op de mat. Ongelukkig kreeg Simon een door Dick Rigbers geworpen en wederom merkwaardig lopend laag blijvend balletje op zijn hak, waarna deze in zijn wicket terecht kwam. Deo Misier had overduidelijk nog last van een flinke liesblessure, waardoor het runnen bijna onmogelijk was. Toch bleef hij, met slechts 7 runs, heel voorzichtig, 10 overs staan. In tweede instantie en ook weer heel voorzichtig, voegde hij met runner Mans de Rooij er nog 8 aan toe en kwam zo tot 15 not out.  Terwijl het team van Farouk Ayube na 10 overs al 50 runs te pakken had, stond bij ons op het scorebord 17 voor 1. Ook Adriaan Poffers kon op deze pitch geen boundary slaan, hij werd na 5 runs gebowld door Walter Prescod. Uw verslaggever trachtte, nog zonder runs, een indraaiend en laag blijvend balletje van Dick Rigbers te stoppen, dat is immers, zo ik hoorde, een van de eerste dingen die een cricketer moet leren. Een beginnend cricketer begint merkwaardigerwijs met stoppen en verdedigt altijd zijn wicket. Mijn bat hield ik daartoe horizontaal om meer kans te hebben om die bal tegen te houden. Jammer dat hij er toch overheen ging. Langs de kant kreeg ik van kenners te horen, dat je altijd met een recht bat moet spelen (dus verticaal). Ashraf Jamal zei echter: Gerard, het dondert niet, als je wicket maar overeind blijft, tja… Ashraf zelf, had het ook moeilijk op die onbetrouwbare pitch en kwam slechts tot 6 runs toen hij bowled ging door Mohammad Nazim. Wilbert Stembord werd na slechts 1 run, op bowlen van weer Dick Rigbers uitgevangen door Donald Noorhoff, terwijl onze wicketkeeper Denish Jharap met ook maar 5 runs, op bowlen van James Junior werd uitgevangen door Mohammad Nazim. Of het aan die tintelende vingers lag zullen we nooit weten, feit is dat ook Chris van Weel al na 3 runs bowled ging door Mohammad Nazim. Arjen van de Pol besloot zich in te graven en bleef 10 overs staan, in tweede instantie volgde nog een onverwachte vier, waardoor hij met 8 runs not out bleef. Een ander kanon, Amin Kasam kwam op bowlen van Gerard de Leede ook maar tot 9 runs, tja, toen was de spanning in de wedstijd er allang af. Plotseling realiseerde captain Farouk Ayube dat hij ook nog ‘high bowler’ Aad van Troost op een stoel langs de kant had zitten. Aad bowlde eerst Mans de Rooij, met slechts twee runs en daarna kreeg een ook al geblesseerde Spartaan Alan Tomlinsom, met slechts 1 run, op zijn bowlen LBW. De veertig overs zaten erop en met een bedroevend lage score van 86 voor 10, waarin liefst 31 extra’s, was de nederlaag een feit.

Bowlingcijfers, allemaal prima natuurlijk: Walter Prescod 1 voor 8 in 6, 2 maidens, Dick Rigbers 3 voor 15 in 8, Mohammad Nazim 2 voor 9 in 4, 1 maiden, Farouk Ayube 0 voor 12 in 7, 2 maidens, James Junior 1 voor 18 in 5, Gerard de Leede 1 voor 10 in 5, 1 maiden en tenslotte de bijna vergeten Aad van Troost 2 voor 11 in 5, 3 maidens.    

Hoe Jorg Kamerbeek het voor mekaar kreeg weet ik niet, maar direct na de laatste run, begon het te regenen onder het motto van Marcel Kittel: Wat groen is moet groen blijven. Ik weet zeker dat hij er voor gaat zorgen, dat die pitch voor het vierlanden toernooi nog eens door een flinke wals onder handen genomen gaat worden, ook al weten wij ook wel dat een pitch die er nooit wordt uitgehaald altijd stabieler zal zijn. Na de kannen bier en een bitterballetje, een bedankje aan scoorder Ruud en de umpires, ontving onze Herman Huising zijn star of the day diploma, voor tachtig overs umpieren. We komen aan het eind van het seizoen nog een keer terug bij Sparta, maar eerst volgende week onze toer.

Gerard van der Meij.

Foto's 11 juli bij Sparta   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 4 juli 2017 – bij Kampong

Eigenlijk een dag waarop onze Senioren Onderlingers niets te klagen hebben. Geen files, geen nattigheid, een lekker zonnetje, een prima temperatuurtje en de compostering die anders de hele dag doorratelt, werkte vandaag bij Kampong maar op halve kracht en dat scheelt fors in de zure lucht die er daar dan altijd mee gepaard gaat. Onze gastheer Floris daarentegen was gewoon weer op volle kracht aanwezig en in de weer om ieder bij binnenkomst te voorzien van een lekkere kop koffie, cappuccino of thee. Verder waren er vandaag twee 11 mans teams, doordat onze trouwe organisatie voor 2 gast players gezorgd had, voorzitter Arjen had er een door mij niet verstaan Engels woord voor, maar onze debutanten vandaag heten D. Jharap en Deunath Rampapdarath, en dat klinkt toch even anders dan Janse en Janse. Redelijk op tijd, zo’n tien minuten na twaalf, kon het toch nog licht gemuteerde team A van captain Farouk Ayube, met batten gaan beginnen en het opnemen tegen een zo op het oog nog wat sterker team B, onder leiding van Ashraf Jamal. Om het te geloven, moet u eigenlijk er zèlf bij geweest zijn, maar vandaag gebeurde het bij onze opener Hans Noorhoff. Hans liep namelijk bij de allereerste en door Adriaan Poffers gebowlde bal, tegen een Royal Duck op, (twee hoofdletters) doordat hij, als was het maar licht, met zijn bat zijn eigen wicket beschadigde. Tot veler verbazing waren James Junior en de, logisch, weer vroeg inkomende Satar Alladin, hier totaal niet van ondersteboven, zij bleven namelijk de eerste tien overs gewoon staan en behaalden 20 respectievelijk 25 runs, klasse! Of het zo moest wezen, bleven vervolgens ook Bas de Gaay Fortman en Wilbert Stembord 10 overs staan, al ging het scoringtempo met 8, respectievelijk 6 runs wel flink naar beneden. Dat tempo bleef laag, maar om het bij onze ongelukkige Hans er nog wat meer in te wrijven, bleven vervolgens ook Deunath Rampapdarath met 13 en Aad van Troost met 8, in 10 overs not out. U begrijpt dat, al was het maar een beetje voor het wij-gevoel, de nu inkomende Pieter Bertels en Gerard van der Meij liever hun wicket opgaven, dan om te proberen ook die 10 overs treiterend langzaam te blijven staan. Gelukkig werden zij daarbij prima geholpen door top bowler Mohammad Nazim, die door captain Ashraf voor de laatste overs bewaard werd. Pieter werd na 4 runs door Moh gebowld en uw verslaggever al na 3. Farouk Ayube bleef met 14 en Donald Noorhoff met 6 runs, not out. Consequentie van een en ander was wel, dat er na de toegestane veertig overs, een heel lage stand van 142 voor 3 op het scorebord stond, waarin 35 extra’s zaten.

Bowlingcijfers: Adriaan Poffers 1, maar wel een Koninklijke 1, voor 35 in 8, Deo Misier 0 voor 35 in 8, Dick Rigbers 0 voor 21 in 8, Ashraf Jamal 0 voor 27 in 8 en Mohammad Nazim, gehaald en gebracht door Pieter Bertels, hoe lang nog(?), 2 voor 23 in 8.

Tijdens een prima lunch, waarin keukenprins Floris ons verraste met een lekkere en pittige tomatensoep en ons trakteerde op zijn bekende heerlijke quiches en eiersalade, met frisse meloen toe, werden onze kansen nog eens doorgenomen, nog vóór dat het brood alsnog ter tafel arriveerde. Hadden wij onlangs bij Salland, bij een lage stand van 111 immers ook niet alsnog de overwinning binnen gesleept? Klagen helpt niet zo we weten en je kunt altijd nog blijven hopen en proberen er het beste van te maken. Herman van der Horst, wilde onze hoop de grond in boren en bleef als opener 10 overs staan en mocht nog even terugkomen om in tweede instantie nog een runnetje te maken toen hij met 10 runs caught en bowled ging door Farouk Ayube. Aad de Neef nam revanche voor zijn teleurstellende optreden van vorige week en kwam nu tot 10 runs, toen hij op bowlen van Aad van Troost gevangen werd, door volgens het scoringsboek Deo Misier, maar dat moet volgens mij Deunath Rampapdarath zijn. Tja, dat komt ervan als Janse zo op Janse lijkt. D. Jharap behaalde maar 4 runs, maar dat moet hij zich absoluut niet aanrekenen. Op bowlen van Aad van Troost werd hij namelijk op een unieke en schitterende wijze uitgevangen door captain Farouk Ayube, een die je zelfs bij de hoofdklasse niet te zien krijgt. Mijn computer schiet tekort om te beschrijven hoe Farouk die bal uiteindelijk te pakken kreeg, verwerkte, losliet en boven de grond weer vastpakte. Het merkwaardige was, dat hij na al deze kronkelingen en natuurlijk met een hele brede lach, geheel  ongeschonden opstond, een wonder, en uiteraard star of the day. Jammer dat zijn vrouw  Shakiela dit vandaag ook niet heeft kunnen meemaken. 

Natuurlijk gingen wij er toen nog meer in geloven, temeer daar wij de tegenstander compleet verrasten met de terugkeer van Bowler Pieter Bertels, die er dit keer in slaagde om het aantal extra’s heel beperkt te houden. En mocht hij dan tóch de neiging krijgen om eens even iets bijzonders te proberen, dan was daar altijd onze wicketkeeper Donald Noorhoff, die met fantastische duiken vele extra’s voorkwam en als er scouts langs de boundary geweest waren, rechtstreeks solliciteerde voor vaste doelman bij FC Utrecht. Olie op het vuur was natuurlijk, dat wij mochten genieten van twee run outs van twee kanonnen, Mohammad Nazim na 15 runs en captain Ashraf Jamal nog zonder runs. Adriaan Poffers overleefde 10 overs, maar sloot zich uiteindelijk in tweede instantie ook maar aan bij die run outs met 11 runs. Deo Misier raakte ze goed, maar zag het veld daarop anticiperen door de boundaries af te zetten. Hij bleef in twee instanties met 26 runs not out. Dick Rigbers gaf alles wat hij had en zo hoort het natuurlijk ook en bleef, al had hij er nog wel wat meer willen maken, in twee instanties met 18 runs not out. Voorzitter Arjen van de Pol kwam tot 2 runs, toen hij op bowlen van D. Rampapdarth gevangen werd door Donald Noorhoff. Wim Voogel kreeg voor zijn inspanningen geen beloning, 0 runs, maar ja Star bowler Farouk Ayube, rook de winst. Jammer was het dat Wijnand van Eck na 1 run met een spierblessure moest afhaken, retired hurt, wij hopen dat hij snel weer herstelt. Het wonder was (weer) geschied, ondanks alle goede bedoelingen kwam onze tegenstander in 40 overs niet verder dan 126 voor 8, waarin 27 extra’s.

Bowlingcijfers: Aad van Troost 2 voor 27 in 8, Pieter Bertels 0 voor 27 in 8, het is maar goed, dat bij hem een paar vangetjes gemist werden, anders zou hij wel eens naast zijn schoenen kunnen gaan lopen, Deunath Rampapdarath 1 voor 28 in 8, 1 maiden, Junior James, een echte meelevende sfeermaker in het veld, 0 voor 27 in 8 en Farouk Ayube 2 voor 25 in 8.

Tja, en dan schiet die reclameleus je toch te binnen: die eerste schlok van een dik verdiend biertje na afloop. Het mocht natuurlijk ook wat anders zijn, een Duits sneeuwwitje of zo, maar één ding was duidelijk, dankzij de gastvrijheid van Floris en zijn vrouw, die van voorzitter Arjen samen een flesje wijn mochten delen, de zoute nootjes, de lekkere frituurhapjes en de leuke en bekende kameraadschappelijke onderlinge sfeer, was dit weer een mooie cricket dag, die in menig geheugen een vast plekje krijgt. Volgende week Sparta, nieuwe dromen, nieuwe kansen, je weet immers maar nooit. 

Gerard van der Meij.

Foto's 4 juli bij Kampong   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 27 juni 2017 bij H.V. & C.V. Quick  (28-06-2017)

Terwijl door een wereldwijde cyberaanval computersystemen in de Rotterdamse haven plat lagen, druppelden bij Quick Haag ondanks slecht weer aankondigingen de Senioren Onderlingers bij de bosjes van Pex, langzaam binnen. Okay, deze club met zijn prachtige accommodatie, mag dan een jaar of 8 later zijn opgericht dan haar naamgenoot in Nijmegen, maar met grote letters stond er te lezen dat Quick Haag, de club die de haantjes als embleem en op het hart dragen, zich sinds 1896 al kiplekker voelt. En daar kan je natuurlijk niet anders dan je heel welkom voelen bij een mooie glimlach van Louisa en een lekkere kop koffie, cappuccino, of thee met een soort cake taart erbij en daarnaast de niet te missen aankondiging, dat hier bij de haantjes de kip sandwich slecht € 2,80 kost. Het was een gezellige drukte bij binnenkomst, waarbij we weer heel veel oude bekende en/of opgeknapte gezichten zagen, al dan niet vergezeld van een loopkruk. Petra van der Meij was er weer, Chris en Heleen Bax, met een nieuwe auto met automaat waren er weer, Albert van Nierop was er weer, en ook niet onbelangrijk, naast de andere trouwe aanhang waren er ook weer twee complete S.G.S.- teams aanwezig, één onder aanvoering van Peter van Giezen, dat ging batten en één onder aanvoering van Walter Prescod, van wie ik wist, dat hij, indien nodig zèlf, echt wel het uiteindelijke verschil zou willen en kunnen maken.

Ingedeeld bij het team van Peter kregen wij in de prachtige grote kleedkamers in een gloedvolle speech te horen, wat precies de bedoeling was vandaag en hoe we op dit traag lopende veld de tegenstander zouden moeten gaan bestrijden. Openers Satar Alladin en Deo Misier moesten ‘gewoon’ blijven staan en de eerste tien overs voor hun rekening nemen. Dat deden ze met een te prijzen inzet en na die tien overs stonden er keurig 50 runs op het scorebord. Satar behaalde in twee instanties 24 runs en ging toen bowled door Walter Prescod. Deo Misier werd in 2e instantie na 20 runs op bowlen van Amin Kasam mooi uitgevangen door Adriaan Poffers. Na deze twee openers stokte het scoringstempo bij ons, maar Gerard de Leede bleef wel met 13 runs not out. Onze Pieter Bertels met mooie vakantieverhalen over Portugal en Engeland (hotel Boundary) en wat minder mooie verhalen over zijn heup, bleek na een keiharde vier en in totaal 7 runs, al zijn kruit verschoten te hebben en ging bowled door Amin Kasam. Diezelfde Amin pakt elke week zijn vangetje mee en dus ook dit keer. Mohammad Nazim, werd op bowlen van Ashraf Jamal, na een wat teleurstellende 5 runs, door Amin gevangen. Farouk Ayube behaalde dit keer maar 2 runs, toen hij bowled ging door Dick Rigbers. Ook onze captain Peter van Giezen stelde aan bat teleur, na 3 runs op bowlen van Ashraf Jamal, tegenwoordig met bretels, gevangen door Arjen van de Pol. Alan Tomlinson bracht het geduld op, om 10 overs te blijven staan en ging na 12 runs in tweede instantie bowled door Walter Prescod. Het was vandaag ook niet het veld van Hans Noorhoff, hij kwam niet toe aan een van zijn beruchte boundaries en na 2 runs al, werd hij op bowlen van Dick Rigbers gevangen door Jaap Mulder. Uw verslaggever, die eerst door zijn captain bij de opstelling over het hoofd gezien was, produceerde ook maar 2 runnetjes en ging bowled door een mooie indraaiende bal van Adriaan Poffers. Nummer elf, Donald Noorhoff, liep ook al tegen bowler Walter Prescod op. Helaas maar 1 run voor Donald. Op een lage stand van 128, waarin 37 extra’s, kwam in de veertigste over een einde aan de eerste innings. Bowlingcijfers: Aad van Troost 0 voor 31 in 7 inclusief die ijsballen, Adriaan Poffers 1 voor 35 in 8, Amin Kasam 2 voor 20 in 7, Mans de Rooij, met pleister, een nette 0 voor 15 in 5, Ashraf Jamal 2 voor 17 in 6, Dick Rigbers een keurige 2 voor 6 in 4, 1 maiden en wat te denken tenslotte van Walter Prescod 3 voor 4 in 2 5/6.

De lunch was weer met Haagse croquetterie, kaas, worst, fruit, aardbeien, watermeloen en zelfs vegetarische broodbaksels, van hoog niveau en ging erin als koek. Toch moest weer snel aan de tweede inning begonnen worden, hoewel de voorspelde regen, bliksem en donder, deze keer niet aan het Haagsche firmament verschenen. De start van de openers was rampzalig. Zowel Jaap Mulder, caught en bowled Alan Tomlinson, als Robbert de Rooij op, bowlen van Alan gevangen door (alweer) Farouk Ayube, behaalden beiden geen runs. Zou ons lage totaal dan toch weer tot succes kunnen leiden? Captain Walter Prescod presenteerde zich als anchorman en begon met liefst twee zessen. In twee instanties bleef hij met 32 runs not out en dan verbaast het je natuurlijk niet als zo’n man bij menig cricketer in een mooi fotolijstje, op de schoorsteen staat. Er werden slordige foutjes in het veld gemaakt, het leek wel of het gras met de toenemende luchtvochtigheid, wat elastischer werd, waarbij verschillende ballen over de schoenen van de fielders heen hobbelden. Ook waren enige benen niet goed gesloten en werden er enige grote of kleinere vangkansen gemist, maar voor de namen van die ongelukkigen, moet u voortaan zelf maar komen kijken. Amin Kasam kwam zo toch nog tot 12 runs, toen hij op bowlen van Farouk Ayube werd gevangen door Peter van Giezen. Adriaan Poffers ging na 10 overs met 16 runs retired. Ashraf Jamal werd na 20 runs door een keurig bowlende Mohammad Nazim gestumped door Donald Noorhoff. Ook Dick Rigbers bleef 10 overs instaan en kwam tot 16 retired. Mohammad Nazim bowlde ook Mans de Rooij, toen hij pas 3 runs had. Aad van Troost, die met een brede glimlach al aardig wat balletjes gestopt had, kwam tot 5, toen hij LBW kreeg op bowlen van Deo Misier. Nummer 10, Aad de Neef, had dit keer maar een kort optreden aan bat. Met 1 run ging hij achteruitlopend bowled, door Farouk Ayube. Jammer Aad, maar volgende keer beter. Arjen van de Pol, had zich voorgenomen niet uit te gaan en dat lukte vandaag dan ook. Arjen bleef met 6 runs ijzig rustig, not out, toen in de 39e over, ja dat wel, met 129 voor 7, waarin 18 extra’s, de terechte overwinning werd behaald. Bowlingcijfers: Alan Tomlinson 2 voor 22 in 7, 2 maidens, mooi, Deo Misier 1 voor 19 in 4, Mohammad Nazim 2 voor 16 in 8, goed gebowld, Farouk Ayube 2 voor 27 in 9, Gerard de Leede 0 voor 29 in 9, en Hans Noorhoff 0 voor 16 in 2.

Ook de derde innings werd dus droog gehaald, maar gelukkig verschenen weldra vele koele kannen bier en andere drankjes, vergezeld van heel veel frituur hapjes, soms zelfs vegetarische. Boven, buiten, zittend op het terras, werd gekeken naar de noeste werkers, die het eerste veld aan het egaliseren waren, zodat Nieuw Hanenburg binnenkort nog nieuwer wordt. In zijn speech bedankte voorzitter Arjen van de Pol, scoorder Ruud Ackermann en de umpires. Verder deelde hij, voor de voortreffelijke ontvangst op Quick vandaag, twee erediploma’s uit aan moeder en dochter (19) Louisa, waardoor de ook vandaag weer steeds met hapjes rondgaande Adriaan Poffers niet langer onze de jongste gediplomeerde is. Petra en ik besloten in Scheveningen nog even te gaan kijken, of het zonnetje nog voor de regen zou ondergaan. Tot volgende week bij Kampong.  

Gerard van der Meij.

Foto's 27 juni bij Quick Hg.   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 20 juni 2017 bij Salland (22-06-2017)

Na een bezoek aan de tandarts, die bij mij toch nog een verstandskies ontdekte, leek de drukke en warme reis naar het Oosten nog wel wat langer dan gedacht te zijn, maar ja, je moet er wat voor over hebben om naar het schitterende terrein aan het Schootsveld in Deventer te gaan, om daar te kunnen spelen op een echt, prachtig graswicket, terwijl je zeker weet, dat je als Onderlingers zowel door de Koninklijke UD 1875 als haar opvolger Salland C.C. niet zal worden afgescheept met een kunstgrasveld, want dat hebben ze daar gewoon niet. Ook hun tweede veld kent gewoon gras, en gastheer Louk Hartong vertelde mij, dat dat maar goed is ook, want op dat veld zag je heel veel vogels, grote zwarte vogels, dat bleken roeken te zijn en ook wat kleinere zwart witte vogels en dat waren scholeksters. De roeken (Corvus frugilegus) zijn kolonievogels, die met en uit hun licht grijze snavelbasis met elkaar uitgebreid communiceren over voedsel en sociale aangelegenheden, ze lijken dus wel wat op de Senioren Onderlingers. De scholekster (Haematopus ostralegus) heeft een oranje snavel die in de zomer scherp is en waarmee hij evenals de roek op veld 2 de daar aanwezige emelten (Tipulidae) en dat zijn de larven van de langpootmug ook wel hooiwagen genoemd, oppikten en die emelten zijn slecht nieuws en ware graseters en gazonvernielers. En kijk, dat oppikken zagen we ze vorige week op dat kunstgrasveld van V.O.C. echt niet doen. Vreemd eigenlijk dat zoveel cricketers in hun logo dieren hebben (buldoggen bij VOC, haantjes bij Quick Haag, kraaien bij HBS, pelikanen bij VUC, hippo’s bij Hippo, leeuwen en tijgers bij S.G.S. en er zullen er nog wel meer zijn. Maar nu ook nog iets over de wedstrijd. Na de koffie zou het een ontmoeting worden van een 9 mans team van Mans de Rooij, tegen een tien mans team van Walter Prescod. Jammer, dat er vandaag ondanks die hoge temperatuur, maar gelukkig met wel een windje op het veld, geen twee complete teams Onderlingers aanwezig konden zijn.

Het team van Mans ging batten en uit ervaring wisten wij al, dat er op dit veld door onze S.G.S. Senioren Onderlinge al een paar keer een match met een laag totaal besloten werd. Ook nu weer zou dat het geval zijn, hoewel beide teams zo sportief waren om ‘’subs’’ te leveren, zodat de gaten op het veld ook niet al te groot werden. Van wege de hitte werd afgesproken om, om de tien overs waterpauzes in te lassen, en soms kan water toch ook wel heel erg lekker zijn. Eric de Haard behaalde 3 vieren en werd na 16 runs op bowlen van Farouk Ayube, gestumped door Aad de Neef. Bas de Gaay Fortman liep na 2 runs tegen een LBW aan, op bowlen van Aad van Troost die vandaag ondanks die hitte gewoon tien overs voor zijn rekening nam. Als nummer 3 behaalde uw verslaggever 7 runs en liet met soms vreemde en verrassende bat- manoeuvres zien, dat hij onlangs naar een paar twenty/20 partijtjes gekeken had. Dat kon natuurlijk nooit lang goed gaan en via een edge balletje van bowler Aad van Troost werd hij door Aad de Neef uitgevangen. Van Amin Kasam hadden we natuurlijk meer verwacht dan die 2 runs, toen hij op bowlen van Hans Noorhoff door een sub werd uitgevangen. Hardloper Adriaan Poffers, ja, ook met deze hitte, mocht in twee instanties topscorer van het team van Mans worden, want hij kwam tot 19 runs, toen hij op bowlen van Farouk Ayube in de slips door Herman van der Horst met zijn specialiteit, een fraaie duik, werd uitgevangen. De bepleisterde captain Mans de Rooij ging na 8 runs bowled door de onvermoeibare Aad van Troost. Tjebbe Westendorp had waarschijnlijk wat langer kunnen blijven staan, als hij met zijn bat geschoven had, nu ging hij helaas na 5 runs, run out. Robbert de Rooij gaf na twee runs een boogje aan bowler Farouk Ayube en ging dus caught en bowled. Onze 9e man en laatste hoop Donald not out, Noorhoff, ging al na 1 run bowled ook weer door een zuinige Farouk Ayube. Zo kwam er na een Nelson on the board 111, en met liefst 49 extra’s, een einde aan deze innings. Bowlingcijfers: Aad van Troost 3 voor 43 in 10, Farouk Ayube 4 voor 12 in 7.3, 2 maidens, Walter Prescod 0 voor 10 in 6, ook zuinig en tenslotte Hans Noorhoff 1 voor 44 in 7, ietsje minder zuinig.

De lunch na 29 overs, kwam voor Karin wat onverwacht, maar dat werd snel opgelost en er werd natuurlijk dankbaar gebruik gemaakt van de ruim aanwezige voorraad drinken: melk, limonades enzovoort. Ook kwam er in etappes heel veel vers fruit voorbij waaronder sinaasappels, tomaatjes, heerlijke meloenen en lekkere aardbeien. Optimistisch begon het team van Walter aan de inhaalrace. Weliswaar gaf hijzelf het goede voorbeeld, hij werd topscorer, maar er waren ook wat mindere prestaties. Opener Simon Santcroos, besloot voor zijn vakantie toch nog even twee vieren te slaan en liep na 11 runs, recht voor zijn wicket staand op bowlen van Amin Kasam tegen een LBW op. Voorzitter Arjen van de Pol, had nog maar 1 run, toen hij op diezelfde bowler caught en bowled ging. Aad van Troost deed het niet veel beter en ook hij ging na 1 run, met een zoals hij het zelf noemde domme bal, caught en bowled door Mans de Rooij. Rob de Haas behaalde met 10 de dubbele cijfers en ging bowled door een enthousiaste Adriaan Poffers, die naar ik hoorde op de fiets was gekomen, hij liever dan ik. Herman van der Horst, die eerst in allebei de teams stond opgesteld, werd op bowlen van Adriaan Poffers na 2 runs achter het wicket gevangen door Donald Noorhoff. Wim Voogel had nog geen enkele run, toen hij op bowlen van Mans de Rooij, na een minieme aanraking met zijn bat ook al door Donald werd uitgevangen. Wim liep keurig zelf weg. Hans Noorhoff produceerde de hardste vier van de wedstrijd, en kijk dan blijkt het inzicht van een goede captain, die haalt je vlak daarvoor, van die gevaarlijke plek weg. Hans liep tegen een LBW op na 10 runs op bowlen van de bepleisterde Mans de Rooij. Farouk Ayube moest het nu doen, maar hij deed het niet. Na 3 runs werd hij op bowlen van Amin Kasam mooi gevangen door een safe pair of hands: Bas de Gaay Fortman. Nu konden alleen captain Walter en Aad de Neef nog voor de overwinning zorgen. Aad moest blijven staan, en dat deed hij ook met 0 not out, maar Walter werd na een slimme bowlerswisseling van onze captain, en met 22 runs, op bowlen van Adriaan Poffers, achter het wicket door Donald Noorhoff uitgevangen Het scorebord gaf in de 27e over, 87 voor 9 aan en zij mochten met 10 man, uiteraard niet meer uitbatten. In die verliezende stand zaten met 27, aanzienlijk minder extra’s en daardoor en het vasthouden van vangkansen, werd de overwinning door het team van Mans de Rooij ondanks dat lage totaal, toch nog behaald. Bowlingcijfers: Robbert de Rooij 0 voor 13 in 3, Amin Kasam 3 voor 24 in 9, 2 maidens, Mans de Rooij 3 voor 31 in 10, 2 maidens, en Adriaan Poffers een keurige 3 voor 19 in 4 overs en 3 ballen. U begrijpt dat een lekker koud biertje direct na afloop er best wel in ging, maar ook andere drankjes werden geschonken. Er waren veel soorten worst en kaas en zelfs kaas met gember en daarbij nog eens nootjes, tomaatjes, meloen en komkommer. Als star of the day benoemde voorzitter Arjen, als dank en met applaus, dit keer onze vrijwilligster Karin, die zo goed voor ons gezorgd had, wij dankbaar en zij trots op de foto. Dat de douches dit keer nauwelijks warm water kenden, zal niemand erg gevonden hebben. Volgende week naar de haantjes, van Quick Haag. Tot dan.  

Gerard van der Meij.

Foto's 20 juni bij Salland  

Foto's Donald Noorhoff en Arjen van de Pol.
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 13 juni 2017 bij V.O.C.

Onder prachtige weersomstandigheden zou de Senioren Onderlinge vandaag weer gebruik mogen maken van de accommodatie bij de chique Rotterdamse club V.O.C. en dat staat voor Volharding Olympia Combinatie. Helaas echter, zou de strijd tussen de twee teams onder aanvoering van Farouk Ayube en Arjen van de Pol niet op het prachtige graswicket maar, door interlandverplichtingen daar, op het naastgelegen en flink geurende kunstgrasveld gaan plaatsvinden. Benieuwd of onze hoffotograaf Donald Noorhoff daar toch nog een paar bloemetjes heeft weten te scoren. Na een kopje thee of koffie met een plakje cake, heette voorzitter Arjen ons welkom en na loting mocht zo rond tien over twaalf het team van Farouk met batten aan de 40, inderdaad veertig, overs, gaan beginnen. Dirk Coster, met kruk, had eerst, alsof hij nooit weggeweest was weer de centjes van iedereen in ontvangst genomen en verzorgde tevens met Gerard van Vuuren en Herman Huising een heel degelijk umpire- trio. Grappig was het om van de kant af te zien hoe die kruk van Dirk visueel een vierde stump leek te zijn. Met een gemiddelde van ruim 8 legde het team van Farouk er letterlijk weer eens goed het hout op, al kan het ook zo zijn dat onze bowlers wat langere tijd nodig hadden, om het juiste gevoel weer te krijgen, want warm gedraaid was je zo wie zo. Al snel bleek dat op dit kunstgras een goed geraakte bal voor de fielders bijna niet in te halen was, of je moet Adriaan Poffers heten. Alan Tomlinson keek wat verbaasd toen hij op bowlen van Adriaan Poffers na 13 runs LBW kreeg. De latere star of the day Mohammad Nazim deed het nog wat beter want hij kwam in 2 termijnen tot 45 not out en later bleek ook zijn bowlen nog van grote klasse. Ook Aad van Troost mocht twee keer in en hij kwam tot 28 not out, met daarbij de opmerking dat hij die in 35 overs ook wel gemaakt zou hebben, tja, dat zal wel. Amin Kasam behaalde vandaag maar 6 runnetjes, een beetje weinig voor hem, maar als troost geldt dat hij op bowlen van Dick Rigbers slechts via een bliksemsnelle reactie door Gerard de Leede schitterend kon worden uitgevangen. Ook op bowlen van diezelfde Gerard kon ook Michiel Soeters een vangetje pakken en ditmaal was Wijnand van Eck na 2 runs het slachtoffer. Ook van captain Farouk Ayube hadden wij wat meer runs verwacht maar ook al op bowlen van Gerard de Leede werd hij na 13 runs door Adriaan Poffers uitgevangen. Satar Alladin vond het uitermate plezierig dat uw verslaggever vandaag ook weer meedeed en behaalde om hem een kans te geven daarom vandaag maar 1 runnetje, bowled door Gerard de Leede, zodat ik misschien die enorme achterstand op hem wat zou kunnen verkleinen. Ook Hans Noorhoff had er vandaag weer ouwerwets zin in. Alle batting regels aan zijn laars lappend, liet hij de door captain Arjen met veel precisie gepositioneerde fielders alle hoeken van het veld zien. In twee instanties kwam hij tot 25 runs, toen hij bowled ging door de op stoom rakende Dick Rigbers. Herman van der Horst kwam tot 8 runs toen hij op bowlen van Jaap Mulder achter het wicket werd uitgevangen door Aad de Neef, die de met een spierblessure kampende Simon Santcroos als wicketkeeper was komen vervangen. Donald Noorhoff bleef dit keer eens niet not out, maar ging na 15 goede runs, run out. Met een prachtig totaal van 208 voor 8 was het goed lunchen voor het team van Farouk en Arjen troostte zich met de gedachte dat het fielden eigenlijk echt zo slecht nog niet was. 52 extra’s is misschien toch wel een beetje teveel om nog kans op een overwinning te maken, maar je weet nooit bij cricket.
Bowlingcijfers: M. Ashraf Jamal 0 voor 63 in 11 overs, Jaap Mulder 1 voor 46 in 6 overs, Adriaan Poffers 1 voor 17 in 2 overs, Dick Rigbers 2 voor 44 in 12 overs en tenslotte Gerard de Leede 3 voor 32 in 9 overs, 1 maiden. Bij de lunch werd nog even het verhaal opgehaald, wat uw verslaggever afgelopen zondag bij de twenty/20 match bij Hermes tegen Excelsior meemaakte. Lekker in het zonnetje in de stoel van Petra zittend, uiteraard stevig ingevet, kreeg hij allergische verschijnselen. Brandende ogen, hele dikke oogleden, tranen over de wangen, water uit de neus. Kijk, en dan is het aardig als clubgenoten van Excelsior, dit tafereeltje even aanziend belangstellend aan je vragen, of je soms bent overgelopen naar Hermes.

De lunch bij V.O.C. kende behalve twee harde broodjes en wat botte messen, toch nog als verrassing een lekkere kroket. Ook was er fruit, sinaasappel en appel, karnemelk en heel veel limonade.  Het team van Arjen begon in een heel wat lager scoringstempo dan hun voorgangers. Op bowlen van Alan Tomlinson kreeg Michiel Soeters na 8 runs LBW. Ashraf Jamal kwam in twee instanties tot een prima 33 not out. Ik weet zeker dat Alan Tomlinson die pijnlijke snoeier die Ashraf, onbedoeld natuurlijk, op hem afstuurde, niet snel zal vergeten. Maar ja, voor je eigen cijfers doe je natuurlijk altijd veel ! Aad de Neef ging vlak voordat Alan geraakt werd, met 6 runs door hem bowled. Donald Noorhoff ving achter de palen op bowlen van Amin Kasam en na 10 runs Dick Egbers uit en daar hadden we er ook wel wat meer van verwacht. Jaap Mulder bouwde een mooie eerste serie en een wat mindere geconcentreerde tweede op en kwam in totaal tot 30 runs toen hij op bowlen van Star Mohammad Nazim door Donald Noorhoff werd uitgevangen. Gerard de Leede bleef in twee instanties met 29 not out. Adriaan Poffers werd op bowlen van Farouk Ayube na 10 runs gevangen door Satar Alladin. En diezelfde bowler gunde Tjebbe Westendorp helemaal geen runs, want hij werd door Alan Tomlinson uitgevangen. Simon Santcroos bouwde heel voorzichtig zijn 13 runs in 10 overs op en bleef not out. Uw verslaggever moet tot zijn schande bekennen, dat het toch nog wel even kan duren voor hij ook maar in de buurt van de totalen van Satar komt. Na 1 run mikte bowler Aad van Troost een balletje op de zijkant van mijn bat en Amin Kasam had geen enkel probleem om mij uit te vangen. Arjen van de Pol kwam vandaag met een viertje tevoorschijn en in totaal 5 runs, toen hij op bowlen van Amin Kasam werd gestumped door Donald Noorhoff. Om te winnen hadden dat er vandaag wel 8 keer zoveel mogen zijn! Verder dan 175 voor 8 kwamen we niet en daarin zaten met 30, aanzienlijk minder extra’s dan bij onze bowlers.
Bowlingcijfers: Aad van Troost 1 voor 34 in 7, Alan Tomlinson 2 voor 26 in 8, Farouk Ayube 2 voor 57 in 9, Amin Kasam 2 voor 37 in 10, 1 maiden, en Mohammad Nazim, Star of the day, 1 voor 19 in 6.

Ja, hoe het met de afspraken over die aantallen overs zit, weet ik niet. Met een biertje of andere consumptie werd afgesloten en na een bedankje door onze voorzitter volgde er ook nog bitterballen en vlammetjes. Nadat Ruud Ackermann u, bij afwezigheid de afgelopen weken van uw verslaggever van vorige jaren, de afgelopen 5 wedstrijden met leuke en korte verslagen had verwend, bedankt daarvoor Ruud, moest ik vandaag weer achter de computer, om u van hoogte- en dieptepunten op de hoogte te houden. Ik kan u wel vertellen dat ik het daar op dit moment eigenlijk veel te druk voor heb en me akelig bewust ben van het verschil tussen een alfa mannetje en een alfa hulp. Maar hopen dat alles snel weer wat beter en rustiger gaat en dan volgende week weer een leuke pot, 40 overs denk ik, in Salland.

Gerard van der Meij

Foto's 13 juni bij VOC  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


5e S.O. OP EXCELSIOR’20   VIJF OP ’N RIJ……ZONDER ÉÉN DRUPPIE! (02-06-2017)

Went mooi weer? Het lijkt er wel op. Want dat we nu al vijf wedstrijden droog staan is geen nieuws maar een vaststelling en we willen gewoon niets anders meer. Wat nooit went is de gastvrijheid van onze Schiedamse vrienden. Van de ochtendkoffie met koek tot en met de derde innings met een schier eindeloze parade van schalen met lekkers. Nel van Troost was de akela catering (juist AC van die resto’s) en met hulp van Ellen Santcroos en Nelleke Bertens en Aad voor het technische gedeelte, liep het als een tierelier. Veel dank dames, het was heerlijk allemaal!! Cricket technisch viel er óók weer veel te genieten. Met Dirk Coster weer als toeschouwer kunnen Peter van Giezen , Mans de Rooy als captains en 19 mede spelers terugzien op een lekker potje cricket met 50% zon en behoorlijk wat wind en dan óók nog eens op een graswicket.

Mans’ team ging eerst batten  met twee maidens als opening. Simon Santcroos (18), Aad van Troost (22) en Aad de Neef (12) allen in twee sessies braken enkele potten terwijl Herman v.d. Horst als nr. 11 daar nog 10 nuttige runs aan toevoegde. 119 voor 8, dat was alles dit keer in 40 overs. Kennelijk was de bowlerij netjes, ook al gezien de drie LBW’s want díé ballen moeten zeker in de buurt van het wicket zijn geweest. Het moeilijkst bespeelbaar was Allen Tomlinson, zijn 2 voor 7 in acht overs bevatte 5 maidens, hoe bijzonder is dat? Verder Adriaan Poffers met 2-14 en 4 bowlers met één wicket.  Al met al de verklaring voor een bescheiden totaal op een klein veld. De 30 extra’s wekt geen verwondering.

Zoals reeds gememoreerd, was de lunch uitstekend en zo lekker dichies bij dichies……….. Denk niet dat Peter van Giezen zijn opdracht 120 runs te scoren onderschatte. Sterker, hij heeft hoogstpersoonlijk de winst binnengehaald. Faroek Ayube (19), Mohammed Naziem (20, fenomenaal door Amin Kasam gebowled) en Dick Rigbers, die ondanks zijn sporadische optreden 1-19 bowlde en als staart batsman 12 nuttige runs scoorde. Toen iedereen geweest was stonden er 110 runs op het scoringbord en konden Wilbert Stembord en Peter van Giezen op herhaling wegens retired. Met resp. 11 en 31 runs maakten zij het boeltje af. 120 voor 8 in 28 overs. Aad de Neef zorgde niet alleen voor de pegulanten, maar ook voor één stump en één catch achter de palen. Amin Kasam (3-33 in 8) en vier bowlers met één wicket konden de nederlaag niet afwenden.

De derde innings hebben we al besproken, maar nog niet de rentree van Arjen v.d. Pol na zijn vakantie en de twee umpire sessies van die jonge van van Vuuren die er ook nooit genoeg van krijgt. Arjen kon ondergetekende weer voor een aantal wedstrijden als scoorder binden door hem de ‘ Star of de Day’ diploma te overhandigen. En Aad, sorry voor de parasol van het scoorterras, met een windvlaag vloog ‘ie de sloot in. Laten we hopen op evenveel plezier op derde Pinksterdag in het Amsterdamse Bos.Tot dan.

RUUD ACKERMANN PS.    Niet genoemd in bovenstaand verslag? Beter je best doen!  

Foto's 30 mei bij Excelsior '20  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 23 mei 2017 bij HBS in Den Haag  (24-05-2017)

‘HAEGS BAKKIE’ MET WRANGE BIJSMAAK

Hoewel de wedstrijd van j.l. dinsdag in het Haagje best de moeite van het spelen waard was, is er toch een wrang bijsmaakje te signaleren. Dus laten we dit verslag dan maar eens met het negatieve beginnen. Ten eerst was de aanvang verlaat door verkeersinvloeden en door de matige opkomst waardoor er een her-shuffle moest plaatsvinden van beide teams. Zeventien spelers is wel erg magertjes en maakt een wedstrijd wat onoverzichtelijk. Door de substitute fielders maar ook weinig mensen om de bijkomende werkzaamheden te verrichte zoals daar zijn het scoringbord bijhouden, water halen, umpiring etc. Wanneer je dan bovendien mede spelers hebt die zich permanent aan deze extra activiteiten onttrekken, dan, ja dan moet Adriaan Poffers wéér met de bitterballen rond. Snappen jullie mijn punt?

OK, dan de wedstrijd waarvan Captain Mans de Rooij na afloop opmerkte dat het bewonderenswaardig is dat je met zo’n weinig mensen nog zo’n leuke pot cricket kunt spelen. Zelf had hij het eerst batten aan het team van mede captain Ashraf Jamal  overgelaten. Dankzij het snellopende kunstgras veld kwamen  Ashraf en zijn mannen tot 150 runs voor het verlies van slechts drie wickets. Wel gingen maar liefst vijf batsmen retired. Twee van hen kwamen terug voor een tweede sessie. Aad v. Troost (18*), Simon Santcroos (15 *), Mohammed Nazim (27 ret), Adriaan Poffers (16 ret) en James Junior (27 ret) waren allemaal in goede doen. Wilbert Stembord bleef keurig met 8 not out. Minder succes dus voor de werpers. Robert de Rooij met één en Amin Kasam met twee wickets hadden succes. Mr. Extra was weer eens met 30 topscoorder. Hoogtepunt in deze innings was de catch waarmee Donald Noorhoff  Ashraf Jamal terug naar de stoelen stuurde. Hans Noorhoff daarentegen liet als substitute fielder twee vangen vallen.

De uitstekende lunch met het traditionele Houtrust croquetje (ik zeg toch traditioneel, want dáár hadden ze pas croquetten) was ruim bemeten want ook niet alle dames verschenen aan tafel.

In 31 overs brachten de Rooijisten de benodigde 151 runs op het bord. Amin Kassam in twee sessies 34*, Faroek Ayube 18*,de Australische gastspeler Steven Sandri 28  ret, Mans de Rooij 14 ( c. Hans Noorhoff) met Donald Noorhoff als uitsmijter 25 not out. Ook hier pakte de bowlers slechts drie wickets, twee door James Junior en één  door Mahammed Naziem. Simon Santcroos kiepte prima en ving Aad de Neef (2) uit. Rond vijf uur even paniek toen de barman van dienst met de mededeling kwam om klokslag 18 uur de tent te sluiten. Luid protest onzerzijds gaf enige soelaas en uiteindelijk werd het zeven uur, een tijdstip dat gelegenheid gaf de derde innings uit te voeren zoals dat hoort. De ‘Star of the Day’ werd Donald Noorhoff zodat in de stand van het ‘Star of the Day’ klassement, Donald de eerste plaats moet delen met Chris van Weel, elk twee trofeeën.

Tot volgende week op Excelsior’20, in Schiedam.

RUUD ACKERMANN

Foto's 23 mei bij HBS  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 16 mei 2017 bij Kampong in Utrecht (17-05-2017)

HOE VEEL SPANNING KAN EEN MENS VERDRAGEN?

Na al dat gedoe met Feyenoord, Ajax en het songfestival  zitten we wel  zo beetje aan de top met wat een normaal mens aan spanning, sensatie en stress kan verdragen. Zo’n rustige cricketwedstrijd is dan welkom. Nou, vergeet het maar, we hebben het allemaal overleeft maar de revalidatie gaat wel even duren. Het werd uiteindelijk 135-136 beiden voor het verlies van 6 wickets en  in overs 40 tegen 39 2/6. Hoe dat ging leest U hieronder maar …….. pillen bij de hand!!

Team A o.l.v. Satar Alladin beet de spits af. Aad van Troost (14 retired) en Jaap Mulder (13 run out) zorgden voor het fundament waarop Mohammed  Naziem (21), Amin Kazam (20), Farouk Ayube
(14 retired) en Satar Alladin (12 st. Donald Noorhoff) verder konden bouwen. Peter v. Giezen (duck) werd spectaculair eenhandig gevangen door Chris v. Weel die daarvoor later prompt  tot ‘Star of the Day’ werd gebombardeerd . De tweede  duck was voor Mans de Rooij terwijl  Wilbert Stembord 4 eentjes liet noteren (caught Chris). Simon Santcroos kwam tot 9 eentjes en Roelof Kruijshoop tot één not out, een hok vol eendjes derhalve. Aad de Neef als p.v.v. penningmeester werd gespaard, did not bat. Dan de bowlingcijfers. Arthur v. Lunszen twee en Adriaan Poffers en Walter Prescod elk één scalp. Mr. Extra was met 27 runs bescheiden. Eindscore 135 voor 6.

Voor het eerst sinds lang werd om 2 uur gestopt voor de lunch en daar had niemand spijt van want deze was van de buiten categorie. Wortelsoep met gember, kakelverse quiche  die volgens de  kenners uitzonderlijk smaakvol  was. Gerard v.d. Meij zou precies weten wat de gerechten zijn en waar ze van gemaakt worden. Ik ga meer voor de smaak en die beviel ons allemaal!!

Wel viel het op dat de volle buikjes een laag scoringtempo tot gevolg had. Zeven runs uit evenzoveel overs maar……… de temperatuur was inmiddels  de 25⁰ genaderd. Voelt U de spanning al toenemen? Wordt nog véél erger want de captain van team B stond op scherp. Hij stuurde Rob de Haas en Hans Noorhoff naar de wickets en met 9 retired en 14 runs deden die wat van hun werd verwacht, de tegenaanval afmatten. Herman v.d. Horst ging na 5 runs ook retired en hij maakte plaats voor de schutterij. Dankzij Tijs ‘zonder h’ Linders voor 11 stumped door Aad de Neef en wéér Arthur v. Lunszen met 23 retired als topscore kwamen er 118 runs op het bord en ging het publiek op de banken en werden de toiletten gefrequenteerd . Toen even later Adriaan Poffers (10 caught Peter v. Giezen) en Chr. V. Weel  (13) nog in de dubbele cijfers kwamen, was er geen houden meer aan. Donald Noorhoff had slechts 4 runs nodig om samen met een vermoeide Wim Voogel de winnende run binnen te tikken met nog vier ballen in voorraad. Van de werpers had Amin Kazam met 3-33 in 8 het meeste indruk gemaakt, terwijl Farouk Ayube en Mans de Rooij beiden één wicket namen. Eindscore 136 voor 6.

Opvallend was dat behalve Aad de Neef in de eerste innings, iedereen aan bat was geweest zonder dat er batsmen voor een tweede keer werden opgeroepen. Ook in het veld liepen de emoties behoorlijk op. Vanaf de kant leken er wel 3 captains actief maar het mocht allemaal niet baten. Roerganger Walter Prescod telde zijn zegeningen!! Al met al een uitstekende cricket dag die wij onszelf wekelijks toe wensen. Tot nu toe drie keer goed tot prima weer. Na afloop werd besloten dat de Kampong velden, gezien de steeds verder toegepaste verbeteringen, voortaan  als het ‘van Weel County Cricket Stadium’ door het leven zal gaan waar de SO best twee maal in één seizoen mag huishouden. Volgende week naar HBS in de Residentie. Tot dan!

RUUD ACKERMANN      

Foto's 16 mei bij Kampong  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 9 mei 2017 bij Quick in Nijmegen (11-05-2017)

Ja hoor, die oudjes zijn los!! 126-127 runs.

Was er verleden week misschien nog sprake van een wat weifelend begin, na de wedstrijd in Nijmegen heeft iedereen duidelijk de smaak te pakken. Op zo’n dag moet dan ook alles meezitten, genoeg spelers: check, mooi weer: check, een gastvrije ontvangst: check, een beetje spannende pot: check. De oudjes zijn los!!

Nadat we allen het fraaie nieuwe clubgebouw van Quick 1888 hadden bewonderd werd om 12.21 uur  de eerste bal gebowld. Captain van team A Tijs Linders had zijn order of going in zo opgesteld dat na een rustig begin het de bedoeling was dat er een monsterscore zou ontstaan. Wel, dat rustige begin zat wel goed want Pieter Bertels en Herman v.d. Horst (retired) met beiden 4 runs begonnen ingehouden. Met Aad van Troost moest de victorie beginnen en zijn 14 runs en de 18 runs van Walter Prescod direct daarna waren  volgens Tijs’ scenario. De stijgende lijn werd echter onderbroken door Amin Kazam (8 in 10 overs dus retired) Adriaan Poffers 12, Hans Noorhoff retired 14, Wim van der Loos 3, Tjebbe Westendorp 6 en Donald Noorhoff 1*. Tussendoor moet Tijs zelf corrigerend optreden en hij deed dat met de topscore van 21, resulterend in een wat tegenvallend totaal van 126 runs met slechts 26 extra’s. Er werd dus gewoon langzaam gescoord en dat komt door het accurate bowlen van Mahammed Naziem (2-25 in 8) terwijl Robert en Mans de Rooij  en Theo Burki alle drie één wicket namen, Gerard de Leede tot slot 0-15 maar hij liet wel een fraaie catch noteren iets wat Robert de Rooij trouwens óók deed.

Inmiddels liep het tegen drieën en was het tijd voor het grote genieten in de vorm van een prima verzorgde lunch waarbij wij ons konden afvragen welke club dit nog gaat verbeteren dit seizoen.

Natuurlijk nam  team B o.l.v. Mans de Rooij de handschoen op………….en begon nog langzamer, de eerste 7 overs leverde 9 runs op. Rob de Haas (1) en Faroek Ayube (0!!) gingen Gerard de Leede (21 in twee beurten not out) voor. Het herstel kwam snel en definitief.  Wim Voogel (4) dus nog even niet maar Mohammed Naziem met 22 retired des te meer. Wilbert Stembord pakte óók zijn tien overs en scoorde 10 runs waarna Robert de Rooij zich liet stumpen door Donald Noorhoff. Een spannende finish lag in het verschiet. Mans de Rooij ging pas LBW toen zijn 15 runs in het boek stonden. De tweede duck kwam van Theo Burki (11 uur verzamelen!) óók LBW. Toen nr.11  Simon Santcroos na 4 runs run out ging moest Gerard de Leede er aan te pas komen om na 38 overs de winnende runs te scoren. Succesvolle bowlers waren Walter Prescod (2-26 in 8), Amin Kazam (3-15 in 8) en Adriaan Poffers (1-18 in 8) . Wim v.d. Loos bowlde best netjes (0-32 in 8) Tijs Linders (0-18 in 4) en Hans Noorhoff 0-14 in 2 overs. De 41 extra’s maakte het verschil en kostte team A de kop. Leve team B!!

Te belangrijk om het niet te vermelden: Gerard van Vuuren heeft besloten een punt achter zijn lange cricket carrière te zetten. Het lijf wil niet meer wat hij wil. Gelukkig was George Rijken wel weer helemaal heel. Oud gedienden Jan Timmermans en Rob Martin vulden de supportersbank.

De captains van dienst beslisten dat Donald Noorhoff zijn rol als wicketkeeper zo goed uitvoerde dat hij tot ‘Star of the day’ werd benoemd. Met een voldaan gevoel en door de zon gekleurd ging ieder zijns en haars weegs om elkaar over een week op Kampong weer in de armen te vliegen.

RUUD ACKERMANN.  

Foto's 9 mei bij Quick 1888  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 2 mei 2017 bij ACC  (04-05-2017)

Ja hoor, daar zijn we weer”

Deze van Dröge gekaapte term was j.l. dinsdag óók van toepassing op de Senioren Onderlinge spelers, hun dames, umpire en scoorder. Aanvankelijk was het nat en koud dus ongezellig, maar dat werd in de loop van de dag steeds beter en zelfs scheen de zon enkel uren. Koud bleef het wel en gezellig…….. ach, echt uitbundig was het sfeertje op deze eerste dag niet echt. Maar goed, dat kan alleen maar beter worden.

Met 21 spelers aan de verlate start en een verbaasde barcrew van ACC (“wat komen jullie doen”?) zoals gezegd, een koude start. De ziekenboeg: Echtpaar v.d. Meij liet verstek gaan. Zij van v.d. Mey wacht op een nieuwe knie en hij is óók niet 100%, Albert van Nierop kwam, zag en……..vertrok, George Rijken blijkt zijn vinger gebroken te hebben, ja dan kan je niet iemand uitgeven. Dirk Coster gaat een dezer dagen onder het mes, óók wegens een nieuwe knie maar vanuit Roosendaal komen wat positievere geluiden. Chris en Heleen Bax  doen hun stinkende best om deel te nemen aan de toer en zenden intussen U de hartelijke groeten.

OK, de pot cricket van dinsdag. Mans de Rooij en Aad van Troost waren de roergangers en eerstgenoemde ging eerst slaan. Chris van Weel begon sterk met 15 runs terwijl Deo Misier met 40 runs in twee beurten hem verbeterde. Daarna kwamen  Amin Kasam  met 36 en Hans Noorhoff en Mans de Rooij beiden met 17 runs nog in de dubbele cijfers. Pieter Bertels (5), Adriaan Poffers (2), Simon Santcroos (3), Herman v.d. Horst en D. Noorhoff (beiden 0) hielden allemaal hun kruit droog voor een volgende keer. Ja toch? Bij de bowlers was de come back van Gerard van Vuuren opvallend en verheugend (0-14 in 4).Farouk Ayube, Allen Tomlinson en Walter Prescod namen elk 2 wickets. Mohamed Naziem en James Junior maakten elk één slachtoffer. In 39 4/6 over waren de volgelingen van Mans all out voor 170 runs. Inmiddels was het 15.45uur en rammelden de magen.

De ACC crew had toch kans gezien een lunch te bereiden en topfit konden de mannen  van Aad van Troost aan hun aandeel beginnen. Dat werden uiteindelijk de 103 runs die men gezamenlijk produceerde. Met 2- 11 in 8 overs en twee fraaie vangen werd Chris van Weel de held van de dag, hoewel Amin Kazam met 2-12 in 8 niet veel voor hem onder deed. Adriaan Poffers had 9 overs (!!) nodig voor zijn 0-42 terwijl Mans de Rooij en Deo Misier elk een scalp lieten noteren. Hans Noorhoff liet ondertussen 2 voor 6 in 2 overs noteren, ook niet slecht. Echt hoge scores vielen er dus niet te noteren. James Junior werd met 16 runs waaronder een mooie 6 topscore, Farouk Ayube met 14 en Satar Alladin 11 en Aad de Neef met 10 runs in twee beurten kwamen in de dubbele cijfers . Robert de Rooij (3), Tj. Westendorp (0), Walter Prescod (8), Aad van Troost (2), Mohamed Naziem (9) en Allen Tomlinson (4) konden allen niet echt imponeren.  Dankzij de stumping van James Junior door Donald Noorhoff waren zij even geen vriendjes.

Maar de strijd was ongelijk van kracht maar daar merk je in zo’n derde innings niets meer van. De bitterballen werden eerlijk verdeeld, umpire Michiel Soeters dank en lof toegezwaaid (geloof ik), de scorer had het niet gemakkelijk in z’n uppie en de vele retired  gangers en verder……………..ja hoor “daar gaan we weer” richting Nijmegen.

RUUD ACKERMANN

Foto's 2 mei bij ACC  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Uit Senioren Onderlinge Paper #9 (29-04-2017)

Boepie, George, Dirk, Albert in de ziekenboeg

Boepie heeft problemen met zijn gezondheid. Voorlopig niet spelen, maar we hopen hem wel te zien langs de boundary.
George is gevallen met een gebroken arm als resultaat. Lastig auto rijden voorlopig.
Dirk krijgt maandag een nieuwe knie. Even immobiel.
Albert ook nog steeds tobbende na een winterse uitglijder.

Allemaal veel sterkte en tot spoedig hopelijk bij onze SO.

Afspraken, rules en laws​ Education permanente bij Senioren Onderlinge​

Obstructing the field: Ga naar  6 minuten Obstructing .....

Arjen van de Pol


Programma 2017

Beste onderlingers,

het nieuwe seizoen staat voor de deur en ik heb een 20 tal wedstrijden kunnen vastleggen, nieuw dit jaar is Rood en Wit te Haarlem.
We starten 2 mei bij A.C.C. en de slotwedstrijd is 12 sept. bij Sparta ( hier geen buffet na afloop.
De sluiting van het seizoen zal dit jaar anders zijn i.v.m. het 45 jarig bestaan van de S.G.S.-senioren onderlinge, nadere informatie volgt t.z.t. .

De teams zullen door Farouk Ayube worden samen gesteld en hij zal de gehele dag de leiding hebben.
Eventuele afgelastingen worden door Farouk doorgegeven.
Afschrijvingen aan Farouk of mij doorgeven.

Er is weer een tour naar het Oosten, speeldata  dinsdag 18 juli en donderdag 20 juli.
Voor hotelgasten is de aankomst maandag 17 juli bij van der Valk in Hengelo en het vertrek op 20 juli 's ochtends.
Hotelverblijf opgeven bij Arjen v.d. Pol ,  e-mail  apolmssn @ euronet.nl .

Met sportieve groet,
Gerard van Vuuren

Link naar het inschrijfformulier Idem als Word document
reeds gespeeld nog te spelen afgelast
maand datum dag aanvang veld plaats opmerking
mei 2 dinsdag 12:00 ACC Amstelveen  
  9 dinsdag 12:00 Quick 1888 Nijmegen  
  16 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
  23 dinsdag 12:00 HBS Den Haag  
  30 dinsdag 12:00 Excelsior '20 Schiedam  
juni 6 dinsdag 12:00 VRA Amstelveen is afgelast
  13 dinsdag 12:00 VOC Rotterdam  
  20 dinsdag 12:00 Salland Deventer  
  27 dinsdag 12:00 Quick Hg De Haag  
juli 4 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
  11 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel  
  18 dinsdag 12:00 HENGELO Hengelo Ov. Toer door het Oosten
  20 donderdag 12:00 Gelre Eefde Toer door het Oosten
  25 dinsdag 12:00 VRIJ i.v.m. 4-Landentoernooi op Sparta
augustus 1 dinsdag 12:00 VCC Voorburg  
  8 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel was VCC en dáárvoor Rood en Wit
  15 dinsdag 12:00 MOP Vught  
  22 dinsdag 12:00 Bloemendaal Bloemendaal  
  29 dinsdag 12:00 Qui Vive Amsterdam  
september 5 dinsdag 12:00 Hermes DVS Schiedam
11 maandag Viering van het 45 jarig Jubileum Senioren Onderlinge
  12 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel is afgelast


Wedstrijdafspraken Senioren Onderlinge

Aan het begin van het seizoen 2016 zijn afspraken gemaakt, die u HIER kunt lezen.