Still Going Strong Cricket Club

Programma en verslagen wedstrijden Senioren Onderlinge 2018


De Senioren Onderlinge biedt oudere leden de mogelijkheid om in onderlinge wedstrijden (ca. 20 per jaar) bij gastverenigingen in Nederland de cricketsport te blijven spelen dan wel betrokken te zijn bij het spelen van cricket door collega-ouderen. Dat in een sportieve en sociale sfeer met partners en ongeacht niveau en fysieke gesteldheid. Waarlijk Still Going Strong!

Om de wedstrijden aantrekkelijk en speelbaar te houden gelden een beperkt aantal afspraken met wijziging van de normaal geldende spelregels.
Naar de wedstrijdafspraken SO

Inschrijven bij de secretaris Hans Noorhoff: onderlinge @ sgs-cricket.nl (spaties verwijderen).

Link naar het Programma Seniuoren Onderlinge wedstrijden 2018


Verslag 10 juli 2018. ZOMERDIP TEISTERT DE SENIOREN ONDERLINGE (11-07-2018)

Ja natuurlijk, het kan niet altijd 28⁰ in de schaduw blijven, dat begrijpt iedereen maar leg mij nou eens uit waarom het weer persé op dinsdag moet omslaan? Als wij van de SO op Sparta spelen? Dat snapt toch niemand! Maar goed, we hebben met z’n allen geprobeerd er iets van te maken. Het was koud, héél koud en soms ook nat. Maar OK, we hebben gecricket al was het een ingekort potje en dus óók een verslag. Bij deze. Zoals gezegd Capelle a/d IJssel was ons reisdoel en dat was nog een gelukje. De Spartaanse gastvrijheid  is ons allen wel bekend. Qua catering was  ook op deze dag niets aan te merken en het veld was groen. Logisch zal je zeggen, maar vele vaderlandse cricketvelden liggen er bij of het nooit meer goed komt na de droge maanden.

Er kwamen twee complete teams aan de start en er was haast geboden want de ½ WK finale lonkte en onze gastheer wist het zeker……..België zou winnen. De elf van captain Aad van Troost gingen eerst batten en vooral dankzij de 26 van Amin Kasam en de 25 van Deo Misier stonden er na 30 overs 150  runs in de boeken waar slechts het verlies van twee wickets tegenover stond. Mr.Extra 37.

Omdat er toen plots een stevige bui viel en men even wilde schuilen werd spontaan besloten de innings van Aad’s team als gesloten te beschouwen. Eerst maar even lunchen om daarna team B van Ashraf Jamal de kans te geven het aantal runs van team A te verbeteren. Een loffelijk streven, maar dat lukte bij lange na niet. De 30 overs van team B leverde slechts 112 runs op voor het verlies van 4 wickets (drie op naam van Amin Kasam). Gerard de Leede met 20  topscorer en Aernout Tervaert  19. Hij werd fraai door  Dinesh Dharap uitgevangen. Hij en Hans van Kerkwijk zijn de nieuwe SO broekies en passen zich moeiteloos aan. Hans kon na afloop, toen de 30 overs gebowld waren en hij nog op nul stond even een overtje doorbatten, vandaar dat er nu één run in de statistieken staat.

Wat valt er verder nog over deze ietwat verloren cricketmiddag te zeggen? Herman Huizing, Faroek Ayube en een steeds mobielere Dirk Coster maakten zich nuttig als umpire. Over dat umpiren gesproken, er zouden meer SO’ers  moeten leren umpiren. Sommigen spelen al decennialang cricket en achten zich nog niet in staat even te umpiren met als gevolg dat  steeds dezelfde  er  voor opdraaien. Zo, als uitsmijter!  

Volgende week de onvolprezen tour naar het oosten, daarna een vrije dinsdag en op 31 juli naar het graswicket van VCC.
Genoteerd?

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Spartam 10 juli 2018  Foto's Donald Noorhoff    De foto's komen later.
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 3 juli 2018. HET BLIJFT ZONNIG BIJ DE SENIOREN ONDELINGE!!  (05-07-2018)

Voor het tiende feestje van dit seizoen, reisden veel SO’ers af naar Utrecht. Naar het gastvrije Kampong. Jansen & Jansen de gewaardeerde uitbaters van het Kampong clubhuis hadden dit keer wat problemen. Echte problemen, want geen bier bij een cricketwedstrijd, dat is sedert 1889 niet meer voorgekomen. De oorzaak was iets met de vergunning maar de oplossing was uiterst simpel namelijk alcoholvrij bier. Hier en daar hoorde ik “best wel lekker” dus zodoende was ook de derde innings een succes. Best wel leuk!

Eigenlijk was het vóór de wedstrijd al leuk. Nerveus dribbelende SO commissieleden met stapels papieren. De advertentie voor een HR specialist is in de maak. De moeilijkheid was de vraag hoe speel je een leuke cricketwedstrijd met 30 spelers waar dan óók nog iedereen voldoende aan bod komt. Arjen van de Pol en Hans Noorhoff werden er nerveus van. Een uiterst ingewikkeld systeem van substitute fielders en nog verder verkorte batting beurten stond al op te verspreiden pamfletten. Toen echter bleek dat een viertal spelers zich wél hadden opgegeven maar thuis waren gebleven, was het probleem al een stukje kleiner. Met 13 v 13 kon het potje beginnen. Walter Prescod en zijn mannen gingen eerst fielden. Alles is een heerlijke zonnetje met een koel briesje, ideaal cricketweer weer. Al op de eerste bal van Aernout Tervaert kon Dick Rigbers inpakken. Daarna kwamen er 146 runs op het bord voor het verlies van 5 wickets. Maar liefst zes man gingen retired met Arthur van Lunszen met 26 als topper. Gevolgd door Wim Veenendaal met 19 en Aad van Troost en Mans de Rooy met 18 runs. Keurig slechts 24 extra’s. Aernout Tervaert pakte de eerste drie wickets voor 26 runs. Deo Misier mistte een dooie vang maar ving even later Mohamed Naziem éénhandig zeer fraai uit. Donald Noorhoff batte met zijn zwarte hoed op, moet kunnen.

De lunch was weer des Jansens, compleet met aardbeien en de bekende aardappelsalade.

Arjen van de Pol had zichzelf tot captain van het andere team benoemd. Hij maakte er een thriller van. Het was half zeven toen de stumps werden getrokken en er 147 runs waren genoteerd. Robbert de Rooy in twee beurten 17 runs en Simon Santcroos met 12 gouden runs bleven not out. Topscorer Aernout Tervaert (35) werd fraai door Herman van der Horst uitgevangen. De 48 extra’s (o.a. 2x 5 wides) hadden de doorslag gegeven. Dick Rigbers wierp met 3-35 het best. Aan spanning dus geen gebrek.

Ondanks de drooglegging verliep de derde innings in alle vrolijkheid, iedereen werd bedankt en iedereen kon nuchter in de auto stappen.
Volgende week Sparta uit, altijd lastig!

RUUD ACKERMANN
Fotoserie Sen.Ond. Kampong 3 juli 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 26 juni 2018. WEER ZON, ZON, ZON, OOK BIJ NEGENDE S.O. WEDSTRIJD 26-06-2018 (1/7/2018)

Het was goed toeven op Sportpark Thurlede deze dinsdag. Natuurlijk ga je er aan wennen, maar bedenk dat een serie van negen wedstrijden zonder één druppel regen in dit land behoorlijk bijzonder is. We zijn weliswaar bij VRA eerder gestopt wegens dreigende wolken en de wil het in gebruik zijnde veld te sparen voor een interland enkele dagen later…….
Maar regen, ho maar!
Met twee twaalftallen en een twaalftal dames ter ondersteuning stond niets een geweldige cricketdag in de weg. Welnu afwezigen, we kunnen U melden: we zijn de dag goed doorgekomen en verlangen naar meer.

Na de koffie met drie soorten buikjes vullende koeken, even wandelen naar de kleedkamers, verkleden en dezelfde weg weer terug. Gevolg: eerste bal om 12.30 uur en als gevolg dáár weer van en lunch om half vier. Je hoort daar niemand meer over en sneller spelen…………..kom nou.
Helaas zou later blijken dat het krachtverschil tussen de twee zorgvuldig samengestelde teams behoorlijk groot was en een spannende pot zat er daarom niet in maar als tussendoortje van het voetbalgeweld in Rusland was het wel een zalig rustpunt.

Gerard de Leede en zijn mannen werden door collega captain Mans de Rooij naar de wickets gestuurd om er 40 overs beslag op te leggen en 201 runs te laten noteren. Alle 12 mannen gebat, de een wat langer dan de ander. Zo kwam Mohammed Naziem in twee beurten tot 40 n.o, deed Peter van Giezen ongeveer hetzelfde (33 n.o.) en kwamen Aad van Troost en Satar Alladin beiden tot 22 n.o. Herman v.d. Horst (wéér 2 x 2 uur rijden) pakte weer een slipvang. Maar prima interparis (dat heet toch zo?) (Red: primus inter pares) werd met stip Donald Noorhoff met 4 slachtoffers achter de palen en dus…….na afloop gekroond als Man of the Match. Alan Tomlinson had met 3 voor 34 de beste cijfers

De lunch, zoals gezegd meer een High Tea, was genoeglijk in het zonnetje en voor elk wat wils. Nel van Troost had er heel wat uurtjes inzitten en dus de Star of the Day. Ja, ze verzinnen van alles bij die SO!

De batting beurt van Mans de Rooij c.s. kreeg toch niet die glans en effect dat nodig was voor een thriller. Met 151 a.o. bleef er een gat van 50 runs met nog elf overs te gaan. Gerard de Leede met 3, Aernout Tervaert en Dick Rigbers met elk 2 wickets konden het tij niet keren. Aan Junior James heeft het niet gelegen. Zijn 38 runs bevatte twee enorme zessen. Eerder had Eric de Haard 27 punten verzameld maar dan heb je het wel zo ongeveer gehad. Mans de Rooij nog even 17 runs en de koek was op. Einde verhaal, begin derde innings.

Oók leuk met dit weer. De tonijn wraps van de helaas afwezige fam. v.d. Meij en het resultaat van een uurtje blokjes kaas en worst snijden door Aad van Troost ging er allemaal in als ……ja, als wat….,koek?

Voorzitter Arjen v.d. Pol was weer terug van zijn USA rondreis en dankte in zijn narede Herman Huising en Faroek Ayube voor het umpiren, de gelukkig weer aanwezige Heleen Bax voor haar hulp bij het scoren en hij reikte de versierselen van de Man of the Match en de Star of the Day uit en memoreerde de beterschapskaart voor de ongelukkige Wilbert Stembord. Hij wenste iedereen een goede thuisreis , morgen gezond weer op en graag tot ziens bij Kampong komende dinsdag.

RUUD ACKERMANN EN HELEEN BAX

Fotoserie Sen.Ond. Excelsior 26 juni 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Verslag 19 juni 2018. DE VERRASSING VAN AJAX LEIDEN (20/6/2018)

Wij, als SO’ers, lopen met z’n alles toch al wat jaartjes mee in het cricketwereldje en dat we dan toch nog zo verrast kunnen worden als afgelopen dinsdag het geval was bij de hernieuwde kennismaking met Ajax Leiden. Wat een accommodatie, wat een perfecte ontvangst en wat een lekker veldje. Het liep voor geen meter dus hoefde niemand ver te lopen en waren de totalen ook niet zo hoog dus waren we bijtijds klaar. En dan ook nog mooi weer, vergeleken met de kou en het kunstgras van verleden week bij VOC kon het contrast niet groter zijn.

Ajax, opgericht in 1892, speelt dit jaar voor het eerst op dit nieuwe complex en het daarbij behorende clubhuis annex kleedgelegenheid. Iedereen is het er over eens: dit is een geweldige aanwinst voor Leiden zowel qua voetbal als qua cricket accommodatie . De Ajax-Sportman-Combinatie is de hoofdbespeler en velen zullen zich nog het veld midden in de bebouwde kom van Oegstgeest herinneren. Na wat tijdelijke behuizingen is men nu helemaal gelukkig met dit stekkie waar de voetbal- en de cricketafdeling na een scheiding van 45 jaar weer verenigd zijn.

Dan de wedstrijd. Laten we zeggen…….., die was geanimeerd. Echt veel spectaculairs viel er niet te genieten. Geeft niks, ’t is maar een spelletje, dagbesteding voor ouwe reuzen.

De captains Ashraf Jamal en Mans de Rooy kregen het boeltje pas tegen half één op gang. Hans Noorhoff (23 n.o.) als topscorer met Junior James (21 n.o.) als goede tweede. Einde op 135 voor 6. Boepie Changoer 2 – 19 waarvan de laatste drie overs maidens resp. wicket maidens waren. Keurig, slechts 23 extra’s. Als substitute fielder ving Amin Kasam de laatste twee batsmen uit.

Je zou zeggen, die 135 runs maken die makkers van Ashraf wel even. Helemaal mis. Alleen Robbert de Rooy (29) en Mohamed Naziem (29) vertoonden enige strijdlust. Gevolg 109 a.o. Aad de Neef twee scalpen achter de palen . Een ontketende Junior James (4-27) werd later gehuldigd als Star of the Day. Scoorde team één 70 van de 135 runs als singles, team twee deed met 46 singles van de 109 er nauwelijks voor onder. Je kan het niet geloven, Jaap Mulder 9 eentjes van zijn 12 runs! Maar….. het veld liep zeldzaam slecht en de boundary was ver weg.

Maar zoals gezegd, het was genoeglijk en het werd nóg leuker na afloop. Op het gigantische terras naast het idem clubhuis werd een lekker drankje gedronken, onder een fel blauwe lucht, met een grote variatie aan etenswaren.

Het werd ook tijd onze gastheer en vrouw, te weten Frits de Jong en Eugenie van Leeuwen, beiden ontsproten uit cricketfamilies, te bedanken voor hun inzet op deze dag. Vanaf de koekjes bij de koffie, de smakelijke lunch (met aardbeien) en de hapjes na afloop, het smaakte naar meer. Dat laatste gaat ook zeker gebeuren want Frits suggereerde voor volgende jaar een dubbele herhaling te plannen. De lovende woorden van p.v.v. Voorzitter Hans Noorhoff die gepaard gingen met een flesje wijn, moest het duo paaien voor méér Ajax Leiden in 2019.

In zijn slotwoord vergat Hans ook de dames niet te bedanken voor hun aanwezigheid, inclusief Henriëtte de Rooy, Charry van Leeuwen en Mieke Hoogervorst. Ook Dirk Coster was weer present en zagen we Rob de Haas als umpire en Willem de Jonge van Ellemeet als belangstellende.

Volgende week zijn we te gast bij onze vrienden van Excelsior. Alle reden om naar uit te kijken.

RUUD ACKERMANN/ALBERT VAN NIEROP (die gelijk drie weken naar de USA gaat, veel plezier Albert).

Fotoserie Sen.Ond. Ajax Leiden 19 juni 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 12 juni op VOC. EERSTE ECHTE KOU DIT S.O. SEIZOEN

Konden we verleden week een juichend verhaal maken over de wedstrijd in Eefde, de zevende pot, nu in Schiebroek bij VOC was in veel opzichten een stapje terug. Alleen het weer al, dat scheelde een trui, maar het bleef droog.
En dan het veld, kon het ongezelliger? Als je dan óók nog met 74 runs en 6 wickets de bietenbrug op gaat……..

Tot zo ver somberman want dat veld was al bekend en het liep toch goed? Ruim 420 runs in 80 overs, dat is toch keurig? De koffie was goed, de lunch met warme broodjes en kroketten excellent. Allemaal een kwestie van aanpassen want uiteindelijk zijn we maar een stelletje verwende ouderlingen……….!

Captains Mans de Rooy en Gerard de Leede zorgden voor een tijdige start met eerstgenoemde als eerste aan slag. Liefst zes van zijn mannen gingen retired waarvan er één een tweede beurt kreeg, Mohamed Naziem met 45 topscoorder met dank aan Robbert de Rooy die hem in zijn tweede over liet vallen. Mohamed’s teamgenoten deden hem braaf na en al dat slaggeweld eindigde pas bij 247 runs voor het verlies van 4 wickets! Laat de rekenmeesters maar eens kijken of dat een record is. Vrijwel iedereen kwam tot een flinke score met Ashraf Jamal (eerste bal gemist) en Deo Misier beiden met 28 in de subtop. Zullen we de bowlingcijfers maar overslaan? Aad de Neef, vandaag p.v.v. penningmeester, ving Peter van Giezen (16) achter de palen uit. Pieter Bertels was volop in training voor de plaatselijke voetbalclub maar zijn schoptechniek kan beter.

Na de reeds gememoreerde prima lunch, aan Gerard de Leede c.s. de schier onmogelijke taak het target van 248 binnen te halen. Welnu, Robbert de Rooy (40) deed een stoere poging. Hans Noorhoff (wéér hij) met 25 kon nog volgen maar daarna was het pas batsman nummer 10 die kon excelleren. In zijn eerste wedstrijd van dit seizoen, zijn doorbraak, scoorde Gerard v.d. Meij onder luid gejuich vanaf de kant, 21 puntgave runs tot Peter v. Giezen hem fraai uitving. “Meer dan in het hele seizoen 2017”, was Gerard’s reactie. Verder dan 173 a.o. liet Mans het niet komen. Zeven bowlers verdeelden de wickets.

Inmiddels was het Nederlands Elftal op het graswicket begonnen tegen Ierland en konden we de spannende slotfase meebeleven(2-0). Intussen kon Hans Noorhoff de Star of the Day diploma uitreiken aan Gerard v.d. Meij en werd de beterschaps kaart voor Dirk Coster door een ieder getekend. Alles met zijn tweede knieoperatie is goed gegaan en we zien hem in Hengelo. Faroek Ajube werd bedankt voor zijn 80 overs umpiren en de dames voor hun aanwezigheid. Ook Heleen Bax en An Bierhuizen waren weer present, waarvan akte.

Volgende week Ajax Leiden, we hopen in de zon!
RUUD ACKERMAN EN ALBERT VAN NIEROP.

Fotoserie Sen.Ond. VOC 12 juni 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 5 juni bij Gelre   “A GLORIOUS DAY IN THE PARK  (07-06-2018)

Hoewel altijd fel tegen de verengelsing van de Nederlandse  taal , móét er boven dit verslagje een kop in het Engels staan. Principes zijn leuk maar je moet er óók vanaf kunnen stappen. Bij deze. Wat was  namelijk het geval, de heren van de SO en een flinke schare dames hebben dinsdag in Eefde  een geweldige cricketmiddag beleefd. Alles klopte. De ontvangst ter plaatse, het weer dat rond het middaguur zonnig werd en bleef, de wedstrijd zelf en de sfeer daar rondom.

Het deed Uw verslaggever sterk denken aan reisjes naar Kent in de jaren 50 met VUC en latere vakanties met het gezin waarbij pittoreske cricketvelden als bij toeval op ons pad kwamen. Bent U er nog? Ik liet me even gaan……….zo leuk was het dinsdag!

Om de dag wat minder vrolijk te beginnen werd eerst het overlijden van het ere-lid Klaas Vervelde (94) herdacht.

Arthur van Lunszen en Mans de Rooy voerden daarna de troepen aan. Mans ging eerst batten en de 170 voor 6 na de 40 overs waren vooral het werk van vicevoorzitter S.O. Hans Noorhoff die helemaal los is en 48 runs not out, liet noteren. Roelof Kruijshoop met 27 runs kwam nog in de buurt en verdiende Ellen Santcroos ons aller waardering voor haar acht runs. Vijf bowlers verdeelden de wickets waarbij Robbert de Rooy met 11 wides en 1- 58 beter kan. Op één na werd iedereen gebowld.

De prima lunch werd traditioneel  gedragen door zelfgemaakte  kippen-groentensoep en vers brood belegd met o.a. Gelderse kaas.

Dat gaf de mannen van Arthur net dat beetje spirit om het totaal succesvol aan te vallen. Wim Veenendaal gaf het goede voorbeeld (17 ret) en Walter Prescod zette dat voort met 44 ret. Zeker vermeldenswaard waren de drie zessen op rij van Arnout Cohen Tervaert. Amin Kasam (27 no) en  Arthur v. Lunszen (17) zorgden voor de rest en om even over vijf en na 30 overs  kon de nazit beginnen, 171 voor 6. Op twee lbw’s na werd ook hier iedereen gebowld. Theo Burki (3-29) en Wim van der Loos (2-17) die al in zijn eerste over succes had, zagen geen kans de nederlaag te voorkomen.

Ook deze 3e innings was stijlvol. In een komische act voor twee Heren, vatte Arthur en Mans de wedstrijd samen. Het kwam erop neer dat ook zij vonden dat dit de manier is om cricket te spelen. Sportief en lachen na een LBW. Farouk Ajube was geblesseerd maar kon vrijwel de hele wedstrijd umpiren daarbij geholpen door Loek Hartong. Zijn broer Georg, Rob de Haas en Wim Neleman bevolkten de tribune. Bas de Gaay Fortman had het veld niet kunnen vinden .

RUUD ACKERMAN  met hulp van Albert van Nierop

Fotoserie Sen.Ond. Gelre 5 juni 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 29 mei bij VRA   OVER DE S.O. BIJ VRA EN HET ONWEER (31-05-2018)

Het is er dan bij de vijfde SO wedstrijd dan toch van gekomen. Regen! Althans, vooral de dreiging voor regen want echt geregend heeft het helemaal niet. Na een zonnige en bloedhete dag ging het tegen vijf uur dan bijna mis. VRA’s terreinman was genoodzaakt de covers  op het geprepareerde graswicket te rijden en één screen neer te halen. Harde windstoten met regen en hagel waren er voorspeld en hij wilde, volkomen terecht, schade voorkomen.

Maar ook al bleef het droog, cricket was niet meer mogelijk en een vervroegde derde innings werd ons deel. Wie dat vervelend vond? Niemand behalve Willem Naujoks en Donald Noorhoff? De eerste had wel 4 uur autorijden geofferd voor deze dag en de tweede was niet lekker en zuchtte opgelucht. Vóórdat het zover was waren er drie honden die elkaar niet zo leuk vonden en dus veel herrie maakten, maar óók 61 overs gespeeld, verdeeld over de 40 van Faroek Ajube en zijn kornuiten en 21 van tegenstrever Mans de Rooy c.s.

Het  team van eerst genoemde deed het prima en kwam tot 205 runs voor het verlies van drie wickets. De toppers aan bat waren Amin Kasam (22 ret.) Robbert de Rooy ( fraai 44 n.o. en mijn Man of the Match), Junior James ( 31 ret), Hans Noorhoff die zijn goede spel doorzet maar wel een dooie vangkans weg gaf (25 ret.) Faroek Ajube (16 ret) en ten slotte Aad de Neef (22 n.o.) Pieter Bertels vond zijn eerste bal zoooo lekker…. dus een golden duck! Slechts 9 wides! We slaan de bowlingcijfers maar over, dat snapt U.

Een speciaal woord over de lunch. De assistente van Paul Polak had schalen met gesmeerde boterhammen klaar staan, heerlijk vers en belegd. Weinig rommel iedereen snel voorzien van hammetjes en een glas melk. Perfect! Ja, en dan de tweede innings.

Afgezien van de regendreiging was er verder geen dreiging. De warmte had de spieren slap gemaakt dus de score schoot niet op. Afgezien van Mohamed Naziem (28 ret), Berend Smoor (11 ret)was het allemaal van een traagheid, enorm,  en verder dan 77-3 liet Faroek het dan ook niet komen. Junior James nam in 6 overs 2-10 en toen ….. douchen.

Nog even over de ooievaar bij Sparta verleden week, alle dames zaten rustig langs de kant dus was het een ooievaar van niks. Geen Man of the Match vandaag.

Volgende week weer,  in Zutphen.

RUUD  ACKERMANN (met dank voor Albert v. Nierop voor de elektronica)

Fotoserie Sen.Ond. VRA 29 mei 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 22 mei bij Sparta   Ach, het is maar een spelletje……maar ondertussen. (24-05-2018)

Bloedserieus was ook het vierde SO potje. Ditmaal in Capelle a/d/ IJssel, op het riante onderkomen van topklasseclub Sparta. Op een paar spettertjes na, helemaal in het begin, was het ook tijdens deze ontmoeting zomers weer. Hoe lang gaan we dit volhouden?

Gerard de Leede en Mans de Rooy hadden beiden de beschikking over een compleet elftal en na de koffie met cake trokken de mannen van de Leede  als eerste naar de wickets en ze deden dat lang niet slecht want uiteindelijk kwamen zij tot 179 runs en verloren daarbij slechts 5 wickets. Laten we de bowlingcijfers dus maar overslaan en ons beperken tot de rungetters, die waren er genoeg. Zo was daar ene Mohamed Nazien (28 no), Arthur van Lunszen (22), Simon Santcroos ( 17 no) en in een kwispelende staart Chris van Weel (21 no) en Donald Noorhoff (21 no). Aad de Neef liet twee slachtoffers noteren. Wat was er verder nog? Welnu de LBW van Gerard de Leede op zijn eerste bal en de twee overs die Aad van Troost bowlde die hem twee wickets opleverde maar toch werd afgezet, dat snap je toch niet! Amin Kasam met 2-29 kreeg 8 overs en captain Mans de Rooy óók 8 overs met 1-42 als resultaat. Ik schrijf het alleen maar op, oordeel zelf. Overigens, de 40 overs in deze inning kostte bijna 3 uur speeltijd………….

Na een smakelijke lunch trokken de mannen van Mans de Rooy ten strijde en gezegd moet worden dat er geen kansen waren voor deze makkers. Op geen enkel moment kwam men ook maar in de buurt van een overwinning, maar ach………. het is maar een spelletje. Toch? Deo Misier (30 no) deed er alles aan. Mans de Rooy (17 no) probeerde hem te volgen  maar verder dan 132 voor 8 kwam men niet. Twee run outs, die van Alan Tomlinson dankzij Amin Kasam en Jaap Mulder die het zelf deed, een vangetje van Hans Noorhoff met een kek sprongetje  en een sterk bowlende Mohamed Naziem (3-20) waren mede oorzaak van de overwinning van Gerard de Leede en zijn mannen. Terwijl Dick Rigbers werd bijgepraat door Mr. Sparta Jorg Kamerbeek gingen Mans c.s. de bietenbrug op. Verder was vermeldenswaard: gastheer Nasser werd de ‘Star of the Day’,  het elektronische scoringbord  van Belgisch fabricaat (!!) was een deel van de middag defect of werkte op half vermogen, voor Albert van Nierop geen enkel probleem, hij switchte moeiteloos naar een handbediend bord en, na enige reparatiewerkzaamheden, weer terug, en tenslotte, er was weer een flink groepje dames aanwezig waaronder gelukkig weer Heleen Bax.

ZIEN WIJ U ALLEN VOLGENDE WEEK IN AMSTELVEEN BIJ VRA? 

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Sparta 22 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 15 mei 2018 bij ACC   JEETJE………………..GEEF MIJ ELKE WEEK ZO’N POT!! (17-05-2018)

Natuurlijk moet de ideale cricketwedstrijd aan een heleboel voorwaarden voldoen. Van het kopje koffie met een vers koekje vooraf tot een idem koud pilsje na afloop. Een voedzame doch lekkere lunch, twee en twintig goeie kerels etc. etc.Welnu, de wedstrijd van  dinsdag op ACC  voldeed echt niet aan álle hoge eisen maar wel aan een heleboel en in elk geval aan méér dan bij de gemiddelde SO pot. Al was het maar het weer……………!!

Over de krachtsverhouding van beide teams viel helemaal niets af te dingen. Een tie was het resultaat, 159 – 159 na 79 van de 80 beschikbare overtjes. Iedereen, op de geblesseerde Wijnand van Eck na, heeft gebat. De details. Met Gerard van Vuuren en Louk Hartong als umpires ging het team van Walter Prescod eerst batten en Erik de Haard (22), M. Naziem (24) en de met jeugdig elan spelende Satar Alladin (20) deden het prima. Deo Misier ving Walter Prescod fraai uit maar mistte even later een dooie waarmee Donald Noorhoff een tweede leven kreeg. De wickets werden verdeeld door 7 bowlers en alleen Amin Kasam kreeg twee slachtoffers in de boeken.

Klokslag drie uur werd de meer dan smakelijke lunch genuttigd waarna Arjen v.d. Pol c.s. ten aanval trok. Keurig op schema werkte dit team naar een climax. Een hoofdrol was er voor Deo Misier (40 n.o.6 x 4 en “Star of the Day”!!)  met Robbert de Rooy (38) als goede tweede. Bij de bowlers blesseerde Ashraf Jamal zich en pakte Faroek Ajube en Walter Prescod 2 wickets terwijl Arnout Cohen Terwaert met nul voor25 runs in 8 overs  goedkoop was. Hans Noorhoff ( run out via Simon Sanctroos, Satar Alladin en Donald Noorhoff) lijkt met 14 runs de juiste slag (bijna) te pakken te hebben. Natuurlijk was de slotfase een heel gedoe. De 159 runs kwamen langzaam dichterbij. Een dramatische run out van Aad van Troost, twee LBW’s  en twee run outs leken steeds weer roet in het eten te gooien maar Alan Tomlinson, Hans Noorhoff, Arjen v.d. Pol  en Aad de Neef hielden de rug en het bat meestal net recht genoeg om tot een gelijke stand te komen.

Eind goed, al goed! Het venijn zit, zoals altijd in de  staart: een iets pro actievere houding bij klusjes als umpiren, vlaggetjes uitzetten, water halen etc. zou velen van de SO’ers niet misstaan.

Volgende week Sparta, hopelijk met Georg, Mans Peter, Herman, Roelof, Bas en Wilbert etc.

OK? RUUD ACKERMAN M.M.V. ALBERT VAN NIEROP.

Fotoserie Sen.Ond. ACC   15 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 8 mei 2018 bij Kampong  SLAPPE POT MAAR WEL MOOI WEER!!  (09-05-2018) 

Onder het motto “je kunt niet alles hebben” zullen de meeste SO’ers  best wel goede herinneringen overhouden aan de pot van dinsdag op Kampong. Maar wat was er dan níét goed? Immers de cappuccino was prima,  het veld liep als een hsl, er werden 340 runs gescoord, een vorstelijke lunch, al was het bijna half vier (daar moeten we toch nog eens over hebben!!) ,iedereen heeft kunnen batten, en ga zo maar door en toch…………een slappe pot cricket en dan viel de maaltijd na afloop ook nog ietwat tegen.

Misschien was de kracht van beide team niet in balans, was het te warm, was Vrouwe Fortuna wispelturig……………..wie het weet mag het zeggen. Of, weet je wat, zeg maar niks en beperk je tot de feiten in het scoringboek. Die liegen er niet om. Twaalf uur acht eerste bal geworpen door het team van Arjen v.d. Pol met na 5 overs al 43 runs op het bord.De eerste 5 batsmen gingen retired met 25 runs achter hun naam of na 10 overs speeltijd. Mohammed Naziem (26), Deo Misier (25), Mans de Rooy 6x1 in 10 overs als dissonant, Amin Kasam (25) en dan even later Herman v.d. Horst met 24  en Wilbert Stembord met 20 runs, het kon niet op. De overs konden wel op. Het totaal was intussen opgelopen tot 205  en dat voor 5 echte wickets. Mr. Extra deed ook mee met 46 stuks. De bowlingcijfers waren natuurlijk om te huilen met Pieter Bertels als breed grijnzende uitzondering, 2 voor 24 in 6 overs. Van de in totaal 11 beschikbare wickets konden 7 bowlers er slechts drie verschalken. Peter van Giezen ging met een pijnlijke  rug naar de kant.

Na de boterham en al het andere lekkers dat Floris Jansen en zijn vrouw ons presenteerden ging het team van Arjen van der Pol met de moed der wanhoop op jacht naar de gewenste monsterscore. We laten de lezer niet te lang in spanning zitten……………Met maar liefst 70 runs ging Arjen c.s. de bietenbrug op. Na 34 3/6 over gooide Arjen de gloves op de mat. Moeizaam kwamen er 136 runs op het bord. Het heilige geloof ontbrak, ja, en dan wordt het een moeilijke zaak.Het ging allemaal te langzaam en zonder overtuiging. Ashraf Jamal werd met 22 n.o. topscore gevolgd door Hans Noorhoff (16), Satar Alladin (16n.o.) en Ben Smoor, de debutant ( 18n.o.). Traditiegetrouw was Amin Kasam met 3 – 26 de gevaarlijkste werper en Donald Noorhoff de beste vanger (3x). Helaas ontstond er enig rumoer rond de vang van Mohammed Naziem waar Pieter Bertels het slachtoffer van werd. De vang was 100% onreglementair en dus ongeldig. Dat had anders gemoeten Heren!.

Inmiddels was de avond gevallen en stond het bier en de bitterballen  klaar. Als ‘Star of the Day’werd  Albert van Nierop gekozen. Zijn aanwezigheid en zijn hernieuwde inzet rondom het scoringbord dwong respect af.

Volgende week ACC uit, laten we hopen op nieuw elan.

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Kampong   8 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 1 mei 2018 bij Quick 1888   ‘SENIOREN ONDERLINGE’  CRITICASTEN IN HEMD GEZET (03-05-2018)

Je kunt van de SO spelers veel zeggen en toegegeven, soms zit in de vaak schampere opmerkingen wel een kleine kern van waarheid, maar het zijn, als het moet, óók bikkels. Het bewijs? Jl. dinsdag, eerste wedstrijd van het seizoen 2018, dagenlang zware slagregens geven veel wateroverlast, temperaturen amper boven de 10°C en alleen buienradar zag een lichtpuntje en toch…………..22 spelers present op het terrein van Quick 1888 te Nijmegen, en óók nog op tijd.

Twee zorgvuldig samengestelde teams onder leiding van Mans de Rooy en Gerard de Leede konden hooguit gehinderd door windkracht 7 en later een dikke 4 aan de slag. Met 160 runs moet captain Gerard de Leede (16) tevreden zijn geweest. Vooral Peter van Giezen (39, 2x6) was hem behulpzaam. Simon Santcroos met 10 n.o., M. Naziem 17, Walter Prescod 18, en Wim Veenendaal met 12 volgden de leider. Wijnand van Eck was de grootste pechvogel. Hij werd zonder te scoren dankzij een yes/no/helaas gevalletje door Wim Veenendaal naar de kant verwezen maar accepteerde grootmoedig Wim’s excuses. Bij de bowlers deed Mans wat van een captain mag worden verwacht 3-24. Alle andere werpers kwamen niet verder dan één wicket elk, op zich óók wel weer netjes. Ook 34 extra’s telden lekker aan.
Ook bijzonder: Herman v.d. Horst kan niet alleen amuseren op een jubileumfeest maar ook vangen behoort tot zijn repertoire, 2x maar liefst!
Over de lunch niets dan goeds en samen met de comfortabele huisvesting van Quick 1888 en het fraaie veld was ook op het niet sportieve vlak dit een prima dag.

Natuurlijk moest de 2e inning nog komen. Tijdens de 38 3/6 overs van team de Rooy kwamen er precies 100 runs in de boeken. Amin Kasam (27) deed er alles aan maar dat was het dan ook. Zelfs de twee “dooie” missers van Wim v.d. Loos konden niet helpen. Mans de Rooy met 10 en Aad van Troost met 11, konden het tij niet doen keren. Gerard de Leede, wéér hij, bowlde 3-22 in 7, Wim van der Loos 0-33 in 8, best netjes, Faroek Ajube 2-16 in 8, M. Naziem 2–10 in 7 3/6 helemaal top en Walter Prescod 2-18 in 8. Mr Extra was met 28 top scorer . Hier was het Aad de Neef die twee fraaie vangen liet noteren.

Na afloop was het weer ouderwets gezellig, of het geen winter is geweest. Oók langzamerhand traditioneel is het bedanken van de umpires door Voorzitter Arjen van der Pol. Georg Rijken 100% en Gerard van Vuuren een gewaardeerde 50% van de overs, verdienen alle lof gezien het weer dat trouwens fraai opknapte in de middag. De free hits waren nauwelijks een item deze wedstrijd. Tot slot: Stars of the Day vandaag het echtpaar Ackermann, dus die zijn ook weer voor een seizoen gecontracteerd.

Alle nieuwigheden moeten wennen, zo ook de nieuwe spelregels. Misschien maken we het allemaal wat te ingewikkeld en nemen we te veel hooi op de vork. Zolang echter de sfeer er niet door in het gedrang komt lukt het allemaal nog wel en wachten we de evaluatie rustig af.

Volgende week naar Kampong met de mogelijkheid na afloop te blijven eten. Opgeven bij Gerard van Vuuren. Van harte aanbevolen door:  

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Quick 1888   1 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Programma 2018

Naar het inschrijfformulier
reeds gespeeld nog te spelen afgelast toer
datum dag aanvang veld plaats opmerking
01-05-2018 dinsdag 12:00 Quick 1888 Nijmegen  
08-05-2018 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
15-05-2018 dinsdag 12:00 ACC Amstelveen  
22-05-2018 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel  
29-05-2018 dinsdag 12:00 VRA Amstelveen  
05-06-2018 dinsdag 12:00 Gelre  Eefde  
12-06-2018 dinsdag 12:00 VOC Rotterdam  
19-06-2018 dinsdag 12:00 Ajax Leiden  
26-06-2018 dinsdag 12:00 Excelsior '20 Schiedam  
03-07-2018 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
10-07-2018 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel  
16-07-2018 maandag Toer aankomst Hotel v.d. Valk HENGELO (zie onderaan pagina)
17-07-2018 dinsdag 12:00 MCC Hengelo Hengelo Toer naar het Oosten
18-07-2018 woensdag 14:00 Twenty/20 Hengelo Toer naar het Oosten
19-07-2018 donderdag 12:00 Salland Deventer Toer naar het Oosten
24-08-2018 dinsdag VRIJ i.v.m. 4-Landen Toernooi
31-07-2018 dinsdag 12:00 VCC Voorburg  
07-08-2018 dinsdag 12:00 Bloemendaal Bloemendaal  
14-08-2018 dinsdag 12:00 Qui Vive Amsterdam  
21-08-2018 dinsdag 12:00 MOP Vught  
28-08-2018 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
04-09-2018 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel Slotwedstrijd met buffet en dans

TOER naar het Oosten:

Opgave voor slapen (en eten) in Hotel v.d. Valk Hengelo tijdens de toer naar het Oosten bij Arjen van de Pol: apolmssn @ gmail.com (spaties verwijderen). Met vermelding van 1 of 2 personen graag.

De kosten voor een kamer (1 of 2 personen) met het grote ontbijtbuffet voor 3 nachten bedragen totaal € 163, exclusief toeristenbelasting.