Still Going Strong Cricket Club

Programma en verslagen Senioren Onderlinge 2018


De Senioren Onderlinge biedt oudere leden de mogelijkheid om in onderlinge wedstrijden (ca. 20 per jaar) bij gastverenigingen in Nederland de cricketsport te blijven spelen dan wel betrokken te zijn bij het spelen van cricket door collega-ouderen. Dat in een sportieve en sociale sfeer met partners en ongeacht niveau en fysieke gesteldheid. Waarlijk Still Going Strong!

Om de wedstrijden aantrekkelijk en speelbaar te houden gelden een beperkt aantal afspraken met wijziging van de normaal geldende spelregels.
Naar de wedstrijdafspraken SO

Inschrijven bij de secretaris Hans Noorhoff: onderlinge @ sgs-cricket.nl (spaties verwijderen).

Link naar het Programma Seniuoren Onderlinge wedstrijden 2018
 

S O 2018 in cijfers en beelden (21-12-2018)

Het seizoen 2018 bij Senioren Onderlinge is door Donald Noorhoff, net als in voorgaande jaren, in foto’s en de prestaties samengevat.

Met de link kunt u het boekwerkje downloaden (10MB in PDF-formaat).
Een mooi moment even voor een terugblik met lees- en kijkplezier.

Arjen van de Pol

 

 

Klik op de foto rechts en het bestand wordt geopend in een nieuw venster 
Let op: het is een zeer groot bestand en het downloaden duurt iets langer! 


Verslag van de najaarsbijeenkomst d.d. 20-11-2018 (26-11-2018)

De najaarsbijeenkomst 2018 ligt achter ons. Ondanks een wegopbreking in de buurt waren 33 mannen en vrouwen ruim op tijd aanwezig in de Heeren van Maarssen.
De koffie was niet aan te slepen om 10.30 uur. Gelukkig was ook Aad van Troost aanwezig, die 3 weken terug op de fiets geschept was door een auto.
Na 2 dagen ziekenhuis was hij weer thuis en lijkt het erop dat de auto meer schade heeft dan Aad. 

Hans tijdens het voorlezen van het verslag van de najaarsbijeenkomst 2017 en het jaarverslag 2018.
Arjen keek op eigen wijze met foto's en wat humor terug op het seizoen 2018. De commissie is gewijzigd van samenstelling. Adriaan Poffers heeft voorlopig weinig tot geen tijd en zoals hij al vorig jaar aankondigde, stopt Gerard van Vuuren met het wedstrijdsecretariaat en als lid van de commissie.

Arjen benoemde Gerard onder applaus van de aanwezigen tot Ere Pater Familias van Senioren Onderlinge en sprak de hoop uit, dat we hem en Corrie nog veel bij onze wedstrijden zullen zien.
Hun plaatsen worden ingenomen door Ruud Ackermann en Amin Kasam.
Ruud gaat met Dirk het Wedstrijdprogramma maken naast het scoren en de verslaggeving.
Farouk maakt de opstellingen ondersteund door Dirk en Amin.
De captains mogen de opstellingen niet meer aanpassen, behoudens bij onvoorziene personele problemen op de speeldag. 

Dirk doet verslag over de financiën en het moet er uiteindelijk van komen.
De bijdragen gaan omhoog van 8 en 13 euro tot resp. 13 en 9 euro.
Arjen reikt de Jopie de Bruinprijs 2018 uit aan Ruud Ackermann.
Hij doet dit met citeren uit een mooi positief humoristisch mailtje, dat Gerard van der Meij als oud-verslaggever had toegestuurd aan Ruud.
Hoewel onderstaande foto somber oogt, was dit niet het geval. Zeker weten. En het verdiend applaus kunnen we op de website niet laten horen.

De quiz was niet eenvoudig. Het invullen kostte menig zweetdruppeltje.
Her en der overleg. Roepen om een  betere bril. Enz.
Uiteindelijk 3(1) winnaars. Was hij toch te gemakkelijk?
Volgend jaar dus nog moeilijker en onderscheidend. Het cricketboekje voor de winnaar/winnares ging naar Dirk. De schoorsteenmantel bij de Ackermannen werd anders te vol. 

Het wedstrijdprogramma 2019 begint in april met training.
De 1ste match is op 30 april en in september gaan we gezien het mooie weer ook spelen.
Trainingen op dinsdag 10, 17 en 24 september.
Na de vakantie van Roelof is de toer naar het Oosten op 15 - 18 juli.
Dinsdag  23 juli is een vrije dag!

Bij de wedstrijdafspraken wordt na uitgebreid hoor en wederwoord democratisch voor gestemd voor een proef van 3 wedstrijden met het bowlen van 5 overs van 1 kant.
Hierna volgt evaluatie en een finale beslissing.

Tijdens de rondvraag stelt Rob de Haas voor, dat SO een boekje gaat maken bij het 90 jarig bestaan van SGS in 2019 met van iedere SO'er een (kleine) anekdote of hoogtepunt (liefst met foto('s)) uit zijn cricketcarrière.
Natuurlijk wel eerst publicatie in de paper.
Een applaus was het positieve besluit van de aanwezigen.
Dus...... tijdens de donkere dagen actie.
En mocht u twijfelen aan uw schrijfvaardigheid net als vroeger op school.
Rob en Arjen kunnen uw geschrift desgewenst "leesbaar" maken.

Zoals gebruikelijk was het laatste woord aan Duco.
Naast zijn aankondiging van zijn terugtreden in het voorjaar 2019 verwachtte hij, dat wij wel zwarte screens bij sommige clubs zien verschijnen, maar dat wij in het wit blijven spelen met een roze bal.

Klokke 15 uur was het einde daar.

Hans Noorhoff 

Fotoserie Sen.Ond. Najaarsbijeenkomst 2018  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 4 september 2018   SO OP SAFARI IN SCHIEDAM (05-09-2018)

Je kunt niet zeggen dat de SO’ers een avontuurlijke inslag ontberen. In het buitengebied van Schiedam, op het nieuwe complex van HDVS, was het 20e en laatste onderlinge potje gepland. Een grote tent en een grasveld met twee witte screens markeerde de aanwezigheid van enige activiteit. Een cricketclub, jawel. Er waren instructies en plattegronden nodig om iedereen ter plekke te krijgen. Wonder boven wonder, dankzij de reeds genoemde avontuurlijke inslag, en ondanks een mini buitje, kan min of meer op tijd worden begonnen. De koffie met Bastognekoek van oer HDVS’er Steef was toen al verorberd.

Het veld lag er goed bij en biedt uitzicht op de enorme geluidswal van de A4. Het autoverkeer kun je niet horen en op de treinbaan ertussenin rijden geen treinen. Als de alom aanwezige bouwvakkers hun machines even uitzetten, was de rust weldadig en onverwachts. De regen? Die was gestopt vóór de eerste bal en is nauwelijks meer teruggekeerd, slechts enige druppels een uurtje later.

Arjen van de Pol en Satar Alladin zouden de boel vandaag wel even in goede banen leiden. En aldus geschiedde, met Erik eerst genoemde eerst aan slag. Iedereen had gebat toen de 40 overs op waren met 148 runs als opbrengst. Slechts 4 wickets vielen er en de rest was retired of not out. Mohammad Nazim was wéér de topper met 37 no. Gevolgd door Ashraf Jamal met 23 ret. Arthur van Lunszen (18 ret.) en  Dick Rigbers (15 ret) speelden zich allemaal nog ‘in de krant’. Drie bowlers met één wicket. Herman v.d. Horst heeft een abonnement op run out en er waren twee LBW’s. Alleen Aernout Tervaert gooide de palen om, want daar draait het in dit spelletje zo’n beetje om.

Midden onder deze innings, om 2 uur,  kwam het bericht ‘de kroketen zijn klaar’ en volgens afspraak werd er toen eerst geluncht. Behalve de traditionele kroket was de lunch prima verzorgd, wat gezien de primitieve omstandigheden een extra compliment verdient.

Vol goede moed togen Satar Alladin c.s. naar de wickets om keurig in de 39e over met een vette vier van Aernout Tervaert (31 n.o.) de winning hit te produceren (151 voor 7) Eerder had Aernout  al een zes geslagen op dit best wel grote veld. Gerard de Leede (13) Peter van Giezen (10 ééntjes) en Allen Tomlinson (15) kwamen in de dubbele cijfers. Bij de werpers was Dick Rigbers kampioen met 3 – 30 in 9 overs (nee Dick, als je 9 overs van één kant hebt gebowld, mag je niet meer van de andere kant bowlen!). Mohammad Nazim 2-30 in 9. Er staan maar liefst 50 extra’s in het boek.

Na de laatste bal was de instructie: douchen en afreizen naar het oude HDVS clubhuis voor de culinaire afsluiting van deze dag. OK, enkele gingen via de bar in de tent wegens droge keel maar ruimschoots op tijd was het hele spul, ruim 40 man en vrouw ter plaatse. Liefst  15 dames waren deze dag de supporters/belangstellenden. Natuurlijk waren óók de umpires Herman Huising en Aad van Troost van de partij evenals het echtpaar Stembord.
Helaas moesten Corry en Gerard van Vuuren verstek laten gaan. Wegens grote zorgen over de gezondheid van laatstgenoemde, ging er een wenskaart rond om hem een hart onder de riem te steken.

Voordat de gamellen met alle heerlijkheden van de deksels werden ontdaan, dankte SO Voorzitter Arjen v.d. Pol de organisatoren van deze dag, de umpires en het scoringteam en reikte hij de enorme beker met de moeilijke naam, de  Frits d’ Achard van Enschutbeker voor het tweede jaar in successie uit aan Mohammad Nazim. Het forse applaus bevestigde de instemming van alle aanwezigen.
Peter van Giezen dankte namens allen de SO commissie voor het vele werk waardoor er weer zo’n geweldig SO seizoen achter ons ligt. Ook hij kreeg de handen op elkaar.

En toen was het…… aanvallen!!  Werden de buikjes gevuld met het koude en warme buffet waarvan we de kwaliteit al kennen van vorige gelegenheden. Ook nu smaakte het prima inclusief het ijsbuffet dat later aan bod kwam. Het werd een waardig slot van deze best wel gedenkwaardige dag. De eerste SGS wedstrijd op het nieuwe HDVS complex, dat is niet niks. Tevens was daar het bewijs dat de SO als cricketclub nog prima functioneert, iets wat in SGS kringen, het SGS Bestuur en de leden, misschien niet voldoende over het voetlicht komt en waarvan het belang wordt onderschat. ►Is het niet zo dat uiteindelijk elke cricketer een kandidaat SO’ er wordt?

Het was een memorabel seizoen, want ik kan mij geen seizoen herinneren waarbij niet één over verloren is gegaan wegens weersomstandigheden. Op VRA moesten we iets eerder stoppen om de pitch niet te beschadigen voor een interland, maar verder elke dinsdag het mooiste weer van de wereld. OK, soms wat kil (Nijmegen) een druppel (Sparta, HDVS), maar we konden alles uitspelen.

Goed, dat waren dus 20 verslagen van 20 SO wedstrijden. Of ze veel gelezen worden…………geen idee. Maar het is leuk om te doen. Dank aan de webmasters, Raymond en  Roelof voor de meestal bliksemsnelle plaatsing op de site. Dank aan Donald Noorhoff voor zijn geweldige en met veel liefde gemaakte foto’s.
We zien elkaar eind november op de Najaarsbijeenkomst en anders in mei 2019 en, om met Mary Tomlinson te spreken, ‘Prettige Kerstdagen’.
RUUD ACKERMANN & ALBERT VAN NIEROP

Fotoserie Sen.Ond. Hermes DVS 4 september 2018  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

 


Verslag 31 augustus 2018   SO TOETJE IN AMSTELVEEN, HOE SMAAKTE DAT? (01-09-2018)

Een ‘grand dessert’ is het niet geworden. Wél een min of meer genoeglijk samenzijn van een stel oudere heren en enkele dames.

We hebben het over de ingelaste SO wedstrijd op ACC vrijdag 31 augustus. Vooraf al een heleboel gedoe om 22 man bij elkaar te krijgen, wat overigens niet is gelukt, het werden er 9 versus 9 en velen hadden honderden kilometers moeten rijden om te kunnen deelnemen. Aan motivatie dus geen gebrek.

De oorspronkelijke bedoeling was dat een SO team tegen een z.g. Graceteam zou spelen. Van dat laatste is niets meer over en dus werd het een gewone SO wedstrijd, de negentiende dit seizoen. Sowieso was het al heel bijzonder dat het op het moment dat de wedstrijd moest beginnen er een regenbuitje viel, de eerste dit seizoen, op een paar druppels bij Sparta en een code rood zonder regen bij VRA, na.

Maar OK, de wedstrijd. Mans de Rooy en Tjebbe Westendorp waren de captains. Laatstgenoemde ging eerst batten. Dat leverde 114 runs op voor 5 wickets. Arthur van Lunszen (25 n.o.) Bernhard Smoor (10 ééntjes), Eric de Haard (15 n.o.11 ééntjes), Allan Thomlinson (10 n.o.) en …………als klapstuk van de veiling, Tjebbe Westendorp, die met 11 runs not out bleef. Twee LBW’s leverden veel gesprekstof op, maar die discussie is zo oud als cricket zelf. Mans de Rooij nam twee wickets en Deo Misier, Peter van Giezen en Amin Kasam elk één. Extra’s 33 stuks. Sneu dat Willem Voogel (Almelo) met een duck naar de kant moest, want aan die kant zat zijn zusje, die wilde hem wel weer eens zien batten. Niet dus!

Een eenvoudige doch smakelijke lunch tussen de innings (!) waarbij het wel opviel dat voor een kopje thee het belachelijke bedrag van ruim € 2, moest worden afgerekend. Dat kan nooit onder gastvrijheid worden gerangschikt.

Natuurlijk ging Mans de Rooij duidelijk voor de winst. Deo Misier gaf met 27 n.o. gelijk de juiste toon aan en Jaap Mulder sloeg de trom (19). Simon Santcroos (15) en Hans Noorhoff (18) resp. 1e en 2e viool. Zodoende werd in de 24e over de winnende run geslagen, 115 voor 7. Dick Rigbers en Allan Thomlinson bowlden 9 overs voor resp. 1-34 en 3- 38.

De derde innings kwam wat moeizaam op gang, helemaal eigenlijk niet, maar ook dat kwam nog net op tijd goed. Eén captain stond onder de douche en de tweede zat op z’n praatstoel, waar anders?
Vraag blijft, wat moeten we volgend jaar met deze wedstrijd en met die op veld één tegen ACC? Duidelijk is dat ACC niet echt geïnteresseerd is,  gezien de 7 spelers + één junior die werden afgedroogd door het SGS team. Het elftal afzeggers aan de SO kant getuigt ook niet van een brandend verlangen dus hangen deze ontmoetingen, althans in deze vorm, aan een zijden draadje.

A.s. dinsdag op Hermes DVS om het af te leren. Dan óók het laatste kunstje van…..
RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. ACC 31 augustus 2018  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 28 augustus 2018   SO OP KAMPONG, EEN FLU(I)TWEDSTRIJD.

Om nu te zeggen dat de wedstrijd van dinsdag op Kampong de meeste enerverende partij van dit seizoen was……………..nee, dat ook weer niet. Als verslaggever sta je na zo’n dag bijna met lege handen, zo weinig spectaculairs is er voorgevallen. De autodiefstal middels een ingeslagen raampje op de belendende weg was nog het spannendste van de dag, kun je nagaan.

Maar OK, het is mijn taak jullie te informeren over deze 18e SO pot, dus daar gaat ‘ie dan.
Met Satar Alladin en Arjen van de Pol als roergangers kon keurig op tijd begonnen worden met deze 13 versus 13 wedstrijd. Daar is echter geen scoringboek op gemaakt, dus dat gaf weer het nodige administratieve geklieder. De aangepaste regels t.w. 7 overs en 20 runs per batsman en per bowler ook maar 7 overs, was de reden dat de fluit regelmatig gehanteerd moest worden om iedereen tot de orde te roepen. En wanneer je dan niet luistert naar de instructies vooraf (babbelbabbel), dan komt zo’n fluitsignaal als een onaangename verrassing en heeft de fluitist het gedaan.
De mannen van Satar, team A dus, kwamen tot 206 voor 9. Vooral de 35 runs in twee sessies van Farouk Ayube en de 32 n.o., óók in twee sessies, van Mans de Rooij waren daar debet aan. Als werper viel de jarige Amin Kasam (Star of the Birthday) op, met 2- 17 in 7 overs. Mart Meerdink Veldboom nam twee wickets, voor 40 runs, maar hij pakte ertussendoor ook nog twee mooie vangen. Dat laatste deed Mohammad Nazim maar liefst drie keer. De zesde vang kwam op naam van Pieter Bertels die bovendien als bowler met z’n tweede bal Danish Jharap uitschakelde.

Hoogtepunt van de dag was de lunch van de familie Jansen inclusief soep, de befaamde eiersalade en aardbeien.

Over de daarop volgende innings van de van de Pol volgers, valt slechts met de grootste moeite iets positiefs te memoreren. Er werd te weinig aanvallend gebat, wat resulteerde in acht fluitjes wegens de gebruikte 7 overs. Mohammad Nazim was met 31 n.o. in twee beurten de uitschieter. Logisch dat de 13 man in 40 overs niet verder kwamen dan 151 runs voor het verlies van 4 wickets. Door slecht runnen bleven er sloten runs ongebruikt en runs zijn toch de krenten in de pap. Mans de Rooij (2-16 in 7) en Deo Misier (2-23 in 7) hadden zodoende goede cijfers. Berend van Weel pakte twee goede vangen.

Voor zijn succesvolle optreden in Vught verleden week, werd na afloop aan Danish Jarap alsnog het ‘Star of the Day’ diploma uitgereikt.
Omdat het ook nu weer prachtig weer was, bleef het nog lang druk op het terras van het Kampong clubhuis. Vrijdag ACC en volgende week naar Hermes om het af te leren en om lekker te tafelen en te schuifelen na afloop.

RUUD ACKERMANN & ALBERT VAN NIEROP.

Fotoserie Sen.Ond. Kampong 28 augustus 2018  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 21 augustus 2018   MOP IS BUITENCATEGORIE (23-08-2018)

Sprekend over de ‘buiten categorie’ kun je in het geval van MOP over de afstand hebben maar óók over de mate van gastvrijheid en andere niet cricket gerelateerde details. Wat mij betreft vergeten we de kilometers (zie onder)en genieten we alleen van het gebodene, dat is in het geval van MOP zeer bijzonder. Daarom beginnen we dit verslag waar we normaal mee eindigen, het noemen van de veroorzakers van al deze Brabantse gastvrijheid. Janneke Houben, Berend van Weel en Bas Wijffelaars, wat hebben jullie hard gewerkt om het ons naar de zin te maken! Van de koffie tot het Italiaans aandoende terrasfeest na afloop. We hebben genoten, veel dank!!

Dan de wedstrijd, want daar valt óók veel over te zeggen.
Zoals daar was de zeer ruime omweg van het Amsterdamse contingent o.l.v. chauffeur Farouk Ayube die niets te zoeken had in Arnhem maar dankzij een gemiste afslag er wel een kijkje ging nemen en Vught te laat bereikte.
Inmiddels had Arjen van de Pol de teams richting kleedkamers gestuurd met als resultaat dat om 12.12 uur de eerste bal werd geworpen.
Met Walter Prescod als captain en als topscorer (27), geholpen door Junior James (23), Farouk Ayube (19 ret), Amin Kasam (19 ret) Hans Noorhoff (16) en Dick Rigbers (11 n.o.met helm!) om alle mannen in de dubbele cijfers maar een keer te noemen, liet het scoringbord na 40 overs 160 voor 6 zien. Bij de bowlers waren vooral Denish Jharap (3-35) en Chris van Weel (2-7 in 5 overs, 3 maidens waaronder een dubbele wicketmaiden) overeind gebleven. Herman v.d. Horst moest verzorgd worden. Bij een ongelukkige actie in de slips ontstond een bloedige beenwond.

Na een heerlijke lunch met o.m. een prachtig opgemaakte salade was het de beurt aan Arjen van de Pol om er een wedstrijd van te maken, hetgeen toch de bedoeling was van onze komst naar het Brabantse op deze prachtig zomerdag.

Welnu, met een verschil van 10 runs is hem dat aardig gelukt. Sterker nog, de spanningen liepen zo hoog op waarbij veel fielders hun zegje over de fieldplacing deden dat wicketkeeper Donald dreigde er de brui aan te geven. Halverwege de boundery bedacht hij zich en ging ‘terug in z’n hok’.
Intussen meende Frans Houben dat hij nog wel even kon gaan umpiren maar dat was een miskleun en een gênante vertoning die niet voor herhaling vatbaar is.
Van de 150 voor 7 in de innings van team B liet Aernout Tervaart (25), Arthur van Lunszen (18 ret) en Dinish Jharap (25 ret) de hoogste scores zien. Junior James pakte drie vangen en werd daarmee de ‘Star of the Day. Gezegd moet worden dat Eric de Haard bij het runnen beter de loopsnelheid van zijn partner moet inschatten. Die ging voor 0 kansloos run out. Bij de bowlers waren Walter Prescod met 3- 18 en wéér Junior James 2- 39 de gevaarlijkste. Deze twee, plus Farouk, Dick en Amin vormden wel een (te?) sterke aanval.

De derde innings is hierboven al gememoreerd. De umpires van Vuuren, Hartong en Coster werden bedankt evenals het scoringduo. Zo kwam er een prima eind aan deze toch wel gedenkwaardige cricketdag.

Volgende week gaan we naar Kampong, óók nooit verkeerd.

Voor de wedstrijd op vrijdag 31 augustus op ACC zijn nog plaatsen beschikbaar. Iedereen kan mailen naar ruud-ackermann @ ziggo.nl.

DE GROETEN VAN RUUD ACKERMANN & ALBERT VAN NIEROP

Fotoserie Sen.Ond. MOP 21 augustus 2018  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 14 augustus 2018 op Sparta. SEIZOEN 2018 SUDDERT LANGZAAM NAAR Z’N END (16-08-2018)

Vier/ vijfde van het seizoen is achter de rug en bij de SO oudjes is nog geen spoor van vermoeidheid te bespeuren. Vierentwintig man stonden j.l. dinsdag keurig op tijd klaar voor de zestiende editie van dit zonnige seizoen. Sparta groundsman Willem Das had gezorgd voor een groen veld, iets bijzonders deze zomer. Aan dreigende wolken en dalende temperaturen dit keer geen gebrek, maar wéér liep het goed af en gebeurde er genoeg voor een verslagje..
Wel was de balans tussen de twee geselecteerde teams deze dag een beetje zoek. Het gevolg was een uitslag van 105 voor 7 in 40 overs tegen 107 voor 5 in slechts 23 overs, dus zeeën van tijd voor de derde innings . Da’s nooit weg!

Arjen van de Pol stuurde Wim Voogel en Allan Tomlinson als eerste naar de wickets maar die konden geen potten breken (beiden retired voor resp 1 en 7 runs na 10 overs) en ook Walter Prescod (duck) .) had niet zijn dag. Op een totaal van 12 vielen er drie wickets. Aad van Troost (10 ret) probeerde te herstellen waarna er 5 batsmen in de dubbele cijfers scoorden met de 16 n.o. van de captain himself als topper. Toen de 40 overs gebruikt waren stonden er 105 runs op het scoringbord, inklusief de 17 extra’s. Hield niet over. Genoeg?
Grappig scoringbord trouwens, felle, afgewisseld met bijna onleesbare tekst, gaf dit een nieuwe betekenis aan het begrip ‘wisselstroom’. ’De trafo is stuk’ riep een kenner. Zal wel!
Mans de Rooij had het naar zijn zin. Hij bowlde slechts 4 overs. Begon met een maiden met twee wickets en eindigde op 2 voor 7 inclusief nog een maiden.
Intussen was Pieter Bertels (14)aan de kant wachtend op zijn battingbeurt in zijn buik gestoken door een wesp. Liefdevol kwam Elly Rigbers naar hem toe om een zalfje op de buik van Pieter te smeren. Hij bleef daarbij doodstil zitten en even dacht ik hem te horen spinnen. Hans Kerkwijk did not bat, 105 voor7.

Vanaf de eerste bal verliep de battingbeurt van het team van Satar Alladin in de winning mood. Het openingsduo Gerard v.d. Meij/ Hans Noorhoff liet zich niet verschalken. Resp. 8 en 20 retired na 10 overs. ‘Star of the Day’ Boepie Changoer ging pas op 27 retired. Vlak daarvoor was Mans de Rooy sensationeel éénhandig door Aad van Troost gevangen. Niet minder opvallend was de eerste bal van een bowlende Pieter Bertels (hij wéér) waarmee hij Junior James voor slechts één run terug naar de ligstoelen verwees. Uiteindelijk waren het de 12 runs n.o. van Ashraf Jamal die na 23 overs Satar Alladin (d.n.b.) en zijn mannen de winst bezorgden,107 voor 5.

Zoals gezegd. Alle tijd voor een uitgebreide 3e innings waarbij gastheer Nassar afgezien van een keurige lunch de bitterballen niet was vergeten.

Alles bij elkaar weer een lekker SO dagje. Volgende week op naar Vught waar in 1960 mijn militaire carrière begon maar dat is verwerkt.

RUUD ACKERMANN & ALBERT VAN NIEROP

Fotoserie Sen.Ond. Sparta 11 augustus 2018  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 31 juli 2018   V.C.C..……. DIE HOUDEN WIJ ERIN!!

Foto clubhuisStel, je mag een lijstje maken met dingen waarvan jij vind dat die eeuwig moeten blijven, wat zou er dan op dat lijstje komen? Ja, natuurlijk, je familie en nog het één en ander. Maar níét VCC? Zou het wél doen. Het was dinsdag toch wéér een topdag! Die willen we zeker tot 2080 niet missen! Alles wat je als cricketer zou wensen was volop aanwezig en vul zelf maar eens in wat dat zou kunnen zijn want dat kan verschillen.

ComitéGing er dan helemaal niets mis? Natuurlijk wel, gelukkig maar zou ik haast zeggen want klagen zit in ons bloed. Om te beginnen bleek in het SGS Jaarboekje de gegevens en dus de route naar VCC te ontbreken. Voor de meeste SO’ers geen probleem, we komen daar al jaren. Echter Heleen Bax en An Bierhuizen moesten na het overlijden van Chris voor het eerst de weg vinden. De Groene Zoom blijkt bovendien niet in Voorburg maar in Den Haag te liggen dus ook de TomTom was de weg kwijt en…....kwamen deze trouwe supporters een uurtje te laat. Lachend, dat dan weer wel!
hookMijn ex-collega umpire Jan Kors (89) en mijn vriend en VUC’er Bob Commerell (74 1/2) konden het veld moeiteloos vinden. Leuk dat zij even langs kwamen.

Dan bleek het graswicket dankzij een klein buitje nét te nat te zijn om op gras te spelen en kostte als gevolg daarvan de preparatie van het veld wat meer tijd. Start 12.35 uur. Hebben jullie trouwens allemaal goed gezien hoeveel inspanning onze thuis SO’er, Jaap Mulder, moest leveren om überhaupt tot spelen te komen?
kerkHij, zijn vrouw en zijn zoon, bowler van VCC1, waren met alle andere noodzakelijke (catering e.d.) activiteiten tot laat in de avond bezig. Een publiek dankjewel na afloop schoot er even bij in maar dat zal achter de schermen zeker zijn goed gekomen. Een diepe buiging voor de fam. Mulder! We kunnen ons niet vaak genoeg realiseren, dat wij met onze wedstrijden bij veel clubs afhankelijk zijn van dit soort trouwe clubmensen.

eendenWat er nog méér mis ging deze dag? Eigenlijk alleen de scoringperikelen die ondergetekende, Albert van Nierop en Heleen Bax moesten ondergaan. Daar ging e.e.a. mis maar dat werd, dat moet gezegd, sportief opgepakt door de spelers. Het gevolg was wel dat lieve Heleen tot de conclusie kwam dat ze té lang passief is geweest als scoorster en dat er té veel nieuwe regels en gezichten waren ingetreden om zorgeloos te scoren. Heleen, iedereen heeft begrip voor je beslissing het scoren voortaan aan anderen over te laten. Jij hebt je sporen wel verdiend.

juniorGoed, dan de wedstrijd. Het was weer een spannende pot , 166 voor 7 tegen 167 voor 8. Aan de indeling van de teams was dus niets mis. Iedereen heeft gebat en dat met 25 spelers voor de twee teams. Arjen van de Pol leidde het eerst battende team en daar kwamen 2 man in de dubbele cijfers en 3 boven de 20. Dick Rigbers (22), Aad de Neef (26) en Junior James (27) allen retired, waren de toppers. Gerard de Leede met 3 – 30 in 8 en rondje lopenMohammad Naziem met 3 voor 26 in 8 overs deden het prima, terwijl alle bowlers samen slechts 25 extra’s weggaven. Wally Prescod begon zijn bowling met een maiden en een wicket maiden en eindigde na 8 overs met 1 voor 18.

Na een smakelijke lunch ging Satar Alladin met zijn mannen aan de slag en die maakten het spannend. In de 39e over werd de winning hit geslagen door Gerard de Leede (29 n.o.) en Donald Noorhoff (9 n.o.) die samen op tijd versnelden, nadat er met name tussen de 23e en de 30e over nauwelijks gescoord was (14x). Walter Prescod (23 ret. ) en Chris van Weel (20) en Mr Extra (36) haalden gezamenlijk de winst binnen. Boepie Changoer was met 3 – 14 vandaag moeilijk bespeelbaar.

tjebbeTjebbe Westendorp was gelukkig met zijn 400e catch in zijn (lange) cricketleven en gezien zijn historisch geheugen, zou het mij niet verbazen als hij van ál die vangen nog de details kan vertellen. Andere keer maar Tjebbe, maar wel gefeliciteerd.

borrelDe toastjes en de bitterballen gingen er in de 3e inning vlotjes in. Mij viel het daarbij op dat alcoholvrij bier wel héél snel aan populariteit wint.
Volgende week naar Bloemendaal, daaaar is het feestje!!

RUUD ACKERMANN, ALBERT VAN NIEROP EN HELEEN BAX.

Fotoserie Sen.Ond. VCC 31 juli 2018  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


TWENTE EN SALLAND EVEN ´SO´LAND 16 T/M 20 JULI 2018 (20-07-2018)

Van de tientallen mogelijkheden om dit verslag in elkaar te draaien heb ik de eenvoudigste, lees slimste, gekozen. Rekening houdend met de hitte, dit is namelijk geen warmte meer, zijn de details die niet cricket gerelateerd zijn niet zo belangrijk en ook gevaarlijk met de huidige privacy wetgeving en de daarmee gepaard gaande oververhitting. Snappie?

DAG ÉÉN
Het begon dus allemaal maandagmiddag op het terras van het v.d.Valk Hotel in Hengelo. De kring werd alsmaar groter en het aantal schaduwplekjes schaarser.
Uiteindelijk werden het 29 personen die later die  dag de  gereserveerde kamers zouden ‘bemensen’. ‘Bemensen’……? Vanaf nu stop ik met die genderflauwekul,  al was het alleen maar vanwege het grotere aantal dames dan mannen op dat moment.
Meest bekende gezichten, maar voor de echtparen Thomlinson en Naziem  en voor  Aernout was het een debuut. Op het laatste moment hadden ook Corry en Gerard van Vuuren de reis gemaakt . Respect voor Heleen Bax die deze dagen het voor het eerst zonder haar Chris ging beleven.
Het diner was geanimeerd , overvloedig maar bovenal tropisch al werkte de airco op volle toeren maar konden de zonneschermen niet naar beneden.

Fotoserie Sen.Ond.Toer dag 1 - 16 juli 2018

DAG TWEE
De volgende morgen na het ontbijt op naar het veld van c.c.Hengelo. De vergeling had daar nog amper toegeslagen en Roelof en Alie stonden paraat voor een ontvangst met koffie en  krentenwegge. Het eerste sportieve evenement van deze toer kon beginnen. Het werd een 35 overs pot van tien tegen tien met als resultaat 163 voor 5 tegen 159 a.o. Een echte wedstrijd dus.
Team A o.l.v. Aad van Troost kreeg hulp van de bowlers van de B’ers, want 72 extra’s lijkt op een record. Alleen Wally Prescod (25 ret) en Simon Santcroos (22 n.o.) speelden zich ‘in de krant’. Blessures van Bas de Gaai Fortman (au hand) en Hans Noorhoff (azuurblauwe nagel) mochten de pret niet drukken. Met de 3-41 van Mart Meerdink Veldboom toont hij zijn klasse.
De B’ers werden gestraft voor alle extra’s. Zelf kregen zij slechts 32 runs cadeau. Arjen v.d. Pol opende prima (14 ) samen met Gerard de Leede (33 n.o.) en nr 3 Aernout Tervaert (28 n.o.) en dan nog de wedstrijd verliezen. Walter Prescod was met 4 – 26 hiervoor de hoofdschuldige.  
Met de traditionele kring op het gras voor het clubhuis werd de dag besloten met dank aan het echtpaar Kruijshoop, het was wéér prima voor elkaar en we hebben onszelf weer uitgenodigd voor 2019. ‘Weekje later’ is het verzoek van Roelof. Dat was dit jaar ook de bedoeling maar de SGS trip naar Denemarken gaf geen keus.
Acht uur aan tafel (SOrbets!) met spelletjes na afloop. Vroeg naar bed niet nodig want de Twenty/20 wedstrijd van de woensdag trok niet voldoende belangstelling, daar kon een streep door. Wel bleek dat het gisteren in Hengelo het warmste plekje van Nederland was, 31.4 ⁰, máár ook ’s nacht het koelste met 8,4⁰, dat dan weer wel.

Fotoserie Sen.Ond.Toer dag 2 - 17 juli 2018

DAG DRIE
Iedereen kon deze derde dag dus naar eigen goeddunken besteden en een veel gebezigde activiteit was……….niks/rust. SOmmige SOlo, anderen  SOlidair met kamergenoot

Fotoserie Sen.Ond.Toer dag 3 - 18 juli 2018

DAG VIER
Want  donderdag was de Deventerdag en wéér was er hitte verwacht.
Keurig op tijd en wéér met twee maal tien man kon B team captain Aad van Troost de eerste bal bowlen voor een 35 over wedstrijd waar wéér de eerst battende partij aan het langste eind zou trekken, 147 voor 3 tegen 131 a.o. Na lange tijd zat Heleen Bax weer eens achter de scoringtafel om te ontdekken dat de nieuwe regels en vergeetachtigheid e.e.a. wel bemoeilijkt. Ze heeft zich er dapper doorheen geslagen maar er kunnen wat runs van Jantje bij Pietje terecht zijn gekomen. Jammer maar niet belangrijk, SOrry, volgende keer gaat het vast beter. Bovendien, als ik zo vrij mag zijn over het scoren een opmerking te maken, het valt ook niet mee om bij de SO te scoren. Neem alleen de bergen extra’s die genoteerd moeten worden. Daar komt nog bij dat de nieuwe SO regels qua in-en uitgaan van 8/10 overs of 25 runs een extra belasting voor de scorer is. Zo Heleen, daar kunnen ze het mee doen!
Terug naar de wedstrijd. Mohamed Naziem was bij team A de topscorer (26 n.o.) gevolgd door Gerard de Leede en wéér Arjen van der Pol (beide 19).
In 31 overs werd daarna team B eruit gekegeld voor 131 runs. Een herstellende Faroek Ayube (23), Boepi Changoer (19)en Herman van der Horst (18) verdienen een plaatsje in dit verslag. Mohamed Naziem en Dick Rigbers namen beide 3 wickets en lieten beiden een fraaie vang noteren.
Op naar het terras, het koele bier en héél veel kleine bitterballetjes. In zijn narede dankte Arjen v.d. Pol het gastvrije Salland voor het fraaie graswicket , de eenvoudige lunch en de gastvrijheid in het algemeen. Ook de umpires Loek Hartong, Farouk Ayube en de andere bijna ex patiënt Dirk  Coster. Verder werden de scoorders bedankt.

Fotoserie Sen.Ond.Toer dag 4 - 19 juli 2018

Zo kwam er een einde aan de zoveelste toer naar het fraaie Twente. Zou iemand trouwens weten de hoeveelste dit nu was, prijsvraagje?
De SO Commissie en Gerard v.V. hadden  het weer prima voor elkaar. We hebben weer kunnen vaststellen dat het v.d. Valk Hotel in Hengelo een van de betere hotels is. Veel kamers lagen aan de binnen tuin waar groepjes konijnen tegen schemertijd een dansje kwamen maken. Tevredenheid dus alom waar het fraaie bloedhete zomerweer natuurlijk ook meespeelde.

Tot slot nog even vermelden dat we op 31 augustus tegen een team van SGS hopen te spelen op ACC. Laat mij even weten wanneer je daar wil meespelen.
SOwieSO zien we elkaar op 31 juli op VCC voor de 14e SO wedstrijd, dit keer SOllen we op het SOlide gras.  

RUUD ACKERMANN, ALBERT VAN NIEROP EN HELEEN BAX   

De foto's zijn gemaakt door Donald Noorhoff. Heel hartelijk bedankt daarvoor!
Ik heb alle ontvangen foto's opgenomen in de fotoseries, zodat het er veel meer zijn dan normaal.
Roelof


Verslag 10 juli 2018. ZOMERDIP TEISTERT DE SENIOREN ONDERLINGE (11-07-2018)

Ja natuurlijk, het kan niet altijd 28⁰ in de schaduw blijven, dat begrijpt iedereen maar leg mij nou eens uit waarom het weer persé op dinsdag moet omslaan? Als wij van de SO op Sparta spelen? Dat snapt toch niemand! Maar goed, we hebben met z’n allen geprobeerd er iets van te maken. Het was koud, héél koud en soms ook nat. Maar OK, we hebben gecricket al was het een ingekort potje en dus óók een verslag. Bij deze. Zoals gezegd Capelle a/d IJssel was ons reisdoel en dat was nog een gelukje. De Spartaanse gastvrijheid  is ons allen wel bekend. Qua catering was  ook op deze dag niets aan te merken en het veld was groen. Logisch zal je zeggen, maar vele vaderlandse cricketvelden liggen er bij of het nooit meer goed komt na de droge maanden.

Er kwamen twee complete teams aan de start en er was haast geboden want de ½ WK finale lonkte en onze gastheer wist het zeker……..België zou winnen. De elf van captain Aad van Troost gingen eerst batten en vooral dankzij de 26 van Amin Kasam en de 25 van Deo Misier stonden er na 30 overs 150  runs in de boeken waar slechts het verlies van twee wickets tegenover stond. Mr.Extra 37.

Omdat er toen plots een stevige bui viel en men even wilde schuilen werd spontaan besloten de innings van Aad’s team als gesloten te beschouwen. Eerst maar even lunchen om daarna team B van Ashraf Jamal de kans te geven het aantal runs van team A te verbeteren. Een loffelijk streven, maar dat lukte bij lange na niet. De 30 overs van team B leverde slechts 112 runs op voor het verlies van 4 wickets (drie op naam van Amin Kasam). Gerard de Leede met 20  topscorer en Aernout Tervaert  19. Hij werd fraai door  Dinesh Dharap uitgevangen. Hij en Hans van Kerkwijk zijn de nieuwe SO broekies en passen zich moeiteloos aan. Hans kon na afloop, toen de 30 overs gebowld waren en hij nog op nul stond even een overtje doorbatten, vandaar dat er nu één run in de statistieken staat.

Wat valt er verder nog over deze ietwat verloren cricketmiddag te zeggen? Herman Huizing, Faroek Ayube en een steeds mobielere Dirk Coster maakten zich nuttig als umpire. Over dat umpiren gesproken, er zouden meer SO’ers  moeten leren umpiren. Sommigen spelen al decennialang cricket en achten zich nog niet in staat even te umpiren met als gevolg dat  steeds dezelfde  er  voor opdraaien. Zo, als uitsmijter!  

Volgende week de onvolprezen tour naar het oosten, daarna een vrije dinsdag en op 31 juli naar het graswicket van VCC.
Genoteerd?

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Sparta 10 juli 2018  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 3 juli 2018. HET BLIJFT ZONNIG BIJ DE SENIOREN ONDELINGE!!  (05-07-2018)

Voor het tiende feestje van dit seizoen, reisden veel SO’ers af naar Utrecht. Naar het gastvrije Kampong. Jansen & Jansen de gewaardeerde uitbaters van het Kampong clubhuis hadden dit keer wat problemen. Echte problemen, want geen bier bij een cricketwedstrijd, dat is sedert 1889 niet meer voorgekomen. De oorzaak was iets met de vergunning maar de oplossing was uiterst simpel namelijk alcoholvrij bier. Hier en daar hoorde ik “best wel lekker” dus zodoende was ook de derde innings een succes. Best wel leuk!

Eigenlijk was het vóór de wedstrijd al leuk. Nerveus dribbelende SO commissieleden met stapels papieren. De advertentie voor een HR specialist is in de maak. De moeilijkheid was de vraag hoe speel je een leuke cricketwedstrijd met 30 spelers waar dan óók nog iedereen voldoende aan bod komt. Arjen van de Pol en Hans Noorhoff werden er nerveus van. Een uiterst ingewikkeld systeem van substitute fielders en nog verder verkorte batting beurten stond al op te verspreiden pamfletten. Toen echter bleek dat een viertal spelers zich wél hadden opgegeven maar thuis waren gebleven, was het probleem al een stukje kleiner. Met 13 v 13 kon het potje beginnen. Walter Prescod en zijn mannen gingen eerst fielden. Alles is een heerlijke zonnetje met een koel briesje, ideaal cricketweer weer. Al op de eerste bal van Aernout Tervaert kon Dick Rigbers inpakken. Daarna kwamen er 146 runs op het bord voor het verlies van 5 wickets. Maar liefst zes man gingen retired met Arthur van Lunszen met 26 als topper. Gevolgd door Wim Veenendaal met 19 en Aad van Troost en Mans de Rooy met 18 runs. Keurig slechts 24 extra’s. Aernout Tervaert pakte de eerste drie wickets voor 26 runs. Deo Misier mistte een dooie vang maar ving even later Mohamed Naziem éénhandig zeer fraai uit. Donald Noorhoff batte met zijn zwarte hoed op, moet kunnen.

De lunch was weer des Jansens, compleet met aardbeien en de bekende aardappelsalade.

Arjen van de Pol had zichzelf tot captain van het andere team benoemd. Hij maakte er een thriller van. Het was half zeven toen de stumps werden getrokken en er 147 runs waren genoteerd. Robbert de Rooy in twee beurten 17 runs en Simon Santcroos met 12 gouden runs bleven not out. Topscorer Aernout Tervaert (35) werd fraai door Herman van der Horst uitgevangen. De 48 extra’s (o.a. 2x 5 wides) hadden de doorslag gegeven. Dick Rigbers wierp met 3-35 het best. Aan spanning dus geen gebrek.

Ondanks de drooglegging verliep de derde innings in alle vrolijkheid, iedereen werd bedankt en iedereen kon nuchter in de auto stappen.
Volgende week Sparta uit, altijd lastig!

RUUD ACKERMANN
Fotoserie Sen.Ond. Kampong 3 juli 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 26 juni 2018. WEER ZON, ZON, ZON, OOK BIJ NEGENDE S.O. WEDSTRIJD 26-06-2018 (1/7/2018)

Het was goed toeven op Sportpark Thurlede deze dinsdag. Natuurlijk ga je er aan wennen, maar bedenk dat een serie van negen wedstrijden zonder één druppel regen in dit land behoorlijk bijzonder is. We zijn weliswaar bij VRA eerder gestopt wegens dreigende wolken en de wil het in gebruik zijnde veld te sparen voor een interland enkele dagen later…….
Maar regen, ho maar!
Met twee twaalftallen en een twaalftal dames ter ondersteuning stond niets een geweldige cricketdag in de weg. Welnu afwezigen, we kunnen U melden: we zijn de dag goed doorgekomen en verlangen naar meer.

Na de koffie met drie soorten buikjes vullende koeken, even wandelen naar de kleedkamers, verkleden en dezelfde weg weer terug. Gevolg: eerste bal om 12.30 uur en als gevolg dáár weer van en lunch om half vier. Je hoort daar niemand meer over en sneller spelen…………..kom nou.
Helaas zou later blijken dat het krachtverschil tussen de twee zorgvuldig samengestelde teams behoorlijk groot was en een spannende pot zat er daarom niet in maar als tussendoortje van het voetbalgeweld in Rusland was het wel een zalig rustpunt.

Gerard de Leede en zijn mannen werden door collega captain Mans de Rooij naar de wickets gestuurd om er 40 overs beslag op te leggen en 201 runs te laten noteren. Alle 12 mannen gebat, de een wat langer dan de ander. Zo kwam Mohammed Naziem in twee beurten tot 40 n.o, deed Peter van Giezen ongeveer hetzelfde (33 n.o.) en kwamen Aad van Troost en Satar Alladin beiden tot 22 n.o. Herman v.d. Horst (wéér 2 x 2 uur rijden) pakte weer een slipvang. Maar prima interparis (dat heet toch zo?) (Red: primus inter pares) werd met stip Donald Noorhoff met 4 slachtoffers achter de palen en dus…….na afloop gekroond als Man of the Match. Alan Tomlinson had met 3 voor 34 de beste cijfers

De lunch, zoals gezegd meer een High Tea, was genoeglijk in het zonnetje en voor elk wat wils. Nel van Troost had er heel wat uurtjes inzitten en dus de Star of the Day. Ja, ze verzinnen van alles bij die SO!

De batting beurt van Mans de Rooij c.s. kreeg toch niet die glans en effect dat nodig was voor een thriller. Met 151 a.o. bleef er een gat van 50 runs met nog elf overs te gaan. Gerard de Leede met 3, Aernout Tervaert en Dick Rigbers met elk 2 wickets konden het tij niet keren. Aan Junior James heeft het niet gelegen. Zijn 38 runs bevatte twee enorme zessen. Eerder had Eric de Haard 27 punten verzameld maar dan heb je het wel zo ongeveer gehad. Mans de Rooij nog even 17 runs en de koek was op. Einde verhaal, begin derde innings.

Oók leuk met dit weer. De tonijn wraps van de helaas afwezige fam. v.d. Meij en het resultaat van een uurtje blokjes kaas en worst snijden door Aad van Troost ging er allemaal in als ……ja, als  wat….,koek?

Voorzitter Arjen v.d. Pol was weer terug van zijn USA rondreis en dankte in zijn narede Herman Huising en Faroek Ayube voor het umpiren, de gelukkig weer aanwezige Heleen Bax voor haar hulp bij het scoren en hij reikte de versierselen van de Man of the Match en de Star of the Day uit en memoreerde de beterschapskaart voor de ongelukkige Wilbert Stembord. Hij wenste iedereen een goede thuisreis , morgen gezond weer op en graag tot ziens bij Kampong komende dinsdag.

RUUD ACKERMANN EN HELEEN BAX

Fotoserie Sen.Ond. Excelsior 26 juni 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Verslag 19 juni 2018. DE VERRASSING VAN AJAX LEIDEN (20/6/2018)

Wij, als SO’ers, lopen met z’n alles toch al wat jaartjes mee in het cricketwereldje en dat we dan toch nog zo verrast kunnen worden als afgelopen dinsdag het geval was bij de hernieuwde kennismaking met Ajax Leiden. Wat een accommodatie, wat een perfecte ontvangst en wat een lekker veldje. Het liep voor geen meter dus hoefde niemand ver te lopen en waren de totalen ook niet zo hoog dus waren we bijtijds klaar. En dan ook nog mooi weer, vergeleken met de kou en het kunstgras van verleden week bij VOC kon het contrast niet groter zijn.

Ajax, opgericht in 1892, speelt dit jaar voor het eerst op dit nieuwe complex en het daarbij behorende clubhuis annex kleedgelegenheid. Iedereen is het er over eens: dit is een geweldige aanwinst voor Leiden zowel qua voetbal als qua cricket accommodatie . De Ajax-Sportman-Combinatie is de hoofdbespeler en velen zullen zich nog het veld midden in de bebouwde kom van Oegstgeest herinneren. Na wat tijdelijke behuizingen is men nu helemaal gelukkig met dit stekkie waar de voetbal- en de cricketafdeling na een scheiding van 45 jaar weer verenigd zijn.

Dan de wedstrijd. Laten we zeggen…….., die was geanimeerd. Echt veel spectaculairs viel er niet te genieten. Geeft niks, ’t is maar een spelletje, dagbesteding voor ouwe reuzen.

De captains Ashraf Jamal en Mans de Rooy kregen het boeltje pas tegen half één op gang. Hans Noorhoff (23 n.o.) als topscorer met Junior James (21 n.o.) als goede tweede. Einde op 135 voor 6. Boepie Changoer 2 – 19 waarvan de laatste drie overs maidens resp. wicket maidens waren. Keurig, slechts 23 extra’s. Als substitute fielder ving Amin Kasam de laatste twee batsmen uit.

Je zou zeggen, die 135 runs maken die makkers van Ashraf wel even. Helemaal mis. Alleen Robbert de Rooy (29) en Mohamed Naziem (29) vertoonden enige strijdlust. Gevolg 109 a.o. Aad de Neef twee scalpen achter de palen . Een ontketende Junior James (4-27) werd later gehuldigd als Star of the Day. Scoorde team één 70 van de 135 runs als singles, team twee deed met 46 singles van de 109 er nauwelijks voor onder. Je kan het niet geloven, Jaap Mulder 9 eentjes van zijn 12 runs! Maar….. het veld liep zeldzaam slecht en de boundary was ver weg.

Maar zoals gezegd, het was genoeglijk en het werd nóg leuker na afloop. Op het gigantische terras naast het idem clubhuis werd een lekker drankje gedronken, onder een fel blauwe lucht, met een grote variatie aan etenswaren.

Het werd ook tijd onze gastheer en vrouw, te weten Frits de Jong en Eugenie van Leeuwen, beiden ontsproten uit cricketfamilies, te bedanken voor hun inzet op deze dag. Vanaf de koekjes bij de koffie, de smakelijke lunch (met aardbeien) en de hapjes na afloop, het smaakte naar meer. Dat laatste gaat ook zeker gebeuren want Frits suggereerde voor volgende jaar een dubbele herhaling te plannen. De lovende woorden van p.v.v. Voorzitter Hans Noorhoff die gepaard gingen met een flesje wijn, moest het duo paaien voor méér Ajax Leiden in 2019.

In zijn slotwoord vergat Hans ook de dames niet te bedanken voor hun aanwezigheid, inclusief Henriëtte de Rooy, Charry van Leeuwen en Mieke Hoogervorst. Ook Dirk Coster was weer present en zagen we Rob de Haas als umpire en Willem de Jonge van Ellemeet als belangstellende.

Volgende week zijn we te gast bij onze vrienden van Excelsior. Alle reden om naar uit te kijken.

RUUD ACKERMANN/ALBERT VAN NIEROP (die gelijk drie weken naar de USA gaat, veel plezier Albert).

Fotoserie Sen.Ond. Ajax Leiden 19 juni 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 12 juni op VOC. EERSTE ECHTE KOU DIT S.O. SEIZOEN

Konden we verleden week een juichend verhaal maken over de wedstrijd in Eefde, de zevende pot, nu in Schiebroek bij VOC was in veel opzichten een stapje terug. Alleen het weer al, dat scheelde een trui, maar het bleef droog.
En dan het veld, kon het ongezelliger? Als je dan óók nog met 74 runs en 6 wickets de bietenbrug op gaat……..

Tot zo ver somberman want dat veld was al bekend en het liep toch goed? Ruim 420 runs in 80 overs, dat is toch keurig? De koffie was goed, de lunch met warme broodjes en kroketten excellent. Allemaal een kwestie van aanpassen want uiteindelijk zijn we maar een stelletje verwende ouderlingen……….!

Captains Mans de Rooy en Gerard de Leede zorgden voor een tijdige start met eerstgenoemde als eerste aan slag. Liefst zes van zijn mannen gingen retired waarvan er één een tweede beurt kreeg, Mohamed Naziem met 45 topscoorder met dank aan Robbert de Rooy die hem in zijn tweede over liet vallen. Mohamed’s teamgenoten deden hem braaf na en al dat slaggeweld eindigde pas bij 247 runs voor het verlies van 4 wickets! Laat de rekenmeesters maar eens kijken of dat een record is. Vrijwel iedereen kwam tot een flinke score met Ashraf Jamal (eerste bal gemist) en Deo Misier beiden met 28 in de subtop. Zullen we de bowlingcijfers maar overslaan? Aad de Neef, vandaag p.v.v. penningmeester, ving Peter van Giezen (16) achter de palen uit. Pieter Bertels was volop in training voor de plaatselijke voetbalclub maar zijn schoptechniek kan beter.

Na de reeds gememoreerde prima lunch, aan Gerard de Leede c.s. de schier onmogelijke taak het target van 248 binnen te halen. Welnu, Robbert de Rooy (40) deed een stoere poging. Hans Noorhoff (wéér hij) met 25 kon nog volgen maar daarna was het pas batsman nummer 10 die kon excelleren. In zijn eerste wedstrijd van dit seizoen, zijn doorbraak, scoorde Gerard v.d. Meij onder luid gejuich vanaf de kant, 21 puntgave runs tot Peter v. Giezen hem fraai uitving. “Meer dan in het hele seizoen 2017”, was Gerard’s reactie. Verder dan 173 a.o. liet Mans het niet komen. Zeven bowlers verdeelden de wickets.

Inmiddels was het Nederlands Elftal op het graswicket begonnen tegen Ierland en konden we de spannende slotfase meebeleven(2-0). Intussen kon Hans Noorhoff de Star of the Day diploma uitreiken aan Gerard v.d. Meij en werd de beterschaps kaart voor Dirk Coster door een ieder getekend. Alles met zijn tweede knieoperatie is goed gegaan en we zien hem in Hengelo. Faroek Ajube werd bedankt voor zijn 80 overs umpiren en de dames voor hun aanwezigheid. Ook Heleen Bax en An Bierhuizen waren weer present, waarvan akte.

Volgende week Ajax Leiden, we hopen in de zon!
RUUD ACKERMAN EN ALBERT VAN NIEROP.

Fotoserie Sen.Ond. VOC 12 juni 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 5 juni bij Gelre   “A GLORIOUS DAY IN THE PARK  (07-06-2018)

Hoewel altijd fel tegen de verengelsing van de Nederlandse  taal , móét er boven dit verslagje een kop in het Engels staan. Principes zijn leuk maar je moet er óók vanaf kunnen stappen. Bij deze. Wat was  namelijk het geval, de heren van de SO en een flinke schare dames hebben dinsdag in Eefde  een geweldige cricketmiddag beleefd. Alles klopte. De ontvangst ter plaatse, het weer dat rond het middaguur zonnig werd en bleef, de wedstrijd zelf en de sfeer daar rondom.

Het deed Uw verslaggever sterk denken aan reisjes naar Kent in de jaren 50 met VUC en latere vakanties met het gezin waarbij pittoreske cricketvelden als bij toeval op ons pad kwamen. Bent U er nog? Ik liet me even gaan……….zo leuk was het dinsdag!

Om de dag wat minder vrolijk te beginnen werd eerst het overlijden van het ere-lid Klaas Vervelde (94) herdacht.

Arthur van Lunszen en Mans de Rooy voerden daarna de troepen aan. Mans ging eerst batten en de 170 voor 6 na de 40 overs waren vooral het werk van vicevoorzitter S.O. Hans Noorhoff die helemaal los is en 48 runs not out, liet noteren. Roelof Kruijshoop met 27 runs kwam nog in de buurt en verdiende Ellen Santcroos ons aller waardering voor haar acht runs. Vijf bowlers verdeelden de wickets waarbij Robbert de Rooy met 11 wides en 1- 58 beter kan. Op één na werd iedereen gebowld.

De prima lunch werd traditioneel  gedragen door zelfgemaakte  kippen-groentensoep en vers brood belegd met o.a. Gelderse kaas.

Dat gaf de mannen van Arthur net dat beetje spirit om het totaal succesvol aan te vallen. Wim Veenendaal gaf het goede voorbeeld (17 ret) en Walter Prescod zette dat voort met 44 ret. Zeker vermeldenswaard waren de drie zessen op rij van Arnout Cohen Tervaert. Amin Kasam (27 no) en  Arthur v. Lunszen (17) zorgden voor de rest en om even over vijf en na 30 overs  kon de nazit beginnen, 171 voor 6. Op twee lbw’s na werd ook hier iedereen gebowld. Theo Burki (3-29) en Wim van der Loos (2-17) die al in zijn eerste over succes had, zagen geen kans de nederlaag te voorkomen.

Ook deze 3e innings was stijlvol. In een komische act voor twee Heren, vatte Arthur en Mans de wedstrijd samen. Het kwam erop neer dat ook zij vonden dat dit de manier is om cricket te spelen. Sportief en lachen na een LBW. Farouk Ajube was geblesseerd maar kon vrijwel de hele wedstrijd umpiren daarbij geholpen door Loek Hartong. Zijn broer Georg, Rob de Haas en Wim Neleman bevolkten de tribune. Bas de Gaay Fortman had het veld niet kunnen vinden .

RUUD ACKERMAN  met hulp van Albert van Nierop

Fotoserie Sen.Ond. Gelre 5 juni 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 29 mei bij VRA   OVER DE S.O. BIJ VRA EN HET ONWEER (31-05-2018)

Het is er dan bij de vijfde SO wedstrijd dan toch van gekomen. Regen! Althans, vooral de dreiging voor regen want echt geregend heeft het helemaal niet. Na een zonnige en bloedhete dag ging het tegen vijf uur dan bijna mis. VRA’s terreinman was genoodzaakt de covers  op het geprepareerde graswicket te rijden en één screen neer te halen. Harde windstoten met regen en hagel waren er voorspeld en hij wilde, volkomen terecht, schade voorkomen.

Maar ook al bleef het droog, cricket was niet meer mogelijk en een vervroegde derde innings werd ons deel. Wie dat vervelend vond? Niemand behalve Willem Naujoks en Donald Noorhoff? De eerste had wel 4 uur autorijden geofferd voor deze dag en de tweede was niet lekker en zuchtte opgelucht. Vóórdat het zover was waren er drie honden die elkaar niet zo leuk vonden en dus veel herrie maakten, maar óók 61 overs gespeeld, verdeeld over de 40 van Faroek Ajube en zijn kornuiten en 21 van tegenstrever Mans de Rooy c.s.

Het  team van eerst genoemde deed het prima en kwam tot 205 runs voor het verlies van drie wickets. De toppers aan bat waren Amin Kasam (22 ret.) Robbert de Rooy ( fraai 44 n.o. en mijn Man of the Match), Junior James ( 31 ret), Hans Noorhoff die zijn goede spel doorzet maar wel een dooie vangkans weg gaf (25 ret.) Faroek Ajube (16 ret) en ten slotte Aad de Neef (22 n.o.) Pieter Bertels vond zijn eerste bal zoooo lekker…. dus een golden duck! Slechts 9 wides! We slaan de bowlingcijfers maar over, dat snapt U.

Een speciaal woord over de lunch. De assistente van Paul Polak had schalen met gesmeerde boterhammen klaar staan, heerlijk vers en belegd. Weinig rommel iedereen snel voorzien van hammetjes en een glas melk. Perfect! Ja, en dan de tweede innings.

 

Afgezien van de regendreiging was er verder geen dreiging. De warmte had de spieren slap gemaakt dus de score schoot niet op. Afgezien van Mohamed Naziem (28 ret), Bernhard Smoor (11 ret)was het allemaal van een traagheid, enorm,  en verder dan 77-3 liet Faroek het dan ook niet komen. Junior James nam in 6 overs 2-10 en toen ….. douchen.

Nog even over de ooievaar bij Sparta verleden week, alle dames zaten rustig langs de kant dus was het een ooievaar van niks. Geen Man of the Match vandaag.

Volgende week weer,  in Zutphen.

RUUD  ACKERMANN (met dank voor Albert v. Nierop voor de elektronica)

Fotoserie Sen.Ond. VRA 29 mei 2018  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 22 mei bij Sparta   Ach, het is maar een spelletje……maar ondertussen. (24-05-2018)

Bloedserieus was ook het vierde SO potje. Ditmaal in Capelle a/d/ IJssel, op het riante onderkomen van topklasseclub Sparta. Op een paar spettertjes na, helemaal in het begin, was het ook tijdens deze ontmoeting zomers weer. Hoe lang gaan we dit volhouden?

Gerard de Leede en Mans de Rooy hadden beiden de beschikking over een compleet elftal en na de koffie met cake trokken de mannen van de Leede  als eerste naar de wickets en ze deden dat lang niet slecht want uiteindelijk kwamen zij tot 179 runs en verloren daarbij slechts 5 wickets. Laten we de bowlingcijfers dus maar overslaan en ons beperken tot de rungetters, die waren er genoeg. Zo was daar ene Mohamed Nazien (28 no), Arthur van Lunszen (22), Simon Santcroos ( 17 no) en in een kwispelende staart Chris van Weel (21 no) en Donald Noorhoff (21 no). Aad de Neef liet twee slachtoffers noteren. Wat was er verder nog? Welnu de LBW van Gerard de Leede op zijn eerste bal en de twee overs die Aad van Troost bowlde die hem twee wickets opleverde maar toch werd afgezet, dat snap je toch niet! Amin Kasam met 2-29 kreeg 8 overs en captain Mans de Rooy óók 8 overs met 1-42 als resultaat. Ik schrijf het alleen maar op, oordeel zelf. Overigens, de 40 overs in deze inning kostte bijna 3 uur speeltijd………….

Na een smakelijke lunch trokken de mannen van Mans de Rooy ten strijde en gezegd moet worden dat er geen kansen waren voor deze makkers. Op geen enkel moment kwam men ook maar in de buurt van een overwinning, maar ach………. het is maar een spelletje. Toch? Deo Misier (30 no) deed er alles aan. Mans de Rooy (17 no) probeerde hem te volgen  maar verder dan 132 voor 8 kwam men niet. Twee run outs, die van Alan Tomlinson dankzij Amin Kasam en Jaap Mulder die het zelf deed, een vangetje van Hans Noorhoff met een kek sprongetje  en een sterk bowlende Mohamed Naziem (3-20) waren mede oorzaak van de overwinning van Gerard de Leede en zijn mannen. Terwijl Dick Rigbers werd bijgepraat door Mr. Sparta Jorg Kamerbeek gingen Mans c.s. de bietenbrug op. Verder was vermeldenswaard: gastheer Nasser werd de ‘Star of the Day’,  het elektronische scoringbord  van Belgisch fabricaat (!!) was een deel van de middag defect of werkte op half vermogen, voor Albert van Nierop geen enkel probleem, hij switchte moeiteloos naar een handbediend bord en, na enige reparatiewerkzaamheden, weer terug, en tenslotte, er was weer een flink groepje dames aanwezig waaronder gelukkig weer Heleen Bax.

ZIEN WIJ U ALLEN VOLGENDE WEEK IN AMSTELVEEN BIJ VRA? 

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Sparta 22 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 15 mei 2018 bij ACC   JEETJE………………..GEEF MIJ ELKE WEEK ZO’N POT!! (17-05-2018)

Natuurlijk moet de ideale cricketwedstrijd aan een heleboel voorwaarden voldoen. Van het kopje koffie met een vers koekje vooraf tot een idem koud pilsje na afloop. Een voedzame doch lekkere lunch, twee en twintig goeie kerels etc. etc.Welnu, de wedstrijd van  dinsdag op ACC  voldeed echt niet aan álle hoge eisen maar wel aan een heleboel en in elk geval aan méér dan bij de gemiddelde SO pot. Al was het maar het weer……………!!

Over de krachtsverhouding van beide teams viel helemaal niets af te dingen. Een tie was het resultaat, 159 – 159 na 79 van de 80 beschikbare overtjes. Iedereen, op de geblesseerde Wijnand van Eck na, heeft gebat. De details. Met Gerard van Vuuren en Louk Hartong als umpires ging het team van Walter Prescod eerst batten en Erik de Haard (22), M. Naziem (24) en de met jeugdig elan spelende Satar Alladin (20) deden het prima. Deo Misier ving Walter Prescod fraai uit maar mistte even later een dooie waarmee Donald Noorhoff een tweede leven kreeg. De wickets werden verdeeld door 7 bowlers en alleen Amin Kasam kreeg twee slachtoffers in de boeken.

Klokslag drie uur werd de meer dan smakelijke lunch genuttigd waarna Arjen v.d. Pol c.s. ten aanval trok. Keurig op schema werkte dit team naar een climax. Een hoofdrol was er voor Deo Misier (40 n.o.6 x 4 en “Star of the Day”!!)  met Robbert de Rooy (38) als goede tweede. Bij de bowlers blesseerde Ashraf Jamal zich en pakte Faroek Ajube en Walter Prescod 2 wickets terwijl Arnout Cohen Terwaert met nul voor25 runs in 8 overs  goedkoop was. Hans Noorhoff ( run out via Simon Sanctroos, Satar Alladin en Donald Noorhoff) lijkt met 14 runs de juiste slag (bijna) te pakken te hebben. Natuurlijk was de slotfase een heel gedoe. De 159 runs kwamen langzaam dichterbij. Een dramatische run out van Aad van Troost, twee LBW’s  en twee run outs leken steeds weer roet in het eten te gooien maar Alan Tomlinson, Hans Noorhoff, Arjen v.d. Pol  en Aad de Neef hielden de rug en het bat meestal net recht genoeg om tot een gelijke stand te komen.

Eind goed, al goed! Het venijn zit, zoals altijd in de  staart: een iets pro actievere houding bij klusjes als umpiren, vlaggetjes uitzetten, water halen etc. zou velen van de SO’ers niet misstaan.

Volgende week Sparta, hopelijk met Georg, Mans Peter, Herman, Roelof, Bas en Wilbert etc.

OK? RUUD ACKERMAN M.M.V. ALBERT VAN NIEROP.

Fotoserie Sen.Ond. ACC   15 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 8 mei 2018 bij Kampong  SLAPPE POT MAAR WEL MOOI WEER!!  (09-05-2018) 

Onder het motto “je kunt niet alles hebben” zullen de meeste SO’ers  best wel goede herinneringen overhouden aan de pot van dinsdag op Kampong. Maar wat was er dan níét goed? Immers de cappuccino was prima,  het veld liep als een hsl, er werden 340 runs gescoord, een vorstelijke lunch, al was het bijna half vier (daar moeten we toch nog eens over hebben!!) ,iedereen heeft kunnen batten, en ga zo maar door en toch…………een slappe pot cricket en dan viel de maaltijd na afloop ook nog ietwat tegen.

Misschien was de kracht van beide team niet in balans, was het te warm, was Vrouwe Fortuna wispelturig……………..wie het weet mag het zeggen. Of, weet je wat, zeg maar niks en beperk je tot de feiten in het scoringboek. Die liegen er niet om. Twaalf uur acht eerste bal geworpen door het team van Arjen v.d. Pol met na 5 overs al 43 runs op het bord.De eerste 5 batsmen gingen retired met 25 runs achter hun naam of na 10 overs speeltijd. Mohammed Naziem (26), Deo Misier (25), Mans de Rooy 6x1 in 10 overs als dissonant, Amin Kasam (25) en dan even later Herman v.d. Horst met 24  en Wilbert Stembord met 20 runs, het kon niet op. De overs konden wel op. Het totaal was intussen opgelopen tot 205  en dat voor 5 echte wickets. Mr. Extra deed ook mee met 46 stuks. De bowlingcijfers waren natuurlijk om te huilen met Pieter Bertels als breed grijnzende uitzondering, 2 voor 24 in 6 overs. Van de in totaal 11 beschikbare wickets konden 7 bowlers er slechts drie verschalken. Peter van Giezen ging met een pijnlijke  rug naar de kant.

Na de boterham en al het andere lekkers dat Floris Jansen en zijn vrouw ons presenteerden ging het team van Arjen van der Pol met de moed der wanhoop op jacht naar de gewenste monsterscore. We laten de lezer niet te lang in spanning zitten……………Met maar liefst 70 runs ging Arjen c.s. de bietenbrug op. Na 34 3/6 over gooide Arjen de gloves op de mat. Moeizaam kwamen er 136 runs op het bord. Het heilige geloof ontbrak, ja, en dan wordt het een moeilijke zaak.Het ging allemaal te langzaam en zonder overtuiging. Ashraf Jamal werd met 22 n.o. topscore gevolgd door Hans Noorhoff (16), Satar Alladin (16n.o.) en Bernhard Smoor, de debutant ( 18n.o.). Traditiegetrouw was Amin Kasam met 3 – 26 de gevaarlijkste werper en Donald Noorhoff de beste vanger (3x). Helaas ontstond er enig rumoer rond de vang van Mohammed Naziem waar Pieter Bertels het slachtoffer van werd. De vang was 100% onreglementair en dus ongeldig. Dat had anders gemoeten Heren!.

Inmiddels was de avond gevallen en stond het bier en de bitterballen  klaar. Als ‘Star of the Day’werd  Albert van Nierop gekozen. Zijn aanwezigheid en zijn hernieuwde inzet rondom het scoringbord dwong respect af.

Volgende week ACC uit, laten we hopen op nieuw elan.

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Kampong   8 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 1 mei 2018 bij Quick 1888   ‘SENIOREN ONDERLINGE’  CRITICASTEN IN HEMD GEZET (03-05-2018)

Je kunt van de SO spelers veel zeggen en toegegeven, soms zit in de vaak schampere opmerkingen wel een kleine kern van waarheid, maar het zijn, als het moet, óók bikkels. Het bewijs? Jl. dinsdag, eerste wedstrijd van het seizoen 2018, dagenlang zware slagregens geven veel wateroverlast, temperaturen amper boven de 10°C en alleen buienradar zag een lichtpuntje en toch…………..22 spelers present op het terrein van Quick 1888 te Nijmegen, en óók nog op tijd.

Twee zorgvuldig samengestelde teams onder leiding van Mans de Rooy en Gerard de Leede konden hooguit gehinderd door windkracht 7 en later een dikke 4 aan de slag. Met 160 runs moet captain Gerard de Leede (16) tevreden zijn geweest. Vooral Peter van Giezen (39, 2x6) was hem behulpzaam. Simon Santcroos met 10 n.o., M. Naziem 17, Walter Prescod 18, en Wim Veenendaal met 12 volgden de leider. Wijnand van Eck was de grootste pechvogel. Hij werd zonder te scoren dankzij een yes/no/helaas gevalletje door Wim Veenendaal naar de kant verwezen maar accepteerde grootmoedig Wim’s excuses. Bij de bowlers deed Mans wat van een captain mag worden verwacht 3-24. Alle andere werpers kwamen niet verder dan één wicket elk, op zich óók wel weer netjes. Ook 34 extra’s telden lekker aan.
Ook bijzonder: Herman v.d. Horst kan niet alleen amuseren op een jubileumfeest maar ook vangen behoort tot zijn repertoire, 2x maar liefst!
Over de lunch niets dan goeds en samen met de comfortabele huisvesting van Quick 1888 en het fraaie veld was ook op het niet sportieve vlak dit een prima dag.

Natuurlijk moest de 2e inning nog komen. Tijdens de 38 3/6 overs van team de Rooy kwamen er precies 100 runs in de boeken. Amin Kasam (27) deed er alles aan maar dat was het dan ook. Zelfs de twee “dooie” missers van Wim v.d. Loos konden niet helpen. Mans de Rooy met 10 en Aad van Troost met 11, konden het tij niet doen keren. Gerard de Leede, wéér hij, bowlde 3-22 in 7, Wim van der Loos 0-33 in 8, best netjes, Faroek Ajube 2-16 in 8, M. Naziem 2–10 in 7 3/6 helemaal top en Walter Prescod 2-18 in 8. Mr Extra was met 28 top scorer . Hier was het Aad de Neef die twee fraaie vangen liet noteren.

Na afloop was het weer ouderwets gezellig, of het geen winter is geweest. Oók langzamerhand traditioneel is het bedanken van de umpires door Voorzitter Arjen van der Pol. Georg Rijken 100% en Gerard van Vuuren een gewaardeerde 50% van de overs, verdienen alle lof gezien het weer dat trouwens fraai opknapte in de middag. De free hits waren nauwelijks een item deze wedstrijd. Tot slot: Stars of the Day vandaag het echtpaar Ackermann, dus die zijn ook weer voor een seizoen gecontracteerd.

Alle nieuwigheden moeten wennen, zo ook de nieuwe spelregels. Misschien maken we het allemaal wat te ingewikkeld en nemen we te veel hooi op de vork. Zolang echter de sfeer er niet door in het gedrang komt lukt het allemaal nog wel en wachten we de evaluatie rustig af.

Volgende week naar Kampong met de mogelijkheid na afloop te blijven eten. Opgeven bij Gerard van Vuuren. Van harte aanbevolen door:  

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Quick 1888   1 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Programma 2018

Naar het inschrijfformulier
reeds gespeeld nog te spelen afgelast toer
datum dag aanvang veld plaats opmerking
01-05-2018 dinsdag 12:00 Quick 1888 Nijmegen  
08-05-2018 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
15-05-2018 dinsdag 12:00 ACC Amstelveen  
22-05-2018 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel  
29-05-2018 dinsdag 12:00 VRA Amstelveen  
05-06-2018 dinsdag 12:00 Gelre  Eefde  
12-06-2018 dinsdag 12:00 VOC Rotterdam  
19-06-2018 dinsdag 12:00 Ajax Leiden  
26-06-2018 dinsdag 12:00 Excelsior '20 Schiedam  
03-07-2018 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
10-07-2018 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel  
16-07-2018 maandag Toer aankomst Hotel v.d. Valk HENGELO (zie onderaan pagina)
17-07-2018 dinsdag 12:00 MCC Hengelo Hengelo Toer naar het Oosten
18-07-2018 woensdag 14:00 Twenty/20 Hengelo Toer naar het Oosten
19-07-2018 donderdag 12:00 Salland Deventer Toer naar het Oosten
24-08-2018 dinsdag VRIJ i.v.m. 4-Landen Toernooi
31-07-2018 dinsdag 12:00 VCC Voorburg  
07-08-2018 dinsdag 12:00 Bloemendaal Bloemendaal  
14-08-2018 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a/d IJssel was Qui Vive
21-08-2018 dinsdag 12:00 MOP Vught  
28-08-2018 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
31-08-2018 maandag 12:00 ACC Amstelveen ingelaste wedstrijd
04-09-2018 dinsdag 12:00 Hermes DVS Schiedam Slotwedstrijd met buffet en dans

TOER naar het Oosten:

Opgave voor slapen (en eten) in Hotel v.d. Valk Hengelo tijdens de toer naar het Oosten bij Arjen van de Pol: apolmssn @ gmail.com (spaties verwijderen). Met vermelding van 1 of 2 personen graag.

De kosten voor een kamer (1 of 2 personen) met het grote ontbijtbuffet voor 3 nachten bedragen totaal € 163, exclusief toeristenbelasting.