Still Going Strong Cricket Club

Programma en verslagen wedstrijden Senioren Onderlinge 2018


De Senioren Onderlinge biedt oudere leden de mogelijkheid om in onderlinge wedstrijden (ca. 20 per jaar) bij gastverenigingen in Nederland de cricketsport te blijven spelen dan wel betrokken te zijn bij het spelen van cricket door collega-ouderen. Dat in een sportieve en sociale sfeer met partners en ongeacht niveau en fysieke gesteldheid. Waarlijk Still Going Strong! 

Om de wedstrijden aantrekkelijk en speelbaar te houden gelden een beperkt aantal afspraken met wijziging van de normaal geldende spelregels.
Naar de wedstrijdafspraken SO

Inschrijven bij de secretaris Hans Noorhoff: onderlinge @ sgs-cricket.nl (spaties verwijderen).

link naar het Programma 2018

Verslag 15 mei 2018 bij ACC   JEETJE………………..GEEF MIJ ELKE WEEK ZO’N POT!! (17-05-2018)

Natuurlijk moet de ideale cricketwedstrijd aan een heleboel voorwaarden voldoen. Van het kopje koffie met een vers koekje vooraf tot een idem koud pilsje na afloop. Een voedzame doch lekkere lunch, twee en twintig goeie kerels etc. etc.Welnu, de wedstrijd van  dinsdag op ACC  voldeed echt niet aan álle hoge eisen maar wel aan een heleboel en in elk geval aan méér dan bij de gemiddelde SO pot. Al was het maar het weer……………!!

Over de krachtsverhouding van beide teams viel helemaal niets af te dingen. Een tie was het resultaat, 159 – 159 na 79 van de 80 beschikbare overtjes. Iedereen, op de geblesseerde Wijnand van Eck na, heeft gebat. De details. Met Gerard van Vuuren en Louk Hartong als umpires ging het team van Walter Prescod eerst batten en Erik de Haard (22), M. Naziem (24) en de met jeugdig elan spelende Satar Alladin (20) deden het prima. Deo Misier ving Walter Prescod fraai uit maar mistte even later een dooie waarmee Donald Noorhoff een tweede leven kreeg. De wickets werden verdeeld door 7 bowlers en alleen Amin Kasam kreeg twee slachtoffers in de boeken.

Klokslag drie uur werd de meer dan smakelijke lunch genuttigd waarna Arjen v.d. Pol c.s. ten aanval trok. Keurig op schema werkte dit team naar een climax. Een hoofdrol was er voor Deo Misier (40 n.o.6 x 4 en “Star of the Day”!!)  met Robbert de Rooy (38) als goede tweede. Bij de bowlers blesseerde Ashraf Jamal zich en pakte Faroek Ajube en Walter Prescod 2 wickets terwijl Arnout Cohen Terwaert met nul voor25 runs in 8 overs  goedkoop was. Hans Noorhoff ( run out via Simon Sanctroos, Satar Alladin en Donald Noorhoff) lijkt met 14 runs de juiste slag (bijna) te pakken te hebben. Natuurlijk was de slotfase een heel gedoe. De 159 runs kwamen langzaam dichterbij. Een dramatische run out van Aad van Troost, twee LBW’s  en twee run outs leken steeds weer roet in het eten te gooien maar Alan Tomlinson, Hans Noorhoff, Arjen v.d. Pol  en Aad de Neef hielden de rug en het bat meestal net recht genoeg om tot een gelijke stand te komen.

Eind goed, al goed! Het venijn zit, zoals altijd in de  staart: een iets pro actievere houding bij klusjes als umpiren, vlaggetjes uitzetten, water halen etc. zou velen van de SO’ers niet misstaan.

Volgende week Sparta, hopelijk met Georg, Mans Peter, Herman, Roelof, Bas en Wilbert etc.

OK? RUUD ACKERMAN M.M.V. ALBERT VAN NIEROP.

Fotoserie Sen.Ond. ACC   15 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 8 mei 2018 bij Kampong  SLAPPE POT MAAR WEL MOOI WEER!!  (09-05-2018) 

Onder het motto “je kunt niet alles hebben” zullen de meeste SO’ers  best wel goede herinneringen overhouden aan de pot van dinsdag op Kampong. Maar wat was er dan níét goed? Immers de cappuccino was prima,  het veld liep als een hsl, er werden 340 runs gescoord, een vorstelijke lunch, al was het bijna half vier (daar moeten we toch nog eens over hebben!!) ,iedereen heeft kunnen batten, en ga zo maar door en toch…………een slappe pot cricket en dan viel de maaltijd na afloop ook nog ietwat tegen.

Misschien was de kracht van beide team niet in balans, was het te warm, was Vrouwe Fortuna wispelturig……………..wie het weet mag het zeggen. Of, weet je wat, zeg maar niks en beperk je tot de feiten in het scoringboek. Die liegen er niet om. Twaalf uur acht eerste bal geworpen door het team van Arjen v.d. Pol met na 5 overs al 43 runs op het bord.De eerste 5 batsmen gingen retired met 25 runs achter hun naam of na 10 overs speeltijd. Mohammed Naziem (26), Deo Misier (25), Mans de Rooy 6x1 in 10 overs als dissonant, Amin Kasam (25) en dan even later Herman v.d. Horst met 24  en Wilbert Stembord met 20 runs, het kon niet op. De overs konden wel op. Het totaal was intussen opgelopen tot 205  en dat voor 5 echte wickets. Mr. Extra deed ook mee met 46 stuks. De bowlingcijfers waren natuurlijk om te huilen met Pieter Bertels als breed grijnzende uitzondering, 2 voor 24 in 6 overs. Van de in totaal 11 beschikbare wickets konden 7 bowlers er slechts drie verschalken. Peter van Giezen ging met een pijnlijke  rug naar de kant.

Na de boterham en al het andere lekkers dat Floris Jansen en zijn vrouw ons presenteerden ging het team van Arjen van der Pol met de moed der wanhoop op jacht naar de gewenste monsterscore. We laten de lezer niet te lang in spanning zitten……………Met maar liefst 70 runs ging Arjen c.s. de bietenbrug op. Na 34 3/6 over gooide Arjen de gloves op de mat. Moeizaam kwamen er 136 runs op het bord. Het heilige geloof ontbrak, ja, en dan wordt het een moeilijke zaak.Het ging allemaal te langzaam en zonder overtuiging. Ashraf Jamal werd met 22 n.o. topscore gevolgd door Hans Noorhoff (16), Satar Alladin (16n.o.) en Ben Smoor, de debutant ( 18n.o.). Traditiegetrouw was Amin Kasam met 3 – 26 de gevaarlijkste werper en Donald Noorhoff de beste vanger (3x). Helaas ontstond er enig rumoer rond de vang van Mohammed Naziem waar Pieter Bertels het slachtoffer van werd. De vang was 100% onreglementair en dus ongeldig. Dat had anders gemoeten Heren!.

Inmiddels was de avond gevallen en stond het bier en de bitterballen  klaar. Als ‘Star of the Day’werd  Albert van Nierop gekozen. Zijn aanwezigheid en zijn hernieuwde inzet rondom het scoringbord dwong respect af.

Volgende week ACC uit, laten we hopen op nieuw elan.

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Kampong   8 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 1 mei 2018 bij Quick 1888   ‘SENIOREN ONDERLINGE’  CRITICASTEN IN HEMD GEZET (03-05-2018)

Je kunt van de SO spelers veel zeggen en toegegeven, soms zit in de vaak schampere opmerkingen wel een kleine kern van waarheid, maar het zijn, als het moet, óók bikkels. Het bewijs? Jl. dinsdag, eerste wedstrijd van het seizoen 2018, dagenlang zware slagregens geven veel wateroverlast, temperaturen amper boven de 10°C en alleen buienradar zag een lichtpuntje en toch…………..22 spelers present op het terrein van Quick 1888 te Nijmegen, en óók nog op tijd.

Twee zorgvuldig samengestelde teams onder leiding van Mans de Rooy en Gerard de Leede konden hooguit gehinderd door windkracht 7 en later een dikke 4 aan de slag. Met 160 runs moet captain Gerard de Leede (16) tevreden zijn geweest. Vooral Peter van Giezen (39, 2x6) was hem behulpzaam. Simon Santcroos met 10 n.o., M. Naziem 17, Walter Prescod 18, en Wim Veenendaal met 12 volgden de leider. Wijnand van Eck was de grootste pechvogel. Hij werd zonder te scoren dankzij een yes/no/helaas gevalletje door Wim Veenendaal naar de kant verwezen maar accepteerde grootmoedig Wim’s excuses. Bij de bowlers deed Mans wat van een captain mag worden verwacht 3-24. Alle andere werpers kwamen niet verder dan één wicket elk, op zich óók wel weer netjes. Ook 34 extra’s telden lekker aan.
Ook bijzonder: Herman v.d. Horst kan niet alleen amuseren op een jubileumfeest maar ook vangen behoort tot zijn repertoire, 2x maar liefst!
Over de lunch niets dan goeds en samen met de comfortabele huisvesting van Quick 1888 en het fraaie veld was ook op het niet sportieve vlak dit een prima dag.

Natuurlijk moest de 2e inning nog komen. Tijdens de 38 3/6 overs van team de Rooy kwamen er precies 100 runs in de boeken. Amin Kasam (27) deed er alles aan maar dat was het dan ook. Zelfs de twee “dooie” missers van Wim v.d. Loos konden niet helpen. Mans de Rooy met 10 en Aad van Troost met 11, konden het tij niet doen keren. Gerard de Leede, wéér hij, bowlde 3-22 in 7, Wim van der Loos 0-33 in 8, best netjes, Faroek Ajube 2-16 in 8, M. Naziem 2–10 in 7 3/6 helemaal top en Walter Prescod 2-18 in 8. Mr Extra was met 28 top scorer . Hier was het Aad de Neef die twee fraaie vangen liet noteren.

Na afloop was het weer ouderwets gezellig, of het geen winter is geweest. Oók langzamerhand traditioneel is het bedanken van de umpires door Voorzitter Arjen van der Pol. Georg Rijken 100% en Gerard van Vuuren een gewaardeerde 50% van de overs, verdienen alle lof gezien het weer dat trouwens fraai opknapte in de middag. De free hits waren nauwelijks een item deze wedstrijd. Tot slot: Stars of the Day vandaag het echtpaar Ackermann, dus die zijn ook weer voor een seizoen gecontracteerd.

Alle nieuwigheden moeten wennen, zo ook de nieuwe spelregels. Misschien maken we het allemaal wat te ingewikkeld en nemen we te veel hooi op de vork. Zolang echter de sfeer er niet door in het gedrang komt lukt het allemaal nog wel en wachten we de evaluatie rustig af.

Volgende week naar Kampong met de mogelijkheid na afloop te blijven eten. Opgeven bij Gerard van Vuuren. Van harte aanbevolen door:  

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Quick 1888   1 mei 2018   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Programma 2018

Naar het inschrijfformulier
reeds gespeeld nog te spelen afgelast toer
datum dag aanvang veld plaats opmerking
01-05-2018 dinsdag 12:00 Quick 1888 Nijmegen  
08-05-2018 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
15-05-2018 dinsdag 12:00 ACC Amstelveen  
22-05-2018 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel  
29-05-2018 dinsdag 12:00 VRA Amstelveen  
05-06-2018 dinsdag 12:00 Gelre  Eefde  
12-06-2018 dinsdag 12:00 VOC Rotterdam  
19-06-2018 dinsdag 12:00 Ajax Leiden  
26-06-2018 dinsdag 12:00 Excelsior '20 Schiedam  
03-07-2018 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
10-07-2018 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel  
16-07-2018 maandag Toer aankomst Hotel v.d. Valk HENGELO (zie onderaan pagina)
17-07-2018 dinsdag 12:00 MCC Hengelo Hengelo Toer naar het Oosten
18-07-2018 woensdag 14:00 Twenty/20 Hengelo Toer naar het Oosten
19-07-2018 donderdag 12:00 Salland Deventer Toer naar het Oosten
24-08-2018 dinsdag VRIJ i.v.m. 4-Landen Toernooi
31-07-2018 dinsdag 12:00 VCC Voorburg  
07-08-2018 dinsdag 12:00 Bloemendaal Bloemendaal  
14-08-2018 dinsdag 12:00 Qui Vive Amsterdam  
21-08-2018 dinsdag 12:00 MOP Vught  
28-08-2018 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
04-09-2018 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel Slotwedstrijd met buffet en dans

TOER naar het Oosten:

Opgave voor slapen (en eten) in Hotel v.d. Valk Hengelo tijdens de toer naar het Oosten bij Arjen van de Pol: apolmssn @ gmail.com (spaties verwijderen). Met vermelding van 1 of 2 personen graag.

De kosten voor een kamer (1 of 2 personen) met het grote ontbijtbuffet voor 3 nachten bedragen totaal € 163, exclusief toeristenbelasting.