SENIOREN ONDERLINGE 2021        ►downloadinstructie foto's uit de fotopresentaties  .

De Senioren Onderlinge van S.G.S. laat met name oudere leden de cricketsport spelen in een sportieve en sociale sfeer met partners en dat ongeacht niveau en fysieke gesteldheid: Still Going Strong bij uitstek!

Algemeen: dinsdag is de vaste speeldag. Elke week van mei tot en met september.
Inschrijven kan d.m.v. invullen van het inschrijfformulier ◄◄◄ dat staat op deze pagina onder het wedstrijdprogramma.
Het ingevulde inschrijfformuliersturen aan dhr. H. Noorhoff, Hobbemalaan 24 C20, 3723 ES Bilthoven of per e-mail aan onderlinge @ sgs-cricket.nl (spaties verwijderen).
Ook een ad-hoc aanmelding voor een wedstrijd eveneens sturen op identieke wijze. Iedere cricketer doet actief mee door een klein aantal wedstrijdafspraken als wijziging op de normaal geldende wedstrijdregels. Essentieel is dat iedereen aan bat komt tijdens de innings. Lees hier de pdf afspraken 2021 of Word afspraken 2021

Klik hier voor het wedstrijdprogramma

Jaarboek Senioren Onderlinge met de SO Kwis is gereed  (24-12-2021)

Er zijn ondanks de beperkingen toch weer veel activiteiten geweest.
Hierbij de nu al traditioneel geworden presentatie die is gemaakt door Donald Noorhoff over het jaar 2021.
Veel leesplezier en vergeet niet de kwis te maken e n de antwoorden in te sturen.

De antwoorden verschillen alle 25. Liefst ontvangen wij de antwoorden genummerd: 1. Mmmmm, 2. Nnnnnnn, 3, ………….,enz. Maar zonder nummering mag ook.
Uw antwoorden opsturen aan: apolmssn @ gmail.com met duidelijke vermelding van uw naam.
De uiterste datum van inzending van uw speurwerk is zondag 2 januari 2022

Klik op het plaatje en het jaarboek opent als PDF in een nieuw scherm. 

Najaarsbijeenkomst Senioren-Onderlinge op 14 december 2021 afgelast  (09-11-2021)

De commissie Senioren Onderlinge heeft besloten om de geplande Najaarsbijeenkomst die zou plaatsvinden op 14 december 2021 in Breukelen af te gelasten.

Het is erg jammer, maar het is in relatie tot de sterk stijgende Coronabesmettingen en de vele opnames in de ziekenhuizen en op de Intensive Care afdelingen onverantwoord om met een groep SGS'ers bij elkaar te komen.

De Commissie Senioren-Onderlinge

.

14 september 2021: ALTIJD WAT  IN NIJMEGEN, S.O. 14 SEPTEMBER 2021  (15-09-2021)

Met de wetenschap dat er aan alles een eind komt, waren we dinsdag al blij dat het pas om half vijf ging regenen. Zo’n eind hadden we niet in gedachten maar vooruit, met een doekje en een droge bal konden we deze dertiende SO editie nog afmaken. Verleden jaar was het te warm en eerder da t jaar te koud, altijd wat daar. Wanneer we het gebrek aan spanning even vergeten, kunnen we vaststellen dat het verder een waardig slot was. Dus ook aan deze serie verslagen komt hierbij een eind.

Wat hebben we beleefd? Het was een drukte van belang in het fraaie Quick 1880 complex maar keurig op tijd kon captain Walter Prescod Johan Vriezen met Anan Lakhai naar de wickets sturen. Met succes want met resp. 34  in twee beurten en 29 runs n.o. zat er vanaf het begin een hoog totaal in het vooruitzicht. Uiteindelijk werd dat 191 voor 7 want Junior James (26 n.o.) en Walter Prescod himself (40 n.o.) hadden weinig ontzag  voor de bowlery van het Costerteam die overigens slechts  15 wides produceerde. Mohammad Nazim (3-55) kwam het beste weg in dit slaggeweld evenals Deo  Misier met 2-34, beiden in 8 overs.

De lunch om drie uur was keurig verzorgd met warme pistoletjes, daar zijn we gek op en ze vlogen dan ook weg, samen met de croquetten die prompt moesten worden bij-gebakken.

De inning van de Coster Eleven was weinig spectaculair en vanaf bal één was het scoringtempo ver onder de maat. Men bleef wel staan, vier man op rij retired wegens de 10 overs maar pas na 33 overs werd de 100 gepasseerd. Deo Misier werd top score met 24 runs, Hans Noorhoff 16 met zijn eerste vier van dit seizoen. Mohammad Nazim 16*. Slechts 14 wides dus dat telt óók niet lekker aan. Vanaf 16.45 uur ging het ook nog regenen maar net niet erg genoeg om te stoppen maar het scoringstempo ging nog verder omlaag met als gevolg 7 maidens in de slotfase. Op 106 voor 4 kwam het einde aan deze martelgang. Op naar het droge terras van het clubhuis voor de derde inning. Bij zo’n laatste wedstrijd is een speech niet te voorkomen maar reserve voorzitter Hans Noorhoff kweet zich mooi van deze taak. De nodige flessen prosecco wisselden van eigenaar. Eén ging er naar Johan Vriezen wegens zijn kilometers vretende deelname aan de S.O. wedstrijden, één ging er naar Deo Misier wegens zijn taxi klussen, Pieter van Noord kreeg er een als aanmoedigingsprijs, ondergetekende idem voor de wekelijkse  scoring-verslaggevingsactiviteit. Misschien ben ik er nog een vergeten. Wel wil ik hier Donald Noorhoff noemen. Hij speelde alle wedstrijden mee, maakte duizenden foto’s , bewerkte deze en stuurden ze naar Roelof Kruijshoop  voor de website. Ook Roelof verdient onze dank voor de snelle verwerking van de verslagen op de SGS site.

Na Hans nam Arjen van de Pol het woord om op zijn beurt zijn mede-commissieleden te bedanken voor hun inzet. Wegens zijn ziekte was het bestuurlijk een lastig jaar maar Dirk Coster, Hans Noorhoff en Amin Kasam hebben kans gezien de boel draaiende te houden en 13 wedstrijden te laten spelen zoals het hoort, in goede harmonie en sportsmanship, om er maar weer eens een moeilijk woord tegenaan te gooien.
Arjen wenste iedereen een goede winter, veel deelname aan de winteractiviteiten en hopelijk een weerzien op de S.O. Najaars-bijeenkomst in  december.

Het gaat U allen goed!!
RUUD ACKERMANN

Fotoserie 20210907 Sen.Ond. Quick 1888  Foto's: Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

   

7 september 2021 : DE ONDERLINGE EN DE AMSTERDAMSE ZON  (09-09-22021)

 

De S.O. wedstrijd van j.l. dinsdag was er een in de categorie “lekker potje”. Invaller roerganger Hans Noorhoff memoreerde het in zijn epiloog: het was een probleemloos wedstrijdje in een goede sfeer gespeeld. Normaal eigenlijk maar ja, het feit dat het speciaal genoemd werd betekent wel dat er kennelijk wel eens iets “non- cricket” voorvalt.

Niet vandaag dus. Gastheer Dirk Coster had het prima voor elkaar. Zelfs het fraaie weer werkte in zijn voordeel. Jammer genoeg bleven er wéér een paar aangemelde spelers thuis en werd het noodgedwongen een 9 tegen 9 pot. Aan dit laatste moet in het volgende seizoen aandacht worden besteed want het is een terugkerend euvel en “non cricket”.

Het veld lag er prachtig bij. Door een robot kort geknipt en Amin koos voor eerst batten met 118 voor 4 als resultaat. Deo  Misier opende met 26 runs en eigenlijk was Caroline Ohm met 8 goede runs zijn enige opvallende collega. Vier bowlers kregen ieder 60 ballen naar de overkant, maar intussen kregen zij 44 extra’s in de boeken. De 2 voor 15 van Faroek was het beste resultaat. Met 2 wicketmaidens was hij kennelijk te goed vandaag.  Slechts één batsman scoorde een duck. Dat was verrassenderwijs Mohammad Nazim!!

Na een smakelijke lunch, precies op het afgesproken tijdstip, waar de traditionele croquetten wegens een misverstand ontbraken (zie derde inning), konden Dirk Coster en zijn mannen los. Dat lukte prima. Na 35 overs stond de winnende score van 119 voor 5 op het bord. Zoals zo vaak werd Doednat met die naam, topscore met 30 runs en bleven de extra’s beperkt tot 27. Met 2 voor 14 in 8 overs nam Mohammad Nazim revanche terwijl Caroline Ohm met 0-33 keurig de ballen op het spotje kreeg. Donald Noorhoff maakte 2 slachtoffers.

Inmiddels was Albert van Nierop op het toneel verschenen. Zijn fysieke problemen lijken naar de achtergrond te zijn verdwenen. Dat zelfde geldt voor Jan Hoep en Arjen van de Pol die met zijn Lisette ook een gedeelte van de wedstrijd aanschouwden terwijl Arjen weer even umpierde.
Ja, toen moest de derde inning nog komen. Het eerste rondje op het zonnige terras was van Aad de Neef. Hij was zo dom te vermelden dat hij die dag 72 was geworden……………  . Hans Noorhoff sprak hem toe en een flesje was voor hem. Ook de dames achter het buffet konden een flesje in ontvangst nemen. Eén daarvan ging gelijk door naar de jarige. En toen kwamen de croquetten die we gemist hadden bij de lunch, nu met bitterballen en ander warm spul. Iedereen tevreden.

Een prima dag die volgende week hopelijk een net zo prettig vervolg krijgt met de slotwedstrijd in Nijmegen.

RUUD ACKERMANN

Fotoserie 20210907 Sen.Ond. Qui Vive   Foto's: Gecombineerde serie van Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

31 augustus  2021 : THRILLER EN BIBBER BIJ DE S.O. OP Kampong  156 v 9 / 159 v 9  (01-09-2021)

Met het seizoeneinde  in zicht was het dinsdag even doorbijten. De beloofde 22 graden werden er 16 en dat viel even tegen.
Echter niet getreurd, met 24 man werd om 12.12 uur gestart o.l.v. Walther Prescod en Aad van Troost, na de aankondiging van Voorzitter Arjen v.d. Pol die al weer behoorlijk bij stem is. Dirk Coster regelde de financiën en haakte daarna af wegens spierproblemen niet zijnde zijn lachspieren.

Een verslag als deze zou feitelijk alle spelersnamen moeten bevatten. Immers, je doet het met z’n allen maar alleen de uitschieters komen in de krant. Maar ja, zo is het leven, toch?
Het eerst battende van Troost team kwam tot 156 voor 9, met als uitschieters, daar zijn ze weer, Gerard de Leede (niet op de fiets) 20 * , Mohammad Nazeem 25, Deo Misier 24. Mr.Extra 39. Bij de bowlers valt Doednath Awadhpersad op met 4-21 en Boepie Changoer 2-14 in 7 overs waaronder een wicketmaiden.

De lunch ( net als Cabalero vroeger, van constante kwaliteit) wordt tegenwoordig geserveerd náást het clubhuis, met uitzicht op de indrukwekkende trainingsfaciliteiten van Kampong en binnen gehoorafstand van de zware roller.

Het antwoord van de Prescod Boys op de 156 van de tegenstanders veroorzaakte de in de kop genoemde thrillers & bibbers. Het was wéér Doednath (met die lange achternaam) die de hoofdrol opeiste  met 46 runs in twee beurten, waarvan 28 met viertjes. Boepie Changoer werd met 31 tweede terwijl Anan Lakhai met 15 runs oók in de krant komt. De 7 runs van Hans van Kerkwijk kende drie tweetjes op opeenvolgende ballen. Na 36 overs en 159 runs kwam een einde aan deze spannende pot.

Deze inning kende twee absolute hoogtepunten. De catch van Herman v.d. Horst in de slips waarmee Aad de Neef naar de kant werd gestuurd was oogstrelend. Dat geldt ook voor de manier waarop Junior James drie punten verdiende door een boundary te voorkomen. In beide gevallen bleven de botten heel met een professionele sliding.

Gelijk met de bitterballen werden na afloop bovenstaande  heldendaden, vergezeld door lovende woorden van Vice Voorzitter Hans Noorhoff, met witte wijn bekroond.

Volgende week op naar Qui Vive voor de één na laatste battle.
RUUD ACKERMANN.

Fotoserie 20210831 Sen.Ond. Kampong   Foto's: Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

 

 

24 augustus 2021 : Senioren Onderlinge bij MOP: Een prima wedstrijd gespeeld in prima weer en prima sfeer (25-08-2021) 

Allereest de opmerking dat enkele mensen die voor deze wedstrijd hadden ingeschreven niet kwamen opdagen en ook niet de moeite hadden genomen om dit te melden bij de commissie Senioren Onderlinge. Jammer! Daardoor speelden we vandaag negen tegen negen.

Na een prima ontvangst door Janneke, Berend en Ron met koffie, thee en een plak cake maakte Walther Prescod de opstellingen van beide teams bekend. Dirk en Walther waren vandaag de captains. Na de toss ging het team van Dirk fielden. Met als openingsbowlers Jan Willem Heshusius en Boepie Changoer werd er meteen druk gezet op de battende partij. Aad van Troost en Jaap Mulder hadden vooral in het begin aanpassingsproblemen met een zeer hoog opkomende pitch.
Maar Jaap begon ze te zien en sloeg een paar knalharde vieren. Bij 25 runs ging hij voorlopig retired en zette Faroek het goede werk voort. Hij kwam tot 16 runs en werd toen gevangen door Arthur. De klad kwam erin en viel het scoringstempo na enkele snel gevallen wickets terug. Na de komst van George Rijken (goed om hem weer te zien spelen) en Walther ging het scoringstempo weer omhoog. Na de komst van ondergetekende werd er voorzichtig doorgebouwd aan het totaal van 133 runs. Walther met 19 not out, de teruggekomen Jaap met 39 not out, George met 11 not out en ondergetekende 11 run out op de laatste bal van de inning.
Bowlingcijfers o.a. Jan Willem 1 voor 19 in 9 overs, Boepie 1 voor 35 in 8 overs en Pieter van Noort (goed ook hem weer op het cricketveld te zien) 2 voor 19 in 4 overs waren de wickettakers.

De late lunch was zoals gebruikelijk weer uitgebreid en overvloedig zodat met een voldaan en vol gevoel aan de volgende inning kon worden begonnen.

De openers van Dirks team waren Jan Willem en Simon die rustig bouwden aan een oplopend totaal. Maar vooral de torenhoge ballen van Aad van Troost leverden het duo nogal wat problemen op. Op zijn totaal van 21 werd Jan Willem gestumped door ondergetekende. Simon met 11 runs not out en Boepie met 18 runs not out gingen na hun 10 overs voorlopig retired. Pam Singh ging nog uit door een schitterende eenhandige vang met links van Aad de Neef. Veel betere zul je dit seizoen niet meer zien. Nadat Pieter met 15 runs door ondergetekende werd uitgevangen, liep de gevraagde scoringsrate langzaam steeds verder op. Ondanks goede bijdragen van Arthur 7 runs, Pieter van den Hammen 9 runs, Gerard v/d Meij 5 runs en Dirk Coster 8 runs retired en het terugkomen van Boepie kwam Dirks team aan het eind tot 122 runs. Twaalf runs te weinig voor de overwinning. Ook enkele run outs droegen hiertoe bij.
Bowlingcijfers o.a. Walther 2 voor 25 in 9 overs, Aad 1 voor 21 in 6 overs en George 1 voor 15 in 3 overs waren de wickettakers.

Een speciaal woord van dank aan Annie voor het perfecte scoren. Een voorbeeld voor het grote SGS!

Uw hopelijk eenmalige scribent,
Donald Noorhoff

 

 

 

 

 

Fotoserie 20210824 Sen.Ond. MOP Foto's: Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

18 augustus 2021 : NATTE VOETEN VOOR S.O.’ERS IN SCHIEDAM (17-08-2021)

Mafkezen zijn het, allemaal. Liefst 22 mannen in witte pakken terwijl het weerbericht slechts kommer en kwel voorspelt. Toch gaan, hoor. Mafkezen.

Tot zo ver het serieuze gedeelte van dit korte verslagje. Na 8 ballen en drie runs konden we weer inpakken om niet meer terug te keren tussen de wickets van het Asvion veld. Wegens preparatie van het Excelsiorveld wegens iets belangrijks de volgende dag, onze uitwijkhaven

Gastclub Excelsior’20 nam de regie over en zorgde voor een vroege lunch. Uitstekend voorzien van diverse maten worst en kaas. Aad van Troost en het echtpaar v.d. Meij, bedankt voor jullie inzet, ondankbaar maar gewaardeerd.

Intussen bleef het lekker doorregenen en  kwam de derde innings in beeld. Redenen  om definitief van verder spelen af te zien. Wilbert Stembord en het echtpaar van Vuuren hadden inmiddels hun natte neus laten zien.

Het zal zo rond vier uur zijn geweest toen de thuisreis werd aanvaard. Jammer en veel onnodige km’ers.
Maar ja, dat is uit het leven van een cricketer gegrepen. Allemaal mafkezen en super eigenwijs.

Volgende week wéér een, MOP

RUUD ACKERMANN

Fotoserie 20210817 Sen.Ond. Excelsior'20  Foto's: Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

 

10 augustus 2021 : De S.O.S. (Senioren Onderlinge Salland) eindigde in goed weer (11-08-2021) 

De onderlinge oudjes ontmoeting op het zeer gastvrije Salland CC, en nog wel op een graswicket -ze hebben geen andere ondergrond natuurlijk- leek wel een kopie van de S.O. van de week ervoor op Kampong. Dit keer startten we zowaar op het aangegeven uur, hoewel Adriaan Poffers op de fiets uit Nijverdal kennelijk last van tegenwind had want hij arriveerde maar net op tijd. Toen begonnen we, toen kwam er regen, en toen konden we na de lunch weer doorgaan.

Sommigen hadden echte spikes meegenomen en die maakten zo’n echt lekker cricketgeluid als je over de stenen loopt. De spikes bleken toch ook een beetje nodig, want na een overtje of 9 (?, helaas staat de regenonderbreking niet in overs of tijd in het scoreboek) begon het te miezeren en kwam er een Deventer donderwolk aandrijven. Snel de covers erop, net op tijd, en het was wachten totdat we weer de wei in mochten. Je kunt toch merken dat Salland CC wat hoger boven de zeespiegel ligt, ongeveer 6.5 meter, want het water zakte snel weg. Ff met een riek prikken door Steven en Mart op de square hielp ook enorm en om kwart over 2 konden we weer aan (de) slag. 0

In de regenbreak genoten we van een lekkere Hollandse lunch met brood en allerhande beleg, groenvoer, mandarijntjes – maar waar was die beroemde Deventer koek nou? Uitstekend verzorgd door Salland CC, waarvoor uiteraard grote dank, net als voor de onuitputtelijke kannen koffie en thee, en cake.

De eerst battende 12 van Dirk Coster waren natuurlijk beetje in het nadeel, maar kwamen na de inmiddels 35 afgesproken overs uit op 109 runs. De grootste bijdrage kwam van Johan Vriezen (25+1=26 en 2x4), die later in de innings zijn medespelers hartstochtelijk vanaf de kant stond op te jutten om vooral elke bal te slaan, en vooral om mogelijke runs te lopen. Captain Dirk begreep de hint en scoorde 14 puntjes, inclusief een exquisiete vier recht vooruit. Vijf wickets werden er genomen, waarvan 2 op het conto van Doodnath Awadhpersad kwamen met 2-18 in zijn 7 overs, inclusief een flitsende stumping door Donald Noorhoff. Er werd door dit team mooi lang en recht gebowld: wat een topcricket weer!

Meteen door, en de top-order trok ook meteen van leer. Behalve Aad van Troost, die door een toverbal van Ingrid werd gebowld. Het duo Adriaan Poffers (15) - Mohammad NazimNazeem (24) scoorde gezamenlijk 46 runs voordat Adriaan naar de kant moest na 10 overs. De score bleef keurig oplopen, telkens zo tussen de 4 en 4,5 runs per over. Ook Doodnath mocht na 10 overs uitrusten. Even een rustige periode in het midden van de innings, en dat was vooral leuk voor de bowlingcijfers….die extra werden gelardeerd door het uitstekende veld- en vangwerk. Deze week werden er wel vangen vastgehouden, in tegenstelling tot vorige week op Kampong. Dat leverde in totaal 7 wickets op – 3 gebowld, 3 gevangen en 1 lbw. De vangen van Johan (soepele duik), Chris van Weel (moeilijk spinnende vuurpijl) en Raimond v.d. Berg v. Saparoea (kon niet meer op tijd wegduiken) waren van een superbe kwaliteit. Daardoor mocht Doodnath na zijn 25 runs wel nog terugkomen, en hij voegde er nog eventjes 18 mooi geslagen en geplaatste runs aan toe, waardoor in de 33ste het winnende totaal werd bereikt, onder luid gejuich van de aanwezige toeschouwers.

Uiteraard in de zon op het veld genoten van de drankjes, flessen wijn werden uitgereikt aan Salland en umpire Louk Hartong (met zijn 4de teckel) en het was nog lang gezellig voordat de thuisreis werd aanvaard. Adriaan weer op de fiets terug naar Nijverdal, ‘maar’ 25 kilometer! Wat een held.

Ingrid van der Elst

Fotoserie 20210810 Sen.Ond. Salland  Foto's: Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

3 augustus 2021 : WAAR IS HET FEESTJE? NOU, NIET OP KAMPONG. S.O. (05-08-2021) 

Natuurlijk is het niet altijd feest, dat hebben we allemaal als kind te horen gekregen. Wel nu houd U vast: het is niet altijd feest want aan de SO wedstrijd van j.l. dinsdag was niets feestelijks te bespeuren. Of ben ik een zwartkijker?

De voorbodes waren prima, 26 aanmeldingen en volgens buienradar een droge dag. Dat laatste bleek een valstrik, immers één plensbui speelde een hoofdrol.
Goed, we beginnen bij het begin. Iedereen keurig op tijd, aanvang 12.08 uur 13 tegen 13 kom er maar eens om!

Onder leiding van Amin Kasam gingen bij team A de eerste 5 batsmen allemaal retired. Aad van Troost 18, Johan Vriezen 25, Deo Misier 27 en Anan Lakhai (met voornaam en goed gespeld, sorry voor het gepruts van verleden week).   En toen………..toen ging het regenen, 103 runs zonder wicketverlies, 4x retired, 7x did not bat en dat is weinig feestelijk.!

Einde feestje? Eigenlijk wel want na een, voor dit vroege uur wonderlijk snel door Floris Jansen gepresenteerde lunch, het was nog geen twee uur, besloten de captains de inning van team A na 21 overs als beëindigd te beschouwen. Een inning met een hoog Comedy Capers gehalte overigens, want in korte tijd telden we 6 gemiste  dooie vangen.

Zoals gezegd, de lunch was daar en de regen vertrokken. De dertien van Dirk Coster gingen vol goede moed aan de slag. De opdracht was 104 runs in 21 overs. Al op de tweede bal ging Hans Noorhoff er horizontaal tegenaan en kon weer naar de kant.. Inspelen is voor de beginnelingen, toch?
Het was inmiddels half drie en dit was het eerste wicket dat viel. Er zouden er nog velen volgen en toen de 21 overs op waren, stonden er (na enig administratief correctie- werk) 101 runs op het scoring bord. Met een beetje goede wil zou je zelfs van een spannende finish kunnen spreken. Of het alles bij elkaar iets met cricket te maken had…………? Zes wickets down 5 x retired, 1x did not bat.
Scores van Gerard van de Meij (12) Doednath Awadhpersad (21) en Junior James (18) allemaal retired.

Het was achteraf gezien misschien beter geweest de inning van team A  na de lunch gewoon af te maken tot 40 overs en zien hoever team B daarna komt.
Nu 16.30 uur doek!! En wat moet je dan met de rest van de dag?

Enfin volgende week, herkansing in Deventer.
RUUD ACKERMANN

Fotoserie 20210804 Sen.Ond. Kampong  Foto's: Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload. 

VERSLAG TOER NAAR HET OOSTEN 26 t/m 29 JULI 2021 (03-08-2021)

26 juli 2021: nadat Petra en ik (Gerard van der Meij) vorig jaar niet met de Tour naar het Oosten meekonden, hadden wij er dit keer en na Corona, natuurlijk weer lang naar uitgekeken. Gelukkig had de tourcommissie of moet ik schrijven toerkommissie, want het is hier per slot van rekening geen Frankrijk, bestaande uit Hans N., Dirk C., en Arjen v.d. P, flink gelobbyd en daarna weer, zoals jaren gebruikelijk, contact gezocht met de van der Valk familie in Hengelo voor een betaalbaar verblijf voor onze cricketers en hun partners. Jammer was het, dat van de opgegeven groep er nog last minute, wat afmeldingen kwamen, want wie niet mee geweest is, heeft ook dit jaar weer zeker het een en ander gemist. Ja, ik ken die verhalen óók wel, het is de zoveelste keer en ver weg dat ‘verre’ Oosten, maar sta eens stil bij de mensen die in die prachtige streek wonen en elke keer weer naar dat ‘nabije’ Westen moeten reizen, om aan een Onderling SGS potje cricket mee te kunnen doen!

Na een korte lunch tussenstop in Voorthuizen, waren wij ruim op tijd in het hotel aanwezig om deel te kunnen nemen aan de precies om 17.00 uur door de commissie aangeboden welkomstborrel met bitterballen. Door het mooie weer kon deze bijeenkomst gelukkig buiten, op het terras plaatsvinden. En ja, dan loop je ook daar, tegen de geldende strenge Coronaregels aan. Afstand houden en maximaal 4 personen aan één tafel. Onze Simon Santcroos had daar wel een oplossing voor bedacht en dreigde verschillende keren wat tafels aan elkaar te gaan schuiven, om toch het Onderlinge ‘wij-gevoel’ wat meer te beklemtonen. Dit was nadrukkelijk niet de bedoeling en na enig aandringen van zijn Ellen, zag hij daar uiteindelijk tóch maar van af. Dit jaar zagen wij weer wat nieuwe debutanten bij onze oude veteranen, maar alle Valkeniers lieten zich de bitterballen goed smaken. Ondanks kwakkelen met zijn gezondheid waren S.G.S. Onderlinge voorzitter Arjen van de Pol met zijn vrouw Lisette er dit jaar gelukkig toch ook weer bij. Het viel mij op, dat Arjen die maandag over een opvallend krachtige stem beschikte, waar hij uiteraard heel zuinig op moest zijn en waarbij hij bijvoorbeeld absoluut geen risico met nootjes mocht nemen. Daarna volgde het diner in een voor ons gereserveerde crickethoek en, elk nadeel heeft immers ook zijn voordeel, het feit dat maximaal slechts 4 personen aan een tafel mochten dineren, maakte hier en daar een wat meer persoonlijke of diepere conversatie mogelijk. Misschien waren sommige verhalen al eens eerder verteld, of in de loop van de tijd wat aangedikt, maar uiteraard stond steeds ontspanning voorop. Na ook dit keer weer een prima diner, was het motto: tot slot allemaal bij de kassa afrekenen. En dan maar hopen, dat als ieder betaalde wat hij nog wist gehad te hebben, en dat daarmee ook de totale rekening voldaan zou zijn. Voor de nieuwkomers: Het blijft in het algemeen verstandig, niet als laatste te gaan betalen. Onze spelletjes man, Farouk Ayube, liep daarna al ongeduldig en met een brede glimlach op de gang, waar gespeeld zou gaan worden. Zijn collectie bestond uit kleine mysterieuze koffertjes, maar ook uit spelen in kleine of grotere dozen. Bekwaam legde hij nog maar eens uit, dat dat ouwerwetse en o zo simpel lijkende Dominospel, niet alleen maar uit aanschuiven bestaat, maar dat die Hengelo Open hier, wel degelijk enig serieus nadenkwerk vereist. Uw verslaggever won met geluk, liefst vier keer een spelletje en zoveel runs moest hij morgen na een goede nachtrust op onze mooie kamer met enorm bad en prachtige doucheruimte, nog maar eens zien te halen. Anderen speelden Rummikub, waarbij bleek, dat door wat minder licht in de speelruimte, voor sommigen het verschil tussen rode en oranje kleuren soms wat moeilijk te zien was. Dit jaar geen bridgers gezien, maar dat zijn volhouders en die komen vast volgend jaar wel weer.  

Fotoserie dag 1 - 2021-07-26  Foto's Donald Noorhoff

 
Verslag dinsdag 27 juli 2021

De matrassen waren weer prima, hoewel die van ons, al licht uit elkaar dreigden te gaan. Maar toch, goed geslapen en na een uiteraard uitgebreid ontbijt, (thuis krijg ik dit niet, hoorde ik zo nu en dan), was het tijd om ons indien mogelijk al verkleed, te begeven naar het aan de andere kant van de rijksweg gelegen sportpark Slangenbeek, van de Mixed Cricket Club Hengelo, waar gastheer Roelof Kruijshoop met vrouw Aly allerlei ouwe bekenden en ook nieuwkomers bij onze S.G.S. Senioren Onderlinge, weer hartelijk verwelkomden met koffie, thee en de befaamde Twentse krentenwegge, dit keer naar keuze mét of zonder boter. Er werd verteld, dat het gras die ochtend nog speciaal gemaaid was, maar toch was het ook voor de betere spelers, van een dusdanige hoogte, dat het moeilijk was om daar een boundary op te scoren. Door Corona was Roelof dit jaar niet met het tentje naar Noorwegen geweest en ik dacht toen al, als dat maar geen consequenties voor zijn bowlen heeft. Later bleek, dat er bijna door iedereen dramatisch werd gebowld en dat Gerard de Leede in het gips vandaag, waarschijnlijk een van de uitblinkers zou zijn geweest. Sommige bowlers hadden zoveel moeite met het loslaten van de bal, dat je die de raarste capriolen zag maken met veel no-balls en wides ten gevolge. 

 Onze fotograaf Donald Noorhoff zou voor een cijfermatige onderbouwing van deze conclusie gaan zorgen. In tegenstelling tot allerlei sombere weersvoorspellingen hield het weer zich op deze dinsdag prima, afgezien van een buitje dat precies tijdens de lunch viel. Met dank aan onze inval scoorers Arjen en Lisette, natuurlijk misten wij vandaag helaas onze scribent en vaste scoorer Ruud Ackermann en zijn altijd vrolijke echtgenote Wil, stond er uiteindelijk na de afgesproken 35 overs een uitslag van 125 – 120 op het bord. Neen, niet op het elektronische, want dat werkte door vochtproblemen vandaag even niet. Wim Voogel behaalde met zichtbaar genoegen voor het eerst dit seizoen weer enige runs en zo blijft cricket voor iedereen leuk.

Helaas werd er zeer matig gecricket. Oost/West scoorde in 35 overs 125 v. 6. Raimond v.d. Berg van Saparoea 30 n.o., Watter Prescod 25 n.o.en maar liefst 29 extra's. Noord/Zuid in 25 overs 120 runs v.5. Jan Willem Heshusius 10 n.o. en een enorm aantal extras: 64 !
De intentie bij de S.G.S.- Senioren Onderlinge om ieder aan bat te laten komen, slaagde weer glansrijk en zelfs de na een botsing in het veld wat misselijk geworden Simon Santcroos, stond uiteindelijk en met zijn Ellen nog wel, op de mat. Mooiste vang van de wedstrijd kwam op naam van de gelukkig ook weer aanwezige sneltrein Adriaan Poffers, die sterspeler en Twentenaar Johan Vriezen aan de boundary schitterend uitving en daarmee eigenlijk de wedstrijd voor ons won.

Jammer was het, dat wij ook vandaag weer door wat afzeggingen of wegblijvers, niet helemaal compleet waren. Na afloop werden er door waarnemend voorzitter Hans Noorhoff nog wat flessen Slurp ! wijn uitgedeeld onder andere aan mijn vrouw Petra, die door Corona flink ziek was geweest. Maar ook anderen die hun bijdragen aan deze geslaagde dag geleverd hadden, zoals Roelof en Aly kregen er een. Aan Arjen van de Pol werd door Hans alsnog en natuurlijk zeer verdiend, de Jopie de Bruin prijs 2020     uitgereikt, voor de vele werkzaamheden die Arjen voor ons cluppie heeft verricht. Albert van Nierop zou het vast niet leuk gevonden hebben, maar dat kleine hondje van Louk Hartong is het blaffen nog steeds niet verleerd als zijn baasje weer eens staat te umpiren. Aad de Neef, die nieuwe vloerbedekking had gekregen, was dit jaar niet, zoals vele jaren bij de vaste gasten in het van der Valk hotel aanwezig, maar kreeg wel de gelegenheid om ons zo nu en dan en met gespreide handen hoog in de lucht, zijn grote nieuwe handschoenen als wicketkeeper te tonen. Hij kon dit doen, omdat onze vaste wicketkeeper Dirk Coster zich, tot mijn verrassing, ook tot change bowler ontpopt zou hebben. Volgens mij, maar ik heb er zoals  oefenen.

  Na een lekker bier of wijntje, stukje worst of kaas, snel terug naar het hotel om daar om te kleden en weer te kunnen genieten van een prima diner. Ditmaal werden we in een volledig afgelegen hoek van het restaurant geposteerd om te dineren, met later uitzicht op een volledig verlaten gang met lege tafels. Het smaakte er echter niet minder om.

Fotoserie dag 2 - 2021-07-27  Foto's Donald Noorhoff
 
 Verslag woensdag 28 juli 2021

Vandaag op onze vrije dag mochten we doen wat we wilden. De diehards onder de cricketers zouden ook liefst op woensdag nog een match willen spelen, of desnoods wat oefenen, maar voor veel van onze partners is het leuk, om dan juist eens iets heel anders te gaan doen. Uiteraard begonnen wij met uitslapen en stapten pas zo rond half elf de grote ontbijtzaal in. Ik hoorde daar verschillende plannetjes: naar kunstenaarsdorp Ootmarsum, winkelen in Winterswijk, naar familie in de buurt, zelfs het zoutmuseum in Delden hoorde ik langs komen, maar wij hadden Diepenheim op het programma staan.

Na een prachtige rit door het mooie Twentse landschap arriveerden wij bij een klein maar prachtig kasteeltje op het landgoed Warmelo. Dit Warmelo dateert van 1339 en is o.a. vanaf 1952 door de moeder van Prins Bernhard, Prinses Armgard bewoond geweest. Door de prinsesjes werd dit kasteel ook wel het Warme Loo genoemd, het was niet te bezichtigen, ook nu niet, maar vanaf 1976 woont er een klasgenoot van Herman van der Horst van de aanzienlijke familie Avenarius, dus misschien kan Herman ooit daar nog wel eens iets ritselen.

De ruim 7 hectare onder architectuur prachtig aangelegde tuinen, zijn alleen al een bezoek waard, maar wij hadden het geluk om er ook hele mooie zandsculpturen te kunnen bewonderen. Door negen kunstenaars uit heel Europa zijn deze kunstige zandsculpturen uitgehouwen met als thema “Tijd”. Het is special stapelbaar zand, gewonnen op een flinke diepte tussen de rivieren. Op de buitenkant van de zandsculpturen zit een verdund laagje lijm ter bescherming. Als er schade is, dan wordt die veroorzaakt door konijnen, reeën, mieren of mensen. Of het nu de Kelten, de Maya’s of de hedendaagse mens is, elke cultuur heeft de “Tijd” tastbaar gemaakt. Tijd, is het verschijnsel dat gebeurtenissen geordend kunnen worden. Wij zagen o.a. een race wagen, ruimtevaartuig, allerlei klokken, dinosaurussen en andere prehistorische dieren. Zèlf ben ik opzettelijk aan de verkeerde kant van de evolutie van oermens naar moderne mens gaan staan. En wat dacht U? Geen hond die dat daar in de gaten had (overigens honden zijn niet toegestaan).

Daarna dachten we slim te zijn om, na Diepenheim, naar Diepenveen te rijden, dat lijkt toch een beetje op elkaar, maar was toch nog een flink end! Dit nu geachte lezer, kan ik u ten stelligste afraden. Uiteindelijk zijn we in Olst terechtgekomen, daar moet je ook alleen naar toe als je er woont, maar wèl hebben we met bewondering gekeken naar de volledig ondergelopen uiterwaarden van de IJssel met een mooi waterzonnetje erboven. Let op, alleen tijdelijk te zien!

Toen terug naar van der Valk Hengelo. Waarbij er ditmaal vlak bij de ingang van het restaurant een aantal tafels voor de cricketers was gereserveerd. We zagen dat door een enorme hoosbui het water als een echte waterval van het van der Valk dak kwam. Terugkijken op ons bord, noteerde ik dat de caramel- en aardbeientoetjes hoog scoorden. Bij echtgenote Petra zag ik een prachtig opgemaakte Dame Blanche bol, onder warme chocolade saus instorten, dus ook hier weer de vergankelijkheid der dingen. Geniet dus maar zolang het kan!

Er werden nog spelletjes gespeeld, maar wij gingen redelijk vroeg naar de kamer, morgen wachtte Gelre immers. 

Fotoserie dag 3 - 2021-07-28  Foto's Donald Noorhoff
 
Verslag donderdag 29 juli 2021

Ongelooflijk. Onze bedden stonden ’s ochtends weer verder uit elkaar. Nu is het ons lang geleden bij hotel restaurant de Potkachel in Berg en Ter Blijt al een keer overkomen, dat ik door die soepel en ongeremd lopende wieltjes onder dat bed daar, tussen twee bedden op de grond geknald ben, maar zover kwam het dit keer gelukkig niet. Donald Noorhoff stelde me deze ochtend enigszins gerust door te vertellen, dat hij, terwijl hij in zijn droom naar een bal dook, ook al eens uit bed gekieperd was. De ook bij Wijnand van Eck bekende en zeer ervaren waard van restaurant de Potkachel, wist me overigens destijds te vertellen, dat ik lang niet de enige was die dit is overkomen. Ach mijnheer, zo stelde hij, terwijl hij mij nadrukkelijk en onderzoekend aankeek. Ik zeg altijd tegen die verliefde stelletjes: Vetertje meenemen en bedden aan elkaar knopen. Tja…

Na het afrekenen bij van der Valk op naar Gelre, niet binnendoor, maar rechtdoor en wachten op de afslag Zutphen - Deventer. Dan bij het laatste stukje na eigen opgedane ervaring richting crematorium, want niet alleen bij Gelre serveren ze koffie met cake. De bekende hond stond weer achter het hek, de vertrouwde iets groener geworden grote tent stond er, de fluiten van de scheidrechtersvereniging waren er, en later zou ook de handbogen schuttersclub zijn opwachting maken. Kortom wij zaten goed en als de nog steeds langzaam herstellende Walter Prescod dit stukje leest, gaat het voor hem voortaan vast ook nog beter lukken. Als een der eersten was bij Gelre een dochter van vandaag medefotograaf Duco Ohm, aanwezig. Natuurlijk bleek daar een bepaalde gretigheid uit, die later bij het batten, maar nog later vooral bij het bowlen en fielden nog eens onderstreept zou gaan worden.

Precies om twaalf uur barstte er een buitje los, maar dat waren wij wel gewend in Gelre en dus moest het team van captain Dirk Coster even wachten met batten, maar de wedstrijd zou ook nu weer gelukkig kunnen worden uitgespeeld. Vooral in het begin lag het tempo laag, dat kwam ook door uw verslaggever, die maar heel weinig runs scoorde en met een scheef bat, maar in de laatste overs pakten onze erkende hitters nog aardig wat punten en wij eindigden dit keer na 40 overs met 158 v.9. Farouk Ayube 33 n.o., Adriaan Poffers 35 n.o. en toch weer veel extra's : 54 ! Jan Willem Heshusius was de beste bowler met 3 v.13 !

Jan Schoenmakers zorgt achter de bar, al jaren voor zijn befaamde groente kippensoep tijdens de lunch. Daarnaast was er meloen, tomaten, komkommer en natuurlijk allerlei belegde boterhammetjes en ook de melk en karnemelk ontbraken niet.

Het team van Arthur van Lunszen, met daarin ook gelukkig weer een op verzoek bij de Onderlinge meespelende Mans de Rooij, dacht natuurlijk dit lage totaaltje wel even te gaan overtreffen, maar had vast niet op een, tot ieders verbazing, nu ineens heel goed bowlende tegenstander gerekend. Dat kwam ook door wat andere gezichten natuurlijk, maar ook belangrijk was dat de fielders lijf en leden bepaald niet spaarden. Okay, misschien waren die met voeten of lichaam tegen gehouden ballen niet altijd zoals de Fransen zeggen: Comme il faut, of ”Cricket”, maar het resultaat was er ècht niet minder om. Een openbaring was het bowlen van de dochter van onze Duco, de appel valt dus niet ver van de boom, en bijna had ze na een enthousiaste poging ook nog een vang te pakken; helaas restte haar nu alleen een blauwe plek die na een ijsbehandeling al aardig weg trok. Iedereen kwam ook nu aan bat, maar toen na 37 overs bij een stand onder de honderd ankerman Simon Santcroos uit ging, werd toch de witte handdoek geworpen. Het cricketniveau was gelukkig iets beter dan in Hengelo.
Team 2 van Arthur van Lunszen scoorde 99 v.6 in 33 overs. Johan Vriezen 25 n.o., Jan Willem Heshusius 19 n.o. en Mr. Extra 29.
Bowling highlights: Farouk Ayube 3 v.41 en Theo Burki 1 v.5 in 6 overs met maar liefst 3 maidens!

Of dit bij cricket ook technisch not out genoemd wordt, weet ik niet, maar wij konden om 18.00 uur aan het bier, de wijn of de limo.
Netjes in een kring gezeten, bijna allemaal op anderhalve meter, met ter verhoging van de sfeer zelfs nog meer dames dan in Hengelo, werd de toer afgesloten. Ook aan de herstellende echtgenote van Raimond van de Berg van Saparoea, Judith, werd een fles wijn uitgedeeld met veel beterschapswensen.


Oude of nieuwe verhalen werden nog even opgehaald, de commissie, de umpires, en ook Wijnand die het scorebord had bijgehouden en natuurlijk onze gastheer en dame werden bedankt voor hun inspanningen veelal ook met een wijntje of een onderzetter en Arthur kon het niet nalaten nog even te wijzen op het feit, dat eigenlijk alleen Carolien met een recht bat gespeeld had. Waar je bij cricket al niet op moet letten… Leuk om te weten dat zowel hij als Hans Noorhoff en ook uw verslaggever ooit lang geleden scherpschutter geweest waren. Maar aan mijn record, met uit acht kogels liefst twaalf treffers door een goed meewerkende buurman, kwamen ze natuurlijk niet.

Ook Jan Willem Heshusius nam nog even het woord om te vertellen, dat ook hij en zijn vrouw een paar leuke dagen bij deze Onderlinge toer hadden mogen meemaken en dat hij daarom een volgend keer weer graag zou willen meegaan.

Wij vertrokken richting Schiedam, waar wij nog net op tijd waren, om de tweede helft te zien van een bar slecht Feyenoord, dat er in de Conference League ternauwernood thuis in slaagde, een voor de rust opgelopen 2-1 achterstand tegen FC Drita om te buigen in een 3-2 overwining. Er is dus altijd hoop.

Met vriendelijke groet en Hèhè.

Gerard van der Meij.
De cijfers zijn aangeleverd door Arjen v.d Pol en later toegevoegd aan het verslag.
Roelof Kruijshoop was te snel met het publiceren nog zonder de door Arjen aangekondigde cijfers. Mijn fout en oprechte excuses hiervoor aan allen!!!

Fotoserie dag 4 - 2021-07-29  Foto's gecombineerde serie van Donald Noorhoff en Duco Ohm

De foto's in de tekst volgen nog

20 juli 2021 VOORBURG’S FEESTJE SMAAKTE GOED EN NAAR MÉÉR  (21-07-2021) 

Dat het soms mee en soms tegen zit, zal iedere cricketer kunnen beamen. Dan gaat het over het weer. Waar het verleden week dreigde op een regendag uit te draaien, was het deze dinsdag geweldig weer. Het annuleren van de wedstrijd verleden week was alleszins gerechtvaardigd, al bleef het verder de hele dag droog.

Dinsdag op VCC was het een feestje. Jaap Mulder en zijn mannen en één dame achter het buffet, hadden alles onder controle. Het veld  lag er prachtig bij, het “loopt als op asfalt” merkte VCC Icoon Steffelaar terecht op.

Ada de Leede had gezorgd voor de traditionele koek bij de koffie, dus wat kon ons nog gebeuren? OK, er bleven wéér een paar man/vrouw weg nadat wél was aangemeld, maar om even twaalf uur kon Gerard van de Mey de eerste bal ontvangen. Dat deed hij moeiteloos, de tweede was hem te machtig, bowled Jan Willen Heshusius. Geen nood, Junior James was in bloedvorm. Zijn 40 runs vormde de basis voor de 171 voor 6 van zijn team. Gerard de Leede (23 n.o.), Farouk Ayube (27 n.o.) deden met hem mee. Als laatste batsman voegde Hans van Kerkwijk nog 8 runs toe aan het totaal. Jan Willen Heshusius 3-32 in 9 en Jaap Vogelaar 2 voor 43 in 9 overs namen de wickets.

Na een keurig verzorgde lunch zou het team van Mohammad Nazim dat varkentje wel eens wassen. Welnu, daar kwam niets van terecht . Na 34 overs was het gebeurd met de koopman, 104 a.o. waarvan 3 run outs. De laatste run out was van Jaap Vogelaar die met een runner de boel moest klaren. Resultaat: de runner run out vóórdat Jaap ook maar één bal had ontvangen. Wie die 104 runs maakten? Niet Mohammad zelf (4) wél  Simon Santcroos (16), Aad de Neef (14). Donald Noorhoff (12) en Mr. Extra 34. Alle gerenommeerde rungetters faalden. Misier 2-9 in 9 en Lakmani 2-8 in 8 overs hadden permanent de overhand.

Allemaal niet belangrijk want na afloop ging het feestje gewoon nog even door op het schaduwrijke terras. Hans hees Junior op het schild: Man of the Match .

Donald had twee fraaie foto collages gemaakt om Arjen van de Pol en Wilbert Stembord sterkte te wensen nu de gezondheid hen in de steek laat. Alle aanwezigen konden een handtekening op de collage plaatsen.

VCC werd bedankt voor de gastvrijheid in de hoop op een herhaling volgend seizoen.
Maandag gaat de toer naar Hengelo van start. Natuurlijk hopen wij op een verslag van de gebeurtenissen aldaar.

Weer een week later zien we elkaar weer op Kampong.

RUUD ACKERMANN.

Fotoserie 20210720 Sen.Ond. VCC 
Foto's: Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.    

6 juli 2021 S.O. 'ers VINDEN C.C.HILVERSUM  (07-07-2021) 

Soms, als je op dinsdagmorgen  van huis gaat richting de volgende SO ontmoeting denk je: “wat zal het vandaag worden” en dan ben je bang voor langdurige regen, te weinig spelers en ander onheil. Zo ook j.l. dinsdagmorgen. Hilversum staat op het programma en het weerbericht is ongewis, de locatie onbekend. Nu is Hilversum vanuit het verleden geen onbekende en via omzwervingen is men in Loosdrecht terecht gekomen. Enfin, we zien wel. Ter plaatse geeft de navigatie een doodlopende weg aan maar even dachten wij aan de goede raad van de SO commissie: doorrijden tot het einde en toen we eenmaal de goede weg hadden gevonden en helemaal tot het eind waren doorgereden stond daar……………….een man in een wit pak, duidelijk een cricketer. Bleek enkele tellen later Simon Santcroos te zijn die ons kon  melden dat we op de goede weg waren. 

Vanaf dat moment ging alles vanzelf. Een fraai clubhuis met vriendelijke Hilversum vrijwilligers, een joekel van een cricketveld en, ook niet onbelangrijk, ……….koffie. SO’ers druppelden binnen. Wel bleek een zevental in het verkeerde clubhuis te zijn geland, maar toen die aansloten waren er ruim 20 spelers present. Zelfs de damestribune was weer in gebruik. Vraag me niet waarom het 12.35 uur moest worden eer de eerste bal werd geworpen. Amin Kasam moest helaas linea recta terug naar huis om zijn zieke vrouw bij te staan. Elf versus tien dan maar.

Gelijk het eindresultaat maar vermelden: Coster Eleven 148 voor 6 tegen 101 voor 9 voor de Nazim Eleven met slechts één regenbreak kort na de lunch. Sprekende over de lunch, die was méér dan keurig verzorgd en smakelijk. Verse broodjes in overvloed met o.m. zalm, salade en kaas. Vergezeld door een rij drankpakken en meloen.

Het Coster team had rungetters in de persoon van  Doednath Awadhpersad (21) direct gevolgd  door Ingrid van der Elst met een stijlvolle 20 runs en 44 extra’s. Deo Mesier had met 3 voor 26 de beste cijfers. Vijf van de zes gevallen wickets werden gebowled. Van de kant af gezien was het duidelijk dat Don Hawker weigerde zich te laten dirigeren door bowler Deo. “Je moet verder uit”, mooi niet dus. In het team van Mohammad was A.B.Lakmani met 28 not out de gevaarlijkste batsman en hier waren slechts 22 extra’s waarmee een groot deel van zijn teamzege is verklaard. Drie bowlers namen twee wickets: Junior James, weer Ingrid van der Elst en Doednath Awadhpersad. In twee innings werden geen vangen vastgehouden.

Zo nat was de bal ook weer niet! Ongeveer gelijk met de hoosbui betrad Arjen van de Pol het complex om gelijk maar door te lopen om te gaan umpiren. Fijn hem weer te spreken al is dat laatste juist één van de fysieke problemen. In een afsluitende speech van Hans Noorhoff waren er flessen wijn voor de gastheren en de scorer als slot van een toch nog geslaagde cricketdag.

Volgende week weer op het vertrouwde Kampong, tot dan.

RUUD ACKERMANN

Fotoserie 20210706 Sen.Ond. Hilversum 
Foto's: gecombineerde serie van Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload. 

29 Juni 2021  DE OUDJES HADDEN HAAST IN CAPELLE   (30-06-2021) 

Het E.K. voetbal heeft ook invloed op de SO gang van zaken. Daar leek het althans  j.l. dinsdag wel op.. Ruim vóór 5 uur werden de stumps getrokken, had iedereen gebat en stonden er 169 runs in het boek, 84 voor 11 en 85 voor 3. Om nu te zeggen dat het een genoeglijk cricketdagje was……….dat nu weer niet. De afwezigheid van vrouwelijke supporters werd nog enigszins gecompenseerd door de komst van de  families van Vuuren,van der Meij en Thomlinson. Allemaal herstellende van  diverse mankementen tijdens de aanloop naar dit seizoen.

Het bleef deze dag wel droog (alwéér) en, zoals gezegd, iedereen kwam aan de beurt. Fijn voor Herman v.d. Horst die met 400 km achter/voor de rug er eens lekker voor ging staan, royaal de 10 overs uitbatte en tevreden met 2 runs achter zijn naam en not out naar de kant kwam. Hij zat in het team van captain Aad van Troost dat met 12 man niet verder kwam dan een schamele 84 runs. Alleen Aernout Cohen Tervaert, gelukkig fit genoeg om te spelen, was met 14 runs “toppy”. Gelukkig deed Mr. Extra met 30 runs óók een duit in het slecht gevulde zakkie. Jan Willem Heshusius was met 15 voor 13 kennelijk te moeilijk.

In ruim 22 overs sloeg daarna Dirk Coster c.s. zijn slag. Gerard de Leede (18 n.o.), Jan Willem Heshusius (16) en Denish Jharab (17) hadden nauwelijks ontzag voor de vijandige aanval waar Mohammad Nazim met 2 voor 9 zijn naam waar maakte.

Zo zaten we bijtijds aan het bier. Dankzij de inzet van de personeelsafdeling waren de twee teams compleet. De files zullen toch wel enig voetbalplezier hebben bedorven maar dat went snel. De ontvangst bij Sparta liet niets te wensen over, gastheer Nasser is ook still going strong

Volgende week een première bij c.c. Hilversum op het terrein van Victoria in Loosdrecht, zie de route in het Jaarboekje van SGS.

RUUD ACKERMANN

Fotoserie 20210629 Sen.Ond. Sparta 
Foto's: Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

22 juni 2021 op Kampong  ABSENTEN BEINVLOEDEN TWEEDE S.O. WEDSTRIJD  (23-06-2021) 

Je kunt als S.O. Commissie nog zo goed je best doen, maar wanneer op de dag van  de wedstrijd van de 25 spelers die zich hadden opgegeven er zeven niet opkomen, ja, dan heb je als S.O.Commissie het nakijken. Gevolg: 2x9 spelers en een halfbakken wedstrijd.
De commissie roept altijd: opgeven is spelen al moeten we 14 v 14 spelen. Maar wegblijven zonder bericht……………..brrrrrrrrrrrrr!!

Goed….dan de wedstrijd van j.l. dinsdag. Zoals gezegd, het was 9 tegen 9 met Dirk Coster en Aad van Troost als roergangers en dan over 35 overs elk.

Team A van Aad startte met 120 runs voor het verlies van 8 wickets. Dat was zeker niet de schuld van Mohammad Nazim (21) en de weer herstelde maar met minder zicht in de ogen spelende Amin Kazam (16). Mr. Extra 46 maakte alles goed. Junior James en Deo Misier namen  2 wickets voor resp. 30 en 20 runs. Absoluut hoogtepunt in deze innings was de catch waarmee Hans van Kerkwijk Denish Jharab naar de ligstoelen verwees. Volgens eigen zeggen was het Hans zijn eerste vang ooit. Jammer dat zijn battingbeurt later met een sneue run out eindigde. Duidelijk was het resultaat van veel trainingsarbeid te zien, want een recht bat overheerste.

Dirk Coster c.s. sloegen daarna onverbiddelijk toe. Met 121 voor 3 in ruim 25 overs was het gebeurd en konden we om vijf uur de denkbeeldige mat oprollen. Het was de captain zelf die als openingsbat 20 runs liet noteren. Deo Misier (27 n.o.) , Junior James (25 n.o.) en Faroek Ajube met 21 n.o. namen het stokje over. De bowlingcijfers waren begrijpelijkerwijs niet riant. Denish Jharab had met 0-64 in 6 overs gewoon een slechte dag, kan gebeuren.

Als p.v.v. Voorzitter sloot Hans Noorhoff de dag af. Hij memoreerde de zorgelijke gezondheid van Arjen. Natuurlijk kwamen de absenten weer ter sprake.
Misschien is het een suggestie om het zondagse Actueel te gebruiken om de samenstelling van de teams voor de a.s. dinsdag bekend te maken.

Tot volgende week op Sparta en……………laat de Commissie niet in z’n hempie staan. De Coronamaatregelen zijn dan ook beëindigd dus laat het publiek maar komen!!

RUUD ACKERMANN

Fotoserie 20210622 Sen.Ond. Kampong 
Foto's: gecombineerde serie van Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

15 juni 2021 op Kampong  SENIOREN ONDERLINGEN WEER HUPPELEND DE WEI IN  (16-06-2021)

Om nu te zeggen dat de SO’ers op koeien leken die in het voorjaars weer de wei in mogen…………nee, dat niet echt, maar er was wel blijheid zichtbaar over de late start van het SO seizoen 2021. Sommigen maakten inderdaad iets van een klein huppeltje.  Het vele lobbywerk van de SO Commissie was niet vergeefs. Op dinsdag 15 juni konden we weer los, niet in het minst dankzij de medewerking van Kampong i.c. Floris Jansen.

Om 22 man bijeen te krijgen was even een dingetje maar de Commissie geholpen door Deo Misier, klaarden de klus en dankzij het fraaie weer kunnen we spreken van een prima start.

Vooraf sprak Vice voorzitter Hans Noorhoff de openingsrede uit. Behalve welkomstwoorden voor een ieder, werden er opbeurende woorden geuit richting Arjen van der Pol die helaas wegens ziekte nog even absent zal zijn. 


De teams werden bekend gemaakt en even over twaalf ging de eerste bal richting die drie paaltjes waar alles om draait.
Captain Arthur van Lunszen zag zijn mannen 150 runs scoren voor het verlies van 6 wickets en vond dat na 32 overs welletjes. Mohammad Nazim 25 en  Erik de Jonge als debutant gelijk 26 runs, waren de twintigers. Faroek Ajube was met 3 voor 35 de sterkste werper. Djiewan Kalloe was de debutant in  team B. 

Moeten we het nog over de kwaliteit van de lunch hebben? Natuurlijk was die zoals altijd uitmuntend. Laten we sterren invoeren voor cricketlunches te beginnen met 4**** voor Floris Jansen!!

Dirk Coster zag, als captain van de als tweede battende partij, de bui al hangen.
Weliswaar opende Doednath Awadhpersad verwachtingsvol met 34 runs in twee beurten maar verder moest hij het hebben van kleine bijdragen. Jan Willem Heshusius 16, Aernout Cohen Tervaert 12 en Dirk zelf 14. Na 131 voor 9 was de koek op. Ook hier was Erik de Jonge de boosdoener 3-24, maar óók Arthur met 3-29 en Djiewan Kalloe “speelden zich in de krant”. Faroek Ajube en Pam Singh gingen na de eerste bal terug naar de ligstoelen.

Op een dag als vandaag zijn de cijfers niet het belangrijkste en na afloop kon Arthur van Lunszen in zijn sluitingsrede alleen maar blije veteranen toespreken.
Een golden duck aandenken ging naar Pam, de debutanten kwamen nog eens langs en het bier en de bitterballen vlogen de tent uit.

Volgende week, zelfde tijd, zelfde locatie
 RUUD ACKERMANN

Fotoserie 20210615 Sen.Ond. Kampong 
Foto's: gecombineerde serie van Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

  WEDSTRIJDPROGRAMMA SENIOREN ONDERLINGE 2021 
Status 15-09-2021

Bijgaand het programma 2021. 
Alle geplande wedstrijde van dit seizoen zijn gespeeld op één na die is verregend.

Gespeeld Nog te spelen NIEUW of gewijzigd Vervallen Verregend
Dinsdagen Activiteit Aanvang Op club: Plaats: Opmerkingen
15 juni S.O. wedstrijd 12:00 Kampong Utrecht  
22 juni S.O. wedstrijd 12:00 Kampong Utrecht  
29 juni S.O. wedstrijd 12:00 Sparta Capelle a/d Ijssel
6 juli S.O. wedstrijd 11:30 Hilversum Hilversum  
13 juli S.O. wedstrijd 11:30 Kampong Utrecht verregend
20 juli S.O. wedstrijd 11:30 VCC Voorburg
27 juli S.O. wedstrijd 11:30 Hengelo Hengelo Toer naar het oosten van maandagavond 26 juli t/m
de after cricket na de wedstrijd op 29 juli
29 juli S.O. wedstrijd 11:30 Gelre Zutphen / Eefde
3 augustus S.O. wedstrijd 11:30 Kampong Utrecht  
10 augustus S.O. wedstrijd 11:30 Salland Deventer  
17 augustus S.O. wedstrijd 11:30 Excelsior ‘20 Schiedam
24 augustus S.O. wedstrijd 11:30 MOP Vught  
31 augustus S.O. wedstrijd 11:30 Kampong Utrecht  
7 september S.O. wedstrijd 11:30 Qui Vive Amsterdam-West  
14 september S.O. wedstrijd 11:30 Quick 1888 Nijmegen  

Mail het ingevulde inschrijfformulier naar: onderlinge @ sgs-cricket.nl (spaties verwijderen).
Per post opsturen kan aan: dhr. D. Coster, Nobel 67,  3641 MB  Mijdrecht
Prijzen Senioren Onderlinge seizoen 2020  (14-02-2021) 

Er was wel geen Najaarsbijeenkomst en een Voorjaarsbijeenkomst zit er ook niet in.
Toch zijn de SO prijzen 2020 "uitgereikt".

De Frits d'Achard van Enschutbeker 2020 wordt uitgereikt aan de persoon met de beste Senioren Onderlinge-prestatie. Deze keer Farouk Ayube (linker foto).

De Jopie de Bruinprijs 2020 wordt uitgereikt aan personen, die een grote bijdrage hebben geleverd aan Senioren Onderlinge. De commissie (exclusief voorzitter) koos dit maal voor haar voorzitter Arjen van de Pol (rechter foto).

Ga hier naar het overzicht van de prijzen over de jaren.</ footer>