Verslagen SGS T20 Toernooien dames
vanaf 2013

6 juli 2019 Het SGS Dames T20 toernooi versie 2019 – de finale dag op VRA

Bij aankomst op VRA werd ik direct opgevangen door een jongedame die 1000 excuses aanbood voor de poster/affiche die zij gemaakt had.
Vanuit de Flamingo’s was haar gevraagd om een leuke affiche te ontwerpen na haar prachtige van het Flamingo jeugdtoernooi en de Cricket tweedaagse op VRA.
De achtergrond van ‘ons’ toernooi was haar onbekend en zij begreep dat de opmaak – hoe mooi ook – bij onze leden irritatie opgewekt heeft. Zij hoopt de kans te krijgen om er volgend jaar een te ontwerpen met SGS op de voorgrond !

fOp de drie velden van VRA werd de finaledag van ‘ons’ toernooi voor de 10e keer gespeeld. Jammer dat het net als vorig jaar guur weer was met een nare wind. Toch beleefden de dames een gezellige middag.

Ik mocht voorzitter zijn van de commissie die de “beste taarten bakkende cricket dame van Nederland” moest aanwijzen….. Dat was geen sinecure want van meer dan 20 taarten en cakes moesten geproefd worden. De dames hadden zich uitgeleefd op de creaties en ook de smaak was buitengewoon goed. Uiteindelijk vielen de beste twee in de prijzen.

Om 10 uur werd met de wedstrijden begonnen en om 13.30 uur de tweede ronde. Uiteindelijk zou op het hoofdveld gestreden worden om onze wisselbeker en de 2e prijs. VRA en Quick Hg stonden lang te wachten totdat het droog zou worden. I.v.m. het moeten afdekken van de wickets voor de competitiewedstrijd VRA-Excelsior op zondag en het naderende regenfront werd deze finale ingekort tot 2 maal 5 overs. VRA sloeg 24 runs in de boeken en dat totaal werd in de 4e over door de enthousiaste dames van Quick gepasseerd. Quick Hg dus voor de 5e maal winnaar van het SGS Dames T20 toernooi.

Doordat op het tweede veld nog gestreden werd om de 3e plaats tussen Rood en Wit en Ajax Leiden liep de prijsuitreiking vertraging op en in 3 etappes kon ik aan de microfoon komen.

VRA, de umpires, de groundstaf en de dames achter de bar hebben hun uiterste best gedaan er een fijne dag van te maken en werden bedankt. De velden waren goed verzorgd en de lunch en later de BBQ liet niets te wensen over.

Quick Hg kreeg dus de wisselbeker plus als herinnering een beker met vermelding van jaartal en de prijs plus een fles champagne.  VRA de beker voor hun 2e plaats en ook een fles met bubbels. Tot slot ging de prijs voor ‘de lady of the tournament’ naar Caroline de Fouw vanwege haar 50 runs en de hattrick eerder op de dag.

f f f

De Flamingo’s hadden ook een prijs: hun Flamingo award voor de beste speelster in de T20 competitie van 2019 ging naar Helmien Rambaldo, die overigens ook deze dag weer geweldig speelde.

Gezien het enthousiasme van de speelsters en het grote aantal supporters denk ik dat wij in 2020 de 11e versie weer zouden moeten ondersteunen.

Duco Ohm      

02-06-2018   Dames VCC verslaan Quick Hg. en winnen de SGS Dames T20 Cup

Tjitske Maathuis en haar vriendinnen van Groen Geel hadden de finaledag uitstekend geregeld. Jammer dat het weer ons in de steek liet al bleef het wel droog.

Om 10 uur werd al met de 9e editie van ons toernooi gestart met de kruisfinales VCC- Ajax en Quick-Rood en Wit. De winnaars zouden de finale spelen en de verliezers, ook om 16.00 uur, om de derde plaats. VCC en Quick werden die winnaars.

Tussendoor zagen wij Excelsior nog verliezen van VRA en versloeg Groen Geel Kampong.

De finale werd een zeer spannende want op de laatste bal wist ‘good old’ Caroline de Fouw de winnende run te forceren. Sommige hadden op een super-over gehoopt maar dat ging dus niet door.

Dolblije VCC dames dansten op het veld en genoten van de champagne……

Op het terras mocht Duco Ohm de prijzen uitreiken: De ‘Lady of the Tournament’ werd de dappere Babette de Leede die in de finale 39 runs scoorde.
De tweede prijs ging naar de winnaars van vorige jaren Quick en zoals gezegd ontvingen de VCC-dames hun eerste hoofdprijs ooit en de wisselbeker. Indrukwekkend want vorig jaar kreeg VCC al de SGS Fair Play Trophy bij de heren en nu gaan de dames met de hoofdprijs naar huis.
Gefeliciteerd VCC !

Op hun website wordt dit gevierd :  http://www.voorburgcc.nl/cricketdames-vcc-voor-eerste-maal-landskampioen/

Van de KNCB was Barbera Boissevain aanwezig en hun Ingrid van der Elst zorgde voor bloemen voor de Groen Geel dames en flessen wijn voor de twee umpires die de gehele dag hadden gestaan en waarvoor de dames uiterst dankbaar waren – bravo Jacques Mulders en Andrew Baird !

De geslaagde dag werd afgesloten met een op tour zijnde Jazzband uit Engeland en een BBQ.
Hopelijk wordt het volgend jaar weer net zo gezellig maar wel met zonneschijn.

Duco Ohm

Foto's T20-kamioenschap finale 2 juni 2018  
Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent.
Alle foto's kunnen worden gedownload.


3 juni 2017  Het SGS Dames T20 toernooi 2017 :  gewonnen door de dames van Quick Hg.

Oh wat regende het toen ik om 10 uur in het Amsterdamse Bos mijn auto parkeerde. Eenmaal op VRA zag ik een keurig afgedekte pitch en square. Alle hulde voor Paul Polak die ’s morgens om 6 uur al op het veld was om alles goed te regelen. Op het terras stonden een honderdtal dames te wachten om op de drie beschikbare velden hun wedstrijden te spelen.

En om 11 uur kon zowaar begonnen worden aan de eerste iets ingekorte wedstrijden. Zo won in de eerste ronde Quick van VOC, versloeg VCC Groen Geel en VRA het nationale Duitse team dat ook aan dit T20 toernooi meedeed. Vooral de overwinning van VRA dat in de laatste over 10 runs nodig had was indrukwekkend door de 4 en 6 van Caroline Salomons. Later zagen wij nog een fraaie inning van Babette de Leede van VCC. Ook VCC smaakte het genoegen die Manschaft in de laatste over te verslaan. Kwamen wij bij de finale op het hoofdveld met meer toeschouwers dan bij menige hoofdklasse wedstrijd….. VRA kwam moeizaam tot 101 runs, een totaal waarmee de Quick dames geen enkele moeite hadden en het totaal met 2 wickets down passeerden.

Ik mocht prijzen uitreiken na eerst Paul Polak bedankt te hebben voor het organiseren en verzorgen van drie velden, VRA voor het beschikbaar stellen van hun velden en de diverse vrijwillige umpires en scoorsters die alles tot in de puntjes regelden. Bondsumpires waren helaas niet beschikbaar. De prijs voor de beste speelster in het gehele toernooi leverde geen probleem op maar wat waren er veel goede prestaties in de boeken te vinden: de dames Koster (VRA) 87 no, Cough (Duitsland) 60 no en 40 no, Siegers (R&W) een echte century 102 no, Thoron (Quick) 48 no, de Leede (VCC) 50 en 58 no, Corder (VCC) 73 no en 60. Toch werd het Caroline Salomons die 256 runs scoorde in 5 innings en alle keren not out bleef (80-49-49-55 en 23).

De tweede prijs ging naar het verliezende team VRA. De wisselbeker en de herinneringsbeker ging voor de vierde maal naar Quick. Dat geschiedde in 2013 voor het laatst.

Daarna werden de enthousiaste finalisten nog gefotografeerd. Al met al, ondanks de regen die de start vertraagde, een geweldige dag die wij volgend jaar zeker weer zullen sponseren.  

Duco Ohm

Foto's T20-kamioenschap finale 3 juni 2017 Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


11 juni 2016  Hermes/VOC/Olympia combinatie wint de SGS Dames T20 trophy

Quick Hg is er niet in geslaagd onze trophy – de wisselbeker – op Hermes DVS te heroveren. In de finale was de Rijnmond combinatie te sterk.

In de ochtend, met af en toe een spat regen, werd op het helikopter veld van Rood en Wit wel op tijd begonnen dit in tegenstelling tot Rood en Wit-Punjab waar begonnen werd toen het absoluut droog werd…..75 minuten vertraging. Bravo dames ! In de eerste wedstrijd tussen Rood en Wit en de Rijnmond combinatie kwam de combinatie als winnaar tevoorschijn. Miranda Veningmeyer was met 58 no (8x4 1x6) een klasse apart.

Hierna was het Ajax – Quick Hg waarbij Quick Hg aan het langste eind trok. Bij Ajax scoorde de Nieuw Zeelandse Burns een fraaie 47 en aan Quick zijde was het Rozemarije Sillevis (geen onbekende naam in de Haagse cricketwereld) met 42. De Ajax-speelster Pietje, maakte met een geweldige ingooi het eind van de innings van Hermien Rambaldo en zou na afloop een speciale prijs in ontvangst mogen nemen. Ajax en Rood en Wit speelde om de derde plaats die ondanks de harde en snelle 37 van weer Burns niet door Ajax gewonnen werd. Goed werk van het jeugdige Rood en Wit team.

De finale ging zoals gezegd tussen Quick en de Rijnmond combinatie en werd eigenlijk eenvoudig door de combinatie gewonnen. Weer met Miranda in de hoofdrol al was haar 69 no ditmaal zeker niet kansloos. Opvallend was het dat er meer toeschouwers bij de dames waren dan bij Rood en Wit 1. Tussendoor werd er goede lunch aangeboden. Na afloop de traditionele beker uitreiking.

Een geslaagde dag maar jammer dat de finale dag niet op één complex gespeeld werd. Hopelijk wel volgend jaar als SGS wederom de sponsor zal zijn.

Ik heb wat foto’s geschoten maar op CricketEurope kunt u zeer professionele zien van Sander Tholen. Mijn foto’s kunt u downloaden maar op die van Sander zit een copyright!

Duco Ohm                                                                                                                                         Klik op de foto en deze opent groot

Foto's T20-kamioenschap finale 11 juni 2016 Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Hansje van Keulen

Op Rood en Wit, tijdens de finaledag van het SGS Dames T20 toernooi, kwam ik Bob en Hansje tegen langs de boundary.

Hansje memoreerde dat er vanuit SGS erg veel kaarten waren gestuurd waarvoor zij de SGS-ers bedankt!

Zij hebben het grootste deel van de dag de wedstrijden bijgewoond maar moesten helaas voortijdig vertrekken vanwege het leeg raken van de zuurstoffles. Langs deze weg mag ik hun hartelijke groeten overbrengen.

Duco Ohm - 11-06-2016


11 juli 2015  Het SGS Dames T20 toernooi 2015 werd weer gewonnen door Hermes DVS

 Wat willen wij nog meer ? Prachtig zomerweer met een verkoelend windje, liefst tien dames teams en vier bondsumpires in actie, prachtige velden en een prima verzorging in het clubhuis. Bravo VCC, Rod Lyall, Gerard Inden en Ingrid van der Elst voor deze uitstekende organisatie !

Alle dames teams bleven op het veld om naar de finale te kijken tussen VRA en Hermes DVS. Deze werd helaas niet echt spannend en uiteindelijk eenvoudig en zeer verdiend gewonnen door de Schiedamse dames die daarmee de door SGS beschikbaar gestelde bekers weer in ontvangst konden nemen. De teleurgestelde Amsterdamse dames kregen de beker voor de tweede prijs. Het gegraveerde bierglas voor de Lady of the Tournament ging ook naar Schiedam : Cher van Slobbe had deze dag uitstekend gepresteerd en werd door de umpires en toernooileiding als beste speelster aangewezen.

Ook volgend jaar zal SGS dit toernooi sponseren, voor de 7e keer alweer.

Op deze link vindt u een uitgebreid verslag : http://kncb.nl/hermes-dames-prolongeren-t20-titel/  

Duco Ohm

 

foto's links: alle finalisten en daar onder de winnaars Hermes DVS  -  foto's rechts "Lady of the tournament" Cher van Slobbe met Duco Ohm en Rod Lyall

28 juni 2014 SGS Dames T20 toernooi op Nieuw Hanenburg in Den Haag. Gewonnen door Quick Hg.

Zaterdag 28 juni bracht liefst acht dames teams naar Quick in Den Haag om op de finaledag te strijden om de T20 Cup in het door ons gesponsorde toernooi.

Het hoofdveld lag er prachtig bij al was het gras op "voetbal hoogte" gemaaid en liep het niet echt goed waardoor wij geen grote totalen op het bord zagen verschijnen. Het tweede (kunstgras) veld, kleiner in afmeting, was uiteraard sneller.

In de eerste wedstrijd versloegen de Haagse hennen (de mannen zijn immers de haantjes) de dames van Ajax Leiden.  Carly Verheul van Rood en Wit scoorde een snelle 71 (6x4) in de wedstrijd tegen VOC en werd matchwinnares.

De Groen Geel dames versloegen Quick 1888 en in die wedstrijd zagen wij Sasa Bruning voor Quick 48 no scoren en
1-13 bowlen in 4 overs. Tessa van der Gun deed het voor Groen Geel nog beter en scoorde met fraaie, bijna "mannelijke" slagen 59 no, bowlde 1-12 in 4 en pakte nog een vang.

De finale tussen Kampong en Hermes DVS werd in alle opzichten door de Schiedamse dames gedomineerd. Hun fielden en bowlen was uitstekend verzorgd en aan bat was de 52 no van Miranda Veringmeier, die ook nog een fantastische vang deed, heerlijk om te zien. Hermes DVS won uiteindelijk vrij eenvoudig en wat waren die dames blij met het, voor het eerst, winnen van het T20 toernooi.

Na de finale mocht ik na eerst Quick, de umpires en scoorsters bedankt te hebben, de prijzen uitreiken :

  • Aan bovengenoemde Tessa van der Gun de prijs voor de "speelster van de dag"

  • Een beker aan de winnaar van poule B : Ajax

  • Een beker aan de verliezende finalist : Kampong

  • Een herinneringsbeker en de wisselbeker aan de winnaar Hermes DVS

Het was een zeer geslaagde en door Quick in alle opzichten uitstekend verzorgde finaledag met voor cricket veel toeschouwers en enthousiaste speelsters. Voorts trad de voorzitter van de KNCB , Jacques Mulders, op als umpire terwijl de vicevoorzitter Rod Lyall  en Ingrid van der Elst een oogje in het zeil hielden.

Dit toernooi zal in 2015 wederom plaatsvinden en SGS zegde toe ook dan weer graag te zullen sponsoren.

Duco Ohm

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's SGS-T20-dames-2014    Foto's Duco Ohm

Dames: de foto's op onze site kunt u downloaden !

Zie ook een fotopresentatie op CricketEurope

3 augustus 2013  SGS Dames T20 toernooi op Hermes DVS. Gewonnen door Quick Hg.

Om 11 uur werd begonnen met de halve finales. Op het hoofdveld Kampong - Hermes DVS en op het veld er naast Quick Hg � Ajax.

Quick Hg scoorde een keurige 143 in 20 overs, wat Hermes overigens op het andere veld ook deed !
De dames van Ajax gingen wel door de 100 maar tot een overwinning leidde dit niet.
Bij Quick scoorde Floor v.d. Berg een fraaie 58. Margreet Suurendonk van Ajax was met 21 runs topscoorster.
Quick dus door naar de finale.

Hermes DVS ging soepel naar de 143 runs met o.a. de dames Klokgieters 41 en M. Nijman 57.
Kampong had met hun Aussie Claire, 75 n.o. !!, een voortreffelijk bat en mede door een aanzienlijk aantal no balls en wides moest Hermes het onderspit delven.
Kampong naar de finale.

Quick Hg bracht in de finale na 20 overs 92 runs in de boeken en de grootste bijdrage kwam wederom van Floor v.d. Berg 32.
Joyce Snippe van Kampong was met 3-16 de beste bowler van deze dag. Claire ging met 18 runs teleurgesteld naar de kant en de overige dames speelden netjes maar niet agressief genoeg (een vereiste voor T20) om het Quick moeilijk te maken.
Quick won verdiend voor de derde keer (!) onze SGS wisselbeker.

Floor v.d. Berg werd tot beste speelster van dit toernooi benoemd, Kampong kreeg de beker voor de tweede prijs en Quick Hg moet voor de derde keer hun naam in de wisselbeker laten graveren.

Een hartelijk dank, niet alleen aan Hermes DVS voor de verleende gastvrijheid en de voortreffelijke ontvangst en lunch, maar ook aan de umpires en scoorsters. Van de KNCB gaven de voorzitter en vicevoorzitter Jacques Mulders en Rodd Lyall acte de pr�sence en ook Richard Cox was langere tijd aanwezig.

Met de toezegging dat SGS ook volgend jaar de T20 voor dames zal sponseren werd deze geweldige dag besloten.

Duco Ohm - 3.8.2013

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Foto's KNCB-T20-dames-2013    Foto's Duco Ohm

 

 

Dat je SGS-ers overal kunt ontmoeten bleek ook bij de T20 finale dag van de dames.

Langs de boundary zagen wij o.a. Hanny Knüpfer die mij trots vertelde dat zij op eigen kracht, dus met haar auto, naar het veld was gekomen. Ook haar dochter Eveline, die haar moeder goed in de gaten hield, was er en beiden waren druk aan de praat waren met Nelleke Vervelde, de oudste dochter van onze Klaas.