Still Going Strong Cricket Club

Uitslagen cricketwedstrijden 2011


Alle uitslagen per e-mail doorgeven aan redactie @ sgs-cricket.nl, liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd.

Structuur verslaggeving svp als volgt:

Wedstrijd    Datum    Resultaat van de wedstrijd
Eerste Inning batten
Eerste Inning fielden
Tweede inning batten
Tweede inning fielden
kort (max. 4 regels) impressie/verslag van de wedstrijd
Naam inzender


Bloemendaal – SGS 24 september 2011,  gewonnen door SGS met 50 runs : 174 v.7 - 224 v.8

Op een geweldig fraaie zomerdag, eind September (!), mocht SGS gaan batten op het altijd goed door Frank van der Weijden verzorgde knusse veld aan de Donkerelaan.

De opening bowlers van Bloemendaal waren lijn en richting kwijt en zo konden wij na 14 overs al de 100-0 op het scoringbord zien. Peter Schmitt (40), Erik de Haard (55) waren de rungetters. Wij zouden niemand retired laten gaan (overeenkomstig de afspraken voor wedstrijden tegen verenigingen) maar deze twee batslieden waren bereid risicovolle slagen te nemen en hun wicket min of meer weg te geven. Toen Peter van Giezen (22), Amin Kasam (30) en Theo Straten (13) er ook nog het hout oplegden kwam na 29 overs de 200 (voor 5) op het bord. Gezien het grote aantal extra’s – liefst 44 – werd besloten de 40 overs naar 35 terug te brengen. Een goede beslissing want het einde dreigde richting 19.30 uur te gaan. Ondanks de goede afspraken voor de wedstrijd liepen er op een gegeven moment in deze 12 a-side wedstrijd 12 Bloemendalers te fielden. Een beetje rommelig met al die wijzigingen.

Pim Kruyt was met 4-20 in 4 de gevaarlijkste bowler. Onze Rob Dhondai verdiende betere cijfers dan zijn 2-47 in 7.

Bloemendaal verloor op 66 de twee opening bats: ten Have een fraaie 33 en Barron 20. Daarna waren het alleen Pim Kruyt (58 no) en Rob Dhondai (12 no) die tegenspartelden maar op 174 waren de overs op.
Walter Prescod bowlde 2-35 in 7, Jaap Vogelaar 3-40 in 8 en Amin Kasam 2-39 in 8. Mans de Rooij en Tijs Linders bowlden goed maar hadden geen succes.
Erik de Haard en Amin Kasam pakten elk één vang, Dirk Coster een vang en een stumping.

Ene Wilts, zoon van, stond de volle 70 overs te umpiren en werd na de wedstrijd bedankt door Amin. Ook een woord van dank, plus fles, was er voor Lideke als trouwe scoorster en Tijs Linders voor zijn activiteiten (en die waren niet altijd eenvoudig) als wedstrijdsecretaris.

Na afloop was het zeer gezellig in en rond het clubhuis waar van een Indisch buffet werd genoten. Een buffet verzorgd door het cateringbedrijf van onze Raghu Bhagirath. Warm aanbevolen en zijn adres staat in ons boekje !

Nu nog Malta en het seizoen zit erop.
Duco Ohm - 25.9.2011

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff en Duco Ohm

Foto's Bloemendaal-SGS-24092011 Foto's kunnen worden gedownload.


Theo Tigers  -  Amin Lions 31 augustus, Lions winnen weer, nu met 6 wickets : 159/12 – 162/6

Op Kampong werd de revanche gespeeld van de wedstrijd op 25 augustus en weer trokken de Lions aan het langste eind.

De Tigers brachten ditmaal 159 voor 10 (12 aside) in de boeken. Peter Schmitt (11) ging ongelukkig played on, zijn Nijmeegse clubgenoot Sajat Abdul Mohammed kwam ook al mopperend naar de kant, eveneens played on (15), Theo Sikkema (net een nieuw lid) scoorde een fraaie 50 (ret.) waarna Peter van Giezen (32), Johan Vriezen (10) en Chris van Weel die wij gelukkig weer eens op het veld zagen er nog 16 aan toe voegde. Extra’ s slechts 20.
Doednath Awadhpersad (2-27) was de succesvolste bowler. Jan Willem Heshusius (1-21), Daniel Eldering (1-19),Arthur van Lunszen (1-23), Jaap Vogelaar (1-42) en Amin Kasam (1-7) verdeelden de wickets. De ene wicket van Amin betekende zijn 50e in dit seizoen. 46, 47 en 48 haalde hij al eens maar nooit 50 in één seizoen en het seizoen is nog niet afgelopen….. Er viel één vang te noteren van Daniel Eldering.

De Lions gingen net als in de vorige wedstrijd voortvarend van start . Erik de Haard (37 ret.), K. Harkissoon (13), Panna Chaturi (22), Amin Kasam (27) en tot slot Arthur van Lunszen (17 no) en Jaap Vogelaar (15no) die de winning hit verzorgden.
Mans de Rooy was met 2-13 succesvol terwijl Sajat Abdul Mohammed (1-20), Paul Andriessen (1-30) en de ouderwets zuinige Chris van Weel (1-10) ook een scalp veroverden. Peter van Giezen en Walther Prescod pakten elk één vang.  Extra’s  24.

Bob van Keulen en Rudy Don Griot stonden de hele wedstrijd in het midden. Lideke verzorgde het boek  en aan de kant noteerden wij bezoek van Ruud Ackermann en Pieter van Vliet en gelukkig van onze vriendinnen Alma en Anke.

De speeches waren als altijd vriendelijk en vlijend. De voorzitter mocht een door Rudy DonGriot in elkaar gezette trofee aan de winnaar van de serie uitreiken. Kijkt u eens bij de foto’s wat deze huisvlijt opleverde! De pilsjes en de wijntjes smaakten uitstekend.

Een nieuwtje tot slot: opeens stond John Bell langs de lijn. John was (jaren geleden) de coach van Kampong en ook enkele jaren de bondscoach. Volgend jaar Augustus komt John met een Australisch 60+ team naar Nederland. De contacten zijn gelegd en wij gaan twee wedstrijden tegen hen spelen. Dan komt in September nog Victoria 60+ naar Nederland en ook tegen hen zullen wij één of twee keer aantreden. Leuke vooruitzichten.

Duco, 31.8.2011

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's Tigers-Linons-31082011 Foto's kunnen worden gedownload.


Hengelo – SGS, 27 augustus 2011 : SGS wint met 7 wickets in de 39e over.

Batten HENGELO 143 v.6 : Diederik Neeb 39, John Kloppenburg 34, David Payne 11, extra's 16
Fielden SGS : Amin Kasam 23 v.3 in 8, Rob Dhondai 2 v.26 in 8, Geert van Seventer 1 v.15 in 8
Batten SGS 144 v.3 : Geert van Seventer 73 not out, Amin Kasam 29, Wouter Herklots 12, Rob Dhondai 10, extra's 19
Fielden HENGELO : Johan Vriezen 1 v.21 in 10, M. Wijesekara 1 v.31 in 10

De traditionele sluitingswedstrijd van het cricketseizoen was dit altijd, totdat er besloten is om extra wedstrijden te gaan spelen in september en het seizoen dit jaar pas op 24 september wordt afgesloten bij Bloemendaal. Dit haalde enige glans weg bij de Hengelose wedstrijd en hetgeen resulteerde in een verlaagde interesse voor de wedstrijd in Hengelo. Geheel ten onrechte overigens, want bij HENGELO gaat het ergens om.

Er wordt gespeeld om de "Puttkammer-van Lennep Memorial" die aan HENGELO is geschonken door SGS-lid Pieter van Vliet op 26-8-1995 bij het 35-jarig bestaan van HENGELO ter nagedachtenis aan twee belangrijke leden, die tijdens hun leven erg veel betekend hebben voor deze club en ook voor SGS. Die leden waren erelid en oud voorzitter van HENGELO Hans Puttkammer en Jaap van Lennep. De traditie van de "Gouden Kruik" gaat terug tot 28 augustus 1965. Deze kruik wordt uitgereikt door de captain van het verliezende elftal aan de captain van het elftal dat heeft gewonnen. Vervolgens wordt de inhoud broederlijk gedeeld door alle spelers. In 2004 is ter nagedachtenis aan het in 1999 overleden Lid van Verdienste Ben Walhof toegevoegd de uitreiking van het "Ben Walhof Bat" als prijs voor "the man of the match".

SGS was bijna compleet en mocht Roelof Kruijshoop "lenen" van de Presidents XI van HENGELO. Het weer was onverwachts goed (er was maar een regenbuit) en veld en pitch lagen er goed bij. Traditioneel werden de SGS'ers ontvangen met een lekker plak "Twentse Krentenwegge" en een verse bak koffie of thee.

De toss werd gewonnen door HENGELO en opende met David Payne en Cees van Lennep. In de 10e over ging Cees van Lennep gevangen door gelegenheidscaptain Georg Rijken. De scoringrate bleef laag, want er stonden pas 20 runs op het bord. Johan Vriezen kwam, zag en ging vroeg bowled door Amin Kasam. Mahesh Wijesekara liet zien dat hij goed kan cricketen maar werd toch gebowld door Rob Dhondai. Het scoringstempo werd door goed bowlen van SGS laag gehouden. De meeste runs kwamen van de bats van Diederik Neeb en John Kloppenburg. HENGELO kwam dit keer niet verder dan 143 v.6. Er was kort voor de lunch nog een onderbreking door een fikse regenbui. HENGELO heeft een prachtig clubhuis maar vandalen hadden kort voor de wedstrijd alle daggoten en regenpijpen stuk geslagen. Tijdens de wedstrijd werd een noodreparatie uitgevoerd met duct-tape, waardoor iedereen een koude douche bespaard bleef als hij de kleedkamer in of uit ging.

Na de uitstekend verzorgde lunch (dat kan je aan HENGELO wel over laten) mochten Geert van Seventer en Rob Dhondai (moest vroeg weg) openen. Geert heeft werkelijk uitstekend en stijlvol gebat en gaf geen echte kansen weg. 73 not out is een uitstekende prestatie. Rob had te veel haast en werd op een stand van 18 runs totaal gevangen. Amin Kasam deed een stevige duit in het batting-zakje met 29 runs voordat hij de Mahesh Wijesekara werd gebowld. Toen had SGS 87 runs in 26 overs en nog 8 wickets in handen. Een winnende stand, echter HENGELO bleef goed spelen en het de winst werd pas binnengehaald in de 39e over! Het was een leuke wedstrijd op een fatsoenlijk niveau. Dus SGS'ers die dit keer niet hebben ingeschreven op de wedstrijd: "jullie hebben iets gemist". Dat gold ook voor de derde innings. De HENGELO-bowlers mochten 10 overs bowlen, omdat HENGELO mede door het uitlenen van Roelof Kruijshoop te krap in de bowlers zat.

Diederik Neeb reikte de "Puttkammer-van Lennep Memorial" uit aan gelegenheidscaptain Georg Rijken, waarbij de historie en de prestaties uit het verleden nog eens werden opgesomd. Hierna schonk Diederik Neeb de "Gouden Kruik" uit en deelden allen gebroederlijk de inhoud. De uitreiking van het "Ben Walhof Bat" aan de man of the match hoort traditioneel te gebeuren door de winnaar van het jaar ervoor en dat was Theo Straten. Hij was er helaas in HENGELO niet bij en de honneurs werden waargenomen door Amin Kasam - zoals gewoonlijk half in het nederlands en half in het engels. Met een leuke speech met serieuze inhoude reikte hij het bat uit aan Geert van Seventer, die in HENGELO duidelijk the man of the match was!

Hierna ging de derde innings nog lang door en werd een heerlijke Indische maaltijd (van Bombay Spice) geserveerd in de vorm van een lopend buffet. Het was smullen!

Verslag door de uitgeleende HENGELO-SGS'er die niet mocht bowlen en niet mocht batten (vrij geciteerd naar Amin Kasam).

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Roelof Kruijshoop:  

Foto's HENGELO-SGS27082011 Foto's kunnen worden gedownload.


Amin Lions – Theo Tigers, 25 augustus. Lions winnen met 40 runs,  197/7 – 157/a.o (12 !).

Wat een belangstelling voor deze wedstrijdserie die het vijfde jaar is ingegaan. 13 tegen 13 spelen is niet alledaags. Leuk voor Theo Straten en Amin Kasam die deze serie organiseren. 

De Lions mochten batten en de 100 kwam na 22 overs op het bord. Het werd uiteindelijk 197/7 door bijdragen van Brian Rayman (39 ret.), Amin Kasam (31 ret.) Doednath Awadhpersad (34 ret.), Deo  Misier (22 no), Jaap Vogelaar (17 no) en 25 wides. Sonny Jogia was de enige die wickets nam (2-25 in 8).

De Tigers kregen de 100 op het bord na 26 overs maar dat kostte wel 8 wickets. Uiteindelijk strandde dit dertiental op 157. Runs scoorden : Sonny Joggia (10), Paul Andriessen (18), Rino Groenewegen, als herboren, (19 ret.), Peter van Giezen (14), Peter Schmitt (10), Steve Balkissoon (23) en Jumbo Mearns (17). Wides 26.

Er waren 12 wickets te nemen en die kwamen op naam van JanWillem Heshusius (1-22 in 8), Brian Rayman (1-23 in 6) , Jaap Vogelaar (1-13 in 5), Doednath Awadhpersad (3-39 in 6), Amin Kasam (2-25 in 5) en B.Jawalapersad (2-20 in 2.4).
Vangen: elk 1 : Amin, Brian, Dirk Coster en Panna Chaturi.

De speeches en de presentjes (het leek wel Sinterklaas) brachten de stemming er goed in. Man of the match werd Brian Rayman. Bob van Keulen stond met Rudi DonGriot (op square) de gehele wedstrijd te umpiren. Beiden werden met een attentie bedankt, zo ook Lideke die weer de boekhouding bijhield en de zak met waardevolle spullen onder haar hoede nam. 

Het eten was – als altijd – goed verzorgd maar een minpuntje was het feit dat 10 spelers na de wedstrijd besloten niet mee te eten hetgeen de organisatoren een strop van 100 Euro opleverde. Amin en Theo waren daar terecht teleurgesteld over want in de mail,  met de uitnodiging voor deze wedstrijd,  heeft toch duidelijk gestaan dat er op mee-eten werd gerekend mits men niet af zou zeggen. Dat hebben twee spelers gedaan. Het zou jammer zijn als hierdoor een einde komt aan het eten na een wedstrijd op VVV.

Langs deze weg een woord van dank aan Theo en Amin (en zijn sponsoren) voor het beschikbaar stellen van de shirts en cadeaus. 

Woensdag 31 augustus is de revanche op Kampong.

Duco

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's Tigers-Lions-25082011 Foto's kunnen worden gedownload.


Hengelo – SGS, 19 augustus 2011 : Hengelo wint met 2 wickets

Batten SGS 98 a.o.: G. van Seventer 21; E. de Haard 18; G. Rijken 10
Fielden Hengelo: J. Vriezen 1 v. 12 in 6; Kh. Afzali 2 v. 10 in 5; J. Kloppenburg 2 v. 12 in 3;
M. Wijesekara 1 v. 7 in 4; R. Puttkammer 2 v. 18 in 7; H. Lameris 1 v. 14 in 5.
Batten Hengelo 99 v. 8: J. Vriezen 27 n.o.; J. Kloppenburg 22; D. Darman 13.
Fielden SGS: W. Prescod 2 v. 24 in 9; M. de Rooij 1 v. 11 in 7; G. van Seventer 2 v. 21 in 10; R. Dhondai 3 v. 37 in 10.

SGS kwam niet verder dan een mager totaal, door goed bowlen van de Hengelo aanval, maar ook door scheve slagen. We hebben het daarna niet cadeau gegeven, het werd nog behoorlijk spannend door tight bowlen van het kwartet Prescod, de Rooij, van Seventer en Dhondai, en goed fielden met fraaie vangen van Hans Noorhoff, Cees van Lennep en Walter Prescod. Hengelo verloor regelmatig wickets, maar de partij werd toch uitgetikt in de voorlaatste over door routiniers Vriezen en Puttkammer. Bij de gezellige nazit was er genoeg om over na te praten.

Eric de Haard

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's HENGELO-SGS19082011 Foto's kunnen worden gedownload.


Lefthanders tegen Righthanders : de revanche op 17 augustus werd ook een simpele prooi voor de Righthanders.

Nadat Dirk Coster LBW was gegaan voor 1 scoorde Jaap Vogelaar 51 retired (29 singles!!) en Arthur van Lunszen 40.
Daarna zorgden Amin Kasam met 21, Faruk Ayube 22 en Rob Dhondai 17 voor de uiteindelijke score van 171.
Bowlen: Gerard de Leede 1 voor 23, Bas de Gaay Fortman 1 voor 24 in 4 overs pakte het wicket van Amin Kasam
en J.W.Heshusius 2 voor 21

Moest spannend kunnen worden dachten wij. Echter de score ging te langzaam omhoog door goed righthand bowlen.
Aad van Troost 18, Satar Alladin 18, Gerard de Leede 50 retired met nog wat kleinere bijdragen deed de score
uiteindelijk uitkomen op 161 voor 8 na 40 overs. Jammer maar volgend jaar weer een kans.
Bowlen righthanders: Amin Kasam 1 voor 29, Jaap Vogelaar 2 voor 11, Arthur van Lunszen 2 voor 29,
Rob Dhondai 1 voor 38 en Faruk Ayube 1 voor 24.

Rest mij iedereen een goede overwintering te wensen van een weer veel te kort cricketseizoen 2011.
Allen een hartelijke groet en dank voor meespelen, invallen, gezelligheid, meebetalen aan omslag, hapjes etc.

Jan Willem Heshusius.


Finaledag SGS Dames Twenty20 toernooi, 13 augustus 2011

Zaterdag j.l. werd op het tweede en derde veld van VRA gestreden om de door SGS beschikbaar gestelde bekers. De halve finales werden gelukkig uitgespeeld en zo won Quick Hg overduidelijk van Kampong en Ajax L. had geen kind aan de dames van VRA.

Na de uitstekend verzorgde en door SGS gesponsorde lunch was het wachten op een droge periode. Die bleef helaas uit en dus moesten “bowl-outs” de beslissing brengen . In de stromende regen versloeg een zestal dames van Kampong die van VRA met 2-0 en daarna was er een identieke score bij Quick Hg en Ajax L.

Derhalve won Quick wederom de wisselbeker, Ajax de tweede prijs en Kampong de derde. Lady of the tournement, aangewezen door de umpires, werd Rachel Priest van Ajax die 78 no scoorde waarin 9x4 en 2x6.

Bij het uitreiken van de prijzen werd dankwoorden gericht tot VRA, de umpires, de scoorsters en Rod Lyall en Sander Tholen die voor CricketEurope veel acties vastlegden.

Het was, ondanks de vele regenbuien, toch een gezellige middag op VRA. Hopelijk hebben wij volgend jaar een zonnige dag.

Duco Ohm

Foto's FinaledagDamesT20-VRA13082011 Foto's kunnen worden gedownload. Foto's Cricket Europe.


SGS - Surrey 60+, 12 augustus 2011 : 180/9 – 179 gewonnen

Laat ik beginnen met een groot compliment te maken naar Hercules I dat zonder morren op hun tweede veld de Twenty20 wedstrijd tegen Sparta ging spelen toen bleek dat onze wedstrijd ging uitlopen….

Surrey ging ditmaal als eerste batten en scoorde een goede 179 runs vooral door Howgate (78) en Perkins (25) . 27 extra’s waarvan 22 wides hielpen mee om deze score te bereiken. Amin Kasam was weer de man of the match met twee schitterende vangen en 2-9 in 8 overs. De vang van Misier was van grote klasse en ook de vang van Andriessen en de stumping van Donald Noorhoff wil ik vermelden.

Op 87/3 dachten wij dat de buit naar SGS zou gaan. Amin scoorde een fraaie 49, Theo Straten weer een superharde 40, Jaap Vogelaar, de captain van de dag 12 en met wat gefriemel in de staart stond er tocht 158/7 na 34 overs op het bord. Een makkie ? Even uittikken ? Nee hoor: op een wide werd een paar maal wel geslagen maar niet gescoord (dag runs !) en dat enkele malen. Een streep naar de boundery bleef voor de boundery liggen en onze batslieden haalden ter nauwe nood één run uit die prachtige drive….. Het werd spannend en via 172/8 en 172/9 waren met 8 ballen te gaan nog 8 runs nodig… Dirk Coster met 1 not out en Donald Noorhoff met 4 not out brachten de spanning terug. 178/9 ! Twee duidelijke wides in de laatste over beslisten deze wedstrijd ten gunste van SGS dat in totaal 23 wides ontving , één meer dan Surrey.

De ontvangst voor, tijdens en na afloop was uitstekend. Ik denk dat deze Engelsen graag terug komen. Jaap en Mariette Vogelaar werden uitvoerig (en terecht) bedankt voor het organiseren van hun toer. Lideke hield het boek goed bij waardoor ik dit verslag kon tikken.

Duco - 12.8.2011

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's SGS-Surrey 60+12082011 Foto's kunnen worden gedownload.


Sparta - SGS,  10 augustus 2011 : SGS verliest met 5 wickets

Batten SGS 162 v. 7: G. de Leede 35; B. Rayman 15, A. Kasam 15; P. Chaturi 15; C. Hubert 25 en  L. Reijnierse  18 n.o.
Fielden SPARTA: R. Kemming 2 v.32 en 5 bowlers namen elk 1 wicket
Batten SPARTA 175 v. 5: A. de Jong 52 ret.. E. Knüpfer 70; L. Dommershuyzen 21
Fielden SGS: G. v. Vuuren 1 v.33, A. Jamal 2 v.41; A. Kasam 2 v.19

Onder een dreigende hemel met af en toe een zonnestraaltje werd deze wedstrijd gespeeld. Wonder boven wonder bleef het in Capelle droog terwijl op diverse plaatsen in Nederland de sluizen grotendeels open stonden.

SGS begon tegen een sterk SPARTA met batten en scoorde in 35 overs 163 runs. Al snel bleek, dat we door een gebrek aan snelle bowlers niet in staat waren om het battinggeweld van het openingspaar van SPARTA het hoofd te bieden. Met name Ernst sloeg de ballen alle kanten op. Dit resulteerde in een openingsstand van 101 runs. Daarna kregen de wat mindere krachten een kans waardoor het ogenschijnlijk nog spannend werd en het totaal in de 34e over werd gepasseerd.

De derde innings, helaas binnen in het clubhuis, was zoals elk jaar weer erg gezellig en goed verzorgd.

Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij en hopelijk dan met een sterker team om enige weerstand van betekenis te kunnen bieden.

Uw verslaggever: Carel Hubert 


SGS - Surrey CC 60+, 9-8-2011,  Gewonnen door SGS 187/7 - 139

Op een koud, kil VVV terrein werd om 13.15 uur na een fikse regenbui gestart met SGS aan bat. Amin Kasam had weer eens een goede dag met 64 runs. Met bijdragen van Eric de Haard (14), Peter van Giezen (15), Walter Prescod (23), Farouk Ayube (20 no), Theo Straten (13) en A. Jawalapersad (10) en Mr Extra (26) kwam het fraaie totaal van 187 op het bord. De bowlery van de 60-plussers uit Surrey was niet dodelijk maar wel netjes.

Na een door de Max en Yvonne Ramsundar goed verzorgde thee (waarvoor Yvonne door ons met een fraai boeket bloemen bedankt werd) gingen de Engelsen van start. Daniel Eldering nam in zijn eerste 4 overs de wickets van hun beste batsmen (2-10 in 5), waarna Walter Prescod (3-20 n 7) met een fraaie catch op eigen bowlen de driftig scorende Graham (44) pakte. Onze eigen K. Harkisoen spartelde nog flink tegen en bleef met 29 not out. Rob Dhondai (2-20 in 5) en captain Jaap Vogelaar (1-27 in 8) maakten het af en om 19.10 uur konden wij aan een gezellig samenzijn beginnen met een prima Surinaamse maaltijd.

Al met al een gezellige dag tegen een bijzonder gezellige tegenstander maar het had wel een 10 graden warmer mogen zijn ! Gelukkig had Lideke voldoende warme kleding en zelfs handschoenen bij zich om alles correct in de boeken te krijgen.

Vrijdag volgt de revanche op Hercules. Hopelijk is het warmer.

Duco
9.8.11

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Duco Ohm:  

Foto's SGS-Surrey-60+09082011 Foto's kunnen worden gedownload.


SGS-Vcc Bonn, 6-8-2011 in Nijmegen : gewonnen door Bonn 188 voor 7 – 189 voor 3

Wederom mocht SGS eerst batten en dat ging een stuk beter dan een week geleden in Bonn. Een redelijke start van Peter Koppens 8, prachtig gevangen en Cees van Lennep 18, gaf hoop op een redelijk totaal. Uiteraard weer een goede bijdrage van Salim Mohammed 24 en Amin Kasam 15(eindelijk op 4!).Maar eigenlijk was het Theo Straten die de innings bepaalde met knalharde slagen scoorde hij 65*,waaronder 2 prachtige zessen,waarvan vooral de laatste er heerlijk afkwam.  Einde innings na 40 overs op 188 voor 7, waaronder 37 extra’s.

Na de goed verzorgde lunch,( Claudia nogmaals bedankt) begonnen Walter Prescod en Izhar Butt met bowlen, en dat deden ze heel goed. Vooral Izhar was goed bezig en pakte 2 voor 12 in 5. De overige bowlers deden het ook prima maar kregen helaas totaal geen steun van de fielders, die tezamen zeker wel een vangetje of 10 hebben laten vallen, waarvan er een aantal echt niet zo heel lastig waren. Ragawan 56* en vooral de hard slaande Anthony 90* maakten hier dankbaar gebruik van om na 35 overs de overwinning voor Bonn binnen te halen. Man of the match natuurlijk Theo Straten die een beker mee mocht nemen, en bij Bonn natuurlijk Anthony, die een mooi shirt kreeg.

Daarna konden we nog genieten van een heerlijke Chinese maaltijd(Salim en Theo bedankt) en konden we tevens nog even napraten over de dag, om vervolgens weer afscheid voor jaar te nemen van onze Sri Lankese vrienden.

Cees van Lennep


Lefthanders tegen Righthanders op 4 augustus op Sparta : gewonnen door de Righthanders in 24 overs

Wij waren ons nog van geen kwaad bewust van de komende weersomstandigheden en keken vol verwachting uit naar een mooie augustusmaand vol cricket.
Lefthanders maakten er eerst 153 met mooie bijdragen van Amin Kasam 50 retired en Nasar Mohammed 23.
Good old Gerard van Vuuren in 8 overs 2 voor 20, uitstekend gebowled. Daarnaast Junior 2 voor 22, David Mearns 1 voor 24 en Rob Dhondai 1 voor 17.

Met het bat sloegen de Righthanders onverbiddelijk toe. Roelof Kruijshoop opende met 17 runs waaronder 13 snelle singles. Daarna werd het grote geschut in stelling gebracht. Johan Vriezen 51 retired (2x6 en 6x4, hoef je niet moe te worden) en Theo Straten 46 (5x6 en 2x4, werd zeker niet moe) timmerden de runs in 24 overs bij elkaar. Bowlingcijfers Lefthanders: Amin Kasam 1 voor 31, Hans Noorhoff 1 voor 7 en J.W.Heshusius 1 voor 16.

Jan Willem Heshusius


Vcc Bonn - SGS, 30-07-2011 in Bonn : gewonnen door Bonn met 6 wickets

Wederom waren we te gast bij de immer gastvrije Veterans van Bonn,waar we onthaald werden met koffie, thee en uiteraard de heerlijke pittige balletjes. Daar werden we nog een beetje warm van, want koud was het wel. SGS ging eerst batten, maar daar kunnen we eigenlijk heel kort over zijn, want niemand had echt zijn dag. Behalve Johan Vriezen 14, Doednath 15 en Salim 15 bereikte niemand de dubbele cijfers, zodat we na 35 overs uitkwamen op 106 voor 9 (extra’s 37!)

Het begin van de fieldingsessie was veelbelovend door uitstekend bowlen van Salim Mohammed( 3-23) en Walter Prescod( 0-15). De stand van 6 voor 3 gaf hoop. Maar toen de hard slaande Anil 53* in kwam ging het ineens heel snel. Gelukkig had Theo Straten nog Shanta 27 LBW gekregen, maar na 22 overs kwam de overwinning voor Bonn op 107 voor 4.

Na afloop weer de heerlijke SL maaltijd waarna we snel huiswaarts keerden om in de auto weer warm te worden. Anke nogmaals bedankt voor het scoren.

Cees van Lennep


SGS – Eastern Challengers, 29 juli 2011: 224/4 – 171/9

Op Kampong werd door een oppermachtig SGS gewonnen. Panna Chaturie (13), Doednath Awadhpersad (24 ret.), Steven Lubbers (50 ret.), Amin Kasam (46 no) en M. Moorjani (54 ret.) hadden er goed het oog in zodat na 40 overs en met 27 extra’s de 224 op het bord kwam. Bij de Challengers was Pieter van Noord met 2-18 de enige bowler die succes boekte. 

Van Theo Sikkema ging dreiging uit en toen hij met 60 runs op zijn naam op 92/4 retired ging was het snel gedaan. Michiel Lubbers (12), ?. Sukram (10), JanWillem Heshusisus (11) en Pieter van Noord (20 retired hurt) sputterden nog wat tegen en met een 25 extra’s was het op 171/8 bekeken. Walter Prescod 2-27), R. Kharaya (2-35), Arthur van Lunszen (1-19) en M. Moorjani (1-7) namen de wickets. 

Een volgende keer graag de voornamen van onze vooral Surinaamse leden in het boek. Een kale achternaam met een voorletter vind ik maar niets !  

Deo Misier en zijn vriend verzorgden een voortreffelijk Surinaamse maaltijd. Er werd geen haast gemaakt met naar huis gaan. Er wordt al uitgezien naar de revanche. 

Er is toch niets met Donald Noorhoff ?? Vreemd als hij niet achter de palen staat…… 

Uw goed voorgelichte, afwezige, toeschouwer.
29.7.2011


VSOP - SGS, 28 juli 2011, op HCC, 40 overs.  VSOP 140 v.9 - 141 v.7, SGS wint.

VSOP batten: Satar Alladin 50 (1 x 4) ret.out; René v.d Loos 47, Wim v.d. Loos 9 n.o.
Fielden SGS: Ferdinand Smit 4 v.17 in 8; Rob Dhondai 2 v.18 in 8; Gerard van Vuuren 1 v. 21 in 8; Gerard de Leede 0 v. 35 in 8; Aad van Troost 0 v. 18 in 4; Mike Mulder 0 v. 27 in 4.
SGS batten: Simon Santcroos 19 ret.out; Aad van Troost en Gerard de Leede ieder 19; Ferdinand Smit 34 n o. en 30 extra's.
VSOP fielden: Wim v.d. Loos 2 v.43 in 8; Hugo Nijhuis 1 v. 20 in 8; Rob Schamper 1 v. 7 in 5.
Vóór de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor Coen ter Marsch (60) die deze week overleed. Coen was indertijd een uitstekende cricketer, lid van Groen Geel en VUC/Groen Geel, en de jongere broer van ons lid Jaap.
De innings van VSOP werd gedragen door Satar Alladin en René van der Loos. Het totaal van 140 viel tegen na 130 v.4. Oplettende umpires konden 3 keer een lbw vaststellen. Captain Aad van Troost liet 6 bowlers aantreden. Voor SGS hield Niels de Lanoy Meijer 20 minuten stand, maar pas na 30 runs en 4 wickets ging het tempo omhoog zodat de buit in deze plezierige wedstrijd net op tijd binnen was.
De eervolle Houten Penguin ging naar coming man René v.d. Loos, de I.M. Max Wierts beker naar Wim v.d. Loos.
Dank aan Bob Commerell en Ruud Ackermann voor de voortreffelijk geregelde ontvangst, en aan de mensen van HCC voor de uitstekende staat van het veld, en de gastvrijheid.

Tjebbe Westendorp,
non-playing captain

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's VSOP - SGS Foto's kunnen worden gedownload.


Woensdag 27 en donderdag 28 juli: SGS - Economists op ACC

Op 27 en 28 juli waren onze vrienden uit de buurt van Manchester weer onze gasten.
Gelukkig was het weer op beide dagen geen spelbreker. De wedstrijden hadden 2 totaal verschillende gezichten. Allereerst 27 juli.

Na gewonnen toss mocht SGS eerst gaan batten. Een line-up met Raimond v.d.Berg, Doednath, Eric de Haard, Amin Kasam en Peter Schmitt beloofde wat.
Het werd echter appelepap. Alleen Doednath met 18 runs en Eric de Haard met 15 runs zorgden voor een stand van 50 voor 2. Daarna ging Amin op de eerste bal voor een golden duck en ons twaalftal was all out voor 87. De piefertjes van D.Forres met 3 voor 20 en R.Chinneek met 3 voor 15 rolden ons op. Batten kunnen de Engelsen. Ze deden er nog 27 overs over om 88 runs voor de overwinning te maken.
Bowlen SGS: Amin 1 voor 11 in 6 en Rob Dhondai 1 voor 9 in 4.

28 juli op ACC met een op 7 plaatsen gewijzigd team werd een heel andere wedstrijd.
Toss gewonnen door Economists en wij de wei in. Chris Andrews en Bob Salisbury zorgden voor een prima opening waar op 155 pas het 3e wicket viel na 33 overs.
De 40e over gebowled door Rob Puttkammer was een gedenkwaardige: 2 x x . 2 x waarin zijn 3 wickets allen werden gevangen. Zo gaat dat als je haast hebt. Uiteindelijke totaal 199 voor 8.
Bowlen van SGS: Rob Puttkammer 4 voor 38, Amin Kasam 1 voor 47, J.W.Heshusius 1 voor 32. Daarnaast bowlden Victor Dreis en Salim Mohammed ieder 8 uitstekende overs.
Ons batten werd een groot feest, maar niet voor de Economists. Mark Hillen werd terecht man of the match met 91 not out. Verder kwamen Brian Rayman 43 en Victor Dreis met 38 tot uitstekende scores. Het einde kwam op 200 voor 3 in de 39e over.
De eerste nederlaag voor Economists in 3 jaar touren door Nederland.
Mijne heren, gefeliciteerd.

Jan Willem Heshusius


Zaterdag 23 juli, CC Baarn – SGS  : 47 – 160

De weergoden waren ons deze dag veel beter gezind dan verwacht en dus kon er gelukkig gespeeld worden. Voor de zekerheid werd de wedstrijd toch maar ingekort tot 35 overs.

Over de wedstrijd zelf: Bij SGS werd Topscorer Extra met 50* gevolgd door de hard slaande Karel Klinkhamer 33, Salim 25, Cees van Lennep 22 en Satar Alladin 10. Totaal 160 voor 8, alleszins redelijk na een schijnbaar trage start. De wickets werden genomen door Alexander vd Wiele 2-19, Tahir Bajwa 1–31, Fazal Bajwa 3-25 en Peter Colthoff 1-20, na 25 overs keepen!

Na een heerlijke lunch was het de beurt aan Baarn om ons totaal te overtreffen zoals ze al vaker gedaan hadden. Echter na 21/2 over stond het al 13 voor3 door toedoen van een ontketende Karel Klinkhamer die de ene na de andere toverbal losliet, en na 3 overs eindigde met de cijfers 6 voor 18!! Dit betekende helaas dat het geen echte wedstrijd meer zou worden want even later was het al 23 voor 7. Alleen de ingevlogen mr Drisdale kon nog wat doen en maakte er nog 17 uit een “totaal” van 47! Salim 2 voor 10 in 5 en Hans Gerson 2 voor 9  in 31/2 konden nog even aan hun gemiddelde werken. Toen we eenmaal binnen waren en gedouched begreep ik alles veel beter, want we werden onthaald op een meer dan voortreffelijke BBQ.

Al met al toch een zeer geslaagde dag met heel veel dank aan CC Baarn voor de geweldige verzorging. Wat mij betreft volgend jaar weer!

Cees van Lennep


Vrijdag 8 juli. Quick 1888 - SGS, Quick Nijmegen wint met 7 wickets (35 over wedstrijd)

SGS 205 voor 5: J. Vriezen 39, R. vd Berg van Saparoea 74, St. Lubbers 50, A. Kasam 14*

Fielden Quick: Chr. van Weel 7/-/52/3, J. Meinema 4/-/23/2, A. van Lunszen 5/-/22/1

Batten Quick 206 voor 3: J. Meinema 117*, P. Schmitt 22, R. Meinema 41 *

Fielden SGS: St. Lubbers 7/-/33/1, R. vd Berg v Saparoea 6.5/-/36/1

De voorspelde onweersbuien lieten volledig verstek gaan, gelukkig. Na wat geshuffle met spelers kwamen de captains tot twee elftallen.
Het was allemaal even wennen op de nieuwe mat van Quick. Toch werd er een mooi totaal gebouwd.
Het antwoord van Quick was eigenlijk, samenvattend, het antwoord van Jasper Meinema. Afgezien van één vangkans aan de boundary op 30 speelde hij een vlekkeloze innings met prachtige slagen.

Bij de immer bij het gastvrije Quick zeer gezellige 3e innings ging de MotM award deze keer naar de wedstrijdbepalende misser van de vang. Waarmee iedereen nieuwe mogelijkheden voor volgende jaren zag om ook eens zo'n trofee in de wacht te slepen.

Verslag Raimond van den Berg

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's SGS - Quick 1888 Foto's kunnen worden gedownload.


Donderdag 7 juli. HBS Zami’s - SGS, Twenty20. Gewonnen door HBS Zami’s met 204 voor 5. SGS 158 voor 9. 

Door wat verwarring, waarschijnlijk de schuld van uw wedstrijdsecretaris, kwam SGS naar HBS, maar moest er gespeeld worden op HCC, waar het Flamingo jubileum tournooi gehouden werd. 

Ik schat dat de gemiddelde leeftijd van SGS tussen de 50 en de 70 lag, bij de HBS Zami’s tussen de 18 en de 35. Dat is misschien geen excuus voor de nederlaag, maar ik vind het verschil absoluut te groot. Je wilt altijd proberen er een wedstrijd van te maken, maar dan moet de tegenpartij zich realiseren dat het Takes two to tango!

De bowling cijfers waren niet echt fraai, met uitzondering van een voortreffelijke Andre Dikmoet met 2 v 33 en Daniel Eldering met 1 voor 25. Hard slaan van Edo (88 not out), Agni (32), Duco(34) en Noman (33 not out) bracht HBS op 204 in 20 overs.

Alleen Theo (23), Panna(19) en Walter (20) hadden enig weerwoord, maar met 158 voor 9 moeste SGS zich gewonnen geven.

Twenty20 is en blijft erg leuk, maar dan wel met enigszins gelijkwaardige teams en met voldoende licht!

Tijs


Zaterdag 2 juli. Salland - SGS. Salland 109 voor 6. SGS 108 all out.

Met enige moeite wisten zowel Salland als SGS toch een team op de been te brengen. Op een prachtig veld, een uitstekend graswicket en met mooi weer kwam SGS tot een under par totaal van 108. Goede bijdrages van Hassan Mukadam - 18 en Cees van Lennep 23. Meer belovend batten van Pieter van Noord (9) eindigde twijfelachtig door een run out.

Het bowlen van met name D. Lubbers (3 v 15 in 6) en R. Singh (2 v 14 in 5) bleek teveel van het goede. Het antwoord van Salland was hard en snel. Michiel Lubbers 52 retired en Oortwijn 15 legden de basis voor 109 voor 6. De dreiging van SGS zijde kwam met name door Amin met prachtige cijfers van 5 voor 35 in 7. Met iets meer geluk had hij ook Lubbers ingerekend. Met deze wickets bracht Amin zijn totaal aantal wickets voor SGS over de 500!!! Een groot applaus en terecht.

Dank aan de verschillende gastspelers, die het SGS team compleet maakten (Hassan Mukadam, Wim Voogel en Adriaan Poffers).

Stand in captain.


Vrijdag 1 juli. Hippo - SGS op VVV,  190/9 – 192/9         SGS wint met twee runs

Wat een middag – wat een spanning en wat een publiek. Ik maak geen grapje. Op VVV was vanmiddag meer publiek aanwezig dan bij een reguliere hoofdklasse wedstrijd. Wat gebeurde er allemaal bij het Kalfje. 

SGS mocht gaan batten  en kreeg te maken met ene M. van Ingen  die met scherpe inswingers  lastig te bespelen was.  Gerenommeerde batslieden gingen voor  weinig runs terug naar de kant.  Rob Puttkammer  werd topscorer met 57 runs (prachtig éénhandig caught en bowled door J. Spoelstra), Amin Kasam (hij weer)  met 49 (gecleaned door Karel Klinkamer), ons nieuwe lid Soekhran 25 not out en Mr Extra 44 (!) brachten de 192 op het bord na 40 overs. Van Ingen 4-23 in 8 kwam met prachtige cijfers uit het veld.

Max Ramsundar en zijn vrouw verzorgden weer een uitstekende lunch en ’s avonds het  Surinaams eten . Ook daarom wil SGS graag op VVV spelen.

Na de lunch mocht Hippo aan de slag en dat deden Mark Hillen (59), Karel Klinkhamer  (28), Spoelstra (29) en Groenen (24) voortreffelijk maar hun Mr. Extra was met 20 te zuinig ! Peter Schmitt  (2-33 in 8), Amin Kasam (2-37 in 8) namen belangrijke wickets. De linkshandige vang  van onze Mesier was van topklasse niveau en hij werd later terecht tot man of the match uitgeroepen.  Ook noteerde ik vangen van Peter Schmitt en Rino Groenewegen en een stumping (natuurlijk) van Donald Noorhoff. Op 176/8 kon het resultaat nog alle kanten uit en de laatste over  had Hippo 11 runs nodig om te winnen. Het werden er 9……. Ik denk dat Hippo zich tekort gedaan heeft met het geven van wides. Hun umpires waren m.i. wat voorzichtig of minder ervaren  dan die van SGS.

Een geweldig gezellige middag met veel Hippo supporters en dames werd voortgezet met de speeches waarbij Pieter van Vliet, recent 80 geworden, een prachtig boek kreeg aangeboden  door Tijs Linders (wat had hij deze dag goed georganiseerd) namens Hippo en een kruik Schiedams vocht namens het SGS team door captain van de dag Joep Hesseling.
Ben Teeuwisse was natuurlijk weer onder de toeschouwers, vergezeld door zijn twee dochters. Onze voorzitter  memoreerde dat Ben Teeuwisse, ook al weer 88 geworden, jarenlang actief was in diverse besturen, o.a. van de Amsterdamse Cricketbond en het initiatief nam voor de jaarlijkse wedstrijden tussen een Amsterdams en Rotterdamse selectie.  Duco zelf speelde diverse malen in de Amsterdamse selectie maar dan gaan we wel  terug naar de eind 50-iger jaren….. . Ben kreeg namens SGS  een fles Schiedams vocht aangeboden.

De drankjes, hapjes en niet te vergeten de haringen smaakten uitstekend en dat alles in de zon met een strak blauwe lucht. Daarna was het ‘aan tafel’ , smaakte het eten uitstekend, was het gezellig en weet ik niet hoe laat de laatsten naar huis gingen.  Wat een dag!
Eigenlijk moet er jaarlijks een revanche plaats vinden. Dit ter overweging.

Toeschouwer. 1 juli ’11.

   

    Klik op de foto hiernaaast en de fotopresentatie opent vanzelf.
    Foto's Donald Noorhoff:
 
Foto's kunnen worden gedownload.

Naar aanleiding van de goede woorden van onze voorzitter aan het adres van Ben Teeuwisse ontvingen wij van Ben de volgende reactie.
 

Beste Duco,

Ik ben nog steeds enigszins beduusd van de wijze waarop ik vrijdag in het zonnetje ben gezet. Het is voor mij, en mijn dochters, een onvergetelijke dag geworden. Toen ik mijn e-mail opende, zag ik, tot mijn vreugde en verbazing, een uitgebreid bericht met foto’s van de heer Noordhoff. Liefst twaalf foto’s van mij en mijn dochters (op een waarvan jij ook staat) heeft hij mij toegestuurd. Achteraf vermoed ik haast dat het een complot is geweest van jou (en het bestuur van S.G.S.?) met de foto’s vóór de wedstrijd en de fles aan het eind van de ‘plechtigheden’) Ik zal je spoedig mijn cricket-CV sturen. Ik ben al aan het denken wat ik uit de ‘Óude Doos’ zal toveren. Wat ik eruit opvis zal ik je per ouderwetse brief sturen. Ik blijf gehecht aan de oude brief op papier, al schrijf ik op de computer. Weet dat ik je zeer dankbaar ben voor wat mij die dag is overkomen. Groet Lideke hartelijk van mij en wees zelf gegroet van

Ben


Donderdag 30 juni 2011: SGS –QUICK 1888 te Nijmegen: SGS 161/7 – Quick 162/4

De wedstrijd met een wel zeer lange historie en traditie werd onder enigszins frisse, maar zonnige omstandigheden gespeeld, met 2 non-playing captains: Willem Janssen en Maarten Ingelse die wegens een achillespeesblessure voorlopig niet in actie kan komen. De digtale toss werd ‘gewonnen’ door SGS en dat betekende batten. Op een zeer gevarieerde, maar uiterst constante aanval was het moeizaam scoren; na 20 overs slechts 54 voor 3 met Raimond v.d. Berg van S. 17 runs. Prima herstelwerk door Peter Schmitt (57 ret.) en Amin Kasam (37 ret.) en wat rake klappen van Rob Puttkammer (13 n.o.) brachten een totaal van 161 voor 7 in de boeken. Wally Prescod was de beste van de bowlers met 1 voor 17 in 8 overs.

Na de prima verzorgde lunch/thee was het aan de SGS bowlers om te trachten de Quick kanonnen in bedwang te houden, maar dat lukte eigenlijk helemaal niet. Leo Otten (50 n.o) Theo Straten (57) en Marc Muis (33) zorgden ervoor dat we na bijna 26 overs onder de douche konden. Van de 6 bowlers namen er 4 elk 1 wicket, en Jasper Meinema deed 2 goede vangen.

Na afloop werd er geanimeerd geborreld en gespeecht door de non-playing captains; eerst werden de scorers en de dames van de lunch bedankt met woord en wijn, vervolgens werd de ‘man of the match’ bekend gemaakt: Wally Prescod aan Quick-zijde voor zijn goede bowlen en Peter Schmitt aan SGS zijde voor zijn battinginnings, beiden kregen een passend shirt met Quick en SGS logo’s. Tot slot sprak Amin enkele hartelijke woorden tot Willem Janssen en overhandigde hem een fles heerlijke ‘bubbels’. Daarna was het tijd voor de “Seafood Plate” die ook dit jaar rijkelijk gevuld was met overheerlijke haring.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag en bedanken de sponsors van shirts en wijn!

Graag weer tot volgend jaar!

Maarten Ingelse


Donderdag 29 juni, VOC - SGS. SGS wint met 80 runs, 35 over wedstrijd.

Batten SGS 161 voor 5: R. vd Berg v Saparoea 42, M. Ingelse 35, A. Kasam 25*, P. van Noord 15

Fielden VOC: P. Maasdam 6/-/20/1, M. de Rooij 5/-/28/1, Wierse van Rhijn 6/-/30/2, Kaulingfretos 7--/31/1, de Harde, Eldering, Mol en Galsloot allen 1 vang
Batten VOC, 81 A.O.: E. de Haard, Galesloot 39, Glijsteen 10

Fielden SGS: W. Prescod 7/1/14/3, A. Jamal 5.3/1/19/4, T. Straten A. Kasam en R. vd Berg allen 1 wicket. Noorhof 3 slachtoffers en vangen van Kasam, van Noord en Straten.

Een meest zonnige maar koele dag waarop VOC aangevuld werd met 3 SGS-ers. Het maakte het enthousiasme van de wel aanwezige VOC-ers niet minder, zoals Robert Mol in zijn samenvatting memoreerde. De wedstrijd zal zijns inziens ook elk jaar weer op het programma staan.
Op het graswicket bouwde SGS in 35 overs een totaal waar beide partijen mogelijkheden in zagen. Toen echter Theo Straten in zijn vierde bal Daniel Eldering cleande was en flinke angel uit de VOC side getrokken. De SGS slow bowlers bleken verder nauwkeurig genoeg om een succesvolle aanval van VOC af te slaan.
Een in zeer goede sfeer gespeelde wedstrijd die in de nazit met geanimeerde kout, een biertje, bitterbal, een enkele verbrande verhemelte en een tot ziens volgend jaar afgesloten werd.

Verslag Raimond van den Berg


Woensdag 15 JUNI 2011, op Sparta, Capelle a.d. IJssel, 36 overs. Dr W.G.Grace XI - S.G.S.
Gewonnen door S.G.S.met 6 wickets 152 a.o.- 153 v. 4.

Dit keer was Arthur van Lunszen te sterk voor Dr Grace. Alleen Alex Matthijssen en Bernard Smoor hadden mooie scores voor de Doctor, resp. 58 en 33. Het retired laten gaan van Alex was iets te optimistisch ingeschat. De wickets waren netjes verdeeld: Jan-Willem Heshusius 2 v. 33, Walter Prescod 2 v. 31, Amin Kasam 3 v. 20, en Arthur zelf 2 v. 42. Ook deed de laatste een wonderbaarlijke vang.

Aan 6 batsmen had S.G.S. genoeg. Stef Egging had wat geluk, vooral op het strakke bowlen van Alan Tomlinson, maar hij scoorde wel 63 harde runs (r.o.). Dirk Coster pakte spinner Bas de Gaay Fortman aan de leg-side hard aan (33, 4x4). Amin (33*), en Walter Prescod (16) maakten het af. Walter ging vlak voor het eind nog c and b door Colin Ewen die voor deze schitterende vang, gevoegd bij zijn energieke fielden en goede bowlen (2 v. 30), door adjudicator Hein Wellens tot man-of-the-match werd uitgeroepen.

De sfeer was in deze partij weer uitstekend, er was redelijk wat publiek, en Jaap v.d. Steen (oud-Groen Geel, maar allang weer Sparta-man) droeg daar het zijne toe bij als gastheer.
De laatste overwinning is al wat jaren geleden.

Natuurlijk gaat onze dank uit naar Mrs Alma Grace voor het bijhouden van de boeken.

Tjebbe Westendorp, captain Dr W.G. Grace

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's SGS - Dr. Grace XI Foto's kunnen worden gedownload.


Vrijdag 10 juni 2011 op VRA. Zamigo’s  - SGS  195/7 -  193/5. Gewonnen door Zamigo's

SGS  werd naar de wickets en ging voortvarend van start met bijdragen van newcomer Bill Marsden (40), Chaturi (15) en Raimond  v.d.B. v. S. (13) . Amin Kasam had weer eens een ouderwetse dag en zijn 80 not out waren van grote klasse. Daarna hield het op en bleef SGS op 193/5 steken. De bowlerij van onze bijzonder gezellige tegenstander was niet dodelijk en enkele bowlers vergaarden 1 of 2 wickets. 

Na een goed verzorgde, late,  lunch trokken de Zamigo’s naar het midden en dachten wij ze bij 31 voor 2 in de tang te hebben maar Collignon (53) en vooral Veenman (73) dachten daar anders over. Amin bowlde beide rungetters en ineens hadden wij bij 162/6 weer een kans. De staart van de Zamigo’s kwispelde er lustig op los en in de 33e over werd ons totaal gepasseerd en barstte er vijf minuten later een geweldig onweer los. Net op tijd klaar.
Amin nam 3-48 in 7 en Tijs Linders 2-36 in 5. Een stumping (uiteraard) van Donald Noorhoff.

In de tent naast het clubhuis was er een zeer geslaagde derde inning. Lideke en Alma verzorgden deze koude middag de boeken en het scoringbord.
Pieter van Vliet en uw voorzitter waren de enige toeschouwers……..

Duco

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's Zamigo's - SGS Foto's kunnen worden gedownload.


Donderdag 9 Juni 2011 in Hengelo, Gelderland - Overijssel. Gewonnen door Gelderland met 30 runs

Batten SGS Gelderland 194 voor 9 : Salim Mohammad 52 ret., Daniël Eldering 46 ret., Amin Kasam 39. Extra’s 18

Fielden SGS Overijssel: Johan Vriezen 1 v. 34/8, Raimond van der Berg van S. 2 v. 40/8, Jan Willem Heshusius 2 v. 21/8, Georg Rijken 1 v. 32/7

Batten SGS Overijssel 164 voor 10: Cees van Lennep 30, Raimond van der Berg van S. 39, Georg Rijken 40 not out.
Fielden SGS Gelderland: Walter Prescod 2 v. 12/5, Salim Mohammad 3 v. 33/8, Bas de Gaay F. 1 v. 23/4, Amin Kasam 2 v. 27/6, Peter van Giezen 2 v. 7/2

Op weg naar Hengelo zag het er op de A1 al zeer druk uit en dat bleek ook bij aankomst een dusdanig ruime bezetting der elftallen op te leveren, dat we moesten selecteren op verse blessures en chronische kwalen. Aldus hadden we in rap tempo weer 2 gewone elftallen en een ruime assistentie om deze toch altijd weer emotioneel geladen wedstrijd te kunnen spelen. Cees traditioneel als ’t ie is was bereid de toss te verliezen en dus ging ons Gelderland met een uitgekiende line up aan het bat.

Salim wilde perse man of the match worden dus beet zich vast in het Hengelose kunststof. Samen met Daniël zette hij een partnership op van 92 runs. Amin runde op zijn bekende wijze nog een substantiële bijdrage bij elkaar, maar werd te mondjesmatig door de lange staart gesteund. Herman,  waar haalt zo’n Gelderlander dat zware Twentse accent vandaan, keek even of zijn Porsche wel veilig stond en pats Donald ligt meteen je bails. Toevallig waren ook de 40 overs voorbij en kon Ank de boekhouding vakkundig op 194 sluiten.

Een niet onaardig totaal op een sterk geachte bowlerij met vooral in Overijssel beroemde namen,
Na de lunch in het gezellige houten paviljoen trokken de stamoudsten van Overijssel Tjebbe en Cees naar de wickets die ergens ver weg in het midden lagen. Sportief als die Geldersen zijn hadden zij als doel om iedereen te laten batten. Dat is dus gelukt, maar helaas voor Overijssel bleef Ank bij het tellen op 164 steken. Het was misschien ook ondoenlijk als je de namen van deze bowlers voorbij ziet gaan: Theo Burki geen wickets maar regelmatig als altijd, Walter voor zichzelf en anderen vaak onnavolgbaar, Daniël alleen even dreigen met 2 overs, Salim ja u weet het al wilde man of the match worden dus nam 3 wickets, tja en Bas met de thermiek van het juiste moment, een goede stuit en een ultieme kreun vanuit de schouder en daar gaat het wicket van Cees, Amin met “boys nu even serieus”,  Wim van der Loos met heel veel goede bedoelingen en Peter van Giezen die de bowlers van het hoge niveau waarop hij umpired probeert te imiteren en daarmee zelfs Jan Willem schrik kan aanjagen.

Kortom om gek van te worden, wat dan ook prompt gebeurde, van vreugde natuurlijk aan Gelderse zijde. Natuurlijk probeerde Raimond nog op professionele wijze zijn landgenoten te overtuigen dat het allemaal niet zo moeilijk is, maar de enige die dat begreep was Georg of Sjors die als nummer 8 nog even probeerde het ingedutte volk te overmeesteren. De trofee is al jaren een ridder te paard en deze ridder schijnt een Gelderse querulant te zijn nog uit de tijd dat de hertog van Gelre testmatches speelde tegen het Oversticht, Nedersticht en Twente.

Die jongens konden toen al niet tegen hun verlies en zagen zich genoodzaakt hele steden plat te branden. Als Overijssel volgende keer wint lijkt me dat een goede gelegenheid om nu eens eindelijk die welgemeende excuses af te dwingen. Maar ja, eerst winnen………
Salim, als vermeld, mag zijn naam op onze man of the match beker graveren. Well played Salim!

Wij danken Anke voor het precieze en kleurrijke scoren en de Hengelose crew bedankt voor het betere veld-en kantinewerk.

Pieter

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's Gelderland - Overijssel Foto's kunnen worden gedownload.


27 mei 2011: Presidents XI – SGS 192/7 – 158

Het weer had beter kunnen zijn en vanwege begrafenissen en enkele afzeggingen (angst voor de kou of regen ?) traden om 12.15 uur slechts 19 SGS-ers aan voor de strijd tussen het President team en SGS.

Onze grote vriend Rudy Don Griot had in zijn eentje de koffie, cake en koekjes verzorgd en ondertussen ook de vlaggentjes en de stumps geplaatst. Bravo !

De President XI (slechts 9 man…) ging zeer voortvarend van start en Gerard de Leede (52 ret.) en Willem de J. van E. (23) brachten 88 runs op het bord toen het eerste wicket viel. Eric de Haard (23), Raimond v.d. B. v. S. (16) , Wally Prescod (12) en Farouk Ayoube (11) namen de bowlers goed onder vuur en bij 192/7 waren de 40 overs gespeeld. Onze René Schoonheim debuteerde als bowler en eindigde met 2-31 in 8 maar verdiende meer: liefst 3 catches werden op zijn uitstekende bowlen gemist. Amin Kasam (wie anders) pakte 2 wickets voor 29 in 8 en onze Misier 1-5 in 1. Vangen waren er voor Amin en Rob Puttkammer (elk 1).

Na een voortreffelijk lunch – weer hulde aan Rudy en Mevr. Walsh – ging SGS een poging wagen om met 11 man te winnen van de President. Fraaie shots en dus goede runs kwamen van Pieter van Noord (17), Rob Puttkammer (20), Amin Kasam (natuurlijk) 54 ret. en Mans de Rooy 38!
Walter Prescod 3-24 in 7, Raimond v.d. B. v. S. 2-16 in 5 en vooral JanWillem Heshusius 3-29 in 8 waren te dominant voor deze SGS batsmen. Vangen noteerde ik van Raimond, Eric de Haard en een stumping van Dirk Coster. Onze fameuze keeper Donald Noorhoff kreeg geen kans om te vangen of te stumpen en dat gebeurt niet vaak.

De befaamde inklophamer, ooit door Carel Creutzberg ingesteld, kwam weer in handen van de President en Dirk Coster zal de geschiedenis op de steel bijwerken.

Tijdens de wedstrijd kwam Tine de Ruiter ons nog kort bezoeken – ze gaat goed vooruit en hoopt binnenkort weer bij SGS te golfen en groet langs deze weg de haar bekende SGS-ers !

Lideke hield de boeken bij en Alma het elektronisch scoringbord. Natuurlijk bedankt.

Dank zij extra inzet van Daniel Eldering en Rudy Don Griot was het toch gezellig op ACC en had niemand haast om zich in een file naar huis te storten.

Op verzoek van de President heb ik de toeschouwers goed geteld: drie dames en twee heren.
We gaan vooruit , maar het mogen er meer worden !

Uw tijdelijke kneus

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's PresidentsXI-SGS27mei Foto's kunnen worden gedownload.


20 mei : SGS – Colourful SGS 183/5 – 183/9 TIE !!

Wat een middag en wat een score : beide teams 163 van het bat en beide teams 20 extra’s. Hoe verzin je zoiets.

Colourful begon te batten en de arme Johan Vriezen -140 km’s achter de rug om in Amstelveen tekomen - ging al op de 2e bal clean bowled.
Awadpersad (50 ret.) en Kasam 35 hielden de scoorster goed bezig. Rayman (18) , zijn partner Jawallapersad (33 no) en van Giezen 17 rondden het geheel af en na 40 overs dus 183 runs op het bord.
Heshusius was in het begin erg gevaarlijk (1-29 in 8) en Erik de Jonge (2-40 in 8) veroverden wickets. Noorhof uiteraard een stumping en Eric de Jonge nog een vang.

Max en zijn lieve vrouwtje verzorgden weer een uitstekende uitgebreide thee.

“Blank” SGS zou het wel even maken…. maar kwam van een koude kermis thuis.
Rayman met 2-32 in 6, Kasam 4-31 in 8 en Donald Hawker 1-28 in 4 hielden druk op de batsmen en het waren uiteindelijke Eric de Jonge (47) en Tijs Linders (50 ret.) die met wat kleine maar nuttige bijdragen van Schmitt (14), Westendorp (fijn je weer op het veld te zien !) 16, de Haard 13 en Raimond v.d.B.vS. 15 langzaam naar het totaal van Colourful kropen. Voor slechts 11 runs werd de staart ingerekend maar Donald Noorhoff smaakte het genoegen met een single toch nog de tie te bewerkstellingen.

Tijdens het biertje had Donald Hawker het hoogste woord en vertelde hij over zijn werkzaamheden en wij moesten maar eens kijken op zijn site : www.hawkers-system.nl (rechtermuisknop – hyperlink openen). Ik heb het gedaan en leerde een andere Donald kennen, al ken ik hem al zeker 25 jaar !

Na afloop genoten wij van een biertje op het terras en daarna van een voortreffelijke Kip Kerry op zijn Surinaams. Het was erg gezellig en het begon te schemeren toen wij naar huis gingen.

3 Dames en twee heren hielden mij gezelschap.

Toeschouwer

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:  

Foto's SGS-Colourful20mei Foto's kunnen worden gedownload.


11 mei op Sparta (40 overs): Noord-Holland (de Leede) – Zuid-Holland (Westendorp): 170 v. 9 – 123 v.6.
Gewonnen door Noord Holland met 47 runs

N-H batten: L.Reynierse 12; B. Davidson 16; G. de Leede 50 (3x4) ret. out; K. Harkisoen 15; H. Noorhoff 15.
Z-H fielden; Th. Straten 1 v. 35 in 10; M. de Rooij 3 v. 19 in 10; F. Ayube 1 v.40 in 7; D. Misier 1 v. 17 in 5; D. Hawker 1 v. 28 in 5. Th. Straten 2 vangen. Teveel wides en noballs.

Z-H batten: E. de Haard 16; S. Aladin 13; M. de Rooij 16; D. Misier 40 (7x4); Tj.Westendorp 10 n.o.
N-H fielden: J.W.Heshusius 2 v.14 in 10; A. v. Troost 0 v.39 in 9; G, de Leede 2 v. 23 in 9; P. v.d.Giezen 2 v. 21 in 4.

Bij N-H was Leede de eerste batsman die de bowlerij overmeesterde. Daarna kwam H. Noorhoff nog met 18 snelle runs. De omstandigheden waarin hij run-out ging (hij stond met zijn broertje op de mat) kan om diplomatieke redenen niet worden ingegaan. Het bowlen van Heshusius was zuinig en pas toen hij door zijn spell heen was kwam Z-H op een gemiddelde van 3, vooral door keiharde runs van Misier. De Rooij hield hem nog een beetje bij, totdat hij run-out ging. Van Troost en De Leede hielden de andere batsmen rustig, en leidden N-H naar een duidelijke zege.

Het was mooi weer op Sparta, en de ontvangst als vanouds, perfect dus.

Tjebbe Westendorp,

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff:   

Foto's SgsNH-SgsZH-11mei Foto's kunnen worden gedownload.


6 Mei : SGS B – SGS A 180 - 143

Wat een verschil met dinsdag – liefst 20 graden ! En een echte revanche vond op ACC plaats want nu werd A ingepakt.

Het B team startte met een gedegen opening van René Schoonheim 35 (runs wel te verstaan), Vogelaar 11, Jamal 16, Rayman 49, Puttkammer 12 en captain de Haard 10. De andere captain Amin Kasam was met 4-23 in 8 zuinig en gevaarlijk, Raimond v.d. B. v. S. steunde met 2-40 in 8. Amin pakte een vang en Noorhoff verrichtte zijn eerste stumping : all out 180.

Na een door Eva goed verzorgde lunch startte A slecht en waren er op 0 al 2 wickets down. Awadhpersad 30 en Raimond 39 pakten het goed op maar de start kwispelde niet echt: Ayube 15 en evenveel voor Balkissoon. Op 143 konden wij aan de verfrissingen.

Amin bedankte namens de spelers ACC voor de gastvrijheid, zette Rudy DonGriot in het zonnetje en benoemde hem tot ‘man of the match’. Dinsdag had hij immers de gehele wedstrijd geumpt en vandaag eerst het veld verzorgd en nogmaals langere tijd aan het wicket vertoefd. Eva werd toegezongen (7 mei jarig) en van een SGS jack voorzien. Lideke verzorgde de boekhouding en het aantal toeschouwers, waarvan ik er één was, bedroeg negen. Het aantal dames verdrievoudigde , drie dus.

Hopelijk houden wij dit fraaie cricketweer.

Toeschouwer

Klik op de link en de fotopresentatie wordt groot geopend. Foto's Donald Noorhoff en Duco Ohm

Foto's SgsA-SgsB-ACC-6mei2011


Woensdag 4 mei : SGS A – SGS B, SGS A wint met 36 runs

Batten SGS A: 160 v.8 - A. Kasam 50 retired, Awadhpersad 24
Fielden SGS B: Balkissoon 4 v.27 in 7 overs!, Rayman 1 v.10
Batten SGS B: 124 a.o - Rayman 37, J. Vriezen 28, D. Eldering 15, A. van Troost 13
Fielden SGS A:
Awadhpersad (4-4 in 5!!), A. Kasam 3 v.30, W. Prescod 2 v.14

Wij zijn begonnen aan een nieuw seizoen ! Het was koud op VVV waar Max Ramsundar en zijn vrouw ons welkom heetten en ons de gehele dag goed verzorgden. Hartelijk dank daarvoor en wij komen graag terug !

The A team mocht eerst gaan batten en met bijdragen van Awadhpersad (24), Panna Chaturi (10),
Jawalapersad (12), Kasam (wie anders…. 50 ret.) en good old Alladin (13 run out na een geweldige ingooi van de VVV voorzitter Ben Groen) kwamen er 160 runs op het bord. Er waren wickets voor Balkissoon (4-27 in 7), Rayman (1-10 in 5) terwijl Bas de Gaay Fortman met 0-20 in 7 de batsmen onder druk hield. 3 batsmen zagen de vinger van de umpire omhoog gaan voor LBW.

Captain de Haard was bij 101/4 optimistisch : van Troost (13), Vriezen (28), Rayman (37) en Daniel Eldering (15) scoorden er flink op los, maar daarna rammelde de staart en was het op 124 afgelopen.
Prescod (2-14 in 6), Kasam (3-30 in 8) maar bovenal Awadhpersad (4-4 in 5!!) waren min of meer dodelijk. Geen vangen maar wel 5 maal de vinger omhoog voor LBW en dat was voor sommige spelers wat royaal uitgedeeld maar eerlijk is eerlijk de pitch bleef erg laag.

Na afloop was het toch weer ouderwets gezellig bij het Kalfje en werd uitgezien naar de revanche van a.s. vrijdag !

Toeschouwer (1 van de 5….)


Zondag 24 april (1e Paasdag) : Hengelo - SGS, SGS wint ruim

Wedstrijd Hengelo – SGS gespeeld op zondag 24 april 2011.
Net als in 2010 schitterend weer, een snel veld en leuk wat runs. Na gewonnen toss kozen wij er voor eerst te gaan batten. De runs vlogen ons om de oren. Salim Mohammed retired 71, René Schoonheim (daar is hij dan eindelijk) retired 50 en Eric de Jonge 39 samen met Mr. Extra 32, zorgden na 40 overs voor 230 voor 7 wickets.
D. Neeb had aan Hengelo zijde met 3 voor 42 de beste cijfers.

Ook met batten deed hij van zich spreken met 27 runs. Ons aller Peter Schmitt scoorde een vlotte 59 en J.Kloppenburg 32 runs. All out na 32 overs voor 162 runs.
Met name Walter Prescod 3 voor 21, Amin Kasam 2 voor 12 en Eric de Jonge 3 voor 20 veroverden de Hengelo wickets.
De 3e innings was gezellig, de hap erna ook en het wegoponthoud naar Utrecht daarna minder maar met een voldaan gevoel die de eerste cricketwedstrijd altijd meebrengt kon ik iets na middernacht de voordeur achter mij in het slot draaien.

Jan Willem Heshusius.