Still Going Strong Cricket Club

Uitslagen cricketwedstrijden 2012


Alle uitslagen per e-mail doorgeven aan redactie @ sgs-cricket.nl, liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd.

Structuur verslaggeving svp als volgt:

Wedstrijd    Datum    Resultaat van de wedstrijd
Eerste Inning batten
Eerste Inning fielden
Tweede inning batten
Tweede inning fielden
Kort (max. 4 regels) impressie/verslag van de wedstrijd
Naam inzender


16 september 2012  Bloemendaal - SGS 224/7 - 225/7 (35 over wedstrijd)

SGS 225 v.7: P. Schmitt 24, E. de Haard 37, Th. Straten 94, B. Rayman 37 Extra's 15
B. Schotte 1-26, G. de Leede 1-28 J. Hoep 1-58. M. Hillen 2 vangen B. Schotte 1

Bloemendaal 224 v.7: M. Hillen 77, J. Nienhuys 21, P. Kruytt 60no, B. Schotte 35 Extra's 16
D. Mearns 1-23, F. Ayoube 2-35, J. Vogelaar 2-44 en B. Rayman 1-26. Vangen J. Vogelaar 1, D. Coster 1 + 2 stumpings

De Laatste wedstrijd van het seizoen 2012 in Nederland werd er een met een spannend slot : 12 runs nodig in de laatste over (van Amin) en dat werden er maar 10 waardoor SGS met 1 run won.

Peter Schmitt en Erik de Haard begonnen goed voor SGS maar het echte vuurwerk kwam van Theo Straten die een prima 94 scoorde met 10x4 en 4x6 en in het zicht van zijn eerste century een bal verkeerd beoordeelde en gebowled werd. Brian Rayman nam de bowlerij nog even onder handen met 37 runs waarvan 5x4. Mans de Rooij kwam na zeven (7 !) keer "dnb" geweest wel in actie, kreeg 9 ballen te bespelen en bleef met 4 not out.
Aan Bloemendaal zijde verrichtten SGS-ers ook al goed werk: Mark Hillen 2 vangen, Bart Schotte 1 en Gerard de Leede, Jan Hoep en Bart Schotte bowlden keurig maar konden Theo niet bedwingen.

Met 225 runs op het bord werd van een heerlijke doch late lunch genoten.

Bloemendaal opende met Mark Hillen 77 (7x4) en strafcorner specialist Nienhuys 21 (5x4) die door Mans de Rooij met een direct hit run-out ging. Pim Kruytt 60* (6x4 x1x6) en Bart Schotte leken de zege binnen te halen . De stumping waarmee Dirk Coster Schotte op 214 uitschakelde was werkelijk supersnel ! Daarna probeerden Gerard de Leede en Pim de zege binnen te halen maar de laatste vier ballen van Amin leverden 2 puntjes en 3 runs op en dat waren 2 runs te weinig.

De derde innings op Bloemendaal was weer gezellig. Amin bedankte de gastheren en de scoorster, mopperde nog een beetje op enkele fielders die niet bleven staan waar hij ze neergezet had maar was toch erg blij met deze bijzonder krappe maar knappe overwinning.

Lideke kan nu de resultaten van de SGS-ers gaan uitrekenen en de wedstrijdsecretaris mag met het voorstel komen voor de verdeling van onze jaarlijkse prijzen.

Langs deze weg wenst het bestuur de "La Manga gangers" een succesvol toernooi toe en hoopt dat de beker weer naar Nederland terug komt.

Tot ziens bij de winterevenementen , de nieuwjaarsbijeenkomst in Hilversum of op de ALV in het voorjaar.

Duco Ohm - 17.09.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf.
Foto's Duco Ohm            
Bloemendaal-SGS-16Sep2012-DO   Foto's kunnen worden gedownload.|
Foto's Donald Noorhoff  
Bloemendaal-SGS-16Sep2012-DN   Foto's kunnen worden gedownload.


8 september 2012 SGS - Vcc Bonn (40 overs)

SGS 238 for 6: P. Schmitt 45; A. Kasam 103 (retired); R. van den Berg van Saparoea 64
Bowling Vcc Bonn: Ragawan 3 for not so many

Vcc Bonn 239 for 4 in 36.3: all players scoring more than 20 and Ragawan 56*
Bowling SGS: A. van Lunszen 2-43 in 6; W. Prescod 0-30 in 8

Spelen in een temperatuur van rond de 25 graden op een idyllische plek aan de Rijn in Bonn is geen straf. Helemaal niet als je dan speelt tegen een gemotiveerde en enthousiaste tegenstander, die er echt alles aan heeft gedaan om het SGS naar de zin te maken. De ontvangst was hartelijk en getuigde van de steeds verder groeiende vriendschap tussen Vcc Bonn en SGS. Skipper Raymond vertelde, dat in de middag nog een mystery guest zou verschijnen. Naar later bleek een grote verrassing voor ons allemaal.

Na gewonnen toss besloot Theo te gaan batten. Amin en Peter gingen voortvarend van start en na 10 overs stonden er al 70 op het bord. Na de val van het wicket van Peter pakte Raimond de draad op en bouwde met Amin de stand verder uit. In de 35e over stapte centurion Amin vermoeid van het veld. Het van Theo geleende bat had zijn diensten bewezen en in Bonn weten ze nu ook wat Hell 4 Leather betekent! Johan Gordinou ging ongelukkig run out (0) en ook Walter Prescod wist de scorers niet te imponeren (0). Aernout sloeg er nog gauw 11 met een hele mooie zes. De stand van 238 tegen deze tegenstander baarde Theo al enigszins zorgen. Goed bowlen was de enige remedie.

Maar helaas, onze bowlers waren niet op dreef en slechte ballen werden hard afgestraft. Vermeldenswaard waren de twee run outs, waarbij Walter een rol speelde als bowler. Vangen waren aan ons niet besteed want ze werden aan de lopende band gemist. Enige uitzondering daarop was de vang, die Aernout pakte op het bowlen van Arthur: een absolute beauty!

De mystery guest arriveerde tijdens de wedstrijd. Het was Arjuna Ranatunga, de voormalige captain van het Sri Lankaanse team, dat de Worldcup wist te veroveren. Met hem werden na afloop geanimeerde gesprekken gevoerd en hij was zo vriendelijk tijdens te presentations de prijzen voor beste bowler en beste batsman uit te reiken. Theo reikte namens SGS prijzen uit aan de Man of the Match (Ragawan); een duck-toweltje aan Johan en Walter en wat handdoekjes voor de vang van de dag (Aernout); de beste umpire; de gemiste vang van de dag (Raimond) en tenslotte een lekker flesje wijn aan Raymond van VccBonn voor de geweldige organisatie van de dag. De maaltijd die werd geserveerd was als altijd met liefde bereid en werd met smaak verorberd. We kijken al uit naar het volgende treffen.

Theo Straten
 

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Raimond van den Berg
Bonn-SGS- 8 Sept 2012   Foto's kunnen worden gedownload.


5 september 2012  SGS Thuisblijvers - SGS La Manga XI

Thuisblijvers  228/7 : D. Eldering 23, M. Muis 45, P. van Noord 34, S. Mohammad 50, B. Schotte 12, R. v.d. B. van S. 20 no en R., Dhondai 18 no, extra's 23.
J.W. Heshusius 2-56 (in 8), A. Kasam 2-33 (in 8) en J. Vriezen 1-19 (in 4).
G. de Jong en E. de Jonge elk één vang

La Manga XI  226/6 : A. Kasam 22, E. de Jonge 44, J. Vriezen 55 ret, T. Huygen 21, Th. Straten 20, G. de Jong 38 no en extra's 17
J. Yip 2-45 (in 7), S. Mohammad 1-22 (in 4), R. Dhondai 2-43 (in 6).
1 vang van A. Cohen Tervaert.

Op het graswicket van Kampong leefde iedereen zich uit. Wat een totalen en dan komt de La Manga selectie na 80 overs slechts 3 runs tekort om te winnen.

De thuisblijvers hadden na 12 overs al 80 runs op het bord gebracht; het leek wel Twenty/20 met Mark Muis 45 (7x4 1x6) en Pieter van Noord 34 (run out) aan het wicket. Saleem Mohammad had er ook al goed het oog in en scoorde een fraaie 50 en moest retired, waarna Raimond v.d. B. van S. en Rob Dhondai de overs voltooiden en met resp. 20 en 18 not out bleven. De bowlingcijfers waren na dit geweld niet om over naar huis te schrijven.

De La Manga selectie ging beduidend rustiger van start (na 12 overs 42 runs) maar wist toch te versnellen door toedoen van E. de Jonge (44), Johan Vriezen 55 ret. (2x4 3x6), Tijl Huygen (20) en Theo Straten (20). Gijs de Jong scoorde een spijkerharde 38 not out (3x4 1x6) en bracht zijn team dicht bij de overwinning. Slechts 3 runs kwam dit team tekort om zich winnaar te mogen noemen. Het bowlen van Rob Dhondai was uitstekend en Farouk Ayube was voor mij de meest actieve fielder.

Na afloop stelde een tevreden captain Kasam vast dat zijn La Manga team toch een goede battingingside heeft en dat hij veel van zijn team verwacht in Spanje. De beker neemt hij mee en denkt hij ook weer mee naar Nederland te kunnen vervoeren.

Ondergetekende wenste het team veel succes toe en hoopt dagelijks een mailtje te krijgen om onze website up to date te houden. Er werd ook uit de school geklapt!! SGS zal in La Manga in oranje shirts spelen !

Na de ondersteuning van de aandelen Heineken werd er van een heerlijke BBQ genoten en ging iedereen tevreden naar huis.

Hopelijk gaat de wedstrijd op Bloemendaal door anders is de uitwedstrijd in Bonn (8/9) de laatste.

Toeschouwer- 07.09.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
SGSthuis-SGS-LaManga   Foto's kunnen worden gedownload.


2 september 2012 Dames Twenty20 Finaledag op Kampong

Op deze dag zijn de volgende wedstrijden gespeeld:

Finale Eerste klasse: VOC -  Hilkamp
Halve finale HK: Kampong - VRA
Finale: winnaar VRA/Kampong - Ajax

 

Op deze zondag werden er voor het door SGS CC gesponsorde toernooi drie wedstrijden gespeeld.

De finale van de Eerste klasse ging tussen Hilkamp en VOC.
De Rotterdamse dames speelden Hilkamp van de pitch: Hilkamp 80/8 en VOC 81/1 in 13 overs. De beker voor de "player of the tournement" ging naar M. Hoes die 2-5 bowlde in 4 overs en met 28 runs not out bleef.

Van de twee halve finales ging er één niet door. HDVS kon geen team op de been krijgen en dus ging Ajax zonder te spelen naar de finale.

De tweede halve finale bracht VRA en Kampong in het veld. Het sterk geachte VRA bleef op 58 all out steken en zag Kampong in 11 overs 59/2 op het bord brengen zodat wij een vijftigtal toeschouwers - naar de finale tussen Ajax en Kampong konden gaan kijken.

Ajax bracht in 20 overs 80/6 in de boeken en het sterke Kampong had slechts 13 overs nodig om dit totaal voor 2 wickets te passeren en de SGS Wisselbeker, die de voorgaande twee jaar door Quick Hg was gewonnen, verdienden deze dames ten volle.

Alle in de finales spelende teams kregen een herinneringsbeker.

De "player of the tournement" in de finale , aangewezen door de umpires, werd Ingrid van der Elst die deze zomer zoveel werk had verricht met het organiseren van het internationale dames toernooi in juli en ook voor dit SGS Twenty/20 toernooi.

Na de toezegging dat SGS ook volgend jaar weer het toernooi zal sponseren werd nog een uurtje gezellig nagepraat.

Duco Ohm - 03.09.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Duco Ohm
Foto's Dames Twenty/20 Finale 2Sep2012   Foto's kunnen worden gedownload.


25 augustus 2012 Hengelo - SGS 67 - 176/6

SGS: 176/6 : R. van Tijn 10, D. Coster 45, J. Vriezen 50, A. Kasam 16 Extra's 42.
Bowlen: R. Kruijshoop 3-42, R. Puttkammer, D. Neeb en J. Kloppenburg elk 1 wicket voor resp. 32, 32 en 35 ; D. Neeb en Roelof Kruijshoop 1 vang.

Hengelo 67: Niemand in de dubbele cijfers, wel 16 Extra's.
Bowlen: R. Dhondai 4-9 (!), A. Kasam 2-4 (!), A. Cohen Tervaert 2-24, H. Lameris 1-12 en M. de Rooij 1-14. Vangen W. Herklots , J. Vriezen, H. v.d. Horst elk1 en D. Coster 1 stumping.

Lang geleden werd het einde van het seizoen op ACC gevierd. Hengelo nam daarna jarenlang die honneurs waar maar door de beschikbaarheid van velden in September is ook die traditie geschiedenis geworden en wordt er nu in en op Bloemendaal het seizoen afgesloten.

Als altijd kwam SGS graag naar Hengelo om bij aankomst van koffie met krentenwegge te genieten.
SGS mocht eerst batten en "misbruikte" die gastvrijheid door met slechts enkele batsmen in rap tempo 176/6 op het bord te brengen waarvan het grote aantal extra's (42) een belangrijk deel uitmaakten.

Dirk Coster (45 41x1 en 2x2) verrichtte veel loopwerk en ook Johan Vriezen wist ditmaal één keer de boundary te vinden en moest ook veel lopen (50 - 1x4 7x2 32x1). Onze eigen Roelof Krijshoop was de gevaarlijkste bowler met 3-42.

De Hengelo innings was er een van komen en gaan. Rob Dhondai was onbespeelbaar en verdiende terecht zijn 4-9 in 5.2 overs. Onze gast Aernout Cohen Tervaert had het openingspaar "opgeruimd" (2-14 in 5) en ook Amin Kasam pakte weer zijn gebruikelijk wickets (2-4)

Na afloop ging de befaamde vergulde jeneverfles rond, werd er gezellig nagepraat, werd Dirk Coster tot man of the match benoemd en van een BBQ genoten.

Hengelo : bedankt voor de gastvrijheid en overwinter goed.
Wij komen in 2013 weer graag naar het Oosten!

Het verslag werd mij ingefluisterd door de scoorster.

De ditmaal afwezige toeschouwer - 26.8.2012


22 augustus 2012 SGS Midden/Oost tegen West op Sparta

Wat een leuke en gezellige cricketmiddag had moeten worden op Sparta veranderde in een trieste middag toen onze vriend Karan Harkisoen door een hartstilstand getroffen werd.

Doortastend optreden van onze Brian Rayman, Chris van Weel, Saleem Mohammad, Junior James en met hulp van het zaterdag bij de opening van de Sparta complex geschonken AED (hartdefibrillator), vakkundig bediend door Gerard Meijer, brachten Karan weer tot bewustzijn.
De via 112 gebelde hulpdiensten (brandweer, politie en ambulance) waren snel ter plaatse en hadden grote waardering voor het optreden en handelen van bovengenoemde SGS-ers.
Karan werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht van waaruit gelukkig positieve berichten kwamen. Zijn ontroerde Surinaamse vrienden bedankten bovengenoemde vrienden ook voor de geboden hulp en spraken hun bewondering uit voor de saamhorigheid van de SGS-ers op Sparta.

Na ontvangst van dit goede bericht werd er een drankje gedronken en geproost op beterschap voor Karan en op de verjaardagen van Theo Straten en Mans de Rooij.

De wedstrijd werd uiteraard gestaakt (na 30 overs).

Wij wensen langs deze weg Karan beterschap toe en hopen dat er geen schade aan het hart zal worden vastgesteld en dat wij hem weer spoedig in ons midden mogen begroeten

Duco Ohm - 22.08.2012

-----

22 augustus 2012 SGS Midden / Oost "SGS West

SGS Midden / Oost : 141/8 in 37 overs
J. Vogelaar 13, P. Schmitt 25, M. Ingelse 51 ret., James Junior 18.
B.Jawalapersad 3-35 en deze drie wickets waren een echte hattrick!
Verder A. van Lunszen 2-12 en A. Kasam 1-32.
Vangen: B. Rayman 2, A, Kasam, S. Alladin en S. Mohammad elk 1

Na de opening van het complex afgelopen zaterdag zag het er in het clubhuis van Sparta gezellig uit en begonnen wij aan een wedstrijd waarin het voortreffelijk batten van onze secretaris Maarten Ingelse en Peter Schmitt op viel; een wedstrijd die vanwege de hartstilstand van Karan Harkisoen gestaakt zou worden.

Gelukkig zijn de laatste berichten uit Amsterdam omtrent de gezondheidstoestand van Karan goed.
Op de homepage kunt u zien wie er een belangrijke rol gespeeld hebben bij de reanimatie van Karan.

Nu alles goed gaat met Karan plaatsen wij ook wat foto's van die middag bij het verslag.

Toeschouwer - 24.08.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Duco Ohm
Foto's SGS op Sparta 22Aug2012   Foto's kunnen worden gedownload.


18 augustus 2012 SGS - Vcc Bonn (35 overs)

SGS 264 for 4: S.A. Mohammad 79, P. Schmitt 14, A. Kasam 53 retired, T. Straten 53 n.o.
Bowling: Lal 2-52 in 7 en George 1-41 in 5

Vcc Bonn 211: Neil 77 retired, Anil 51, Jack 26 n.o.
Bowling: W. Prescod 1-26 in 5, S.A. Mohammad 1-22 in 7 en C. van Weel 1-11 in 1.

Op de eerste van twee hele hete dagen deze zomer werd op het hoofdveld van Quick 1888 gestreden tussen onze Duitse (Sri Lankaanse) vrienden en SGS. De toss werd verloren maar kennelijk hadden zij er alle vertrouwen in, dat fielden met de hitte wel te doen zou zijn. SGS eerst batten. Wat een vergissing! Op 42 viel het eerste wicket. Daarna duurde het tot 158, voordat Salim capituleerde door een uitglijder, die deed denken aan Hilbert van der Duim. Triest, want hij leek op weg naar de magische drie cijfers. Amin Kasam nam het stokje echter naadloos van hem over en ging uitgeput naar de kant met 53 runs. Hugo Nijhuis ging snel gevangen, waarna Maarten Ingelse (4 n.o.) en skipper Theo Straten (53 n.o.) het karwei klaarden. 264 in 35 overs.

Aan onze gasten uit Bonn de schone taak 7.54286 per over + 1 te scoren. Moeilijk! Er werd netjes gebowld en na 35 overs stond er voor hun inspanningen 211 op het bord. Neil, later gekozen tot man of the match, wist er 77 te scoren, voordat hij retired (uitgeput) ging. De 13-jarige Jack wist met 26 not out te blijven en de altijd gevaarlijke Anil bleef ditmaal steken op 51. Vangen werden alleen maar gedropt deze dag. De hitte?

Na afloop een heerlijke, ontspannen, gezellige nazit met onze Duitse vrienden. Theo reikte aan de man of the match het door Claudia gemaakte shirt uit en aan alle tegenstanders werd een SGS-cap uitgereikt. De Oriëntaalse maaltijd werd met smaak verorberd en we kijken uit naar het treffen in Bonn op 8 september.

Theo Straten.


17 augustus 2012  Hoe warm en "ouderwets" gezellig het was bij ACC - SGS

SGS : 169/8: D. Awadhpersad 26 ret. , A. van Lunszen 17, R. Puttkammer 28, A. Kasam 20, T. Linders 10, W. Prescod 24 en D. Coster 15 no.      Fielden ACC: K. Tahir 3-27 JW Beuker, C. Nierop en S. Walsh (12 jaar !) elk 1 wicket voor resp. 32, 45 en26 runs. Deze jongeman pakte ook een vang en gooide Amin run out met een direct hit !

ACC: 154 a.o : R. Wolfe 21, E.P. Knüpfer 29, K. Tahir 13, Ri Wolfe 15 en D. Eldering 26 no
A.Kasam 2-40,, J. Vogelaar 1-23, W. Prescod 3-25, R. van den Berg van Saparoea 2-31, B. Rayman 1-27.
B. Rayman 2 vangen en D. Coster 1

Op twee velden waren SGS-ers in Amstelveen actief. Veel echtgenotes kwamen mee en niet alleen om te winkelen in het fraaie lokale winkelcentrum.

Daniel Eldering had negen enthousiaste spelers gevonden plus een jongeman van 12 , een aanstormend talent, die samen met Walter Prescod voor mij de mannen van de dag werden.

SGS mocht "traditioneel" eerste batten. Dat eerste batten was de gewoonte in de tijd van Eikelboom, Jopie de Bruin en hun tijdgenoten. Tegenwoordig wordt er echt een muntje opgegooid. Doednath Awadhpersad droeg met 26 runs zijn steentje bij aan het totaal. Opvallend was het goede batten van Walter Prescod die eindelijk rode vlekken op zijn nieuwe bat kreeg en iedereen verraste met zijn 24 runs ! Rob Puttkammer (28) liet fraai batten zien.

Na een geslaagde late lunch ging ACC aan bat en liep de score langzaam maar gestaag op. Onze eigen EP (Knüpfer) scoorde een bijzonder slimme 29 en werd fraai door Dirk Coster achter de palen gevangen. Als een echte cricketer (en SGS-er) liep hij zonder naar de umpire te kijken. Jammer dat dat in onze inning niet gebeurde en dat stoorde mij. Ook stoorde het mij dat bij de SGS inning een aantal spelers voor de buis in het clubhuis naar de test in Engeland keken en niet naar hun eigen makkers op het hoofdveld !
Daniel Eldering scoorde met bekeken slagen 26 en bleef not out. Helaas runde hij de jeugdige Walsh uit. Van hem heb ik genoten: 1 vang, 1 wicket en 1 run out met een direct hit was geweldig en terecht sprak Maarten hem na de wedstrijd toe, kreeg hij een SGS cap en de toezegging dat hij die cap over 28 jaar mag inleveren bij de voorzitter van SGS en dan automatisch lid zal zijn van SGS!!
Het was Walter Prescod die vanmiddag de belangrijkste wickets nam.

Het bleef lang gezellig (en warm) op het terras en ik meen dat er twee nieuwe SGS-ers in aantocht zijn en over 28 jaar natuurlijk.

Daniel dank voor je inzet voor deze geweldige middag op het hoofdveld van ACC. Van het tweede veld heb ik wat momenten gezien en ook daar ging het er gezellig aan toe maar wat wil je ook met zo een temperatuurtje.

Toeschouwer - 17.08.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Duco Ohm
Foto's ACC-SGS   Foto's kunnen worden gedownload.


17 augustus 2012 op ACC ook SGS A - SGS B

17.8.2012   SGS A  vs  SGS  B  op ACC in Amstelveen

SGS A:  173/7: G. de Leede 43 ret., Z.W. Jawalapersad 19, B. van Weel 12, P. Dubar 24, R. Dhondai 32, J. Mulder 21 no, Extra's 19
Fielden SGS B: F. Ayube 2-28, M. de Rooij, F. Kottman, J. Hoep en H. Noorhoff elk 1 voor resp. 35, 28, 25 en 20 runs. Vangen: M./ de Rooij 2, D. Misier 2 en D. Noorhoff 1 stumping 

SGS B: 174/6 : W. de J. van Ellemeet 23, H. Noorhoff 34, F. Ayube 19, D. Noorhoff 25 ret. Th. Straten 43 (2x6 2x4) ret., Extra's 18
Fielden SGS A: 4 bowlers : P, Dubar, Chr. Van Weel, R. Groenewegen, B, van Weel  met 1 wicket voor resp. 44, 32, 13 en 9 runs. Vangen: B. van Weel, G.de Leede en G. van Vuuren elk 1. 

Op een zonnige dag (eindelijk) hebben we de traditionele inter SGS wedstrijd op het tweede veld van ACC gespeeld.
De belangstelling voor deze wedstrijd liet in beginsel te wensen over. Maar na enkele oproepen per e-mail, persoonlijke benaderingen en vooral dankzij de inzet van Debi Baidjnath Misier konden we zelfs met 12 tegen 11 spelers aantreden.

Team A ging eerst batten. Na een rustig begin van Gerard de Leede,  43 retired,  werd het tempo vooral tegen het einde van de innings door Rob Dhondai met een snelle 32 opgevoerd en bereikte team A toch een redelijk totaal van 173 runs.

Maar al heel snel bleek dat dit niet genoeg zou zijn. Mede omdat de vangen niet werden vastgehouden. In rap tempo (6 runs per over) naderde team B dit totaal, met name door bijdrage van Willem van Ellemeet, Hans en Donald Noorhoff. Toch vond Theo Straten het scoringstempo niet hoog genoeg, liet zien hoe het wel moest en scoorde binnen no time een aantrekkelijke 43.

Kanttekening:
Men is de mening toegedaan dat het samenzijn van alle teams na afloop wedstrijd anders ingevuld dient te worden.

Satar Alladin

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's SGS A tegen SGS B   Foto's kunnen worden gedownload.


15 augustus 2012   SGS verslaat Colourful SGS                   (extra fotoserie toegevoegd !)

Colourful SGS : 208 v.7: D. Awadhpersad 37, B. Jawalapersad 21, B. Rayman 55 ret., B. Dubar 31, A. Kasam 44 no., extra's 11.
W. Prescod 3-34, JW Heshusius, J. Vogelaar en M. de Rooij elk 1 wicket voor resp.: 28, 29 en 39 runs.
R. van den Berg van Sa[paroea 2 vangen en A. Lunszen 1.

SGS : 209 v.9 in 39.2 overs: E. de Haard 51 ret., T. Linders 14, P. Schmitt 14, C. Hubert 12, Th. Straten 54 ret.,
R. van den Berg van Saparoea 12 no, extra's 32.
B. Rayman 3-17, R. Dhondai, B. Dubar en A. Kasam elk 1 wicket voor resp. 38, 28 en 41 runs
S. Alladin, B. Ryan, JW Heshusius en B. Dubar elk 1 vang

Na de matige show in Deventer kon er op Kampong van een prachtige wedstrijd worden genoten. Alles werkte mee en een lekkere hoge temperatuur, met wat wind en ook meer toeschouwers dan gebruikelijk, zou in het voordeel van ons Colourful team kunnen werken.

Colourful ging uitstekend van start en van de bovengenoemde heren waren het vooral Brian Rayman, die met 2x6 en 7x4 erg snel de 50 haalde (en retired moest) en Amin Kasam 44 no (3x4) die de score naar 208/7 tilden toen de 40 overs verbruikt waren.
Walter Prescod , na een snelle transfer met inruil van Dirk Coster van Colourful naar SGS was met 3-34 succesvol. Raimond v.d. B. van S. pakte twee fraaie vangen.

SGS had er zin in en Erik de Haard 51 ret. (4x4) verrichtte het meeste loopwerk en kon vanaf de kant zien hoe Theo Straten mijn wijs advies opvolgde (geduld en wachten op de slechte bal) en de slechte ballen het veld uit joeg. Met 6x6 1x4 bereikte hij snel de oh zo gevreesde 50 (waarop iedereen retired moet bij onderlinge wedstrijden) en ging met 54 ret. naar de kant.

Na 35 overs stond er 195/6 op het bord en leek er geen vuiltje aan de lucht (al werd het wel steeds donkerder). Toch gingen er nog wickets verloren en bij een tie zelfs twee. Een erg royale wide werd door de umpire gesignaleerd en het was ook de ontbrekende run voor de overwinning van SGS.

Daarna was er een heerlijke Surinaamse maaltijd, werd er gespeecht, werden scorers en diverse umpires bedankt en voor het stijgen van de aandelen Heineken zorg gedragen.

Een ouderwets gezellige SGS middag met o.a. veel belangstellende echtgenotes.

Toeschouwer - 16.08.2012

 

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Duco Ohm en van Donald Noorhoff
SGS - Colouful SGS Ohm   Foto's kunnen worden gedownload.
SGS - Colouful SGS Noorhoff


10 augustus 2012 Salland CC - SGS : 132/3 - 131 a.o Salland wint met 7 wickets

SGS: E. de Haard 11, A. van Lunszen 34, Mej. Meike Lubbers 12, S. Lubbers 26, extra's 26
Salland bracht 9 bowlers in actie.

Salland: M. Verhoeven 35 ret., D. Lubbers 32, S. Amin 18 en R. Harmer 16 extra's 18
A. Kasam 2 v.26, Mej. M. Lubbers ? v.11 en R. van den Berg van Saparoea 1 v.21.
D. Coster 1 stumping en T. Straten 1 vang

Op het fraai complex van de Sallandse CC kregen wij een voortreffelijk pitch aangeboden en zouden er veel runs op het bord kunnen komen. Helaas pakte alles anders uit want de zeer jeugdige Deventenaren pakten de (veel) oudere SGS-ers hard aan. Steven Lubbers en Arthur van Lunszen hadden goede intenties maar moesten relatief snel hun wicket inleveren voor resp. 26 en 34.
Mej. Meike Lubbers, dochter van Steven, completeerde ons team en sloeg twee fraaie boundery 4. Met een super langzame bal werd zij gebowld. Daarna was het in het warme zonnetje een kwestie van komen en gaan en zo had op 131 een tiental SGS-ers hun wicket verloren resp. dom ingeleverd.

Na een late, maar heerlijke, lunch ging SGS fielden. Snel werd duidelijk dat wij geen echte bowlers hadden en dat de Sallandse hard slaande jonge batsmen had. Na 30 overs werd SGS uit het lijden verlost en stond er een beschamende nederlaag in het boek van Lideke.

Dat er veel toeschouwers waren moet ik zeker vermelden en dat de aandelen Heineken volgende week hoger zullen staan is een gevolg van de gezellige nazit aan de rand van het veld. Langs het veld waren wij beduidend beter dan in het veld !

Voor herhaling vatbaar maar als het even kan wel met een sterker SGS team.

Toeschouwer - 10.08.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Duco Ohm
Foto's Salland-SGS   Foto's kunnen worden gedownload.


8 augustus 2012  SGS Thuisblijvers - SGS La Manga Selectie : 195 v.9 - 146
De Thuisblijvers winnen met 49 runs en 1 wicket

Thuisblijvers: B.E. Schotte 51 no, M. Lubbers 32, M. Ingelse 15, K. Klinkhamer 15, S. Lubbers 20, R. van den Berg van Saparoea 21no, Extra's 28
Bowlers :J.W. Heshusius 3 v.13 (in 8 !), A. Kasam 3 v.42 , J., Gordinou de Gouberville 2 v.33 en P. van Noord 1 v.24
Vangen: B. Lubbers 1, F. Smit 1, F. de Jongh 2, J.W. Heshusius 1, J. Gordinou de G. 1 en
J Vriezen 1 stumping

La Manga Selectie: J,. Vriezen 12, F. Smit 12, T. Straten 41, B. Lubbers 14, G. de Jong 21,
A. Kasam 12 no en extra's 14
Bowlers: F. Ayube 2- v.18, R. v.d B. van S. 3 v.33, M. Ingelse 1 v.18, S. Mohammed 2 v.14, D. Awadhpersad 1 v.3 en A. van Lunszen 1 v.9.
M. Lubbers 4 (!) stumpings, F. Ayube en S. Mohammed elk 1 vang en S. Lubbers 2.

De thuisblijvers gingen voortvarend van start en de bowlers van de La Manga Selectie boekten weinig succes. Op 160 sneuvelde het 6e wicket en de staart vergat te kwispelen. Bart Schotte legde met 51 no de basis voor het fraaie totaal waartoe ook de broers Steven en Michiel Lubbers met resp. 20 en 32 een bijdrage leverden. JanWillem Heshusius bowlde voortreffelijk en zijn 3 v.13 in 8 incl. 2 maidens konden het hoge totaal toch niet voorkomen.

De La Manga Selectie stelde mij teleur. Ik had betere batting prestaties verwacht. De 41 van Theo Straten (5x4 1x6) was snel in de boeken geslagen en als Theo wat meer geduld heeft en op de slechte ballen wacht zou er in Spanje wel eens een snelle century in de boeken kunnen komen. Hij werd ongeduldig en werd op een wide voortreffelijk gestumpt door Michiel Lubbers die dat overigens nog eens drie keer deed.

Joep Hesseling "stond" de gehele wedstrijd en aan de andere kant deelden Dirk Coster en ondergetekende de 80 overs. Het boek was in de vertrouwde handen van Lideke.

Tijdens de gezellige BBQ na afloop werd uitvoerig nagekaart en had Kampong iets weg van een Heineken House. Fijn dat er ook weer echtgenotes bij waren !

Ik zie uit naar de revanche begin september.

Een thuisblijver - 09.08.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Duco Ohm
Foto's Thuisblijvers-La Manga op Sparta  Foto's kunnen worden gedownload.


2 augustus 2012 Tigers - Lions 0 - 2

Een voetbal uitslag ? Neen : er werden twee wedstrijden op Kampong gespeeld eenmaal een Twenty/20 op de Notts pitch van het tweede veld, gevolgd door een Fifteen/15 op de graspitch waar de Nederlandse Jeugd (U 17) hun Ierse tegenstanders in een Twenty/20 wedstrijd met 100-80 hadden verslagen. Liefst 26 SGS-ers waren naar Utrecht gekomen en de meesten kregen in minimaal één van de wedstrijden een plaats. De belangstelling voor dit treffen tussen de teams van Theo Straten en Amin Kasam wordt steeds groter. Voor 2013 staan er reeds drie wedstrijden op het programma'.

Dan nu wat cijferwerk

1e wedstrijd 20 overs. Lions winnen met 3 runs.
Tigers: 129 v.6:
Roeland van Tijn 12, Doednath Awadhpersad 40 ret., Theo Straten 28, Arthur van Lunszen 22 ret. Extra's 16. Slechts één bowler met wickets: David (Pumpkin) Mearns 3 v.17.
Erik de Haard 1 vang en Donald Noorhoff 1 stumping.

Lions 132 v.7 :
Erik de Haard 30, Deo Misier 20, Maarten Ingelse 16, Brian Rayman 42 ret., extra's 11.
Carel Hubert 2 v.21, Arthur van Lunszen 2 v.24, Mans de Rooij 1 v.8 (in 4 overs !) en JanWillem Heshusius 1v. 27 Dirk Coster 1 stumping

Een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Doednath bij de Tigers aanvallend batte evenals Arthur van Lunszen. De beste inning kwam van Brian Rayman die zich met 2x4 en 4x6 op de mat uitleefde en in één over liefst drie zessen produceerde. Erik de Haard, Deo Misier en Maarten Ingelse leverden voor de Lions goede bijdragen. Verrassend was het bowlen van Pumpkin Mearns.

 

2e wedstrijd 15 overs. Lions winnen met 2 runs.
Tigers 59 v.7
: Doednath Awadhpersad 11, Carel Hubert 13, JanWillem Heshusius 13 no en 10 extra's.
Maarten Ingelse 3 v.5 in3 !, Amin Kasam 2 v.9 en David Mearns 1 v.10
James Junior en Brian Rayman elk 1 vang.

Lions 61 v.3
: Aad de Neef 12, Jamas Junior 17 ret., Rob Puttkammer 12 no, extra's 9
JanWillem Heshusius 1 v.10 en Carel Hubert 1 v.9. Dirk Coster 1 vang achter de palen.

Na slechte weersomstandigheden tijdens de eerste wedstrijd werd de tweede onder een strak blauwe hemel gespeeld, Het door de jeugd gebruikte graswicket was traag en de ballen bleven laag. Kortom moeilijk bespeelbaar. Hoge totalen werden niet bereikt. Het hoogtepunt van deze wedstrijd was de 3-5 van Maarten Ingelse.

n een heerlijke avondzon werden de kratjes bier en lekkere borrelhapjes genuttigd, werden de man of the matches (Brian Rayman)en de umpire of the day Gobien Chhatta door adjudicator Ruud Ackermann in een goed gemotiveerde speech benoemd. Theo en zijn Claudia hadden weer fraai shirts geproduceerd ! Amin had voor de scoorster, de voorzitter, Ruud Ackermann en voor Theo Straten en zijn echtgenote Claudia flessen wijn meegebracht. Die van Ruud staat nog op Kampong! Al met al was het een heerlijke dag op Kampong.

Toeschouwer - 02.08.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's Tigers-Lions Kampong  Foto's kunnen worden gedownload.

 


1 augustus 2012  Gelre Cricket Club Zutphen; een prachtige ambiance! Daar moet je geweest zijn!
Gelre 101/5 (25 ov.) - SGS 100 ao (32 ov).

SGS : Erik de Haard 32, Cees van Lennep 26 , 9 andere spelers 0 tot 7,extra's 22
Dolf Nijbroek 2-7 K. Kadripollige 3-13

Gelre: Dolf Nijbroek 31, Tom Westrik 39 en S. Fernando 15 not out.
Raimond v.d. Berg. van Saparoea. 2-13, George. Rijken, Walter Prescod en Arthur van Lunszen elk 1 wicket voor resp. 14, 23 20 runs
Erik de Haard en Walter Prescod elk 1 vang en Aad de Neef 1 vang en 1 stumping

Ik had veel gehoord over het pittoreske veld van Gelre en besloot er dit jaar toch eens heen te gaan. Wat een knus, gezellig veld en wat een warme ontvangst viel ons ten deel ! Ook was het goed een zestal SGS dames te zien!; ouderwets; Gelre bracht en dames en de nodige nog jonge kinderen en baby's mee en dat gaf een geweldige sfeer langs het veld.

Helaas hebben wij van deze accommodatie amper gebruik gemaakt. Onze openers Erik en Cees begonnen goed en op 57 viel het eerste wicket. Daarna was het een komen en gaan van de overige SGS-ers. Drie gingen op kinderlijke wijze run-out en vier lieten zich uitvangen. Onze stumps werden door geen enkele Gelre bowler geraakt. Op 78 sneuvelden twee en op 87 zelfs vier mannen. Een schamele 100 werd op het bord gebracht, ook al omdat Mr. Extra met 22 een bijdrage leverde.

Theo Burki bowlde uitstekend maar kreeg geen wicket. Ook Raimond was met zijn 2-13 in 6 zuinig. Met harde klappen en vele bounderies passeerde Gelre ons schamele totaal na 25 overs en kon er van het bier genoten worden.
Ik denk dat er bij Gelre enkele nieuwe leden te halen zijn !

Toeschouwer - 01.08.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf.
Foto's van Duco Ohm
Foto's van Theo Burki    alle foto's kunnen worden gedownload.

De redactie van de website en de schrijver van het verslag bieden hierbij hun excuses aan voor de eerder gebruikte kop bij dit verslag!
Uit enthousiasme ontstaan doch ongepast in relatie tot eerdere omstandigheden.


27 juli 2012  SGS-VSOP op Sparta - 35 overs wedstrijd. VSOP wint met 3 wickets

Batten SGS: 136 a.o. : Simon Santcroos 20, Hans Noorhoff 25, Gerard de Leede 17, Rob Dhondai 15.
Bowlen VSOP: Dennis Zuiderwijk 2/26/6.3, Wim v.d.Loos 1/20/6, Rob Schamper 2/24/7, Jan Serraris 2/19/3.

Batten VSOP: 137 v.7 : Rene v.d. Loos 43.
Bowlen SGS: Jan Hoep 3/22/7, Rob Dhondai 1/23/7.

Bij het als altijd gastvrije VVV mocht SGS van Satar Aladin eerst batten. Ook was Oud-VUC zo vriendelijk in onze innings 37 extra's te doneren, en lang niet alle vangkansen te benutten. SGS had in Jan Hoep een bowler van Olympische statuur, en hij verdiende zo de Houten Penguin, de wisselprijs. De In Memoriam Henk Drabbe bokaal ging naar Rene v.d. Loos.

Bob Commerell rondde deze als gewoonlijke plezierige partij af met de nodige complimenten, o.a. natuurlijk aan Max. Voortaan zal VSOP het zonder de altijd zeer gewaardeerde captaincy van Satar moeten doen, die als verklaring gaf dat nadat hij lang geleden was gekomen, hij nu de tijd vond aangebroken te gaan.

Tjebbe Westendorp, non-playing captain.


Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's SGS-VSOP Sparta  Foto's kunnen worden gedownload.


26 juli 2012  SGS-Eastern Challengers op VVV. SGS wint met 6 wickets

Batten Eastern Challengers 136/9: P Schmitt 25, R. vd Berg 31, G. Rijken 32
Fielden SGS: A. Kasam 7/1/19/6, James Jr 4/1/17/1, JW Heshusius 7/-/19/1, B. Smoor 5/-/13/-. JW Heshusius 1 vang, D. Noorhoff 3 stumpings

Batten SGS 138/4 in 32: E. de Haard 50 Ret.out, A. Kasam 35*
Fielden Eastern Challengers: J. Vriezen 8/-/35/2, W. Prescod 7/1/22/1

Een mooie dag eindelijk na een lange regenperiode. Raimond, die de captaincy voor deze wedstrijd van Theo had overgenomen, raadde goed en toog naar de wickets. De goede start van 60 in 13 voor het eerste wicket kreeg jammer genoeg geen navolging. De volgende 4 wickets leverden slechts 8 runs op. Pas George Rijken als nr 7 liet zien dat er toch best wel te scoren was.

Na de gebruikelijke uitstekende lunch,verzorgd door Max Ramsundar was het antwoord van SGS routineus. In 32 overs werd het te kleine totaal bij elkaar getikt met ook nu weer een hoofdrol voor Amin. Zijn grote teleurstelling was nog dat hij het zonder een vang moest doen. Maar je kunt ook niet alles hebben, nietwaar?

Raimond

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's SGS-Eastern Challengers  Foto's kunnen worden gedownload.


25 juli 2012 SGS Lefthanders - Righthanders 184 -185/9 (op de voorlaatste bal)

Righthanders: Kasam 27, Vogelaar 55, Dubar 35 ret., Mearns 14 Extra's 32
Hubert 2-36, Jagesar 2-22, Klinkhamer 2-42, Misier 1-30.
Noorhoff 2 Stumpings en Klinkhamer 1 vang

Lefthanders: Klinkhamer 31, Ayoube 13, Jagesar 44, Misier 27, Heshusius 24 Extra's 17
Sardha 4-29, Kasam 1-44 Vogelaar en Dubar elk 2 voor resp. 31 en 35
Vangen: Means 1, Kasam 2, Ayoube 1, Dubar 1 en Coster 2 stumpings

Op deze zeer warme woensdagmiddag zag ik op Sparta de meest interessante wedstrijd van dit seizoen, ondank liefst drie wegblijvers (dat kan toch niet heren !)

De righthanders van Dirk Coster brachten 184 op het bord en het batten van Jaap Vogelaar was indrukwekkend maar ook de prachtige bal waarmee Debie Misier zijn wicket nam. Donald Noorhoff keepte geweldig (slechts 1 bye) maar kreeg de laatste bal van de inning op zijn mond en zal de tandarts moeten bezoeken.

Na een voortreffelijk late lunch begonnen de lefthanders erg traag en zagen wij na 18 overs 65-3 op het bord. Na de goede start van Karel Klinkhamer waren het vooral Jagesar en Debie Misier die met rake klappen de scoorster en de bord bedieners flink bezig hielden. Het was 117-4 na 27 overs toen het echt snel ging en 2 x 6 en 6 x 4 in de boeken kwamen. Wickets gingen verloren op 177 (2 man) en ook nog op 183 (2 man) maar met een wide was er de tie en met de daaropvolgende bal een moedige 1 van de laatste batsman Donald Noorhoff was de overwinning van de lefthanders een feit. Jammer dat er slechts twee toeschouwers aanwezig waren.

Voor een aantal spelers was het eerste bezoek aan Sparta een openbaring: mogelijk met Bloemendaal het mooiste veld van Nederland.

Met de zon op het terras smaakte het bier uitstekend zo ook de roti's van onze Surinaamse vrienden.
Dank aan Sparta voor de goede ontvangst. Wij komen graag terug !

Toeschouwer - 25.07.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's Lefthanders-Righthanders Sparta    Foto's kunnen worden gedownload.


19 juli 2012 Tigers - Lions 114/3 - 113/7

Lions - 113/7 : Johan Vriezen 10, Panna Charurti 19, Amin Kasam 35, Poet Dubar 20 Extra's 19
Doednath Awadhpersad 2-5, Walter Prescod 2-23 evenals Mans de Rooij , Jan Willem Heshusius 3-27. The Straten en Roeland van Tijn ieder een vang en Donald Noorhoff (daar is hij weer) 1 stumping.

Tigers : 114/3 : Peter Schmitt 20, Erik de Haard 32, Theo Straten 25 no en Walter Prescod 12 no. Extra's 23.
Brian Rayman 1-28, Amin Kasam 2-24, Poet Dubar 1-18.
Dirk Coster 2 stumpings.

Op een kil Kampong werd na wat wachten toch een 25 over wedstrijd gespeeld die door de Tigers van Theo Straten werd gewonnen.
Voor de wedstrijd werden de spelers van een nieuw wedstrijdshirt van Randstad voorzien alsmede een "after the match shirt" van de tweede sponsor Yaught die natuurlijk beiden bedankt werden.

Aan de Lions kant was het skipper Amin Kasam die de hoofdrol opeiste aan bat en met de bal was Doednath Awadhpersad zeer zuinig.

Lang zag het ernaar uit dat de Tigers het niet zouden redden Maar Erik de Haard, Walter Prescod en skipper Theo Straten voerden in de laatste overs het tempo op en zo kon de winning hit in de 23e over geslagen worden.

Na afloop hield Amin op zijn eigen, bijzondere wijze, weer een geweldige speech en werden de voorzitter, de scoorster, de man of the match en umpires Deo Misier en Bob van Keulen op een goede fles wijn getrakteerd. Vervolgens werden de beschikbare spelers voor volgende week woensdag op Sparta (mogelijk Deventer) en donderdag op Kampong bekend gemaakt.

Aan enkele misplaatste opmerkingen na de wedstrijd wil ik geen woorden vuil maken. Spelen met vrienden en respect voor elkaar hebben is wat SGS nastreeft. Houden zo of weg wezen als het je niet bevalt!.

Ayoub Doekhie was eindelijk weer in ons midden - dit keer nog als toeschouwer - maar hij (en wij natuurlijk ook) hoopt dat hij naar de drie behandelingen die hij nog moet ondergaan voor het eind van het seizoen met ons kan cricketen. Amin had ook voor Ayoub wijn beschikbaar.

Een ontroerde Ayoub bedankte allereerst, mede namens zijn vrouw en kinderen, alle SGS-ers die hem met een telefoontje, kaart of brief steunden in de moeilijke tijd die nu gelukkig achter hem ligt en ook voor alle warme aandacht die hem vandaag geschonken werd !

SGS is een club van en voor vrienden en vriendinnen ! Niet vergeten.

Toeschouwer (één van de zeven dit maal !) - 19.7.2012

 

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's Lions-Tigers Kampong Foto's kunnen worden gedownload.


18 juli 2012 : SGS 204/5 - President XI 159/6
SGS: Erik de Haard 44, Doednath Awadhpersad 33, Theo Straten 23, Maarten Ingelse 20, Satar Alladin 23 no , Jaap Vogelaar 35 no.
Amin Kasam -13, Raimond v.d.B. van S. 2-45, Farouk Ayube -136 Deo Misier 1-15.
Farouk Ayoube 1 vang

President XI : Peter Schmitt 38, Dirk Coster 23, Raimond v.d.B. van S. 14, Amin Kasam 45 no, Farouk Ayoube 14 no.
Jaap Vogelaar 2-31, Doednath Awadhpersad 1-42, Maarten Ingelse 2-24.
Aad de Neef 2 vangen + 1 stumping, Rob Dhondai 1 vang.

Toen de President op Kampong kwam zag hij dat "toeschouwer" het hoofdveld van Kampong beduidend kleiner had gemaakt. Desgevraagd kwam het opmerkelijke antwoord dat hij wel weer eens echte totalen wilde zien bij een SGS wedstrijd. Het heeft geholpen!.

SGS mocht eerst op gras batten en bracht 204 op het bord. Iedereen kwam in de dubbele cijfers (zie boven) behalve Jan Willem Heshusius die door Deo "gebowled" werd. Na twee keer gestuiterd te hebben belandde de bal bij de derde stuit 5 cm boven de grond in de stumps. Arme JW keek er naar en vergat de bal te stoppen. Vier SGS-ers zaten tevergeefs aan de kant op een battingbeurt te wachten.

Het team van de President ging volgens insiders direct voor de draw en het tempo verlies (45 runs na 15 overs) kon ondanks goede pogingen van o.a. Amin, Raimond en Farouk niet meer goed gemaakt worden. Op 159 waren de 40 overs verbruikt en kwamen er drie spelers met d.n.b. in ons boek.


Op OP het tweede veld gaven de MCC dames, die deze week op Kampong spelen, een clinic aan de Dames Jeugd van Nederland. Er werd hard gewerkt en het deed mij goed de inzet van onze jeugdige speelsters te zien. Nederland. Er werd hard gewerkt en het deed mij goed de inzet van onze jeugdige speelsters te zien.

Links: Amin onder de indruk van de Nederlandse Dames jeugdcricketers

Onder de grote paraplu want direct na afloop van de wedstrijd begon het te regenen werd, als altijd, gezellig nagepraat en ging de trofee naar SGS, nadat "mijn" team die de laatste jaren had gewonnen.
Ook hoorden wij dat VVV door de zware regenval drassig was en dat de wedstrijd van donderdag naar Kampong verplaats werd. Dank aan Kampong voor de geboden hulp !

Uw President - 18.7.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's SGS-President XI Kampong Foto's kunnen worden gedownload.
 


12 juli 2012 : Waar voor je geld bij SGS !   Twee wedstrijden op één middag ! Het kan niet op.
www.weeronline.nl gaf toeschouwer al om 9 uur het signaal dat er 's middags in Amstelveen geen regen zou vallen en dat klopte.. Een goede en betrouwbare site !

Lefthanders - Righthanders 81-82/3 de slechtste score in 2012 !

Lefthanders: Mr. Extra 27, Theo Starten 13 en Johan Vriezen 15.
Onze aanwinst Dave Mearns 3-5 in 3!, Brian Rayman 2-9 in 4, Farouk Ayoube 3-16 in 5, Junior 2-12 in 2 en Amin 1-3 in 2.1/2 over.
Achter de palen greep Aad de Neef 3 vangen. Amin Kasam en Brian Rayman elke één.

Righthanders: Willem de Jonge van Ellemeet 31, Junior 22 no en Mr extra 11.
Theo Straten één vang. Karel Klinkhamer 2-7 in 5 en Johan Vriezen 1-10 in 5.

Onder een blauwe lucht brachten de Lefthanders een schamele 81 op het bord en dat totaal werd in 25 overs gepasseerd. De hoogtepunten heb ik hierboven vermeld.

Omdat wij al om 16.30 klaar waren werd er nog een Twenty/20 wedstrijd gespeeld en dat was gelukkig andere koek en van een beter gehalte !

 

SGS A - SGS met bijna identieke teams 119 - 110

Ons A team: Brian Rayman 24, Mans de Rooij 23, Farouk Ayoube 26 en Junior 22 no.
Doednat Awadhpersad 3-24 in 4, Amin Kasam 2-20 in 4 en Rob Dhondai 1-25 in 3 namen de wickets. Theo Straten pakte een fraaie vang aan de boundery evenals Deo Misier, ook al aan de boundery. Hij stond te dansen na de vang en iedereen dacht dat hij naar het toilet moest maar het bleek zijn eerste van in 2012 te zijn.
Ons B team: Johan Vriezen 24, Theo Straten 30 ret. en Deo Misier 18 not out.
Farouk Ayoube 2-28 in 4 Dave Mearns 1-15 in 4 en Junior 1-18 in 4. Een stumping van Donald Noorhoff en een vang van Junior.

Even leek het erop dat het B team zou gaan winnen. A had een fraaie score op het bord gebracht en wij genoten o.a. van een totaal onverwachte, formidabele 6 van Farouk Ayoube. Ik memoreerde al de dansende Deo Misier die Brian Rayman aan de boundery uitving. Twee hoogte punten.

Op 80-4 in 10 kon het nog alle kanten op. Maar toen Theo Straten met 30 retired moest kwam het B team in de problemen ondanks hevig verzet van good old Max Ramsundar (74 not out maar dat is zijn leeftijd !) en Deo Misier.

Als altijd was het een gezellige nazit op VVV en waren er goede gesprekken over onze prestaties in het verleden, hoe gezellig het is bij onze Senioren Onderlinge waar veel van de spelers van vandaag ook spelen en hoe zeer wij vandaag geboft hebben met het weer.

 

Volgende week woensdag zijn wij op Kampong en donderdag weer op VVV !
Ik telde dit maal nog vier toeschouwers en een trouwe scoorster.

Toeschouwer - 12.7.2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's SGS A-SGS B-1272012 Foto's kunnen worden gedownload.


6.7.2012 de Zamigo's net even sterker Zamigo's 196/5 - SGS 186/6

Zamigo's: M. Schwandt 47, J. Gustafson 52, B. Galesloot 29 EN o. Rikken 24 no.
Brian Rayman 2-38 in 7, JanWillem Heshusius en Rob Dhondai elk 1 wicket voor resp 19 en 29 eveneens in 7. Eén vang voor Erik de Haard en Aad de Neef 1 stumping voor Dirk Coster.

SGS: Brian Rayman 44, Peter Schmitt 42 no, Erik de Haard en Theo Straten beiden 18, Dave Mearns 21.
5 Zamigo's namen elk 1 wicket

Op het rugbyveld van Hilversum , met het gras aan de hoge kant, wisten de Zamigo's 196 runs in de boeken te krijgen. Een tijd lag hun scoring rate boven de 8. Ik heb mij laten influisteren dat er nogal wat vangen gemist werden waardoor de rungetters enkele levens kregen. Uiteindelijk brachten ze de 196 op het bord in 35 overs. Een fraai totaal.

Op 108/4 zat SGS net onder de benodigde run rate. Helaas werd Brian gestumped (44: 4x4 1x6), ging Amin LBW (10), werd Theo aan de boundery gevangen (18) evenals Dave (21) en ging Erik de Haard ongelukkig run out (18). Onze eindspurt leverde in slechts 9 overs 74 runs op en het zag er even naar uit dat Rob Dhondai (3no) maar vooral Peter Schmitt (42 no 5x4) de winst zouden binnen halen. Uiteindelijk kwamen wij 10 runs tekort.

Een middag met ideaal cricketweer en gezellige tegenstanders.

Toeschouwer (één van de twee!) 6 juli 2012


5 juli 2012   SGS A - SGS B   99 a.o. -  100/6

SGS A : Mans de Rooij (18), Jaap Mulder (11) en Rob Dhondai (15) plus een 16 extra's
Farouk Ayoube 3-6 in 6, Karel Klinkhamer 3-36 , Gamma 2-23 en Misier 2-21. Hans Noorhoff Herman v.d. Horst en Dirk Coster elk één vang.

SGS B : N. Mohamed (15), Amin Kasam (25 no), Farouk Ayoube (10) en Karel Klinkhamer  (19 no)
Johan Vriezen 3-20

Met een 28 graden werd in Utrecht begonnen. Dreigend onweer op de achtergrond maar de regen bleef uit. De graspitch op Kampong  was geen beste. Daardoor werden er deze middag de nodige batsmen verrast  omdat er bijna uitsluitend slow bowlers in actie kwamen en  hun ballen laag en traag doorkwamen  De vang van Hans Noorhoff was van grote klasse en met de 3-6 van Farouk het hoogtepunt in de eerste inning.

Amin en Karel speelden de pot uit en bleven beide not out.  Johan Vriezen ontpopte zich als bowler en was de enige diie wickets nam. Ongewoon vroeg -17.30 uur - konden de kratjes op tafel gezet worden en werd er lang nagekaart.

Eigenlijk een wedstrijd die geen wedstrijd was en snel vergeten zal worden.

Toeschouwer 5 juli 2012
 

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's SGS A - SGS B Foto's kunnen worden gedownload.


Dr. W. G. Grace XI - SGS op woensdag 4 juli 2012 op Sparta
Nieuw sportcomplex "Het Schollebos", Bermenweg 141, Capelle a.d. IJssel

Dr. Grace maakte in deze 38-over wedstrijd 166 v. 8; SGS 167 v. 3, in 36 overs. SGS wint met 7 wickets.

Dr. Grace batten: Theo Sikkema, 104, ret. out; Eric de Haard 14; Bernard Smoor 17.
SGS fielden: Maarten Ingelse 3 v. 20 in 6; Farouk Ayube 1 v.30 in 6; Amin Kasam 1 v. 24 in 7; Donald Noorhoff 2 slachtoffers.

SGS batten: Dirk Coster 27, Maarten Ingelse 73, Amin Kasam 38 n.o.
Dr. Grace fielden: Alan Tomlinson 0 v. 19 in 7; Colin Ewen 2 v.13 in 7 ; Mans de Rooij 1 v. 31 in 5.

Captain Arthur van Lunszen had het arsenaal aan trucs van de gerenommeerde medicus Grace niet nodig. De overwinning was regulier, en verdiend. Dr Grace opende goed: 35 runs in 6 overs, maar toen Maarten, Arthur en Roeland van Tijn hun spell begonnen, stokte de score en vielen de eerste wickets.
Theo Sikkema bleef bouwen aan zijn kansloze century (8 x 4, 2 x 3). Hij kreeg steun van Eric de Haard (field-captain) en de onverstoorbare Bernard Smoor. Bij SGS begonnen Dirk Coster en Maarten Ingelse voorzichtig op het zuinige bowlen van Alan Tomlinson en Colin Ewen, maar ze runden goed. Maarten begon er allengs zin in te krijgen en zijn 9 x4 gevoegd bij de nuttige runs van Amin Kasam (2x4) bracht de zilvervloot binnen. Pieter Bertels sloeg de winnende run.

Kortom, er werd door beide teams uitstekend gespeeld, de ontvangst door Sparta was meer dan voortreffelijk. Voeg daarbij de aanwezigheid van veel partners, het kratje van Theo, de pannenkoeken van het naastgelegen restaurantje, de zon en vooral ook het fraaie sportpark, en het zal duidelijk zijn dat het beeld van Dr. W.G. Grace dat altijd bij deze wedstrijd aanwezig is, tevreden heeft toegekeken.

Tjebbe Westendorp, non-playing captain van de Grace XI.

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's Dr.GraceXI-SGS-Sparta Foto's kunnen worden gedownload.


29 juni 2012  SGS - Eastern Challengers   125/7 - 114 a.o

SGS : Farouk Ayoube 39, Amin Kasam 22, James Jr 11 en Mr Extra 16
Fielden EC: R. Jagesar 3-19, R. van Tijn 1-11 en Mans de Rooij 0-6 in 6 overs. Vangen N. Mohamed en Brian Rayman elk 1.

Eastern Challangers: Brian Rayman 55 no en Theo Straten 11
Fielden SGS: JanWillem Heshusius 4-38 (na 3-5 in 4 !), Amin Kasam 3-6 in 8. Vangen: Farouk Ayoube en Aad van Troost elk 1 en een stumping van (daar is hij weer) Donald Noorhoff. 

Op het tweede veld van het fraaie nieuwe Sparta complex werd een spannende 40-over wedstrijd met lage totalen gespeeld. 

SGS  begon met snel verlies van wickets. Farouk Ayoube 39 (5x4) leidde een herstel in en met bijdragen van Amin en Junior resp. 22 en 11 plus 16 extra's waren er na 40 overs 125 op het bord  en kon van een goed verzorgde lunch worden genoten. R.Jagesar bowlde voor het eerst in zijn leven! en nam 3 -29. Vier bowlers met elk een wicket. Op 125 waren de 40 overs gespeeld. 

De Easter Challengers startten desastreus. Op 10 waren er reeds drie batsmen door JanWillem Heshusius ingerekend. Die klap werd eigenlijk niet verwerkt. Brian Rayman ging er voor en scoorde in no time 50 (8x4 1x6), ging  retired om als laatste batsman terug te komen en met 55 not out te blijven. Wij genoten van fraaie aanvallende slagen.  Hopelijk ziet hij kans om mee te gaan naar La Manga ! het zou een enorme versterking betekenen. Buiten Brian kwam alleen captain Theo Straten in de dubbele cijfers met wel de verste 6 van dag. SGS skipper Amin miste Theo aan de boundery maar pakte een over later zijn midstump.
De laatste overs waren spannend maar op 114 kwam er een einde aan de wedstrijd. 

 

Opmerkelijk was de aanwezigheid van Frits de Jongh die zijn tweede wedstrijd, na 13 jaar afwezigheid, op de cricketvelden speelde. Ook Roeland van Tijn was er gelukkig weer bij na wat makkes in het afgelopen jaar. Pechvogel van de dag was Peter van Giezen die bij een poging een bal te vangen ongelukkig op zijn hand terecht kwam waarbij een vinger uit de kom schoot. Mans en Brian hebben verstand van het herplaatsen en dat lukte nadat ze wel eerst aan de verkeerde vinger hebben staan rukken. Peter werd er niet vrolijker van.

Lideke werd bedankt voor het scoren, Donald maakte weer de foto's, JanWillem werd man of the match en Amin dankte iedereen in een geweldige speech.

Wij hadden geen haast om het zonnige terras van Sparta te verlaten !

Toeschouwer 29 juni 2012

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's SGS - Eastern Challengers Foto's kunnen worden gedownload.


Donderdag 28 juni :QUICK 1888 - SGS, Quick wint met 8 wickets

Batten SGS: 160/9 met Raimond van den Berg van S. 68; Eric de Haard 16; Farouk Ayube 15 en Mans de Rooij 13
Bowlen Quick 1888: Arthur van Lunszen 3-44 in 8; Marc Muis 3-23 in 8; Theo Burki was goed op dreef maar in zijn 4e over sloeg het blessureleed toe.
Batten Quick 1888:Jasper Meinema 40; Peter Schmitt 59 n.o., Marc Muis 31 en Victor Dreis 22 n.o.
Bowlen SGS: Georg Rijken 2-35 in 6.

Onder werkelijk zomerse omstandigheden werd gestreden om de Nol Phijffer wisselschaal, in het leven geroepen als herinnering aan een groot sportman, een groot Quicker en een groot SGS-er.

Traditioneel werd SGS uitgenodigd om te gaan batten en dat ging op een gevarieerde aanval veelbelovend. Openingspaar Raimond en Eric brachten in 12 overs 51 runs in de boeken en daarmee leek de weg voor de middle-order gebaand, maar daar stak de bowlerij een stokje voor. De nummers 3 t/m 6 werden goedkoop opgeruimd en een verdedigbaar totaal was ver weg. Assertief "changen" door Quick- skipper Theo Straten stelde de staart in staat om te kwispelen, waardoor er nog een totaal van 160 in de boeken kwam.
Na het nuttigen van een goed verzorgde lunch was het de zware taak aan de SGS bowlers om de sterke Quick battingside in toom te houden. De openers Jasper en Peter gingen voortvarend van start en in no time stonden er 70 runs op het bord toen Jasper op het bowlen van Georg Rijken aan de boundary door Johan Vriezen in 3 etappes werd gevangen. Met Marc en Peter op de mat werd de runrate licht opgevoerd en hoewel Georg ook Marc nog LBW kreeg, maakte Peter, die zou worden uitgeroepen tot Man-of-the-Match - met Victor Dreis de pot in de 28e over uit.

 


 

Na afloop werd op het terras genoten van koele drankjes, de speeches van beide captains en niet te vergeten een rijkelijk gevulde "seafood-plate". Al met al een dag die terecht een traditionele genoemd mag worden en die we met zijn allen - SGS en Quick 1888 - in ere dienen te houden.

Bedankt en tot volgend jaar.

Maarten Ingelse

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's Quick1888 - SGS Foto's kunnen worden gedownload.


27.6.2012  Bowlers van Carel Hubert - Batters van Arthur van Lunszen   125 /8 - 126/5

Bowlers: Doednath Awadhpersad  22, Pieter van Noord 46 n.o. , Tijs Linders 24, Carel Hubert 11.
Maarten Ingelse 4-20 in 6 (stond 3-0 !),JanWillem Heshusius 2-19 in 8. Vangen Dirk Coster en Erik de Haard elk 1.  Donald Noorhoff ging weer met 2 stumpings naar huis ! Vermeldenswaard is de prachtige vang van Aad de Neef als substitute .

Batters: Dirk Coster 13, JanWillem Schuijtvlot 35,  Salim Mohammed 10, Maarten Ingelse 32 en  Mart Meerdink Veltboom 14 no.
Doednath nam 2 -36 en Pieter van Noord 1-16. Aad de Neef 1 stumping. 

Op het tweede veld van Kampong werd onder een grijze hemel waaruit gelukkig geen regen viel een wat saaie wedstrijd gespeeld. In de 35 toegestane overs haalde de bowlers slechts een totaal van 125 runs en dat totaal werd op eenvoudige wijze in 25 overs door de batters gepasseerd.
Het was goed om wat bestuursleden in actie te zien: Tijs Linders, die weer redelijke de 'oude Tijs' aan het worden is, Maarten Ingelse die zijn blessure overwonnen heeft en Carel Hubert die buiten zijn 11 runs toch bijna twee prachtige vangen greep en niet te vergeten de sluwe vos van Lunszen.
JanWillem Heshusius had alles op Kampong goed  onder controle en na een gezellige derde inning konden wij tijdig naar huis om eventueel van een goede voetbalwedstrijd te genieten.

Fijn dat wij buiten onze scoorster nog vier dames mochten begroeten ! Ouderwets !

Toeschouwer. 27 juni 2012



Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's SGS Bowlers-Batters Foto's kunnen worden gedownload.


VOC-SGS, 22 juni 2012. SGS wint met 28 runs.

Zowat de langste dag en dat betekent meestal mooi weer. Bij tijd en wijle was het dat ook maar daarnaast zijn wij ongeveer 12 keer het veld in en uit geweest. Ondanks dat was het een leuke wedstrijd tussen een normaal SGS team en een wat jonger VOC team.

Tweede wedstrijd van Gerard de Leede en hij knalde er meteen 42 runs tegenaan. Daarna was hij geblesseerd maar dat kan gebeuren.
Daarnaast Amin Kasam 26, JW Heshusius 16 not out en mr. Extra 33 bracht ons totaal op 166 na 40 overs.
Pogingen van VOC om 35 overs te spelen lukten dit keer niet.

Dan de innings van VOC. Onze opgave was de openingsbowlers. JWH met 1 voor 16 in 6 overs lukt dat wel meer maar de ultieme verrassing was Rob Dhondhai met 5 voor 45 in zijn toegestane 8 overs. Dat op het kunstgras van VOC? Geweldig knap, waarvoor hij na afloop tot man of the match werd gekroond na ook met een weergaloze vang de laatste man te hebben uitgevangen.
Amin Kasam met 2 voor 21 in 4 overs, Maarten Ingelse 1 voor 31 in 5 overs en Jaap Vogelaar met 1 voor 21 in 4 overs met daarnaast Fred Faassen van VOC als batsmen nr. 8 met 68 not out.

Uiteindelijk won SGS de wedstrijd omdat VOC all out was voor 138.
Leuke wedstrijd om een bepaalde cup die al jaren onvindbaar is.

Graag tot volgend jaar.

vr.groet,
Jan Willem Heshusius.


Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's VOC - SGS Foto's kunnen worden gedownload.


20 juni 2012       Einde van een tijdperk !!!  ???

De laatste wedstrijd volgens  de Village Cricket Rules gespeeld ?????
Stopt Joep Hesseling nu echt ??

Klik op de foto en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff

Vele vragen blijven onbeantwoord. Dat het gezellig was op VVV staat buiten kijf.

SGS  169/6 in 2 uur en 15 minuten. Onze vrind Awadhpersad ging met 65 runs achter zijn naam retired. Amin Kasam, hij weer, scoorde er 57 waarna er  met  nog al wat extra's  de 169/6 op het bord kwam. Hans Gerson - bijna good old en veel te weinig in actie voor SGS ! - nam 3-32 in 9 overs en was de enige succesvolle tegenstander. 

Hippo kreeg van Joep een uur plus 20 overs om SGS in te pakken.  Joep, slim als altijd (kon een Moskovicz zijn!)  gebruikte zijn bowlers uitstekend en had daar goed over nagedacht!. Jaap Vogelaar  4-17 in 6 was dodelijk. Met steun van Amin Kasam 2-15 in 7 en de slimme vos Arthur van Lunszen 2-3 in 8 ballen! was de SGS aanval  te moeilijk voor de Hippo's.  Op 103 was het gedaan en konden wij naar het clubhuis om daar van haringen (van Hippo) en Korenwijn (van het SGS Bestuur) te genieten. Maar dan moet ik toch wel even vermelden de twee geweldige vangen van Jan-Willem Heshusius (zijn Gerda wilde dat niet geloven; had ze maar met Truus op het veld moeten blijven en niet gaan shoppen op het Gelderlandplein). Dan wil ik ook even stilstaan bij Donald Noorhoff die vanmiddag drie slachtoffers maakte waaronder zijn 300e slachtoffer ! Een mijlpaal ! Bravo. 

Onze trouwe scoorster Lideke kreeg van Dirk Coster een viertal oude  "scoringboeken maar thuis was de verrassing geweldig want het bleken geen scoringboeken te zijn maar een viertal albums met postzegels en die verzamelen is, naast scoren,  haar grote hobby. Dirk je hebt haar verrast waarvoor  hartelijk  dank. 

Het was weer ouderwets gezellig op VVV: het veld lag er prima bij - de lijnen waren goed zichtbaar - het gras lekker kort en  de koffie, de cake en de lunch smaakten uitstekend. De aanhang van Hippo was groter dan vorig jaar en het was een genoegen Pieter van Vliet en Ben Teeuwisse en zijn dochters weer in ons midden te hebben. En dan te bedenken dat deze Ben 75 (!) jaar geleden met cricketen begon en aan de wieg van Hippo stond. Lees maar eens zijn stukjes in "uit De Oude Doos" op onze site.

Wij verheugen ons op de wedstrijd in 2013 maar eigenlijk zou er ieder jaar ook een revanche gespeeld moeten worden.  Een overweging waard !

Toeschouwer (één van de zeer velen!.) - 20.6.2012


Colourful SGS - SGS, 13 juni 2012. SGS Colourful wint met 62 runs 

Batten Colourful 226 v 8: Doednath Awadhpersad   33 run out, Salim Mohammad  53 ret., Brian Rayman 48 en Amin Kasam 32 no , Farouk Ayube 15.
Fielden SGS: Jaap Vogelaar 2-29, Daniel Eldering 1-28, Raimond v.d.B. van S. 1-22. Prachtige vangen  van Daniel Eldering en Tijs Linders; met een stumping nog van Aad de Neef en een vang van Jaap Vogelaar.

Batten SGS 164 v. 9:
Willem de Jonge van Ellemeet 18, Pieter van Noord 23, Daniel Eldering 16, Theo Straten 51 ret., Mans de Rooij 10, Jaap Vogelaar 10 en Tijs Linders 13.
Fielden SGS Colourful: Brian Rayman 2-9, Ghaznavi (gast) 2-31 en Doednath 2-13. Doednath deed nog 2 vangen, Amin 1 en Donald Noorhoff pikte zijn stumping. 

SGS was niet opgewassen tegen de slagkracht van Colourful SGS dat in 40 overs naar 226/8 snelde. Indrukwekkend was het batten van Salim en Brian: prachtige harde slagen. In de staart kwispelde Amin nog wat.  Voor de bowlers was er weinig eer te behalen.

Aan bat raakte SGS al snel op de scoringrate achter al liep het snel op met Theo Straten aan bat. Met wat vieren en zessen was de 51 ret. snel in de boeken. Verder kwam er niemand tot een score van betekenis en zo kwam er bij 164 een einde aan deze toch gezellige wedstrijd.

Max Ramsundar werd bedankt voor de goede organisatie op VVV waar SGS volgende week woensdag tegen Hippo zal aantreden.

Toeschouwer.

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's SGS Colourful-SGS Foto's kunnen worden gedownload.


SGS A - SGS B, 18 mei 2012, SGS A wint met 2 wickets

Batten SGS B  178 : Jan-Willem Schuijtvlot 50 ret.out + 28; C. (Kees) Soekram 33; Arhtu van Lunszen 20
Fielden SGS A : Amin Kasam 3 v.24; B. (Piet) Jawalapersad 3 v.31, Brian Rayman 2 v.42;
                         Donald Noorhoff 3 vangen en 1 stumping. Vangen van Drian Rayman, Louis Reijnierse, Erik de Haard en Hans Noorhoff
Batten SGS B  179 v.8 : Piet Jawalapersad 35; Erik de Haard 35; Amin Kasam 25; Brian Rayman 24; Mears 11*
Fielden SGS A : S. (Wim) Balkisoon 3 v.32; Jan-Willem Schuijtvlot 2 v.29; Farouk Ayoube 1 v.24; Mans de Rooij 1 v.26; Jan-Willem Heshusius 1 v.44
                         Vangen van Aad de Neef (2), Mans de Rooij (1), Theo Straten (1) en Arthur van Lunszen (1)

Captain Arthur van Lunszen zag zijn SGS B voortvarend van start gaan en vooral Jan-Willem Schuijtvlot, die zijn eerste wedstrijd voor SGS speelde, had er goed het oog in. Na eerst bij 50 retired te zijn gegaan mocht hij aan het eind van de inning nogmaals aantreden en 28 runs aan zijn score toevoegen. Een fraaie, harde 78 not out. Met bijdragen van C. (Kees) Soekram (33) en Arthur van Lunszen (20) kwamen er uiteindelijk 178 runs op het bord. Donald Noorhoff liet weer zien dat hij het nog kan (3 vangen en 1 stumping) maar ook Brian Rayman, Louis Reijnierse, Erik de Haard en Hans Noorhoff pakten een vang. Amin Kasam (3-24), B. (Piet) Jawalapersad (3-31) en Brian Rayman (2-42) veroverden wickets.

Het venijn van SGS A zat in de start verpakt. Brian Rayman startte goed met 24, Amin Kasam voegde er 25 aan toe, Hans Noorhoff scoorde een snelle 14, Piet Jawalapersad stal de show met een fraaie 35 en captain Erik de Haard en gastspeler Mears bleven met resp. 35 en 11 not out zodat SGS A in de 37e over winnaar werd. Vangen zag ik van Aad de Neef (2), Mans de Rooij, Theo Straten en Arthur van Lunszen elk 1.  S. (Wim) Balkisoon (3-32) en Jan-Willem Schuijtvlot (2-29) bowlden uitstekend. Farouk Ayoube (1-24), Mans de Rooij (1-26) en Jan-Willem Heshusius (1-44) steunden hen naar behoren maar kregen niet echt loon naar werken

Dank aan Lideke voor het scoren, de voorzitter voor het bijhouden van het scoringbord en Steve (Wim) Balkisoon voor de maaltijd.
Kampong had e.e.a. goed geregeld en wij komen daar graag nog enkele malen terug !
De moeilijke namen werden iets aangepast en hopelijk nemen Kees, Piet en Wim mij dat niet kwalijk.

Toeschouwer (één van de drie !)

Klik op de link hierna en de fotopresentatie opent vanzelf. Foto's Donald Noorhoff
Foto's SGS A-SGS B-18052012 Foto's kunnen worden gedownload.