Still Going Strong Cricket Club

Programma en verslagen cricketwedstrijden 2017


Alle uitslagen per e-mail doorgeven aan redactie @ sgs-cricket.nl, liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd.


06-09-2017   Asian XI verslaat SGS  in de laatste over 157/9 – 156 a.o. (07-09-2017)

De weersverwachting gaf een droge middag aan en voor alle zekerheid werd gecontroleerd of de nieuwe bemanning van het clubhuis van ACC aanwezig was. Zij waren er maar adviseerden wel dat er een golftoernooi was waarop het afzeggen van de spelers begon. Er werd net ACC gebeld en natuurlijk waren wij welkom om te cricketen. De afspraak was al in maart gemaakt en stond op het veldenplan. Een misverstand dus en weer een telefoonactie om de spelers toch naar ACC te krijgen en dat lukte wonderwel!

Er is wel iets veranderd nu Ben weg is. De charmante dames wisten met vriendelijke woorden de wachttijd voor de kleine en trage koffieautomaat toch aangenaam te maken en al met al kon de eerste bal om 13.30 uur door Manish Moorjani namens Asian gebowld worden in een 40 over wedstrijd.

SGS wist in de 40 overs 156 runs te verzamelen waarvan 28 extra’s. Daniel Eldering droeg 21 runs bij (stijlvol als altijd). Warre de Vroe (heerlijk aanvallend) ging met 28 runs retired om de overige batsmen een kans te geven. Dat deed ook Doednath Awadhpersad een over later met 29 runs achter zijn naam. Daarna kwam een verrassend aanvallende Hans Gerson in die in korte tijd 22 runs scoorde waarbij 3x4. Bas Wijffelaars kwam ook net in de dubbele cijfers :10. De bowlers van Asian die wickets namen: Manish Moorjani 2-32 in 7, R. Naqvi (aangemeld als lid?) 1-35 in 7, Sudhir Lavania 3-12 in 8 (jammer dat daar 5 wides in zaten), Amin Kasam 1-28 in 8 en Mohammad Nazim 1-17 in 2. Vangen waren er ook: Manish en Sudhir elk 1 plus nog een vang achter de palen van Saleem Mohammed.

De lunch houden wij tegoed want daar was niet op gerekend. Zo kon om 16.35 aan de innings van Asian begonnen worden die pas om 19.20 uur zou eindigen (vlak voor het donker begon te worden). Op 2 hadden toppers als Saleem Mohammed en Mohammed Nazim al hun wicket verloren (2/2). Bijai Jawalapersad, hij weer, scoorde er lustig op los en ging met 50 retired. De score was mede door uitstekend batten van Sonny Jogia, 43, inmiddels opgelopen naar 133/7.

R. Naqvi, 13 no, zag met steun van Sudhir Lavania 8 en Amin 2 de 155/9 op het bord komen waarna Chan Soekhram met zijn eerste bal een tweetje sloeg en de overwinning binnen haalde met nog twee ballen te gaan! Wat een spannend einde. De SGS-bowlers Doednath Awadhpersad 2-16 in 2, Poet Dubar 2-20 in 3.4, Daniel Eldering 1-24 in 8, Warre de Vroe 1-20 in 3 en Jan-Willem Heshusius 1-13 in 8. Vangen zag ik van Bas Wijffelaars, Poet Dubar (wat was die mooi) en Warre de Vroe – allen 1. Donald Noorhoff pakte zijn stumping.

Een zeer geslaagde middag werd met een lekker bier en borrelhapjes afgesloten waarbij Amin de scoorster bedankte en de wisselbeker van hand tot hand ging via Sudhir naar Bijai. Tussendoor werd met de dames van de catering ons wensenlijstje voor ontvangst/lunches voor 2018 besproken want zij zien ons na vandaag kennis gemaakt te hebben  graag terugkomen. Nu maar afwachten wat Buienradar ons gaat voorspellen voor de match op Quick (Nijm.) komende vrijdag. Ziet er somber uit……. Toeschouwer

  

 

Fotoserie Asian XI-SGS 6 september 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


02-09-2017   Vcc Bonn wint met overmacht. SGS 145 v 9 in 40 en Vcc Bonn 146 v 6 in 32 (04-09-2017)

Na enig (zacht uitgedrukt) aandringen van ondergetekende zijn we met 10 spelers afgereisd naar Bonn. Ter plaatse besloot Farouk alsnog zijn blessure voor lief te nemen. Anders hadden we met 9 gestaan. Raymond Cooray bood Shantha aan als 11e man voor ons. Graag geaccepteerd. Jammer dat we niet “gewoon” 11 SGS-ers hadden maar that’s life. Ik won de toss. Echt waar! Niet vaak gebeurd maar nu wel. En ik besloot te batten.

Net als eerder dit jaar in Deventer. Ik hoopte op meer dan 73 runs. En die kwamen er. Roelof Balk en Erik de Jonge openden. Dat ging bijna 8 overs goed. Op 30 kwam het einde voor Roelof. Het partnership dat volgde was veelbelovend. Tot 74. Erik gesneuveld op 32. Daarna nog okay tot 95. Bryan weg op 22. Shantha 0. Niet echt een hulp. Sonny weg op 99 met 17. James Junior bleef: 21 not out. En de rest: 2/3/2/2/1 not out… Hielp niet. Na 40 overs 145 v 9.

Zoals gebruikelijk pakte de tegenstander de handschoen op en stuurde Anil naar de wickets. Hij deed wat van hem werd verwacht en maakte er 51. Zijn partner Thilak ging LBW met 1 run achter zijn naam. Rafi (14) werd gevangen door Bryan Rayman. Nada scoorde meer dan zijn naam: 3. Gevangen door Erik de Jonge. Sasith ging stumped door Roelof. En na 32 overs was het over and out for SGS. Bryan Rayman 1 v 18 --- David Mearns 0 v 20 --- Erik de Jonge 1 v 28 --- Chris van Weel 2 v 33 --- Farouk Ayube 1 v 5.

Na afloop op de parkeerplaats vond de traditionele ceremonie plaats, waarbij beide captains iedereen bedankten voor hun inzet en de wens uitspraken om het volgend jaar voort te zetten. Na hun aangeboden lunch en het diner na afloop van de wedstrijd lijkt mij dat een eitje: het was geweldig!

Helaas hebben we het dit jaar niet voor elkaar gekregen maar de volgende keer daar moeten we gewoon allemaal blijven slapen en hun aangeboden feest meemaken! Super gastheren! Behalve… koud bier!

Theo Straten

Fotoserie Bonn-SGS 2 september 2017   Foto's Sonny Jogia
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


26-08-2017   Hengelo wint met 5 wickets (28-08-2017)

SGS 123 A.O.: Raimond vd Berg v S 20, A. Narayaman 10, Saleem Abdulmohammad 28, Steven Lubbers 20
Fielden Hengelo: Sreejesh 8/-2/22, Ragunathan 8/1/24/2, D. Neeb 7/-/24/1, Chandrasekaran 3.2/-/7/4. J. Vriezen en J. Kloppenburg beiden 2 vangen.
Batten Hengelo 124 voor 5: A. Shridhar 50, J. Vriezen 50.
Fielden SGS: S. Lister 5/-/20/2, R. vd Berg v S 4.5/-/22/2. Saleem Abdulmohammad 2 vangen en 1 stumping.

Deze traditionele wedstrijd om de Puttkammer-Van Lennep trofee kent een lange historie en was lange tijd de laatse wedstrijd van het seizoen. Dankzij de klimaat verandering en de aantrekkelijkheid van het spelletje spelen we tegenwoordig ook in september nog een aantal partijtjes.
Het bleek lastig om een volledig team op de been te brengen, maar 8 SGS-ers aangevuld door Stuart Lister en Addi Narayaman van Hengelo waren vastbesloten er een mooie dag van te maken. De ontvangst was vertrouwd goed met koffie en krentenwegge. Wat hebben die jongens in het oosten er toch een mooi geheel van gemaakt. Eén probleempje bleek er wel te zijn. De wijzer van de klok bleek tegen de wijzerplaat vastgelopen. Betekent dat hij in ieder geval twee keer per dag de juiste tijd aangeeft.

Het psychologische spelletje van de toss werd gewonnen door Johan Vriezen die het prima vond om SGS op het vochtige, op voetbal hoogte gemaaide, gras uit te laten razen. Runs were hard to get. Na 37 overs waren we niet verder gekomen dan 123 runs waar slechts drie vieren in zaten, waarvan in ieder geval één gelopen vier.

De lunch/tea is ouderwets, gezellig met zijn allen door elkaar heen om twee tafels en zelf je boterham smeren met wat de pot schaft.

Het antwoord van Hengelo aan bat begon rustig, maar onze gastspeler Stuart Lister ging los op zijn clubgenoten en cleande in zijn eerste twee overs arme Roelof Kruijshoop en Henk Kloppenburg. Johan Vriezen en A. Shridar profiteerden daarna van een aantal gemiste vangkansen en bereikten samen een score van 122 runs toen Johan alsnog caught behind ging. De pogingen om hierna het spel af te maken met een paar flinke halen mislukten en leverden Raimond zijn eerste wickets van dit seizoen op. Zo groot was het vertrouwen op een goede afloop dat er geen batsmen meer in de kleren waren. Een appeal voor timed out had ons zomaar nog twee wickets kunnen opleveren en wat dan ......?

De nazit buiten op het gras was zomers. Saleem werd nog even snel geïnstrueerd over de rituelen rond de Gouden Kruik die afgewerkt moesten worden door een verliezende captain in deze wedstrijden reeks. Vorig jaar won SGS dus die benodige ervaring had Saleem nog niet opgedaan. De trofee dus weer in handen van Hengelo. Het Ben Walhof man of the match bat werd door Arthur van Lunszen aan Saleem toegekend voor een all round prestatie aan bat en achter het wicket waar hij drie slachtoffers maakte.
Dankwoorden waren er voor scoorster Annie en voor onze gastspelers en natuurlijk voor onze gastheren.
Tot slot was er niet de traditionele BBQ maar een gecaterde Indiase maaltijd die bij iedereen goed in de smaak viel. Je kunt je gasten immers niet met een lege maag naar huis sturen.

Raimond vd Berg v Saparoea

Fotoserie Hengelo-SGS  26 augustus 2017   Foto's Raimond vd Berg v S
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


25-08-2017  ACC 190/9 verslaat SGS royaal 136 a.o. (26-08-2017)

Richard Wolfe weet wel hoe e.e.a. geregeld moet worden: kom je op het veld is de maaier druk bezig het gras bijzonder kort te scheren en zie je Daniel Eldering wat later het met vlaggetjes uitgezette veld kleiner maken…..

Daniel mocht prompt openen en bleef staan toen er 17/4 op het bord stond en o.a. de coach al uit was. Daniel speelde een geweldige innings en zijn 57 runs waren van grote klasse met vnl. eentjes en tweetjes, plus slechts twee viertjes op dat door hem verkleinde veld ! Na 17/4 zette de skipper andere bowlers aan en daar maakten enkele ACC-ers dankbaar gebruik van. Ene C. Knol, een Zuid Afrikaan sloeg er 51 (7x4 2x6), B. te Bronkhorst 25 en Jim Dukker 25. Onze openingsbowlers Ferdinand Smit (3-21 in 8) en Warre de Vroe (4-43 in 8) stonden op resp. 2-3 en 2-11 toen die 17/4 op het bord kwam.  Verder werden er nog wickets genomen door Amin Kasam (1-35 in 9), Doednath Awadhpersad (1-34 in 6) terwijl Marc Muis en Raimond v.d.B.v.S. niet beloond werden. 14 extra’s was niet veel op het totaal van 190. Er waren vangen van Bryan Rayman en Bas Wijffelaars en een vang van keeper Marc Koch.

De lunch smaakte uitstekend en zou wel eens de laatste kunnen zijn die Ben Marx voor ons verzorgde. Hij verlaat het ACC clubhuis. Wij kunnen hem nog wel op HCC tegen komen. Ben bedankt en het gaat je goed !

Op 36 was SGS 4 wickets kwijt en hadden wij een snelle 28 van Marc Muis gezien (3x4 2x6). Jammer dat hij zo rap uitging. Bas Wijffelaars (36) hield lang stand en scoorde regelmatig. Hij zag Sonny Jogia komen en gaan met een (te) kleine bijdrage (16) en ook Maarten Ingelse (14) verbleef te kort aan het wicket evenals Ferdinand Smit (14), beiden ingerekend door Wim Pielage (2-8 in 5). In ons totaal van 136 zaten liefst 29 extra’s. B. te Bronkhorst (3-13 in 5) en Daniel Eldering (2-10 in 4.1) namen ook wickets.

De derde innings eindigde in ons voordeel en dat kwam doordat Maarten Ingelse de van Lex Bouwes (VVV in de 50-60-iger jaren) twee ‘antieke’ jubileumboeken van ACC aan ACC-ers kon overhandigen. Daniel Eldering en Wim Pielage waren hier erg dankbaar voor en bedanken langs deze weg natuurlijk ook Lex Bouwes. Aandelen Heineken zullen maandag hoger genoteerd staan met dank aan de inzet van 22 cricketers.  

Toeschouwer

Fotoserie ACC-SGS  25 augustus 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Woensdag 23 augustus 2017: Krappe winst voor SGS in goede partij.

Dr W.G. Grace XI - SGS op het terrein van Gelre, in Eefde: Dr Grace 150 v. 4 in 35 overs, SGS 151 v. 5 In 33.2 overs.

Hoogtepunten: 2 brilliante vangen op het bowlen van Ingrid v.d. Elst. Goed bowlen van Doednath Awadhpersad: 2 v. 17 in 7 en van Mohammad Nazim 1 v. 17 in 6.2 overs. Topscore voor Farouk Ayube(48).

Fraai weer, in het rustige en groene Eefde, waar Dr Grace eerst mocht batten van de SGS skipper Raimond v.d. Berg van S. die het aanvoerderstokje in de serie heeft overgenomen van Arthur van Lunszen. Raimond, in de verwachting dat het veld, aanvankelijk uiterst langzaam door het natte en hoge gras, later zou opdrogen, ging fielden, en gaf zijn 7 bowlers allemaal een kans. Openers Eric de Haard (19), Doednath Awadhpersad (31), en daarna Mohammad Nazim (16 ret.) scoorden weinig boundaries, en pas Bas Wijfellaars (40 run out) en Robert de Rooij (28 n.o.) bereikten de boundary. Na 35 overs stond het totaal van 150 runs op het scoreboard waarin ook 28 extra's. Donald beperkte zijn schade tot 1 bye.

De lunch van de familie Schoenmaker was weer voortreffelijk. De beroemde groentesoep met zelfgedraaide balletjes was dit keer gevuld met kip en even goed. De meesten vullen nog even bij!

De aanval van Dr. Grace bestond dit keer uit 4 medium pace bowlers. Nou ja 4 bowlers die vroeger medium pace waren. Ze konden het scoringstempo lang onder de asking rate houden. Het veld bleek niet veel sneller geworden te zijn dus runs maken was nog steeds lastig.
Robert Smith kreeg geen erg lang leven maar Johan Vriezen (30) had een goede start. Daarna tilden Farouk Ayube (48, goed runnend) met Peter Peperkamp de score naar bijna 100 v. 3 in 26 overs.
Toen kwam het bovenvermelde hoogtepunt van deze wedstrijd: Ingrid v.d. Elst kreeg de hard slaande Peperkamp en James Junior in twee opeenvolgende ballen gevangen. Colin Ewen kwam met een sliding onder de hoge vangkans die Peter Peperkamp na 30 runs weggaf. Bas Wijffelaars had een nog mooiere actie door een skyer van Junior na een sprint éénhandig net boven de grond te pakken.
Hierna moest er even gestabiliseerd worden wat Farouk en Raimond met goed geplaatste schoten en scherp runnen prima afging. Farouk moest op 140 nog het veld ruimen, maar daarna haalden de SGS captain (25 no) met Walter Prescod (6 no) in de 33e de winst binnen. De laatste 3 overs van Grace waren kostbaar.

Het was mede door de ervaren umpires Wim Neleman en Georg Rijken, maar ook door Lideke (die inmiddels expert is in het juist spellen van lastige namen) een bijzonder plezierige wedstrijd. De familie Schoenmaker werd bedankt met een flesje wijn voor hun gastvrijheid en onverwoestbare humeur en voor de voortreffelijke dranken en spijzen.
Alan Tomlinson kreeg een fles Bradspeare uitgereikt als waardering voor zijn enthousiasme dat niet te lijden heeft onder een minder dan maximale conditie.
En Raimond kreeg ook een flesje witte wijn (als aanmoedigingspremie?) die uitstekend gesmaakt heeft.
De speeches waren deze keer kort en warm en de stemming was na afloop op dit sfeervolle veldje weer uitstekend.
Duco was zoals gebruikelijk aanwezig, en hij was niet de enige toeschouwer.

Verslag Tjebbe en Raimond, captains.

Fotoserie SGS-Dr. Grace 23augustus 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


16 augustus 2017  SGS verslaat de Domstad Selectie   264/8 – 218/7 (17-08-2017)

Wij konden op Kampong op een prima graswicket spelen hetgeen bijna 500 runs opleverde.

SGS mocht beginnen met batten en daar maakten diverse spelers dankbaar gebruik van: Marc Muis leefde zich uit met 10x4 en 2x6 (77 runs) en zag zijn partner, Warre de Vroe, ook een fraaie score opbouwen (53 ret. 3x4) waardoor het eerste wicket pas op 114 viel. Wat een ongekende luxe. Doednath Awadhpersad (12), Ross Harmer (55 8x4 1x6), Saleem Mohammad (21 no) en Sonny Jogia (28) brachten met hulp van 19 extra’s de 264 op het bord na de gebruikelijke 40 overs.
Onze’ Ad de Vries 1-32 in 8, S. Aslan 2-35 in 8, P. Schróder 1-43 in 5 en D. Benade 1-7 in 2 pakten de wickets.

Na een, als altijd op Kampong, zeer smakelijke uitgebreide lunch mochten de mannen van Domstad trachten het geweldige totaal van SGS te benaderen of zelfs te verbeteren. En daar zag het naar uit met P. Schröder aan bat. Zijn 27 waren supersnel (in 14 ballen 4x4) maar een direct hit van Doednath maakte een voortijdig einde aan een veelbelovende inning. Daarna kwamen N. Pearce (27 2x4), S. Sinha (53 3x4),  Ad de Vries (12), D. van Maanen (43 no 3x4 1x6) en B. van Lijf (18) nog in de dubbele cijfers. 28 wides (!) en 3 no-balls werden door onze bowlers geschonken. Donald Noorhoff stond ouderwets achter de palen en liet geen byes door! 218/7 werd het uiteindelijk.
De succesvolle bowlers waren Saleem Mohammad 2-26 in 8, Warre de Vroe 1-18 in 4, Marc Koch 1-36 in 4, Marc Muis 1-11 in 4 en Farouk Ayube 1-42 in 8. Goede vangen zag ik van Theo Straten en Doednath Awadhpersad. Donald Noorhoff pakte nog een stumping mee.

Georg Rijken stond de volledige 80 overs te umpiren en achter de tafel hield Lideke de score bij.
Genoten werd er ook van de dochter van skipper Ross Harmer die overigens zijn handen vol had aan een vuile broek. De derde inning in het zonnetje, met het geluid van meelevend publiek in het stadion bij Utrecht-Zenith op de achtergrond, was uiterst gezellig. Volgend jaar graag weer!

Toeschouwer
Fotoserie Domstad-SGS 16 augustus 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


SGS vs Surrey Seniors op ACC op 11 aug. 2017

Door 2 blessures had SGS maar 9 man. Omdat Surrey 16 spelers bij zich had, is niet naar aanvulling bij SGS gezocht, maar bij Surrey. Onder een blauwe hemel en zonder vliegtuigen, ging SGS batten. SGS had een uitstekende opening( Doednath 32, Eric de Haard 16, onze XL gastspeler, die per begin juli 17 in Holland woont en SGS lid is, Robert Smith 52). Het middendeel vd innings ging ook voorspoedig met Surrey gastspeler John Parkins (28)en Deo( 16). Na de 40 overs bereikte SGS 162 voor  6.

Ivm met Bridge spelers in het clubhuis werd de uitgebreide lunch buiten genuttigd. Daar het weer steeds meer zonkracht kreeg, was het pick-nicken in de tropen.

Het bowlen van SGs was uitstekend. Na 9 overs waren er  slechts 20 runs op het bord en 2 wickets down (Bowler: gastspeler Bill Early (1voor 5 in 5). Toen Doednath met een leep balletje Mike Byford (22) (eerdere scores: 28*, 84*, 15 (run out) zijn off stump ontwortelde, was het meeste zware werk gedaan. Gerard de Leede en Deo maakte de bowling innings af door 2- 30 in 7 en 1 voor 11 in 6 te bowlen om hierdoor Surrey met een onmogelijke scoringrate op te zadelen. Surrey eindigde op 116 voor 7 na 40 overs. De 3e innings en presentatie was ook weer goed verzorgd, waarbij de Surrey umpire het boek: “Free as a Bird “ overhandigd kreeg.

Jaap Vogelaar


SGS vs Surrey seniors op Salland op 09 aug. 2017

Surrey Seniors waren al in 2011, 2013 en 2015 in Holland bij SGS op bezoek  geweest. Deze 3 keren waren zo goed bevallen dat zij dit jaar (2017) wederom naar Holland togen.

Bij aankomst in Deventer lag het veld er wederom zeer fraai bij, vlak voor de start  gemaaid, alsof het een county/testmatch ground was. Geweldig en zo Engels aandoend, een genot om daar te mogen spelen. De gastvrijheid met koffie en cake kwam je boven in het clubhuis al tegemoet.

Surrey kreeg de keuze en ging batten. Hun openingsbat (lefthand) Hitchman (39) bleef wel 30 overs staan, hetgeen voor de SGS-ers slowly on vermoeiend werd bij de vele enen.

Toen het 3e bat (Mike Byford) in kwam (ook lefthand) werd het wisselen van de positie van SGS spelers iets rustiger, maar al snel nam Mike Byford (84 n.o.)de overhand met prachtige coverdrives en enige vieren op Jaap Vogelaar (de Engelsen zeiden onderling: je mag onze gastheer toch niet in de 1e over zo vaak (3x) voor vier slaan). Surrey eindigde na 40 overs op 189 voor 3. Het nemen van wickets was schaars, 1 x voor Chris van Weel (met een fraaie stumping door Donald), 1 LBW voor Ayube en 1 run out.

De lunch was eveneens voortreffelijk, waarbij de Engelsen van de Hollanders afkeken hoe je de boterham met boter besmeert en belegt.

Met het bat pakte SGS het voorspoedig aan met Warre de Vroe (47), Peter Peperkamp (51) en Sonny Jogia (38). In deze innings werd voortreffelijk cricket gespeeld, veld uitgezet, alsof het een topklasse wedstrijd was. Veel spanning was er: halen we het of halen we het niet, die 190 runs (target). Op de laatste bal moest Jaap Vogelaar een 6 slaan voor een tie. Een 1 was het maximaal mogelijke, door slim bowlen van Mike Byford.

Zowel Surrey als SGS vielen elkaar in de armen; zo’n leuke en spannende wedstrijd hadden beiden partijen in lange tijd niet gespeeld.

Het weer was zo goed geworden dat de 3e innings en de presentation op het veld zelf plaats vond in de vorm van een grote cricketfamilie.

Jaap Vogelaar

Fotoserie SGS - Surrey Seniors op 9 augustus 2017   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


04-08-2017      SGS verslaat in de voorlaatste over de Zamigo’s  165/6 – 167/8 (05-08-2017)

Het was zonnig maar erg winderig op het oh zo landelijk gelegen VCC waar op de achtergrond de ganzen, schapen en geiten rondstruinden.

De Zamigo’s mochten gaan batten en dat deden vnl. Bernard van Dijk (32 3x4), Jan Nuijten (14 2x4), Bob Galesloot (11 1x4), Sajad Ali (70 no 3x4 1x6) en Tarick Weber (24 2x4) uitstekend. Er werden slechts 4 extra’s (zonder byes) genoteerd en vanaf het terras gezien werden de echte wides niet snel gegeven hetgeen onze umpires later wel (en correct) zouden doen. Met 165 runs op het bord na de afgesproken 35 overs kon aan een smakelijke lunch worden begonnen.

Amin Kasam 2-28 in 7, Jaap Vogelaar 2-31 in 7, Ad de Vries 1-14 in 7 en Jan-Willem Heshusius 2-27 in 7 namen de wickets. Achter de palen verrichtte Marc Koch 2 vangen en 1 stumping. Ross Harmer pakte twee vangen en zijn eenhandige, aan de boundery, was een grandioze ! Een van onze fielders was erg ongelukkig en miste twee eenvoudige vangkansen.

SGS ging voortvarend van start (43/1 na 6 overs) met Walter Prescod (21 2x4), Maarten Swinkels, onze gastspeler (23 4x4), Bryan Rayman (ook al 23 2x4) en  Bas Wijffelaars (34 1x4). 28 extra’s (19 wides) brachten ons dicht bij de overwinning. Ad de Vries (10 no 2x4) en Jaap Vogelaar (4 no) sloegen in de 34e over de ontbrekende runs bijeen waarmee de overwinning een feit werd.

Sajad Ali was voor mij de ‘man of the match’ met zijn schitterende 70 no en 2-14 in 7 overs.
Een trotse Amin bedankte de scoorster en de gastheren.
Mij viel ook op dat de drie oefenkooien door de jeugd goed benut werden en dat Mark Nota en later  Nolan Clarcke er goed bezig waren.

Toeschouwer

Fotoserie Zamigo's-SGS 4 augustus 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


02-08-2017   SGS redde het niet tegen de Asian Boys  174 a.o. - 175/9 (in de 39e over).  (03-08-2017)

Na van de lekkere koffie in het zonnetje op het terras te hebben genoten mocht SGS met het batten beginnen. Marc Muis (52 ret. 4x4) deed het uitstekend en verrichtte veel loopwerk (uppies). Hans Gerson (12 2x4) kwam daardoor weinig aan de beurt maar toch kwam 100 op het bord na 20 overs. Daarna waren het Bas Wijffelaars (34 1x4 2x6) die samen met Mark Hillen (27 1x4) en 22 extra’s naar 155/5 brachten. Kleine bijdragen brachten uiteindelijk 174 op het bord. Bij Asian bowlde Amin Kasam 2-15 in 5, Farouk Ayube 2-10 in 3 en J. Singh 2-24 in 8. Vangen misten ze amper. Manish Moorjani pakte er 2 evenals Deo Misier. Imran Haider 1.

Na een alweer meer dan voortreffelijke lunch mocht Asian ons totaal trachten te verbeteren. Deo Misier bracht het tot 11, Saleem Mohammad moest met 52 retired (2x4). Ook retired ging Imran Haider met 51 runs achter zijn naam (3x6 4x4). Daarna nog bijdragen van Deepak Sharma (11) en J. Singh (16 no). Er waren slechts 11 extra’s en in de 39e over werd de winning hit geslagen. Jan Willem Heshusius 3-22 in 8, Marc Muis 2-27 in 7.2, D. Godfrey 1-46 in 8 en Walter Prescod 1-34 in 8 kregen weinig steun van de fielders. Er waren volop vangkans maar er werden er slechts 3 gepakt: Marc Muis, Bas Wijffelaars en Danny Godfrey elk 1. Donald Noorhoff uiteraard weer een stumping. Indrukwekkend was het optreden van Imran Haider en gelukkig had Lideke aanmeldingsformulieren in het boek zitten…. Hij zal spoedig SGS-er zijn. Ons nieuwe lid Robert Smith speelde zijn eerste wedstrijd voor ons. Het is hem goed bevallen en de gezelligheid van de derde innings stelde hij op prijs.  

De derde innings was weer een gezellig en goed verzorgd met het natte en droge werk ! Manish en Farouk hadden voor lekkere warme happen gezorgd met een zeer pittige saus. Al met al een wedstrijd die voor herhaling vatbaar is en waarvoor de Asian Boys zelfs een wisselbeker aanboden. Toch weer om 10 uur thuis !  

Toeschouwer

Fotoserie SGS-Asian 2 augustus 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


30-07-2017   SGS verslaat Bonn CC  149/3 – 148/8 (31-07-2017)

Wat lag het veld in Nijmegen er prachtig bij, ondanks het feit dat het volgestaan heeft met caravans en tenten. Nu was er tot onze verbazing a carboot-sale met veel publiek. Een viertal kopers (?) is komen kijken. Verder waren ze druk met het bekijken en niet kopen van de uitgestalde prullaria.

Bonn mocht batten en kwam tot 148 runs waarvan Anyl er 43 voor zijn rekening nam (4x6 3x4)! Er waren nog mannen met 28, 16, 12 en 23 runs, Slechts 12 extra’s en 148/8 op het bord toen wij aan de heerlijke lunch konden en er een geweldige stortbui losbrak. Walter Prescod 3-7 in 4 overs, Mans de Rooij 1-22 in 4, Stephen Sandri 1-13 in 4, Farouk Ayube 1-10 in 4, Jaap Vogelaar 1-15 in 3 en Imran Haider 1-15 in 3. Een prachtige running catch van Imran Haider gezien (hij pakte er 2), plus vangen van Steven Bos en Amin Kasam (elk 1) plus een stumping van Dennis van Giezen die slechts 1 bye door liet.

De batsmen van SGS deze het allen goed. Dennis van Giezen (26 3x4) en Saleem Mohammad (34 1x4) openden goed.  Imran Haider (34 2x6 1x4) en Stephen Sandri (24 no 1x4) zetten het werk voort en zagen Steven Bos (2 no) nog in komen. Met 29 extra’s werd na 29 van de 35 overs de overwinning veilig gesteld.  

Op het terras, heerlijk in het zonnetje (!), werd van het bier en de smakelijke hapjes genoten en van de gebruikelijke speeches natuurlijk. Theo Straten had het weer goed voor elkaar op Quick. Onze gasten waren tevreden en dankbaar voor een fijne cricketmiddag. Revanche zaterdag 2 september in Bonn. Was toch weer 10 uur toen wij thuiskwamen.

Duco Ohm

Fotoserie SGS-Bonn 30 juli 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


19-07-2017    Hercules pakt SGS in 114/9 – 117/3 (2 man retired !) (20-07-2017)

Op het laatste moment kreeg SGS met afzeggers te maken maar kwam toch met 11 spelers naar Utrecht waar het een net gemaaid veld en een enthousiast, wat jong team aantrof. Er was met onze opstelling rekening gehouden met een sterk Hercules en na deze afzeggingen bleek het een veel te sterk Hercules te zijn. Gezien de weersverwachting met zwaar onweer werd de wedstrijd ingekort. Het onweer hoorden wij wel maar zagen het rond Utrecht richting IJsselmeer verdwijnen en zonder ook maar één drup werd de wedstrijd gespeeld.

Na de ontvangst ging SGS begonnen aan de 35 over wedstrijd. Een mager totaal van 114/9 kwam op het bord te staan toen de overs verbruikt waren. Bijdragen zag ik van Doednath Awadhpersad (15), Warre de Vroe (16) en vooral Marc Koch (35 no) en nog 13 extra’s cadeau. R. Naqi was met 3-11 in 5 de beste bowler. Liefst 7 vangen werden er gepakt.

Na de – als altijd op Hercules – smakelijk lunch kwamen de runs in hoog tempo op het bord. Na 10 overs al 44 en na 22 overs werd ons totaal gepasseerd. Jasper Helberg (28 ret.), N. Rathore (34 ret.) en Sanden Helberg (26 no) pakten de bowlery hard aan. Jan Willem Heshusius veroverde met zijn 3e bal van de 1e over al een wicket. Dat leek hoopvol maar wij kwamen bedrogen uit en 25 wides weggeven is wel erg veel. Enkele vangen en kansjes werden gemist.

Lideke hield het boek bij en Georg Rijken ‘stond’ de 57 overs uit. Beiden werden bedankt. De derde innings eindigde onbeslist.
Al met al een gezellige middag. Volgend jaar een echt sterker SGS naar Utrecht sturen !

Toeschouwer

Fotoserie Hercules-SGS 19 juli 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


14-07-2017     SGS verslaat de Caribbean Boys   129/9 – 130/4 (35 overs)

Toen wij in fikse regenbuien naar ACC reden dachten wij dat het zonde van de benzine zou zijn.
Gelukkig viel het uiteindelijk alleszins mee. Bij aankomst moesten wij nog even wachten want op het veld was de Nederlandse jeugd bezig de Engelse jeugd een pak slaag te geven in een naar 13 overs ingekorte T20 wedstrijd. 123 -26 !!

Na een ‘slimme’ toss verkoos skipper James Junior te gaan batten en daar zou hij spijt van krijgen want onze bowlers waren goed op dreef en rekenden de top bats redelijk goedkoop in.
Jammer dat ik de voornamen niet doorkreeg. Nu vermeld ik een uitstekende innings van Greams (39 3x4), goed gevangen door Marc Koch en Ramsundar steeds 60 en meer tegen ons maar nu ‘slechts’ 22 (1x4) en fraai gevangen door Stephen Sandri. Walter Prescod (14), James Junior (14 no) en slechts 12 extra’s brachten de eindstand van 125/9 op het bord.
Met name de slow bowlers waren succesvol: Amin Kasam 3-20 in 7, Danny Godfrey 3-31 in 7. Manish Moorjani 2-20 in 7 en Ferdinand Smit 1-16 in 7 waren zeer zuinig.
Marc Koch 2 vangen achter de palen en 1 vang voor Amin Kasam, Stephen Sandri, Roelof Balk en Mark Hillen.

In een vol clubhuis waar de golfers aan het bridgen waren…… werd een eenvoudige lunch genuttigd waarna SGS naar de wickets ging. Johan Vriezen, 140 km achter de rug en dus nog 140 voor de boeg naar huis sneuvelde al in de eerste over en ook zijn partner Mark Hillen had geen lang leven evenals Hans Gerson. Aanvallend en degelijk batten was te zien van Stephen Sandri (28 1x4). Hij werd op een harde slag door Bryan Rayman fraai gevangen. Ferdinand Smit (29 no 1x4) en Manish Moorjani (41 no 2x6) speelden in de 27e over de wedstrijd uit mede door de 26 extra’s. 
Doodnath 1-20 in 7, Greams 1-17 in 6 en Ramsundar 1-25 in 4 namen de wickets.

De derde innings eindigde onbeslist: Bryan en Amin verrichtten de speeches en bedankten de scoorster en beide umpires. Al met al een fijne middag met goed cricket.
Roelof Balk reikte de door iedereen van een handtekening voorziene wedstrijdbal uit aan Amin Kasam die het record van Ernst Offerman gebroken zou hebben. Dat wordt nog uitgezocht.

De allerjongste ACC jeugd was blij dat het afgelopen was en kon direct met hun tip and run beginnen, leuk om naar te kijken.

Toeschouwer
Fotoserie SGS-Caribbean XI 14 juli 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


07-07-2017 Hoge totalen : SGS/Salland comb 282/6 - Salland/SGS comb 173 a.o.

De teams werden enigszins gemixt en de SGS/Salland Combinatie trok naar de wickets om te batten.

Shabaz opende met een keurige 17 (3x4) en zag Peter Peperkamp afhaken met een spierblessure (27 ret hurt 4x4). Victor Lubbers hield de scoorster goed bezig en tikte een schitterende 141 not out in de boeken. Liefst 17x4 en 2x6 werden er genoteerd. Daarna droeg Anjana Kadirapuligge nog 31 runs bij (3x4), Steven Lubbers 21 no en kwam met 23 extra’s 282/6 op het bord.
Curtis Lubbers 1-55 in 8, Poet Dubar 1-42 in 6, D. Jagmik 2-32 in 5 en Sonny Jogia 1-24 in 3 namen de wickets. Curtis Lubbers en M. Verhoeven elk 1 vang.
 

Na de lunch mocht de Salland/SGS Combinatie trachten het hoge totaal te passeren of te benaderen. Het bleef bij benaderen.

Desmond Lubbers (17 2x4), Mo Verhoeven (35) , Freddy Machiavelli (13 2x4), Sonny Jogia 18 (1x4), Poet Dubar (16 no ) en D. Yagnik (16 1x4 1x6) namen de runs voor hun rekening. Met 28 extra’s werd de 173 bereikt en kon een koud biertje gedronken worden.
Bowlers: Danny Godfrey 5 – 36 in 6.1, H. Zeelenberg 1-13 in 5, Shabaz 1-37 in 7 en Victor Lubbers 2-25 in 6. Victor en Anjana pakten elk in 1 vang.

Al met al speelden 6 SGS-ers zich in het scoringboek.

Het was een gezellige middag maar oh wat was het vochtig en benauwd. Met een smakelijke BBQ werd deze dag afgesloten.

Toeschouwer
Fotoserie SGS-Salland 7 juli 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


05-07-2017   Dr Grace 178 v. 8 -SGS 179 v. 5, SGS wint op de 5e bal van de een na laatste over.

Batten Dr Grace: Bas Wijffelaars 49 (5x4); Ferdinand Smit 93 (6x4); Abraham Thomas 11 (run out).

Fielden SGS: Jan  Willem Heshusius 2 v. 21 in 8; Mans de Rooij 1 v. 36 in 7; Ad de Vries 2 v. 24 in 8; Amin Kasam  0 v. 49 in 8; James Junior 2 v. 25 in 6; Farouk Ayube 0 v. 13 in 3. 15 extra's. Donald Noorhoff 2 slachtoffers.

Batten SGS: Deo Messier 15 (3x4); B.J. Jawalapersad 59 (4x4, 25x1); Amin Kasam 56 (4x 4, 16x1); J.James Jr 14 (1x4).

Fielden Dr Grace: van de 8 bowlers noemen we: Alan Tomlinson 0 v. 35 in 7 5/6 overs (33 dot balls); Ferdinand Smit 3 v. 13 in 8; Robbert de Rooij 1 v. 28 In 4; Bas Wijffelaars 1 v. 28 in 2.

Tegen de gewoonte in wil ik beginnen degenen te bedanken die het mogelijk maakten, op deze prachtige zomerdag bij Sparta, dat een echte cricketwedstrijd tussen twee gemotiveerde teams kon worden gespeeld. De organisatoren in volgorde van opkomst: Georg Kamerbeek die al vroeg in touw was en zeer attent was (Lideke kreeg een parasol, bv); achter de bar had Nasser (wie kent hem niet) de koffie, thee en cake al klaar. Laat ik daar meteen een groot compliment aan toevoegen voor de meer dan voortreffelijke lunch. De umpires Wim Neleman  en Willem Molenaar waren ook vroeg aanwezig, evenals Duco en Lideke. In de loop van de dag kwamen allerlei supporters. Kortom, deze hele dag klopte alles. Om 1 uur werd er begonnen.

Door SGS was captain Ad de Vries aangewezen als de vervanger van Arthur die jarenlang de spil is geweest in de jaarlijkse krachtmetingen op Sparta en, sinds 2 jaar, bij Gelre. Het ging Ad uitstekend af, van plankenkoorts was niets te bespeuren. Dr Grace, ditmaal zonder Bas de Gaay Fortman, Colin Ewen en de geblesseerde Louis Reynierse, mocht eerst batten. Jan Willem Heshusius sloeg onmiddellijk toe, en had Eric de Haard lbw op de vierde bal. Het tweede wicket viel pas op 90, na 20 overs, toen de 5e bowler, James Junior, was aangezet. Bas Wijffelaars had 49 runs op zijn naam staan en door een misverstand (hij dacht dat hij retired moest gaan bij 50) en hij probeerde met een boundary darover heen te gaan, terwijl een eentje hem een fraaie half-century zou hebben gebracht, mogelijk met uitzicht op een century, zoals Theo Sikkema dat deed twee jaar terug. Ferdinand Smit ging vrolijk door en eindigde met een score van 93 uit het totaal van 178 voor 8. Na hem had alleen Robbert de Rooij als no. 6 nog runs.

Bij SGS was van de 6 bowlers Jan Willem Heshusius als vanouds de zuinigste. Opvallend was, en dat is niet gebruikelijk, dat Amin Kasam in zijn laatste  3 overs 22 runs weggaf (zie hieronder zijn revanche als batsman). Een totaal van 178 voor 8 was niet slecht, en leek kansen te bieden.

SGS zag Deo Messier goed uit de startblokken komen, maar tot ieders verrassing werd hij op de eerste fel-spinnende bal van Robbert de Rooij door ondergetekende in de slips na een duikeling gevangen. Zijn maatje Bijai Jawalapersad gaf veel kansen weg maar gaandeweg kwam hij on top van de bowlers, en met o.a. 23 eentjes in zijn 59 runs werd hij  de architect van de innings, met  Amin Kasam als uitstekende collega. Vooral ook het runnen ging goed. Toen beiden uit waren, moest bij een stand van 161 v. 4 James Junior eraan te pas komen en zijn 14 runs waren veel waard. Toen hij zijn wicket verloor waren er nog maar enkele runs nodig, maar SGS had uiteindelijk nog maar 7 ballen over. Ad de Vries had bij zijn debuut de hoge verwachtingen niet beschaamd. Overigens, Dr Grace had de pech gehad dat bij het fielden de op de grond liggende helm van de prima keepende Alex Matthijssen (geen byes) geraakt werd, en dat kostte 5 runs.

Maar toen Dr Grace nog op het veld een grote kan bier uitgereikt kreeg, was iedereen het erover eens, dat het een prachtige dag was geweest, ook voor het publiek. De prijs voor de "man of the match" werd toegekend aan Ferdinand Smit.

Tjebbe Westendorp, captain Dr W.G. Grace XI.
Fotoserie SGS-GraceXI 5 juli 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


04-07-2017   Shot uit Australië, Nieuw Zeeland en de UK te sterk : 168/9 – 121/9

Nadat de vrachtrijders van Lunszen en Straten de pick-up hadden geleegd zagen wij de toeristen uit taxi’s ACC op komen wandelen. Er zaten een paar bekende gezichten tussen, mannen die ook al op het vierlanden toernooi op Sparta waren gewest en daar zat natuurlijk Stuart Spalding bij !

Na een lekker kopje koffie verkozen de gasten met batten te beginnen.

Phil Harris was een maatje te groot met 52 runs, Peter Williams steunde goed met 10, Mike Johnston voegde 12 runs aan het totaal toe. Wij dachten ze op de knieën te hebben maar daar dacht Hugh Wright anders over…... liefst 46 runs scoorde hij nog. Daarna kwam Stuart Spalding nog in de dubbele cijfers met 14 runs. Er waren slechts 11 extra’s. Totaal 168 na 40 overs.

Sudhir Lavania 4-22 in 7.5, Amin Kasam 2-34 in 7 en Walter Prescod 2-27 in 4.

Manish Moorjani pakte liefst 3 vangen, Marc Koch stumpte er 2.

De aanval; van de gasten was te goed voor ons en bovendien grepen zij iedere vangkans en dat waren er zeven (7 !).

Dubbele cijfers waren er voor Manish Moorjani (19), Deepak Sharma (10), Daniel Eldering (10) en Sonny Jogia (25). Met 21 extra’s stopte het bord bij 121/9 na ook 40 overs.

Stuart Spalding 4-15 in 5, Mike Johnston 2-16 in 6, even als Andrew Nutall  2 - 26 in 6. Max Poyser nam nog 1-20 in 6.

De derde innings wonnen de gasten ook. Het bier ging er goed in en ook de hapjes. De skippers spraken weer de nodige spelers en de beide scoorsters toe en vergaten ook de umpires niet die de gehele middag in het zonnetje gestaan hadden.

Het was laat toen de taxi’s weer besteld werden………….

Toeschouwer

Fotoserie SGS-SHOT 4 juli 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


02-07-2017     SGS verslaat de Exters op het nippertje  130/7 – 131/9

Om 12 uur werd verzameld bij het clubhuisje van de Hilversumsche CC, waar de koffie en cake klaar stonden. Na het omkleden volgde de wandeling naar het veld waar de Hilversummers alles tot in de puntjes hadden voorbereid.
De dames waren bijeengezocht door Ingrid van der Elst, die daarmee de oude traditie van een wedstrijd om de Peter Beecheno Cup in ere herstelde. Ook de oud-voorzitster van de dames cricketbond Tine de Ruiter was hiervoor naar Hilversum gekomen.

De dames kwamen tot 130 runs in 35 overs door goed batten van hun ‘toppers’ Maartje Köster (33, 4x4) en Caroline Salomons (36 ret. 5x4). Kleine bijdragen nog van M. Le Roux (11) en Ingrid zelf (13 no 2x4). Ook Mr. Extra was met 25 nadrukkelijk aanwezig.
Skipper Pieter van der Hammen zette acht bowlers in: Adriaan Poffers 2-22 in 6, Farouk Ayube 1-14 in 4 en Pieter zelf 1-3 in 3 hadden succes. Drie dames gingen run-out. Satar Alladin pakte nog een vang en Donald Noorhoff stumpte 2 dames.

Onze Hilversumse gastheren hadden de lunch aan de rand van het veld uitgestald en die was uitstekend verzorgd.

Satar Alladin (14 ret.) en Tjebbe Westendorp openden heel voorzichtig. Na 19 overs hadden wij slechts 59 runs op het bord en liefst 5 wickets verloren w.o. Hans Noorhoff (schitterend gevangen door Madeleine Loman), Raimond v.d.B.v.S.  (gevangen door sub. Adriaan Poffers) en Mans de Rooij die caught en bowled ging op Maartje Köster). Met bijdragen van Dennis van Giezen (25 ret. 3x4 1x6), Farouk Ayube (eveneens 25 ret. 3x4) en Doednath Awadhpersad (ook al 25 maar no) kwamen wij via 119/7 op 129/9 toen plots Adriaan Poffers run out ging en Pieter van der Hammen door sub. Raimond v.d.B.v.S. gevangen werd…. De 130e run was een wide en het was Donald Noorhoff die de verlossende laatste run scoorde. Wat een spannend slot.
Ingrid van der Elst 2-28 in 8 bowlde uitstekend en werd goed gesteund door Gerdien de Vries 1-27 in 5, Cat Brown 1-33 in 7 en Maartje Köster 1-22 in 7. Wicketkeepster Caroline Salomons stond geen byes toe.

De derde innings was ook geslaagd – de hapjes, bier, wijn en frisdrankjes smaakten uitstekend.
Pieter bedankte allereerst de Hilversummers voor hun gastvrijheid alsmede de beide umpires George Rijken en Edmee Jans en scoorster Lideke.
Ook Ingrid was blij dat deze bijzondere wedstrijd weer gespeeld was en overhandigde Pieter een fraaie prent met een afbeelding uit een dames–heren wedstrijd. Een prent die zeker een plaats gaat krijgen naast de SGS kast in het Hengelo clubhuis.

Onze voorzitter mocht de weer teruggevonden Peter Beecheno Cup even aan Pieter uitreiken om die daarna mee naar huis te nemen om te laten graveren. De eerste wedstrijd was in 2000 (!) en de laatste maal dat een winnaar ingegraveerd werd was in 2007 (!)
Werk aan de winkel dus om uit te vissen in welke jaar er nog gespeeld werd en wie de winnaar was. 

Wij en Ingrid zullen ons best doen om deze bijzondere wedstrijd ook volgend jaar weer in Hilversum te kunnen spelen.

Toeschouwer

Fotoserie SGS-Exsters 2 juli 2017    Foto's Duco Ohm en Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


30-6-2017   De Guyana XI gaf ons les: tijdens en na de wedstrijd ! (02-07-2017)

Op ACC mocht SGS met batten beginnen en dat was teleurstellend. Op 16 waren er al  3 wickets verloren en op 64 liefst 9 ! Marc Koch (10), Manish Moorjani (12) en Bas Wijffelaars (11) haalden de dubbele cijfers. Gelukkig was Amin Kasam net op tijd terug uit het ziekenhuis waar zijn Henny een onderzoek onderging. Donald Noorhoff en de sportieve gastheren gaven Amin alle tijd om zich om te kleden. Met geduldig battend verdedigen van Donald en een aanvallende Amin wisten zij de stand van 64/9 op te krikken naar 108 toen Amin gebowld werd na 22 runs te hebben gescoord. Deze twee bleven liefst 16 overs in leven. In ons totaal van 108 zaten overigens nog 34 extra’s…… Ons boek wat te klein om alle 10 bowlers netjes te vermelden. Zes van hen namen de wickets en ook werden er vier vangen verricht.

In slechts 19 overs werd ons schamele totaal gepasseerd waarbij Chunilal Ramsundar, die zijn dochter voor het eerst toonde, met 65 runs not out bleef. Op 112/3 werd SGS uit het lijden verlost. Jan Willem Heshusius 2-29 in 8 zag Chunilal, met pas drie runs op zijn naam, op zijn bowlen gemist worden. Sudhir Lavania pakte het derde wicket 1-37 in 7. Theo Sikkema pakte de enige vang. Opmerkelijk was het duiken naar ballen van Donald Noorhoff die daarmee slechts 1 enkele bye toestond.

Toen was het tijd voor de derde innings en nog het lesje ‘hoe gaan wij een feestje bouwen’….. Na de wedstrijd waren de SGS-ers uitgenodigd om op VVV de feestavond van de Guyana XI bij te wonen. Jammer dat enkele spelers naar huis gegaan zijn want zij hebben wel iets gemist. Zoals te verwachten was er voldoende geestrijk vocht aanwezig. Zo ook geweldige muziek uit de West Indies, live gezongen door een swingende Alvin Singh en umpire Sheriff Khan die niet voor elkaar onderdeden. Jammer dat de tweede umpire, Deo Misier, zich niet bij de twee zangers meldde. Talrijke echtgenotes werden toegezongen en reageerden op een spontane wijze. Ook Gene Abdul en vele andere toeschouwers genoten zichtbaar. De ‘ceremonie’ werd een waar prijzenfestival. Gary Gravezande (hij beloofde mij volgend jaar bij SGS te komen) ontving als winnende captain de cup. Donald Noorhoff werd de man of the match aan SGS-zijde vanwege het goed verdedigen van zijn wicket en daarmee ondersteunen van Amin plus zijn geweldige duikwerk achter de palen waardoor slechts 1 bye genoteerd werd. Chunilal Ramsundar was de beste man bij de tegenstanders. Uiteraard werden door Bryan Rayman en Farouk Ayube, de sprekers deze avond, nog de scoorster, de beide umpires, ‘kokkie’ Steve Balkissoon, Pumkin Mearns en de beide zangers bedankt en van een fles voorzien. Gall en Gall had een goede dag. De sfeer zat er goed in en zo zagen wij ook de dochters van Steven Bos en de dochter van Sudhir Lavania genieten. Mans stak regelmatig een sigaartje op en Stephen Binns genoot ook van de muziek. Bas Wijffelaars sprak nog namens SGS een dankwoord. Toen kwamen  de grote schalen uit de keuken en kon er van heerlijke rijst met kip en pepers genoten worden. Een zeer geslaagde derde innings waarvoor Bryan, Farouk en Steve onze complimenten verdienen !

Toeschouwer

Fotoserie SGS-Guyana 30 juni 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


28-06-2018   HENGELO - SGS : rain stopped play (29-06-2017)       zie de donkere foto rechts  ->

Hengelo mocht eerste batten 135 a.o. en toen bleef het regenen. Hengelo ging heel voorzichtig van start en na 20 overs waren er slechts 60 runs op het bord. Sander Grunnekemeijer (22 allemaal uppies) en vooral Adithya Sridhar (57 4x4 1x6) hadden er goed het oog in waarna Aditya Narayanan (29 no) en Mr. Extra (14) nog een kleine bijdrage leverden. Op de laatste bal van de 40e over sneuvelde de laatste man. De wickets werden veroverd door Amin Kasam 4-22 in 8 overs, Anjana Kadirappullige 2-22 in 8 en Freddy Machiavello 1-25 in 6. Vermeldenswaardig is de geweldige vang van Walter Prescod waarmee hij Johan Vriezen met slechts 2 runs achter zijn naam naar de kant verwees. Peter Peperkamp pakte 2 vangen, James Jr 1 en Donald Noorhoff 1 stumping.

De lunch was - als altijd en dus weer goed - door Corry Laméris verzorgd.

Wij stonden klaar om onze innings te beginnen toen het zwaar begon te regenen en dat bleef zo tot wij om 19.00 uur thuiskwamen.
Roelof en Aly Kruijshoop en de krentenwegge werden wel gemist (Opm. Roelof: traditioneel met vakantie in Noorwegen. Juni en juli zijn de goede maanden met veel bloemen en nog veel sneeuw! Fijn dat wij gemist werden.)

Toeschouwer 

 

Fotoserie HENGELO-SGS  28 juni 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

 

 


23-06-2017   VOC - SGS   240/8 - 238/6 (23-06-2017)                                 Klik op de foto om te openen

VOC-SGS Sedert 1943 wordt er jaarlijks een wedstrijd tussen VOC en SGS gespeeld. Na het overlijden op 17 april 1986 van Arie Terwiel, één der meest legendarische cricketers van Nederland, werd deze wedstrijd in 1987 voor het eerste gespeel in het kader van de Arie Terwiel Trofee. In de eerste jaren bestond het VOC-elftal voornamelijk uit oud-eerste elftal spelers. Tegenwoordig is het een elftal van veteranen, aangevuld met senioren. Wellicht is het goed om te vermelden, dat Arie Terwiel in zijn cricket carrière 2115 wickets nam, 6237 runs scoorde en 122 maal een vang deed. Hij was erelid van VOC en de KNCB.

SGS (Still Going Strong) is opgericht in 1929 door een groep van 13 oudere cricketers onder leiding van August J.H. Eijken. Ze verkozen cricket te spelen met oudere leeftijdgenoten, destijds boven de 50 jaar, sinds 2013 verlaagd naar 35 jaar. Met 500 leden is SGS de grootste cricketclub van Nederland, 110 leden spelen actief cricket. De club speelt op terreinen van andere cricketverenigingen.

Op vrijdag 23 juni jl. speelden de twee teams op een zonovergoten VOC-terrein op een door René van Ierschot perfect geprepareerd graswicket inclusief gemillimeterd gras. Een verrassende uitslag. SGS ging in de 35 overs pot batten en kwam tot 238/6 (incl. 31 extra’s). S. Jogia een schitterende 64, M. Muis 42 en D. Awadhpersad 31. Vier VOC bowlers (M. Sparrius, M. Creutzberg, T. Meeusen en R. Kivits) namen 1 wicket. 2 run outs door subliem fielden mogen niet onvermeld blijven. Na een uitgebreide lunch was dit totaal voor VOC een behoorlijke uitdaging. Onder captaincy van Lau van Everdingen werd getracht dit resultaat relaxed te overtreffen. Dat lukte! M. Creutzberg (gelukkig weer terug op de cricketvelden) begon zijn rentree met een fameuze 102, P. Katsberg (jong talent uit VOC 4) 29 en ingevlogen Tom Crab uit Australië maakte er 31. Resultaat 240/8.  Voor SGS namen J.W. Heshusius, F. Smit en M. Muis 2 wickets.

Voor allen duidelijk: een ieder jaar weer leuke wedstrijd met dit keer zéér bijzonder mooi cricket op een toplocatie inclusief topwicket. Umpires Herman Huising en Marc Vermolen mogen niet onvermeld blijven. Hun bezielende leiding speelt al jaren bij deze wedstrijd een belangrijke rol om er nog lang mee door te gaan. Groepsfoto werd gemaakt door Donald Noorhoff en de volgende wedstrijd staat reeds gepland op vrijdag 22 juni 2018!  

Robert Mol, René Glijsteen en Arjan Heere (namens VOC)

Foto's VOC-SGS 23 juni 2017     Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


21-06-2017   Gelre is een paar maatjes te groot voor ons geworden  215 – 136   (21-06-2017)

Zoals skipper Arthur na afloop opmerkte maakt Gelre de laatste jaren een opmerkelijk groei door met scherp fielden en uitstekend batten en, ook belangrijk…., geen vangkans onbenut laten.   Dat ondervond SGS toen Gelre met batten begon. Chris Maltby (14) werd op een streep schitterend gevangen door Rob Puttkammer. Cees van Nierop ging na een voortreffelijk inning (57 6x4) lbw op Amin Kasam. Kirushanth (23 4x4 1x6) werd door Donald Noorhoff gevangen achter de palen. Toen kregen wij te maken met Dolf Nijbroek (51 no 5x4) die zeer aanvallend batten liet zien. Ook Antoine Dielissen (40 5x4) had er zin in. Met slechts 11 extra’s kwam een vorstelijk totaal van 214 runs op het bord. Amin Kasam 4-27 in 8, Mans de Rooij 2-35 in 6.5, Doednath Awadhpersad  2-37 in 5 en Arthur van Lunszen 1-9 in 1 hadden succes als bowlers. Vangen Peter Peperkamp 2, Rob Puttkammer, Bijai Jawalapersad, Amin Kasam en Arthur van Lunszen elk 1. Donald Noorhoff 1 vang en 1 stumping.  

De lunch was zoals gebruikelijk weer uitstekend verzorgd.   SGS opende hoopvol met Peter Peperkamp (35 7x4) die goed gesteund werd door Doednath Awadhpersad (41 2x4). De overige lieten het helaas afweten. Extra’s nog 32 ! Totaal slechts 136 ! Freddy Machiavelli 2-5 in 2, Kirushanth 1-16 in 4, Jonty Nijbroek 1-7 in 4, Ton Westerik 2-23 in 4, Dolf Nijbroek 1-12 in 6, Anja Kadirappulige 1- 4 in 5 en Chris Maltby 1-26 in 5 bowlden te goed en de fielders pakten 6 vangen.   Georg Rijken stond de volle 80 overs in de zon en Anny en Lideke hielden als altijd de boeken goed bij.

De derde innings verloren wij ook. Het was goed toeven in de schaduw in Eefde en hun bier was goed gekoeld. Skipper Arthur beloofde Gelre dat SGS volgend jaar met een ‘sterk’ team op bezoek zullen komen.  

Toeschouwer

Fotoserie Gelre - SGS  21 juni 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


15-06-2017   SGS verliest van Quick 1888 maar de haringen, kibbeling, kip en bier smaakten voortreffelijk (16-06-2017)

SGS mocht met batten beginnen en kwam, moeizaam tot 168/8 na de 40 overs. Warre de Vroe (42 6x4 1x6) had er goed het oog in maar ging onnodig run out door het niet oplopen van zijn partner. Doednath Awadhpersad (26 ret. 2x4 1x6) steunde goed maar zou wat aanvallender kunnen batten. 87-2 na 22 overs. Hierdoor kwam er druk op de resterende mannen. Bas Wijffelaars (17), Steven Binns (26 1x4), Peter van Giezen (19 2x4 1x6) en Hans Noorhoff (18 no) kwamen nog in de dubbele cijfers. Extra’s 17. Marc Muis 3-28 in 8, David (Pumpkin) Mearns 2-15 in 5 en J. Neysen 1-23 in 4 namen de wickets. Bekende namen als Sonny Jogia, Walter Prescod, Theo Straten, Saleem Mohammad en J. Neysen pakten elk één vang.

Na een heerlijke, uitgebreide lunch ging Quick naar de wickets. Saleem Mohammad (23) werd achter het wicket gevangen en werd het 500e slachtoffer van Donald Noorhoff ! Marc Meinema (27, Manish Moorjani (33), Marc Muis (27), David Godfrey (27), Arthur van Lunszen (11 no) en 19 extra’s brachten de overwinning naar Quick. Vermeldenswaard zijn de vangen van Bas Wijffelaars en James Junior. Beauties ! Amin Kasam, geknipt door een Marokkaanse kapper, 2-29 in 8, Doednath Awadhpersad 3-34 in 8 en James Junior 1-31 in 8 waren niet in staat de Quick-ers te stoppen en op 169/7 na 38 overs konden wij het clubhuis opzoeken. Marna Veenendaal en Lideke hadden de boeken verzorgd en good old Louis Godschalk hield het scoringbord de hele middag bij.  

Op het terras was het goed toeven: een lekker zonnetje met een beetje wind. De captains, Maarten Ingelse en Theo Straten, voorzagen met goede speeches diverse mensen (umpire, scoorsters en Louis) van een fles wijn en de dames van ‘achter de bar op Quick’ werden zeker niet vergeten werden. Speciale aandacht ging natuurlijk naar Donald Noorhoff die een mijlpaal bereikte: 500 slachtoffers achter de palen, een prestatie die naar mijn mening nimmer zal worden verbeterd. Bloemen en een fraaie prent (uit de collectie van Joep Hesseling) kon hij mee naar huis nemen. De jugs bier werden met grote regelmaat gevuld of aangevuld en toen was er het moment van de traditionele haringen – volgens Maarten voor de 30e keer. Ook was er kip en kibbeling voor diegenen die niet van haring houden. Alles smaakte voortreffelijk.   Het was een geweldige dag daar in Nijmegen waar wij Miesje Phijffer en Rob de Haas ook nog konden begroeten. Om 21:30 uur ging ik naar huis maar ik denk dat het voor velen nog wat later is geworden…….. Gezelligheid kent immers geen tijd en zeker niet met goede vrienden en vriendinnen.

Toeschouwer

Fotoserie Quick 1888 - SGS 15 juni 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


02-06-2017 SGS - Caribbean Cricket XI   (16-06-2017)

SGS: 591/10 verliest van de jonge heren uit de Caribbean. U ziet het goed 591/10…..   Slechts 10 SGS-ers met een totale leeftijd (ik heb het echt uitgezocht) van 591 jaar namen het op tegen de enthousiaste maar wel erg jeugdige Caribbean XI.

Als wij de zoon van good old Max Ramsundar niet hadden uitgenodigd als gastspeler zou het een vroegertje geworden zijn. Hij scoorde een fraaie, supersnelle 81 met 10x4 en 2x6. Jaap Vogelaar 13 (2x4) en Stephen Sandri (38 no 3x4) kwamen nog in de dubbele cijfers mede door de 28 extra’s. 135 runs van het bat en die 28 extra’s brachten 163/6 op het bord.

                                                                                                Klik op de teamfoto en deze opent groot in een nieuw venster.

Liefst 9 bowlers werden aangezet waarvan er 5 wickets namen en J. Greams met 2-30 in 7 de beste was. Slecht 27 overs waren er nodig om SGS op de knieën te krijgen. 164/3. Greams (57 5x4 4x6) hoefde niet veel te lopen en Doednath Awadhpersad (35 3x4) steunde goed. Stephen Sandri 1-15 in 5, C. Ramsundar 1-27 in 3 namen wickets en Marc Koch pakte nog een vang.

Gezellig zijn de Caribbean Boys wel en ze zijn ook niet vies van een lekker drankje en een smakelijk hapje. Wel hopen wij de volgende keer oudere tegenstanders te zien.   Uit het scoringboek heb ik dit verslagje kunnen produceren.  

Toeschouwer

Hierbij een paar foto's en daaronder de link naar de fotoserie.

Foto's SGS-Caribbean Cricket XI 2 juni 2017     Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


31-05-2017   SGS ‘Overijssel’ verslaat SGS ‘Gelderland’:  241/8  - 218 ao  (02-06-2017)

Aardrijkskundig klopte het niet helemaal want ik zag Utrechtenaren, Brabanders, een Amsterdammer en zelfs een Australiër aantreden bij Overijssel en ook Gelderland was niet loepzuiver met ook al Utrechtenaren, Amsterdammers en Brabanders in de gelederen.

Het werd een goede wedstrijd met hoge totalen op het prachtig gelegen veld van Gelre. Liefst 241 stonden er bij de lunch (om 4 uur !) op het bord. Die runs kwamen van Hans Gerson (16 3x4), Bas Wijffelaars (een voortreffelijke 46 6x4), Johan Vriezen (met harde klappen 49 5x4 2x6), Anjana Kadirapuligge (een snelle 50 ret. 6x4), Freddy Machiavello (27 2x4), Walter Prescod (13 2x4) en Mr. Extra 22. Peter Peperkamp stond geen byes toe. Amin Kasam (hij alweer) 3-30 in 8, Marc Muis 3-33 in 8 en James Jr 1-49 in 7 namen de wickets. Vangen: Marc Muis, Farouk Ayube en Theo Straten ieder 1 plus 1 stumping van Peter Peperkamp.

Na de weer zo goed en smakelijk verzorgde (late) lunch openden Peter Peperkamp (47 5x4) en Marc Muis (51 ret 5x4 2x6) en op 85 viel pas het eerste wicket. Daarna konden slechts James Jr (32 3x4) en Amin Kasam (32 no 2x4) runs van betekenis toevoegen. Toen iedereen een beurt had gehad mocht Marc Muis op 208 proberen de ontbrekende runs te scoren. Na 8 runs (1x4) werd hij aan de boundery fraai gevangen door Anjana Kadirapuligge. Met eveneens 22 extra’s stopte de teller op 218. Ook Donald Noorhoff stond geen byes toe. Om 19.20 uur was het allemaal achter de rug. De wickets werden genomen door Theo Burki 1-48 in 8, Walter Prescod 1-62 in 8 (zij werden flink door de openers aangepakt), Freddy Machiavello 2024 in 8 en Stephen Sandri 4-25 in 8. Liefst vijf fielders pakten elk 1 vang: Herman van der Horst, Amin Kasam, Bas Wijffelaars, Raimond v.d.B.v.S. en Stephen Sandri.

Het was nog een gezellige derde innings met de speeches van Theo Straten en Johan Vriezen die de scoorster bedankten en ook Jan Schoenmaker en zijn echtgenote. Het beeldje ging naar Hengelo en er wordt nog getwijfeld of het om ene Graaf van Gelre of Karel de Grote gaat……………….

Toeschouwer

Fotoserie SGS_Overijssel-SGS_Gelderland 31 mei 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


28-05-2017   Oxford United Hospitals verslaat SGS: 189 a.o. - 190/5  (29-05-2017)

Wat lag het veld in Deventer er weer prachtig bij. Ook de zware onweersbui in de nacht voor de wedstrijd had amper invloed op de pitch.

Na 68/3 na 20 overs zag ik het somber in en dacht ik aan een ‘vroegertje’ maar ik kwam bedrogen uit. Het werd uiteindelijk 19.30 uur! Johan Vriezen (14 1x4) maar vooral Saleem Mohammad (34 2x4) en Sonny Jogia (42 6x4) hadden andere plannen en joegen de score omhoog. Arthur van Lunszen (17 1x4), Stephen Binns (24 2x4) en Sudhir Lavania (17 2x4) maakten, mede door 23 extra’s, het werk af en zo kwam het totaal toch nog op 189 na 2½ uur batten.

De lunch was voortreffelijk verzorgd en opvallend de grote hoeveelheid sinas, appelsap en melk. Vocht was echt nodig want het was, ondanks een verkoelende wind, toch 28 graden.

Onze Engelse gasten hadden het net als SGS moeilijk want op 68 waren er 4 wickets down (na 18 overs). R. Augrish (54 no 5x4) en J. Flowers (60  4x4) hielden het bat recht en speelden de wedstrijd in de 39e over uit. Amin Kasam (2-30 in 8) en Saleem Mohammad (2-30 in 7.5) wisten de schade beperkt te houden. Anjana Kadirapuligge (1-36 in 8) was ook gevaarlijk. Sudhir Lavania, Sonny Jogia en Stephen Binns waren duur en werden niet met een scalp beloond. Vangen zag ik van Stephen Binns, Theo Straten en Anja Kadirapuligge, allen 1. Ook het keepen van Adriaan Poffers moet vermeld worden. Annie van Lunszen en Lideke verzorgden de boeken, Amin de speech en Adriaan het bier.

De stand is nu 2-1 voor de Oxford jongens die wij volgende jaar weer hopen te ontmoeten.  

Toeschouwer

Fotoserie SGS-Oxford United Hospitals 28 mei 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


24-05-2017   SGS verslaat de President XI :  216 – 189 (25-05-2017)

SGS begon met batten op het toch prachtige 2e veld van Kampong waarop ook een splinternieuwe mat lag. Doednath Awadhpersad en Warre de Vroe openden en het was vooral Warre die direct in de aanval ging. Met 5x4 en 3x6 had hij in no time de 50 bereikt en moest retired. Doednath (2x4) droeg 23 runs bij. Ook Saleem Mohammad (48 6x4) en (weer) Bijai Jawalapersad (44 3x4) lieten aanvallend batten zien; heerlijk om naar te kijken. Dat was ook de razendsnelle stumping van Marc Koch die Bijai het leven kostte. Met de 15 runs van Sudhir Lavania en 20 extra’s kwamen er 216 runs op het bord. Ad de Vries 3-36 in 8, Sudhir Lavania 3-37 in 8 en Farouk Ayube 1-29 in 5 hadden succes. Jan-Willem Heshusius, James Jr, Raimond v.d. B. v. S.  en Amin Kasam kregen geen loon naar werken. Vangen: Baas Wijffelaars, Jaap Mulder en Amin Kasam elk 1 en Marc Koch verrichtte 2 stumpings.

Na een – als altijd – prima verzorgde lunch mocht het team van de President proberen dit hoge totaal te passeren. Het was vooral Stephen Sandri die de hoofdrol speelde. Zijn 63 runs no (6x4 1x6) , na met 50 retired geweest te zijn, waren indrukwekkend. Steun kreeg hij van Bas Wijffelaars (12 2x4), Raimond v.d.B.v.S. (20 1x4) die schitterend gevangen werd door Bijai, Deo Misier (13 2x4) en Jaap Mulder (25 1x4). De extra’s waren aan de hoge kant 31 en vnl. wides. Op 189 was de laatste bal gebowld. De wickets werden veroverd door Sudhir Lavania 1-10 in 7 overs (!), Saleem Mohammad 1-33 in 6, Warre de Vroe 2-30 in 6, Jaap Vogelaar 2-34 in 7 en Doednath Awadhpersad 2-6 in 1 (!). Vangen: Sonny Jogia, Bijai Jawalapersad, Saleem Mohammad en Sudhir Lavania allen 1. Warre en Stephen waren voor mij de Men of the Match.

Na een korte derde innings (i.v.m. Ajax) met cola, wijn, bier en lekkere hapjes en de speeches van de president en zijn captain Ad de Vries alsmede van de winning skipper Saleem vertrokken wij huiswaarts. Er waren gelukkig ook toeschouwers: tot ons genoegen kan ik melden dat Dirk Coster de wedstrijd bijwoonde en met één kruk stukken beter loopt dan voorheen, dat Judith en Anja, lekker uit de wind en in de zon, de verrichtingen van hun echtgenoten gadesloegen, dat Nico Heshusius met zijn echtgenote naar broer Jan-Willem kwam kijken en dat het scoringboek netjes werd bijgehouden door Lideke. Dat Ajax later met 2-0 verloor zal niemand ontgaan zijn.  

Toeschouwer

Fotoserie President XI - SGS 24 mei 2017
Gecombineerde serie van de foto's van Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


17-05-2017  Pittige scores in Nijmegen : Tigers 233 - Lions 202  (18-05-2017)

Een lekker windje maakte de hoge temperatuur dragelijk en hoge totalen lagen in het verschiet. Dat wisten wij niet toen wij uitvoerig aan de koffie gingen in het nieuwe clubhuis van Quick in Nijmegen.  

De zwarte Lions mochten gaan batten en daar genoten vooral Deo Misier (13 2x4), Bijai Jawalapersad (50 ret. 3x4), Manish Moorjani (50 ret. in 23 ballen met 4x4 en 4x6), Maarten Ingelse, genezen van zijn blessure, (16  2x4) en Saleem Mohammad (44 no 5x4) van. Er waren 16 extra, vnl. wides en Marc Koch stond geen byes toe. Op 233/9 waren de 40 overs op. De bowlers met wickets waren vandaag Mans de Rooij 1-14 in 3, het nieuwe lid Dennis Godfrey 2-42 in 7, Stephen Sandri 2-41 in 7, Marc Muis 1-29 in 7 en Marc Meinema, ook nieuw, 1-19 in 3. Helaas werden enkele vangen gemist waarvan met name James Jr de dupe werd. Vangen werden wel gepakt door Theo Burki, Marc Meinema (2), Theo Straten, Marc Muis, Mans de Rooij en James Jr.  

De lunch was voortreffelijk met een grote variëteit aan beleg. Heerlijk !   Hierna gingen de rode Tigers de bowlerij aanpakken: Stephen Sandri (49 3x4 1x 6), Hans Gerson (11 2x4), maar vooral Marc Muis ging retired met 51 in 17 ballen 3x4 4x6 (mocht aan het eind terugkomen en eindigde met 65 no na nog 2x4 geslagen te hebben). Mans de Rooij (29 1x4) stond lang met zijn broer Robbert (21 2x4) maar sneuvelde op 202 en zo kon Marc Muis de ontbrekende 32 runs niet weg timmeren. Hier werden 12 wides genoteerd en ook de wicketkeeper combinatie van Saleem Mohammad en Maarten Ingelse stond geen byes toe. De wickets gingen naar Jan Willem Heshusius 1-22 in 7, Manish Moorjani 1-31 in 4, Amin Kasam 3-24 in 5, David Mearns 1-20 in 4 en Bijai Jawalapersad. Vangen Deo Misier (2) en Warre de Vroe (1) en 1 stumping elk voor Saleem Mohammad en Maarten Ingelse.

Met de derde innings werd om halfacht begonnen. Het bier smaakte uitstekend en de kippenbouten ook. Speciale aandacht werd besteed aan de actie van Claudia Koopman waarover een artikel op onze homepage komt. Wim en Marna Veenendaal, Gerard en Corry van Vuuren en Duco en Lideke Ohm waren speciaal voor deze wedstrijd door de captains uitgenodigd. Zij en umpire Georg Rijken werden na goede speeches van Gall en Gall specialiteiten voorzien. Het was goed om Frans Houben weer eens bij een wedstrijd te zien.  

Om half elf waren wij thuis. Erg rozig maar wat hadden wij een heerlijke middag en avond gehad. Hopelijk komen er nog meer van deze zonnige dagen.  

Toeschouwer

Fotoserie Tigers-Lions 17 mei 2017   Foto's Duco Ohm                              klik op de teamfoto's met blauwe randen en deze openen dan groot in een nieuw venster.
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


12-05-2017    SGS verslaat CC Holland Touring Friends (CCHTF) 141-9 – 142/3  (12-05-2017)

Het zag er ‘s morgens niet naar uit dat er gespeeld kon worden en ook om 12 uur kwam er nog een hoosbui. Daarna bleef en droog en scheen van tijd tot tijd de zon. Na een gezellige ontvangst en hernieuwde kennismaking met onze vrienden stuurde captain Bijai SGS in om met het fielden op het nieuwe veld van HMS te beginnen.                Klik op de foto rechts en dan opent die groot in een nieuw venster

Skipper Ferdinand Smit gebruikte liefst 8 bowlers die erin slaagde met grote regelmaat een wicket te veroveren.  Sherad (40 6x4) had er goed het oog in en kreeg steun van Deo Misier (19 4x4 !) en Nathie (19 no 1x4 1x6)  die de laatste bal van de innings over het hek sloeg. 21 extra’s was wat veel op dit totaal van 141. Donald Noorhoff stond geen byes toe Fraaie vangen kon ik noteren van Roelof Balk, Mans de Rooij (een geweldige) en natuurlijk Amin Kasam (allen 1). Jan-Willem Heshusius was onbespeelbaar 2-6 in 6 overs waarvan 3 maidens. Doednath Awadhpersad 2-33 in 4 was wat ‘duur’.  James Jr 1-14-3, Walter Prescod 1-20 in 4, Farouk Ayube 1-23 in 4 , Ferdinand Smit 1-10 in 4 namen ook wickets.

De Friends hadden een smaakvolle, royale lunch geregeld en die liet eenieder zich smaken. Na deze lunch ging SGS naar de wickets. Roelof Balk en Doednath gingen ervoor. Roelof scoorde 50 ret. (4x4 2x6) en Doednath 23. Amin Kasam (18 ret. 1x4) en James Jr (26 no 4x4) brachten het totaal op 140 waarna skipper Smit zelf de winning hit sloeg : 142/3 waarvan 2 retired. Skipper Bijai Jawalapersad was de bowler die het enige wicket nam (1-23 in 5 overs).

Tijdens de derde innings nam Bijai het woord en werden diverse SGS-ers in het zonnetje gezet en met een aandenken naar huis gestuurd. Dat waren Lideke (voor het scoren), Stephen Sandri (voor het umpiren), Mans de Rooij (voor de sublieme vang) en de skipper (omdat hij gewonnen had). De voorzitter kreeg een klein foto-album met foto’s van eerdere wedstrijden. Tot slot kregen alle spelers nog een kilo voortreffelijke rijst. Deo Misier ontving voor de Friends een SGS schildje. HMS had er al een.

Tijdens onze wedstrijd had een schatje in de keuken een wonder verricht en kon van heerlijke kip met rijst/tomaten/tomaten en sambal worden genoten. Hulde voor die keukenprinses die vroeg naar huis gegaan was en die wij helaas niet konden bedanken. Met fikse slagregens en onweer kwamen wij weer thuis. Wat hebben wij deze middag in alle opzichten geboft: geen regen, wat zon, gezellige tegenstanders, fijne wedstrijd en een zeer geslaagde derde innings: onze dank gaat via Bijai naar de Holland Touring Friends !  

Toeschouwer

Fotoserie CC HTF-SGS 12 mei 2017
Gecombineerde serie van de foto's van Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Wat foto's van de prijsuitreiking 


10-05-2017    SGS trekt veel publiek in Amstelveen. De Eastern Challengers (169/9) verslaan SGS 168/6 (35 overs) (10-05-2017)

Na de slechte show in Deventer lieten de SGS-ers vandaag goed batten, bowlen en fielden zien en de golfers gingen er eens goed voor zitten, zeker toen het zonnetje goed doorbrak.

SGS begon met batten : Bijai Jawalapersad (31 3x4) zag de ballen weer goed, Stephen Sandri (over uit Australië) sloeg een gedegen 33 (2x4) in de boeken, Hans Gerson (29 no 3x4) leek weer op die jeugdige jongen van Cric van vroeger, Amin Kasam (22 ret. 2x4)  droeg zijn steentje bij en dat deden ook Farouk Ayube (13 no) en Mr. Extra (24). Al met al kwamen er 168 op het bord. Marc Muis (1-24 in 5), Geert van Seventer (1-22 in 7), Eric de Jonge (1-26 in 6) en Mans de Rooij (1-18 in 4) namen de wickets. Vangen kan ik ook melden één p.p.: Geert van Seventer, Eric de Haard en Peter Peperkamp.

Na een korte lunch die ditmaal niet de hoofdprijs kreeg mochten de Challengers proberen de 168 te passeren. Op 43 waren er al 5 mannen aan de kant met minimale bijdragen. Het echte werk kwam toen van Marc Koch die met 13 runs ongelukkig run-out ging, Erik de Jonge (25 3x4) die de weg wees en Marc Muis een harde en snelle 51 ret 2x6 6x4 . Geert van Seventer (41no 2x6 2x4) en Sudhir Lavania (9 no) speelden de pot uit.

Het werd 169/9 maar het anders kunnen zijn…… bij SGS loop je weg als je weet dat je gevangen bent en laat je de beslissing niet aan de umpire – ik hoop dat die traditie weer in ere hersteld wordt !

De zuinigste bowler was vandaag JanWillem Heshusius 2-23  in 7 ! Manish Moorjani (2-36 in 5.2), Step[hen Sandri (1-30 in 7) en Amin Kasam (1-21 in 3) namen ook wickets. Vangen: Manish Moorjani 2, Ad de Vries en Bijai Jawalapersad elk 1.

De derde innings was geslaagd te noemen – het zonnetje was nog lekker warm en het bier koud.   Veel belangstelling was er bij de golfers die lang op het terras naar onze verrichtingen keken.

Later op de middag was er nog een reünie van Good Olds: Max de Bruin, Gerrit Meijer, Ton Balk, bijna Good Old Hans Dukker (2/8) en uw voorzitter.   Vrijdag gaan wij naar het nieuwe complex van HMS in Zuilen/Utrecht.  

Rechts een foto van een behoorlijk aantal golfers die bij ons kwamen kijken. Zij waren zeer geïnteresseerd

Toeschouwer

Fotoserie SGS - Eastern Challengers 10 mei 2017  
Gecombineerde serie van de foto's van Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


06-05-2017   BONN CC oppermachtig in Deventer !  SGS 73 (21 overs) – Bonn 75/1 in 12 overs (06-05-2017)

Dit wordt een kort verslag want er valt niet veel te vermelden over deze 40 over match. Het was mooi weer, de koffie en de cake stonden klaar, de lunch was ook uitstekend en het Chinese eten na afloop smaakte goed. Daar tussendoor werd er ook even gecricket. Terwijl wij van die koffie en cake genoten stonden de gasten al een 3 kwartier te oefenen met bowlen en vangen……..Hadden wij misschien ook moeten doen…….             Klik op de foto rechts en dan opent die groot in een nieuw venster

SGS mocht met batten beginnen. Met dank aan Manish Moorjani (15) en vooral Steven Binns (18) en niet te vergeten Mr Extra (24) en eenvoudige bijdragen van 2, 1, 7, 0, 4, 0, 0, 0 en 1 kwamen er toch 73 runs op het bord toen 21 van de 40 overs gespeeld waren. 5 van de ingezette bowlers namen wickets en liefst 7 SGS-ers zagen de stumps vallen.

Bij Bonn sloeg Thilac (13) een 6 en een 4 eer hij door Erik de Jonge gebowled werd. Daarna namen de ons wel bekende Anil (49 no 7x4 2x6) en Nada (20 no) onze bowlers goed onder handen en na 12 overs konden wij aan de drankjes en lang wachten op de Chinees die voor 18.30 was besteld.

Met veel genoegen werd Mans de Rooij tot man of the match uitgeroepen want hij bleef not out… Ook Erik werd in het zonnetje gezet omdat hij het enige wicket nam (1 voor 7 in 2 overs).

De derde innings was als altijd gezellig maar helaas besloten de meeste gasten voortijdig te vertrekken (2½ tot 3 uur rijden naar huis) en lieten zij ons met veel eten zitten.   Al met al was het een wedstrijd die geen wedstrijd werd. Jammer ook voor onze supporters: Wim Neleman, Raimond en Judith v.d. B. v. S, Cees van Lennep, Steven Lubbers en de broertjes Louk en Georg Hartong.

Toeschouwer

Fotoserie SGS-Bonn 6 mei 2017   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


03-05-2017   SGS A (191/7)  verslaat het B team (145/9) in 35 overs (04-05-2017)

 21 SGS'ers traden aan op ACC. Het was een kille middag maar er werd toch goed gescoord. Chan Soekhram sloeg een verschrikkelijk harde bal naar Marc Koch die de vangkans benutte. Maar ondertussen had Erik de Jonge al knap staan meppen. Zijn 53 ret. (6x4) mogen gezien worden. Manish Moorjani wist ook nog wat batten was en zijn 50 ret. waren erg snel in de boeken (7x4) Onze gast Nagvi (4x4) steunde met 37 runs en Farouk Ayube droeg 19 runs bij. Antoni Janssen keepte goed (1 bye) en pakte evenals Mark Koch één vang. Walter Prescod 1-29 in 7, Jaap Vogelaar 1-40 in 7, James Jr.2-7 in 3 en Warre de Vroe 1-7 in 3 (in zijn eerste wedstrijd voor SGS).  

Klik op de foto boven en dan opent die groot in een nieuw venster  .

De voortreffelijke, door Ben bereidde, lunch te midden van de golfers smaakte uitstekend.  

De beide openers van B brachten de 90 op het bord toen het eerste wicket viel. Doednath Awadhpersad ging met 38 runs ret. (2x4) en zijn partner Bijai Jawalapersad volgde kort daarop met  47 ret. (4x4). Alleen nr 10, Jaap Vogelaar, wist nog in de dubbele cijfers te komen (11 no). Nagvi bowlde voor ons iets te goed : 3-11 in 4, Manish Moorjani 1-28 in 6, Erik de Jonge 1-15 in 4 evenals Chan Soekram,ook 1-15 in 4.  Donald Noorhoff stond geen enkele bye toe. Vangen (1) kon ik noteren van Amin Kasam en Chan Soekram, en een tweetal van Manish Moorjani.

Onze trouwe umpire Georg Rijken kon vanwege een gebroken arm niet aanwezig zijn. Een spoedig herstel wensen wij hem langs deze weg.
Lideke scoorde met drie jacks over elkaar en kon het nog niet warm krijgen.   De derde inning kon zowaar in het zonnetje genoten worden.
Zaterdag ontvangen wij Bonn CC op de Sallandse.

Toeschouwer

Fotoserie SGS A-SGS B  3 mei 2017   Gecombineerde serie van de foto's van Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

 

Even voorstellen : Warre de Vroe (van CC Groenendaal)
speelde op 3 mei zijn eerste wedstrijd voor SGS


30-04-2017   Hengelo (133/9) verslaat SGS (132/7 in 40 overs)

Het was weer gezellig op Hengelo en wij zagen weer veel bekende gezichten w.o. vader en zoon Kloppenburg, voorzitter Neeb en Johan Vriezen. Ons onvolprezen redactielid Roelof Kruijshoop kon helaas niet van de partij zijn. Wel aanwezig was de traditionele krentenwegge en die smaakt voortreffelijk. Ook het zonnetje mocht er zijn en met een 18-20 graden was het goed uit te houden.

Klik op de foto rechts en dan opent die groot in een nieuw venster  .

Keurig op de afgesproken tijd mocht SGS eerst batten. Moeizaam werden de runs bijeengesprokkeld. Peter Schmitt (14), Erik de Jonge (24), Salim Mohammad (19), Gijs de Jong (31) en  Mr Extra (27) brachten de 132 runs op het bord toen de afgesproken 40 overs voltooid waren. Van de 8 ingezette bowlers wisten er 7 één wicket te nemen.

De lunch smaakte voortreffelijk. Dank aan de vrolijke Corrie Lamaris die één dezer dagen een oogoperatie moet ondergaan. Ook bij de derde innings was zij present.

Na deze lunch brachten Diederik Neeb (17) en Henk Kloppenburg de eerste 26 runs in de boeken. Johan Vriezen zag ze weer als meloenen (38) en ook zijn maatje Ian Rodger (24) had er goed het oog in. Op 100 viel het zesde wicket en op 122 het negende maar Febin Cyriac hield het hoofd koel en bracht met een 4 de stand gelijk en met een singel de overwinning naar Hengelo.

Theo Burki  1-31 in 8, Farouk Ayube 2-26 in 6, Amin Kasam 3-35 in 8 en Salim Mohammad 3-16 in 5.5 namen de wickets. Donald Noorhoff stond 1 bye toe en er waren slechts 12 wides. Fraaie vangen waren te zien van Peter Peperkamp (skyer aan de boundery), Salim Mohammad (ook een torenhoge bal) en Gijs de Jong. Donald stumpte er weer twee.

De derde innings vond ook buiten plaats. Wat hebben wij met het weer geboft.  

Toeschouwer - 01-05-2017

Fotoserie HENGELO-SGS 30 april 2017   Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload..
Foto's Donald Noorhoff en Duco Ohm  
[gecombineerde fotopresentatie op basis van tijdstip foto's genomen]