Verslagen cricketwedstrijden 2020

Alle uitslagen per e-mail doorgeven aan redactie @ sgs-cricket.nl, liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd.

Structuur verslaggeving svp als volgt:                                                                         ►downloadinstructie foto's uit de fotopresentaties

Datum    Wedstrijd    Resultaat van de wedstrijd   
Eerste Inning batten
Eerste Inning fielden
Tweede inning batten
Tweede inning fielden
Kort impressie/verslag van de wedstrijd
Naam inzender 

20-09-2020  Oud PW-SGS op HENGELO (35 overs)  185/3 - 148/8  (21-09-2020)

Een prachtige dag voor cricket en captains Peter Peperkamp van PW en Theo Straten van SGS besloten in onderling overleg dat PW eerst mocht batten omdat, zo had Peter Theo verteld, er nogal wat mensen waren die allang geen bat meer hadden vastgehouden. Theo dacht: kon wel eens waar zijn. Trap er toch niet in… die verhalen!

Wat gebeurde was… Peter Peperkamp en Erik de Jonge (allang geen bat vastgehouden???) stonden samen 17 overs en gingen daarna retired not out met 36 en 37 runs achter hun naam. Was het daarna gedaan? Neen… Maarten-Jan Jordaan, die allang geen bat meer had vastgehouden, deed dat vandaag dus wel en ging met 36 retired not out. Pakte SGS ook wickets? Jazeker: maar niet veel. En het wicket van Bas Wijffelaars gaf voeding aan twijfelaars. Maar Geert van Seventer met 16, het slachtoffer, had inmiddels het strijdtoneel verlaten omdat hij het een vang vond. Of niet had gezien wat er kort daarna gebeurde… Sikander Sidduique batte als vanouds en voegde er 19 aan het totaal toe alvorens stumped te gaan door Dirk Coster. Victor Dreis werd ongelukkig gebowld (kan dat?) maar Debbie wist de schande voor de familie te beperken door met 13 not out te blijven. Dat gold ook voor Michiel Tattersall met 2 not out.

Na een eenvoudige en Corona-proof geserveerde lunch met wat pittige oliebollen uit Pakistan (dank Sikander) was het de beurt aan SGS. Theo dacht (weer fout) dat Johan op zijn home ground wel eens zou kunnen vlammen in de opening. 1 run. Imran Haider (the big gun) dan. Ook 1 run. Grrrr… Peter van Giezen: ja… die had wel zijn dag: een geweldige zes in de eerste over en hij liet zich niet te vroeg verschalken. 33 voordat hij werd gebowld door Erik de Jonge. Bas Wijffelaars maakte er 15 en Walter Prescod 9. Toen was het de beurt aan Theo, die er 31 maakte en not out bleef. Helaas was de wedstrijd toen al gespeeld… Op 146 voor 8 viel het doek voor SGS. En ja, Dirk: je had gelijk… Je had 5 runs not out. En die stonden niet in het scoreboek. Maar ze waren wel meegeteld. Iedereen gelukkig nu?

Na afloop waren alle aanwezigen het er na de speech van captain Peter snel over eens: deze wedstrijd verdient het een traditie te worden. Na driemaal, waarbij de vorige edities door SGS werden gewonnen, werd het tijd voor PW-win. Ik ben blij daar als captain van SGS mijn steentje aan bij te hebben kunnen dragen. Ja… not!

Herman van der Horst leverde zijn bijdragen in de vorm van historische vastleggingen (Kleefstra en een boek) die werden toegevoegd aan de SGS-bibliotheek. Daarnaast verraste Herman iedereen van SGS door Twenste bakleverworst van de Keurslager uit te delen aan de gasten van “buiten”-Twente.

Namens de beide captains wil ik alle mensen bedanken die er weer een superdag van hebben gemaakt: Johan Vriezen, Herman van der Horst, Anke Prinsen, Anny en Arthur van Lunszen, Erno Ruchtie, Donald Noorhoff (fotografie en umpiring) en alle mensen wiens naam wij hier vergeten zijn.

Tot volgend jaar, Peter? Ik neem de handschoen graag weer op. We tossen niet. Wij batten eerst… Ik heb nogal wat ouderen in het team, die al een tijd niet hebben gespeeld… bla,bla,bla…. 2021 is van ons!!! PW – SGS is: Price Winners = SGS. Soms…

Theo Straten.

Fotoserie 20200920 Oud PW-SGS  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

09-09-2020  Lions-Tigers #4  176/6 - 173/6  (11-09-2020)

De vierde editie van deze wedstrijd in Nijmegen begon met twijfelachtig weer maar dat werd allengs beter, gelukkig. The Lion King Amin stelde voor om 35 overs te spelen en Tiger Theo wederom te laten beslissen wat zijn team zou gaan doen. Dat werd weer batten.

Johan Vriezen, die de laatste keer zijn vijftig erg langzaam bij elkaar had gesprokkeld, besloot er vandaag wat minder lang over te doen: gebowld op de eerste bal van Jan-Willem Heshusius. Doednath Awadhpersad wist nog even uit de klauwen van lion Jan Willem te blijven maar moest er na 14 runs ook aan geloven: gebowld. Imran Haider streed als een tijger en kwam trots de arena af na 51 runs te hebben gescoord. Saleem Abdul Mohammad was lekker bezig maar moest zich in de laatste over gewonnen geven met 48 runs achter zijn naam. Hij had er de kracht niet meer voor… Marc Meinema wist 21 runs te scoren met een mooie zes daarin en Danny Godfrey 18, alvorens beiden het slachtoffer werden van Manish Moorjani. Walter Prescod 1 en Hans Noorhoff 0 bleven not out.

Rob en Fien Meeuwsen van Quick 1888 deden hun werk in de keuken als altijd voortreffelijk en dat werd door eenieder gewaardeerd.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al afgesproken, dat er een vijfde editie zou komen, mochten de Tigers winnen vandaag. Maar dit gebeurde… Peter Peperkamp werd in de 5e over gevangen door Walter Prescod met 12 runs achter zijn naam. Deepak Sharma, die altijd lijkt te scoren tegen de Tigers, deed dat ook vandaag weer en ging met 52 retired. Bas Wijffelaars maakte er 14 en werd toen LBW gegeven op bowlen van Walter. Manish Moorjani sloeg vier boundaries, maakte er 37 en werd toen verrast door een stumping door Leroy Harvey. Sonny Jogia maakte er 32 en ging daarna wel heel curieus gevangen van de achterkant van zijn bat door alweer Leroy. Harry ging run out met 5, Berend van Weel LBW met 2 en uiteindelijk maakte Sudhir Lavania het af met een 2 en een 4. Over and out for the Tigers 2020. Congratulations Lions!

Maarten werd bedankt voor zijn rol en het aanwijzen van en uitreiken van de prijs voor de Man of the Match: Manish Moorjani, die 3 voor 25 in 7 overs bowlde en 37 runs scoorde.

Deze dag werd door meerdere mensen gesponsord. Er waren bijdragen in de vorm van geld, drank, vlees, salades, etc. Iedereen die zijn of haar bijdrage heeft geleverd: namens de beide captains heel erg hartelijk bedankt!

Daarnaast werden Saleem, Mans en Farouk Ayube als trouwe ondersteuners van de beide captains en deze wedstrijden bedacht met een speciaal voor hun gemaakt shirt. Peter van Giezen en Erno Ruchtie (spare-umpire) en Georg Kamerbeek werden bedankt middels de nodige versnaperingen voor het foutloos umpiren, dat door de spelers met applaus werd onderschreven.

Donald Noorhoff kreeg als dank voor zijn inspanningen als scorer een fijne doos Merci, evenals Peter die afzag van drank.

Door Claudia (TT’s vrouw) werd voor iedereen een aandenken aan deze editie van L-T gemaakt in de vorm van een gegraveerde pen. Zelfs aan de linkshandigen onder ons was gedacht want er waren vier exemplaren beschikbaar (daar waar de gravure dus andersom moet). De eerste exemplaren werden uitgereikt aan onze speciale gast van de dag Carel Hubert en onze oud veurzitter (sorry) Duco Ohm. Die overigens ook weer actief was als fotograaf vandaag!

Imran, Manish, David, Pumpkin, Mearns en Danny: hartelijk dank voor de inkoop, de organisatie en het prepareren van alle lekkers op de barbecue na afloop. Fantastisch geregeld! En ook dank voor het opruimen van zooi na afloop. Ik (TT) hoorde van Manish dat jullie pas om 21.00 uur klaar waren, terwijl de meesten van ons om 19.30 uur waren vertrokken. Hulde voor jullie als BBQ-team! Volgend jaar weer???

Helaas: geen vijfde match. Maar niet getreurd: schrijf je in voor de eerste L-T wedstrijd in 2021 en wij zullen je graag begroeten en vermaken.

Verslag: Tiger Theo & The Lion King.  

Fotoserie 20200909 Lions-Tigers  Foto's Duco Ohm
Klik op een link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

05-09-2020 - Oud Ned.XI-SGS : SGS verliest van Baggy Orange  170-248/5

Sparta had zijn best gedaan en er lag een schitterend veld voor ons klaar en ook stonden de stoelen voor de gasten op gepaste afstand.

Onze gasten begonnen te batten en stuurden de broertjes van Troost, Andre en Luuc, als openers naar het wicket. Andre (10) werd door Manish Moorjani gebowld en Luuc (13) werd door keeper Imran Haider op bowlen van Sidhur Lavania gevangen. 28/2. Hoopvol! Joost Leemhuis (16) werd gevangen door Anjana Kadirappulige en weer was Manish de bowler. 61/3. Niet  gek. Maar toen kwamen Klaas Jan van Noortwijk en Feike Kloppenburg laten zien wat aanvallend batten betekenen kan. Klaas Jan scoorde een harde 50 (3x4 2x6) en werd ingerekend door Imran op bowlen van Salim Abdul Mohammad maar Feike’s 83 (9x4 2x6) dreven de score echt op. Manish ving Feike uiteindelijk op het bowlen van Rai Nivesh. Ook de supersnelle 47 n.o. van Edgar Schifferli (3x4 4x6) moet vermeld worden. Jammer dat een paar reële vangkansen gemist werden want dan had het totaal onder de 200 kunnen blijven.

Wickets waren er voor Sidhur Lavania 1-26 in 7, Rai Nivesh 1-50 in 7, Manish Moorjani 2-26 in 7 en Salim Abdul Mohammad 1-37 in 6 overs. De vangen heb ik al vermeld.

Na een geslaagde lunch had SGS een teleurstellende start en op 28 zag ons openingspaar, waar veel van verwacht werd, al aan de kant. Het herstel werd ingeluid door Imran Haider 43 (6x4) en Manish Moorjani eveneens 43 (4x4 1x6) maar echte scores bleven daarna uit. Anjana Kadirappulige en Eric de Jonge, resp. 13 en 22 n.o. kwamen nog in de dubbele cijfers. Op 170 sneuvelde onze laatste man.

Edgar Schifferli 1-10 in 4, Steven van Dijk 1-23 in 5, Jacob Jan Esmeijer 3-44 in 7, Chris Smith 2-40 in 7 en Luuc van Troost 3-21 in 6 overs lieten zien dat zij het bowlen nog lang niet verleerd waren. Jeroen Smits pakte achter de palen 2 man.

Onze voorzitter Pieter van der Hammen bedankte na afloop allereerst Anny van Lunszen voor het scoren, Peter van Giezen en Jacques Mulders voor het umpiren en feliciteerde toen skipper Jeroen Smits met de overwinning, bedankte Sparta voor de geweldige goede organisatie en nodigde onze tegenstanders uit en bloc lid van SGS te worden. Jeroen Smits bedankte SGS voor de gezellige middag en vond dat deze wedstrijd jaarlijks gespeeld moet worden waarop Georg Kamerbeek hiervoor direct het veld van Sparta aanbood. Dat ligt dus vast !

Daarna volgde een gezellige derde innings waarbij de Spartaanse keukenbrigade een ieder van lekkere hapjes voorzag. Dat de laatste gasten om 22.30 vetrokken wijst overduidelijk op een geslaagde dag.

Toeschouwer

Als u op een foto klikt met een blauwe rand opent deze groot.

Fotoserie 1 20200905 Oud. Ned.XI-SGS  Foto's Donald Noorhoff
Fotoserie 2 20200905 Oud. Ned.XI-SGS  Foto's Duco Ohm
Klik op een link en de fotopresentatie opent.
Alle foto's kunnen worden gedownload.

29-08-2020 - HENGELO-SGS  169/9 - 126/6 (30-08-2020)

Ondanks dat de voorspellingen over het weer de dagen ervoor niet hoopgevend waren bleek het op de dag zelf droog en zonnig te zijn en het was dan ook goed toeven in Hengelo. SGS trad met een op het oog redelijk sterk elftal de arena in en ook Hengelo had diverse spelers uit het eerste opgesteld. Dus kon er een mooie wedstrijd verwacht worden.

Hengelo ging eerst batten en het moet gezegd worden, SGS was zeer allert in het veld en daardoor vielen de wickets dan ook op de juiste momenten. Alleen Johan Vriezen en Satish Kumar Muthusamy  bleven ongeslagen. Johan Vriezen met 51 runs waarvan 43 eentjes!! en Satish met 52 runs. De bowlingcijfers van SGS : Mans de Rooij 1-25 in 8, Walter Prescod 1-24 in 8 ,Victor Dreis 1-38 in 8, Saleem Mohammad 3-40 in 8 en David Wilson 3-13 in 4. Vangen waren er voor Saleem 1, Victor 2 en ook Mans 2 waarvan 1 in 4 keer! en Dirk Coster had een vang en een stump.Totaal van Hengelo 169 runs in 40 overs en iedereen aan bat geweest.

Na een voortreffelijke Corona lunch mocht SGS het gaan proberen.

En het leek zowaar niet erg moeilijk te worden in het begin, want ons openingspaar David Wilson en Nivesh Rai gingen er meteen voor. Na 20 overs stonden er 90 runs op het bord voor 1 wicket. Nivesh Rai 17 runs. Wat er daarna met SGS aan de hand was weten we nu nog niet maar voordat we het wel wisten, zaten we al aan de kant met een wijntje en een biertje etc. Buiten David Wilson 55 not out kwam niemand meer in de dubbele cijfers. En op 126 for 6 na 40 overs was het dan ook gebeurd.

De nazit was zoals gebruikelijk weer in een grote (nu) Corona kring en tijdens de speeches werd de Gouden Kruik uit 1969 weer tevoorschijn gehaald maar nu zonder "vuurwater". HENGELO won wederom de "Putkammer-van Lennep  Memorial" en het "Ben Walhof cricketbat" voor de man of the match ging deze keer naar David Wilson met 55 runs not out en  3-13 in 4.

De laatste spelers gingen pas na negen uur naar huis en geen druppel regen gehad. 

Verslag : Arthur van Lunszen 

Een stukje historie van HENGELO.

De “Puttkammer-van Lennep Memorial” is aan de Mixed Cricket Club “HENGELO” geschonken door SGS-lid Pieter van Vliet op 26-08-1995 bij het 35-jarig bestaan van HENGELO ter nagedachtenis aan twee belangrijke leden, die tijdens hun leven erg veel betekend hebben voor HENGELO en voor SGS CC. Deze leden zijn Hans Puttkammer en Jaap van Lennep.

De traditie van de “Gouden Kruik” gaat terug tot 28 augustus 1965. Deze kruik wordt uitgereikt door de captain van het verliezende elftal aan de captain dat heeft gewonnen. Vervolgens wordt de inhoud broederlijk gedeeld door alle spelers.

Sinds 28 augustus 2004 wordt ook het Ben Walhof “man of the match” cricketbat – jaren gebruikt door Ben - uitgereikt en de laatste ontvanger mag bepalen wie deze keer de eer heeft om zijn naam op het bat ingegraveerd te zien.

Roelof Kruijshoop

Fotoserie 20200829 HENGELO-SGS  Foto's Henriëtte van Blaaderen, Herman v.d. Horst en Roelof Kruijshoop
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

28-08-2020 - Zamigo's-SGS  afgelast (27-08-2020)

Afgelast wegens verwachting van te veel regen.

26-08-2020 - Gelre-SGS  afgelast (25-08-2020)

Afgelast wegens verwachting van te veel regen.

21-08-2020 - Eastern Challengers - SGS  afgelast (20-08-2020)

Deze wedstrijd is afgelast. Er hadden zich uiteindelijk niet voldoende SGS'ers voor ingeschreven.

19-08-2020 - Lions-Tigers #3 @ Quick 1888 Nijmegen. De Tigers winnen voor de eerste keer dit jaar!  (22-08-2020)

Ook de derde editie van de wilde dieren-wedstrijd kon worden gespeeld onder zonnige weersomstandigheden. Captain Amin van de Lions gaf aan, dat hij de toss (wederom) had verloren en dat de Tigers aan bat het spits mochten afbijten. Voordat de wedstrijd begon werd door Theo aan alle spelers en begeleiders van deze dag een speciaal gemaakte cap uitgereikt. Claudia had er iets moois van weten te maken: daar was iedereen het wel over eens.                                                                   Foto rechts: de Lions ►

De openers Marc Meinema (3) en Saleem Abdul Mohammad (15) werden geconfronteerd met accuraat bowlen van zowel Sudhir Lavania (1 voor 8 in 7) als Farouk Ayube (1 voor 12 in 4). Johan Vriezen (50*) deed wat captain Theo hem had gevraagd en bleef de gehele innings staan batten maar oh, oh, wat ging het traag. Slechts twee vieren vielen te noteren en de srest waren eentjes en tweetjes. Imran Haider (14) en Derk van Maanen (14) lieten zich verschalken door respectievelijk Chan Soekram (1 voor 31 in 6) en Amin Kasam (2 voor 35 in 8). Met kleine bijdragen van Barend Rigbers (12) en captain Theo (10) kwam het totaal na 40 overs op 143. Junior James bowlde uitstekend en kon trots zijn op zijn cijfers: 3 voor 20 in 8.

Rob en Fien Meeuwsen van Quick 1888 hadden een prima lunch klaargemaakt en deze werd dan ook met smaak verorberd. Waarvoor dank!

Gezien de vorige edities van deze wedstrijd vreesde captain Theo dat het ook ditmaal moeilijk zou worden om het totaal te verdedigen. Hoe anders is het verlopen… De tijgers hadden wel door dat er iets moest gebeuren om een derde verlies op rij te voorkomen. En dat gebeurde: slechts vier bowlers waren nodig om de leeuwen te temmen deze dag. Saleem bowlde zijn overs zuinig (1 voor 22 in 8), evenals Marc Meinema (1 voor 32 in 8). Maar wat er aan de hand was met de wilde tijgers Mans de Rooij (5 voor 27 in 8) en Walter Prescod (2 voor 9 in 7.2): God only knows! Slechts drie leeuwen wisten de dubbele cijfers te halen: Deo Misier (13), Peter Peperkamp (12 en schitterend met één hand gevangen door Imran Haider) en Junior James (13). Op 91 viel het doek en waren de leeuwen klaar voor de dingen die stonden te wachten.

Maarten Ingelse (de match adjudicator) opende zijn speech met de mededeling, dat Duco Ohm vandaag niet aanwezig was in verband met problemen met zijn prostaat. Gelukkig is inmiddels duidelijk, dat er verbetering is opgetreden in deze situatie. Hopelijk zal hij er bij de vierde wedstrijd op 9 september 2020 weer gewoon bij zijn.  

Donald Noorhoff was zo vriendelijk zijn rol als fotograaf vandaag te vervullen, waarvoor dank! In hun speeches bedankten de beide captains Anny en Arthur van Lunszen voor het scoren en managen die dag. Maarten werd bedankt voor zijn rol en het aanwijzen van en uitreiken van de prijs voor de Man of the Match: Mans de Rooij.

Deze dag werd door meerdere mensen gesponsord. Met name Hans Noorhoff, Bas Wijffelaars en Saleem Abdul Mohammad werden hartelijk bedankt voor hun bijdragen. Daarnaast werden Imran, Manish en Deo als trouwe ondersteuners van de beide captains en deze wedstrijden bedacht met een speciaal voor hun gemaakt shirt. Peter van Giezen en Erno Ruchtie (spare-umpire) en Georg Kamerbeek werden bedankt middels de nodige versnaperingen voor het foutloos umpiren, dat door de spelers met applaus werd onderschreven. Imran, Manish en Danny: hartelijk dank voor de organisatie en het klaarmaken van alle lekkers op de barbecue na afloop. Tenslotte willen wij allen bedanken voor hun bijdrage aan deze dag, die heeft gemaakt dat wij er met heel veel plezier op terug kunnen kijken.                                                                                      Foto rechts: de Tigers ►

Wij hopen jullie op woensdag 9 september in Nijmegen weer te kunnen begroeten. Tot dan!

Verslag: Tiger Theo & The Lion King.

 

De kleine foto's zijn groot opgenomen in de fotopresentatie. Als u op een foto klikt met een blauwe rand opent deze groot.

Fotoserie 20200819 Tigers-Lions  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

18-08-2020  Sparta-SGS 179/9 - 279/5  (20-08-2020)

Met de wedstrijd van vorig jaar in gedachten (SGS 275 runs) arriveerden wij op het mooie Sparta cricketveld om voor het eerst te spelen om de Duco Ohm Trofee.

Wij dachten een sterk Sparta elftal aan te treffen maar dat viel door late afzeggingen wat tegen. Toch zag het elftal er behoorlijk jong uit. SGS mocht gaan batten en dat was een genot om te zien.

Hoewel het boundary-touw 2 meter naar binnen was gelegd scoorden wij in de 35 overs die ons ter beschikking stonden 279 runs voor 5. Dat daar behoorlijke scores bijzaten kan natuurlijk niet anders. Helaas sneuvelde Ross Harmer op 92 (10x4 en 5x6) en Nivesh op 79 runs (13x4) Altijd moeilijk die laatste runs naar de 100. Zij zorgden voor een wicketstand van maar liefst 145 runs. Mooi te zien was het battinggeweld van Ross. Hij stond op 21 toen Nivesh er 42 had. 10 minuten later had Ross er 70 en Nivesh 44. Verder Anjana 11, Manish 19, Bas Wijffelaars 34 not out.

Ons nieuwe SGS lid Stephen Osborne opende de aanval en zwaaide van links naar rechts in 7 overs naar 2 voor 34 en pakte verder een schitterende vang. Well done Stephen!! Ook Marc Muis 1 voor 28, Nivesh 1 voor 16, Manish 1 voor 37 en JWH 2 voor 24, lieten zich gelden. Sparta kwam uiteindelijk tot 179 voor 9 met Hoornweg als beste bat met 39 runs.

De 2 mannen van de wedstrijd werden Ross en Nivesh, de Duco Ohm Trofee werd door hem zelf uitgereikt aan SGS.

Wel kreeg ik van Martijn Snoep, voorzitter van Sparta en speler van Sparta 1 te horen dat ze volgend jaar zeer zeker revanche willen. Wij zijn voorbereid.

Jan Willem Heshusius.

 

Fotoserie 20200818 Sparta - SGS  Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

14-08-2020 - Quick 1888-SGS : ‘SGS’ wint Haringmatch  202-213 (18-08-2020)

‘‘De visch wordt duur betaald’ moet Quick Nijmegen captain Theo Straten na afloop van de wedstrijd gedacht hebben…….Op verzoek van SGS werd er namelijk een drietal spelers uitgeruild om het aanzienlijk verschil in leeftijd en cricketcapaciteiten met Quick te nivelleren.Boze tongen beweren dat de keuzes van Theo niet zo handig waren.....!

De aan SGS toegevoegde Quickers voelden zich onder de captaincy van Warre de Vroe als vissen in het water!br Man of the match Chris Nijhuis produceerde als SGS openingsbat een mooie 50 retired. Nog belangrijker: hij voltooide 3 vangen, waarvan 2 bijzonder fraaie op long off, beide op bowlen van Farouk Ayube. Slachtoffers waren Manish Moorjani (10) en Marc Meinema(20).

Eerder scoorde SGS 212 runs in de, na enig onderhandelen tot stand gekomen 32 over wedstrijd. Belangrijkste contributies: Chris Nijhuis 50 ret., Johan Vriezen en Nivesh Rai idem.
Jan Willem Heshusius zorgde al vroeg in de Quick innings met het “ cleanen” van de Muis (Marc) dat de graat uit de runchase van Quick werd verwijderd…
Marc Muis, die de eerste bal van Jan Willem (2 v.25) voor vier mepte, toonde na afloop respect voor de 72 jarige bowler, die een “unplayable delivery” produceerde, zodat de lefthander zijn offstump verloor.

Imran Haider, die ook aan SGS was toegevoegd, maakte zijn bescheiden score met het bat helemaal goed door Steve Binns (13) en Walter Prescod (8) clean te bowlen.

Captain Theo Straten liet zich verleiden door Jaap Vogelaar (1 v.5) en ook gelegenheidsbowler Bas Wijfellaars nam een Quick-wicket!
Op 113 sloot het vangnet zich definitief rond de Nijmegenaren.

Alvorens de rauwe haringen genuttigd werden, presenteerde Chris van Weel de nieuwe "Nol Pfijffer Haringbokaal". Een fraai schilderij van een licht verheugd cricketgezelschap….! Met een beetje geluk raakt deze bokaal niet in het ongerede en kan deze nog vele jaren mee!

De derde innings werd overigens moeiteloos door Quick gewonnen. De twee jugs bier, die door umpire Georg Kamerbeek werden aangeboden, waarvoor dank, gingen erin als Gods woord in een ouderling…..! De umpire kreeg nog wel een officieuze waarschuwing aan zijn broek voor ”het stumperig en te traag wederopbouwen van het wicket….”

SGS kijkt met veel verlangen uit naar de volgende Haringmatch en zal er voor zorgen dat Quick dan eventueel versterkt kan worden met SGS'ers…….

Met nogmaals veel dank voor de mooie ontvangst en de genoten spijs en drank.

Verslag: Warre de Vroe

Helaas geen "Fotoserie 20200814 Quick 1888-SGS"

12-08-2020 - SGS Noord-SGS Zuid  189 - 185/7  (24-08-2020)

In de mooi weer periode wilde Noord graag eerst fielden maar dat lukte niet na een verloren toss.

Tot verbazing van Zuid opende Sudhir Lavania (24). Hij raakte ze prima met zijn maat Deepak (27), maar de meeste runs kwamen van het bat van Manish die eerst retired not out ging en toen hij er weer inkwam in 2 overs 25 bij ranselde. Zijn totaal van 78 not out maakte de score van Noord op 189 prima te verdedigen.

Bowlen van Zuid werd verzorgd door Danny 1-27, Walter Prescod 2-17, Doednath 1-25, Farouk 1-9 en een prima zwaaiende Salim 4-27.

Aan bat verloor Zuid te snel de mensen die punten moesten maken en dus moest Danny Godfrey voorzichtig batten. Hij maakte er uiteindelijk 53. Daarnaast scoorde Imran Haider er 28. De verrassing zat in de staart. Toen niemand er meer in geloofde liet Walter wederom zien dat hij uit kan halen. Een prima 37 not out (2x6, 3x4) zorgde er voor dat Zuid uiteindelijk op 185 voor 7 strandde, voorwaar een compliment voor Walter waard.

Bowlen van Noord: Amin opende met 2-34, Manish 1-10, Mans 1-47.

 Deepak verraste ons maar vooral zichzelf met 2-10.

Verslag: Jan Willem Heshusius.

Fotoserie 20200812  SGS Noord - SGS Zuid  Foto's Donald Noorhoff.
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

07-08-2020  SGS Gelderland-SGS Overijssel  189/6 - 186/6

Als vele jaren verbleef het beeldje van de Hertog van Gelre, het beeldje dat jaarlijks aan de winnende captain van deze wedstrijd wordt uitgereikt, in Overijssel. Normaal gesproken wordt deze wedstrijd gespeeld op de grens tussen Gelderland en Overijssel zoals in Deventer of op Gelre. Door de corona crisis werd deze wedstrijd dit jaar op Kampong gespeeld. Het schijnt dat Gelderland hier de hand in heeft gehad. Verder werd het de Overijsselaars bijna onmogelijk gemaakt de provincie richting Gelderland en Kampong te verlaten vanwege de wegwerkzaamheden op de A1 waardoor er dagelijks lange files getrotseerd moeten worden om het Gelderse te bereiken. Slechts twee Tukkers gingen deze uitdaging aan maar waren door onze wedstrijdsecretaris (gebrek aan  geografische kennis) verdeeld over de beide teams. Kortom alles stond in het teken voor een eerste Gelderse overwinning in vele jaren.

Overijssel begon met batten en start prima Nivesh Rai (51 ret.) en Doetnath Awadhpersad (12) opende voortvarend. Ook Barend Rigbers ( 51 ret.) had met het bat een prima dag. Verder waren er met een aantaal kleine bijdrages maar kwam alleen Viktor Dreis (13) nog in de dubbele cijfers. Uiteindelijk strandde Overijssel op een totaal van 186 voor 6.  De wickets werden genomen door Saleem Abdul Mohammad,  Kenneth Balkissoon, Amin Kasam, Walter Prescod (2x) en James Junior.

Na de opnieuw prima verzorgde lunch van Floris was het de beurt aan Gelre, die dat deden met Overijsselaar Peter Peperkamp (53 ret.) in de opening. Hoewel de wickets met regelmaat vielen wisten Steve Binns (11), Bas Wijffelaars (10),  Manish Moorjani (23). Nadat Peter en Manish de crease hadden verlaten leek de winst opnieuw richting Overijssel te gaan. Daney Godfrey  (34 n.o.) en Junior James (23) dachten daar echter anders over. Met beheerst batten brachten zij de winst voor Gelderland binnen bereik. Junior sneuvelde echter in het zicht van de finish. Hans Noorhof kon vanaf het doode wicket toekijken hoe Daney de winnende runs binnen sloeg 189 v 6.
Wickets werden genomen door Jan Willem Heshusius 2 v 22, Viktos  2 v 22, Mans de Roopij 1 v 9 en Nivesh Rai 1 v 48.

Het ene wicket dat hij nam samen met de 51 retired leverde Nivesh Rai de Nico Prins beker, de Man of the Match Award, op.

Verslag: Johan Vriezen.

 

        

 

 Hierbij een leuke foto van ons nieuwe lid Niuvesh Rai

 

 

 

 

Fotoserie 20200807  SGS Gelderland - SGS Overijssel  Foto's Duco Ohm.
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

05-08-2020  SGS Presidents XI-SGS Previous  168/10 - 171/7  (10-08-2020)

Het presidentiële elftal tegen een SGS selectie heeft een zekere traditie. Vroeger werd alleen op uitnodiging gespeeld, maar nu kun je gewoon inschrijven en maken we qua sterkte een zo goed mogelijke indeling. Stond ook dit keer weer garant voor een leuke wedstrijd, maar misschien een volgend jaar leuk om de traditie weer in zijn of haar ere te herstellen.

Het weer was warm maar goed te doen en het gras in de kampong prachtig kort. Stiekem gingen we voor 40 overs om er een echte wedstrijd van te maken. Zoiets moet je niet van te voren openbaren, want dan treden er spontaan flauwtes en andere blessures naar buiten.

De elf van Pieter, die we dan maar de Presidents XI zullen noemen, mochten door een onderweg in de file door Arthur geregelde en vervolgens misgeïntepreteerde toss-strategie, beginnen met fielden.
Achteraf tijdens de evaluatie kon ik vertellen dat ik trots kon zijn op het fielden en batten van beide elftallen. Zoiets is natuurlijk geheel onvoorspelbaar, maar er werd de hele wedstrijd door keurig gebowld en gefield en ‘t moet gezegd ook het batten was goed verzorgd en dat levert dan een hele mooie partij op.
Mark Koch en Danny Godfrey begonnen uitstekend en ondanks het goede bowlen van Jan Willem Heshusius (1 v 11 in 8!) duurde het tot 57 runs voor het eerste wicket viel van Mark met 18 runs. Danny werd door Steve Binns met 39 runs gebowld. Het was wel duidelijk dat de langzamere spinners een voordeel op deze pitch hadden en dat de snellere ballen van Anjana en Doednath wat makkelijker weggingen. Wickets werden uiteindelijk netjes verdeeld tussen Jan Willem 1 v 11, Anjana 1 v 43, Bijai 1 v 22, Steve Binns 2 v 21, Mark Twemlow 1 v 20 en Bas Wijffelaars 1 v 10. Met 31 extra’s had Arthur en zijn SGS XI een totaal van 186 runs dat goed te verdedigen was en de Presidents XI konden hopen dat dit totaal voor hun niet onbereikbaar was. Dus gingen we die klus bij een stijgende temperatuur klaren……………

Doednath eerst voorzichtig battend naar zijn mijlpaal toe van 5000 (!) runs, ontspande daarna duidelijk en droeg onze innings met eerst 50 en daarna nog eens 14 runs not out.
Naast Bas met 26 gedegen runs en Jan Willem vechtend naar de overwinning met 16 runs not out, kwam de rest behalve mr. Extra met 35 niemand in de dubbele cijfers. Amin en Mans hadden met hun licht draaiende bal en goede lengte elk 3 wickets, waarmee zij tegelijk ook de opbouw van onze innings  blokkeerden. Moet ook zeker de magistrale vang van Amin vermelden laag in de slips waardoor onze altijd vrolijk scorende Anjana moest capituleren. Jan Willem en Doednath kwamen in die laatste overs nog dichtbij, maar op de laatste bal stond de teller stil op 168 en ging de overwinning dit jaar naar de SGS XI. Waarvoor zij natuurlijk van harte gefeliciteerd werden met als beloning een nieuw plaatje op de hamer. Ook hier werden de wickets netjes verdeeld tussen Sudhir Lavania 1 v 24, Danny Godfrey 2 v 25, Walter Prescod 1 v 36 en de vermeld Amin en Mans met resp. 3 v 25 en 3 v 20. Jaap Vogelaar had geen succes, maar wel zuinig gebowld met 0 v 20 in 6.

Doednath werd gefeliciteerd met zijn mijlpaal van 5000 runs en natuurlijk bedankten wij ook Anny van Lunszen die speciaal voor deze dag ter ere en in navolging van Lideke secuur gescoord heeft met alle kleurtjes, zodat onze innings als prachtige plaatjes in het boek en voor de historie geregistreerd staan.

Verslag: Pieter v.d. Hammen

Fotoserie 20200805  SGS PresidentsXI - SGS Previous   Foto's Duco Ohm.
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

31-07-2020  Lions-Tigers #2 @ Kampong  213/4 - 217/6 (04-08-2020)

Onder ideale weersomstandigheden werd de tweede editie van de wilde dieren-wedstrijd gespeeld. Captain Amin van de Lions gaf aan, dat hij de toss had verloren en dat de Tigers aan bat het spits mochten afbijten. De openers Imran Haider en Deepak Sharma waren gretig. Imran (15) zelfs iets te, waardoor Manish Moorjani de kans schoon zag hem te bowlen. Deepak deed wat captain Theo hem had gevraagd en batte gedegen, waarna hij met 54 runs achter zijn naam kon gaan rusten. Hij was de enige Tiger die retired zou gaan die dag. Danny Godfrey bewees op nummer 3 zijn waarde (44) door samen met Deepak een partnership te bouwen dat er wezen mocht. Debbie wist hem echter uit te vangen. Victor Dreis bowlde netjes line and length en er was moeilijk op te scoren. Peter Peperkamp maakte zijn bijdrage (25) maar liet zich verrassen door één van Victor’s betere ballen. Walter Prescod verplaatste veel lucht maar ook enkele ballen (16) waarna door Johan Vriezen werd gevangen. Saleem Abdul Mohammad kwam in op nummer 5 en bouwde zijn innings langzaam en solide op (26 n.o.). Uiteindelijk resulteerden de gezamenlijke inspanningen van de Tigers in een score van 213 voor 4 in 40 overs.

Floris en Lisette van Kampong hadden hun uiterste best gedaan een gevarieerde lunch te prepareren en deze kon ieders goedkeuring wegdragen. Chapeau voor wat dit tweetal ook dit jaar weer allemaal voor ons doet!

213… dat moet toch te verdedigen zijn… Maar daar werd in het Lions-kamp anders over gedacht. Mans de Rooij wist in zijn eerste over Johan Vriezen (6) te cleanen. Chris van Weel, die aan de andere kant bowlde, gooide ze netjes op lengte in zijn eerste overs en liet weinig runs tegen noteren (0-15 in 4). Het leek allemaal redelijk goed te gaan totdat langzaam duidelijk werd, dat de bowlers van de Tigers gewoon niet hun dag hadden. Walter Prescod wist nog wel drie wickets te pakken voor 41 runs in 4.4 overs. De batsmen van de Lions hadden duidelijk wel hun dag. Manish Moorjani (54 retired not out) werd jammerlijk door Tiger Theo zelf gemist toen hij nog niet in de dubbele cijfers was gekomen. Dat bleek dodelijk: met enkele majestueuze zessen maakte hij duidelijk dat de Lions de wedstrijd naar zich toe gingen trekken. Gesteund door goed batten van Doednath Awadhpersad (50 retired not out). Victor Dreis (29 not out) en Mark Koch (25 not out) maakten het daarna vakkundig af door beiden het hoofd koel te houden. In de 37e over viel het doek voor de Tigers voor de tweede maal dit jaar. De Lions hadden het totaal overschreden: 217 voor 6.

Na afloop was het gezellig druk op het terras van Kampong cricket. In hun speeches bedankten de beide captains Anny en Arthur van Lunszen voor het scoren en managen die dag. Maarten Ingelse werd bedankt voor het zijn van match adjudicator en het uitreiken van het Man of the Match shirt aan Manish Moorjani. Speciale gast van de captains Arjen van de Pol kreeg een flesje uitgereikt als dank voor zijn aanwezigheid. Hetzelfde gold voor Duco Ohm die zelfs twee flessen mee kreeg, waarvan één met een echt speciale intentie. Ine Noorhoff werd als supporter in het zonnetje gezet. Dirk Coster en Georg Kamerbeek werden bedankt voor voorbeeldig umpiren, dat door de spelers met applaus werd gewaardeerd. Junior James werd namens Amin en Theo bedankt voor zijn steun door de jaren heen en kreeg een tailor-made shirt met zijn naam erop. Tenslotte waren er mondkapjes in Lions-Tigers stijl die aan eenieder werden overhandigd. Amin bedankte Claudia voor haar inspanningen om deze bijtijds klaar te hebben. Het was een superdag en wij zijn voornemens de reeks wedstrijden uit te breiden met een vierde en eventueel een vijfde (beslissende) wedstrijd, mocht dat nodig zijn. Volg de website voor ontwikkelingen. Tot de 19e augustus in Nijmegen!

Verslag: Tiger Theo & The Lion King.  

Fotoserie 20200731 SGS Tigers - SGS Lions  Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

29-07-2020  SGS West-SGS Oost : Oost verslaat SGS West op het veld van Kampong  198/8 - 175/7 (31-07-2020)

SGS Oost was als eerste gaan batten. Peter Peperkamp was als opener goed voor 29 runs. Met een score van 74 voor 6 na 19 overs was het aan de overgebleven batsmen om een goed totaal neer te zetten. Ross Harmer als batsmen nummer 6 leek hier geen moeite mee te hebben en sloeg in een rap tempo 53 runs bij elkaar. Hasan Mukadam scoorde als nummer 10 een mooie score van 36 runs n.o.. Dubbele cijfers waren er verder voor Junior James (10) en Danny Godfrey (17). Met 27 extra’s kwam SGS Oost uit op een totaal van 198 runs voor 8 wickets.

Jan Willem Heshusius 2-39 in 8, Jaap Vogelaar 1 voor 23 in 8 en Walter Prescod 2 voor 45 in 8 waren de bowlers die voor hun team de wickets namen.
Vangen werden geregistreerd voor Mark Koch en Farouk Ayube.

Na de wederom prima verzorgde lunch startte SGS West voortvarend met ons nieuwe lid Klaus de Rijk (20) die zorgde dat de runrate gedurende de eerste 7 overs in de buurt van de beoogde 5 runs per over lag. De runrate zakte iets en de andere opener Bas Wijffelaars (15) ging iets later uit. Vanaf batsman nummer vier werden de runs weer iets opgepakt. Het lukte SGS West echter niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dubbele cijfers waren er verder voor Doednath Awadhpersad (15), Mark Koch (36), Farouk Ayube (12 n.o.), en Walter Prescod (18). Met 35 extra’s kwam SGS West uit op een totaal van 175 runs voor 7 wickets in 40 overs.

Bowlers die wickets namen voor SGS Oost waren: Hasan Mukadan 1 voor 19 in 5, Danny Godfrey 1 voor 33 in 8, Johan Vriezen 1 voor 14 in 3, Junior James 1 voor 24 in 5, Amin Kasam 1 voor 39 in 8 en Mans de Rooij 1 voor 16 in 7.

Vangen waren er van Hasan Mukadan en een hele goede vang na een sprint op de boundary en laag op de grond door Ross Harmer.

Verslag: Captain SGS West Bas Wijffelaars

 Lavania op het veld van Kampong!   ►►

Fotoserie 20200729 SGS West-SGS Oost Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

22-07-2020   SGS 1-SGS 2  228/6 (decl.) - 181/9  (23-07-2020)

Net als bij iedere andere club bleek ook bij SGS het eerste elftal een stuk sterker dan het tweede.
Na gewonnen toss besloot het eerste te gaan batten en dat deden ze met Peter Peperkamp (20) en Imran Haider (30) zeer voortvarend met zo’n 5 runs per over. Echter nadat de eerste wickets waren gevallen begon de grote slachting voor het tweede. Manish Moorjani (50 ret.) en Ross Harmer (52 ret.) rosten er lekker op los. Steve Binns en Doetnath Awadhpersad kregen samen in de door hen gebowlde 5 overs 74 runs om de oren. Nadat beide heren retired waren gegaan verzorgden Warre de Vroe (17) en Marc Koch (19) het vervolg maar uiteindelijk kon het tweede toch nog enkele wickets pakken. Na 35 overs werd het tweede uit hun lijden verlost door het declareren van het eerste hetgeen de vernedering misschien nog wel groter maakte.
De twee formidabele vangen van Chris van Weel waren de duidelijke hoogte punten van de fieldende partij. Verder waren er vangen van Dirk van Maanen, Bejay,Deepak Sharma en Barend Rigbers.
U zult begrijpen dat de bowling cijfers niet fantastisch waren maar Walter Prescod (1 v 20 in 4), Chris van Weel( 1 v 34 in5) Barend Rigbers (2 v 27 in 6) en Johan Vriezen ( 2 v 17 in 4) wisten toch wickets te pakken.

De door Floris verzorgde lunch was weer een waar feestje voor de smaakpapillen. Zou dat de reden zijn dat we dit seizoen zo vaak op Kampong spelen?
Voor het tweede openden Deepak Sharma (19) en Doetnath Awadhpersad (45) prima. Nadat Deepak uit was gegaan vielen de wickets echter met grote regelmaat waardoor Doetnath zich een beetje als Remy van alleen op de wereld moet hebben gevoeld. Alleen Raimond vd  Berg (35) wist met goed batten nog in de dubbele cijfers te komen. Na 40 overs kwam het kansloze tweede niet verder dan 181 v 9. Vangen waren er van Imran( 2x), Manisch, Amin en Marc pakte een stumping. De bowlingcijfers van het eerste zagen er ook een stuk beter uit: Jaap Vogelaar (1 v 36 in 7), Danny Godfrey (1 v 16 in 7), Amin Kazam (1 v 34 in 6), R Nagvi (1 v 11 in 5) en Salim Mohammed (2 v 4 in 2).

Verslag: Johan Vriezen

Fotoserie 20200722 SGS 1 - SGS 2   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.Klik o

17-07-2020  Hilversum-SGS (35 overs) - 147/ao - 167/5 : gewonnen door SGS met 20 runs (18-07-2020)

Op het mooi gelegen Hilversum veld mocht SGS eerst batten na gewonnen toss. Wij kenden de kracht van Hilversum niet maar wat bowlen betreft viel dat wel mee. De afspraak was 35 overs waarin wij tot 167 voor het verlies van 5 wickets kwamen.
Doednath 45 runs, was weer lastig uit te krijgen maar Farouk, door ons uitgeleend, kreeg hem in het verre veld te pakken, evenals Warre de Vroe 23 runs. Daarnaast bijdragen van Victor Dreis 23, Debbie Dreis 14 not out en Bas Wijffelaars 12 runs. Farouk bowlde 2 voor 41 en Andrew 2 voor 16. Mr. Extra maakte 43 runs!

 

 

Hilversum aan bat leek makkelijk te winnen en overschatte zichzelf daardoor. Werner scoorde 63 harde runs (5x4 en 3x6) en werd gesteund door Andrew 29 runs en Mr. Extra 19. Werner ging retired en daarna stortte het kaartenhuis van Hilversum in elkaar. All out 147.

Het was mooi weer, de verzorging van Hilversum was uitstekend en de derde innings gezellig. Volgend jaar krijgen ze een nieuwe kans.

Verslag: Jan Willem Heshusius.

Fotoserie 20200717 -Hilversum-SGS  Duco Ohm en Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

15-07-2020  Tigers-Lions - gewonnen door de Lions  162/7 - 165/5  (16-07-2020)

Op één van de eerste prachtige dagen dit seizoen vond de eerste van drie wedstrijden tussen Tiger Theo en The Lion King Amin plaats. Door het overlijden van de broer van Amin liet hij de captaincy deze dag over aan Manish Moorjani.

Deze verloor de toss (die normaliter nooit wordt gedaan) en mocht gaan fielden. Het begin van de wedstrijd zette eigenlijk direct de toon: Saleem Mohammad stond wel erg in de weg toen de bal van Sudhir richting palen ging. Het eerste slachtoffer van één van de ervaren umpires Pieter van Giezen kon worden genoteerd. Imran Haider, van wie veel werd verwacht, kon die verwachting niet waarmaken en ging gevangen door David Wilson. Alleen Johan Vriezen wist als opener overeind te blijven en scoorde er 42 in 26 overs waarna hij schlemielig uitging door een bal naar Deepak Sharma te lepelen. Danny Godfrey wist daarna met Mohammad Rehan Naqvi aardig stand te houden maar de runrate was niet om over naar huis te schrijven. Al met al kwamen de Tigers na hun 40 overs op een totaal van 162.

De openers van de Lions hadden weinig moeite met de openingsbowlers van de Tigers Hassan Mukadam en Mans de Rooij. Zowel Deepak Sharma (42) als David Wilson (41) gingen retired en de Tigers kwamen maar moeizaam aan de vijf wickets die uiteindelijk werden gepakt. In de 32e over gingen de Lions over het Tigers totaal heen. En toen begon waar we eigenlijk allemaal voor waren gekomen: wat hapjes, wat drankjes en heel veel gezelligheid.

De beide captains dankten in hun presentatie Arthur van Lunszen voor zijn debuut als scoreboard manager; echtgenote Anny voor het scoren; umpires Georg Kamerbeek (ook goed voor 1 LBW-by the way) en Peter van Giezen die spontaan hadden aangeboden al onze wedstrijden te gaan staan; Duco Ohm voor zijn rol als eregast en match adjudicator (hij verkoos Deepak Sharma tot Man of the Match #1 2020 boven David Wilson omdat Deepak 1 run meer maakte en 1 vang meer pakte); Floris Jansen en zijn Lisette voor de geweldige catering vandaag en Hans en Ine Noorhoff voor het mogelijk maken van met name de presentjes die werden uitgereikt in de vorm van wijn en shirts. Daarin werden de beide wicketkeepers van vandaag (respectievelijk Donald Noorhoff en Dirk Coster) door de beide captains bedankt voor hun jarenlange deelname aan onze wedstrijden.

Wij kijken beiden uit naar het vervolg van de serie dit jaar op 31 juli en 19 augustus. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk!

Verslag: Tiger Theo & The Lion King Amin.

 

O N Z E   N I E U W E   S P E L E N D E   L E D E N   Z I J N  :


David Wilson

Hasan Mukadam

Rehan Naqvi


Fotoserie 20200715 -Tigers-Lions  Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

14-07-2020   Sparta-SGS  Verregend (15-07-2020)

Wat in 2019 een geweldige wedstrijd was met meer dan 500 runs werd in 2020 de grond ingeboord door de regen.
In de ochtend meteen op Buienradar gekeken en dat leek nog wel wat. Op weg naar Sparta begon het echter alleen maar harder te regenen
Wat een feestje had moeten worden werd een afgelaste wedstrijd.

De ontvangst bij Sparta was weer prima in orde. De planning was om tussen de innings een Surinaamse rijstmaaltijd te serveren.
Uiteraard zijn wij gebleven om daarvan te genieten.

Wij bedanken Sparta nogmaals en gaan proberen nog dit seizoen de wedstrijd opnieuw te plannen.

Verslag: Jan Willem Heshusius.

.

10-07-2020   “nieuwe leden”- SGS  179/9 – 177/8  (11-09-2020 met dank aan Duco Ohm voor het maken van het verslag !)

De naam "nieuwe leden" was eigenlijk niet van toepassing maar het werd wel een gezellige mix met een spannend slot op Kampong’s tweede veld.

Captain Steven Lubbers zag zijn team 179 runs in de boeken brengen met bijdragen van Geert van Seventer 24, Marc Muis 46, Steven zelf 42 (ret.), Mohammad Nazim 11, Sudhir Lavania 14 en 35 extra’s.

De bowlers waren : Walter Prescod 2-28 in 8, Farouk Ayube 2-28 in 4, Jaap Vogelaar 1-11 in 3, Junior James 1-26 in 4 en Ross Harmer 3-22 in 6 overs. James Junior pakte de enige vangkans.

Na de, als altijd, smakelijke lunch van Floris, ging SGS recht op een overwinning af.

 Rai Navesh 50 (ret. en allemaal 1- en 2-tjes !) en Ross Harmer ook 50 (ret. met 1x4 en 6x6) zorgden voor grote scores. Marc Koch 10 en Arthur van Lunszen 13 n.o. kwamen ook nog in de dubbele cijfers. Ook de 37 extra’s telden lekker aan. In de laatste over moesten er 9 runs komen.

Caroline Ohm werd de bal toevertrouwd en zij slaagde erin de schade tot 7 te beperken. Een krappe overwinning dus voor het team van Steven.
Succesvolle bowlers: Marc Muis 5-17 in 7 en Johan Vriezen 1-13 in 2 overs. Donald Noorhoff verrichtte 1 stumping.

Een geslaagde 3e innings volgde nog.

Toeschouwer

Er zijn helaas geen foto's van deze wedstrijd.

03-07-2020 Getergd Caribbean Cricket XI verslaat een sterk SGS 212/7 - 168/a.o. (05-07-2020)

Maak in gedachten een reis naar de Caribbean om aldaar een cricketwedstrijd gade te slaan. In gedachten ben je gearriveerd op het prachtige eiland Trinidad. In Port of Spain ga je kijken naar een cricketwedstrijd in de schitterende QUEENS PARK OVAL. Terwijl je plaats hebt genomen op een van de blauwe stoelen om de wedstrijd gade te slaan, voel je ineens een stevige bries door je haren heen waaien, zie je de Caraïbische wolken over het stadion trekken en de zon schijnen op de pitch. En dan denk je en zeg je tegen jezelf:"wat een prachtige weer om te cricketen".

Dit was ongeveer het weerbeeld op Kampong bij de 8ste editie van de wedstrijd tussen Caribbean Cricket X1 en SGS die begon met het tossen. Deze toss werd gewonnen door Junior (skipper) van de Caribbean en zonder enige aarzeling koos hij ervoor om eerst te gaan batten. Met een doorwaaiende wind over de pitch van Kampong, doortrekkende Hollandse wolken en de schijnende zon begonnen de openers M. Nazim en Mark Koch van de Caribbeans met een bliksemstart ingezet door Nazim die echter van korte duur was. Met 10 runs (2×4) in zes ballen kwam een vroegtijdige einde aan zijn innings. Dit snelle verlies van wicket temperde de bliksemstart van de Caribbeans. Met Doednath Awadhpersad als nieuwe inkomend batsman werd er bedachtzaam gewerkt aan een innings opbouw en werd samen met Mark een tussenstand van 63 runs in 16 overs neergezet op een variërende aanval. Toen de innings van Mark eindigde met een mooie 19 runs kwam Anjana Kadirappulige in. Gesteund door Doednath zorgde Anjana voor vuurwerk en voerde het scoringstempo op. Met enkele oogstrelende slagen bracht hij al heel gauw 44 runs op zijn naam (6×4, 1×6). Fox Doodnauth die hierna in kwam en knallende vuurwerk vanaf de boundary had gadegeslagen, liet zich ook gelden op de pitch als Guyana-speler. Toen Doednath op 30 runs (1x4 en 1×4 gerund) ongelukkig zijn wicket inleverde, zette Fox de opmars voort en voerde het scoringstempo verder op. Met een prachtige zes eindigde hij op 34 runs (3×4, 1×6). De ingezette versnelling werd in de resterende overs doorgezet door onze "Barbadion" vriend Walter Prescod die ook heel snel 16 runs liet noteren (1×4) gesteund door de "Jamaican"Junior James die met 14 runs not out ging (2×4) samen met Poet Dubar die op zijn "Surinaams" 7 runs (1×4) liet toevoegen aan het totaal. Op het eind van de 40e over stond de teller op 212 voor 7, een totaal waartegen SGS zeker niet kansloos was. J.W. Heshusius 1 voor 47 in 8 overs, D. Godfrey 1 voor 28 in 8 overs, A. Kasam 3 voor 45 in 9, I. Haider 1 voor 25 in 2 overs en M. Moorjani 1 voor 19 in 6 overs. Imran had 2 vangen.

Na een voortreffelijke lunch mocht SGS, die een sterke batting-line had, beginnen aan de "runchase". SGS die van plan leek voortvarend van start te gaan, leverde al gauw door ongelukkige runouts twee wickets in. Maar er hoefde geen paniek te ontstaan bij SGS. Want er was een aantal batsmannen waarop SGS kon vertrouwen. Danny Godfrey als opener en de later ingekomen Johan Vriezen lieten merken dat zij gingen voor de "runchase" en zetten de versnelling in. In de 15e over stond de teller al op 87 voor SGS. Maar kort hierna ging Danny met 25 runs (2×4, 1×6) uit op een vang en werd Johan gebowled op 38 runs (4×4). Ook toen deze beide batsmannen uitgingen, hoefde er nog geen nervositeit te ontstaan. SGS had nog Imran Haider en Manish Moorjani in de batting line die voor vuurwerk konden zorgen. Maar de Caribbeans hadden hierop al ingesteld. Toen Imran in kwam, werd Anjana door de Caribbeans in stelling gebracht en met met succes. Imran werd gebowled door Anjana zonder dat hij in dubbele cijfers kon komen. De zware last kwam nu te liggen op de schouders van Manish. En Walter Prescod ruikte al bloed en met een gevarieerde aanval wist hij Manish te verrassen en eindigde hij op een score van 18 runs (1×4, 1×6) bij een tussenstand van 127 runs voor 6. Met de val van deze wicket was de nederlaag van SGS naderbij. Alleen Arthur van Lunszen kwam hierna in dubbele cijfers met 17 runs (2×4) voordat de laatste batsman in de 36e over uitging. SGS all out voor 168. F. Doodnauth 1 voor 16 in 4 overs, W. Prescod 2 voor 39 in 5 overs, A. Kadirappulige 1 voor 10 in 6 overs en 2 M, K. Balkissoon, 3 voor 2 in 3 overs 1 M, P. Dubar 1 voor 22 in 4 overs. Vangen Prescod en Kadirappulige elk 1.

Zoals altijd was de 3e innings gezellig, maar zorgt het vervelende coranavirus dat de gezelligheid van korte duur is.
Dank aan  Anny van Lunszen voor het bijhouden van de score in het scoreboek.
Ook bijzondere dank aan Deo Misier die bereid was te staan als umpire ondanks de pijn aan zijn flink opgezette voeten.

Verslag: Doednath Awadhpersad.

Overzicht resultaten van gespeelde wedstrijden tussen Caribbean Cricket X1 – SGS Winnaar
03-7-2020 Caribbean Cricket XI  212 SGS 168 Caribbean
29-6-2019 Caribbean Cricket XI  177 SGS 206/9 SGS
13-7-2018 Caribbean Cricket XI SGS geannuleerd/regen
02-6-2017 Caribbean Cricket XI  164/3 SGS 163/6 Caribbean
22-7-2016 Caribbean Cricket XI  144/9 SGS 226/8 SGS
03-6-2016 Caribbean Cricket XI  204/9 SGS 203/8 Caribbean
21-8-2015 Caribbean Cricket XI  157/7 SGS 226/7 SGS
22-5-2015 Caribbean Cricket XI  45 a.o  na 16 overs SGS 153 SGS
05-9-2014 Caribbean Cricket XI  129 a.o SGS 141/5 SGS

Helaas geen fotoserie. Er is maar één foto ontvangen. 

01-07-2020  SGS Asian-SGS (35 overs). Asian wint met 5 wickets 154/5 – 151/7 (03-07-2019)

Wachten, langer wachten, nog langer wachten en dan eindelijk weer de wei in voor onze eerste wedstrijd op 1 juli 2020. Vooraf hebben wij een minuut stilte gehouden om de leden die ons ontvallen zijn te gedenken.

Na gewonnen toss koos SGS ervoor te gaan batten tegen een zeer sterk Asian. De 35 over wedstrijd begon met een snelle LBW van Doednath. Daarna pakten Peter Peperkamp (50 retired not out) en Ferdinand Smit (33) het prima op. Met mr. Extra 35 kwam ons totaal op 151 voor 7, op het snelle bowlen van Sudhir en nieuwe man Nivesh Rai beslist geen slechte prestatie. Salim 2 voor 32 in 7 pakte de meeste wickets. De rest werd keurig verdeeld.

Na een prima lunch verwachtten wij batting geweld en dat kwam. Misier en Deepak, beiden 22 runs, openden snel. Toen kwam Nivesh Rai voor het eerst aan bat. Manish vertelde vooraf dat hij veel van hem verwachtte. Warre de Vroe dacht daar anders over en cleande Nivesh voor 0.
Het echte geweld kwam van Imran Haider (4 verre zessen en 53 retired not out) en Manish zelf (22 snelle runs).
In de 22e over was het kassa en de beker wederom voor Asian.
Mr. Extra hielp met 21 een beetje mee.
Prima bowlen van Ferdinand Smit 2 voor 40 in 7 en Warre de Vroe 3 voor 19 in 3,2, waaronder een over van 12 ballen, zorgden er voor dat het verlies redelijk te dragen was.

Verslag: Jan Willem Heshusius.

 

Fotoserie 20200701 SGS Asian-SGS  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.