Verslagen cricketwedstrijden 2021

Alle uitslagen per e-mail doorgeven aan redactie @ sgs-cricket.nl, liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd.

Structuur verslaggeving svp als volgt:                                                                         ►downloadinstructie foto's uit de fotopresentaties

Datum    Wedstrijd    Resultaat van de wedstrijd   gevolgd door de resultaten van de volgende onderdelen:
-  Eerste Inning batten
-  Eerste Inning fielden
-  Tweede inning batten
-  Tweede inning fielden
-  Kort impressie/verslag van de wedstrijd
-  Naam inzender 

Verslag PW - SGS op HENGELO d.d. 19 september 2021 : De laatstewedstrijd van dit cricketseizoen !  (23-09-2021)

Al enkele jaren is PW tegen SGS voor veel spelers de laatste wedstrijd van het seizoen. Eigenlijk een prachtige wedstrijd om het seizoen af te sluiten.
Dit was ook de laatste wedstrijd dat we niet alleen maar voor de eer speelden.

Onze good old Herman van der Horst heeft een beker beschikbaar gesteld waar we in de toekomst voor kunnen gaan spelen.
De eerste trofee is gewonnen door Oud-PW.

PW werd door SGS-captain Salim Abdul Mohammad het veld in gestuurd. Voor PW was het even afwachten hoe het e.e.a. zich ging manifesteren. Enkele spelers (bowlers) hadden zich helaas moeten afmelden. Denk aan: Erik Hartong, Sikander en we hadden Raimond van de Berg aan SGS aangeboden.

Oplossing voor PW waren Carl Withaker (3 wickets) en Jimmy James (1 wiclet). Zij hebben meer dan 12 jaar geen bal aangeraakt maar bowlden alsof ze een topcompetitie hadden gespeeld. Mede hierdoor (en Erik de Jonge 3 wickets) kon SGS een beperkt totaal (94) bewerkstelligen.

Na een uitgebreide thee ging PW op jacht naar 95 runs. Na 29 overs kon PW, de tweede keer op rij, de overwinning (Geert van Seventer 20 not out en Jimmy James 23 runs) bijschrijven en de nieuwe crickettrofee in ontvangst nemen.

Uiteraard werd de derde inning door beide partijen goed uitgevoerd. Wij drinken in het oosten nu eenmaal graag Grolsch.

Herman van der Horst gaf in zijn rede aan dat we vanaf 2021 spelen voor de nieuwe cricket trofee en bedankte enkele personen voor hun verdienste op deze dag. Tevens deelde hij aan iedereen een herinneringsmedaille.

Maar de titel "de laatste wedstrijd" werd ingegeven door de speech van onze grote vriend Arthur van Lunszen. Hij begon over o.a. historische momenten over cricket in het oosten van het land.

Wij, toehoorders, kregen pas later door dat Arthur zijn laatste wedstrijd had gespeeld. Voor ons was het een grote eer dat hij dat tijdens deze wedstrijd bekend maakte. Uiteraard respecteren wij zijn keuze al waren we verrast, minstens zo emotioneel als de spreker, en misschien zijn wij er nog niet aan toe. Gelukkig heeft Arthur belooft dat hij alleen nog gaat spelen tijdens de cricketwedstrijd PW – SGS.

Als SGS volgend jaar geen plaats heeft voor Arthur dan staat hij bij PW in de line up. Arthur bedankt voor al je Cricket. !

namens PW, Peter Peperkamp

  

Fotoserie 20210918  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag Hengelo/Gelre - SGS d.d. 12 september 2021  (17-09-2021)

Als alternatief voor de wedstrijd SGS vs het oud-XI elftal, die gepland stond op 11 september, is een SGS team afgereisd naar Hengelo om daar tegen een Hengelo/Gelre combi-XI te spelen. De toss werd glorieus gewonnen door gastheer en medeorganisator Johan Vriezen namens de oosterse combinatie. Na enig dubben verkoos hij eerst te gaan batten. A good toss to loose voor SGS, zo bleek later…!
De SGS aanval werd verrassend geopend door good old Mansie de Rooy (0v19 in 5) die openingsbats Peperkamp (16) en Antoine (22) het leven niet eenvoudig maakte. De oosterse innings kwam eigenlijk nooit lekker op gang. De immer jeugdige Junior rekende maar liefst 3 gevaarlijke batsmen op rij in. Johan (3), Antoine (22) en Anjana (6) voor slechts 14 runs in 4 overs.

Er werden door SGS maar liefst 9 bowlers ingezet, tot groot genoegen van wicketkeeper Donald Noorhoff, die maar liefst 4 slachtoffers claimde. Op 133 viel het doek voor de combi XI.
De Jonge 1 wicket en 1 vang,  Sudhir 1 wicket en 2 vangen,  Wally 1 wicket,  Farouk 2 wickets,  Pritvi 2 wickets.

Een relatief laag totaal om in 35 overs te passeren zeker met een inmiddels droog geworden grasmat. Maar… onderschat de vijand nimmer! Opener Deepak (5) werd in de gully fraai gevangen door Anjana en Pritvi (27), die was afgestaan door Hengelo, moesten snel het veld ruimen.
Vervolgens nam Erik de Jonge (43 n.o.) ongevraagd de ‘anker role’ op zich. Na jammerlijk gemist te zijn, werden alle defensieve strokes uit het ‘textbook’ feilloos tentoongespreid, tot lichte ergernis van enige van zijn teamgenoten die ook nog wilden batten... Slechte ballen werden door hem echter keurig afgestraft. Een heldhaftige poging van Hans Noorhoff (0) om het scoringsrate op te vijzelen strandde helaas op de 2e bal die hij ontving. Ganesh (38) speelde lekker aanvallend en de pot werd door captain Imran Haider (10 no) met een stevige 6 gewonnen in de 34e over.

Een leuke pot op een gezellig complex met een prettige 3e innings…

Dank gaat uit naar het spontane organisatiecomité bestaande uit Anjana, Johan en Theo Straten die deze wedstrijd mogelijk maakte. De hoop werd uitgesproken dat deze match ook in de komende jaren op de SGS agenda komt te staan.

Warre de Vroe

 

 

Fotoserie 20210912 Hengelo/PW Combi - SGS  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 5 september 2021  Wanderers-SGS verloren door SGS 177 v 5  – 182 v 6  (06-09-2021)

Het beloofde een prachtige dag te worden en dat werd het ook. De zon hoog aan de hemel en geen wolkjes te bekennen in de lucht boven Oss. Captain Marc Meinema van de Wanderers was enigszins verlaat, waardoor het tossen werd overgenomen door Maarten Schenk, die na afloop ervan eerlijk bekende alle eerdere pogingen deze te winnen als niet geslaagd te hebben afgesloten. Ook ditmaal. Waarop ik besloot, dat zij mochten batten. Na ons. Dat dan weer wel.

Onze openers Johan Vriezen en Hans Gerson werden verrast door openingsbowlers, die niet echt controle hadden over line en length. Het aantal extra’s liep hard op in die eerste overs. Wat betekende, dat er na 10 overs al 65 voor 0 op het bord stond. Een veelbelovende start, zou je denken. Maar nooit hardop zeggen, is mij als captain al wel vaker duidelijk geworden. Want dan komt er ineens out-of-the-blue een bowler die wel weet wat die termen l & l inhouden. Hans hield het na 27 voor gezien en Johan volgde enige tijd later, uitgeput en toe aan rust, met een mooie score van 73. Daarna werd het scoringstempo door goed bowlen en een beetje hulp van onze batsmen (Erik de Jonge maakte er 7 en liet de bal daarna technisch mooi lopen met zijn bat omhoog en zag vervolgens dat zijn off-stump was omvergekegeld) behoorlijk naar beneden bijgesteld. Walter Prescod (4) dacht een geweldige zes te slaan maar zag zijn wicket daarna op de grond liggen. Farouk Ayube (10*) deed zijn best en maakte er samen met Amin Kasam (4*) nog een paar runs bij: 177 v 5. In 35 overs.

Bowlingcijfers Wanderers: S. Chunduri 1 v 32 in 7; D. Premchand 1 v 24 in 7; S. Binns 1 v 17 in 3 en I. Upadhyay 2 v 19 in 7.

De lunch bij Wanderers was anders dan anders: help yourself en er was voldoende beleg voor het in ruime mate aanwezige brood met diverse variaties. Daarnaast fruitdranken en ook vers fruit. Niemand is dan ook maar iets tekort gekomen, kan ik u verzekeren.

De Wanderers begonnen met de openers Steve Binns (32) en Premchand (30). Beiden bekend als go or no go. Maar zij verrasten ons door vandaag ook geduldig singles te pakken en niet voor elke bal te gaan. Hun opening legde de basis voor Wanderers om er iets van te maken vandaag. Nadat Premchand stumped ging op bowlen van Jaap Vogelaar, was het tijd voor vide-captain Maarten Schenk (15) en captain Marc Meinema (0). Hij liet zich echter direct verschalken door een snellere van Walter, die daarna al bijna naast zijn schoenen ging lopen van trots. Walter was op dreef, dat moet gezegd, maar miste een sitter op eigen bowlen om zijn 5 wicket-haul binnen te hengelen. Dat is hem helaas niet gelukt. Op nummer 7 kwam Siddhar Chundri (58*) die liet zien, dat je na even inspelen met harde klappen een wedstrijd zomaar kunt laten kantelen en in je voordeel kan beslissen. In de laatste over gebeurde dat dan ook: Wanderers 182 voor 6.

Bowlingcijfers SGS: Jaap Vogelaar 1 v 45 in 5 (hij werd “aangepakt” door Siddhar); Walter Prescod 4 v 17 in 7 en Erik de Jonge 1 v 15 in 3.
Theo Straten.

De nazit in het zonnetje op het terras bij het clubhuis was als altijd bijzonder gezellig en wij komen volgend jaar zeker weer terug bij onze vrienden in Oss.

Fotoserie 20210905  Wanderers - SGS   Foto's Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

3 september 2021   Lideke Memorial Lions vs Tigers Cup, gewonnen door de Lions  133 v 4 – 130 a.o.  (05-09-2021)

Mij werd gevraagd een verslag te schrijven over deze voor mij en mijn familie bijzondere dag. Maar nadat ik over de wedstrijd verteld heb zal ik eindigen met een terugblik die beide captains en Maarten Ingelse op papier gezet hebben, zodat het een redelijk uitgebreid verslag gaat het worden.

Om 1 uur verzamelde men bij de scoringtafel waar een prachtige foto van Lideke stond en een vlinder met wat van haar as. Maarten heette iedereen welkom en stond stil bij alles wat mijn Lideke voor SGS betekend heeft. Wat was dat een mooie speech! Het heeft mij en mijn kinderen geraakt. Met een minuut stilte werd zij herdacht. Daarna introduceerde Amin de prachtige ‘Lideke memorial Tigers vs Lions Cup’ waarom vanaf nu jaarlijks gespeeld gaat worden. Tigers vs Lions bestaat overigens al 19 jaar. Een unicum in de sportwereld!

De wedstrijd werd begonnen met het bowlen door mijn kleinzoon Duco (Jr Jr) op mijn dochter Caroline die die aanval keurig pareerde en zelf de eerste run van de dag scoorde.
Toen begon het echte werk :

De Tigers van Theo gingen batten en na een wat trage start zagen wij halverwege de 40 overs slechts 54/4 op het bord. Hans Noorhoff (6) en Raimond v.d.B. v. S. (18) hadden het moeilijk met de bowlerij van Ad de Vries en Amin Kasam. Erik de Jonge (14) was iets te verdedigend. Onze Anjana kwam met een duck hoofdschuddend naar de kant. Imran Haider had zijn dag en legde het bat in de nek
(40 2x4 en 1x6) en kreeg (uiteraard) steun van Doednath Awadhpersad (29 run out). Daarmee kom ik aan het eind van de batsmen want niemand in de ‘staart’ kwam boven de 3 runs. 
Ons nieuwe lid Ganesh Cavan is een welkome aanwinst: zijn 4-17 in 4 was indrukwekkend. Manish Moorjani 3-42 in 8 deed het uitstekend en nog beter waren de cijfers van Sudhir Lavania: 3-10 in 8. Ad de Vries bowlde zeer degelijk en veroverde een scalp 1-19 in 8.
Vangen : Sudhir Lavania en Johan Vriezen elk 1, Donald Noorhoff kon 1 bye niet voorkomen en 14 extra’s na 40 overs is prima. Lunch  130/12 (a.o.).

Een lunch van Floris en Lisette mag niet alleen gezien maar ook geproefd worden. Iedereen smulde.
Grandioos als altijd !

De sluwe vos Amin had een sterke Lions batting site geregeld.
Deo Misier opende met 12 en zag zijn partner Manish Moorjani bijna retired gaan (49 7x4 1x6) maar die  werd het tweede slachtoffer van Duco Jr Jr die hem cleande! Johan Vriezen werd het derde slachtoffer van mijn 22 jarige kleinzoon die nog 13 jaar in de wachtkamer van SGS moet….
Daarna speelden Ganesh Cavan, die overigens ook prima batten kan, met 36 no (6x4) en Sudhir Lavania met 21 no (2x4) de wedstrijd uit na 25 overs. 133/4 !
Erik de Jonge 1-13 in 5 en Duco Om Jr Jr 3-20 in 5 namen de wickets. Imran Haider pakte achter de palen 1 vang en ook hij stond slechts 1 bye toe. De extra’s, 10, telden niet aan.

Hierna begon het uitermate gezellige samenzijn en was er aan verfrissingen en hapjes geen tekort. Floris en Lisette hadden het goed geregeld.

Tijdens de derde innings verraste Theo alle aanwezigen met een handdoek met daarop een afbeelding van de Tigers en de Lions  en met het opschrift ‘Lideke memorial Tigers vs Lions Cup’.
De nieuwe cup mocht ik aan de winnende captain Amin uitreiken.
Daarmee kwam een einde van een voor mij en mijn familie toch wel zeer emotionele dag en kunnen wij uitzien naar de wedstrijden in het 20e jaar van het bestaan van dit unieke event.

Duco Ohm

---------------

 Dan wat nabeschouwingen, als eerste die van de captains

"Vrienden,  we hebben een heel speciaal jaar achter de rug. En een bijzonder SGS-seizoen. 
Maar wat we vandaag hebben beleefd was voor ons allemaal toch echt wel de kers op de taart. 
Allereerst hartelijk dank aan de umpires Peter van Giezen en Erno Ruchtie, die ons hebben laten zien dat zij er nog steeds goed het oog op hebben en, dat telt voor ons nog meer, dat zij er graag bij zijn tijdens onze wedstrijden. Hulde voor jullie inzet, heren!
Hetzelfde geldt overigens voor Ferdinand Smit en Dirk Coster, die ondanks een hardnekkige blessure bereid waren om ook een bijdrage te leveren. Waarvoor dank en waardering, Ferdi en Dirk!

Lideke's memorial cup Lions vs Tigers was nou echt precies wat de beide skippers zich ervan  hadden voorgesteld. We hebben er veel over gesproken en daarna gedaan wat we dachten dat deze dag voor de familie Ohm onvergetelijk zou kunnen maken. En voor de mensen die ons al jaren steunen of hebben gesteund, op welke wijze dan ook. 
Wij willen dan ook de familie Ackermann bedanken voor hun aanwezigheid en nog even laten weten, dat we de jaren van match adjudicator door Ruud zeker niet zijn vergeten en voor altijd zullen blijven waarderen. 
De opvolger van Ruud, Maarten Ingelse, heeft ook vandaag weer bewezen zich met verve van zijn taak te kwijten. Niet alleen als match adjudicator maar zijn openingsspeech was indrukwekkend voor alle aanwezigen en met name voor de familie Ohm. Bijzonder gewaardeerd, Maarten! 
Ontvangst, lunch, verzorging, veld, post-match caring: Kampong... Floris...Petje af! 
En wij als Lions-Tigers hopen er nog jaren gebruik van te mogen maken. 

Namens de beide captains: HEEL HARTELIJK BEDANKT ALLEMAAL! 
Tiger Theo & The Lion King”.
 
Tot slot een bericht van Maarten die met een geweldige speech Lideke’s verdiensten voor SGS memoreerde voordat de eerste bal door Duco Jr Jr op Caroline gebowld werd.

Beste vrienden,
Inderdaad kijken we terug op een zeer bijzondere dag, die we heel lang in onze herinnering zullen meedragen!
Ik wil graag een compliment maken aan Theo en Amin die dit initiatief hebben genomen en tot uitvoering hebben gebracht. Well done boys!!

Maarten
En ik sluit mij graag aan bij deze woorden van Theo, Amin en Maarten en dit mede namens de overige leden van de familie Ohm.

Duco Ohm

Fotoserie 20210903  Lideke Memorial Lions vs Tigers Cup   Foto's Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 28 augustus 2021 : HENGELO - SGS   gewonnen door HENGELO  125 v5 - 124 a.o./p

HENGELO IS EIGENLIJK VLAKBIJ – [ door Roelof Balk]

Ja, Hengelo is eigenlijk vlakbij. Vlakbij Duitsland bedoel ik dan. Dus als je uit Haarlem komt, heb je behoorlijk wat tijd in de auto om je mentaal voor te bereiden op de traditionele en immer legendarische wedstrijd Hengelo – SGS. Ondanks mijn jarenlange lidmaatschap van SGS was dit toch pas voor het eerst dat ik daar acte de présence mocht geven. Het was een druilerige dag, maar gelukkig wist Saleem te bewerkstelligen dat wij eerst mochten batten. Hoewel, batten… Het enige in onze innings wat qua cijfers indruk maakte op de tegenstander was onze gemiddelde leeftijd die ruim 63 jaar bedroeg.

Passend bij deze bejaardheid hadden we na 6 overs slechts 12 runs geproduceerd toen het eerste wicket viel, en na 11 overs viel dan het tweede wicket met nog maar 30 runs op het bord. En zo sukkelde het wat verder, hoewel de oppositie vriendelijk en gastvrij strooide met wides en no balls. Op 58 voor 4 uit 18 mocht ik dan zelf het strijdperk betreden om mij te voegen bij onze immer positieve aanvoerder, die ik echter kort daarna in een vlaag van verstandsverbijstering uitrunde. Letterlijk een bal daarvoor had ik hem omstandig uitgelegd dat ik vandaag niet in de stemming was voor korte runs vanwege een onwillige kuitspier in het rechter been. Maar ondanks mijzelf riep hem toch op voor een eentje (SaleemAbdul Mohammad had de bal down leg achter het wicket gerommeld), wat mijn aanvoerder bij gevolg van een direct hit in het bowlingwicket helaas niet overleefde. Hij toonde zich van zijn grootmoedige zijde, en nam deze forse tegenslag als een man.

Hans Noorhoff en Walter (Wally) Prescod waren echter ook snel verdwenen, zelfs nog voordat we gezamenlijk een nieuwe tactiek hadden kunnen uitstippelen. Zo trof ik mijzelf aan met bezwaard gemoed vanwege die run out, en met Faruk Ayube “Out-the-man-bat” aan de andere kant van de pitch als de laatste der erkende batsmen – waarmee ik overigens niets te kort wil doen aan Mans de Rooy en Donald Noorhoff die wij nog achter de hand hadden. De stand was inmiddels 68 voor 7 na 23 overs en wij rekenden uit dat we met 4 per over onze score konden verdubbelen. Dat werd dus ons target, met als hoofddoel: geen wicketverlies. Een ouderwets paaltjeverdedigen begon – de Hollandse vorm van Out-the-man-bat, en er ontwikkelde zich een nieuwe dimensie in onze jarenlang vriendschap waar ik erg van genoot. Een interessante spelregeldiscussie ontstond nog over het aantal free hits waar je als batsman recht op hebt bij twee opeenvolgende no balls, maar umpire Robert bracht met gezag het verlossende woord. Helaas moesten wij beiden, Faruk en ik, na zo’n 10 overs topcricket kort na elkaar toch het veld verlaten, om het over te laten aan Mans en Donald. Daar stond zowaar 150 jaar crickethistorie op de mat. Wat een voorrecht was het om dat te mogen aanschouwen, en beide die hards wisten het totaal op te krikken van 107 voor 9 naar 124 all out. Mans viel tenslotte op een scherpe run (de tweede run out van onze innings dus) in de voorlaatste over. Wat een helden! Het was een wederopstanding van haast bijbelse proporties die zich voor onze ogen had voltrokken.

Omdat alles kan in cricket, begonnen wij ontspannen maar geconcentreerd aan ons bowling- en fieldingdeel. Qua controle over de bal hebben wij onze jonge opponenten ruimschoots verslagen, want we gooiden beduidend minder wides en geen enkele no ball. Ook Donald deed weer van zich spreken door slechts één bye toe te staan. Helaas misten enkelen van ons belangrijke vangen, waardoor onze geestelijke weerbaarheid flink op de proef werd gesteld. Zo overwoog ik zelf na de tweede drop serieus om maar definitief te stopen met cricket, ware het niet dat Wally mij met een vaderlijk advies op andere gedachten wist te brengen, waarbij hij overtuigend verwees naar andere primaire menselijke bezigheden waar je immers ook niet zo maar mee ophoudt. Daar heb je nog eens wat aan, aan dat soort adviezen.

Raimond v.d. Berg van Saparoea verraste vriend en vijand met adembenemend goed bowlen wat hem 3 voor 11 opleverde in 4 overs, en ook Faruk toonde all round capaciteiten met 1 voor 13 in 3, waaronder het belangrijke wicket van Johan die zich net lekker had ingespeeld. De wedstrijd leek weer te kantelen, maar Uday en vooral Yuvan wisten het tij te keren, de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en de bordjes te verhangen, waardoor wij alsnog in het Oostelijke stof beten.

Na afloop hield skipper Johan Vriezen van de Hengelo een voor zijn doen ongebruikelijk lange toespraak waarin hij moest toegeven dan vrijwel alle attributen die nodig waren voor de ceremonie ontbraken, behalve de legendarische jeneverkruik, die echter leeg was. Snel werd nog een onherstelbaar beschadigd cricketbat uit de vuilnisbak gevist dat hij overhandigde aan Raimond vanwege zijn opmerkelijke bowlingprestatie. Na zoveel improvisatie zag ik mijn kans schoon om toch nog wat ordentelijke prijzen uit te delen aan de echte men of the match, te weten umpire Robert en natuurlijk Yuvan, die niet alleen met het bat succesvol was geweest maar ook nog eens 1 voor 1 in 3 had gebowled, een vangetje had gepakt en bovendien, als enige Hengelo bowler geen enkele wide had geproduceerd. Zij ontvingen daarvoor de enige echte Centenary Medal van de Amsterdamsche Cricket Club, waarvan akte. Daarna gingen we aan de voortreffelijke Indiase maaltijd, gezeten aan de ronde bartafeltjes die afkomstig bleken van IJsclub Enschede. Zo werd weer eens bevestigd dat schaatsen in de winter en cricket in de zomer eigenlijk de ideale combinatie is. Terwijl de duisternis viel aanvaardden we alle 22 de terugtocht, sommigen naar het oosten reizend maar de meesten toch naar het westen. De weg terug ging veel sneller wat mij betreft, want het was inmiddels ruim na zeven uur en dan mag je lekker hard rijden op die snelwegen. Kortom: ik zie alweer uit naar de volgende ontmoeting in het Oosten des lands. 

Fotoserie 20210828  HENGELO - SGS  Foto's Noorhoff en Corry Lameris
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 27 augustus 2021 : Hercules - SGS  verloren door SGS 145 v8 - 115 a.o.

Op een dag die qua weer zeer wisselvallig kon worden genoemd wist captain Erik de Jonge van Hercules de toss te winnen van Amin Kasam en verkoos te gaan batten. Gezien zijn batting line-up een logische en verstandige keuze.

Maar nadat de openers Noud Bosboom (in de eerste over clean bowled door Jan-Willem Heshusius, die vandaag met een toverbal bowlde) en Rik Snooij (in de vierde over clean bowled door David Wilson) het strijdperk hadden verlaten, was eigenlijk de enige rots in de branding Ferdinand Smit. Hij was voor het eerst sinds lange tijd weer te bewonderen op een cricketveld en had daarvoor voor aanvang van de wedstrijd al een shirt met Welcome back in ontvangst mogen nemen. De big guns Erik de Jonge (0) en Deepak Sharma (0) werden door J.W. vakkundig weggetoverd: beiden gebowld in de 6e en 7e over. Hercules toen op 16 v 4. Ganish C. maakte er nog 11 alvorens LBW te worden gegeven op bowlen van Farouk Ayube. En toek kwam Sudhir Lavania: met gedegen batten en af en toe een wilde zwaai wist hij met Ferdinand Smit een partnership te bouwen van 89 runs. Sudhir strandde met 37 runs achter zijn naam toen hij werd gevangen door Sonny Jogia op bowlen van Amin. Ferdinand ging met 51 runs achter zijn naam retired maar kwam niet meer terug. Met kleine bijdragen van Bauke Jansen (5*), Aad de Neef (2) en Ad de Vries (1*) wist Hercules het totaal op 145 v 8 te krijgen.

De bowlingcijfers van SGS (voor zover ter zake dienende): J.W. Heshusius 7 overs, 1 maiden en 19 v 3; David Wilson 7 overs en 30 v 1; Amin Kasam 5 overs, 1 maiden en 29 v 1; Farouk Ayube 5 overs en 25 v 1.

De lunch bij Hercules was uitermate goed verzorgd: heerlijke broodjes met luxe beleg. Emiel Smit is het nog niet verleerd om als goed gastheer ervoor te zorgen, dat de klant zich bij hem koning voelt. Dat is na de wedstrijd nog eens bevestigd, overigens (zie onderstaande).

De battingorder was gemaakt en we konden aan de slag. David Wilson en Manish Moorjani zorgden voor een goede basis door 12 overs te blijven staan. Toen viel het doek voor David (28), die werd gebowld door Bauke Jansen op een stand van 53. Op 54 viel het wicket van Johan Vriezen (0), die achter het wicket werd gevangen door Donald Noorhoff op bowlen van Ad de Vries. Doednath Awadhpersad ging run out (&) nadat hij was vergeten, dat je ook no kunt zeggen tegen een run. De direct hit die volgde maakte hem daar wel weer bewust van… Hans Noorhoff (3) werd gevangen na een slag aan off, wat op zich natuurlijk al bijzonder is. Sonny Jogia (22) was goed bezig maar ook niet bestand tegen de goed op dreef zijnde Ad de Vries, die hem clean bowlde. Ondergetekende (0) voerde een defensive shot op bowlen van Bauke niet naar behoren uit en de bal belandde in de wachtende handen van Ad de Vries. Junior James (1) ging LBW. Farouk Ayube (4) c & b door Erik de Jonge en Amin gebowld door Ad de Vries. J.W. bleef met 1 not out. SGS 115 a.o.

Bowlingcijfers Hercules (voor zover relevant): B. Jansen 7 overs en 24 v 4; A. de Vries 6.5 overs en 18 v 4 en E. de Jonge 3 overs, 1 maiden en 7 voor 1.

In zijn speech gaf captain Amin aan, dat er in zijn ogen zeer goed was gespeeld door met name Ferdinand Smit, die met uitstekend batten had laten zien hoe een innings met geduldig en verstandig batten kan worden opgebouwd. Daarbij had ook Sudhir Lavania aangetoond, dat wij ook met zijn vaardigheden als batsman rekening moeten (gaan) houden. Het bowlen van zowel Bauke Jansen als Ad de Vries was indrukwekkend geweest en aan laatstgenoemde werd dan ook het Man of the match-shirt Hercules-SGS uitgereikt. Welverdiend! Ferdinand Smit sprak namens Hercules een dankwoord aan SGS, waarna wij door zijn broer Emiel werden verrast met een keur aan warme hapjes en tenslotte ook nog een hele maaltijd, die over was gebleven van een ander evenement in het clubhuis.

Voor sommigen van ons werd het een echt latertje want de nazit was supergezellig. Ik werd om 1 uur ’s nachts thuis afgeleverd, om u een idee te geven...

Hercules bedankt voor de geweldige dag en avond en we komen het graag nog een keer overdoen in 2022.

Theo Straten

Fotoserie 20210827  Hercules - SGS  Foto's Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 25-08-2021 : SGS  Asian - SGS Nederland   gewonnen door SGS  207 v9 - 208 v1 (26-08-2021)

De strijd gaat over drie wedstrijden. En SGS stond 2-0 achter. De captains hadden de avond voor de wedstrijd telefonisch contact en het was duidelijk: Amin wilde niet tossen en telefonisch overeenkomen, dat Asian als eerste zou batten. Voor mij als captain van SGS wel een mooie non-toss want ook ik wilde wel eens chasen. En ik had een nieuwe troef in mijn team in de persoon van Stephen Osborne, een speler van CCG (Groenendaal) die ik er goed bij kon hebben.

Asian XI startte prima met Saleem Mohammad en Mohammed Nazim. Saleem ging met een score van 42 mooi gevangen door Roelof Balk. Mohammed ging na 20 retired. Deepak Sharma maakte zijn bijna regulier te noemen 50 retired* vrij snel en Vic Gopani van MOP voegde er vrij snel ook nog 34 aan toe. Toen werd hij echter prachtig gevangen door Pieter van der Hammen op point. Manish Moorjani werd na 12 runs schitterend uitgevangen door Stephen Osborne op deep mid-wicket. Rishab Moorjani (zoon van Manish en aanstormend talent) maakte er 3 en werd daarna op fabuleuze wijze met één hand gevangen door Bas Wijffelaars. Junior James een duck. Onze Amsterdamse Chris Gayle kwam dus niet tot scoren. Harkisoen verraste vriend en vijand met 9 runs waaronder een geweldige boundary. Sudhir Lavania maakte er nog 13 bij, alvorens gebowld te gaan door Stephen in de laatste over. Amin Kasam had een scoring rate van 100 door er op de laatste bal van de innings nog 1 te maken. Asian 207 voor 9.
De bowlingcijfers van SGS (voor zover relevant): S. Osborne: 1 voor 28 in 6; J.W. Heshusius 1 voor 30 in 7; D. Awadhpersad 1 voor 30 in 6; W. Prescod 3 voor 29 in 8; en M. de Rooij 1 voor 41 in 6.

De lunch van Kampong was als altijd top. Alhoewel was opgevallen dat er geen verschil was tussen de vegetarische- en de kiploempia’s. Het was allemaal vegetarisch… Kleinigheidje, Roelof. Houd je altijd.  

Skipper Theo van SGS had nagedacht. 207 in 40… Hoe pak je dat aan? De kanonnen dan maar vooraan. En daarna? De reservekanonnen. De rugdekking. Zo doen we het. Roelof Balk en Erik de Jonge als eersten naar het front. En wat gebeurde? De captain van Asian Amin raakte direct in paniek. In plaats van #1 te laten bowlen kwamen #2 en #3. Dat pakte niet helemaal uit zoals door Amin gehoopt: zowel Erik als Roelof (nu openingsmaatjes in plaats van openingspaar) konden met respectievelijk 50* en 54* van hun welverdiende rust genieten. De vervangers Bas Wijffelaars en Doednath Awadhpersad gingen echter onvervaard door op de ingeslagen weg. Bas werd nog uitgevangen door Saleem maar zijn vervanger Stephen maakte geen fout meer waardoor deze wedstrijd met 208 voor 1 (! Auw) werd gewonnen door SGS in de 37e over.
Bowlingcijfers Asian (voor zover relevant): ehmmm… F. Ayube: 1 voor 21 in 3.1. 208 voor 1… Pffff…

Amin gaf aan vandaag van SGS een lesje cricket te hebben gekregen (ja, echt!) en prees het geweldige batten van SGS. Als Man of the match werd Erik de Jonge benoemd (voor mij nog steeds een bowlertje maar ik begrijp de keuze vandaag dan weer wel, enigszins) en Roelof Balk werd runner-up.

De nazit bij Kampong was als altijd gezellig maar een vestje of jas was helaas geen overbodige luxe.

Donald Noorhoff: voor het gehele seizoen… Dankjewel voor alle inspanningen qua scoreboeken; fotografie; je aanwezigheid en alles wat je daarnaast nog voor ons doet. Echt geweldig en ons SGS-petje af daarvoor! En ook broer Hans: meer op de achtergrond maar wat jij voor ons doet en regelt… Het is geregistreerd en het wordt SUPER gewaardeerd!

We zien jullie allemaal graag terug in 2022 tijdens de volgende editie.
De beide captains, Amin en Theo.

Fotoserie 20210825  SGS Asian - SGS Nederland   Gecombineerde serie Duco Ohm en Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 20-08-2021 : SGS Lions - SGS Tigers  gewonnen door SGS Lions 169 v 8 – 168 v 6  (23-08-2021)

De wilde dieren werden voor de tweede maal losgelaten in de arena en ditmaal was Nijmegen het toneel. Een speciale dag voor de Tigers-captain, die, zo werd hem verzekerd, niets hoefde te doen op zijn zestigste verjaardag. Soi. Done deal. En dan gebeuren er dingen op zo’n dag… Allereerst natuurlijk het cricket. Toss? Neen, mijn Pakistaanse broer doet daar niet aan. Gaan jullie maar batten. Want zij willen chasen. Logisch. Okay. Wij batten.

Ditmaal een nieuwe tijger in de gelederen, dus dan ook maar gelijk voor de leeuwen geworpen: Roelof Balk. ACC in hart en nieren en dezelfde clubkleuren als die van de captain dus die had het volste vertrouwen. Hij beschaamde het niet en kwam met 14 runs naar de kant. Zijn partner Johan Vriezen deed het net even beter maar verkeek zich op een bal op de palen: 31 runs. Derk van Maanen maakte er 5 maar Sony Jogia ging ervoor en bleef met 34 not out. Imran Haider had zijn dag niet en kon na 7 weer gaan zitten. Datzelfde gold voor Mohammed Nazim met 8 runs. Walter Prescod verplaatste heel veel lucht in de eerste overs maar liet zien hem ook nog aardig te kunnen raken (2 x4 en 1 x 6) en ging met 19 not out. Tigers 168 voor 6.

De bowlingcijfers van de Lions: Ad de Vries 8 overs, 1 maiden, 1 voor 23; Junior James 3 overs 0 voor 23; Amin Kasam 8 overs, 1 maiden, 2 voor 32; Erik de Jonge (bowlertje!) 8 overs, geen maidens, 36 runs tegen waarvan maar liefst 8 wides (!)---grapje Erik…; Manish Moorjani 2 overs, geen maidens maar wel 1 voor 4 (kijk hier eens naar, Erik, bowlertje… voorbeeld???); Farouk Ayube 6 overs, geen maidens, 1 voor 36. Deepak Sharma is bezig aan zijn come back: nog geen wickets maar nu al bijna betere cijfers dan Erik de Bowler qua runrate: 0 voor 5 in 1. Blijf eraan werken, Deepak.

De lunch van Quick liet niets te wensen over. Meloen, broodjes, salades en kroketten: prima verzorgd.  Waarvoor onze hartelijke dank.

De Lions aan bat. De opening begon redelijk voor beiden. On target. Het eerste wicket viel op 39 na 10 overs. Deo Misier gaf zich over en werd gevangen door Debbie Kooij (Dreis). En daarna hadden de Tigers geen echte wapens tegen het batting geweld van de lions, die vervolgens hebben besloten twee batsmen retired te laten gaan om ook de anderen nog een kans te geven: Erik de Jonge met 36 (eigenlijk meer een bowler) en Bas Wijffelaars met 25 verlieten vroegtijdig het strijdperk en maakten plaats voor Hans Noordhoff die c & b ging door Doednath Awadhpersad met 5 runs; Sudhir Lavania onderging hetzelfde lot maar dan stumped (5) op bowlen van Chris van Weel, die kort daarna ook Farouk Ayube door een c & b (0) wist te verschalken. Op 161 werd het achtste wicket genomen: the lion king himself werd gevangen door Chris van Weel himself. Ad de Vries hoefde daarna als incoming batsman alleen maar toe te zien hoe Junior het koelbloedig afmaakte. Ditmaal Lions.

Nog even voor de liefhebbers: Theo Burki 6 overs, 1 maiden, 16 runs (top Theo!); Mans de Rooij 6 overs, 1 voor 33; Imran Haider (niet zijn dag) 3 overs 0 voor 22; Walter Prescod 4 overs 1 voor 16; Roelof Balk (meer een wicketkeeper maar nog steeds een BIO – Bowler In Opleiding) 2 overs 0 voor 22; Mohammed Nazim 3 overs 0 voor 16; Chris van Weel 7 overs, 1 maiden, 2 voor 34 en tenslotte: Doednath Awadhpersad 6 overs, 3 maidens (!) 2 voor 9. Waarom heb jij niet meer gebowld? Tigers captain niet bij de les…

Wat na afloop van deze wedstrijd is gebeurd is ongeëvenaard. Ik heb best wel leuke en mooie verjaardagvieringen mee mogen maken maar deze heeft alles overtroffen: bijna iedereen die mij na aan het hart staat was aanwezig en nam ook actief deel aan de viering. Er was met name door het team BBQ (Manish Moorjani, Imran Haider en de chef David Mearns --- Pumpkin) een geweldige job gedaan want iedereen heeft genoten van jullie kookkunsten. Complimenten en DANK!

Quick 1888 intermezzo.
Maar wat ik daarnaast hogelijk heb gewaardeerd was de aanwezigheid van zoveel Quickers, die middels een presentatie hebben laten zien wat ik voor hun tot nu toe heb betekend. Dank jullie allemaal voor het ophalen van die herinneringen aan Engeland, Malta, Luxemburg, Wenen etc. etc. Het heeft mij erg goed gedaan, dat deze presentatie door Chris van Weel is gedaan. Chapeau!
Maar ik wil ook een paar mensen, wiens aanwezigheid ik bijzonder op prijs heb gesteld maar tijdens de hectiek ben vergeten, hartelijk danken:
Victor Dreis, met wie ik de lagere school heb doorlopen en waarmee ik sindsdien al cricket heb gespeeld (je had inderdaad ook een flesje verdiend maar dat regel ik nog wel); Joep Meijsen, mede bestuurslid (ook nog een flesje tegoed, dus); spelers van het eerste en tweede die aanwezig waren: nog een biertje tegoed.
Jullie hebben mijn 60e verjaardag in ieder geval onvergetelijk gemaakt! Dank daarvoor.
Einde intermezzo.

Na afloop van de wedstrijd was er een uitgebreide presentatie, waarin de beide captains presentjes hebben uitgereikt aan ik weet niet meer hoeveel mensen maar het waren er veel. De gemaakte foto’s zullen daarvan getuigen. De BBQ (ja met hoofdletters) was geweldig en er was na afloop zoveel over (dus niemand is tekort gekomen) dat er zeker vijftien gezinnen nog twee dagen van konden eten. Dan heb je het qua inkoop in ieder geval niet onderschat.

Kortom: de stand Lions vs Tigers is door deze wedstrijd gelijk getrokken:
1-1. Want ik heb veel cadeaus gekregen maar de wedstrijd: die krijg je van Amin never-ever cadeau. De derde wedstrijd staat gepland op vrijdag 3 september 2021, aanvang 13.00 uur. Strijdperk: Kampong Utrecht.  
Dat is een hele bijzondere: de Lideke Memorial Lions vs Tigers Cup 2021. Zij heeft ons jaren begeleid tijdens onze wedstrijden en het is nu tijd om haar, helaas, postuum te bedanken voor al haar inspanningen.
Als je niet speelt maar haar toch wilt eren en in ere wilt houden voor alles wat zij voor SGS en de Lions vs Tigers heeft betekend: je bent van harte uitgenodigd om dit mee te maken.

Tiger Theo & The Lion King.

Fotoserie 20210820  SGS Lions-SGS Tigers   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 18-08-2021 : SGS Oost – SGS West  gewonnen door SGS West 165 v 9 – 168 v 4  (19-08-2021)

In een wedstrijd die werd gespeeld na liefst negen afzeggingen en Amin Kasam die zijn magie weer eens had gebruikt voor aanvulling van spelers vanuit alle delen van het land, waarna hijzelf als captain uit de bus kwam voor West en Saleem Mohammad als die voor Oost, werd op Kampong begonnen met 11-11. Amin was, na ampele overwegingen van zijn kant, bereid niet te tossen en Oost te laten batten.

Zoals ook in voorgaande wedstrijden was eerst batten met name voor het openingspaar lastig. Derk van Maanen verkeek zich volledig op een rechte bal van Farouk Ayube en mocht na 1 run het paviljoen weer opzoeken. Doednath Awadhpersad deed als #1 betere zaken en werd na 31 runs gevangen voor Hans Noorhoff. Bijai Jawalapersad werd gevangen door Amin op bowlen van Junior James na 7 te hebben gescoord. Bas Wijffelaars was echt lekker bezig vandaag maar strandde op 23 runs toen hij werd gevangen door de wk Donald Noorhoff. Erik de Jonge batte gedegen maar was te langzaam en ging run out met 35. Datzelfde gold voor Saleem, die met 18 runs weer kon gaan zitten. Raimond van den Berg van Saparoea scoorde er 3 en werd gevangen door Manish Moorjani. Met kleine scores van Theo Straten 6* en Mans de Rooij 5 kwam het totaal op 168 v 9.

Dankzij een perfect bijgehouden score: M. Nazim 1 v 33 in 7; S. Lavania 2 v 29 in 8. J. James 2 v 14 in 6; F. Ayube 1 v 45 in 8; M. Moorjani 1 v 16 in 8; D. Sharma 0 v6 in 1 en H. Kasam 0 v 15 in 2.

De lunch van Floris Jansen was zoals wij die van hem gewend zijn: voortreffelijk! Alles was aanwezig om iedereen voldaan te doen voelen. En zo geschiedde… Waarvoor dank, Floris!

SGS West begon furieus: 14 runs in over #1. Mans was even van slag, helaas… Deepak echter niet. Mohammed Nazim als batsman #2 had er niet zoveel plezier aan vandaag en ging gebowld door Doednath na het scoren van 1 run. Manish Moorjani nam het over en klapte in no time met harde slagen 47 runs bij elkaar (waaronder 4 x 4 en 3 x 6). Twee ballen verdwenen over de hekken van het bedrijf. Gone 4ever??? Jaap Mulder maakte 1 run maar kwam helaas tekort bij zijn poging tot een andere run. Sudhir Lavania stond ze lekker te raken maar werd (in zijn visie onterecht) LBW gegeven. Op bowlen van Bijai. Diens LBW-appeals zijn altijd uit, Sudhir: wen er maar aan. Hans Gerson liet zien het nog altijd te kunnen en scoorde 38* met 5 x 4. How’s that?

Nog even de cijfers: M. de Rooij 0 v 18 in 1.1; S. Mohammad 0 v 20 in 7; D. Awadhdpersad 1 v 36 in 6; J. Vogelaar 0 v 27 in 2; R. v.d. Berg van Saparoea 1 v 23 in 6; E. de Jonge 0 v 26 in 6; D. Kalloe 0 v 9 in 2 en B.J. Jawlapersad 1 v 8 in 3.

De nazit bij Kampong was als altijd voortreffelijk! Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd tussen de Tigers en de Lions in Nijmegen komende vrijdag en sommigen zullen begrijpen waarom. Niet begrepen?
Join the party on Friday from 1 pm onwards… till late… very late…

Theo Straten.

Fotoserie 20210818  SGS Oost - SGS West   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 13-08-2021 : SGS-Kampong - gewonnen door SGS 177 v 8 - 175 a.o. (14-08-2021)  

De weersvoorspelling voor de wedstrijddag bleek mooier dan de realiteit maar de 21 graden waarin gespeeld kon worden was aangenaam. Captain Guido Cramer liet Manish Moorjani weten dat hij er geen problemen mee had de toss te laten voor wat hij was en dat SGS wel mocht gaan batten.

Het spits werd afgebeten door Johan Vriezen en Klaus de Rijk en dat pakte niet echt goed uit. Op 6 runs waren wij deze twee wickets al kwijt en zagen wij, dat het graswicket vandaag veel te bieden had voor de bowlers maar dat het low en slow zeker niet in het voordeel van de batsmen was. Manish kwam als nummer drie en liet met verstandig batten zien, dat er toch wel mogelijkheden waren om te scoren. Na 39 runs werd hij echter verschalkt en ging gebowld door A. Sharma (de zoon van Deepak). Erik de Jonge (3 runs) pakte een full toss van Cook op het kantje en ging via zijn helm achter het wicket gevangen door Derk van Maanen. Deepak Sharma kon vandaag niet anders dan met singles en tweetjes 11 runs bij elkaar sprokkelen waarna hij werd gevangen op bowlen van Radj. Anjana Kadirapullige liet zien ook op gras uit de voeten te kunnen en scoorde een degelijke 28. Theo Straten (3 runs) sloeg de bal zijn eigen wicket in. Daarna nam Doednath Awadhpersad het over en dat ging aanzienlijk beter: hij bleef met 32 not out. Bas Wijffelaars (1 run) ging ongelukkig run out. Ad de Vries (7 not out) maakte de innings daarna kundig af: SGS 177 voor 8 na 40 overs.
Bij de bowlers van Kampong waren de volgende cijfers opmerkelijk: Abbinav 1 v 8 in 4; Cook 1 v 19 in 5; Sharma 1 v 12 in 4 en Radj 2 v 5 in 4.

De lunch van Floris Jansen was wederom voortreffelijk en uitermate gevarieerd. Hoe hij het voor elkaar krijgt ons telkens iets anders voor te schotelen en het allemaal zo lekker te maken dat alles volledig wordt opgemaakt, is mij een raadsel. Chapeau!

De innings van Kampong begon eigenlijk gelijk aan die van ons: Boshuis en Cramer konden met respectievelijk 1 en 0 runs het paviljoen opzoeken. Sharma en Pearce lieten echter zien dat het ook anders kon: Sharma retired met 51 runs achter zijn naam (wij zouden hem later nog terugzien) en Pearce ging op 37 gevangen. Toen werd al duidelijk, dat het voor beide partijen zeker geen walkover zou worden. Met enige regelmaat bleven de wickets echter vallen: Derk van Maanen werd gebowld en liep vol ongeloof naar de kant maar het was toch echt zo: Ad de Vries had de top van de off-stump geraakt. Cook liet zien nog te kunnen batten en werd na 19 runs gebowld door Manish. Na wat kleine bijdragen kwam Kampong op 146 voor 10, waarna Sharma terugkwam. En toen ontspon zich de strijd waar iedereen op had gehoopt. Goed bowlen en batten en nadenken over field placing. Sharma en Radj bleken in staat waar nodig singles en tweetjes te pakken, waarna captain Manish koos voor de “dood of de gladiolen”-tactiek en de boundaries ongedekt te laten. Dat werkte want Sharma probeerde er één over het hoofd te slaan maar de inmiddels ingekomen Erik de Jonge liet zich deze kans niet ontnemen hield de vang vast. Kampong all out voor 175. Een ware thriller…
Vermeldenswaard zijn de bowlingcijfers van Manish Moorjani 4 v 27 in 8 (2 maidens); Doednath Awadhpersad 4 v 24 in 8; Ad de Vries 1 v 34 in 8 en Anjana Kadirapilluge 1 v 26 in 4.2. Ook dat Donald Noorhoff achter de palen weer twee wickets verschalkte.

Na afloop had Manish voor de Man of the match (A. Sharma van Kampong) een speciaal shirt dat met gepaste trots in ontvangst werd genomen. Er werd door Manish een SGS-cap uitgereikt aan Radj, die zowel met bal als bat de waarde voor zijn team had bewezen. En tenslotte ging er ook een cap naar captain Guido Cramer, die vervolgens SGS bedankte voor de geweldige dag.

Het was nog lang gezellig op het terras en de geserveerde hapjes vonden gretig aftrek. Kampong: wederom bedankt voor de geweldige gastvrijheid en het spelen op jullie fantastische accommodatie. Tot volgend jaar! /p

Theo Straten.

Fotoserie 20210814  Kampong - SGS   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

 

Verslag 06-08-2021 : Eastern Challengers - SGS   174 v.8 - 175 v.9   (10-08-2021)

Ondanks enige regen in het vooruitzicht waren de captains al snel overeengekomen om 40 overs te gaan spelen. Afgesproken werd dat het team van Eastern Challengers zou beginnen met batten.

Op een stand van 26 voor 2 en 8 overs kwam Anjana Kadirapullige (50 retired) in en zorgde er samen met Johan Vriezen (14 runs), Deo Misier (20 runs) en Theo Straten (23 runs) dat de runs versnelde. Ook Hans Noorhoff kwam in de dubbele cijfers met 13 runs retired hurt. Het totaal kwam uit op 174 voor 7 voor Eastern Challengers.

Onder de bowlers van SGS waren de wickets goed verdeeld: Doednath Awadhpersad 1 voor 28 in 6, Jaap Vogelaar 2 voor 23 in 7, Danny Godfrey 1 voor 30 in 8, Erik de Jonge 2 voor 36 in 8 en Junior James 1 voor 23 in 7. Vangen werden genomen door Bas Wijffelaars en Danny Godfrey.

De tweede inning begon eigenlijk voor beide teams goed. De strakke bowling van Jan Willem Heshusius 4 voor 20 in 8, Walter Prescod 1 voor 27 in 8 en Anjana Kadirapullige 3 voor 22 in 8 zorgde ervoor dat het team van SGS gedurende een lange periode onder de duim kon worden gehouden. Junior James die met 21 runs goed batten liet zien koos ervoor om met een totaal van 21 runs retired out te gaan. Erik de Jonge werkte rustig naar zijn 51 retired. Verder kwam Bas Wijffelaars met 11 runs in de dubbele cijfers. Vanaf batsmen nummer 6 vielen de wickets erg snel en had theoretisch het team van SGS niet veel kans om nog te winnen. Op een totale stand van 130 voor 9 in 32 overs kon Erik de Jonge echter zijn battinginning continueren. Met harde uithalen zorgde dit voor een totale ommekeer van de wedstrijd in het voordeel van SGS. Door goed substituut runnen van Farouk Ayube voor Jaap Vogelaar (2 n.o.) zorgden ze er met zijn drieën voor dat Erik aan bat bleef en Erik kon in totaal nog 41 runs toevoegen aan zijn totaal en kwam uit op 92 runs n.o). Met een totaal 175 runs versloeg SGS het team van Eastern Challengers in de 39ste over.

Vangen in het team van Eastern Challengers werden genomen door Donald Noorhoff (3) en Deo Misier (1).

Onder het genot van een drankje werd op het hoofdveld nog de wedstrijd tussen de Zamigo’s en een team van Kampong gespeeld. Ook konden spelers nog de heerlijke lasagne van Floris nuttigen.

Bas Wijffelaars

Fotoserie 20210806  Eastern Challengers - SGS   Foto's Gecombineerde serie Duco Ohm en Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 04-08-2021 : Asian XI - SGS - Verloren door SGS  172 v.4 - 175 v.3  (05-08-2021)

Vandaag de tweede wedstrijd tussen SGS-Asin XI. Captains Theo Straten en Manish Moorjani hadden aan het begin de beschikking over twaalf en elf fitte spelers. Aan het einde helaas niet meer…

Na een toss die nooit plaatsvond gaf Manish aan de SGS wel eerst mocht batten, hetgeen Theo graag accepteerde.
Helaas was de opening door Johan Vriezen en Hassan Mukadam niet helemaal wat Theo zich ervan had voorgesteld. Johan met 13 en Hassan met 1 waren op 19 al uit. Erik de Jonge bracht op nummer 3 rust in de wedstrijd. Naar de smaak van sommigen wellicht iets teveel maar hij wist met technisch perfect batten wel zijn 50 retired* te bereiken. Peter van Giezen liet zien dat je het beste met een 6 off the mark kunt gaan en maakte er 13. Danny Godfrey speelde als altijd verstandig en pikte zijn 18 runs mee waarna hij achter het wicket werd gevangen door Donald Noorhoff. Captain Theo en Jan-Willem Heshusius bouwden daarna een partnership maar door een gebrek aan communicatie tussen beiden besloot Jan-Willem Walter Prescod een kans te geven om te batten. Walter maakte er 3 en Theo eindigde op 38*.
Bowlingcijfers Asian: S. Lavania 5 overs 2 maidens 0-5 (3 wides: foei Sudhir!) M. Nazim 4 overs 2 maidens en 2 v 13 (chapeau!). H. Kasam 8 overs 1 v 36. Junior James 8 overs 1 v 34.

Na de welkome lunch was het de beurt aan Asian. Deo Misier en Saleem Mohammad mochten openen. Saleem was vandaag de bunny van JW, die hem cleande op 0. Deo daarentegen was niet voornemens zich te laten bowlen vandaag en liet met schitterende, voor hem bekende slagen, zien dat een bat in de handen van een ervaren batsman, runs opleveren. In zijn geval 43 waarna hij werd gevangen door Dirk Coster. Hetzelfde lot onderging overigens Deepak Sharma, nadat hij 9 runs had gescoord. Imran Haider scoorde op zijn eigen manier (en dat is hoog, hard en ver) in no time 52*. Hij schijnt een ongekend gemiddelde te hebben bij SGS dit jaar. Manish Moorjani met 32* en Sudhir Lavania maakten de pot in de 29e over uit.

Helaas heeft SGS tijdens de wedstrijd Peter van Giezen (vinger uit de kom) en Chris van Weel als medisch begeleider zien uitvallen. Peter mag vijf weken niet meer spelen. Maar hij kan nog wel umpiren want zijn wijsvinger is nog intact. We zien hem graag weer terug bij de komende wedstrijden.
Bowlingcijfers SGS: JW Heshusius 7 overs 1 v 28. M. de Rooij 6.1 overs 1 v 26. D. Godfrey 4 overs 1 v 28. Na afloop had Imran Haider voor ons allemaal nog een home made meal geprepareerd waarvoor genoeg belangstelling bleek te zijn.

De captains van vandaag hebben afgesproken om de laatste wedstrijd spannend te maken. Hoe? DAAROVER LATER MEER.Theo Straten.

Fotoserie 20210804  Asian XI - SGS   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 30-07-2021 : ACC - SGS - gewonnen door SGS  161 v.5 - 104 v.7  (01-08-2021)

Eindelijk weer eens een wedstrijd op ACC. De route langs die Amstel, met zijn geweldig mooie huizen, nodigt uit om een leuke cricketwedstrijd tegen onze ACC vrienden te spelen. Het initiatief van Roelof Balk verdient daarom alle lof. Zijn openingswoord dat ACC zijn 100-ste verjaardag beslist niet wilde vieren zonder een wedstrijd tegen SGS vond waardering.

De wedstrijd zelf had twee gezichten. Aan de ene kant een opgewonden ACC site die een paar spelers had opgesteld met wel veel ervaring maar die een paar jaar niet hadden gecricket. Anderzijds de gedachte van ACC dat een wat ouder team van SGS wel te verslaan was.

Wie de toss heeft gewonnen staat niet vermeld, maar SGS batte als eerste. De voorspelde regen kwam zeker naar beneden, beïnvloede de wedstrijd tot op zekere hoogte, maar de runs kwamen vlot.
Doednath Awadhpersad 13, Erik de Jonge 24, Bas Wijffelaars 21, Anjana Kadirapoullige 10 (wat een prachtige naam heeft hij toch) en Sudhir Lavania 10 met de hulp van Mr. Extra bracht ons totaal op 161 in de door de regen afgesproken 30 overs.
Bowling van ACC: van Boeschoten 2 voor 7 in 7, M.Pepler 2 voor 28 in 6 en coach/speler Steven Lubbers 1 voor 11 in 3 en captain Roelof Balk 0 voor 23 in 2 hetgeen een bevestiging is dat zijn batten en keepen bij hem wellicht de voorkeur heeft.

Het weer, de lonkende BBQ en het goede veldwerk van SGS beïnvloede de ACC innings duidelijk. Na 30 overs strandde het totaal van onze voortreffelijke gastheer uiteindelijk op 104, voorwaar een voortreffelijke prestatie.
Bowling SGS: Sudhir Lavania 1 voor 7 in 4 met zijn totaal onbespeelbare outswingers, Jan Willem Heshusius 2 voor 8 in 6, Manish Moorjani 1 voor 14 in 4 en Amin Kasam een onbespeelbare 2 voor 22 in 4.  Anjana Kadirappulige wierp als 3e bowler zijn geweldige swing en kwam uit op 0 voor 23 in 5. Last but not least bowlde Erik de Jonge, toen het geen kwaad meer kon, zijn over en veroverde met 1 voor 7 zijn wicket. Beetje plagen mag toch ook, nietwaar Erik?  Donald Noorhoff keepte weer uitstekend en maakte twee slachtoffers!
BBQ na met een speech van Roelof Balk beëïndigde deze prima cricketdag.

Wij hopen volgend jaar de mooie route naar ACC een vervolg te kunnen geven.
Jan Willem Heshusius.

Fotoserie 20210730  ACC - SGS   Foto's samengestelde serie van Duco Ohm en Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 23-07-2021 : SGS verslaat de Zamigo’s:  291/2 (!) – 280/6 in een 35 over wedstrijd op Kampong  (24-07-2021)

SGS mocht gaan batten op het graswicket van Kampong, prima voorbereid door o.a. Marc Koch. Dat deze Marc toen mocht openen berust op een toeval.

Nog nooit in onze SGS geschiedenis werd een openingsstand van 189 runs op het bord gezet toen pas het eerste wicket viel ! Eerder genoemde Marc moest helaas afhaken met een toch wel ernstige enkelblessure maar bracht wel eerst 18 ret. in de boeken (2x4).
Het grote werk kwam van Manish Moorjani (83 12x4) en Imran Haider die een kansloze century scoorde eer hij met 123 runs (20x4 2x6)  gebowld werd. Dat was genieten en ik had medelijden met de Zamigo’s die ballenjongens werden….. maar hun wraak zou later zoet zijn.
Anjana Kadirapullige bracht nog 26 no (4x4) op het bord en met een gigantische score van 291/2 werd de heerlijke lunch van Floris genuttigd.
Bowlingcijfers vermeld ik niet : de mannen deden hun best maar wat onze SGS'ers van Quick lieten zien was indrukwekkend.

Ik dacht een saaie tweede innings te zien maar oh wat kwam ik bedrogen uit…..
Maarten Zwinkels had andere plannen en scoorde er driftige op los totdat hij op het eigen bowlen door Manish gevangen werd. De century werd hem onthouden. Zijn snelle 99 bevatte 10x4 en 5x6. Over 3 jaar kan hij bij ons ingelijfd worden !

160/2 na 20 overs gaf de Zamigo’s nog uitzicht op een overwinning. Ook N. ter Marsch (zoon van een SGS-er) met een fraaie 42 (5x4 1x6) en B. Steenhof een geweldige 81no (6x4) zetten de aanval verder in en zo zagen wij via 200/3 na 24 overs Amin met slimme boogjes en een goed uitgezet veld het onze vrienden moeilijk maken. Hij verschalkte een drietal batslieden en eindigde met 3-55. Danny Godfrey had iets minder geluk (2-30)  en Manish Moorjani 1-35. Allen drie in 7 overs. Dat bracht het totaal na 35 overs op 280 en resulteerde in een krappe overwinning in een wedstrijd van fantastisch batten.
Belangrijke vangen waren er ook: Manish 2 fraaie aan de boundery en ook 2 van Sonny Jogia.

Donald Noorhoff kwam scoren maar moest Marc Koch achter de palen vervangen – natuurlijk een slachtoffer (een stumping). Caroline Ohm werd gevraagd te scoren en werd na afloop met een fles rose beloond.

Natuurlijk had Amin weer een goede speech klaar en in zijn tas zaten nog enkele geschenken.

De derde innings werd denk ik door de Zamigo’s gewonnen. Het was gezellig op Kampong en dat er op gras gespeeld kon worden maakte de dag nog geslaagder.  Volgend jaar weer en eigenlijk is dit iets voor een revanche in het zelfde jaar.Toeschouwer 

Fotoserie 20210723  Zamigo's - SGS   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 21-07-2021 :  SGS Overijssel en Gelderland - SGS rest van Nederland op Kampong  (21-07-2021) 

De start van SGS Overijssel was uiterst rustig in deze 35 over wedstrijd getuige de 41 runs na 12 overs.

 Doednath 26 en Kalloe 20 versnelden wel maar het echte geweld kwam van Sharma 50 retired not out en Manish 40. Bas Wijffelaars 33 en Godfrey 23 brachten het uiteindelijke totaal op 222 voor 7, een hele kluif voor de rest van Nederland.
Salim pakte met 3 voor 24 de meeste wickets, gesteund door Jaap Vogelaar 2 voor 33, Raimond v.d.Berg 1 voor 30 en Jan Willem Heshusius 1 voor 22.

Dat die kluif te groot was bleek alras. Peter Peperkamp 24, Johan Vriezen 16 en Erik de Jonge 6, een schot vol op het juiste plekje schitterend gevangen door Mans de Rooij, en Derek van Maanen 28 scoorden te weinig. Alleen Raimond van de Berg heeft er dit seizoen goed kijk op met 52 retired not out.
De staart spartelde met Walter Prescod 29 not out en JWH 16 not out nog even tegen maar met 195 runs in de boeken waren de overs op.
Mans de Rooij 1 voor 57, Danny Godfrey 2 voor 21, Manish 1 voor 22 en Ad de Vries 1 voor 29 gesteund door het veld waren dit keer de sterksten.

Jan Willem Heshusius.

Fotoserie 20210721  SGS Overijssel en Gelderland - SGS rest van Nederland  Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 16-07-2021 : VOC 138/8 verslaat SGS 128/9  (17-07-2021)

Gelukkig konden we de traditionele wedstrijd tegen VOC weer spelen nadat we een jaar hadden overgeslagen. De gastvrijheid van VOC was direct bij aankomst zichtbaar door het uitdelen van haringen. Het was een mooie zomerse dag en we mochten op een snel veld met graswicket spelen.

VOC besloot na het winnen van de tos om eerst te gaan fielden. Leuk was dat bij het team van VOC veel getalenteerde jeugdspelers meespeelden. De fitheid van deze spelers was duidelijk zichtbaar in de rappe bowling en al snel vielen de wickets bij SGS. Na acht overs waren al vier wickets gevallen op een stand van slechts 44 runs. Pas bij batsmen nummer 10 toen Amin Kasam (27 runs n.o). in kwam lukte het SGS om het wicket te verdedigen en kon SGS in ieder geval de inning uit batten. Dubbele cijfers werden verder behaald door Bas Wijffelaars, 13 runs en Walter Prescod, 11 runs. Het totaal voor SGS kwam uit op 128 voor 9. VOC had daarmee zuinig gebowld, wickets waren genomen door Moiz 3 voor 7 in 4 overs en M. Huigen 3 voor 24 in vier overs.

De tweede inning begon voor SGS hoopvol doordat na vier overs al vier wickets waren gevallen op een stand van 7 runs. De jonge M. Heere stond prima te batten met ondersteuning van M. Huigen en gaf geen kansen weg door netjes de bal via de grond te spelen. Uiteindelijk ging M. Heere met 51 runs reitired. Met een totaal van 133 voor 7 versloeg VOC SGS in de 33e over. Dubbele cijfers waren er verder voor Rupesh 12 en C. Huijgen 10 n.o.. Wickets waren er voor Erik de Jonge 2 voor 13 in 7 overs en Amin Kasam 3 voor 24 in 6 overs.

De mooie cricketdag was na de gespeelde wedstrijd nog niet voorbij en werd voortgezet met een door VOC georganiseerde BBQ. Veel spelers bleven nog lang napraten onder het genot van een drankje en het eten. Het was een gezellige dag waarbij is afgesproken dat de wedstrijden tegen VOC ook de komende jaren gecontinueerd zullen worden.

Bas Wijffelaars

      

Fotoserie 20210716  VOC - SGS   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 14-07-2021 :  SGS Oost - SGS West gespeeld op Kampong  (15-07-2021) 

Oorspronkelijk stonden er voor deze wedstrijd 2 x 13 spelers opgesteld. Wat wij echter merken op dit moment is een vloedgolf aan afmeldingen, blessures en het niet af- of aanmelden bij de captain!!! Dat betekende dat SGS Oost met 12 spelers stond en SGS West met 9, een vervelende situatie. Uiteindelijk werd het 11 tegen 10 hetgeen te doen was.

SGS Oost verloor 2 wickets in de eerste 2 overs maar herstelde zich prima door middel van Marc Koch 26, Doednath een prima 50 retired not out en Salim die tot 36 runs kwam. Ook Mr. Wide met 45 ging zowat retired not out. Na de afgesproken 45 overs eindigde Oost op het prima totaal van 183 voor 7 met 2 run outs. Van de bowlers van West nam Raimond v.d.Berg 2 voor 24 in 7, Anil Jiawon 1 voor 37 in 5 en Jan Willem Heshusius 2 voor 29 in 7.

Na een prima lunch van Floris was West aan zet. Goed begin met een mooie innings van Raimond v. d. Berg van Saparoea 50 retired not out, Erik de Jonge 24 en wederom Mr. Extra 26. Verder wat kleinere bijdragen deed de innings na 35 overs eindigen op 136 voor 7. Maar liefst 6 bowlers verdeelden de wickets te weten David Mearns 1 voor 17 in 4, Danny Godfrey 2 voor 26 in 7, Doednath 1 voor 9 in 3, Marc Koch  1 voor 12 in 2 en Soekram 1 voor 10. Leuk was het om de snelheid van Marc Koch weer eens te zien !!

Als laatste doen wij een beroep op ALLE spelers het goede werk van de wedstrijd commissie eer aan te doen door ALTIJD de captain te informeren over het wel of niet spelen. Weet dat als je je inschrijft wij er in principe op rekenen dat je meedoet.

Met een vriendelijke groet,
Jan Willem Heshusius.

Fotoserie 20210714  SGS Oost - SGS West  Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 09-07-2021 : Salland verslaat SGS: 156/6 - 56/9   (26-07-2021)

Het moet voor cricketers een feest zijn om op het prachtige gras wicket van Salland in Colmschate te mogen spelen !

Met goede bijdragen van de jonge Sallanders Kil (36) en Jarri (26), Gijs van de Molen 54 no en Geert van Seventer 30 no wisten de gastheren het hoge totaal van 194/6 op het bord te brengen.

Anjana Kadirappulige bowlde 3-46 in 8, Warre de Vroe 1-33 in 5, Diederik Neeb 1-32 in 8 en Danny Godfrey 1-32 in 8 overs. Vangen waren er , één ieder, van Marc Muis en Anjana terwijl keeper Donald Noorhoff weer een vang pakte en slechts 1 bye toestond.

Na de prima lunch mocht SGS naar de wickets.

Marc Muis ging voortijdig met een lbw aan zijn broek naar de kant en mocht slechts 8 runs bijdragen. Diederik Neeb (0) ging ongelukkig run-out en was amper in geweest. Johan Vriezen gaf ons hoop (37: 5x4) maar ging eveneens run-out. Ook Warre de Vroe onderging dat eer hij tot scoren kon komen. Daarna kwamen Anjana (40: 4x4) en Theo Straten (18: 1x4) nog in de dubbele cijfers. Ook hielpen de 39 extra’s een beetje. Al met al was 156/9 teleurstellend.
Razim was met 3-25 in 8 de grote boosdoener. Het fielden was uitstekend en 3 run outs waren daar het gevolg van.

De derde innings zou wel eens  door SGS gewonnen kunnen zijn…… Het was weer gezellig daar bij Salland.

Toeschouwer     

Fotoserie 20210709  Salland - SGS  Foto's gecombineerde serie van Donald Noorhoff en Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 07-07-2021 : Gelre - SGS  in Eefde  (11-07-2021) 

SGS verliest in 35 overs van Gelre. SGS 183/7 in 35 overs Gelre 184/5 in 34.4 overs. Zoals U allen kunt zien is het een mooie en spannende partij cricket geworden en pas op de 4e bal van de laatste over beslist in het voordeel van Gelre.

Het was weer fijn om na bijna twee jaar weer te kunnen cricketen op het mooie veld ('s morgens nog gemaaid) in Eefde. De tegenstanders hadden door vakantie en wat afzeggingen negen spelers maar met Mans de Rooij en Hans Noorhoff (die zich spontaan beschikbaar hadden gesteld) waren zij ook volledig.

SGS ging eerst batten in deze 35 over wedstrijd en het ging redelijk tot goed. Een enkele batsman was weer snel terug maar de meeste spelers bleven staan en sommigen sloegen met mooie slagen een mooi totaal bij elkaar. Johan Vriezen 49, Steve Binns 22 (in 22 overs!!), Hans Gerson 12, Roelof Balk 44* en Steven Lubbers 22. Totaal 183/7

Na de gebruikelijke soep en gesmeerde broodjes gingen de Gelre Dame (Debbie Kooij) en Heren direct voor de runs en het moet gezegd worden, het ging niet onaardig voor ze. Nu was het bowlen en het fielden van SGS ook niet hoogstaand maar toch werd het na de waterpauze spannend. En zo eindigde 2 ballen voor het einde deze wedstrijd in een verdiende overwinning  voor Gelre en kunnen wij als SGS hopen dat we volgend jaar weer daar mogen spelen, en dan gaan we er weer voor toch??

Cees van Nierop 52 NO, Ton Westrik 49  en Antoine Dielissen 32. Bowlingcijfers SGS Walter Prescod 1-22, Ad de Vries 1-22, Raymond vd Berg 1-43 en  Steven Lubbers 2-28.

Al met al een leuke cricketmiddag en de nazit was zeker niet ongezellig.

Arthur van Lunszen

 

Fotoserie 20210707 Gelre - SGS Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload. 

Verslag 02-07-2021 : Sparta - SGS om de Duco Ohm Beker  (05-07-2021)

Mooi cricketweer en de 3e wedstrijd om de Duco Ohm Beker. De afgelopen 2 jaar won SGS deze wedstrijd en Sparta had bij monde van hun aanvoerder Martijn Snoep beloofd met een nog sterker elftal te komen. Dat bleek ook want de gemiddelde leeftijd zat rond de 26 jaar met zeker 5 spelers van het eerste elftal in de Topklasse. Het was deze keer dus de bedoeling met de beker te gaan pronken.                                                                  Klik op de foto rechts om de grote foto te zien  ►

SGS had de keus eerst te gaan batten en aan zijn 35 overs te beginnen en runs te maken op hun topklasse bowlers. Ondanks het feit dat Claus de Rijk snel LBW ging, lukte het Nivesh Rai 58 runs, Erik de Jonge 62 runs en Manish Moorjani 33 not out uitstekend de snelle Sparta bowlers te weerstaan. Met mr. Extra op 35 kwam onze totaalscore op 188 voor 4 uit, voorwaar een goede prestatie!!
Bowlers bij Sparta met wickets: Cor 2 voor 23 en Eric van de Burg 1 voor 22.

Ondanks zo goed mogelijk bowlen en nog beter fielden was de slagkracht van Sparta te groot. M. Hoornweg 38, Martijn Snoep 19, maar vooral de vandaag 21 jaar geworden Zuid Afrikaanse trainer G.Torr met 62 snelle runs (4x6, 3x4) zorgden er voor dat wij na 30 overs in de zon aan de 3e innings konden beginnen.
Bowlingcijfers SGS: Nivesh Rai een uitstekende 1 voor 27 in 7, Erik de Jonge 2 voor 34 in 4 en Claus de Rijk 1 voor 33 eveneens in 4. Vermeldenswaard zijn verder de prima vangen van Claus en Eric alsmede een razendsnelle stumping van Donald.

Volgend jaar zal er zeker weer strijd zijn om de Duco Ohm Beker. Verder danken wij Sparta voor hun goede ontvangst met een heerlijke rijsttafel !!!

Jan Willem Heshusius. 

Fotoserie 20210702 Sparta - SGS Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 30-06-2021 : SGS-Asian verslaat SGS Nederland  163/4 - 162/7 op Kampong  (04-07-2021)

Op verzoek van webmaster Roelof heb ik de scoringsheets bekeken en aan de hand van de cijfers genoteerd :

SGS NL ging eerst batten en met bijdragen van Erik de Jonge ( 38 3xr4), Anil Jiawon (42 6x4), Hans Gerson (14 2x4), Arthur van Lunszen (21 no 3x4) , Jan Willem Heshusius (10 no) en 19 extra’s kwam 162/7 op het bord.

Nivesh Rai bowlde 2-22 in 7 , Manish Moorjani 2-15 in 5, Farouk Ayube 1-13 in 3, Amin Kasam   1-28 in 6 en James Junior 1-10 in 3 overs. Mohammad Nazeem wist een vang te pakken.

SGS Asian ging uiteraard voor de runs en de winnende score van 163/4 ontstond door de bijdragen van Nivesh Rai (13), Imran Haider (56 ret. 5x4 3x6), Manish Moorjani (51 ret. 3x4 2x6), Mohammad Nazeem (22 no) en ik denk 14 extra’s.

De bowlers : Hassan Mukadam 1-27 in 3, Erik de Jonge 1-37 in 6 en Mans de Rooij 2-28 in 4 overs. Erik de Jonge en James Junior pakten elk 1 vang.

Ik ben teleurgesteld over het bijhouden van het boek: niet alle namen van de spelers zijn ingevuld en evenmin de tellingen! Het was een klus e.e.a. te ontcijferen….
Hoe Peter van Giezen hier de jaarcijfers uit moet produceren is voor mij een raadsel. Dat moet echt beter !
Duco Ohm

  

 Fotoserie 20210630 SGS-Asian - SGS Nederland Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 25-06-2021 : SGS - Caribbean Cricket XI  op Kampong  (28-06-2020)

Bij een typisch Hollandse weer met een dunne witte laag van wolken hangend boven het cricketveld van Kampong, een fris waaiende wind en een lichte regen tijdens de beide innings werd gespeeld de 11e editie van de jaarlijks terugkerende wedstrijd tussen SGS en de Caribbean Cricket X1. Dit niet aangename weerbeeld leek vooraf er op te wijzen dat de Caribbean Cricket XI al in een ongunstige cricketsituatie verkeerde. Het is alom bekend dat de "gekleurde" Caribbeans prefereren om te spelen onder Caribische weersomstandigheden met zonneschijn en tropische temperaturen. Zou deze - voor de "gekleurde" Caribbeans - minder gunstige cricketomstandigheden ook hun cricketprestatie beïnvloeden? Wellicht was het verliezen van de toss al een voorbode hiervan. Amin Kasam won voor SGS de toss.

Natuurlijk koos SGS ervoor door het winnen van de toss om eerst te gaan batten. Deze keuze leek goed uit te pakken voor SGS door het insturen van D. Wilson en N. Rai als openers. Al snel zette SGS met de openers het score-verloop in een versnelling. D. Wilson nam hierbij het voortouw en scoorde al heel snel zijn 50 (ret) runs. In zijn voetsporen werd de score verder versneld opgevoerd door N. Rai (25), E. de Jonge (30), Deepak Sharma (35), Manish Moorjaani (39). En aan het einde van de 1e innings (40 overs) stond op het score bord een uitdagende totaal van 231 (33 extra's) voor SGS bij een verlies van 7 wickets. De wickets van SGS werden veroverd door S. Lavania (1), J. Grimes (1), D. Awadhpersad (1), R. Alves (1), J. James (3).

Na een heerlijke lunch togen de openers van de Caribbean Cricket XI naar het midden met in gedachte een tergende uitdaging en target in zicht. Al spoedig zagen wij door de druk van de uitdaging een van de openers snel terugkeren naar de opgebouwde tent langs de boundary. Dat was heel jammer voor S. Lavania (gastspeler), maar met R. Alves en de nieuw inkomende J. Grimes werd er zoals was verwacht koers gezet richting het "target". En die verwachting leek uit te komen. Door een snelle score van de beide batsmannen kwam er een opleving bij de "gekleurde" Caribbeans. Echter, deze opleving werd voor even onderbroken door het wicketverlies van de aanvallend ingestelde Grimes. Met een snelle score van 19 werd hij gevangen door Manish. Dit was dan ook een klap voor de "kleurlingen" uit de Caribbean. Toch bleef ook door dit wicketverlies het te bereiken target altijd in zicht. Nu met de inkomende D. Awadhpersad werd de score verder opgebouwd en stond de score op 97 in de 17e over toen R. Alves op (50) retired ging. Met de nog in te komen gevaarlijk geachte F. Doodnauth was het te bereiken target nog altijd in zicht. Maar toen hij op zijn tweede ontvangende bal deze ongelukkig hoog de lucht insloeg en werd gevangen, leek het tot op dat moment en een binnen bereik zijnde target ineens ver weg. Met de verdere bijdrage van D. Awadhpersad (27), M. Nazim (27) en J. Junior (36) en andere kleine bijdragen kwam de Caribbean Cricket X1 niet verder dan op een totaal van 206 runs in de 40e over voor het verlies van 7 wickets. Daarmee was de nederlaag een feit.
De wickets van de Caribbean Cricket XI werden veroverd door JW. Heshusius (1), A. Kasam (2), D Godfrey (2), D. Wilson (1) en 1 run out.

Na de wedstrijd werd er na korte speeches prijzen uitgereikt door Bryan Rayman aan de "man of the match" van de beide teams (D. Wilson en R. Alves) en de umpire Sherif. De wisseltrofee werd overhandigd aan de winnende captain Manish van SGS.

 

De derde innings was gezellig met hapjes en drankjes en werd er een Caribisch maaltijd bediend naar begrepen te hebben met de instemming van Floris.

Verslag: D. Awadhpersad

Fotoserie 20210625 SGS - SGS Carribean Cricket XI  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 23-06-2021 : De Tigers verslaan de Lions  243/7 - 172/5 in een 35 over wedstrijd  (26-07-2021)

De Tigers van de helaas afwezig Theo Straten brachten een geweldige score in de boeken doordat Hassan Mukadam ( 37 3x4) en Nivesh Rai (53 ret. 5x4) er goed het oog op hadden. Na 12 overs werd het 96/1. Toen kwamen er nog een hoop runs bij doordat Imran Haider (45 3x4) en Danny Godfrey (54 ret. 5x4 2x6) ook de bowlers onder handen namen. Met een 14 van Warre de Vroe en 30 extra’s kon met 243/7 aan de lunch begonnen worden.

Vijf bowlers konden 1 wicket claimen: Manish Moorjani voor 34 runs in 6 , Doednath Awadhpersad voor 26 in 3, Amin Kasam voor 37 in 5 , James Junior voor 27 in 5 en Ad de Vries voor 22 in 4 overs. Erik de Jonge en Deepak Sharma pakten nog elk één vang.

De Lions kwamen niet echt tot scoren . Zo zag ik Erik de Jonge retired gaan met 52 runs (3x4 ), maar had ik Doednath met slechts 2 runs run-out zien gaan. Deepak Sharma legde het hout erop en moest met 50 runs retired (4x4: 2x6) en na 20 overs zagen wij 126/2 op het bord en zat er toch een kans in voor de Lions.
Toen Manish Moorjani met slechts 26 runs (1x4: 2x6) moest vertrekken en Bas Wijffelaars (19: 3x4) uitging liet de ‘staart’ het afweten. 22 extra’s telden ook nog mee, maar op 172/5.

Imran Haider 2-7 in 4 overs ! David Mearns 1-14 in 3 en Bijai Jawalapersad 2-6 in 2 overs. Farouk Ayube pakte een vang.

Het was weer een gezellige middag van een wedstrijd die nu de 19e jaargang beleeft !
Jammer dat er maar 22 of 24 spelers kunnen meedoen want het aantal inschrijvers was het dubbele…….

Toeschouwer  

 Fotoserie 20210623 SGS Tigers - SGS Lions   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

Verslag 16-06-2021 : SGS A - SGS B  op Kampong (24-06-2021) 

Dit verslag is een beetje aan de late kant maar de oorzaak was dit keer geen lost ball maar een lost scoringboek. Dat was vergeten door de captains van beide elftallen en een attente Bas Wijffelaars nam het mee van Kampong en gaf het mij gisteren voor de cijfers. Reden voor de captains hier attenter mee om te gaan en dat gaat ook voor mij op.

Gelukkig mogen wij weer spelen en onderstaand verslag laat zien dat dat prima ging. De wedstrijd zelf was genieten van veel runs en goed batten.

De captain van SGS A dacht met Amin een goede openingsbowler in handen te hebben. Met 0 voor 53 in 6 overs bleek dit niet zo te zijn. Wel stuwde het de score snel op. Salim Abdul Mohammad bowlde 1 voor 31 in 7, Erik de Jonge 1 voor 52 eveneens in 7 en Steven Lubbers 1 voor 9 in 3 was verreweg het voordeligst.
De batsmen hadden er goed kijk op wat resulteerde in 52 runs voor Johan Vriezen (10 x 4), Doednath Awadpershad 52 (6 x 4, 1 x 6) en Manish Moorjani eveneens 52 (8 x 4). Bas Wijffelaars maakte nog een snelle 23 not out en Mohammad Nazim 20. Totaal 244 runs in 35 overs, uitstekend te verdedigen uiteraard.

Ook SGS A beschikte over een uitstekend battingteam. De angel werd er echter een beetje uitgetrokken omdat de wickets van Peter Peperkamp en Erik de Jonge vrij snel vielen. Daarnaast  scoorden Sharma Deepak 50 (3 x 4, 3 x 6), Steven Lubbers 50 (9 x 4)  Salim Abdul Mohammad 43 not out , Sudhir Lavania 33 not out en Deo Misier 21 runs op het bowlen van Manish Moorjani 1 voor 16 in 7, Danny Godfrey 1 voor 51 in 7 en Jan Willem Heshusius 1 voor 32 in 7.
Dit alles resulteerde in een alleszins mooi totaal van 224 runs maar dat was net niet genoeg. Toch tekenen wij elke woensdag voor 468 runs als dat mogelijk is.

Jan Willem Heshusius.

Fotoserie 20210616 SGS A - SGS B   Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.