Still Going Strong Cricket Club
Programma en verslagen golfwedstrijden 2018


Al vele jaren bestaat de mogelijkheid om naast het cricketen ook te golfen bij SGS. Ieder jaar worden er door de golfcommissie een 8 tal wedstrijden georganiseerd, waarbij de dag meestal wordt afgesloten met een gezamenlijk diner en de daarbij behorende prijsuitreikingen van die dag. Na de laatste wedstrijd van het seizoen wordt tevens een beker uitgereikt aan de beste golfer/golfster van dat jaar.

Wil je eens een wedstrijdje meedoen om de sfeer te proeven, mail dan naar Jan Willem Gorter :   jwgorter @ ziggo.nl   ->  naar het wedstrijdprogramma


Verslag 4de wedstrijd SGS Golf te Nunspeet 5 juli 2018 (08-07-2018)

Het kan niet op met het weer. Onder Zuid-Europese omstandigheden bonden 18 SGS- golfers de strijd met zichzelf en de baan aan. De Nunspeetse was hard en droog, met gevolg dat de bal soms rare sprongen maakte. De greens waren voor sommigen van ons niet te vatten wat de snelheid betrof.

Toch waren de resultaten heel goed te noemen. Vijftig procent van de scores lag boven de 30 stableford punten, hetgeen tot een gedrang in de top leidde. Onze gastheer Arthur liet voordat hij tot de prijsuitreiking overging, het nieuwe “Groene Jasje” met SGS-logo op de revers zien. Het jasje en wisselbeker komt voor een jaar in het bezit van de golf(st)er met de beste overall score van minimaal vier gespeelde wedstrijden.

Tijdens het diner reikte Arthur eerst de kleine prijsjes uit. De Neary werd gewonnen door Berend en Thom met dezelfde afstand tot de vlag. Nog niet eerder voorgekomen. De Longest kwam in het bezit van Gerrit. Birdies maakten Fred en Berend. De hoofdprijzen werden respectievelijk in ontvangst genomen door Bart, Harry en Arthur. Alle drie hadden 35 stfd punten. De tweede negen bracht de beslissing: 1ste Bart Lubbers, 2de Harry Melsen en 3de Arthur van Lunszen.

Op 10 augustus melden we ons weer voor de 5de wedstrijd op de Efteling.

Jan Willem Gorter

 

 

Foto's Nunspeet 5 juli 2018 foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload. 


Verslag 3de wedstrijd SGS-Golf te Bentwoud 7 juni 2018 (08-06-2018)

In tegenstelling tot vorig jaar liet het weer zich van haar allerbeste kant zien. Warm en weinig wind. Door enkele blessures werd het deelnemersaantal teruggebracht tot 12 deelnemers, verdeeld over 5 flights.

Er werd wederom goed gescoord. De helft bereikte 30 of meer stablefordpunten. Er werden twee birdies gescoord door Walter Brand en Arthur van Lunszen. De Neary viel in handen van Pieter van Noord en Longest heren kwam bij Fred Braam terecht. De beide dames konden hun bal niet op de fairway krijgen.

Winnaar van deze dag werd Hans Delfos met 35 pnt, de tweede en derde prijs werd een ex aequo, waarbij Thom de Veth tweede werd (betere score op de laatste 6 holes) en Arthur van Lunszen derde. Beiden hadden 34 pnt.

De prijzen werden uitgereikt door gastheer Joep Hesseling.

Na een goed 3 gangen diner keerde een ieder om negen uur ’s avonds huiswaarts.

Jan Willem Gorter

 

 

 

Foto's Bentwoud 7 juni 2018 foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 2de wedstrijd SGS-Golf te Heelsum op 24 mei 2018 (26-05-2018)

Toen ik ’s-Morgens op buienrader keek, kreeg ik het een beetje benauwd. Een zuidoostelijke stroming met fikse buien met onweer zou aan het einde van de middag over Heelsum kunnen trekken. Geen goed nieuws dus. Het pakte vervolgens heel anders uit. Bij aanvang om half 1 lichte regen, welk heel snel oploste. De temperatuur was voor golf uitstekend. Het werd tegen half 5 toch nog even angstig, toen donkere wolken opdoemden. Ze dreven echter aan de zuid kant van ons voorbij.  

We begonnen de wedstrijd met zeven flights. 3 vrouwen en 18 heren. De uiteindelijke resultaten waren zeer goed te noemen. 8 golfers met 30 of meer punten. De prijsuitreiking werd door gastheer Wim Slendebroek, tijdens het diner gedaan. Omdat Willem Naujoks er voor het eerst bij was, kreeg van onze gastheer een balletje met logo van SGS.  

De dagprijs werd voor de eerste keer gewonnen door ons oudste deelnemer Harry Melsen. Voorwaar een knappe prestatie. Hulde! Van blauw spelend scoorde hij 36 pnt. Tweede en derde werden respectievelijk, Thom de Veth en Maarten Ingelse met 35 pnt. Birdies sloegen Gerrit van Schouwenburg en Simon v/d Vlekkert. Laatste won ook de Neary. De Longest dames werd gewonnen door Cobi de Veth en bij de heren werd Jan Willem de gelukkige. De poedelprijs won Willem, hij kreeg hiervoor een doos met 12 lakeballs.  

Over twee weken zien we elkaar wederom op Bentwoud.  

Jan Willem Gorter

Foto's Heelsum 24 mei 2018 foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag van de 1e wedstrijd in Tilburg op dinsdag 1 mei 2018 (09-05-2018)

Het was weer een geslaagde dag bij Prise D’eau. Wel stond er veel wind maar het was de hele dag droog weer. Ondanks de regen in die week en ook nog in de nacht voor de wedstrijd, lag de baan in goede conditie erbij. In de baan kregen we ook nog een borrel aangeboden. Goede ontvangst bij de receptie en na afloop kregen we nog een gratis greenfee om weg te geven. Al met al een baan waar wij volgend jaar graag weer naar toe gaan.

De prijzen waren als volgt verdeeld: longest dames: Bea Roelfs longest mannen: Bart Lubbers Neary: Berend van Weel 3e prijs: Maarten Ingelse met 30 punten 2e prijs: Harrie Melsen met 31 punten 1e prijs  Paul Andriessen met 32 punten.

Onze 2 nieuwe leden die voor het eerst aanwezig waren Bart en Michele Lubbers kregen een SGS balletje terwijl Michele Lubbers de aanmoedigings-prijs kreeg. Een gratis greenfee bij Prise D’eau.

Graag zien wij jullie weer op 24 mei bij Heelsum (de baan van Wim Slendebroek)

Groet Arthur


Wedstrijdprogramma Golf 2018

Heren,  

Bijgaand het golf-programma 2018

gespeeld nog te spelen NIEUW, ingelast vervallen
datum Baan + plaats Gastheer Aanvang
dinsdag 1 mei Prise d`Eau Fred 12:32 uur
donderdag 24 mei Heelsemse, Heelsum Wim Slendebroek 12:30 uur
donderdag 7 juni Bentwoud, Benthuizen Joep Hesseling 12:30 uur
donderdag 5 juli Nunspeet Arthur 12:33 uur
vrijdag 10 augustus Efteling, Kaatsheuvel Fred 12:30 uur
dinsdag 28 augustus De Batouwe, Tiel/Zoelen Jan Willem 12:29 uur
vrijdag 14 september Rijswijkse, Rijswijk Arthur / Jan Willem 12:00 uur

De gastheer van de dag neemt de prijsuitreiking voor zijn rekening.

De tarieven liggen dit jaar tussen de € 70 – 77,50 inclusief greenfee, 3 gangen diner en koffie of bittergarnituur.

Steeds meer golfbanen stellen een deadline voor definitieve reservering, waarna je verplicht bent het aantal inschrijvingen van dat moment altijd te betalen. U wordt dus dringend verzocht uiterlijk 14 dagen voor de speeldatum niet meer af te zeggen (overmacht uitgezonderd).
Indien wel wordt afgezegd - en wij niet in staat zijn de kosten bij de betreffende club te vermijden - zien wij ons als commissie genoodzaakt om u het volledige inschrijfbedrag in rekening te brengen, omdat de kosten anders bij de anderen terecht gaan komen.  

Uw inschrijvingen s.v.p. retourneren - uiterlijk  1 april 2018  - naar:
Jan Willem Gorter, Lommerbaan 144, 2728 JJ  Zoetermeer
of per e-mail naar  jwgorter @ ziggo.nl

Namens de golfcommissie,
Jan Willem Gorter, Lommerbaan 144, 2728 JJ  Zoetermeer
E-mail:  jwgorter @ ziggo.nl
Tel.:      0793414071 of 0623648960