Still Going Strong Cricket Club

Terugblik op de winterevenementen 2004-2005


De foto's kunnen worden vergroot door ze te downloaden. Normaal formaat 10x7,5 cm - op verzoek zijn de foto's per e-mail te ontvangen in groot formaat (tot 20x30 cm).


Bloembollentocht en bezoek aan Panorama Tulip Land (16 april 2005)

Het was helaas weer slecht weer met veel wind en zo nu en dan regen. Gelukkig lieten veel SGS'ers zich niet uit het veld slaan Om 12 uur verzamelden de deelnemers zich in Lisse bij Golden Tulip Hotel Restaurant „de Nachtegaal”. Een gezellige ontvangst met koffie en gebak, waarna wij ten aanzien van fiets- en autoroutes goed werden geinstrueerd door Anton Distelbrink. Een aantal deelnemers verkozen de warme auto en het meerendeel besteeg zijn/haar „stalen ros” voor een tocht van circa 25 km door de bloembollenvelden, die in volle bloei stonden. Het was aanvankelijk droog en de tocht was prachtig. Later hadden wij wat last van de wind en zachte regen. De autotocht was ruim 60 km lang (ANWB Autoroute „de Bollenstreek”). Hierbij een foto-impressievan de prachtige bloembollenvelden.

Opgenomen in de route was een gezamenlijk bezoek aan „Panorama Tulip Land”. Dit is een tentoonstelling van allerhande zaken die met de bloembollenteelt te maken hebben en tevens is te bewonderen het werk van kunstschilder Leo van den Ende. Hij werkt in de zomermaanden aan „'s Werelds grootste bloemenpanorama”. Een gids vertelde veel bijzonderheden.

Om 15.30 uur werden de fiets- en autotocht vervolgd om later te eindigen in Lisse bij het vertrekpunt. Tijdens het gezellige borreluurtje in "De Nachtegaal" warmden wij weer lekker op en werd enthousiast nagepraat over de mooie tocht. Het winterseizoen werd hierna afgesloten met een heerlijk en mooi opgediend diner.

Foto's Roelof Kruijshoop
De meeste foto's kan je downloaden en afdrukken met formaat 10x15 cm
Als je een grote foto wilt ontvangen stuur dan een e-mail.


Waterland Neeltje Jans    (5 maart 2005)

Ons bezoek aan Waterland Neeltje Jans viel in een periode met slecht weer. De dag ervoor diverse waarschuwingen voor gladheid en ook 's ochtends moesten wij voorzichtig rijden. Het was echter redelijk goed te doen (half uurtje extra reistijd) en de mensen die zijn thuisgebleven of zelfs naar huis zijn teruggekeerd hebben een mooie en behoorlijk zonnige dag met een redelijk aangename temperatuur gemist. Het oude expositiegebouw is op 19 augustus 2002 grotendeels door brand verwoest en begin 2003 is een prachtig niet centrum gebouwd. De museumstukken zijn gelukkig gespaard gebleven bij de brand, zodat de echte tentoonstelling nog goed compleet is.


Wij werden uitstekend ontvangen met koffie. Toen wij compleet waren volgde een heerlijke lunch met alles erop en er aan.
De uitgebreide rondleiding startte om 1 uur met twee films met uitleg over de bouw van de open stormvloedkering, die sinds de opening op 4 oktober 1986 al 23 keer is gebruikt bij waterstanden boven de 3 meter plus. Bij de Watersnoodramp in 1953 was sprake van 4.2 meter. De dam is normaal open om het milieu zo weinig mogelijk te beïnvloeden en de oester- en mosselenteelt te kunnen blijven uitvoeren. Na de films gingen wij te voet met de gids naar de stormvloedkering, waar wij zeer uitgebreid werden voorgelicht over alle aspecten van dit kunstwerk. Veel vragen werden beantwoord en het "klonk als een klok". De borrel en het diner waren boven verwachting en uitstekend. Het weer steeds verder op zodat de reis naar huis 's avonds erg gemakkelijk was.


Foto's Roelof Kruijshoop
De meeste foto's kan je downloaden en afdrukken met formaat 10x15 cm
Als je een grote foto wilt ontvangen stuur dan een e-mail.


Nieuwjaarsbijeenkomst Chalet Waterloo        (22 januari 2005)

De Nieuwjaarsbijeenkomst is weer gehouden in Chalet Waterloo. Ook dit jaar vanaf 17:00 uur een keurige ontvangst met een glas kir en gezellig bijpraten. Hierna een lekker diner, waarbij kon worden gekozen uit drie menu's. Tijdens het diner een toespraak van Voorzitter Duco Ohm, waarbij hij uitgebreid stil stond bij de zeer geslaagde crickettour naar Suriname. Ook veel aandacht voor Stichting Het Zout der Aarde, een weeshuis dat door SGS wordt geholpen middels de R.G. Ingelse Stichting. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst


Bezoek aan Den Hartogh Ford Museum        (13 november 2004)

Een leuke ontvangst in de "Binnentuin" van het museum temidden van prachtige oude "Fordjes". Helaas wat minder deelnemers dan verwacht. Zo'n dertig SGS'ers kregen een prima rondleiding door het Museum met twee gidsen door het meest complete Ford-museum ter wereld. De verhalen, die gids Hans Maas vertelde, waren prachtig om te horen en "bijna allemaal waar".
De oudste Ford is te zien, zoals gemaakt door Henry Ford in een schuur bij zijn huis. Dat was tegelijkertijd de allereerste garage ter wereld! Verder van elk bouwjaar een aantal Ford's in diverse uitvoeringen. Er staan 208 rijdende Ford's tentoongesteld. Ze zijn niet mooi............ze zijn fantastisch en in perfecte technische staat. Geen spatje roest te zien. Ook hebben wij Lincoln's gezien. Die horen er bij omdat Henry Ford het noodlijdende Lincoln heeft gekocht. Het model dat Al Capone heeft gebruikt staat er natuurlijk ook. De verzameling gaat tot bouwjaar 1950.
Hierbij een foto-impressie van het museum:

Als je dit uitstapje gemist hebt is het een aanrader om het een keer in te gaan halen. Na afloop zijn wij gaan dineren in het net heropende "Patricks Restaurant" in Bennebroek, vlak bij het museum. Het diner was voortreffelijk!

Foto's Roelof Kruijshoop
De meeste foto's kan je downloaden en afdrukken met formaat 10x15 cm
Als je een grote foto wilt ontvangen stuur dan een e-mail.


Hockeywedstrijd tegen VVV-Amsterdam        (25 september 2004)

De hockeywedstrijd is opnieuw afgezegd omdat onze gastheren de organisatie niet af konden maken. Het veld en het clubhuis waren beschikbaar, doch de hockeyers van VVV bleken niet voldoende belangstelling te hebben en bleven incompleet. Dit was de derde afzegging op rij en de Activiteitencommissie heeft besloten een pauze in te lassen op het vlak van de hockeywedstrijden. Komende september gaan wij zeker voetballen. De eerste inschrijvingen hebben wij al ontvangen en er is vanuit de zijde van cricket+voetbal verenigingen gelukkig voldoende belangstelling om het te gaan organiseren.