Still Going Strong Cricket Club

Terugblik op de winterevenementen 2007-2008


De foto's kunnen worden vergroot door ze te downloaden. Normaal formaat 10x7,5 cm - op verzoek zijn de foto's per e-mail te ontvangen in groot formaat (tot 20x30 cm).
 

Fietsen
Ackerdijkseplassen
6 oktober 2007
Pluimveemuseum en dorpswandeling Barneveld
17 november 2007
Nieuwjaarsbijeenkomst
Vinkeveen
19 januari 2008
Geldmuseum
Utrecht
8 maart 2008
Fietsen
Pontjesroute
19 april 2008

 

Fietsen van de Pontjesroute in Noord Holland (19 april 2008)

Wij hebben in Noord Holland de Pontjesroute gefietst. De start was bij restaurant "Het Wapen van Münster" in het prachtige plaatsje De Rijp. Ontvangst met koffie waarna een uitgebreide koffietafel. Hierna de huurfietsen ophalen bij het BP tankstation en gezamenlijk de route fietsen. Een prachtige routebeschrijving zorgde ervoor dat deze keer niemand fout reed. Iedereen fietste de korte route van (29 km + 6 km =) 35 km (een pontje was tijdelijk uit de vaart genomen). Het was vrij koud en het waaide vrij hard, maar het bleef de hele dag droog. Halfweg hebben wij "aangelegd" voor een lekkere kop thee/koffie. Na de tocht hebben wij heerlijk gedineerd in hetzelfde restaurant.

Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Roelof Kruijshoop

Plaats van samenkomst was bij restaurant "Het Wapen van Münster" in het prachtige plaatsje "De Rijp" in Noord Holland. Veel SGS'ers hebben het plaatsje even verkend en een paar leuke foto's gemaakt.

Na de ontvangst een goed verzorgde en heerlijke koffietafel, zodat wij allemaal in goede conditie konden beginnen aan de fietstocht.
 
De huurfietsen moesten worden opgehaald bij het plaatselijke BP tankstation annex fietsenverhuur "De Poel". Het was een bonte verzameling fietsen; jong, oud, met bagagedrager en zonder, goed onderhouden en soms minder goed en met een te slappe ketting.
Op de tweede foto staat Bernard Smoor op zijn rollerskates. Hij reed de hele tocht op zijn skates! Een prachtige prestatie met na afloop kramp en spierpijn!


 
De fietstocht werd verreden met prachtig weer. Het was niet erg koud en de wind was aan het begin van de tocht in ons voordeel, want wij konden toen bijna freewheelen. De eerste pont bleek een kleine, maar verder normale te zijn, waarop ook een paar auto's mee konden varen.

Helaas begaf de fiets van Aad de Neef het, waarna deze natuurlijk moest worden gerepareerd. Raimond had een multi-tool bij zich en bandenlichters. Het ging niet gemakkelijk, je kreeg er vuile handen bij, maar hierna kon Aad weer verder fietsen.


Halverwege de tocht, in de buurt van "De Blankert", het informatiecentrum van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer, hebben wij even aangelegd voor een lekker bakje koffie of een drankje. Dat was wel nodig, want de tocht ging nu tegen een stevige wind in.

Hierna ging de tocht over de dijk verder. Tjonge, jonge, wat een wind. Dan maar langzaam fietsen dacht Coen en hij koos zijn kruipversnelling. Iedereen kon genieten van de prachtige omgeving met diverse molens.



De Knollendammervaart staken wij over naar Oost Knollendam. Het was een zelfbedieningspontje.Dat was een groot vermaak. Eerst het piepkleine pontje ophalen van de overkant door de ketting op te rollen en dat ging echt heel erg langzaam. Hierna opstappen en even langzaam naar de overkant "draaien". Wij losten elkaar regelmatig af.

 

 

 

 

Wij hebben ook prachtige oude huizen gezien met oude gevels. Vind U de gevel ook niet prachtig?

Heel jammer was het dat het zelfbedieningspontje Molletjesveer bij de Nauernasche Vaart uit de vaart was genomen wegen problemen met de ketting. Niemand weet wanneer deze weer is gerepareerd en wij moesten ver omrijden.
De laatste pont, bij "Spijkerboor" was weer een "deftige" met een echte machinist. Wij werden vlot overgezet, waarna de laatste paar kilometer naar "Het Wapen van Münster" konden worden afgelegd. De fietsen werden weer ingeleverd en er werd een drankje gedronken gevolgd door een heerlijk diner. Wij hebben weer een prachtige SGS-dag achter de rug en het hele seizoen was geslaagd.

Bezoek aan het Geldmuseum te Utrecht (8 maart 2008)

Een geslaagd bezoek aan het Geldmuseum. Na de ontvangst om 12 uur met koffie en een heerlijk gebakje in het museumcafé begon de rondleiding met gidsen. De gidsen vertelden heel veel over het ontstaan van geld als ruilmiddel, de muntmeesters, de munten en de bankbiljetten. Er werden vrijwel perfecte "foute" biljetten getoond. Bij de productieafdeling konden wij door de ruiten op de persen kijken, maar die stonden op de zaterdag natuurlijk stil. Op de vier monitoren werden zeer interessante films getoond, waarin de productie van geld tot in detail werd getoond. Uitgelegd werd ook wat "onzichtbaar geld" is. Dat is o.a. het elektronische geldverkeer en het werken met de diverse soorten betaalkaarten. Ook werd "waardeloos geld" getoond. Dat is bijvoorbeeld gewokkelde munten en versnipperde bankbiljetten. De rondleiding was zeer interessant en soms werden leuke anecdotes verteld.

Na de uitgebreide rondleiding gingen wij met ons allen lunchen in het museumcafé. Ons lunchpakket was groot, vers en lekker en wij kregen er melk, koffie en thee bij geserveerd. Het was wel een beetje behelpen met de kleine tafeltjes, maar met enige handigheid konden wij er toch lekker lunchen en nog even napraten over de rondleiding.

Tot slot van deze activiteit was er uitgebreid gelegenheid om het museum goed te verkennen. Alle SGS'ers kregen een persoonlijke kaart, waarmee 14 spellen konden worden gespeeld. Zo kon je kijken of je gul bent of juist een vrek, je kon je kennis testen over de aandelenbeurs. In de lange gang werd de kennis van salarissen op de proef gesteld en kon je echt gokken met een "one arm bandit". Op het kaartje startte je met € 0,15 en met de diverse spellen kon je proberen geld te verdienen. Dat was dan bijvoorbeeld 10 cent of twee cent. Het lukte niemand om zo veel geld bij elkaar te spelen, dat met de kaart in het restaurant een consumptie kon worden gekocht. Wel hebben veel SGS'ers hun eigen bankbiljetten gemaakt of hun foto in de museumkrant gezet. De speciale tentoonstelling "Geld voor later" stelde je in de gelegenheid om een persoonlijk profiel in te vullen. Je startte met jouw jeugd, dan de studietijd, hierna de tijd waarin je voornamelijk werkt en tenslotte de 65e jaar. Aan de hand van antwoorden op veel keuzevragen bepaalde de centrale computer wat jouw karakter is en met hoeveel geld jouw pensioentijd wordt gestart. Het museum sloot om vijf uur 's middags en toen waren er nog steeds SGS'ers enthousiast bezig. Samengevat: een leuk bezoek aan een zeer interessant museum.

Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Donald Noorhoff en Roelof Kruijshoop

Aankomst bij het Geldmuseum, vroeger
" 's Rijks Munt".  Veel deelnemers waren met de trein naar Utrecht gekomen. Een zestal SGS'ers was iets te vroeg en moest even voor de deur wachten. De oude Rijksmunt is een prachtig gebouw, dat pas weer helemaal is gerestaureerd. Buiten staat een oude pers, die de schijfjes metaal voor de munten uit platen stanst..Links en rechts naast de deur van de derde foto staan de wapens afgebeeld van de "staten" die geld mochten slaan.
Ontvangst met koffie en gebak. Wij konden even bijkomen van de reis naar Utrecht en gezellig met elkaar praten.
Hier krijgen wij uitleg over de komende rondleiding. Alle deelnemers ontvangen later een speciale kaart om de spellen mee te kunnen spelen. Onze gids geeft uitleg hoe het werkt.
In de hal bij de entree kan je met een brede trap naar boven. Daar is de zogenaamde "Stijlkamer" met de schilderijen van alle muntmeesters. De muren zijn heel erg mooi beschilderd met taferelen uit de beginjaren van de Rijksmunt. Het productieproces wordt uitgebeeld. Er was toen nog geen ARBO-wet en de werkzaamheden waren vaak vies en zwaar. Op deze verdieping is ook de grote bibliotheek.

Op de begane grond is een zaal die de "Schatkamer" wordt genoemd. Hierin wordt getoond het ontstaan van het gebruik van ruilmiddelen en geld. Ook zijn er zeer oude munten en bankbiljetten te zien.

In de gang beneden, "De Gulden Middenweg" zijn heel veel centen, stuivers, dubbeltjes, kwartjes, guldens, rijksdaalders en tientjes in kunsthars gegoten en vormen daar de vloer van de gang waarin je loopt.Als je goed kijkt zie je dat de munten met ‘de kop’ naar beneden liggen. Het is namelijk niet netjes als je over het hoofd van onze koningin zou lopen.

Na de uitgebreide rondleiding gingen wij lunchen in het museumrestaurant.
Hier een paar foto's, zodat u kunt zien hoe het er daar uit ziet.

 



.

In de lange gang beneden staan overal informatie stands en stands waar je spellen kunt spelen. Er is heel veel informatie te vinden over maatschappelijke ontwikkelingen.

Je kunt bijvoorbeeld ook een spel spelen, waarin jij als president een land mag besturen. Er worden vragen aan je gesteld, waarbij je keuzes moet maken.

Er is een prachtige machine, waarmee je kunt controleren of een vijf euro biljet echt is of vals is. Met speciaal licht en camera's is het biljet perfect te controleren. Bij de machine is een bord opgehangen met uitleg over de echtsheidskenmerken. Watermerken, draden, hologrammen, voelbare teksten en afbeeldingen. Het is heel erg moeilijk om biljetten na te maken.
Als banken geld ontvangen staat daar automatische controlemachines, die de ontvangen bankbiljetten op zeer veel echtheidskenmerken controleren.

 

Een maquette van Leiden net na Leidens ontzet. Leiden werd bevrijd van de Spaanse bezetting

Nieuwjaarsbijeenkomst in "Golden Tulip Hotel  - Vinkeveen" (19 januari 2008)

Op zaterdag 19 januari 2008 verzamelde zich een grote groep SGS'ers (60 personen) vanaf vijf uur 's middags in "The Copperbar" van het prachtig gelegen Golden Tulip Hotel Vinkeveen. Hier werkt ons commissielid Dirk Coster en deze heeft vanzelfsprekend de zaakjes piekfijn voor elkaar. De gasten werden bij de deur opgevangen, waarna zij een luxe consumptiebon ontvingen met drie speciale SGS-consumptiebonnen per persoon. De sfeer was uitstekend, de ambiance prachtig, de bediening keurig en er werd zeer geanimeerd met elkaar gesproken.

Om half zeven namen wij plaats aan de prachtig gedekte tafels in het sfeervolle restaurant “Canard Sauvage”. Voorzitter Duco Ohm kreeg het woord en de SGS'ers, die ons in 2007 waren ontvallen, werden herdacht. Hierna volgde een overzicht van slechte/vervelende gebeurtenissen gevolgd door een overzicht van heel goede/fijne gebeurtenissen. Aandacht werd gegeven aan de oproep van ons Lid van Verdienste Rudy don Griot voor de Dovenschool in Sri Lanka. Uit handen van Voorzitter Duco Ohm ontving " hij een "cheque" van € 250 van de R.G. INGELSE’s STILL GOING STRONG STICHTING VOOR GEHANDICAPTEN. Vervolgens werd het voorgerecht keurig opgediend, waarna de maaltijd werd geopend met een ogenblik stilte.

Na het voorgerecht een warm en koud buffet. Roelof Kruijshoop gaf tussen hoofdgerecht en dessert traditioneel een korte terugblik op het afgelopen jaren en de ontwikkelingen in de aantallen deelnemers van de winteractiviteiten. De deelname is stabiel en er zijn nieuwe gezichten, maar Roelof deed een oproep om nog meer jongere SGS'ers enthousiast te maken voor de winteractiviteiten. Om ook iets te bieden voor de jongere groep, die jonge kinderen in hun gezin hebben, zal komend seizoen een tweetal activiteiten worden georganiseerd, waarbij de jeugd ook aan hun trekken zal komen. De eerste keer zullen wij een uitje organiseren naar Openluchtmuseum Arnhem, waar wij ook al eens op bezoek waren in 1985. Er is heel veel veranderd en vernieuwd en het is fantastisch voor de kinderen en hun ouders! De georganiseerde winteractiviteiten zijn verder uitstekend verlopen. zijn prima verlopen. Roelof vroeg de aanwezigen om de jaarconvocatie nog eens door te lezen en na te gaan of er mensen geïnteresseerd zijn voor het bezoek aan het Geldmuseum op 8 maart a.s..

Na het dessert ontvingen de organisatoren van deze dag, Dirk Coster en Raimond van den Berg van Saparoea, een presentje uit handen van commissievoorzitter Roelof Kruijshoop als dank voor hun geslaagde inspanningen. Er werd gezellig "nagetafeld" onder het genot van een heerlijk kopje koffie. De maaltijd werd weer netjes besloten met een ogenblik stilte, waarna deze geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst weer tot een einde kwam.

Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Donald Noorhoff en Raimond van den Berg van Saparoea

Hierbij foto's van de leuke ontvangst in "The Copperbar". Zeer geanimeerde gesprekken en een perfecte omgeving met dito sfeer.

Even een blik in het restaurant, waar alles al in gereedheid was gebracht.

Raimond had zijn gloednieuwe camera meegenomen en er zijn in deze serie ook een paar foto's opgenomen van deze camera. De camera heeft hij gekregen van vrienden ter gelegenheid van zijn 60e verjaardag.

 

 

Roelof was druk bezig mensen te bellen, die laat waren of helemaal niet kwamen en dat is niet het leukste werk.
Om half zeven namen wij plaats aan de prachtig gedekte tafels.
SGS Voorzitter Duco Ohm hield zijn Nieuwjaars-toespraak, waarbij de overleden SGS'ers werden herdacht en diverse gebeurtenissen werden aangehaald.

 

 

 


Contactcommissie-voorzitter Roelof Kruijshoop vroeg een ogenblik stilte voor de maaltijd, waarna iedereen genoot van het heerlijke diner.

 

Aandacht werd gegeven aan de oproep van ons Lid van Verdienste Rudy don Griot voor de Dovenschool in Sri Lanka. Uit handen van Voorzitter Duco Ohm ontving " hij een "cheque" van € 250 van de R.G. INGELSE’s STILL GOING STRONG STICHTING VOOR GEHANDICAPTEN.

Traditiegetrouw gaf Roelof Kruijshoop tussen het hoofdgerecht en het dessert een korte terugblik op de winteracitiviteiten.
Ook roept hij jonge SGS';ers op om meer deel te gaan nemen aan de Winteractiviteiten.

 

De organisatoren van deze bijeenkomst, Dirk Coster en Raimond van den Berg van Saparoea, ontvangen van Roelof Kruijshoop een presentje als dank voor het verrichtte werk! Luid applaus!


Gezellig natafelen onder het genot van heerlijke koffie!


Bezoek aan het Nederlands Pluimveemuseum en Dorpswandeling Barneveld (17 november 2007)

Een heel leuk en leerzaam bezoek op 17 november 2007 aan het "Nederlands Pluimveemuseum" in Barneveld. Ontvangst in de kantine met koffie. In de kantine veel gezegden over kippen en eieren. Hierna na een uitgebreide lunch in de zaal ernaast. De uitgebreide rondleiding door het museum werd gegeven door Teun Zeissink, van oorsprong veeboer en na zijn pensionering gids geworden in het museum. Hij wist verschrikkelijk veel over de oorsprong en opkomst van pluimvee, eideren en het uitbroeden ervan en het leven van kippenhouders door de jaren heen. Het museum bevat (vrijwel) alles op het gebied van pluimvee, gewone eieren, mislukte legeieren, aantallen eieren, het ontstaan van en de verdere ontwikkeling van broedmachines, het seksen van kippen, en het verkopen van eideren. Wij woonden een veiling bij, waarbij gebruik werd gemaakt van een gerestaureerde veilingklok. Eieren waren niet aanwezig omdat ons bezoek buiten de normale openingstijden was, maar wij konden wel bieden op advocaat en stoffen knuffeltjes voor kleine kinderen. Het was een topper! Na het officiële gedeelte kon iedereen nog even winkelen in het winkeltje en ook het museum nog even op eigen gelegenheid vekennen.

Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Donald Noorhoff, Gerda Heshusius, Duco Ohm en Roelof Kruijshoop, 

Ontvangst in de kantine van het museum. Op de muur staan heel veel gezegden waarbij kippen en eieren zijn gebruikt.
Donald stal de show!

Na de ontvangst kregen wij een heerlijke lunch. Duco was zoals altijd zeer galant en de sfeer was prima.

Teun Zeissink gaf een uitgebreide rondleiding door het pluimveemuseum.

Wat was er het eerst? De kip of het ei!
De aanwezigen weten het antwoord.

In het museum is ook een verzameling "misbaksels" en er wordt heel leuk getoond hoe het leven op een kippenboerderij vroeger was en ook nu is.

Broedmachines ontwikkelen zich ook. Nu zijn er automatische machines die computergestuurd zijn, zodat je er 's nachts niet bij hoeft te blijven

Teun toonde ons de werking van eieren-sorteermachines. Vroeger slimme mechanische machines, nu het veel elektronische sensoren.

De tentoonstelling van de diverse mixen kippenvoer leek veel op een wicket!

Het deelnemen aan de veiling was ook een hoogtepunt in de rondleiding. Eieren konden niet worden geveild.
Na enig oefenen kan je de wijzer van de veilingklok netjes laten stoppen waar jij het wilt. Je betaalt de prijs die met de stand van de wijzer correspondeert.

In het winkeltje van het museum kunnen leuke artikelen worden gekocht. Ook zijn er kopieën van prachtige schilderijtjes van de diverse rassen kippen. Buiten een heel leuke verzameling van bonte kippen. Duco amuseerde zich goed en poseert bij een "superkip"

Na afloop ging het per auto naar landgoed "De Schaffelaar" en liepen wij gezamenlijk de Dorpswandeling Barneveld, die is samengesteld door natuurgids Gerrit de Graaf en de Barneveldse gemeentearchivaris Gerjan Crebolder op initiatief van de stichting “Plaatselijk Belang Barneveld” en de vereniging “Oud Barneveld”. Het was een prachtige route, gedeeltelijk over het landgoed en gedeeltelijk door het dorp Barneveld. Een uitgebreide routebeschrijving met foto's kreeg iedereen mee, zodat ze konden lezen welke bijzonderheden er waren.

De Dorpswandeling Barneveld was prachtig. Natuurlijk hadden wij het geluk van prachtig weer. De wandeling vond grotendeels plaats op landgoed "De Schaffelaar".

De zon speelde door de natuur, waardoor de fotografen in het gezelschap prachtige plaatjes konden schieten.

In de routebeschrijving stonden veel beschrijvingen over de beelden in het park, de gebouwen.

 

Ook leuke historische details ontbraken niet, zoals de ingekerfde figuur bovenin de boom.

Het was fris, maar de wandeling was fantastisch mooi.Het laatste stuk van de wandeling was in het dorp Barneveld.


De tocht leidde langs de oude kerk waar op 16 juli 1842, aan het einde van de Hoekse en Kabeljauwse twisten, Jan van Schaffelaar van de toren sprong om zo het leven van zijn kameraden te redden.
De voormalige Spaarbank is prachtig gerestaureerd en in het dorp kwamen wij Zwarte Pieten tegen, die bij de intocht van Sinterklaas hadden geassisteerd.

Na afloop van de wandeling, die ongeveer een uur en kwartier duurde, gingen we per auto naar het Gowthorpeplein om te parkeren en zochten wij het Restaurant “Het Groene Pandje” op om gezamenlijk na te praten en te borrelen. Vrijwel iedereen nam deel aan het heerlijke diner in het restaurant. Het was een prima SGS-dag!

De borrel in "Het Groene Pandje" was erg gezellig en wij konden weer tijdig voor het diner  "op temperatuur komen" na de toch vrij frisse wandeling. Er waren erg leuke kookboekjes te koop met fijne recepten.

Het diner was prima en wij hebben er lekker van genoten. Het dessert met ijs viel opvallend goed in de smaak van Aad de Neef, die "er wel soep van lustte".

Vanzelfsprekend werd door Roelof even teruggekeken op de geslaagde dag en werd aandacht besteed aan het nog komende programma. Duco bedankte Roelof voor de organisatie. Hierna hebben wij nog erg gezellig samen koffie gedronken.

Fietsen bij de Ackerdijkseplassen en boottocht door Delft (6 oktober 2007)

Deze fietstocht stond al een paar jaar op onze ideeënlijst onder de naam Fietstocht langs de Rotte. U weet wel, het riviertje de Rotte bij Rotterdam! Wij hebben Herman en Liesbeth Huising, die de fietstocht in onze belangstelling hadden aanbevolen, vriendelijk gevraagd of zij onze commissie konden helpen bij de organisatie. Zij wonen immers vlak in de buurt. Het was heel positief om te horen dat zij dit wilden doen en enige tijd later kregen wij al een uitgewerkt plan. Besloten werd de Rotte in te ruilen voor de nog mooiere Ackerdijkseplassen en om te verzamelen bij restaurant "Gauchos aan de plas". Ook werd een boottocht door de grachten van Delft toegevoegd en daarmee waren alle ingrediënten voor een geslaagd evenement bij elkaar gebracht.

Op 6 oktober 2007 bleek het schitterend mooi weer te zijn met een lekker temperatuurtje en vrijwel geen wind; perfect voor de fietstocht. Wij werden ontvangen met koffie en een heerlijk gebakje, waarna Herman uitleg gaf over de fietstocht. Een complete routebeschrijving was gemaakt en meegestuurd met de convocatie. Er waren keurige fietsen gehuurd en de tocht kon beginnen. Halverwege op een leuk grasveld bij een houten ophaalbrug en een oude sluis ontving iedereen zijn/haar lunchpakket. Dat was "super de luxe". Lekker, prima kwaliteit en uitgebreid. Jammie! Hierna ging de tocht door de Ackerdijkseplassen en door het mooie landschap binnendoor naar Delft. In Delft moesten wij een horde nemen, want de Oosterbrug was niet goed dicht, waardoor wij onder de slagboom door gingen met onze fiets aan de hand. Hierna nog even zoeken naar de Koornmarkt, waar onze rondvaartboot al klaar lag. De fietsen legden wij aan de ketting, waarna de tocht door Delft begon. Helaas was de versterker op onze boot stuk (doorgebrand), zodat onze "kapitein" ons zonder elektronische hulp de beziens- en wetenswaardigheden moest toeroepen. Dat lukte vaak wel, maar de SGS'ers achter in de boot hadden de nodige moeite om alle details mee te krijgen. De tocht was gewoon prachtig en het was heel leuk met deze kleine rondvaartboot door de grachten te manoeuvreren. Na ruim een uur was de tocht ten einde en beklommen wij onze stalen rossen weer voor de terugtocht naar Gauchos. De tocht was weer prachtig en de route was aangepast, zodat wij niet dezelfde weg terug hoefden te fietsen. Na 17 km (enkele reis) waren wij weer "thuis" en konden wij plaatsnemen op het prachtige terras en genieten van een lekker drankje. Het diner begon om kwart voor zeven en was uitstekend. Natuurlijk bedankte Roelof de organisatoren Liesbeth en Herman heel hartelijk voor de perfecte organisatie en overhandigde een cadeautje als dank van de groep. Het was weer een perfecte SGS-dag!

Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Roelof Kruijshoop.

Ontvangst in restaurant Gauchos aan de plas met prachtig weer. We konden heerlijk op het terras zitten. Op de foto's luisteren wij aandachtig naar de uitleg van Herman
bij de ophaalbrug ontvingen wij onze lunchpakketten.

Hier boven een paar foto's van onze tocht op de fiets. Helaas niet veel vogels gezien, wel veel paarden en de natuur is prachtig. In Delft even "duiken" met de fiets en daarna onze leuke tocht door Delft. Vlak langs de Oude Kerk, de Prinsengof en het Legermuseum. De sfeer was, zoals altijd, uitstekend.
Schuin links hier onder het foldertje van "Rondvaart Delft" waarop u nog even kunt kijken waar u bent geweest. Prachtige historische gebouwen en door het mooie weer kon het dak open blijven en konden wij alles goed zien.

Op de terugweg een prachtige groep witte zwanen. Het was volop genieten. Bij Chaugos aan de plas werd gezellig nagepraat onder het genot van een drankje. Hierna hebben wij genoten van een heerlijk diner. Tijdens het diner bedankte Roelof de organisatoren Liesbeth en Herman.

 

Ook Joep Hesseling sprak ons toe.