Still Going Strong Cricket Club

Terugblik op de winterevenementen 2008-2009


De foto's kunnen worden vergroot door ze te downloaden. Normaal formaat 10x7,5 cm - op verzoek zijn de foto's per e-mail te ontvangen in groot formaat (tot 20x30 cm).
 

Klootschieten Vorden
4 oktober 2008

Ketterse Wandeling in Gouda
22 november 2008

Nieuwjaarsbijeenkomst
Golden Tulip Hotel Vinkeveen
17 januari 2009

Jeu de boules bij 't Zwijntje in Apeldoorn
7 maart 2009
  AFGELAST

Openluchtmuseum Arnhem
18 april 2009

Openluchtmuseum in Arnhem (18 april 2009)

Een speciale dag, omdat dit keer de kinderen en kleinkinderen mee mochten komen. Het weer was fantastisch mooi en om half twaalf stond een leuke groep deelnemers bij de kassa. Het aantal kinderen viel tegen en dat is natuurlijk erg jammer. Na binnenkomst gingen wij naar de "Kasteelboerderij" waar een heerlijk stuk gebak met koffie/thee/enz. werden geserveerd. Hierna konden wij allemaal onze "Knapzak" ophalen, waarin onze lunch zat verpakt. De gids van het Openluchtmuseum vertelde ons zeer veel achtergronden van de diverse gebouwen en oude gebruiken. Hij nam ons mee door vrijwel het gehele park, waarbij tot slot gebruik werd gemaakt van de trams. Hierna konden wij het museum op eigen gelegenheid verder verkennen en het moge duidelijk zijn dat je lang niet alles kunt zien in één dag. Er is echt heel erg veel te zien en alles is in goede staat. De gebouwen komen uit heel Nederland en zijn keurig afgebroken en vervoerd naar het park. Hier werd alles weer netjes opgebouwd en zo nodig geheel gerestaureerd. Het zag er als nieuw uit en overal staan borden die uitleg geven. Om vijf uur 's middags sloot het museum en gingen wij naar Restaurant "TRIX", voorheen "De Menthenberg", waar wij heerlijk op het terras konden genieten van een drankje. De leuke dag werd afgesloten met een uitstekend diner. Vanzelfsprekend bedankte Roelof de twee organisatoren Blanche en Theo Burki voor de voortreffelijke organisatie.

Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Donald Noorhoff en Roelof Kruijshoop

Het passeren van de kassa verliep vlot. Alles was bekend, de museumkaarten waren doorgegeven en wij konden de poortjes zonder oponthoud passeren. Hierna liepen wij gezamenlijk naar de "Kasteelboerderij" waar wij werden ontvange nmet heerlijk gebak, koffie, thee en voor de jongeren iets anders. Ook droegen alle deelnemers hun bijdragen voor de dag af aan Roelof





Na de koffie en het ophalen van de lunch van ons "Knapzakarrangement" (overigens uitgebreid en lekker!) nam de gids van het Openluchtmuseum ons mee op een anderhalf uur durende bezichtiging van vele interessante bouwsels.

 

Er was bijvoorbeeld een barak, die gebruikt is voor de huisvesting van de Molukse militairen, die voor Nederland in Nederlands Indië (Indonesië) waren ingelijfd (foto rechts).

 

De historische trams ui Amsterdam, Rotterdam en Haarlem brengen de bezoekers snel aan de andere kant van het museum.

Onderweg brachten wij een uitgebreid bezoek aan de wasserij met bleekveld. Was wasjuffrouw speelde haar rol fantastisch. Links de foto's van de bleek. Onze kinderen mochten even helpen!

 

 

Onderweg brachten wij ook een bezoek aan de medische post met heuse dokter en verpleegster. Veel ouderwetse instrumenten waren te zien.

 

 

De terugtocht naar het begin van de rondleiding ging per tram. Een heel leuke tocht. Rechter foto Alma Noorhoff naast Roelof. Alma was weer goed opgeknapt na de grote hartproblemen. Ze was wel erg moe vertelde ze, maar ze genoot van het leuke uitje.




Na afloop van de rondleiding konden wij het museum op eigen gelegenheid verder verkennen.

 

 

 

Ons groepje bracht een uitgebreid bezoek aan de korenmolen en de Zaanse Schans. Ook hebben wij gekeken naar het "beugelen" met grote stenen ballen onder leiding van een ervaren beugelaar.

Als je nog niet wist hoe een vogelverschrikker er uit ziet, dat staat deze hier links afgebeeld!

De papiermolen werd uitgebreid gedemonstreerd. Er wordt handgeschept papier gemaakt van vodden. Er werd perfecte uitleg gegeven hoe het maken van papier in zijn werk gaat.


 

Het stoelen matten werd ook gedemonstreerd.



Na ons bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum vertrokken wij naar Restaurant "TRIX", waar wij heel fijn op het terras konden "borrelen". Het weer werkte enorm goed mee en hetw as niet koud. Links een foto van Donald en Alma, die ook hebben genoten!

Henk en Tine de Ruiter hadden het ook prima naar hun zin.

Het diner smaakte voortreffelijk en alle gangen werden feestelijk opgediend.

Roelof bedankte Theo en Blanche Burki, de organisatoren van deze zeer geslaagde dag. Inmiddels is het bekend dat Theo weer is toegetreden tot de Contactcommissie en dat geeft veel mogelijkheden voor een paar prachtige fietstochten en andere activiteiten!


Jeu de Boules bij 't Zwijntje in Apeldoorn (7 maart 2009)  is AFGELAST

Wij schreven in de jaarconvocatie:
Op zaterdag 7 maart 2009 gaan wij Jeu de Boules spelen in Apeldoorn.

 

 

 

 

 

 

 

Jeu de Boules is de verzamelnaam voor de verschillende vormen van het aloude Franse balspel. Kampeerders zijn er mee bekend omdat het een rustig prettig tijdverdrijf is op de camping. Maar het kan ook serieuzer gespeeld worden. Iedereen die in Frankrijk op vakantie geweest is, heeft daar op zaterdagen en zondagen in de gemeentelijke parken van kunnen genieten.

Op 7 maart zijn wij te gast bij J.B.V. ’t Zwijntje. Afhankelijk van de weersomstandigheden spelen we dan in de perken voor het clubhuis of in de (zo nodig verwarmde) hal, het Boulodrome.
Onder deskundige begeleiding gaan we, na een goede lunch, inclusief broodje kroket, het spel spelen. Voldoende gelegenheid om enkele gezellige en hopelijk spannende potjes te gooien. De vereniging heeft een meer dan uitstekende accommodatie en is o.a. actief met het organiseren van diverse toernooien en speelt landelijke competitie.
We sluiten de dag af met een gezellige borrel.


Belangrijk: Het Zwijntje stelt haar accommodatie beschikbaar bij een minimum deelname van 30 personen. Als wij de 30 niet halen kan het niet door gaan. Wij hopen echter op veel meer inschrijvingen voor deze sportieve doch niet te inspannende activiteit.

Wij hadden het niet verwacht want anders hadden wij dit niet georganiseerd, maar wij hebben het minimum aantal inschrijvingen van 30 niet gehaald en zijn blijven steken op 22 (na een extra aanmoedigingsbericht). Dat is teleurstellend en daardoor moeten wij deze activiteit afgelasten.

Wij zien elkaar dus pas weer op 18 april in Arnhem, want iets anders organiseren op zo'n korte termijn is lastig omdat dan ook de inschrijvingen weer helemaal opnieuw moeten worden gedaan en dan moet je maar afwachten of daar op zo'n korte termijn wel voldoende inschrijvingen worden gedaan.


Nieuwjaarsbijeenkomst in Vinkeveen (17 januari 2009)

Op zaterdag 17 januari 2009 verzamelden zich zo'n 55 SGS'ers vanaf vijf uur 's middags in "The Copperbar" van het prachtig gelegen Golden Tulip Hotel Vinkeveen. Hier werkt ons commissielid Dirk Coster en deze heeft vanzelfsprekend de zaakjes piekfijn voor elkaar. De gasten werden bij de deur opgevangen, waarna zij een luxe consumptiekaartontvingen met drie speciale SGS-consumptiebonnen erin per persoon. De sfeer was uitstekend, de ambiance prachtig, de bediening keurig en er werd zeer geanimeerd met elkaar gesproken. Het is belangrijk dat iedereen weer eens met elkaar bij kon praten. Het cricketseizoen lag al weer een paar maanden achter ons. Omdat het rookverbod landelijk is ingevoerd gingen de rokers die echt niet zonder hun "saffie" konden buiten roken. Zo ook het zeer jeugdige lid Erik de Jonge uit Hengelo. Een arriverende oudere SGS'er informeerde vriendelijk bij Erik of hij een jeugdprijs of zo iets kwam ophalen! Grote hilariteit natuurlijk. Erik is wel 40, maar ziet er veel jonger uit en dat geldt ook voor zijn echtgenote Pamela!

Om zes uur verplaatsten wij ons naar het sfeervolle restaurant "Canard Sauvage", waar het duo "The Difference" ons opwachtte met prettige dansmuziek. Nadat iedereen een plaats had gevonden aan een van de tafels kreeg SGS Voorzitter Duco Ohm het woord. Een hartelijk welkom volgde voor alle aanwezigen en speciaal voor de Ereleden, Leden van Verdienste en dragers van het Gouden Ereteken. Duco sprak ook een warm welkomstwoord uit voor de SGS'ers, die ondanks hun ziekte of handicap toch aanwezig waren. Een prestatie van formaat voor enkelen onder hen! Hierna werden de vijftien (!) SGS'ers die ons in 2008 zijn ontvallen herdacht met een minuut stilte. De voorzitter sloot zijn Nieuwjaarsspeech af met een toost op SGS. Helaas kon Duco niet blijven dineren, want ook hij behoorde tot de zieken. Heel knap en fijn dat hij toch aanwezig was! Wij wensen snelle genezing en beterschap!

Na deze formele opening gaven commissievoorzitter Roelof Kruijshoop en zijn vrouw Aly de aftrap tot het dansen. Velen volgde dit goede voorbeeld en de sfeer was uitstekend. Ook de leden van het duo amuseerden zich goed en dat is natuurlijk ook belangrijk. Het werd een echt "diner dansant" want regelmatig waren enige paren op de dansvloer tussen de gangen van het diner in.

Na de uitgeserveerde heerlijke entree ging iedereen genieten van het warme buffet. Er was een ruime keus met vlees- en visgerechten met wild.

Commissievoorzitter Roelof Kruijshoop gaf tussen hoofdgerecht en dessert traditioneel een korte terugblik op het afgelopen jaar. De deelname was ongeveer gelijk aan het jaar ervoor en er zijn nieuwe gezichten, maar Roelof deed een oproep om nog meer jongere SGS'ers enthousiast te maken voor de winteractiviteiten. Om ook iets te bieden voor de jongere groep, die jonge kinderen in hun gezin hebben, heeft de Contactcommissie op 18 april in Arnhem een bezoek georganiseerd aan het Openluchtmuseum. Het is de bedoeling dat Opa's en Oma's, Papa's en Mama's deze keer hun kinderen meenemen! Schijf graag snel in en dat geldt ook voor het indoor Jeu de Boulen in Apeldoorn op 7 maart aanstaande.

Na het dessert ontvingen Dirk Coster een presentje uit handen van Roelof Kruijshoop als dank voor zijn geslaagde inspanningen. Raimond v.d. Berg van Saparoea had gezorgd voor de muziek en namens het duo "The Difference" mocht Raimond meedelen dat wij een fijn publiek waren. Zij spelen erg graag voor ons!

Er werd gezellig "nagetafeld" onder het genot van een heerlijk kopje koffie, waarna de meeste mensen weer teruggingen naar huis. Ook bleven er een aantal SGS'ers slapen in het hotel.

Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Donald Noorhoff en Raimond v.d. Berg v. Saparoea





Vanaf half vijf ontvangst in de gezellig bar van het Giolden Tulip Hotel Vinkeveen. Deze bar heet de "Copperbar" omdat veel in het interieur gemaakt is van mooi gepoetst koper.

Heel fijn was het dat ook de oude en eigenlijk zieke SGS'ers er ook bij waren. De gesprekken waren zeer geanimeerd en iedereen kon genieten van zijn/haar drie gratis drankjes (kosten SGS).

 

 

Rudy Don Griot vroeg onze aandacht voor een vijftal kaarten, die hij stuurde aan onze zieken. De kaarten zijn vast met veel handtekeningen erop op de post gegaan.
Ook waren er wat meer serieuze gesprekken, die gingen over cricket in het afgelopen seizoen en natuurlijk ook over hoe wij het willen gaan doen in 2009!




Na de ontvangst ging iedereen naar het Restaurant "Canard Sauvage", waar wij werden verwelkomd met prachtige muzien van het duo "The Difference"
 

 

SGS Voorzitter Duco Ohm hield een prima Nieuwjaarsrede, waarbij niet vergeten werd om de SGS'ers die in 2008 zijn overleden te gedenken.
Ook speciale aandacht werd gegeven aan diverse mensen die lang ziek zijn geweest of zelfs nog ziek zijn en toch aanwezig waren.

Proost voor SGS in 2009.

 

Hierna konden de SGS';ers een dansje maken en daar werd goed gebruik van gemaakt.




Na de uitgeserveerde entree volgde een uitstekend warm buffet, Er was een ruime keus met vlees- en visgerechten met wild. Ook aan de vegetariërs was gedacht. Het werd een echt Diner Dansant, want tussen de gangen door was gelegenheid om een dansje te maken. Hiernaast een drietal foto's, die de sfeer nog mooier weergeven, omdat er niet werd geflitst.

Roelof Kruijshoop bedankte Dirk Coster voor de organisatie van onze Nieuwjaarsbijeenkomst in het Golden Tulip Hotel. Hij kreeg een geheimzinnig pakketje, waarin in ieder geval ook Coca Cola zat! Ook keek Roelof terug op de winteractiviteiten in het jaar 2008 en deed hij een oproep om de jeugd nog meer aan te sporen om deel te gaan nemen aan de winteracitiveiten. Voor de jeugdigen wordt op 18 april een bezoek georganiseerd aan het Openluchtmuseum te Arnhem. Wij hopen dan veel Opa's, Oma's, Papa's en Mama's met hun (klein-)kinderen te zien!

Na het hoofdgerecht een zeer uitgebreid nagerecht, waarbij het overheerlijke ijs een grote attractie was.

 


Ketterse wandeling in Gouda (22 november 2008)

Ontvangst met koffie en Goudse stroopwafel in "Tearoom en Eterij Van den Berg" gevolgd door een uitgebreide koffietafel/lunch. Om half drie onder leiding van VVV Gidsen een erg interessante stadswandeling met veel historische feiten en anekdotes rondom de ontwikkeling van de kerken en geloven in de Nederlanden en specifiek in Gouda. Er zijn maar liefst 43 kerkgenootschappen in Gouda en veel kerken en schuilkerken. Wij bezochten ook het museum met de kartonnen van de Goudse Glazen en wij konden kort een blik werpen op de prachtige glas in lood ramen van de prachtige Sint Janskerk. Het is een heel grote kerk. Helaas konden wij het prachtige stadhuis alleen van buiten bezichtigen. Na afloop gezellig borrelen met bittergarnituur in een zaal van "Stadscafé Restaurant De Zalm" , het "Eethuys De Goudse Stal". Veel mensen bleven na afloop dineren in het restaurant. Hierna weer terug naar huis. Veel SGS'ers maakten gebruik van de trein omdat parkeren minder gemakkelijk is in Gouda.

Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Roelof Kruijshoop


Na aankomst op het NS station Gouda liepen wij met een groepje SGS'ers naar de binnenstad met het prachtige stadhuis. Hierna ging het door een smal straatje naar Tearoom van den Berg. Wij waren vroeg en konden al snel genieten van een heerlijk bakje koffie met een super verse en krokante Goudse stroomwafel. Nadat iedereen gearriveerd was kregen wij een uitgebreide lunch met kroket!




Om half drie begonnen wij onder leiding van twee VVV Gidsen, Evalien de Haan en Corry de Jong, een erg interessante stadswandeling met veel historische feiten en anekdotes rondom de ontwikkeling van de kerken en geloven in de Nederlanden en specifiek in Gouda. Er zijn maar liefst 43 kerkgenoot-schappen in Gouda en veel kerken en schuilkerken! Helaas zijn ook in Gouda een aantal oude kerkjes verloren gegaan en was er alleen nog de prachtige gevel.

Opvallend waren de twaalf erg smalle steegjes. Deze steegjes maakten bij de uitgifte in de veertiende eeuw deel uit van de huiserven. Vier steegjes zijn zo smal dat je elkaar er nauwelijks kunt passeren. Er is ook veel aandacht besteed aan de diverse grachten en kanalen en hun functie. Een deel wordt gerestaureerd, zodat dan boottochten kunnen worden gemaakt door Gouda.

Helaas hadden wij op deze dag te maken met koud weer en zo nu en dan zelfs met een hagelbui. Links een foto van onze groep, die op weg was naar de Sint Jan. De Sint Jan is de langste kerk van Nederland. Op de twee foto's links is goed te zien dat het Stadhuis klein is vergeleken bij de kolossale kerk.

Wij bezochten ook het MuseumgoudA met de zogenaamde "Cartons" van de prachtige gebrandschilderde glas in lood ramen van de Sint Jan. Die heten ook wel de Goudse Glazen. Het is een heel grote kerk.

De cartons zijn altijd geraadpleegd bij restauraties, zodat de glazen eruit zien alsof ze gloednieuw zijn. Dat had ook tot gevolg dat er slijtage optrad. Nu wordt er aan de conservering ervan gewerkt sinds 1985. Vanaf 2004 gaat dat in een versneld tempo. Zes restauratoren werken daar in afwisselende groepjes.

Helaas konden wij het prachtige stadhuis alleen van buiten bezichtigen.


Na afloop hebben wij heel gezellig "geborreld" met bittergarnituur in een zaal van "Stadscafé Restaurant De Zalm" , het "Eethuys De Goudse Stal". Veel mensen bleven na afloop dineren in het restaurant.  Het smaakte prima. Hierna weer terug door de regen naar huis.

Klootschieten in Vorden (4 oktober 2008)

Ontvangst met koffie en “Zwanehals” in „Hotel Bakker”. Het was lekker weer en droog terwijl het de hele week had geregend Wij gingen in drie groepen van twee teams klootschieten “langs de weg” en het was soms oppassen voor het gewone verkeer met auto's en fietsen. Halverwege het circuit een stop, waarbij wij een al dan niet alcoholische consumptie konden nuttigen. De begeleiding van Johan Pardijs van de Achterhoekse Klootschiet Federatie was strak en perfect. Hij werd dit jaar ondersteund door Joop en Stien Brinkerhof. Het was erg leuk en erg gezellig. En dat gold ook voor de avond waarbij wij genoten van een prima diner in „Hotel Bakker”.

Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Stef Egging, Raimond van den Berg van Saparoea en Roelof Kruijshoop



Het was droog en niet erg koud! Er was een leuke ontvangst in Hotel Bakker met lekkere koffie en een "Zwanehals". Dat bleek een heerlijk stukje gebak te zijn.. Joep had nog niet gelunched en dat moest nog even gebeuren. Na de welkomstspeech van Roelof met de uitleg van wat er ons te wachten zou staan, gingen wij op pad. Bij het startpunt kregen wij uitgebreid uitleg van een enthousiaste Johan Pardijs die wij nog van de vorige keer kenden. Wij "hingen aan zijn lippen". Hij werd dit jaar bijgestaan door het echtpaar Joop en Stien Brinkerhof.

De deelnemers waren verdeeld in zes teams van 5 (of 6) mensen. Op de foto's de eerste schoten van de dag. De "wegbaan" voerde langs maisvelden en weiden, waarin prachtige koeien stonden te grazen. Op de ANWB-paddestoel een paar leuke plaatsnamen, waar ik nog nooit van had gehoord. De route was recht toe recht aan, soms geasfalteerd en soms met klinkers uitgevoerd. Links en rechts - gelukkig droge - sloten. Wij raakten geen kloten kwijt, daar zorgden de mensen van de Achterhoekse Klootschiet Federatie wel voor! Zij gaven op professionele wijze leiding aan de groepen. Het was heel leuk om te zien dat de ouderen soms verder gooiden dan de jongeren. Netjes rechtuit schieten is het geheim! Soms gingen de kloten keihard tegen een boom en dan schiet je natuurlijk niet ver.
 




Op het verste punt een rustpauze. Bij de "finish" moesten nog een keer zo ver mogelijk worden geschoten. Een groep schoot de kloot maar liefst 87 meter voorbij de finish. Het verste schot lag boven de 100 meter!

In de weide naar de boerderij zagen wij rendieren! Het waren prachtige dieren en ik kon niet nalaten er een leuke foto van te maken. ook de paarden bij de boerderij genoten van onze belangstelling.

De deelnemers konden zich tegoed doen aan allerlei soorten dranken. Dat is toch wel een traditie bij het klootschieten. Hotel Bakker had gezorgd voor alle soorten, van Jus d'Orange tot ijskoude Jägermeister. De sfeer was zeer geanimeerd en wij konden weer lekker bijkomen van het lopen en schieten en natuurlijk ook bijpraten.



Na een ruime pauze begon de tweede "innings", waarbij je kon zien dat er al de nodige ervaring was opgedaan. De sfeer was uitstekend. Gelukkig bleven de aangekondigde regenbuien netjes weg en hielden wij het droog.

Ook nu weer aan het eind bij de finish proberen nog één keer zo ver mogelijk de kloot te schieten en de score werd genoteerd door onze begeleiders.



Nadat wij de provinciale weg weer netjes waren overgestoken gingen wij achterom naar Hotel Bakker. Daar werden wij ontvangen in een mooie zaal met bediening en genoten wij van een drankje.
Johan Pardijs had inmiddels de scores van de zes groepen uitgerekend en maakte op ludieke wijze de uitslag bekend. De poedelprijs bestond uit een echte "klootzak" en mw. Knüpfer kreeg een aandenken in de vorm van een klein klootje omdat zij als oudste deelneemster die actief mee had gespeeld leuke afstanden had geschoten. De groep met de beste score werd nog even netjes op de foto gezet.

De leuke dag werd beëindigd met een heerlijk diner, waarbij Roelof de organisator van deze dag bedankte.