Still Going Strong Cricket Club

Terugblik op de winterevenementen 2009-2010


  De foto's kunnen worden vergroot door ze te downloaden. Normaal formaat 10x15 cm. Op verzoek zijn de foto's per e-mail te ontvangen in groot formaat (tot 20x30 cm).
  Link naar de jaarconvocatie van de winteractiviteiten van SGS
 

Fietstocht bij Weesp
26 september 2009
AFGELAST

Space Expo
ruimtevaarttentoonstelling
in Noordwijk

21 november 2009

Nieuwjaarsbijeenkomst
bij "Ei van Columbus"
in Beekbergen
16 januari 2010

Sterrenwacht en weerkundig
instituut Bastion Sonnenborgh
te Utrecht
6 maart 2010

Paleis Soestdijk
te Soest
dijk

vrijdag 9 april 2010

 

Bezichtiging Paleis Soestdijk met de tuinen op 9 april 2010

Wij kregen een hele pagina instructies te lezen over wat wel en wat niet mocht, maar het bleek een fantastisch mooie dag te zijn. Het weer was uitstekend, de koffie en de taart bij de ontvangst in de "Oranjerie" was heerlijk en de rondleiding werkelijk voortreffelijk. Kortom: zeer de moeite waard en ook voor velen onder ons heel leerzaam.

De aankomst was "anders dan anders", want velen gingen vroeg naar Soestdijk om nog voor de rondleiding een wandeling door de tuinen te maken. De aanwezigen kozen voor een rondleiding met een gids. Er was zeer veel te vertellen, Franse tuin, Engelse tuin, kassen, fonteinen met de functie van de watertoren, lievelingslaantjes, de beelden in de tuin, de vele ontvangen cadeaus met daarbij vanzelfsprekend een stuk vaderlandse geschiedenis met het ontstaan van het huidige paleis. Razend interessant en waarschijnlijk door weinig SGS'ers al eerder gehoord. De wandeling duurde ruim een uur en een kwartier.

Convocatie van deze activiteit
Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Roelof Kruijshoop en Donald Noorhoff

Hierna de gezamenlijke bijeenkomst in de "Oranjerie". Deze keer was iedereen prachtig op tijd en het was gezellig druk met onze 46 SGS'ers. De ontvangen instructies waren duidelijk en tijdens de registratie en betaling van het restbedrag bij Roelof werd iedereen ingedeeld in een van de drie rondleidinggroepen. Wij liepen van de Oranjerie naar de linker ingang van het Paleis en werden daar netjes opgewacht. De jassen in de garderobe, de tassen en camera's in de kluisjes en daarna een prachtige fototentoonstelling bezichtigen in afwachting van "onze" rondleiding. De drie groepen liepen netjes achter elkaar aan met een kwartier tussenruimte. De rondleiders kenden hun tekst perfect en ze zouden niet misstaan als geschiedenisleraar en kunstkenner. Ik zei tegen mijn vrouw Aly: "Als ik zo'n geschiedenisleraar had gehad zou ik het een prachtig vak hebben gevonden". De rondleiders vertelden erg veel van de historie van ons koninklijk huis en het wel en wee van de vorsten en vorstinnen. Ook de herkomst van de vele prachtige meubelen, vazen, tapijten en schilderijen werden in prachtige bewoordingen verteld. Het was echt genieten! Tegen het einde van de rondleiding kwam men door de werkkamers van Juliana en Bernhard. Beiden met een prachtig uitzicht over de tuin en met korte videofilmpjes uit de tijd dat ze nog volledig waren ingericht. Ook de studeerkamer van Beatrix werd bezocht. Hier werd Beatrix "klaargestoomd" voor het beroep Koningin. Alles sober en het zal erg hard werken zijn geweest!

Na afloop van de rondleiding "deden" wij nog een stukje tuinen, waarna wij per automobiel naar Bistro Boschoord in Lage Vuurse gingen. Het weer was zo mooi dat wij daar op het terras konden zitten tijdens het nuttigen van onze drankjes. De sfeer was perfect. Om ongeveer half zeven werden wij uitgenodigd voor de barbecue. De stukken vlees werden centraal door het personeel van de Bistro bereid en hierna opgediend in een aansluitende ruimte tezamen met heerlijk brood, lekkere sausjes en salades. Het was smullen en prima verzorgd. Willy van Nierop was er al vaker geweest en deed de aanbeveling. Dank hiervoor Willy.

De organisatie van de dag was in handen van Raimond van den Berg van Saparoea, die hiervoor onder luid applaus een fles wijn ontving uit handen van de commissievoorzitter Roelof Kruijshoop. Roelof bedankte ook Donald Noorhoff, die als "hoffotograaf" van SGS zo vaak de foto's ter beschikking heeft gesteld voor de website. Hierna bedankte Duco Ohm de Contactcommissie voor het vele goede werk dat zijn heeft gedaan in de afgelopen winterperiode. De commissie kreeg een kistje wijn, die kan worden verorberd tijdens de voorbereidingen voor het volgende seizoen! Dirk Coster krijgt dan natuurlijk zijn lijfdrank "cola".


Bezoek aan de sterrenwacht en het weerkundig instituut Bastion Sonnenborgh op 6 maart 2010

Om half twaalf verzamelden wij ons in het Louis Hartlooper complex in Utrecht. De ontvangst was uitstekend geregeld met heerlijke koffie en een zo mogelijk nog lekkerder stuk appeltaart! De ruimte was enigszins beperkt, waardoor er geen tussentijdse oproep was gedaan aan de SGS'ers om alsnog in te schrijven. Helaas waren er veel zieken waardoor de groep aan de kleine kant was. Dat kwam wel ten goede aan de kwaliteit van de rondleidingen later op de dag!

Na de inschrijving, de koffie en het welkomstpraatje van Roelof Kruijshoop vertrokken wij te voet naar het Bastion Sonnenburgh. Bovenop dit bastion is indertijd de sterrenwacht gebouwd. Toen was Utrecht nog erg klein en konden er uitstekende observaties worden gedaan. Tegenwoordig is er te veel lichtvervuiling 's nachts en dat is de reden, waarom het observatorium zich helemaal heeft toegelegd op het bestuderen van onze Zon!

Bij aankomst moesten wij even wachten op de gidsen, maar het was prachtig weer! Na binnenkomst gingen wij naar de Collegezaal en kregen wij college van Wouter, die werkt op de sterrenwacht. Hij was helaas niet voor iedereen even goed verstaanbaar, maar zijn verhaal over onze Zon was zeer interessant en boeiend. In verband is gebracht het aantal zonnevlekken en de temperatuur. Als er weinig zonnevlekken zijn is de winter kouder. Het gaat hierbij om een 11-jarige cyclus! Momenteel zijn er erg weinig zonnevlekken maar het is in Nederland wel koud, dus helemaal gaat de wetenschap niet op en er blijft een stukje onvoorspelbaarheid.

Na het college deelde onze groep zich op in tweeën. Een groep kreeg gedetailleerde informatie over de bouw en het wel en wee van het Bastion en later natuurlijk ook van de Sterrenwacht. De andere groep bezocht eerst de sterrenwacht met de zonnetelescoop. Je kunt door de telescoop maar twee keer naar de zon kijken. Een keer met jouw rechter oog en daarna nog een keer met je linkeroog. Hierna ben je immers blind! Dit is de reden waarom de zon wordt geprojecteerd op een scherm of een wit stuk papier. Hierop kan je de zonnevlekken goed zien, echter helaas voor ons waren die er tijdens ons bezoek niet. Zonnevlekken zijn grote uitbarstingen. Wist u dat per seconde 2 miljoen ton van de massa van de zonnekern wordt omgezet in energie! Wist u ook dat de sterrentijd op elke plek van onze aardbol verschillen is en dat wij pas in 1940 zijn overgegaan op tijdzones. Wij hebben de "Duitse" tijd. Utrecht had vroeger de tijd van de Utrechtse meridiaan.

Na afloop van de rondleiding konden wij nog iets kopen in het winkeltje en vertrokken daarna weer naar het Louis Hartlooper Complex om na te praten en er gezellig nog iets te drinken. Theo en Blanche Burki kregen als dank voor de goede organisatie van deze dag een heerlijk fles wijn uit de streek "Hof van Twente".

Convocatie van deze activiteit
Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Donald Noorhoff


Nieuwjaarsbijeenkomst in Het Ei van Columbus op 16 januari 2010

Op zaterdag 16 januari 2009 verzamelden zich zo'n 50 SGS'ers vanaf vijf uur 's middags in het "Ei van Columbus" in Beekbergen. Er lag al geruime tijd sneeuw, maar de wegen waren 's middags goed te berijden. Bij binnenkomst ontving iedereen een welkomstdrankje en hierna was het tijd voor het uitwisselen van de Nieuwjaarswensen en gezellig bijpraten. Om ongeveer half zeven gingen wij aan tafel om te genieten van een voortreffelijk vier gangen diner. Het bekende duo "The Difference" zorgde ook deze keer voor de muzikale omlijsting. Hun repertoire past uitstekend bij deze gelegenheid! (voor meer informatie over The Difference klik op het visitekaartje rechts).

Convocatie van deze activiteit
Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Donald Noorhoff








Een grote serie foto's van de gezellige binnenkomst en ontvangst. Een glaasje Kir gaat er wel in na de reis naar Beekbergen.

 

 

Roelof Kruijshoop zoals altijd druk met het bijwerken van de administratie. Ook deze keer weer meer jongeren. Een goed teken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is duidelijk zichtbaar dat Dirk Coster graag naar Suriname wil. Een prachtig logo is al ontwikkeld en de handel kan beginnen.

 

 

 

Een gezellig houtvuur zorgt voor een fijne stemming en natuurlijk zijn ook veel mensen van de Senioren Onderlinge aanwezig.

 

 

Nadat alle SGS'ers die zich hadden aangemeld voor de Nieuwjaarsbijeenkomst aangekomen waren volgde een kort welkomstwoord van commissie-voorzitter Roelof Kruijshoop, waarna hij allen uitnodigde om aan tafel te gaan.






Nadat iedereen een plaats had gevonden aan tafel en een ogenblikje stilte werd de eerste gang geserveerd. Het smaakte uitstekend!

 

 

 

Tussen het voorgerecht en hoofdgerecht in kreeg voorzitter Duco Ohm het woord. Een hartelijk welkom volgde voor alle aanwezigen. Hierna keek Duco terug op het jaar 2009 en bestede hij extra aandacht aan de SGS'ers in de ziekenboeg. Ook meldde Duco dat het 3Landen Toernooi dit jaar in Deventer wordt gehouden en dat er een crickettoer naar Suriname wordt georganiseerd.

Tijdens het diner kon gezellig worden gedanst op de fijne muziek van The Difference. Daar maakten velen gebruik van.

 

 

Vlak voor het dessert de traditionele speech van de voorzitter van de Contactcommissie. Roelof Kruijshoop keek terug op de activiteiten in 2009. Jammer dat er voor het eerst activiteiten moesten worden afgelast wegens diverse omstandigheden, waarbij het spelen van cricket er een was. Het verplaatsen van de fietstocht in Weesp naar een zaterdag vlak na het cricketseizoen bleek niet verstandig en er bleek te weinig belangstelling te bestaan voor Jeu de Boulen. Roelof keek natuurlijk ook vooruit en vroeg aandacht voor de leuke geplande winteractiviteiten en 2010. Hierna vroeg hij nog eens extra aandacht voor de zieke SGS'ers. Raimond v.d. Berg van Saparoea ontving voor het organiseren van deze bijeenkomst een lekkere fles wijn als dank.

Na afloop bleek het weer te zijn omgeslagen en kregen alle SGS'ers te maken met een stevig pak sneeuw. Duco moest worden geholpen omdat hij niet kon weg komen uit de kuil met gladde sneeuw onder zijn wielen.
De sneeuw leverde natuurlijk wel prachtige foto's op!.

Bezoek aan Space Expo op 21 November 2009 , ons eerste winterevenement van dit seizoen

Om kwart voor 12 verzamelden wij voor een geweldig uitgebreide lunch in Restaurant De Zwaan in Katwijk aan Zee dat warm aanbevolen was door Jan Tekenbroek. En terecht: de lunch was meer dan voortreffelijk en het was er binnen lekker warm ! Bij de koffie konden wij kennismaken met ‘nieuwe’ gezichten zoals bijv. de Lantinga’s en de jeugdige edities van George Reeman en Erik de Jonge.

Veel tijd om te lunchen werd ons niet gegund want om 1 uur moesten wij echt vertrekken naar Noordwijk waar wij zouden worden rondgeleid op de Space Expo. Jammer dat Jan en Anneke Tekenbroek er niet kon zijn en dat Henk en Tine de Ruiter door ziekte verhinderd waren.

Op de Space Expo hebben wij hebben onze ogen uitgekeken: foto’s, raketten en oude satellieten. Vooral het één op één model van het ruimte station, dat boven de aarde rondcirkelt met een snelheid van 28.000 km per uur, kreeg veel belangstelling. Er werd uitgelegd hoe er aan boord gegeten en geslapen werd en hoe het toilet gebruikt kon worden. Ook het korte bezoek met de Space Train aan het testcenter was indrukwekkend.

Mij is de opmerking bij gebleven dat 1 kilo de ruimte inbrengen Euro 10.000 kost… oftewel Euro 1.230.000 voor mijn persoontje van 123 kg.
Prettig te weten ik op de maan slechts 1,23 KG zou wegen…..

Wij hebben genoten van ons eerste evenement van dit winterprogramma.
Tot ziens bij het tweede evenement :

Duco Ohm


Convocatie van deze activiteit
Klik op de foto's en deze worden groot geopend in een nieuw venster. Foto's Donald Noorhoff, Duco Ohm en Roelof Kruijshoop


Fietstocht bij Weesp (26 september 2009)

Op zaterdag 26 september 2009 zouden wij gaan fietsen in de omgeving van Weesp als volgt:
Oorspronkelijk zou deze activiteit op 10 oktober plaatsvinden, doch wegens een crickettoer moest de datum worden gewijzigd.
De organisatie was gereed en er waren al fietsen gehuurd, echter het aantal inschrijvingen is niet voldoende en wij hebben de activiteit moeten annuleren.
Onze verwachting was dat het aantal inschrijvingen - zoals het elk jaar gebeurt - zou stijgen ten opzichte van de opgaven van de belangstelling hiervoor aan het begin van vorig jaar. Zeer teleurstellend voor ons is dat wij alleen maar afzeggingen ontvingen naar aanleiding van de op 8 september j.l. gestuurde convocatie.
Convocatie van deze activiteit