Still Going Strong Cricket Club

De Contactcommissie SGS en haar winterevenementen


De contactcommissie heeft tot doel om de contacten tussen de leden ook in de perioden waarin geen cricketwedstrijden worden gespeeld vorm te geven. Dit wordt gedaan door het organiseren van de zogenaamde winterevenementen. Hierbij worden ook betrokken de weduwes van de SGS'ers, die helaas zijn overleden. In de periode van september tot en met april worden elk jaar vijf of zes verschillende activiteiten georganiseerd, waarvoor belangstellenden zich kunnen inschrijven.
Ook jongere en net toegetreden leden zijn hartelijk welkom! Wij willen jong en oud een leuke, leerzame en/of sportieve dag bezorgen.

De Contactcommissie SGS bestaat uit Roelof Kruijshoop (vrz.), Theo Burki, Dirk Coster, George Reman en Pieter van der Hammen (bestuursgedelegeerde).

Programma van de winterevenementen (updated 26-10-2018)

Hierbij informatie over de winterevenementen. Zet de datums in uw agenda en ga met ons mee.
Wij verzekeren u dat het erg leerzaam, sportief en leuk is. "Als je eens hebt deelgenomen dan kom je zeker vaker".

De regels met een lichtgroene achtergrond bevatten informatie over de reeds plaatsgevonden evenementen.

Als u iets weet dat kan leiden tot een leuke dag voor de SGS'ers schroom dan niet ons te informeren.
Dat kan door folders, krantenartikelen, en dergelijke op te sturen of te overhandigen. Dat kan ook per e-mail aan re.kruijshoop @ home.nl.
 

Datum

Korte omschrijving van het programma

13 oktober 2018 Wandelen en varen in 's-Hertogenbosch. Ontvangst met koffie en Bossche bol en koffie/thee in Restaurant Carras.Hierna naar de afvaartplaats en start van de vaartocht die onderdeel uitmaakt van de "Vaar- en wandelroute Bossche Binnenstad". Bij deze prachtige route door de Bossche voeren wij in elektrisch aangedreven boten over de Binnendieze die grotendeels onder bebouwing loopt. Heel veel historische elementen werden verteld door de gidsen. Hierna samen uitstekend gelunched in Restaurant van Puffelen. Aansluitend ce cultuurhistorische wandeleling door de binnenstad onder leiding van twee goede gidsen. Deze gidsen vertelden veel over de cultuur, de historie en de geschiedenis van de vestingstad ‘s-Hertogenbosch. Wij wandelden via het "Bolwerk Sint-Jan" door de historische binnenstad naar het Herman Moerkerkplein. Na afloop gezellig geborreld in Grand Café Silva Ducis. Een gedeelte van ons gezelschap bleef dineren. 
U kunt hier nog de uitgebreide convocatie lezen.
24 november 2018

Bezoek aan de "Hermitage" in Amsterdam.

De "Hermitage St.-Petersburg" is een van de belangrijke musea ter wereld. Daar zijn altijd objecten uit de collectie van het "Staatsmuseum de Hermitage" in
St.-Petersburg. Om 11 uur kwamen de deelnemers aan in het Museumrestaurant. Na de begroeting genoten wij van prima koffie en appeltaart evt. met slagroom. Om 12 uur begonnen wij de tentoonstelling "Classic Beauties" te bekijken. Het was een fantastisch mooie verzameling van schilderijen en uit marmer gemaakte beelden.
Om half twee begon de eenvoudige lunch, die wij ons prima hebben laten smaken. Na de lunch bezochten wij de tentoonstelling "Hollanders van de Gouden". Een zeer indrukwekkende verzameling met onder anderen 30 groepsportretten uit de 17de eeuw afkomstig uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum.
Wij sloten de dag af in het "Restaurant Amstelhoeck" met een gezellioge borrel en keuzediner. U kunt hier nog de uitgebreide convocatie lezen.

19 januari 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst in Doesburg.
Wij hebben gekozen voor de sfeervolle "De Waag", stadsbierhuis sedert 1478) en  het oudste café restaurant van Nederland.
Wij zijn daar ook geweest op 18 maart vorig jaar bij de stadswandeling en dat is uitstekend bevallen.
De bijeenkomst is tegelijkertijd bedoeld als nieuwjaarsreceptie waarbij wij elkaar Gelukkig Nieuwjaar wensen, terugkijken op het oude jaar 2018 en vooruit kijken naar 2019. De ontvangst is vanaf 17.00 uur en wij gaan om half zeven genieten van een heerlijk diner. Dagkosten voor de deelnemers zijn bij de Nieuwjaarsbijeenkomst niet van toepassing.

16 februari 2019

Spelletjesmarathon met bijvoorbeeld bridge, klaverjassen, sjoelen, backgammon, dammen, schaken, domino, ganzenbord, scrabble, mens erger je niet, enz..
Wij gaan dit verder invullen als er voldoende inschrijvingen en mogelijkheden zijn.
Wij gaan de spellen spelen ’s middags gevolgd door een gezellige borrel.
Geef bij uw opgave aan of u mee wilt helpen met de organisatie, of u een ruimte weet waar wij dit kunnen gaan doen (clubhuis van ….?)
en welke spellen u kunt meebrengen om ze met elkaar te gaan spelen.

16 maart 2019

Dag in Hilversum met o.a. een rondleiding door het Raadhuis.
Wij krijgen in Hilversum een rondleiding krijgen door het prachtige Raadhuis.
Het Raadhuis van Hilversum is het gemeentehuis van de gemeente Hilversum. Het is gebouwd naar een ontwerp van de toenmalige stadsarchitect en directeur van de Dienst Publieke Werken van de gemeente, Willem Marinus Dudok.
Het is gebouwd in de periode 1928-1931 en wordt beschouwd als Dudok’s belangrijkste werk.
Verwacht programma (de afspraken zijn nog niet allemaal gemaakt):
- Ontvangst om 13:00 uur in restaurant De Jonge Haan. Ontvangst met koffie/thee.
- 13:45 uur lunch bij Restaurant "De Jonge Haan".
- 14:45 uur een korte wandeling naar het raadhuis gevolgd door een rondleiding met gids door het Raadhuis.
- 16:00 uur borrel bij De Jonge Haan.
- 17:00 uur diner voor de mensen die daarvoor hebben ingeschreven en ter afsluiting van het seizoen voor winterevenementen.
Verwachte dagkosten exclusief diner ± € 35 p.p..

5 oktober 2019

Klootschieten in de buurt van Lochem.
Wij willen natuurlijk ook een echt sportief onderdeel organiseren voor jong en oud. Vorig jaar was het fietsen, nu gaan wij met elkaar onderhands
bowlen ≈ klootschieten.
Het is altijd fantastisch leuk en gezellig. In Twente en de Achterhoek hebben wij met het klootschieten al diverse locaties en klootschiebanen banen bezocht.
Deze keer dus een nieuwe omgeving en weer met goede leiding bij ons "rondje" klootschieten. Meestal hebben wij in oktober nog een goede temperatuur om sportief bezig te zijn.
Startpunt bij Hotel "Hof van Gelre" vlak bij het prachtige wandelgebied "De Lochemse Berg".
Programma:
- Ontvangst om 13:00 uur met koffie/thee en een Zwiepse bolus of krentenwegge.
- Wij gaan beginnen met een gezellig en sportief klootschietfestijn om 14:00 uur.
- Ingepaste pauze met een hapje en een drankje.
- Om 17:00 uur terugkomst bij het hotel en tijd voor een lekker drankje met aansluitend de prijsuitreiking.
- Om 18:30 uur voor de mensen die daarvoor hebben ingeschreven een 3-gangen keuzediner.
Dagkosten exclusief diner ± € 35 p.p..  Kosten diner: € 29,50.

23 november 2019

Bezoek aan het Belasting- en douanemuseum in Rotterdam.
De voorbereidingen zijn nog niet gedaan en het is pas eind volgend jaar dat wij er op bezoek gaan.
Algemene informatie: de collectie is ontstaan uit de verzameling van Prof. dr. Van der Poel (1888-1982). De heer van der Poel was een zeer bekend belastingambtenaar. Tijdens de 2e Wereldoorlog ging de toenmalige collectie verloren maar na de oorlog slaagde Van der Poel er in om, met behulp van vele anderen, om weer een bijzondere collectie samen te stellen die de fiscale geschiedenis voor een breed publiek in beeld brengt.