Still Going Strong Cricket Club

Overlijdensberichten 2010


Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links):


In Memoriam, Jacobus Johannes Cornelis (Coos) Goos 26.6.1922 – 22.12.2010

Weer moeten wij afscheid nemen van een van onze oudere leden: in zijn woonplaats La Nucia in Spanje overleed op 88-jarige leeftijd Coos Goos.

Wij zagen Coos een enkele maal als hij in Nederland was en ik meen dat het de laatste keer bij ons jubileum in 2004 was.

Coos was een gezellige cricketer uit een periode die al weer een 40-45 jaar achter ons ligt, de tijd van mannen als Jopie de Bruin, Geni Pino, Joop Uiterwaal, Ton Loggere, Arno Knüpfer, Gerard Eikelboom, Harold Nightingale en Willy van Nierop (om er maar een paar te noemen), de tijd waarin de meeste huidige SGS-ers nog actief waren in de Nederlandse competitie en zelfs in de jeugdcompetitie!
Coos is ruim 47 jaar lid geweest van SGS en heeft in die periode niet zo heel veel gespeeld, maar heeft ons wel altijd met veel belangstelling gevolgd. Zelfs toen hij al in Spanje woonde, plande hij zijn bezoeken aan familie in Nederland zo, dat hij onze jaarvergadering in Bunnik kon bijwonen om daar oude cricketvrienden te ontmoeten en een hapje met hen te eten.
SGS is twee keer op toer geweest naar Altea/Albir, niet ver verwijderd van de Spaanse woonplaats van Coos; deelnemers aan die trips hebben het genoegen gehad om Coos daar te ontmoeten. Hij kwam naar de wedstrijden kijken en droeg dan met trots zijn SGS–das met blazer, ongeacht de temperatuur. Dat zijn momenten om te koesteren.
Voor vele andere SGS-ers zal hij echter een onbekende blijven.

De uitvaart zal in besloten kring plaats vinden.

Coos, rust in vrede.
Duco Ohm 27.12.2010


Hannie Janssen op 65-jarige leeftijd overleden

Ons bereikte het bericht, dat na een lange lijdensweg op 5 december 2010 de echtgenote van ons cricketlid Wim Janssen is overleden.
Hannie was al langere tijd ernstig ziek en zij en Wim kregen kort geleden te horen, dat verdere behandeling onmogelijk was.
Veel SGS-ers zullen Hannie hebben ontmoet bij een van de vele wedstrijden die wij bij Quick 1888 hebben gespeeld. Wij zullen haar in herinnering houden als de altijd goedlachse, charmante vrouw die er altijd was en samen met andere Quick-dames de zo voortreffelijke lunches op tafel bracht.
Op vrijdag 10 december hebben wij tijdens een drukbezochte uitvaartplechtigheid in Nijmegen op zeer warme wijze afscheid genomen van Hannie en haar naar haar laatste rustplaats begeleid.

Wij wensen Wim, de kinderen en kleinkinderen alle sterkte om dit immense verdriet te dragen.

Hannie, rust zacht. We zullen je niet vergeten.


IN MEMORIAM Erik Kuurstra  28.07.1940 – 3.10.2010

Wij moeten afscheid nemen van één van onze leden met een ‘Hilversum’ staat van dienst. Moeilijk te bevatten is het feit dat hij zaterdag j.l. zijn 70ste verjaardag vierde, zondag naar zijn grote liefde Laren Hockey ging, daar een biertje dronk met zijn vele vrienden en ’s avonds aan een hartaanval bezweek. 

Ik kende Erik al vanuit de zestiger jaren toen hij cricket speelde in Hilversum en daarna de verhuizingen van De Bult naar Be-Fair, naar de korfbalclub, weer terug naar Be-Fair en uiteindelijk naar Altius meemaakte. 

Erik was een zeer enthousiast lid bij Hilversum, speelde in het tweede team en was na afloop één van de gangmakers van een gezellige avond in het clubhuis. Met veel humor schreef hij niet alleen een stukje voor het Jubileumboek van Hilversum CC maar ook voor het Lustrumboek van de hockeyclub Laren. Deze club benoemde hem in 1989 tot Lid van Verdienste en in 1999 tot Erelid. Zeer verdiende benoemingen. 

Voor SGS heeft Erik helaas geen cricketwedstrijden gespeeld, maar de jaarverslagen uit eind 80-er en 90-er jaren was hij een graag geziene deelnemer aan de SGS golfwedstrijden. 

Erik, kleine man met het grote warme hart, rust zacht. Wij zullen je niet snel vergeten. 

Duco Ohm
4.10.2010

-----

Naschrift bij het In Memoriam van Erik Kuurstra

Vanmiddag hebben wij in Utrecht afscheid genomen van Erik Kuurstra.
Ik dacht dat ik Erik redelijk goed kende maar uit de vele speeches kwam een Erik te voorschijn die actief was in voetbal, cricket, hockey, biljarten en golf. Hou ouder hij werd hoe kleiner het balletje werd !

Hij werd geroemd om zijn geheugen, vaardigheid met de pen en de humorvolle inhoud van zijn stukjes. De Hilversumsche Golf Club en de Larense Hockeyclub hebben dankzij zijn inzet prachtige jubileumboeken in hun bezit; boeken die na heel grondig speurwerk tot naslagwerken over de geschiedenis van deze verenigingen werden.

Erik had angst voor een moeilijke dood en dat is hem bespaard gebleven Hij was toch met de dood bezig. Zijn grote gave, het manipuleren/spelen met woorden was bekend en recentelijk uitte hij zich nog over crematies die hij “maar een dooie boel vond”, en over zijn eigen crematie: “dan kan ik nog één keer vlammen”. Humor en woordenspel die bij hem pasten.

De grote kleine man is niet meer in ons midden, maar hij zal niet snel vergeten worden hetgeen onder meer bleek uit de overvolle aula.

Duco
7.10.2010


Peter Hargreaves     23 juni 1928 – 3 september 2010

Helaas moet ik u melden dat wederom een prominent SGS-er is overleden: Peter S. Hargreaves lid sedert 1975 en sedert 1999 één van onze Buitenlandse Leden van Verdienste.

Tijdens het drielandentoernooi in Deventer hoorden wij al dat Peter was opgenomen in een verzorgingstehuis. Spontaan werden er wenskaarten gekocht, per deelnemend team van vriendelijke woorden voorzien, ondertekend en verstuurd.

Een kleurrijk figuur is niet meer in ons midden. Na zijn actieve periode als speler trad Peter graag op als umpire en was vele jaren de vaste umpire tijdens de 3-landen tournooien bij de wedstrijden tussen Forty Club en SGS. Daar stond deze reus dan met een hoofddoek op om zijn hoofd tegen de zon te beschermen met witte handschoenen en in de riem gestoken een rubber hamer om een wicket wat gemakkelijker op te bouwen. Toen hij dat fysiek niet meer kon opbrengen bleef hij toch een trouw bezoeker van het drielandentoernooi, waar hij dan het scoringboek voor de Denen bijhield.

Goede herinneringen blijven ook de bezoeken aan zijn Tuborg brouwerij in Kopenhagen waar hij de rondleidingen verzorgde, een rondleiding die eindigde in het proeflokaal waar smörrebröd, vers bier en aquavit werden geserveerd……. Het terug vinden van het hotel was voor velen niet eenvoudig!

Peter schreef bijna 50 boekjes over alles op en rond het cricketveld, maar meestal slaagde hij er niet in een uitgever te vinden. Dan werd het een gekopieerde versie die hij dus zelf publiceerde op gevouwen A4-tjes en dicht niette. Met o.a.  Ruud Onstein schreef hij een boek over cricket op het continent.

Hij was een boezemvriend van Henk van Weelde met wie hij veel correspondeerde. Henk vond het vaak vermoeiend want als hij een brief verstuurd had kwam er omgaand een lange brief terug en kon Henk weer achter zijn oude schrijfmachine klimmen om te antwoorden. Van Ans kreeg ik een aantal boeken van Peter’hand die hij, als er weer eentje af was, trouw naar Henk stuurde.

Behalve de Deense en de Engelse Forty Club, zal ook SGS en in het bijzonder die leden die hem hebben gekend,  Peter niet snel vergeten!

Rust zacht Peter.

Duco Ohm - 6 september 2010

-------------------------------

Onderstaand de vertaling van het In memoriam dat de Deense Cricket Bond (DCF) in het Deens op haar website plaatste:

Peter Hargreaves died peacefully on Friday 3.9.2010 after 3 days paralysis following a traffic accident

Danish cricket's grand old man, Peter Sanford Hargreaves, did not get much chance to enjoy his new beautiful facility at the Bakkegården retirement home in Bagsværd. A terrible accident with the ambulance to Bispebjerg Hospital on Tuesday, where Peter was on his way to have a check up, was unfortunately to be his last action. It appears that, due to the very hard braking of the ambulance, Peter amongst other things was hit hard in the neck and later was paralysed in his whole body, which meant that he was unable to breathe.

It is nearly impossible to reel off all of "Uncle" Peters feats and achievements in the 45 years that he was involved with Danish cricket.
Peter carried out for the DCF and especially for Akademisk Boldklub a tremendous amount of work, where amongst other things we think back to his and Thomas Provis' pioneering work with indoor cricket as well as the start of ladies cricket in Denmark.
For a long time in the 70's, Peter was manager of the Danish National team - who cannot forget our first victory over the Dutch in 1972, where he and captain Nistrup implemented the perfect battle plan?

Peter was born on the 23rd June 1928 in Wellington, New Zealand and in 1952 as a 24 year old set sail for the UK, where he studied accountancy and worked for many years, six months in London and the winter period in Finland. He arrived in Denmark in 1965, where he met Thomas Provis and this partnership became a legendary part of Danish cricket for many years.

In the period between 1969 and 1995, when Tuborg closed the brewery in Hellerup, Peter was a very competent and entertaining tour guide. Many a overseas touring side has been entertained and treated to a good Danish beer, whilst Peter showed them round. He always finished his lecture and tour with a song and a "SKÅL".

Peter was a Honorary Member of the Danish Cricket Federation, Akademisk Boldklub and in 1998 received his honorary diploma from the Danish Sports Association (DIF).
Besides all the above achievements, Peter was an author and his output of books reached nearly 50. The book "Continental Cricket" which he co-wrote with T.Provis and D.L.Ingelse received favourable reviews in international cricket circles.

Peter! You must forgive me if I have forgotten some of your merits, but we will have to discuss that another time. There are many of us who will miss you and your special humour.

All honour to your memory.

Jørgen Jønsson


Max Grondhout  17.3.1922  - 30.8.2010

Ons ontviel wederom een SGS-er die veel voor onze vereniging betekend heeft. Een actief clublid, jarenlang lid van de contactcommissie, penningmeester in de periode 1986-1996 en één van de mannen die ons Jubileumboek realiseerden. 

Max leerde ik 30 jaar geleden goed kennen. SGS opende in die tijd traditioneel het cricketseizoen met een wedstrijd tegen Alkmaar, de club van o.a. Klaas Vervelde, Max Grondhout, Ane Anema, Jan Hoep, Menno Bons, Carlton Joseph, Ed Vogel, Zed Ali, Auke Bloembergen en Leo de Man. Ook dit is nu geschiedenis en het oergezellige Alkmaar waar Adje Bons ons meestal met Indonesisch eten verblijdde, bestaat helaas niet meer.

Later mocht ik tien jaar met hem in het bestuur samenwerken en in 1996 verkreeg Max voor de bewezen diensten het Gouden Ereteken. In 2006 had ik het voorrecht hem, namens SGS,  tot Erelid te mogen benoemen. Zijn inzet voor de totstandkoming van ons Jubileumboek was geweldig.

Hij was ons, net als Louis de Bruin die gelijk met hem eveneens Erelid werd, zeer erkentelijk en stelde deze onderscheiding erg op prijs.

In de ruim 44 jaar dat Max lid van SGS was, kwam echt spelen niet op de eerste plaats; het met vrienden beleven van de sfeer rond het veld en de sociale contacten waren voor hem veel belangrijker. Dus kwam hij vaak naar wedstrijden kijken en was hij een trouwe deelnemer aan de winterevenementen en vaak vergezeld van zijn vrouw Enny. Ook bleef hij na zijn actieve bestuursperiode een trouwe bezoeker van onze algemene vergaderingen in Bunnik, waar hij een vaste plaats had: de tafel links vooraan met Louis de Bruin en Willy van Nierop. ( zie foto)

Wij zullen deze ‘Oer-Spartaan’ missen en wensen Enny en de familie veel sterkte toe om dit grote verlies te dragen.

Max, goede vriend, bedankt voor al hetgeen je voor ons SGS gedaan hebt.

Rust zacht.

Duco Ohm.


Charlie Lucas 23-10-1937 - 02-08-2010

Er zullen niet erg veel SGS'ers zijn die oud-lid Charlie Lucas kennen. Charlie heeft weinig wedstrijden gespeeld voor SGS. Charlie was ook lid van de Mixed Cricket Club "HENGELO" en was een wicketkeeper. Aan bat presteerde hij niet altijd even goed, maar als Charlie" het op zijn heupen had" scoorde hij prachtige totalen. Het was een fijne man waar je prima kon praten en die ook verstand had van het spelen van cricket! Hij bracht ook veel gezelligheid in de club. Charlie speelde niet alleen cricket, maar was ook actief als darter in de hoogste klassen van Nederland.

Het spelen van cricket ging al lang niet meer zoals Charlie graag wilde. Zijn gezondheid liet te wensen over en hij stopte met cricketen in 1995. Zijn gezondheid bleef helaas slecht en hij was vaak ernstig ziek. Hij had gelukkig prachtige jaren met zijn echtgenote Ingrid Charlie genoot van zijn kinderen. 
Omstreeks de vakanties dit jaar ging het ineens slechter met zijn gezondheid en moest hij worden opgenomen in een verpleeghuis. Hij overleed na een paar moeilijke weken.

Wij zullen Charlie in onze herinnering blijven houden als een heel prettige man en wij wensen Ingrid en de kinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Roelof Kruijshoop


Henk de Ruiter    (2-4-1927  19-6-2010)

Weer moeten wij afscheid nemen van één van onze oudere SGS-ers. 

Met Henk verliezen wij wederom een trouwe SGS-er, die na zijn actieve cricketleven met zijn Tine trouw vele wedstrijden en toernooien bezocht. Ook waren zij bijna altijd aanwezig bij onze winterevenementen. 

Ik memoreerde al bij het overlijden van Piet van Outersterp de tijd waarin de ABN op zaterdag speelde op het fraaie veld in Amstelveen en Piet en Henk de Ruiter voor een genoeglijke middag op hun bankterrein instonden. 

Ik heb veel tegen Henk gespeeld. Een slimme vos die je met een glimlach op zijn gezicht een paar vieren en zessen gunde, maar uiteindelijk toch je wicket pakte met een van die tergend langzame ballen die het wicket niet dreigden te halen. Zijn dag was geslaagd als hij weer een paar slachtoffers achter zijn naam had staan.

Henk was 40 jaar lid van SGS en speelde zijn eerste wedstrijd in 1969 en in 2006 zijn laatste bij de Senioren-Onderlinge. In 138 innings scoorde hij 1.958 runs met een hoogste score van 72 not out; hij bowlde 740 overs waarvan 62 maidens, nam 159 wickets voor 2.786 runs en als fielder pakte hij 39 vangen.

Helaas hebben wij de gezondheid van Henk de laatste jaren langzaam achteruit zien gaan, maar oh wat was hij blij als hij met Tine zijn vrienden van SGS weer op een veld kon begroeten en bij de thee en later bij het biertje mocht aanschuiven.
Wij hopen dat Tine ons trouw zal blijven bezoeken op de velden en bij de winterevenementen.

Officieel afscheid nemen kan niet want op verzoek van Henk vindt de crematie in besloten kring plaats. Derhalve langs deze weg een laatste groet en een ‘rust zacht’ Henk.

Duco Ohm

22.6.2010


Mr. H.C.A. (Harry) van Benthem  (2.3.1915 – 5-6-2010)

Helaas moeten wij u berichten dat ons oudste lid is overleden.

Een 1,5 jaar geleden sprak ik Harry voor het laatst en schreef onderstaand verslag over dat bezoek. Ik meen dat ik met het herhalen van dat verslag onze Harry de laatste eer kan bewijzen.

“Op 9 oktober 2008 heb ik, met een goede fles wijn in de hand, een bezoek gebracht aan ons oudste lid Harry.

Op de 12e etage, met een fantastisch uitzicht over Utrecht en met de DOM op de achtergrond, ontmoette ik Harry die in zijn praatstoel ging zitten en verhaalde over zijn jeugd tot aan vandaag. Helaas had ik papier noch pen bij mij zodat veel informatie verloren gegaan is. 

Hij mist zijn vrouw die de laatste jaren van haar leven door hem verzorgd werd en die hij overleefde (‘gelukkig overleefde ik haar;  ik moet er niet aan denken hoe zij verzorgd zou moeten worden’). Op een door Harry verzorgde wandeling door het oude Utrecht met SGS werd er bij hen thuis door haar thee geschonken. Dat herinner ik mij nog goed. Ook haar crematie enkele jaren geleden. 

Ik hoorde cricket verhalen die indruk maakten, twee hattricks nam hij in één inning, namen vielen van reeds overleden cricketers waaronder vele SGS-ers zoals een Koos Oosterholt, Henk van de Bijl, de ‘Jopies’ (Uiterwaal en de Bruin), afhalen per koets van tegenstanders van SCHC op station Bilthoven (heb ik ook in gezeten). Verhalen over voetbalevenementen met o.a. de Kessler broertjes; over zijn toneelspelen in het gehele land (!) en over het oprichten van een gidsengilde in zijn geliefde Utrecht; over de trotse Opa die een stukje uit CM liet zien waarin zijn kleinzoon vermeld werd (ook al weer een vijftiger); over belevenissen in Wenen, bezoeken aan Soestdijk, Pompidou, het Engelse hof, Tito. Over rechtszaken en hoger beroep affaires waarin hij of als advocaat maar ook als rechter optrad, zijn bezigheden als huisadvocaat voor diverse jeneverstokerijen en  Grolsch. Het was een genoegen dit alles te mogen aanhoren en ik weet zeker dat ik het nodige vergeten ben.

Harry zei zelf dat hij een rijk en zeer gevarieerd, intens leven achter de rug heeft en eigenlijk nu niet weet waar hij toen de tijd vandaan haalde om dat alles te kunnen doen. 

In zijn huiskamer staat een mooie, oude vleugel en toen ik vroeg of hij nog speelde nam hij achter de vleugel plaats en kon ik 10 minuten naar zijn pianospel luisteren. Beneden in de hal speelt hij ook regelmatig voor de bewoners van dat verzorgingstehuis. 

Ik had een geweldige twee uur bij Harry en toen zijn lunch gebracht werd nam ik afscheid. Het was een genoegen met deze krasse,vitale en goed bij de tijd zijnde man te praten.
Alle SGS-ers moet ik groeten en dat doe ik dan bij deze.“

Harry was bijna 55 jaar lid van SGS, heeft menigmaal onze kleuren verdedigd en wilde het spel blijven spelen met zijn leeftijdgenoten. Hij was het die mede aan de basis stond van onze afdeling Senioren Onderlinge die al meer dan 35 jaar actief is en waar zijn bijzondere belangstelling naar uit bleef gaan. Tot op hoge leeftijd was Harry ook een trouw bezoeker van onze jaarvergaderingen, waar hij op zijn eigen, bijzondere wijze het bestuur bedankte voor het goede werk en hen succes wenste bij de taken die hen wachtten.

Volledigheidshalve doken wij uit het oude archief zijn cijfers op en zien dat hij in 1994 voor het laatst in actie kwam: in 90 innings scoorde hij 452 runs, bowlde 144 overs en nam 30 wickets voor 476 runs en deed 9 vangen. 

SGS verliest een prominent lid waaraan, natuurlijk, vooral de oudere SGS-ers goede herinneringen zullen bewaren. Met hem gaat een stuk geschiedenis verloren.

Harry, rust zacht.

Duco Ohm


Harry Peschar 1921 – 2010

Hoewel Harry Peschar  begin 70-er jaren slechts korte tijd lid was van SGS willen wij graag voldoen aan het verzoek van CC  Bloemendaal om aandacht te besteden aan zijn overlijden door onderstaand In Memoriam op de SGS–site te plaatsen.

Moge hij rusten in vrede. 

Maarten Ingelse


Langs de lijn van het veld aan de Donkerelaan is een lege plek ontstaan. Op 16 mei 2010 is Harry Peschar thuis overleden. Zijn plaats langs de lijn vulde hij onopvallend. Hij kwam om te zien hoe de Bloemendaal-spelers zich kweten van hun taak. Zo was Harry, bescheiden, belangstellend en precies. 

 

In juni 1936 is hij lid van de cricketclub, toen nog Haarlem, geworden.  In 1937 leverde hij al een belangrijke bijdrage aan de prestatie van zijn elftal, zowel aan bat als achter de palen. Meer dan 50 jaar is hij zijn waardevolle bijdrage blijven geven voor het elftal waar hij op dat moment in speelde. Hij maakte bijna 300 slachtoffers als wicketkeeper, een aantal waarmee hij maar weinigen in de vereniging hoeft voor te laten gaan.

 

Het reilen en zeilen van de cricketclub Haarlem en later Bloemendaal lag hem na aan het hart. Hij heeft verschillende bestuursfuncties vervuld, waaronder het voorzitterschap in de periode 1969 tot 1973, toen de club een moeilijke periode doormaakte door tekort aan speelvelden, wat gepaard ging met een daling van het ledenbestand. Ook na die periode hield hij samen met anderen de vinger aan de pols en keek kritisch naar het gebeuren binnen ‘zijn’ club en kwam waar nodig met opbouwende suggesties. Tot op hoge leeftijd liet hij zich door het bestuur bijpraten over de gang van zaken en belangrijker nog over de punten van zorg. Hij was dan ook beter dan wie dan ook in het stellen van relevante vragen waardoor de vergadering ook meer inhoud kreeg

Na het overlijden van Brinio Kleefstra in 1976 heeft Harry  ook het clubarchief op uitstekende wijze beheerd en er een plaats voor gevonden in het Noordhollands Archief. Het is dus niet verrassend dat hij in 2007 samen met Gijs de Jong het initiatief nam tot het samenstellen van een eeuwboek bij het 100-jarig bestaan van de club. Zelf wilde hij niet tot de samenstellers behoren, maar hij bleek onmisbaar toen het boek vorm moest krijgen. Eén week voor zijn overlijden kreeg hij het per luchtvracht aangeleverde proefexemplaar van het Eeuwboek te zien en hij was tevreden over het resultaat, meer eer kunnen de samenstellers niet krijgen voor hun werk.

 

Graag wil ik eindigen met een uitspraak van zijn voorbeeld en vriend Joop Voogd, die ook boven de overlijdensaankondiging staat:

“Het seizoen is altijd te kort, zoals alle goede dingen in het leven.”

 

Namens CC. Bloemendaal

Kees Weijerman

 


Petrus Hubertus Joannes van Outersterp (31.1.1927 - 3.4.2010).

Piet van Outersterp was, in de tijd dat de ABN op zaterdag speelde op het fraaie veld in Amstelveen, één van de gangmakers na de wedstrijd. Hij was zeker geen groots cricketer maar een gezellige Amsterdammer die met Henk de Ruiter bij het veteranencricket voor een genoeglijke middag op hun bankterrein instonden. Ook stond hij destijds bij CRIC altijd achter de palen.

Piet – die in 1981 lid werd van SGS – heeft in dat jaar 1 wedstrijd voor SGS gespeeld en daarna niet meer. Wel kwam hij ons opzoeken bij onze wedstrijden op ACC, VRA en VVV. Hij had veel belangstelling voor onze vereniging en volgde ons wel en wee op afstand.

Met Piet, een beursman in hart en nieren, moest ook altijd even over zijn tijd op de effectenbeurs in Amsterdam gesproken worden en kreeg ik steeds een sympathiek verhaal over mijn vader te horen die ook zijn hele leven op die beurs gewerkt heeft. Piet was op die beurs, ik meen 10 of 12 jaar lang, de Commissaris voor de Notering. Een autoritair man en die autoriteit straalde hij ook uit. Hij was een man met een groot gouden hart die ik niet snel zal vergeten.

Rust zacht Piet!

Duco Ohm

 

 

 


In Memoriam Machteld Boogaerdt

De weduwe van onze oud-voorzitter van de contactcommissie is op 6 maart 2010 overleden.
Willy van Nierop was destijds zijn opvolger.
Na het overlijden van Jan Boogaerdt heeft zij nog een groot aantal jaren de winterevenementen van SGS bezocht maar dat is helaas verwaterd en het contact ging verloren.

Machteld, rust in vrede.

Duco Ohm


Truus Ingelse overleden (16.12.1919 - 11.3.2010)

SGS moet afscheid nemen van één van de trouwe supporters. Op 90-jarige leeftijd overleed Truus, weduwe van Daan, moeder van onze Maarten. Wij wisten dat Truus snel achteruit ging, maar haar overlijden heeft ons toch weer verrast.

Langs deze weg condoleren wij Maarten, Anja, hun kinderen, kleinkinderen en verdere familie.

Mijn gedachten gaan terug in de tijd – zo ‘n 40 jaar - toen ik met Hilversum tegen SGS speelde.
Daan stond achter de palen en altijd waren Truus en haar schoonzus Piep met nog vele andere dames aanwezig. Dat was de tijd van Jopie de Bruin, Ton Loggere, Jopie Uiterwaal, Gerard Eikelboom, Louis de Bruin, Lou Borrani, Harold Nigtingale, Geni Pino en Ge Brummelkamp en dan vergeet ik er echt nog een paar. Het was toen goed spelen tegen SGS en als Jopie de Bruin en Gerard Eikelboom mochten openen, dan werd het een vroegertje wat het resultaat betreft, nimmer een hoog totaal tegen….
Maar vroeg naar huis gaan was er nooit bij, de gezelligheid vierde hoogtij!

Toen ik uitgenodigd werd om SGS-er te worden heb ik nog vele malen met deze heren kunnen spelen en had het voorrecht om met Daan en Truus naar de drielandentoernooien te gaan in Denemarken, Engeland en zelfs een keer in Schotland.

Na Daan’s overlijden bleef Truus betrokken bij SGS en kwam zij vaak met Maarten en Anja mee als Maarten moest spelen. Altijd opgewekt en geïnteresseerd in het wel en wee van onze leden, hun kinderen en kleinkinderen; zo zullen vele SGS-ers zich Truus herinneren.

Ook staat mij nog goed bij hoe Truus tijdens ons 75-jarig jubileum de microfoon vroeg en de aanwezigen toesprak en haar grote liefde voor SGS benadrukte. De foto bij dit In Memoriam werd genomen toen zij aan het woord was.

Weer is er een van onze ‘oude garde’ heen gegaan. SGS zal deze schat niet snel vergeten !

Rust zacht lieve Truus.
Duco Ohm


Overzicht 2010

mw. G.E. Ingelse-Bijl
H. Peschar
C.E. Lucas
E. Kuurstra
mw. M.H. Boogaerdt-van den Berg
H.C.A. van Benthem
A.M. Grondhout
Drs. J.J.C. Goos
P.H.J. van Outersterp
H. de Ruiter
P.S. Hargreaves