Overledenen in 2024
Voor eerdere jaren kies eerst "Berichten over leden totaaloverzicht"

Op deze pagina de volgende overlijdensberichten  (volg de links)

 

Rudolf Seijffardt (11.08.1936 – 8.3.2023) lid sedert 1976 (17-03-2024)

Ruud was erelid van CCA (en de hockeyclub Arnhem) en was een vaste waarde als contactman met de hockeyclub o.a. over de barinkomsten (wanneer waren de inkomsten voor C.C.A. en wanneer voor Arnhem) en was als raadslid een ideale contactman met de gemeente.

Bij CCA waren Ruud’s team genoten niet alleen Henk van Toor, Hans Wiegman, Joop van der Lee, Wim Neleman, Barend Veen, Karel Creutzberg en Jan Schoordijk maar ook Louis van Erp Taalman Kip (oud voorzitter N.C.B.), Herman Witteveen en Luub Bakker en dat was en werd een gerenommeerd gezelschap met een groot SGS-gehalte.

Hij was ook een van de organisatoren bij CCA tijdens de twee eerste interlands tegen Pakistan op 14/15 september 1974 buiten de randstad.

Ruud werd lid van S.G.S. in 1976 en mocht in 1990 vanwege hartproblemen niet meer sporten (hockey/cricket).
Hij speelde slechts éénmaal voor SGS (in 1986) maar voor CCA 289 wedstrijden: 2998 runs (8 maal een 50) in 299 innings en 133 slachtoffers achter de palen.

Als SGS tegen CCA speelde kwam hij trouw kijken. Cricket en SGS is hij blijven volgen.
Ons Jaarverslag werd altijd gelezen: “Ik ben wel altijd lid gebleven van SGS omdat ik de doelstelling van harte onderschrijf”.

Wij condoleren zijn familie en vrienden en bekenden van Ruud met zijn overlijden.

Arjen

Gerard van Vuuren

Gerard van Vuuren    (19.5.1934 – 25.1.2024) lid sedert 1986 (31-01-2024)

Weer moeten wij helaas afscheid nemen van een voor SGS oh zo belangrijk lid : Gerard de goedlachse maar oh zo fanatieke cricketer uit Schiedam.
Onze condoleances gaan naar zijn lieve Corrie, de kinderen en kleinkinderen die hun echtgenoot, vader en grootvader zullen moeten missen.  

Gerard heeft heel veel voor het grote (zijn woorden) SGS gespeeld en was vele jaren de organisator van het programma voor onze SO. Tijdens zijn ‘bewind’ werd het aantal wedstrijd van ca. 12 naar 20 verhoogd en was het, vanaf begin mei tot bijna medio september, op alle dinsdagen raak voor deze groep SGS-ers.

Gezelligheid voor alle spelers en bovenal aandacht voor de aanwezige dames waren zijn  speerpunten die ook nu nog toegepast worden. Onder zijn leiding kwamen ook de toeren in ons land tot stand. Het was niet altijd eenvoudig twee teams te formeren maar het lukte hem bijna altijd. Samen met zijn Corrie was hij ook vaak aanwezig bij onze winter evenementen. Als ik op zijn Hermes moest umpiren was hij altijd present om een kopje koffie voor en een pilsje na de wedstrijd met mij te drinken en even bij te praten en natuurlijk over ons SGS verleden.

De laatste jaren waren niet eenvoudig voor hem en hij werd noodgedwongen minder vaak op het veld gezien.

In 2009 werd Gerard vanwege zijn grote inzet voor onze vereniging tot Lid van Verdienste benoemd.

Tot slot zijn indrukwekkende cijfers: Gerard speelde 345 wedstrijden, mocht 308 keer batten en maakte 5.205 runs met als hoogste score 91; als bowler liet hij 2.394 overs los waarvan 210 maidens, nam maar liefst 461 wickets voor 18,45 runs per stuk en als fielder pakte hij 81 vangen; voorwaar een heuse all-rounder!

Gerard, dank namens SGS voor alles dat jij tijdens jouw lidmaatschap voor onze vereniging hebt gedaan, wij zullen je missen maar niet vergeten.

Rust nu zacht!

Duco Ohm

Rino Groenewegen

Jan Willem Biegelaar  overleden op 16.9.1947 - 5.1.2024,  lid sedert 1988 (15-01-2024)

 Helaas moeten wij afscheid nemen van een van onze oudere leden Jan Willem Biegelaar.

Wij hebben Jan Willem weinig bij SGS actief gezien. Hij heeft niet voor SGS gespeeld, wel stond hij nog wel eens langs de boundary als SGS op Kampong speelde.
Voor Kampong was hij echter van grote betekenis! Lees de herinneringen op de site van Kampong (zowel afdeling cricket, voetbal, hockey en squash) die over hem opgetekend werden.

Als regelmatige bezoeker van wedstrijden van Kampong had ik een goed contact met Jan Willem en wij hebben veel over de ontwikkelingen van cricket gediscussieerd. Trouwe bezoekers zullen hem zeker missen langs de Utrechtse  boundary.  

Wij condoleren zijn familie en Kampong met dit overlijden.Jan Willem, ik zal je er missen – rust zacht  

Duco

Overzicht 2024 (sortering oud naar recent)

Jan Willem Biegelaar Gerard van Vuuren