SGS Senioren-Onderlinge 2014
Programma en wedstrijdverslagen


De Senioren Onderlinge is een interne competitie. Er worden elk jaar ca. 20 wedstrijden gespeeld bij gastverenigingen in Nederland.
Inschrijven bij de wedstrijdsecretaris Gerard van Vuuren : e-mail onderlinge @ sgs-cricket.nl

De groep Senioren/Onderlinge bestaat uit ongeveer veertig SGS'ers die cricket vooral beschouwen als een sociaal spel waarbij ook vrijwel alle partners van de partij zijn. De onderlinge band en de sfeer in het veld zijn daarbij belangrijker dan de cricketresultaten. Dit wil niet zeggen dat er niet fanatiek wordt gestreden om de winst!

Bekijk hier het Programma 2014
Bekijk hier twee mededelingen van de Commissie Senioren Onderlinge


Najaarsbijeenkomst S.G.S. Senioren Onderlinge 12 november 2014

Nadat het bestuur van de S.G.S. Senioren Onderlinge had voorvergaderd, en onder dit woord wordt direct al een rode streep door mijn spellingcontroleprogramma (drie keer de woordwaarde) gezet, druppelden na het zoeken van een parkeerplaats, de cricketmatadors van het afgelopen seizoen, velen vergezeld door hun partners, het Wapen van Bunnik, uiteraard te Bunnik, binnen.

Voorzitter Satar Alladin keek blij verbaasd de zaal in en zag dat een grote opkomst zich de op de tafeltjes al klaar gezette koffie en thee met koekje, goed liet smaken. Onze nieuwe penningmeester Dirk Coster had de dankbare taak om aan ieder twee consumptiebonnetjes uit te delen en het viel mij op, dat niemand van de deelnemers er ook maar aan dacht, om deze te weigeren. Trouwens ikzelf heb toen ik nog werkte ook nooit meegemaakt dat mensen die in ongeluk geloven, hun dertiende maand weigerden.  Staande werd uit respect stilgestaan bij het overlijden van gentleman Jan van Harmelen en hierna werden ook speciaal alle nieuwkomers dit jaar bij de S.G.S. Senioren Onderlinge, extra welkom geheten en kregen wij te horen dat ook Aad de Neef zich daar nadrukkelijk toe wenste te rekenen. In een reuze tempo werd daarna de daar aan ieder verstrekte agenda afgewerkt, een bewijs dat alle opstellers van de verstrekte bijlagen hun best gedaan hadden, om dit hier zo duidelijk mogelijk en veelal met applaus te presenteren.

Scorebordbediener, waarnemend scorer bij afwezigheid van Heleen Bax en umpire Ruud Ackermann, kreeg de Jopie de Bruijn prijs uitgereikt, en kon zelf vaststellen dat ook zijn naam al aan de reeks van eerdere winnaars op de trofee was toegevoegd. Onze wedstrijdsecretaris Gerard van Vuuren kon terugkijken op een Onderlinge seizoen 2014 met 20 wedstrijden, 2 afgelastingen en 2 vroegtijdige beëindigingen. Hij vertelde dat het nieuwe seizoen op 12 mei 2015 van start zal gaan en zou gaan duren tot 15 september. Daarbij zal steeds strikt om twaalf uur worden begonnen, de lunch zal tussen de innings plaatsvinden en na afloop kan het eerste biertje voortaan vóór het douchen worden genoten.

Voorzitter Satar deelde naast enige bedankjes voor geleverde prestaties op velerlei gebied, nog enige andere cricketwetenswaardigheden mee. Anton Distelbrink dankte voor de vele steun die hij en Molly bij nare omstandigheden op het gebied van gezondheid, mochten ondervinden. Duco Ohm wenste ons veel succes in het nieuwe seizoen en wat niemand natuurlijk geloofde, Louk Hartong is heus van plan volgend seizoen afscheid van het actieve cricket te nemen. Tot slot werden we gerustgesteld dat na jaren sponsoring door Jörg Kamerbeek de cricketballen dit seizoen 50/50 zouden worden verstrekt door Hans Noorhoff en Roelof Kruijshoop.

Daarna was het de hoogste tijd om de consumptiebonnen te verzilveren om daarna te gaan genieten van een culinair menu. Als voorgerecht kon worden gekozen voor gemarineerde zalm, de zalmvangst schijnt dit jaar nogal klein geweest te zijn, of een heerlijke carpaccio met Parmezaan en rucola. Als hoofdgerecht was er kabeljauw met zeekraal of hertrugfilet met gemarineerde kool. Het blijft, zittend tegenover een open keuken, een prachtig gezicht om te zien hoe een kleine keukenbrigade er in slaagt, om voor zo’n flinke groep, zoveel maaltijden tegelijk én warm, eruit weet te persen. Als toetje was er cheesecake op Bastogne koek met een blauwe bessen confiture, waarbij ik u als keukengeheimpje zal verklappen, dat daaraan flink wat tabasco werd toegevoegd. Iedereen vond vooral dit nagerecht geloof ik wel een toppertje.

Tijdens het geanimeerde etentje werd uiteraard nog wat teruggekeken op het afgelopen seizoen en werden de kansen en mogelijkheden, voor sommigen terugkomend van een blessure, in het nieuwe seizoen weer ingeschat. Wie zal de opvolger worden van man of the year Walter Prescod en waar zal, na een door Chris en Heleen Bax weer georganiseerde en geplande tour in de maand juli ditmaal, aan het eind van het seizoen het slottreffen plaatsvinden. Weer bij Sparta ?

Blijf allemaal gezond en aftellen naar een weer goed S.G.S. Senioren Onderlinge seizoen in 2015.
Gerard van der Meij.
 

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Najaarsbijeenkomst 12 november 2014/a>
   Foto's Donald Noorhoff


Verslag 9 september 2014 bij Sparta 

Soms eindigt een verslag met een zogenoemd open einde. Laat ik nu eens met een open vraag beginnen. Lijkt het u verstandig, om als het cricketseizoen bij de S.G.S. Senioren Onderlinge zijn einde duidelijk nadert, thuis nog even flink te oefenen? Binnen uiteraard zo wie zo niet, anders krijg je thuis ellende met moeder de vrouw en buiten alleen als je een terras hebt met een stevig hek. O, daar moet nog iets bij, uitkijken dan voor eventuele oneffenheden in de grasmat of het terras. Na helaas wat veel afgelastingen dit seizoen nu een weersvoorspelling met goed weer, 19 graden en een zonnetje en in werkelijkheid 14 graden en een regenbui, kwamen wij op het schitterende complex van Sparta in Capelle aan de IJssel aan en ik dacht eerst, dat het daar flink gehageld had. Het hele veld bleek echter bezaaid met golfballen en dat maakte dus duidelijk waarom we een half uurtje vroeger aanwezig moesten zijn. Toch konden wij na een welkomspeech, het tekenen van een leuke beterschapskaart voor Jan Hoep en het vervelende nieuws dat ook Shakiela van Farouk Ayube flink ziek was en natuurlijk een kopje koffie of thee met koek of cake van gastheer Jaap van der Steen met assistentie van Nazer Mohammed precies op tijd, om twaalf uur beginnen, zodat het geplande buffet om ca. half acht zou kunnen plaatsvinden. Het veld kon met wat hoog gras, maar zonder golfballen worden bespeeld.

Het team van captain Satar Alladin zou eerst gaan batten en daar waren ze ook na de overwinning van vorige week heel blij mee. Ook de fielders van het team van Dirk Coster zagen het vandaag helemaal zitten, zodat eigenlijk 22 blije cricketers aan de slag konden gaan en u weet, cricketers zijn net broodbakkers en blije bakkers bakken beter brood.

Opener Ton van der Eyden bleef 10 overs fier over eind en werd toen en met 5 runs door zijn captain teruggeroepen om ook anderen aan bat te laten komen. Ashraf Jamal had toen al 7 runs behaald en werd in de 8e over slachtoffer van bowler Pieter Bertels toen Mans de Rooij hem uitving. Kijk als onze Pieter zo blijft bowlen (2 runs tegen in zijn eerste over, geen wides of no balls en zelfs een maiden in zijn tweede over) dan kunnen wij ook in de toekomst met hem nog mooie tijden meemaken. Het zelfvertrouwen van Wim Veenendaal zie je met de week groeien en vandaag kreeg hij van zijn captain zoveel ruimte, dat hij op zijn eerste 40 retired leek af te gaan. Hij zag Walter Prescod na 12 runs bowled gaan door Gerard van Vuuren en ook Satar Alladin na 20 runs ook al op bowlen van Gerard van Vuuren gevangen worden door Aad de Neef. In de 36e over ging Wim na 35 prima runs, run out. Ook Arjen van de Pol ging run out, hij echter zonder runs. Tjebbe Westendorp bleef met 23 runs not out en werd in de laatste overs nog gesteund door Rob Dhondai die met 4 runs not out bleef. Rino Groenewegen, Bas de Gaay Fortman en Donald Noorhoff kwamen niet aan bat in de 40 toegestane overs. Bij de lunch stond er een totaal stand van 157 op het scorebord, daarin zaten liefst 51 extra’s: 5 byes, 1 leg bye, 31 wides en 14 no balls. Een boundary bleek op het grote, wat natte veld niet mogelijk.

Bowlingcijfers: Aad van Troost 0 voor 23 in 8, Pieter Bertels 1 voor 25 in 8, 1 maiden, Gerard van Vuuren 2 voor 25 in 8, Mans de Rooij 0 voor 27 in 8, helaas moest hij met een handblessure na een vangpoging naar het ziekenhuis om behandeld te worden,  Hans Noorhoff 0 voor 23 in 3 en tenslotte Peter van Giezen 0 voor 28 in 5.

De lunch met komkommer, tomaatjes en een prima zalmsalade van de vrouw van Jaap ging er goed in. Helaas moest umpire Albert van Nierop er op wijzen dat er in het veld veel te veel gekletst werd en onnodig commentaar gegeven werd op beslissingen van umpires, die hier toch ook voor hun plezier staan. De captain hoort degene te zijn die het veld uitzet en als anderen zich daarmee gaan bemoeien dan wordt het er bepaald niet gezelliger op en krijg je alleen maar irritatie.
Het team van captain Dirk Coster begon enigszins traag aan de inhaalrace. Na 14 overs viel het eerste wicket en werd Herman van der Horst op bowlen van Ashraf Jamal achter het wicket gevangen door Donald Noorhoff.  In de 22e over zag Aad van Troost er vermoeid vanaf om nog verder te gaan dan de 29 runs die hij al bereikt had en ging retired. Gerard van Vuuren verstapte zich al in zijn tweede over maar behaalde ondanks de pijn toch nog 18 runs toen hij bowled ging door Walter Prescod. Door een misverstand met Hans Noorhoff ging een gedreven Peter van Giezen van wie wij in ieder geval wel wat vuurwerk verwachten, zonder runs, run out. Ook Simon Santcroos ging run out, maar hij had toen wel 16 runs gescoord. Pieter Bertels probeerde het tempo wat op te voeren, maar kwam niet verder dan 6 runs toen hij bowled ging op de man met de meest swingende heupen van de Onderlinge en dat kan dus niemand anders dan Rob Dhondai zijn. Hans Noorhoff zelf ging na 24 runs run out. Ook captain Dirk Coster kreeg zeer tot zijn verbazing en duidelijk tegen zijn zin, na 4 runs een run out beslissing te horen. Aad de Neef beperkte zich in eerste instantie tot het verdedigen van zijn wicket en kwam net als uw verslaggever die als laatste in de 38e over in kwam uiteindelijk tot 3 not out. De nederlaag was een feit, en achteraf misten wij natuurlijk de slagkracht van een onfortuinlijke Mans de Rooij, die van geen tetanusprik wilde weten en natuurlijk door het aanzienlijk lagere totaal aan extra’s wat het team van Satar Alladin kreeg, namelijk 17, 11 wides en 6 no balls ten opzichte van die eerder genoemde 51 van ons team. Bij een stand van 140 zaten de veertig overs er op en had het team van captain Satar een tweede achtereenvolgende overwinning behaald.

Bowlingcijfers: Bas de Gaay Fortman 0 voor 30 in 8, 1 maiden, Rob Dhondai 1 voor 22 in 8, 1 maiden, Ashraf Jamal 1 voor 24 in 8, Rino Groenewegen 0 voor 13 in 2, Walter Prescod 1 voor 18 in 7, 2 maidens, en Satar Alladin, met een dik oog, 0 voor 33 in 7.

Na een pilsje of andere consumptie werd tot zijn verrassing Walter Prescod benoemd tot man of the year, als opvolger van Hans Noorhoff en hij kreeg voor zijn prima all round prestatie de Frits d’Achard van Enschut wisselbokaal. Walter behaalde dit jaar 239 runs in 10 innings, had 4 vangen en nam 10 wickets voor 186 runs en had verreweg de meeste maidens namelijk 16.  Wie tweede werd, werd niet bekend gemaakt, maar ik kan u wel verklappen, dat dit seizoen Satar Alladin met 373 de meeste runs gescoord heeft, Gerard van Vuuren met 21 de meeste wickets heeft genomen op de voet gevolgd door Jan Hoep met 20 en wicketkeeper Donald Noorhoff had met 21 de meeste vangen en stumps. Simon Santcroos gaat bowlinglessen nemen om volgend jaar nog hoger te kunnen scoren. Hierna werden de douches in de grote kleedkamers beproefd en was iedereen prima op tijd voor een keurig koud en warm buffet, aansluitend gevolgd door een ijsbuffet. Naast de umpires en de scoorders werden bedankjes uitgesproken aan onze wedstrijdsecretaris Gerard van Vuuren, penningmeester Dirk Coster, en via Fieke aan onze in het buitenland verblijvende ballensponsor, helaas voor het laatst, Jörg Kamerbeek. Natuurlijk werd ook de bediening van vandaag, Jaap en Nazer niet vergeten en kreeg Vernon een compliment dat hij Mans naar het ziekenhuis had gebracht. Jammer was het, dat ditmaal de geluidsinstallatie wat minder klonk dan voorgaande jaren, hard en schel, en dat er wat kritiek was op de muziekkeuze, smaken verschillen nu eenmaal, die met oude Jazz en Fats Domino er vorig jaar, toen wel, prima inging. Later bij wat swingende Zuid Amerikaanse klanken werd de dansvloer toch nog goed bevolkt en kon met een prettig gevoel teruggekeken worden op een over het algemeen geslaagd leuk Onderlinge jaar met helaas wat minder goed weer en dus wat meer afgelaste of niet uitgespeelde matches.

Zet u vast in uw agenda, de jaarvergadering voor de S.G.S. Senioren Onderlinge is vastgesteld op 12 november 2014, de locatie wordt later bekend gemaakt.

En tot slot, alle zieken en gewonden beterschap.

Gerard van der Meij.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Sparta 9 september 2014
   Foto's Donald Noorhoff


Verslag 2 september 2014 bij Qui Vive

Nog steeds krijgt elke Tomtom vlak na Schiphol problemen, de wegen schijnen daar onlangs wat aangepast en je rijdt volgens je routeaanwijzer in compleet onontdekt gebied. Toch slaagden er onder alleszins redelijke weersomstandigheden vandaag liefst 23 Onderlinge S.G.S.- spelers in om het terrein van Qui Vive weer te bereiken, ook al had Wim Voogel daar enige assistentie van de wegenwacht voor nodig. In het clubhuis van de 101 jarige A.S.V. De Germaan werd ook nu weer de koffie door Ingrid en Albert verzorgd en iets na twaalf uur konden 4 kleine kleedkamers de gelegenheid bieden om de witte flanellen aan te trekken. Het team van captain Dirk Coster zou gaan batten terwijl het team van Walter Prescod eerst met fielden zou gaan beginnen. In een wat traag tempo begonnen Simon Santcroos en Aad de Neef wat runs bij elkaar te sprokkelen, maar toen, na pech met zijn koppeling, Wim Voogel zich alsnog meldde, zagen wij hoe Ashraf Jamal die uitgebreid een zonnebad aan het nemen was op de tegenover liggende tribune, zich weer plots moest aankleden om de bowlers van het team van Walter te gaan versterken. Op bowlen van Wim van der Loos werd in de 4e over via een vangbal van Walter Prescod het eerste wicket van Aad de Neef die toen slechts 3 runs had, genomen. En in de elfde over moest op bowlen van Sonny Jogia en een bliksemsnelle stump van Donald Noorhoff ook Simon Santcroos met 13 runs er aan geloven. Onze captain, Dirk Coster, probeerde met veel inspanning het tempo wat te verhogen maar moest na 20 runs retired hurt gaan in verband met hevige pijn aan zijn knieën. Ook hardhitter Hans Noorhoff kreeg te maken met het toch wel keurige bowlingwerk van bijvoorbeeld Sonny Jogia en na 4 runs lepelde hij op bowlen van die Sonny een bal zomaar in de handen van alweer die Walter Prescod. Aad van Troost kwam met 12 runs in de dubbele cijfers, maar het gras op voetbalhoogte voorkwam, dat daar een viertje tussen zat. Op bowlen van Ashraf Jamal raakte hij met de zijkant van zijn bat de bal heel dun en voor hij sportief en goed en wel weg kon lopen, liep hij blijvende gehoorschade op, door een oerkreet van Donald, de hem vangende wicketkeeper. Mans de Rooij had prachtige verhalen hoe hij een der vorige wedstrijden als opener en zonder dat een verslaggever daar melding van maakte, zomaar eventjes 40 runs bij elkaar timmerde. Vandaag kwam ik het wonder bekijken en na 3 runs al, ging hij caught en bowled door Deo Misier. Onze grote uitblinker aan bat was vandaag Bhupi Changoer; hij scoorde in een dusdanig tempo dat de gelukkig ook weer aanwezige scoorster Heleen Bax hem pas na 48 runs, retired kon terugroepen. Jan Hoep deed zijn uiterste best om zijn derde run te lopen, weliswaar kwam hij op tijd aan de overkant, doch daar kwam hij vreselijk vervelend te vallen en moest bleek en met een van pijn vertrokken gezicht ondersteund en waarschijnlijk met een spierscheuring, het veld verlaten. Zijn familie kwam hem later ophalen en een bezoek aan een ziekenhuis zou gaan volgen. Jan veel sterkte! Gerard van Vuuren sloeg in een paar overs nog 12 runs bij elkaar toen hij zich in de laatste bal van de 39e over versloeg op een balletje van Sonny Jogia. Wim Voogel bleef met 2 runs not out, maar zag in de laatste over geen kans om nog een run te slaan. Uw verslaggever bleef zodoende met 0 runs not out aan het dode wicket, maar smaakte nog wel het genoegen om daar met een krijtstreep de midstump aan te merken. Met een stand van 137 zat het er op, hierin zaten na veertig overs, 17 extra’s: 8 wides en 9 no balls.

Bowlingcijfers: Deo Misier 1 voor 17 in 8,1 maiden, Wim van der Loos 1 voor 21 in 8, 1 maiden, het bowlen gaat steeds beter Wim, dat batten komt nog wel, Pieter Bertels 0 voor 9 in 1, Walter Prescod, zuinig, 0 voor 17 in 7, en de laatste over een maiden, Sonny Jogia 3 voor 23 in 5, keurig, Ashraf Jamal 1 voor 28 in 8, en tenslotte Rino Groenewegen 0 voor 22 in 3. Bij de lunch om twee uur, naast allerlei soorten brood met beleg, tomaten komkommers en meloen.

Het team van Walter Prescod begon met Tjebbe Westendorp en Wim Veenendaal. Op verzoek van Tjebbe werd na 10 door hem behaalde runs, getracht om nog een tweede runnetje te lopen, dat mislukte en dus run out. Wim Veenendaal voelt zich de laatste tijd bij de Onderlinge als een vis in het water en ook vandaag behaalde hij weer 15 belangrijke runs toen hij bowled ging door Gerard van Vuuren. Pieter Bertels slaagt er wel in, dat het veld als hij gaat batten, uit moet gaan staan, maar behaalde vandaag toch maar 7 runs, toen hij bowled ging door Mans de Rooij. Walter Prescod bleef na 41 runs retired not out, maar gaf wel drie vangkansen weg. Helaas Mans de Rooij, Gerard van der Meij en Aad de Neef wisten de bal niet vast te houden, tja, catches win matches en voor sorry koop je weinig. En toch, toen sloop de hoop weer in ons team. Satar Alladin, 0, op bowlen van Gerard van Vuuren mooi laag gevangen door Aad van Troost. Deo Misier, 0, caught en bowled Gerard van Vuuren, Ashraf Jamal 0, op bowlen van Bhupi Changoer gevangen door Mans de Rooij. Wim van der Loos 1, ook al op bowlen van Bhupi gevangen door Aad van Troost. Ton van der Eyden bleef kalm onder deze bowlingdruk en liet Sonny Jogia na drie aarzelende eentjes in het begin, goed op gang komen. In één over kreeg Aad van Troost liefst 15 runs tegen, waarin 3 vieren.

Na drie runs zat het werk van Ton erop en ging hij bowled door Bhupi Changoer. Rino Groenewegen bleef met 4 runs not out, Sonny steunen en Sonny zelf maakte het met 28 not out af. Donald Noorhoff kwam niet meer aan bat, want in de 31e over werd de 138 bereikt en de overwinning behaald. Hierin zaten 29 extra’s: 4 byes, 18 wides en 7 no balls.

Bowlingcijfers Aad van Troost 0 voor 31 in 5, Hans Noorhoff 0 voor 22 in 3, Mans de Rooij 1 voor 21 in 7, 1 maiden, Gerard van Vuuren 3 voor 31 in 7 5/6, Bhupi Changoer 3 voor 29 in 8, 1 maiden.

Bij een koud biertje, frisdrank of wijntje werd deze leuke pot nog eens doorgenomen. Ditmaal geen man of the day, wel een flesje wijn voor Simon Santcroos voor al zijn vergeefse inspanningen bij de afgelasting in Zeist en Ingrid en Albert voor hun werk vandaag achter de bar. Het lichtknopje was in de kleedkamers niet te vinden, maar na enige pogingen was er via de drukknoppen gelukkig wel warm water om met een frisse douche hier af te sluiten. Volgende week onze slotwedstrijd bij Sparta. Wil ieder er voor zorgen om daar tijdig aanwezig te zijn, zodat wij klokslag twaalf uur kunnen beginnen. Door dan daar de lunch tussen de innings te doen en wat tijd te besparen, komt dan ook de planning van het koude en warme buffet niet in gevaar. Laten we er samen weer een sportief, mooi, muzikaal en lekker slotfeest van maken.

Een spannende onderlinge wedstrijd ging vandaag voor ons verloren, maar toch kon ik de opkomende vraag niet onderdrukken van: wat zou er gebeurd zijn als Jan Hoep als sterke bowler er bij ons nog bij geweest zou zijn. Jan, snel herstellen, we hebben je nodig.

Gerard van der Meij.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Kampong 19 augustus 2014
   Foto's Donald Noorhoff


Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Kampong 19 augustus 2014
   Foto's Donald Noorhoff


Verslag 12 augustus bij Bloemendaal

Alle nieuwerwetse dingen maken het leven er niet rustiger op. Ging je vroeger gewoon op weg. Ach een bui of een file. We zien wel. Nu kijk je om het uur hoe het weer zich ontwikkelt en of er geen files staan. En ja hoor. Natuurlijk een buienstraatje recht over Bloemendaal. Met wat gespetter vanuit Maarssen naar Bloemendaal om een hoosbui af te wachten 10 min. in de auto. Daarna om het clubhuis lopend en verbazing. Staat er een gebouw in de verte op het veld! Het blijkt een tijdelijke school te zijn. Nu leert de ervaring van den ieder dat niets zo definitief is als iets tijdelijks. Laten we voor Bloemendaal hopen, dat het deze keer toch echt tijdelijk is. Tijdens de verzorgde koffie werd er zwaar nagedacht en gesproken over de samenstelling van de teams. De zorgen en acties van Gerard de avond daarvoor met 19 spelers als start culmineerden in de onverwachte entree van Bas de GF, zodat we 23 spelers hadden uiteindelijk. Enige aanwezigen vroegen zich hardop af of de net bereikte evenwichtigheid in de teams hiermee niet werd verstoord. “ Men” dacht van niet. De captains, Aad van Troost en Gerard van Vuuren, deden de toss met als uitkomst dat het team van Aad als eerste ging batten. Uiteindelijk stopte de teller op 155 voor het verlies van 6 wickets. De bowlerij was redelijk constant met scherp fielden soms (run outs) olv captain Gerard. Jan Hoep had zijn dag niet echt en produceerde o.a een merkwaardige over met wides. Al hoewel … het uitvangen van Satar op eigen bowlen was Studio Sport waardig. Tussendoor natuurlijk de goede Bloemendaalse lunch en een half uurtje regen. Maar het veld ligt op duinzand. Dus het water is zo weg en met de harde wind erbij was het veld in no time weer droog.
De battingcijfers waren in volgorde van opkomst. Pieter Bertels: 9; Ton vd Eijden: 3; Adriaan Poffers: 17 (te gauw uit voor zijn doen); Jaap Geenen: 21 (ondanks zijn zwakke rug); Satar Alladin: 34 (kon het tempo niet opvoeren); Dirk Coster: 20; Wilbert Stembord: 1 no (het valt niet mee na enige jaren “ rust”); Mans de Rooy: 10; Deo Misier,Faroek Ayube, Aad van Troost: dnb. Totaal 155 voor 6 en 1 retired.
De bowlerij. Jan 1 voor 34 in 8; Gerard 1 voor 17 in 8 (ouderwets hard en netjes); Hans Noorhoff 0 voor 31 in 6; Dennis Zuiderwijk 1 voor 34 in 8; Wim vd Loos 0 voor 24 in 8 en Rino Groenewegen 2 overs (cijfers niet bekend bij uw journalist zonder boek). Mister extra 40!; het mag wat minder.
Fielden. Donald weer in topvorm natuurlijk. Eerste klas waardig. Uit betrouwbare bron was bekend, dat enige spelers van Hercules I, met invallers, zich zondag jl. af vroegen waarom Donald in het Tweede speelde en niet in het Eerste.

In de 2de innings waren het, na het geweld van Dennis, Simon en Arjen die met korte runs en rustig batten ruim op (over)tijd het totaal van 155 bereikbaar maakten. De kanonnen in de staart lieten het echter wat afweten, zodat uiteindelijk Donald nog nodig was als nummer 11 om op de voorlaatste bal de winning hit te slaan. Of was de bowlerij on top?
De battingcijfers. Aad de Neef 0 (leuk zo’n dag als je geen bowler bent); Rino 3; Dennis 31 (3x4 en 2 magistrale “horizontale” zessen); Wim 2; Arjen vd Pol 16 (16x 1), Simon Santcroos 31; Willem de Jv. Ellemeet 0 (op de 1ste bal en ook hier: leuk zo’n dag als je geen bowler bent); Hans 14; Jan 14; Gerard 9 en Donald 4 no.
De bowlerij. Aad 0 voor 43 in 8; Faroek 3 voor 32 in 8; Mans 0 voor 23 in 8; Adriaan 1 voor 38 in 8 en Deo 1 voor 17 in 8 (2 maidens!). Mister extra 32; het blijft veel.
Fielden. De prachtige vang van Deo na een harde slag van Jan. De 2de vang voor Studio Sport deze dag.

Een spannende wedstrijd tussen uiteindelijk 2 gelijkwaardige teams. De 3de innings verliep buiten zittend in de bekende gemoedelijke en kwinkslagende sfeer. In de zon nog lekker. Zonder zon redelijk fris in de wind. Natuurlijk dankwoorden en wijn aan het adres van gastvrij Bloemendaal, die direct riepen dat we volgend jaar weer mogen komen! Als dank voor zijn scoren werd Ruud Ackerman Man van de dag. Side kick aan de knoppen was Anton en ook hij hierbij nog dank. We konden ook de jammer genoeg niet meer spelende Frans Kottman met eega begroeten langs de lijn.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Bloemendaal 12 augustus 2014
   Foto's Donald Noorhoff


Verslag 5 augustus 2014 bij Excelsior

Dit seizoen doen de S.G.S. Senioren Onderlingers maar één keer Excelsior aan, maar als je kijkt hoe de gastheren voor ons hun best gedaan hebben dan past alleen maar een groot compliment. We mochten op het uitstekend geprepareerde graswicket spelen en zowel daar, als aan het grote veld erom heen werd tot op het laatst getracht dit tot de laatste grasspriet perfect op te leveren. Met heerlijk weer en na de koffie of thee met door Nel Troost vervaardigde cup-cakes werd het rondzingende gerucht bevestigd.

Uw redacteur had met zijn Petra, op 2 augustus de robijnen huwelijksstatus bereikt, en dat betekende dat hij vandaag voor het team van Satar Alladin samen met Wim Veenendaal mocht gaan openen. Openingsbowler Peter van Giezen verraste in zijn eerste over met gevarieerd bowlen waarvan maar een enkel balletje op het graswicket bleef. Na één over al zag hij teleurgesteld van een voortzetting af. Rino Groenenwegen probeerde wel met zijn bekende trage boogjes verwarring te stichten, en dat lukte hem nog vrij aardig ook,  want na een wat late call van Wim Veenendaal, om toch maar te gaan runnen, ging uw verslaggever met volgens het scoreboek slechts drie runs, run out door een precieze ingooi op het wicket door eerdergenoemde Peter van Giezen die zich had voorgenomen, dit gezien zijn eerdere nekproblemen, niet meer te doen. Tja. Gerard van Vuuren kwam in en behaalde samen met Wim Veenendaal een aantal mooie runs. Na 23 runs ging in de 15e over Wim bowled, door Mans de Rooij en Gerard kwam vandaag weer eens tot een mooie 31 runs toen hij bowled ging door captain Aad van Troost. Farouk Ayube ging na 7 runs bowled door een weer in blakende vorm verkerende Jan Hoep. Satar Alladin was vandaag niet uit te krijgen en ging na 40 runs retired, waarbij niet onvermeld mag blijven dat hierin ook een echt gelopen vier begrepen was. Hans Noorhoff liep tegen een door hem volkomen onverwachte LBW aan, ook weer door bowler Jan Hoep, toen Hans 16 runs had en nog grote plannen had om er nog wat meer te maken. Arjen van de Pol behaalde vandaag maar 7 runs toen hij run out ging, maar dat was altijd nog een klasse beter dan onze staart. Jan Swinkels 0 bowled Mans de Rooij. Wim van der Loos 0 bowled Jan Hoep. Pieter Bertels ondanks, diepe, diepe concentratie en afzondering aan de zijkant, 0 bowled Mans de Rooij. En hoewel onze wicketkeeper en nummer 11 Donald Noorhoff eindelijk weer eens aan bat kwam, behaalde hij not out, dit keer ook geen enkele run. Na 38 overs en 1 bal was het gepiept, 159 all out, waarin 32 extra’s zaten: 4 byes, 2 leg byes, 21 wides en 5 no balls. Bowlingcijfers: Peter van Giezen 0 voor 38 in 6, toch aardig hersteld na een zwak begin,    Rino Groenewegen 0 voor 24 in 5, Aad van Troost 1 voor 39 in 9, 1 maiden, Mans de Rooij 3 voor 22 in 9 1/6, 1 maiden, het bowlen gaat steeds beter Mans, en tenslotte Jan Hoep weer heel degelijk, met 3 voor 30 in 9 waarvan 2 maidens in de slotovers.

De lunch, zoals gebruikelijk om twee uur, was door Nel van Troost prima georganiseerd. Hongerige cricketers zag je bij een toch wel wat warme temperatuur eerst een heerlijk verkoelende zoete schijf meloen wegwerken. Toen iedereen zijn bordje van tafel had gehaald, konden ze zich ook bedienen van een heerlijk Italiaans gerecht, ‘’penne’’ heette het geloof ik, komkommers, tomaten, de druifjes van Mieke en voldoende wit en bruin brood met beleg. Satar Alladin overhandigde bruidje Petra een prachtige bloemenmand en uw verslaggever kreeg een mooi Belgisch bierpakket. Ik zou zeggen degenen die de 40 nog niet gehaald hebben, nog even volhouden.

Peter van Giezen begon met enkele harde schoten zijn visitekaartje af te geven. Maar na 13 runs zagen wij op bowlen van Gerard van Vuuren een fantastische vang die je meestal alleen door een ervaren wicketkeeper ziet maken. Onze Wim Veenendaal leverde deze prestatie en werd door het hele team gefeliciteerd. Toen Dirk Coster na 2 runs al, run out ging, gloorde natuurlijk de hoop op een goed resultaat. Tjebbe Westendorp bleef evenwel kalm en behaalde 12 runs toen hij op bowlen van Farouk Ayube mooi achter het wicket door Donald Noorhoff werd uitgevangen. Mans de Rooij ging na 15 runs na een misverstandje met Aad van Troost run out. Maar ook Aad zelf, liep tegen een run out aan, toen hij vermoeid even niet echt geconcentreerd bij de les was, en buiten zijn crease stond. Simon Santcroos mocht met zegen van de umpires, zijn 40 retired halen, ook al speelde hij zo nu en dan met vuur door wel heel opzichtig voor zijn wicket te opereren en dan een balletje te missen. Na een vlugge run out van Herman van der Horst, toen hij 4 runs had, werd Simon echter prima gesteund door good old Jan Hoep, die geen enkel risico nam en de mindere ballen van onze bowlers bekwaam afstrafte. Jan bleef met 30 runs not out. En de inkomende Aad de Neef hoefde hem ook zonder runs alleen maar de kans te geven om de laatste benodigde runs in de 38e over binnen te slaan. Rino Groenewegen en Ton van der Eyden kwamen dit keer niet aan bat. Na een spannende wedstrijd werd met 161 voor 7 dan ook door het team van gastheer Aad van Troost de overwinning binnengesleept. Hierin zaten 30 wides als extra. Bowlingcijfers: Wim van der Loos 0 voor 37 in 10, en zijn eerste maiden dit seizoen, Gerard van Vuuren 1 voor 31 in 10, 1 maiden, Farouk Ayube 1 voor 27 in 9, Hans Noorhoff 0 voor 46 in 6, jammer van die wides, en de volgens Jan Hoep te laat ingezette Satar Alladin 0 voor 20 in 3.

Uiteraard was het eerste rondje voor rekening van het bruidspaar, dat enthousiast werd toegezongen. Naast de gebruikelijke kaas, worst, en augurken, gingen dit keer uit de keuken van Petra zowel Italiaanse als Indische balletjes rond, waarbij de bruidegom er goed aan trachtte te doen deze met vlaggetjes te laten versieren. Na een korte speech van uw reporter, waarin hij haar kookkwaliteiten nog eens benadrukte kwamen ook nog de van Petra befaamde tonijnwraps langs, waarvan er niet eentje over bleef. Gastvrouw Nel van Troost en Petra van der Meij werden door Satar met een fles witte wijn verblijd en als verliezend captain moest Satar ook nog een fles wijn uitreiken aan de "man of the day" Jan Hoep. Natuurlijk werden ook de mensen van Excelsior die ons zo prima hadden onthaald niet vergeten. Scoorster Heleen met de ditmaal eenarmige Anton Distelbrink ook nog hartelijk dank voor een sluitend scoreboek en het punctueel bijhouden van het elektronische scorebord. En onthoud van die speech: Veel slikken, en allemaal, proost.

Gerard van der Meij

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Excelsior 5 augustus 2014
   Foto's Donald Noorhoff


Verslag 29 juli 2014 bij Salland

Ik heb het voor u nagekeken, op 14 mei 2009 en op 9 augustus 2011 speelden de S.G.S. Senioren Onderlinge hun laatste wedstrijden bij C.C. Salland. Dankzij sponsoring van Hans Noorhoff was het afgelopen dinsdag gelukkig weer eens mogelijk op dit schitterende terrein op ‘het Schootsveld’ een onderlinge match te plannen en gelukkig waren er twee complete teams geformeerd onder leiding van captain Mans de Rooij en Walter Prescod. Wij begonnen na een voor vele flinke reis met een lekker kopje koffie of thee met een plak cake. En in het clublokaal kom je uiteraard de naam tegen van de voorganger op cricketgebied de Koninklijke U.D. opgericht in 1875. Omne tulit punctum, qui miscuit utile dulci  Hor (A.P. 343) stond er ook voor niet ingewijden achter glas te lezen. Nu weten de meesten van u, dat ik lang geleden jaren misdienaar ben geweest, maar het kostte me nu toch enige moeite om dit zonder allesweter Ton van der Eyden te vertalen in “Hij behaalt elke stem, die het nuttige aan het aangename paart, Horatius, Ars Poetica vers 343. Of wat vrijer vertaald: je bereikt de top door het nuttige met aangename te vermengen. Maar voordat u misschien daardoor op wat al te gekke ideeën komt stond boven de bar voor alle zekerheid geschreven: In drank en praat, hou middelmaat.

De wedstrijd dus. Iets na twaalf uur kon het team van Mans de Rooij gaan batten, nadat eerst nieuwkomer Mart Meerdink Veldboom was welkom geheten bij de S.G.S. Senioren Onderlinge en ook even stil gestaan werd bij het toch nog onverwachte overlijden van de moeder van Donald en Hans Noorhoff op 93 jarige leeftijd. Adriaan Poffers, ja hij was weer nodig, kwam als opener tot 10 runs, toen hij op bowlen van Hans Noorhoff, bliksemsnel gestumped werd door Donald Noorhoff. Iets eerder had bowler Louk Hartong op eigen terrein, zijn eerste slachtoffer gevonden in Herman van der Horst, na 3 runs ging hij bowled. Farouk Ayube liep na 15 runs tegen een volgens hem vrij hoge LBW aan, bowler Aad van Troost en de umpire dachten daar anders over. Satar Alladin kwam dit keer lang niet aan zijn verwachte veertig runs toe, omdat hij ook al op bowlen van Hans Noorhoff na 10 runs een makkelijke vangkans aan Louk Hartong wegga Ondanks de warmte liet Raimond van den Berg van Saparoea via twee prachtige effectvolle ballen zien, hoe je korte metten maakt, met twee vandaag wat mindere batters. Uw verslaggever kon na zijn derde bal al zonder runs, bowled vertrekken en Wim van der Loos die hier praktisch een thuiswedstrijd speelde, ging iets eerder al in dezelfde over na 2 runs bowled. Onze captain Mans de Rooij die als nummer zeven in kwam, had het vandaag als batter ook niet helemaal, want na 4 runs al ging hij ook op bowlen van Hans Noorhoff gevangen achter het wicket door Donald Noorhoff. Ook Roelof Kruijshoop kwam ondanks aanwezigheid van zijn vrouw Aly, niet verder dan slechts 4 runs toen hij bowled ging door Aad van Troost. Tjebbe Westendorp kreeg na 4 runs LBW op bowlen van Gerard van Vuuren en na afloop zag je dat zo’n geval door velen anders gezien of ervaren wordt. Op dansles weten ze het ook, de ene stand van de voet is de ander niet, maar wij hebben gelukkig umpires die altijd gelijk hebben. Onze nieuwkomer Mart Meerdink Veldboom en Dirk Coster kregen de opdracht om zo lang mogelijk te blijven staan en dat deden ze gelukkig ook. Pas op de eerste bal van de veertigste over werd Dirk Coster, na 10 runs en bowlen van Walter Prescod achter het wicket gevangen door Donald Noorhoff. Mart scoorde een prima 26 not out en werd na afloop na ook nog eens goed bowlen zelfs uitgeroepen tot man of the day, met de bijbehorende fles Zuid Afrikaanse wijn.

Gelukkig was er voor de laatste twee een lunch-break, zoals altijd om twee uur, zodat de toenemende hitte in twee termijnen genomen kon worden. De lunch bestond uit boterhammen met beleg, tomaatjes, mint, druiven en meloenen en je kon melk, jus of thee erbij krijgen. U bent nieuwsgierig naar de eindstand, nou die viel dus een beetje laag uit met 122 all out, want hierin waren ook de 34 extra’s begrepen: 1 bye, 1 leg bye, 30 wides en 2 no balls. Bowlingcijfers: Louk Hartong 1 voor 20 in 8, 1 maiden, Gerard van Vuuren 1 voor 20 in 8, 1 maiden, Hans Noorhoff 3 voor 46 in 8, Aad van Troost 2 voor 22 in 6, Raimond van den Berg van Saparoea 2 voor 1 in 3, 2 maidens, en Walter Prescod 1 voor 11 in 6 1/6e 2 maidens.

Simon Santcroos en Aad van Troost lieten er met een gedegen opening geen twijfel over bestaan wie deze partij zou gaan winnen. Hoewel er een attent veld tegen over hen stond en captain Mans steeds scherp de veldbezetting bijstuurde, behaalde Aad van Troost 11 runs toen hij op bowlen van Farouk Ayube werd gevangen door de uitblinkende fielder Adriaan Poffers. Roelof Kruijshoop slaagde er als bowler in om Simon Santcroos na een prima 29 runs door medewerking van Wim van der Loos te zien uitgevangen. Ook Wim Voogel toonde zich meermaals gaarne bereid om zich in het zweet te lopen, toch behaalde hij maar 4 runs toen hij run out ging. Hans Noorhoff liet weer een paar prima vieren zien en behaald 23 welkome runs toen hij bowled ging door Mans de Rooij. Wim Veenendaal stond dit keer vrij lang op de mat en bleef met 19 runs not out. Gerard van Vuuren kwam vandaag niet tot scoren want op bowler Mans de Rooij werd hij door de snelle Adriaan Poffers uitgevangen. De laatste nog ontbrekende runs kwamen voor rekening van Aad de Neef, die van plan is nog wat meer bij de Onderlingers mee te gaan doen. Aad bleef dit keer met 5 runs not out. Team B had toch nog 36 overs nodig om het vrij lage totaal te overtreffen. Maar ook team A wist, dat op de bank dit keer kanonnen als Walter Prescod, Raimond van den Berg van Saparoea, Donald Noorhoff en last but not least Louk Hartong, die dit keer niet aan bat kwamen, deze overwinning met een minzame glimlach incasseerden: 123 voor 5, waarin 32 extra’s 2 leg byes, 29 wides en 1 no ball. Bowlingcijfers: Farouk Ayube 1 voor 17 in 7, 1 maiden, Adriaan Poffers 0 voor 10 in 2, Mart Meerdink Veldboom een keurige 0 voor 19 in 8, Wim van der Loos 0 voor 18 in 3, Roelof Kruijshoop 1 voor 33 in 8 en Mans de Rooij 2 voor 24 in 7 5/6.

Gelukkig hielden de captains bij deze hitte het hoofd koel en mochten wij vóór het douchen, genieten van een heerlijke koude fles bier, waarbij wederom good old Tjebbe Westendorp ons verraste met het openen van bierflesjes zonder opener. Hij gebruikte er, alweer, en merkwaardigerwijs een stoffer en blik bij. Voor de niet bierliefhebbers was er een wijntje of frisdrank. De hapjes bestonden uit worst, worstjes en kaas, tomaatjes en komkommer en in plaats van de bitterballen verschenen er vandaag zakjes chips. De umpires, vervangende scoorders en de gastvrije mensen bij Salland werden bedankt, en wij zien al weer uit naar onze volgende match bij het Schiedamse Excelsior. Graag tot ziens.  

Gerard van der Meij.  
En o ja, captains, well changed, natuurlijk.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Salland 29 juli 2014
   Foto's Donald Noorhoff


Verslag 22 juli 2014 bij Hercules

Van A naar Beter heet het. Dat mag dan zo wezen, maar door al die wegwerkzaamheden en omleidingen waren er aardig wat Senioren Onderlingers toch de weg naar het toch vertrouwde terrein bij de Veemarkt kwijt. Daar aangekomen zagen wij bij een lekker bakkie koffie, cappuccino, of thee, hoe de gebroeders Hans en Donald Noorhoff bij hoge temperaturen bezig waren om de cricketmat van Hercules bezemschoon op te leveren. Aardig wat later dan gepland konden daarom, ondanks het vier landen toernooi bij Sparta 21 Senioren- Onderlingers na een speciaal welkom aan Bhupi Changoer, aan een warm duel tussen een battend team onder leiding van de tot nu toe steeds verliezende captain van Vuuren, tegen een 11 mans team onder bezielende leiding van Jan Hoep gaan beginnen. De lunch bleef zoals altijd om 14.00 uur gepland.

Opener Herman van der Horst schrok wel even, toen hij al heel snel, na een laag blijvend balletje met een vingerwijzing van de umpire werd verrast. Gelukkig bleek de schade mee te vallen want de fieldende partij had die lage bal miniem, maar duidelijk drie keer zien stuiten en dus bleef het sportief bij een no ball en not out. De schrik zat er echter toch wel bij hem in en na 8 runs ging hij bowled op een mooie eerste bal van Robbert de Rooij. Uiteraard stond captain Hoep erop, dat ook hij gefeliciteerd werd, omdat hij het was, die zo goed gechanged had. Aad van Troost hield in de toenemende hitte onze bowlers goed bezig en na 17 overs ging hij met 16 runs retired om ook anderen een kans om te batten te geven. Satar Alladin behaalde zijn 40 runs retired maar gaf daarin wel enkele vangkansen weg, waarbij ene hele duidelijke aan uw verslaggever, die onder de bal kwam, en deze weliswaar naar zijn borst trok, maar daar die bal door de thans daar aanwezige plooien even zoek raakte en hem vervolgens dus liet vallen. Gek wat dan de hitte met je doet, op een der volgende ballen zo’n 15 meter van je af, loop je dan niet meer en kijkt hoe een ander het opknapt. Bhupi Changoer werd met een heel scherp kijkende umpire geconfronteerd, en moest bij zijn Onderlinge debuut na 8 runs, run out, naar de kant. Pieter Bertels die later bekend maakte een rondje in verband met het bereiken van de respectabele 69 jarige leeftijd te geven had er vandaag met liefst 27 harde runs echt zin in. Pas toen kon hij na bowlen van Jan Hoep, door Deo Misier worden uitgevangen. Door diezelfde Deo ging Wim van der Loos, die met batten dit seizoen nog een beetje op gang moet komen, na 2 runs caught en bowled. Captain Gerard van Vuuren ging met 33 runs voorop in de strijd en bleef not out. Dit geldt niet voor onze Wim Voogel die voor zijn team geen enkel runnetje wilde laten lopen, maar in dat geval moeten er wel twee lopen, en dus ging hij zonder runs, run out. Rino Groenewegen die bij de lunchpauze zijn fles van vorige week als man of the day kreeg uitgereikt, bleef met 2 runs not out. En het zal u niet verbazen dat wicketkeeper, gastheer en fotograaf Donald Noorhoff voor de zoveelste keer DNB achter zijn naam kreeg. Na veertig overs stond er 186 als eindstand op het scorebord en volgens kenner Chris Bax, is dat een getal dat je niet zo maar even wegpoetst. In dit cijfer zaten liefst 50 extra’s, 3 byes, 38 wides en 9 no balls. Bowlingcijfers: Roelf Kruijshoop 0 voor 33 in 7, 1 maiden, Deo Misier 1 voor 27 in 8, Robbert de Rooij 1 voor 38 in 7, steeds was zijn eerste bal gevaarlijk, Jaap Mulder 0 voor 32 in 5, Jan Hoep 1 voor 23 in 9, 1 maiden en tenslotte Hans Noorhoff 0 voor 30 in 4, niet te hard willen gooien, Hans.

Toen wij bij de lunch binnen kwamen zagen wij de meloen met witte druiven al op ons taan te wachten. Maar eerst dwaalden onze ogen natuurlijk af naar de heerlijke druifjes, die onze trouwe supporter Mieke Hoogervorst elk seizoen weer, uit eigen kweek, vlak na de nieuwe haring aan ons presenteert. Vervolgens werden allerlei goed belegde en warm gebakken broodjes gepresenteerd, heb ik thuis nooit, al zou u dat aan mijn omvang niet zeggen.

Met de opdracht om een gemiddelde van 4½ per over te halen mochten in een heet veld vervolgens Arjen van de Pol en Roelof Kruijshoop openen. Onze Roelof die in Noorwegen in een grote, goed geoutilleerde tent met zijn Aly had uitgerust, zat hier in NL alweer volop in allerlei familierecht- en andere vergaderingen. Wel had hij nog even tijd om met ondersteuning van Arjen, die na 4 runs op bowlen van Aad van Troost gevangen werd door Donald Noorhoff, 32 runs retired te maken en daarna is het natuurlijk overal prettig vergaderen. Op de eerste bal van bowler Rino Groenewegen versloeg Tjebbe Westendorp zich en werd na 6 runs door een goed fieldende Wim van der Loos uitgevangen. Herman van der Horst deed dit keer zonder succes enkele vangpogingen in de slips. Deo Missier probeerde eerst met enkele harde slagen uit, hoever die boundary grens nou lag. Dat bleek vrij ver en dus maakte Hans Noorhoff nu voor de tweede keer dit seizoen mee, dat na zo’n harde slag die nog net in het veld bleef liggen, toch geen enkele run werd verkregen, als we die later maar niet tekort zouden komen.. . Deo ging nog wat harder slaan en behaalde fluitend zijn tweede 40 not out bij onze Senioren Onderlinge en werd daarmee man of the day met de gebruikelijke fles. Mede gastheer Hans Noorhoff leek óók op zo’n resultaat af te stevenen, maar kreeg na 38 mooie runs LBW op bowler Bhupi Changoer. Robbert de Rooij kreeg op bowlen van Gerard van Vuuren na 7 runs ook al een LBW. En Jaap Mulder zit volgens mij nu nog nee te schudden, als hij denkt aan die onbegrijpelijke misser, waarop hij na 11 runs zijn midstump door bowler Bhupi zag omkegelen. Captain Jan Hoep moest, met al zijn ervaring, het karwei nu afmaken, maar tot zijn en onze schrik, kwam hij na weer een eerste bal van Rino Groenewegen, zeer teleurgesteld terug, omdat hij na maar 9 runs achter het wicket keurig door Donald Noorhoff werd uitgevangen. “Ik heb het verkloot, sorry, jongens” zei Jan, en daar was volgens mij geen Frans woord bij. Gelukkig is onze Ton van der Eyden iemand die onder alle mogelijke omstandigheden rust uitstraalt. En ook al bowlde captain van Vuuren liefst 10 overs, Ton bleef staan en bleef met 7 runs not out. Uw verslaggever mocht als nummer 10 proberen om er uit te halen wat er nog in zat. De laatste over van Rino leverde liefst 7 runs op, maar hij kwam jammer genoeg niet meer terug en de aap kwam uit de mouw, toen captain van Vuuren plotseling Satar Alladin als voorlaatste bowler met effect- en springballetjes liet verschijnen. Hoe ik ook mijn best deed en ook al raakte ik ze wel, maar niet hard genoeg, ze kwamen niet door de in staande verdediging heen en Satar kreeg onder die druk slechts 1 run in de over tegen en ik bleef met 3 runs not out. Gelukkig kon ik Ton van der Eyden nog verleiden, om op de laatste, volgens onze partij en het scoreboek was het de voorlaatste bal, in ieder geval te gaan lopen. En met die ene run werd nog juist een tie bereikt 186- 186. In die stand zaten 29 extra’s 1 leg bye, 25 wides en 3 no balls. Bowlingcijfers: Wim van der Loos 0 voor 37 in 8, Aad van Troost 1 voor 43 in 9, en die laatste over had voor hem echt niet meer gehoeven, Bhupi Changoer 2 voor 43 in 9, onze man van last week, Rino Groenewegen 2 voor 25 in 3, Gerard van Vuuren 1 voor 36 in 10(!) en tenslotte een keurige 0 voor 1 in 1 van Satar Alladin. Captain Gerard van Vuuren was zeer tevreden met het resultaat, captain Jan Hoep niet.

Maar één ding stond vast, er waren vandaag ook na een lekker koud biertje of andere nattigheid en ook nog later met bitterballen en loempiaatjes, helemaal geen verliezers.

Gerard van der Meij

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Hercules 22 juli 2014
   Foto's Donald Noorhoff


Verslag 15 juli 2014 – bij ACC

Wat vliegt de tijd toch als je er even niet bij stilstaat. Wist u dat het meer dan 3 jaar geleden is dat wij een S.G.S. Senioren Onderlinge wedstrijd bij ACC en dus bij de Amsterdamsche Cricket Club gespeeld hebben. Het weer was er in die tijd niet beter op geworden en dus konden wij onder een lichte miezer richting Amstelveen vertrekken met natuurlijk de grote vraag: kan het via V.V.V. en staan de paaltjes er vandaag wèl, of niet. Diezelfde vraag had zich ook een steeds toenemend aantal grijze golfers gesteld, want de paaltjes stonden er vandaag dus niet, maar alle parkeerplekken langs de weg waren al door golfers bezet. Gelukkig schatte Jan Hoep, die vandaag keurig op tijd arriveerde, juist in, dat hij een ander paaltje iets verder op het pad best even zou kunnen verwijderen om zo een andere parkeerplaats te bereiken en bekeuringen te voorkomen. De koffie was met 1 euro zestig aan de prijs, later bleek een tweede bakkie voor eigen rekening te zijn. Wedstrijdsecretaris Gerard van Vuuren kondigde ruim na twaalf uur aan, om toch maar te gaan verkleden en het weer de kans te geven zich iets te herstellen om daarna een revanche wedstrijd van die van twee weken geleden bij V.O.C., te gaan spelen.

Het team van captain Tjebbe Westendorp zou gaan batten en opende met Farouk Ayube en Pieter Bertels. Het team van Dirk Coster was op revanche uit en die sfeer werd nog wat verhoogd, toen bleek dat onze wedstrijdsecretaris, door het ontbreken van een speler en het afzeggen van een andere speler plotseling toch naar het team van Tjebbe, de winnaars bij V.O.C. verhuisde. Ik ben er niet trots op, maar moet u toch melden, dat ik bij het trachten een der eerste ballen van Pieter Bertels te vangen, vooruit sprintte om dat glibberige ding te vangen maar alleen de bal wat verder vooruit kon duwen, waarna het ook in tweede instantie niet lukte om de bal boven de grond te vangen en daarmee bowler Aad van Troost zijn eerste wicket te bezorgen. Pieter kwam vandaag tot 10 runs toen bowler Aad hem iets later zelf inrekende.  Farouk Ayube deed het nog veel beter door liefst 32 runs te maken en daarmee topscoorder te worden. Op het nog steeds prima bowlen van Louk Hartong, ja hij lacht er zelfs weer bij, werd hij toen door wicketkeeper Dirk Coster gestumped. Wim van der Loos kreeg wat ongeduldig na 7 runs LBW op bowlen van Deo Missier. Captain Westendorp gaf het goede voorbeeld door vandaag 17 runs te scoren, hij ging bowled door Hans Noorhoff. Dankzij een al dan niet terecht toegekende wide-ball werd het fieldende team nog wat scherper en dat betaalde zich uit, want erkende kanonnen als Satar Alladin (15) Gerard van Vuuren (0) en zelfs Jan Hoep (9) werden allen na prima ingooien, met een run out geconfronteerd. Omdat vervolgens de staart met Mans de Rooij na 3 runs op bowlen van Aad van Troost gevangen door Hans Noorhoff en Ton van der Eyden met 1 not out en Wim Voogel met 2 not out, nauwelijks nog konden bijdragen in het totaal, werd de eerste innings met slechts 139 op het door scoorder Ruud Ackermann ook al bijgehouden elektronische scorebord afgesloten. Zonder een naam te noemen, maar u kunt toch wel een beetje puzzelen, moet ik hierbij vermelden dat er liefst 43 extra’s in deze stand zijn opgenomen: 1 bye, 2 leg byes, 25 wides en 15 no balls, dus Mr. Extra was eigenlijk de echte topscoorder. Bowlingcijfers: Louk Hartong 1 voor 21 in 8, 1 maiden, Aad van Troost 2 voor 38 in 8, Deo Missier 1 voor 24 in 8, 1 maiden, Hans Noorhoff 1 voor 44 in 8 en tot slot een prima 0 voor 9 in 8 met liefst 4 maidens van Walter Prescod.

Alles wordt duurder en dus werd ieder bij de lunch, met sinaasappelsap en melk vriendelijk doch dringend verzocht om niet meer dan twee gezonde sandwiches te nemen. Een krentenbolletje en plakje cake vergezeld van een stukje fruit zou dan de rest van de trek moeten stillen. Gelukkig klaarde het weer weer op en zelfs een zonnetje kwam tevoorschijn en u begrijpt dat dan het veld óók beter gaat lopen.

Arjen van de Pol (5) en op bowlen van Wim van der Loos gevangen door Tjebbe Westendorp steunde onze hardhitter Hans Noorhoff prima en zoals onze Louis van Gaal al had verwacht. Hans bracht het veld tot wanhoop, door kort achter elkaar 4 vieren naar alle hoeken van het veld te timmeren. Na 27 snelle runs kreeg hij op bowlen van Gerard van Vuuren LBW, een volgend keer nog wat meer van je wicket wegstappen Hans! Daarna kreeg ook Rob de Haas na 20 prima runs, waaronder ook weer eens 3 ouwerwetse vieren, op bowlen van Gerard van Vuuren een LBW. Simon Santcroos had zich langs de lijn enige tijd staan inspelen doch veel baat had dat niet. Na 1 run ging hij, ook al door de overgelopen Gerard van Vuuren, bowled. Daarna kwam voor fijnproevers onze man of the day uit zijn schulp. Na een vervelende blessure bleek onze Rino Groenwegen zich plots heel anders dan vroeger over het veld te verplaatsen. Of Rino de laatste tijd veel naar paardensport en met name dressuur is wezen kijken weet ik niet, maar Rino laat thans zomaar een draf zien, een uitgestrekte draf met gestrekt voorbeen, een galop, een Spaanse pas, een passage, een piaffe en een siersprong bij het bereiken van de overkant. Daarboven haalt hij ook nog eens achteloos zijn schouders op, voor fanatieke bowlers die het op zijn palen hebben voorzien. Alsof je tegen een muur gooit, hoorde ik een van hen later mismoedig zeggen. Rino bleef dit keer met 23 runs not out en verdiende daarmee uiteraard een fles wijn, en wij moeten het ruiterlijk toegeven, hij liet zich hierbij prima door Walter Prescod 24 not out, assisteren. Een enthousiast team moedigde hen vanaf de zijkant aan, waarbij deze wel zo sportief waren, om aan bowlers een welgemeend advies mee te geven om vooral de concentratie te bewaren. In de 32e over werd heel gemakkelijk een stand van 143 en daarmee de overwinning bereikt. Eerlijkheidshalve dient vermeld te worden dat ook hier, volgens het scoreboek, 43 extra’s in zaten: 1 leg bye, 31 wides en 11 no balls. De batting inzet van Deo Missier, Aad van Troost, Gerard van der Meij, Dirk Coster en Louk Hartong zult u zeker nog een week, of tot een verder volgende dinsdag tegoed moeten houden. Bowlingcijfers: Gerard van Vuuren 3 voor 19 in 8, 1 maiden, (volgende week weer bij ons, Gerard?) Wim van der Loos 1 voor 29 in 3, Farouk Ayube 0 voor 19 in 5, 1 maiden, Jan Hoep 0 voor 20 in 6, 1 maiden, Pieter Bertels 0 voor 24 in 3, maar maar één echte run tegen, en tenslotte Mans de Rooij 0 voor 31 in 7, 1 maiden.

Na het douchen kwamen de kannen bier of andere consumpties tevoorschijn en die werden later weer gevolgd door frituurhapjes met allerlei sauzen. Daarna werd door een grote groep nog gezellig, heerlijk genoten van een Indische maaltijd tegen een zeer schappelijke prijs Satar Alladin bedankte de umpires, de scoorder en de mensen van ACC voor hun ontvangst en wees nog even op het komende vierlanden toernooi bij Sparta.

Volgende week bij Hercules.

Tot dan.
Gerard van der Meij

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's ACC 15 juli 2014
   Foto's Donald Noorhoff


8 juli 2014 bij Rood en Wit

Deze wedstrijd moest worden afgelast wegens regen gedurende de gehele dag.


Verslag 1 juli 2014 bij V.O.C.

V.O.C. is zoals u wel zult weten, niet zomaar een Rotterdams cluppie. Om te beginnen is het nooit VOC maar altijd V.O.C. en dat staat voor Volharding Olympia Combinatie.

Ze zijn hard aan het werk om hun schitterende complex nog mooier te gaan maken en daarbij moet u denken aan een nieuwe cricket- en pannakooi, nieuwbouw en een kunstgrasveld. Om het u nog makkelijker te maken om V.O.C. te vinden, ja sommige Onderlingers hadden daar ook vandaag toch weer wat moeite mee, is de rijksweg die achter de velden loopt versierd met de grootste potten die u zich maar voor kunt stellen. Verder beschikt V.O.C. over een cricket Academy geleid door Paul Brous als Head Coach en Bas Zuiderent en neefje Jacob Jan Esmeijer als Elite Coach. Op 4 juli speelt V.O.C. voetbal voor een uitverkocht huis tegen Feyenoord en u begrijpt dat alle werkzaamheden voor de nieuwbouw en het kunstgrasveld pas na die wedstrijd zullen gaan beginnen. V.O.C. heeft het dus druk, druk, druk. En juist die druk zorgde ervoor dat we voor het eerst sinds tijden niet ontvangen konden worden met een lekker bakkie koffie want door teveel druk op de ketel moesten we het vandaag met chocomel of andere frisdrank doen.

Er waren vandaag zoals ook keurig aangekondigd op www.v-o-c.nl twee complete Senioren Onderlinge teams die onder leiding van captains Dirk Coster en Tjebbe Westendorp onder prima weersomstandigheden op het door touwen behoorlijk verkleinde hoofdveld hun match konden gaan spelen. Maar eerst werd met elkaar door Satar Alladin stil gestaan bij het droeve feit dat op 29 juni op 65 jarige leeftijd na lang en ernstig ziek te zijn geweest Stef Egging was overleden. Stef kwam uit voor Quick Nijmegen en deed ook veel activiteiten voor SGS. Satar beschreef Stef als een warm en humorvol mens, met veel interesse voor de medemens en daardoor met heel veel vrienden. We zullen hem missen en hopen dat, nu er een einde aan zijn lijdensweg is gekomen, hij mag rusten in vrede. Voor verdere bijzonderheden en een in memoriam verwijs ik u naar de site van S.G.S.

Het is altijd moeilijk om na zo'n mededeling de draad weer op te pakken maar Jan Swinkels en Aad van Troost mochten voor het team van Dirk Coster gaan openen. En onze Jan deed dat, ook op verzoek van zijn echtgenote, lang niet slecht met een keiharde vier. Gedreven door dit succes probeerde hij vervolgens ook nog een kanjer van een zes te produceren, maar zo u weet moet het balletje dan door de lucht en dus werd hij na 5 runs op bowlen van Farouk Ayube gevangen door Jaap Mulder. Uw verslaggever kwam daarna maar tot 3 runs toen hij een boogballetje van Farouk Ayube onhandig in zijn eigen wicket speelde. Dit bleek de voorbode tot een laag totaal want ook hardhitters als Aad van Troost haalde vandaag maar 11 runs toen hij op bowlen van Rob Dhondai achter het wicket werd uitgevangen door Donald Noorhoff. Gerard van Vuuren wilde vandaag wel heel graag maar werd bij zijn derde bal en nog zonder runs op bowlen van ook al Farouk Ayube uitgevangen door Ashraf Jamal. Simon Santcroos werd na 11 runs op bowlen van een ook vandaag weer heel zuinige Jan Hoep na een wat korter balletje gestumped door Donald Noorhoff. Onze hoop was nu gevestigd op Peter van Giezen en Dennis Zuiderwijk, zouden die wel hun verwachte 40 gaan halen? Onze Peter probeerde het wel, maar werd op bowlen van Jan Hoep na 16 runs schitterend uitgevangen op de boundary door Farouk Ayube. Mans de Rooij zorgde er voor dat Dennis Zuiderwijk na slechts 1 run de bal even kwijt was, maar die kwam wel in zijn hekwerk terecht. Vervolgens verschalkte de nog aan een vinger geblesseerde Mans ook Walter Prescod want na slechts 11 runs werd ook hij uitgevangen door Farouk Ayube. Uiteindelijk bleek Hans Noorhoff met 24 runs onze topscorer van vandaag toen hij bowled ging door Jan Hoep. Diezelfde Jan bezorgde ook captain Dirk Coster na 12 runs een LBW. Onze nummer 26 Rino Groenewegen bleef zonder runs not out in de 32e over. Er was toen op het voor ieder goed leesbare scorebord een totaalstand van 109 all out te zien en hierin zaten 15 extra's; 1 leg bye, 12 wides en 2 no balls.
Bowlingcijfers: Rob Dhondai 1 voor 15 in 8 , 1 maiden, Farouk Ayube 3 voor 24 in 6, Jan Hoep 4 voor 17 in 6 1/6, Mans de Rooij 2 voor 16 in 7, 1 maiden, Ashraf Jamal 0 voor 23 in 3 en Jaap Mulder 0 voor 13 in 1

De lunch opgevrolijkt met een kroket vond zoals afgesproken om twee uur plaats. Namens het team van Tjebbe Westendorp mochten Jaap Mulder en Ashraf Jamal openen en als Rino Groenewegen en Gerard van der Meij het goed gedaan zouden hebben zou hij zijn eerste over al twee wickets op zijn naam hebben gehad. Helaas! Jaap Mulder, de enige man die vandaag een zes sloeg, kwam nu tot 13 runs toen hij bowled ging door Walter Prescod. Ashraf Jamal ging na 7 runs run out. Pieter Bertels trof het niet dat Gerard van Vuuren door die missers getergd was en kon na een schitterende bal na 2 runs terug naar de kant. Gelukkig was onze Pieter later zo sportief om bij blessures van Peter van Giezen als gemotiveerde sub aan te treden. Ton van der Eyden behaalde dit keer 10 runs, toen hij door zijn captain werd teruggeroepen. Farouk Ayube kon pas na 20 runs op bowlen van Dennis Zuiderwijk en achter het wicket gevangen door Dirk Coster, zelf sportief naar de kant teruglopen. In de laatste bal die Gerard van Vuuren in zijn 8 toegestane overs mocht bowlen, sneuvelde met 21 runs Satar Alladin. Mans de Rooij met 9 not out en Jan Hoep met 4 not out sprokkelden de laatste benodigde runs bij elkaar. Na 29 overs stond 110 op het scorebord en hierin zaten 1 bye, 3 leg byes, 19 wides en 1 no ball. Dit keer kwamen Rob Dhondai, Tjebbe Westendorp en Donald Noorhoff niet aan bat, volgende week zeker wel. Bowlingcijfers: Gerard van Vuuren 2 voor 15 in 8, 1 maiden, Walter Prescod 1 voor 19 in 7, Aad van Troost 0 voor 30 in 5, Dennis Zuiderwijk 1 voor 15 in 6 en Hans Noorhoff 0 voor 27 in 3.

De overwinnaars werden gefeliciteerd en de umpires, scoorster en bordbijhouder werden bedankt. Hoewel het volgens de dames langs de lijn toch wel erg fris was, ging een lekker biertje of andere consumptie er wel in. De spelers hadden weinig last van de wind en de wat lagere temperatuur. Gelukkig kwamen er, scherven brengen immers altijd geluk, Tjebbe, ook nog lekkere bitterballen langs. We waren op tijd voor het W.K. voetbal Argentinië - Zwitserland en België - Verenigde Staten. Ik moest nog "even" dit verslag schrijven, maar kijk al weer uit, naar onze wedstrijd volgende week bij Rood en Wit.

Tot dan.
Gerard van der Meij

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's VOC 1 juli 2014   Foto's Donald Noorhoff


Verslag 24 juni 2014 - bij H.B.S.

Wat jammer toch dat we er maar niet in slagen om bij de al in 1893 opgerichte vereniging Houdt Braef Stant, H.B.S. dus, twee complete teams Onderlinge spelers bij elkaar te krijgen. We waren gelukkig van tevoren geïnformeerd dat, doordat er rondom de bosjes van Pex wegwerkzaamheden waren, het door H.B.S. sinds 1969 bespeelde Craeijenhout niet via de gebruikelijke parkeerplaats en ingang bereikbaar zou zijn. De bosjes van Pex liggen voor een deel op een strandwal, waar vroeger ook het land- en veeteeltbedrijf van de familie Pex lag en voor een ander deel op een vochtige strandvlakte. Na de haantjes van Quick, waar we twee weken geleden speelden, nu dus weer een Haagse club, H.B.S. die vanwege hun zwarte clubkostuum de kraaien als bijnaam hebben. Bijzondere kraaien, dat wel, want zij mochten na 50 jaar voetbal in de eerste klasse, zich tijdelijk opsieren met een gouden gordel, in Schiedam zouden we dat gewoon een broekriempie noemen, en ook wel bijzonder is, dat zij thans gesponsord worden door een zeeaquarium. Bij de koffie konden we kiezen uit vele soorten cake en koek en langzaam zagen we uiteindelijk 18 Onderlinge spelers arriveren waaronder gelukkig ook weer de bijna van een blessure herstelde Bas de Gaay Fortman. Mooi weer, een graadje of twintig en vanaf de kantine konden we al zien hoe enige H.B.S. senioren voor ons, eerst een onder-mat op het gras(voetbal)veld legden en vervolgens daarboven op een top-mat die ruim een meter langer was dan wij normaal gewend zijn. Het zou dus een zaak van lange adem kunnen worden, maar wij kregen te horen dat het dit keer een 35 over wedstrijd zou worden, waarbij na 35 runs retired gegaan zou moeten worden en er maximaal 7 overs door een bowler gebowld zouden mogen worden.

Het team van captain Farouk Ayube won de toss en koos ervoor om eerst te gaan batten. U begrijpt dat Jan Hoep dan met de vraag komt of wij de toss soms verloren zouden hebben. Willem de Jonge van Ellemeet liet zich door de hoog van de mat opspringende ballen niet verrassen, maar na 26 runs, waaronder 4 vieren, dacht hij ruim tijd te hebben om de overkant te halen, maar die had hij niet en dus ging hij run out. Wim van der Loos voelde zich verre van prettig, toen hij op bowlen van Bas de Gaay Fortman na 3 runs al een slow balletje zijkant bat kreeg en vervolgens door een katachtige beweging van wicketkeeper Donald Noorhoff werd uitgevangen. Dirk Coster, hoewel niet best lopend, liet zich ook al niet door die stuiterballen verrassen en kon met 35 runs retired. Dennis Zuiderwijk besloot om niet teveel last te krijgen met de voetbalhoogte van het gras, en dat kan je dan bijvoorbeeld doen door twee zessen te slaan en dan met 40 retired te gaan. Captain Farouk Ayube bleef met 33 runs not out, maar onze Jan Hoep, die zijn paard echt nog niet verkocht heeft, kwam dit keer maar tot 2 runs toen hij op bowlen van Ashraf Jamal gevangen werd achter het wicket door Donald Noorhoff. Simon Santcroos bleef met 9 runs not out en Adriaan Poffers en Gerard van der Meij kwamen na 35 overs niet aan de beurt om te batten en konden dus fris aan een voortreffelijke lunch, die ditmaal tussen de overs plaatsvond. Tot veler verbazing beschikte H.B.S. wel over een scorebord, maar de cijfers die daarop hoorden, bleken niet aanwezig, iemand had ze mee naar huis genomen. Wat heb je toch een grote diversiteit in penningmeesters. Voor de liefhebbers bij de lunch stond er na 35 overs een totaal van 190 met krijt op het scorebord geschreven, daarin zaten 1 bye, 15 wides en 26 no balls. Bowlingcijfers: Bas de Gaay Fortman 1 voor 31 in 4, Aad van Troost 0 voor 30 in 7, als enige behaalde hij een maiden, Hans Noorhoff 0 voor 24 in 3, René van der Loos 0 voor 21 in 5, Gerard van Vuuren 0 voor 31 in 7, Ashraf Jamal 1 voor 37 in 8 (!) en Pieter Bertels 0 voor 15 in 1.

Na de lunch met lekkere sandwiches, broodjes en cakejes kon het team van captain Ashraf Jamal aan bat. Satar Alladin kwam verrassend als opener op de mat, maar werd, maar nu tot zijn verrassing, op bowlen van Wim van der Loos na 9 runs schitterend uitgevangen door captain Farouk Ayube. De volgende bal van Wim op neefje René was veel makkelijker te vangen, maar Farouk verkeerde nog even in hogere sferen en miste deze buitenkans. René van der Loos strafte dat bekwaam af, door in de kortste tijd 37 keiharde runs bij elkaar te slaan en retired te gaan. Ik moet hier toch even een opmerking maken voor onze Adriaan Poffers die zo ongelukkig was, om juist op dat moment voor ons team te moeten bowlen. Dat kan zo nu eenmaal wel eens gebeuren Adriaan. Wij weten allemaal dat hij voor deze cricketpot zo'n 300 kilometer moet reizen en dan is het natuurlijk niet leuk, maar volgens kenners die dit ook wel eens ondergaan hebben, wel leerzaam, als je, terwijl je niet gebat hebt en ook niet bekend staat als een top bowler dan zo wordt weggeslagen. Goed van René, maar pech voor jou en dus, kop op! Want het rare was, dat het bij het team van Ashraf na het geweld van René, een beetje over was. Aad van Troost kwam tot 17 runs toen hij op bowlen van Dennis Zuiderwijk gevangen werd door wicketkeeper Simon Santcroos. Hans Noorhoff, vandaag ook al een beetje, nou een beetje, ongelukkig bij het fielden, werd na 5 runs gebowld door Jan Hoep. Ashraf Jamal werd na weer een kort balletje van Dennis Zuiderwijk, na 9 runs gestumped door Simon Santcroos. Pieter Bertels werd ook al door Jan Hoep ingerekend, na 5 runs. Pieter ging, volgens zijn zeggen, played on, nadat bij een omzetting in het veld hij besloot iets moois met zijn bat te proberen; bowler Hoep, zag het toch echter even iets anders. Door een misverstandje ging Donald Noorhoff op de mat met Gerard van Vuuren, nog zonder runs run out. Jammer was het, dat niet duidelijker voor de wedstrijd was overeengekomen dat Gerard, nu met 2 runs not out, daarna gewoon verder zou mogen uitbatten nu Bas de Gaay Fortman nog onvoldoende hersteld was om te kunnen batten. Betere afspraken maken dus en ook de geest van de King of Sports respecteren, daar worden wij allemaal beter van. En u weet, je hoeft niet ziek te zijn, om beter te worden. Bij 96 kwam nu in de 18e over een eind aan deze match, hierin zaten 12 extra's 6 wides en 6 no balls. Bowlingcijfers: Adriaan Poffers 0 voor 45 in 4, maar vooral doorgaan Adriaan, Wim van der Loos 1 voor 17 in 3, en bijna dat belangrijke tweede familiewicket, Jan Hoep 2 voor 13 in 4, prima weer Jan, Dennis Zuiderwijk 2 voor 19 in 5, daar winnen wij wedstrijden mee Dennis en tenslotte Farouk Ayube 0 voor 2 in 1 1/6.

Na wat evalueren en een warme douche snakten wij naar een lekker biertje, maar er waren wat drukproblemen met de leiding en dus kwamen eerst de andere drankjes en 3 soorten worst op tafel, voor er een noodoplossing gevonden werd om kannen bier te tappen in het bijgebouwtje aan het veld. Umpire Anton werd met een fles wijn tot man of the day benoemd en de frituur met borrelhapjes en zelfs nog met bitterballen ronden deze match af.

Mag ik alle S.G.S. Senioren Onderlingers verzoeken, om niet alleen de leeuw niet in zijn hempie te laten staan, maar ook onze wedstrijdsecretaris niet, door steeds te proberen met volledige teams onze dinsdagse wedstrijden te kunnen spelen. Dan wordt het alleen maar leuker.

Gerard van der Meij  

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's HBS 24 juni 2014   Foto's Donald Noorhoff


Verslag 17 juni 2014 bij Kampong 

Kampong is een vereniging die dit jaar twee keer op het lijstje van de S.G.S.- Senioren Onderlinge staat. Ik wist even niet zo precies meer hoe dat zo gekomen was, maar liet me ondertussen de prima koffie ditmaal vergezeld van een cacao truffel goed smaken. Om half twaalf bleken al 21 van de 22 verwachte spelers aanwezig te zijn, en dus werd ruim op tijd naar de grote kleedkamers vertrokken, waar bij team B onder leiding van captain Mans de Rooij, zou gaan batten tegen team A onder leiding van zonnekoning Walter Prescod. Uw verslaggever zat in een hele rustige kleedkamer in het team van Mans die met een zeer diepzinnige opmerking begon: Heren, wij zijn allemaal slechts passanten...

U begrijpt, dat de stilte die op deze opmerking volgde, oorverdovend was, en niemand had dan ook enige zin om de door Mans opgestelde volgorde van going in ook maar van het minste commentaar te voorzien. Helaas was Ton van der Eyden wel heel snel en zonder runs, run out terug op zijn stoel. Adriaan Poffers hield het langer vol en scoorde 14 eentjes toen hij bowled ging op de gelukkig weer herstelde Jan Hoep. In die tijd was hij wel een prima aangever voor onze Farouk Ayube die hard op weg leek naar zijn 40 retired. Volgens kenners schijnt, bij het bijna bereiken van zo'n richtpunt de spanning toe te nemen. Dat geldt ook voor cricketers die de grens van 50 runs dreigen te overschrijden en dan een beleefd applausje ontvangen en wordt nog erger als ze in de buurt van de 100, die magische century komen. Uiteraard spreekt uw verslaggever hier niet uit eigen ervaring, maar van horen zeggen. Oh, had ik u verteld dat Farouk na 39 runs bowled ging door alweer die Jan Hoep? Gelukkig was een gebruinde Pieter Bertels er vandaag ook weer bij en na enige ongelofelijke verhalen van super lage maaltijdprijzen in zijn Griekse vakantieoord, vonden wij, dat hij het met zijn bat 1 run, run out ook wel heel zuinig aan deed. Uw verslaggever had, voor dat hij aan bat kwam met bewondering staan kijken hoe Satar Alladin zijn nieuwe bat aan het inkloppen was. Hij hield met zijn linkerhand zijn bat vast en gooide met zijn rechterhand een cricketbal omhoog, die hij vervolgens, als zijn rechterhand ook bliksemsnel het bat omvatte, keihard tegen het hek sloeg. Dat wilde ik ook wel eens proberen, maar eerst dacht ik dat het de bedoeling was dat je die bal een oplazer verkocht als hij nog in de lucht was, maar daar ben ik te langzaam voor en, om een paar dingen tegelijk te doen, multi tasken noemen ze dat deftig, ben ik te onhandig. Neen, Gerard, sprak Satar, je moet de bal pas raken als die de grond raakt. Dat lukte gelukkig. Satar was toen hij in kwam, op zijn bekende manier op de mat bezig om ook richting 40 retired te gaan, toen hij verrast werd door het unieke feit, dat uw verslaggever, na die lessen aan het hek, zomaar twee vieren sloeg. Het zal u niet verbazen dat Satar zich na die rariteit en een kort balletje van bowler Aad van Troost, na 21 runs, liet stumpen door Dirk Coster. Uw verslaggever kwam na enig rekenwerk tot 13 runs, toen bowler Aad van Troost een balletje heel dun over de bails liet scheren. Wim van der Loos, ging na 5 runs run out en Gerard van Vuuren werd het derde slachtoffer van de pijnvrije Jan Hoep, want hij kreeg na 15 runs LBW. Peter van Giezen liet zien, dat je op dit grote veld toch ook zessen kunt slaan, voor mij had het touw echt geen meter verder moeten liggen. Peter ging keurig na 40 runs retired en de laatste overs werden uitgespeeld door captain Mans de Rooij, die na 3 runs bowled ging door zijn tegenstander- captain Walter Prescod. Dat Donald Noorhoff, ditmaal met 3 runs, not out bleef zal u ook na 40 overs niet verbazen.
Er stond 175 op het bord en scoorder Ruud Ackermann berekende daarin 4 byes, 14 wides en 3 no balls.
Bowlingcijfers: Aad van Troost 2 voor 30 in 8, 1 maiden, Deo Misier 0 voor 50 in 7, Jan Hoep 3 voor 23 in 7, prima, Walter Prescod 1 voor 34 in 8, Ashraf Jamal 0 voor 17 in 8, 2 maidens, lekker zuinig, en Rino Groenewegen, zonder vieren weg te geven, 0 voor 17 in 2.

Bij de lunch snapte ik direct waarom we hier twee keer spelen. Een prima door Floris Jansen en zijn vrouw zelfgemaakte eiersalade, een heerlijke salade met gerookte kip, en ook nog een lekker loempiaatje en dan nog meloen en ananas als fruittoetje. Zelfs lag er voor de echte liefhebbers nog een heerlijk warme plak cake. Kijk zo'n lunch behoort echt tot de uitschieters. Hulde.  We'll be back !

Henk van der Horst werd na 9 runs gevangen door Farouk Ayube op bowlen van Wim van der Loos. Simon Santcroos kreeg, met zegen van de umpires zijn 40 retired. Wim Voogel behaalde dit keer geen runs, en werd ook al op bowlen van Wim van der Loos gevangen door Gerard van Vuuren. Ook Aad van Troost had heerlijk van de lunch genoten maar werd ook al zonder runs op bowlen van Gerard van Vuuren knap met een hand uitgevangen door een tegen de zon in kijkende Peter van Giezen. Deo Misier behaalde zonder angst ook al zijn 40 retired, maar een gretige Tjebbe Westendorp liet zich na 3 runs al bowlen door Gerard van Vuuren. Ashraf Jamal droeg met 23 runs ook flink bij in het resultaat toen hij run out ging. Walter Prescod liet bij zijn eerste bal al zien dat hij niet gekomen was om een balletje te stoppen. Zeer geroutineerd bleef hij met 11 not out en haalde samen met Jan Hoep 9 not out, na 38 gespeelde overs de overwinning binnen: 176 voor 7. In deze stand zijn begrepen 2 byes, 7 leg byes en liefst 32 wides.
Bowlingcijfers: Wim van der Loos 2 voor 32 in 7, maar hierin zaten helaas 14 wides, evenveel als het totaal aantal wides van de tegenstander, was het de wind Wim? Farouk Ayube 0 voor 33 in 8, 1 maiden, Pieter Bertels 0 voor 5 in 1, Gerard van Vuuren 2 voor 30 in 8, Adriaan Poffers 0 voor 40 in 8, en Mans de Rooij 0 voor 27 in 6.

Na het douchen ging een lekker biertje of andere consumptie er wel in. Door sommigen werd nog even naar het WK voetbal gekeken waarbij België met 2-1 van Algerije won. Jan Hoep trakteerde in verband met zijn 300-ste behaalde wicket bij S.G.S. nog op een drankje en wij mochten ook nog tegen een schappelijk prijsje genieten van een lekkere nasi met kip. Na bedankjes aan scoorder, umpires en gastheer en gastvrouw Jansen mocht uw verslaggever voor zijn twee vieren een fles witte wijn ontvangen als man of the day, Na dit verslag gaan wij dit thuis uiteraard nog even navieren.

Gerard van der Meij

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Kampong 17 juni 2014   Foto's Donald Noorhoff


Verslag 10 juni 2014 bij H.V. & C.V. Quick

Het was droog.

Eigenlijk zou ik hiermee mijn verslag van weer een verregende Onderlinge match kunnen besluiten, maar u bent wat meer woorden van mij gewend. Vanuit een droog Schiedam reden wij, zonder enig oponthoud via het Westland naar eens steeds grijzer wordende kuststreek, met name Loosduinen. Nog preciezer, wij waren voor een S.G.S.-Senioren Onderlinge match op weg naar het op 8 maart 2013 geopende nieuwe clubgebouw van Quick op nieuw Nieuw Hanenburg. In 1909 zouden wij het meegemaakt kunnen hebben, de geboorte van het Quick-haantje ontworpen door Carel de Wild. Je mag het geen logo noemen, neen het is een embleem, wat op je shirt, op je hart dient te worden gedragen. Opvallend bij deze haan is, dat in tegenstelling tot de vos die wel zijn haren, maar niet zijn streken verliest, dat haantje er in de loop der tijd wat veren bij gekregen heeft. In de ledenbar hangt nog een door kunstenaar Diederick Kraaijeveld vervaardigd exemplaar gemaakt uit het sloophout van het oude clubgebouw. Onder de indruk van zulk een prachtig en op de toekomst gericht gebouw, genoten wij met de veel meegekomen dames van de door de gastvrouwen van Quick geserveerde koffie of thee vergezeld van een plak cake of een Haags (miniem) koekje. Maar ook de zon was verdwenen. En het zou nat worden. Nadat we nieuwkomers Rob Stouthandel en Dennis Zuiderwijk met applaus welkom hadden geheten, kreeg ook het debuut dit seizoen van Rob Dhondai en René van der Loos de aandacht.

Op hoop van zegen begonnen wij aan onze wedstrijd. Satar ging zelfs nog optimistisch de grond rond de stumps met een kannetje water bevochtigen om timmerwerk te voorkomen. Rob Stouthandel maakte, na lange tijd, wel een heel ongelukkige rentree. Ondanks vele fietstochten bleek, bij een eerste afzet al, een spierprobleem zich aan te kondigen en na slechts 1 run moest hij met een hamstringblessure en gebruik makend van een terreinwagentje het veld verlaten. Tjebbe Westendorp dacht na 13 runs dat hij "in" was, maar de man die altijd gelijk heeft, de umpire dus, besliste anders. Ook Ashraf Jamal liep na 4 runs tegen een run out op. In de elfde over bleven Hans Noorhoff met 7 runs en Gerard van Vuuren met 4 runs, not out. Door regen was, bij een stand van 34 waarvan 4 wides en 1 no ball, verder spelen onmogelijk. Bowlingcijfers: Farouk Ayube 0 voor 5 in 4, Robbert de Rooij 0 voor 17 in 3, Aad van Troost 0 voor 7 in 2, Mans de Rooij 0 voor 3 in 1 en Rob Dhondai 0 voor 2 in 4 ballen. Toen de regen maar bleef doorgaan, werd besloten dan eerst maar vervroegd te gaan lunchen en ook die lunch was met een lekkere kroket goed verzorgd. Tijdens de lunch kwamen de captains Satar en Mans de Rooij overeen, opnieuw te beginnen nu met een twenty20 match. Het team van Satar ging opnieuw batten en ditmaal ging Walter Prescod samen met Hans Noorhoff van start. Hans kreeg na 7 runs run out en ook zijn opvolger Ashraf Jamal kreeg na 5 runs run out, dus je zou zeggen, dat niet alleen het veld slecht liep. Walter bleek de twenty retired regel van de captain goed in zijn oren geknoopt te hebben en scoorde toen hij 19 runs had, nog een fraaie vier; 23 retired not out dus. Satar Alladin werd na 16 runs op bowlen van Hennie van Bochove gevangen door Mans de Rooij. Ook Gerard van Vuuren behaalde 16 runs, toen hij op bowlen van Mans de Rooij uitgevangen werd door Robbert de Rooij. Dennis Zuiderwijk behaalde 5 runs, toen hij op bowlen van René van der Loos ook al gevangen werd door Robbert de Rooij. Onze hoop was nu nog gevestigd op Wim van der Loos die met 5 runs not out bleef. Uw verslaggever kreeg ook nog een paar ballen zonder hier overigens runs op te scoren en was de enige die bleef staan, toen anderen het veld al wilden verlaten. Ook in zo'n geval heeft de umpire echter gelijk, ook al bleek later uit het scoreboek, dat er echt maar 19 overs gespeeld waren. Gesloten werd dus met een stand van in totaal 94, 77 runs, 1 bye, 2 leg byes, 13 wides en 1 no ball. Donald Noorhoff, Tjebbe Westendorp en uiteraard de geblesseerde Rob Stouthandel, kwamen dit keer niet aan bat. Bowlingcijfers: Rob Dhondai 0 voor 13 in 4, Mans de Rooij 1 voor 20 in 3, Farouk Ayube 0 voor 27 in 4, Aad van Troost 0 voor 10 in 2, René van der Loos 1 voor 17 in 4 en Hennie van Bochove 1 voor 4 in 2. Het bleef nat. Terugkomend uit de kleedkamers kregen wij te horen, dat wij het even aan zouden zien, maar als de regen weer zou toenemen ook dit duel als verregend beschouwd zou gaan worden. Het weer was dus gewaarschuwd. Na 2 overs was het over en sluiten. Rob Dhondai 2 not out, René van der Loos 3 not out. Bowlingcijfers: Walter Prescod 0 voor 2 in 1 en Gerard van Vuuren 0 voor 3 in 1.

Je moest een trap af met hele grote of kleinere treehoogten, hier zal de architect ongetwijfeld een bedoeling mee gehad hebben, maar is wel slecht voor de wieltjes onder je crickettas, om beneden te kunnen gaan douchen in de ook al prachtige ruime kleedkamers met knal oranje vloeren. Daar bleek, dat elke van het veld meegenomen grasspriet als een aanklacht op de grond achterbleef. Je kon haast niet anders, dan even een trekker pakken om de boel netjes achter te laten. Als extra luxe bleek zo'n kleedkamer in de doucheruimte tevens nog voorzien van een extra urinoir aan de wand. Hierbij is kennelijk niet gerekend op de komst van Kruger van Wijk de 34 jarige testspeler van Hermes DVS die volgens de krant echt maar 1,48 meter meet. Maar die zal van zijn maten wel een kontje krijgen.

Satar stond met ons even stil bij het overlijden op 6 juni 2014 van Jo de Groot, de 83 jarige weduwe van Henk de Groot, die vele jaren met haar man meekwam naar de S.G.S. Senioren Onderlinge wedstrijden.
Natuurlijk enigszins teleurgesteld om alweer de derde verregende onderlinge match namen wij, na een lekker biertje of ander drankje, stukjes kaas en frituurhapjes en met een attentie voor de gastvrouwen, afscheid van dit mooie complex in de hoop bij de Quick'ers zeker nog eens terug te komen.

Toen wij naar huis reden was het weer droog.

Gerard van der Meij

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Quick Hg 10 juni 2014   Foto's Donald Noorhoff


2, 3, 4 en 5 juni Senioren Onderlinge in Oost Nederland

Verslag maandag 2 juni 2014

Wist u dat Gelderland de meeste middeleeuwse steden en kastelen van Nederland heeft en dat het hertogdom Gelre in de late middeleeuwen een van de belangrijkste politieke machtsblokken in Noordwest-Europa was? Nou onze gast Bep van Lingen wist dit allemaal allang en dus zal het u niet verbazen, dat zij al om half twaalf ongeduldig op ons stond te wachten voor onze jaarlijkse trip naar het oosten, die weer mede mogelijk was gemaakt, door het organisatietalent van het duo drie halen twee betalen, Chris en Heleen Bax dus. Wat wij niet wisten was, dat ons lunchrestaurant in Voorthuizen een nieuwe eigenaar gekregen had, maar de cappuccino smaakte er niet minder om en de naar keuze hard of zacht gebakken modieuze speltbroodjes gingen er ondanks dat ze natuurlijk ontzettend goed voor je gezondheid zijn, in als koek. Daarna op ons gemak, doorgereden naar het van der Valk hotel in Hengelo, waar we om drie uur aankwamen en op dat tijdstip toevallig daar net Geerta Alladin bij de receptie zagen staan. Satar kwam iets later uit de eetzaal, die was dus vast al gaan kijken of er wel genoeg rabarber voor onze cricketers was bereid. Op de gang waar onze kamer lag, werden verschillende kamers gerenoveerd, maar dat mocht de pret niet drukken, want om zes uur werden we in de hal verwacht voor een gezamenlijk welkomst drankje. De eerste meevaller was, dat we dit drankje niet zelf hoefden te betalen, want na ingrijpende operaties, was onze vaste umpire Anton Distelbrink er gelukkig in het gezelschap van zijn ook al geopereerde vrouw Molly bij, om het leven, maar in het bijzonder zijn verjaardag, met ons te vieren en dus een rondje voor een 19 man groot zangkoor. De culinaire prestaties zo bleek, zijn er bij van der Valk Hengelo in de loop der jaren niet minder om geworden en dus smulden wij vanaf de eerste avond weer van een heerlijk diner met het befaamde en gratis slabuffet. Mijn zitplaats was aan de zijkant aan het uiteinde en de raamkant van de tafel, maar ik zag tot mijn verbazing aan de andere kant van die lange tafel, vreemde dingen met servetten gebeuren. Onze 80 jarige wedstrijdsecretaris Gerard van Vuuren bleek nog wel het begin van het zogenaamde bh'tje maken te beheersen, maar had zijn vrouw Corrie nodig, om het karwei af te maken. Je ziet, samen kom je altijd een heel end. Dichterbij verbaasde ik mij erover, dat Satar veel minder druiven op zijn overigens matige kaasplankje had dan zijn echtgenote, tja de oplossing ligt soms voor de hand. Om goed voorbereid op onze eerste cricketmatch te zijn, gingen wij zonder dat er gebridged werd, om elf uur al, vrij vroeg voor ons doen, naar onze kamer, waar ik besloot om nog even wat te lezen. Vijftig tinten oranje. Maar dat bleek over voetbal te gaan.  

Verslag dinsdag 3 juni 2014

Nen langn dag begeent 's moarns vroo! Na het opstaan en badderen om negen uur aan het ontbijt, ook de bouwvakkers waren al gearriveerd. Gelukkig, het was droog en dus zou de eerste wedstrijd bij C.C. Hengelo zeker doorgaan. Maar na een imposant ontbijt begaf een grote groep nieuwsgierigen zich eerst naar kamer twee van het echtpaar Bax, die zonder zelf gebakken appeltaart tóch open huis hield en ons liet zien, hoe mooi de kamers er na de renovatie komen uit te zien. Een schitterende douche met een prachtig bad en bovendien, na de hitte van vorig jaar ga je daar toch wat meer op letten, airco! Dat belooft dus nog wat voor de toekomst. Na de gastvrije ontvangst door Roelof en Aly Kruijshoop, op Sportpark Slangenbeek, uiteraard met de door ieder goed uitgesproken en beboterde krentenwegge, beleefden we drie primeurs. De eerste was het in gebruik nemen van het pas geïnstalleerde nieuwe elektronische scorebord. De tweede primeur was het feit, dat we nu eens op tijd, ja zelfs vóór 12 uur, aan de wedstrijd konden beginnen. De Senioren Onderlinge beleefden vandaag als derde primeur het feit, dat de vrouw van Simon Santcroos, die naar eigen zeggen om, doublures te voorkomen, destijds uit wel drie voornamen heeft kunnen kiezen, het werd zoals u begrepen zult hebben uiteindelijk Ellen, debuteerde in het team van Gerard van Vuuren, dat het fieldend zou gaan opnemen tegen een team onder leiding van Dirk Coster. Henk Kloppenburg ging na 11 runs run out, en captain Dirk Coster werd na 8 runs vrij goedkoop op bowlen van Hans Noorhoff achter het wicket gevangen door broer Donald Noorhoff. Pijnlijker was het uitgaan van David Payne. Na een wat twijfelachtige situatie moest hij met een grote krachtinspanning een run out zien te voorkomen. David keerde zich snel om, om naar zijn wicket terug te keren, maar ging daarbij dermate ongelukkig onderuit, dat hij met zijn legguards die naar de buitenkant van zijn benen verschoven waren, hard op de grond terecht kwam. Bij zijn val brak David een vinger en scheurden twee hamstrings in. David moest helaas na 1 run retired hurt, het veld verlaten en in het ziekenhuis moest later een vinger in het gips worden gezet. Wij wensen hem uiteraard allen een voorspoedig herstel. Farouk Ayube die de hele nacht en morgen al klaagde over een enorme hoofdpijn, kwam ondanks dat, tot een prima score van 41 retired not out. Als je bezig bent denk je daar even niet zo aan, zo sprak hij na zijn krachtinspanning tot uw verslaggever, die zelf normaal al eerder uit is, dan dat er bij hem een hoofdpijn kan opkomen. Simon Santcroos werd na 22 runs gebowld door Walter Prescod. Wedstrijdsecretaris van Vuuren slaagde erin, om ondanks een pijnlijke rechterknie twee wickets te nemen. Eerst sneuvelde Mans de Rooij, die na 11 runs op bowlen van Gerard uit ging door een lang niet makkelijke mooie vang door Walter Prescod. Later ging ook Adriaan Poffers na 20 runs bowled door onze Gerard. Wim Voogel ging op eigen terrein na 3 runs nu eens zelf run out. Hard-hitter Johan Vriezen bleef met 6 runs not out en onze Louk Hartong smaakte het twijfelachtige genoegen om met 0 runs op bowlen van Ellen Santcroos LBW te krijgen. Het was even ja, nee, misschien, neen, toch niet, dat onze gehelmde gastheer Roelof Kruijshoop niet aan bat kwam, omdat de veertig overs helemaal waren uitgespeeld, bij een stand van 174 voor 9. Hierin zaten aan extra's: 24 wides, 24 no balls en 3 byes. Bowlingcijfers: Wim van der Loos 0 voor 19 in 8, netjes, Hans Noorhoff 1 voor 43 in 8, Tjebbe Westendorp 0 voor 30 in 4 ( jammer van die extra's), Gerard van Vuuren 2 voor 27 in 7, Walter Prescod 1 voor 25 in 8, 1 maiden, Satar Alladin, ja hij komt er weer helemaal aan als bowler, 0 voor 23 in 4, waarin maar 2 extra's, en Ellen Santcroos 1 voor 4 in 1.

De lunch weer met lekkere meloen en natuurlijk de traditionele pindakaas bleek een heerlijk moment om de geleverde prestaties even op te halen, maar het team van Gerard van Vuuren voelde zich bepaald niet kansloos. Herman van der Horst ging na 5 runs run out. Wim van der Loos werd op bowlen van Louk Hartong, die gewoon weer aan zijn derde jeugd lijkt te zijn begonnen, na 4 runs al uitgevangen door Johan Vriezen. Tjebbe Westendorp ging na 9 runs bowled door Louk Hartong, maar Walter Prescod liet zien hoe je zulk bowlinggeweld overleeft en dus 40 retired not out. De als vijfde inkomende Satar deed het met 33 runs ook lang niet slecht, maar werd toen op bowlen van Adriaan Poffers gevangen door Henk Kloppenburg. Gerard van Vuuren liet door pijnlijke knieproblemen Walter Prescod nog wat extra meters voor hem maken, maar kreeg na 12 runs toch een onverwachte run out te horen. Ellen Santcroos hanteerde een recht bat en begon voorzichtig, geheel volgens het Twentse gezegde: A'j 't eerste knoopsgat mist, krieg ie j'n jas scheef an. Zij zag uw verslaggever na slechts 3 runs zich verslaan op een balletje van Mans de Rooij, dat volgens mij een steentje geraakt moet hebben, maar volgens bowler Mans het logische gevolg was, van een door hem gemaakt subtiel handgebaar. Het viel niet mee om de roze bal daarna te vangen, maar Henk kloppenburg slaagde daar, met gevaar voor eigen leven, wel in. Van Louk Hartong kreeg ik toen nog de wijze raad om zo'n balletje voortaan maar niet na te wijzen, bedankt Louk!  Donald Noorhoff had de moed op de overwinning al eerder opgegeven en besloot met 4 runs not out te blijven. Ook onze Ellen bleef met 6 runs not out, en zal de volgende keer echt uit moeten gaan, vrouwen verstaan daar soms wat anders onder, om haar gemiddelde te kunnen bepalen. Na veertig overs stond 153 voor 8 op het bord, daarin zaten 33 extra's 1 bye, 1 leg bye, 24 wides en 7 no balls. Bowlingcijfers: Louk Hartong 2 voor 39 in 9, Roelof Kruijshoop 0 voor 18 in 9, 2 maidens, netjes, Mans de Rooij 1 voor 24 in 6 , 1 maiden, Adriaan Poffers 1 voor 39 in 8, Farouk Ayube 1 voor 22 in 6, 1 maiden en tenslotte Simon Santcroos 0 voor 9 in 2, maar ondanks dat hij geen wickets nam, Ellen had hij al. In de nazit, eerst drinken dan douchen, nog steeds in een zonnetje had teckel Larca van Louk het hoogste woord, klein maar dapper. De hartige hapjes gingen rond en sommigen kozen er voor, om liever nog even in het ligbad in het hotel uit te rusten. Dat daarna die avond weer geen bridge gespeeld werd, zal u daar het diner 's avonds pas na acht uur plaats had, niet verbazen. De umpires en scoorster werden bedankt en onze gastvrouw en gastheer werden met een attentie beloond en een goede vakantie in Noorwegen toegewenst. Ook lady of the day Ellen ontving voor haar prestaties een lekker flesje wijn.

Verslag woensdag 4 juni 2014

Vandaag voor ons een vrije dag. Alleen voor de mannen die echt geen dag zonder cricket konden, was er een mogelijkheid om met het grote S.G.S. weer een wedstrijd op Hengelo te spelen. Duco en Lideke Ohm waren daar ook naar toe gekomen hoorden wij. Bep van Lingen en Mieke Hoogervorst wilden wel met ons mee om na een weer uitgebreid en laat ontbijt de omgeving te gaan bekijken. Met een lekker zonnetje gingen wij eerst naar Galerie en Skulpturenpark Groeneveld in Almelo. Daar bleken de beelden niet voor twaalf uur toonbaar en dus reisden wij verder naar Denekamp, waar een marktje was en een klok die om half twaalf al twaalf keer sloeg; maar ja wat is een half uurtje nou op de eeuwigheid?. Daarop verder naar Duitsland, waar wij door de Duitse politie vrolijk zwaaiend welkom werden geheten. We gingen naar Nordhorn, waar we een lekkere cappuccino met warme apfelstrudel en vanillesaus verorberden. De plaatselijke juwelier bleek over een collectie merkhorloges te beschikken die in Nederland, tenzij aan over het paard getilde jonge voetbalprofs, die niet weten wat ze met zoveel geld moeten doen, maar weinig verkocht zal worden. Boven, soms ver boven de vier duizend euro, hoefde je deze geloof ik niet meer zelf op te winden. Daarna terug naar de galerie, waar we nog net voor de regen kwam, de tuin met bronzen beelden konden bewonderen. De prijs ging geloof ik per kilo, maar wij werden door de eigenaresse gerustgesteld, dat wij eventueel in termijnen zouden mogen betalen. Met zijn viertjes daar dus maar een lekker kopje thee gedronken. Wel leuk glaswerk en aardige schilderijen binnen gezien, maar ik vond ze daar toch ook wel erg leuk hangen. Bij het hotel in stromende regen, nog een lekker wijntje gedronken met een bittergarnituurtje. De cricketwedstrijd van SGS was na 4 uur 's middags verregend en ditmaal moest bij van der Valk in twee ploegen genoten worden van het diner. De uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands voetbalteam werd weliswaar met 2-0 gewonnen, maar was, vooral de tweede helft, tamelijk saai. Er werd 's avonds nog bridge gespeeld, en er schijnt daar zelfs nog een koppel down, of is het down under, gegaan te zijn. Wij, als fanatieke sportlui gingen natuurlijk op tijd naar bed, want morgen wachtte onze tweede wedstrijd in Eefde.

Verslag donderdag 5 juni 2014

Een mooi morgenzonnetje, blauwe lucht, 17-18 graden en Nationale Nederlanden gaat naar de beurs. Eerst lekker ontbijten en dan de koffers pakken, betalen en afscheid van Hotel Hengelo. Het weer betrok echter en het leek erop, dat de heren van het K.N.M.I. er dit keer nou eens niet naast zouden zitten. Onze Tom-tom leidde ons langs Lochem waar het werkelijk plensde van de regen en de ruitenwissers op de hoogste stand moesten. Ik besloot er maar weer eens een Twents gezegde tegen aan te gooien. 't Gef vandaag nen schoppndag ' Verbaasde blikken in de auto. Heeft dat soms wat met bridgen te maken vroeg onze Bep?  Neen, Bep, een schoppndag in Twente geeft aan, dat het regenweer is en dat dus nu maar het binnenwerk in de schop (= schuur) gedaan moet worden. O, zeg dat dan zei Bep. Nou dan weet ik er ook nog wel een: Het is acht centimeter lang en bezorgd elke vrouw heel veel genot? Een creditcard! Gelukkig reed onze wedstrijdsecretaris vlak voor ons, dus wij hoefden hem alleen maar te volgen. Ik had het grootste vertrouwen in hem, vooral omdat de dag ervoor gebleken was, dat onze Farouk een echte Tom-tom expert was, die bij Gerard allerlei favorieten, met punten, komma's en hoofdletters had aangepast. Helaas bleken er in de buurt van Eefde allerlei wegwerkzaamheden plaats te vinden. Je wordt echter wel flink op het verkeerde been gezet, als je na een nog dampend fietspad ziet staan: Eefde: volg E. Vervolgens kom je E volgend, dan op minder dan vijf meter om de bocht, plotseling een hek tegen, met een bord erop: verboden voor alle verkeer. Maar goed hoe dichter we in de buurt van het cricketveld van Gelre kwamen, hoe meer het weer opklaarde en we hadden genoeg omleidingen om het nog meer te laten opklaren. Alleen de Sprinter, de trein die hier Spurt genoemd wordt, deed aan al die rare omleidingen niet mee en bleef vlak achter het veld gewoon op zijn eigen vertrouwde spoorrails. De bekende witte tent, nou wit, stond er en ook de koffie met cake stond door Jan Schoenmaker en een aardige mevrouw al klaar. Ja, die naam van Jan was ik al eerder in het urinoir tegen gekomen, waarin hij waarschuwde daar niet langer dan een halve tel op de doorspoelknop te drukken, anders stroomde het er over. Ook zagen wij daar gelukkig onze Georg Rijken weer, die bij zijn club zo vriendelijk was om samen met Anton Distelbrink, die later naar de nierdialyse moest, voor ons te gaan umpiren.

Het was wat kouder geworden en regenachtig, maar toch werd hoopvol begonnen en het team van captain Mans de Rooij ging eerst batten. Er werd netjes gebowld en alle grote vangkansen werden vastgehouden. Herman van der Horst liet op zijn favoriete plek in de slips, enige fraaie vangpogingen zien, die helaas dit keer geen direct succes hadden, maar dat komt in de toekomst zeker wel weer goed. Opener Rob de Haas kwam niet verder dan 2 runs toen hij op bowlen van Arthur van Lunszen werd gevangen door Satar Alladin. Andere opener Willem Voogel kwam ook maar tot 2 runs, hij werd op bowlen van Wim van der Loos door Arthur van Lunszen uitgevangen. Simon Santcroos die dit keer voor alle zekerheid in hetzelfde team speelde als zijn vrouw Ellen, werd ook al op bowlen van Arthur door een mooie running catch van Walter Prescod na 9 runs uitgevangen. Wim Veenendaal ging nipt run out, hij behaalde 7 runs. Johan Vriezen, wiens slagkracht bij vriend en vijand bekend is, zorgde er elke keer voor, dat het veld wijd uit ging staan als hij aan bat kwam. Gelukkig kwam die ene big six die hij produceerde, niet in de buurt van onze geparkeerde  auto's terecht. Johan behaalde 25 runs toen hij op een opmerkelijke wijze na bowlen van Walter Prescod werd gestumped door Donald Noorhoff. Dat krijg je, als steeds alles geeft, wat je hebt. Ellen Santcroos kwam weer op het scorebord, ditmaal met 5 runs. Op bowlen van Hans Noorhoff werd zij alweer door onze Arthur uitgevangen. Farouk Ayube kwam nog steeds met hoofdpijn, 2 paracetamols tegelijk innemen Farouk, tot 22 knappe runs. Hij werd op bowlen van Arthur, die hard op weg was, man of the day te worden, na een wat korter balletje, gestumped door Donald Noorhoff. Adriaan Poffers bleef met 18 runs not out en Dirk Coster had er 2 toen in de 33e over door de harde regen toch nog een voortijdig eind aan deze wedstrijd kwam. Wel hebben we tussentijds nog kunnen lunchen, waarbij we op een heerlijke groentesoep werden getrakteerd, die er met die kou best wel in ging. De stand na 33 overs en 3 ballen 120 voor 7, waarin 28 extra's: 2 leg byes, 21 wides en 5 no balls. Bowlingcijfers tot dan: Arthur Lunszen 3 voor 23 in 8, Wim van der Loos 1 voor 14 in 5, Gerard van Vuuren 0 voor 28 in 7, Walter Prescod 1 voor 26 in 8, Hans Noorhoff 1 voor 29 in 4 3/6. Afgewacht werd of het toch nog zou opklaren. Er werden plaids opgehaald en een spelletje bridge gespeeld en Simon Santcroos kreeg van Adriaan Poffers een wat ruimere blik op het edele schaakspel. Ikzelf stond onder die witte tent met verbazing te kijken hoe met die hoosbuien het water snel steeg in een witte plastic emmer. Ik kan er niks aan doen, maar daar kwam ongemerkt een lied van André van Duin naar boven: "Alles ziet er beter uit als de zon schijnt". Ik geloof echt dat hij gelijk heeft. En die zon, die kwam pas op de terugweg, na een dankwoord aan onze gastheer en gastvrouw die zelfs niet te beroerd waren om nog een hartige warme hap onder de douche te komen aanreiken, en natuurlijk aan Chris en Heleen Bax die ons ook dit jaar toch weer een paar leuke dagen in Oost Nederland hebben bezorgd. Na het modderige pad kondigden prachtige wit-blauwe luchten en felle zonneschijn een forse weersverbetering aan voor de komende dagen. In Spankeren namen wij als afscheidsdiner met Bep, in Herberg de Luchte uiteraard het Herbergiersmenu, een gangetje extra kwam ons na het missen van onze battingsinning wel toe, dachten wij zo.

Zaterdag is de Schiedamse cricketderby Hermes- Excelsior onder te verwachten tropische weersomstandigheden. Lekker in de luie stoel van Petra langs de lijn, met de zere knietjes op de voetenbank naar cricket kijken. U bent vast ook van harte welkom.  

Gerard van der Meij.

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Toer 2014 dag 1 en2  met de wedstrijd bij HENGELO

Foto's Toer 2014 dag 3 en 4   Foto's Donald Noorhoff
Foto's Gelre-SGS                        Foto's Duco Ohm


Verslag 27 mei 2014 bij Qui Vive

Nederland kleurt langzamerhand oranje volgens de kranten, maar als ik het gordijn open doe kijk ik tegen een donkergrijze bijna zwarte lucht aan waar voortdurend regen uit valt. Tot tien uur echter geen bericht van afgelasting ontvangen en dus toch maar met Petra op weg naar Vlaardingen waar Aad van Troost en wedstrijdsecretaris Gerard van Vuuren gereed stonden en ook gewoon hun cricketspulletjes hadden ingepakt. Langs een polderrieke route, met enige omleidingen richting Amsterdam, waar het, hoe dichter we in de buurt kwamen, hoe langer hoe droger leek te worden. Alleen het laatste stukje had onze TomTom wat moeite om het nieuwe terrein van Qui Vive te vinden, gelegen aan de Bok de Korverweg, een naam die je eerder in Rotterdam, in Spangen, bij het Kasteel van Sparta zou verwachten. Na de door Ingrid en Albert verstrekte koffie of thee met koek of cake in het clubhuis van het meer dan 100 jarige De Germaan, dat zoals iedere ingewijde weet, vlak achter de rugbytribune ligt, kon een uit tien man bestaand S.G.S. team van Walter Prescod gaan batten tegen een team van Jan Hoep.

Onze Walter bleek zich als het evenbeeld van coach Louis van Gaal te ontpoppen. Zonder omhalen, maar psychologisch volkomen verantwoord, vertelde hij aan uw verslaggever en Willem Voogel, dat hij met zijn zwakste spelers zou gaan beginnen en dan daarna langzaam zijn sterkere spelers zou inbrengen. Dus wij, als de donder, klaar maken. Captain Jan Hoep stuurde met zijn psychologisch inzicht, als openingsbowlers Rino Groenewegen en Roelof Kruijshoop het veld in en zo kon de wedstrijd ondanks alle sombere voorspellingen toch van start gaan. Met wat lichte regen werd de mat wat nat, en de bal wat zwaarder, maar of dat de reden was dat onze openingsbatmen de bal niet echt goed konden wegkrijgen, weet ik niet. Wel weet ik dat in de 8e over en met slechts 3 runs voor mij, een einde kwam aan de pret door een misverstandje wat runnen betreft, run out dus. Willem hield het wat langer vol en werd in de vijftiende over, met 12 runs op bowlen van Ashraf Jamal, gevangen door Pieter Bertels. Tussendoor had Hans Noorhoff ons slechts kort van zijn kwaliteiten laten genieten, want na 2 runs ging hij played on op bowlen van Mans de Rooij. Satar legde weer een gedegen 40 not out retired op de mat en werd daarin gesteund door Farouk Ayube die al na 4 runs door bowler Deo Misier werd uitgevangen. Ja, ik weet Farouk moest nog even bij het toetje helpen, maar bij Hengelo gaat hij er vast veel meer maken. Aad van Troost liet in 15 runs wat harde klappen zien, maar op bowlen van Deo Misier ging hij één keertje voor ieder zichtbaar, naar achteren en meteen bowled. Captain Prescod liet drie indrukwekkende vieren zien, maar werd ook al bowlen van Deo na 15 runs uitgevangen door Arjen van de Pol. Dirk Coster wilde op eigen veld natuurlijk vlammen, maar kreeg na 3 runs te horen dat hij niet tijdig de overkant gehaald zou hebben, run out dus. Dat zelfde lot onderging in de veertigste over ook Gerard van Vuuren, die na 11 runs een duidelijk "ja" van Jan Swinkels te horen kreeg, maar uiteindelijk bleek Jan daar toch liever "neen" mee bedoeld te hebben. Jan met 0 not out en een volgend keer in plaats van Ja: "Non" en van Nee: "Oui". Met toch nog een totaal van 139 runs all out, waarin 32 wides en 2 no balls zaten, zat verder spelen er door de toenemende regen helaas niet meer in. Bowlingcijfers: Rino Groenewegen 0 voor 17 in 5, Roelof Kruijshoop ondanks het door een plastic stoel zakken, 0 voor 16 in 6, 1 maiden, Ashraf Jamal 1 voor 30 in 8, Mans de Rooij 1 voor 20 in 7 1/6, 2 maidens, Jan Hoep tot aan zijn val met gebroken bril en pijn in de ribbenkast 0 voor 23 in 6 en uitblinker Deo Misier 3 voor 31 in 8.

Bij de nadronk werden we behalve door een echte microfoon van Satar die Ingrid en Albert toesprak en beloonde, de umpires bedankte en ook de doornatte scoorder Ruud Ackermann niet vergat, verrast door een heerlijk hapje, wat Shakiela Ayube had gemaakt. Het bleek Bara te heten en geen Barabah, wat sommigen dachten, want het was met de pittige rode saus die Farouk erbij mocht uitdelen een heerlijke delicatesse. Aangezien de hekken door de rugbyploeg al gesloten waren was het nog een lange natte wandeling naar de auto's.

De weersvooruitzichten voor onze trip naar het Oosten volgende week, zien er gelukkig wat vrolijker uit en wij gaan daar hopelijk met twee complete elftallen, ook weer twee leuke en sportieve wedstrijden tegemoet.  

Gerard van der Meij

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Qui Vive 27 mei 2014 Foto's Donald Noorhoff


Verslag 20 mei 2014 bij Hermes D.V.S.

Een mooie blauwe lucht, zo'n 22 graden en een heerlijk briesje. Kijk, zou u onder deze omstandigheden ook niet weer eens ontzettend zin krijgen in een heerlijk potje cricket? Het was feest bij Hermes, het eerste voetbalelftal van de zondag afdeling was kampioen en het zaterdag elftal, ook voetbal, speelt in de nacompetitie. Ook A 1 was kampioen. Over de eerste twee wedstrijden van het eerste cricketteam zwijgen we liever maar even, want we willen het wel gezellig houden en de feestpret vooral niet drukken. Onze wedstrijdsecretaris, Mister Hermes DVS, Gerard van Vuuren, had de 80 jarige leeftijd bereikt en bovendien was hij met zijn nog jeugdig uitziende Corrie, 55 jaar en  aaneengesloten getrouwd. De felicitaties en het lang zal ze leven werd voor hen tijdens de lunch ingezet. Want soms is het beter om even met felicitaties te wachten, maar daar kom ik dadelijk nog wel op terug. Onze vrijwillige gastheer van vandaag, Stef Kleinekoort, had voor een lekker bakkie koffie of thee gezorgd en daarnaast was er een ruime keuze aan koeken en cake. Later zou Stef geassisteerd worden door een andere vrijwilliger, wat zouden wij zonder ze moeten, Marianne Geeratz, die de lunch had samengesteld.

Een beetje laat, zo rond kwart voor twaalf, konden wij ons in 4 kleedkamers gaan verkleden en het zou een pot van 11 tegen 12 worden, waarbij de jarige Gerard dit keer alleen als organisator langs de lijn zou blijven. Het team van de bijna ongeslagen captain Dirk Coster mocht gaan batten en Aad van Troost was captain van het fieldende team. Uw verslaggever nam, ondanks een bij het ingooien gekneusde vinger, onder dank aan Arjen van de Pol, voor zijn twee geleverde mooie verslagen van de eerste twee Onderlinge wedstrijden, het scoreboek weer over, want zonder de inbreng van scoorster Heleen Bax zou zo'n verslag natuurlijk helemaal niets kunnen worden. Eerst werd door Satar Alladin langs de lijn, het overlijden op 10 mei 2014 van Jan van Harmelen op 91 jarige leeftijd herdacht. De uitvaart was afgelopen vrijdag 16 mei en het zal niemand die onze Jan een beetje gekend, heeft verbazen, dat op zijn verzoek na afloop een goed glas champagne op het leven werd geserveerd. Jan had behalve zijn persoonlijke inbreng bij ons S.G.S. waar hij tot voor enige jaren nog deelnam aan Onderlinge matches ook een goede naam als sponsor van verschillende cricketactiviteiten. Jan, rust in vrede.

De toch nog stevige wind maakte het voor de bowlers niet makkelijk om de roze bal op de door hen gewenste positie te laten pitchen, een garantie voor veel wides en no balls. Toch konden openers Willem de Jonge van Ellemeet en Rob de Haas hier niet echt veel voordeel uithalen. Rob ging na 1 run, run out en Willem werd na 13 runs gebowld door Wim van der Loos. Simon Santcroos deed het beter en behaalde een mooie 41 runs toen hij retired moest. Hij werd goed gesteund door Ton van der Eyden, die na 16 runs LBW kreeg op bowlen van Hans Noorhoff. Gerard de Leede gaf bij zijn eerste balcontact met een knalharde vier gelijk maar zijn visitekaartje af. Tot aan de lunch behaalde hij 37 runs en kwam toen niet meer als batsman terug. Na een lekkere lunch met salades, heerlijke zoete meloen en ander fruit en gelukkig ook weer de alom bekende Hermes kroket, moesten er nog tien overs gespeeld worden. Satar deelde een mooie fles drank en een bloemenmand uit aan de jarige en het bruidspaar en twee keer klonk het lang zullen ze leven. Met een gemiddelde van vijf, over die laatste tien overs deden de andere batslieden wat van hen verwacht werd. Farouk Ayube werd na 19 runs gebowld door Hans Noorhoff. Robbert de Rooij werd op bowlen van Ashraf Jamal door zijn broer Mans de Rooij na 14 runs uitgevangen en diezelfde Ashraf slaagde erin om good old Jan Hoep na 3 runs naar voren te lokken waarna hij door Donald Noorhoff bliksemsnel gestumped werd. Herman van der Horst behaalde dit keer 9 runs toen hij op bowlen van Hans Noorhoff ook al door Donald Noorhoff werd gestumped. Dirk Coster bleef met 3 runs en Rino Groenwegen met 1 run not out, toen de veertig overs gespeeld waren. Dankzij 1 bye, 1 leg bye, 31 wides en 14 no balls kwam een behoorlijk totaal op het toen nog werkende scorebord van 205 tot stand. Bowlingcijfers: Aad van Troost 0 voor 36 in 6, Wim van der Loos 1 voor 25 in 8, Hans Noorhoff 3 voor 40 in 7, Pieter Bertels 0 voor 31 in 4, Mans de Rooij 0 voor 36 in 8 en Ashraf Jamal 2 voor 34 in 7.

Op de tribune werd het voor onmogelijk gehouden dat het team van Aad van Troost ook maar in de buurt van die score van 205 zou kunnen komen. Maar dat liep even anders. Uw verslaggever kwam tot 7 runs toen hij door een effectvol balletje van Gerard de Leede played on ging en uw eerdere verslaggever Arjen van de Pol liet zich met een zeldzaam recht balletje van Rino Groenewegen na 5 runs verrassen. Tjebbe Westendorp kwam tot 18 runs, toen hij retired ging en Pieter Bertels deed of elke bal die op hem af kwam een strafcorner was die keihard weggemept moest worden. Van de kant af aangevuurd toonde hij hoofdschuddend zijn beslagen brillenglazen, na weer wat runnetjes lopen, maar hij maakte toch maar even mooi zijn 40 runs retired. Hulde! Van Satar hadden we vandaag na zijn imponerende opwarming act voor de tribune, wat meer verwacht dan de 7 runs die hij na bowlen van Jan Hoep en een vangetje van Robbert de Rooij behaalde. Volgende keer vast beter. Mans de Rooij stelde met slechts 3 runs, LBW Jan Hoep, ook wat teleur. Wim van der Loos liep zich de longen uit het lijf en kwam uitgeput tot 26 runs, bowled Robbert de Rooij. Ook captain Aad van Troost stookte het vuurtje nog wat op en hij ging na 30 runs retired. Het werd spannend en Ashraf Jamal en Hans Noorhoff zouden met aanvallend cricket en veel lopen de overwinning nog wel eens voor ons kunnen binnenslepen. Zij bleven met respectievelijk 14 en 24 runs not out, maar een kostbaar foutje kostte ons de overwinning. Ashraf Jamal dacht met een enorme snoeier een boundary te hebben gescoord en liet zich midden op de mat uitgebreid feliciteren door Hans Noorhoff. Helaas de bal bleek net niet over de lijn te zijn gegaan dus niet de verwachte 4 runs, maar toen gingen Ashraf en Hans tot ieders verbazing naar hun oude positie terug. "0 runs dus" claimde Dirk Coster voor de zekerheid. Wedden dat we voortaan alleen na afloop gaan feliciteren? Heleen deed nog wat ze kon voor ons, maar ze kon niet anders constateren dan dat wij na veertig overs, op 204 gestrand waren. Hierin zaten 1 bye, 1 leg bye, 17 wides, en 11 no balls. Bowlingcijfers: Gerard de Leede 1 voor 24 in 8, 2 maidens, keurig, Rino Groenewegen, de winnende bowler van de slot- over 1 voor 58 in 8, Robbert de Rooij 1 voor 58 in 8, Farouk Ayube 0 voor 32 in 8 en Jan Hoep 2 voor 30 in 8.

De aanvoerders hadden beslist eerst te gaan douchen en dan aan het bier. Ook umpire Anton Distelbrink, fijn dat hij er weer was, bleek daar gezien de situatie van zijn rechterschoen hard aan toe te zijn. Er was heerlijke salade, gevulde eitjes, Franse kaas, worst, blokjes kaas, rauwkost en een heleboel uit de frituur. En natuurlijk een extra rondje van de jarige en zijn bruid. De umpires, en scorers werden bedankt en de Hermes medewerkers kregen een envelopje. Het weer had zich goed gehouden en we zagen al uit naar de wedstrijd bij Qui Vive volgende week. En o ja, voor onze trip naar het oosten graag nog wat meer deelnemers, het kan niet altijd van één kant komen.

Gerard van der Meij

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Hermes-20 mei 2014 Foto's Donald Noorhoff


Verslag 13 mei bij Sparta

10-10   Het verslag ligt ten grondslag aan onze jaarstaat! Dat schept verplichting tot nauwgezette werkelijkheids- en cijferweergave. Dus beginnen we met een rectificatie. De battingprestatie van Herman vd Horst ontbrak in het voorgaande verslag. Vraag me niet hoe het kan. Met excuses aan Herman en Donald (onze jaarstaatboekhouder): Herman 14 run out.  

En zo vergeet je ook nog een primeur dit seizoen: de roze bal. Natuurlijk aanleiding tot wat jokes en gegniffel. Maar uitstekend zichtbaar tegen allerlei gekleurde achtergronden. Smoesjes van "ik zag hem niet" zijn nu verleden tijd.  

20 spelers waren door Gerard opgeroepen om te verschijnen op het mooie Sparta-veld. Zelfs twee debutanten: Henk van Bockhove en Raimond vd Berg S. Na de uitgebreide koffie werd de toss door de aanvoerders, Jan Hoep en Tjebbe W., verricht zonder dat zij wisten hoe hun elftal er uit zou zien. Jan koos voor fielden, verstandig?  

Tjebbe stuurde Arjen vdP en Rino Gr. naar de wickets. Er werd ouderwets geopend. Bij een 40 overwedstrijd ligt dan al gauw het overgemiddelde ver achter op wat wenselijk is. 15 overs en 26 runs in de boeken. Rino 10 retired. Mans de R. kon als first wicket down de hoog gespannen verwachting niet waar maken: 8 stumped. Arjen uiteindelijk voor 17 lbw. Satar A. moest wachten op Raimond, alvorens de score op het gewenste niveau te kunnen brengen. Tot die tijd zag Satar topbat Hans N. jammerlijk voor 7 run out gaan op een slag van hem. Gerard dL kaatste de door hem gebowlde bal met de voet uiterst ervaren in het dode wicket. En Tjebbe kwam niet tot een captainsinnings: 0 gevangen. Stand: 70 v 6. Op 134 werd Satar gevangen: 33.  Raimond 43 retired. Ashraf J. was voor 2 gevangen. Op 159 met nog 1 bal te gaan kwam de innings ten einde. Gerard vV (3) ging run out door andere inzichten van Bas dGF (5 not out). Het outfield was wat traag. Alleen Raimond scoorde vieren (5x). Of lag het aan de mindere spierslagkracht van de andere oudjes.  

Veldstatistiek: Donald 1 stump en 1 vang. Henk vB en Arnold Poffers ieder 1 vang. 7 bowlers: Aad vT 1 v19 in 7; Robert dR 0 v 28 in 6; Arnold P 1 v 14 in 4; Henk vB 0 v 29 in 6; Jan H 2 v 15 in 7; Gerard dL 0 v 32 in 6.5 en Pieter B. 0 v 20 in 3. Extra's: 29 wides/no balls en 2 leg beys.  

Tijdens de innings om 14 uur een lekkere lunch met meer brood dan de vorige keer. Het weer was uitstekend met een lekker noordelijk briesje. Volop zon. Verder op Sparta de luxe van een ruime kleedkamer met voor ieder voldoende plek voor zijn bag e.d.  In andere kleedkamers is klauteren en klimmen over de bags en kun je met z'n elven nauwelijk je k.... keren.  

Het team van Jan had er zin in met Henk vdH en Ton vd Eyden: 48 v 2 na 13 overs. Henk caught en bowled door Hans N.: 11 runs. Ton met 11 retired. De overige runs waren wel extra's. Pieter B. (0) werd mooi gevangen door Bas. Arnold bowled: 0. Gerard dL runout voor 13. Het vuurwerk kwam van Henk vB en Aad; resp. 33 not out en 24 retired. Robert dR's bijdrage was 7 caught, Donald 0 not out en Jan H himself dnb. Na 40 overs stonden er 132 runs op het bord. De eindsprint kwam te laat. In deze innings slechts 2 4'n, waaronder 1 van het oudje Ton!  

Veldstatistiek: Rino, Bas en Hans: ieder 1 vang. 7 bowlers: Rino 0 v 13 in 3; Ashraf 0 v 20 in 7; Bas 0 v 14 in 3; Hans 1 v 19 in 5; Gerard vV 1 v 10 in 8; Mans 2 v 27 in 8; Raimond 0 v 22 in 6. Extra's: 27 wides/no balls, 3 byes en 3 leg byes.  

Eerlijkheidshalve: het blijven (te) veel wides/no balls. De kooi in dus! De spelleiding was 80 overs in de uitstekende en vertrouwde handen van Albert vN en Herman H ('Dat maak ik wel uit' klonk het sonoor over het veld net als 49 jaar geleden voor mij). Achter het boek en de knoppen Ruud A., die soms handen te kort kwam.

Natuurlijk dankwoorden aan Sparta voor het mooie veld en dag. Man van de Dag: Albert vN. Bij gebrek aan in het oog springende cricketprestaties voor de umpire annex boekhouder ai.  

Verslag: Arjen van de Pol

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Sparta-13 mei 2014 Foto's Donald Noorhoff


Verslag 6 mei 2014 bij Quick 1888

De kop is eraf.   Enigszins zorggeluk toog iedereen naar Nijmegen. De weersvoorspelling voor de middag was niet optimistisch: donder en bliksem. En om meteen met de deur in huis te vallen: wat losse spettertjes in het begin en daarna werd een prachtige middag met pas regen tijdens de 3de innings.

De ontvangst was in de bestuurskamer van Quick, waar lang over de juiste opstellingen werd gesproken al ik over mijn koffiekopje heenkeek  Na de openingswoorden van Satar Alladin nam Gerard van Vuuren het woord voor de actuele status van de gezondheidsperikelen van Anton en Molly Distelbrink. Beterschap beiden en tot spoedig. Ook waren er zorgelijke woorden over het aantal aanmeldingen, zeker nu we 4 definitieve afmelders hebben. Dus lezer: nog niet aangemeld voor een wedstrijd: actie! Ook nieuwe Onderlingers zijn van harte welkom.

Tot onze vreugde heeft Stef Eggink nagenoeg de hele dag langs de lijn gezeten en ook de 3de innings bijgewoond. Een inspiratie om tot grote prestaties te komen. Een eerste prestatie: 7,5 bal per over; resp. 49 en 57 wides en no balls. Het werd dus een lange middag, mede door de nog stramme winterse spieren. Om 18.45 uur pas van het veld. Hopelijk zijn op Sparta aankomende week de armspieren echt los en wordt de bowlerij weer als vanouds.

Op het veld werd alsnog een wijziging doorgevoerd ondanks de lange beraadslagingen bij de koffie: Roelof en Arjen wisselden van team. Je bent bowler of je bent het niet. Het team van Dirk begon met batten. In de 5e over viel het 1ste wicket: Robert de Rooy met 5 runs; nieuw en dus nogmaals van harte welkom. Later bleek hij het bowlen na 40 jaar niet verleerd te zijn. Faroek was met 1 run snel van de mat: caught en bowled door Wim van der Loos. Hans Noorhoff  kwam tot 33 runs. Peter van Giezen (20) werd verschalkt door Bas de Gaay Fortman. Een hele lepe bal, die Peter net voor de 3de stuit (!) toch speelde en de bal een dankbare vang werd voor Donald Noorhoff. Walter Prescot speelde een gedegen innings en ging met 40 retired. Ook Tjebbe Westendorp deed van zich spreken met 15 runs. Rino Groenewegen (0) liet zich beetnemen door Pieter Bertels. Arjen gaf met 15 runs het stokje voor de laatste over door aan Henk Kloppenburg (0 not out). Dirk bleef met 9 runs not out. Eindscore: 191. De vangen: Aad van Troost  (2) en 1 elk: Donald, Satar, Gerard en Wim. De bowlers: Wim 3 voor 45 in 8 o., Mans de Rooij 0 voor 23 in 8 o., Roelof  Kruishoop 1 voor 35 in 7 o., Aad 0 voor 26 in 5 o., Gerard 1 voor 26 in 7 nette o., Bas 1 voor 26 in 3 o. en Pieter 1 voor 9 in 2 o..

Tussendoor was de verzorgde lunch in de bestuurskamer. Het heeft wel wat met pluche op de vloer en lekkere stoelen. Maar nog geen Longroom.

Het team van Mans opende om 16.00 uur met Gerard en Ton van der Eyden. Gerard (3) werd snel ingerekend door Walter. Ton en Jan Swinkels hielden het lang uit op de mat op het bowlen van Rino en Peter voor resp. 10 en 3 runs: 36 voor 3 in de 13de over.  Satar kreeg weinig steun om de score op te krikken: als 1ste scalp van Hans bowled  met 33 runs. Rob de Haas droeg 6 runs bij en Aad kwam, zag en ging voor een duck (0). Mans ging voor een captainsinnings, maar kwam niet verder dan 23 runs als 4de scalp van Hans, die dus ook Rob en Aad al aan zijn riem had bungelen. Pieter en Bas elk 6 runs. Roelof had ook geen geluk met 0 lbw. Op 142 kwam de eindstand met Wim (1) en Donald (0) not out. In de Cie zal nog wel een hartig woordje worden gesproken. Satar zag toch duidelijk een wide aan leg aan zich voorbijgaan en Gerard als umpire wilde geen vogelverschrikker spelen. Als blikken konden doden. En dat met 2A4tjes gedrukte tekst over no balls en wides vanuit de Cie. Maar nu weer serieus. De vangen: Hans en H elk 1. Stumpings: 2 voor Dirk. De bowlers: Walter 2 voor 18 in 8 o., Faroek 2 voor 26 in 7 o., Rino 0 voor 13 in 6 o., Hans 4 voor 30 in 8 o., Peter 2 voor 18 in 4 o. en Robert de Rooy na 40 jaar 0 voor 36 in 7 o..

De 3de innings begon dus wat laat, maar smaakte na zo'n lange dag uitstekend. In een schemerig clubhuis waren er door Satart lovende woorden en wijn voor Quick, een woordje voor de nog steeds aanwezige Stef en de aanwijzing van de Man van de Dag: Hans met 33 runs, 4 wickets, 1 vang, 1 gemiste sitter en 14 extra's als bowler.

Een toch wel gedenkwaardige start van het Onderlinge seizoen 2014. Op naar Sparta nu met nog 1 vacature. Meld u aan bij Gerard.

Verslag: Arjen van de Pol

Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Foto's Quick1888 6 mei 2014 Foto's Donald Noorhoff


Programma 2014

Hierbij het programma van de S.G.S.-senioren onderlinge.
Verzamelen 11.00 uur.
Aanvang wedstrijd 12.00 uur uur. Er worden 2 x 40 overs gespeeld.
Alle wedstrijden worden gespeeld op de dinsdagen, met uitzondering van de tweede wedstrijd van de toer bij de Gelre Cricket Zutphen
Om 13.30 uur lunch en halverwege de innings van de tweede battende partij een pauze voor een kopje thee.
Inschrijving betekent, dat je die dag aanwezig zal zijn, tenzij vroegtijdig is afgeschreven.

reeds gespeeld nog te spelen afgelast
maand datum dag aanvang veld plaats opmerking
mei 6 dinsdag 12:00 uur Quick 1888 Nijmegen
13 dinsdag 12:00 uur Sparta Capelle a.d. IJssel
20 dinsdag 12:00 uur Hermes D.V.S. Schiedam
27 dinsdag 12:00 uur Qui Vive Amsterdam Rain stopped play
juni 3 dinsdag 12:00 uur MCC Hengelo Hengelo Ov. TOER : hotelovernachting voor 6  mei opgeven aan Chris Bax
5 donderdag 12:00 uur Gelre Cricket Zutphen Eefde TOER : hotelovernachting voor 6 mei opgeven aan Chris Bax
10 dinsdag 12:00 uur Quick Hg Den Haag
17 dinsdag 12:00 uur Kampong Utrecht
24 dinsdag 12:00 uur H.B.S. Den Haag
juli 1 dinsdag 12:00 uur V.O.C. Rotterdam
8 dinsdag 12:00 uur Rood en Wit Haarlem Afgelast in verband met regen
15 dinsdag 12:00 uur A.C.C. Amstelveen
22 dinsdag 12:00 uur Hercules Utrecht
29 dinsdag 12:00 uur Salland Deventer
augustus 5 dinsdag 12:00 uur Excelsior '20 Schiedam
12 dinsdag 12:00 uur Bloemendaal Bloemendaal
19 dinsdag 12:00 uur Kampong Utrecht
26 dinsdag 12:00 uur Zeist Zeist Deze wedstrijd is afgelast !!!
september 2 dinsdag 12:00 uur Qui Vive ?? Amsterdam
9 dinsdag 12:00 uur Sparta Capelle a.d. IJssel

Gaarne het ingevulde INSCHRIJFFORMULIER (te downloaden door op het blauwe woord te klikken) met naam er op geschreven retour zenden of mailen aan :
Gerard van Vuuren - wedstrijdsecretaris
Schubertplein 59, 3122 NC Schiedam
e-mail : vanvuureng @ kpnplanet.nl G.van Vuuren    of e-mail : onderlinge @ sgs-cricket.nl