Still Going Strong Cricket Club
Programma en verslagen wedstrijden Senioren Onderlinge 2016


De Senioren Onderlinge is een interne competitie. Er worden elk jaar ca. 20 wedstrijden gespeeld bij gastverenigingen in Nederland.
Inschrijven bij de wedstrijdsecretaris Gerard van Vuuren : e-mail onderlinge @ sgs-cricket.nl .
   ->  Naar het wedstrijdprogramma.

De groep Senioren/Onderlinge bestaat uit ongeveer veertig SGS'ers die cricket vooral beschouwen als een sociaal spel waarbij ook vrijwel alle partners van de partij zijn. De onderlinge band en de sfeer in het veld zijn daarbij belangrijker dan de cricketresultaten. Dit wil niet zeggen dat er niet fanatiek wordt gestreden om de winst!


De cijfers van de Senioren Onderlinge seizoen 2016 (16-12-2016)

Beste SO'ers.

Eindelijk......

Het lees- en verbazingfeest SO 2016 met onze prestaties.
Alle eindscores uit 2016 zijn op een rij gezet.
En natuurlijk komen  ook de antwoorden van de Quiz aan bod.
Voor ieder en elk wat wils.

Veel dank is er voor Donald, die de tellingen, opmaak en technische uitvoering verzorgde. 
​En bij het verslag van de laatste bijeenkomst is een tweede bestand toegevoegd.

Klik op de foto om het pdf-bestand te openen 




Veel genoegen na het downloaden en/of bij het inzien.
En neem een goed gevuld glas in de hand.​

Maandag 11 september 2017:  ​ SO 45 jaar - "ELEVEN-NINE"


Arjen van de Pol


22-11-2016 - Najaarsbijeenkomst Senioren Onderlinge

De najaarsbijeenkomst ligt achter ons. Uw voorzitter werd in het pak, dan wel in een wat te ruime blazer, gehezen. De traditie, dat uw voorzitter een SGS-blazer draagt, werd hersteld met dank aan Gerard van Vuuren. Hij zit wat ruim, maar verder natuurlijk "met ere" te dragen. Onderzoek thuis van de blazer leverde de volgende informatie. Hij is gemaakt bij het "Kledingbedrijf",Putsebocht 201,Rotterdam. Geleverd aan mr. Eldridge,17 juli 1954​. Onze archivaris kan wellicht enige informatie verschaffen over deze SGS'er. Op de achtergrond van de foto ziet u het bestuurstafelkleed, gemaakt door Ruud Don Griot.

De bijeenkomst werd bijgewoond door 29 personen, waardoor rond 1 tafel gezeten kon worden in een mooie zaal. Om 15.30 uur kwamen de eersten,die in het koloniale gedeelte van de Heeren van Maarssen alvast van een drankje konden genieten.

Bij de opening werd het afscheid van Duco Ohm als umpire gememoreerd na meer dan 700 wedstrijden. Met trots de voordracht van onze SO'er Peter van Giezen bij de ICC voor international umpire.

Ook de KNCB-kroondas begin dit jaar uitgereikt aan Donald Noorhoff werd genoemd. Na de opening las Hans Noorhoff de 2 verslagen voor; de vorige najaars-bijeenkomst 2015 en het jaarverslag 2016. Het jaarverslag werd door aangevuld door uw voorzitter met wat cijfers,waarbij niet alleen oog was voor de top-drie nummers. De positieve financiën waren door Dirk Coster duidelijk op papier gezet. Dirk kon door een tijdelijke doofheid niet zelf het woord kon voeren. De bijdragen blijven in 2017 in ieder geval gelijk aan 2016: € 12,00 en € 8,00. Wel is de kanttekening gemaakt dat in de toekomst een stijging onvermijdelijk is. Bij de wedstrijdafspraken werd afgesproken, dat de Commissie ruim voor het seizoen 2017  de afspraken tegen het licht houdt op mogelijke versnelling van de innings en u daarover zal informeren en naar uw mening  zal vragen.

Gerard van Vuuren kwam voor het seizoen 2017 met de 1ste wedstrijd op 2 mei en de laatste op 12 september. Tijdens de week van het Vierlandentournooi op Sparta (24-29 juli) spelen we niet. De toer naar het Oosten vindt plaats op 31 juli - 3 augustus. De slapers beginnen op 31 juli. Het bezoek aan Hengelo en Gelre is op resp. 1 en 3 augustus. Noteren dus dit alles in uw agenda 2017 en vrijhouden!

ELEVEN-NINE
De viering van ons lustrum, 45 jaar, gaat stijlvol plaats vinden op maandag 11 september 2017 op een locatie in het centrum van het land. De lustrumwedstrijd is dan op 12 september, eveneens in het centrum van het land. Een slaapgelegenheid wordt gezocht. Deze laatste wedstrijd van het seizoen wordt beëindigd met een uitgebreidere borrel dan normaal. Ook hier: noteren in uw agenda 2017 en vrijhouden! ​

Jopie de Bruijnprijs "Wie krijgt de Jopie de Bruijnprijs 2016? Haar of zijn Inzet algemeen voor onze SO! Zonder haar of hem geen SO! Deze keer geen haar. Moeten we hem bellen. Gelukkig niet. Gisteren bij de najaarsbijeenkomst van de umpires moest de Umpire van het jaar verzocht worden wel te komen – Huub Jansen. Niet hier…De keuze voor de Commissie was eigenlijk eenvoudig. Wellicht ongewild afgelopen seizoen wat voor de voeten gelopen door uw spraakzame voorzitter na de wedstrijd. Hij belooft beterschap met minder woorden. We kunnen niet zonder en kijken er naar uit. Iedere week weer! Wel geen roze Financieel Dagblad met beschouwende tekst en veel cijfers. Geen Telegraaf, Prive of Panorama. Gewoon onze match en toeren in geuren en kleuren gelardeerd met vaak lichtvoetige en rake teksten. Kortom …zwaar ondergewaardeerd in literair Nederland. Het wachten is eigenlijk op het verschijnen van zijn eerste boek. Cricket je kunt niet zonder met een bundel van meest aansprekende verslagen uit de afgelopen 11 jaar! ... ,Gerard van der Meij.

Maar ….. we zijn er nog niet. Naast onze Star of the Day iedere week nog een oorkonde. Voorzitter’s keuze en voorrecht. Geen beste bowler, geen beste batter of fielder of wicketkeeper. Maar wat valt je op als je het afgelopen seizoen overziet. Wie was er altijd… .Wie was het meest trouw …  .

Wie speelde altijd …? Niet uw voorzitter, die ging en gaat gewoon op vakantie. Gewoon….? Eigenlijk ongewoon … .Ongeacht de rug en andere kwalen … . Zakelijk nagenoeg op dinsdag volledig afwezig… ,Hans Noorhoff. De trouwste speler seizoen 2016 Donald dank voor de mooi ingelijste oorkondes. Verder was alles goed verzorgd in Maarssen bij de Heeren van Maarssen. Slechts 1 slachtoffer. De bediening had duidelijk moeite met het vinden van onze bekende Nederlander: Ruud A. Je zag hem afvallen. En de kosten waren beduidend lager dan vroeger elders. Kortom voor alles en iedereen een geslaagde en geanimeerde middag en avond. De SO waardig, zeker ook door de aanwezigheid van een 9-tal dames. En... natuurlijk de Quiz. Het was weer puzzelen en goed lezen geblazen. Een scala aan bijzondere en foutieve antwoorden. De winnaar met goede antwoorden was deze keer Dirk Coster. Zij, die er niet bij waren, krijgen de gelegenheid via een 2de mail de quiz alsnog in te vullen en eventueel genoemd te worden in onze Eindejaarspublicatie 2016 met de antwoorden, scores en ...... onze speelcijfers  2016. Dus tot de week voor Kerstmis.

Met vriendelijke cricketgroet,
namens een tevreden Commissiee,
Arjen v.d. Pol

Onze hoffotograaf in aktie            .

Foto's SO-Najaarsbijeenkomst op 22 november april 2016   foto's Donald Noorhoff 
Pdf met mailing "Mosterd na de Maaltijd"  van Arjen v.d. Pol  U kunt ook klikken op de foto om de pdf te openen.


Verslag 6 september 2016 bij Sparta

Terwijl alle cricketfans van Schiedam nog in de Gloria waren, immers Excelsior’20 had na een spannende match tegen Dosti United haar 10e landskampioenschap behaald en Hermes had dit seizoen twee keer van de landskampioen gewonnen en kunnen dus ècht wel wat, togen wij naar het nabijgelegen en fraaie cricketcomplex van gastheer Jorg Kamerbeek en dus van Sparta in Capelle, met de wijze woorden van de Zuid-Afrikaanse cricketcoach en crack Stiaan van Zyl nog in de oren, dat ze je naam wel kunnen roepen, maar dat het bij cricket toch draait om het team en niet om het individu. De zon wilde nog niet echt doorkomen, maar het was een lekker temperatuurtje en buiten na een kopje koffie met cake en uitkijkend over het pas gemaaide veld, zag ik dat een glunderende Mans de Rooij verrast werd, door een heerlijk stukje blauwe Hollandse kaas uit Bodegraven, wat vorige week een toppertje was bij Hermes. De aanwezigheid van de vele meegekomen en goed geklede dames verhoogde de sfeer uiteraard nog meer. Voorzitter Arjen had contact gehad met de familie Bax en onze Heleen moet helaas binnenkort onder het mes, waardoor ze hopelijk verlost wordt van haar huidige pijn. Later verscheen tot onze grote verrassing Chris Bax zelf nog in de loop van de wedstrijd met zoon René, om nog eens wat van ons cricket te zien en nog wat oude herinneringen op te halen. Chris bleek na afloop zelfs het eerste rondje voor zijn rekening te hebben genomen en heeft er uiteraard nu weer wat vrienden bij.

Op deze laatste wedstrijd van het seizoen van de S.G.S. Senioren Onderlinge ging team A onder leiding van Mans de Rooij eerst batten en team B onder aanvoering van Satar Alladin ging fielden. Na Walter Prescod mocht ik ditmaal vroeg in, en u weet natuurlijk dat je cricketers hebt die vroeg pieken, je hebt cricketers die laat pieken en de uitzonderingen, waaronder uw reporter, pieken waarschijnlijk pas tegen Kerstmis. De openingsbowlers waren voor Walter en mij bijna niet weg te krijgen en dus kon ik in de zesde over, nog zonder runs, na een run out naar de kant. Ook Walter had maar 4 runs toen hij bowled ging door Rob Dhondai. Aad de Neef en Hans Noorhoff konden gelukkig de lage run-rate wat opvoeren. Aad werd na 11 runs op bowlen van Rob Dhondai gevangen door Ashraf Jamal wiens schouder weer wat aan de betere hand lijkt en een ouwerwetse Hans Noorhoff bleef met 23 fraaie runs not out. Wilbert Stembord ging na 4 runs bowled door Spartaan Alan Tomlinson en Farouk Ayube timmerde binnen de kortste tijd 25 not out bij elkaar. Daarbij had hij alle steun van Simon Santcroos, die gewoon twee drietjes achter elkaar liep en over de conditie van een jonge hond leek te beschikken. Het zal mij dus niet ècht verbazen als we volgend seizoen ook onze scoorder Albert van Nierop met een hondje langs de boundary zullen gaan zien. Simon bleef met 15 runs keurig not out. Ook Aad van Troost bleef met 19 runs not out en gaf daarbij het goede voorbeeld aan Pieter Bertels, 12 not out en captain Mans de Rooij 11 not out. Wicketkeeper Donald Noorhoff kwam dit keer niet aan bat en zal dus volgend seizoen wel mogen openen. Na 40 overs stond er een stand van 171 voor 4 op het bord, hierin zaten 47 extra’s: 4 byes, 4 leg byes, 37 wides en 2 no balls. Bowlingcijfers: Alan Tomlinson 1 voor 27 in 8, 1 maiden, Rob Dhondai, ook weer goed op dreef, 2 voor 25 in 8, Mohammed Naziem, zuinig, 0 voor 15 in 8, 1 maiden, Jaap Mulder 0 voor 19 in 2, Ashraf Jamal, langzaam weer back in town, 0 voor 47 in 8 en Peter van Giezen 0 voor 30 in 6.

Een voortreffelijke Sparta lunch wachtte ons. Naast boterhammen met beleg was er aardappelsalade, heerlijke pasta, broodjes met omelet, tomaat, meloen, prima en zoals te verwachten ladies first.

Helaas moest hierna nog wel de tweede innings worden afgewerkt en captain Satar zag zeker nog mogelijkheden. Bas de Gaay Fortman bleef eerst met 6 runs not out, om na toevoeging van nog twee runs in tweede instantie op bowlen van Peter, Piet, Pieter, Pierre Bertels door Donald Noorhoff te worden uitgevangen. Mohammed Naziem, de nummer twee, bleef in 10 overs met 17 not out en mocht in tweede instantie, volgens de regels pas na Bas, hier nog 1 run aan toevoegen. Ook Dirk Coster bleef met 9 runs not out. Peter, ja gewoon Peter van Giezen werd na 11 harde runs op bowlen van Mans de Rooij mooi door Walter Prescod uitgevangen. Herman van der Horst werd op bowlen van P. Bertels na 2 runs door Donald Noorhoff achter het wicket uitgevangen. Ashraf Jamal ging na 8 runs run out, door een snoeiharde ingooi op de palen van Walter Prescod waaraan de fielders hun handen niet durfden te branden. Satar Alladin bleef na 10 overs vermoeid maar not out met 17 runs en Jaap Mulder dacht al gretig aan zijn eerste 25 not out, toen hij na 20 runs op bowlen van Walter Prescod gevangen werd door Donald Noorhoff, die daarmee vandaag zijn derde vang behaalde. Ook Arjen van de Pol kon zijn not out status vandaag niet overeind houden, maar ja, die moest natuurlijk nog speechen en dan heb je van alles aan je hoofd. Dit keer vloog na 9 runs zijn midstump eruit op bowlen van Mans de Rooij, onthoud die naam. Ook Rob Dhondai wilde om te winnen meer dan er eigenlijk vandaag inzat, dus runs, runs, runs en ging na 11 runs run out. Alan Tomlinson kwam pas laat in en bleef met 2 runs op eigen terrein not out, toen de veertig overs erop zaten 162 voor 7. Hierin zaten net als bij team A 47 extra’s: 2 byes, 2 leg byes, 38 wides, en 5 no balls. Bowlingcijfers: Aad van Troost, 0 voor 36 in 8, Farouk Ayube 0 voor 24 in 8, 3 maidens, Hans Noorhoff 0 voor 17 in 3, Walter Prescod 1 voor 33 in 8, Mans de Rooij 2 voor 20 in 7, netjes, en tenslotte P. Bertels 2 voor 28 in 6, waarin heus waar, 1 keurige maiden.

Toen waren we echt wel aan een biertje of wijntje toe. Tussen de consumpties en bittergarnituur door, werden we toegesproken door voorzitter Arjen van de Pol, die vertelde dat er naar aanleiding van de door Donald bijgehouden jaarprestaties 3 kandidaten waren voor de titel man of the year. Na rijp beraad is besloten deze dit jaar met de bekende Frits d’Achard van Enschut wisselbokaal uit te reiken aan de captain van team A van vandaag Mans de Rooij, voor zijn prima presteren op batting (197), bowling (27 wickets) en captaincy gebied. Wij zijn blij en trots met hem en naast de beker kreeg hij dan ook een hartelijk applaus. Ruud Ackermann en Albert van Nierop kregen de onderscheiding man of the book, waar dan weer een flesje wijn bij bleek te horen. Fieke Kamerbeek en Faye kregen voor hun inspanningen ook een fles wijn en als ik het goed begrepen heb houdt gastheer Jorg Kamerbeek, die vandaag al vanaf half tien in de weer was, deze nog even tegoed. Voorzitter Arjen van de Pol nam met ons de resultaten van de vandaag bij Sparta gespeelde wedstrijd nog even door en had voor sommigen een aanmoedigend woord en voor anderen een wat meer kritische benadering.

Rustig aan onze consumpties nippend en uiteraard nog in onze wedstrijdkleding zoals afgesproken, kwam voor velen om 5 voor zeven de mededeling, dat om zeven uur het buffet zou worden opgediend als een grote verrassing. Half acht was ook goed, zo suggereerde voorzitter Arjen nog. Snel moest er gedouched worden en dat wilden we ook wel, temeer daar er geen warm water uit de douche naar beneden kwam. Wel bleek, dat enige heren het vlot omknopen van de S.G.S. stropdas in de loop der tijd wat verleerd waren. Jammer was het, dat toen wij veelal gestropt, weer bovenkwamen, het diner voor velen al was begonnen en niet ieder aan tafel geplaatst kon worden, zodat er verschillende eetgroepjes ontstonden, zelfs buiten. Daar moet, vind ik, een volgende keer wat meer aandacht aan worden geschonken en dit zal dan zeker de gezelligheid verhogen. Bij het buffet kon je kiezen uit een ruime keuze koude salades en vervolgens uit een warm gedeelte met vlees of vis voorzien van rijst of aardappelkroketjes. Als toetje kwam er wat later Vienetta ijs, wat in kleine kartonnen doosjes werd verstrekt.

Tijdens het buffet kregen we nog een speech van Onderlinge voorzitter Arjen van de Pol en ook werden we nog kort toegesproken door voorzitter Duco Ohm, die nog eens het belang van de S.G.S. Senioren Onderlinge ook binnen het ‘grote’ S.G.S. onderstreepte. Beiden onderstreepten ook nog eens, dat we onze sport in de juiste spirit of the game moeten beleven en uitdragen en het ook voor nieuwkomers aantrekkelijk moeten maken om vooral met ons mee te willen doen. De dansmuziek bestond weer uit vele klassiekers en uiteraard hoorden we daar Elvis de Pelvis en good old Satchmo, Louis Armstrong en ook oude jazzmuziek weer voorbij komen. Nieuwsgierig waren we als sportliefhebber natuurlijk ook nog naar het resultaat van onze Oranje voetballers tegen Zweden en sommigen waren nog net op tijd thuis om in ieder geval de gelijkmaker en het ten onrechte afgekeurde doelpunt van spits Bas Dost nog mee te maken.

Iedereen die ook vandaag weer heeft meegewerkt om tot deze leuke slotwedstrijd te komen, hartelijk dank voor al jullie inspanningen. Nu al kijken we uit naar de najaarsvergadering die in november zal worden gehouden en waarbij dan zal worden teruggekeken op een in het algemeen geslaagd cricketseizoen 2016, waarbij met allerlei nieuwe regels werd geëxperimenteerd en hoe deze mogelijk voor volgend seizoen nog zouden kunnen worden bijgesteld en verbeterd. Shakiela graag tot dan en voor Heleen sterkte en beterschap en Chris bedankt voor dat eerste rondje.

Gerard van der Meij

Gecombineerde serie foto's van Donald en Duco
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 30 augustus 2016 bij Hermes D.V.S.

Een mooie blauwe lucht, zo’n 24 graden en een heerlijk briesje. De maaier was nog even langs geweest en ondanks dat er ook wat schoolkinderen de Hermes terreinen bevolkten was het schitterende hoofdveld na enig aandringen toch maar weer mooi voor de S.G.S. Senioren Onderlinge ter beschikking.

Zo’n wedstrijd bij Hermes, helemaal achterin het seizoen 2016 trekt gelukkig toch nog veel liefhebbers en dus konden vandaag twee teams worden samengesteld van liefst 13 man, het team van captain Dirk Coster mocht gaan batten en het team van Satar Alladin ging fielden. Maar eerst zorgde Amin Kasam voor een verrassing door Georg Rijken onze vaste umpire via een lekker wijntje te bedanken voor al zijn inspanningen voor S.G.S. en vooral natuurlijk voor die bij de Senioren Onderlinge. Georg zelf had voor wat chocolade koekjes gezorgd die er bij de koffie of thee welke weer door Stef en Marian geserveerd werd ingingen als, chocolade koekjes. Vandaag verwelkomden wij ook Alan Tomlinson die voor het eerst een wedstrijdje met ons meedeed en wij hopen natuurlijk dat er nog vele zullen volgen. In een wat traag scoringstempo van zo’n twee runs per over, behaalden Arjen van de Pol 8 runs toen hij op bowlen van Amin Kasam achter het wicket werd gevangen door Donald Noorhoff. Hoewel Aad van Troost dit keer echt van plan was enige boundaries te scoren, lukte dit vandaag door het goede bowlen en fielden niet; wel bleef hij na 10 overs met 13 runs not out. Jaap Geenen bleek ook van snelle ballen van Mohammed Naziem niet echt onder de indruk en behaalde met 7 runs zijn eerste puntjes dit jaar. Hij wilde er heus nog wel wat meer maken, maar toen kreeg hij op bowlen van Amin Kasam L.B.W. Van Mans de Rooij had en heb ik altijd hoge verwachtingen en ik had hem dan ook dit keer weer toch wel op zo’n 18 runnetjes ingeschat. Helaas op bowlen van alweer die Amin Kasam plaatste hij na 7 runs een balletje door de lucht, waar fielder Mohammed Naziem met een uiterste krachtinspanning en een spierblessure, nog net bij kon, prima gevangen! Hans Schiferli had het vanaf de kant allemaal eens rustig zitten bekijken en hij slaagde er wèl in enige vieren van zijn bat te laten vertrekken. Met 27 runs bleef hij keurig not out. Herman van der Horst opereerde voorzichtig, maar toen eindelijk zijn eerste run op het weer door Albert van Nierop nauwkeurig bijgehouden scorebord was terecht gekomen, probeerde hij ook eens een wat hardere klap op bowlen van Chris van Weel en werd prompt door Amin Kasam uitgevangen. Diezelfde bowler slaagde er in om Ashraf Jamal na 9 runs weer naar de kant te sturen. Hij had er wel de steun bij nodig van broer Berend die hem netjes uitving. Simon Santcroos bleef vandaag ook weer not out en behaalde 13 runs. Rob Dhondai begon goed met een vier, daarna volgden wat eentjes maar na 11 runs volgde wat Spaans gemompel toen hij caught en bowled ging door Mohammed Naziem. Hans Noorhoff werd wat eerder dan gepland aangezet, om het lage totaal nog wat op te vijzelen en bleef met 13 not out. Alan Tomlinson liet zien dat hij aardig kan batten, maar trof het niet dat de bowlers van Satar in goede vorm waren. Na 6 runs ging hij bowled, hij dacht eerst dat hij gestumped werd, door Walter Prescod. Uw verslaggever mocht in de laatste overs ook nog proberen iets aan het totaal toe te voegen, maar kwam niet verder dan 3 not out. Captain Dirk Coster kwam als nummer dertien dit keer niet aan bat. De veertig overs zaten er met een stand van 135 voor 7 op, hierin zaten slechts 17 extra’s, 1 leg bye, 15 wides en 1 no ball, dus was er dit keer zuinig gebowld bij de Senioren Onderlinge. Bowlingcijfers: Farouk Ayube 0 voor 20 in 7, 1 maiden, Walter Prescod 1 voor 15 in 6, Amin Kasam 3 voor 10 in 5, 1 maiden, prima natuurlijk, Chris van Weel 2 voor 21 in 8, Pieter Bertels 0 voor 25 in 3, en Berend van Weel 0 voor 18 in 4.

De lunch was op het vertrouwde Hermes niveau, ik zag twee soorten pasta’s, allerlei brood en beleg, verschillende soorten meloen en aardbeien, melk karnemelk, jus en natuurlijk als uitsmijter voor ieder het befaamde broodje Hermes kroket.

De tweede innings begon voor het team van Satar eigenlijk ook heel rustig. En na 10 overs stonden er ook pas 20 runs op het bord. Tjebbe Westendorp behaalde 6 runs toen hij op bowlen van Mans de Rooij gevangen werd door Aad van Troost. Berend van Weel bleef na 10 overs met 11 not out. Pieter Bertels had er vandaag echt weer zin in en voerde met enkele harde klappen de run rate op. Hij bleef vandaag met 27 runs not out, een voorbeeld voor zijn team en een prima prestatie. De man die enorme klappen kan uitdelen, en dan heb ik het even niet over zijn umpiren, maar wel over Peter van Giezen moest het vandaag met 8 eentjes doen, toen hij op bowlen van Aad van Troost door Dirk Coster gestumped werd. Aad de Neef bleef ook weer eens not out, dit keer met 9 runs in de toegestane 10 overs. Walter Prescod kreeg na 1 run al een LBW op bowlen van een gedreven Rob Dhondai. Wilbert Stembord had vandaag het twijfelachtige genoegen om door onze nieuwe man Alan Tomlinson na 10 runs te worden gebowld. Amin Kasam, kwam, zag en overwon en bleef met 25 runs not out, al had hij wel een flinke vangkans weggegeven die helaas niet kon worden vastgehouden. Farouk Ayube ondersteunde hem goed door ook not out te blijven en hij had de eer om in de 37e over met de laatste vier de winnende score te bereiken van 138 voor 4. Hierin zaten wat meer extra’s namelijk 30: 1 bye, 1 leg bye, 25 wides en 3 no balls. Het gemis van een geblesseerde bowler Ashraf Jamal die al na 3 ballen moest stoppen, is ongetwijfeld mede oorzaak dat het eigenlijk de tweede innings niet echt spannend werd. Satar Alladin, Donald Noorhoff en de licht geblesseerde Mohammed Naziem kwamen dit keer niet aan bat. Bowlingcijfers: Alan Tomlinson 1 voor 31 in 10, Mans de Rooij 1 voor 29 in 8, Aad van Troost 1 voor 24 in 4 2/6, Rob Dhondai 1 voor 23 in 10, 1 maiden, Ashraf Jamal 0 voor 4 in 3 ballen, en Hans Noorhoff 0 voor 25 in 3 3/6, jammer van die extra’s. Hoewel vooraf afgesproken was, dat er per bowler maar 8 overs mochten worden gebowld, werd na die blessure sportief toegestaan om er wat meer te bowlen.

Na opruimen van vlaggetjes, stoelen en tafel kon heerlijk buiten aan de kannen bier worden gegaan, waarbij dan een lekker besmeerd stukje stokbrood genomen kon worden. Hermes verraste ons naast tomaatjes en olijven nog met een uitgebreide collectie kazen, waarbij de Hollandse blauwe kaas echt een toppertje was. Georg Rijken kreeg het certificaat Star of the umpires en ook Stef en Marian die voor ons de hele dag in de weer geweest waren, werden niet vergeten. Voorzitter Arjen besprak nog even de behaalde persoonlijke resultaten en Chris van Weel vroeg of Amin Kasam een van hem gekregen cricket coaches boek, The Boundary Book (1961), ook van zijn handtekening wilde voorzien. Amin kreeg als dank een schilderijtje Scarborough Cricket Ground wat Chris onlangs tijdens een cricketfestival in Yorkshire had gekocht. Volgende week weer een hele grote ploeg Senioren Onderlinge cricket enthousiasten, als we bij Sparta onze laatste Onderlinge wedstrijd van het seizoen 2016 gaan spelen met buffet na.

Gerard van der Meij

Foto's Hermes DVS - 30 augustus 2016  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 23 augustus 2016 bij Qui Vive

Stel, ik zeg stel, u wordt vader. Zou u het dan overwegen als het een jongetje mocht zijn om hem te voorzien van de voornaam Bok. Nou dat had de ouwe de Korver ook niet en hij besloot dan ook om zijn zoon die op 27 januari 1883 werd geboren Johannes Marius de Korver te noemen maar thuis noemden ze hem gewoon Jo. Die naam Bok is dus maar een bijnaam die hij, als voetballer door zijn harde manier van koppen, of zijn koppigheid en onverzettelijkheid gekregen had, toen hij als spil en clubicoon bij het Rotterdamse Sparta speelde en ook nog voor Nederland tweevoudig brons had gewonnen op de Olympische spelen van 1908 en 1912. Dus voortaan geen Bob de Korver op uw Tom-tom intoetsen, het is al moeilijk genoeg om Sportpark de Eendracht, met verenigingen als ASV, De Germaan, S.C. Eendracht 82, SV Parkstad, SV Nieuw Westen en natuurlijk Qui Vive langs die Bok de Korverweg te vinden. Aardig is om te vernemen dat er ooit nog een Amsterdamse Voetbalclub is geweest die naar de Rotterdamse Bok de Korver BDK was genoemd. In een prachtig nieuw club huis werden we na wat trappetjes te zijn opgegaan ontvangen door Erik Cornelissen die de koffie, cappuccino of thee al klaar had staan en waarbij een lekker krentenbolletje werd geserveerd. Helaas vandaag maar 19 spelers en gelukkig kon nog een sub worden geregeld, waardoor zowel het eerst battende team van Arjan van de Pol, als dat van Farouk Ayube uit tien man kon bestaan. Het was heerlijk cricketweer, maar zeurders zullen zeggen dat het toch wel vrij warm was en dat vooral in de ochtend het veld nou niet bepaald echt liep, dat wil zeggen dat het slaan van een vier over de grond een bijna onmogelijke krachtprestatie verlangde. Geen kritiek was er op de prima ruime kleedkamers met mooi afgewerkte vloeren en voor de liefhebbers voorzien van kluizen. Simon Santcroos mocht openen met Rob Dhondai, en dat deden ze heel voorzichtig. Na 10 overs werd Simon met 3 runs teruggeroepen waar hij in tweede instantie nog een runnetje aan toevoegde en met 4 not out bleef. Rob Dhondai had zoveel geduld niet en waagde twee flinke klappen achter elkaar en werd toen na 1 run op bowlen van Farouk Ayube mooi laag uitgevangen door Aad de Neef. Gastheer Dirk Coster bleef vandaag met 10 gelopen runnetjes not out en Walter Prescod deed het in twee instanties met 26 runs not out, nog beter. Zijn 3 vieren gingen eerst een stuk door de lucht zodat ze niet teveel afgeremd werden en het laatste stukje over de grond lukte daarna ook nog wel. Uw verslaggever kon weliswaar een leuk aantal overs in staan, maar veel verder dan zijn wicket verdedigen kwam hij niet en met maar 2 runs en uiteindelijk bowled, door een mooie curve bal van Mohammed Naziem kon hij natuurlijk niet echt tevreden zijn. Jamal Ashraf kwam ondanks een geblesseerde schouder tot 14 runs not out en zou er, als hij helemaal fit was, vast meer gemaakt hebben. Mans de Rooij heeft de smaak van het runs maken ook weer opgepikt en kwam dit keer net als vorige week tot 18 runs. Ditmaal ging hij run out. Captain Arjen van de Pol kon in de korte hem toegestane tijd maar 1 run scoren, bowled Farouk Ayube en ook onze sub behaalde runs, 14 nog wel en hij ging bowled door Mohammed Naziem, u weet wel die van die curve. Na 40 overs stond er een heel matige 132 voor 6 op het bord, hierin zaten 37 extra’s, 23 wides en 14 no balls.
Bowlingcijfers: Aad van Troost 1 voor 20 in 7, Farouk Ayube 2 voor 21 in 7, 1 maiden, Pieter Bertels, ondanks de hitte 8 overs gebowld, 40 runnetjes tegen en bijna een wicket, Satar Alladin 0 voor 12, Amin Kasam 0 voor 18 in 8, 2 maidens, en Mohammed Naziem 2 voor 21 in 8.

Hoog tijd voor de lunch en die was met lekkere broodjes kaas en of curry salade prima verzorgd. Ook kwam er voor ieder nog een lekker broodje kroket en ook de meloen schijven en de krentenbolletjes vonden vele liefhebbers. Voor de dorst was er jus, thee en melk, zodat er even bijgetankt kon worden voor de tweede innings.

Met Hans Noorhoff en Amin Kasam legde aanvoerder Farouk Ayube meteen al twee dikke troeven op tafel waar onze bowlers de groots mogelijke moeite mee hadden. Hans bleef met 16 runs not out en Amin bleef met 20 not out. Aad de Neef aarzelde wat voor het wicket en kon toen zonder runs terug naar de kant op een mooie bal van Walter Prescod. Mohammed Naziem bleef net als vorige week not out, ditmaal met 15 runs. Wim Voogel verbleef vandaag ook wat langer op de mat en met 3 runs bleef hij zelfs not out. Pieter Bertels had vandaag maar één run, maar wel een mooie volgens hem, toen hij bowled ging door de man met de zere schouder Ashraf Jamal. Farouk Ayube leidde zijn team echt naar de overwinning en behaalde liefst 27 runs, not out. Ook Satar Alladin was weer in goeden doen en ook hij bleef not out met liefst 20 runs. Aad van Troost en Donald Noorhoff kwamen wel aan bat, maar bleven zonder runs not out. Zo kwam in de 32e over een eind aan een heet middagje cricket 133 voor 2, hierin 31 extra’s 1 leg bye, 23 wides en 7 no balls een makkelijke overwinning dus voor het team van Farouk.
Bowlingcijfers: Rob Dhondai 0 voor 30 in 8, 1 maiden, Deo Misier 0 voor 37 in 7, Walter Prescod 1 voor 36 in 7, Sub 0 voor 2 in 2, 1 maiden, Mans de Rooij 0 voor 14 in 5 1/6, Ashraf Jamal 1 voor 8 in 1, Simon Santcroos 0 voor 5 in 1.

In het clubhuis leek het bier niet uit de koel- maar uit de vrieskast te komen zo koud waren de blikjes. De bitterballen daarentegen werden loeiheet geserveerd, zodat er een aardige combinatie te maken viel. Natuurlijk waren er ook andere drankjes zoals een lekker wijntje, colaatje of sapje te krijgen, het was vandaag bij Qui Vive prima voor elkaar. Het zal dan ook voor velen niet echt een verassing geweest zijn, dat als star of the day Erik Cornelissen werd uitgeroepen, die bekende al een beetje aan cricketers te wennen. Voorzitter Arjen van de Pol liep de behaalde resultaten nog eens na en vernam uit de zaal, dat er door de captains wat beter gecommuniceerd moet worden, als er een sub komt meedoen, waar we natuurlijk blij mee zijn, want niemand speelt graag met een incompleet veld, maar ook welke richtlijnen zo iemand meekrijgt. Nu werd onze sub, ondanks dat hij zich wat inhield, al na twee overs bij het bowlen afgezet, wat bij lang niet iedereen in goede aarde viel. Hopelijk is deze kwestie onderling uitgesproken en bijgelegd, we zitten niet op een vervelend sfeertje bij de S.G.S. Senioren Onderlinge te wachten. Het moet voor ieder leuk blijven en dat hopen we volgende week ook weer bij Hermes mee te gaan maken. De week erop Sparta en dan zit al weer een Onderlinge seizoen erop. Time flies.

Gerard van der Meij.

Foto's Qui Vive - 23 augustus 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 16 augustus 2016 bij M.O.P.

Je wordt wakker op zomaar een dinsdag in de zomer van 2016 in augustus, kijkt naar buiten en weet niet wat je ziet. Prachtig open weer, geen wolkje aan de blauwe lucht, op dat onverwacht afzeggen van scoorder Ruud Ackermann na dan, bij wie we hopen dat hij weer snel in het goede ritme zit en nog sneller zal opknappen. Zouden alle vier de goede doelen nog bij de Vughtse Mixed Hockey & Cricket Club Maakt Onderling Plezier (M.O.P.) op hun vertrouwde vaste plek, gewoon op het cricketveld, staan opgesteld? Over goede doelen gesproken, wat vindt u er nu van, als in de beslissende fase van de topklasse in de cricketcompetitie de echte toppers op zondag voor hun club niet mee mogen doen, omdat ze met het Nederlandse team op maandag nog een tweede wedstrijd tegen dwergstaat Nepal moeten spelen. Niet dat dat extra trainen op zondag veel geholpen heeft overigens, maar bij de strijd om de landstitel op zondag bij de top vier bij Quick geen Wesli Baresi en Tim Gruijters, en bij de onderste vier bij Hermes geen Meijburg en bij V.O.C. geen Pieter Seelaar. Het lijkt wel of je beloond wordt, als je geen spelers aan het Oranje team levert. Tja, ik weet het, de clubs hadden met deze regel bij aanvang van de competitie ingestemd, maar leg dat maar eens uit aan iemand die ook eens zomaar bij een (belangrijke) topklasse cricketwedstrijd komt kijken. Nou dan maar liever snel aan de koffie op de Bus 2, waar gastheren Ron van Hirtum, Berend van Weel en gastvrouw Janneke al met de cake klaar stonden. Ook het dakterras was bij een heerlijke temperatuur en met dit fraaie weer geopend en de captains van vandaag Farouk Ayube en Arjen van de Pol hadden het ook al dik naar hun zin, want voor het eerst battende team van Farouk waren er 12 spelers en voor het fieldende team van Arjen liefst 13.

Zo kon ditmaal onze penningmeester Dirk Coster helemaal aan de kant blijven en hij verzorgde in plaats van Ruud, de rapportage in het scoreboek vandaag. Opener Mans de Rooij kwam vandaag tot 18 runs toen hij op bowlen van Chris van Weel gevangen werd door Donald Noorhoff. Wim van der Loos had vandaag precies een klap nodig om met 0 runs op bowlen van Jaap Mulder te worden uitgevangen door Mohammed Naziem. Rob de Haas had vandaag zijn naam niet mee, want al kan hij heus nog goed hardlopen, hij ging na 1 run door een schitterende verre ingooi van Walter Prescod, run out. Onze Tijs Linders was er vandaag ook weer een keer bij en hij kwam tot 5 runs toen hij bowled ging door Jaap Mulder. Junior James straalde vandaag hoge verwachtingen uit, helaas kwam hij maar tot 2 runs, toen hij op bowlen van Chris van Weel achter het wicket gevangen werd door Donald Noorhoff. Wim Veenendaal liet dit niet gebeuren en hij bleef in twee instanties met 18 runs keurig not out. Bij Pieter Bertels is het dikwijls alles of niks, vandaag helaas niks, door een ongelukkig rand balletje werd hij op bowlen van Walter Prescod ook al door Donald Noorhoff uitgevangen. Aad de Neef bleef in twee instanties ditmaal met 21 runs, weer eens not out en ook Herman van der Horst deed dit, doch hij met maar één optreden en met wat minder runs, 8. Captain Farouk Ayube ging na 6 runs bowled door Hans Noorhoff. Uw verslaggever smaakte het genoegen om na 5 runs met een TBW, een balletje van Chris Van Weel raakte de onderkant van zijn volgens sommigen te laag hangende toque, uit te gaan en kreeg LBW. Zijn partner op de mat Simon Santcroos bleef met 16 runs netjes not out. Zo kwam na 40 overs met een matige stand van 140 voor 8 op het scorebord, 100 runs, 30 wides en 10 no balls, een einde aan de eerste innings. Bowlingcijfers: Jaap Mulder 2 voor 41 in 7, Chris van Weel 3 voor 20 in 8, 2 maidens, lekker zuinig, Mohammed Naziem 0 voor 8 in 3, 1 maiden en geen extra’s, Roelof Kruijshoop 0 voor 23 in 6, Walter Prescod 1 voor 5 in 5, 2 maidens en ook al geen extra’s, Peter van Giezen 0 voor 7 in 4, Arthur van Lunszen 0 voor 14 in 4, Hans Noorhoff 1 voor 11 in 2, maar wel een topwicket, en tenslotte maar liefst de negende bowler Tjebbe Westendorp 0 voor 11 in 1.

De lekkere lunch werd lekker in het zonnetje buiten geserveerd, vers brood, beleg, tomaatjes, komkommer, salades, druiven, meloen, melk, karnemelk en jus d’orange, maar geen thee, het was immers nog geen tea-time, en later voor de liefhebbers ook nog pindakaas.

De tweede innings bood voor wie het door had en dat wilde allerlei bijzonderheden. Wilbert Stembord ging na 1 run caught en bowled, waarom draaien ze dat eigenlijk niet om, door Farouk Ayube. Op bowlen van Tijs Linders kreeg Roelof Kruijshoop na 3 runs LBW. Na wat onenigheid moest er een opvolger komen voor wicketkeeper Simon Santcroos en dat werd Wim Veenendaal. Gelukkig is het misverstand later door Simon en captain Farouk Ayube als echte kerels onderling uitgepraat en nu zand er over. Hans Noorhoff werd bij zijn tweede optreden gebowld door Junior James, maar behaalde wel weer 18 mooie runs. Ook Walter Prescod mocht twee keer optreden en liet zich na 22 runs verrassen door een mooie bowlingbal van Farouk Ayube. Peter van Giezen moest helaas na 3 runs geblesseerd en not out het veld verlaten, waarschijnlijk een verrekking van zijn enkelbanden en gelukkig hoefde hij deze later niet te forceren omdat anderen uit team B de overwinning uiteindelijk al binnenhaalden. Jaap Mulder ging na 1 run bowled door Wim van der Loos. Op bowlen van diezelfde Wim ging Chris van Weel nog zonder runs gevangen door Wim Veenendaal. Wouter Herklots behaalde ook maar 1 run en ging bowled door Mans de Rooij. Mans verschalkte ook al na slechts 1 run Tjebbe Westendorp met een LBW. Mohammed Naziem had beter bij team A kunnen spelen want hij bleef weer grandioos overeind en bleef in twee instanties met 21 runs, not out. Arthur van Lunszen toonde ons zijn twee kanten in twee ballen, de eerste stopte hij en ‘’stylish’’ ging hij naar voren. De tweede lepelde hij zomaar in de handen van een verbaasde bowler Wim van der Loos, bowled en caught dus. Uw verslaggever kreeg na vijf vangloze jaren eindelijk een enorme kans, om in dit geval Arjen van de Pol eenvoudig uit te vangen. Helaas een stralende zon recht voor hem in de richting van waaruit die bal kwam verhinderde hem dit uit te voeren. Weliswaar werden zijn teamgenoten tevoren omtrent deze hachelijke situatie met de Schiedamse kreet: “Ik zie geen moer”, ingelicht, maar u begrijpt, dat een zonnebril aangereikt door captain Farouk de feiten niet meer terug konden draaien. Nu bleef Arjen met 10 not out en hielp samen met de 4 runs die Donald Noorhoff behaalde, op bowlen van Farouk Ayube uitgevangen door Junior James, zijn partij in de 38 e over aan de overwinning 141 voor 10, 85 runs, 3 byes, 1 leg bye, 48 wides en 4 no balls, dus op de extra’s werd de partij gewonnen. Bowlingcijfers: Tijs Linders 1 voor 10 in 5 3/6, Farouk Ayube 3 voor 27 in 8, Mans de Rooij 2 voor 35 in 8, 1 maiden, Junior James 1 voor 25 in 8, Wim van der Loos 3 voor 25 in 6 en Pieter Bertels 0 voor 15 in 2.

Tot slot nog steeds in het zonnetje een heerlijke derde innings met een biertje, worst, radijsjes en wraps.
Leve de Brabantse gastvrijheid van MOP en terecht star of the week.

Tot volgende week bij Qui Vive, Amsterdam-West.

Gerard van der Meij.

Foto's MOP - 16 augustus 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 9 augustus 2016 bij V.C.C.

Terwijl heel Nederland naar de Olympische spelen in Rio kijkt, en nog ondersteboven is van het in gouden positie door een ernstige val uitvallen van wielrenster Annemiek van Vleuten en het naar huis sturen van turner Yuri van Gelder wegens alcohol gebruik, keken de S.G.S. Senioren Onderlingers weer eens op hun cricket dinsdag naar boven, naar de lucht, maar wie weet wat de toekomst brengt. Dat dacht ik ook toen ik onlangs las, dat bij het 10 meter luchtgeweer schieten het brons gewonnen is door de Chinese schutter Pang Wei. Wat moet zijn vader een vooruitziende blik gehad hebben, of zou er soms iets mis gegaan zijn bij het gebruik van een bepaald voorbehoedsmiddel? Afijn, die regen, die viel, maar bij ons in de omgeving viel die mee. Van andere S.G.S.-ers hoorde ik dat zij in een stortbui gezeten hadden, met alle verkeersopstoppingen die daarmee gepaard gaan. In Voorburg was een enthousiaste gastheer Jaap Mulder met korte broek en zonder schoenen al bezig de zon uit te dagen, het graswicket te prepareren en na een bakkie koffie of thee kreeg hij al snel assistentie van wat Onderlingers om zeilen weg te halen, karren te verplaatsen en het touw als afbakening rond het veld te gaan leggen.

Iets na twaalf uur mocht het team van captain Satar Alladin met 11 man met batten gaan beginnen op het schitterende hoofdveld en op het graswicket, tegen een 10 mans team van captain Mans de Rooij. Openers Wilbert Stembord en uw verslaggever kregen twee heel verschillende bowlers tegen over zich. Een zeer gevarieerd bowlende Robbert de Rooij en een precies zuinig en zeer zuiver bowlende Farouk Ayube, die ongetwijfeld zijn oogdruppeltjes weer had ingebracht. In de 9e over en na 5 runs, besloot uw verslaggever over een schijnbaar ongevaarlijk balletje van Farouk heen te stappen, maar de bal kwam iets in en al dan niet via mijn broek ging ik bowled. Wilbert maakte zijn 10 overs vol en bleef met 7 runs not out. Een rustig begin met zo’n 3 runs per over, maar dat zou zo schatte captain Satar in met het inzetten van de betere batters vast wel omhoog gaan. Helaas, wie kan in de toekomst kijken, gebeurde dat echter niet. Mohammed Naziem ging al na 1 run ongelukkig bowled toen op bowlen van Aad van Troost een balletje via zijn bat en pols zijn wicket beschadigde. Captain Satar Alladin bleef weliswaar met 10 not out en ook Hans Schiferli bleef met 12 not out, maar hadden daar wel 10 overs voor nodig. Gelukkig bleek Hans Noorhoff over zijn tijdelijke dip heen, al had ik dit niet geschreven als Aad de Neef de eerste door Hans geslagen bal had vastgehouden. Nu kwam Hans tot een mooie 29 not out in twee instanties. Roelof Kruijshoop ging al na 1 run caught en bowled door Pieter Bertels en ook Jaap Mulder had zich eigenlijk niet voor die schamele 3 runs in het lang en wit hoeven te steken toen hij bowled ging door Amin Kasam. Chris van Weel bleef met 19 not out, Rob Dhondai kwam in twee instanties tot 25 not out en ook Donald Noorhoff bleef dit keer met 7 not out. Al die not outs zijn natuurlijk prachtig en het is ook leuk dat ieder gebat heeft, maar het hadden er vandaag op dit veld echt wel wat meer mogen zijn. Nu stonden er op het prima bijgehouden scorebord na 40 overs maar 151 als totaal voor partij A, waarin dan 32 extra’s zaten, 24 wides en 8 no balls. Bowlingcijfers: Robbert de Rooij 0 voor 19 in 3, Farouk Ayube 1 voor 9 in 8, 2 maidens, keurig, Aad van Troost 1 voor 26 in 8, Amin Kasam 1 voor 39 in 9 (ondanks het fluitje), 1 maiden, Pieter Bertels 1 voor 37 in 5, en tenslotte captain Mans de Rooij 0 voor 21 in 7, 1 maiden.

De lunch ging er om een uur of drie prima in en was goed verzorgd, nadat we ’s ochtends al op appeltaart waren getrakteerd. Er waren nu witte en bruine broodjes en boterhammen, gekookte eieren, warme of iets minder warme worst, een heerlijke quiche met ham, allerlei vleeswaren en zoete meloen als toetje.

Hulde. Zo rond half vier kwamen als batsmen voor het team van Mans de Rooij Pieter Bertels en Aad van Troost openen. Op de eerste bal van de wedstrijd werd Pieter Bertels op bowlen van Roelof Kruijshoop gevangen door Satar Alladin. Maar na 10 overs stonden er toch al vijftig op het scorebord, dus het scoringstempo van team B was aanzienlijk hoger. Aad van Troost bleef in twee instanties met 28 not out en Farouk Ayube toonde ook bij het batten een prima optreden door ook al in twee instanties met 30 not out te blijven. Hoewel de verhalen van voorzitter Arjen wellicht anders suggereren, houdt deze ook al niet van uitgaan, hij bleef na 10 overs met 6 not out. Robbert de Rooij, die vandaag niet aan het echte vuurwerk toekwam bleef toch ook maar netjes met 19 not out. Amin Kasam spande de kroon vandaag en kwam ook door goede afspraken met Aad van Troost tot 39 runs toen hij op bowlen van een misschien wat al te enthousiaste Rob Dhondai werd uitgevangen door Donald Noorhoff. Aad de Neef kon dit keer geen runs aan zijn totaal toevoegen en werd op bowlen van Mohammed Naziem gevangen door Hans Noorhoff. Captain Mans de Rooij behaalde maar 1 run toen hij caught en bowled ging door Rob Dhondai. Ook Simon Santcroos behaalde vandaag maar 2 runs en was het derde slachtoffer van bowler Rob Dhondai. Dirk Coster tenslotte ging na 2 runs run out, op een runnetje wat echt geen runnetje was. Het had er geen moment ingezeten dat team A nog winstkansen had, ondanks dat er redelijk werd gefield. In de 38 e over werd de overwinning behaald door het team van Mans de Rooij, maar dat had met wat aanvallender batten vooral op bowler Mohammed Naziem al veel eerder binnengehaald kunnen worden. Er stond een eindstand van 153 op het scorebord, waarin 26 extra’s zaten, 1 bye, 1 leg bye, 15 wides en 9 no balls. Scoorders bedankt. Bowlingcijfers: Roelof Kruijshoop 1 voor 34 in 8, Jaap Mulder 0 voor 21 in 4, Hans Noorhoff 0 voor 19 in 4 (alleen in die laatste over hadden de scoorders wat moeite met al die extra’s), Chris van Weel 0 voor 30 in 7, Mohammed Naziem, mede door een in de laatste overs wat laconieke op de stop spelende Aad van Troost 1 voor 10 in 7, 2 maidens en tenslotte Rob Dhondai 3 voor 37 in 7 3/6, 1 maiden.

Eerst moest nu het veld worden opgeruimd, de touwen opgerold en opgehangen en de karren terug en ook de grote plastic vellen moesten weer delen van het veld afdekken, ook gezien de weersvoorspellingen voor de komende dagen. Daarna kon bij een lekker biertje, wijntje of andere verfrissing nog wat worden nagepraat. En nam voorzitter Arjen de dag resultaten nog even met ons door.

Jaap Mulder werd voor al zijn inspanningen uitgeroepen tot "Star of the day", en ook de mensen die achter de bar hun best gedaan hadden werden niet vergeten. Na nog wat worst en sterke Franse kaas met toast en nadat ook de umpires bedankt waren, kon ieder onder een lekker zonnetje vanuit de Voorburg Cricket Club aan de thuisreis beginnen.

Die zomer van 2016 mag dan niet veel voorstellen, de nachten schijnen steeds warmer te worden, daar moeten we nog maar eens over nadenken. Volgende week MOP met een extra broeder strijd tussen Chris en Berend van Weel. Tot dan.

Gerard van der Meij

Foto's VCC - 9 augustus 2016  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 2 augustus bij Bloemendaal

Om in de stijl van scoorder Ruud Ackermann te beginnen: het was weer Dinsdagweer. Vanuit Schiedam vertrokken wij met een onbestendig gevoel en in een dikke miezer naar het romantische veld van Bloemendaal in de hoop dat het weer daar wat beter was. De parkeerplaatsen daar rond het veld bleken netjes aangepast, onze Jan Hoep was er al vroeg aan de slag als gastheer en het veld lag er bij zo als ik me herinnerde. Dingen die mooi en goed zijn, moet je naar mijn mening ook niet veranderen en het veld van Bloemendaal, dat voor onze Senioren Onderlingers met een touw wat verkleind was, hoort daar zeker bij. Hebben andere sporten regels ons cricket kent “ laws”, en die veranderen niet zo snel. Toch zijn er wat eigenwijze kerels bij de S.G.G.- Senioren Onderlinge, die teneinde zoveel mogelijk spelers aan bat te laten komen iets aangepast hebben en dus maakten wij dit seizoen voor het eerst kennis met de door de scoorder gehanteerde thuiskomfluit, (in het Engels waarschijnlijk come home whistle en al van toepassing bij de hondensport) waarbij deze aangeeft, dat de teruggefloten batsman hetzij 10 overs op de mat heeft gestaan, hetzij een score van 25 runs of meer heeft bereikt. Ook is er een maximum van 8 aan het aantal ballen per over gesteld, waarbij na 2 wides of no balls, een volgende voor 2 geldt. Dit even als toelichting voor mogelijk nieuwe toeschouwers bij onze S.G.S.- Senioren Onderlinge die denken dat zij wellicht wat laws gemist hebben.

Na de lekkere koffie of thee, waar je een koffie- of theekoekje bij kon nemen, was het dan eindelijk zover, dat wij ons niet langer konden bedwingen, dat bridgen is ook niet alles, en ondanks wat lichte regen ging het team van captain Farouk Ayube met een gedreven Peter van Giezen als opener, batten en het team van Dirk Coster fielden. Jammer was het dat Peter de huidige loopsnelheid van Bas de Gaay Fortman wat te hoog inschatte, waardoor Bas na 1 run al run out ging. Peter zelf batte vandaag zo als we dat graag van hem zien, met enkele flinke klappen boundaries scoren en dat hij dan soms zomaar een balletje in de lucht speelt, ach, dat liep vandaag gewoon goed voor hem af. Zo kwam hij in twee instanties tot 29 not out. Pieter Bertels kreeg op bowlen van Boeppie Changoer na 13 runs LBW, maar dat komt in de beste families voor, Pieter. Wilbert Stembord kijkt goed naar ballen die hij kan spelen en neemt wat minder risico met ballen die zijn wicket bedreigen. Ook vandaag bleef hij weer na 10 overs met 15 not out. Amin Kasam beleefde wel een uiterst merkwaardige ochtend, tot twaalf uur kunnen ze me bellen, had hij tegen zijn vrouw gezegd en aangezien we enige afzeggers hadden gebeurde dat ook. Toch mocht hij, wellicht als beloning voor zijn komst, van captain Farouk al als vijfde het veld in en hij deed het prima want met 43 not out in twee instanties, werd hij vandaag topscorer. Hans Noorhoff en ik hebben soms oppep gesprekken, die waarschijnlijk pas op langere termijn effect zullen hebben. Vandaag behaalde Hans precies 1 run om daarna op bowlen van Aad van Troost gevangen te worden door Aad de Neef. Nadat de battende partij zich verbaasd had over de vele inspanningen die onze Jaap Geenen vandaag liet zien om met zijn nieuwe heup liefst vier vangen te pakken en hij zich uiteindelijk tevreden moest stellen met alleen wat kneuzingen, toverde captain Dirk Coster ons plots een onverwachte bowler in de persoon van Satar Alladin tevoorschijn. U weet dat hij geen rabarber eet, maar vandaag had hij wel 3 wickets. Eerst moest Mans de Rooij er aan geloven toen hij na 6 runs gevangen werd door Aad van Troost. Daarna volgde Farouk Ayube, die al dacht met 25 retired te kunnen gaan, toen hij op bowlen van Satar na 22 runs door Dirk Coster werd uitgevangen. Arjen van de Pol ging na 1 run al caught en bowled door Chris van Weel. Uw reporter had zich zo als ik u bij het tourverslag al meldde, ingehouden met rabarber eten, maar kreeg gelukkig sportief van Satar vandaag een heerlijke aanvulling. Op advies van Gerard van Vuuren had ik me, om vooral wat meer dóór te kunnen slaan, intussen uiteraard op de spinazie geworpen. U zult dit wellicht aan mijn toegenomen omvang al gemerkt hebben. Het resultaat? Zo slecht als vandaag heb ik in lange tijd niet gebat, op de eerste bal van Satar, zat ik met zo’n spinazieklap in mijn gedachten, zo’n 30 centimeter te hoog, een complete misser, de tweede poging twintig centimeter te hoog en bij Satar’s derde bal sloeg ik er ook overheen en kreeg de bal, zonder runs en zonder een poging om die bal te stoppen, voor het wicket tegen mijn been, een LBW die zelfs een blinde umpire gegeven zou hebben. Gelukkig behaalde Donald Noorhoff vandaag 10 not out en klopte daarmee vandaag duidelijk zijn broer Hans, maar die komt echt nog wel snel terug Donald. Na veertig natte overs stond er een behoorlijke stand van 166 voor 7 op het keurig door Albert van Nierop bijgehouden elektronische scorebord. Hierin zaten 25 extra’s 1 bye, 1 leg bye, 14 wides en 9 no balls. Bowlingcijfers: Boeppie Changoer 1 voor 29 in 10, 2 maidens, Rob Dhondai 0 voor 48 in 10, Satar Alladin 3 voor 25 in 5, Aad van Troost 1 voor 31 in 6, en Chris van Weel 1 voor 31 in 9.

Daarna volgde een lekkere lunch met diverse soorten brood, kaas en vleeswaren, salades, komkommer, tomaat en krentenbrood, wachten en bridgen. Nadat het een ietsepietsie minder miezerde, gingen wij het veld in en zagen onze bowlers worstelen met de te natte omstandigheden. Zelfs de toch niet kinderachtige bowler Pieter Bertels smeekte om een handdoek. En ja, waar laat je dan zo’n lap. Even zagen we hem die natte dweil in zijn broek stoppen maar bij nader inzien haalde hij deze er vervolgens als de bliksem weer uit. Als hij maar geen kou gevat heeft. Opener Aad van Troost bleef in 10 natte overs met 10 runs not out. Herman van der Horst ging na 3 runs bowled door captain Farouk Ayube. Jaap Geenen bleef ook nu met lege handen (0 not out) en Hans Schiferli had er ongetwijfeld meer willen maken dan de 6 not out. Na 11 overs besloten de captains dat verder spelen helaas niet doenlijk was en werd geëindigd met een stand van 39 voor 1. Om aan te geven wat de omstandigheden waren, in dat totaal van 39 zaten liefst 20 extra’s, 14 wides en 6 no balls. Bowlingcijfers: Hans Noorhoff 0 voor 8 in 1, Farouk Ayube 1 voor 10 in 4, Pieter Bertels 0 voor 11 in 2, Mans de Rooij 0 voor 10 in 4, maar, hoe bestaat het, wel 1 maiden (!) Als u kunt delen, snapt u wie gewonnen heeft, maar misschien komt de D/L methode wel tot een andere winnaar.

Wij voelden ons allemaal een beetje verliezer omdat we de wedstrijd niet hebben kunnen uitspelen. Voorzitter Arjen dankte nog Jan Hoep als star of the day, die wat Jan erg jammer vindt, door persoonlijke omstandigheden dit seizoen niet met ons mee heeft kunnen doen. Gerard van Vuuren informeerde alvast wie er bij Sparta zou komen buffeteren, en gezien de betaalbare prijs, plus de consumptiebonnen, gaat het daar aan het eind van dit seizoen weer heel druk worden. Jan Hoep en ook Paulien kregen ook nog een wat karig S.G.S.-onderzettertje, misschien had daar nog wel een flesje wijn bij gemogen.

Geen runs, wel rabarber voor uw reporter, u begrijpt dat ik enige tijd nodig had, om dit verslag voor u te maken.

Tot volgende week bij V.C.C.

Gerard van der Meij.

Foto's Bloemendaal - 2 augustus 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag van onze tour naar het oosten met S.G.S. Senioren Onderlinge wedstrijden op 26 juli in Hengelo en op  28 juli in Gelre.

Verslag maandag 25 juli 2016

Nadat het oogziekenhuis mij toestemming gegeven had, mochten wij weer mee naar de jaarlijkse S.G.S. Senioren Onderlinge tour in het Oosten. Bij cricket meenden ze in het ziekenhuis, kijken ze immers niet zo nou. In Twente zeggen ze overigens: A’j de oagen in ’n tuk hebt, zee’j nich völl. Onze vaste en altijd voorin zittende passagier Bep van Lingen zat in de hal van haar flat al op ons te wachten toen wij haar zo rond half elf, en in de miezer ophaalden. Omdat Voorthuizen ons altijd doet denken aan de vroegere Boertjes van Buut’ n die destijds voor de KRO optraden, besloten we ook dit jaar daar weer eens ‘en route’ een cappuccinootje te gaan gebruiken met natuurlijk een lekkere lunch erbij, want Hengelo is immers ver weg. Wist u trouwens dat uit Hengelo de in 1890 in de Caraïben geboren Joseph Sylvester (bijnaam Menthol) afkomstig was, een zwarte zakenman die strak in het pak in 1926 en natuurlijk met een stralende glimlach en met veel show zijn Babajaba tandpasta op de markt aan de man bracht. Of hij ooit gecricket heeft weet ik eigenlijk niet, maar wel weet ik, dat hij met zijn blanke vrouw en mannequin Anna Marie “Roosje” Borchert, een hele bijzonderheid zo’n gemengd huwelijk in die tijd, geen kinderen kreeg, zodat de mensen in Hengelo niet konden ervaren of zo’n verbintenis wellicht zebrakindjes zou opleveren. Ik las dit in een blad dat Herman en dus niet Henk van der Horst, voor ons trots, uit zijn streek had meegebracht en voor nadere bijzonderheden moet u dus bij Herman zijn. In Voorthuizen konden wij overigens al op een droog terras lekker buiten gaan zitten en keken wij uit op een daar tegenover opgestelde kermis, waarbij mijn passagiers nauwelijks interesse toonden voor de bots wagentjes, we moesten immers hierna zelf nog een flink stuk rijden. Bij van der Valk Hengelo aangekomen bleken we niet de eerste S.G.S.-ers te zijn Farouk Ayube liep er al met de borst vooruit rond, want zijn Shakiela was er vandaag ook gelukkig weer bij en ook de familie Noorhoff was al zonder steentjes gearriveerd en Hans trakteerde ons spontaan op een eerste drankje. U kent wellicht het sprookje van de prinses op de erwt, maar onze Bep deed daar niet voor onder, zij bleek op een mannetje van Pokémon te zitten, voorzien van een kroontje en mét buitenvering. Als dat al geen goed voorteken was van wat komen ging. Het zonnige terras liep langzamerhand vol met Onderlingers en ik maakte me ook na het faillissement van Dirkzwager (op de fles) enige zorgen over de financiële positie van onze S.G.S.- Senioren Onderlinge toen bleek, dat iedere verblijver precies één bitterbal uit de kas kreeg, al kan dit ook een indirecte methode geweest zijn, om te kijken of iedere S.G.S.-deelnemer inderdaad al aanwezig was. Het eerste drankje, later binnen en aan tafel, werd overigens wèl door onze penningmeester Dirk Coster gefourneerd en een flinke groep kon daar in de vertrouwde hoek genieten van gezellige onderlinge gesprekken, een maaltijd naar keuze en voor eigen rekening en natuurlijk het befaamde gratis saladebuffet waarbij, hoewel Satar Alladin er dit keer niet bij was, ook de alom bekende rabarber weer ruim aanwezig was. Na het diner werd er in de hal nog gebridged met de te verwachten winnaars An Bierhuizen en Bep van Lingen. Ik vroeg me af, of de tafels wellicht niet wat aan de kleine kant waren. Alle bridgespelers waren namelijk bezig om zorgvuldig hun gespeelde kaarten zowel horizontaal als verticaal neer te leggen en dat scheelt natuurlijk wel in de tafelruimte. Farouk slaagde er vandaag nog niet in om een ploegje Domino spelers aan tafel te krijgen, maar dat zou in de komende dagen zeker wel nog gaan lukken. Uiteraard teveel gegeten, maar het slaapt wel lekker na een veel te zuur toetje in die grote Zwitserse bedden bij van der Valk, met die jaloersmakende badkamer met inloopdouche en die prettige airco.

Foto's Toer dag 1 - 25 juli 2016 Foto's Donald Noorhoff

Verslag dinsdag 26 juli 2016

We waren zo weer gewend aan dat merkwaardige halve trappetje naast de lift naar onze kamer en die Sesam Open U deur. Ook die bloedhete tussengang kwam weer ouwerwets bekend voor. Met andere woorden we hadden prima overnacht en konden weer van een uitgebreid ontbijt genieten. Het was mooi weer, zonnetje, blauwe lucht, en het cricketveld van sportpark Slangenbeek lag al uitdagend verzorgd op ons te wachten. Maar eerst natuurlijk de gastvrije ontvangst door de Twentenaren met een bakkie koffie en de beboterde krentenwegge. Ook vandaag waren er volgens voorzitter Arjen van de Pol weer twee teams, een onder leiding van Dirk Coster, dat ging batten en een onder leiding van Farouk Ayube. Thuisspeler Wim Veenendaal had na 10 overs 5 runs en voegde daar later nog 1 aan toe en werd uiteindelijk op bowlen van Pieter Bertels na 6 runs gevangen door Chris van Weel. Tjebbe Westendorp kon daar maar 1 run aan toevoegen toen hij op bowlen van diezelfde Pieter achter het wicket gevangen werd door de altijd steengoeie Donald Noorhoff. Op bowlen van Robbert de Rooij werd na 6 runs Gerard de Leede schitterend uitgevangen door Chris van Weel, die rechtstandig omhoog kwam, daarmee nog even doorging, piloteren noemen sommigen dat geloof ik, en in een nog veel hogere gestrekte hand de bal vasthield. Van Henk Kloppenburg hadden we in zijn vertrouwde omgeving ook wat meer verwacht dan de 5 runs die hij behaalde toen hij ook al op bowlen van Pieter Bertels, door Donald Noorhoff gevangen werd. Wim van der Loos behaalde in eerste instantie 10 runs en voegde daar later nog 3 aan toe toen hij na 13 runs run out ging. Gastheer Roelof Kruijshoop ging na 7 runs bowled door Farouk Ayube. Topscorer bij team A werd Rob Dhondai, die dit jaar voor het eerst weer bij de Onderlinge mee deed. Ook zijn vrouw Irma die hem kwam aanmoedigen, kon goedkeurend knikken bij de resultaten van haar Rob; hij bleef met 23 runs not out. Wim Voogel behaalde 2 runs toen hij caught en bowled ging door Chris van Weel. Mans de Rooij liep weer eens tegen zijn bowlende broer Robbert op en kon met 11 runs terug naar de kant. Op bowlen van Chris van Weel werd ook captain Dirk Coster goedkoop, na 4 runs uitgevangen door Herman van der Horst en ook onze voorzitter Arjen van de Pol was misschien al iets te vroeg bezig met het voorbereiden van zijn speech, want zonder runs ging hij bowled door Robbert de Rooij. Door het twaalfmans team van B was prima gefield en het eindresultaat van 116 all out na 40 overs waarin 38 extra’s zaten, 31 wides en 7 no balls, bood een niet te missen kans op de overwinning.

Bowlingcijfers allemaal goed: Pieter Bertels 3 voor 21 in 7, 1 maiden, keurig, Robbert de Rooij 3 voor 31 in 9, Hans Noorhoff 0 voor 13 in 2, Aad van Troost 0 voor 10 in 3, Walter Prescod 0 voor 8 in 4, 1 maiden, Farouk Ayube 1 voor 9 in 6 en Chris van Weel 2 voor 24 in 9.

Bij de goed verzorgde lunch zag ik vooral de pindakaas regelmatig over tafels doorgegeven worden. Ook waren er tomaten en komkommer, kaas, worst en ham, kortom er waren vandaag geen verliezers. Een zelfverzekerde captain Farouk Ayube kon bij het genoemde eindresultaat vandaag gerust en met gemak beslissen, om met misschien wat minder snel scorende batters te beginnen. Uw verslaggever had in de 8 e over pas 6 runs behaald en besloot toen, dat die grote klap en die vier dan maar nu, moest komen. Dus bat extra omhoog, flink zwaaien om vervolgens tot de conclusie te komen, dat een balletje van bowler Wim van der Loos net wat eerder bij het wicket was aangekomen, bowled dus. Ook Simon Santcroos hield het daarna niet veel langer vol en na 9 runs ging hij stumped door Dirk Coster op bowlen van Rob Dhondai. Aad de Neef was vervolgens na maar 1 run ook snel terug, toen hij op bowlen van Rob Dhondai werd gevangen door Mans de Rooij. Ook onze captain Farouk Ayube liet vandaag de eer aan zijn nog komende teamgenoten en na slechts 1 run werd hij op bowlen van Wim van der Loos gevangen door Rob Dhondai. Kijk en als dan onze reus Aad van Troost het veld binnenkomt, weet je het al, die laat zich niet uitbowlen en gooit de grote stop er even op. Na 10 overs bleef Aad met 14 runs not out. Pieter Bertels is daarentegen een man die het hout er gelijk oplegt, alleen niet elke dag met een heel goede afloop. Vandaag kwam hij tot 6 runs, toen hij op bowlen van Mans de Rooij achter het wicket door Dirk Coster werd uitgevangen. Hans Noorhoff, kan óók een kanon zijn, maar een royal duck zijn we van hem bepaald niet gewend, hijzelf ook niet, zo vertelde hij mij vertrouwelijk. Gelukkig hadden wij Chris van Weel nog, die 10 runs bijdroeg, toen hij bowled ging door Gerard de Leede. Herman van der Horst had twee beurten nodig om met 14 not out te blijven. Topscorer werd Robbert de Rooij die in twee beurten met 27 not out bleef. Ook Walter Prescod met 7 en Donald Noorhoff met 1, da’s dus een stuk beter dan zijn broer Hans, bleven not out. In de 37 e over kwam met 117 voor 7 de verwachte winst tot stand, hierin zaten 21 extra’s, 14 wides en 7 no balls.

Bowlingcijfers: Rob Dhondai 2 voor 17 in 8, 1 maiden, Wim van der Loos 2 voor 30 in 8, Mans de Rooij 2 voor 20 in 7, 1 maiden, Gerard de Leede 1 voor 30 in 9, en Roelof Kruijshoop 0 voor 20 in 4 1/6.

U snapt, dat na zo’n heerlijke dag een koel biertje of wijntje er best wel in gaat en dus werd er op het veld en nog lekker in het zonnetje, nog wat na gesproken over de behaalde resultaten terwijl Roelof het touw binnenhaalde. De altijd opgewekte Wim Veenendaal ging voor zichzelf een wit wijntje halen en ik vroeg, of hij er voor mij soms ook eentje wilde meenemen. Uiteraard deed hij dat en hij kwam terug met de tekst: Nu krijg ik zeker wel een positieve vermelding in het verlag. Tuurlijk Willem, fijn dat je er vandaag was, maar dat telt natuurlijk ook voor de vele aanwezige dames. In een speech bedankte Arjen ieder voor zijn bijdrage vandaag en hij bezorgde aan Roelof en Aly Kruijshoop het star of the day diploma. Om 20.00 uur vond vervolgens voor een flinke groep een voor de meesten lekker diner plaats bij het van der Valk hotel, waarbij Aad van Troost opmerkte, dat hoewel hij saté besteld had, hij nu toch sterk de indruk had aan een weinig gemarineerde kipfilet te kluiven. Er was een wat andere tafelindeling waardoor ook weer wat andere gesprekken konden plaatsvinden. De sorbets smaakten er overigens niet minder om. Daarna was er nog tot een uur of twaalf bridgen, waarbij, zo ik hoorde later bijna door niemand foutjes waren gemaakt en, maar en dat schijnt bij bridgen gebruikelijk te zijn, dat degene die de resultaten daarna en meestal ’s nachts opmaakt, bijna altijd winnaar is. Wij gingen maar lekker slapen, na een toch wel vermoeiende, maar heel geslaagde dag.

Foto's Toer dag 2 - 26 juli 2016 Foto's Donald Noorhoff

Verslag woensdag 27 juli 2016

Een dag ter vrije besteding volgens het programma. Voor de meesten een wat later, maar natuurlijk niet minder groot hotel ontbijt. Ondanks niet werkende verkeerslichten wisten wij al waar we heen zouden gaan, maar anderen twijfelden nog. Naar een museum? Naar de Twentse Welle? Naar Epe? Grondaankopen misschien? Naar Diepenheim met zijn 3 kastelen, windmolen en zandsculpturen? Naar Enschede en op de fiets? Ja Pieter, ook in Twente kennen ze het spreekwoord: Op ’n oale fiets mö j ’t learen. Wij kozen dit keer weer voor Ootmarsum, dus niet Oostmarsum, want dat vind je Tom-tom echt niet. Ootmarsum is dit jaar uitgeroepen tot het groenste stadje van Nederland. Alle bekende items waren daar weer aanwezig. Zelfs het Frans Houbenplein, waar we onze auto parkeerden was er nog. Verder de kleurrijke, rustgevende maar dure schilderijen van bakkerszoon Ton Schulten, mooie glaskunst van diverse artiesten en prachtige sculpturen, waarbij vooral de handen een belangrijke rol spelen, van Lorenzo Quinn, de vijfde zoon van acteur Anthony Quinn, maar natuurlijk ook onze Ruud en Wil Ackermann die weer gewoon lekker ver- en getrouwd samen op een zonnig terrasje zaten te genieten. Ook de 8 Poaskearls stonden nog stokstijf voor de kerk en wij besloten om vandaag maar niet te gaan vlöggeln, dat is door het dorp te trekken, door achter elkaar in een grote sliert te lopen, waarbij je steeds je handen op de schouders van je voorganger legt. Ook het Siepelvrouwtje was weer in allerlei beelden uitgebeeld, sommigen met een mand uien, maar van een ander kreeg ik een wijzende wijsvinger aangeboden, wat me dan toch weer enigszins aan een umpire deed denken. Tussen al die cultuur door, vond Petra toch nog tijd om samen met Bep, de nodige dames kledingzaken te bezoeken, waarbij gelukkig ook op heren gerekend was, want veelal stond er buiten een bankje. Via een prachtige bosrijke binnenweg reden we naar Denekamp en u gelooft me misschien niet, maar ook daar zijn dames modezaken en terrasjes en kregen we zelfs wat regen. Hoog tijd dus om terug te gaan naar het hotel, waar we om zeven uur met een wat kleinere groep dineerden, omdat sommigen nog wat langer op hun bestemming bleven. Wij kozen dit keer voor heerlijk gebakken fish and chips, waarbij helaas een krant ontbrak, zodat ik naar de komende weersomstandigheden van morgen, donderdag, maar moet raden. Farouk Ayube breidde zich nauwgezet voor op een komend spel Domino, ik zag hem druppelen in allebei zijn ogen, zodat hem niets zou ontgaan. Dat kwam later goed van pas, want de winnende Nel van Troost bleek tactisch, maar foutief een beurtje te hebben overgeslagen, terwijl ze wel kon aanleggen, om zo juichend uit te kunnen gaan. Heerlijk, die druppels dus. Aan twee tafels werd nog bridge gespeeld, want uiteraard komen daar de liefhebbers wel altijd voor terug.

Foto's Toer dag 3 - 27 juli 2016 Foto's Donald Noorhoff

Verslag donderdag 28 juli 2016

Grijze wolken en een optimistische Petra die stelde, dat zij hoopte dat die tent er in Gelre hopelijk weer zou staan. Ik twijfelde even bij het ontbijt, zou ik nog één keer rabarber nemen, Satar was er toch niet! Sterk gebleven en dus niet gedaan Satar, en vervolgens daar om een banaan gevraagd. En kijk, dan komt de aap uit de mouw in Hengelo. Yes! We have no bananas, we have no bananas today, dat zegt toch wel iets over het publiek in ons hotel. Inpakken en wegwezen dus, waarbij we na het passeren van de nog steeds niet werkende stoplichten het griezelige gevoel kregen op de goede weg te zijn. Het werd donker, het begon te miezeren, tja gezien eerdere ervaringen moest dit wel de juiste weg naar Eefde, en Gelre zijn. Daarna begonnen we toch wat te twijfelen, er waren geen omleidingen op al die binnendoor weggetjes, we zouden toch wel goed zitten? Zo kwam bijna iedereen op tijd aan bij het rustieke veldje aan de Damlaan en allemaal natuurlijk in de regen. Eerst maar koffie en Arjen vertelde in de tent hoe de twee teams vandaag waren samengesteld. Na het verkleden had ik alle tijd om nog even rond te kijken in de schuren rond het veld. In aan de wand hangende instructies kwam ik er achter wat nu eigenlijk een actief veld was en dat een bowler minstens over drie vingers dient te beschikken. Moeilijker kreeg ik het met het begrip stem pas. Had dat soms iets met verkiezingen te maken? Aan enige geroutineerde bowlers gevraagd, wat dat zou kunnen betekenen, niemand wist mij het antwoord te geven en meestal hoorde ik, joh, ik doe maar wat….tja. Ik weet niet of ‘’half droog’’ een contradictio in terminis is, maar team A onder leiding van captain Farouk Ayube stond met de jarige Pieter Bertels en Herman van der Horst al lang op de mat voor het een beetje droog was. Na een wat rustig, glibberig begin, knalde Pieter zijn eerste serie van 25 not out eruit, om er in tweede instantie nog eens 5 aan toe te voegen, voor hij met 30 runs op bowlen van Boeppie Changoer door Dirk Coster werd uitgevangen. Herman van der Horst was in eerste instantie ook niet uit te krijgen, maar kwam later tot 10 run out. Hans Noorhoff, bleek de soms korte weg naar herstel ingeslagen en kreeg na 6 runs een al dan niet terechte LBW op bowlen van de debuterende Berend van Weel. De vandaag ook al bij de Onderlinge debuterende J. Junior behaalde 23 harde runs, toen hij op bowlen van Boeppie, zijn achternaam laat ik vanaf hier achterwege, door Berend van Weel fraai werd uitgevangen. Ook Deo Missier behaalde 23 runs en hij ging toen bowled door Boeppie. Gelukkig zat ik ook vandaag weer in het team van captain Farouk Ayube, deze werd na 13 runs op bowlen van Boeppie door Berend, zijn achternaam laat ik vanaf hier achterwege, uitgevangen. De voor de zesde keer debuterende Pieter van der Hammen werd na 6 runs op bowlen van Boeppie door Berend uitgevangen. Simon Santcroos presteerde bijna het onmogelijke, hij werd niet door Boeppie en Berend, maar door Boeppie en Dirk Coster, na 4 runs uitgevangen. Aad de Neef bleef in 10 overs met 11 runs not out. En uw verslaggever presteerde het in een 3 G omgeving (Gerard van der Meij als batsman, Gerard de Leede als bowler en umpire Gerard van Vuuren) na een duidelijke poging om na enige stopballen nu eindelijk eens een bal goed te raken, na geen enkele run, te worden uitgevangen, met drie vingers, nog wel, door Boeppie. Je moet doorslaan Gerard, zei umpire Gerard tegen mij, tja ik dacht dat ik dat deed, Gerard.… Donald Noorhoff bleef als nummer 11 met 2 runs not out, toen de veertig overs met een stand van 184 voor 9 op het bord stonden, waarin liefst 56 extra’s zaten, 40 wides en 16 no balls, en wij eindelijk aan een verlaatte lunch konden beginnen.

Bowlingcijfers: Wim van der Loos 0 voor 29 in 7, Aad van Troost 0 voor 31 in 5, Berend van Weel 1 voor 44 in 5, Roelof Kruijshoop 0 voor 21 in 3, Gerard de Leede 1 voor 30 in 10, 1 maiden, en tenslotte een beregoeie en dus lachende Boeppie Changoer 6 voor 29 in 10, 1 maiden.

Nadat eerst nog een auto uit de sloot gesleepd moest worden kon de lunch weer traditioneel worden begonnen worden met een lekkere door het 50 jarige vechtpaar, zoals ze zelf zeiden, Jan en Annie Schoenmaker, vervaardigde verse soep. Geen pakjessoep na een gouden bruiloft natuurlijk. Was het groentesoep informeerde ik voorzichtig, neen het was kippen- groentesoep en volgens mij en vele hongerigen heel vullend en smakelijk. Daarbij kon dan een sandwich genomen worden en tomaat en komkommer. Maar we moesten snel verder om te zien of team B onder captaincy van Dirk Coster ons totaal nog kon overtreffen. Zij hadden bij het fielden wel enige vangkansjes gemist, maar ook hun batten begon wat aarzelend. Pieter Bertels was ook als bowler in de gloria, want hij begon met het bowlen van Rob de Haas die toen nog geen runs had. Roelof Kruijshoop ging na 7 runs run out. Of ook Dirk Coster last heeft van de druk van het captain zijn, weet ik niet, hij komt altijd zo rustig over, maar hier werd hij na 2 runs op bowlen van Pieter Bertrels gevangen door wicketkeeper Donald Noorhoff. Boeppie Changoer bleef in twee instanties met 28 runs not out en had hier in Eefde dus zeker een topdag. Ook hij dus gefeliciteerd. Zijn maatje Berend van Weel bleef 10 overs overeind en capituleerde pas in tweede instantie na 20 runs, toen hij bowled ging door J. Junior. Diezelfde J. Junior bezorgde Gerard de Leede na 7 runs een LBW. En toen Aad van Troost op bowlen van Pieter van der Hammen, die zienderogen meer vertrouwen van zijn team ondervond en ook steeds vrolijker ging kijken, na 1 run al werd gevangen door Farouk Ayube, knapte er iets in team B. Natuurlijk Wilbert Stembord probeerde het nog en bleef met 4 runs not out. Wim van der Loos kon niet op tegen de gebroeders Noorhoff en werd na 1 run op bowlen van Hans, gestumped door Donald. Na enige stopballetjes werd Willem Voogel, nog zonder runs, op zijn eerste harde hit en op bowlen van Hans Noorhoff met een volle hand in de lucht uitgevangen door Farouk Ayube. Ik weet wat je dan doormaakt Willem! En Arjen van de Pol die de nederlaag van zijn team al ruim tevoren zag aankomen, en zijn verliezende speech dus al klaar had, kon daardoor met 5 runs vandaag onbevangen not out blijven. Na veertig overs kwam team B niet verder dan 132 voor 8, waarin 57 extra’s zaten, dus dat ontliep elkaar niet veel, 2 byes, 38 wides en 17 no balls.

Bowlingcijfers: Pieter van der Hammen 1 voor 35 in 8, Pieter Bertels 2 voor 27 in 7, waaronder een verjaardagscadeautje, 1 maiden, Farouk Ayube 0 voor 18 in 8, J. Junior 2 voor 22 in 8, 1 maiden, Hans Noorhoff 2 voor 21 in 6 en ook al een maiden, en Deo Misier een zuinige 0 voor 7 in 3.

In de derde innings konden we weer gezellig in de tent genieten van een lekker biertje of wijntje, van een samenzang voor de 71 jarige Pieter, van zijn ter beschikking gestelde kratje bier en fles wijn, van heerlijke charcuterie (verschillende soorten worst en kaas en bitterballen) en van de goede sfeer die er ook vandaag weer bij de Senioren Onderlinge heerste. Voorzitter Arjen deelde naast de flessen wijn aan gastheer Jan en gastvrouw Annie nog wat diploma’s uit aan star of the day Pieter Bertels en star of the tour Gerard van Vuuren, die de anders door Heleen en Chris Bax, die we natuurlijk vandaag misten, gedane vele noodzakelijk werkzaamheden voor deze toer heeft moeten verrichten. Gerard was met Corrie nu al wezen kijken naar een mogelijk volgend bezoek aan een van der Valk hotel in Enschede. Na al die sterrenuitreikingen moest op de terugweg onze Bep bij het horen van ‘’sterren stralen overal’’ toch nog even denken aan een vriendin die dit nummer voor haar draaide, toen haar Cees op het punt stond naar nieuw Zeeland te vertrekken. Gelukkig is dat toen niet doorgegaan, zo nu weet u dat ook.

Het was samenvattend weer een leuke tour geweest, waarin we beide wedstrijden helemaal hebben kunnen uitspelen en waardoor de onderlinge vriendschap weer wat kon worden versterkt.

Hèhè.
Gerard van der Meij.

Foto's Toer dag 4 - 27 juli 2016 Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 19 juli 2016 – bij Kampong

Klagen helpt! Al weken hebben wij kunnen vaststellen dat we elke dinsdag nauwelijks van cricketweer konden spreken. Vandaag was het mooi weer, te mooi weer, zou voorzitter Arjen van de Pol later zeggen. Voordeel van dat slechte weer is, dat dan in het algemeen alle Tomtoms in Nederland goed werken. Vandaag bij broeierig te warm weer, die van mij niet. Bevindt u zich wellicht binnen, in een gebouw? kreeg ik te lezen. Nee, natuurlijk niet, gewoon in de auto en ik wist ook wel dat we Kampong onder de schaduw van het Galgenwaard stadion van FC Utrecht moesten zoeken. Lang gewacht of de satelliet verbinding nog tijdig vóór Utrecht op gang zou komen en toen maar afslag Nieuwegein gekozen. Daar aan een paar bouwvakkers gevraagd welke afslag voor het FC Utrecht stadion genomen moest worden, maar daar kwamen ze nooit en ik moest maar ‘’centrum’’ aanhouden. Niet doen dus! Toen maar even gebeld naar drie al wat oudere SGS-ers die er vast al zouden zijn. Voice mail, Hoera! Uiteindelijk kregen we Aad van Troost aan de lijn, die mij adviseerde om Houten aan te houden, dan kwam het vast wel goed.

Openingsspeeches gemist, maar net op tijd om scoorder Ruud Ackermann het scoreboek te overhandigen zodat om 12 uur en met 23 man kon worden begonnen met het battende team A van Dirk Coster tegen het fieldende team B van Farouk Ayube. Onze vaste rots in de branding fotograaf en wicketkeeper Donald Noorhoff was er ook, doch die moest een telefoontje voor ziekenhuis opname afwachten en speelde vandaag niet. Uiteraard met die hitte, om de tien overs water, batslieden die niet af konden komen, wat dat ook mag betekenen en bowlers waarbij de roze cricketbal wat langer dan normaal in de hand bleef plakken. Ondanks de al wat rood aangelopen hoofden openden Arjen van de Pol en Herman van der Horst eigenlijk vrij rustig. Arjen bleef 10 overs in staan om 6 runs not out te halen en Herman stond ook al aardig wat overs toen hij na 11 runs, run out ging. Helaas slaagde Pieter Bertels er vandaag niet in het tempo wat op te voeren, want op bowlen van Jaap Mulder werd hij na 2 runs al gevangen door Ashraf Jamal. Op bowlen van diezelfde Jaap, werd Peter van Giezen na 13 runs, waaronder een grote zes, gevangen door Aad van Troost. Satar Alladin kwam in, en het blijft toch best even wennen dat dan tegenwoordig het veld naar binnen moet komen. Satar trok zich daar routineus niks van an, en bleef gewoon en met twee vieren, met 19 runs in 10 overs not out. Wim Voogel spaart al zijn runs op tot volgende week, als wij naar het Oosten toeren en hij dus een thuiswedstrijd speelt. Vandaag dus geen runs en op zijn eerste mooie klap, werd hij op bowlen van Mans de Rooij uitgevangen door Wilbert Stembord. Bowler Ashraf Jamal smaakte het genoegen om een van onze toppers, Walter Prescod na 9 runs schitterend te zien worden uitgevangen door diezelfde Wilbert Stembord. Boeppie Changoer bleef na 10 overs met 18 runs not out. Mohammed Naziem werd op bowlen van Mans de Rooij na 14 runs gevangen door Jaap Mulder, iets wat laatst genoemde al een heel tijdje niet gedaan had. Wim van der Loos, had uiteraard ook last van de hitte en ging na 15 runs retired out. Uw verslaggever kreeg na enig LBW overleg een tweede leven van de umpires en bleef met 11 runs not out. Onze captain de als twaalfde ingekomen Dirk Coster, bleef met 5 runs not out, toen de veertig overs er op zaten en wij met een magere stand van 168 voor 7 konden gaan lunchen. In deze stand zaten liefst 45 extra’s, 36 wides en 9 no balls. Bowlingcijfers: Aad van Troost 0 voor 19 in 2, maar hierin zaten wel veel extra’s, Jaap Mulder 2 voor 33 in 6, idem, Ashraf Jamal 1 voor 39 in 8, idem, Mans de Rooij, kwam het door steun van zijn broer vandaag? Een mooie 2 voor 15 in 8, 1 maiden, Farouk Ayube 0 voor 33 in 7, Deo Misier 0 voor 23 in 8, en Robbert de Rooij 0 voor 6 in 1.

De lunch van spicy Floris Jansen en zijn vriendin oogstte alom lof er was van alles waarbij vooral de hartige quiches en het zoete fruit heerlijk smaakten. Maar we moesten weer snel de hitte in en de gebruinde en ontspannen Simon Santcroos bleef met 14 runs not out. Mans de Rooij deed het nog beter en bleef net 25 runs not out. Tja, je hebt goed, beter en best en dat laatste was van toepassing op Robbert de Rooij, die binnen de kortste tijd het tempo enorm opvoerde, 6 vieren sloeg en dus weer snel de koele schaduw van de tent mocht opzoeken na 28 runs not out, klasse! Ashraf Jamal werd na 12 runs op bowlen van Mohammed Naziem gestumped door Dirk Coster. Aad van Troost ging na 14 runs op de eerste bal van de eigenlijk niet fitte openingsbowler Wim van der Loos, caught en bowled. Zo nu en dan verscheen gelukkig een sub in het bloedhete veld, omdat ons twaalf mans team maar 10 fielders had, door eerder vertrek van Satar en een blessure bij Peter van Giezen. Jaap Mulder liet ook een goed staaltje batten zien, hij scoorde vier vieren en bleef met 27 not out. Wilbert Stembord hield zich met 16 runs not out ook al kranig staande en Deo Misier bleef net 3 not out. Ook Hans Noorhoff bleef met 11 runs not out en eigenlijk was de conclusie dat al dan niet door de hitte geveld, onze bowlers niet tegen deze batslieden op konden en dat partij A gewoon te weinig runs had gemaakt. Farouk Ayube en Aad de Neef kwamen nu niet aan bat, maar die zullen ongetwijfeld weer in Hengelo en Gelre gaan schitteren. In de 28e over kwam er bij een stand van 169 voor 3, waarin 19 extra’s, 3 byes, 12 wides en 4 no balls, een einde aan deze hete, maar niet spannende match en konden wij gezien de warme omstandigheden, democratisch beslist, dit keer eerst gaan douchen. Bowlingcijfers: Mohammed Naziem 1 voor 44 in 8, Boeppie Changoer 0 voor 18 in 3, het was helemaal op, zei hij, maar dat had ik bij het fielden al gemerkt, Peter van Giezen vandaag maar één overtje gebowld en toen al op de hurken, 0 voor 6 in 1, Walter Prescod 0 voor 36 in 6, Pieter Bertels 0 voor 36 in 4, maar gelukkig maar weinig extra’s vandaag, en tenslotte Wim van der Loos 1 voor 26 in 5 1/6.

Nadat we met zijn allen stil gestaan hadden bij het op 16 juli 2016 overlijden van gentleman, golfer, umpire en cricketer Ron Rishworth werden we verrast door de donkerbruine stem van Wilbert Stembord die spontaan een "And he was a jolly good fellow" aanhief. Daarna ging een koud Brand biertje of ander drankje er prima in, kwamen er wat borrelhapjes langs en werden de resultaten van vandaag besproken. Arjen had met zijn vrouw Lisette zondag Chris en Heleen Bax bezocht en hen verrast met een star of the day diploma. Helaas ging het niet zo goed met hen en zullen ze er ook in Hengelo niet bij zijn. Na bedankjes voor scoorders, umpires en gastheer Floris, had deze laatste voor de liefhebbers voor een leuk prijsje nog een nasi maaltijd met saté klaar gemaakt.

Wij gingen met een weer gewoon ouwerwets goed werkende Tom-tom, snap je dat nou, naar huis, en ja, daar wisten we zelf het laatste stukje ook wèl. Ik kijk en ik denk velen van u ook, nu al uit naar een gezellig verblijf met een flink gezelschap vanaf maandag in Hotel van der Valk Hengelo. Weerbericht: dinsdag 90% kans op regen! Tja.

Gerard van der Meij

Foto's Kampong 19 juli 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 12 juli 2016 bij V.O.C.

Ze hadden bij V.O.C. de grote bloempotten weer langs de rijksweg buiten gezet, zodat André Dikmoet het veld ook weer eens zou kunnen vinden. Het was weer dinsdag, zo’n 18 graden en onze ‘vaste S.G.S. Onderlinge speeldag, die dit seizoen wekelijks rijk voorzien is van regen- hagel- en donderbuien, dus de potten hoefden niet te worden bijgevuld. Op de enorme afdekzeilen op het hoofdveld lagen zulke grote plassen dat je daar zeker een zwembroek bij nodig zou hebben. Gelukkig gingen we daar niet spelen, maar ook het kunstgras was kletsnat en dus dronken we eerst nog maar een kopje thee, koffie, of cappuccino en wachten die brede opklaring af. Van dat wat eerder beginnen kwam niets terecht en dus had ik wat tijd om de fraaie vitrinekast van V.O.C. te bekijken waarbij mijn aandacht viel op een mooie oranje button met de tekst: Everything up to the age of forty is just a rehearsal, nou als dat geen mooie opsteker voor onze Senioren Onderlinge is….Wat later dan gepland, kon dan eindelijk met 11 tegen 11 een wedstrijd beginnen waarbij het team van captain Arjen van de Pol eerst ging batten en het team van Satar Alladin het veld mocht drooglopen. Captain Arjen, die vorige week niet gebat had, ging zelf openen samen met Ashraf Jamal. Ik zelf vond dat onze openers een hele frisse en gretige indruk maakten, maar dat kon niet voorkomen dat door een misverstandje tussen genoemde batslieden een run out optrad en dat zo, al na slechts 3 runs een einde kwam aan het optreden van onze captain. Op bowlen van Boepie Changoer werd Ashraf na 9 runs door een weer uitstekend fieldende Wilbert Stembord die slechts één hand in de lucht stak in de volle overtuiging dat die bal daar vast wel in terecht zou komen, en dat gebeurde dan ook. Een prima vang. Dirk Coster hield het 10 overs vol en kwam tot 24 not out. Mohammed Naziem bleef ook al 10 overs staan en kwam tot 22 not out. Ons kanon Hans Noorhoff sloeg in de record tijd 25 runs bij elkaar en kwam in twee instanties tot een prima 36 not out. Jaap Geenen die zijn eerste optreden dit seizoen maakte, kon daar helaas geen runs aan toevoegen en hij ging bowled door Walter Prescod. Amin Kasam bleef ook 10 overs not out en kwam tot 24 runs. Pieter Bertels was lekker onbevangen bezig, maar liet zich na 11 runs volgens eigen zeggen verleiden door Walter Prescod en werd netjes door Gerard de Leede uitgevangen. Ook Aad van Troost bleef dit keer met 15 runs not out en had daarbij maar weinig steun van uw verslaggever die na slechts één run op een effectballetje van bowler Prescod de bal zag verdwijnen achter de legguards van wicketkeeper Donald Noorhoff, die na enig grabbelen en graaien dus weer een vangballetje aan zijn imposante totaal kan toevoegen. Mans de Rooij behaalde tenslotte ook nog 10 runs, toen hij op bowlen van Deo Misier LBW kreeg. Na 35 overs zat de wat natte eerste ingekorte innings erop en op het crea bord met zwarte en witte vakjes had Albert van Nierop na overleg met scoorder Ruud Ackermann een eindstand van 190 tevoorschijn getoverd. Hierin zaten 35 extra’s 2 leg byes, 32 wides en 1 no ball.

Bowlingcijfers: Bhupin (koosnaampje Boepie) Changoer 1 voor 24 in 7, Farouk Ayube ondanks breuk in ’t bot 0 voor 38 in 7, Deo Misier 1 voor 45 in 7, Gerard de Leede 0 voor 43 in 7 en Walter Prescod 3 voor 38 in 7. Geen van de bowlers slaagden er vandaag in een maiden te produceren. We gingen lunchen, wat drinken en een beetje opwarmen en dan gaat bij die verse broodjes een lekker kroketje er ook altijd wel in. Ook was er kaas, komkommer en tomaat en eiersalade, kortom alles was netjes verzorgd en nog fruit toe.

Herman van der Horst die later werd uitgeroepen tot star of the day bleef met 12 runs not out. Wilbert Stembord werd na 8 runs op bowlen van Pieter Bertels alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, uitgevangen door Amin Kasam. Walter Prescod bleef met 26 runs not out en had samen met zijn bowlen een prima dag prestatie. Satar Alladin zou u, als hij in een goede bui is, uit kunnen leggen wat de druk, zoals bijvoorbeeld die van het captain zijn, met een speler kan doen. Wacht evenwel liever even een betere gelegenheid af, en die komt er zeker wel weer, want dit keer ging hij zonder runs bowled op een balletje van Ashraf Jamal. Hans Schiferli werd op bowlen van Amin Kasam na 14 runs gestumped door Dirk Coster. Toen bowler Ashraf Jamal handig gebruik maakte van de heersende wind, moest ook Gerard de Leede er na 6 runs aan geloven, hij ging bowled
De spanning liep op, maar Deo Misier bleef na 10 overs met 15 runs not out. Boepie Changoer ook, hij met 21 runs. Grote verrassing en waarschijnlijk een van de oorzaken van onze nederlaag was het optreden van Aad de Neef. Ook dankzij wat ongelukkige omzettingen in het veld sloeg hij liefst vier vieren en kwam tot liefst 26 not out. De nog stevig geblesseerde Farouk Ayube ging toch ook nog batten en bleef met 14 runs not out. Ik hoop maar dat hij niets geforceerd heeft en nu wat rust neemt. Zo kwam in de 35e over met een totaal van 194 waarin wat meer extra’s zaten (52 om precies te zijn, 4 byes, 6 leg byes en 42 wides) een einde aan deze toch spannende pot. Er had door ons team wel wat beter gefield kunnen worden, maar een andere oorzaak van de nederlaag kwam natuurlijk omdat het opdrogende kunstgrasveld het ‘s middags bijna onmogelijk maakte, om een voorbijgaande bal nog in te halen. Satar wees er later nog even op, dat bij een juiste cricket spirit, de gezamenlijke besluiten van de captains, niet in het veld moeten worden aangevochten, het zelfde gold en geldt natuurlijk voor beslissingen van de umpires.

Bowlingcijfers: Aad van Troost 0 voor 29 in 5, Mans de Rooij 0 voor 26 in 7, Pieter Bertels 1 voor 13 in 2, Ashraf Jamal, hij gaat steeds slimmer bowlen, 2 voor 41 in 6 1/6, Mohammed Naziem, ondanks wat forse appels, o, misschien moet daar een accentje op, dus ondanks emotionele appèls 0 voor 30 in 7, en Amin Kasam, na zijn indrukwekkende bowlingcijfers in de afgelopen twee weken, nu 1 voor 45 in 7

Terwijl de grote jongens van V.O.C. en Quick toch nog aan hun twenty/twenty match konden beginnen en nog wel op het hoofdveld(!) dronken wij gezellig nog een biertje of een wijntje en kwamen tot de conclusie, dat een beetje inbreker zich wel 3 keer moet beraden voor hij zich aan die loeizware banken bij V.O.C. vertilt. Van voorzitter Arjen kregen we daarna binnen nog een rapportbespreking en ook werden V.O.C. , de umpires en de scoorders nog bedankt voor al hun inspanningen.. Of het aan onze prestaties lag weet ik niet, maar de bitterballen of borrelhapjes waren op één vinger te tellen.

Volgende week Kampong, met de mogelijkheid van een maaltijd, de mogelijkheid van een zonnetje en weer de mogelijkheid van compleet en op tijd beginnen en natuurlijk in de juiste S.G.S. Senioren Onderlinge sfeer. Tot dan.

Gerard van der Meij.

Foto's VOC 12 juli 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 5 juli 2016 bij VRA

Zomer 2016 en toch maar 16 graden, wisselend bewolkt en hier en daar een bui, hier en daar werd vandaag ook het Suikerfeest gevierd, omdat niet alle moslims dit feest op dezelfde dag vieren. En wij, van de senioren onderlinge, trokken op onze vertrouwde dinsdag vol goede moed en door de regen naar het Amsterdamse bos om bij VRA onze onderlinge match te kunnen spelen. Het hoofdveld werd vandaag in beslag genomen door een golftoernooi, en dus stonden daar wat Audi’s en een heleboel A1 Golfkarretjes geparkeerd, dit alles voor het Amsterdam Bos Golf wat een First Amsterdam Rough Tournament zou moeten zijn. Wij zijn niet van die ruige klanten en dus spoedden wij ons, na in die grote drukte een parkeerplekje gezocht te hebben, naar Paul Polak voor een lekker kopje koffie, cappuccino of thee met een plak cake. Helaas ook vandaag weer geen twee complete teams, ondanks een extra oproep en het zou weer een tien tegen tien wedstrijd worden, die in verband met het weer en de weersverwachtingen geen 40 maar 35 overs zou bedragen. Vandaag zouden wij dus op het voormalige veld van ACC spelen, ook mooi, waar bleek dat hun oude clubhuis thans een kantoorfunctie had en ze liever geen cricketers voor de ramen zagen, maar ja, als het regent kun je er wel goed schuilen. Vandaag waren Arjen van de Pol en Mans de Rooij captain. Arjen had de toss gewonnen en besloot te gaan batten, een keuze die de laatste tijd bij de Senioren Onderlinge steeds winnend blijkt te zijn. Openers waren Jamal Ashraf en Wim van der Loos, waarbij Wim de rol van aangever had en Ashraf de runs maakte. Ashraf bleef met 26 runs not out en Wim bleef na 10 overs met 5 runs not out. Dirk Coster was de eerste die na 2 runs uitging want hij kreeg op bowlen van Mans de Rooij LBW. Satar Alladin voegde vandaag weer 16 runs toe aan zijn indrukwekkende totaal en bleef in 10 overs not out. Hoewel wij hoge verwachtingen hadden van Walter Prescod kon hij dit keer niet verder komen dan 1 run toen op bowlen van Deo Misier via de zijkant van zijn bat de bal recht omhoog ging en een makkelijke prooi werd voor de handschoenen van wicketkeeper Donald Noorhoff. Gelukkig hadden wij vandaag Amin Kasam in ons team die wel het goede voorbeeld gaf en met 26 runs not out bleef. Uw verslaggever behaalde vandaag ook weer eens wat runs en er zat vandaag zowaar ook weer eens een vier tussen en werd na 11 runs op bowlen van Aad van Troost prachtig laag uitgevangen door Bas de Gaay Fortman. Pieter Bertels is, zoals u bekend is, het stadium van beginnend doorslaander allang gepasseerd en met o.a. 5 vieren behaalde hij vandaag liefst 27 runs en bleef ook nog not out, en dat nog wel zonder zijn Nelleke. Hans Noorhoff bleef met 7 runs not out en voorzitter Arjen van de Pol kwam wel op de mat, maar niet aan het bat. Na 30 overs en 3 ballen moesten we een tweede keer stoppen voor de regen en werd besloten het hierbij te laten en eerst te gaan lunchen. Er stond een stand van 155 voor 3 op het door Albert van Nierop keurig bijgehouden scorebord en het scoreboek van Ruud Ackermann vermeldde dat daarin 34 extra’s zaten, 25 wides en 9 no balls.

Bowlingcijfers: Mohammed Naziem 0 voor 32 in 8, Aad van Troost 1 voor 36 in 6, Deo Misier 1 voor 21 in 5 3/6, Mans de Rooij 1 voor 33 in 8, Rino Groenewegen 0 voor 13 in 1, en Wilbert Stembord 0 voor 20 in 2 Er waren geen maidens.
Wel waren er bij de lunch verse broodjes, allerlei salades en kaas, daarnaast jus d’orange, appelsap, thee of melk. En het klaarde zowaar enigszins op.

Openers Bas de Gaay Fortman en Deo Misier zorgden ervoor dat er na 5 overs al 40 runs op het scorebord stonden, hoewel bowler Pieter Bertels “gewoon” met een maiden was begonnen, een rungemiddelde van liefst 8 per over, dat beloofde wat! Bij een stand van 44 ging Bas de Gaay Fortman met 5 runs bowled door Wim van der Loos. Deo Misier bleef met vele harde vieren, soms met enige medewerking van d.d.b. fielders, in twee instanties met 29 not out en kreeg daarvoor terecht het star of the week diploma. Wilbert Stembord kon daar maar 1 run aan toevoegen toen hij op bowlen van Pieter Bertels, die dit wicket dus niet krijgt, door een prachtige ingooi van Hans Noorhoff, die dit wicket dus ook niet krijgt, run out ging. Ook Aad van Troost ging na 8 runs run out. Aad de Neef ging na 11 runs bowled door Ashraf, ja dus eerst Ashraf, dat is immers zijn voornaam, en dan Jamal. Mohammed Naziem, die behalve als snelle bowler ook bekend staat als een harde batter, werd na 20 runs op bowlen van Wim van der Loos, keurig uitgevangen door Amin Kasam, die daarmee een eerder droppie corrigeerde. Onze Amin Kasam als bowler hield daarna huis. Als eerste moest Rino Groenewegen er na 2 runs aan geloven. Rino had al achteloos een paar balletjes die rakelings langs zijn palen gingen laten lopen, toen er één vol zijn hekwerk raakte. Zover wilde captain Mans de Rooij het niet laten komen, doch hij zag na slechts 1 run een balletje van diezelfde Amin, door Wim van der Loos aan zijn borst gedrukt en vastgehouden worden en dan ben je ook uit. Good old Wim Voogel ging zonder runs, door Amin clean bowled. De vandaag als nummer tien ingekomen, nummer elf was er helaas niet, Donald Noorhoff, ging na zijn befaamde hoekslag met 1 runnetje vervolgens ook bowled. Bij een stand van 106 all out kwam er in de 23e over en vlak voor weer een regenbui een einde aan deze match waarin 28 extra’s zaten, 20 wides en 8 no balls.

Bowlingcijfers: Pieter Bertels 0 voor 24 in 4, maar wel 1 maiden, Wim van der Loos, niet voor niets gekomen 2 voor 50 in 7, Ashraf, ja eerst Ashraf, Jamal een nette 1 voor 16 in 4, Walter Prescod 0 voor 13 in 4 en tenslotte een ongelofelijke prestatie van Amin Kasam 4 voor 3 in 3 3/6, 1 maiden, waar zou die, met of zonder paspoort in zijn koffer, op vakantie zijn geweest?

De derde innings bestond uit grote kannen bier, fris of een wijntje en voorzitter Arjen deelde aan de schoonzoon van Rino Groenewegen een star of the week diploma uit voor zijn zoveelste bezoek en steun aan Rino bij een van onze onderlinge matches. Ook was er weer een bedankje voor de umpires, George Rijken, Ruud Don Griot en de geblesseerde Farouk Ayube. Bij die laatste wensen wij natuurlijk ook zijn vrouw Shakiela na haar operatie weer een snelle vooruitgang en tot ziens in Hengelo. Snel behandelde Arjen ook nog even alle andere behaalde resultaten. Sommigen oogsten applaus, ook de wat laat doorgekomen bitterballen, gefrituurde kaashapjes en andere frituur rolletjes trouwens. Anderen moeten dat nog maar tegoed houden tot een volgende keer. Wie weet volgende week al, bij het Rotterdamse V.O.C. Bent u er dan ook weer bij?

Gerard van der Meij.

Foto's VRA 5 juli 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 28 juni 2016 bij Excelsior

Terwijl heel Europa zich grote zorgen maakte over het uittreden van Groot Brittannië uit de EU, het zogenaamde Brexit, werd het voor de S.G.S.- Senioren Onderlinge weer gewoon dinsdag, een droge en soms zelfs zonnige dinsdag, waarbij wij weer ons wekelijks potje onderling cricket en ditmaal bij Excelsior konden gaan spelen. Ondanks alle verhalen van de te fors toegenomen immigratie, bleek het echter niet mogelijk in Schiedam een wedstrijd van 11 tegen 11 te organiseren. Nadat we bij vandaag vervangend penningmeester Aad de Neef onze fee voldaan hadden, met stortingen in een box die later op de dag tot een geluidsbox werd getransformeerd, werden we bij Excelsior weer verwend door de lekkere cup cakes van Nel van Troost. En natuurlijk kon daar weer naar believen een kopje koffie of thee bij gedronken worden.

Uiteraard kom ik bij cricket en die tea, nu niet om dat recente Engelse mopje heen, van: Why does Britain like tea so much? Because tea leaves. Bij al die verlatingen mochten wij bij de Senioren Onderlinge ons vandaag verheugen op de (eenmalige?) terugkeer van Excelsior-man Cees Vollebregt die al zo’n 33 jaar niet meer gecricket had. Toch zouden we het wegens afzeggingen en niet opkomen, vandaag met een team van 9 man onder captaincy van Walter Prescod tegen een 10 mans team van Mans de Rooij, dat ging batten, moeten doen. Als openers zagen we Cees Vollebregt, die het als lefthander wat moeilijk had met die geleende rechtse handschoenen en een zekere Noorhoff, die meestal pas in de achterhoede met batten begint, dat moet dus Donald zijn. Na 7 runs werd Cees, op bowlen van Pieter Bertels, nood breekt wetten, gevangen door wicketkeeper Aad de Neef. Donald kreeg al eerder en na 1 run een LBW van de umpire op bowlen van broer Hans. Wilbert Stembord bleef met 12 runs not out. Mohammed Naziem werd op bowlen van Ashraf Jamal na 2 runs k(l)eurig uitgevangen door Rob de Haas. Het was een keiharde bal die Rob ving en na de wedstrijd moest een door Mans de Rooij verstrekte geheimzinnige exotische crème, hem enige verlichting bieden. Herman van der Horst werd op bowlen van Walter Prescod na 6 runs gevangen door Hans, ja Hans, Noorhoff. Maar ook doordat onze topbowler Farouk Ayube zich bij een val ongelukkig blesseerde en eigenlijk nog maar met één hand kon spelen, brak daarna het slaggeweld pas goed door. Hans Schiferli, man of the day met vier vieren en een zes, en met 32 not out, in twee instanties, Gerard de Leede met 16 not out, gastheer Aad van Troost met 13 not out, Captain Mans de Rooij met liefst 25 not out, en de weer hard slaande Peter van Giezen met 24 not out, brachten het eerst te overziene totaal na 40 overs naar een eindstand van 189 voor 4, waarin 51 extra’s zaten 1 bye, 30 wides en 20 no balls. Bowlingcijfers: Hans Noorhoff 1 voor 54 in 8, Pieter Bertels 1 voor 39 in 8, Ashraf Jamal 1 voor 46 in 8, Farouk Ayube, de pijn verbijtend, 0 voor 35 in 8, en captain Walter Prescod met een keurige 1 voor 14 in 8.

Met al die afvallers was er bij de lunch ruim genoeg wit en bruin brood, salade, meloen en tomaat en komkommer, het smaakte er niet minder om. Rob de Haas mocht samen met uw verslaggever gaan openen. Op bowlen van Peter van Giezen gaf ik na 1 run een uppie weg aan nieuwkomer Cees Vollebregt, die dit dankbaar accepteerde. Rob de Haas hield het wat langer vol en kwam tot 6 runs toen hij op bowlen van Aad van Troost gevangen werd door Mans de Rooij. Ashraf Jamal behaalde 8 runs en kreeg op bowlen van Gerard de Leede LBW. Op bowlen van diezelfde Gerard de Leede werd ons kanon, Hans Noorhoff na 21 runs gevangen door die andere Noorhoff waarvan ik u de voornaam laat raden. Voor ogen van zijn Nelleke en Lady of the month (in zwart wit en uit 1971?) ging Pieter Bertels uiteraard tot het uiterste en kwam tot 19 runs toen hij bowled ging door Cees Vollebregt. De druk van de captaincy wordt onze Walter Prescod soms wat te veel en ook vandaag liep hij al na 12 runs op tegen een caught en bowled van die andere captain Mans de Rooij. Toen deed zich een noviteit voor bij de Onderlinge. Omdat de al geblesseerde Farouk Ayube werd opgeroepen om zijn vrouw Shakiela te komen helpen met een medisch probleem, mocht Mohammed Naziem als batter worden overgeheveld naar het negen mans team van Walter Prescod. Satar Alladin (4) trof het niet dat sub Hans Noorhoff, die als compensatie was ingevallen in het tien mans team van Mans, hem met een prachtige ingooi een run out bezorgde. Mohammed Naziem, slechts 3, liep in een bekend valletje wat mij vorige week ook al overkwam. Bowler Peter van Giezen bezorgde hem een balletje wat een beetje van de palen wegdraaide, hij volgde die bal met zijn bat, en werd na het missen bliksemsnel gestumped, door, ik noem ook de voornaam nog maar een keer Donald Noorhoff. Aad de Neef, die eigenlijk nog had mogen uitbatten, bleef met 5 runs not out. Op een stand van 104 waarin 25 extra’s waren begrepen, 1 bye, 14 wides en 10 no balls, was in de 26e over een einde gekomen aan deze wedstrijd, die niet echt spannend werd. De betere bowlingcijfers: Aad van Troost 1 voor 13 in 4, Peter van Giezen 2 voor 28 in 6, Gerard de Leede 2 voor 19 in 6, Mohammed Naziem 0 voor 14 in 4, Mans de Rooij 1 voor 12 in 3, en last but not least Cees Vollebregt 1 voor 17 in 3. Laatstgenoemde had deze dag uitgebreid kunnen proeven van wat er zoal mogelijk is bij onze Onderlinge. Runs maken (7), ‘tig’ overs umpen, een vangetje pakken( jammer dat ik dat was), zuinig bowlen en een wicket nemen, een wedstrijdje winnen, en de derde innings genieten van een biertje en lekkere hapjes.

Dat zijn volgens mij voldoende argumenten om iemand over de streep te trekken, vindt u ook niet?. De vlaggetjes werden snel opgeruimd en we konden aan het bier, wijn of andere drank. Er waren door Nel van Troost heerlijk hapjes met kaas en gember en worst klaar gemaakt en Petra van der Meij introduceerde behalve haar befaamde tonijnwraps ditmaal ook gehaktballetjes van het team van de Librije, die gretig aftrek vonden. Wij bewonderden nog even de foto’s van Pieter Bertels en zijn vrouw, die samen weer allerlei feestjes tegemoet gaan en zagen dat Nelleke eigenlijk niet echt veel ouder geworden was en diezelfde lach, maar nu in kleur, nog had. Met ouwerwetse jazz muziek uit een doos of plastic beker was zelfs voor achtergrond muziek gezorgd. Excelsior werd bedankt voor de gastvrije ontvangst maar moet even als Hans Schiferli de gebruikelijk fles wijn in verband met ziekte van Dirk Coster, onze penningmeester, nog maar even te goed houden.

Volgende week, spelen we, hopelijk compleet, bij VRA. En om in English style te sluiten: See EU later.

Gerard van der Meij

Foto's Excelsior 28 juni 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 21 juni 2016 bij H.V. & C.V. Quick

Het was grijs, hoeveel tinten weet ik niet precies, maar de weersverwachting, na een enorme regenbui die gisteren gedurende 14 uur leegliep op Schiedam en omgeving was voor deze langste dag van het jaar met vooral in de middag wellicht wat zonneschijn, wat gunstiger dan vorige week toen we in Amstelveen helemaal het veld niet in konden. Hier in den Haag op Nieuw Hanenburg was de mat afgedekt en dat was niet voor niets, maar met vereende krachten kon de flinke waterpartij die zich op het plastic bevond verder naar de zijkant van het veld worden getransporteerd en we konden na een bekertje koffie thee of cappuccino en met een koekje of bonbonnetje en nadat de maaier te horen gekregen had om morgen maar terug te komen, weer eens gewoon gaan beginnen aan een onderlinge S.G.S.-match. Ook vandaag twee teams, door Farouk geselecteerd, een van 10 man, dat zou gaan batten onder aanvoering van Mans de Rooij tegen een team van 11 man onder aanvoering van Walter Prescod. Uw verslaggever mocht samen met Aad de Neef gaan openen en met een gemiddelde van meer dan 5 per over, op het toch vrij lange natte gras, deden wij het eigenlijk helemaal niet slecht, al moet daarbij gelijk vermeld worden dat we door de bowlers riant voorzien werden van allerlei extra’s zoals wides en no ballen. In de vijfde over liet uw verslaggever zich verleiden om uit de crease te gaan om een wat verre bal van bowler Jaap Mulder nog te kunnen raken, maar ondanks een bezoek met mijn kleinkinderen aan de Efteling, waarbij uiteraard ook wat draaimolens bezocht werden, bleken de daar opgedane draaitechnieken nog niet snel genoeg om die bliksemsnelle Donald Noorhoff voor te blijven, zodat na 5 runs stumped volgde. Aad de Neef hield het met 13 runs wat langer vol doch daarna volgde door een misverstandje met Aad van Troost een run out. U moet weten dat 21 juni behalve de langste dag en begin van de zomer ook de Nationale dag is van lange mensen. Kijk die reuzen hebben natuurlijk ook bij het cricket voordeel van hun lengte, ze zien de bal al van ver aankomen en zijn in een paar passen aan de andere kant. Dat het zo nu en dan ook wel eens een nadeeltje kan zijn ondervond Aad van Troost vandaag. In de buurt van zijn wicket, misschien iets te dicht op zijn palen, liep hij na 4 runs op bowlen van Jaap Mulder en tot zijn grote verbazing zijn wicket met zijn benen of bat omver. Bowled dus. Ook oud Vuccer Wim Stokkerd deed vandaag met ons mee en behaalde liefst 14 runs. Ook al op bowlen van Jaap Mulder werd hij door Hans Noorhoff gevangen. Farouk Ayube was met batten vandaag niet zo gelukkig, na twee runs werd hij op bowlen van Ashraf Jamal door Walter Prescod uitgevangen, dat was echt zo makkelijk niet want die bal was een flink eind uit de buurt van Walter, maar volgens mij is het beter om met hem maar niet teveel risico te nemen. Mohammed Naziem liet in twee instanties zien hoe je op dit veld goed moet batten en hij kwam tot 30 runs toen hij op de eerste stuitbal van Wilbert Stembord gestumped werd door Donald Noorhoff. Amin Kasam bleef geduldig en geroutineerd met 26 runs not out en ook Satar Alladin bleef op advies van zijn captain rustig en met 14 runs not out. Thuisspeler Hans Schiferli kwam met 3 harde vieren tot 25 runs not out en captain Mans de Rooij werd na 10 runs uiteraard gebowld door die andere captain, Walter Prescod. Met een stand van 214 voor 7 werden de eerste 40 overs afgesloten, hierin zaten liefst 71 extra’s 1 bye, 36 wides en 34 no balls. Bowlingcijfers: Hans Noorhoff 0 voor 54 in 8, Jamal Ashraf 1 voor 32 in 8, Jaap Mulder 3 voor 57 in 8, André Dikmoet 0 voor 30 in 8, Walter Prescod 1 voor 16 in 5, 1 maiden, Wilbert Stembord 1 voor 18 in 2 en Simon Santcroos 0 voor 6 in 1.

In een lichte miezer werd de droge lunchruimte opgezocht en we werden verrast door een heerlijke lunch met o.a. eiersalade, fruit, en een lekker broodje kroket, maar het kan natuurlijk ook een Haagse croquette geweest zijn.

Na een kleine aarzeling werd met een wat dikker wordende miezer aan de tweede innings begonnen, we willen immers zo graag. Van begins af aan lag het overgemiddelde veel te laag om ook maar in de buurt van ons eind totaal te kunnen komen. Zo stonden er na 9 overs pas 18 runs op het door Albert van Nierop, de latere man of the day, bijgehouden scorebord. Simon Santcroos kwam in twee instanties tot 16 runs not out. Pieter Bertels wilde, u kent hem, het tempo uiteraard wat opvoeren, maar werd na slechts 1 run op bowlen van Farouk Ayube uitgevangen door Satar Alladin, die dit kunstje al een tijdje niet vertoond had. Ook Arjen van de Pol mocht na zijn eerste tien overs nog eens terug komen, maar werd toen na 8 runs gebowld door Amin Kasam. Jaap Mulder kreeg op bowlen van ook al Amin na 7 runs LBW en Wilbert Stembord behaalde helemaal geen runs en ging bowled op een getergde en sterk optredende Mohammed Naziem. Vervolgens stuurde die zelfde Mohammed ook kanon Hans Noorhoff zonder runs terug naar de kant en captain Walter Prescod behaalde maar 1 run toen hij bowled ging door Amin Kasam. Tjebbe Westendorp kreeg op bowlen van Mans de Rooij na 1 run LBW en liet blijken het hiermee niet eens te zijn. Maar u weet, de umpires hebben altijd gelijk. Ashraf Jamal behaalde 8 runs en werd op een zacht maar precies bowlende Aad van Troost gevangen door wicketkeeper Aad de Neef. André Dikmoet kreeg na 1 run op bowlen van Mans de Rooij ook al LBW, maar hij zag die bui al hangen. Donald Noorhoff werd zonder runs gebowld door Amin Kasam en in de dertigste over bij een stand van 58 all out op het scorebord, waarin 15 extra’s zaten, 14 wides en 1 leg bye, kwam een einde aan de toch wel miezerige batting side vandaag van captain Walter. Bowlingcijfers: Aad van Troost een keurige 1 voor 18 in 7, Farouk Ayube 1 voor 16 in 8, 1 maiden, Mohammed Naziem 2 voor 9 in 4, 1 maiden, Amin Kasam 4 voor 6 in 6 1/6, 3 maidens, volgens mij is hij aan een weekje vakantie toe, Mans de Rooij 2 voor 8 in 4 Keurige bowlingcijfers en echt niet omdat de omstandigheden zoveel beter waren. Nadat we de covers er weer opgelegd hadden, waren we wel aan een lekker drankje toe, waarbij ook een bitterballetje geserveerd werd. Ondanks de slechte weersomstandigheden waren we weer prima op Quick Haag ontvangen en onze voorzitter Arjen sprak daar dan ook in zijn speech zijn dank voor uit. Gelukkig waren Gerard van Vuuren en Dirk Coster wat later ook weer uit de ziekenboeg aanwezig langs de lijn, maar de aanwezige dames hadden vandaag een droog binnen dagje. Jammer was het om te horen dat het met onze Chris Bax op dit moment niet goed gaat en wij wensen hem en Heleen veel sterkte toe. Na enige wachttijd was er voor de liefhebbers ook nog de mogelijkheid om een door een goede kok klaargemaakte avondmaaltijd van stamppot kabeljauw of coq au vin (uiteraard een haantje bij Quick) te genieten.

Volgende week Excelsior, met hopelijk weer wat beter cricketweer.

Gerard van der Meij

Foto's Quick_Hg 21 juni 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 14 juni 2016 – bij ACC

De tweede keer dit seizoen dat we, na een kleine herinnering bij ACC als gast verwacht werden. Zwaar bewolkt 15 graden en regen, veel regen voorspeld. Om mijn verhalen over de S.G.S. Senioren Onderlinge wedstrijden enigszins leesbaar te houden, zoek ik soms ter verduidelijking in de krant naar actuele gebeurtenissen. Volgens die krant zouden de weersomstandigheden vandaag in Amstelveen veel te wensen over laten en dan komt dus haast vanzelf de vraag naar voren: Wat blijft er van ons geliefde cricketspel over, als dat in de regen en zonder zonnetje gespeeld zou moeten worden? Ikzelf denk evenveel als er volgens de krant overblijft van de punttieten van Madonna als die onder de hamer zijn geweest. Uit Schiedam vertrokken met een plensbui die al genoeg voor de hele dag leek, onderweg hier en daar wat minder regen en zelfs een stukje droog, kijk zo hou je de verwachting dat er misschien en wellicht ingekort toch nog een onderlinge wedstrijd mogelijk zou zijn, er nog een beetje in.

Helaas bij het terrein van ACC aangekomen was er parkeergelegenheid genoeg en dat betekende dat zelfs de golfers die normaal ook dit terrein gebruiken er vandaag helemaal geen brood in zagen. De barploeg bij ACC schonk koffie, thee of cappuccino, vergezeld van een ministroopwafeltje en ook gastheer Rudi Don Griot was gelukkig weer aanwezig. Vele Onderlingers zag ik binnenstromen en voorzitter Arjen van de Pol had na bestudering van de regenradar van 10.00 uur toch nog een optimistisch gevoel overgehouden, zo zelfs dat hij zelfs de captains Walter Prescod, die bij de Caribbeans tevergeefs naar zijn naam zocht, en Mans de Rooij, en de samenstelling van hun teams bekend maakte. Als er gespeeld zou worden dan zou het team van Walter mogen gaan batten, te beginnen met twee A’s gevolgd door twee G’s., het kan verkeren.

De regen bleef echter maar uit de lucht vallen en dus zagen we weer de bekende bridgers aan het werk, maar ook het edele schaakspel werd o.a. door Bas de Gaay Fortman en Simon Santcroos beoefend, waarbij ik zag dat aan die zwarte koning ook in het verleden al behoorlijk geknabbeld was. Anderen vermaakten zich met het kijken naar opnamen van oude of nieuwere opnamen van test cricketwedstrijden, waarbij opviel, dat geen der batters in een 50 over match er ook maar een moment aan dacht om een balletje niet te spelen. Ja, Gerard, zo kreeg ik van Ashraf Jamal te horen maar die lui trainen en spelen wel elke dag.

Tja, hoewel velen van onze Onderlingers meer keren per week spelen en dan nog honger naar de cricketbal hebben en sommigen zelfs thuis trainen, praat je dan natuurlijk wel over een heel groot niveau- verschil. Hoewel de dag vorderde werd het maar niet lichter. En na de lunch, waarbij ieder twee knapperige broodjes kreeg, moest voorzitter Arjen teleurgesteld meedelen dat verder wachten of weersverbeteringen en een wat droger veld er vandaag echt niet meer inzat, zodat de boel werd afgelast.

Welke foto’s onze Donald Noorhoff bij dit verslag gaat zetten, is voor mij en u een complete verrassing. En o ja, voor de liefhebbers, schatten experts dat je toch nog zo’n € 35.000 voor dat gouden lingerie gevalletje van Madonna over zal moeten hebben. Dan valt die € 12 voor vandaag, eigenlijk best nog wel mee.

Gerard van der Meij. (Amstelveen ligt dichter bij Schiedam dan Deventer, zo als de oplettende lezer merkt).

Foto's ACC 14 juni 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 7 juni 2016 bij Salland

Vandaag voor alweer de 6e wedstrijd van dit seizoen en terwijl het EK voetbal zonder ons Oranje nadert, voor de S.G.S. Senioren Onderlinge, een voor ons flinke reis naar C.C. Salland en het mooie terrein aan het Schootsveld waar ik, gelukkig zijn er nog wel enige zekerheden in dit leven, kon vernemen dat het predicaat Koninklijk voor UD bestendigd is tot 1 maart 2035. Er zouden onder leiding van captain Walter Prescod en Arjen van de Pol twee complete teams geformeerd zijn, maar het werd weer een potje van 10 tegen 11 terwijl ons 10e teamlid toch weer van een verkeerde starttijd uitging, hoe is het mogelijk? Wij begonnen met een lekker kopje koffie of thee met een plak cake en hadden gewoon lak aan de door deskundigen voorspelde regen- en onweersbuien, maar het zou wel broeierig warm worden.

Het team van Walter mocht gaan batten en deze stuurde na enig commentaar op de volgorde van going in, Aad de Neef en Herman van der Horst het veld in. Aad ging na 3 runs bowled door Hans Noorhoff en Herman van der Horst werd na 1 run door Roelof Kruijshoop gebowld. De weer herstelde Wim van der Loos, hij had volgens zijn zeggen na zijn blessure een week met een stok gelopen, dus niet met een toque zoals ik abusievelijk verstond, en had er vandaag gewoon weer zin an. In eerste instantie bleef hij met 9 runs ongeslagen en later voegde hij er nog eens 12 aan toe toen hij met 21 runs op bowlen van Amin Kasam gevangen werd door Roelof Kruijshoop. Uw verslaggever liep voor de derde keer tegen diezelfde Amin op, en na 6 runs kreeg hij LBW. Zal ik voortaan toch maar wat meer naar voren gaan, in plaats van die indraaiende balletjes af te wachten? Farouk Ayube ging na 5 runs bowled door Mans de Rooij en ook Wim Voogel bleek nog zonder runs niet tegen Mans bestand. Wim Veenendaal behaalde maar één runnetje, toen hij kennis maakte met bowler Peter van Giezen. Uitblinker en man of the day Arthur van Lunszen behaalde in twee instanties liefst 54 runs en bleef not out. Ook captain Walter Prescod bleef in twee optredens met 23 runs not out. Donald Noorhoff zag vandaag geen kans om zijn bekende hoekslag op één knie te maken en ging na 1 run bowled door Roelof Kruijshoop. Met 1bye, 1 leg bye, 30 wides en 19 no balls kwam het aantal extra’s op liefst 51. Na 40 overs en met een bescheiden totaal van 166 voor 8, werd de eerste innings besloten. Bowlingcijfers: Hans Noorhoff in allerlei bochten, 1 voor 45 in 6, Roelof Kruijshoop 2 voor 26 in 8, 1 maiden, Mans de Rooij 2 voor 42 in 10, Amin Kasam 2 voor 22 in 10, 2 maidens, zie je wel dat het zuinig kan, Peter van Giezen 1 voor 29 in 6.

Ondanks de vele waterpauzes ging een lekker wit of bruin boterhammetje er bij de lunch ook best nog wel in. Bovendien was er ook koele tomaat, komkommer en meloen. Het werd steeds warmer, en of dat de reden was weet ik niet, maar terecht merkte Arthur van Lunszen in zijn speech op, dat het toch mogelijk moet zijn om dat scorebord actueel bij te houden, cricket is toch een teamsport en met een beetje medewerking van iedereen verloopt alles echt veel beter. Ook zouden oeverloze discussies over de veldopstelling achterwege moeten blijven. Dit is het alleenrecht van de captain, maar soms leek het wel of er 8 captains waren. Vrijwilligers kunnen zich overigens opgeven bij Farouk Ayube. Een merkwaardig incident deed zich ook voor buiten het veld, waar scoorder Ruud Ackermann een plaatsje in de schaduw had opgezocht om enige verkoeling te zoeken. Wat opgeschoten, of doorgedraaide jeugd, meende daar nog een paar litertjes water aan toe te moeten voegen en dreigden met waterbommetjes Ruud nat, en het scoreboek onleesbaar te maken.

Roelof Kruijshoop en Walter Prescod maanden de ouders en de leiding achter de bar om daar tegen op te treden en dat hielp. Net als vorige week begon team B weer met een heel laag scoringstempo. Simon Santcroos bleef met 8 runs not out en Roelof Kruijshoop ging na 5 runs bowled door Farouk Ayube. Peter van Giezen voerde het tempo wat op en liet weer eens ouwerwets enkele keiharde vieren zien. Gelukkig voor ons, werden er ook een paar vieren voorkomen met behulp van scheenbenen of scheenbeschermers. Bij de Senioren Onderlinge valt bij het tegenhouden van die snoeiers op, dat hoe langer hoe meer het stopwerk met de voeten gebeurt. Die dingen staan immers al op de grond en met het toenemen van de leeftijd duurt het met de handen naar de grond gaan dikwijls wat langer. Peter bleef in twee instanties met 21 runs not out. Wilbert Stembord behaalde 11 runs toen hij op bowlen van Arthur van Lunszen, gewoon weer werd uitgevangen door Amin Kasam, die ons als elfde man in het veld kwam helpen. Bas de Gaay Fortman verdween op bowlen van Wim van der Loos dit keer zonder runs, nog sneller van de mat als de Rotterdamse burgemeesters de politiek in Den Haag plegen te verlaten. En toen Mans de Rooij na een neen en 18 runs, run out ging voelde je dat dit het keerpunt, of liever het breekpunt van de wedstrijd was. Zijn maatje Hans Noorhoff (ik geloof dat die run out hem een tientje kostte) bleef met 15 runs not out. En ook Amin Kasam volgde met 18 runs not out zijn voorbeeld. Tjebbe Westendorp kreeg nauwelijks de tijd zich te verbazen over een bowlingbal van Walter Prescod; ook Tjebbe zonder runs. Dirk Coster liep toch nog maar mooi 13 runs not out bij elkaar, maar samen met die ene run van voorzitter en captain Arjen van de Pol, die op bowlen van Arthur Lunszen werd gestumped door Donald Noorhoff kwam het totaal na 40 overs en inclusief 33 extra’s 1 bye, 2 leg byes 28 wides en 2 no balls niet verder dan 143 voor 5. Bowlingcijfers: Wim van der Loos 1 voor 46 in 10, Farouk Ayube 1 voor 22 in 10, Arthur van Lunszen 2 voor 33 in 10 en Walter Prescod 1 voor 39 in 10. In het algemeen werden alle aanwijzingen van Walter in het veld goed opgevolgd, dat gaf hem een tevreden gevoel als captain en ons de overwinning. Misschien een tip: volgende keer niet twee Wimmen aan één kant van het veld positioneren, dat geeft soms wat verwarring.

Voorzitter Arjen van de Pol had in zijn nabeschouwing voor ieder nog een vriendelijk of kritisch woord en bedankte de mensen van Salland voor hun inzet. Dat het bier, de koude witte wijn en de frisdranken na al die hitte prima smaakte, zal u vast niet verbazen. Omdat Satar Alladin vandaag niet meedeed, was bijna iedereen een paar runs op hem ingelopen. Ook ging er nog een kaart rond om te laten weten, dat de zware omstandigheden waarin Chris en Heleen Bax op dit moment zitten, niet aan onze aandacht is ontsnapt.

We hadden weer een leuke pot cricket op een mooi complex, met mooi warm weer achter de rug. En mochten uw resultaten vandaag wat tegengevallen zijn, dan moet u maar denken aan de woorden van een bijzondere bokskampioen die onlangs kwam te overlijden. Ja, ik heb het dus over Cassius Clay, of als u dat bekender in de oren klinkt Muhammad Ali, die sprak: Niets is onmogelijk. Onmogelijk is maar tijdelijk. Dus, wie weet, volgende week bij ACC al? Start 12.00 uur.

Gerard van der Meij

Foto's Salland 7 juni 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 31 mei 2016 bij Sparta

De maand mei is dit jaar weer voorbij gevlogen en we hebben daarin weer wat kunnen leren. Algemeen was het al bekend dat het rood staan bij de Giro een pijnlijke zaak kan zijn. Dit jaar hebben we via Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk geleerd, dat je daar ook in het roze kunt staan en dat moet met een opkomende derde bal aan je zitvlak of een van rechts komende sneeuwrand nog pijnlijker zijn. Verheugend is dat we, als het door gaat dit jaar, twee keer bij Sparta zullen spelen en na de enorme regen en donderbuien van de afgelopen dagen met heel veel wateroverlast, zag het er vandaag met een lekker zonnetje en een graad of twintig op het optimaal gedraineerde complex aan de Bermweg prima uit. Gastheer Jorg Kamerbeek had volgens zijn zeggen persoonlijk de pitch de vorige dag nog afgedekt, dat hielp natuurlijk ook al en bovendien werden er op het grote maar prachtige speelveld tot kort voor het begin nog allerlei maaiwerkzaamheden verricht, kortom welkom in Capelle waar de koffie en thee weer als vanouds werden geserveerd door Jaap van der Steen en Nazer Mohammed. Zonder cake, maar die zou in de middag alsnog arriveren. Hoewel 24 spelers zich hadden ingeschreven moest op het laatst toch een team van 10 (van captain Mans de Rooij) tegen 11 (van captain Arjen van de Pol) gespeeld worden.

Eerst werd nog even teruggekeken hoe de nieuwe regels bevielen en ook werden nog enige kleine verdere verbeteringen aangebracht. Als je zoals Mans maar tien man hebt om te batten, is het natuurlijk altijd fijn als ieder ook al zijn het maar een paar runs, bijdraagt in het eindresultaat. Wilbert Stembord behaalde vandaag 8 runs toen hij bowled ging door Jaap Mulder. Onze Farouk Ayube vond op een gegeven moment het scoringstempo toch te laag en ging zichtbaar voor de grote klappen. Na een missertje en met 11 runs ging hij met veel risico erg ver naar voren op bowlen van Jaap Mulder en moest dat bekopen met stumped door Donald Noorhoff, onze snelle wicketkeeper. Herman van der Horst mocht twee keer opdraven om in totaal 10 runs te behalen en toen bowled te gaan door Mohammed Naziem. Hans Noorhoff liet zien, dat als je voldoende kracht in je knuisten hebt, het ook op dit grote veld waar de grassprietjes van het maaien nog eens extra remmend werken, toch mogelijk was om een vier te slaan. Na 19 vlotte runs ging hij bowled door Dick Rigbers. Onze Boepie, en geen Bhupin of andere Franse verbastering, Changoer, bleef in twee instanties not out met 18 runs. Amin Kasam behaalde in zijn eerste sessie een bekeken 25 runs om er later nog twee aan toe te voegen. Op bowlen van Jaap Mulder werd hij gevangen door Dick Rigbers, van wie wij vandaag ook zijn vrouw mochten begroeten. Na slechts 2 runs ging uw reporter via zijn legguard bowled door diezelfde Dick Rigbers, maar ja, alle beetjes helpen. Satar Alladin bracht weer het nodige geduld op, om met 17 runs not out te blijven. Mans de Rooij, speelde volgens Arjen van de Pol een echte captains inning, wat dat ook mag wezen. Met 2 runs ging hij op bowlen van Dick Rigbers gevangen door Mohamed Naziem. Dirk Coster tenslotte bleef met 15 runs not out, toen de veertig overs gespeeld waren. Met een mager totaal van 161 voor 7, waarin 32 extra’s zaten, 1 leg bye, 26 wides en 5 no balls werd de eerste innings besloten, waarbij het team van Arjen van de Pol zich tijdens de lunch af kon vragen of er wellicht toch niet wat meer naar ballen in de lucht gegrepen had kunnen worden en hoe ze die toch echt vele dikke vangkansen konden missen. Bowlingcijfers: Mohamed Naziem 1 voor 18 in 5, Ashraf Jamal 0 voor 25 in 10, 1 maiden, Jaap Mulder 3 voor 49 in 8, Gerard de Leede 0 voor 44 in 9, en Dick Rigbers 3 voor 24 in 8, 1 maiden (netjes).

De lunch bij Sparta, ladies first, met melk, thee of jus d’orange werd dit keer opgevrolijkt met een zalm en een krabsalade, die door Jorg werden geportioneerd, maar uiteraard kon je ook een wit of bruin boterhammetje met ham, kaas of pindakaas nemen. Het bleef lekker droog en de temperatuur bleef goed.

Heel sportief zorgde het team van Arjen voor een sub die ons elftal telkens compleet maakte. Nadat in eerste instantie ook door ons team een vangkans werd gemist, de naam ben ik even kwijt, stortte de boel niet in; maar extra gemotiveerd werd er gefield, en onze bowlers bowlden zuinig en kregen relatief maar weinig extra’s tegen. Eigenlijk kon je na 9 overs met maar 9 als totaal op het scorebord al zien, hoe de krachtsverhoudingen lagen. Tel daar bij op dat Dirk Coster achter de palen bijna foutloos acteerde en dat Amin Kasam die van jongs af aan het vangen met de paplepel nog wel kreeg ingegoten en vandaag steeds op de goede plaats stond en twee vangen gewoon vasthield. Wat nog meer. Een druk pratende umpire die met in de ene hand een gsm en met zijn andere hand een out aangaf. Onze Voorzitter en Rome ganger, die zich midden op het veld opnieuw ging aankleden, dat zal hij toch niet bij die proleten hebben opgestoken? Spelers die zich met gevaar voor lijf en leden voor of op de bal wierpen en Farouk Ayube die in zijn eerste drie overs MMM scoorde, geen snoepjes ditmaal, maar maidens. Opener Simon Santcroos had pas 2 runs, toen hij op bowlen van Farouk Ayube stumped ging door Dirk Coster. Pieter Bertels die zich nog zonder runs door een prachtige bal van Mans de Rooij liet verrassen. Rob de Haas die zeker een meter naar voren kwam, maar toch een LBW ook al op bowlen van Mans kreeg. Ashraf Jamal, die probeerde te redden wat er nog te redden viel en na 15 runs run out ging. Gerard de Leede die op bowlen van Boepie Changoer heel dun de bal raakte en met 11 runs caught behind ging door een attente Dirk Coster. Captain Arjen van de Pol die ik wel drie keer zag inkomen, waaronder één keer zonder bat maar met legguards en fototoestel, geloofde hij soms niet wat er gebeurde, maar in twee slagronden toch nog mooi 16 runs vergaarde toen hij op bowlen van Boepie Changoer door Dirk Coster achter de palen gevangen werd. Jaap Mulder die op bowlen van Farouk Ayube en na een keihard schot en nog zonder runs schitterend werd gevangen door Amin Kasam. Dick Rigbers, zo goed op dreef met bowlen, maar nu kon hij na een opzettelijk effectballetje van Hans Noorhoff zonder runs, teleurgesteld weer terug. Mohamed Naziem die in twee instanties met 22 runs topscorer werd en toen op bowlen van Mans de Rooij ook al door Amin Kasam gevangen werd. Hij moet zijn diploma voor man of the day nog even tegoed houden in verband met de kleinkinderen van Arjen. Aad de Neef die na het flink smullen van genoemde salades geen run meer kon behalen en gebowld werd door Amin Kasam. Dat Donald Noorhoff in de 37 e over als enige not out bleef met 4 runs zal niemand verbazen, maar een totaal van 86 all out waarin slechts 16 extra’s zaten, 2 leg byes, 11 wides en 3 no balls is natuurlijk niet iets om als battende partij trots op te zijn. Bowlingcijfers: Mans de Rooij 3 voor 14 in 8 1/6, 1 maiden, kijk dat noem ik een captains inning, Farouk Ayube ook al zo zuinig 2 voor 17 in 10, 3 maidens, Boepie Changoer 2 voor 19 in 9, 1 maiden, Hans Noorhoff, helaas geen maiden maar die komt nog wel een keer, 1 voor 19 in 3, en Amin Kasam 1 voor 15 in 6. Alle bowlers hulde!

Desalniettemin (3 x de woordwaarde) begaf de hele ploeg zich gezamenlijk naar het zonnige Spartaterras waar kannen bier klaar stonden maar ook de Pepsi of wijn gingen er naast de vele borrelhapjes weer prima in. Jaap van der Steen en Nazer Mohammed ontvingen een fles droge rooie Zuid Afrikaanse wijn en ook gastheer Jorg werd even als scoorder Ruud en de umpires bedankt voor hun inzet.

Tot de volgende week in Salland.

Gerard van der Meij

Foto's Sparta 31 mei 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 24 mei 2016 bij HBS

Bij een koele veertien graden troffen wij keurig op tijd op de parkeerplaats van sportpark Crayenhout een vrolijke voorzitter Arjen van de Pol, die er na zijn Franse vakantie weer eens bij had moeten stilstaan, wat het betekent als er bij benzinepompen geen benzine meer te krijgen is. Het weer viel eigenlijk best mee, en ook de regen ontbrak, maar bij de koffie of thee ontbrak dit keer een plakje cake niet. Ik weet niet of die cake er ook nog was toen André Dikmoet arriveerde, want hij ging er als enige vanuit dat de Onderlinge match pas om twee uur zou gaan beginnen. Nou vooruit, om alle misverstanden uit te sluiten en voortaan altijd tijdig en compleet te kunnen starten: de wakkere kerels van S.G.S. Senioren Onderlinge proberen elke dinsdag stipt om twaalf uur met hun wedstrijd te beginnen. Kom dus op tijd en zit er wat tegen, bel dan even. Na die blamerende 0 runs van uw reporter vorige week, werd hem in de HBS kantine weer enige moed ingepraat, want daar viel te lezen: Voor cricket heeft iedereen talent. Jij dus ook, meld je nu aan bij Houdt Braef Stant sinds 1883.

Aangezien het team van captain Aad van Troost zo als boven aangegeven op het bekende tijdstip nog niet helemaal compleet was, mochten zij sportief, eerst gaan batten, terwijl het team van captain Arjen van de Pol ging fielden. Hans Schiferli, hij was er vandaag ook weer eens bij, mocht gaan openen met Mohammed Naziem. Hans kwam maar tot 7 runs, toen hij op bowlen van Pieter Bertels, die zich op bowlinggebied langzamerhand tot Schriftgeleerde lijkt te ontwikkelen, gevangen werd door Amin Kasam. Mohammed Naziem werd na vele cricketloze jaren geïntroduceerd door zijn manager Ashraf Jamal, die vandaag zelf niet speelde maar wel uiterst verdienstelijk umpierde. Mohammed die zijn bat vergeten was, tja wat heb je ook weer nodig bij cricket, kwam er achter, dat de afstand tussen de wickets in de loop der jaren bepaald niet kleiner geworden was, maar vermoedelijk was zijn loopsnelheid dat wel, en dus ging hij zonder runs, run out. Simon Santcroos, deed het stukken beter, want in twee optredens bleef hij met 22 runs, not out. Boepie Changoer wilde niet achterblijven en pas bij zijn tweede optreden ging hij na 31 runs bowled door Amin Kasam. Die zelfde bowler slaagde erin om Dirk Coster een balletje heel dun te laten raken en nog zonder runs kon Dirk weer gaan zitten toen Donald Noorhoff hem bliksemsnel achter de palen ving. Mans de Rooij maakte kennis met een andere debutant bij de Senioren Onderlinge vandaag, Dick Rigbers. Met voor het Onderlinge niveau vrij snelle, rechte ballen viel hij menig wicket aan, maar insiders vertelden mij, dat dat wel lekker was, want je hoefde zo’n bal maar een klein beetje vaart mee te geven en hij ging voor vier. Dick was echter ook niet vergeten, om na het werpen van de bal nog wat door te lopen en zo ging Mans de Rooij na 5 runs caught en bowled. Ook nu weer liet Hans Noorhoff zien dat een rugblessure voor hem geen aanleiding is om uit te gaan, althans bij het cricket. Met enige voorzichtigheid kwam hij in twee instanties tot 33 runs not out. Uw verslaggever kreeg na zijn eerste 7 runs dit seizoen LBW. Weliswaar kwam de bal vrij hoog tegen hem aan, maar kenners en ook de umpire hadden gezien dat de bal van bowler Amin Kasam dalende was. Vandaar. Captain Aad van Troost blijft de stijgende lijn met batten voortzetten en kwam vandaag tot 17 runs, toen hij zich wat al te zeer met het lot van Simon Santcroos bezig hield, u weet wel de man die altijd en alleen maar naar zijn captain luistert. Helaas had Aad zelf wel wat beter op zijn eigen positie moeten letten, want nu ging hij zonder te lopen, maar buiten zijn crease staand, volkomen onverwacht run out. Wilbert Stembord, vandaag helaas nog zonder zijn zoon, kreeg na 6 runs LBW op bowlen van Walter Prescod. André Dikmoet tenslotte behaalde maar 1 run en kreeg LBW op bowlen van Farouk Ayube. Na 34 overs had het team van Captain van Troost 157 runs behaald, waarin 28 extra’s zaten, 2 leg byes, 20 wides en 6 no balls. We zijn dus weer aan het minderen met de extra’s. Bowlingcijfers: Pieter Bertels 1 voor 54 in 8, Rino Groenewegen 0 voor 12 in 1, Farouk Ayube 1 voor 26 in 7, 1 maiden, Dick Rigbers 1 voor 30 in 8, Amin Kasam, toch maar weer mooi 3 voor 25 in 6, 1 maiden, en Walter Prescod, zuinig, 1 voor 8 in 4.

De lunch was prima verzorgd, melk en jus d’ orange, vers wit en bruin brood, kaas ham, tomaatjes en komkommer, scrambled eggs, en prima gebakken kroketten, neen niet van die Haagse maar van die lekkere grote. Toppie. Aad de Neef en Farouk Ayube openden voortvarend en bleven beiden 10 overs staan. Uiteindelijk werd Aad pas in tweede instantie en na 26 runs op bowlen van Hans Noorhoff gestumped door Dirk Coster. Farouk sneuvelde in tweede instantie na 19 runs op bowlen van Mans de Rooij door een vang van Wilbert Stembord. Of onze Pieter Bertels nog bezig was met allerlei oude of nieuwe bowling theorieën weten we niet, wel stond na zijn eerste bal vast, dat hij op bowlen van Boepie Changoer door Dirk Coster achter de palen was uitgevangen. Op bowlen van André Dikmoet kreeg Walter Prescod na 4 runs LBW en Rino Groenewegen ging na 3 runs bowled door Boepie Changoer. Satar Alladin was weer eens ouwerwets op dreef. Hijzelf bleef met 37 runs in twee instanties not out, maar hij had nog conditie genoeg om na zijn batten ook nog enige runs voor Dick Rigbers te lopen. Deze laatste, later door Arjen van de Pol uitgeroepen tot man of the day, behaalde bij zijn debuut 24 runs en ging pas in tweede instantie uit op bowlen van André Dikmoet werd hij gevangen door Mohammed Naziem. Mooi was het om te zien hoe deze Mohammed, na 2 runs ook het wicket van Amin Kasam opeiste. Arjen van de Pol werd na slechts 3 runs op bowlen van Mans de Rooij met een schitterende duik uitgevangen door Wilbert Stembord. Ook mister not out Donald Noorhoff maakte kennis met bowler Mohammed Naziem en hij werd na 1 run uitgevangen door Dirk Coster, die vandaag weer prima achter de palen acteerde. Zo kwam er in de 37e over een einde aan deze innings toen er 148 runs op het elektronische scorebord stonden, waarin 29 extra’s zaten 1 bye, 1 leg bye, 24 wides en 3 no balls. Bowlingcijfers: Mohammed Naziem 2 voor 28 in 8, Mans de Rooij 2 voor 17 in 8, netjes, Boepie Changoer 2 voor 21 in 7, André Dikmoet 2 voor 39 in 7 5/6, Hans Noorhoff 1 voor 41 in 6. De wickets netjes verdeeld en maidens hadden onze bowlers kennelijk niet nodig. Captain van Troost was trots op zijn team dat goed gefield had.

     Helaas ontbraken na de wedstrijd waarbij we toch afgesproken hebben om eerst wat te gaan drinken, weer verschillende douchende spelers. Doe dat nou toch niet, sluit zo’n match gezellig samen af en ook Arjen die nog een kleine nabeschouwing gaf, preekt graag voor een volle kerk. Het bier, water, thee, fris of wijn ging er prima in en ook de bitterballen en nootjes waren niet te versmaden. Met een gedeeld flesje wijn kwamen de gastheer en gastvrouw er naar mijn mening bij hun uitstekende verleende service vandaag, wat bek(r)aaid van af. Scoorder Ruud, bedankt het klopte weer als een bus. Volgende week Sparta en graag allemaal op tijd en dan hopelijk weer zo’n leuke pot.

Gerard van der Meij

Foto's HBS 24 mei 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag 17 mei 2016 bij Hercules

Terwijl vele Roparunners zich nog eens lekker warm omdraaiden in hun eigen bedje na alle inspanningen van de afgelopen dagen, begaven wij ons naar de Veemarkt in Utrecht naar Hercules, voor alweer de derde wedstrijd van dit seizoen voor onze S.G.S. Senioren Onderlinge. Het was droog en een graadje of veertien later oplopend tot zeventien, er zijn slechtere omstandigheden denkbaar om te gaan cricketen en voor mij om aan een seizoen met allerlei nieuwe regels en een nieuwe crickettas te gaan beginnen. Bij het horen van mijn leeftijd kreeg ik bij die tas het advies om dan maar liever een tas met drie wielen te nemen. Tja. Bij Hercules ging een kopje thee, koffie of cappuccino er wel in, een koekje zat er niet bij, dat gaf te denken, maar dat gaf nog wel wat meer gelegenheid om met alle bekende gezichten nog even de afgelopen winter door te nemen. Hans Noorhoff deelde eerst een fles witte wijn uit aan de man van vorige week, Gerard van Vuuren, hopelijk is het een bewaarwijntje Gerard, en daarna deelde hij de teamindeling mee en zijn twaalf mans team ging batten, en het team van Dirk Coster bestond uit elf, man waarin dan ook Wim van der Loos was begrepen, die met lichte rugklachten als openingsbowler mocht gaan beginnen. Dit hield hij op een bijveld, dus niet het veld aan het Ad de Vriespad, maar 2 overtjes vol en daarna kon hij bijna geen voet meer verzetten, dat zal dus fysiotherapie voor onze Willem worden, al zal zijn jarige vrouw Greet wellicht thuis de eerste handelingen wel gaan verrichten. Sterkte Wim! Opener Aad van Troost begon dit seizoen met runs, 4 dit keer, toen hij bowled ging door Roelof Kruijshoop. Mede opener Tjebbe Westendorp behaald er 7 toen hij bij een bal op zijn midstump LBW kreeg op bowlen van Adriaan Poffers. Farouk Ayube werd op bowlen van Roelof Kruijshoop met een mooie vang en nog zonder runs met een duik en heel laag uitgevangen door Chris van WeelAmin Kasam bleef met 3 bekeken vieren en 21 runs, not out. Wel zag hij zijn maatje Mans de Rooij na 9 runs met een run out sneuvelen. Wouter Herklots bleef met 10 runs not out. Maar Ashraf Jamal ging op bowlen van Arthur van Lunszen bij zijn eerste bal al verbaasd played on. Ook Wim Voogel bleef vandaag met 8 runs not out, prima Wim! Maar dat not out gold ook voor Simon Santcroos met 12 runs, Herman van der Horst met 3 runs, Rob de Haas met 5 runs en last but not least Donald Noorhoff met 3 runs, maar dat hadden velen al van hem verwacht. Hoewel veel ballen in het veld goed gestopt en verwerkt werden, viel het op, dat er heel wat mogelijke vangetjes werden gemist. Bij een niet onoverkomelijk totaal van 153, waarin liefst 71 extra’s zaten, 48 wides, 18 no balls, 2 byes en 3 leg byes, zat de eerste innings er op en konden wij aan de lunch.
Bowlingcijfers: Wim van der Loos 0 voor 14 in 2, Adriaan Poffers, onze zo als lang gebruikelijk weer uitblinkende fielder, 1 voor 32 in 8, Roelof Kruijshoop 2 voor 22 in 5, 1 maiden, Chris van Weel 0 voor 20 in 8, 1 maiden, Arthur van Lunszen een prachtig zuinige 1 voor 11 in 6, Hans Noorhoff, ook al met wat rugklachten 0 voor 15 in 3, Pieter Bertels, onthoud die naam, 1 voor 18 in 4, 1 maiden, en Jaap Mulder 0 voor 16 in 4.

Na enig wachten werden wij bij de lunch waar de jus en de melk al klaar stonden verrast door enorme schotels met kool/rauwkost en aardappelsalade salade die bij warm weer en een barbecue ongetwijfeld meer liefhebbers zouden hebben getrokken, maar waarvan nu erg veel over bleef, verder was er gebakken pita brood met kaas en voor wie er op tijd bij was, waren er ook nog wat belegde broodjes.

Of de aardappelsalade Roelof Kruijshoop wat koud op de maag was gevallen zullen wij nooit weten, maar feit was, dat hij geen zicht had op het bowlen van Farouk Ayube en al heel snel en zonder runs teleurgesteld terugkeerde. Dirk Coster ging ook al zonder runs bowled door Mans de Rooij. Satar Alladin kwam in twee sessies tot 13 not out en Jaap Mulder kreeg na 12 runs LBW ook al op bowlen van Mans. Hans Noorhoff verbeet zijn rugpijn, en ging in twee sessies na 26 prima runs ten onder toen hij een bal van bowler Ashraf Jamal verkeerd raakte en in handen van Amin Kasam speelde. Adriaan Poffers behaalde maar 6 runs toen bowler Farouk Ayube hem uitving. Bijna had Arthur van Lunszen ons de overwinning bezorgd, maar in twee sessies kwam hij niet verder dan 20 runs toen hij bowled ging door Amin Kasam. Chris van Weel had met 15 runs ook nog een nuttige bijdrage, vooral zijn geduld viel te prijzen met als resultaat 3 harde vieren. Op bowlen van Mans de Rooij werd hij al weer door Amin gevangen, die laatste toonde ons dus duidelijk aan, dat ook op dit veld een vangkans een vangbal kan zijn. Pieter Bertels toonde ondanks dat zijn vrouw Nelleke het beter schijnende zonnetje in het westen was gaan opzoeken, dat je ook voor heel ervaren bowlers echt niet bang hoeft te zijn en scoorde er dapper op los. Jammer was het, dat hij zich op een langzaam balletje van Ashraf Jamal (ook rugklachten?) liet verleiden om naar voren te gaan en dat kan je met Donald Noorhoff achter de palen beter niet doen. Stumped na 20 prima runs en vandaag man of the day. Met een mooie effectbal werd uw reporter door Amin Kasam zonder runs teruggestuurd, maar toen was de hoop er nog, dat onze ervaren batters het karwei nog wel zouden klaren, want van de extra’s, wij kregen er vandaag ‘maar’ 30, ( 24 wides, 3 no balls, 2 byes en 1 leg bye) moesten wij het niet hebben. Helaas kwamen wij met 10 batters niet verder dan 142 all out in 33 e over, maar wie weet als een fitte Wim van der Loos er nog bij geweest was ………
Bowlingcijfers: Farouk Ayube 1 voor 44 in 9 (Dirk was soepel) Mans de Rooij 3 voor 39 in 9, 1 maiden, Amin Kasam 2 voor 24 in 9, 1 maiden, Ashraf Jamal 2 voor 12 in 2 2/6 en tenslotte Aad van Troost 0 voor 20 in 3.

Daarna volde op het terras nog een nadronk, nou zeg maar dronkje (Aad en ik hadden maar één biertje gekregen) maar de centjes waren bij een duur Hercules op. Gelukkig volgden er nog wat borrelhapjes die door Adriaan Poffers op vriendelijke wijze werden uitgeserveerd en verdeeld. De umpires werden bedankt en scoorder Ruud Ackermann ontving nog een fles witte wijn (droge uiteraard in deze omstandigheden), en nogmaals werd een oproep gedaan om volgende week het aantal deelnemers bij H.B.S. aan te vullen. Weet u nog iemand? We gaan het zien.

Gerard van der Meij

P.S. van Roelof: de afspraak is om na de wedstrijd eerst samen een drankje te nemen en pas daarna te gaan verkleden en douchen.

Foto's Hercules 17 mei 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Verslag Senioren Onderlinge 10 mei te Nijmegen

WEER VEEL RUNS WEER

Negen fielders, 22 graden, geen wind en veel extra’s, voilà, alle ingrediënten voor hoge totalen.
In Nijmegen was het dinsdag goed prijs 202 voor 7 tegen 203 voor 4 met in totaal …………100 extra’s!!

Logisch dat de nieuwe regels voor de battende partij intensief werden toegepast. Het was een komen en gaan van mannen met legguards dus was er voor een leek geen touw aan vast te knopen. Wel voor captains Dirk en Farouk en (in mindere mate) voor de scorer. Aan slag moesten de Dirkmannen de spits afbijten waarbij Gerard de Leede (34 in twee sessies) en Raymond (34 in idem) en ook Arthur kwam met 30 runs dik in de boeken. Thijs met 16 en Dirk himself met 17 profiteerden ook optimaal van het geringe aantal fielders. Zoals gezegd werd Mr. Extra met 50 topscorer. De bowlingcijfers waren natuurlijk niet geweldig dus laten we die hier maar onbesproken. Even paniek bij Farouk, zijn gsm was zoek. Het terrein werd bewaakt door ISIS (!) Beveiliging, dus niets aan de hand. Ding lag in zijn auto!! Wim Veenendaal deed wel mee maar niet na eerst een crematie te hebben bezocht, druk mannetje die kleine.

Ondanks alle bouwactiviteiten op het terrein, we waren veroordeeld tot een noodkantine, was dat toch geen bezwaar voor het echtpaar Lunszen om met hulp van de trouwe Quick staf en twee kleinkinderen ons een prima lunch voor te schotelen. Ook de ontvangst met koffie en cake was al vlotjes verlopen. Volgend jaar is het nieuwe clubhuis gereed en dat belooft wat moois te worden.

De inning van Farouk en zijn mannen verliep voor een groot gedeelte gelijk aan die van Dirk. Hans in tweeën 40 , Walter idem 25 en Amin, inclusief een fraaie zes, 26 runs. Het vervolg kwam van Mans met 19, van Herman op karakter 11 n.o. en van Donald met 20 not out. Met 49 extra’s en met de vermelding van een blessure van Thijs na één gebowlde over en ook hier met weglating van de bowlingcijfers is het verhaal wel verteld.

Na afloop weer in het noodlokaal met kaas en worst en met een Man of the Day, vandaag Gerard van V, waarover hijzelf wel het meeste verbaasd was. Kandidaten voor deze eretitel waren na de Fam. Lunszen zeker ook de umpires George, Loek en Albert.

Volgende keer dan maar. Dat kan al a.s. dinsdag bij Hercules. Tot dan.

Ruud Ackermann

Foto's Quick 1888 10 mei 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


BEST LEKKER WEER WEER - verslag van 3 mei 2016

Geheel tegen de weersverwachting in konden de jongelui van de Senioren Onderlinge dinsdag j.l. weer de wei in. OK de wind was nog wat fris maar na een paar koude nachten dooide het behoorlijk. Op papier waren er 22 gegadigden om de fraaie grasmat van ACC te betreden. Dat werden er uiteindelijk 21 wegens de afwezigheid van meerdere senioren onderlingers. Het clubhuis bleef nog even gesloten en de koffie derhalve wat later. De golfers van AMVJ hadden de pé erin want die wisten van niets en konden nu niet lekker 18 holes lopen.

Wat er wel goed ging? Daarna bijna alles. Oh nee, er waren geen bitterballen na afloop. Paniek!! Allemaal horend bij een seizoenstart, praten we niet meer over!! Een prima lunch maakte veel, zo niet alles. weer goed.

Vrijwel om 12 uur was het play geblazen met George en Albert in het midden en Faroek en Dirk als captains. Op de scoretafel van ondergetekende het briefje met alle nieuwe regels. Deze werden nauwgezet nageleefd behalve de wides, want vanaf de kant gezien bleven er velen onbestraft. Kinderziektes, praten we niet meer over!

Het team van Faroek heeft de wedstrijd royaal gewonnen. Zelf scoorden zij 139 runs waarvan ………58 extra’s !! Thijs (17),Wim (15 n.o.) en Chris (18) hadden er goed het oog in. Opvallend was de duck van Satar. Deo (3) Mans, Arthur en Hans allen met 2 wickets, hadden het vooral druk met wides produceren.

Eenmaal aan slag kwamen Dirk en zijn mannen letterlijk slagkracht tekort om ook maar in de buurt van dit totaal te komen. Drie vangen van Donald en een curieuze run out van Mans aan het dode wicket na een klap recht vooruit van zijn partner via de vingertoppen van Adriaan.

Na 34 overs was het met 64 runs gebeurd met alleen Aad (13) en Amin (12) in de dubbele cijfers. Dankzij de 2 voor18 haalde Chris de titel “man of the day” binnen.

Alles bij elkaar was het een geanimeerde competitiestart. De spieren zijn weer los en iedereen heeft de kans gehad zijn kunsten te vertonen want dat levert het nieuwe format wél op.

Met dank aan Rudy Don Griot voor zijn gastheerschap ging een ieder voldaan huiswaarts.

Tot a.s. dinsdag in Nijmegen.
Ruud Ackermann

Foto's ACC 3 mei 2016  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload
.


Wedstrijdafspraken Senioren Onderlinge

Aan het begin van het seizoen zijn afspraken gemaakt, die u HIER kunt lezen.


Programma 2016 (23-03-2016)

Beste Onderlingers,

Na weken van voorbereiding is het zover dat ik jullie het nieuwe wedstrijd programma kan aanbieden.
De medewerking van de verenigingen was prima en waren enthousiast ons te ontvangen.
Dit seizoen een programma met 20 wedstrijden.

De start is op 3 mei bij A.C.C. en we eindigen dit seizoen wederom bij Sparta.
De toer naar het Oosten is van 25 juli t/m 28 juli . Later zullen inlichtingen volgen over hotel en kosten.

Ook zullen weer enkele nieuwe regels ingevoerd worden, die t.z.t. uitgelegd worden.

Ons nieuw commissielid Farouk Ayube zal zich bezig gaan houden met de opstellingen en verdere bezigheden tijdens de wedstrijddag.
De spelers zullen door mij aan hem door gegeven worden ,waarna hij de teams zal samenstellen.

Ik wens jullie een prettig en sportief seizoen , stuur mij snel het formulier terug, want het is spoedig Mei.

Het ingevulde INSCHRIJFFORMULIER (te downloaden door op het blauwe woord te klikken) met naam er op geschreven
zenden of mailen aan
Gerard van Vuuren  (vanvuureng @ kpnplanet.nl)
---------------
Verzamelen 11.00 uur. Aanvang wedstrijd 12.00 uur uur.
Alle wedstrijden worden gespeeld op de dinsdagen.
Inschrijving betekent, dat je die dag aanwezig zal zijn, tenzij vroegtijdig is afgeschreven.

reeds gespeeld nog te spelen afgelast
maand datum dag aanvang veld plaats opmerking
mei 3 dinsdag 12:00 ACC Amstelveen  
  10 dinsdag 12:00 Quick 1880 Nijmegen  
  17 dinsdag 12:00 Hercules Utrecht  
  24 dinsdag 12:00 HBS Den Haag  
  31 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel  
juni 7 dinsdag 12:00 Salland Deventer  
  14 dinsdag 12:00 ACC Amstelveen verregend
  21 dinsdag 12:00 Quick Den Haag  
  28 dinsdag 12:00 Excelsior '20 Schiedam  
juli 5 dinsdag 12:00 VRA Amstelveen  
  12 dinsdag 12:00 VOC Rotterdam  
  19 dinsdag 12:00 Kampong Utrecht  
  26 dinsdag 12:00 HENGELO Hengelo Ov. TOER
  28 donderdag 12:00 Gelre Zutphen TOER
augustus 2 dinsdag 12:00 Bloemendaal Bloemendaal  
  9 dinsdag 12:00 VCC Voorburg  
  16 dinsdag 12:00 MOP Vught  
  23 dinsdag 12:00 Qui Vive Amsterdam  
  30 dinsdag 12:00 Hermes DVS Schiedam  
september 6 dinsdag 12:00 Sparta Capelle a.d. IJssel Aansluitend gezellige afsluiting van het seizoen