Informatie over alle winterevenementen Seizoen 2023-2024 |
Nieuwjaarsbijeenkomst in OIud Zuilen 23 januari 2023 |
Bezoek aan Kasteel Doorwerth 25 februari 2023 |
Pitch & Put Ermelo 27 september 2023 |
SGS in Dordrecht 25 november 2023 |
Nieuwjaarsbijeenkomst Kootwijk 20 januari 2024 |
Bezoek Haags Museum 24 februari 2024 |
SGS BEZOEKT HAAGS HISTORISCH MUSEUM (01-03-2024)
Met
een kleine groep S.G.S-ers kwamen we 24 Februari, vanuit
Oost en West, naar het Haags Historisch Museum. Sommigen
reisden wel 2.30 uur per trein. Het museum ligt aan de
Hofvijver, midden het regeringscentrum van Den Haag. Onze
gids Jan Willem gaf ons een goed te volgen toer, door het
gedeelte “Macht-800 jaar Binnenhof.
Aan
het eind van de middag wandelden we door het grijze weer,
naar Bodega Posthoorn, niet voordat Donald onze groep
vereeuwigde voor een bijzonder beeld van Thorbecke. Het was een gezellige middag en we moedigen een ieder aan, zich bij een volgende gelegenheid, op te geven en ook te genieten van een Dagje Uit met S.G.S. Namens de Contact Commissie, Annèt van der Starre.
Fotoserie 24
febr
Bezoek aan Haags Museum Foto's
Donald Noorhoff |
20 januari 2024 Nieuwjaarsbijeenkomst in Restaurant 't Hilletje in Kootwijk
Op 20 januari verzamelden ca 35 mensen (leden met
partners) zich in Restaurant 't Hilletje in Kootwijk. Een
leuke plek op de Veluwe die, gelegen bijna op het
geografische zwaartepunt van Nederland, goed bereikbaar was
voor iedereen. Wij kregen de ruimte in de kelder waar net
een nieuwe bowling baan geopend was. Er was voldoende tijd om de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Hierna hield onze voorzitter Pieter vdH de gebruikelijke Nieuwjaarsspeech. Zie hieronder.
Beste mensen, Om te beginnen voor alle mensen die ik hier zo gezellig bij elkaar zie, maar natuurlijk ook naar al onze leden toe een heel voorspoedig en een zo gezond mogelijk nieuw jaar. En zeker die gezondheid. Gelukkig zien we hier Aly en Roelof weer aanwezig, maar Arjen van de Pol moet na alweer een operatie knokken voor z’n herstel en Theo Straten revalideert van een openhartoperatie. Allen veel sterkte en beterschap en dat geldt natuurlijk ook voor onze leden die iets mankeren en waar we niet direct van op de hoogte zijn. Laat het ons weten. Beste mensen, als het over cricket en golf gaat hebben we een mooi jaar achter de rug. In tegenstelling tot de golf wel wat minder cricketwedstrijden dan we gewend zijn, maar meestal goed bezet en weinig afgelast vanwege de regen of dat er te weinig spelers waren. Dus we mogen stellen dat de eerste maatregelen hebben gewerkt. We hebben dus gekozen voor minder cricketwedstrijden.
Dat is helaas voor onze broodcricketers die nu met minder
wedstrijden op het record van Satar Alladin moeten jagen. Ik heb al een aantal keren voorzichtig de noodklok
geluid over ons vergrijzen in een veranderende
cricketmaatschappij. We hebben enquêtes gehad, aan ronde
tafels gezeten, maar met alle gedoe van gezondheid en covid
kwam er weinig actie van de grond. En ik ben die vele mensen in bestuur en commissies en eromheen namens jullie allemaal heel dankbaar dat ze voor ons leuke wedstrijden, evenementen en bijeenkomsten organiseren en dat alles daaromheen zomaar geregeld wordt. Een applausje is hier best op z’n plaats. We zijn met deze club geboren in 1929 en dus bestaan we dit jaar 95 jaar en dus een lustrum. Dat gaan we op vrijdag 31 mei vieren met wedstrijden en een party op Kampong. Ingrid en haar commissie regelt dat allemaal en zal ons binnenkort de details laten weten. Verder gaan we na het vierlanden toernooi van vorig jaar op Kampong, dat we toevallig ook gewonnen hebben, met de hele ploeg in juli naar het voor sommigen zeker niet onbekende Brøndby. En voordat je het weet hebben we onze algemene ledenvergadering eind maart gehad en na wat trainingen heeft Ingrid dan alweer de eerste wedstrijden voor ons klaar staan. Als gezegd ook SGS zal zich aan het veranderende cricket en het veranderende leven moeten aanpassen. Darwin had niet meteen aan SGS gedacht toen hij zijn rapporten schreef. Maar voor ons geldt ook: aanpassen of na 100 jaar de boel langzaam opheffen. Dat laatste zal niet gebeuren en daar gaan we met elkaar alles aan doen wat nodig is. Op naar een heel mooi seizoen en nog een hele gezellige middag! Dank jullie wel! Proost!
Fotoserie 20 jan 2024 Nieuwjaarsbijeenkomst Foto's
Donald Noorhoff |
Zaterdag 25 november trof een gezelschap van 18 SGS’ers elkaar in Dordrecht. Dirk Coster had voor ons deze dag geregeld met als centrale thema’s een stadswandeling en een bezoek aan het Dordtse museum. In deze oudste Hollandse stad (pas op! de claim van oudste stad in de Nederlanden wordt door veel steden geclaimd, waaronder mijn eigen stad Zutphen……) werden wij met een traditioneel koffie en appelgebak ontvangen in een grand café met de naam Buddingh. Behalve een uitstekende plek van vertrek plaatst deze Dordtse dichter voor onze generatie natuurlijk meteen een historisch o-ja-ijkpunt. Het weer was ook oer-hollands: zonnige perioden afgewisseld met felle buien. Maar deze generaties zijn opgegroeid voor de klimaatwissel met sneeuw, ijs en najaarsstormen en niet te vergeten stoere verhalen van onze ouders. Dus met het motto “op slecht weer kun je je kleden” liepen wij braaf achter onze onversaagde gids aan door het historische hart van Dordrecht. Een prachtige wandeling met een begin langs nieuw- en hoogbouw op
het terrein van de Tomado (Van der Togt Massa Artikelen Dordrecht),
maar loop je na het oversteken van heerste van het vele water meteen
in de oude binnenstad met zijn prachtige verstilde hofjes en gevels
met gildetekens. Natuurlijk stonden we stil op de Visbrug bij het monument
van de gebroeders de Witt, waar ik je een van de teksten op het monument
niet wil onthouden:
Dordrecht
was natuurlijk als belangrijke stapelplaats, doorvoerhaven aan de Noord,
de Merwede, Kil en Oude Maas een belangrijk centrum voor Holland. Maar
ook kwam in 1572 in Dordrecht de Eerste Vrije Statenvergadering bijeen. Zo en na deze zeer interessante wandeling en de koude regen en windvlagen
werden we afgezet bij het fantastisch mooie Dordtse museum. Een heerlijke
lunch in een prachtige ambiance ging vooraf aan de tour door het museum
zelf dat met de eigen collectie door een aantal eeuwen schilderkunst
gaat van voornamelijk Hollandse meesters en beroemde namen die hun Dordtse
oorsprong hebben zoals Ary Scheffer, Albert Cuyp c.s., maar ook vele
bekende impressionisten. Een deel van ons gezelschap bleef nog napraten en een hapje eten bij de Stadsbrasserie de Witt (hoe toepasselijk) om de hoek bij het museum en eetgelegenheid annex filmzaal en poppodium. Al met al een zeer geslaagde tour de Dordt en dank aan Dirk die dit voor ons op een perfecte manier organiseerde en wat is er mooier dan op zo’n moment ook weer oude cricketvrienden en vriendinnen te treffen! Pieter van der Hammen
Fotoserie 20231125 Dordrecht Foto's Carel Hubert |
Sportief winterevenement Pitch & Putt. Op 7 oktober gespeeld op de golfbaan Strand Horst bij Ermelo (14-10-2023). Deze dag gelukkig goed weer en met 20 deelnemers een leuke groep golfers een redelijk goed bezet veld. Pitch & Putt Strand Horst is een golfbaan die is gelegen tussen het strand Wolderwijd/Zeewolde en de autoweg A28. De start was met koffie en appelgebak in het restaurant van Strand Horst om kwart over twee ’s middags. Het was het eerste evenement na de actieve “jaarlijkse cricket periode”. De deelnemers hebben tegelijk met het inschrijven bij de Contactcommissie nu ook al betaald. De Contactcommissie heeft de zeer dure zakelijke bankrekening bij de ING Bank (€ 19,06 per maand voor onder anderen de controle tegen witwassen en fraude) met de hulp van het SGS-bestuur gestopt en werkt nu nauw samen met de SGS Penningmeester. Deelnemers aan winterevenementen betalen nu dus altijd voorafgaand het verschuldigde inschrijfgeld op de SGS Bankrekening en het contant of per “Tikkie” betalen bij aankomst is niet meer mogelijk en dus verleden tijd. De SGS Penningmeester zorgt op zijn beurt dat de organisator van het evenement over voldoende geld kan beschikken. Gelukkig verloopt dit soepel.
Het ging op deze dag om een gezellig sportief samenzijn en er werd
erg leuk gespeeld. Je kon zien dat er ervaren spelers bij waren zoals
Pieter v.d. Hammen, Arthur van Lunszen, Peter en Annèt van der Starre
en Bas en Ina de Gaay Fortman. Roelof Kruijshoop had er aan gedacht om een lekkere fles wijn als cadeautje voor de goede en tijdige organisatie te overhandigen aan Pieter van der Hammen. Deze kreeg hierbij ook terecht een luid applaus.
Verslag Roelof Kruijshoop
Fotoserie 20231007 Pitch&Put-Ermelo Foto's Donald
Noorhoff en Theo Burki |
Bezoek aan Kasteel Doorwerth op 25 februari 2023 (28-03-2023) De SGS Contactcommissie organiseert wisselende soorten uitjes tijdens de winterperiode waarin de cricketactiviteiten “stil liggen”. Het gaat er om dat wij elkaar ontmoeten en gezellig bijpraten. Op 25 februari hebben wij genoten van een van een interessant en uniek stuk historie. Wij bezichtigen Kasteel Doorwerth. Kasteel Doorwerth is een prachtig en stoer middeleeuws kasteel waar je kunt beleven hoe er vroeger op een landgoed werd geleefd. Er zijn diverse historische tentoonstellingen om te bezoeken. Wij hadden prima weer onderweg en konden onze auto's gemakkelijk parkeren op de grote parkeerplaats. Na het parkeren zochten wij het "Kasteelcafé De Zalmen". Dat was gemakkelijk te vinden tegenover het kasteel. De meeste SGS'ers namen een heerlijke kop koffie en appeltaart met slagroom en er werd gezellig met elkaar gepraat. Om half drie liepen wij naar de ingang van het kasteelmuseum en lieten wij de museumkaarten scannen. Met museumkaart was de toegang gratis. Roelof had opgenomen in de organisatie dat hij de entreevoor de hele groep afrekende en ook zou zorgen voor de betaling van de gids. Om dat mogelijk te maken moesten de deelnemers de kosten vooraf per bank betalen op de rekening van SGS CC. Alles verliep heel soepel, zodar wij geen vertraging opliepen bij de toegang. Onze vrouwlijke gids stond al op ons te wachten. De rondleiding begon buiten voor de ophaalbrug. Daar is een indrukwekkende grote en heel oude accacia waarvan een paar oude takkken een eigen ondersteuning hadden gekregen. Boven de - helaas drooggevallen - slotgracht waren de tralies goed te zien. Als het water hoog is lopen de cellen vol water. Er is ook een cel met een echt spijkeplafond. Er zullen gevangenen zijn verdronken! In het kasteel zijn vier collecties samengebracht: de fraai ingerichte kasteelvertrekken, het Nederlands Jachtmuseum, de Nationale Bosbouwcollectie en Museum Veluwezoom.
In 1435 verkreeg Reinald van Homoet het kasteel en liet het flink
uitbreiden. De daaropvolgende eigenaren van het kasteel verbleven er
slechts zelden en dit is waarschijnlijk een van de redenen dat Doorwerth
nog een zeer middeleeuws aandoend uiterlijk heeft. Zijn huidige uiterlijk
is te danken aan de verbouwingen uit 1560 die zijn verricht in opdracht
van Adam Schellaert van Obbendorf, heer van Gürzenich, Schinnen 1565-1602,
en Geysteren 1591-1602 en Flodorp Dat het kasteel het "Rampjaar 1672", waarin de Nederlanden van vele kanten werd aangevallen, intact heeft overleefd is te danken aan familierelaties van de eigenaar, Anton van Aldenburg, met de koning van Denemarken, een bondgenoot van Frankrijk. De Van Aldenburgs (Bentinck) woonden slechts zelden op het kasteel en het begon langzaam in verval te raken. In 1837 werd het kasteel verkocht aan Jacob Adriaan Prosper baron van Brakell, die het vervallen kasteel herstelde en er zelf ging wonen. Na de dood van zijn weduwe zette het verval echter weer in. Het kasteel werd in 1908 gekocht door Willem Scheffer. Die had de uiterwaarden bij het kasteel nodig voor zijn nabij gelegen modelboerderij het Huis ter Aa maar was niet geïnteresseerd in het restaureren van het kasteel zelf. In 1909 werd ten slotte de vereniging De Doorwerth opgericht die een jaar later het kasteel in bezit wist te krijgen. De initiatiefnemer, Frederic Adolph Hoefer, vestigde er zijn artilleriemuseum, dat later in Delft zou worden voortgezet als het Legermuseum. Aangezien de burcht in verval was geraakt, werd deze van 1910-1915 gerestaureerd. De oude keuken had diverse voor die tijd utltra moderne zaken zoals warm water. Ook zijn daar al twee ovens. Het kasteel raakte echter tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944 wederom zwaar beschadigd, maar is daarna van ca. 1950 tot 1983 opnieuw geheel gerestaureerd. Thans huizen het Museum voor Natuur- en Wildbeheer en Museum Veluwezoom in het kasteel. Het kasteel is vele malen uitgebreid. O.a. De zijvleugels zijn aangebouwd. Wat fijn is voor de wat oudere bezoekers is wel dat bij de vele trappen altijd een leuning is gemaakt zodat je deze kunt vasthoiden.. Onze gids was uitstekend en vertelde volop. Na afloop van de rondleiding konden de deelnemers nog op eigen gelegenheid het museum verder verkenne. Velen gingen nog naar het winkeltje en naar het restaurant "De Zamen" voor een extra bakje koffie . Wij waren om 17 uur werlkom in het Restaurant Pannenkoeklenhuis "De Oude Herbergh" in het vlakbij gelegen Oosterbeek. De parkeerplaats was al bijna vol en velen parkeerden aan de zijkant van de "Valkenburglaan:" Ons SGS-gezelschap kreeg een goede ruimte met comfortabele stoelen aan weerszijden van twee erg grote tafels en wij gingen daar gezamenlijk borrelen. Er werd gezellig met elkaar gesproken en het werd extra gezelllig.omdat Peterr en Annèt van der Starre ons tracteerden ons op heerlijke bitterballen. De SGS'ers bestelden aansluitend hun drankjes bij de borrel en kozen hun diner.De Oude Herbergh in Oosterbeek heeft een utgebreide kaart en besteld werden diverse soorten pannenkoeken en vleesgerechten t/m heerlijke Spare Ribs. Commissievoorzitter Roelof Kruijshoop bedankte Annèt van der Starre heel hartelijk voor de organisatie van deze leuke dag en voor het vinden van deze leuke en interessante invulling vervan. Om 8 uur namen de meeste mensen afscheid en gingen naar huis. Het was een zeer geslaagde dag. Verslag Roelof Kruijshoop U kunt hier nog lezen de complete uitnodiging met alle informatie: Convocatie Kasteel Doorwerth 2023
Fotoserie 20230225-Doorwerth Foto's Donald Noorhoff
|
23 januari 2023 Nieuwjaarsbijeenkomst SGS 2022 (01-02-2023)
Deze
keer is de Nieuwjaarsbijeenkomst gehouden op 21 januari 2023 in de “Bellezaal”
van de leuke Bistro Belle, adres: Dorpsstraat 12 in Oud-Zuilen.
Deze is voorafgegaan door de jaarbijeenkomst met de viering van het 50-jarig jubileum van de Senioren Onderlinge. Op 21 januari was het uitstekend weer om te reizen en de meeste SGS'ers van de Senioren waren al eerder dan 10 uur gekomen. De koffie en thee stonden klaar met een lekkere gekleurde Frou-frou. Arjen v.d Pol had entourage opgezet met een hoge ronde tafel met prachtig groen kleed dat SGS indertijd heeft gekregen van Rudy Don Griot. Om iets over tien uur werd de bijeenkomst geopend en sprak Arjen van de Pol de SGS'ers als volgt toe. 50 Jaar Senioren Onderlinge Een woord vooraf. Als voorzitter van de Commissie moet je natuurlijk een jubileumspeech houden. SO is sedert 1972 na wat ad hoc SO matches in de vijftiger jaren een officiële tak binnen SGS geworden, zodat formeel inter SGS-wedstrijden en wedstrijden Senioren Onderlinge werden gescheiden. Ook een commissie werd ingesteld, natuurlijk onder verantwoordelijkheid van het bestuur, maar met een grote mate van vrijheid in handelen. In de beginannalen kon ik aantreffen, zoals het genoemd werd, het patroon der activiteiten:
De aanwezigheid van dames (nu ook partners genoemd) was vanaf het begin essentieel onderdeel van SO en benadrukte het voorgestane sociale en familiaire karakter van SO. Het familiaire karakter staat in de huidige, zeer individueel gerichte, tijd en de huidige samenstelling van de SGS’ers onder zware druk. Maar het sociale aspect kon en kan in stand worden gehouden. Bij een terugblik hoort ook het noemen van voor SO belangrijke personen. Molly Geertsema, Harry vab Benthem, Piet van ’t Noordeinde, Guido Abbenhuis, Hans Ligthelm, Frans de Leede, Nico Schepman, Jan Timmermans, Henk de Groot, Hans van Leeuwen, Bob van Keulen, Anton Distelbrink, Gerard van Vuuren, Albert van Nierop, Rob Schamper en Satar Alladin. Momenteel staan aan het roer uw spreker, Hans Noorhoff en Dirk Coster, die de laatste jaren werden gesteund door Amin Kasam bij de completering van elftallen. Hans Noorhoff kreeg vervolgens onder luid applaus de "Jopie de Bruin Prijs voor zijn verdiensten ten behoeve van de Senioren Onderlinge uitgereikt". Geen SO zonder dames/partners. Gelukkig bij SO nu soms speelsters sinds dames tot SGS zijn toegelaten. Maar de dames(/partners) bij SO hebben nog steeds een bevoorrechte positie. Sinds jaar en dag mogen zij meestemmen op de SO bijeenkomsten over de afspraken binnen SO. Verdienstelijke dames mag ik ook noemen. Molly Distelbrink, Charry van Leeuwen, Alma Noorhoff, Heleen Bax, Lideke Ohm en Geerta Alladin. En meer recent op Excelsior Petra van der Meij en …van Troost en natuurlijk op Hengelo al jarenlang Ali Kruishoop. Op VCC ontmoetten wij nog steeds Mieke Hoogervorst met haar traditiegetrouwe fruitbijdrage. Over bijdragen gesproken. Ruud Ackerman, altijd vergezeld door zijn Wil, al scoorder en schrijver van verslagen. En verslagen zijn ook geschreven door Gerard van der Meij, waarbij wij verwend zijn geworden door uitvoerige en humorvolle tekst. Gevolg is, dat niemand eigenlijk meer een verslag durft te schrijven. Behoudens Donald het afgelopen seizoen. Maar er is hoop als wij het nieuws volgen. Er is software (een app), die teksten schrijft! Wellicht is dat de oplossing, niet alleen voor scholieren, maar ook binnen SGS voor het grote probleem van verslagen schrijven. En voor de foto’s van onze inspanningen en uitspattingen zijn wij Donald Noorhoff en Duco Ohm dankbaar. Bijna 10 jaar kent SO het fenomeen van formele wedstrijdafspraken, waarbij centraal staat: iedereen aan bat in de innings. Ik heb gebat! En niet alleen gefield. Verder geldt nu max. 8 ballen per over. Voordien liep het wel eens uit de hand weet ik uit eigen ervaring bij mijn aantreden als wicketkeeper bij SO. Bowlers, die keurig bowlen waren (en zijn soms weer) schaars. 8 ballen is geen unicum binnen SGS. In de Tweede wereldoorlog werden ook 8 ballen per over gebowld. Het vinden van voldoende spelers (zowel bij SO, SGS als bij clubs) en het spelen bij clubs wordt steeds moeilijker. Redenen te over. Vrij nemen door de week? 2-verdieners met zorg thuis, kinderen, die 2-3 vrijetijdsbestedingen hebben en gereden moeten worden, een ziekenhuisdokter/huisarts/notaris een halve dag weg?, Papa-dagen. Oppasdagen voor Opa-en-Oma, meer mogelijkheden om de vrije tijd te besteden dan aan cricket. Velden te kort. Competitie op zaterdag. Jeugd gaat voor. Barbezetting door vrijwilligers problematisch. Enz. Wij, als SO, hebben een uitdaging. De toekomst moet uitwijzen of er nog behoefte is aan SO. En wij zullen er steeds weer aan moeten wennen dat het nooit meer wordt zoals vroeger. Wij moeten als SO continu de juiste setting blijven vinden voor het sociale en vriendschappelijke aspect van SO in relatie tot de actuele samenleving. En voor SO geldt hierbij met nadruk plezierig cricket spelen door iedereen, die dit wil en kan, ongeacht leeftijd en cricketkunne. Dat vraagt van de “sterren” inleving, begrip en soms voor hun gevoel wegcijferen van een topprestatie. En van de mindere goden, dat zij ook voor de runs gaan in de 10 overs, die hun aan bat is gegund. Voor de 2 captains bij SO ligt hierbij telkenmale een uitdagende gezamenlijke taak in de aansturing van de SO wedstrijd. Uiteindelijk willen wij allemaal, dat iedereen bij SO met een goed en voldaan cricketgevoel naar huis gaat. En bij dit alles zijn partners , maar ook familieleden, een onlosmakelijk onderdeel van SO en zijn dan ook meer dan welkom bij SO. Aanwezigen vonden het een prima en zeer interessante toespraak en hij kreeg hiervoor luid appalaus. Vervolgens werden de glazen gevuld met "bubbels" en werd op de jubilende Senioren Onderlinge speecht. Het glas heffen Voor wij het glas heffen op 50 jaar SO een kort woord. SO heeft het moeilijk. Andere tijden, Andere zeden. Andere omgangsvormen. Mijn groene blazer hoort bij het voorzitterschap van de commissie SO. Gezien de staat van de blazer, wel mot vrij, is deze wellicht afkomstig uit 1950. Toen schafte SGS stof aan voor de vervaardiging van blazers. Einde van dat jaar was 3/4 van de stof omgezet in blazers. in 1951 werd besloten tot het maken van clubdassen en clubcaps. En in 1969 telde de club meer dan 400 leden. Financieel nog even dit in deze barre tijden. De hoogte van de contributie was in 1932 ƒ7,50 In 1942 werd besloten tot heffing van wedstrijdgeld: ƒ0,25 (25 cent, dan wel een kwartje). Momenteel is de contributie ƒ66 (30 euro) en het wedstrijdgeld ƒ11 (5 euro). Hierna konden allen gezamenlijk een toast uitbrengen en werd iedereen verzocht u nu echt het glas te heffen op 50 jaar SO! - Op Senioren Onderlinge! Hierna werd der aangekondigde SO Quiz op papier uitgereikt, zodat de SO'ers deze hersenbreker kon invullen. Kijk hier naar quiz met de vragen. Intussen druppelden de SGS'ers binnen van "het grote SGS". Ook zij werden ontvangen met koffie en thee en een lekkere Frou-frou. Om ongeveer 1 uur 's middags was "Berlle's rijkelijk luchbuffet": gereed en werd iedereen uitgenodigd om zijn/haar maaltijd te selecteren en op te scheppen. Het zag er heerlijk uit en dat was het ook. Er was veel keuze en de naam maakte de maaltijd de "naam rijkelijk buffet!"eer aan. Om twee uur begon onze voorzitter met onderstaande Nieuwjaars-speech. Nieuwjaarsspeech Still Going Strong Cricket Club 2023 van Pieter van der Hammen.
Lieve
mensen, het valt niet te ontkennen dat we een bijzondere periode achter
de rug hebben sinds onze laatste nieuwjaarsbijeenkomst in 2019 in Doesburg.
Samen met de suggesties die op een aantal bijeenkomsten naar voren
zijn gekomen hopen we met een aantal aanpassingen en wijzigingen het
voor meer spelers aantrekkelijker te maken. Ook komt naar voren dat de gestegen kosten een belemmering kunnen vormen om veel te spelen. Spelers van SGS leggen traditiegetrouw best veel kilometers af om een wedstrijd te spelen met altijd het risico om op de eerste bal te gaan, en vervolgens krijg je in het veld 3 ballen om te fielden waarvan ook nog 1 gemiste vangkans. Ziedaar de King of Sports……. Klinkt misschien een beetje depressief, maar we weten allemaal dat
het de harde praktijk kan zijn. Daarmee is inclusiviteit nadrukkelijk aan de orde en de vraag is
vervolgens of dit de spelers van morgen van SGS zullen zijn en hoe wij
daarop kunnen anticiperen. Arjen ontzettend bedankt voor nu en straks en we hopen natuurlijk
dat voor jou en ook voor Lisette het jaar medisch positief zal uitpakken. Ik dank jullie wel. U kunt hier nog lezen de complete uitnodiging met alle informatie: Convocatie Nieuwjaarsbijeenkomst 2023
Fotoserie 20230121-SO50SGSNJ Foto's Donald Noorhoff
|
-