Vierlandentoernooi / Quadrangular Tournament 2022

Verslag van het 4-Landen tournooi (08-11-2022)

Na alle voorbereidingen was het dan EINDELIJK zo ver. Vol ongeduld reden wij vanuit verschillende windrichtingen naar Eindhoven op zaterdagmorgen 15 oktober 2022 om het vliegtuig van 10.20 uur naar Alicante te nemen. De enorme rij mensen op het vliegveld verraste ons wel. Enfin, koffer op de band en maar op goed geluk in de rij gaan staan. Gelukkig ging alles goed en Ryanair vloog precies op tijd. Ons gezelschap bestond uit Aravind, Pyush, David, Roelof, Ferdinand, Nivesh, Saleem, Manish, Farouk, Deepak, Theo, Sudhir, Bryan en Jan Willem. Imran en Peter vlogen vanaf Weeze en Jaap, Ans, Alies en Robert kwamen een dag later.

Prima vlucht, mooi op tijd om de gereserveerde auto’s te bemannen. De verzekering van de auto’s gaf wat problemen maar uiteindelijk konden wij vlot op weg naar Hotel Los Delfinas in La Manga del Mar Menor. De gehuurde Ford Kunga’s reden voortreffelijk. In het hotel waren de kamers prima in orde en tijdens de teammeeting om 17.30 wenste captain Manish iedereen een fijne week toe met goed cricket.

Zondag 16 oktober Bad Boys - Presidents XI
stond de wedstrijd van de Bad Boys tegen het Spaanse Presidentsteam op de rol. Bad Boy 2 (= Theo Straten) kwam er op zaterdag al achter dat er geen Spaanse cricketer te bekennen was en dat er dus geïmproviseerd moest worden. Ook op het cricketveld was geen Spaanse gastheer te bekennen. Het Bad Boys team trad nu aan tegen een combinatie van Forty Club, Dansk en SGS spelers. Afspraak was 25 overs te spelen, ook met het oog op de belasting van spelers gedurende de rest van de week. De Bad Boys maakten 188 runs met Faulkner 85 en Maikel Jeppesen 43 als rungetters. Onze Deense vriend Big Jan Rasmussen nam met zijn boogballen 4 voor 24 in 3 overs. Wellicht een voorproefje voor de komende wedstrijden? Daar kwamen wij de dagen daarna rap achter. Aanvoerder Roelof Balk liet Peter Peperkamp 63 en de verschrikkelijke Deen Lars Hedegard 85 (9x6) de runs maken. Weer een verlies voor de Bad Boys. Later in de week lukte het Bad Boy 2, door het geven van veel gratis bier vroeg in de morgen, voor volgend jaar Maikel Jeppesen en Lars Hedegard definitief Bad Boy te maken dus zal Roelof Balk een truc moeten verzinnen volgend jaar op Kampong.

Maandag 17 oktober SGS - Spanish Forty Club
Het 45 over toernooi zelf begon op maandag 17 oktober met SGS tegen Spanje. Captain Manish heeft het hele toernooi elke toss gewonnen en besloot, op de laatste wedstrijd na, eerst te gaan fielden. De Spanjaarden kwamen, onder meer door een voortreffelijke stump van Imran op hun beste bat (de man maakte er later in de week 150 tegen Engeland) niet meer dan 89 runs. Bowlingcijfers SGS: Salim 2 voor 5 in 6, Pyush 2 voor 27 in 4, Manish 3 voor 20 in 9, Ferdinand 1 voor 16 in 9, Aravind 1 voor 10 in 4 en Nivesh 1 voor 3 in 2 verdeelden de wickets. Sudhir opende goed maar pakte geen wicket. In 14 overs maakte SGS de benodigde runs door Manish 19, Nivesh 31 not out en Ferdinand 18 not out. De eerste punten waren binnen. Helaas viel Roelof Balk geblesseerd uit met een flinke kuitblessure wat ons in de volgende wedstrijden een openingsbat kostte.

Op het 2e veld wonnen de Denen in een enerverende wedstrijd van de Forty Club, vooral door het toedoen van de boogballetjes van Jan Rasmussen. Het deed de Forty Club, op volle sterkte, veel pijn maar de Denen hebben er in de avond nog een extra “biertje” op genomen.

Dinsdag 18 oktober: T20 wedstrijden. SGS-Spanje
Toss gewonnen en eerst fielden. Spanje had er beter het oog in als gisteren en maakte 160 runs in de gegeven 20 overs. Voor de T20 was de afspraak dat het SGS elftal aangepast zou worden. Manish nam 2 wickets en verder namen Nivesh, Aravind, Salim en Jan Willem ieder 1 wicket. Ons batten was helaas niet zo dat wij hen weer konden verslaan. Op een totaal van 133 stokte de teller. Op het andere veld won de Forty Club nu wel van de Denen.
In de middag speelden wij tegen de Forty Club. Een harde 79 van Arshad Mohammed, 26 runs voor John Thornton en 23 extra’s bracht de Forty Club op 171. Saleem pakte 2 wickets, Sudhir en Jan Willem ieder 1. Het werd dit keer een spannende partij. Imran 46, Manish 23, Nivesh 40, Deepak 33 en Mr. Extra 18 brachten ons totaal op 165. Met iets meer geduld was een overwinning mogelijk geweest. Op het andere veld wonnen de Spanjaarden van de Denen.

Woensdag 19 oktober 45 over wedstrijden.SGS-Dansk op het hoofdveld.
Toss gewonnen en fielden. Er werd van SGS kant goed gebowled maar toch kwamen de Denen door Theo Cupido (echt waar) met 49 runs, Lars Hedegard 91, captain Michel Jeppersen 48 not out en Mr. Extra 21 tot een goed totaal van 238 runs. Bowlingcijfers: Pyush 2 voor 56, Saleem 2 voor 29, Sudhir 1 voor 42 en Aravind 1 voor 16.

Ons idee was dat wij beslist een kans hadden. Jan Rasmussen dacht daar anders over. Hij haalde soms niet eens het bowlingwicket, hetgeen resulteerde in veel no balls en wides maar hij pakte wel ons openingspaar voor slechts 9 runs. SGS van de kook en de collapse was compleet. Mr. Extra was onze topscorer met 41 runs waarnaast alleen Imran Haider 24 runs maakte. SGS all out voor 145. Helaas verdraaide Peter Peperkamp zijn enkel en kon niet meer verder.

Op het andere veld maakte de Forty Club 311 runs waarna de Spanjaarden er heel dicht bij kwamen, mede door 151 runs van R.Lake. Toch won de Forty Club want verliezen zou een enorme blamage zijn geweest.

Donderdag 20 oktober 45 over wedstrijden. SGS-Forty Club.
Tegen de Engelsen wil je altijd winnen hetgeen altijd strijd oplevert. Deze wedstrijd was daarop geen uitzondering. Gewonnen toss uiteraard en dit keer gingen wij eerst batten na de mindere wedstrijd tegen de Denen. Ferdinand 30 runs en Sonny 15 run out begonnen uiterst voorzichtig. Daarna een uitstekende innings van Nivesh 86 en Imran 73 met Mr. Extra 17 bracht ons totaal op 237 runs om te verdedigen.

Het begin was prima. Na 10 overs hadden de Engelsen 28 runs. Spelbreker voor ons was wederom Arshad Mohammed 76 en een knalharde 51 runs (4x4, 3x6) van Chris Turner deed de score rap oplopen. Na 40 overs 197 voor de Engelsen was er nog kans. Bowlen is line en length. Dat lukte helaas niet want in 2 overs resp. 16 en 17 runs tegenkrijgen is desastreus op zo’n stand. In over 44 wonnen de Engelsen en moeten wij weer een jaar wachten om revanche te nemen. Toch een prachtige wedstrijd waar alles in zat. Daar speel je zo’n toernooi ook voor tenslotte.

Op het andere veld wonnen de Spanjaarden makkelijk van de Denen die door de overwinning op de Forty Club desalniettemin toernooiwinnaar werden.

In de avond een gezellig slotfeest in een ruimte naast het hotel. Gastsprekers van alle landen die ongeveer 5 minuten per persoon kregen. Openingsspeech voor SGS door Roelof Balk die ons voorzag van een vlotte maar lange speech. Dat ontlokte de Spaanse ceremoniemeester de opmerking dat de andere 3 sprekers nog ieder anderhalve minuut hadden. Prijzen uitgereikt en bijgepraat. Op naar de laatste dag.

Vrijdag 21 oktober de laatste twee T20 wedstrijden.
Voor SGS en de Denen stond er niets meer op het spel. Beide teams werden geteisterd door vele blessures dus werd tot een T10 besloten. De Denen maakten 61 runs. Bij SGS namen Saleem, Ferdinand, Imran en Jan Willem ieder een wicket in hun 2 toegestane overs. In over nr. 8 maakten wij het totaal en eindigden als derde in de totaalstand van de T20.

Op het andere veld was de Forty Club duidelijk te sterk voor de Spanjaarden. Spanje 169 runs waarop Arshad Mohammed en Chris Turner samen een wicketstand van 161 opbouwden voordat het eerste wicket viel. Uiteraard was de winst veilig en won de Forty Club de T20.

Veel dank aan Robert Smith die bereid was veel wedstrijden voor ons als umpire in het veld te staan. Daarnaast complimenten voor onze spelers waarvan sommigen alle wedstrijden hebben gespeeld wat alles van hun fysiek vergde. Dank aan Theo Straten voor het scoren van alle 45 over wedstrijden. Verder viel het op dat er bij ons veel blessures vielen. Dat was vervelend voor de spelers en jammer voor het team.

De notulen van Barry Aitken zijn binnen dus evaluatie zal binnenkort volgen. De 45 over wedstrijden blijven maar de verdere opzet zal worden aangepast. Wij zullen daar uiteraard iedereen van op de hoogte houden. Volgend jaar is SGS verantwoordelijk voor de organisatie en spelen wij alle wedstrijden op Kampong.
Manish Moorjani en Jan Willem Heshusius.

Bekijk het fotoalbum van Ferdinand Smit

Het 4-Landentournooi in La Manga

Bodegraven, vrijdag 29 juli 2022

Beste SGS’ers,

Na 2 corona jaren is er dit jaar weer een 4-landentoernooi.
Van 15 oktober tot 21 oktober gaan wij cricket spelen in het mooie La Manga, Spanje.

Wij vliegen op zaterdag 15 oktober vanaf Eindhoven en vliegen een week later terug.
In die tijd is het in Spanje rond de 26 graden dus dat wordt een week volop genieten van weer, strijd en wellicht victorie! In ieder geval is het na die jaren weer erg fijn onze Deense, Engelse en Spaanse vrienden weer te ontmoeten.

Op dit moment hebben de volgende spelers zich opgegeven:
Saleem Abdul Mohammed, Roelof Balk, Arvind Ananthakrishnan, Imran Haider, Jan Willem Heshusius, Manish Moorjani, Peter Peperkamp, Nivesh Rai, Mans de Rooy, Piyush Sharma, Ferdinand Smit, Theo Straten, Jaap Vogelaar, David Wilson, Sudhir Lavania, Deepak Sharma en Farouk Ayube.
Als toeristen gaan Bryan Rayman en Wouter Herklots mee.

Het is een heel gezelschap. Wat opvalt is dat er dit jaar geen dames meegaan.
Wellicht dat daar nog verandering in komt maar dat hebben wij niet in eigen hand.

Afspraak is om begin oktober 2 keer bij elkaar te komen om te trainen en de blik gelijk te zetten.
Manish Moorjani is onze aanvoerder in alle wedstrijden dus dat staat garant voor een fanatieke inzet.
Als er verder nieuws is zullen wij daar uiteraard verslag van doen.

SGS Toercommissie.

SGS naar Spanje - ‘La Manga’ Vierlandentoernooi  (16-02-2022)

SGS is gaat deelnemen aan het Vierlandentoernooi van 15 t/m 22 oktober 2022 in La Manga, samen met Denemarken, Engeland en organisator Spanje.

Op basis van de aanmeldingen van SGS-leden zal clubcaptain Manish Moorjani in samenspraak met de SGS Tourcie de opstellingen maken voor de 45 overs en 20 overs wedstrijden.

Programma
Zaterdag 15 oktober:    gezamenlijke vlucht Amsterdam – Alicante
Zondag 16 oktober:      wedstrijd Royal Bad Boys CC vs President’s XI
Maandag 17 oktober:    toernooidag
Dinsdag 18 oktober:     T20 dag
Woensdag 19 oktober: toernooidag
Donderdag 20 oktober: T20 dag
Vrijdag 21 oktober:        toernooidag
Zaterdag 22 oktober:     retourvlucht Alicante – Amsterdam

Kosten players
De kosten voor spelers op basis van halfpension (ontbijt, lunch, buffet dinner en gala dinner) bedragen € 700 op basis van 7 nachten en dubbele kamerbezetting. Toeslag voor 1 persoonskamer: € 25 per nacht.

Kosten non-players
De kosten voor ‘supporters’ op basis van Bed & Breakfast incl. gala dinner bedragen € 450 op basis van 7 nachten en dubbele kamerbezetting. Toeslag voor 1 persoonskamer: € 25 per nacht.

Reiskosten
Kosten van vliegtickets en autohuur worden in een later stadium bekend gemaakt. E.e.a. hangt onder meer af van het totaal aantal SGS reizigers. Indicatie: € 350 p.p.

Aanmelden/spoed
Aanmelden voor dit unieke cricketevenement uiterlijk 26 februari 2022 bij Manish Moorjani (manish_dell@hotmail.nl) en het overmaken van een aanbetaling van € 250 p.p. op IBAN-nummer NL75 INGB 0000 4838 64 t.n.v. SGS Contact cie. Reden voor een snelle response is op verzoek van de Spaanse organisator teneinde het hotel op tijd te kunnen reserveren.

Restitutie
De aanbetaling zal bij cancelling van het toernooi 100% geretourneerd worden.

Download Inschrijfformulier PDF bestand   -   Word bestand

De Gentleman's Cup  (27-07-2019)

Aan het einde van elk Vierlandentoernooi wordt de Gentlemans Cup uitgereikt.

"The Gentleman's Cup was donated by a former Dansk XL player, Henning T. Olesen.
The cup is presented each year to a player who has served the Triangular Tournament well, or who has participated for many years.
 “From a grateful Dansk XL former player to a worthy gentleman”

Ga hier naar de lijst met de winnaars.