A G E N D A  (bijgewerkt op 01-12-2020) 

dag datum aanvang omschrijving locatie
De toer naar het Oosten in 2021 is vooralsnog gepland van maandag 26 juli tot en met donderdag 29 juli 2021.
      Er zijn geen bijeenkomsten of evenemenen in de planning
 

Bericht van het Bestuur  (12-11-2020)

In de SGS ACTUEEL van  22 november 2020 staat een uitgebreide uitnodiging met enige vergaderstukken aan alle leden van SGS CC om deel te nemen aan een "elektronische" Algemene Ledenvergadering.

Zondag 29 november 2020 is de mogelijkheid om vragen te stellen gesloten.

Op vrijdagochtend 4 december wordt het stemformulier verzonden aan de leden van SGS CC.
Zij hebben tot zaterdag 5 december 24:00 uur, de tijd om hun stem uit te brengen.

De uitslag van de stemming wordt zo snel mogelijk hierna elektronisch bekend gemaakt aan de leden.

Livestream Australisch cricket   mededeling van de K.N.C.B.  (02-12-2020)

In partnerschap met de ICC heeft Cricket Australië een mogelijkheid geschapen om via een livestream alle wedstrijden tegen India en alle 61 Big Bash League-wedstrijden te volgen via een goedkoop abonnement (€25,00).

De Australië vs India wedstrijden kunnen geactiveerd worden via:
Aus vs India INTL 12 Match Package: Access for users https://www.live-now.com/en-int/page/australia-vs-india where they should follow the payment instructions. Pre-discount subscription price is €24.99.

Via een combinatiepakket kunnen alle internationale én Big Bash League T20’s worden bekeken:
Combo Value Package (61 tournament BBL fixtures + Intl fixtures): This gives subscribers access to the 61 matches of the BBL which runs from 10th December – 6th Feb, plus remaining Inernationall fixtures. Pre-discount subscription price is €24.99, users receive 10% discount and you (member) receive 10% trailing commission. The offer will appear on the site from 28th November and is valid up until 9th December.

In Nederland ontvangen kijkers een korting van 10% via onderstaande codes; deze zijn geldig tot 9 december a.s.
DHDTTG433K (single match)
DBSA02HYWW (subscription)

Bij technische problemen kan een e-mail worden gestuurd naar: support@live-now.com

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS
The Travel Club
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
Century Club Members

Er is een artikel toegevoegd aan de pagina van het Vierlandentoernooi  (29-11-2020)

Er is een nieuw artikel verschenen over het Vierlandentoernooi op de website van de Forty Club dat door Barry Aitken is doorgestuurd aan Duco Ohm op 28 november 2020. Dit artikel is ook weer geschreven door Peter Hargreaves, nu echter als gevolg van de uitbreiding naar vier deelnemende landen. Het is nu geworden het Quadrangular Tournament. ► lees hier het oude en het nieuwe artikel over dit toernooi

Wij publiceren dit onverkort op onze SGS Website omdat dit uitstekend weergeeft wat het toernooi is en betekent.
Quadrangular Tournament   by Peter S.Hargreaves of the Forty Club (2020) 

Nieuwe bijdrage Nieuwe bijdrage in "Verhalen uit de Oude Doos"  (12-11-2020)
Ferry Dukker jr. (1931-2020) - Boekhouderszoon die gentleman cricketer werd (artikel uit De Volkskrant) 

Ferry Dukker zat graag langs de lijn bij voetbal- en cricketwedstrijden.
Ferry Dukker jr. voetbalde bij Ajax met Rinus Michels, Piet Ouderland, Ger van Mourik, Hans Boskamp, Eddy Pieters Graafland en Theo de Groot in een tijd dat zijn vader Ferry Dukker sr. daar penningmeester was.

En hij speelde ook cricket bij Ajax, toen de club nog een cricketafdeling had. Ook met Van Mourik, Boskamp en Eddy PG. Maar er moest brood op de plank komen. ‘Van het bedrag dat je als semiprof verdiende, kon je niet leven. Ik studeerde economie en koos voor een maatschappelijke carrière’, zei Ferry in een interview met Ajax Magazine. Zijn zoon Hans-Peter vertelt: ‘Toen zijn werkgever, Jan de Boer Brandblusapparaten, mijn vader in 1956 vroeg naar Enschede te gaan om daar een vestiging te gaan leiden, twijfelde hij niet. Hij werd in Enschede lid van Prinses Wilhelmina, een club die hem de mogelijkheid gaf zowel voetbal als cricket te spelen.’ ►►Lees hier het hele artikel

 

Rudy Don Griot  - een update   (19-11-2020)    Graag een kaartje sturen.

Duco Ohm stuurde Rudy een mailtje en vroeg hoe het hem vergaat in deze moeilijke tijd.
Via zijn neef Miguel kreeg ik onderstaand antwoord:

Dag Duco,

Dank dat je weer even aan Rudy hebt gedacht. Ik heb je bericht geprint en aan Rudy gegeven gisteren. Hij glimlachte even. Jammer genoeg komt er weinig emotie bij hem los de laatste  paar maanden.

Op zijn afdeling is voor de 2e keer corona geconstateerd bij enkele medebewoners dus moest iedereen weer getest worden. Gelukkig was Rudy zijn test negatief. Wel betekende het weer een afsluiting voor 3 weken dus in die tijd kon ik hem niet bezoeken. Wel heb ik elke week wat lekkers voor hem achtergelaten zodat hij in ieder geval ergens van kon genieten. Gisteren was hij erg stil. We hebben samen de 2e helft Ned elftal – Bosnie Hert. voetbal gekeken. Maar het kon hem niet echt boeien. Was ook een slechte wedstrijd trouwens.

Hij sukkelt erg met een blaasprobleem als gevolg van de kanker waar hij voor is behandeld. Dat is natuurlijk al mensonterend genoeg. Laat staan als ze ook nog eens constant met mondkapjes rondlopen en niet aan zijn doofheid denken. Hij zegt dan ook erg vaak “Ik begrijp het niet”. Door het vele slapen is hij ook nog erg verward soms. Weet niet meer wat voor dag het is en draait dag en nachtritme om. Het nieuws van het overlijden van Lideke hakte er ook erg in bij hem. En dan onlangs nog van de heer Ferry Dukker. Doordat hij zich zo erg afsluit weet ik soms echt niet waar zijn gedachten zitten. Lekker uit eten is er door corona ook al een tijdje niet meer van gekomen.

Ik probeer zijn leven nog een beetje aangenaam te maken maar veel helpt het helaas niet. Het spijt me dat ik geen beter nieuws voor je heb. Het is zoals het is helaas.

Het allerbeste en de groeten van Rudy!
Miguel Picavet"

 
Stuurt u Rudy svp ook een berichtje ! Het zal hem goed doen ! Het kan als volgt :

Een mailtje naar zijn neef m.picavet@librandt.nl die het zal afdrukken en bezorgen of een kaart of brief rechtstreeks naar:
    Dhr. R.W.M. Don Griot
    Zorgcentrum OUDTBURG
    Afd. Stern / A- Kamer B 120
    Molenweidtje 1
    1862 BC BERGEN

Duco Ohm

 

Update Suriname: er waren voor ons onbekende en verborgen kosten in Suriname.  (02-11-2020)
Een extra bijdrage voor de betaling van invoerrechten in Suriname is zeer welkom !
  

In de krant stonden nare berichten over Suriname en ik mailde Roy :
“Vertel eens Roy. Moeten er invoerrechten betaald worden op onze dozen en moet er voedsel toegevoegd worden zoals bijv. rijst en wat ik ook las pindakaas ???"

Omgaand kwam zijn antwoord:
Hi Duc,

Ik heb vadaag 1 doos ontvangen Op de factuur stond gedragen kleren. Ik betaal de invoerrechten. Kijk een toevoeging kan altijd. Die gaan naar het kindertehuis, net als de kleding. Ik denk dat rijst nog niet hoeft, maar pindakaas is altijd welkom olie zou een suggestie kunnen zijn alsmede sardines in tomaten saus en lunchen meat. Dit zijn een paar suggesties. Misschien nog havermout en melkpoeder.
Kijk maar wat jullie kunnen de toevoegingen zijn maar sugesties. Bedankt , ik krijg nog last minute wat sug. erbij van vrouwlief ze sprak over knakworstjes thee en cacao. Je moet kijken wat jullie kunnen met de toevoegingen en ze zijn geen must ze zijn maar een idee als jullie wat kunnen doen.”

Er zijn drie of vier grote dozen in de maak en ik zal zorgen dat er het e.e.a. aan voedsel wordt toegevoegd – mocht de lezer van dit bericht deze activiteit financieel willen ondersteunen dan graag een overmaking naar":

             R.G. Ingelse’s Still Going Strong Stichting voor Gehandicapten  NL64ABNA0498651576 , onder vermelding ‘voedselhulp Suriname’.

De Stichting betaalt de kosten van het versturen.

Duco Ohm                 ►  Lees hier meer  http://www.sgs-cricket.nl/nieuws/noodkreet-suriname.htm