A G E N D A  (bijgewerkt op 30-11-2023)

Datum Dag Aanvang Activiteit Locatie
20 jan zaterdag 17:00 Nieuwjaarsbijeenkomst Gasterij 't Hilletje Kootwijk
24 feb zaterdag   Bezoek aan het Kunstmuseum in Den Haag Den Haag
13 apr zaterdag   Vaartocht op de Vecht NTB

Pieter van Vliet overleden op 4 december (07-12-2023)

Op 92 jarige leeftijd is een markante SGS-er overleden. Wie kent deze vrolijke Schiedamse Amsterdammer niet.

De laatste jaren ging het Pieter niet voor de wind. Het geheugen liet hem in de steek. Met zijn lieve Miep bracht hij de laatste jaren in Alkmaar door.

 Lees het In Memoriam geschreven door Duco.

Het tweede winterevenement in Dordrecht was een succes (07-12-2023)

Nou ja, het weer had mooier gekund. Maar als bonus zagen we nog prachtige regenbogen.
De stadswandeling in deze mooiste stad van Nederland (daar hebben we er veel van) was prachtig en instructief.
De verzameling van het museum was verrassend. Bekijk de foto's.

Lees het verslag van deze dag op de pagina over de winterevenementen.

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS/td>
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
Century Club Members

Good Old Walter Brand 30-11-1943 (lid sinds 1991) (30-11-2023)

Tweede helft van de 60-er jaren van de vorige eeuw leerde ik Walter kennen als een gevreesde, zeer snelle bowler van De Krekels toen ik met Quick Nijmegen tegen hem speelde.
WalterBrandAls gevolg van mijn verhuizing naar Eindhoven kwam ik hem een groot aantal jaren niet meer tegen, maar dat veranderde toen hij ook lid werd van SGS. De tussenliggende periode leek veel korter dan die eigenlijk was en vanaf toen speelden we met elkaar in plaats van tegen elkaar.
Later bij het veteranencricket speelden we weer tegen elkaar, Walter met KZKC en ik weer voor Quick. Daar bewaren we mooie herinneringen aan, net zoals aan de toeren die we met SGS maakten naar Engeland, Denemarken, Malta en niet te vergeten Barbados in 2001, waar we ook voor het eerst samen op de golfbaan stonden, beiden nog maar amper in het bezit van een golfvaardigheidsbewijs!

Na onze actieve cricketperiode wordt golf een zeer aangenaam alternatief en blijven we elkaar regelmatig zien en spelen we elk jaar wel een paar rondjes in SGS-verband.

Walter, ik feliciteer je van harte met deze mijlpaal en wens je nog vele jaren in goede gezondheid en natuurlijk nog heel wat gezellige golfdagen!

Maarten Ingelse

Azeez Doekhie overleden op 7 november (11-10-2023)

"Old soldiers never die, they just fade away" is het gezegde en dat kun je in het geval van Azeez wel zeggen.
Azeez was lid sinds 1985. Na de, in 2005 voornamelijk door hem en Marlène georganiseerde, toer naar Suriname hebben wij hem niet meer op de velden in Nederland gezien. Hij verhuisde naar het warmere klimaat van Aruba en keerde in 2017 weer terug naar Nederland, maar aan spelen kwam hij niet meer toe.

De begrafenis heeft inmiddels plaats gevonden. Onze condoleances gaan naar zijn lieve Marleentje, hun kinderen en de broers Ayoub en Farouk (beide SGS lid !) en hun familieleden.

Lees het In Memoriam geschreven door Duco

SGS Golf : al 40 jaar actief!! Maarten Ingelse schrijft over de ontwikkeling van Golf binnen SGS (08-09-2023)

Hoe het is begonnen in 1983 staat zo mooi beschreven in het SGS jubileumboek ‘SGS 75 jaar” uit 2004 en citeer ik graag letterlijk:

HET ONDERGESCHOVEN KIND VAN SGS... GOLF

Er waren mensen – en misschien zijn ze er nog wel – die vinden dat golf en cricket geen vrienden zijn. Een vooroordeel? Jazeker.
In SGS heeft de praktijk aangetoond dat zij elkaar uitstekend verdragen. Hoewel? Aanvankelijk was er in SGS nogal gemurmureer toen een aantal cricketers in de loop van de jaren zeventig het idee hadden in SGS-verband – of liever gezegd als SGS-vrienden onder elkaar – te gaan golfen.
Joop Uiterwaal en Gé Brummelkamp namen de handschoen op en organiseerden eind jaren zeventig – begin jaren tachtig een aantal wedstrijden waarbij na afloop het borreltje en het etentje niet ontbraken. Het verzoek aan het bestuur van SGS om officieel in SGS-verband te mogen spelen, kwam er aanvankelijk niet door.
Daarom meldde men zich op de golfbanen onder de naam Senior Golf Society. Maar de druk op het bestuur nam toe, want het aantal golfers groeide snel. De macht van het getal – een vriendelijke macht wel te verstaan – gaf de doorslag en de ledenvergadering van SGS in 1983 gaf tenslotte het groene licht; we hoefden niet meer onder een slim bedachte naam de clubs te zwaaien.

Zo begint het epistel wat Maarten schrijft over de ontwikkeling van Golf binnen SGS. lees zijn hele verhaal in "de oude doos".

Mans de Rooij vierde zijn 80-ste verjaardag en dus "GOOD OLD" (lid sinds 1986) (23-08-2023)

We gaan bijna 60 jaar terug in de tijd om mijn eerste ontmoeting met Mans op te tekenen.
Ter gelegenheid van 15 jaar cricket bij Groen Geel was Mans met het jeugdelftal van Groen Geel op toer naar o.a. Nijmegen waar tegen de jeugd van Union werd gespeeld en tegen de Quick-jeugd op het toen relatief nieuwe veld aan de Dennenstraat. Dat het tot 2006 duurde voordat we elkaar bij SGS weer tegen kwamen, mag in het Nederlandse cricketwereldje een bijzonderheid genoemd worden.
Vanaf 2006 heeft Mans bijzonder veel voor SGS gespeeld en onze ontmoetingen waren talrijk op de Nederlandse velden en ook tijdens diverse toeren.

Mans was zeer succesvol als bowler en als batsman in de ruim 500 wedstrijden die hij voor ons speelde en daar zullen er nog wel wat bijkomen, want zijn fysiek is nog in orde en laten we hopen dat het nog een aantal jaren zo blijft!

Mans, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Maarten Ingelse

SGS wint dit jaar het 4-Landen Tournooi (06-08-2023)

Het Quadrangular tournament werd dit jaar in Nederland gespeeld op de velden van he gastvrije Kampong.

Het weer was goed genoeg om alle wedstrijden te kunnen spelen en op vrijdag 28 juli won SGS van Dansk XL en het tournooi, na eerdere winst op The Forty Club en Cricket España.

Lees de verslagen van Ingrid van der Elst en bekijk de foto's van Donald Noorhoff en geniet nog even van de herinnering aan dit mooie sportieve resultaat.

Klik op deze link om naar de verslagen te springen.

De scoresheets van alle 45 over wedstrijden en de persoonlijke statistieken, De "Hall of Fame", zijn te vinden op de website van The Forty Club (klik op deze link).
Jammer kloppen de namen van SGS spelers  van de maandag niet allemaal.
Misschien kan Ingrid de Engelsen helpen daar de juiste namen te krijgen.

"A Dutch Cricket Life" interessant nieuw boek van Steven Lubbers (29-04-2023)

Nu de zomer, en dus ons nieuwe cricketseizoen, zich aandient is het ook weer een mooi moment om terug te kijken naar de ontwikkeling van het Nederlandse cricket. Eind 2022 heeft ons nationale team geweldig gepresteerd op de T20.WK in Australie en een direct ticket verdient voor de volgende WK in 2024. Een bijzondere prestatie van ons kleine cricketwereldje van ruim 5000 beoefenaren tussen al die cricket.grootmachten.

Het boek....Steven Lubbers/A Dutch Cricketlife....geeft een aardige inkijk in de aansluiting bij de wereldtop in de voorgaande decennia.
Foto; zie hiernaast .  
 Link; Steven Lubbers, a dutch cricket life - Back On Track Deventer

My Love for Cricket . (16/4/2023)

Beste Leden van SGS

Onlangs heb ik een boek geschreven over onze geliefde sport: My Love for Cricket - Een ode aan The King of Sports
Dit boek wordt in de tweede helft van april gepubliceerd. Aan het begin van het nieuwe cricketseizoen.

Benieuwd? Ga naar: www.billieboybv.nl/publications/my-love-for-cricket
Veel plezier!

Ik wens je een mooi cricketseizoen 2023.
Groetjes
Derick Maarleveld