A G E N D A  (bijgewerkt op 14-06-2021) 

datum dag aanvang omschrijving locatie
22 juni dinsdag 12:00 Senioren Onderlinge wedstrijd Kampong
23 juni woensdag 13:00 SGS Lions - SGS Tigers Kampong
25 juni vrijdag 13:00 SGS Caribbean Cricket - SGS Nederland Kampong
29 juni dinsdag 12:00 Senioren Onderlinge wedstrijd nog niet bekend
30 juni woensdag 13:00 SGS Asian XI - SGS Nederland Kampong

Van het Bestuur : Hoera! We gaan spelen! (10-06-2021 - gewijzigd 13-06-2021 na verwerking van de programma's)

Na 4 dagen intensief bellen, mailen en appen met een scala aan gezaghebbende instanties in den lande inzake corona en afstemming met Kampong (Floris) heeft het bestuur kunnen besluiten, dat het seizoen 2021 start op dinsdag 15 juni a.s. met de wedstrijd Senioren Onderlinge op Kampong.

Kern van de uitkomst is dat we onderling spelen, dus geen competitie tegen andere clubs, en er is afstemming binnen de gemeente die weer functioneert binnen haar veiligheidsregio. Om het zo simpel mogelijk te houden spelen we nu zo veel mogelijk op Kampong, maar het kan zijn dat we ook op andere velden deze procedure kunnen afwerken.

Dit natuurlijk met inachtneming van de geldende coronamaatregelen, waardoor wij voorlopig (juni) alleen onderling spelen als SGS zonder publiek. Ook tijdens de 3de innings. Een stapje terug tijdelijk in onze sociale en vriendschappelijke sfeer, maar spelen gaat nu voor. Zie bijgaande SGS-regels voor juni.

Wij houden u op de hoogte wat verder kan en mag, als de maatregelen nog verder worden verlicht.
Wij wensen iedereen een mooi seizoen met veel runs, wickets en vangen toe. En niet in de laatste plaats ook weer genieten van onze SGS-sfeer. Hopelijk zijn over enige tijd partners en publiek ook weer welkom. Zij horen bij ons.

De wedstrijdsecretariaten (SGS: Bas en Arthur en SO: Dirk en Hans) draaien vanaf gisteren op volle toeren om de teams op de been te brengen voor onderstaande wedstrijden. Let op! Soms is de oorspronkelijke locatie gewijzigd.

Met een extra dank je wel aan allen voor de inzet en moeite om te zorgen dat we weer kunnen spelen.

Een hartelijke groet, namens bestuur en commissies,
Pieter van der Hammen - voorzitter

Zie de wedstrijdprogramma's op de betreffende pagina's. INSCHRIJVEN Z.S.M. s.v.p.

Uitstel Algemene Ledenvergadering 2021: duidelijk is dat een fysieke ALV eind maart nog niet tot de mogelijkheden behoort. Daarom heeft het bestuur besloten tot uitstel. Zodra deze ALV gehouden gaat worden ontvangen de leden een uitnodiging. 
Winterevenementen Contactcommissie: de Coronapandemie, die begon in april 2019, betekent voor ons een grote spelbreker. In april 2021 (twee jaar later!) is de situatie ten aanzien van evenementen nog niets verbeterd en er was al besloten helemaal pas op de plaats te maken totdat de situatie het organiseren van winterevenementen weer toestaat. Er komen nu wel meer versoepelingen aan dus gaan wij plannen maken. U wordt tijdig geïnformeerd.
De contactcommissie verzoekt allen om informatie te sturen over nieuwe leuke mogelijkheden zodra u iets tegen komt dat haalbaar en interessant is voor ons SGS'ers.

Bijgaand de link naar onze Actuele Ideeënbank en een andere link naar de historie van alle eerdere winterevenementen .
U kunt in beide pdf-bestanden zoeken met Ctrl+F en dan een zoekterm ingeven, zodat u gemakkelijk na kunt gaan of wij dit eerder al hebben gedaan met S.G.S.'ers of reeds hebben opgenomen in onze Ideeënbank.
ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS
The Travel Club
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Link naar onzerivé Sponsorsrivé Sponsors
en Century Club Members

Pran Das is op 20-06-1941 80 jaar geworden en ook een "Good Old" van SGS  (20-06-2021)

Pran bereikte als laatste SGS'er in dit jaar zijn 80e verjaardag waarmee wij hem feliciteren.
Helaas is het contact met hem verloren en ook een poging hem via Facebook te vinden heeft tot op heden geen succes gehad.

Vanmorgen plaatste ik nogmaals onderstaand bericht op FB :

"I'm looking for Prof. Dr. P.K. Das (Pran) member of Still Going Strong (the Dutch Forty Club). 
I know he lived in Sutton Coldfield in the West Midlands but left that place.
Pran will be 80 in June and we (cricketers of SGS) like to honour him on that special day.
WHO KNOWS WHERE WE CAN FIND/CONTACT PRAN ???
Sharing this message will be appreciated".

Ik weet me weinig van Pran te herinneren. Meen dat hij een redelijke slowbowler was en dat hij bij ons stopte i.v.m. een aanstelling bij een universiteit in Hong Kong. Ook een foto ontbreekt helaas.
Ben benieuwd of wij het contact met Pran kunnen herstellen.

Duco Ohm

Frank van der Weijden is vandaag - 13 juni 2021 - 80 jaar geworden en is nu ook een "Good Old"  (13-06-2021)

Ik dacht Frank toch wel te kennen maar ook mijn geheugen begint stukjes te vergeten.
Frank ken ik uiteraard als tegenstander bij Victoria en HCC vanaf de zestiger jaren totdat wij elkaar in 1988 bij SGS ontmoetten. Frank was een fanatieke keeper en altijd, voor en tijdens de wedstrijd, correct gekleed (dat was toen nog usance….) en achter de palen stond hij stoer met de kraag van zijn shirt omhoog. Chique. Als keeper was hij succesvol , als batsman minder. Hij speelde slechts 55 wedstrijden voor SGS en maakte 55 slachtoffers.

Frank was ook actief bij onze golfers en een graag geziene speler. Hij begon in 1995 en heeft in dat jaar direct het "Pink Jacket" gewonnen met een totaal van 138 punten over de beste 4 wedstrijden gemiddeld is dat 34,5 punt per wedstrijd. Hij heeft in al die jaren ook meer dan 100 wedstrijden voor SGS Golf gespeeld. In 1995 is hij ook toegetreden tot de golfcommissie en heeft dat tot en met 2000 gedaan. Daarna heeft hij, als dat gevraagd werd, altijd hand en spandiensten voor de golf-afdeling verricht. Mede door bovenstaande werkzaamheden is hij in 2019 terecht benoemd tot Lid van Verdienste van onze vereniging.
Helaas is hij vorig jaar gestopt met het spelen van wedstrijden voor SGS Golf maar zijn enthousiasme voor de golfers is er nog steeds.

Dan is er nog Frank de umpire die, soms eigenwijs en met een eigen interpretatie van de laws….., toch graag gezien was bij de wedstrijden.
Tot slot kwam ik Frank dan weer tegen als hulp bij Bloemendaal waar hij en het veld verzorgde en ons umpires ontving en na afloop van een drankje voorzag.
Al met al een echte cricketer met gevoel voor de etiquette die bij ons spel behoort. Wij hopen Frank nog vaak bij een wedstrijd aan te treffen.

Duco Ohm

Jaap Grootmeijer overleden op 10 juni 2021 (11-06-2021)

Jaap leerde ik in de jeugd al kennen als tegenstander van VVV en dat zal 1948 geweest zijn…. 73 jaar geleden. Dat was op de Zuidelijke Wandelweg in Amsterdam.
Jaap bowlde toen al een lekker snel balletje en ik herinner mij nog een wedstrijd waarin Jaaps vader stond te umpiren. Jaap bowlde een bal op mijn benen en Jaaps vader was de enige die appelleerde en direct zijn vinger opstak. Om nooit te vergeten.
Daarna speelde ik met Jaap vaak in het Amsterdams Elftal waarin o.a. ook Jaap Alders speelde, iemand die veel in het leven van Jaap en Tineke betekend heeft.

Dan wordt je SGS-er en speel je samen in één team. Erg veel heeft Jaap overigens niet gespeeld: tussen 1986 en 2009 speelde hij 42 wedstrijden waarin hij 341 runs scoorde met hoogste score 40; hij bowlde 259 overs, nam 34 wickets voor 953 rund en deed 5 vangen.
Wel zijn Jaap en Tineke regelmatig deelnemers bij onze winter evenementen geweest en zij kwamen toch ook naar onze wedstrijden kijken als wij weer op Kampong speelden. Hopelijk zal Tineke blijven komen – zij hoort immers bij SGS.

Langs deze weg gaan onze condoleances naar haar, de kinderen en kleinkinderen.

Een kanjer is niet meer in ons midden maar goede en bijzondere herinneringen zullen velen met mij koesteren. Een van die bijzondere is voor mij de wijnproeverij die hij jaren geleden organiseerde – ik zal die niet snel vergeten, wat een succes was dat.

Rust zacht Jaap, wij zullen je missen !

Duco Ohm

Nieuw bericht in onze Ziekenboeg  (Lees deze berichten in de ziekenboeg ) ▼ Klik op een link en lees dat hele bericht ▼

11-06-2021  Arjen van de Pol. Update 11 juni: Arjen is weer thuis, stapje-voor-stapje wat verbetering, rustig aan doen, peil conditie = 0.  Praten is nog steeds problematisch

04-06-2021  Judith v.d. Berg van Saparoea.Het eerste herstel ging snel maar het verdere herstel verloopt veel langzamer.

SURINAME en onze VOEDSEL- en KLEDING ACTIE  (09-05-2020)

Dankzij uw bijdragen kon ik voor een € 300 voedsel inkopen.
De doos, tot aan de rand gevuld met uitsluitend voedsel, staat klaar en zal de komende week via de Bijlmer naar Paramaribo vertrekken. Van het nog resterende bedrag zal ik nog meer kunnen kopen en toevoegen aan de twee grote dozen die met zomerkleding, kinderboeken, een beetje speelgoed, schoenen en cricketmateriaal gevuld zullen worden.

Helaas wordt het verzorgen/vullen/wegbrengen van de dozen te zwaar voor mij en als deze drie dozen verstuurd zijn zal naar een nieuw contactpersoon uitgekeken moeten worden. Ik meen dat ik er een goede 12 jaar mee bezig ben geweest. Als alles weer normaal is en vliegen mag wil ik nog een keer dat land bezoeken.
Suriname nu laten vallen kan echt niet. De dankbaarheid is daar groot en Roy Rijzig verwoordde het recentelijk als volgt:

“Duc,

Je hebt al zoveel gedaan voor de Surinaamse  gemeenschap, het wordt tijd dat je het wat rustiger aan gaat doen ..
We zijn je dankbaar voor alles. De cricketbond, het kindertehuis , de tuinman en kinderen etc. hebben er probaat bij gehad.
Uiteraard moet je het wat rustiger aan gaan doen. Geef de stok aan de volgende generatie.

Bij deze wil ik onze dankbaarheid uitspreken: net wat je zegt ALLE BEETJES HELPEN.

Daarvoor ons innige dank. vriend....

S.G.S. krijgt ook een dik bedankje van ons met een distributie overzicht......
Verder kijk ik uit naar je komst en dan maken wij er  iets onvergetelijks van.

Roy Rijzig (royentoesca @ yahoo.com)“
 
Met liefde heb ik heel veel dozen naar Paramaribo mogen versturen. Een opvolger zal zeker gevonden worden. Wij laten onze vrienden niet vallen.
Onze R.G. Ingelse’s Still Going Strong Stichting voor Gehandicapten ondersteunde dit project door de verzendkosten te betalen.
Geweldige hulp en mocht u  willen ondersteunen dan is een bijdrage op de rekening van de Stichting welkom : NL64ABNA0498651576

          ►  Lees hier meer  http://www.sgs-cricket.nl/nieuws/noodkreet-suriname.htm