A G E N D A  (bijgewerkt op 14-11-2019)

zaterdag 18 januari 2020 Nieuwjaarsbijeenkomst SGS CC Oud Zuylen
zaterdag 28 maart 2020 Algemene Ledenvergadering SGS CC volgt later

In Memoriam Lideke Ohm - overleden op 8 december (13-12-2019)

fNa kort opgenomen te zijn in het ziekenhuis is Lideke op 8 december overleden. Voor ons allemaal een enorme schok. Niet alleen omdat ze de vrouw van onze erevoorzitter is, maar zeker ook omdat ze tot op het laatst centraal binnen onze S.G.S. gemeenschap heeft gestaan. Immers met het zo consequent scoren van wedstrijden, het bijhouden van de jaarcijfers, maar ook haar aanwezigheid samen met Duco bij haast alle gelegenheden van S.G.S., heeft dit haar een aparte status gegeven binnen onze club.

Wij prijzen ons gelukkig dat ik haar bij de viering van ons 90 jarig bestaan op Kampong het Gouden Ereteken mocht uitreiken. Een unicum, omdat zij niet alleen tot de eerste 10 damesleden behoort, maar ook de allereerste gedecoreerde dame van S.G.S. is. Zoals in de begeleidende speech werd aangegeven kreeg zij dit ereteken niet alleen voor haar activiteiten bij S.G.S., maar ook voor haar inzet in het algemeen voor het cricket in Nederland. Zo heeft Lideke een rol gespeeld bij het verwerken van de jaarcijfers voor de Kleefstra Almanak, heeft ze in de succesvolle opbouwperiode van de nationale cricketjeugd Charles Verheijen met al het organisatiewerk ondersteund, heeft zij als lid van het begeleidingsteam diverse trips van het Nederlands Damesteam meegemaakt, heeft ze nationale en internationale wedstrijden gescoord en werd zij in 2010 bij het elite scorer gezelschap van ICC Europe opgenomen. Ook was het mooi, dat zij dit jaar tijdens het
4-Landentoernooi in Engeland tot Honorary Member van de Deense Forty Club werd benoemd, ook al weer omdat zij bij  vrijwel alle toernooien aanwezig was en op haar gerekend kon worden als vaste scoorster.

Scoren vond ze geweldig, omdat dat een enorme betrokkenheid bij het spel garandeert en als je echtgenoot dan ook nog in het midden staat als umpire, dan is het plaatje niet alleen uniek maar ook helemaal compleet. Lideke we zullen je gedenken en we zullen je missen. Maar vooraleerst wensen we Duco de kracht om dit enorme verlies te dragen en wensen we ook haar kinderen, kleinkinderen en familie sterkte bij het verwerken van dit grote gemis.

Pieter van der Hammen, voorzitter.
12 december 2019  

Lees hier zijn brief gericht aan alle binnen- en buitenlandse kennissen

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS
The Travel Club
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
Century Club Members

Jan Willem Gorter getroffen door een hersen infarct   (13-12-2019)

Jan Willem heeft donderdag 5 december een herseninfarct gehad en is direct daarna in het ziekenhuis opgenomen in Den Haag. Na twee dagen is hij naar het ziekenhuis in zijn woonplaats Zoetermeer overgebracht en gaat daar revalideren. Het gaat nu steeds iets beter, hij loopt alweer kleine stukjes en de oefeningen met fysio en logopedie hebben al succes. Alleen het praten gaat hem nog moeilijk af maar soms maakt hij al kleine zinnetjes.

De bedoeling is nu dat hij gaat revalideren, 5 dagen opname en in het weekend naar huis. Dus alle hoop voor de toekomst.

Voor degene die een kaartje /mailtje etc willen sturen kunnen dat het beste doen naar zijn huisadres:
     Lommerbaan 144,2728 JJ Zoetermeer.

Arthur van Lunszen

Rob de Haas ernstig ziek  (17-11-2019)

Het Bestuur heeft met ontsteltenis kennisgenomen van het bericht, dat onze penningmeester, Rob de Haas, ernstig ziek is. Hij berichtte ons, dat bij hem alvleesklierkanker met uitzaaiingen naar de lever is geconstateerd. Behandeling en genezing zijn niet mogelijk.

De schok en emoties zijn groot in Nijmegen. Mocht U Rob en zijn echtgenote Karin een hart onder de riem willen steken, doe dit uitsluitend per mail  (robdehaas @ outlook.com), whatsapp of per post ( Malvert 6151, 6538 DT Nijmegen).

Het Bestuur wenst Rob en Karin namens geheel S.G.S. veel sterkte en kracht de komende tijden

Lees hier zijn reactie op de vele blijken van medeleven en enige extra informatie.

George  Reman update 2 (04-11-2019)

Onze George, bondsumpire en lid van de Contactcommissie, is na de zware operatie van midden oktober weer thuis en onderging een aantal chemokuren. George is nu redelijk goed opgeknapt na de operatie van 7 weken geleden. Vervelend is dat George nog lang moet herstellen en dat is niet alleen lichamelijk. Hij heeft eigenlijk nog nergens zin.

Stuur hem en zijn Gonnie een kaart met wensen voor een spoedig herstel en veel sterkte de komende tijd.
Het adres: De heer W.G. Reman, Flits 14, 1231 SN Loosdrecht.

Lees ook het bericht op de ziekenboeg

Spirit of Cricket

Naast de Laws die door de MCC zijn opgesteld kent cricket van oudsher ook veel ongeschreven regels.
Deze zijn in de late 1990 vastgelegd onder de noemer ‘Spirit of Cricket’.
Dit begrip herinnert spelers aan de verantwoordelijkheden om de sport cricket altijd sportief te spelen en ook als zodanig uit te dragen.
De Spirit of Cricket is nu een belangrijk onderdeel van de cricketsport.
Ook dit jaar hebben alle captains van de alle clubs in Topklasse en Hoofdklasse het Spirit of Cricket Akkoord ondertekend waarin ze aangeven zich te houden aan de Spirit of Cricket.
Specifiek voor Still Going Strong Cricket Club hebben we gedragsregels afgeleid van de Spirit of Cricket.
Wij vinden het belangrijk dat wij als SGS CC in alle opzichten een sportieve en gastvrije club zijn.
Lees a.u.b. bijgaand document met de gedragsregels door (het is niet veel en allemaal heel logisch), houd het in gedachten en: handel ernaar.
Het Bestuur.


Spirit of Cricket in English
Next to the official Laws of Cricket by the MCC, cricket also contains many unwritten rules of old.
These have been transformed into the 'Spirit of Cricket' in the late '90's.
This reminds players of the responsibility to always play cricket in a sportsmanlike way, and to also propagate cricket as such.
The 'Spirit of Cricket' nowadays plays an important part in the sport.
Also this year all captains of the Top- and Hoofdklasse have signed the Spirit of Cricket Agreement, in which they promise to abide by it.
Specifically for Still Going Strong Cricket Club we drafted a policy of conduct which has been taken out of the Spirit of Cricket.
We think it is important that we as SGS CC are a sportsmanlike and welcoming club to all visitors.
Please read the Spirit of Cricket and the guidelines (it's not that much and very logical) and: please act accordingly.
The board

Link naar het de pagina met "Gedragsregels SGS Cricket Club 2019"  (in het Nederlands en in het Engels)