A G E N D A  (bijgewerkt op 17-02-2021) 

dag datum aanvang omschrijving locatie
Senioren Onderlinge :
de toer naar het Oosten in 2021
is vooralsnog gepland van maandag 26 juli tot en met donderdag 29 juli 2021.
Algemene Ledenvergadering 2021
Het is duidelijk dat een fysieke ALV eind maart nog niet tot de mogelijkheden behoort. Daarom heeft het bestuur besloten tot uitstel.
Zodra deze ALV gehouden gaat worden ontvangen de leden vcan SGS een uitnodiging.
      Er zijn verder nog geen bijeenkomsten of evenemenen in de planning
 

Er zijn actuele goed nieuws berichten  (sortering van nieuwste op 28-01-2021 naar ouder)

-  Thijs Linders is hersteld en gaat komend seizoen weer spelen.
-  Albert van Nierop is met succes geopereerd en zal weer regelmatig aanwezig zijn.

Lees deze berichten op de pagina Heugelijk Nieuws.

Er zijn nieuwe artikelen  "Verhalen uit de oude doos"  (sortering van nieuwste op 16-02-2021 naar ouder)

-  Publiciteit voor SGS op het oude VVV veld bij Het Kalfje in mei 2013
-  Oude elftalfoto's van het Drielandentoernooi van 1993 in Vught door Theo Burki

Lees deze berichten op de pagina Verhalen uit "De Oude Doos"

Er zijn nieuwe artikelen  "Ziekenboeg"  (sortering van nieuwste op 15-02-2021 naar ouder)

Martien Dukker (15-02-2021): Martien Dukker is ziek geweest door de gevreesde Covid-19 (corona) besmetting, echter is daar niet
   goed van genezen.

Door de gevolgen hiervan en optredende dementie is zij opgenomen in het Max Plazier Huis.Stuur haar een kaartje!
Het adres is

Mevr. M. Dukker
Max Plazier Huis
Appartement Dahlia 26
Schagerweg 97
1751 CB Schagerbrug

Haar dochter Nocolette stuurde ons dit bericht een ook de dankbetuiging voor de vele blijken van medeleven bij het overlijden van Ferry Dukker op 17 oktober 2020. De oorzaak van het late bericht met de foto van de dankbetuiging kunt u lezen op de "Ziekenboeg"

-   Duco Ohm (14-02-2021): "Wat een vriendenclub is dat SGS toch !"  (14-02-2021) 

Duco meldde ons vreugdevol onderstaande.

Ik ben na een geslaagde operatie (zie het complete bericht op de pagina "Ziekenboeg" ontslagen uit het ziekenhuis maar het was wel spannend op de laatste dag. Ik mocht weg totdat een verpleegster twee Kleenexjes zag liggen. Ik had ’s nachts mijn neus gesnoten en zij dacht aan Corona…..  De afdeling werd afgesloten en drie patiënten moesten op de zaal blijven en uit mijn buurt. Verpleegsters helemaal ingepakt met extra bril !

Dat ik vorige week zaterdag – voor de operatie – al negatief getest was deed niet te zake. Niemand mocht de zaal in – ik mocht om 12 uur wel naar huis maar moest thuis binnen blijven totdat de uitslag bekend werd. Test met spoed opgestuurd en om 17.30 die vrijdagmiddag kreeg ik groen licht en mag ik weer naar buiten.
Groot was de opluchting ook bij de drie patiënten die nu ook vrij mochten bewegen.

Alles is goed verlopen en ik voel me weer geweldig. Blij dat het achter de rug is.

Dan wil ik wel langs deze weg iedereen bedanken (lekker gemakkelijk zo want het zijn bijna 40 tal reacties in de mail) voor hun blijken van medeleven en goede wensen voor een voorspoedige algehele genezing. Dat stel ik zeer op prijs en niet te vergeten de prachtige bloemen groet die namens SGS bezorgd werd.

Trots bij deze club te behoren.
Duco Ohm - 13-02-2021 

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS
The Travel Club
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
 Century Club Members

R.W.M. ( Rudy ) Don Griot overleden  01-08-1934 - 19-02-2021  Lid  sedert 1976

Vandaag, 19 februari 2021, bereikte mij het bericht dat Rudy op 86 jarige leeftijd is overleden.
In 1976 kwam Rudy bij SGS en werd een echte SGS'er. Altijd bereid om op een laatste moment in te vallen. Ook stond hij altijd klaar om te helpen bij het zetten van de vlaggetjes aan de boundary, het vegen van de mat, het bijhouden van het scoringbord en het verzorgen van de scoorster. Na de wedstrijd meehelpen met het opruimen en natuurlijk rondgaan met de drankjes en hapjes. Een ware, zeer sociaal voelende, gastheer. Zulke leden zijn er bijna nergens meer.
Ik meen dat Rudy met cricket begon bij HBS en later naar Utrecht verhuisde en zich bij Kampong aansloot. Zijn laatste actieve jaren was hij op ACC in  Amstelveen te vinden en vooral bezig met allerlei klussen. Hij was o.a. actief met de verfkwast om de screens en hekjes een beurt te geven. Goed te weten dat men zich Rudy bij alle genoemde verenigingen herinnert als een bij de verenging betrokken lid en dat was hij dus niet alleen bij ons.
Rudy was slechthorend maar kon goed liplezen mits wij hem maar recht aankeken bij het spreken. Ondanks deze handicap reisde hij toch veel en kwamen wij hem vaak bij een evenement tegen waar hij op eigen gelegenheid naar toe was gegaan. De jaarlijkse drielandentoernooien waren een grote afleiding voor hem en hij maakte er vele vrienden. Ook was hij regelmatig in Londen om op Lords een belangrijke wedstrijd te bekijken.
In 2004 werd Rudy tot Lid van Verdienste benoemd en mocht ik hem de oorkonde uitreiken. Ik weet nog goed dat hij erg vereerd en ontroerd was en tranen moest wegvegen.
Als speler bracht Rudy tussen 1977 en 2008 navolgende cijfers na 95 wedstrijden in de boeken: hij scoorde 655 runs met als hoogste score 36, hij bowlde 491 overs en nam 82 wickets voor 1841 runs en deed 21 vangen.
De laatste jaren waren moeilijk voor hem. Het verblijf in een verpleegtehuis in Bergen, het overlijden van zijn zuster Joan (ook vaak bij SGS gezien), de goede vriendin (van beiden) Ans van Weelde en het Corona virus, waardoor bezoekjes heel beperkt waren, maakten van Rudy een eenzame man ondanks de trouwe bezoekjes van zijn neef Miguel Picavet en onze Ernst-Pieter Knüpfer.
Wij zullen bij onze vergaderingen altijd weer even aan Rudy denken als wij daar het grote groene tafelkleed op de bestuurstafel zien liggen dat hij voor SGS heeft gemaakt.
Rust zacht Rudy,  SGS gaat je missen – je was een kanjer!
Duco Ohm 

►►► De uitvaart van Rudy is op 27 februari 2021 in crematorium Alkmaar om 14:45 uur. ◄◄◄

Ivm de coronabeperkingen is de uitvaart in besloten kring maar u kunt er waarschijnlijk wel bij zijn als u zich snel aanmeldt.
Aanmelden bij zijn neef Miguel Picavet
: e-mail adres miguelpicavet@gmail.com
Er is een maximum aantal toelatingen.

Naar de rouwkaart   ◄► naar de gedachteniskaart

◄ klik op de foto en deze opent groot in een nieuwe pagina.

                              ►Lees hier de mooie condoleance van Joep Hesseling aan Miguel Picavet 

Peter van der Burg is op 10-02-1941 80 jaar geworden en dus nu ook een "Good Old" (10-02-2021) 

Om Peter (nog) beter te leren heb ik Leo de Jong gevraagd iets over deze Oerspartaan te vertellen. Dat deed hij erg graag en stuurde het navolgende:

Als we misschien iemand de titel "Mr. Sparta" kunnen toewijzen dan is het Peter van der Burg wel.

Bij Sparta in zijn kinderjaren begonnen als voetballer en als voetballer bijna het eerste team bereikt, een technisch vaardige voetballer met slechts zijn linkerbeen als wapen en aan koppen had hij een broertje dood. Later ook bij Sparta gaan cricketen en meer dan 20 jaar in het eerste team gespeeld. 

Peter trad na zijn actieve sportieve carrière in eerste instantie toe tot het cricketbestuur; vele jarenlang heeft Peter Sparta Cricket gediend in meerdere functies binnen het Bestuur en speelde op zaterdagmiddag, tot voor kort, nog zijn wedstrijden in de Sparta Veteranen.
Sparta Cricket is hem zeer dankbaar daarvoor en heeft hem daarom ook benoemd tot erelid van Sparta Cricket 1888.

Nog intensiever is zijn bestuurcarrière geweest voor de Betaald Voetbal Organisatie Sparta Rotterdam. Meer dan 10 jaar is hij lid geweest van het Sparta BVO Bestuur waarvan vele jaren als Voorzitter van de BVO Sparta. Daarnaast nog jaren in diverse andere functies.
Voor een Spartaan is er geen grotere eer dan deze functie te mogen bekleden.
Onder zijn leiding, in de jaren '90, werd het nieuwe stadion gerealiseerd en loodste hij Sparta door turbulente jaren heen. 

Voor al zijn verdiensten voor het Betaald Voetbal is hij in 1998 benoemd tot Erelid en ontving daarvoor de Gouden Speld!

 Met Leo is ook SGS trots Peter in haar midden te hebben en hem trouw op Sparta te zien als wij daar weer spelen of naar Sparta Cricket komen kijken.

Duco Ohm 

Willem de Jonge van Ellemeet is op 05-02-2021  80 jaar  geworden dus nu ook een "Good Old" (05-02-2021)

Willem was een van de trouwe spelers: altijd inzetbaar en bereid om op het laatste moment nog in te vallen. Als ik mij goed herinner was Willem een vaste kracht bij de Kieviten in Wassenaar waar hij later ook een fanatieke golfer werd. De liefde voor golf bracht hem ook bij SGS golf waar hij een graag geziene gast was.

Toen hij met cricket spelen voor SGS stopte was hij daarna toch regelmatig te zien bij onze cricket wedstrijden. Willem was een cricketer van de oude stempel: laws zijn laws en moeten altijd correct  toegepast worden, etiquette beschouwde hij als een groot goed en zeker bij onze sport. De spelwijze van onze SO beviel hem niet en derhalve stopte hij voortijdig bij onze SO.

Bij de weinige wedstrijden die wij in 2020 speelden heb ik hem dit jaar gemist. Zijn gezondheid laat hem helaas in de steek en ik vrees dat wij hem niet meer op een cricketveld zullen kunnen begroeten. Old soldiers never die they just fade away.

Duco Ohm  

Anthony Stroink is op 01-02-2021  80 jaar geworden en ook een "Good Old" van SGS  (01-02-2021)

Anthony heeft via zijn nogal dominante vader een kostschool incl. cricketopleiding in Engeland gehad en woonde toentertijd in een mooi herenhuis Het Roessingh vlak bij het Slagman. Daarin is later een verzorgingsunit gekomen, tot het is afgebroken en verbouwd tot Het Roessingh, Centrum voor Revalidatie o.m. voor revalidatie van verkeersslachtoffers.

Hij was een steunpilaar bij PW en hij heeft in de jaren 1952 tot 1983 de volgende cijfers behaald :
gespeeld 304 innings, daarvan 39 keer not out, 4624 runs met hoogste score van 85 met bekende late-cuts. Daarnaast was hij een vrij beruchte slowbowler, eerst als legspinner, later met off-breaks, hij nam 606 wickets voor 8352 runs, ook deed hij nog 67 vangen. Hij was niet altijd bestand tegen de lange PW speelweekends in het Westen.

Afgezien van cricket heeft hij hockey en later golf gespeeld, eerst in Driene, later ook bij PW, waar hij al meer dan 25 jaar helpt golfballen te rapen. Hij heeft met SGS hockey tegen Hengelo gespeeldDoor wat kwakkelende ledematen is hij niet meer sportend actief.

In zijn vrije tijd rijdt hij soms in een zwarte Lotus-oldtimer, is een wandelende cricketencyclopedie en hij houdt ervan zijn tuinvogels te verwennen.

Gelukkig zien wij Anthony nog bij onze wedstrijden tegen Hengelo en Oud PW.

Mijn dank gaat naar Herman van der Horst die mij deze gegevens verschafte!

Duco Ohm

SENIOREN ONDERLINGE 2020 in cijfers en beelden  (24-12-2020)  gepubliceerd op 05-01-2020  
Ook dit jaar natuurlijk het goede gebruik van het seizoensverslag voor onder of naast de kerstboom.

Dit jaar wat meer kijkwerk dan voorgaande jaren en natuurlijk ook een overzicht van de prestaties.

Een mooi moment even voor een terugblik met lees- en kijkplezier.     (zie ook de pagina van SO Nieuws)

Klik op de foto en het bestand wordt geopend in een nieuw venster  ►

"We must stop the game's charm being sucked away" strong  (03-12-2020)
by Simon Heffer - London Daily Telegraph - Tuesday, 1 December 2020.

   Hierbij een interessant artikel over het verzorgen van de "Tea" bij cricketwedstrijden in de cricketwereld .
   Wij vertalen dit niet in het Nederlands.

"Sport is a part of life that lends itself readily to nostalgia, and all that that entails. It is strangely easy to become romantic about pursuits that have become overtly commercial, ruthless and, in some respects, cynical. Cricket is possibly the worst offender, partly because of its enormous heritage and how we associate it with long, happy, days of sunshine and friendship. But there is also our implicit understanding that it began on our village fields, played by our rural ancestors, and is an embodiment of our past and our way of life.

It is precisely for those reasons that the Sussex Central Cricket League’s decision last week to remove the obligation on home sides to provide tea during matches has caused such shockwaves in the cricketing world. What happened is better described as a possible decision, as there is doubt about how the vote was run.
The motion to de-tea the league’s cricket was passed by 114 votes to 89; but it was assumed that those delegates who did not vote had ‘voted’ for it. That provides a rare parallel between English club cricket and the old Soviet Union; but let that pass. The idea of stripping this ancient tradition from our popular recreation caused outrage enough. That the process appears to have been faulty adds to the scandal; but it has at least provided the league with a face-saving excuse to re-run the vote.

 lees hier het hele artikel

Onze hulp aan cricketend Suriname: er waren voor ons onbekende en verborgen kosten in Suriname.  (02-11-2020)

Vergeet niet dat onze cricketvrienden in Suriname voortdurend onze steun verdienen.
Er is weer een nieuwe levering hulpgoederen in de maak door Duco Ohm.

Het bleek dat er onbekende kosten verbonden zijn aan het importeren van onze zendingen hulpgoederen.
U kunt ons helpen door een extra financiële bijdrage over te maken .

Graag een overmaking naar":

             R.G. Ingelse’s Still Going Strong Stichting voor Gehandicapten  NL64ABNA0498651576 ,
             onder vermelding ‘voedselhulp Suriname’.

Deze Stichting betaalt de kosten van het versturen naar Suriname.

           ►  Lees hier meer  http://www.sgs-cricket.nl/nieuws/noodkreet-suriname.htm