SGS CC
Sponsor van de KNCB
met de SGS Fair Play Trophy
en Twenty20 competitie dames

Welkom op de website van
Still Going Strong Cricket Club


KNCB magazine 'CricketNL'
link naar alle nummers:

CricketNL

Commissie Senioren Onderlinge:
Najaarsbijeenkomst op 28 nov. 2017

Bestuursmedelingen:

Rob de Haas is voorgedragen als nieuwe penningmeester van SGS CC.

Overleden leden:

Gijs Buijze (31-10)
Kurt Østergård (11-11)
Jan Tekenbroek (14-11)
Gerard Inden
(17-11)

Wedstrijdsecretariaat:

-  geen actuele berichten

Crickettoers:
Toernooi Engeland-Luxemburg-Nederland op 18 en 19 augustus 2018

Ziekenboeg:

Piep Drost nu in Stichtse Hof (04-11)
Jan Kors zeer ernstig ziek (05-11)
-  Michiel Soeters (07-11)
George Moon (07-11)
Kees Schoordijk(07-11)
Update Nienke Wittich (07-11)
Golfcommissie:
-  geen actuele berichten

Winterevenementen van de Contactcommissie SGS:
GA MET ONS MEE EN JE HEBT ZEKER EEN LEUKE DAG !
Op 25 november gaan wij naar Leiden om daar een mooie stadswandeling van circa twee uur te maken.   U kunt hiervoor nog steeds inschrijven !
Het traditionele inschrijfgeld van € 2,00 p,p. is afgeschaft.

Er is op 24 oktober een aangepaste jaarconvocatie gestuurd.
Wij vragen u om nu snel een indicatie te geven aan welke evenementen u waarschijnlijk gaat deelnemen. Wij hebben uw gegevens echt nodig om alles goed te kunnen organiseren. Help dus even mee en neem die moeite.

Heugelijk nieuws:
Bas de Gaay Fortman 80 jaar! (06-11)

IN MEMORIAM Gerard Inden  20-08-1944  17-11-2017 (17-11-2017)

Een beminnelijk mens voor zijn vrienden, een groot organisator en een goede umpire is aan de gevreesde ziekte bezweken. Het was een klein stemmetje waarmee hij mij op 8 november belde en vertelde hoe hij ervoor stond. De 10e zou hij horen of er met een chemokuur nog iets te redden viel. De uitzaaiingen waren helaas te ernstig en zijn overlijden volgde vandaag,  afschuwelijk snel.

Ik verlies een grote vriend waarmee ik meer dan tien jaren in de scheidsrechterscommissie zat. Ook ‘stonden’ wij samen in heel veel Nederlandse cricketwedstrijden op het hoogste niveau. Grote, belangrijke interlandwedstrijden heeft hij ook achter zijn naam staan. Bij speciale gelegenheden wilde Gerard graag SGS wedstrijden umpiren, zo ook bij het laatste vierlandentoernooi, in Juli op Sparta,  waar hij met zijn makker Jacques Mulders een paar wedstrijden leidde. Gerard behoorde ook tot de laatste trouwe leden die getracht hebben de crickettak bij de Stichtse overeind te houden. Het afbranden van het onverzekerde clubhuis met de daarin opgeslagen cricketmaterialen was de laatste klap die SCHC niet heeft overleefd

In de jaren 2000-2009 speelde Gerard 61 wedstrijden met SGS, batte hij in 53 innings en scoorde 170 runs.
In 20 overs nam hij 1 wicket en ook werd 1 vang opgetekend.

Het zal vreemd zijn Gerard de komende zomer niet meer in het veld te zien staan. Ook bij de vergaderingen van SGS, de SRC en de KNCB zal zijn afwezigheid opvallen.

Gerard : bedankt voor alles dat je voor cricket in ons land gedaan hebt. De Flamingo’s hebben je met hun Willem van Rossem Memorial daarvoor terecht onderscheiden ! Ook dank voor de vriendschap die ik van je mocht ontvangen.

Onze gedachten gaan nu natuurlijk uit naar zijn echtgenote Mariëlle en de familieleden die wij met dit grote verlies condoleren.

Gerard, makker, rust zacht - wij zullen herinneringen aan betere dagen koesteren en je niet snel vergeten.

Duco Ohm

-----

De uitvaart van Gerard vindt plaats op:
donderdag 23 november om 09.30 uur in het DELA crematorium, Den en Rust, Frans Halslaan 27, 3723 EA Bilthoven.  

Klik op de foto rechts om de rouwkaart te lezen of te downloaden   .


IN MEMORIAM Jan Tekenbroek 20-05-1927  10-11-2017 (14-11-2017)

Een echte SGS-er is niet meer. Na jarenlang zijn Anneke liefdevol verzorgd te hebben is Jan, toch nog onverwacht, overleden. Hij had de laatste jaren twee grote wensen en die heeft hij beide gerealiseerd. De eerste was Anneke overleven om haar te mogen begraven en niet andersom. De tweede was de 90e verjaardag van zijn grote vriend Willy van Nierop te kunnen bijwonen.  

Op VRA, waar Willy van Nierop zijn 90e verjaardag vierde, was hij dan ook aanwezig en hield een prima speech waarin hij zijn jarenlange vriendschap naar Willy en Dolly duidelijk uitte.

Het was de laatste keer dat ik Jan ontmoette en zijn afscheid - in de golfkar maakte hij  met de kleinzoon van Willy – Mees - niet alleen een rondje om de pitch, waarna hij wuivend naar de gasten op het terras van het clubhuis het complex verliet maar aansluitend ook nog een afscheid rondje over Pinoke , heeft mij echt getroffen. Dat was een waar afscheid !

Het is de moeite waard nog eens in ons jubileumboek van 2004 te bladeren en de verslagen te lezen die Willy van Nierop optekende (pag. 88-105). Ook geeft de link naar de historie van de winterevenementen een indruk wat er zoal georganiseerd is door deze commissie waarvan Jan jarenlang deel uitmaakte (Historie winterevenementen). Daarom werd hem  In 1993 terecht ons Gouden Ereteken toegekend.  

Rust zacht Jan en dank voor alles dat je voor ons SGS gedaan hebt.  

Duco Ohm


Najaarsbijeenkomst Senioren Onderlinge (23-09-2017)

We doen het dit jaar anders. We maken er een lunchbijeenkomst van.
Na de files van huis en voor de files en donker weer op pad naar huis.

De bijeenkomst wordt gehouden op Dinsdag 28 november a.s.
De koffie staat klaar vanaf 10.30 uur. Om 11.15 uur is de aanvang van onze bijeenkomst.
Rond 13 uur lunch met een laatste '45-drankje en natuurlijk de SO-quiz.
Voor 15.30 uur huiswaarts.
Locatie: wederom de Heerenzaal van de Heeren van Maarssen in Maarssen.

Er is plek voor iedereen, al dan niet met partner.
En een uitstekende gelegenheid om na 2,5 maand elkaar niet zien, weer bij te praten.
En natuurlijk mee te praten.

De Commissie Senioren Onderlinge


Suriname  laatste zending 2017 (13-11-2017)

De KNCB verhuist en wij kregen nog eens broeken, shirts, jacks etc, voor onze vrienden in Suriname.
Onze Roy Rijzig is er maar druk mee. Morgen (14/11) gaan ze naar de expediteur in de Bijlmer. Weer een auto vol.

Duco OhmOns Honorary Member Kurt Østergård  is onverwacht overleden (11-11-2017)

Mijn vriend Paul Clarke vertaalde het bericht van de Deense Forty Club voor mij/ons in het Engels.
Ik kan weinig toevoegen aan onderstaand in memoriam.

In Memoriam Kurt Østergård

It is with great sadness that Dansk XL was informed about the death of Kurt Østergaard on Thursday, 9th November 2017.

On the 28th August 2017, Kurt had an accident while out cycling and suffered a fracture of the skull together with haemorrhaging of the brain. As a result, he was put into an artificial coma. He began to recover miraculously after the accident and on 8th November he was very positive after being released from the rehabilitation centre. Unfortunately on the following day his heart stopped functioning.

We remember Kurt as a lively, vibrant and bubbly person who was always ready for a battle in the many senses of the word. Cricket had a special place in Kurt's life. He stood for all the correct values and traditions in cricket. He breathed and lived for cricket, and Kurt's knowledge of cricket has greatly benefited many throughout the years. Kurt was involved in all areas of cricket in Denmark. For many years, he was a member of the Board of Directors of the Danish Cricket Association. As the long-standing chairman of the Fredericia Cricket Club, he was responsible amongst other things for the coaching, youth tournaments and women's cricket at the Club.

Kurt has been a member of Dansk XL for decades and has been President for the past few years. We will all miss his wonderful sense of humour, infectious laugh and the forthrightness that characterised him. He always provided many good stories and anecdotes. Danish Cricket has lost a valuable person with a huge capacity, and the members of Dansk XL have lost a good friend and companion, together with a person who excelled in all of the 1st, 2nd and 3rd halves of a match.

There are going to be many who will miss Kurt. The times we spent together on cricket pitches will be remembered and discussed for many, many years to come. This will also be the same for his many friends in the Netherlands, UK and Spain with whom Kurt had a very special relationship.

An anonymous author expressed the situation about a death as:
"We can close our eyes and wish that he would return,or we can open your eyes and see what he left behind. We can remember him above all despite that he has disappeared,or we can protect his memory and let it live on."

Dansk XL will ensure that Kurt's name will be remembered and today our thoughts go to his family and relatives at this very sad time.

The funeral will take place at Christianskirke, Christiansvey 4, in Fredericia on Saturday 18th November 2017.

In honour of Kurt Østergard's memory.
On behalf of Dansk XL

Paul “

Wij gaan Kurt missen en oh wat zal het vreemd zijn als wij deze gezellige, spontane, vriendelijke Deen in Juli niet zien bij het toernooi  in Koge.
Veel SGS-ers verliezen een vriend. Geweldige herinneringen zullen ook wij koesteren. Rust zacht Kurt !  

Duco Ohm - 11-11-2017


SURINAME (08-11-2017)

Mijn auto kan weer onze garage in.
De grote hoeveelheid kleding van de KNCB en de gevonden en niet afgehaalde kleding van Bloemendaal Hockey en Cricket is nu met 6 super grote dozen onderweg naar Paramaribo voor een 'tweede leven' en zal voor 5 december afgeleverd zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook in 2018 gaan wij met onze Help Suriname actie door en ik zal uw sport- en zomerkleding, jeugd boeken en speelgoed graag in ontvangst
nemen !

Duco Ohm


Bas de Gaay Fortman opgenomen in de Eregalerij Good Olds (06-11-1937)

Bas de Gaay Fortman is vandaag 80 jaar geworden en wij feliciteren hem hartelijk!

Als je iets over Bas te weten wilt komen moet je zijn naam in Google intikken. Er komt dan een waslijst interviews, gesprekken en notities van deze hoogleraar politicologie en oud PPR-man (thans Groen Links) op het scherm. Daar zal ik niet uit citeren, dat moet een ieder zelf doen maar interessant is het wel!

Wij kennen Bas natuurlijk als actief cricketer die ook het afgelopen seizoen nog actief was bij de SO en het ‘andere SGS’. Wist u dat hij thuis, in de tuin, nog altijd zijn befaamde slowballs oefent? In 2016 speelde hij slechts 5 wedstrijden en mocht maar 1 over bowlen zodat er weinig eer te behalen viel. Zijn cijfers van 2017 heb ik nog niet gekregen. Bas is ook een aantal keren, met zijn Ina, mee op tour geweest.

Graag geziene deelnemers waarmee je, buiten een goed wijntje, een fijn gesprek kon hebben.
Wij hopen beiden nog vele jaren op of langs een veld te ontmoeten.

Duco Ohm


In Memoriam Gijs Buijze - 17-01-1925   30-10-2017  (01-11-2017)  

Gijs Buijze, ons op twee na oudste lid, is op 92 jarige leeftijd overleden.
Cricket speelde hij niet bij ons maar hij nam wel aan enkele golfwedstrijden deel.
Meer van hem kwam ik te weten via het krantenknipsel dat Donald Noorhoff mij eens toezond en dat u door op bijgaande link te klikken kunt nalezen : Krantenartikel Gijs Buijze

Vooral bij zijn grote liefde, cricket bij Hercules, zal hij gemist gaan worden.
Rust in vrede Gijs
.  

Duco Ohm

---------------

Crematie van Gijs Buijze (05-11-2017) 

In een  overvolle aula in Bilthoven werd afscheid genomen van Gijs. Uit de talrijke speeches kon ik opmaken dat een geweldig mens niet meer onder ons is. Alle sprekers roemden de betrokkenheid van Gijs bij alles wat hij in zijn leven ondernam. Dat zijn buren de laatste jaren voor hem kookten en zorgden dat hij in zijn eigen huis kon blijven maakte ook diepe indruk.

Jammer dat ik hem tijdens zijn leven niet beter heb leren kennen. Uiteraard was de aula vol met heel veel Herculanen maar gelukkig waren er ook veel SGS-ers aanwezig.

Duco Ohm 


Drielandentoernooi Engeland, Luxemburg en Nederland (02-11-2017)

Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor de organisatie van het Drielandentoernooi (niet te verwarren met de 4 Nations Cup) tussen Engeland, Luxemburg en Nederland.

Nadat het in afgelopen augustus was georganiseerd door Luxemburg is volgend jaar Engeland aan de beurt en zoals het er nu uitziet wordt dat toernooi gedurende twee dagen gespeeld op de ground van Margate CC (de ground van enkele Bad Boys -Ian Robinson en Neil Canham).
De data die nu worden voorgesteld zijn zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018.

In de tussentijd zullen wij erover na moeten denken, waar wij in 2019 dit toernooi gaan organiseren.
Suggesties zijn van harte welkom!  

Met sportieve groet,
Theo Straten


Nieuwe penningmeester (30-10-2017)

U zult ongetwijfeld gezien hebben dat de groen gemarkeerde oproep op onze website verdwenen is !

Namens het Bestuur kan ik U melden dat Rob de Haas op de ALV in 2018 zal worden voorgedragen als opvolger van Carel Hubert.
Wij verheugen ons op een prettige samenwerking.

Rob gaat vanaf november al deelnemen aan de bestuursvergaderingen en kan dan door de huidige Penningmeester Carel Hubert goed worden ingewerkt.  

Pieter van der Hammen
Secretaris


Goed uitgelegde spelregels vind je hier!  (29-09-2017)

Sla deze link op om in de winter nog eens de diverse laws door te nemen…… https://twitter.com/HomeOfCricket Goed uitgelegde regels !

Mocht iemand echt willen umpiren dan volstaat een mailtje naar Willem Molenaar of Steven Lubbers .
Er worden weer cursussen georganiseerd.

Duco Ohm


Cok Fiege wil cricket introduceren
een bijdrage van zijn zoon Ron voor Verhalen uit de oude doos

Geachte heer Ohm,

Naar alle waarschijnlijkheid zult u mij niet kennen. Aanleiding voor dit bericht met bijlage is een krantenartikel uit 1984 dat opdook bij het ordenen van mijn vader’s cricketarchief. Mijn vader was Cok Fiege, 1910-1992, ongeveer 42 jaar lid van SGS geweest en 72 jaar van Quick 1888 (Nijmegen).
Het betreft een artikel in dagblad De Stem van 7 september 1984 en had als strekking een “poging” van mijn vader om cricket in Zeeuws-Vlaanderen vanuit zijn woonplaats Schoondijke, waar mijn ouders een paar jaar eerder vanuit Nijmegen naartoe waren verhuisd, bekend te maken.
De aanleiding tot het initiatief van mijn vader is naar alle waarschijnlijkheid geweest het bezoek en logies van zijn vriend Baai Lubbers, die tijdens een fietstocht door Zeeland, ook Schoondijke aandeed. Zij kenden elkaar toen al jaren, voortgekomen uit de zeer vriendschappelijke contacten tussen UD en Quick in die tijd, waarbij ik verder ook Loek Hartong, Mart Meerdink Veldboom Sr. en Dries Kost kan noemen.

De inhoud van het artikel zal verder wel voor zich spreken. Rest te vermelden dat het initiatief niet is aangeslagen en dat de reacties op her artikel nihil waren. Dit was te verwachten, de provincie Zeeland was, wat betreft cricket, een witte vlek en zal dit altijd blijven. Wellicht laat de duidelijkheid te wensen over, of laat de bijlage zich niet openen, in dat geval zou ik u het originele artikel kunnen sturen, ter bewerking door de heren van de website. Mocht u het artikel niet geschikt vinden voor de Oude Doos, geen probleem en volledig begrip.

Vriendelijke groet,  
Ron Fiege


Hebben wij SGS-ers belangstelling voor Sri Lanka ? (23-09-2017)

Met genoegen denken wij terug aan onze SGS tours naar Sri Lanka al is dat een hele tijd geleden !

Nu de Forty Club een tour organiseert in Februari a.s. hebben ook wij het plan opgevat te trachten met SGS die kant uit te gaan.
Contact is opgenomen met Flavian Aponso, een SGS-er, die met Russel Kern e.e.a. kan organiseren.
Zij zijn al aan het werk.

Waaraan denken wij ?
Een trip van 14 - 17 dagen.
Vertrek vanaf Schiphol , vermoedelijk met Qatar Airlines
Eind september of oktober 2018

5 of 6 wedstrijden waarbij ons team denkelijk meest 50-65 jaar oud zal zijn ; gelijkwaardige tegenstanders zullen gezocht worden.
Spelen in Colombo, Kandy en Dambula
Ruimte voor excursies en mogelijkheden voor golf

Aan het eind van de trip enkele dagen uitrusten in een goed hotel aan het strand.
Hoewel de prijs nog onbekend is wil ik met dit bericht uw belangstelling polsen en is uw eventuele aanmelding uiteraard nog vrijblijvend

Een gezelschap van ca. 30 deelnemers zou ideaal zijn en dames zijn natuurlijk van harte welkom.
Ik hoor graag of u – als het prijsplaatje goed is – mee wilt naar dit prachtige, gastvrije land.

Duco Ohm
E-mail e.d.ohm @ hccnet.nl 


De Forty Club nodigt SGS'ers uit om mee te gaan naar Sri Lanka (04-09-2017)

Why Are We Bothering To Tour in Sri Lanka in February 2018? Well, because the cricket is good for a start, and we are planning fixtures against 'the right sort of oppositions' as well as two schools. And the countryside is fascinating, magnificent, and beautiful. And the locals are respectful of everyone, kind and always seem to have a warm smile.

Here is something [attached] to whet your appetite for the 2018 February tour to Sri Lanka. Rob Nelson and Hasan Jafri, together with our friends at Connaissance at Ceylan, are planning a 13 day, 12 night tour, with 7 or 8 matches.  

Aanmelden kan via Barry XL Aitken  (email@barryaitken.co.uk)

                                                                                                                                                     Klik op de foto + tekst rechts en deze opent groot

De geactualiseerde gegevens van de tour naar Sri Lanka (11-09-2017)

Please find the attached Forty Club tour package to SriLanka in February 2018.
The touring party will depart London (or from other UK airports if required) on the 8th of Feb.
The return date will be the 21st of Feb 2018.

Lees hier de brief met de actuele gegevens en prijzen  (XL Forty Club Tour Package to SriLanka Feb 2018)

Duco Ohm


WIJ FELICITEREN (11-09-2017)

Bij de heren:
Excelsior het kampioenschap van onze Topklasse
Sparta met het kampioenschap van de Hoofdklasse en promotie naar de Topklasse
Punjab 2 met het kampioenschap van de Eerste Klasse en promotie naar de Hoofdklasse
PSV Eindhoven met het kampioenschap van de OV A en promotie naar de Eerste Klasse
Excelsior 2 met hun promotie naar de Eerste Klasse vanuit de OV A
Ajax (L) met het kampioenschap van de OV B en promotie naar de Eerste Klasse en natuurlijk met de opening van hun prachtige nieuwe complex.

Hierbij een foto van de opening van het nieuwe complex van Ajax Leiden.
Namens SGS waren aanwezig Vooriztter Duco Ohm en Peter van Giezen.
Zij zaten aan de scoringtafel.

Klik op de foto en deze opent groot.
VVV 2 met hun promotie naar de Eerste Klasse vanuit de OV B
Feyenoord CC 2  met het kampioenschap van 2A en promotie naar de OV
VCC 2 met promotie naar de Overgangsklasse vanuit 2A
Almere Alligators met het kampioenschap van 2B en promotie naar de OV
Qui Vive 3 met promotie naar de Overgangsklasse vanuit 2B
Concordia 3 met het kampioenschap van 3A en promotie naar de Tweede Klasse           
MOP met het kampioenschap van 3B en promotie naar de Tweede Klasse
VVV 3 met het kampioenschap van 3C en promotie naar de Tweede Klasse
ACC het winnen van de T20 competitie (voor de derde keer op een rij !) 
Bij de dames:  
Quick (Hg) met het winnen van zowel de ‘echte’ competitie als de SGS T20 
En dan de jeugd (onze toekomst)
VCC met het kampioenschap van de U 11
ACC met het kampioenschap van de U 13
HCC met het kampioenschap van de U 15
HCC met het kampioenschap van de U 17