A G E N D A  (bijgewerkt op 17-10-2020) 

dag datum aanvang omschrijving locatie
      Er zijn geen bijeenkomsten of evenemenen in de planning  

Ferry Dukker overleden op 17 oktober 2020 (18-10-2020)Op bijna 89 jarige leeftijd is een trouwe SGS'er, met een voor ons fraaie staat van dienst, overleden aan een in het verzorgingshuis opgelopen Corona.

Er zullen weinig, vooral oudere, cricketers zijn die Ferry niet als tegenstander gekend hebben toen hij met zijn broers Rob en Hans speelde bij Ajax. Later kwam hij in het oosten van ons land te werken en werd een trouw lid van PW. Daarna verhuisde hij met zijn Martien naar het westen en speelde hij, wederom met zijn broers, bij ACC. Mij staat vooral de veteranen-tijd bij. Met oud eerste elftal spelers als Henk van Weelde, Gerrit Meijer, Paul Meyer, Wim van de Hurk en drie maal Dukker was ACC jarenlang bijna onverslaanbaar en het team werd vaak (dat was toen nog zo) landskampioen !

Voor gezelligheid kon je ook bij de Dukkers terecht. Na menige wedstrijd was de derde innings op het veld al een groot succes waarna spelers van beide teams met echtgenotes nog laat een naburig Chinees restaurant wisten te vinden.

De vader van Ferry was jarenlang een voortreffelijk penningmeester van Ajax en het is dus niet verwonderlijk dat Ferry deze taak later ook bij SGS op zich nam. Hij maakte tussen 1993 en 2001 deel uit van het SGS-bestuur , waarvan 5 jaar als penningmeester. Ook nog te vermelden dat hij zeer betrokken was bij de RG Ingelse Stichting voor Gehandicapten waarvoor hij van eind 90'er jaren tot en met 2012 het secretariaat verzorgde.

Ferry werd lid van SGS in 1972 en speelde tussen 1975 en 1999 33 cricketwedstrijden voor ons en scoorde daarin 601 runs met als hoogste score 100 not out; achter de palen maakte hij 17 slachtoffers waarvan 5 stumpings.
Ook als golfer was Ferry zeer actief bij SGS, naast het spelen van een zeer groot aantal wedstrijden – vaak samen aanwezig met zijn echtgenote Martien - was hij  van 1992 tot 2000 lid van de golfcommissie, eerst als secretaris en later als bestuursgedelegeerde.

De laatste jaren waren niet eenvoudig voor Ferry maar met hulp en veel geduld van Martien wel vol te houden totdat hij uiteindelijk toch in een verzorgingshuis geplaatst moest worden.

Veel, vooral wij oudere SGS'ers, zullen, hoewel er de laatste jaren weinig contact was, de vriendelijke en spontane Ferry missen en veel, heel veel warme herinneringen koesteren.

Rust zacht makker, het was een voorrecht jou als goede vriend te hebben gehad !

Max de Bruin schreef voor ACC een IM met nog meer informatie dat hierbij als link is toegevoegd.
   Ferry-dukker-1931-2020 Afscheid-van-een-gentleman-cricketer

Duco Ohm 17-10-2020   

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS
The Travel Club
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
Century Club Members

Even aandacht voor Hanny Knüpfer alstublieft  (17-10-2020)

Duco Ohm stuurde een email naar Hanny (ons oudste lid !) om haar niet alleen wat te lezen/afleiding te geven maar ook om haar te laten merken dat hij haar niet vergeten is al zit ze dan in een verzorgingshuis. Bijna omgaand kreeg hij antwoord. Belangstelling doet haar goed en derhalve zijn vraag aan de SGS'ers die haar kennen haar ook eens een mailtje of een kaart te sturen !

Het zal zeker op prijs gesteld worden. Het email adres : jknupfervinks@gmail.com
Het postadres voor uw kaart: Mevr. J.H.L. Knüpfer-Vinks, Particuliere Woonzorginstelling, Nieuwe Haven 153, 3117 AA Schiedam

Ik kreeg onderstaand antwoord van Hanny en haar zoon EP op mijn mail :

Dag Duco,

Op verzoek van mijn moeder help ik haar met het sturen van een mailtje in antwoord op jouw bericht eerder deze week.
Mama was blij een bericht van je te mogen ontvangen en beseft dat ook jij veel alleen bent en de gezelligheid van het cricketveld mist.
Vervelend dat je in de wacht zit voor de medische ingreep, de toenemende opnames vanwege het virus maken het er niet beter op.
Mama zegt dat jij dus ook last hebt van je gehoor en dat jij dan beter beseft wat een handicap het is.
De man van Beter Horen is gister weer langs geweest ivm controle voor haar nieuwe gehoorapparaat.
Het testen van zo beter of minder is erg vermoeiend voor haar en optimaal krijgen van het gehoor is helaas niet mogelijk. Het blijft een hulpmiddel.
1 op 1 lukt een gesprek gelukkig nog wel, als de mensen maar langzaam praten en haar aankijken.
Nu de maatregelen zijn aangescherpt moet ook binnen het verzorgingshuis iedereen een mondkapje dragen en dat maakt het kunnen verstaan er niet gemakkelijker op.
Maar goed, we hebben het er maar mee te doen. Zoals mama vaak zegt, oud worden is fijn, maar oud zijn aanzienlijk minder.
Het liefst zou ze nog zelf de jas aantrekken en zelf boodschappen gaan doen, al heeft zij geen idee dat dat op dit moment geen pretje is.
Wat dat betreft is het leventje in het zorghuis afgesloten van de buitenwereld en maakt ze een hoop dingen niet zelf mee.
Mama is blij met de bezoeken van ons. Eveline is nu snotterig en dus thuis, maar komt geregeld en ik probeer 3x in de week te gaan.
Hans-Willem komt om de andere maand over vanuit Italië voor een weekje en nam laatst zijn jongste zoon mee.
De kinderen van Eveline komen ook met regelmaat.
Fijn dat je af en toe een mailtje stuurt, je bent de trouwste van allemaal.
Als je zoals mama stil zit in een stoel dan geeft dat wat afleiding en dat wordt door haar zeer gewaardeerd.
Duco all the best, blijf gezond en de hartelijke groeten van mama en mij.

Liefs,
Hanny en EP
 

Reurt Gisolf is 80 jaar geworden en nu ook een "Good Old" van SGS (10-10-2020)

Reurt is door Jan Hoep in 2003 lid geworden van S.G.S. en heeft meegespeeld met Senioren Onderlinge. Hij trad regelmatig op als wicketkeeper.
In de landelijke cricketarchieven is R. Gisolf alleen gevonden bij Alkmaar CC.

We citeren Jan Hoep: "Reurt was een 'less gifted' cricketer, maar wel een goede cricketmaat tijdens de wedstrijden, zowel bij Alkmaar als bij
SGS Senioren Onderlinge. Hij is een bescheiden man, maar een alom bekende magistraat in ruste met een zeer scherpe visie op zijn medemens."

Als oud-president van de arrondissementsrechtbank te Amsterdam komt hij nog regelmatig in de media als lid van een commissie of met zijn
privé-mening over de actuele magistratuur.

Hij woont al jaren in Oostwoud en is enige jaren geleden gestopt met spelen van cricket.

Arjen van de Pol hielp mij bij het schrijven.
Duco Ohm

Suriname en de R.G. Ingelse's Still Going Strong Stichting voor Gehandicapten (04-10-2020)

Een week geleden heb ik twee dozen (400 liter inhoud) naar onze Roy en Toesca gestuurd. Deze bevatten veel gebruikte cricketspullen maar ook zomerkleding, jeugdboeken en speelgoed. Blij dat mijn garage weer leeg is en dat de volgende zending wel in het voorjaar zal worden samengesteld nu onze leden hun cricketspullen opbergen en ook de zomerkleding de kast in gaat tenzij, ja tenzij er weer beschikbaar wordt gesteld.

De nood in Suriname is groter geworden en Roy bedankte via mij alle SGS-ers en verzekerde mij dat alles welkom is en blijft en een goede bestemming krijgt, ook de zomerkleding en speelgoed.

En dan staat Theo Sikkema voor de deur met een auto vol cricketmateriaal van Salland CC en Steven Lubbers w.o. splinternieuwe cricket schoenen voor de jeugd en is mijn garage weer gevuld.

Maandag naar Amsterdam om nieuwe grote dozen te halen zodat voor eind oktober weer verscheept kan worden en mijn auto weer in de garage kan…….

Lees hier meer  http://www.sgs-cricket.nl/nieuws/noodkreet-suriname.htm             Foto ontvangen uit Suriname juni 2017 ►

Ik vroeg mij af hoe lang wij SGS-ers al met deze actie voor Suriname bezig zijn. De penningmeester van onze Stichting (de Stichting betaalt de verzendkosten !) Maarten Ingelse keek e.e.a. na en tot mijn verbazing zag hij dat wij een jaar na onze toer naar Suriname en dat was in 2005 een project in Suriname  (via Joep Hesseling) hebben gesteund en de jaren erna het rugzakjesproject Suriname van Anne Matena. Het versturen van goederen startte in 2009 ! Wij zijn dus al liefst 14 jaar met de ondersteuning bezig en zullen doorgaan ! 

U weet mij te vinden als u iets heeft. Buiten cricketspullen denk ik weer aan zomerkleding, kinderspeelgoed en boeken.

 Mocht u de R.G. Ingelse's Still Going Strong Stichting voor Gehandicapten willen ondersteunen dan is uw bijdrage op NL64ABNA049 86 51 576 (tnv de Stichting) erg welkom. ►

Duco Ohm