A G E N D A  (bijgewerkt op 26-03-2021) 

dag datum aanvang omschrijving locatie
BESTUURSMEDEDELING
Het bestuur heeft naar aanleiding van de aangekondigde mogelijke versoepelingen, in het bijzonder voor de buitensport, besloten ALLE cricket- en golfactiviteiten cab S.G.S. tot en met maandag 7 juni a.s. af te gelasten.
Het bestuur volgt nauwlettend de komende weken wat hierna mogelijk is en zal u tijdig informeren.
Senioren Onderlinge:
De toer naar het Oosten in de zomer van 2021
is vooralsnog gepland van maandag 26 juli tot en met donderdag 29 juli 2021.
 Schrijf nu hiervoor in.
Uitstel Algemene Ledenvergadering 2021: duidelijk is dat een fysieke ALV eind maart nog niet tot de mogelijkheden behoort. Daarom heeft het bestuur besloten tot uitstel. Zodra deze ALV gehouden gaat worden ontvangen de leden een uitnodiging. 
Winterevenementen Contactcommissie: de Coronapandemie, die begon in april 2019, betekent voor ons een grote spelbreker. In april 2021 (twee jaar later!) is de situatie ten aanzien van evenementen nog niets verbeterd en er was al besloten helemaal pas op de plaats te maken totdat de situatie het organiseren van winterevenementen weer toestaat. Er komen nu wel meer versoepelingen aan dus gaan wij proberen oplannenb te maken.
De contactcommissie verzoekt om informatie te sturen over nieuwe leuke mogelijkheden
.
Bijgaand de link naar onze Actuele Ideeënbank en een andere link naar de historie van alle eerdere winterevenementen .
U kunt in beide pdf-bestanden zoeken met Ctrl+F en dan een zoekterm ingeven, zodat u gemakkelijk na kunt gaan of wij dit eerder al hebben gedaan met S.G.S.'ers of reeds hebben opgenomen in onze Ideeënbank.
Er zijn verder nog geen bijeenkomsten of evenemenen in de planning

Mister Concordia Jan Willem Schuijtvlot overleden op 12 mei 2021 - lid sedert 2003 (13-05-2021)

Het boegbeeld van Concordia Cricket Delft is veel te jong overleden. Hij mocht slechts 64 jaar worden.

Jan Willem werd in 2003 lid van SGS maar het duurde tot 2012 voordat hij zijn eerste wedstrijd voor ons speelde. In totaal heeft hij slechts 3 wedstrijden voor ons gespeeld waarin hij 150 runs maakte met als hoogste score 78. Hij bowlde 14 overs waarin hij 4 wickets nam voor 91 runs.

Als Jan-Willem er niet was geweest, was Concordia allang omgevallen werd mij door de KNCB bericht. Hij heeft enorm veel voor Concordia gedaan en werd  daarom in 1990 tot Lid van Verdienste en later, in 2015, zelfs tot Erelid benoemd.

Op de site van Concordia wordt Jan Willem waardig herdacht.
        ►Lees verder via deze link : https://www.concordiadelft.nl/index.php?page=Cricket&linktomenu+ishomepage

Rust in vrede Jan Willem.

Duco Ohm                                                          Foto: Donald Noorhoff

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS
The Travel Club
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
 Century Club Members
  

Simon Santcroos is op 13 mei 80 jaar geworden en nu ook een "Good Old" van SGS  (13-05-2020)

Simon Santcroos  (13-05-1941)  lid sedert 1993                                     Klik op de foto onder en deze opent groot in een nieuw venster 

Simon is in een ver verleden zijn cricketloopbaan begonnen bij Quick 1888. De foto voor het clubhuis van Union, eind 50/begin 60 van de vorige eeuw, getuigt hiervan.
Na zijn verhuizing naar Zeist is hij bij het toenmalige  Schaerweijde gaan spelen om na de opheffing van het cricket daar samen met o.a. Aad de Neef bij de voetbalvereniging Zeist de nieuwe cricketclub Zeist op te richten. Een kort intermezzo tijdens deze Zeister periode bij Hercules leverde hem als een zeer verdienstelijk openingsbat een keer de Hercules battingprijs op.

In de tussentijd werd hij lid van SGS (1993) en was gastheer bij Zeist (al enige jaren opgeheven) voor  SGS-wedstrijden. Hij speelt nu nog wekelijks bij Senioren Onderlinge, altijd vergezeld door zijn Ellen. Bijzonder was natuurlijk vorig jaar, dat zij eindelijk samen op de mat aan bat stonden op Gelre (Ellen is een ervaren cricketster).

Hij is nog steeds een batsman, die moeilijk uit te krijgen is en runs maakt. Daarnaast is hij een zeer verdienstelijk wicketkeeper, die een duik niet schuwt.

Ook nu nog! Verder zijn hij en Ellen trouwe en geziene deelnemers aan toeren. Cyprus, Corfu, Italië, Spanje en Senioren Onderlinge, waarvan vaak een caravanreis (met hond) naar de betreffende locatie binnen Europa onderdeel was.
Ook voor het seizoen 2021 heeft hij als echte S.G.G.’er weer ingeschreven. We kijken weer naar hem en Ellen uit

Arjen van de Pol.

Henk Hebels is op 11 mei 80 jaar geworden en nu ook een "Good Old" van SGS  (11-05-2021)

Henk Hebels  (11-05-1941)  lid sedert  1983

In de vijftiger jaren speelde ik regelmatig tegen Quick Hg ( De Haantjes)  met o.a. de beide Henken: Hebels en van Eck, de laatste was een geweldenaar achter de palen en de eerste een betrouwbaar batsman. Die  tweede Henk heb ik gevraagd wat meer te vertellen over de andere Henk. Dat deed hij graag en daaruit haalde ik onderstaande informatie en dank ik hem voor zijn bijdrage.

"Henk Hebels 80 jaar and still gong strong. De tijd vliegt om. Henk is één van mijn (letterlijk) oudste vrienden. We hebben binnen Quick grotendeels dezelfde weg gevolgd en hebben samen in voetbal- en cricketelftallen en, naarmate we ouder werden, in veteranenelftallen en golfteams gespeeld. Henk is altijd een allround sporter geweest en er zijn maar weinig sporten die hij niet heeft beoefend; ik geloof dat alleen korfbal hem niet echt wist te boeien.

Ook op latere leeftijd is hij actief gebleven in een veelheid van sporten. Nog steeds maakt hij regelmatig lange fietstochten en wandelt hij vele kilometers om in conditie te blijven. Zijn discipline is benijdenswaardig en ondanks de voortreffelijke kookkunst van echtgenote Irene en de dagelijkse glazen wijn, weet hij zijn gewicht meer dan keurig op peil te houden.

Buiten de velden is hij altijd actief geweest in vele commissies en besturen. Zijn voorzitterschap van Quick kenmerkte zich door zijn interesse in alle (toen al een groot aantal) voetbal- en cricketelftallen van jong tot oud en van laag tot hoog. Hij was bij vrijwel elke wedstrijd aanwezig en toonde zich bovendien buitengewoon betrokken als er iets aan de hand was met een Quicker of zijn familie.

Zijn sportieve en bestuurlijke prestaties hebben geleid tot een erelidmaatschap van het nu 125 jarige Quick en Henk is ook nu nog actief in het Quick Terreinfonds en als stukjesschrijver voor het Quick-blad Chantecler. En tenslotte is hij natuurlijk een buitengewoon aimabel mens met een groot gevoel voor humor”.

Quick en SGS hopen hem nog lang in ons midden te hebben.

Duco Ohm 

Nieuw bericht in onze Ziekenboeg  (Lees deze berichten op de pagina  ziekenboeg  )

16-05-2021  Heden ontvingen wij het bericht dat Amin al drie weken het bed moet houden wegens een spierblessure. Hij bedankt voor de bloemen.
14-05-2021  Arjen van de Pol was opgenomen in het ziekenhuis en aan de beterende hand. Hij stuurde ons een update en heeft nog steeds goede humor!

Nieuwe berichten in onze Verhalen uit de Oude Doos  (Lees deze berichten op de pagina  verhalen uit de Oude Doos  )

11-05-2021  Gijs de Jong stuurde een artikel over cricketen op het Museumplein door VRA
11-05-2021  Gijs de Jong ook een artikel over cricketen in de Bijlmer
11-05-2021  Gijs de Jong een derde artikel over de cricket bij van VVV
07-05-2021  Roelof Balk : "Amerikanen lopen niet"
29-04-2021  Gijs de Jong : Interview met Albert van Nierop in Het PAROOL van 5 november 2008
20-04-2021  Duco en Lideke in het zonnetje gezet door de Forty Club in The Forty Club Journal 2021

SURINAME en onze VOEDSEL- en KLEDING ACTIE  (09-05-2020)

Dankzij uw bijdragen kon ik voor een € 300 voedsel inkopen.
De doos, tot aan de rand gevuld met uitsluitend voedsel, staat klaar en zal de komende week via de Bijlmer naar Paramaribo vertrekken. Van het nog resterende bedrag zal ik nog meer kunnen kopen en toevoegen aan de twee grote dozen die met zomerkleding, kinderboeken, een beetje speelgoed, schoenen en cricketmateriaal gevuld zullen worden.

Helaas wordt het verzorgen/vullen/wegbrengen van de dozen te zwaar voor mij en als deze drie dozen verstuurd zijn zal naar een nieuw contactpersoon uitgekeken moeten worden. Ik meen dat ik er een goede 12 jaar mee bezig ben geweest. Als alles weer normaal is en vliegen mag wil ik nog een keer dat land bezoeken.
Suriname nu laten vallen kan echt niet. De dankbaarheid is daar groot en Roy Rijzig verwoordde het recentelijk als volgt:

“Duc,

Je hebt al zoveel gedaan voor de Surinaamse  gemeenschap, het wordt tijd dat je het wat rustiger aan gaat doen ..
We zijn je dankbaar voor alles. De cricketbond, het kindertehuis , de tuinman en kinderen etc. hebben er probaat bij gehad.
Uiteraard moet je het wat rustiger aan gaan doen. Geef de stok aan de volgende generatie.

Bij deze wil ik onze dankbaarheid uitspreken: net wat je zegt ALLE BEETJES HELPEN.

Daarvoor ons innige dank. vriend....

S.G.S. krijgt ook een dik bedankje van ons met een distributie overzicht......
Verder kijk ik uit naar je komst en dan maken wij er  iets onvergetelijks van.

Roy Rijzig (royentoesca @ yahoo.com)“
 
Met liefde heb ik heel veel dozen naar Paramaribo mogen versturen. Een opvolger zal zeker gevonden worden. Wij laten onze vrienden niet vallen.
Onze R.G. Ingelse’s Still Going Strong Stichting voor Gehandicapten ondersteunde dit project door de verzendkosten te betalen.
Geweldige hulp en mocht u  willen ondersteunen dan is een bijdrage op de rekening van de Stichting welkom : NL64ABNA0498651576

          ►  Lees hier meer  http://www.sgs-cricket.nl/nieuws/noodkreet-suriname.htm

SGS feliciteert Rob Kemming met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau  (26-04-2021)

De Gemeente Pijnacker-Nootdorp publiceerde op 26 april 2021 onderstaande gegevens.

De heer R.J. Kemming uit Nootdorp, Ridder in de orde van Oranje-Nassau

De heer Kemming is al ruim 50 jaar actief betrokken bij de cricket sport. Zijn roots liggen bij Sparta Cricket 1888. Hij was lid van de financiële commissie, bestuurslid/penningmeester en redactielid van Sparta Weekly. Nog steeds is hij lid van de scheidsrechters-commissie en stelt hij wekelijks de umpires op en zorgt hij bij afwezigheid voor vervanging. Daarnaast is hij bondsscheidsrechter bij de Nederlandse competitie en de internationale wedstrijden.

In 1998 was hij Liaison voor het Zuid-Afrikaanse cricketteam op tour in Nederland en in 1999 liaison voor het Zuid-Afrikaanse cricketteam tijdens de WK in het Verenigd Koninkrijk. Hij was lid van het bondsbestuur en managing director van de European Championships gehouden in Nederland in 2004. Van 2006-2010 was hij teammanager van het Nederlands Cricket elftal en in 2010 tournament director van het ICC World Cricket League Division I in Nederland. Nog steeds is hij lid van de financiële-, graspitch- en evenementencommissie. 

 

SGS feliciteert Wim Molenaar met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau (26-04-2021)

Willem Molenaar is de 'eminence grise' van het scheidsrechterskorps in Nederland. Hij begon zijn umpire carrière in 1974 en heeft tot nu toe de meeste wedstrijden gestaan in het Nederlandse cricket. Ook was hij in vele internationale wedstrijden als umpire actief. Daarnaast was hij jarenlang lid van de KNCB Scheidsrechterscommissie. Hij leverde tevens elk jaar zijn bijdrage aan de wedstrijd- en competitiereglementen, evenals aan de opleiding van nieuwe umpires als docent van diverse cursussen. In 2019 werd Willem Molenaar door de KNCB benoemd tot erelid. Molenaar is verbonden aan Ajax SC in Oegstgeest.

De gemeente Leiderdorp publiceerde op 26 april 2021 onderstaande gegevens

De heer Joseph Pieter Anne Willem Molenaar (Willem)

Voor al zijn verdiensten heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd de heer Molenaar te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Verdiensten:
1976 tot 2019: bondsumpire Koninklijke Nederlandse Cricketbond
1992 tot 2019: opleider umpires, docent, trainer bij KNCB
2008 tot 2019: aanstelling, coördinatie, beoordeling en begeleiding umpires bij KNCB
2008 tot 2019: lid reglementencommissie bij de KNCB

 

SGS feliciteert Steven Lubbers met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau  (26-04-2021)

Steven Lubbers maakte als topspeler al vroeg naam in de Nederlandse cricketwereld. Hij leidde het Nederlands elftal naar deelname aan de World Cup in 1996 door als derde te eindigen in de ICC Trophy in 1994. Hij trainde en coachte nationale (jeugd)teams, en was docent bij coaching cursussen van de KNCB. Daarnaast was hij lid van het bondsbestuur, als vicevoorzitter, en was hij een van de drijvende krachten achter de oprichting van de Salland CC in Deventer, waarvan hij nu het (wedstrijd)secretariaat beheert. Momenteel is hij werkzaam voor de KNCB als Region Development Officer voor de regio's Oost en Zuid.

De Gemeente Deventer publiceerde op 26 april 2021 onderstaande gegevens.

De heer S.W. Lubbers is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Steven Lubbers ontplooide / ontplooit de volgende activiteiten:
1972 – 1996      speler en 10 jaar aanvoerder Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB)
1982 – 2001      bondscoach en jeugdcoach KNCB
2005 – 2020      oprichter en jeugd- en senioren coach Salland Cricket Club
2015 – 2018      vicevoorzitter KNCB

KNCB : Organisatie Cricket Nederland opgericht en en Jurgen Delfos is tot voorzitter KNCB benoemd  (23-04-2021)

Organisatie: Cricket Nederland B.V. is opgericht, verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van het Nederlandse Internationale Cricket. Deze B.V. is opgericht om de financiële risico’s van internationale wedstrijden af te dekken.

Benoeming: tijdens de laatste ALV KNCB op 14 april 2021 was het de bedoeling een nieuwe CEO voor Cricket Nederland B.V. te benoemen. Er kwam echter een voorstel uit de vergadering dit punt op een later tijdstip verder te bespreken. Dat voorstel is door het bestuur overgenomen

Betty Timmer, voorzitter van de KNCB, is tijdens deze ALV afgetreden maar blijft, tot op het moment dat er een keuze is gemaakt voor een CEO voor de nieuwe B.V., Events Organiser o.a. voor de komende wedstrijden tegen Ierland.

Gekozen tot Voorzitter KNCB is Jurgen Delfos.
SGS wenst Jurgen en zijn team veel succes en hopen dat hij van alle kanten steun ontvangt voor de verdere uitbouw van de KNCB.