A G E N D A  (bijgewerkt op 30-11-2023)

Datum Dag Aanvang Activiteit Locatie
24 feb zaterdag   Bezoek aan het Kunstmuseum in Den Haag Den Haag
23 mrt zaterdag 14:00 Algemene Leden Vergadering, Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, Utrecht Utrecht
13 apr zaterdag   Vaartocht op de Vecht NTB
31 mei vrijdag   Feestdag SGS 95 jaar op Kampong Utrecht

Gerard van Vuuren overleden op 25 januari (31/1/2024)

Rino GroenewegenWeer moeten wij helaas afscheid nemen van een voor SGS oh zo belangrijk lid : Gerard de goedlachse maar oh zo fanatieke cricketer uit Schiedam.

Onze condoleances gaan naar zijn lieve Corrie, de kinderen en kleinkinderen die hun echtgenoot, vader en grootvader zullen moeten missen.

Lees de In Memoriam geschreven door Duco Ohm

Op donderdag 1 februari om 12:30 uur is van Gerard afscheid genomen in de aula van crematorium Beukenhof.

Derde winteractiviteit 24 februari 2024. (27-01-2024)

Het museum uitje gaat dit keer naar het HAAGS HISTORISCH MUSEUM.  
Voor de tentoonstelling - MACHT, 800 jaar BINNENHOF -  is een rondleiding van 1 uur geboekt, €4 of €8 afhankelijk van het aantal deelnemers. Daarna is er nog ruime tijd om zelf het museum te bekijken. Hieronder de poppenhuizen van jonkvrouw Lita de Ranitz en de vaste collectie van het museum. De rondleiding start om 13.30 uur.
Voor verdere informatie en inschrijven kijk op

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS/td> d>
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
Century Club Members

Willem Naujoks op 27 januari opgenomen in de categorie " Good Old" (28-07-2024)

Willem NaujoksDat SGS een unieke club is waar je cricketers tegenkomt waar je heel lang geleden tegen gespeeld hebt, is wel bekend bij velen van ons.

Dat geldt ook voor Willem die ik voor het eerst ontmoet heb toen hij met Rood & Wit in de 70-er jaren van de vorige eeuw tegen HTCC Eindhoven speelde met o.a. ook Jaap Vogelaar. Daarna zie je elkaar jaren niet totdat ik met SGS tegen CCA in Arnhem speelde. Willem had de cricketdraad daar weer opgepakt totdat CCA eigenlijk ter ziele ging. En dan in 2016 wordt hij lid van SGS, speelt een paar cricketwedstrijden, maar is de laatste jaren vooral  met veel plezier actief bij de SGS golfers waar we elkaar weer geregeld zien!

Willem, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en nog een groot aantal gezonde jaren toegewenst!

Maarten Ingelse

Bob Commerell op 20 januari 80 jaar en dus Good Old    ( 20-1-2024)

Bob CommerellBob is een van de vele cricketers van V.U.C. die lid zijn geworden van S.G.S en ook daadwerkelijk voor ons gespeeld hebben.
In 1987 speelde Bob zijn eerste 3 wedstrijden voor S.G.S. en scoorde in een van die wedstrijden een century! Je zou dan denken “die heeft een SGS carrière als batsman voor de boeg” maar het bleef  beperkt tot 34 wedstrijden verdeeld over 22 seizoenen!

Zijn clubgenoot Ruud Ackermann kent Bob al bijna een mensenleven en omschrijft hem als een trouwe en goede vriend met een serieus, introvert en traditioneel karakter. Naast zijn interesse in sport en geschiedenis is hij vurig aanhanger van de familie Huygens en geeft hij vrijwel dagelijks rondleidingen in het Huygens Museum in Voorburg, waar SGS tijdens een van de winteractiviteiten ook te gast was.
Ruud maakte me nog attent op een aardig verhaal van Bob over een cricketwedstrijd tussen V.U.C. en Sparta in 1961, waarin Bob een leuke rol speelt. Dit verhaal is te vinden in onze rubriek “Uit de oude Doos”.

Wij feliciteren Bob van harte met deze mijlpaal en wensen hem nog een groot aantal gezonde jaren toe!

Maarten Ingelse, met dank aan Ruud Ackermann  

Jan Willem Biegelaar  overleden op 5 januari,  lid sedert 1988 (15-01-2024)

 Helaas moeten wij afscheid nemen van een van onze oudere leden Jan Willem Biegelaar.

Rino GroenewegenWij hebben Jan Willem weinig bij SGS actief gezien. Hij heeft niet voor SGS gespeeld, wel stond hij nog wel eens langs de boundary als SGS op Kampong speelde.
Voor Kampong was hij echter van grote betekenis! Lees de herinneringen op de site van Kampong (zowel afdeling cricket, voetbal, hockey en squash) die over hem opgetekend werden.

Als regelmatige bezoeker van wedstrijden van Kampong had ik een goed contact met Jan Willem en wij hebben veel over de ontwikkelingen van cricket gediscussieerd. Trouwe bezoekers zullen hem zeker missen langs de Utrechtse  boundary.  

Wij condoleren zijn familie en Kampong met dit overlijden.Jan Willem, ik zal je er missen – rust zacht  

Duco

SGS Golf : al 40 jaar actief!! Maarten Ingelse schrijft over de ontwikkeling van Golf binnen SGS (08-09-2023)

Hoe het is begonnen in 1983 staat zo mooi beschreven in het SGS jubileumboek ‘SGS 75 jaar” uit 2004 en citeer ik graag letterlijk:

HET ONDERGESCHOVEN KIND VAN SGS... GOLF

Er waren mensen – en misschien zijn ze er nog wel – die vinden dat golf en cricket geen vrienden zijn. Een vooroordeel? Jazeker.
In SGS heeft de praktijk aangetoond dat zij elkaar uitstekend verdragen. Hoewel? Aanvankelijk was er in SGS nogal gemurmureer toen een aantal cricketers in de loop van de jaren zeventig het idee hadden in SGS-verband – of liever gezegd als SGS-vrienden onder elkaar – te gaan golfen.
Joop Uiterwaal en Gé Brummelkamp namen de handschoen op en organiseerden eind jaren zeventig – begin jaren tachtig een aantal wedstrijden waarbij na afloop het borreltje en het etentje niet ontbraken. Het verzoek aan het bestuur van SGS om officieel in SGS-verband te mogen spelen, kwam er aanvankelijk niet door.
Daarom meldde men zich op de golfbanen onder de naam Senior Golf Society. Maar de druk op het bestuur nam toe, want het aantal golfers groeide snel. De macht van het getal – een vriendelijke macht wel te verstaan – gaf de doorslag en de ledenvergadering van SGS in 1983 gaf tenslotte het groene licht; we hoefden niet meer onder een slim bedachte naam de clubs te zwaaien.

Zo begint het epistel wat Maarten schrijft over de ontwikkeling van Golf binnen SGS. lees zijn hele verhaal in "de oude doos".