A G E N D A  (bijgewerkt op 23-08-2022)  

Datum Dag Aanvang Activiteit Locatie
1 okt zaterdag 11:00 Bespreking naar aanleiding van de resultaten uit de enquête  

J.P.A.W. Molenaar (Willem) lid sedert 1985 (31-08-2022)

Vanmorgen bereikte mij het bericht dat Willem op bijna 77 jarige leeftijd is overleden.

Wie kent hem niet? Zeker de iets oudere spelers onder ons niet! Willem, de man die meer dan 1000 officiële wedstrijden leidde en jarenlang in de spelregel- en scheidsrechtercommissie zat. Hij was een gedreven umpire die er plezier in had umpires op te leiden en bij hun eerste optreden ook te begeleiden. Dan waren de opfrisavonden nog aan de beurt. Zijn regelkennis was formidabel en hij bracht dat graag over.

Je kon Willem altijd bellen: niet alleen met vragen over de laws maar ook als er nog een umpire nodig was voor een al dan niet officiële wedstrijd. Ook damescricket had zijn aandacht en hij stond bijna alle zaterdagen bij een van hun wedstrijden.

Internationaal kon Willem trots zijn op het feit dat hij alle testlanden die op bezoek waren in Nederland één of meerdere keer heeft mogen umpen.

Een echt afscheid heeft hij niet kunnen nemen. Willem was jarenlang de man die buitenlandse umpires van Schiphol ophaalde, naar het hotel bracht en de volgende dag van het hotel naar het veld waar gespeeld werd. Voor dat werk werd een ander aangesteld en dat heeft hem erg aangegrepen. Vanaf dat moment zagen wij hem niet meer op of langs een cricketveld.

Hij werd in 2019 zeer terecht tot erelid van de KNCB benoemd maar beschouwde dat toch als een pleister op de wond.

Tussen 1986 en 1999 speelde Willem 27 wedstrijden voor ons waarin hij 277 runs maakte, 32 overs bowlde en daarin 5 wickets nam, maar zijn wicketkeepen mocht er wel zijn met maar liefst 20 vangen en 22 stumpings!!

Onze condoleances gaan naar Liesbeth en haar kinderen en hen wordt veel sterkte toegewenst.

Willem: dank voor alles dat je voor cricket Nederland gedaan hebt. Wij zullen je niet snel vergeten.

Rust zacht makker.
Duco Ohm

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
Century Club Members

Hans Wiegmann overleden op 12 augustus (23-08-2022)

Hans heeft o.a. voor CCA in Arnhem gespeeld en toen hij in 2000 lid werd van SGS speelde hij al een aantal jaren voor Kampong.

Hans speelde voor SGS tussen 2000 en 2010 31 wedstrijden waarin hij 431 runs maakte met als hoogste score 55.
Als slimme slow bowler nam hij met zijn leg-breaks in 181 overs 34 wickets voor 822 runs en als fielder pakte hij 4 vangen.

Zijn liefhebberij voor paarden kostte erg veel tijd en een verslechterende gezondheid maakte helaas een einde aan zijn actieve cricket loopbaan.

Veel SGS-ers en tegenstanders zullen goede herinneringen aan Hans hebben.
Rust zacht Hans.

Maarten Ingelse

Thom de Veth Good Old (22-08-2022) 

Ditmaal een Schiedammer die de ‘Good Old’ leeftijd bereikt en nog steeds in SGS verband actief is; niet meer op het cricketveld maar op de golfbaan.

Thom kwam op 15-jarige leeftijd bij Excelsior en ging daar voetballen en cricketen. Wij leerden Thom kennen in begin van de jaren 60 toen hij met de Excelsior jeugd deelnam aan de toen vermaarde Quick-kampen in Nijmegen, eerst als speler en later ook als leider. Wij weten dat niet alleen Thom daar heel goede herinneringen aan bewaard, maar ook de samenstellers van dit stukje. Ook in de KNCB competitie hebben we vaak en gezellig tegen elkaar gespeeld en uiteraard toen we SGS-er waren speelden we een enkele keer met elkaar en haalden de oude herinneringen op.

Toen Thom en zijn echtgenote Coby de golfsport ontdekt en omarmd hadden, kwam er een einde aan zijn cricketloopbaan, maar de liefde voor zijn Excelsior blijft! Hij is inmiddels gehuldigd voor zijn 65-jarig lidmaatschap!

Van SGS is hij inmiddels 30 jaar lid en speelde meer golf dan cricket voor ons. Thom is een van de weinigen die aan meer dan 100 SGS golfwedstrijden deelnam en maar liefst 3 keer het "Groene Jasje” wist te winnen.
Wel leuk om te vermelden dat zijn Coby ook 1 keer het jasje won.

Thom, van harte gefeliciteerd en blijf vooral gezond!

Maarten Ingelse / Arthur van Lunszen

Het 4-Landentournooi in La Manga

Bodegraven, vrijdag 29 juli 2022

Beste SGS’ers,

Na 2 corona jaren is er dit jaar weer een 4-landentoernooi.
Van 15 oktober tot 21 oktober gaan wij cricket spelen in het mooie La Manga, Spanje.

Wij vliegen op zaterdag 15 oktober vanaf Eindhoven en vliegen een week later terug.
In die tijd is het in Spanje rond de 26 graden dus dat wordt een week volop genieten van weer, strijd en wellicht victorie! In ieder geval is het na die jaren weer erg fijn onze Deense, Engelse en Spaanse vrienden weer te ontmoeten.

Op dit moment hebben de volgende spelers zich opgegeven:
Saleem Abdul Mohammed, Roelof Balk, Arvind Ananthakrishnan, Imran Haider, Jan Willem Heshusius, Manish Moorjani, Peter Peperkamp, Nivesh Rai, Mans de Rooy, Piyush Sharma, Ferdinand Smit, Theo Straten, Jaap Vogelaar, David Wilson, Sudhir Lavania, Deepak Sharma en Farouk Ayube.
Als toeristen gaan Bryan Rayman en Wouter Herklots mee.

Het is een heel gezelschap. Wat opvalt is dat er dit jaar geen dames meegaan.
Wellicht dat daar nog verandering in komt maar dat hebben wij niet in eigen hand.

Afspraak is om begin oktober 2 keer bij elkaar te komen om te trainen en de blik gelijk te zetten.
Manish Moorjani is onze aanvoerder in alle wedstrijden dus dat staat garant voor een fanatieke inzet.
Als er verder nieuws is zullen wij daar uiteraard verslag van doen.

SGS Toercommissie.