SGS CC
Sponsor van de KNCB
met de SGS Fair Play Trophy
en Twenty20 competitie dames

Welkom op de website van
Still Going Strong Cricket Club


KNCB magazine 'CricketNL'
link naar alle nummers:

CricketNL

Commissie Senioren Onderlinge:
-  geen actuele berichten

Bestuursmedelingen:

Rob de Haas is voorgedragen als nieuwe penningmeester van SGS CC.

-  De Algemene Ledenvergadering vindt plaats op zaterdag 7 april te Bunnik

 

Overleden leden:

Kurt Østergård (11-11)
Jan Tekenbroek (14-11)
Gerard Inden
(17-11)
Chris Bax (8-12)

Michiel Soeters
(9-12)

Wedstrijdsecretariaat:

-  geen actuele berichten

Crickettoers:
Toernooi Engeland-Luxemburg-Nederland op 18 en 19 augustus 2018

Ziekenboeg:

Geen actuele berichten
Golfcommissie:
-  geen actuele berichten

Winterevenementen van de Contactcommissie SGS:
Het verslag met de foto's van ons bezoek aan Leiden staat op de website
   bij de Winterevenementen.

Heugelijk nieuws:
-  geen actuele berichten

In Memoriam Michiel Soeters, 23.12.1944 - 9.12.2017, lid sedert 1984

Onze Michiel heeft een ongelijke, zeer lange, strijd verloren en is op 72-jarige leeftijd overleden.

Een maand geleden plaatsen wij nog een bericht van hem op de website, een bericht waarin hij aankondigde “Ik ben nu hard bezig aan mijn conditie te werken, die de drie maanden in isolatie een ferme tik heeft gekregen. Er is mij ook aangeraden groepen mensen te mijden want in mijn toestand kan ik niet hebben dat iemand mij een griepje laat staan een verkoudheid bezorgt”.

Het is dus helaas bij het sturen van een kaart met goede wensen gebleven. Cricket pikte hij op bij VRA in Amstelveen waar hij vnl. in het tweede speelde en een enkele maal in het eerste. Hij was veel in het buitenland werkzaam maar als hij in ons land was meldde hij zich om enkele wedstrijden bij SGS te spelen en zag uit naar het seizoen 2018 bij onze SO. Op de zondagen was hij, als hij in het land was, een betrouwbare umpire bij competitiewedstrijden. Cricket was zijn grote liefde.

Vanwege zijn langdurig verblijf in het buitenland waren de contacten met Michiel de laatste jaren schaars maar zijn belangstelling voor het wel en wee van onze vereniging bleef onverminderd groot.
Tussen 1984 en 2017 speelde Michiel 115 wedstrijden, scoorde 1899 runs, had een hoogste score van 80 en gemiddeld 18,26. Hij bowlde in 8 overs 1-25 en in de boeken staan 21 vangen en 1 stumping. In de jaren 2008 t/m 2016 speelde hij niet vanwege dat verblijf in het buitenland.

Het afscheid is op vrijdag 15 december om half vijf (16.30 uur) in Crematorium Ipenhof, Hoflaan 18, 2616AA, Delft

Rust zacht grote vriend – wij zullen je missen!

Duco Ohm

In Memoriam Chris Bax, 3/10/1941 – 8/12/2017, lid sedert 1989

Vanmiddag bereikte mij het bericht dat onze Chris op 76 jarige leeftijd is overleden.

In 1953 begon Chris te cricketen bij VUC. Later, toen hij zeer betrokken was bij de Deltawerken, kwam hij in Roosendaal terecht waar o.a. Carel Hubert en Dick Rigbers in 1983 de cricketclub Pelikaan oprichtten. Daar speelde hij met veel genoegen.
In 1994 stopte Pelikaan en ook Chris met competitie cricket. Toen in 2003 VSOP (een clubje van oud-VUC-ers) werd opgericht volgde er nog een tiental fijne jaren met o.a. een toer naar Engeland, een toer met 23 deelnemers waarvan er liefst 11 als SGS-ers waren.

Chris was een fanatieke cricketer, eerst bij SGS en later bij onze SO, en zijn Heleen werd in die periode jarenlang de geweldige scoorster van de SO.
Tijdens de laatste toer, afgelopen zomer naar Hengelo in het Oosten,  een toer die zij jarenlang organiseerden, waren zij nog aanwezig. Samen waren zij ook trouwe bezoekers van onze winterevenementen.
Het ging Chris  de laatste jaren niet voor de wind en zijn mobiliteit nam af maar met hulp van Heleen en zijn zoon wist hij niet alleen een groot aantal wedstrijden bij te wonen maar gelukkig ook het 45 jarig jubileum in Nieuwerkerk a.d. IJssel in september.

Een cricketer wordt altijd met cijfers herdacht en zo staan van hem de volgende cijfers bij SGS over de periode 1989 tm 2012 genoteerd:
Wedstr.   Inn.  Runs     h.s.  gem.     en ook :    wickets    runs   vangen
   153      147   1867      50   13.53                          2            26        27

Langs deze weg condoleer ik namens de SGS gemeenschap Heleen en de familie.
Wij zullen Chris niet snel vergeten.
Rust nu maar zacht makker.

Duco

De afscheidsdienst is op donderdag 14 december om 14.30 uur in de aula van Crematorium Zegestede te Roosendaal.
Voor volledige informatie zie zie de annonce.

SGS feliciteert het Nederlands team, de coach, de begeleiders en de KNCB met twee overwinningen op Namibië  

Natuurlijk feliciteren wij hen met de grandioze en uiterst belangrijke overwinning in de eerste wedstrijd tegen Namibië.
De prestaties met het bat van Wesley Barresi en Ben Cooper, beiden een century, en het bowlen van Roelof van der Merwe waren indrukwekkend.

En dan de royale overwinning in de tweede wedstrijd.
Ditmaal met prestaties van formaat van Ryan ten Doeschate, aan bat met 65 no, Viv Kingma met 6 voor 39 in 9 overs waaronder een hattrick en liefst vier vangen van keeper Scott Edwards.

Well played mannen !

Duco Ohm

Suriname – de eerste dozen zijn aangekomen (25-11-2017)

Hallo Duco, 

Na ontvangst van de dozen begrijp ik meer van de moeite die jij hebt genomen om dit voor elkaar te krijgen. Wat een werk zeg, ik verwachtte 5 dozen ,maar het zijn er zes. Ik heb twee dagen nodig gehad om ze thuis te krijgen. 
Nu moet het uitpakken en sorteren  nog beginnen, als ik naar de volume kijk van de dozen, Duco CHAPEAU++++++++++

Ik hou je op de hoogte....... In ieder geval bedankt !

De groeten aan lady Lideke......  

Roy

De SGS Fair Play Trophy 2017 met de € 250.00 gaat naar VCC (27-11-2017)

De umpires hebben ook het afgelopen seizoen weer hun sportiviteitsbeoordelingen naar Bob van Keulen gestuurd.
Via de SRC hebben wij hen hartelijk bedankt.

De runners-up in 2017 waren HCC 2 met 8,15 punten en Salland 8,32 punten.
De duidelijke winnaar die wij vanmiddag mochten feliciteren is VCC geworden met 8,50 punten !
Onze felicitaties gaan naar dit sportieve team van een vereniging waarvan de jeugd ook een succesvol seizoen beleefde.

Duco Ohm

13 januari 2018 : Nieuwjaarsbijeenkomst van SGS bij Restaurant de Jonge Haan in Hilversum

Het eerste winterevenement in 2018 is altijd de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst bestaande uit een receptie gevolgd door een goed diner. Omdat Brasserie per 1 januari 2018 gaat sluiten moest de contactcommissie op zoek naar een andere locatie. Mede op basis ven het advies van Brasserie Berestein zijn wij gaan kijken bij Restaurant De Jonge Haan.

Dit restaurant heeft een mooie geschiedenis. Het is begonnen als Hotel Hiensch in 1925, met als oprichter de legendarische Henk Hiensch. Met de AVRO, de VPRO en de VARA als buren werd de Jonge Haan al snel de stamkroeg van deze omroepen, in die tijd ook wel oneerbiedig de kantine van de omroep genoemd. Vele contracten van artiesten zijn de afgelopen decennia in de Jonge Haan getekend. In de vijftiger en zestiger jaren, toen elke omroep nog zijn eigen orkest kende, stonden in de pauzes van de concerten dubbeldikke rijen voor de bar. Er waren zoveel pofklanten van de AVRO, dat de toenmalige uitbater Hans Passon iedere maand de bonnen maar naar de boekhouding van deze omroep bracht. Op de loonstroken van de betreffende werknemers stond dan als extra “heffing” vermeld: inhouding Jonge Haan. In die tijd moesten cameramensen die op rapportage gingen naar het buitenland nog zelf hun reis financieren en deze pas na afloop declareren. Hans Passon was meestal de financier hiervan. 

Nu in 2017 is de Jonge Haan uitgegroeid tot een van de drukste horecabedrijven in het Gooi en na 92 jaar is het nog steeds hét ontmoetingspunt van de Hilversumse media.

IN MEMORIAM Gerard Inden  20-08-1944  17-11-2017 (17-11-2017)

Een beminnelijk mens voor zijn vrienden, een groot organisator en een goede umpire is aan de gevreesde ziekte bezweken. Het was een klein stemmetje waarmee hij mij op 8 november belde en vertelde hoe hij ervoor stond. De 10e zou hij horen of er met een chemokuur nog iets te redden viel. De uitzaaiingen waren helaas te ernstig en zijn overlijden volgde vandaag,  afschuwelijk snel.

Ik verlies een grote vriend waarmee ik meer dan tien jaren in de scheidsrechterscommissie zat. Ook ‘stonden’ wij samen in heel veel Nederlandse cricketwedstrijden op het hoogste niveau. Grote, belangrijke interlandwedstrijden heeft hij ook achter zijn naam staan. Bij speciale gelegenheden wilde Gerard graag SGS wedstrijden umpiren, zo ook bij het laatste vierlandentoernooi, in Juli op Sparta,  waar hij met zijn makker Jacques Mulders een paar wedstrijden leidde. Gerard behoorde ook tot de laatste trouwe leden die getracht hebben de crickettak bij de Stichtse overeind te houden. Het afbranden van het onverzekerde clubhuis met de daarin opgeslagen cricketmaterialen was de laatste klap die SCHC niet heeft overleefd

In de jaren 2000-2009 speelde Gerard 61 wedstrijden met SGS, batte hij in 53 innings en scoorde 170 runs.
In 20 overs nam hij 1 wicket en ook werd 1 vang opgetekend.

Het zal vreemd zijn Gerard de komende zomer niet meer in het veld te zien staan. Ook bij de vergaderingen van SGS, de SRC en de KNCB zal zijn afwezigheid opvallen.

Gerard : bedankt voor alles dat je voor cricket in ons land gedaan hebt. De Flamingo’s hebben je met hun Willem van Rossem Memorial daarvoor terecht onderscheiden ! Ook dank voor de vriendschap die ik van je mocht ontvangen.

Onze gedachten gaan nu natuurlijk uit naar zijn echtgenote Mariëlle en de familieleden die wij met dit grote verlies condoleren.

Gerard, makker, rust zacht - wij zullen herinneringen aan betere dagen koesteren en je niet snel vergeten.

Duco Ohm

Drielandentoernooi Engeland, Luxemburg en Nederland (02-11-2017)

Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor de organisatie van het Drielandentoernooi (niet te verwarren met de 4 Nations Cup) tussen Engeland, Luxemburg en Nederland.

Nadat het in afgelopen augustus was georganiseerd door Luxemburg is volgend jaar Engeland aan de beurt en zoals het er nu uitziet wordt dat toernooi gedurende twee dagen gespeeld op de ground van Margate CC (de ground van enkele Bad Boys -Ian Robinson en Neil Canham).
De data die nu worden voorgesteld zijn zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018.

In de tussentijd zullen wij erover na moeten denken, waar wij in 2019 dit toernooi gaan organiseren.
Suggesties zijn van harte welkom!  

Met sportieve groet,
Theo Straten

Nieuwe penningmeester (30-10-2017)

U zult ongetwijfeld gezien hebben dat de groen gemarkeerde oproep op onze website verdwenen is !

Namens het Bestuur kan ik U melden dat Rob de Haas op de ALV in 2018 zal worden voorgedragen als opvolger van Carel Hubert.
Wij verheugen ons op een prettige samenwerking.

Rob gaat vanaf november al deelnemen aan de bestuursvergaderingen en kan dan door de huidige Penningmeester Carel Hubert goed worden ingewerkt.  

Pieter van der Hammen
Secretaris

Goed uitgelegde spelregels vind je hier!  (29-09-2017)

Sla deze link op om in de winter nog eens de diverse laws door te nemen…… https://twitter.com/HomeOfCricket Goed uitgelegde regels !

Mocht iemand echt willen umpiren dan volstaat een mailtje naar Willem Molenaar of Steven Lubbers .
Er worden weer cursussen georganiseerd.

Duco Ohm