Van de voortzitter bij de start van het jaar 2021  (11-01-2021)

Beste vrienden en vriendinnen van Still Going Strong,

Namens alle leden van het bestuur en commissies spreek ik onze allerbeste wensen uit voor alle vrienden en vriendinnen van S.G.S. en wij hopen met ons allen op een jaar dat we gezond kunnen blijven, maar ook dat we het normale leven weer op kunnen pakken en als het S.G.S. betreft natuurlijk weer cricket en golf te kunnen spelen zoals we gewend waren. Maar voordat ik verder ga, wil ik eerst nog een moment stilhouden bij onze leden, die ons in 2020 ontvallen zijn.

Dit zijn Rob de Haas, Satar Alladin, Cocky Hoenderkamp, Mariette Vogelaar, Harry Melsen, Rob  Biermann, Emelie Offerman, Tony Opatha, Ferry Dukker,  Josephine van der Burg, Niek Schepman en onlangs nog Wim Slendebroek en Dick Kramer. Aan een aantal van hen heb ik bijzondere herinneringen en zo zal het voor ons allemaal gelden. Leden of vrouwen van leden met soms een lange historie binnen S.G.S., waarvan de naam of de persoon de jongere leden niet zo veel zal zeggen, maar waarbij de oudere leden speciale herinneringen hebben, omdat zij jaren met of tegen iemand hebben gespeeld. Precies, en dat is ook S.G.S.. Hun achtergronden worden zoals altijd bijgehouden door Duco en als blijvende herinnering vind je de In Memoriams terug op onze website.

Als ik dit stukje begin te schrijven heb ik CNN aanstaan om de laatste ontwikkelingen in Washington te volgen. Ik weet niet hoe het jullie verging, maar met de ontwikkelingen op het scherm kwamen bij mij weer de gevoelens van 9/11 naar boven. Het ongeloof over wat je ziet gebeuren en de diepere angstgevoelens van wat dit gaat betekenen voor de toekomst.

We zien door de corona-pandemie en de 4 jaar Trumphysterie, tot op het criminele af, dat het beeld van de maatschappelijke verhoudingen scherper wordt neergezet.  Hopelijk kunnen we ervoor zorgen dat de tegenstellingen in Nederland en Europa niet zo diep zwart-wit worden gegraveerd als in de USA. Maar helaas zien we daarvan ook in Europa al een aantal duidelijke voorbeelden.

Onze cricketvrienden in de UK  liggen weliswaar met hun eiland geografisch gezien nog op dezelfde plek, maar de virtuele afstand tot Europa is groter geworden en ik hoop dat de vele uitwisselingen tussen cricketclubs op een eenvoudige manier door kunnen blijven gaan en dat wij in staat zullen zijn het
4-landen toernooi in La Manga dit jaar wél te organiseren.

Ondanks de wisselende en bijzondere omstandigheden mogen we ons gelukkig prijzen, dat we in 2020 een behoorlijk aantal wedstrijden van cricket en golf konden spelen. Weliswaar op aangepaste, maar toch op een redelijk normale wijze. De mannen achter de schermen in de verschillende commissies waren er maar druk mee, met Georg Kamerbeek voorop, die zelfs wedstrijden afreisde om naast het umpiren toezicht te houden op het Corona gedrag van de spelers. Oh en ik weet niet of dat met het klimaat te maken heeft, maar het weer zat ons ook beslist niet tegen………

Over het klimaat gesproken. Ik denk dat we straks leden verplicht moeten stellen om met een elektrische auto of fiets te komen, liefst alleen in te schrijven voor wedstrijden in de buurt waar je woont, je bat moet een FSC certificaat hebben en we lunchen natuurlijk alleen nog veggie. Dit laatste heeft geloof ik niets met het klimaat te maken, maar we moeten ook als S.G.S. met alle maatschappelijke ontwikkelingen mee willen gaan.

Over ontwikkelingen gesproken. Met alle technische mogelijkheden die er zijn kunnen we het onszelf met het voeren van de administraties van leden, financiën en de wedstrijdorganisatie eenvoudiger maken. De KNCB heeft al ervaring met een en ander en samen met andere bonden is er door softwareleveranciers een flexibel platform gebouwd. We hadden al e-cricket, maar de nieuwe software gaat dit vervangen en we kunnen ook als S.G.S. bij deze ontwikkeling aansluiten. Voorzichtigheid is ook hier de moeder van de porseleinkast en eerst gaan we met pilots uitzoeken of het voor ons gaat werken en op welke manier. Het ziet er veelbelovend uit, maar om in crickettermen te blijven: eerst rustig inspelen voordat je de grote slagen gaat maken. We houden je op de hoogte.

Het zou mooi zijn als we het seizoen kunnen beginnen met vooraf weer een algemene ledenvergadering begin april in Bunnik. Laten we vooral optimistisch blijven, maar de ervaring heeft ons inmiddels geleerd dat vooruitkijken een kristallenbol-wetenschap is geworden.

Het allerbelangrijkst is, dat wie herstellende is weer helemaal gezond wordt en degene die gezond zijn dat ook kunnen blijven! Pandemie of niet we gaan ons voorbereiden op een nieuw seizoen en ik hoop uiteraard dat we elkaar weer kunnen zien en spreken. Inspiratie genoeg met de wedstrijden, die nu onder de evenaar gespeeld worden. Net prachtige innings van Australie en India gezien, is een aanrader en het inspireert. Gezondheid, geluk en (cricket)plezier wens ik jullie allemaal! Proost! 

Pieter van der Hammen
voorzitter Still Going Strong Cricket Club
 

 A G E N D A  (bijgewerkt op 11-12-2020) 

dag datum aanvang omschrijving locatie
Senioren Onderlinge :
de toer naar het Oosten in 2021
is vooralsnog gepland van maandag 26 juli tot en met donderdag 29 juli 2021.
      Er zijn verder geen bijeenkomsten of evenemenen in de planning
 

Wat een club is ons SGS toch !  Bericht over Gerry Priessen   (26-01-2021)
Fijn als een lid, en in dit geval Ruud Ackermann, de moeite neemt een uit het oog geraakte SGS-er op te zoeken – dat zouden meerdere leden kunnen doen !

Ruud berichtte mij als volgt:

Hoi Duco, voor jouw informatie:
Vanmiddag ben ik met Wil op bezoek geweest bij Gerry Priessen. Wij hadden zelfs geen idee of hij nog leefde maar dat was gelukkig wel het geval. Inmiddels is hij 88 en ruim 5 jaar alleen. Diverse instanties zijn betrokken bij zijn welzijn evenals zijn zoon maar hij maakt toch de indruk erg eenzaam te zijn maar heeft nog wel voldoende levenslust.

Zijn geheugen laat hem ernstig in de steek, veel van zijn cricketverleden is hij kwijt. Zo vroeg hij wel tig keer waar wij woonden en of we wat wilden drinken. Ook hield hij bij hoog en laag vol dat hij regelmatig met de auto naar de duinen gaat om daar te wandelen. Iets wat hij vroeger inderdaad veel deed. Wij zijn er van overtuigd dat autorijden niet meer mogelijk is.

Wij zijn blij hem even gesproken te hebben. Gezien zijn fysieke gesteldheid kan hij nog jaren vooruit, de humor is er nog en lachen doet hij als vanouds.

Wij hebben hem beloofd binnen niet al te lange tijd hem weer op te zoeken.
Groetjes   Ruud

Duco Ohm

Ruud Ackermann op 18-01-1941 toegetreden tot de "Good Olds" (18-01-2021)

Van harte gefeliciteerd Ruud !  Ook Ruud heeft de status van Good Old bij SGS  bereikt. Met zijn Wil is  hij een trouwe bezoeker van niet alleen  de wedstrijden van onze Senioren Onderlinge (waarvoor hij de laatste jaren trouw het scoren verzorgt) maar ook in Amstelveen bij VRA en ACC.

Onze oudere leden zullen wel tegen hem gespeeld hebben en dan denk ik met name aan de tijd van VUC waar ook o.a. Satar Alladin, Bob Commerell en Evert Sanders actief waren.

Als figurant was hij o.a. actief bij de Gijsbrecht en niet te vergeten in de humoristische TV-serie van de Benidorm Basterds.

Een markant figuur dat wij nog graag lang in ons midden hopen te hebben.

Duco Ohm

 

Pieter van Vliet  90* (niet uit) (11-01-2021)
Wij feliciteren Pieter die op 10 januari, de 90 achter zijn naam heeft geplaatst.

Waar is de tijd gebleven….. Badhuisstraat in Scheveningen met de fraaie winkel, Hippo in Amstelveen, sportzaak in Amstelveen en verkoop van cricketmateriaal vanuit huis en altijd met een speciale- of clubkorting.

Het gaat Pieter helaas niet voor de wind maar het zal hem goed doen te weten dat wij hem niet vergeten zijn en ik stuurde hem een kaart.

Duco Ohm
 

 

 

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS
The Travel Club
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
 Century Club Members
SENIOREN ONDERLINGE 2020 in cijfers en beelden  (24-12-2020)  gepubliceerd op 05-01-2020  
Ook dit jaar natuurlijk het goede gebruik van het seizoensverslag voor onder of naast de kerstboom.

Dit jaar wat meer kijkwerk dan voorgaande jaren en natuurlijk de prestaties.

Een mooi moment even voor een terugblik met lees- en kijkplezier.     (zie ook de pagina van SO Nieuws)

Klik op de foto en het bestand wordt geopend in een nieuw venster  ►

"We must stop the game's charm being sucked away" strong  (03-12-2020)
by Simon Heffer - London Daily Telegraph - Tuesday, 1 December 2020.

   Hierbij een interessant artikel over het verzorgen van de "Tea" bij cricketwedstrijden in de cricketwereld .
   Wij vertalen dit niet in het Nederlands.

"Sport is a part of life that lends itself readily to nostalgia, and all that that entails. It is strangely easy to become romantic about pursuits that have become overtly commercial, ruthless and, in some respects, cynical. Cricket is possibly the worst offender, partly because of its enormous heritage and how we associate it with long, happy, days of sunshine and friendship. But there is also our implicit understanding that it began on our village fields, played by our rural ancestors, and is an embodiment of our past and our way of life.

It is precisely for those reasons that the Sussex Central Cricket League’s decision last week to remove the obligation on home sides to provide tea during matches has caused such shockwaves in the cricketing world. What happened is better described as a possible decision, as there is doubt about how the vote was run.
The motion to de-tea the league’s cricket was passed by 114 votes to 89; but it was assumed that those delegates who did not vote had ‘voted’ for it. That provides a rare parallel between English club cricket and the old Soviet Union; but let that pass. The idea of stripping this ancient tradition from our popular recreation caused outrage enough. That the process appears to have been faulty adds to the scandal; but it has at least provided the league with a face-saving excuse to re-run the vote.

 lees hier het hele artikel

HET ‘KERSTVERHAAL’ VAN EEN JUBILEUMBORD UIT 1969  (17-12-2020)

Het begon deze week met een mailtje van Miesje Phijffer:

Hallo Duco,
Ik heb net een hele leuke vondst gedaan. Was in de kelder wat kerstspullen aan het zoeken en wat vond ik?? Het jubileum bord van SGS uit 1969, het 40jarig bestaan, helemaal gaaf  en het kan ook nog opgehangen worden!  Waar kan ik het kwijt?
Laat me maar even weten ik zal het netjes bewaren.
Groetjes Miesje.

Mijn antwoord ging met een kopie aan Maarten Ingelse en Pieter van der Hammen:

Hi Miesje,
Wat een vondst. Geweldig!  Ik denk dat het een plaats in of naast onze kast op Hengelo verdient maar zal het met Maarten en de voorzitter afstemmen en die lezen mijn antwoord in kopie mee.
Hartelijke groeten Duco.

Maarten : Inderdaad een super vondst! Dank je wel, Miesje.

En Pieter :

Dag Miesje,
En die blije voorzitter heeft inderdaad meegelezen....
Ik stel voor dat ik in februari volgend jaar een keer langs Nijmegen kom om het bij je op te halen. Denk ook dan nog wel met mondkapje.
Ik geef uiteraard wel een seintje vooraf. Dank voor je alertheid.
Blijf alsjeblieft gezond en tot ziens!
Hartelijke groeten,
Pieter.

wie heeft er nog zo een bord thuis ?

Miesje :

Wat een leuke reacties van Maarten en Pieter. Het bord krijgt een goede bestemming.

En tot slot nogmaals Miesje.

Hallo Duco,
Dank voor je bemiddeling. Leuke reactie's van  Maarten en Pieter.
Kennelijk een heel goede vondst geweest! Waar de kerst al niet goed voor is! 
Slaap lekker straks, lieve groet, Miesje.

Duco Ohm - 16.12.2020

Twee andere SGS borden zijn bij Donald Noorhoff

Bijgaand twee abeeldingen van in mijn bezit zijnde borden betreffende SGS. Van het bord van de President’s Match is mij geen jaartal bekend. Mogelijk is dit na te gaan zodat ik dit in mijn digitale SGS-archief in het juiste jaar kan opnemen.
Het bord uit 1969 van het 40-jarig jubileum heb ik in een ver verleden mogelijk gered van de ondergang. Het was gebroken en is gelijmd om er weer een geheel van te maken.

GGroeten, Donald

   

22-12-2020 : Duco Ohm vond nog een bord en een tegel achter het bureau van Lideke. De tegel hadden wij nog niet dus voegden wij toe aan bovenstaande serie.

 

Update Suriname: er waren voor ons onbekende en verborgen kosten in Suriname.  (02-11-2020)
Een extra bijdrage voor de betaling van invoerrechten in Suriname is zeer welkom !
  

In de krant stonden nare berichten over Suriname en ik mailde Roy :
“Vertel eens Roy. Moeten er invoerrechten betaald worden op onze dozen en moet er voedsel toegevoegd worden zoals bijv. rijst en wat ik ook las pindakaas ???"

Omgaand kwam zijn antwoord:
Hi Duc,

Ik heb vandaag 1 doos ontvangen Op de factuur stond gedragen kleren. Ik betaal de invoerrechten. Kijk een toevoeging kan altijd. Die gaan naar het kindertehuis, net als de kleding. Ik denk dat rijst nog niet hoeft, maar pindakaas is altijd welkom olie zou een suggestie kunnen zijn alsmede sardines in tomaten saus en lunchen meat. Dit zijn een paar suggesties. Misschien nog havermout en melkpoeder.
Kijk maar wat jullie kunnen de toevoegingen zijn maar sugesties. Bedankt , ik krijg nog last minute wat sug. erbij van vrouwlief ze sprak over knakworstjes thee en cacao. Je moet kijken wat jullie kunnen met de toevoegingen en ze zijn geen must ze zijn maar een idee als jullie wat kunnen doen.”

Er zijn drie of vier grote dozen in de maak en ik zal zorgen dat er het e.e.a. aan voedsel wordt toegevoegd – mocht de lezer van dit bericht deze activiteit financieel willen ondersteunen dan graag een overmaking naar":

             R.G. Ingelse’s Still Going Strong Stichting voor Gehandicapten  NL64ABNA0498651576 , onder vermelding ‘voedselhulp Suriname’.

De Stichting betaalt de kosten van het versturen.

Duco Ohm                 ►  Lees hier meer  http://www.sgs-cricket.nl/nieuws/noodkreet-suriname.htm

Duco Ohm berichtte ons "Ik kan geen dozen afleveren voor verzending dus is het kopen van voedsel nog even uitgesteld."