A G E N D A  (bijgewerkt op 09-04-2024)

Datum Dag Aanvang Activiteit Locatie
13 apr zaterdag   Geplande vaartocht op de Vecht is gecancelled NTB
16 apr dinsdag 10:30 (Indoor) Training op Kampong. Aanmelden bij Hans Noorhoff Utrecht
23 apr dinsdag 10:30 (Indoor) Training op Kampong. Aanmelden bij Hans Noorhoff Utrecht
30 apr dinsdag   Golfwedstrijd Turfvaert Hoogland
30 apr dinsdag 10:30 (Indoor) Training op Kampong. Aanmelden bij Hans Noorhoff Utrecht
7 mei dinsdag 12:00 Senioren Onderlinge Kampong
8 mei woensdag 13:00 Tigers - Lions Quick 1888
31 mei vrijdag 10:00 Feestdag SGS 95 jaar op Kampong Utrecht

Diederik Dettmeijer sinds 3 april "Good Old"  (07-04-2024)

Diederik begon zijn sportieve loopbaan bij  de Koninklijke HC&VV in Den Haag, hij was geen uitblinker in voetbal en cricket maar had wel een goede topsportinstelling: “winnuh, winnuh, winnuh”  was zijn devies!

Later werd hij enthousiast lid van Cricketclub Groenendaal waar hij naast het spelen van cricket ook diverse bestuursfuncties bekleed heeft, waaronder die van voorzitter. Hij maakte vele buitenlandse clubtouren mee en is nu nog altijd kritisch volger van de verrichtingen van het huidige eerste elftal en is bij een overwinning een gulle biersponsor.

Zo rijk als zijn cricketleven bij CCG was, is het bij SGS niet geworden: hij speelde ruim 12 jaar geleden slechts 4 wedstrijden voor ons, maar is ons altijd blijven volgen!

Diederik, van harte gefeliciteerd met je 80 not out en we hopen je nog een keer langs de lijn bij een SGS wedstrijd te mogen begroeten.

Met dank aan Warre de Vroe.

Maarten Ingelse

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
Century Club Members

John Wories  op 18 maart Good Old (18-03-2024)

Op een zeer storm- en regenachtige zondag in juni 1961 speelde Quick in Nijmegen tegen VRA met in de gelederen o.a. de jonge Frans Spits en de toen 17-jarige John Heico Wories. Ik (Maarten) was nog geen 14 jaar en was scorer bij het eerste elftal van Quick.

Het was een wedstrijd met veel buien en lage totalen: VRA all out voor 99 en Quick zat voor 67 runs aan de kant! John had als bowler succes met 3 voor 12 en met een van zijn ‘mindere’ deliveries – een full toss – cleande hij mijn vader Daan die als oud VRA-er toch wel iets anders in gedachten moet hebben gehad! Lees verder op de "Good Old pagina.".

 

Rudolf Seijffardt overleden op 8 maart (17-03-2024)

Ruud was erelid van CCA (en de hockeyclub Arnhem), werd in 1976 lid van SGS en speelde zijn eerste en enige wedstrijd voor SGS in 1986. Voor CCA des te meer. Onze condolances gaan naar familie en vrienden.

 

Klik hier voor het IM van Arjen van de Pol.  

SGS Golf : al 40 jaar actief!! Maarten Ingelse schrijft over de ontwikkeling van Golf binnen SGS (08-09-2023)

Hoe het is begonnen in 1983 staat zo mooi beschreven in het SGS jubileumboek ‘SGS 75 jaar” uit 2004 en citeer ik graag letterlijk:

HET ONDERGESCHOVEN KIND VAN SGS... GOLF

Er waren mensen – en misschien zijn ze er nog wel – die vinden dat golf en cricket geen vrienden zijn. Een vooroordeel? Jazeker.
In SGS heeft de praktijk aangetoond dat zij elkaar uitstekend verdragen. Hoewel? Aanvankelijk was er in SGS nogal gemurmureer toen een aantal cricketers in de loop van de jaren zeventig het idee hadden in SGS-verband – of liever gezegd als SGS-vrienden onder elkaar – te gaan golfen.
Joop Uiterwaal en Gé Brummelkamp namen de handschoen op en organiseerden eind jaren zeventig – begin jaren tachtig een aantal wedstrijden waarbij na afloop het borreltje en het etentje niet ontbraken. Het verzoek aan het bestuur van SGS om officieel in SGS-verband te mogen spelen, kwam er aanvankelijk niet door.
Daarom meldde men zich op de golfbanen onder de naam Senior Golf Society. Maar de druk op het bestuur nam toe, want het aantal golfers groeide snel. De macht van het getal – een vriendelijke macht wel te verstaan – gaf de doorslag en de ledenvergadering van SGS in 1983 gaf tenslotte het groene licht; we hoefden niet meer onder een slim bedachte naam de clubs te zwaaien.

Zo begint het epistel wat Maarten schrijft over de ontwikkeling van Golf binnen SGS. lees zijn hele verhaal in "de oude doos".